Lege og spil fra Burkina Faso

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lege og spil fra Burkina Faso"

Transkript

1 Side 1/8 Fag/klassetrin: Idræt, Klasse Omfang: 0,5 til 2 lektioner pr. aktivitet. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: At eleverne får bevæget sig på varierede måder, hvor indholdet af aktiviteterne samtidig har direkte relevans til forløbets faglige indhold. Lege og spil fra Burkina Faso Introduktion: Her får du instruktion i seks forskellige lege fra Burkina Faso, som kan inddrages i undervisningen som et afbræk fra den almindelige undervisning eller som en del af et temaforløb om U-landskalenderen og Burkina Faso. Leg og bevægelse er vigtigt for børns læring og bidrager til en sjov og anderledes skoledag. INSPIRATION TIL LÆRINGSMÅL: Eleverne kan i grupper samarbejde om en leg/spil. De kan overholde regler i en leg eller et spil. INSPIRATION TIL TEGN PÅ LÆRING: Eleven samarbejder om at lege og overholder reglerne. KOMPETENCER OG MÅLPAR Kompetenceområder Kompetencemål Færdigheds- og vidensmål IDRÆT EFTER 2. KLASSE Alsidig idrætsudøvelse Alsidig idrætsudøvelse Eleven kan deltage aktivt i basale, alsidige bevægelser i leg Eleven kan samarbejde om idrætslige aktiviteter og lege Dans og udtryk 1: Eleven kan skabe enkle kropslige udtryk med bevægelse / Eleven har viden om brug af tid og kraft i bevægelsesudtryk Samarbejde og ansvar 1-2: Eleven kan samarbejde i par eller mindre grupper om idrætslege / Eleven har viden om samarbejdsmåder IDRÆT EFTER 5. KLASSE Alsidig idrætsudøvelse Idrætskultur og relationer Eleven kan anvende grundlæggende, sammensatte bevægelser i idrætspraksis Eleven kan deltage aktivt i idrættens kultur og fællesskab Dans og udtryk 3: Eleven kan skabe forskelligartede kropslige udtryk med bevægelse / Eleven har viden om brug af rum, relation og bevægelsernes dynamik Dans og udtryk 3: Eleven kan udvise ansvar i idrætsaktiviteter / Eleven har viden om roller i idrætsaktiviteter Sådan gør I Aktivitet 1: Lela Lela er en sjov leg fra Burkina Faso, som vil give eleverne sved på panden. I området Mogtedo leger mange af børnene lela, der er en form for sjippeleg. Selve sjippetovet laves af gamle plastikposer. Poserne bindes sammen til et langt tov, og til sidst bliver tovet bundet sammen i begge ender. Legen lela går ud på, at børnene skal hoppe over sjippetovet på forskellige måder, mens de siger en remse højt.

2 Side 2/8 Materialer: Sjippetov. Sådan gør I: Se instruktionsfilmen Leg lela med Fadila. Filmen findes i Filmbanken og i hjemmesidens sektion om Guldets børn under Fadila. Eleverne binder et stort sjippetov sammen i enderne. Alternativt kan eleverne bruge elastik, garn eller snor. Tre elever går sammen. To af eleverne tager sjippetovet om benene op til midten af læggen, så der opstår to stykker sjippetov med et mellemrum imellem. Den sidste elev skal nu forsøge at hoppe over sjippetovet på forskellige måder. Mens man hopper over sjippetovet, kan man forsøge at sige følgende remse: Godmorgen, godmiddag, godeftermiddag, godaften. Man kan også sige ugens dage eller finde på sin helt egen unikke remse. Man kan hoppe over sjippetovet på forskellige måder: 1. Hop op og land på det ene af tovene med begge ben samlet. Først på det ene stykke sjippetov og så på det andet. 2. Hop ud med et ben til hver side af sjippetovet, og land igen med samlede ben på sjippetovet. 3. Hold det ene ben inde i midten mellem de to stykker sjippetov, mens det andet ben hopper ud over sjippetovet og ind igen. Herefter skiftes til modsatte ben. 4. Hop ind og ud af mellemrummet, først med samlede ben og derefter med et ben ad gangen. Se flere måder at hoppe lela på i videoen, og lad eleverne selv udforske og finde på forskellige måder at gøre det på.

3 Side 3/8 Aktivitet 2: Skyd på mål I Burkina Faso har børnene slangebøsser. De laver slangebøsserne af træ, gummibånd og snor, som de finder i landsbyen. For dem er det dog ikke bare et legetøj, og de laver dem ikke for at skyde på hinanden. En slangebøsse er et jagtredskab: Med små sten forsøger børnene at ramme små fugle eller firben, som de kan grille på bålet og spise. Det gælder om at være helt stille, når man skal jage med sin slangebøsse, så man ikke skræmmer dyrene væk. Børnene går både på jagt med deres slangebøsser alene og sammen med andre børn fra landsbyen. Prøv om I kan ramme lige så godt som Ollo og børnene i Burkina Faso ved at skyde til måls med gummibånd eller elastikker. Fortæl også eleverne, at rigtige slangebøsser er ulovlige i Denmark og at de kan skyde så hårdt, at det er farligt. Politiet betragter dem derfor som et våben. Elastikker og papir er et godt alternativ. Materialer: Gummibånd eller elastikker Papirkugle Sådan gør I: Giv eleverne mulighed for at se filmen På jagt. Filmen findes i Filmbanken under Mød Ollo og i hjemmesidens sektion Guldets børn under Ollo. Her kan eleverne se, hvordan Ollo går på jagt med sin slangebøsse. Alle elever får udleveret et gummibånd eller en elastik. Eleverne putter gummibåndet/elastikken på hånden mellem to fingre sammen med en papirkugle. Nu skal eleverne forsøge, at skyde papirkuglen så langt som muligt. Aktiviteten kan udføres som en konkurrence, hvor det gælder for eleverne om at skyde så langt som muligt. Aktiviteten kan også udføres, ved at læreren har en genstand, som eleverne skal skyde til måls efter. Eleverne kan tælle, hvor mange skud de skal bruge for at ramme genstanden. Eleverne kan også skyde med elastikken som en pistol ligesom på billedet.

