Nyhedsbrev. ISAF rotation 2009-II. Uge 33 - august Nr. 2. Nyhedsbrev nr. 2

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyhedsbrev. ISAF rotation 2009-II. Uge 33 - august 2009 - Nr. 2. Nyhedsbrev nr. 2"

Transkript

1 ISAF rotation 2009-II Uge 33 - august Nr. 2 ISAF rotation 2009-II Ansvarshavende redaktør: Lars B. Andersen, Presse og Informationsofficer (PIO). Tekst og foto af PIO, med mindre andet er nævnt. Nyhedsbrev nr. 2 Denne udgave: Nyt fra Detachment Commander s. 2 Kludetæppet KAIA s. 3 Status på operationerne s. 5 Status på vedligeholdelsen s. 6 KAIA marked s. 8 Bagsiden s. 9 Forsidebillede: Vores C-130J Hercules fly med halenummeret B-538 letter fra Kabuls internationale lufthavn på endnu en mission over Afghanistan.

2 Nyt fra Detachment Commander Side 2 Tekst: NIL, Detachment Commander Mange ændringer, sved på panden, godt samarbejde, ihærdighed og vilje til at levere varen. Det er nogle af de ord jeg først kommer i tanke om, når jeg skal beskrive detachementets gøren og laden i Afghanistan. Vi er nu kommet ind i en rytme, hvor vi har fået etableret et mønster med en klar arbejdsfordeling. Det er tydeligt, at der lægges kræfter i, og at alle er villige til at yde en ekstra indsats for at få tingene til at hænge sammen. Lige fra operationsspecialisterne, der står tidligt op og går sent i seng, til hele M-delingen, der har kunnet holde flyet klar til flyvning med kun en halv dag til teknik. De største udfordringer indtil videre er efterfølgere af, at de aftaler, der er indgået fra starten, ikke har holdt så godt som vi havde håbet. Højdepunktet har indtil videre været detachementets deltagelse i NATO s generalsekretærs tur til Afghanistan. Efter anmodning fra ISAFs hovedkvarter i Kabul stillede vi vores C-130J til rådighed som back-up. Det varede dog ikke mere end én time før vi ikke længere var back -up, men var planlagt til at flyve missionen. Vores C-130J var et ud af fire fly, der skulle bringe Anders Fogh Rasmussen og hans følge rundt i landet. Vi fik dog ikke lejlighed til at flyve med vores tidligere statsminister, men i stedet med diverse ambassadører og militære rådgivere. At operere fra KAIA stiller store krav til samarbejde, hvor den ene tjeneste er den anden værd. Et godt samarbejde med det lokale NSE, der er overtaget af Combat Support Wings Eskadrille 680, er af vital betydning. Samarbejdet kører fortrinligt, baseret på en gensidig forståelse af hinandens ønsker og vilkår. Trusselniveauet er ikke blevet forhøjet siden vi tog hjemmefra. Men vi har opleveret flere eksempler på at niveauet er berettiget. Vi har taget de nødvendige forholdsregler der gør, at jeg og resten af detachementet føler os trygge. Alt i alt er jeg meget tilfreds med detachementets indsats og formåen. Vi har kunnet håndtere forholdsvis markante hindringer uden det har haft nævneværdig negativ effekt på vores evne til at løse opgaven.

3 Kludetæppet KAIA Side 3 Detachementet er bosat i Kabul internationale lufthavns Sydlejr. Lejren er placeret mellem Kabul by og lufthavnens banelegeme, og den er selvfølgelig svært bevogtet med en døgnbemandet port, hvor både køretøjer og personer omhyggeligt kontrolleres inden der gives adgang. Der er rundt i lejren spredt beskyttelsesrum konstrueret af hescobastions beskyttelsesrum som vi fik mulighed for at studere på nærmeste hold ved raketangrebet sidste tirsdag. Sydlejren, som efterhånden bærer tydeligt præg af tidens tand og fremstår slidt og støvet, er et kludetæppe karakteriseret ved, at man har besluttet at den militære tilstedeværelse med tiden skal flyttes til nordlejren. Flere faciliteter er allerede flyttet derover og arbejdet med at flytte andre kører stadig. Derudover kendetegnes Sydlejren ved, at der er mange forskellige nationer samlet på et forholdsvis lille område, hvor stort set alt er opbygget af containere. Hver nation forsøger at sætte sit præg på deres lille område, og flere har eksempelvis indrettet små barer hvor personellet kan slappe af når de har fri.

4 Kludetæppet KAIA (fortsat) Side 4 Den lange liste af nationaliteter man kan møde i Sydlejren tæller portugisere, spaniere, italienere, grækere, tyrkere, tjekkere, polakker, litauere, lettere, estere, ukrainere, luxembourgere, nordmænd, franskmænd, amerikanere, canadiere, englændere, tyskere, belgiere og hollændere. Det er dermed en ret broget flok, men det er også noget af det som gør lejren spændende. I lejren er der flere muligheder for indkøb, da der er flere butikker i området. Her er der mulighed for at købe daglige fornødenheder, militære udrustningsgenstande, elektronik og tøj. Derudover er der et lille marked, hvor afghanere har små butikker med stof- og lædervarer, smykker, antikviteter og meget andet. Der er desuden frisør ligesom man kan få massage. Uden mad og drikke dur helten som bekendt ikke. Derfor er der også flere muligheder for spisning. Normalt benyttes Supreme, som serverer morgen-, middags- og aftensmad med flere forskellige retter, så selv den mest kræsne bør kunne finde noget man kan lide. Ved indgangen skal man bare skrive sig på en liste, så bliver betalingen klaret. Derudover er der forskellige andre muligheder, hvis man ønsker lidt afveksling. Her er et italiensk pizzeria, en Pizza Hut, en thailandsk restaurant og en coffee shop, hvor man blandt andet kan købe sig en sandwich. Ved disse skal man selv betale, men der er mulighed for at få refunderet dele deraf ved regnskabsføreren, da der jo ikke skal betales til Supreme når man ikke har skrevet sig på listen.

