SAGSBEHANDLER. Birthe Hougaard Bøtkjær

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SAGSBEHANDLER. Birthe Hougaard Bøtkjær"

Transkript

1 DATO 30. juli 2015 DOKUMENT 14/ SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær MAIL TELEFON VEJLEDNING PORTALER Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne. Vejledninger skal følges ved projekteringsopgaver for Vejdirektoratet. Er det undtagelsesvis ikke muligt, skal den af rådgiver valgte løsning godkendes i Vejdirektoratet. Kontakt bhb@vd.dk Portaler generelt Projektering af portaler Vejregel for projektering af tavleportaler , samtlige hæfter Projektering af portaltavler på det almindelige vejnet: Vejregel, Håndbog, Generelt om vejvisning på almindelige veje Vejregel, Håndbog, Tavletyper for vejvisning på almindelige veje, inclusiv tegningsbilag Projektering af portaltavler på motorveje: Vejregel, Håndbog, Vejvisning på motorveje, inklusiv tegningsbilag Portal nummerering i projekteringen Portaler bliver registreret som et bygværk i Driftsdivisionen, vedligeholdelsesområdet, DRI-VEDL. Portal registreringsnummer skrives som Reg. Nr. Bygværksnummer skrives som Bygv. Id. Vedligeholdelsesområdet, Peter Nielsen, pn@vd.dk kontaktes for Reg. Nr. og Bygv. Id. Der fremsendes en oversigtsplan med vejnummer, tavletekst og kilometrering/stationering for portal. Kilometreringen kan om nødvendigt vente til Som udførte tegninger. Registreringen omfatter også RL-master og andet der hænger ud over kørebane. Registrering omfatter ikke det der alene hænger ud over nødspor. Også portaler, som den projekterende er usikker på bliver opsat, skal tildeles et reg-nummer og et bygværks ID nummer., da ID nummereringen er fortløbende indenfor de enkelte kilometre. Flyttes en portal til en anden kilometrering gives der et nyt Reg. Nr. og Bygv. Id. Opsættes en ny portal med samme tavler eller samme vejvisningsmål som en eksisterende portal, skal den have nye numre, til trods for den gamle portal fjernes. Hvis portalen fjernes skal Peter Nielsen, pn@vd.dk have besked, selvom en ny opsættes. Hvis det alene er tavler der ændres, mens portalen bibeholdes skal der ikke om-nummereres. Her gives kun besked om tavleteksten da denne er en del af beskrivelsen, for at portaler let kan identificeres i marken. Portalbygværksfiler efter Som udført tegning Bygværksfiler af portaltegninger efter Som udført leveres til Vedligeholdelsesområdet, Peter Nielsen, pn@vd.dk jf. arkivinstruks for broer for bruger af Danbro som pdffiler.

2 2 af 13 Reg. nr., kilometrering og årstal for oprettelsen skal stå på tegningen, enten lige over eller i tegningshovedet. Anlægsdokumentationen for portalbelysning består af Som udførte tegninger samt indtastning af oplysninger i database for belysning. Sidstnævnte udføres af belysningsspecialisten Autoværn Portalsøjle skal sikres med autoværn, som altid udføres i anden entreprise. Der skal ske en koordinering med projektingeniør så placering af autoværn koordineres inden autoværnsentreprisen udbydes. Fundamenter Kontakt evt. netværk geoteknik for oplysning om jordbundsforhold. Vær opmærksom på at for højt beliggende grundvandsspejl i forhold til funderingsniveau kræver grundvandssænkning eller projektering af specielt fundament ved rådgiver. Fremskaf ledningsplaner fra projekteringsafdeling/entreprenør/drift afhængig af projektet. Ledninger kan give anledning til placeringsændringer og dermed øget spændvidde. Projektering af portaltavler. Nødvendig oplysning inden projektering: 1) Hastighed på strækningen 2) Er der tale om svingspor på det almindelige vejnet 3) Er der tale om motorvejsforgrening, vognbanefrakørsel eller almindelig frakørsel på motorvej Højdeforskel på portaltavler der hænger ved siden af hinanden Vejvisningstavler, der ophænges på samme portal, bør være lige høje. Hvis springet er lig med eller mere end 75 cm mellem tavlerne kan overvejes at udføre dem i forskellig højde. Prøv at tegne forskellige forslag inden den endelige beslutning tages. Fremføring af strøm til belysning på portaler Der skal fremføres strøm til portalen. Skal ske i tidligere entreprise men den tavleprojekterende har ansvaret for at informere projektleder om placering af de portaler der skal belyses. Som udgangspunkt belyses alle portaler. Også på indfaldsveje i byer. Eneste undtagelse er 1500 m forvarslingsportalen i motorvejskryds. Her bruges antidugfolie. Årsagen til at 1500 m portaltavlerne ikke belyses, er alene, at der er 3 forvarslingsportaler ved motorvejskryds. Dimensionering af portal Der skal anvendes RP-portal. Kan der ikke dimensioneres direkte efter dimensioneringsdiagrammerne i vejreglerne skal der foretages en særskilt beregning. Vejdirektoratet har fået beregnet dimensioneringsskemaer til intern brug for tavlehøjder på 350 og 400 cm. Kan bruges til projekter for Vejdirektoratet.