4 Side 4/8 Aktivitet 3: Gurunsi-dans I Burkina Faso er dans en social begivenhed, hvor både børn og voksne danser i takt til klap og tilråb fra folk. Rytmen bliver bestemt af tilskuerne, og danseren følger rytmen. Alle, som tør, kan vise deres dansetrin frem. Tør du vise dine klassekammerater dine egne, hjemmelavede dansetrin? Sådan gør I Sæt stolene ud til siden eller brug et lokale, hvor der er plads til bevægelse. Tal om dans. Hvad er dans? hvilke dansegenrer findes der? Hvor danser man henne? Hvor danser eleverne typisk henne? Eleverne kan også tale om, hvordan musik og dans kan bruges i et samspil. Hvad betyder musik for dans? Hvilken musik er bedst at danse til og hvorfor? Kan man danse uden musik? Se filmen Gurunsi-dans med Elisa og hendes venner. Den ligger i Filmbanken i læreruniverset på hjemmesiden og i sektionen Guldets børn under Elisa. Spørg eleverne, hvad de synes om denne type dans? Hvilken dansegenre er det? Giv herefter eleverne mulighed for at danse, som de vil, mens musikken spiller. Dans igen, men prøv nu at lade eleverne danse ligesom Elisa og hendes venner. I filmklippet kan man se en række forskellige dansetrin. Læg både mærke til, hvordan man tramper med fødderne, holder armene højt og danser rundt. Dans igen, men denne gang uden musik. Snak bagefter med eleverne om, hvordan det føltes at danse med og uden musik. Hvad var forskellen? Hvad betød musikken for dansen? Afslutningsvis kan eleverne blive delt i to grupper. Den ene gruppe skal klappe eller trampe en rytme. Den anden gruppe skal så prøve at danse til denne rytme. Efter noget tid bytter grupperne roller.

5 Side 5/8 Aktivitet 4: Passe Passe I frikvarteret i skolen leger Fadila Passe Passe (udtales pas-pas ) med sine klassekammerater. De danner en cirkel i skolegården og vælger én, der skal starte med at gå med bolden. Passe Passe minder om den danske leg banke-banke-bøf, og alle kan være med i legen. Materialer: Bold, ærtepose eller anden blød genstand. Sådan gør I Se filmen Leg Passe Passe med Fadila. Den ligger i Filmbanken i læreruniverset på hjemmesiden og i sektionen Guldets børn under Fadila. Sæt jer i en cirkel på gulvet/jorden. En elev starter nu med at gå rundt på ydersiden af cirklen med bolden i hånden. Bolden lægges bag ryggen på én elev i cirklen. Nu gælder det om, at løbe hele vejen rundt om cirklen, mens den siddende elev tager bolden og løber efter. Hvis eleven uden bolden når hele vejen tilbage til den tomme plads, fortsætter eleven med bolden med at gå rundt og vælger en ny elev at lægge bolden bag. Fanger eleven med bolden derimod den anden elev, er det nu igen denne elevs tur til at gå Passe Passe med bolden. Man må gerne kaste bolden efter den anden elev. Rammer man har man også fanget den anden, som så må gå rundt igen. Prøv også at lege Passe Passe, som de gør det i Burkina Faso, hvor man synger en remse, mens man går rundt om cirklen. Alle klapper, mens den, der går, siger følgende remse, som alle i cirklen gentager efter hver linje: Rundt om cirklen pas pas / (Alle gentager: Rundt om cirklen pas pas) Bolden lægges ræs ræs / (Alle gentager: Bolden lægges ræs ræs) Ikke vælge mig mig / (Alle gentager: Ikke vælge mig mig) Jo, jeg vælger dig dig! (Gentages ikke - bolden lægges, og der løbes!) Find evt. selv på flere remser, der passer til legen.

6 Side 6/8 Aktivitet 5: Kapan I landsbyen Balogo spiller Elisa kapan med sine venner, når de har lidt fritid. De graver en fordybning i jorden og finder nogle små sten at spille med. Kapan går ud på at kaste en sten op i luften og nå at flytte de andre sten på jorden, inden man griber stenen i luften igen. Der er mange variationsmuligheder, og man kan selv finde på nye regler undervejs. Elisa og hendes venner spiller tit, og de er blevet rigtig gode til det. Prøv selv at spille kapan, og se, om I kan blive lige så gode som Elisa og hendes venner. Sådan gør I Se filmen Spil kapan med Elisa og hendes venner. Den ligger i Filmbanken i læreruniverset på hjemmesiden og i sektionen Guldets børn under Elisa. Find 5 små sten pr. person. I kan også bruge papirkugler, viskelædere, plasticlåg eller lignende. Spiller I udendørs, kan I lave en fordybning i jorden eller i sandkassen ligesom Elisa. Man kan godt spille indendørs på gulvet eller på et bord, så skal man bare tegne en cirkel, som man spiller indenfor. Kapan spilles bedst med 2, 3 eller 4 spillere. Læg alle stenene (for alle deltagere) i fordybningen (eller på gulvet), og behold den sidste sten i hånden. Kast den ene sten op i luften og mens den er i luften, fjerner du en håndfuld andre sten fra fordybningen inden du griber stenen igen. Nogle sten ligger nu uden for fordybningen. Kast stenen op i luften igen det gælder nu om, at få alle andre sten på nær én tilbage i fordybningen inden du griber stenen igen. Den sten, der ligger tilbage, får man som point. Man bliver ved, så længe det lykkes, at der kun ligger én sten tilbage og man griber den anden sten korrekt. Laver man fejl, går turen videre til næste elev. Man spiller, indtil der ikke er flere sten tilbage i fordybningen. Den med flest sten har vundet. Kapan kan fortsætte i en runde 2, ved at det nu gælder om at lade to sten ligge tilbage, hver gang man kaster stenen op i luften. Lykkes det, får man de to sten som point og fortsætter som i første runde. Efter denne runde kan man fortsætte med tre, fire osv.

