Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen"

Transkript

1 Referat Mødedato: 8. marts 2017 Dato: Sagsnr.: 16/67908 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: og Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Sekretariatschef Carsten Esager Sørensen Social- og Arbejdsmarkedsudvalget (Fraværende fra Udvalget: Åse Kubel Høeg, Nicolaj Norup, Niels Duelund), repræsentanter fra brugerpårørenderåd på handicapområdet og repræsentanter fra Forvaltningen Referat fra 1. del af fællesmødet - Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og brugerne evt. ledsaget af en pædagog fra kl Velkomst og præsentation af politikerne, v/ Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Søren Gytz Olesen bød velkommen til mødet. 2. Nyt fra dagligdagen Brugerne havde forberedt sig til mødet og ønskede at drøfte: - Der er etableret en fremskudt sagsbehandlerfunktion. Det er brugerne tilfredse med, idet brugerne så undgår at skulle på rådhuset ved sagsbehandling (smidigt) - Der var et ønske om, at politikerne i forbindelse med det forestående kommunalvalg stiller sig til rådighed for et vælgermøde. - Der var et ønske om at politikerne kommer ud og besøger brugerne på opholdsstederne. - Bus til Asmild Toft (to brugere har kørekort) o Vi kan ikke levere en bil som borgerne kan anvende. o Kim Søgaard nævnte om muligheden for at kontakte muligheder ved bus fra Lions. Kim Søgaard vil drøfte spørgsmålet med ledergruppen og vender tilbage med svar. 3. Drøftelse af temaer, der er på dagsordenen til 2. del af fællesmødet Beskæftigelse a. Brugerne vil gerne mere ud på det almindelige arbejdsmarkeder. Ud og røre sig på rigtige arbejdspladser hvor der er andre end handicappede. Det opleves at man bliver taget godt imod, eks. i pauserne. Det er en fordel, at almindelige arbejdspladser tager hensyn. Ulempen kan være at lederen/kollegaer har manglende viden om borgerens funktionsniveau og indsigt i det handicap som medarbejderen har. b. Der var en drøftelse af ind- og udstempling på Trepas, herunder løntræk.

2 c. Der var også en drøftelse af fremtidsmuligheder, eks. at få erfaring med IT-opgaver. - Søren Gytz foreslog at drøfte brugernes økonomi. Der var en enkelt, som fortalte om, at der skal være et rådighedsbeløb når man skal flytte. Generelt udtrykte brugerne at økonomien kan hænge sammen (pensionsmodtagere), men det blev omtalt, at brugere der modtager kontanthjælp er udfordret. Der udspandt sig en drøftelse af førtidspension versus kontanthjælp. Det blev oplyst at reglerne for tilkendelse af førtidspension for under 40 årige er strammet betydeligt op. 4. Evt. a. Intet.

3 Referat fra 2. del af fællesmødet Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Bruger- og pårørenderådene fra kl Velkomst og præsentation af politikerne, v/ Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen a. Søren Gytz Olesen bød velkommen. 2. Den økonomiske situation herunder resultatet af regnskabsår 2016 samt budget 2017 og 2018 på socialområdet v/ Socialchef Claus Fjeldgaard a. Der er i 2016 et forventet mindreforbrug i driften på ca. 13 mio. kr., som ligger til decentral forbrug ude i driften. Der forventes budgetoverholdelse i 2017 og der en budgetreserve som forventes at kunne håndtere tilgang af nye borgere til området. Det ser ud til, at der i 2018 er samme budget som i Der er 3 mio. kr. mindre til området i 2017 end i Orientering om stormødet den 9. marts 2017 omkring det videre arbejde med socialpolitikken. Teamet er: Livet er dit hvordan bruger jeg det? v / Socialchef Claus Fjeldgaard a. Claus Fjeldgaard orienterede om stormødet og opfordrede til deltagelse. 4. Orientering om nyt kontaktsted for handicapområdet v/ Socialchef Claus Fjeldgaard a. SAU har i januar 2017 besluttet at etablere et nyt kontaktsted for borgere med handicap på Banegårdspladsen 4, 2. sal. Med den placering vil kontaktstedet indeholde både kontorfaciliteter, opholdsrum, køkken samt fleksible samtalerum til bostøtten, som kan anvendes til individuel støtte, gruppebaseret støtte og virtuel bostøtte. Kontaktstedet får tre primære funktioner: i. Kontaktsted for borgere med handicap: Det nye kontaktsted vil erstatte og nytænke handicapområdets nuværende støttecentre Odinparken, Skottenborg og Ellekonebakken. Planen er, at kontaktstedet vil have fleksible daglige åbningstider og aktiviteter, som kan udvikle sig i takt med brugernes ønsker og behov. Kontaktstedet vil gøre brug af frivillige indsatser i kontaktstedets aktiviteter, og en ny frivillighedskoordinator for handicapområdet vil arbejde med base i Kontaktstedet. ii. Base for handicapområdets bostøtteindsatser: Som base for handicapområdets bostøtteindsats, vil kontaktstedet fungere som arbejdsplads for bostøttens 40 medarbejdere, som vil benytte lokalerne til både individuel og gruppebaseret bostøtte. iii. Fremskudt sagsbehandling på 85: Kontaktstedet være base for den fremskudte myndighedssagsbehandling samt råd og vejledning vedrørende bostøtte. b. Efter anbefaling fra Handicaprådet er det besluttet at der etableres et brugerråd i kontaktstedet.