3 3 af 13 Placering generelt Der skal projekters med en frihøjde på 5,20 m over kørebane. I vejreglen er foreskrevet en frihøjde på min. 4,50 m over kørebane. Nødvendige oplysninger og overvejelser ved placering af portal: 1) Vejvisning og afmærkning på kørebanen skal passe sammen. Derfor er en oversigtsplan med afmærkningen på kørebanen nødvendig inden endelig placering af portalen besluttes. 2) Tavle skal placeres over det kørespor tavlen gælder for. Er der nedadrettet pil eller ligeudpil på tavlen kan pilen hænge max. 50 cm forskubbet fra centrum af aktuelt kørespor. Bredde af kørespor kan ses på normaltværsnit i det aktuelle projekt. 3) Ved svingbaner skal pilen eller det tyngdepunkt, der dannes af pilen og teksten altid være indenfor svingbanens afgrænsning. 4) Optimal placering i forbindelse med broer er enten 200 m efter broen eller så langt før broen at høje portaltavler ikke kommer til at syne som et ekstra rækværk på broen. 5) Vær opmærksom på at en belyst portal kan virke blændende på trafikken på en overført vej efter portalen. Overvej om portalen kan flyttes længere væk fra den overførte vej. 6) Portalen må ikke placeres nærmere end 100 m fra jernbaneoverføring da der ellers er risiko for at portalbelysningen kan genere logofører. 7) Vær opmærksom på placering af portaler i forhold til naboer til vejen. Vil tavlebelysningen blænde ind i huse eller vil synet af en portal ødelægge udsigten fra et hus, så flyt portalen til et andet sted hvis det er muligt. 8) Beslutning om hvor tavlen skal placeres i længderetningen. Hvordan er jordbundsforholdene. Hvis blødbund skal der tænkes i pladefundament eller anden placering af portalen. 9) Er der ledninger, afvanding, gas eller lignende, skal der tages hensyn til disse ved placering af fundament. 10) Hvor ligger skel eller ekspropriationsgrænse. 11) Er der høj grundvandsstand så der skal projekteres flydefundament. 12) Er der belysningsmaster på strækningen. 13) Er der støjskærme 14) Er der autoværn på strækningen. Portaler og projektørmaster kræver autoværn både mod kørebane/nødspor og omkring søjler i midterrabat.

4 4 af 13 Placering af portal på almindelig vej Se placering af portaler i håndbogen, vejregel for vejvisning på almindelige veje. Placering af portal på motorvej Se placering af portaler i håndbogen, vejregel for vejvisning på motorveje. 0 m portalen placeres i punkt A både ved forgreninger og frakørsler. Punkt A er hvor både kørebane og frakørselsbane har deres fulde bredder og hvor også spærrelinen er med i bredden. Portal ved almindelige frakørsler Portal i vognbanefrakørsler 0 m portalen opsættes hvor den projekterende beslutter at den fuldoptrukne linje skal stoppe. Det er der hvor trafikanten skal have besluttet sig for valg af vognbane.

5 5 af 13 Portal i motorvejsforgreninger I forgreninger hvor spærrelinje forlænges placeres portalen hvor spærrelinje starter. Ved udvidelse fra 4 til 6 og flere spor på motorveje Hvis der er støjskærme, lysmaster eller vognbanefrakørsel kan det resultere i at også 500 m og 0 m tavlen skal op på RL-mast. Udformningen af tavlerne kan være forskellige afhængig af frakørslens udformning. Almindelig frakørsel 0 m udsmider tavle som jordtavle. Ikke belyst 500 m forvarsling på RL-mast Antidugfolie på tavle Ikke belyst Vognbanefrakørsel 0 m udsmider på RL-mast Antidugfolie på tavler Ikke belyst 1500 m forvarsling (i eksemplet dog 800 m) Portal Belyst 500 m forvarsling på RL-mast Antidugfolie på tavler Ikke belyst 110 km/h derfor 1000 m Portal Belyst

6 6 af 13 Motorvejskryds, rutefrakørsler og steder hvor 3 portaler skal opstilles Motorvejskryds og motorvejsforgreninger samt ved rutefrakørsler på motorvej 0 m udsmider Belyst 500 m forvarsling Belyst 1500 m forvarsling Antidugfolie på tavler Ikke belyst.

7 7 af 13 Placering, montering og opsætning Placering i længderetningen Hvis eksisterende vej Gå i marken og vurder om placering kan ske i overensstemmelse med eksisterende afmærkning på kørebanen. Ellers må der projekteres på ny. Hvis nyt vejprojekt Placer ud fra oversigtsplan med afmærkning på kørebanen Placering i tværsnit Skønnet tværsnit Projekteret tværsnit Kontrolmålt tværsnit (Punkteret linje) anvendes kun til at få et tilbud hjem i nødsituationer hvor den vejprojekterende ikke er færdig med projektet. Detailtegning med korrekt placering skal udleveres. Entreprenør og tilsyn skal ikke være usikre om gældende placering. Enten tages tværsnittet fra beregning eller det opmåles af landmåler. Entreprenøren skal altid kontrolmåle fundamenter efter støbning. Det sikrer at portalbjælke og søjler passer. Placering i længderetningen ændres kun hvis der undtagelsesvis er noget uforudset i jorden.

8 8 af 13 Placering af sceptre på bjælke Sideværts Den reviderede tegning med korrekt bjælkelængde og målsat placering af sceptre bruges til montering af sceptre. Sceptrene skal målsættes, så den tavle der sættes op på sceptrene, som udgangspunkt kommer til at hænge med pilen midt over den kørebane den gælder for. Højdeplacering Kan være lav eller høj. Det afhænger af tavlehøjden. h<200cm 45 cm fra uk tavle til uk bjælke h=200cm 45 cm fra uk tavle til uk bjælke h>200cm 125 cm fra uk tavle til uk bjælke Entreprenøren skal stå med en korrekt tegning når han skal placere tavlen på sceptrene.

9 9 af 13 Placering af tavle på sceptre Beslag. Samling og afstivning Tavler fastgøres med kæbebeslag med spændeclips på sceptrene. 1 for hver afstivning og 2 for hver samling pr. scepter. Som udgangspunkt bruges de råd der står på særskilt vejledning for samlinger og afstivninger, men der anvendes altid 100 cm til neder ste tavleplade. Ved placering på sceptre er det et ønske fra montørerne, at placering af afstivning/samling ikke placeres bag bjælke. Det er svært at få plads til at skrue bolte fast hvor bjælke, scepter og tavle kollidere. Skal regler for samlinger og afstivninger følges kan ønsket kun imødekommes så meget at vi undgår samling bag bjælke. Afstivning vil kollidere bortset fra på RP250. Beslag mellem bjælke og scepter Tavle boltes sammen i samling Her er der pladsmangel

10 10 af 13 Bjælke med tavler monteres på søjle Spændende øjeblik Tavlerne skal hænge helt perfekt nu. Kør ud og kig eller bed tilsynet sende foto Montering af portalsøjler Monteringsanvisning skal følges. Den findes på > vejsektor > leverandørportal > standarder og paradigmer > instruktioner og vejledninger > vejudstyr