7 Side 7/8 Aktivitet 6: Marelle I Mogtedo leger Fadila og hendes veninde Nafi hinkelegen marelle. Man starter med at tegne en hinkerude. Fadila tegner den med foden i sandet. Så finder de en lille sten at spille med, og så er de klar til at gå i gang. Materialer: Kridt Sten eller hinkesten Sådan gør I: Der findes to forskellige versioner af marelle. I Filmbanken kan I se en filmen Leg marelle med Fadila og hendes venner, der viser, hvordan Fadila og vennerne leger marelle. Filmen ligger i Filmbanken i læreruniverset på hjemmesiden og i sektionen Guldets børn under Fadila. Marelle 1 - kæreste-marelle : Tegn en bane med kridt. På billedet her har Fadila tegnet banen i lille format på et bord. I skal tegne den som stor hinkerude i skolegården. Find en sten eller en anden genstand at spille med. Kast stenen ud på felt 1 i hinkeruden. Stenen skal lande inden for stregerne. Hink på et ben gennem hinkeruden fra felt 1 til 8. I dobbeltfelterne (4-5 og 7-8) lander man med begge ben. Spring over det felt, hvor stenen ligger (i første runde felt 1). På vej tilbage samler du stenen op, mens du står på et ben i feltet før (felt 2 i første runde). Hink derefter tilbage. Nu kastes stenen ud i felt to, og det er nu dette felt, der skal springes over. -- Når stenen skal kastes på et af dobbeltfelterne (4-5 og 7-8) hinkes på et ben gennem det andet felt. -- Når man har været gennem alle felterne 1-8, slutter man af med at hinke ud til felt 9 og så er man færdig. -- Fadila og hendes venner leger, at hvis man gennemfører hinkeruden, så får man en kæreste.

8 Side 8/8 Marelle 2 - De 6 små huse : Tegn en bane med kridt. Banen skal have 6 lige store firkanter, ligesom på billedet her. Find en sten eller anden genstand at spille med, og stil dig på startpladsen (X). Kast stenen inden for hus nr. 6 (du har tre forsøg til at ramme inden for feltet). Luk nu øjnene, og tag et skridt ind i hus nr. 1. Du skal blive inden for stregerne, og de andre elever skal sige JA, når du har trådt korrekt. Rører du stregerne, er du ude, og turen skifter til næste elev. Fortsæt gennem hus nr. 2, 3 og 4 til hus 5. Mens du står i hus nr. 5, skal du lede efter stenen i felt 6 med hænderne. Når du har fundet stenen, hopper du over hus nr. 6 (uden at ramme stregerne) og ud af banen (stadig med lukkede øjne). Så starter næste runde: Nu skal stenen kastes i hus nr. 5 (med åbne øjne). Luk øjnene igen, og gå gennem hus 1, 2, 3 til hus 4, og led efter stenen i hus 5 derfra. Når du har fundet stenen, hopper du med lukkede øjne over hus 5 (uden at ramme stregerne) og ind i hus 6 og går derfra ud af banen. Så starter tredje runde: Kast nu stenen i hus 4, gå til hus 3, og find den. Hus 4 kan man ikke hoppe over, da det ligger i hjørnet af banen. Her går man i stedet ind i huset og fortsætter med at finde vejen ud. Fortsæt, til du har gennemført alle husene. Hus 3 skal man ligesom hus 4 ikke hoppe over, men hus 2 og 1 skal man igen hoppe over. Prøv, om du kan komme gennem alle banens 6 huse ligesom Fadila og hendes venner.

Leg og bevægelse. Eleverne kan i grupper samarbejde om en leg/spil. De kan overholde regler i en leg eller et spil.

Leg og bevægelse. Eleverne kan i grupper samarbejde om en leg/spil. De kan overholde regler i en leg eller et spil. Månestenen Opgaveark Idræt 1.-5. klasse Omfang: Varierende Leg og bevægelse Motion og bevægelse er en fast del af skoleskemaet. I dette opgaveark får du inspiration til forskellige lege-, spil-, og bevægelsesaktiviteter,

Læs mere

Leg og bevægelse. Kompetenceområder Kompetencemål Færdigheds- og vidensmål. Eleven kan samarbejde om idrætslige aktiviteter

Leg og bevægelse. Kompetenceområder Kompetencemål Færdigheds- og vidensmål. Eleven kan samarbejde om idrætslige aktiviteter Trækfuglen Opgaveark Idræt, 1.-5. klasse Omfang: 0,5 lektion og opefter Leg og bevægelse I dette opgaveark får du inspiration til sjove lege- og bevægelsesaktiviteter, som kan inddrages i undervisningen

Læs mere

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl.

Kidsvolley-lektioner med fuld fart på kl. Kidsvolley-lektioner med fuld fart på 0.-3. kl. Kaste og gribe 10 min. Eleverne fordeles rundt i gymnastiksalen/hallen. Parvis om en bold. Alle bolde kan bruges. Studs bolden til makker, som griber den.

Læs mere

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting:

Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Tidlig matematik, Workshop 10. februar 2016 Aktiviteter Hvad er matematik? Gæt hvor mange og hvad Fyld en mængde genstande i en ikke gennemsigtig beholder. Man skal nu gætte to ting: Hvad er i beholderen?

Læs mere

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse

9 SJOVE. Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse 9 SJOVE Nemme og anderledes aktiviteter, hvor cykelslanger indgår i flere af disse Samarbejde vil være omdrejningspunktet for de 7 lege i kompendiet. Aktiviteterne kan foregå både inde- og udendørs og

Læs mere

Bevægelsesaktiviteter om Burkina Faso

Bevægelsesaktiviteter om Burkina Faso Side 1/7 Fag/klassetrin: Dansk, 1.-4. klasse Omfang: 0,5 til 2 lektioner pr. aktivitet. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: At eleverne får bevæget sig på varierede måder, hvor

Læs mere

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege

2.-3. klasse Kast, spring og løb Del 7: Lege Del 7: Lege Apport Fido: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Apport Fido. Eleverne er sammen to og to. 1 bold. Bolde i forskellige størrelser og materiale. Ingen bane. Den ene elev er hunden Fido

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Side 1/6 Fag/klassetrin: Dansk, 3.-4- klassse Omfang: 1-2 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet er at styrke elevernes evne til at skrive deres egne billedtekster

Læs mere

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning

Alle er med:-) www.spilcricket.dk. Spil og lege vejledning Spil og lege vejledning Cricketrundbold I skal bruge: Et gærde, et bat, en blød skumbold, en gul top og 3 kegler. Start med at stille banen op. Placer gærdet, så der er god plads foran det. Sæt den gule

