REFERAT AF 10. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 28. februar 2017 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF 10. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 28. februar 2017 kl"

Transkript

1 REFERAT AF 10. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 28. februar 2017 kl DELTAGERE: Uddannelsespersonalet: OK Peter Holgersen (Formand) MJ Claus Rohde FULDM Kristian Brobæk Madsen Repræsentanter Studerende: KN Johan Legard Aagaard (Næstformand) MJ Christian Nielsen KN Jesper Hein Olsen Sekretær: OASS Sascha Hedberg Fraværende: FULDM Peter Sjøstedt KN Mike Fog Ad hoc: DAGSORDEN: 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse af referat fra 9. møde i Studienævnet 6. december Opfølgning siden sidst 4. Godkendelse af opdateret forretningsorden for MMS studienævn vedhæftet 5. Orientering om: a. VFK og FAK overvejelser om MMS PROM forøgelse b. Ny VFK BST om uansøgt afgang fra uddannelsen, afløser FPS BST og FAK BST c. Optagelsesproces 2017 d. Introkursus Ny FAK BST om eksamenssnyd, høring ved Studienævnet - vedhæftet 7. Studieordning 2016 for Master i Militære Studier a. U-afdeling møde med Dekanatet b. Indsigelser fra de studerende vedr. Studieordning Input fra de studerende a. ECTS point i Studieordningen b. Kontrolinstans af nye (og gamle) moduler (eksempelvis læringsplan for Cyber Flex) c. Tilstedeværelsesperioder og 11-timers reglen d. Eksamensform på strategi Advanced (giver problemer med andre fag) 9. Næste møde 10. Eventuelt 11. Afrunding

2 AD dagsordenen pkt. 1 Formanden bød velkommen. Efter ønske fremsat ved seneste møde blev der valgt en ordstyrer. Claus Rohde blev valgt. AD dagsordenen pkt. 2 Referatet blev godkendt dog med en enkelt bemærkning om, at det er vigtigt, at alle bilag også bliver vist på AD dagsordenen pkt. 3 Censorkorpset er udvidet med syv personer, selvom der formelt stadig er lukket for tilgang af nye censorer. Dekanatet har ansvaret for censorkorpset, men har i perioden ikke haft ressourcerne til at varetage opgaven, hvorfor Uddannelsesafdelingen har måtte assistere med dette. Der er ansat en ny medarbejder i Dekanatet og han starter per 1. marts. Udannelsesafdelingen stiller sig fortsat til rådighed for at assistere efter behov. Reklamefilmprojektet om MMS er i fuld gang. Der skal laves optagelser af både den daglige tjeneste og undervisningssituationen. Man har indtil nu filmet ved en tilstedeværelsesperiode ved modul ML Ab på FAK, samt ved to forskellige tjenestesteder. Udarbejdelse af Uddannelsesskitsen for 2018 er i gang. Man vil forsøge, at planlægge via PlanEdit/ TimeEdit. Herunder vil man blandt andet gerne kunne vise belastningen før modulstart i form af forberedelse. Uddannelsesskitsen for efteråret 2017 er ved at være godkendt og vil snart blive slået op sammen med tilmelding. Det blev fra de studerendes side påpeget, at sammenfaldet mellem eksamen på ML Advanced, Krigsteoretisk modul med en afleveringsopgave samt opstart af MS Basic ikke var hensigtsmæssigt og gav en stor pensum belastning. Fremadrettet er Krigsteoretisk modul flyttet til uge 32, så dette sammenfald burde ikke ske igen. Men planlægningsmæssigt er det en faktor, som der skal holdes øje med. I efteråret 2017 ligger ML Basic lige efter Krigsteoretisk modul hvilken betydning har det? Man beder om bedre samarbejde/koordination imellem institutterne, så belastningen bliver fordelt mere hensigtsmæssigt. Aktion: Peter Holgersen og Claus Rohde lover at tage fat i de modulansvarlige og påpege problematikken vedr. overlapning af pensum i opstart og afslutningsfasen bedre koordinering vil afhjælpe problemet. Det påpeges dog, at man ikke kan fjerne alle uhensigtsmæssigheder, men de kan gøres mere gennemsigtige. Forslag fra de studerende: Kunne de modulansvarlige eventuelt prioritere pensum hvad er vigtigt, hvad er mindre vigtigt. Semesterets Masterprojekt studerende er ved at være færdige sidste eksamen afholdes den 7. marts. Det påregnes, at 17 studerende er klar til dimission den 17. marts. De fire har imidletid ikke mulighed for at deltage i selve dimissionen. Status nu er: en dumpet, en afvist pga. plagiat i form af manglende referencer og tre har valgt at udskyde aflevering til næste semester.

