Det er vigtigt, du er bevidst om din adfærd på de sociale medier, og om hvor og hvordan du vil synliggøre dig i forhold til dine ambitioner og

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det er vigtigt, du er bevidst om din adfærd på de sociale medier, og om hvor og hvordan du vil synliggøre dig i forhold til dine ambitioner og"

Transkript

1 Sociale medier

2 Det er vigtigt, du er bevidst om din adfærd på de sociale medier, og om hvor og hvordan du vil synliggøre dig i forhold til dine ambitioner og jobmål. På den måde bliver du troværdig og effektiv.

3 AS3 3 Sociale medier Baggrund Sociale medier har ændret måden, vi kommunikerer på, hvor modtagere af information er blevet til deltagere i dialog. I begyndelsen brugte vi sociale medier i vores fritid til at holde kontakt med venner og familie, men efterhånden har medierne bevæget sig ind i det professionelle rum for at gøre vores arbejdsliv lettere og mere effektivt.

4 AS3 4 Effektiv jobsøgning I dag kan alle nemt og gratis nå hele verden med sit budskab. Det kan du bruge aktivt i din jobsøgning, hvor sociale medier er særdeles velegnede til at effektivisere dit arbejde og anvende dit netværk. Populært kan jobmarkedet deles i to en synlig del med traditionelle jobannoncer samt en usynlig del, hvor job bliver besat gennem netværk og personlige relationer. Tallene kan variere, men undersøgelser 1 viser, at cirka 60 procent af alle ledige job aldrig bliver slået op. For jobsøgende med over 20 års erfaring kan den usynlige del udgøre helt op mod 80 procent af jobmarkedet. Når du vægter din indsats på det usynlige jobmarked højt, kan du opleve, at: dine muligheder for at få et job er større du har færre konkurrenter du kan selv være med til at skabe jobindholdet du har bedre mulighed for at forhandle løn ansættelsesproceduren er reduceret væsentligt ÉN-TIL-MANGE KOMMUNIKATION Bruger sociale medier i jobsøgningen. Søger job inden for XX-område. ÉN-TIL-ÉN KOMMUNIKATION ÉN-TIL-ÉN KOMMUNIKATION Opfordret ansøgning til jobbet som YY. Én navngiven modtager. Uopfordret ansøgning til ZZ-virksomhed indenfor ÆÆ-område. Én (u-/)navngiven modtage. 1 Danmarks Statistik og Jobindex (2011)

5 AS3 5 Vær klar over, hvad du vil og husk, at sociale medier er kanaler til at formidle dit budskab. Hvad kan du bruge materialet til? Sociale medier, særligt LinkedIn, er særligt relevante, når du færdes på det usynlige jobmarked. Samtidig bliver din jobsøgning mere effektiv, da du kan: synliggøre dig overfor dit netværk, virksomheder og jobformidlere udvide dit netværk på tværs af faglighed, uddannelse og branche søge og efterspørge viden om virksomheder blive inspireret af andres kommunikation eller måde at markedsføre sig på ramme flere målgrupper med dit budskab på kortere tid være i dialog med relevante virksomheder eller personer Et jobtilbud dumper ind 2 Christina, 25 år, tror ikke på, man kan få jobtilbud fra virksomheder eller ukendte personer på LinkedIn. Hun kan godt se muligheden for at synliggøre sig og har som nyuddannet fra Copenhagen Business School oprettet en veludfyldt profil. Men en dag henvender en rekrutteringskonsulent sig, der finder hende interessant, og som søger en salgskonsulent med erfaring med digitale medier, hvilket hun har. Christina ender dog med at takke nej, da hun netop har fået job hos et reklamebureau. 2 Alle cases i dette materiale er autentiske historier, der er hentet fra hverdagen i AS3. Navne er opdigtede, men de rigtige navne er AS3 bekendt.

6 AS3 6 MOTIVATION OG VÆRDIER FAGLIGE KOMPETENCER SUCCESHISTORIER PERSONLIGE KOMPETENCER ANERKENDELSE OG ACCEPT DIT BRAND ØVRIGE TALENTER SOCIALE MEDIER OG SYNLIGHED NETVÆRK - STORT, SMÅT, BRANCHE-SPECI- FIKT, ANDET KOMMUNIKATION - HUMOR, FAGLIG, KORT, DETALJERET, ANDET HVOR ADSKILLER DU DIG? Pas på dit omdømme I dag er alle sit eget brand, og derfor skal man vide, hvordan man udvikler det. Det kan tage lang tid at opbygge et godt omdømme, men kort tid at ødelægge det. Vi efterlader hele tiden indtryk hos andre både i den virkelige verden, men også på de sociale medier. Vores relationer husker os især for, hvordan de oplever sig selv sammen med os både personligt og professionelt. Tænk over hvad der er særligt relevant ved dig. Nøgleordene er at være synlig, autentisk, ærlig og troværdig. Kend din personlige fortælling din elevatortale og vis, hvor du har lidt kant, hvor du skiller dig ud, eller hvad andre kan huske dig på. Det, du måske selv synes er banalt, kan være spændende for andre. På de sociale medier er du, hvad du deler, og du skaber værdi for dit netværk gennem kvaliteten af det, du deler uanset om det er artikler, viden, humor, din person eller noget helt femte. Dit digitale fodspor sladrer Har du nogensinde googlet dig selv uden at være logget ind på nogen sociale medier? Ellers så prøv det også under billeder. Måske giver det anledning til at gennemgå dine indstillinger, så du ved hvilke informationer, der er offentligt tilgængelige. Som jobsøgende bør du være bevidst om, hvilke digitale fodspor du efterlader, og i en jobsøgningsproces skal du forvente at blive googlet. Du bliver vurderet både personligt og professionelt, og din online tilstedeværelse er i høj grad med til at tegne din samlede profil. Husk, at du indleder et nyt forpligtende fællesskab hver gang, du opretter en profil, da den løbende skal opdateres for at give mening.

7 AS3 7 Definition af sociale medier Sociale medier som begreb anvendes i dag i flæng, så en nærmere definition er på sin plads. Der findes mange bud, men nedenstående anvendes af IBIZ-Center3, der blandt andet rådgiver om digitalisering: Sociale medier er digitale tjenester, der understøtter dialog, fællesskab og samarbejde. Det er medier for social interaktion, som anvender lettilgængelige og skalerbare kommunikationsteknikker, og som bruger webbaserede og mobile teknologier til at gøre kommunikation til interaktiv dialog. Det betyder på almindeligt dansk, at et utal af mennesker kan bruge disse medier samtidig, og det helt særlige er, at brugerne aktivt kan skabe, kommentere, vurdere og dele indhold og være i dialog samt få et fællesskab med både kendte og ukendte personer. Modellen viser, at du skal tænke på formålet, når du opretter en profil på et socialt medie. NETVÆRK RELATIONER KOMMUNIKATION DIT BRAND SYNLIGHED SYNLIGHED ADFÆRD ADFÆRD INDHOLD 3 IBIZ-Center er en uvildig offentlig instans, der er oprettet af Ministeriet for Forskning Innovation og Videregående Uddannelser samt Rådet for Teknologi og Innovation.