Læs mere

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige

Fagformål: boldbasis, redskabsaktiviteter, løb spring og kast. Læringen i bevægelse handler også om de kropslige og sociale oplevelser i idrætslige Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring gennem bevægelse. Dimensionerne

Læs mere

120 ords-tæppet. På sporet af ordet

120 ords-tæppet. På sporet af ordet 120 ords-tæppet På sporet af ordet I denne vejledning kan du finde idéer og inspiration til, hvordan du kan bruge 120 ords-tæppet i arbejdet med at få automatiseret de 120 hyppige ord med afsæt i leg og

Læs mere

Move@School LEGEKATALOG

Move@School LEGEKATALOG Move@School LEGEKATALOG Legekataloget er udgivet af Move@School, Folkesundhed København December 2006 For yderligere information eller spørgsmål kontakt: Glen Nielsen Projektleder Projekt Move@School E-mail:

Læs mere

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane

0.-1. klasse Boldtilvænning og Leg Skudbane Skudbane En skudbane (20 x 15 meter) kan laves ud af fem-seks mindre skud- og motorikbaner sammensat ud fra forskellige fokuspunkter. Eleverne introduceres til de forskellige skud- og motorikbaner og ikke

Læs mere

Filtmåtter med de 120 hyppige ord

Filtmåtter med de 120 hyppige ord VEJLEDNING TIL Fodspor Filtmåtter med de 120 hyppige ord Med bogen På sporet af ordet fang tyven, opgaveæsken og app en På sporet af ordet, Turbo-ord, sækkekort, Læs Lydret bøgerne, gulvtæppet og filtmåtterne

Læs mere

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018

Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Årsplan for 2. klasse idræt 2017/2018 Fagformål: Idrætsundervisningen skal indeholde læreprocesser, der knytter sig til tre forskellige dimensioner i faget: læring i bevægelse, læring om bevægelse og læring

Læs mere

Børnenes Egen U-landskalender: Lav en digital lågekalender

Børnenes Egen U-landskalender: Lav en digital lågekalender Side 1/5 Fag/klassetrin: Dansk, 1.-4. klasse Omfang: 2-8 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet er at producere egne digitale u-landskalendere, som eleverne

Læs mere

Fangelege. Indholdsfortegnelse

Fangelege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Ulven kommer... 2 To mand frem for en enke... 2 Aberne i træerne... 2 Her kommer vi... 3 Sten-saks-papir... 3 Plat eller krone... 3 Alle-er-den-tik... 4 Katten efter musen... 4 Ståtrold...

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen

Trivsel og Bevægelse i Skolen Trivsel og Bevægelse i Skolen Indholdsfortegnelse : Politi og røvere Udbryderkongen Grænselegen Hvad er klokken Hr. Løve De blå de må gå s.1 s.2 s.3 s.4 s.5 : Sjipning Trylleelastik Diabolo Kendama Jonglering

Læs mere

Børn i bevægelse. Legekoncept med 14 sjove lege. Baggrund. Brug legene hver dag. Legene kan du også finde på: Idé. Sådan kommer I/du i gang.

Børn i bevægelse. Legekoncept med 14 sjove lege. Baggrund. Brug legene hver dag. Legene kan du også finde på: Idé. Sådan kommer I/du i gang. Børn i bevægelse Legekoncept med 14 sjove lege Legene stimulerer børns motoriske udvikling og kan gøre bevægelse til det lette valg i hverdagen for professionelle, der arbejder med udvikling af børns motorik.

Læs mere

Frikvartersaktiviteter

Frikvartersaktiviteter Trivsel og Bevægelse i Skolen Eksempelsamling Frikvartersaktiviteter Indholdsfortegnelse CHASE: Politi og røvere s.1 Udbryderkongen s.2 Grænselegen s.3 Hvad er klokken Hr. Løve s.4 De blå de må gå s.5

Læs mere

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege

2.-3. klasse boldtilvænning og boldteknik Del 1: Lege Del 1: Lege Transportbåndet: Start Mål 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Transportbåndet. Eleverne deles i grupper á 4-6 elever. 5-6 bolde i forskellige størrelser og materialer til hver gruppe.

Læs mere

Lege og aktiviteter der styrker motorikken

Lege og aktiviteter der styrker motorikken Lege og aktiviteter der styrker motorikken 1 Ideer til at styrke indskolingsbarnets motorik Jeres barn er nu startet i 0. klasse og er ca. 6 år gammelt. Det betyder at det som oftest kan: løbe, hoppe med

Læs mere

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse

Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Udeskoleforløb Matematik i 1. klasse Matematik i 1. klasse Fag: matematik Klassetrin : 1. klasse Sted: Skolegården og/eller Naturen i nærheden Årstid: Hele året Kort om forløbet: Her er samlet 11 matematik

Læs mere

Billedtekster og overskrifter

Billedtekster og overskrifter Side 1/6 Fag/klassetrin: Dansk, 3.-4- klassse Omfang: 1-2 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet er at styrke elevernes evne til at skrive deres egne billedtekster

Læs mere

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD

ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD ØVELSER TIL UNDERVISNING I HØVDINGEBOLD 1 ØVELSER Nedenstående øvelser og spil er tænkt som inspiration til undervisning i høvdingebold. Målgruppen er 4.-5. klassetrin, men flere af øvelserne vil med justering

Læs mere

Slackline. Balance koordination motorik styrketræning højt humør. - som en integreret del af idrætsundervisningen

Slackline. Balance koordination motorik styrketræning højt humør. - som en integreret del af idrætsundervisningen Slackline Balance koordination motorik styrketræning højt humør - som en integreret del af idrætsundervisningen Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion...2 Hvad er slackline?...2 Slackline

Læs mere

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk

Aktive Lege. Kom godt i gang med Kids Walk Aktivitetshæfte Kom godt i gang med Kids Walk Her er et par ideer til, hvordan I kan gøre Kids Walk mere varieret og samtidig få trænet børnenes balance, koordination, reflekser og samarbejdsevne. Børneulykkesfonden

Læs mere

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet

Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet EKSTRA ØVELSER Bevægelsesaktiviteter i salen Bilag 1 Øvelser ved start på bevægelsesaktivitet Gå rundt i salen mellem hinanden i rask gang (musik). Stop musikken og spørg om deltagerne så hinanden hvad

Læs mere

Historien bliver til virkelighed

Historien bliver til virkelighed Historien bliver til virkelighed Eleverne går sammen to og to og skriver en lille historie på max. 10 linjer. Der skal indgå en række udsagnsord, som læreren evt. skriver på tavlen. Når eleverne har skrevet

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.