4 5. Nyt fra Bruger- og pårørenderådene a. Det blev stillet spørgsmål vedrørende inddragelse af fællesarealer på Safranvej. Det bliver udfordrende at lave fællesskabsaktiviteter for beboerne på stedet fremadrettet, herunder særligt spisesituationen. Ændringen begrundes også i at få et rimeligt huslejeniveau på stedet. 6. Indkomne temaer fra Bruger- og pårørenderådene: Punkterne C, D, E, F og G blev ikke behandlet på mødet. Punkterne sættes i forslag til næste møde med bruger- og pårørenderådene. A. Beskæftigelse Trepas og job i virksomheder. Borgerne følger sig anerkendt når de er i beskæftigelse, men ønsker der skabes bedre muligheder. Hvordan kan SAU bidrage til bedre beskæftigelsesmuligheder for handicappede borgere? a. Trepas, Kløvercafeen og Væksthuset er gode tilbud. En pårørende opfordrer til at have fokus på at beskæftigelse af psykisk syge og udviklingshæmmede kan være udfordrende. Direktør Mette Andreassen kommenterede herpå, at det er relativt nyt og anmodede om tålmodighed med indsatsen, hvilket der var opbakning til. b. Social- og Arbejdsmarkedsudvalget blev opfordret til, at der er god støtte til brugernes beskæftigelsesmuligheder også på det almindelige arbejdsmarked. B. Borgerne oplever et lavt rådighedsbeløb og dermed svært at få råd til husleje. a. Huslejen opleves som værende stor. Der henvises til referatet fra mødet med brugerne under punkt 3. Søren Gytz og Claus Fjeldgaard kommenterede desuden, at der for nogle er udfordringer med rådighedsbeløb pga. huslejeudgifter. Claus Fjeldgaard omtalte muligheder som Viborg Kommune samarbejder med boligselskabet om vedrørende små og billige boliger, som også kvalitativt vil ligge på et andet niveau. C. Visioner for fremtiden hvad vil politikerne med handicapområdet? Herunder pårørende og frivilliges rolle. Hvor er ligeværdigheden? - Er politikerne villige til at lade tilstrækkeligt med penge følge handicapområdet? D. Hvad er holdningen til at der ikke er socialfaglighed i den øverste ledelse på handicapområdet? E. Der er et meget stort ledelsesspænd i handicap flere afdelingsledere har meget store områder. Det giver mindre ledelsestid hvert sted. Hvad er SAU s holdning til dette? F. Pårørende oplever forskel på hvordan støttemulighederne er, udover hvad der er betinget i forskelle i støtteniveauet, på de store steder, som fx Katrinehaven, og de små bofællesskaber. Specielt i forhold til fx fællestid. Har man overvejet at lave en differentieret tildelingsmodel? G. Hvorfor ikke prioritere og budgettere efter behov, i stedet for efter et afsat beløb. Det ville betyde, at dem der har behov for den nødvendige hjælp, også får den.

5 Den kommunale budgetlægning omfatter, at udvalget modtager en årlig ramme, som er den del af det samlede budget der sættes af til området. Indenfor denne ramme har Social- og Arbejdsmarkedsudvalget til opgave at prioritere et serviceniveau. Opsamling fra sidste brugerpårørenderådsmøde med SAU: H. Har ikke fået en ældrepolitik, betænkning opsamling fra tidligere SAU møde. Forslag vedr. ældrepolitikken. (Vedhæftet udkast fra bruger-pårørenderådet fra Fynbohus: se nedenstående bilag 1) Der henstilles til at man i Viborg Kommune laver en ældrepolitik på handicapområdet, herunder et tilbud særligt målrettet gruppen (et lille specialbotilbud). De pårørende blev takket for ideoplægget og Søren Gytz Olesen nævnte, at det er en dagsorden som udvalget vil arbejde videre med i Direktør Mette Andreassen nævnte at det er vigtigt at se ældre som én gruppe uanset om man er handicappet eller ej og dermed at den nyligt vedtagne senior- og værdighedspolitik bør ses samlet. Hun nævnte desuden at spørgsmålet løftes i samarbejde mellem Social- og Arbejdsmarkedsudvalget og Ældre- og Sundhedsudvalget. Der udspandt sig en drøftelse af dilemmaet om at flytte borgere mod egen vilje (samle borgerne på én specialenhed). Søren Gytz Olesen nævnte, at Social- og Arbejdsmarkedsudvalget arbejder med at finde den bedst mulige løsning for den enkelte. I. Har ikke fået en opgørelse over udviklingen i antallet af førtidspensionister i forhold til kontakthjælpsmodtagere, efter ændring i loven om førtidspension og kontanthjælpsreformen. I Viborg Kommune blev der de seneste år inden Førtidspensionsreformen nytilkendt førtidspension til ca. 250 borgere årligt. I 2015 var det tilsvarende tal 258 borgere I 2016 er der i Jobindsats.dk registreret 207 borgere frem til 1. november svarende til ca. 248 borgere på årsplan Ca. 21 % af tilkendelserne er til borgere under 40 år. Hvis Viborg fulgte landsgennemsnittet ville der i 2015 være tilkendt 133 færre førtidspensioner, og i 2016 ville der være tilkendt 75 færre frem til 1. november, svarende til 90 færre på årsplan. Viborg kommune tilkender således førtidspension til det samme antal borgere som før førtidspensionsreformen, og ligger over landsgennemsnittet.

6 7. Ny todelt model for fællesmøderne v/søren Gytz Olesen Der blev fra de pårørende spurgt til tidsrammen for dagens møde. Strukturen blev drøftet, herunder om politikerne nedprioriterer mødet med de pårørende. Dette blev kommenteret og det er ingenlunde tilfældet. Der kan ved fremtidige møder med mange punkter overvejes en mindre udvidelse af mødet. Udvalget udtrykte tilfredshed med mødet med brugerne. 8. Der ønskes en revidering af vedtægterne for bruger- og pårørenderåd. I den forbindelse inviteres bruger- og pårørenderådene til at give input hertil, hvorefter forvaltningen vil udarbejde forslag til nye vedtægter. Dette vil blive sendt i høring forud for den politiske behandling. Bruger- og pårørenderådene kan frem til den 1. maj 2017 sende deres input til Mie Klarsø på 8mk@viborg.dk. De gældende vedtægter ses i bilag 2. Punktet udsættes til et kommende møde. 9. Eventuelt Intet at referere. 10. Afrunding af dagens møde v/ næstformand for Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Ove Kent Jørgensen Ove Kent Jørgensen afsluttede mødet. Der blev overfor Socialchef Claus Fjeldgaard takket for samarbejdet.