11 11 af 13 Belysning af portaltavler En gennemprøvet løsning er at montere projektører med afskærmning på en særskilt projektørmast i rabatten, men en sådan udformning er ikke et krav. Vedligeholdelsesarbejde på portalbelysningsanlæg skal, på veje med nødzone (nødspor, skillerabat eller yderrabat) kunne udføres med almindeligt materiel (liftvogn). Det skal ikke være nødvendigt at afspærre eller på anden måde inddrage kørespor. Projektørmast Se senest opdateret typetegning Typetegningen vedlægges ved udbud af vejvisningsentreprisen. Projektering af portalbelysning Belysningskrav, se Vejudstyr, Afmærkningsmateriel, almindelig arbejdsbeskrivelse, AAB. Der bruges lysteknisk specialist, godkendt af Vejdirektoratet, til projektering af selve belysningen på portaltavlerne. Den tavleprojekterende leverer oversigtplan og detailtegning af tavler og portal med tværsnit. Den lystekniske specialist leverer alene oplysninger om projektører, lyspunkter m.v. i et notat Hvis der er foretaget lysteknisk projektering med den gamle projektørtype, skal der foretages en opdatering af beregningerne, da der er en mindre variation i optik/lysfordeling. Den nye type er Philips Decoflood2 MVP626. Eksempel på notat

12 12 af 13 Detailtegning af portal med belysning Den tavleprojekterende indarbejder skemaernes oplysninger på detailtegninger. Også sigtepunkts koordinaterne føres ind på detailtegning af tavlen, så entreprenøren har noget at sigte efter, når belysningen skal indstilles. Det er afprøvet i praksis, om der kan afsættes lyspunkter på tavler, som ikke er tegnet i Microskilt. Det kan der ikke. Forespørgsel hos entreprenørerne oplyser at skiltefabrikkerne ikke afsætter sigtepunktet på folien. Entreprenøren sigter efter øvrige kendetegn på tavlen. Eksempel på nødvendige detailtegninger

13 13 af 13 Oplysning om projektørmast tages med på portaltværsnitstegningen. DOKUMENTSTYRING GODKENDT ENHED/NETVÆRK TEMA PLANLAGT REVISION ADGANG 30. juli 2015 /MIAN PRO/ Færdsel og Vejvisningstavler Vej og Trafikfaglighed November 2017

SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær

SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær DATO 8. oktober2015 DOKUMENT 14/01066-1 SAGSBEHANDLER Birthe Hougaard Bøtkjær MAIL bhb@vd.dk TELEFON 7244 2271 VEJLEDNING PORTALER Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

Læs mere

SAGSBEHANDLER Anne-Lisa Juel Tønnesen. Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

SAGSBEHANDLER Anne-Lisa Juel Tønnesen. Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne. DATO 5. oktober 2016 DOKUMENT 14/01066-6 SAGSBEHANDLER Anne-Lisa Juel Tønnesen MAIL alt@vd.dk TELEFON 7244 2282 VEJLEDNING PORTALER Vejledninger bygger på Vejafmærkningsbekendtgørelserne og vejregelhåndbøgerne.

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli / Lone Hansen

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli / Lone Hansen DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 4. juli 213 13/16639-23 Lone Hansen loha@vd.dk 7244 2533 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H26.13.2 H26 Svendborg Spodsbjerg H26.13 Stikrydsning

Læs mere

INSTRUKTION: TRAFIKSIKKERHEDSREVISION

INSTRUKTION: TRAFIKSIKKERHEDSREVISION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL 14. juni 2016 13/19381-1 Per Bundgaard Øster pbos@vd.dk INSTRUKTION: TRAFIKSIKKERHEDSREVISION 1. FORMÅL Formålet med denne instruktion er at beskrive, hvordan og hvornår

Læs mere

HÅNDBOG VEJVISNING PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2013

HÅNDBOG VEJVISNING PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG PLANLÆGNING JANUAR 2013 HÅNDBOG JANUAR 2013 FORORD Denne vejregel om tavletyper for vejvisning på almindelige veje indgår i nedenstående serie af håndbøger om vejvisning: Generelt om vejvisning på almindelige veje Tavletyper

Læs mere

Tegningsbilag - Typetegninger

Tegningsbilag - Typetegninger Tegningsbilag - Typetegninger Entreprise 6714400 Færdsels- og vejvisningstavler Holstebromotorvejen Holstebro N - Aulum Nordre Ringvej Xxxxxx Xxxarbejde Strækning Etape Måned 2014 Juli 2016 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel

Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1 af 6 SAB Afmærkning H1114.45 Afmærkningsmateriel 1. Alment Særlig arbejdsbeskrivelse (SAB) er supplerende, særlig arbejdsbeskrivelse til AAB Fælles for vejudstyr og AAB Afmærkningsmateriel 1.1 Omfang

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 7 ME-BY

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 7 ME-BY Dato 27. juni 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen/KBPrahl Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-12 Side 1/5 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 7 ME-BY Udbud 2017

Læs mere

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB)

SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Vejautoværn og tilhørende udstyr 1. Alment 1.1 Generelt 1.2 Definitioner SIDE 1 af 5 Supplerende bestemmelser til AAB Vejautoværn og tilhørende De på planerne viste autoværnsstrækninger

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 8. maj 2017 Sagsbehandler Heine Christensen Mail SWE_hech@vd.dk Telefon 7244 2605 Dokument 17/02356-7 Side 1/8 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 Holstebromotorvejen, Aulum

Læs mere

Tegningsbilag. Entreprise 1220.400. Færdsels- og vejvisningstavler. 12 København - Frederikssund 1220 Motorring 4 - Tværvej N.