Kursusmappe. HippHopp. Uge 19. Emne: Nørd HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1. Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12. Kursusmappe Uge 19 Emne: Nørd Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 19 Emne: Nørd side 1 HIPPY HippHopp Uge19_n rd.indd 1 06/07/10 12.10 Uge 19 l Nørd Det har sneet igen, og alle de H er, der var

Læs mere

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Idrætsundervisning. Idrætsludo

Trivsel og Bevægelse i Skolen. Idrætsundervisning. Idrætsludo Idrætsundervisning Idrætsludo Læringsmål Eleven kan justere og udvikle aktiviteter. Eleven kan optimere aktiviteter til egen og gruppens bedste. Eleven opnår forståelse af hvad en god aktivitet er. Egne

Læs mere

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT

4. OG 5. KLASSE UNDERVISNINGSPLAN IDRÆT 2017-18 Lærer: Jakob Lassen (JL) Forord til faget: I idrætsundervisningen arbejder vi med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idrætsaktiviteter. Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige

Læs mere

Find vej gennem tunnelen

Find vej gennem tunnelen Grundmotorisk bevægelse: Krybe Find vej gennem tunnelen Træne motoriske færdigheder som at krybe og koordinere på en sjov måde. Skabe bevægelsesglæde gennem udfoldelse og leg uden fokus på konkurrence

Læs mere

TEMA: BØRN I ETIOPIEN

TEMA: BØRN I ETIOPIEN TIL LÆRERNE TEMA: BØRN I ETIOPIEN UNDERVISNINGSFORLØB FOR 1. KLASSE I formålsparagraffen i folkeskoleloven står der blandt andet, at eleverne skal få en forståelse for andre lande og kulturer. I SOS Børnebyerne

Læs mere

Kompetenceområder Kompetencemål Færdigheds- og vidensmål. baggrund af egne og andres spørgsmål

Kompetenceområder Kompetencemål Færdigheds- og vidensmål. baggrund af egne og andres spørgsmål Månestenen Opgaveark Matematik og N/T, 1.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner Kamelgrublerier I dette opgaveark finder du en række aktiviteter, der styrker eleverne i at blive bedre problemløsere. Eleverne

Læs mere

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse

Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Årsplan MIM 2011/2012, 2. og 3. klasse Bemanding i MIM-timerne: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA UJ/ySK/ISA - Mål for undervisningen: Mange af eleverne har behov for,

Læs mere

Sjovt og nemt indslag. Du skal bruge en smule gulvplads, men ellers er det bare at ponge løs.

Sjovt og nemt indslag. Du skal bruge en smule gulvplads, men ellers er det bare at ponge løs. Kræver en smule gulvplads, men ingen materialer. Mental bordtennis Sjovt og nemt indslag. Du skal bruge en smule gulvplads, men ellers er det bare at ponge løs. Få deltagerne op at stå, og inviter dem

Læs mere

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis)

Alsidig idrætsudøvelse (Eleven kan anvende grundlæggende sammensatte bevægelser i idrætspraksis) Lærer: Line Lund Forord til faget i klassen Vi arbejder i idrætsundervisningen med at lære at deltage aktivt og alsidigt i forskellige idræts Eleverne skal tilegne sig forskellige kropslige færdigheder

Læs mere

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle

Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle Boldspil Mål: - udføre enkle handlinger, først og fremmest kaste, gribe, sparke - aflevere og modtage med forskellige boldtyper - spille enkle boldspil med få regler - deltage i lege og leglignende opvarmningsformer

Læs mere

TIDSREJSEN. Legekatalog

TIDSREJSEN. Legekatalog TIDSREJSEN Legekatalog I gamle dage i starten af 1900-tallet måtte mange arbejde hårdt for at have råd til husleje og mad. Man havde ikke råd til store huse og mange boede i små lejligheder, også selvom

Læs mere

Inspiration til sjov bevægelse i skolen

Inspiration til sjov bevægelse i skolen Inspiration til sjov bevægelse i skolen Kære lærer og pædagog Aktiv Året Rundt ønsker med disse 14 kort at give inspiration til masser af bevægelse i løbet af skoledagen med årets tema ZIGZAG. Vi ønsker

Læs mere

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse.

Koordinationstræning. Formål: Børnene skal lære grundlæggende motorik og bevægelse. Koordinationstræning Abekatte streger: Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige god ved alle spillerne, men man kan

Læs mere

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år)

Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) Læringsmål ved overgangen fra vuggestue til børnehave (0-3 år) De pædagogiske processer skal lede henimod, at barnet ved slutningen af vuggestuen med lyst har tilegnet sig færdigheder og viden, som sætter

Læs mere

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter

RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter RAM SPANDEN Ærteposer, spande og vand bliver til vanvittig sjove aktiviteter Til fødselsdagsselskabet, beach party, picnic, familiedagen eller på legepladsen til enhver tid. Fra 6 til 90 år. Indeholder

Læs mere

MASSAGE MED BOLD FORMÅL:

MASSAGE MED BOLD FORMÅL: LEG MED FØLESANSEN MASSAGE MED BOLD FORMÅL: Fornemmelse af kroppens overflade - nyde berøring LEG: I skal bruge: En bold det kan være en blød noppebold, en hårdere massagebold eller en tennisbold. Bolden

Læs mere

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk

Psykiatrifonden og DGI. Boost trivslen i foreningslivet. Øvelseshæfte til trænere. dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk Psykiatrifonden og DGI Boost trivslen i foreningslivet Øvelseshæfte til trænere dgi.dk/boost og psykiatrifonden.dk 2 ww.dgi.dk Boost trivslen i foreningslivet, Øvelseshæfte til trænere Udgivet af: DGI

Læs mere

Diverse lege. Indholdsfortegnelse

Diverse lege. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Bjerget brænder... 2 Den landflygtige konge... 2 Sparke til dåse... 2 Kongens kæmper... 3 Jeg melder krig... 3 Rød, gul, grøn - stop!... 4 Morderleg... 4 Den blinde mand... 4 Bankebøf...