7 BILAG 1 (vedr. dagsordenens punkt 6, H) Forslag til drøftelse med politikerne den 8. marts 2017 til drøftelse den 23. januar ved formødet: I brugerpårørenderådet på Fynbohus har vi gjort os følgende tanker omkring ældrepolitik: Der kommer et øget antal ældre udviklingshæmmede som ud over en fortsat pædagogisk støtte også har behov for pleje. En anden gruppe af udviklingshæmmede udvikler demens og får behov for en specifik faglig indsats i forbindelse med demensen. Især udviklingshæmmede med Downs syndrom udvikler i en tidlig alder Alzheimers demens. For at give disse to grupper af udviklingshæmmede den bedst mulige støtte og omsorg foreslår vi, at Viborg kommune indretter et specialtilbud - en mindre institution, hvor det er muligt at give en optimal indsats, enten hvis det drejer sig om pleje, eller hvis det drejer sig om demens. En mulighed for den udviklingshæmmede, når det er plejebehovet eller specialistviden omkring demens, der fylder mere end behovet for pædagogisk støtte. En anden mulighed er at øge indsatsen i nuværende institutioner, hvilket vi ikke kan anbefaler idet medarbejdersammensætningen ikke er gearet til den øgede pleje overvejende pædagoger ansat - og den faglige viden ikke er rettet mod demens, men i højere grad mod psykiske lidelser. Desuden kræver begge grupper - pleje og demens- rolige omgivelser ikke naboer, som f.eks. godt kan lide at skrue godt op for musikken og med andre behov for aktiviteter. Medarbejdermæssigt vil der udover en fortsat pædagogisk støtte være behov for mere sundhedsfaglig indsats med viden omkring pleje og mere specialviden indenfor demens og udviklingshæmning. Gerne også en medarbejdergruppe, som magter at give beboerne indhold i hverdagen i form af aktiviteter, som passer til den enkelte beboers formåen og kunnen. Det er ganske vist ikke et brugerpårørende råds opgave at komme med forslag til den bygningsmæssige side, men alligevel tillader vi endnu en gang at pege på en central beliggende bygning, som plejehjemmet Skovgårdsvej på Skottenborg i Viborg. Her er der plads til en mindre gruppe, og der er gode fælles arealer i midten af bygningen. Plejecenteret er centralt beliggende, så evt. pårørende har let ved at komme dertil. Endnu et forslag/tanker: Nedlægge Åbrinken i Karup her er det svært at få alle pladser besat med udviklingshæmmede med plejebehov og i stedet samle denne gruppe med udviklingshæmmede med demens f.eks. på Skovgårdsvej. Brugerpårørenderådet, Fynbohus

8 BILAG 2 (vedr. dagsordenens punkt 8) Vedtægter for Bruger- og pårørenderåd på Handicap, psykiatri og udsatteområdet i Viborg Kommune 1. Formål Rådene skal fungere som et dialog- og samarbejdsforum mellem brugere, pårørende, medarbejdere og ledelse om tilrettelæggelsen af hverdagen for brugerne samt sikre udnyttelsen af tilbuddene inden for området. Rådene skal medvirke til, at indsatsen over for brugerne lever op til det serviceniveau og de kvalitetsstandarder, der er fastsat af Viborg Kommune. 2. Kompetencer og opgaver Rådenes opgaver er: at repræsentere brugernes og lejernes interesser at bidrage konstruktivt til udvikling af området at medvirke ved tilrettelæggelsen af aktiviteter, samvær m.v. at medvirke til at styrke dialogen og samarbejdet mellem brugere, pårørende og medarbejdere Rådene drøfter de tilsynsrapporter, der udarbejdes i forbindelse med det kommunale tilsynsbesøg. Bruger- og pårørenderådet kan ikke behandle sager vedr. enkeltpersoner. 3. Sammensætning og valg Bruger- og pårørenderådenes sammensætning: Der kan etableres et bruger- og pårørenderåd indenfor hvert afdelingslederniveau i organisationen Handicap, psykiatri og udsatte. Brugerne og de pårørende træffer beslutning om sammensætningen. Dog skal rådene som et minimum sammensættes af 1 bruger- og pårørenderepræsentant fra hvert tilbud i afdelingen, 1 repræsentant for medarbejderne i hele afdelingen og afdelingslederen. I de afdelinger hvor der kun er 1 eller 2 tilbud, vælges der 3 bruger- og pårørenderepræsentanter. Der skal ikke nødvendigvis vælges en pårørenderepræsentant til alle råd. Antallet af bruger- og pårørenderepræsentanter skal udgøre flertallet i rådet. Valg til bruger- og pårørenderådene: Valgbare er brugere og pårørende til brugere, der er tilknyttet de enkelte tilbud. Ophører en brugerrepræsentant med at modtage hjælp, omsorg eller støtte samt optræning og hjælp til udvikling af færdigheder eller med at benytte et dagtilbud afholdes nyt valg efter denne. Der indkaldes til ekstraordinært valgmøde. Fristen for indkaldelsen er 1 måned. Nyvalget er for den resterende del af valgperioden. Såfremt det ikke er muligt at afholde et valgmøde, træffer rådene beslutning om, hvordan valget skal afvikles. Valgperioden er 2 år enten fra 1. januar til 31. december eller fra 1. april til 31. marts, således at halvdelen af bruger- og pårørenderepræsentanterne vælges i ulige år, medens den anden halvdel vælges i lige år.