8 AS3 8 LinkedIn giver samtale hos Google Du har uendelige muligheder 28-årige Søren har brugt LinkedIn til at undersøge, om hans netværk kan forbinde ham til personer i spændende virksomheder. Han finder ud af, at to personer kender en, der arbejder for Google i Dublin og kontakter den ene, som hurtigt formidler en -adresse. Søren skriver til vedkommende, og på opfordring sender han allerede næste dag sit CV og møder uformelt Google-kontakten på Skype. Samme dag bliver Søren kontaktet af en rekrutteringskonsulent, og allerede dagen efter har han en jobsamtale på telefon. Dette er blot to dage efter den første til kontakten på LinkedIn. Ugen efter deltager han i anden samtale på video via Google+ og bliver herefter fløjet til tre samtaler i Dublin, hvor Googles europæiske hovedkontor ligger. Der findes tusindvis af sociale medier med hvert sit formål, og der kommer hele tiden nye til. Det kan være sjovt, men også tidskrævende at udforske og forstå de mange muligheder, så brug din energi rigtigt. Nogle medier er eksempelvis gode til jobsøgning, mens andre ikke er. De fleste virksomheder anvender sociale medier, som derfor bliver effektive kilder til viden, men også til at skabe kontakt til relevante personer. Tre af de mest populære sociale medier er Facebook, LinkedIn og Twitter, som vi kort beskriver i det følgende. Skal du kun fokusere på et medie, er LinkedIn det mest relevante for de fleste, der søger job. Bruger sociale medier bevidst Søren får ikke jobbet, men hele forløbet varer under en måned. Google modtager cirka fire millioner ansøgninger om året, og kun 0,04 procent af ansøgerne ender med at få et job. Reelt er den eneste vej ind i virksomheden at blive henvist af en eksisterende medarbejder. Søren er overbevist om, at han aldrig var kommet i betragtning uden sociale medier, som han bruger bevidst til at effektivisere sin jobsøgning. Samtidig forsøger han at tænke på sig selv som et brand. På Tumblr har han en faglig blog, som, ifølge Google, har været stærkt medvirkende til, at han var en kandidat til jobbet. Sociale medier virker. Både for mig som ansøger, men også for virksomhederne. Jeg kan skærpe min samlede profil og gøre mig attraktiv, og virksomhederne kan profilere sig i forhold til den type medarbejder, de gerne vil have, siger han.

9 AS3 9 LinkedIn dit professionelle netværk LinkedIn er med flere hundrede millioner brugere ubetinget verdens største professionelle og erhvervsrettede sociale medie. Din profil på dette medie er karrieremæssigt dit væsentligste værktøj, men LinkedIn er også rigtig god i netværkssammenhæng. På din profil kan du både vise og beskrive dine faglige kompetencer, erfaringer og resultater, og du kan visualisere dit netværk samt skabe overblik over dine kontakter. Dermed bliver LinkedIn en slags virtuelt brutto-cv, der hele tiden arbejder for dig, da både arbejdsgivere og rekrutteringspersoner nemt kan følge med. Du kan tilføje dit egentlige CV til LinkedIn enten som skrift eller video samt billeder, præsentationer eller lyd, og du kan downloade din LinkedIn-profil som et CV. Der er utallige relevante grupper at være aktiv i, og du kan let tage initiativ og etablere en selv. LinkedIns søgemaskine bygger på søgeord. Overvej hvilke relevante og troværdige søgeord, du vil findes på, og brug de samme ord som rekrutteringskonsulenter og virksomheder anvender. Hvis du er i tvivl, kan du læse relevante jobannoncer og se, hvilke titler og kompetencer der går igen. Især din overskrift, dit resumé og ordene under erfaring og specialer er vigtige søgemæssigt. På internettet kan du finde råd og guides til, hvordan du opretter din profil. Du kan godt møde forskellige holdninger, eksempelvis om du skal skrive, at du søger job i din overskrift eller ej. Vi anvender en guide fra Morten Vium, der er udviklet til jobsøgende i et forløb hos AS3 4. Målrettet indsats på LinkedIn giver resultater Brian har i sin jobsøgning brugt LinkedIn til at skabe kontakter. Han er 43 år og har i 12 år arbejdet med ledelse og salg i mediebranchen. Løbende har han udbygget sit netværk med brancherelevante personer, som han via LinkedIn har inviteret til kaffemøder for at undersøge jobåbninger. Deler viden dagligt Netværket har også sendt jobannoncer til ham og enkelte kontakter har videregivet hans navn til rekrutteringspersoner. Han har brugt meget tid på at finde og dele relevante artikler på LinkedIn, minimum én om dagen, for konstant at være synlig. Det målrettede arbejde har resulteret i flere henvendelser fra blandt andet headhuntere, og han har været til flere samtaler. Brian er dog endnu ikke i job, da han har mulighed for at vente på det helt rigtige.

10 AS3 10 FACEBOOK dit private sociale medie- Selv om de fleste bruger Facebook som et privat medie, er det svært at komme helt uden om i forbindelse med jobsøgning. Du har et netværk her, du nemt kan aktivere, og du ved aldrig, hvem der har relevante kontakter. Vær personlig og seriøs, når du beder om hjælp til at komme i kontakt med relevante virksomheder eller kontaktpersoner. Rigtig mange virksomheder har en profil på Facebook, så synes godt om eller tilføj som ven, når du møder en interessant virksomhed. Dermed bliver du en del af virksomhedens netværk og vil modtage statusopdateringer, herunder muligvis jobmuligheder. Du kan bruge de såkaldte hashtags (#) til at søge på emne-ord eller inddele dine opdateringer, så dit indhold bliver mere søgbart for andre, eller så du let kan finde relevant information om et emne. Derudover findes der mange netværk for jobsøgende, du kan tilmelde dig. Klar status på Facebook giver job på en uge TWITTER god til korte beskeder På Twitter kan du sende egne og læse andres opdateringer (tweets), der er korte tekster på op til 140 tegn. Du kan følge interessante personer eller fagområder, twitter-profiler som Jobs In Denmark, Jobdk eller virksomheder, og på den måde er Twitter et godt værktøj til at komme i kontakt og måske i dialog med virksomheder. Du kan også bruge Twitter til personlig branding. Tænk på din profil som et offentligt og personligt CV, så brug et professionelt billede, indsæt et link til et online CV og udtryk dig professionelt inden for dit område. Dermed brander du dig gennem din profil, men også gennem de tweets du løbende skriver eller modtager. Du kan emne-inddele dine tweets med hashtags (#), så de er lettere at finde for andre, og du kan forbinde din profil med LinkedIn. Twitter bliver brugt mere og mere i jobmæssig sammenhæng. #Jobdk viser stillinger i Danmark, og med Twitter Job Search kan du søge efter ledige job og samtidig se efterspurgte stillinger. På TweetmyJobs kan du vælge, hvilke job du er interesseret i og få en , når et opslag passer til din profil. Funktionen er dog bedst, hvis du søger i udlandet. Sidst i dette materiale finder du en oversigt over andre sociale medier, der kan være relevante i forbindelse med jobsøgning og/eller personlig branding. Pia har arbejdet på fabrik i mange år som ufaglært. Som 52-årig har hun næsten opgivet at få nyt job, da der bliver færre og færre relevante stillinger at søge. En aften tager hun mod til sig og skriver på Facebook, at hun søger job og ønsker hjælp til at finde et nyt. Til sin overraskelse bliver hun kort tid efter kontaktet af en tidligere chef, der gerne vil have hende tilbage, og inden for en uge er hun genansat i virksomheden. Hun er meget stolt og følte sig lidt headhuntet.