Læs mere

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege

2.-3. klasse totalhåndbold & street handball Del 13: Lege Del 13: Lege Fang slangens hale: 0-10 minutter Forklaring og instruktion til Fang slangens hale. Eleverne deles i grupper á 4-5 elever. Kegler/markeringer. 5x5 meter. Hver gruppe får et areal markeret

Læs mere

Snik og Snak Hulahop rundkreds

Snik og Snak Hulahop rundkreds Snik og Snak Eleverne går sammen i par. Hvert par bliver derefter enige om hvem der er Snik, og hvem der er Snak. Det er nu lærerens opgave at give forskellige kommandoer, der bestemmer hvad Snik og Snakskal

Læs mere

Idrætsforløb i 1. klasse Formål. Formålet er at styrke hvert barns glæde ved idræt samt evnen og lysten til at samarbejde og bevæge sig sammen.

Idrætsforløb i 1. klasse Formål. Formålet er at styrke hvert barns glæde ved idræt samt evnen og lysten til at samarbejde og bevæge sig sammen. Idrætsforløb i 1. klasse 2016 Formål Formålet er at styrke hvert barns glæde ved idræt samt evnen og lysten til at samarbejde og bevæge sig sammen. Mål Vi arbejder hen imod kompetencemålene ved afslutning

Læs mere

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn

Satellit af BKO Charlottenlund Fort. Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Satellit af BKO Charlottenlund Fort Aktivitetshæfte Boldlege for børnehavebørn Udarbejdet af: MOtivaTION ApS for Gentofte Kommune, Gentoftegade, Ordrup, Dyssegård og Vangede Bibliotek 02-03-2015 Vikingelegen

Læs mere

Træningsmateriale sprint

Træningsmateriale sprint Træningsmateriale sprint Opnå målene for alsidig idrætsudøvelse i løb, spring og kast med dette materiale Indhold Generelt om sprint... 2 Lektion 1 løbeteknik... 4 Lektion 2 start og acceleration... 5

Læs mere

Næstved Boldklubs skoletilbud

Næstved Boldklubs skoletilbud Næstved Boldklubs skoletilbud Introduktion Tilbuddet er til alle kommunens folkeskoleklasser og SFOér, hvor videns og færdighedsmål er specificeret ud for hvert forløb, til de forskellige alderstrin. I

Læs mere

Lav flotte masker. Eleverne skal vide, at der er symbolik knyttet til farver og dyremotiver i burkinsk kultur.

Lav flotte masker. Eleverne skal vide, at der er symbolik knyttet til farver og dyremotiver i burkinsk kultur. Side 1/11 Fag/klassetrin: Billedkunst, 1-4. klasse Omfang: 2-4 lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet er, at eleverne ved at producere deres egne, enkle masker

Læs mere

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid.

Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Hurlumhejdage i Herning Et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne Midtjysk Fysioterapi Herning Svømmehal Herning Fremad Fodboldeksperimentarium Leg, sjov og far-barn kvalitetstid. Herning Svømmehal Leg

Læs mere

Idræt Fælles Mål 2019

Idræt Fælles Mål 2019 Idræt Fælles Mål 2019 Indhold 1 Fagets formål 3 2 Fælles Mål 4 Kompetencemål 4 Fælles Mål efter klassetrin Efter 2. klassetrin 5 Efter 5. klassetrin 6 Efter 7. klassetrin 7 Efter 9. klassetrin 8 Fælles

Læs mere

Skadesforbyggende øvelser

Skadesforbyggende øvelser Ankel Skadesforbyggende øvelser 1. Ankel 2 & 2 balance Stå på et ben, undgå overstræk i standknæet, sæt håndfladerne mod hinanden og pres dem mod hinanden i mens der spændes i maven (navlen suges ind)

Læs mere

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer.

Til aktiviteterne rådes det til at der skal være ca. 2 voksne med til posterne, for at igangsætte eller hjælpe ved problemer. Børnerute Svendborg Posternes placering og indhold: 1. Slalom og Kryds&Bolle : Skaterbanen ved Bendixens Fiskehandel 2. Hulahop: Havnetrappen 3. Puslespil: Vor Frue Kirke 4. Golf spil & Ringspil - Café

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege

Hej. skal vi lege? Legehæfte -Danselege Hej skal vi lege? Legehæfte -Danselege Danseleg leg nr 1 - Boogie Woogie Legebeskrivelse: Deltagerne står i åben kreds med ansigtet ind mod midten. - Man gør de ting, man synger. Så tager vi højre fod

Læs mere

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION...

DÆK-O-MANI. Leg med dækslanger MÅL... INDHOLD... INTRODUKTION... DÆK-O-MANI TEMA... Leg med dækslanger MÅL... Legeaften med dækslanger, hvor budskabet er, at Gud ønsker at fylde vores liv med noget godt. INTRODUKTION... Dette event kan afholdes både ude og inde. Til

Læs mere

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen

Samarbejdsøvelser. Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Samarbejdsøvelser Samlet, udtænkt og videreudviklet af Rasmus Fredslund Hansen Indhold Indhold... 1 Tennisbolde og nedløbsrør... 2 Kravle igennem hulahopring... 3 Kravle igennem spindelvæv... 4 Binde knude...

Læs mere

Kompetenceområde Efter 2. klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin

Kompetenceområde Efter 2. klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Idræt Kompetencemål Kompetenceområde Efter klassetrin Efter 5. klassetrin Efter 7. klassetrin Efter 9. klassetrin Alsidig Eleven kan deltage aktivt i basale, alsidige bevægelser i leg, sammensatte bevægelser

Læs mere

Eleverne kan med egne ord beskrive, hvordan de med eksperimenter og problemløsning vil strukturere deres arbejde.