5 Status på operationerne Side 5 Tekst: CAP En af de store ændringer siden sidste nyhedsbrev er, at vi nu er primært flyver om natten. Vi har foretaget dette skift fra dag til nat af flere årsager. Den primære årsag er sikkerheden i operationerne, da vi flyver mørkelagt. Derudover kan vi orientere os bedre ved brug af Night Vision Goggles og flyets ydeevne er bedre i de køligere temperaturer. Vi har til tider lange dage. Vi gør dog det, at vi i hver planlægning måler og vejer situationen og ser hinanden i øjnene, så vi alle er sikre på at vi er friske til den opgave der venter, og at opgaven kan løses forsvarligt. Da vi på denne tur er en halv besætning mere af sted end tidligere, får alle besætningsmedlemmer en hviledag hver tredje dag. Der, er der god mulighed for at slappe af og dyrke lidt FUT. Vores norske udvekslingspilot har skaffet os adgang til det norske træningstelt, hvor der er god mulighed for at løbe, cykle eller løfte jern. Derudover kan besætningsmedlemmerne, der ikke flyver, bidrage med eksperthjælp i forbindelse med planlægningen. Noget som har en rigtig god effekt på vores effektivitet. Flyvningerne herude går for det meste til de samme steder, men der har dog været lejlighed til at komme steder vi ikke har befløjet før, hvilket er et godt afbræk i de vante rutiner. Vi er efterhånden ved at opbygge en god rutine i at flyve i området. Vi får god ros fra mange sider, da vi stort set flytter alt det gods vi bliver præsenteret for. Gods og passagerer bliver her på KAIA koordineret i samarbejde med det danske NSE. NSE et har indtil nu været drevet af hæren, men er netop nu ved at blive overdraget til Flyvevåbnet, som de næste 6 måneder skal stå for at koordinere gods og passagerer herude. Vi har haft et utroligt godt samarbejde med det NSE personale der nu rejser hjem. De har i stor grad bidraget til, at vi har fået det gode ry, vi har herude, så derfor et stort tak for godt samarbejde og godt humør fra de danske besætninger, der har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med dem. På denne tur har vi en loadmasterelev med. Det er noget af en udfordring for eleven at være af sted med tre instruktører, og vi hører tit sætningen det er noteret fra ham. Vi glæder os alle til at læse notesbogen How To Become a Loadmaster, For Dummies. Det er uden tvivl den hårdeste læreplads han kunne få. Herude præsenteres han for ustandselige ændringer, mange omkonfigureringer af flyet, konstant tidspres, 8-10 timers hårdt arbejde i graders varme kun afbrudt af min pause på de korte flyveture og en chefinstruktør med en retorik, der ikke er til at misforstå. Alt i alt har vi et godt sammenhold, og vi hygger os godt sammen. Alligevel glæder vi os naturligvis til at komme hjem, nu vi er godt og vel halvvejs.

6 Status på vedligeholdelsen Side 6 Tekst: JKR Så er endnu en uge gået, og logistikgruppen har haft travlt med at holde B- 538 klar til indsats. Perioden har budt på blandt andet motorskyl, 2 hovedhjulsskift, 2 bremseskift, soignering og et utal af andre opgaver forbundet med klargøring/fejlretning af og på flyveren. Logistikgruppen består af 12 mand/ kvinder, og fordeler sig på følgende funktioner: Leder logistik, som overfor Detachment Commander er ansvarlig for, at logistikken fungerer og er leder af logistik teamet. Teknisk leder, er den der koordinerer de daglige arbejdsopgaver og leder det tekniske arbejde. Crew Chiefs, er de to teknikere, der på skift flyver med på turene og derudover indgår i vedligeholdelsesarbejdet på flyet. Flymekanikerne/klarmelderne, er vores to flymekanikere der skruer på flyveren når det behøves. Derudover klarmelder de flyet, hvilket betyder, at de vurderer flyets luftdygtighed og siger god for, at det er klar til at flyve. AVIONICS teknikkerne, er vores to teknikere, der har speciale i flyelektronikken. Det er dem, der laver den elektroniske del af flyveren, hvis det bliver nødvendigt. SUN specialisten, er vores mand ud i flyets nødudstyr, besætningens udrustning og ikke mindst flyets ladning af selvbeskyttelses ammunition. Flyet er udstyret med et selvbeskyttelsessystem, der ved hjælp af sensorer og tilhørende elektronik er i stand til at afskyde flares, som er nogle ildkugler, der ved deres varme vildleder visse missilsystemer, der måtte være rettet eller affyret mod flyet. Forsyningsspecialisten, er den medarbejder, der sørger for at udlevere, afskrive og genbestille de reservedele vi måtte bruge herude. Alt er registreret i vores database system SAP, og alt foregår igennem SAP. Fortsættes