11 AS3 11 Sådan gør du I det følgende får du en række råd til, hvordan du kommunikerer med dine relationer og, hvordan du opnår en god adfærd og synlighed. Du skal vide, hvad du vil. Hvordan skal din digitale profil se ud, og hvilke sociale medier er relevante for dig? Begynd med det mest relevante medie, så du kommer godt i gang. Vær ærlig. Troværdighed er nøglen til et godt og positivt brand. Brug et vellignende billede, der viser dit ansigt og fremstiller dig præsentabelt. Det er forskelligt, hvordan billedet bør se ud, men på LinkedIn hører feriebilleder eller billeder med børn eller partner ikke hjemme. Vær synlig i dit netværk og opdater løbende dine profiler. Giv mere end du tager. Del viden og erfaring og skab værdi for andre. Det kan være i form af artikler, bøger, arrangementer eller kurser, du kan anbefale. Det kan være meget svært helt at fjerne indhold på internettet, så overvej altid dine ord og undgå indhold, der kan skade din profil. Der er stor forskel på, hvad folk opfatter som relevant, og det er forskelligt, hvor ofte du kan dele indhold, før det opfattes som spam. Vær bevidst. Jo bedre du kender dig selv, jo lettere er det at præsentere dig på en autentisk, troværdig og interessant måde. Du kan eventuelt blive inspireret af din kompetenceprofil. Tænk kreativt og tænk på dig selv som et brand. Overvej hvordan du kan skille dig positivt ud og bruge de relevante muligheder, de enkelte sociale medier tilbyder, eksempelvis video eller grafik. Afsæt tid til at se hvem der kigger på din profil, besvare beskeder og dele indhold. Overvej om der er tidspunkter på dagen, hvor du får flere reaktioner på dine aktiviteter end andre. Når du skal vurdere, hvad der er interessant for andre at vide om dig, så hav din målgruppe i tankerne. Husk sociale medier er kanaler til dialog. Øvelse gør mester. Du lærer kun medierne at kende ved at bruge dem. Hav styr på dine indstillinger, så du ved, hvad der findes af offentligt tilgængeligt information.

12 AS3 12 Personlig markedsføringsplan Du kan udarbejde en personlig markedsføringsplan for din tilstedeværelse på sociale medier for at gøre din jobsøgning mere effektiv og for at synliggøre dig. Hvis du ønsker en systematisk fremgangsmåde, kan du følge planen nøje, men du kan også anvende de dele, der er relevante for dig. Planen kan styre dine overvejelser i forhold til, hvordan du skal markedsføre dine kompetencer og hvilke aktiviteter, der er relevante at sætte i gang. Den strukturerede plan hjælper dig med at holde fokus og fokuserer på dine styrker og muligheder. Den afdækker din målgruppes adfærd på de relevante sociale medier, og du kan herefter planlægge, hvor du skal være synlig. Når dine kompetencer, ønsker og jobmål er afklaret, kan du udarbejde en målrettet og konkret aktivitetsplan, du kan bruge fremadrettet. Du bliver dermed aktiv og synlig i din jobsøgning og øger chancen for at ramme relevante netværk og jobåbninger. Din personlige markedsføringsplan skal vise, hvad der er unikt ved dig, og hvor du netop har særlige kompetencer. Dermed kan dit netværk nemmere hjælpe dig og din målgruppe nemmere opdage dig. Trin 1 målsætning Formentlig har du allerede formuleret dine kompetencer og mål og kan genbruge dette arbejde. Hvis dit jobmål stadig er uafklaret eller skal justeres, kan du søge støtte i nedenstående punkter. Min målsætning: Hvad er vigtigt for mig? Hvordan ser min fremtid ideelt set ud? Hvad skal jeg gøre for at realisere mine ønsker for fremtiden? Som støtte til at finde målsætningen kan du bruge følgende punkter: Industri/branche/interesseområder Foretrukken jobtitel Foretrukket funktionsområde Relevante og interessante alternativer til mine primære jobmål Mine faglige og personlige kompetencer Virksomheder, der efterspørger mine kompetencer Tendenser (økonomiske, sociale, politiske, tekniske, kulturelle, lovgivningsmæssige) jeg skal være opmærksom på Jobmålet skal afspejle dine værdier, personlighed, kompetencer, interesser og erfaring og være tydeligt selv for personer, der ikke kender dig. Overvej, at titler kan variere fra branche til branche eller fra virksomhed til virksomhed, selv om de rummer de samme funktionsområder.

13 AS3 13 Trin 2 dit personlige brand Forestil dig at relevante netværkspersoner søger information om dig på de sociale medier. Er din elevatortale eller dit resumé klar til det? Er det tydeligt, hvem du er, hvad du kan, og hvad du vil? Det indtryk, du efterlader, er dit personlige brand. Hvad vil en kommende arbejdsgiver sige til det? Du kan stille dig følgende spørgsmål, hvis du vil optimere dit brand Hvad er mit budskab min elevatortale? Har jeg et klart resumé af mine kvalifikationer? Hvor skal jeg være synlig og dele min viden eller holdninger (LinkedIn, Google+, Twitter, Facebook, blogs, andre grupper eller netværk)? Hvad skal jeg gøre for at synliggøre min profil? Hvad og hvordan skal jeg kommunikere for at nå min målgruppe? Hvor er jeg unik? Hvilke fordele har jeg? Hvilke succeshistorier kan jeg bruge? Hvad skal jeg arbejde videre med? Eksempel på elevatortale Jeg hedder Peter og er uddannet inden for kommunikation og projektledelse. Jeg har været ansvarlig for kundekontakt og projektledelse hos Byens Bureau, som det seneste år er lykkedes med at udvide sin kundeportefølje markant. Min styrke er mit indgående kendskab til projektledelse, hvor jeg sætter mig ind i vores kunders behov og overfører denne viden til vores egen organisation, så vi finder de bedste og mest innovative løsninger for kunderne. Jeg bygger bro mellem kreativitet og økonomi og er nysgerrig på, hvordan vi både løser kundens opgave, men også udvikler vores egne kompetencer. Det kræver, at jeg konstant er opdateret om nye tendenser. Fremover vil jeg gerne udvikle mig endnu mere inden for innovation og projektledelse. Du skal kunne fortælle mindst én kort succeshistorie for hver af dine kompetencer og kombiner gerne generelle og specifikke kvalifikationer (eksempelvis er IT en generel kompetence, mens programmet Excel er en specifik). Cases og holdninger er stærke måder at blive husket på uanset om du går til jobsamtale, netværker eller er aktiv på de sociale medier. Skriv din elevatortale ned med få sætninger: Hvem er du? Hvad vil du? Hvorfor vil du det? Hvis det er vanskeligt at blive præcis så skriv løs på en side. Omskriv og forkort siden løbende til du til sidst har essensen på få sætninger. Den kan du bruge i din elevatortale eller resumé på LinkedIn, Twitter eller andre medier. Dermed bliver din profil mere end en-til-en-tale, men en-til-mange-kommunikation. Vær opmærksom på, at du kan have flere elevatortaler med forskellige budskaber, som du kan bruge overfor forskellige målgrupper. Trin 3 Definér din målgruppe Skriv mindst 10 konkrete virksomheder ned, som både opfylder dit jobmål, og som kan bruge dine kompetencer. Afgræns gerne mulighederne, så du bruger din tid hensigtsmæssigt på de mest relevante virksomheder, men vær samtidig åben, så muligheder, du ikke havde tænkt på, kommer med.