Eleverne kan med egne ord beskrive, hvordan de med eksperimenter og problemløsning vil strukturere deres arbejde. Trækfuglen Opgaveark Matematik, 1.-5. klasse Omfang: Fra 1 lektion og opefter Spil dig klog Også børnene i Dhakas slum elsker at lege og spille, når de har tid. Ofte sidder de og spiller forskellige former

Læs mere

Håndbold i skolen - alle børn i spil

Håndbold i skolen - alle børn i spil Håndboldforløb 0.- 1. klasse Boldtilvænning og leg Håndbold i skolen - alle børn i spil KÆRE HÅNDBOLDFORENINGER- OG FRIVILLIGE, SKOLER, LÆRERE OG PÆDAGOGER. Dansk Håndbold Forbund (DHF) præsenterer her

Læs mere

Læringsmateriale til pædagoger og lærere FOLD LUNGERNE UD. Bevægelse, leg og idræt for Klasse

Læringsmateriale til pædagoger og lærere FOLD LUNGERNE UD. Bevægelse, leg og idræt for Klasse Læringsmateriale til pædagoger og lærere FOLD LUNGERNE UD Bevægelse, leg og idræt for 0.-7. Udviklet i samarbejde med Michael Lykke, Øverst Oppe December 2016 Ha det sjovt med vores kæmpe Flip-flap Astma-Allergi

Læs mere

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt

Trille og Trolles. terningleg. Oversigt Trille og Trolles terningleg Før vi går i gang: Vi skal bruge 1 (stor) terning og en hulahopring, som placeres midt på gulvet. Vi udvælger 6 opgaver fra oversigten. Vi lægger de seks terningbrikker ud

Læs mere

Jeg glæder mig til endnu et sjovt, udfordrende, aktivt og svedigt år sammen med 2. klasse til idræt.

Jeg glæder mig til endnu et sjovt, udfordrende, aktivt og svedigt år sammen med 2. klasse til idræt. Lærer: Sussi Sønnichsen Forord til idræt i 2. klasse Hovedvægten af idrætsundervisningen lægges på at bevæge sig alsidigt og indgå i forskellige idrætsaktiviteter. Undervisningen vil have følgende kompetencemål:

Læs mere

Aktiviteter faglig bevægelse

Aktiviteter faglig bevægelse Side 1/4 Aktiviteter faglig bevægelse På alle folkeskolens klassetrin skal motion og bevægelse indgå i et omfang, der i gennemsnit svarer til cirka 45 minutter dagligt i løbet af skoledagen. Her får du

Læs mere

Hvem kan holde planken i længst tid? Alle lægger sig i planke, den person der kan holde den i længst tid har vundet fordobling af ordværdien.

Hvem kan holde planken i længst tid? Alle lægger sig i planke, den person der kan holde den i længst tid har vundet fordobling af ordværdien. Hvem kan holde planken i længst tid? Alle lægger sig i planke, den person der kan holde den i længst tid har vundet fordobling af ordværdien. Hvem kan holde balancen bedst? Alle stiller sig på ét ben.

Læs mere

Lærerguide instruktion

Lærerguide instruktion Lærerguide instruktion Det er en stor hjælp for eleverne at få vist en tydelig tekststruktur. Det gør det lettere for dem at få en forståelse for, at tekster er bygget op af forskellige tekstdele med forskelligt

Læs mere

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017

INSPIRATION TIL AKTIVITETER. Slaraffenland. Københavnerkirken 2017 Dette skal være til inspiration for alle ledere i Slaraffenland, så man bl.a. kan få styrket fællesskabet i de forskellige Slaraffenlandsgrupper gennem leg og aktiviteter. Man kan tage aktiviteterne, som

Læs mere

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka

Lær Dhakas børn at kende. - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad Dhaka Opgaveark Dansk og Natur/Teknologi, 1.-5. klasse Omfang: 2-4 lektioner (Plus 2-4 lektioner, hvis I bruger tillægsopgaverne) Lær Dhakas børn at kende - et forløb om børns levevilkår i Bangladeshs hovedstad

Læs mere

Idræt, 1. klasse længere forløb

Idræt, 1. klasse længere forløb Idræt, 1. klasse længere forløb Planlægning af tema Fag: Idræt Undring? Klasse: 1.b i april måned Forløb over 4 gange 2 lektioner Hvad er 1. maj en forandring fra og til? Hvad er det spændende ved at komme

Læs mere

Lærerguide instruktion

Lærerguide instruktion Lærerguide instruktion I skolestarten er det en stor hjælp for eleverne at få vist en tydelig tekststruktur. Det gør det lettere for dem at få en forståelse for, at tekster er bygget op af forskellige

Læs mere

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse

RELATIONER TEORI METODE PRAKSIS. Målgruppe. Mål. Varighed Forberedelse DRILLE MED NAVNE Målgruppe Nye elevhold, hvor eleverne ikke kender hinandens navne endnu. Ikke alt for store grupper. Mål - At lære hinanden at kende - At opnå en høj grad af koncentration Varighed Varigheden

Læs mere

Fingerslagskast og baggerslagskast

Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast Fingerslagskast og baggerslagskast er begge forøvelser til det færdige finger- og baggerslag. Her under følger en række øvelser, hvor fokus er lagt på netop disse to

Læs mere

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde

Læringsmål Materialer Forberedelse og organisering Fremgangsmåde I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed jf. Sundhedsstjernen. De ved også, at de selv kan

Læs mere

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen

alle, der har lyst. Du skal have fat i minimum fem Frisbees på forhånd (disse Formålet Med Aftenen 21 / FRISBEE FREAK / SIDE 1 AF 6 [ Frisbee-freak ] Introduktion Til Denne Aften Dette opstartsevent er til en lys sommeraften, og du kan passende invitere alle, der har lyst Du skal have fat i minimum

Læs mere

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag.

Eleverne kan fortælle om deres muligheder for at bevæge sig i deres hverdag. I introforløbet blev elevernes forståelse af og viden om sundhed sat i spil. Eleverne ved nu, at flere forskellige faktorer spiller ind på deres sundhed, og at de forskellige faktorer hænger sammen jf.

Læs mere

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole!

God fornøjelse med at få Styr på Sundheden i jeres klasse og på jeres skole! Forløbet om Leg, bevægelse og motion er en del af Sundhedsmappen. Hvis du har downloadet forløbet fra vores hjemmeside, kan du printe det og selv sætte det i en mappe. Det er enkelt at gå til, og det stiller

Læs mere

Lav ure med sand og sol

Lav ure med sand og sol Månestenen #06 Opgaveark Natur/teknologi, 1.-5. klasse. Omfang: 2 lektioner Lav ure med sand og sol I denne opgave skal eleverne arbejde med at måle tid. De skal lave ure, hvor de bruger to ting, der er

Læs mere

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen!