7 Status på vedligeholdelsen (fortsat) Side 7 Jordudstyrsmekanikeren, er vores mand ud i næsten al mekanik, der ikke er direkte monteret på eller er en del af flyet. Der kan blandt andet nævnes eksternt fly-aircondition-anlæg, generator, nitrogenvogn og meget mere. SAP planlæggeren: SAP er som nævnt det databaseprogram vi bruger i Forsvaret, og vores flyver er ikke undtaget for at blive administreret og opskrevet i SAP. Alt der er værd at vide om flyet, bliver tastet i SAP af vores SAP planlægger. Til sidst vil jeg nævne detachementets auditor, som ikke er en del af logistik teamet, men er underlagt Detachment Commander direkte, og er den person, der kan godkende afvigelser og dispensere for ikke at følge normale forskrifter og procedurer, hvis nødvendigt. Rutinerne på flyveren er typisk således: Flyet lander og taxier ind på anvist plads (som nævnt sidste uge er anvist plads 500 meter fra vores logistik faciliteter = mange og lange gåturer), og et mylder af aktiviteter starter. Flyet slukkes af besætningen, og besætningens loadmastere tømmer Cargo (flyets lastrum) for gods og passagerer. Flyet overlades herefter til det tekniske personel, som har tilkoblet ground power (strøm fra enten fast facilitet eller som oftest mobil generator, GPU). Nu starter en omfattende og meget stringent gennemgang af flyets tilstand. Den medflyvende Crew Chief briefer den tekniske leder om tekniske hændelser på turen og evtuelle fejl, han har observeret. AVIONICS teknikkerne downloader flyets hændelsesdatabase og starter en minutiøs gennemgang af alle turens hændelser. De uddrager flytider samt mulige fejl eller hændelser, der kræver fejlretning eller inspektion. Teknisk leder er, som nævnt, ham der koordinerer og prioriterer alt arbejde på flyet og sammen med detachementets auditor gennemgår de problematikker de står overfor. Der iværksættes fejlretning og inspektion, hvis nødvendigt. Mens fejl og hændelser gennemgås og planlægges, er Crew Chief og flymekanikere i gang med de rutineinspektioner, der altid foretages samt tankning. Hvis flyet viser sig at være uden fejl lukkes og dækkes flyet forskriftsmæssigt af og er klar til endnu en afgang.

8 KAIA marked En af de få muligheder detachementet har for at indsnuse lidt autentisk afghansk stemning er på det ugentlige marked, som afholdes hver lørdag middag. Her inviteres lokale afghanske handlende indenfor med mulighed for at opstille deres salgsboder. På markedet er der rig mulighed for at erhverve sig lokale specialiteter såsom Side 8 pashmina tørklæder, trævarer, smykker og håndknyttede tæpper. Markedet byder dog også på mere tvivlsomme varer som kopiure, gamle russiske genstande som stammer tilbage fra firserne, hvor Sovjetunionen besatte Afghanistan, og elektronik som nok ikke ville kunne blive godkendt til brug hjemme i Danmark. Adgangen til lufthavnen bevogtes. Soldaterne bliver bedt om at fjerne navneskilte og gradstegn ved indgangen. Markedet består af to gader hvori der er opstillet boder. Afghanerne vil så prøve alle kneb for at lokke kunder i butikken. Varernes pris er selvfølgelig til åben debat, hvorfor der pruttes og krejles i bedste Frode Munksgaard-stil. Her gælder det om at være lidt fræk, og med lidt snuhed er det muligt at lave handler, der er så gode, at selv Låsby-Svendsen ville være tilfreds. Der er selvfølgelig også den (store) risiko at man har købt katten i sækken, da kvaliteten af varerne kan være temmelig ringe. Men det er et eller andet sted accepteret soldaterne får en oplevelse og ikke mindst kan afghanerne stikke en fortjeneste i lommen og dermed brødføde deres familier, hvilket også indirekte er medvirkende til at skabe accept af NATO styrkernes tilstedeværelse og dermed stabilitet. Mange boder er proppet med tæpper, sengetæpper samt pashmina og silke tørklæder. Den afghanske udgave af Låsby- Svendsen - cirka lige så troværdig.

9 Bagsiden Side 9 Vores område kan til tider være fyldt med hjemlængslende unge mennesker. Her orienteres personel om, at knap halvdelens hjemrejse blev forsinket en dags tid (det var ikke vores skyld), hvilket selvfølgelig ikke faldt i god jord. Trods mange faldgruber lykkedes det til sidst at få aircondition maskineriet til flyet klargjort. Ole tog opgaven på sig, så med hjælp fra svenske Niklas, som bor og arbejder i Kabul, og dennes afghanske hjælper, blev der hældt lidt over 8 kilo frisk freon i apparaturet. Som NIL skrev i sit indlæg til dette nyhedsbrev, var det hidtidige højdepunkt, at vi støttede ISAF under Anders Foghs besøg i Afghanistan. Her fik han bl.a. mulighed for at møde den afghanske præsident Hamid Karzai. Foto: NATOchannel

Nyhedsbrev ISAF rotation 2009-II

Nyhedsbrev ISAF rotation 2009-II ISAF rotation 2009-II Uge 32 - august 2009 - Nr. 1 ISAF rotation 2009-II Ansvarshavende redaktør: Lars B. Andersen, Presse og Informationsofficer (PIO). Tekst og foto af PIO, med mindre andet nævnt. Nyhedsbrev

Læs mere

NYHEDSBREV. Claus. Leder DARIS

NYHEDSBREV. Claus. Leder DARIS NYHEDSBREV Hej kollegaer, venner, familie og andre læsere. Hermed vores første nyhedsbrev fra Kabul International Airport (KAIA), hvor vi traditionen tro vil starte med at præsentere os selv: Claus. Leder

Læs mere

DARIS nyhedsbrev Nr. 2. Hold 16. Nicolai Kalle Jan Georg

DARIS nyhedsbrev Nr. 2. Hold 16. Nicolai Kalle Jan Georg DARIS nyhedsbrev Nr. 2. Hold 16. Nicolai Kalle Jan Georg DARIS står for Danish Radar Information System. Hold 16 har opbygget en dagligdag med faste rutiner, og de først seks uger er gået hurtigt. Vi "låner"

Læs mere

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye.