9 Bestyrelsen ved selvejende tilbud kan deltage i valgmødet. Til valgmødet for bruger- og pårørenderåd varetages mødeledelsen af den på mødet valgte dirigent. Dagsorden for valgmødet indeholder følgende punkter: Valg af dirigent Orientering om rådets formål, opgaver m.v. Rådets beretning Valg af bruger og /eller pårørende til rådet Evt. Bruger- og pårørenderådene tiltræder således 1. januar eller 1. april. Rådet konstituerer sig med formand og næstformand på rådets første møde. Der konstitueres ny formand og næstformand hvert år. Såfremt det ikke er muligt at etablere et bruger- og pårørenderåd orienteres Handicap, psykiatri og udsattechefen herom. Ligeledes orienteres denne om ændringer i rådets sammensætning. 4. Møder Bruger- og pårørenderådet træffer beslutning om og fastlægger møderne dog anbefales, at der som hovedregel afholdes: 1 møde hvert kvartal 1 møde hvert halve år (forår og efterår) med Socialudvalget. 1 møde hvert halve år med de øvrige bruger- og pårørenderåd inden for det strategiske ledelsesniveau. Møderne afholdes før mødet med Socialudvalget. Der udfærdiges referat fra møderne. Kopi af mødereferaterne sendes til lederne på det strategiske niveau. Det er formandens og afdelingslederens / lederen af det strategiske ledelsesområdes ansvar at indkalde medlemmerne af bruger- og pårørenderådet/ne til møde. Der skal endvidere ved opslag på alle tilbud indkaldes punkter til dagsordenen fra brugere og pårørende senest 1 måned før mødet afholdes. Punkter til dagsordenen skal indleveres senest 14 dage før mødets afholdelse. Referat fra mødet opslås ligeledes på alle tilbud. Følgende punkter er faste punkter på dagsordenen: Økonomi Strategiplan HPU Kvalitetsstandarder og servicedeklarationer Evt. punkter til det halvårlige møde med Socialudvalget Ved ekstraordinære møder i rådet indkaldes med 14 dages varsel. 5. Generelt Deltagelse i bruger- og pårørenderåd er frivilligt og ulønnet. Bruger- og pårørenderådenes medlemmer er omfattet af forvaltningslovens regler om indhentning og videregivelse af oplysninger samt tavshedspligt m.v. 6. Godkendelse og ændring af vedtægter Vedtægterne er godkendt på Socialudvalgets møde den 1. oktober Ændringer i vedtægterne kan kun ske efter Socialudvalgets godkendelse.

Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og Arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Mødedato: 3. oktober 2017 Dato: 05-09-2017 Sagsnr.: 16/67908 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.30 17.00 Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Mødelokale M5, Rådhuset, Prinsens

Læs mere

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune

Overordnede vedtægter for. bruger- og pårørenderåd. i Handicapområdet i Brønderslev Kommune Lovgrundlaget for brugerinddragelse ifølge Lov om Social Service afsnit 3: 16. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får mulighed for at få indflydelse på tilrettelæggelsen

Læs mere

Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg. Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen Referat Mødedato: 25. august 2015 Dato: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/33775 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16.00 17.30 Mødested: Mødeleder: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand

Læs mere

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD

BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD VEDTÆGTER FOR BRUGER- OG PÅRØRENDERÅD I MORSØ KOMMUNE Ældreafdelingen September -2015 Lov om Social Service, Kapitel 5. 16.. Kommunalbestyrelsen skal sørge for, at brugerne af tilbud efter denne lov får

Læs mere

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri

November 2014. Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud. Center for Handicap og Psykiatri November 2014 Retningslinier for bruger- og pårørenderåd Inddragelse i Handicapafdelingens dag- og døgntilbud Center for Handicap og Psykiatri INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag - Serviceloven 3 Handicappolitikkens

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd

Bruger- og pårørenderåd Bruger- og pårørenderåd høringsudgave Retningslinjer og vedtægter Forord Dette er retningslinjer og vedtægter for brugerog/eller pårørenderåd i Aalborg Kommunes Handicapafdeling. Formålet er at beskrive

Læs mere

Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen

Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand Søren Gytz Olesen REFERAT Mødedato: 25. august 2015 Dato: 18-08-2015 Sagsnr.: 15/33775 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 17.30 19.30 Mødested: Mødeleder: Multisalen, Rådhuset, Prinsens Alle 5, 8800 Viborg Social- og arbejdsmarkedsudvalgsformand

Læs mere

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd.

Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Vedtægter for beboer- og pårørenderåd. Indhold: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd. Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel 5: Arbejdsform Kapitel

Læs mere

2. Tema: Kommune 3.0. oplæg v. Jette Lorentzen, Arbejdsmarkedschef

2. Tema: Kommune 3.0. oplæg v. Jette Lorentzen, Arbejdsmarkedschef Job og Velfærd Ledelsessekretariatet Dato: 24-02-2015 Referat Sagsnr.: 14/14041 Sagsbehandler: vp8mk Mødedato: 24. februar 2015 Mødetidspunkt: 12.30-14.30 Mødested: Mødeleder: Referent: Viborg Rådhus,

Læs mere

VEDTÆGTER BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD (BOP) FOR ENGGÅRDEN DRAGØR KOMMUNE

VEDTÆGTER BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD (BOP) FOR ENGGÅRDEN DRAGØR KOMMUNE Dragør Kommune Sundheds og Omsorg September 2013 VEDTÆGTER BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD (BOP) FOR ENGGÅRDEN DRAGØR KOMMUNE G-drevet BOP Styrelsesvedtægter 2013 C.M.R./S.A. INDHOLDSFORTEGNELSE Vedtægt... side

Læs mere

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune

Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune Vedtægter for bruger- og pårørenderådet (BOP) for Enggården Dragør Kommune 1 Mål og formål Omsorgscenteret Enggården, almene boliger, daghjem og køkken fungerer under de mål og rammer Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Voksenhandicap- og psykiatriområdet. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Voksenhandicap- og psykiatriområdet Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Juni 2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD

VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD BILAG 1 VEDTÆGTER FOR BEBOER- OG PÅRØRENDERÅD Revideret: nov. 2014 INDHOLD: Kapitel 1: Formål Kapitel 2: Hvor etableres der beboer- og pårørenderåd Kapitel 3: Opgaver Kapitel 4: Sammensætning og valg Kapitel

Læs mere

Opstart af en ny samlet socialpolitik Velkommen!

Opstart af en ny samlet socialpolitik Velkommen! Opstart af en ny samlet socialpolitik Velkommen! Oplæg til opstartsarrangement d. 13. januar 2015 Program for eftermiddagen Velkomst Forslag til værdier og vision i ny socialpolitik ved udvalgsformand

Læs mere

Salen, Borgerhuset Stationen, Ll. Sct. Hansgade 7 9, 8800 Viborg

Salen, Borgerhuset Stationen, Ll. Sct. Hansgade 7 9, 8800 Viborg Referat Mødedato: 5. februar 2013 Dato: 05.02.2013 Sagsnr.: 12/152322 Sagsbehandler: vpeb2 Mødetidspunkt: 16:30-17:30 Mødested: Mødeleder: Referent: Mødedeltagere: Fraværende: Salen, Borgerhuset Stationen,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN.