14 AS3 14 Trin 4 Kommunikation, medie og målgruppe u skal kende din målgruppe og dine udvalgte virksomheder på de sociale medier hvor, hvordan og om hvad kommunikerer de? Følgende spørgsmål kan hjælpe dig: Hvilke sociale medier anvender min målgruppe? Hvilke sociale medier er relevante for mig? Hvad er mit budskab? Hvad skal jeg gøre for at formidle mit budskab? Hvor ofte skal jeg være aktiv? Hvilke grupper og netværk er interessante for mig? Hvilke nye og etablerede relationer skal jeg pleje? Hvor skal jeg deltage i diskussioner? Hvordan udvider jeg mit netværk? Trin 5 - Aktivitetsplan Til sidst laver du en aktivitetsplan med konkrete handlinger, som viser, hvad du skal gøre hvornår. Du kan bruge den til at sikre, at din fremadrettede indsats bliver fulgt. Planen indeholder for eksempel: Mål og succeskriterier Tidsplan og deadlines Prioritering af opgaver Opfølgning Evaluering Hvad har jeg lært? Eventuelle justeringer Din markedsføringsplan er et dynamisk værktøj, som du sikkert justerer jævnligt, da dine prioriteringer kan ændre sig undervejs i din jobsøgning. Gør så vidt muligt dine målsætninger målbare, så du ved, hvornår du har nået dine mål. Du kan eksempelvis registrere, om dine indlæg giver øget respons og dermed øget synlighed på de forskellige sociale medier. Du kan se et eksempel på en udfyldt markedsføringsplan i bilaget til dette modul.

15 AS3 15 Oversigt over andre relevante sociale medier GOOGLE+ Dette er verdens næststørste sociale medie, hvor Google blandt andet har forsøgt at samle det bedste fra andre af de mest populære sociale medier i ét. Du kan se og tale live med folk fra hele verden, dele beskeder, billeder, video og links med dem, som følger dig, og du kan kommentere eller dele andres opslag. Du inddeler dem, du følger, i cirkler, og dermed kan du kommunikere målrettet. Samtlige af Googles produkter, herunder YouTube og Gmail, er integreret i Google+, der også har betydning for din synlighed i Google. YOUTUBE YouTube er en særdeles populær webportal, hvor du frit kan uploade, dele, se og kommentere originale videoklip. Faktisk er YouTube verdens næststørste søgemaskine efter Google, og flere og flere bruger kanalen i forbindelse med jobsøgning til at gøre opmærksom på sig selv, lave utraditionelle ansøgninger eller CV er eller til personlig branding. Du kan linke eller henvise til din video i både andre digitale medier og i ansøgninger. BLOGS Det er populært at blogge, og det kan være en god måde at skabe opmærksomhed på. I forbindelse med jobsøgning bør du blogge inden for et område, du gerne vil arbejde med. En aktiv og brancherelevant blog viser initiativ, nysgerrighed og udvikling overfor en potentiel arbejdsgiver, og du bør linke til den i ansøgninger og andre digitale medier. Du kan oprette en blog gennem eksempelvis Wordpress, Tumblr eller blogger.com. SLIDESHARE Her kan du uploade, udforme og dele præsentationer af dig selv, dit arbejde eller dine projekter. Over tid kan du opbygge en hel portefølje, så andre kan se dine kompetencer og interesser. Du kan linke dine præsentationer til eksempelvis en blog, Facebook eller LinkedIn. PINTEREST Pinterest er en visuel opslagstavle, hvor du løbende pinner billeder fra internettet, der inspirerer dig på forskellige tavler, som du selv har valgt. Dermed kan du fortælle en visuel historie om hele din person ved at pinne om dine interesser, dine drømme, det du gerne vil lave, hvor du gerne vil arbejde, dine rejser og meget mere. Du kan følge andre også virksomheder og alle kan følge dig. INSTAGRAM På Instagram kan du udgive videoer eller billeder, som du let kan tillægge effekter via filtre, og som du kan dele med dine følgere. Du kan skrive korte tekster til dit indhold og kategorisere det med hashtags (#). Du kan bruge mediet til personlig branding samt til at følge eller gøre opmærksom på dig selv overfor interessante virksomheder.

16 AS3 16 Værd at huske En test indgår som en del af virksomhedens vurdering af, hvem der skal have jobbet Vær ærlig i en test Forbered dig så du også selv får viden ud af testen Resultatet er ikke den endegyldige sandhed. Dialogen om testresultatet er vigtigst. Personlig konklusion Har du erfaringer med test? Hvis ja, hvilke typer har du prøvet? Hvad fik du ud af at blive testet? Hvad har du i dette modul hæftet dig særligt ved? Hvordan kan du bruge det fremadrettet?

Kompetence- profilen

Kompetence- profilen Kompetenceprofilen AS3 2 Vi kan som regel huske de virksomheder, vi har været ansat i og hvilke job, vi har haft, men det er langt sværere at beskrive, hvad vi egentlig kan. AS3 3 Kompetence- profilen

Læs mere

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af

Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af Jobmål Tilfældigheder bestemmer ofte mange af livets forhold, men ved at træffe bevidste beslutninger ud fra konkrete mål kan vi selv tage en del af styringen. Sådan er det også med jobsøgning. AS3 3 Jobmål

Læs mere

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER

CV FORM MÅLGRUPPE KOMMENTARER Rekrutteringsdatabaser Rekrutterings-databaser Jobcentre Jobbaser Fagforeninger Jobudbydere A-kasser Udvalget er stort af rekrutterings- og CV-banker, hvor dit CV kan blive optaget. De findes blandt andet

Læs mere

Kom godt i gang med LinkedIn

Kom godt i gang med LinkedIn Kom godt i gang med LinkedIn March 2017 Indholdsfortegnelse Hvad er LinkedIn?... 3 Abonnementstyper på LinkedIn... 3 LinkedIn er en søgemaskine... 4 Profilens mest basale sektioner... 4 Billede... 4 Overskrift:...