Tegningsbilag. Entreprise 1220.400. Færdsels- og vejvisningstavler. 12 København - Frederikssund 1220 Motorring 4 - Tværvej N. Tegningsbilag Entreprise 1220.00 Færdsels- og vejvisningstavler 12 København - Frederikssund 1220 Motorring - Tværvej N pril 2015 Tegningsliste 12 KØBENHVN - FREDERIKUND 1220 MOTORRING - TVÆRVEJ N 26-02-2015

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 28. april 2017 Sagsbehandler Mette Bentzen Mail mera@vd.dk Telefon 7244 2311 Dokument 17/02356-6 Side 1/9 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 Holstebromotorvejen, Aulum - Snejbjerg

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 1 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

HÅNDBOG TEGN ANLÆG OG OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGN ANLÆG OG OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGN NINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER PÅ MOTORVEJE ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF

Læs mere

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015

Valgplakater på vejarealer. Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater 1. udgave, november 2015 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i vejlovens

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 7. marts 2013 12/046741-2 Sonja Petersen sop@vd.dk 22 19 73 46 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud H13.15.45 H13.15 Støjskærm på Skovdigebroen

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater September 2017 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: September 2017 Tryk: Vejdirektoratet Copyright:

Læs mere

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013

HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 HÅNDBOG TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT OKTOBER 2013 ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER I ÅBENT LAND ANLÆG OG DRIFT TEGNINGER FOR AFMÆRKNING AF VEJARBEJDER

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 Entreprise VSD-04 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 Entreprise VSD-04 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 55 af 6 SAB Skilte 10 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Skilte På Strækninger og sideanlæg PILOT FYN 2010 - vejdrift side 56 af 6 Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Orienteringsmøde 27. marts 2012 Entreprise Frederikssundmotorvejen, Forbindelsesanlægget M12/M4

Orienteringsmøde 27. marts 2012 Entreprise Frederikssundmotorvejen, Forbindelsesanlægget M12/M4 Orienteringsmøde 27. marts 2012 Entreprise 1220.200 Frederikssundmotorvejen, Forbindelsesanlægget M12/M4 1220.200: Motorvejskryds Ballerup Entreprisen omfatter jord-, afvandings, belægnings- og bygværksarbejder

Læs mere

Udbud. Rampe M12Ø_M3N Station

Udbud. Rampe M12Ø_M3N Station Motorring 3-1210.27 Udbygning km 145,22-148,5 Tegningsfortegnelse, projekttegninger Udbud 22-01-2010 rev. A Tegninger markeret med denne farve er ny eller opdateret i forhold til forrige rev. af tegningsfortegnelsen

Læs mere

VEJLEDNING: AFVANDING VED STØJSKÆRME

VEJLEDNING: AFVANDING VED STØJSKÆRME DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. november 2014 14/10726-2 Jørgen Nielsen jn@vd.dk 7244 2372 VEJLEDNING: AFVANDING VED STØJSKÆRME OVERVEJELSER OG ANBEFALINGER VEDRØRENDE AFVANDING I FORBINDELSE

Læs mere

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG Benedikte Piil

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 08. 05.2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 72 51 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG 7.9 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

ENTREPRISE H327.02.400

ENTREPRISE H327.02.400 TEGNINGBILG ENTREPRIE H327000 Færdsels- og vejvisningstavler H32702 Rundkørsel ved Tjæreborg UGUT 2014 Tegningsliste H327 EBJERG - KÆRGRD H32702 RUNDKØREL VED TJÆREBORG 21-08-2014 15:06 Tegnnr tedbetegnelse

Læs mere

PROCEDURE FOR ARKIVERING AF BYGVÆRKSDATA

PROCEDURE FOR ARKIVERING AF BYGVÆRKSDATA Rev. ved ARH okt. 2012 PROCEDURE FOR ARKIVERING AF BYGVÆRKSDATA 1. Indledning. Der skal indsamles og revideres brodata i forbindelse med anlæg af nye bygværker og større ombygninger i VD-anlægsområderegi

Læs mere

Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h

Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h Kk/november 2011 Basistværprofil for 6-sporet motorvej, 130km/h Forslag til basistværprofil for 6-sporet motorvej Mindste tværprofilelementer: Kørespor: I forhold til 4 sporet motorvej er grundlaget for

Læs mere

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG Benedikte Piil

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. 03..2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 72 51 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI - KANTPÆLE BILAG 7.9 Niels Juels Gade 13 1022 København K vd@vd.dk EAN 5798000893450

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 9. april / Charlotte Sejr GENERELT Definitioner...

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON. 9. april / Charlotte Sejr GENERELT Definitioner... DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 9. april 2014 13/19398-1 Charlotte Sejr cslp@vd.dk 72442340 VEJLEDNING PROJEKTERINGSVEJLEDNING VEJAUTOVÆRN Vejautoværn GENERELT... 2 Definitioner... 2 Væsentlige

Læs mere

Levering og montering af vejvisningstavler

Levering og montering af vejvisningstavler SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE April 213 Levering og montering af vejvisningstavler Dette er en arbejdsudgave. Det gældende kontraktgrundlag er de udbudte dokumenter med rettelser iht. rettelsesblade udsendt

Læs mere

Valgplakater på vejarealer

Valgplakater på vejarealer Valgplakater på vejarealer Vejledning om opsætning af valgplakater Februar 2019 Valgplakater på vejarealer Vejledning for opsætning af valgplakater Dato: Februar 2019 Tryk: Vejdirektoratet Copyright: Vejdirektoratet,

Læs mere

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE

INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ I PROJEKTERINGSFASERNE DOKUMENTNR. UDARBEJDET GODKENDT ENHED 11/01291-3 ARS Dec.. 2011 ANP 09.10.2009 ANL-PRO GYLDIGHEDSOMRÅDE MÅLGRUPPE Alle anlægsprojekter ARB-P i projekteringsfaserne, herunder rådgivere INSTRUKTION: ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Udfordringer i Dynamisk P-vejvisning

Udfordringer i Dynamisk P-vejvisning P? Udfordringer i Dynamisk P-vejvisning Jonas Olesen Senior Specialist, ITS # 1 Indhold Baggrund og formål Ældre systemer i Danmark Den ideelle verden Den virkelige verden Hvordan får vi bedre tavler til

Læs mere

HÅNDBOG AFMÆRKNING PÅ KØREBANEN, TEKST OG SYMBOLER ANLÆG OG PLANLÆGNING MAJ 2013

HÅNDBOG AFMÆRKNING PÅ KØREBANEN, TEKST OG SYMBOLER ANLÆG OG PLANLÆGNING MAJ 2013 HÅNDBOG AFMÆRKNING PÅ KØREBANEN, ANLÆG OG PLANLÆGNING MAJ 2013 FORORD Denne vejregel omhandler afmærkning med tekst og symboler og indgår i nedenstående serie af håndbøger om afmærkning på kørebanen. Generelt