Efter en lang flyvetur ankom vi til Newark, vores billetter til Amtrak var udløbet pga. af forsinkelsen men vi fandt ud af at købe nogle nye. BE 2010 BENTLEY USER KONFERENCE I PHILADELPHIA Det sjove. Vi var 3 fra VD, Kåre Friis-Christensen, VDS, Allan Lundgren, VDK og jeg, Jette Voigt, VDS. Kåre og jeg startede fra Skanderborg kl. 04:50 lørdag

Læs mere

Denne udgave: HELDET GRÅ EMMINENCER.

Denne udgave: HELDET GRÅ EMMINENCER. Denne udgave: HELDET GRÅ EMMINENCER. HELDET Expeditionary NEWS, LINE SPECIAL Ansvarshavende redaktør: Finn Hjortshøj, Presseofficer HELDET/IRAK Forsidebillede. Natlig helikoptervedligeholdelse i Bachmann

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

mike benson jørgensen en forskel FLYVER

mike benson jørgensen en forskel FLYVER Mike Benson Jørgensen Lyst til at gøre en forskel FLYVER hjemmeværnet Lyst til at gøre en forskel Mike Benson Jørgensen er 35 år og har været frivillig i hjemmeværnet hele sit voksne liv. Fællesskabet

Læs mere

Nyhedsbrev. AGOEX 2011 Mobile Air Control Centre. AGOEX 2011 MACC Nyhedsbrev nr. 1

Nyhedsbrev. AGOEX 2011 Mobile Air Control Centre. AGOEX 2011 MACC Nyhedsbrev nr. 1 AGOEX 2011 Mobile Air Control Centre Uge 24 - Juni 2008 - Nr. 2 AGOEX 2011 MACC nr. 1 Ansvarshavende redaktør: OL Claus Christiansen, DETCO. Redaktør: Arne Bach Nielsen, PIO. Tekst og billeder af PIO,

Læs mere

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014

Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 Logbog fra Clara Meinckes deltagelse i EM 2014 EM Sofia Dag 1: Vi mødtes i lufthavnen 14:45, men fløj først 16:50. Vi mellemlander i München. Vi kiggede lidt butikker, og nu flyver vi videre til Sofia.

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsministerens tale ved Flagdagen den 5. september 2010 Kære veteraner, kære udsendte og kære pårørende. Det er mig en stor ære og glæde at stå her i dag. Jeg vil gerne begynde med at sige tusind

Læs mere

- HOLD 1 DANCON - UNIFIL. Indhold DETCOs Corner Fortroppen baner vejen Farvel og goddag Stort og småt Danskere overtager brandstationen Bagsiden

- HOLD 1 DANCON - UNIFIL. Indhold DETCOs Corner Fortroppen baner vejen Farvel og goddag Stort og småt Danskere overtager brandstationen Bagsiden NYHEDSBREV DANCON - UNIFIL NR. 1 UGE 47 2009 - HOLD 1 Første mønstring af hele UNIFIL Hold 1 umiddelbart efter ankomsten til lejren i Naqoura, Libanon. Ansvarshavende redaktør: Detachement Commander OL.

Læs mere

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010

Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Hendes Majestæt Dronningens Nytårstale 2010 Nytårsaften er det skik at se tilbage på året, der gik. Selv kan jeg ikke gøre det, uden først og fremmest at sige tak, når jeg mindes al den venlighed og opmærksomhed,

Læs mere

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009

Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Turen til Tenerife 14. april 2009 21. april 2009 Punkt... Side Tirsdag den 14. april 2009...3 Onsdag den 15. april 2009...4 Torsdag den 16. april 2009...5 Fredag den 17. april 2009...7 Lørdag den 18. april

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Nyhedsbrev. AGOEX 2011 Mobile Air Control Centre. AGOEX 2011 MACC Nyhedsbrev nr. 3

Nyhedsbrev. AGOEX 2011 Mobile Air Control Centre. AGOEX 2011 MACC Nyhedsbrev nr. 3 AGOEX 2011 Mobile Air Control Centre Uge 25 - Juni 2011 - Nr. 3 AGOEX 2011 MACC Nyhedsbrev nr. 3 Ansvarshavende redaktør: OL Claus Christiansen, DETCO. Redaktør: Arne Bach Nielsen, PIO. Tekst og billeder

Læs mere

Situations og trusselsvurdering for de danske enheder til sikkerhedsstyrken ISAF i Afghanistan

Situations og trusselsvurdering for de danske enheder til sikkerhedsstyrken ISAF i Afghanistan Situations og trusselsvurdering for de danske enheder til sikkerhedsstyrken ISAF i Afghanistan Frem mod præsidentvalget i 2014 er det meget sandsynligt, at de indenrigspolitiske spændinger i Afghanistan

Læs mere

Rå og helt anderledes..

Rå og helt anderledes.. Rå og helt anderledes... Rå og helt anderledes.. Den er rå og meget spændende. Rikke Glerup har netop åbnet sin salon Glykkenheimer i Bjerringbro, og hendes mål er at henvende sig til de kunder, der tør

Læs mere

Åbning af avlscenter.

Åbning af avlscenter. Åbning af avlscenter. Written by superbruger Sunday, 21 March 2010 Dyrlæge og kendt opdrætter i Belgien, Rudi Hendrikx, er en meget kreativ mand. Han ejer og er selv redaktør for ét af brevduebladene i

Læs mere

flemming omel hansen bedst egnede FLYVER

flemming omel hansen bedst egnede FLYVER Flemming Omel Hansen Blandt de bedst egnede FLYVER hjemmeværnet blandt de bedst egnede Som 26-årige begyndte Flemming Omel Hansen sin karriere i hærhjemmeværnet som delingsfører og patruljefører. Men i

Læs mere

Et erhvervsinitiativ for veteraner

Et erhvervsinitiativ for veteraner Et erhvervsinitiativ for veteraner VELKOMMEN HJEM er en ny organisation for virksomheder, der ønsker at tage et samfundsansvar med aktiv involvering af virksomheden ved at føre veteraner og erhvervsliv

Læs mere

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse.

Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Svømmeklubben MK 31, K1 Træningslejr uge 7, 2013 Palma, Mallorca Lørdag 9/2-13 Vi mødtes tidligt i morges i Københavns lufthavn. Efter check-in og security havde vi lidt tid inden afrejse. Pga. bagage

Læs mere

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april.

Februar 2008. JA TAK, vi, kommer personer til fyraftensmødet den 8 april. Februar 2008 Fyraftensmøde den 8. April kl. 18.15: Næste BY NIGHT er lige om hjørnet. Kan vi give hinanden gode ideer om temaet Italiensk Aften. Hvad skal der til før vores bydel bliver fyldt med gode

Læs mere

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017

Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 Studietur til Montpellier i forlængelse af generalforsamlingen 2017 som i år afholdes på Quality Hotel i Høje Taastrup, Carl Gustavs Gade 1, 2630 Taastrup onsdag den 26. april kl. 16.00. Efter bestyrelsen

Læs mere

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand

Første Rejsebrev. Institutionens adresse: Fountain of life center. 572 M,5 Naklua soi 25. Chonburi 20150, Banglamung. Thailand Første Rejsebrev Studerendes navn: Mette Bøgh Nauersgaard Pedersen Studienummer: PS12621 E-mail: mettebnp@gmail.com Praktikperiode: 3. praktik fra 1. Februar 2015 til 31 juli 2015 Institutionens navn:

Læs mere

Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv.

Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv. Selvhjulpen med teknologi Sæt borgeren fri! Formålet med projektet er at understøtte borgerne i at blive mere selvhjulpne, mere selvstændige i deres eget liv. I dette projekt sættes der fokus på at give

Læs mere

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013.

Stensnæsskolen. Vi ønsker jer alle en rigtig dejlig sommer, og glæder os til vi ses igen mandag den 12. august 2013 kl. 8.40. Juli 2013. Stensnæsskolen Juli 2013 Nyhedsbrev Årgang 12 Nummer 7 I dette nummer: Skolebus 1 Nye ringetider 2 0.A på Thorup Hede 3 5.A s piger på bytur 4-5 Venskabsklasser 6-8 4.A i Sverige 8-10 2.A laver e-bøger

Læs mere

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår.

Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Kære medlem. Så er der ikke mange dage til jul og Venstre i Skanderborg kommune vil gerne ønske alle medlemmer en glædelig jul samt et godt nytår. Husk at februar måned sædvanen tro står i Generalforsamlingerne

Læs mere

September 2012. Hej igen,

September 2012. Hej igen, September 2012 Hej igen, Så skriver jeg allerede igen! Det er ikke fordi værkstedet er færdigt endnu det er utroligt så længe det kan tage sådan er det når man selv er en der bare gør tingene og ham der

Læs mere

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse!

Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Gid der var flere mænd som Michael, Martin og Lasse! Det bedste ved at have en voksenven til min søn er, at han får en oprigtig interesse fra et andet voksent menneske, som vil ham det godt. 2 Så kunne

Læs mere

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen

Guide. skilsmisse. Plej parforholdet på ferien. og undgå. sider. Sådan bygger I parforholdet op igen Sådan bygger I parforholdet op igen Foto: Scanpix/Iris Guide Juni 2014 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Plej parforholdet på ferien 12 sider og undgå skilsmisse Plej parforholdet på ferien

Læs mere

På vej mod fuldt afghansk ansvar Afghanistanplanen 2013-2014

På vej mod fuldt afghansk ansvar Afghanistanplanen 2013-2014 - Regeringen har sammen med Venstre, Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance vedtaget en toårig plan for den danske indsats i Afghanistan 2013-2014. Planen afløser både Helmand-planen

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2010/0318 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Alcudia, Mallorca. 18.9.-25.9.2010 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV 6.986 kr. Utilfredsstillende rejsearrangement

Læs mere

Kom godt i gang DRG 703 med mediekonverter Fordelerboks

Kom godt i gang DRG 703 med mediekonverter Fordelerboks Kom godt i gang DRG 703 med mediekonverter Fordelerboks Juni 2014 02 Indhold Fibernet fra SEAS-NVE 3 Tilslutning af fordelerboks 4 Introduktion til fordelerboksen 5 Sådan får du den bedste oplevelse 6

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

Hvad bruger den excellente leder sin tid på?

Hvad bruger den excellente leder sin tid på? Hvad bruger den excellente leder sin tid på? De fleste ledere, jeg taler med, bruger en stor del af ugen på deres arbejde. Mange af dem forklarer det med, at det er en del af jobbet og, at det jo er det,

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

Turen går til Myanmar

Turen går til Myanmar Turen går til Myanmar kap 1 Sophie og Mads sidder i skolen, de er bedste venner. Sophie er 13 år gammel, har mørkebrunt hår og har blå brune øjne. Mads er 13 år gammel, har lyst hår og grønne øjne. De

Læs mere

Vibeke skriver. Vibeke Gaden

Vibeke skriver. Vibeke Gaden Vibeke skriver. Så er et nyt skoleår godt i gang på Kragelund Skole og med det ligeledes en masse nye og spændende ting. Skolen summer af liv og forventninger til ny viden, nye oplevelser og nye venner.