Læs mere

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45)

Go Network. Netværk Relationer Branding. Balticagade 12D 8000 Aarhus C (+45) etwork Netværk Relationer Branding Mere end 70% får job gennem netværk Netværk, relationer og evnen til at tiltrække en kommende arbejdsgiver er afgørende, når vi gerne vil videre i karrieren i dag. Vi

Læs mere

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS

OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS OUTPLACEMENT DU FÅR JOB MED OS VI BLIVER VED - TIL DU ER I JOB Siden 1989 er langt over 50.000 mennesker kommet godt videre i deres karriere med støtte fra os, og det gør du også. Vi fortsætter nemlig,

Læs mere

Outplacement. - Du får job med os

Outplacement. - Du får job med os Outplacement - Du får job med os Vi bliver ved - til du er i job Siden 1989 er langt over 50.000 mennesker kommet godt videre i deres karriere med støtte fra os, og det gør du også. Vi fortsætter nemlig,

Læs mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere

Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere Jobmarkedet Det er med jobsøgning som med salg. Jo bedre du kender dit marked og dets behov, desto mere målrettet kan du henvende dig til dine kunder, og jo mere sandsynligt er det, at du får solgt dit

Læs mere

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk

Kommunikatørens. Guide til Platforme. lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme lahme.dk Kommunikatørens Guide til Platforme 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig i det nedenstående. Måske har du slet ikke brug for

Læs mere

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet?

Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? Hvor og hvordan kan man være tilstede på nettet? 1) Den klassiske tilstedeværelse Visitkort hele pakken blogs Fora Netbutik Distribueret indhold 2) De sociale medier Facebook LinkedIn Twitter Faglige blogs

Læs mere

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop

Fra kompetenceprofil til brutto-cv. Workshop Fra kompetenceprofil til brutto-cv Workshop Agenda Hvorfor kompetenceafklaring? Hvad er et CV? Kompetenceprofil Brutto-CV Kompetenceafklaring - Overblik over - dine kompetencer - dit arbejdsliv Som kan:

Læs mere

Networking og Personlig branding med LinkedIn

Networking og Personlig branding med LinkedIn Foredrag hos Kost & Ernæringsforbundet 18. september 2012 Networking og Personlig branding med LinkedIn Morten Vium Find mig på LinkedIn: mortenvium.dk/linkedin Mere om mine foredrag: ModerneJobsøger.dk/foredrag-linkedin-ekspert-morten-vium

Læs mere

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN

DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN DSAs guide til LinkedIn: KOM GODT I GANG MED LINKEDIN INDHOLD DSA Danske Sundhedsorganisationers A-kasse Sankt Annæ Plads 30 1013 København K 3 gode grunde til at være på LinkedIn Hvorfor LinkedIn? Find

Læs mere

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media

Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Employer Branding ift. de digitale unge via Social Media Og så deler vi masser af viden Agenda Social Media et af dine ansigter udad til Social Media Value Chain Strategisk indgang ift. de digitale unge

Læs mere

Networking og Jobsøgning med LinkedIn

Networking og Jobsøgning med LinkedIn Foredrag hos Hanne Rude 8. oktober 2012 Networking og Jobsøgning med LinkedIn Morten Vium Find mig på LinkedIn: mortenvium.dk/linkedin Mere om mine foredrag: ModerneJobsøger.dk/foredrag-linkedin-ekspert-morten-vium

Læs mere

Elektroniske netværk og online communities

Elektroniske netværk og online communities Elektroniske netværk og online communities BD272 Business Danmark juni 2010 Indholdsfortegnelse Hovedkonklusioner... 2 Indledning... 2 Metode og validitet... 2 Medlemmernes kendskab til online netværk

Læs mere

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål?

Sociale Medier eguide. Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Sociale Medier eguide Hvem rammer vi bedst hvor? Hvordan er medierne forskellige? Hvad skal vi producere af indhold? og med hvilket formål? Kort om guiden Denne guide er lavet til dig, der synes, at det

Læs mere

Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt

Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt Curriculum Vitae Et Curriculum Vitae - også kaldet et CV - er en kort oversigt over dit professionelle livsforløb, hvor du angiver dine uddannelses- og erhvervsmæssige kvalifikationer. Derudover kan du

Læs mere

Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn

Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn Online branding - er du ikke synlig på nettet, eksisterer du ikke! Magistrene forår 2015 v.abelone Glahn Kilde: tatoosales.com Det Virtuelle Håndtryk Branding online Det virtuelle håndtryk består af det,

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk

Aktiviteter i Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Aktiviteter i Jobboxen 2016 januar februar marts Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Strategi for brugerinvolvering

Strategi for brugerinvolvering Strategi for brugerinvolvering Vores Genbrugshjem Gruppe 7: Lasse Lund, Simone Drechsler, Louise Bossen og Kirstine Jacobsen Valg af TV-program og begrundelse Vores genbrugshjem på TV2, produceret af Nordisk

Læs mere

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil

Lær at sælge med LinkedIn. Del 1: Din profil Lær at sælge med LinkedIn Del 1: Din profil Kom godt i gang 1) Undgå at spamme dit netværk med ligegyldige opdateringer Før du går i gang med at ændre i din profil, er der en vigtig ting, du skal gøre.

Læs mere

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter

Bliv ven med de sociale medier. Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Bliv ven med de sociale medier Velkommen... Ved konsulenterne Thomas Kantsø & Lykke Fehmerling fra Djøf karriere og kompetencecenter Hvorfor er vi her i dag. Vi bad om jeres input til det her kursus på

Læs mere

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk

Gratis e-bog om internetplatforme. Find dine platforme, og brug dem rigtigt. lahme.dk Gratis e-bog om internetplatforme Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk Find dine platforme, og brug dem rigtigt lahme.dk 2 Kære læser, Ja, måske ved du allerede alt det, jeg vil fortælle dig

Læs mere

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god

Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god Telefonsamtalen Selv om vi bruger vores telefon dagligt, er det for mange en udfordring at bruge den i forbindelse med jobsøgning. Det er dog som regel en rigtig god idé. Derfor skal du forberede dig,

Læs mere

Outplacement for ledere. - Dit næste karriereskridt

Outplacement for ledere. - Dit næste karriereskridt Outplacement for ledere - Dit næste karriereskridt Vi bliver ved - til du er i job Siden 1989 har langt over 5.000 ledere fundet et nyt job via professionel og individuel rådgivning fra os. Det gør du

Læs mere

Rekrutteringsanalyse 2013/14

Rekrutteringsanalyse 2013/14 e s y l a n a s g n i r Rekrutte 2013/14 Indhold Baggrund Side 3 Resumé Side 4 Fire vigtige rekrutteringstendenser for jobsøgeren Side 5 Øvrige rekrutteringstendenser Side 17 Highlights fra rekrutteringsanalyserne

Læs mere

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog

Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV. Oplæg til lokal dialog Anbefalinger til arbejdet med Det gode CV Oplæg til lokal dialog Formål med oplægget Oplægget udspringer af den gennemførte proces om det gode CV, der har involveret et stort antal a-kasser og jobcentre

Læs mere

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen

Strategisk brug af Sociale Medier. 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Strategisk brug af Sociale Medier 9. maj 2011 Trine-Maria Kristensen Trine-Maria Kristensen Cand. scient. soc (PR) Marketing & Kommunikation Hovedet på bloggen siden 2004 Rådgivning og undervisning om

Læs mere

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig

Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Den Gode Samtale - Oversigt over samtaler og aktiviteter, du kan deltage i, mens du er ledig Indhold Oversigt over forskellige typer af fagligt indhold du kan vælge mellem ved en samtale i A-kassen...