Læs mere

Vejvisningens grundlov. Vejvisningens grundlov. Trafikanternes behov for information

Vejvisningens grundlov. Vejvisningens grundlov. Trafikanternes behov for information Vejvisningens grundlov Vejafmærkning Vejvisningens grundlov Trafikanternes behov for information (max 4 informationer) Kontinuitet Ensartethed Entydighed Trafiksikkerhed Miljø Troværdighed Vejdesign Trafikanternes

Læs mere

6080 Udbygning af E45, Skanderborg S - Aarhus Syd, Vejteknisk beskrivelse

6080 Udbygning af E45, Skanderborg S - Aarhus Syd, Vejteknisk beskrivelse 6080 Udbygning af E45, Skanderborg S - Aarhus Syd, Vejteknisk beskrivelse Dato 30. maj 2017 Sagsbehandler Robin Højen Madsen Mail rhm@vd.dk Telefon +45 7244 2276 Dokument 17/02266-1 Side 1/26 Vejdirektoratet

Læs mere

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser

Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser Vejforum Trafikafvikling ved entrepriser 4. december 2014 Bo Stilling Christiansen Civilingeniør, trafiksikkerhedsrevisor Trafikafvikling Vest, Vejdirektoratet Trafikafvikling ved entrepriser Statsvejnettet

Læs mere

Vejregler om vejafmærkning

Vejregler om vejafmærkning Nyheder Kommende ændringer Kim Schwartzlose Afdelingsleder, Moe & Brødsgaard Fagsekretær for vejregelgruppen om vejafmærkning side 1 Præsentation Baggrund Hvad er der sket i 2010? Hvad er planen i 2011?

Læs mere

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord

Orienteringsmøde Entreprise Jord, belægninger og broer syd Entreprise Jord, belægninger og broer nord M14 Helsingørmotorvejen Orienteringsmøde Entreprise 1435.200 Jord, belægninger og broer syd Entreprise 1435.201 Jord, belægninger og broer nord 1 Jord, belægninger og broer, Nord Entreprise 1435.201, Jord,

Læs mere

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 26. februar 2016 Sagsbehandler Per Øster Mail pbos@vd.dk Telefon 7244 2513 Dokument 13/23270-10 Side 1/10 RETTELSESBLAD NR. 1 6714 Holstebro N - Aulum Udbud 6714.200 Nordre Ringvej

Læs mere

Større vejarbejder. Større vejarbejder. Trafikbelastning. herunder overledning af trafikken

Større vejarbejder. Større vejarbejder. Trafikbelastning. herunder overledning af trafikken Større vejarbejder herunder overledning af trafikken December 2017 Større vejarbejder Ved større vejarbejder forstås: Arbejder af stor udstrækning Arbejder af længere varighed Arbejder på strækninger med

Læs mere

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI

RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI Dato 24. maj 2017 Sagsbehandler Anja Ernfelt Poulsen Mail aea@vd.dk Telefon +45 7244 3743 Dokument 17/04656-9 Side 1/8 Til de bydende RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 3 LVD-DRI Udbud 2017 Løbende

Læs mere

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 Entreprise VSD-02 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT FYN 2010 - vejdrift side 39 af 6 SAB Brønde og ledninger 8 Nov 2010 PILOT FYN 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Brønde og ledninger på strækninger og sideanlæg UDBUD 2008 - vejdrift side 40 af

Læs mere

Ny vejregel om variable tavler

Ny vejregel om variable tavler Memo IT på vej Titel Vejforum 2010 Ny vejregel om variable tavler Dato 15 november 2010 Til Dorrit J Gundstrup COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk

Læs mere

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB)

PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) PILOT VSD 2010 SÆRLIG ARBEJDSBESKRIVELSE (SAB) Skilte På Strækninger og sideanlæg PILOT VSD 2010 - vejdrift side 65 af 6 Indholdsfortegnelse: Side 1 Generelt... 66 2 Alment... 66 2.1 Omfang... 66 2.3 Entreprenørens

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 12 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Brush-up på paratviden om afmærkning af vejarbejder. Bestemmelser. Tavleoversigten. Trin I repetition - juni 2016

Brush-up på paratviden om afmærkning af vejarbejder. Bestemmelser. Tavleoversigten. Trin I repetition - juni 2016 24-11-2016 Brush-up på paratviden om afmærkning af vejarbejder Trin I repetition - juni 2016 Bestemmelser Tavleoversigten 1 24-11-2016 Fritrumsprofil Tavlehøjde over kørebanens belægningsoverflade Fritrumsprofil

Læs mere

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor

Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor Opgavebeskrivelse Analyse af muligheder for øget kapacitet på Motorring 3, herunder kørsel i nødspor November 2014 Dato 19. november 2014 Sagsbehandler Hans-Carl Nielsen Mail hcn@vd.dk Telefon 7244 3652

Læs mere

A. Samlet tilbudssum excl. moms kr 0,00

A. Samlet tilbudssum excl. moms kr 0,00 TILBUDSLISTE, delaftale 2, Vest (Jylland og Fyn) TILBUD (side 1) TILBUD side 1 AD.V001 Undertegnede tilbyder at udføre nedenstående arbejder i udbudsaterialet på det i Særlige Betingelser ad 2,. 2, angivne

Læs mere

Herved meddeles svar på spørgsmål fra de bydende samt rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise:

Herved meddeles svar på spørgsmål fra de bydende samt rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte entreprise: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER E-MAIL TELEFON 6. januar 2010 Niels Gottlieb ng@vd.dk 7244 3623 Til de bydende på 1210.26 Jord, afvanding og belægnings arbejder MOTORVEJEN KØBENHAVN FREDERIKSSUND ENTREPRISE