3 Studieledelsen har modtaget en klage omkring eksamen ved ML Ab klagen er i øjeblikket under sagsbehandling. Klagen er dog indgivet for sent klagefristen hedder max 14 dage efter eksamensresultatet foreligger. Der opfordres til, at alle studerende holder sig orienteret om reglerne på studieadministration. Positiv tilbagemelding på Krigsteoretisk modul indholdsmæssigt super godt. Bedømmelse af afleveringsopgaven blev ændret til bestået/ikke bestået og ikke 7-trins karakterskala, som ellers først beskrevet. Som tidligere nævnt havde overlapningen af modulerne en del indflydelse på denne afleveringsopgave. Studieledelsen gøres opmærksom på, at det endnu ikke er hele optag 2016 der har gennemført modulet det skal der tages hensyn til i forbindelse med planlægning af uddannelsesskitsen. Der blev diskuteret om længere sammenhængende tilstedeværelsesmoduler og færre tilstedeværelsesperioder kunne være en fordel. Kunne fleksibiliteten øges, hvis man eksempelvis var til stede i fire dage i stedet for tre og kun havde tre tilstedeværelsesperioder i stedet for fire? Studieledelsen vil igangsætte en undersøgelse blandt de tre optag, hvilken fordele/ulemper det kunne medfører. Aktion: Claus Rohde og Peter Holgersen Ønsket om færre eksamener blev igen løftet. Læringsmæssigt er det en forstyrrelse hele tiden at have en eksamen hængende over hovedet. Eksempelvis kunne man slå eksamen sammen på basic og advanced, så man stadig havde basic forløbet med efterfølgende valgmulighed mellem to advanced moduler, men afslutningsvis kun en eksamen med indhold fra både basic og advanced. Kort orientering om status på det nyoprettede studienævn på officersuddannelsen. AD dagsordenen pkt. 4 Ingen bemærkninger, godkendt af Studienævnet sendes til godkendelse hos Dekanen. AD dagsordenen pkt. 5 a.: Der er i øjeblikket overvejelser om en forøgelse af PROM for MMS. HR-komiteén drøfter i øjeblikket denne forøgelse. PROM hedder i øjeblikket 40 ordinære MMS-studerende + 15 enkeltmodulsstuderende. Forøgelse vil omhandle en øgning på studerende. Kommentar fra det videnskabelige personel: Denne forøgelse vil have stor betydning for modulerne og læringen. Det vil kræve flere ressourcer især basic moduler, som kan komme op på 70 personer. (Bemærkning fra Formanden: FC har efterfølgende besluttet at fastholde PROM på ) b.: Kort orientering om den nye bestemmelse. BST bliver delt op i to en for fuldtidsstuderende og en for deltidsstuderende. BST er i øjeblikket i høring ved myndighederne og vil snarest blive udsendt til høring i Studienævnet.

4 (Bemærkning fra Formanden: udkastet er sendt i høring med frist af 20. marts for høringssvar) c.: Optagelsesprocessen er i fuld gang. Der har atter været stor søgning på MMS. Der er møde i optagelsesnævnet den 8. marts og ansøgerne fra svar den 15. marts d.: Intro-modul 2017 bliver ikke lagt sammen med Krigsteoretisk modul, som ellers forslået af de studerende. Der bliver heller ikke lagt ECTS-point på modulet. Modulet er planlagt til at være frivilligt. Det bliver afholdt onsdag til fredag i uge 26. Bekymring fra det videnskabelige personale: Akademisk argumentation og videnskabsteori/metode er fjernet fra Intro-modulet. Kunne det evt. være en del af Krigsteoretisk modul? Evt. skabe bedre sammenhæng imellem de to moduler. Der vil stadig være en kort gennemgang af akademisk argumentation på Intro-modulet. I.f.m. beslutningen omkring oprettelse af Krigsteoretisk modul gav de enkelte institutchefer hinanden håndslag på, at modellen med dette modul i stedet for formaliseret videnskabsteori på Intro-modulet var en farbar vej. Studieledelsen vil løfte forslaget om emnet på krigsteoretisk modul for den modulansvarlige. Aktion: Claus Rohde AD dagsordenen pkt. 6 Ny FAK BST vil blive sendt i høring ved Studienævnet snarest. (Bemærkning fra Formanden: udkastet er sendt i høring med frist af 20. marts for høringssvar) AD dagsordenen pkt. 7 a: Studieordning 2016 har siden sidste møde i Studienævnet været diskuteret mellem studieledelse, studiechef, Dekan, Stabschef, Dekanat og Chefen for Forsvarsakademiet. Det er i den forbindelse blevet besluttet, at Studieordning 2016 fastholdes i sin nuværende form velvidende, at processen med tilblivelsen ikke har været optimal samt, at der er plads til forbedringer i studieordningen. b: Det er som nævnt i bilaget fra 9. studienævnsmøde følgende punkter, næstformanden for Studienævnet stiller sig kritisk overfor: Der gennemføres et obligatorisk intromodul med tilhørende pensum, uden at dette tæller ECTS point, hvilket ikke vurderes at være i overensstemmelse med direktiv fra Ministeriet for Uddannelse og Forskning vedr. anvendelse af ECTS point. Der allokeres tre ECTS point fra masterprojektet til et obligatorisk krigsteoretisk modul, som gennemføres i begyndelsen af uddannelsen, hvilket ikke vurderes at være i overensstemmelse med ovennævnte direktivs krav om at perioderne med belastning skal være afgrænsede.