Læs mere

TWITTER OG #KVÆGKONGRES

TWITTER OG #KVÆGKONGRES SEGES 17-02-2015 Dorte Marcussen Projekt Videnformidling og dialog via nye kanaler TWITTER OG #KVÆGKONGRES Skriv #kvægkongres i tweets på Kvægkongressen Er klar til på #kvægkongres at se på de muligheder

Læs mere

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende.

Når man skal udfylde i feltet: branche, kan det være relevant, at se valgmulighederne lidt igennem for at finde den mest passende. Sådan opretter du en LinkedIn profil: - Først starter man med at klikke ind på LinkedIn.com På forsiden ser man en boks til højre på skærmen. Her har man mulighed for at oprette sin profil ved hjælp af

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål Tænk på indhold, branche, arbejdstid og geografi. Lav grundig research Søg viden om jobbet og virksomheden. Brug internettet

Læs mere

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd.

LEADING. Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. LEADING Hvorfor skal du læse artiklen? Hvis du er klar til at blive udfordret på, hvordan du udvikler talent - så er det følgende din tid værd. HAR DU TALENT FOR AT UDVIKLE TALENT? DU SKAL SE DET, DER

Læs mere

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation

Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Sociale medier 2012 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Præsentation Kontakt: Merethe Kring merethe.kring@yougov.com www.yougov.dk København, februar 2012 1 Sociale medier ændrer verden 2

Læs mere

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013

3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 3 skridt nærmere karrieren 30. april 2013 Agenda Forberedelse Hvilken type af job drømmer du om træd 3 skridt tilbage Dine kompetencer - EFU-modellen Vær forberedt og på forkant Kontekst og spørgsmål

Læs mere

Indledning Information

Indledning Information Januar 2015 INDHOLDFORTEGNELSE Indledning Information 1 Modul 1 Din personlige profil og strategi 2 Modul 2 Din ansøgning 2 Modul 3 Dit CV. 3 Modul 4 Præsentation af dig 3 Modul 5 Netværk - hvad - hvordan

Læs mere

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed

RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING. Overblik - Tryghed - Sikkerhed RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Overblik - Tryghed - Sikkerhed OM SØGEMEDIER RÅD TIL BEDRE MARKEDSFØRING Søgemedier A/S er et rådgivnings- og mediehus beliggende i Aarhus og København. Vi lever af at optimere

Læs mere

Markedsføring og e-handel

Markedsføring og e-handel Eniro Danmark A/S Markedsføring og e-handel Lederanalyse blandt små og mellemstore private virksomheder Figurrapport, landsdele 14.11.2014 Indhold Om analysen... 3 Resultater... 4 Spørgsmål 1 - Hvor stor

Læs mere

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling

Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour. Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Fordele og faldgruber ved brug af sociale medier Google On Tour Tåstrup 18/05-2015 Dorte Møller Madsen, Stormvind Social Selling Formålet I får indblik og mulighed til at tænke strategisk vedr. de sociale

Læs mere

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering?

Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Hvorfor bruger virksomhederne ikke jobnet til rekruttering? Rapport fra 25 telefoninterviews Undersøgelse for Jobcenter København Wanek & Myrner 2010 Formål Nærværende undersøgelse er en ud af seks undersøgelser,

Læs mere

Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers

Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers Nye effektfulde medier i Ofir jobunivers FÅ DIN JOBANNONCE PÅ De sociale medier er ikke til at komme udenom heller ikke når du skal rekruttere nye medarbejdere! Alligevel er der mange virksomheder, der

Læs mere

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning

Dato: 30-08-2011. Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Dato: 30-08-2011 Event: MMSM Session nr. 3 30. august 2011 Kl. 13:00 15:00 1. sal, rum 22 International kommunikation i den globale forretning Emne : Marinebranchen og Web 2.0. Twitter, LinkedIn, Facebook

Læs mere

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt

Konkurrencer NONSTOP. Motivation & problemfelt Konkurrencer NONSTOP Nye konkurrencer Hver dag Motivation & problemfelt Dette er et oplæg til den mundtlige eksamen i Innovation & Markedsføring. I det følgende vil jeg beskrive forretningsplanen for Konkurrencer

Læs mere

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side?

Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus for Virksomheder Hvordan laver man en Google plus side? Google Plus er måske ikke det første du tænker på når du skal øge kendskabet til din virksomhed. I det følgende viser jeg hvorfor du

Læs mere

Sociale medier en katalysator for salget

Sociale medier en katalysator for salget Sociale medier en katalysator for salget Anne Tingleff 13/9 2012 2 Facebook versus LinkedIn i Danmark Sociale medier i Danmark Danmarks statistik 2011 54% af danskerne bruger sociale medier Ca. 85 % af

Læs mere

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011

Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 Konsulenthuset ballisagers virksomhedsundersøgelse 2011 I foråret 2011 kontaktede vi 806 virksomheder og institutioner i ønsket om at afdække deres holdninger og handlemønstre i forhold til ansættelse

Læs mere

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013

Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Årsberetning for Powerjobsøgerne Fyn 2013 Forord Powerjobsøgerne er en nonprofit-netværksgruppe for aktive og engagerede jobsøgere og er åbent for alle jobsøgere, som har lyst til at deltage aktivt og

Læs mere

Online Markedsføring // 2015

Online Markedsføring // 2015 Din virksomhed har tre medier 1. Medier som I ejer 2. Medier som I betaler for 3. Medier som I gør jer fortjent til Hvilken kategori tilhører de sociale medier? 3 faktorer er fælles for de sociale medier

Læs mere

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10

Rekruttering 2010. En rundspørge fra CA a kasse 1/10 Rekruttering 2010 En rundspørge fra CA a kasse 1/10 RAPPORTEN I OVERSIGT Foretrukne rekrutteringskanaler side 3 Stillingsopslag netværk karrieremesser Ansøgningen side 3 3 ud af 4 gennemgår ansøgninger

Læs mere

Opret en konto

Opret en konto www.google.dk Opret en konto Hvad siger Google? Søg på dit navn Søg på din mærkesag Søg på et lokal emne, som optager dig Søg på regionens navn Hvem er vi Hvem er du? Hvordan formidler du dine budskaber?

Læs mere

Adwords i praksis annoncer på Google

Adwords i praksis annoncer på Google 3 timers kursus hos jer, hos Nielsens Bureau eller over internettet: Adwords i praksis annoncer på Google Adwords-annoncerne fra Google er en nem, hurtig og effektiv måde at gøre jeres produkter og ydelser

Læs mere

Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg?

Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? Hvem er jeg? Hvad kan jeg? Hvad vil jeg? DLS Nye tanker - nye muligheder 1 IDENTITET Hvad er din identitet? o Selv-identitet o Mit selvbillede o Social-identitet o Andres billede (opfattelse) Hvor ligger

Læs mere

Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair

Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair Marie Baad Holdt, chefkonsulent i Ingerfair marie@ingerfair.dk Hvem er I? Navn Hvad laver I Hvorfor er I på kurset Hvordan bruge I selv sociale medier? Sociale Medier i Danmark https://www.youtube.com/watch?v=axudlxyyawq

Læs mere

Hvor er du? Hvem er du? Hvad vil du? Hvordan gør du?

Hvor er du? Hvem er du? Hvad vil du? Hvordan gør du? 1 I Curia Management har vi gennem årene hjulpet flere hundrede opsagte medarbejdere videre i nyt job. Denne bog er udarbejdet af Curias konsulenter og bygger på vores solide erfaringer inden for rekruttering

Læs mere

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender

Loyalitetsreglen. Folk køber fra dem, de kender LinkedIn Velkommen Loyalitetsreglen Folk køber fra dem, de kender Grundlaget for succes Opbygning af netværk Løbende optimering, justering & udvikling Ressourcer til planlægning, administration & produktion

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Case study: Pinterest

Case study: Pinterest Case study: Pinterest Hvad? Pinterest er en social medieplatform, der hovedsageligt fungerer som værktøj til at samle, dele og udforske visuelt indhold. Udbredelse, hvor mange, vækstpotentiale? Pinterest

Læs mere

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE)

Eniro-Krak // SME-analyse. Tabelrapport (DK & SE) Eniro-Krak // SME-analyse Tabelrapport (DK & SE) www.radiuskommunikation.dk i Indhold Om analysen... iv Hovedkonklusioner... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. Tabel 1: Hvilken branche tilhører din virksomhed?...1

Læs mere

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i:

Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: Scor drømmejobbet! Hej og velkommen til min e-guide hvor jeg underviser dig i: HVAD der er vigtigt når du skal lave et professionelt CV HVORDAN du skal gøre det og HVORFOR du skal gøre det på den måde

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

DIGITAL MARKEDSFØRING

DIGITAL MARKEDSFØRING DIGITAL MARKEDSFØRING DAGSORDEN NorthSides historie NorthSides gæster NorthSide på sociale medier NorthSide på Facebook Den flygtige forbruger Den gode digitale kampagne Case: Tuborg / NorthSide Music

Læs mere

Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar

Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar Kom videre med brugen af LinkedIn - Webinar Velkommen webinaret starter snart På dette webinar vil underviseren (dagens host ) assisteres af en chatmaster. Du er velkommen til at stille spørgsmål eller

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

DREJEBOG 3x Undervisningsforløb a to timer, med indlagt pause. Forløbet er en kombination af oplæg og gruppeøvelser.

DREJEBOG 3x Undervisningsforløb a to timer, med indlagt pause. Forløbet er en kombination af oplæg og gruppeøvelser. DREJEBOG 3x Undervisningsforløb a to timer, med indlagt pause. Forløbet er en kombination af oplæg og gruppeøvelser. Modul 1: Digital Adfærd Hvornår er vi digitale Frame 1: Hvornår er vi digitale Intro:

Læs mere

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015

Netværk på sociale medier og etf.dk. Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Netværk på sociale medier og etf.dk Kommunikationsoplæg - Netværksmøde, 22. juni 2015 Kort om KOM i Etf Hvem er vi Hvad laver vi Hvilke medier anvender vi Netværk på sociale medier og etf.dk Netværksmøde

Læs mere

SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER

SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER SOCIALE MEDIER INDHOLDSPRINCIPPER 2016 #1 Hvad er formålet? Hvad vil jeg opnå med indsatsen? #1 Hvad er formålet med din indsats og hvad vil du opnå med den? HOW TO Definér dit mål. Derefter hvordan du

Læs mere

Rekruttering via sociale medier

Rekruttering via sociale medier Sociale medier styrker virksomheden i konkurrencen om fremtidens medarbejdere De adspurgte virksomheder forventer en stigende konkurrence om de bedste kandidater. Virksomhederne vil i 2013 bruge flere

Læs mere

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland

Fra DTU til Job. Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Fra DTU til Job Dagens slides: ida.dk/futj_sjaelland Program 9.00 Velkommen Arbejdsmarkedet og jobsøgning De vigtigste råd og tendenser Virksomhedsbesøg: Danske Bank NNIT KMD 3Shape Netcompany Program

Læs mere

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN

HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN FEBRUAR 2013 HOVEDRESULTATER FRA UNDERSØGELSEN TEENAGERE - DERES PRIVATE OG OFFENTLIGE LIV PÅ SOCIALE MEDIER EN REPRÆSENTATIV UNDERSØGELSE BLANDT A) TEENAGERE I ALDEREN 12-18 ÅR SAMT B) FORÆLDRE TIL 9-18-ÅRIGE

Læs mere

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier

Sociale medier 2013. Danskernes holdning til og brug af sociale medier Sociale medier 2013 Danskernes holdning til og brug af sociale medier Agenda Baggrund og metode Brugen af sociale medier De forskellige tjenester Segmentering Kommerciel involvering på sociale medier Fremtiden

Læs mere

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning

Så er du tættere på jobbet. Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Goddag til Boost dit CV og ansøgning Så er du tættere på jobbet Min historie og baggrund for at være her i dag! Bibliotekar i 14 år Forlagsredaktør og chef i 8 år FYRET og 51

Læs mere

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab

En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af. som effektivt redskab En praktisk håndbog om tips til anvendelsen af som effektivt redskab SOCIALE MEDIER 2015 3.300.000 DANSKE BRUGERE PÅ FACEBOOK - svarende til 68% af den danske befolkning i aldersgruppen 13 år eller ældre.

Læs mere

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler

NETVÆRKSMØDE 19. MAJ. Foredrag om branding og sociale profiler NETVÆRKSMØDE 19. MAJ Foredrag om branding og sociale profiler PALMGREN MARKETING Ejer: Malene Palmgren Kunderne: Iværksættere og mindre virksomheder uden egen marketingfunktion 12 års erfaring med salg

Læs mere

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl

Lærervejledning til undervisningsforløbet. Det digitale spejl Lærervejledning til undervisningsforløbet Det digitale spejl Introduktion Det digitale spejl er et undervisningsforløb om net- etikette og digital adfærd. De traditionelle informationskanaler som fx aviser

Læs mere

Giv mig 5 minutter til at forklare...

Giv mig 5 minutter til at forklare... Daniel Brandt Introduktion Introduktion til online marketing er alt, hvad du foretager dig på internettet med din forretning. Din hjemmeside er typisk der, dine salg kommer fra, derfor skal den være overskuelig

Læs mere

Move On - det effektive afsæt

Move On - det effektive afsæt Move On - det effektive afsæt Der er mange spørgsmål, der melder sig, når man bliver jobsøgende. For de flestes ved kommende er det en ret uvant situation, som man kun oplever få gange i et arbejdsliv.