Læs mere

ENTREPRISE H

ENTREPRISE H TEGNINGSBILAG ENTREPRISE H070.17.45 Etablering af støjskærm Støjskærm Viborgvej syd, Randers S MAJ 2014 Detailprojekt Tegningsliste Revision: 0 Dato: 05.05.2014 Tegningsnummer Titel Rev. Dato H07017-042-102

Læs mere

Afmærkning af vejarbejde

Afmærkning af vejarbejde Afmærkning af vejarbejde Vognbaneskift Adfærdsundersøgelse 28. marts 2007 Lene Herrstedt Poul Greibe Belinda la Cour Lund Aps Forskerparken SCION DTU Diplomvej, bygning 376 2800 Kgs. Lyngby www.trafitec.dk

Læs mere

TRAFIKNOTAT. Entreprise AV-OD-VIW Bygværk: OF af L-vej, Gl. Køge Landevej

TRAFIKNOTAT. Entreprise AV-OD-VIW Bygværk: OF af L-vej, Gl. Køge Landevej DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 16. februar 2016 16/01910-10 Maiken Lyngsø Kristensen mk@vd.dk 7244 2030 TRAFIKNOTAT Entreprise AV-OD-VIW-3-0-183.00 Bygværk: 0000003-0-183.00 OF af L-vej, Gl.

Læs mere

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

Planlægning og projektering. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde Planlægning og projektering 13 Formålet med afmærkning af vejarbejde Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Vognbaneskift ved vejarbejde

Vognbaneskift ved vejarbejde Lene Herrstedt, Direktør, Civilingeniør Ph.D. Trafitec lh@trafitec.dk VEJFORUM 2007-11-07 Vognbaneskift ved vejarbejde Undersøgelse af trafikanters adfærd med hensyn til vognbaneskift i forbindelse med

Læs mere

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej.

De efterfølgende faner, hvis navn er et vejnr rummer mængderne af hver type element på hver vej. PILOT FYN 2010 - vejdrift side 1 af 10 GENERELT I tilbudsliste-filen er kun følgende faner egentlig tilbudsliste: TBL-FORSIDE TBL-Styring Tilstandskrav-strækninger tilstandskrav-sideanlæg Udførelseskrav-Regningsarb

Læs mere

DRI-100 Generelle bemærkninger til tegningsbilaget for motorveje

DRI-100 Generelle bemærkninger til tegningsbilaget for motorveje DRI-100 Generelle bemærkninger til tegningsbilaget for motorveje Tegningseksemplerne er vejledende og kan betragtes som et paradigme ved udarbejdelse af afmærkningsplaner for et konkret vejarbejde. Tegningerne

Læs mere

H42503 Cykelsti Humlum - Oddesund

H42503 Cykelsti Humlum - Oddesund H42503 ykelsti Humlum - Oddesund Projekt til anlæg DATO: 10.03.2017 Tegn.nr. Stedbetegnelse Mål Rev. Dato Bem. Oversigtsplaner H42503-1002 Projekt til anlæg, Oversigtsplan Km.: 20,800 25,100 1:20.000 10.03.2017

Læs mere

HÅNDBOG GENERELT OM VEJVISNING PÅ ALMINDELIGE VEJE ANLÆG OG PLANLÆGNING APRIL 2013

HÅNDBOG GENERELT OM VEJVISNING PÅ ALMINDELIGE VEJE ANLÆG OG PLANLÆGNING APRIL 2013 HÅNDBOG GENERELT OM VEJVISNING PÅ ALMINDELIGE VEJE ANLÆG OG PLANLÆGNING APRIL 2013 FORORD Denne vejregel om tavletyper for vejvisning på almindelige veje indgår i nedenstående serie af håndbøger om vejvisning:

Læs mere

Tegninger for afmærkning af vejarbejder MOE standardtegninger September 2016

Tegninger for afmærkning af vejarbejder MOE standardtegninger September 2016 Tegninger for afmærkning af vejarbejder MOE standardtegninger September 2016 Fællessti Restbredde: N 46 Markeringslygter pr. 10 m, medmindre afmærkningen er tilstrækkeligt belyst. Arbejdsområde Spærret

Læs mere

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark. Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Trafikafvikling på flere niveauer. Trafikanten i fokus - Erfaringer fra Danmark Nvf seminar i Drammen 22. maj 2014, Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Fremkommelighed 2. Trafikanten i fokus Trafikanten skal

Læs mere

ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011

ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011 Vejtilsyn (VT) Vejdirektoratet Kontaktperson for vejmandstilsyn og pedel Indrapportering af skade og lignende til udføreleskrav. ARBEJDSFORDELING JYLLAND 3. januar 2011 Vejmandstilsyn Entreprenør Pedel

Læs mere

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler

Sammenhængende systemer Enkeltstående tavler BILAG 3 VISNINGSBIBLIOTEK FOR VARIABLE TAVLER INDLEDNING Visningsbiblioteket er en liste over godkendte visninger for variable. I nærværende udgave indeholder visningsbiblioteket kun rene tekstvisninger,

Læs mere

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2

Bilag 2 - Broer og Tunneler. Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: Normniveau: BN2 01-06-2018 Bilag 2 - Broer og Tunneler Bilag 2 - Broer og Tunneler Særlige krav til dokumentation Udarbejdet af: AMWL Kontrolleret af: MARO Godkendt af: EHCH Gyldig fra: 01.06.2018 Normniveau: BN2 side

Læs mere

HÅNDBOG OVERSIGT OVER ARBEJDSPROCESSER OG BESKYTTELSESNIVEAUER ANLÆG OG DRIFT

HÅNDBOG OVERSIGT OVER ARBEJDSPROCESSER OG BESKYTTELSESNIVEAUER ANLÆG OG DRIFT HÅNDBOG ANLÆG OG DRIFT SEPTEMBER 01 HØRINGSUDGAVE AFVENTER IKRAFTTRÆDEN AF BINDENDE BESTEMMELSER VEJREGLENS STRUKTUR Denne håndbog er bilag 10 til Afmærkning af vejr m.m., der indgår i nedenstående serie

Læs mere

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde

29-07-2014 PLANLÆGNING OG PROJEKTERING. Formålet med afmærkning af vejarbejde. Roller og opgaver ved vejarbejde PLANLÆGNING OG PROJEKTERING Formålet med afmærkning af vejarbejde side 13 Vække trafikanter fra rutine- og vanekørsel og gøre opmærksom på de ekstraordinære forhindringer, så ulykker undgås Lede trafikanter