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ KILDEHAVEN. Pårørenderådets formål er: 1 Pårørenderådets formål repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af arbejdet med at opnå de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Kildehavens ledelse og bestyrelse

Læs mere

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt

Bruger- og pårørenderåd. Plejeboliger/Plejecentre. Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt Bruger- og pårørenderåd Plejeboliger/Plejecentre Indledning lovgrundlag m.v. Vedtægt 13-05-2013 1 Indledning, lovgrundlag m.v. Indtil 1. juli 2010 skulle Kommunalbestyrelsen efter 17 i lov om social service

Læs mere

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål

VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. Pårørenderådets formål VEDTÆGTER FOR PÅRØRENDERÅDET PÅ FJORDSTJERNEN. 1 Pårørenderådets formål Pårørenderådets formål er: repræsentere beboer/pårørende om tilrettelæggelsen af de bedst mulige forhold for beboerne rådgive Fjordstjernens

Læs mere

OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG

OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG OPSAMLING PÅ TVÆRKOMMUNALT FÆLLESMØDE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALG OG ÆLDRE-/OMSORGSUDVALG I HERNING, SILKEBORG OG VIBORG 4. januar 2019 Dagsorden Mødedato: 04-01-2019 Mødetidspunkt: 09.00-12.00 Social, Sundhed

Læs mere

Introduktion til Social- & Arbejdsmarkedsudvalgets forvaltningsområde

Introduktion til Social- & Arbejdsmarkedsudvalgets forvaltningsområde Introduktion til Social- & Arbejdsmarkedsudvalgets forvaltningsområde Introduktion til Social- & Arbejdsmarkedsudvalgets forvaltningsområde Job & Velfærd - Organisering Kilde: Jobindsats Fakta om Arbejdsmarkedsområdet

Læs mere

Handicapområdet i Viborg Kommune

Handicapområdet i Viborg Kommune Handicapområdet i Viborg Kommune Oplæg ved Handicap-, psykiatri- og udsattechef Jens Henrik Horslund Handicaprådet 25.10.12 Handicapområdet anno 2012 Fokus i oplægget Opbygning og organisering af HPU Tilbud

Læs mere

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats.

I Hedensted kommunes handicappolitik er de vigtigste værdier respekt, tilgængelighed og helhedsorienteret indsats. Forslag til pårørendepolitik Handicapafdelingen Hedensted kommune Indledning Samarbejde mellem kommune og pårørende skal altid ske med respekt for den handicappede borgers ret til selvbestemmelse og med

Læs mere

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej

Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Servicedeklaration Bofællesskaberne Kærsangervej Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Bofællesskaberne Kærsangervej Kærsangervej 68, 68a og 36 8800 Viborg. Tlf. nr.: 87 87 73 14 Leder: Kim Ulrik Tranekjær

Læs mere

Internt notatark. 2. Udsatterådet kan ikke behandle enkeltsager.

Internt notatark. 2. Udsatterådet kan ikke behandle enkeltsager. Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Stab for rådgivningsområdet Emne: Revideret forretningsorden for Kolding Kommunes udsatteråd. Formål og opgaver 1. Udsatterådet skal være de udsatte gruppers

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 27. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 27. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Suldrup Ældrecenter, Himmerlandshave 1, 9541 Suldrup Møde slut: 12.30 Fraværende: Cetnerchef Pil Rahbek Direktør Charlotte Larsen deltog i stedet for centerchefen.

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj

Styrelsesvedtægt. for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune. Bøgehaven og Nøddehøj Styrelsesvedtægt for daginstitutioner i Faaborg-Midtfyn Kommune Bøgehaven og Nøddehøj Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Svømmehallens mødelokale 1 Mødenr.: 4 Fraværende: Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 26 Meddelelser fra formanden 40 27 Orientering om Viborg

Læs mere

Vedtægt for det selvejende dagtilbud Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget, Lavuk Stjernen

Vedtægt for det selvejende dagtilbud Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget, Lavuk Stjernen Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget Lavuk Stjernen Borgervænget 19, 2100 København Ø Vedtægt for det selvejende dagtilbud Dagtilbuddet Dagklubben Lavuk Borgervænget, Lavuk Stjernen 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende

Ry, 01.10.2013. Kære pårørende Ry, 01.10.2013 Kære pårørende Siden 2007 har der eksisteret et pårørenderåd ved Bostederne i Skanderborg. Ved fusionen i 2012 blev flere bo enheder i kommunen samlet under Bostederne i Skanderborg og antallet

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved.

Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. Vedtægter for foreningen FrivilligCenter Næstved. 1. Foreningens navn, formål og hjemsted Foreningens navn er FrivilligCenter Næstved. Hjemsted er Næstved Kommune. Foreningens formål er at skabe de bedst

Læs mere

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken.

2. Formål med Dialogforum Dialogforum startede op med pårørenderepræsentanter fra Lindebjerg og Pilebakken. Referat Forum Dialogforum Tid Tirsdag den 11. juni 2013 Sted Deltager Lindebjerg Kate Boysen, pårørende Nyholmgården Jette Pedersen, pårørende Møller Eriksens Vej Gitte Berg, pårørende Stærevænget Kirsten

Læs mere

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne.

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne. VEDTÆGTER Den 26.03.14 1 Navn Navnet er SKK Skolelederforeningen, Københavns Kommune. Stk.2 Medlemmer er ledere ansat i Københavns Kommune, omfattet af Overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet,

Læs mere

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune.

Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Vedtægter for brugerråd i Socialpsykiatrisk Center Syd, Ikast-Brande Kommune. Overordnet formål: Socialpsykiatrisk Center Syd ønsker at leve op til intentionerne i Servicelovens 16 stk. 2. Formål: At brugerrådet

Læs mere

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen.

Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Bent Johansen, Merete Raaschou, Per Schrader og Svend Aage Sørensen. REFERAT Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 7. december 2016 kl. 10-14 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning H, 2. sal, lokale 302 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand),

Læs mere

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet!

De Aktive Centre. Et aktivt og sundt liv hele livet! De Aktive Centre Et aktivt og sundt liv hele livet! Holbæk Kommunes Aktive Centre er åbne lokale centre, hvor fællesskab, livskvalitet og aktivitet er omdrejningspunktet. Alle, der har lyst til at være

Læs mere

Viborg Handicapråd. Referat

Viborg Handicapråd. Referat Referat Mødedato: Torsdag den 30. januar 2014 Mødetidspunkt: 15:00 Sluttidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Sundhedscentret Toldboden 1, 8800 Viborg Mødelokale M.0.1 Ulla Serup Thomsen,

Læs mere

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune

Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Vedtægter for Brugerråd i aktivitetshuse Kolding Kommune Senior- og Socialforvaltningen December 2016 1 1 - Formål Vedtægterne er gældende for Brugerråd på brugerstyrede aktivitetscentre og aktivitetshuse

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Vedtægt for FrivilligVest

Vedtægt for FrivilligVest Vedtægt for FrivilligVest 1 Organisationen Foreningens navn er FrivilligVest og har hjemsted i Ringkøbing-Skjern Kommune. Adressen er Ringkøbing- Skjern Kulturcenter, Ranunkelvej 1-3, 6900 Skjern. Foreningens

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

Status for Mål og Midler Voksenhandicapområdet

Status for Mål og Midler Voksenhandicapområdet Fokusområder i 2014 Status Mål forventes at blive realiseret Mål forventes at blive delvist realiseret Mål forventes ikke at blive realiseret Fokusområde Organisation Politikområdet voksenhandicap består

Læs mere

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 19. juni 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Ældrerådets sammensætning fra 19. juni 2018 2 2 Udkast - Værdighedspolitik 2018-2021

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter

Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter 1. Navn og hjemsted: Vedtægter for Rødovre Frivilligcenter Stk. 1: Foreningen Rødovre Frivilligcenter er stiftet 24. maj 2007. Foreningens hjemsted er Rødovre Kommune. 2. Formål: Formålet med foreningen

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og

b) at brugerne deltager aktivt i at fremme aktivitetsudvidelse i aktivitetscentrene - bl.a. baseret på frivillig indsats, og Vedtægter Vedtægter for Brugerråd ved Rudersdal Kommunes aktivitetscentre for pensionister og efterlønsmodtagere. Brugerrådets formål 1 Brugerrådets formål er at udgøre en lokal brugerorganisation, der:

Læs mere

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd

Vedtægter. Svendborg Frivilligråd Vedtægter 1 Navn og hjemsted har hjemsted i Svendborg Kommune. Stk. 3 2 Formål er et formelt samarbejdsorgan, der har til formål at samle de frivillige sociale foreninger og grupper, således at de i fællesskab

Læs mere

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Retningslinjer for Centerråd for bo- og dagtilbud for borgere med funktionsnedsættelser Under Socialforvaltningen i Københavns Kommune Formålet med centerrådet er, at skabe et hørings- og dialogforum,

Læs mere

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne i Ørum. den 14. september 2011.

Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget. vedrørende. uanmeldt kommunalt tilsyn i. Bofællesskaberne i Ørum. den 14. september 2011. MYNDIGHEDSAFDELINGEN Indstilling til Voksen- og Plejeudvalget vedrørende uanmeldt kommunalt tilsyn i Bofællesskaberne i Ørum den 14. september 2011. November 2011 Adresse: Telefon: 89 59 10 00 E-mail:

Læs mere

VEDTÆGTER for Den Selvejende Institution Børnenes Kontors Daginstitution Esbjerg

VEDTÆGTER for Den Selvejende Institution Børnenes Kontors Daginstitution Esbjerg Børnenes Kontors Daginstitution Langelandsvej 12-14 6705 Esbjerg Ø VEDTÆGTER for Den Selvejende Institution Børnenes Kontors Daginstitution Esbjerg 1. Den selvejende institutions navn er Børnenes Kontors

Læs mere

Rammer for Pårørendesamarbejde i Voksenhandicap

Rammer for Pårørendesamarbejde i Voksenhandicap Rammer for Pårørendesamarbejde i Indhold: Indledning...... 3 1. Baggrund...... 4 2. Definition af pårørende...... 4 3. Hvorfor rammer for samarbejde...... 4 4. Rammer for indsatsen...... 5 5. Medborgerskab......

Læs mere

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø

Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø Høringssvar om de kommende kvalitetsstandarder på socialområdet - Fra Pårørenderåd Nord Voksen Bo ved Bent Lunø På Socialudvalgets møde den 22.4.2015 var ovennævnte på dagsordenen. Da vi i pårørenderådet

Læs mere

Retningslinjer for Beboer- og pårørenderåd på botilbud på handicapområdet

Retningslinjer for Beboer- og pårørenderåd på botilbud på handicapområdet Retningslinjer for Beboer- og pårørenderåd på botilbud på handicapområdet Formål: Pårørende-, familie og venner har en betydningsfuld rolle i de fleste mennerskers liv. Lederen og medarbejdere i botilbuddet

Læs mere

Børnehuset Stribonitten Øster Alle 16, 5500 Middelfart

Børnehuset Stribonitten Øster Alle 16, 5500 Middelfart Vedtægter for Børnehuset Stribonitten.. I forbindelse med overgang til selvejende daginstitution drevet som privat institution i henhold til lov om dagtilbud 19-20 og 36 40, eller svarende til senere lovgivning,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Assens Kommune Revideret af Lotte Tangaa Tjalve d. 29.10.18 Sagsnr.: 18/22118 Indhold Formål... 3 Kapitel 1... 3 1. Byrådet... 3 Kapitel 2... 4 2. Bestyrelsens

Læs mere

Mødereferat. Udsatterådsmøde Emne Referat. Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18.00