Læs mere

Mest storbyferie for pengene

Mest storbyferie for pengene Mest storbyferie for pengene Se hvor dine lommepenge rækker til flest middage, øl og museumsbesøg. Af Trine Steengaard, 24. september 2012 03 Guide: Mest storbyferie for pengene 04 Spar på ferien 07 Rejseredaktørens

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi 15 dages grupperejse med dansk rejseleder Ring 3051 7317 info@guldrejser.dk GULD REJSER ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage På denne

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 2 SUMMER RIDDLER 2009

Nyhedsbrev nr. 2 SUMMER RIDDLER 2009 Enhedens mærke Skal placeres på alle sider i venstre øverste hjørne. Nyhedsbrev nr. 2 SUMMER RIDDLER 2009 Uge 33 - August 2009 - Nr. 2 Summer Riddler 09 Nyhedsbrev nr. 1 Ansvarshavende redaktør: DETCO

Læs mere

Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere

Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere Når ting skal løftes, flyttes, vendes og drejes... Et sundt firma med god udvikling til glæde for kunder og medarbejdere Christian Jensen fik sin uddannelse som landbrugsmaskinmekaniker i 1993 og fik i

Læs mere

INDHOLD: Newsletter nr. 1/05 01 AUG 2005

INDHOLD: Newsletter nr. 1/05 01 AUG 2005 Newsletter nr. 1/05 01 AUG 2005 INDHOLD: DETCO CORNER RDAF ISAF 05 DET ankom til Kabul torsdag 28 JUL. Hovedstyrken med civilt fly om morgenen, og C-130J og resten af personellet hen på eftermiddagen.

Læs mere

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar

Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Malaga med ACR Licens - Spørgsmål og svar Hvad er adresser på der hvor vi skal bo? Calle Neptuno, 4 Urban Las Rosas, 29780 Nerja, Spanien - Las Rosas Capistrano Er der WiFi i lejlighederne? Der er WiFi

Læs mere

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT

Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT Hjem kære hjem FINAL MANUSKRIPT 1. EXT TOGPERRON MIDDAG Vi ser en tom togperron. Der er klip mellem titelskilte og billeder af den tomme perron. Der er helt stille. En svag baggrundsstøj er det eneste

Læs mere

ET ERHVERVSINITIATIV FOR VETERANER

ET ERHVERVSINITIATIV FOR VETERANER ET ERHVERVSINITIATIV FOR VETERANER VELKOMMEN HJEM er en ny organisation for virksomheder, der ønsker at tage et samfundsansvar med aktiv involvering af virksomheden ved at føre veteraner og erhvervsliv

Læs mere

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder

Kære Aisha. Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Kære Aisha Et rollespilsdigt om håb og svar For en spiller og en spilleder Introduktion I den senere tid hører vi af og til I medierne om et ungt, kompetent og elskeligt menneske, som får afvist sin ansøgning

Læs mere

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig

Vores værdier er skabt af medarbejderne. Frøs for dig Vores værdier er skabt af medarbejderne. Værdisangen er blevet til på et seminar den 15. januar 2005, hvor alle medarbejdere var med til at udarbejde Frøs Værdier. Denne folder er bl.a. udarbejdet på grundlag

Læs mere

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten

samvirke-nyt Samvirket, Viborg August 2011 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten 12.000 FDFere fra hele landet deltog i den store landslejr på Sletten Samvirket, Viborg August 2011 samvirke-nyt SAMVIRKE-NYT udgives af bestyrelsen for FDF Samvirket, Viborg Redaktør: Jørn Mathiasen Vævervej

Læs mere

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen.

gang om måneden ca. og indberetter til Told og Skat og sender noget til revisoren, når det er tid til det og sådan noget. Det er sådan set dagen. Bilag E - Lisbeth 0000 Benjamin: Yes, men det første jeg godt kunne tænke mig at høre dig fortælle mig lidt om, det er en almindelig hverdag hvor arbejde indgår. Så hvad laver du i løbet af en almindelig

Læs mere

Veteran VM John Toudahl

Veteran VM John Toudahl Veteran VM 2012 - John Toudahl Det var igen en stor oplevelse at kunne deltage i et VM for veteraner. Der var omkring 3400 spillere fra 67 nationer med til mesterskaberne og som spillede 22.000 bordtenniskampe

Læs mere

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement

Administration af andelsbolig - og ejerforeninger. Tillid Nærvær Engagement Administration af andelsbolig - og ejerforeninger Tillid Nærvær Engagement EN NÆRVÆRENDE VIRKSOMHED Boligadministratorerne er et mellemstort administrationsfirma, med en størrelse der gør, at vi kan drage

Læs mere

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold

Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Guide: Undgå ensomhed i dit parforhold Selvom du lever i et fast forhold kan ensomhed være en fast del af dit liv. I denne guide får du redskaber til at ændre ensomhed til samhørighed og få et bedre forhold

Læs mere

Danny & Victor GHO 27-01 / 2015. Kok. Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen. Vejleder/underviser: Jytte Niels

Danny & Victor GHO 27-01 / 2015. Kok. Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen. Vejleder/underviser: Jytte Niels Kok Opgaven er udarbejdet af: Danny Møller Victor Mortensen Vejleder/underviser: Jytte Niels Afleveringsdato: 27. Januar 2015 Klokkeslæt: 14:10 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse Emne/problemformulering...?