5 Der tilføjes krav om et ekstra flex-modul på fem ECTS point, hvilket ikke vurderes at være i overensstemmelse med bekendtgørelsen for forsvarets masteruddannelse. Formanden medgiver, at processen omkring udarbejdelsen af den nye studieordning ikke har været optimal, og det har været uhensigtsmæssigt, at studienævnet ikke har været inddraget i processen.. Både studieordning 2014 og 2016 omfatter 60 ECTS points, og selvom beregningerne i begge studieordninger er rigtige, kan det konstanteres, at at 60 ECTS point i Studieordning 2014 ikke er det samme som 60 ECTS i Studieordning Endnu en gang bliver der påpeget, at det muligvis kan give problemer med at få Studieordning 2016 gennem den kommende genakkreditering i I henhold til bekendtgørelsen for Forsvarets masteruddannelse kan Forsvarschefen give en tidsbegrænset dispensation til at fravige studieordningen på de uhensigtsmæssige punkter som påpeget af de studerende, men da der er tale om bevidste valg truffet i f.m. med udarbejdelsen af Studieordning 2016,, kan der efter formandens opfattelse ikke gives dispensation, da der ikke er tale om en ekstraordinær begivenhed. Næstformanden bemærker på vegne af de studerende: På trods af at der er tale om et bevidst valg, kan det sagtens betragtes som en ekstraordinær begivenhed, når man har truffet valg der forbryder sig både mod bekendtgørelsen og UVM regler for opgørelse af ECTS point. De studerende har derudover påpeget det problematiske i, at udvidelsen fra to til tre Flexmoduler har forlænget studietiden med et semester, og at det ikke længere er muligt at gennemføre masteruddannelsen på to år som angivet i studieordningen og bekendtgørelsen. Studieledelsen skal i den forbindelse bemærke, at det fortsat er muligt at gennemføre masteruddannelsen på de normerede tre år. Det er endvidere fortsat muligt at gennemføre uddannelsen på kun to år, men dette forudsætter, at der i et semester gennemføres 18 ECTS point, og det er i givet fald den studerendes eget valg at gøre dette. FAK fastholder, at studiet fortsat kan gennemføres på to år som et deltidsstudie. Det kan dog ikke gøres med anbefaling og med jævn belastning. Næstformanden nævner, at hvis man fastholder studieordningen, er det også vigtigt at det gøres praktisk muligt, at kunne gennemføre modulerne indenfor de to år, som bekendtgørelsen nævner. Det er derfor nødvendigt, at modulerne ligger korrekt, så der er mindst mulige overlapninger mellem modulerne. Næstformanden foreslår at modulernes placering tilrettelægges af U frem for af institutterne. Fleksibiliteten i MMS tæller højt, da man har valgt en fleksibel Master dette er begrundelsen for de tre FLEX-moduler. Det er i den forbindelse besluttet at fastholde, at MMS studieforløb skal indeholde tre Flex-moduler. Næstformanden påpeger at hvis fleksibiliteten skal være reel, så skal overlap imellem moduler begrænses som påpeget i det ovenstående.