Mødereferat. Udsatterådsmøde Emne Referat. Mødedato Mødested Møde start/slut Havestuen, Rådhuset 15.00/18.00 Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Udsatterådsmøde 29.09.16 Møde nr. Dato 29. september 2016 Sagsnr. 15/5488 Løbenr. 186543/16 Referent Lene Kristin Kamp Direkte

Læs mere

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019

Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Referat Pårørenderåd 6. juni 2019 Mødelokale 2, Huset, Ny Skolegade 4, 8723 Løsning kl 17-19.30 Deltagere: Jenny Jensen, (Syrenvænget) Tena Lybkær Nielsen (Rørkjærvej) Annelise Jørgensen, Suppleant Mikael

Læs mere

Standardvedtægter for Bruger- og Pårørenderåd i Horsens Kommune

Standardvedtægter for Bruger- og Pårørenderåd i Horsens Kommune Standardvedtægter for Bruger- og Pårørenderåd i Horsens Kommune 1 Formål Kommunen skal nedsætte bruger- og pårørenderåd i tilknytning til plejehjem m.v., jf. Servicelovens 192, plejeboligbebyggelser omfattet

Læs mere

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat

Bornholms Regionskommes Handicapråd tirsdag d. 16. april 2013 kl. 14.30 Mødelokale 1, Landemærket 26 i Rønne. Referat Referat HANDICAPRÅDET I BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE 16. april 2013 Indholdsfortegnelse 1. Referat fra sidste møde... 2 2. Orientering - Overgang fra barn til voksen... 2 3. Orientering - Reform af førtidspension

Læs mere

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden

BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden BBFS skolebestyrelsernes forretningsorden Indhold Skolebestyrelsens arbejdsopgaver:... 2 Hvad kendetegner en god skolebestyrelse:... 2 Møder:... 2 Dagsorden:... 3 Beslutningsdygtighed:... 3 Valg af nye

Læs mere

Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune

Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune Vedtægter for Ældrerådet i Odense Kommune 1. Formål 2. Kompetence 3. Valg og valgbarhed 4. Ældrerådets funktionsperiode 5. Ældrerådets konstituering 6. Ældrerådets arbejdsform 7. Ikrafttræden og ændring

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Kapacitetsanalyse. af pladsbehovet inden for handicapområdet

Kapacitetsanalyse. af pladsbehovet inden for handicapområdet Kapacitetsanalyse af pladsbehovet inden for handicapområdet 2013-2018 Bilagsmateriale Udarbejdet af Innovationscenter Handicap, Psykiatri og Udsatte & Erhverv og Udvikling i tæt samarbejde med medarbejdere

Læs mere

Dagsorden til bruger/pårørenderåd møde

Dagsorden til bruger/pårørenderåd møde Dagsorden til bruger/pårørenderåd møde Mødedato Den 31. maj 2017 kl. 16.30 18.30 Mødested Deltager Aktivitetshuset Skriversvej, Skriversvej 8, 8800 Viborg Søren Mouritsen, Svend Børge M. Nielsen, Anne

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. maj Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus. Møde slut: 13:45. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Mødelokale 2A, Støvring Rådhus Møde slut: 13:45 Fraværende: Christian Hjørne Henny Fogde Larsen Poul Larsen fra og med punkt 81 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Styrelsesvedtægt. for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Styrelsesvedtægt for dagplejen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faaborg-Midtfyn Kommune er organiseret efter principper om decentral ledelse og central styring, som udmøntes gennem dialogbaseret aftalestyring.

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Dagsorden til møde i Socialudvalget

Dagsorden til møde i Socialudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Socialudvalget Mødetidspunkt 27-01-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Socialudvalget 27-01-2016 17:00 1 (Åben) Kommissorium for opgaveudvalg

Læs mere

SOCIALUDVALGET. Referat

SOCIALUDVALGET. Referat Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 12.30 Til kl.: Mødested: Sjørup Ældrecenter Skivevej 122A, Sjørup Mødenr.: 9 Fraværende: Kenneth Mortensen Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 94 Socialudvalgets dagsorden

Læs mere

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019

Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab. Socialpolitik 2015-2019 Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Socialpolitik 2015-2019 ndhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer...7 Mødet mellem borger og kommune.. 8

Læs mere

Servicedeklaration Fynbohus

Servicedeklaration Fynbohus Servicedeklaration Fynbohus Tilbuddets navn og kontaktoplysninger Den selvejende Institution Fynbohus Nørregade 3, Vammen 8830 Tjele Tlf.nr.: 87 87 88 55 www.fynbohus.viborg.dk Leder af Handicapområdet:

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

3. OVERORDNEDE VÆRDIER

3. OVERORDNEDE VÆRDIER Kolding Krisecenter Basagerhus, Nr. Bjertvej 89, 6000 Kolding Tlf. 75 53 17 81 mail: info@koldingkrisecenter.dk www.koldingkrisecenter.dk VEDTÆGTER 1. NAVN Den selvejende institutions navn er Kolding Krisecenter.

Læs mere

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget Tillægsdagsorden Mødedato: Tirsdag den 25. november 2014 Mødetidspunkt: 12:00 Sluttidspunkt: 16:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: M5/rådhuset Søren Gytz Olesen, Ove Kent Jørgensen, Niels Dueholm, Anders

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 28. maj Mødetidspunkt: 09:00. Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:00 Sted: Mødelokale 1, Administrationsbygningen i Nørager Møde slut: 12.30 Fraværende: - 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 44 sprotokol fra sidste møde 3 45

Læs mere

Referat af forventningsafstemningsmøde mellem Ældrerådet og Kommunalbestyrelsen. Mødedato: 26. marts 2019

Referat af forventningsafstemningsmøde mellem Ældrerådet og Kommunalbestyrelsen. Mødedato: 26. marts 2019 Referat af forventningsafstemningsmøde mellem og Kommunalbestyrelsen. Mødedato: 26. marts 2019 Tidspunkt: 09:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: M11 i Ringe Indkaldelse Hans Stavnsager Herdis Hanghøi Helene Bækmark