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

To uger som udvekslingselev

To uger som udvekslingselev To uger som udvekslingselev Jeg havde aldrig nogensinde været i England. Jeg havde aldrig været udvekslingselev. Og jeg havde aldrig rejst uden min familie. Alle disse faktorer medførte, at jeg var usandsynlig

Læs mere

Reykjavik Marathon 2014

Reykjavik Marathon 2014 Reykjavik Marathon 2014 Af Henriette Lau og Lasse Andersen Den 22. august satte vi os i flyet for at rejse til Island, hvor Reykjavik marathon ventede. Løbet i Reykjavik bød både på 10km, halvmarathon,

Læs mere

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch

KOM I SUPERFORM. Af verdens bedste Mette Malene Bloch KOM I SUPERFORM 12 UGer, MED CYCKLING Af verdens bedste Mette Malene Bloch Tillykke...... med din beslutning om at få noget mere bevægelse ind i dit liv. Uanset om du er helt ny, eller måske bare skal

Læs mere

Endelig tur beskrivelse

Endelig tur beskrivelse Endelig tur beskrivelse DMU turen 2013 Görlitz (EDBX) via Barth (EDBH) Den 6. 9. juni 2013 Görlitz Kære Turdeltager, Tiden nærmer sig, hvor vi alle drager afsted på årets DMU tur. Vi har derfor fornøjelsen

Læs mere

Dagen før årets Flagdag modtog Livgardens Historiske Samling et diorama i skala 1:6, der forestillede Livgardens indsats på hold 15 i Afghanistan

Dagen før årets Flagdag modtog Livgardens Historiske Samling et diorama i skala 1:6, der forestillede Livgardens indsats på hold 15 i Afghanistan Krig i mindre skala Dagen før årets Flagdag modtog Livgardens Historiske Samling et diorama i skala 1:6, der forestillede Livgardens indsats på hold 15 i Afghanistan For Eric Lerdrup Bourgois, leder af

Læs mere

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen.

LÆSEVÆRKSTEDET. Special-pædagogisk forlag. Tre venner OPGAVER TIL. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene på tavlen. OPGAVER TIL Tre venner NAVN: OPGAVER SOM KAN LAVES I KLASSEN Før I læser romanen Lav en brainstorm med alle de ord, I kender, om arbejde. Tal i grupper om jeres egne erfaringer med arbejde. Brug ordene

Læs mere

Et styks påkrævet rejsebrev.

Et styks påkrævet rejsebrev. Et styks påkrævet rejsebrev. Beordret fra Andreas, Buster og Jørgen. Det er ikke med min gode vilje at jeg skriver dette rejsebrev, men alle i der hjemme skal have lov til at læse, hvad jeg render og laver

Læs mere

Igangsætter med sans for indretning

Igangsætter med sans for indretning Salon Beth Beth kalder sig selv for Tivolitypen. Hun går meget op i design, og hun går meget op i helheder i sin salon og i forhold til de kunder, der kommer i salonen. Igangsætter med sans for indretning

Læs mere

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 26. juni 2. juli. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2011 26. juni 2. juli Kære kunstinteresserede - kære venner Så er det nu du skal tage en hurtig beslutning, hvis du vil med til Færøerne. Vi gentager nemlig sidste års succes og arrangerer

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET K E N D E L S E i sag nr. 2014/0161 afsagt den 5. marts 2015 ****************************** KLAGER EL (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV Kent Rossing

Læs mere

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen

Styrk dit nærvær. E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen. Jeanette Selvig Sørensen Styrk dit nærvær E-bog med viden, øvelser samt tips til at styrke nærværet i hverdagen Jeanette Selvig Sørensen Du modtager denne e-bog fordi du har skrevet dig op til mit nyhedsbrev - så tak for din interesse!

Læs mere

Turen til. Alanya, Tyrkiet

Turen til. Alanya, Tyrkiet Turen til Alanya, Tyrkiet 25. april 2010-2. maj 2010 Punkt... Side Søndag den 25. april 2010...3 Mandag den 26. april 2010...4 Tirsdag den 27. april 2010...5 Onsdag den 28. april 2010...6 Torsdag den 29.

Læs mere

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011

PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 P PORTRÆT // LIVTAG #6 2011 6 Jeg elsker mit job. En god dag for mig, er en dag, hvor jeg er på arbejde, siger Dennis, der har ansvaret for butikkens kiosk og blandt andet også står for indkøb af varer

Læs mere

Jeugdtour van Assen 1996

Jeugdtour van Assen 1996 Jeugdtour van Assen 1996 Af: Tonni Johannsen (SCK-Nyt 4/1996). Det er lørdag den 20. juli, taskerne og cyklen er pakket i bilen. Kl. 17.30 startede min far bilen. Jeg skulle til Kolding og derefter med

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Black, World Elite MasterCard

Black, World Elite MasterCard B L A C K U D V A L G T S P E C I E L T T I L D I G Black, World Elite MasterCard Transparent paper Transparent paper N O R D E A B L A C K Kortet er altid godt at have med på rejsen. Det giver dig fordele

Læs mere

"Mød dig selv"-metoden

Mød dig selv-metoden "Mød dig selv"-metoden af Bjarne W. Andresen En lille plante løfter en tung sten for at kunne udfolde sig til sit fulde potentiale. Egå Engsø forår 2014. Bjarne W. Andresen 1. udgave. Aarhus, april 2015

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Fjord, HavFjord udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på Fjord, HavFjord udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på Fjord, HavFjord udført den 5. september 2014 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 2016/0028 afsagt den 20. april 2016 ****************************** KLAGER K (2 personer) SALGSBUREAU ARRANGØR REJSEMÅL PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV B B Rundrejse.

Læs mere

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013

Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013 Forsvarschefens tale ved Flagdagen den 5. september 2013 Deres kongelige højheder, formand for Folketinget, ministre kære pårørende og ikke mindst kære hjemvendte! Hjemvendte denne flagdag er jeres dag.