Ketcheropvarmning: Stafetter: Afleverer bolden til næste i køen! DROP IN Der er 3 baner til rådighed, og jeg forestiller mig, at hvis der kun er 2 Drop-in-tovholdere, så er der en bane, hvor der gives instruktion til øvelser + emne (fx serv og så evt. have udskrevet

Læs mere

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling

Floorball. Undervisningsmateriale. Dansk Floorball Union Uddannelse skole - indskoling Floorball Undervisningsmateriale Udarbejdet i samarbejde med Hørsholm Rungsted Floorball Klub 1 Indhold Rammerne... 4 Storytelling... 4 Opvarmning... 4 Fælles øvelser... 4 Stationsbaserede øvelser... 5

Læs mere

Guns and Roses Brain Break

Guns and Roses Brain Break FANGET!! Formål: At prøve at fange en anden persons finger på den ene side, imens man på samme tid forsøger at undgår at ens finger bliver fanget af personen på den anden side. 1. Stå i rundkreds i mindre

Læs mere

Øvelser til forhånd og baghånd

Øvelser til forhånd og baghånd Øvelser til forhånd og baghånd Forhånd og baghånd kan integreres i de fleste øvelser. Her er en masse øvelser, som giver mulighed for at lege forhånd og baghånd ind. En øvelse har altid et fagligt formål,

Læs mere

Træning til klatring i klubben.

Træning til klatring i klubben. Træning til klatring i klubben. En måde at opnå nye resultater i din klatring. Af Thomas Palmkvist Jørgensen. 1. udgave 2009 INDHOLDSFORTEGNELSE. Junior program / for dig der gerne vil i gang med at klatre

Læs mere

Dans og udtryk En workshop i stomp og hip hop Bramsnæsvig skole, april 2016

Dans og udtryk En workshop i stomp og hip hop Bramsnæsvig skole, april 2016 Dans og udtryk En workshop i stomp og hip hop Bramsnæsvig skole, april 2016 Christian, Mathias, Nikolaj Voss, Trine Kis og Beatrice Område: Dans og udtryk En workshop i stomp og hip Rammerne 20 elever

Læs mere

Årsplan Idræt 2-5. Uge Forløb/Undervisningen Fokuspunkter Materialer Uge Udendørslege To mand frem for en enke Ståtrold Stafet

Årsplan Idræt 2-5. Uge Forløb/Undervisningen Fokuspunkter Materialer Uge Udendørslege To mand frem for en enke Ståtrold Stafet Årsplan Idræt 2-5 Nogle af de store fokuspunkter i løbet af året bliver, samarbejde, fairplay, træning af motorik og teknikker. Ydermere vil der være fokus på sundhed gennem idræt. Undervisningen vil tage

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Fodboldtræning med de yngste. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Lav jeres egne samtalekort

Lav jeres egne samtalekort Side 1/5 Fag/klassetrin: Dansk og Natur/teknologi i 1.-4. klasse. 1.-2. klasse kan bruge samtalekortene sammen i klassen i stedet for at gennemføre cafémetoden, som eleverne skal være lidt ældre for at

Læs mere

Flashcard og TPR aktiviteter:

Flashcard og TPR aktiviteter: Flashcard og TPR aktiviteter: F l a s h! Efter tur vises flashkortene til børnene ganske hurtigt, så børnene blot får et glimt af, hvad der gemmer sig på kortet. Børnene identificerer kortets indhold,

Læs mere

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med

Kan du slippe fri? Håndjern i reb. Kom med Kan du slippe fri? Håndjern i reb Sammenhold og samarbejde går hånd i hånd i denne øvelse, hvor deltagerne to og to bliver bundet sammen med håndjern af knobreb - og så skal de forsøge at slippe fri af

Læs mere

POWERPAUSER GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV

POWERPAUSER GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV POWERPAUSER GODE VANER TIL ET SUNDT SKOLELIV POWERPAUSER Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi Powerpauser er ideer til den gode, lille pause. Den gode pause hjælper med at genoprette

Læs mere

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up

BRAIN BREAK Fang fluen BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK: Shake it up BRAIN BREAK Fang fluen Eleverne skal ryste hhv. højre arm, venstre arm, højre ben og venstre ben på tælling. Der tælles i 1. runde til otte, 2. runde til 4, 3. runde til 2 og 4.

Læs mere

Faglig inspiration, innovation i idræt

Faglig inspiration, innovation i idræt Faglig inspiration, innovation i idræt Fag Klassetrin Kompetenceområde Idræt 8.-9.klasse Idrætskultur og relationer Færdigheds- og vidensmålpar Eleven kan deltage i udvikling af idrætslige aktivitetstilbud

Læs mere

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER

[ E-KATALOG ] POWERPAUSER [ E-KATALOG ] POWERPAUSER Powerpauser er ideer til den gode pause. Den gode pause hjælper med at genoprette den mentale energi, som har betydning for, at eleverne kan holde koncentrationen. Med disse powerpauser

Læs mere

Syng og dans med Burkina Faso

Syng og dans med Burkina Faso Side 1/5 Opgaveark#5 Fag/klassetrin: Musik og idræt, 1.-. klasse Omfang: - lektioner. Målpar, læringsmål, tegn på læring: Se skema nedenfor. Formål: Formålet med denne opgave er, at eleverne samarbejder

Læs mere

totalhåndbold Del 1: Lege

totalhåndbold Del 1: Lege totalhåndbold Del 1: Lege 0-15 minutter Forklaring og instruktion til Ståtrold med bold Antal elever Udstyr Bane Beskrivelse og regler Variationer Eleverne deles i grupper á 15-25 elever Kegler/ markeringer-

Læs mere

MUSKEL-LEDSANSEN HOPPE-DANS LEG MED. FORMÅL: At bruge muskelkraft i benene VARIATIONER: LEG:

MUSKEL-LEDSANSEN HOPPE-DANS LEG MED. FORMÅL: At bruge muskelkraft i benene VARIATIONER: LEG: HOPPE-DANS FORMÅL: At bruge muskelkraft i benene LEG: Børnene skal fordele sig ud på gulvet Den voksne sætter musik på, og børnene hopper, mens musikken spiller. Når musikken stopper, skal børnene stå

Læs mere