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : Skrevet af : viga /3864 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Social- og Sundhedsforvaltningen Socialcenter Journalnr. : Dato... : 26.08.2009 Skrevet af : viga /3864 N O T A T om Kvalitetsstandard for Servicelovens 108 - botilbud Indledning

Læs mere

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel

Vedtægter for Handicaprådet. Lovhjemmel Vedtægter for Handicaprådet Lovhjemmel Handicaprådet er oprettet i medfør af kap. 4, 37a, stk. 2-4 i Retssikkerhedsloven (LBK nr. 877 af 03/09/2008) samt Bekendtgørelse om retssikkerhed og administration

Læs mere

Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune

Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune Referat Ældrerådsmøde i Jammerbugt Kommune Torsdag den 11. juni 2009, kl. 9.30-12.00 Mødelokale 83, Aabybro Rådhus Medlemmer: Jørgen Hellum, Jørn Kjær, Henning Jensen, Aase Billeskov Nielsen, Bent Jensen,

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET

FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET FORRETNINGSORDEN FOR AFDELINGSMØDET 1 Introduktion Denne forretningsorden fastlægger reglerne for arbejdet på afdelingsmødet på Birkerød Kollegiet. Forretningsordenen er underordnet DUAB s vedtægter og

Læs mere

Mødereferat. Referat fra møde i Udsatterådet den Emne Udsatterådsmøde

Mødereferat. Referat fra møde i Udsatterådet den Emne Udsatterådsmøde Senior- og Socialforvaltningen Stab for socialområdet Mødereferat Møde mellem/i Referat fra møde i Udsatterådet den 19.5.16 Møde nr. Dato 19. maj 2016 Sagsnr. 15/21584 Løbenr. 96506/16 Referent Lene Kristin

Læs mere

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab

Livet er dit. - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Livet er dit - Vi støtter, udfordrer og skaber værdi i fællesskab Indhold Livet er dit -... 4 Værdigrundlag... 6 Socialpolitikkens 4 temaer... 7 Mestring og medansvar... 8 Beskæftigelse og uddannelse...

Læs mere

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016

Udkast til standardvedtægt for foreninger under Fonden Danske Veteranhjem af 2016 1 til 12 er enslydende for alle veteranhjem under Fonden Danske Veteranhjem (FDV) og kan ikke ændres ved lokale generalforsamlinger, da de fastlægger de fælles retningslinjer som FDV har fastsat. De lokale

Læs mere

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12.

Referat. Ældrerådet. Mødedato: 26. november Mødetidspunkt: 09:30. Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping. Møde slut: 12. Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 09:30 Sted: Rold Storkro, Vælderskoven 13, 9520 Skørping Møde slut: 12.00 Fraværende: Gytte Gade og Ulla Paulsen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 119 sprotokol

Læs mere

Handicaprådet i Viborg Kommune

Handicaprådet i Viborg Kommune Referat Mødetidspunkt: Fra kl.: 16.00 Til kl.: 18.00 Mødested: Mødelokale 10 Nytorv 6 2. sal Mødenr.: 2 Fraværende: Kirsten Fabian Sag nr.: Emne: Side: ÅBEN DAGSORDEN 11 Orientering om hjælpemidler og

Læs mere

Referat fra Bruger- Pårørenderåds møde ved Auning Botilbud.

Referat fra Bruger- Pårørenderåds møde ved Auning Botilbud. Referat fra Bruger- Pårørenderåds møde ved Auning Botilbud. Mandag d. 13. Juni 2016 kl. 16-18. Tilstede: Lea(beboer nr.18)- Ole(beboer nr. 20) Marianne (Medarbejder) Asger (Formand) Jørn (Næstformand)

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet lykkes til gavn

Læs mere

Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre

Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Høringssvar fra bruger- og pårørenderådene vedrørende forslag til reviderede vedtægter for bruger- og pårørenderåd ved Hjørring Kommunes ældrecentre Høringssvar Bålhøj De nye vedtægter drøftes, og brugerpårørende

Læs mere

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive

Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive Vedtægter for foreningen Frivilligcenter Skive 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Frivilligcenter Skive. Stk. 2. Foreningens hjemsted er Skive Kommune. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Ældrerådet Mødedato: 21. august 2018 Mødetid: 13:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Alder Bedst - kl. 13:00-14:00 2 2 Tilskud til ombygning og indretning af plejecentre

Læs mere

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2

Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsorden Godkendelse af referat fra sidste møde God sagsbehandling... 2 Referat Handicaprådet Tid Torsdag den 26. marts 2015 - kl. 15:30 Sted Møde udenfor rådhuset, Kompasét lokale 2 it, Niels Kjærbyes Vej 9, 5610 Assens. Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden for DAF s bestyrelse

Forretningsorden for DAF s bestyrelse for DAF s bestyrelse Fremlagt for DAF s bestyrelse til vedtagelse på bestyrelsesmøde den 17/12 2014 Forbundets ledelse Bestyrelsen forestår ledelsen af forbundets anliggender, og skal sørge for en forsvarlig

Læs mere

Retningslinjer for Brugerråd og pårørenderåd på dagtilbud handicapområdet HØRINGSUDGAVE

Retningslinjer for Brugerråd og pårørenderåd på dagtilbud handicapområdet HØRINGSUDGAVE Retningslinjer for Brugerråd og pårørenderåd på dagtilbud handicapområdet HØRINGSUDGAVE Indledning På dagtilbudsområdet, som omfatter kommunens aktivitets- og samværstilbud Ejegod og Gnisten samt klubtilbud

Læs mere

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse

Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsorden ADHD-foreningens Hovedbestyrelse Forretningsordenen udstikker regler for, hvordan Hovedbestyrelsen (i det følgende kaldet HB) skal udføre deres ledelsesarbejde så arbejdet udføres til

Læs mere

Referat fra burger/pårørenderåd møde

Referat fra burger/pårørenderåd møde Referat fra burger/pårørenderåd møde Mødedato Den 29. september 2015 kl. 16.30 18.30 Mødested Deltager Vesterbrogade 23 C fælleslejligheden. Søren Mouritsen, Svend Børge M. Nielsen, Jacob Mølgaard, Ole

Læs mere