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Vores bedste råd til at finde billige flybilletter

Vores bedste råd til at finde billige flybilletter Vores bedste råd til at finde billige flybilletter www.enfamiliederrejser.dk Drømmer du også om at tage et fly væk fra regnen? Når man rejser, er flybilletterne ofte noget af det dyreste ved ferien. Derfor

Læs mere

Harzen - Goslar. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra:

Harzen - Goslar. Højdepunkter dage Fyn, Jyl., Sjæ ,- Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: Harzen - Goslar Afrejse: Hjemkomst: Varighed: Afrejse fra (Bus): Pris fra: 3.395,- Højdepunkter Smukke bykerner med bindingsværk Heksene, myterne og minerne Bjergene og de opdæmmede søer Vores dejlige

Læs mere

Q1 Hvor tilfreds er du generelt med efterskolen

Q1 Hvor tilfreds er du generelt med efterskolen Q1 Hvor tilfreds er du generelt med efterskolen Besvaret: 135 Sprunget over: 0 Meget tilfreds tilfreds Hverken tilfreds ell... utilfreds meget utilfreds Meget tilfreds tilfreds Hverken tilfreds eller utilfreds

Læs mere

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel.

- målet er: at lære deltagerne at kunne være på i en ukendt og evt. pressset situation med kort varsel. Intro forløb forløbet er lavet til at kunne afvikles over 2 lektioner. 1 Lektion: Gennemgang af konceptet. Jeg snakker ud fra mine egne erfaringer og oplevelser med filosofien. I slutningen af timen får

Læs mere

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder

ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter. 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Koh Samet - Koh Chang - Chanthaburi og hovedstaden Bangkok - 4 udflugter 15 dages grupperejse med dansk rejseleder ØST-THAILAND Grupperejse med dansk rejseleder - 15 dage 2 ø-hop, flotte strande

Læs mere

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst

Lokalafdelingen for Nordsjælland Øst E-mail Nyhedsbrev nr. 23 Kære medlem af Scleroseforeningens lokalafdeling Hermed fremsendes nogle informationer, som du kan have glæde af at kende. Cykelprojektet Helsingør-Paris 2013 28 cykelryttere sætter

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Said Olfat. operatør på Pressalit

Said Olfat. operatør på Pressalit Said Olfat operatør på Pressalit 71 Said Olfat Said Olfat er 41 år og fra den afghanske by Herat. Drev en vekselervirksomhed, men flygtede fra Talebanstyret i 1998. Gift med Nilofar og far til tre drenge

Læs mere

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014.

Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Fjordagers tur til Rheinland-Pfalz 30. maj - 2. juni 2014. Af Georg Zilmer For 4. gang havde Fjordagers cykelafdeling arrangeret en tur til Tyskland, hvor vi skulle deltage i "Saar-Pfalz Ekstrem Marathon".

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer. Årets Rusprogram. Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N 2013 Ernæring og sundheds tutorteam præsenterer Årets Rusprogram Ernæring og Sundhedsuddannelsen VIA Campus Aarhus N Hedeager 2, 8200 Aarhus N Velkomst fra tutorteamet Kære alle dejlige, nye studerende

Læs mere

DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA

DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA DK Finskyttehold fik flot 4. plads ved 13 Annual International Sniper Competition i USA I uge 38/2013 var alle finskytterne samlet i Jylland til DM for finskytter. Konkurrencen foregik i Tranum skydeterræn,

Læs mere

Telefon: Skype: WhatsApp: Telefon: Skype: WhatsApp:

Telefon:   Skype: WhatsApp: Telefon:   Skype: WhatsApp: Beskrivelser Som ansvarlig for et område/delområde er det bl.a. din opgave og dit ansvar at få detailbeskrevet, hvad opgaven er, hvad der skal udføres, hvem der skal gøre hvad/hvornår, aftale med de frivillige,

Læs mere

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet.

Maj og Juni Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Maj og Juni 2014 Fredagsrock, se opslag inde i bladet. Brugerrådsmøde D 20/2 14 Tilstede: Pia, Lotte, Gert, Henrik, Thomas, Albert, Steffen. Vejlederne: Lone, Bruno. Formand: Pia P. Næstformand: Lotte

Læs mere

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden

Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev. Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Tak for din tilmelding til mit Nyhedsbrev Her har du 3 gode råd til at skabe balance for dig selv Og 3 gode råd til virksomheden Rigtig god fornøjelse! Helle www.cbaf.dk Center for Balance mellem Arbejdsliv

Læs mere

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015

Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 2015 Sund og glad UGE 29 12/7-18/7 2015 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 3 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

10 km løb i Koszalin 2009

10 km løb i Koszalin 2009 10 km løb i Koszalin 2009 Fredag den.22/5 kl.07. Mødte 9 forventningsfulde unge fra Høje Gladsaxe op på parkeringspladsen foran Høje Gladsaxe. Vi skulle til vores polske venskabsby Koszalin og deltage

Læs mere

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon

Rejsebrev 5 EYC1 Marathon Rejsebrev 5 Dag 6 og 7 Fredag blev konkurrence hviledag for de danske skytter, da vi ikke havde nogle hold med. Dagen gik med træning på hotellet, en tur til konkurrencebanen for et heppe, hygge, gåtur

Læs mere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere

5 konkrete tips til helstøbt ledelse! Bliv en helstøbt leder og få det bedste! frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 1 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Bliv en helstøbt leder og få det bedste frem i dine medarbejdere 5 konkrete tips til helstøbt ledelse Side 2 Tip 1: Vær

Læs mere

Artikel i Politiken om HOFOR s rejse- og repræsentationsudgifter

Artikel i Politiken om HOFOR s rejse- og repræsentationsudgifter KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Kontoret for Selskaber og Aktivstrategi NOTAT Til Økonomiudvalgets aflæggerbord Artikel i Politiken om HOFOR s rejse- og repræsentationsudgifter Den 25. februar

Læs mere

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar

I FORENINGEN - SPOR 0. Nr.17. Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar I FORENINGEN - SPOR 0 Nr.17 Billeder og Tekst kender vi intet til på redaktionen, så vi fralægger os ethvert ansvar Den Københavnske S-bane har fra 1. oktober overtaget de 2 MJ rangerlokomotiver fra DSB.

Læs mere