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 18. februar 2016 Sagsbehandler Stine Kirkeskov Mail stki@vd.dk Telefon Telefon Dokument 15/11381-19 Side 1/5 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 2 Fjordforbindelsen Frederikssund

Læs mere

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud:

Rettelser og tilføjelser: Herved meddeles følgende rettelser og tilføjelser til udbudsmaterialet for ovennævnte udbud: Til de bydende Dato 15. januar 2019 Sagsbehandler Elisabeth Helms Mail EH3@VD.DK Telefon 7244 2420 Dokument 18/08853-6 Side 1/5 RETTELSESBLAD/SUPPLERENDE MEDDELELSE NR. 1 Entreprise 6620.323 Supplerende

Læs mere

Tegninger for afmærkning af vejarbejder i åbent land

Tegninger for afmærkning af vejarbejder i åbent land GÆLDENDE Tegninger for afmærkning af vejarbejder i åbent land af 1. september 2017 (Vejdirektoratet) OVERSIGT OVER TEGNINGER GRUPPE 1: VEJARBEJDE I YDERRABAT Se originaldokumentet her L0101 L0102 L0103

Læs mere

Servicevejvisning. Formål. Definitioner

Servicevejvisning. Formål. Definitioner Servicevejvisning Vejafmærkning Formål 342. Servicevejvisning har til formål at vejvise til ikke-geografiske mål, som fx seværdigheder, overnatningssteder, virksomheder og lignende. Bekendtgørelse nr.

Læs mere

ULYKKER I FORBINDELSE MED VEJARBEJDE FAGLÆRERKONFERENCE VEDR. VEJEN SOM ARBEJDSPLADS 21. AUGUST 2012

ULYKKER I FORBINDELSE MED VEJARBEJDE FAGLÆRERKONFERENCE VEDR. VEJEN SOM ARBEJDSPLADS 21. AUGUST 2012 ULYKKER I FORBINDELSE MED VEJARBEJDE FAGLÆRERKONFERENCE VEDR. VEJEN SOM ARBEJDSPLADS 21. AUGUST 2012 ULYKKER VED VEJARBEJDE 2001-2010 Der har i de seneste år været udgivet en række rapporter vedr. færdselsuheld

Læs mere

F A X E K O M M U N E

F A X E K O M M U N E F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Vejlovens grundlag om valgplakater Reglerne om ophængning af valgplakater på offentlige veje findes i Lov om offentlige veje 84

Læs mere

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION

IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 5. december 2016 16/10604-1 Tina Jonsen tjon@vd.dk +45 7244 2220 IKT TEKNISK KOMMUNIKATIONS- SPECIFIKATION Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg vd@vd.dk EAN

Læs mere

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14

F A X E K O M M VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER. Version Side 1 af 14 F A X E K O M M U N E VEJLEDNING OM OPSÆTNING AF VALGPLAKATER Side 1 af 14 Version 2019-1 Indhold Vejlovens grundlag om valgplakater... 3 Valgplakater som er omfattet af vejloven og privatvejsloven...

Læs mere

Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed. Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet

Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed. Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet Vejenes betydning for bilisternes valg af hastighed Workshop Trafikdage 2012 Aalborg Oplæg ved souschef Erik Birk Madsen, Vejdirektoratet Vejregel for udformning af veje og stier i åbent land Grundlag

Læs mere

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land:

Byområde. Vejarbejde i byområde. I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Byområde December 2017 Vejarbejde i byområde I byområde er udfordringerne ofte anderledes end i åbent land: Begrænset plads Cyklister og fodgængere Ledningsarbejde på trafikarealer Parkering Busser i rute

Læs mere

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde

Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde Grundejerforeningen Sommerbyen, Rønhøjgård Afd. B v./ Carsten Arim Ringtoften 161, 1. tv 2740 Skovlunde CVR-NR. 18 41 18 30 BANK 3543 3534028210 DATO 2008.11.24 SAG NR. 9149 REF. FHH Vedr. etablering af

Læs mere

Vejledning om byporte m.m. i byer. Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune

Vejledning om byporte m.m. i byer. Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune Vejledning om byporte m.m. i byer Særlig råden over vejareal i Holbæk Kommune (Behandlet af Udvalget for Klima og Miljø den 20. september 2011 (gældende)) Baggrund Teknik og Miljø modtager mange henvendelser

Læs mere

Tegninger for afmærkning af vejarbejder MOE standardtegninger September 2016

Tegninger for afmærkning af vejarbejder MOE standardtegninger September 2016 Tegninger for afmærkning af vejarbejder MOE standardtegninger September 2016 (standardtegninger) INDHOLDSFORTEGNELSE INDLEDNING BYOMRÅDE B106a B1a B1b B1c B604 B605 B606 B607 B608 B609 B1004A ÅBENT LAND

Læs mere

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016

IKT Beskrivelse. Entreprise Vej- og broarbejder. Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej. Februar 2016 IKT Beskrivelse Entreprise 6714.200 Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum Nordre Ringvej Februar 2016 IKT BESKRIVELSE 1. GENERELT... 1 1.1. Projektweb... 1 2. YDELSENS INDHOLD... 2

Læs mere

Arkivinstruks broer September 2012

Arkivinstruks broer September 2012 Arkivinstruks broer September 2012 Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1 2. Identifikation af arkivalier 1 3. Digitalisering og navngivning af arkivdokumenter 2 3.1 Digitalisering 2 3.2 Navngivning 4 Tabel

Læs mere

Bekendtgørelse om vejafmærkning. Bekendtgørelse om udseende og betydning af tavletyper

Bekendtgørelse om vejafmærkning. Bekendtgørelse om udseende og betydning af tavletyper Bekendtgørelse om vejafmærkning Vejafmærkning Bekendtgørelse om udseende og betydning af tavletyper Se retsinformation.dk Bekendtgørelse om vejafmærkning nr. 1193 og Anvendelsesbekendtgørelse af 1/10 2016