Læs mere

En guide til at begå sig på de sociale medier

En guide til at begå sig på de sociale medier En guide til at begå sig på de sociale medier Tiltræk flere gæster med de sociale medier 66% forbrugere siger, * afat alle de besøger en restaurants side på de sociale medier, før de spiser der For at

Læs mere

Tips og tricks til jobsøgning

Tips og tricks til jobsøgning Tips og tricks til jobsøgning Hvordan søger du målrettet et job? Opstil dine jobmål : Tænk på indhold, branche, arbejdstid, geografi. Brug internettet HK Jobformidling har sin egen database på www.mithk.dk.

Læs mere

Kurset henvender sig til dig, som er ledig, eller som er på vej ud i ledighed og søger nye veje på arbejdsmarkedet.

Kurset henvender sig til dig, som er ledig, eller som er på vej ud i ledighed og søger nye veje på arbejdsmarkedet. Idéer til brug af JobSpor på kurser for ledige JobSpor er meget velegnet til arbejdsmarkedsorienterede afklaringskurser for ledige. Nedenfor har vi taget udgangspunkt i kurset Motivation Afklaring - Planlægning

Læs mere

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB

DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB DREJEBOG VEJEN TIL DIT NYE JOB INDHOLD Start din jobsøgning med at klarlæg dit/dine jobmål 3 Læg en plan 3 Her gik det særligt godt 3 Kom godt i gang med din ansøgning og CV 4 Dine faglige kompetencer

Læs mere

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog

OPRINDELSE. Ordet blog har sin oprindelse i. Weblog OPRINDELSE Ordet blog har sin oprindelse i Weblog OPRINDELSE blog: a website that contains an online personal journal with reflections, comments and often hyperlinks provided by the writer - Merriam-Webster

Læs mere

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup

#30DageMedBranding. Guiden er under løbende evaluering og opdatering og du kan downloade nye versioner her. Henrik G. Qvottrup #30DageMedBranding Følgende er en enkel guide til et bedre personligt brand på internettet. Processen løber over 30 dage og hver dag skal du gøre en ny ting. Nogen gange vil du blive nødt til at udskyde,

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

The World of Social Media

The World of Social Media The World of Social Media Sociale medier er medier for social interaktion, hvilket vil sige at der er et socialt sammenspil online - Det er altså kommunikation der går begge veje. Sociale medier kan også

Læs mere

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k

INFLUENCERS. Nemt igang på internettet. Kom hurtigt igang med det du er god til. Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k INFLUENCERS Nemt igang på internettet Kom hurtigt igang med det du er god til Klar, start! w w w. i n f l u e n c e r s. d k STOR effekt - billig løsning Hej, jeg hedder Anders Søndergaard, og jeg er selvstændig

Læs mere

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai

Avanceret brug af. Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Avanceret brug af Berlingske Business Berlingsalen, 3. februar Annemarie Kirk, Haai Haai Fokus på digital rådgivning og forretningsudvikling Stiftet i 2011 af Annemarie Kirk, tidligere Digital udviklingschef

Læs mere

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE

Guide. For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Guide For lærere i Slagelse Kommune KLÆDT PÅ TIL DIGITAL DANNELSE Facebookvenner med eleverne? Ja og nej! Der kan være flere grunde til at være venner med sine elever på nettet, men først og fremmest bør

Læs mere

Aktiviteter i Jobboxen

Aktiviteter i Jobboxen Aktiviteter i Jobboxen 2015 OKTOBER NOVEMBER DECEMBER Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Kurser Hvordan bruger jeg Jobnet? Jobnet er jobcentrenes tilbud på internettet til alle jobsøgende

Læs mere

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden december

Aktiviteter i. Jobboxen. Tilmelding via hjemmesiden  december Aktiviteter i Jobboxen Tilmelding via hjemmesiden www.jobboxen.ikast-brande.dk Oktober november december 2016 Kurser Skab overskud i hverdagen med en sund privatøkonomi På kurset sætter vi fokus på den

Læs mere

Start samtalen, styrk salget

Start samtalen, styrk salget Start samtalen, styrk salget SÅDAN SKABER DU STRUKTUR I DIN FACEBOOK-KOMMUNIKATION Brian Carlson, Partner & Client Service Director, Klausen + Partners A/S 05.10.2017 Agenda 1. Facebook i 2017 2. Facebooks

Læs mere

Guide til en. SOCIAL mediestrategi

Guide til en. SOCIAL mediestrategi 9 essentielle spørgsmål Guide til en SOCIAL mediestrategi 1 At bruge sociale medier handler om at styrke relationen til familie, venner, bekendte, men de kan også bruges til at styrke relationen til kunder,

Læs mere

Jobsamtalen. Baggrund

Jobsamtalen. Baggrund Jobsamtalen AS3 2 Jobsamtalen er et afgørende tidspunkt i en ansættelsesproces for både dig og virksomheden. Det er her, I ser hinanden an og begge parter vurderer, om en ansættelse er en mulighed. AS3

Læs mere

Online tilstedeværelse

Online tilstedeværelse Online tilstedeværelse Modul 1: Online tilstedeværelse -Hvordan bygger jeg en hjemmeside og hvad skal den gøre for mig? Modul 2: Få flere kunder -Hvordan får jeg mine besøgende konverteret til nye kunder

Læs mere

Motivation, værdier og optimisme

Motivation, værdier og optimisme Motivation, værdier og optimisme AS3 2 Man kan definere ordet motivation som den mentale proces, der aktiverer vores handlinger, og som derfor har direkte indflydelse på vores resultater. Med andre ord

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder

INDHOLDSFORTEGNELSE. INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske. KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING... 7 Pia Fuglsang Bach, community redaktør, Berlingske KAPITEL ET... 9 LinkedIn for virksomheder Hvorfor have en virksomhedsprofil på LinkedIn?... 10 Overvejelser inden du

Læs mere

Få nuancerne frem på kompetence- palletten!

Få nuancerne frem på kompetence- palletten! Få nuancerne frem på kompetence- palletten! Vejlederkonferencen 2016 18. november Regionschef Ann Berry Rekrutteringsanalyser & Håndbogen i Moderne jobsøgning Bevidste kompetencer Ubevidste kompetencer

Læs mere

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager.

Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. 2012 Rapportsammendrag af rekrutteringsanalysen i Konsulenthuset ballisager. Konsulenthuset ballisagers rekrutteringsanalyse 2012 Indhold 1. Baggrund side 2 2. Resume side 2 3. Nye tendenser i virksomhedernes

Læs mere

- et bedre sted at lære ONLINE REPUTATION MANAGEMENT

- et bedre sted at lære ONLINE REPUTATION MANAGEMENT ONLINE REPUTATION MANAGEMENT Agenda Hvad er ORM? 3 metoder til ORM i søgemaskiner Metoderne i praksis Beskyt dit navn Influence Lytter du? Værktøjer Radian6 2 Jesper Outzen 34 år Baggrund Multimediedesigner

Læs mere