Læs mere

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR <ETAPE NR. OG TITEL>

ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR <ETAPE NR. OG TITEL> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON ARBEJDSMILJØPLAN/JOURNAL FOR Vejledning: Alt blå tekst markeret med < > i topdokument

Læs mere

HÅNDBOG MIDLERTIDIG VEJAFMÆRKNING ANLÆG OG PLANLÆGNING MAJ 2013

HÅNDBOG MIDLERTIDIG VEJAFMÆRKNING ANLÆG OG PLANLÆGNING MAJ 2013 HÅNDBOG ANLÆG OG PLANLÆGNING MAJ 2013 FORORD Denne vejregel om tavletyper for midlertidig vejafmærkning på almindelige veje indgår i nedenstående serie af håndbøger om færdselstavler: Generelt om færdselstavler

Læs mere

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise H

Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise H DATO PARADIGME UDARBEJDET AF MAIL TELEFON 25.april 2012 Rettelsesbrev Marianne Skovsbøl msk@vd.dk 72 44 27 88 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende entreprise H437.03.45 H437 Støjskærm langs

Læs mere

Oplæg til Vejsektionen i Dansk Byggeri, 18. november 2016

Oplæg til Vejsektionen i Dansk Byggeri, 18. november 2016 Oplæg til Vejsektionen i Dansk Byggeri, 18. november 2016 Forebyggelseskonsulent i Arbejdstilsynet Holger Delfs Emner: 1. Erfaringer fra tilsyn 2. Projekterendes, bygherrernes, entreprenørerne pligter

Læs mere

Tegningsbilag. Xxxx.xx Xxxarbejde. Entreprise 12810.401 Vejvisnings- og færdselstavler. Strækning Etape. Rettestrup Rønnede Næstved Omfartsvej Nord

Tegningsbilag. Xxxx.xx Xxxarbejde. Entreprise 12810.401 Vejvisnings- og færdselstavler. Strækning Etape. Rettestrup Rønnede Næstved Omfartsvej Nord Tegningsbilag Entreprise 1810401 Vejvisnings- og færdselstavler Rettestrup Rønnede Næstved Omfartsvej Nord pril 015 Xxxxxx Xxxarbejde trækning Etape Måned 0 Indholdsfortegnelse 1 Tegning nr Betegnelse

Læs mere

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD UBEFÆSTEDE AREALER BILAG Benedikte Piil

ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD UBEFÆSTEDE AREALER BILAG Benedikte Piil DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 08. 05 2012 Benedikte Piil bep@vd.dk 4042 7251 ELEMENTBESKRIVELSER LVD DRI RENHOLD UBEFÆSTEDE AREALER BILAG 7.2 Niels Juels Ga 1022 Københa vd@vd.dk 5798000893

Læs mere

Bygningsbeskrivelse, pakke 3. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker.

Bygningsbeskrivelse, pakke 3. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE. Driftsudbud Store Bygværker. September 2012 PAKKE 3 STÅLBUEBRO OG BETONBROER BYGNINGSBESKRIVELSE Driftsudbud Store Bygværker Side 1 af 12 UF af Kalvebodløbet, Kalvebodbroen, nord Kalvebodbroen indgår i motorvejstrækningen Jægersborg-Kastrup

Læs mere

Tegningsbilag. Xxxx.xx Xxxarbejde. Totalentreprise Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder. Strækning Etape

Tegningsbilag. Xxxx.xx Xxxarbejde. Totalentreprise Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder. Strækning Etape Tegningsbilag Totalentreprise 6714.002 Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum August 2015 Xxxx.xx Xxxarbejde Strækning Etape Måned 2014 Bro nr. 64-0-370.00, UF af Viumvej,

Læs mere

Generelle krav til tegningsmateriale ved udarbejdelse af projektforslag

Generelle krav til tegningsmateriale ved udarbejdelse af projektforslag Generelle krav til tegningsmateriale ved udarbejdelse af projektforslag Digitalt materiale At have et brugbart grundlag til projektering og anlæg. Inden produktion af nedenstående planer aftales specifikke

Læs mere

Forkortelser i Retningslinjer og Paradigmer (Anlægsprojekter)

Forkortelser i Retningslinjer og Paradigmer (Anlægsprojekter) Dato 12. september 2014 Sagsbehandler Kirsten Helboe Jørgensen Mail khj@vd.dk Telefon 7244 2453 Dokument 13/23447 Side 1/5 r i Retningslinjer og Paradigmer (Anlægsprojekter) Listen indeholder forkortelser

Læs mere

Totalentreprisekontrakt Totalentreprise AV-OD-HN-522 Vedligeholdelse af broer o. a. bygværker

Totalentreprisekontrakt Totalentreprise AV-OD-HN-522 Vedligeholdelse af broer o. a. bygværker Totalentreprisekontrakt Totalentreprise AV-OD-HN-522 Vedligeholdelse af broer o. a. bygværker Ballerup-Frederikssund-Kregme April 2018 Bro 0000522-0-001.30 UF af gangsti 30, Lundegårdsstien Bro 0000522-0-003.00,

Læs mere

Ledningsprotokoller. H Støjskærm. E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense. Februar 2019

Ledningsprotokoller. H Støjskærm. E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense. Februar 2019 Ledningsprotokoller H04029.45 Støjskærm E20 Fynske motorvej Støjskærm ved Sanderum, Odense Februar 2019 Dato 9. januar 2019 Sagsbehandler Sonja Petersen Mail sop@vd.dk Telefon +45 7244 2783 Dokument 18/18031

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 20. august 2012 12/04297-7 Carsten Sandgaard cac@vd.dk 7244 2220 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende Totalentrepriseudbud 6620.102 Landskabsbroer

Læs mere

I afsnit 2 omtales tavleforsidetyper, hvor typerne 3, 4 og 5 er for retroreflekterende tavleforsider.

I afsnit 2 omtales tavleforsidetyper, hvor typerne 3, 4 og 5 er for retroreflekterende tavleforsider. Retroreflekterende vejtavler i Danmark Kai Sørensen, DELTA, 28. september 2010 Forord Dette notat er udarbejdet på foranledning af NMF. 1. Indledning I det følgende refereres der til pren 12899-6, som

Læs mere