6 Fremadrettet håber formanden, at Studienævnet vil blive hørt i en eventuel ændring af studieordningen. Men beslutningen om at fastholde studieordning 2016 er taget, og det er også den studieordning optag 2017 bliver optaget på. Det bliver pointeret, at næstformandens indsigelser på ingen måde har været forgæves der har været enorm stor opmærksomhed på sagen på Forsvarsakademiet og man vil løbende følge processen i studienævnet. AD dagsordenen pkt. 8 a: Behandlet i tidligere punkt. b: Hvem fører kontrol af modulerne herunder pensum, ECTC-points, termer mv. Eksempel: Pensum, tilstedeværelse på FLEX Cyber overstiger fem ECTS afhængigt at forudsætninger for beregning. Eksempel på termer: Anslag eller antal ord institutterne bruger de termer, de ønsker. Svar fra Claus Rohde (Studieleder): Der er ingen kontrolinstans. Den eneste måde vi kan følge op på det er via tilbagemeldingerne (evalueringerne) fra de studerende. Det er derfor vigtigt, at de studerende udfylder evalueringen, når den fremsendes elektronisk, men der er en begrænset svarprocent på flere af evalueringerne. Løsningen kunne være bedre dialog mellem Dekanatet, Studieledelsen og de modulansvarlige. Aktion Claus Rohde. Der opfordres til, at FAK burde italesætte principperne om ECTS-point beregning bedre overfor institutterne. Aktion Claus Rohde. Der gøres opmærksom på, at der mangler en klageinstans vedr. belastning/ectsbelastning. Aktion Peter Holgersen c: Hvordan skal de studerende forholde sig til 11-timers reglen i forbindelse med internater? Her tænkes på 11- timers reglen for officerer samt civile på kontraktansættelse. Tjenestemænd kan beordres, hvad med kontraktansatte?? Det skal undersøges nærmere ved HOD. Aktion Peter Holgersen d: Eksamensformen på Strategi Advanced b er en 48 timers eksamen, som ligger i uge 26. Flere af de studerende bliver ramt af børnenes sommerferie og syntes ikke, at eksamensformen er hensigtsmæssig. Svar: Eksamen bliver ikke ændret der er mulighed for at ændre modulvalg. Eksamensformen er dog allerede nævnt i uddannelsesbeskrivelsen, så man burde være forberedt på det. AD dagsordenen pkt. 9 Næste møde er den 8. maj mødeindkaldelse er sendt ud. AD dagsordenen pkt. 10 Der bliver atter talt om muligheden for færre moduler herunder eksamener. Et forslag er, at slå basic og advanced modulerne sammen. Dette kunne muligvis give bedre læring, da perioden for modulet kunne blive længere og fokus på eksamen ikke er i front fra opstarten. Man kunne evt. stadig have to forskellige advanced linjer, men en fælles afsluttende eksamen. Se endvidere referatets pkt. 3.

7 AD dagsordenen pkt. 11 Formanden sluttede af og takkede for gode input. Mødet var sat til 2½ time, hvilket var passende. Mødet sluttede Sascha Hedberg Sekretær

REFERAT AF 12. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 26. OKTOBER 2017 kl

REFERAT AF 12. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 26. OKTOBER 2017 kl FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 12. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 26. OKTOBER 2017 kl. 09.30 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel (VIP): OK Peter Holgersen MJ Claus Rohde MJ Lars Cramer-Larsen

Læs mere

REFERAT AF 8. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 11. OKTOBER 2016 kl

REFERAT AF 8. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 11. OKTOBER 2016 kl FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 8. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 11. OKTOBER 2016 kl. 10.00 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel (VIP): OK Peter Holgersen MJ Claus Rohde FULDM Peter

Læs mere

REFERAT AF 9. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 06. december 2016 kl

REFERAT AF 9. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 06. december 2016 kl REFERAT AF 9. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TIRSDAG DEN 06. december 2016 kl. 10.00 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel (VIP): OK Peter Holgersen MJ Claus Rohde FULDM Peter Sjøstedt FULDM

Læs mere

REFERAT AF 1. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET ONSDAG DEN 10. DECEMBER 2014 kl. 0930

REFERAT AF 1. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET ONSDAG DEN 10. DECEMBER 2014 kl. 0930 FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 1. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET ONSDAG DEN 10. DECEMBER 2014 kl. 0930 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel: MJ Claus Rohde OK Peter Holgersen FULDM Kristian Brobæk

Læs mere

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30

REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 FORSVARSAKADEMIET REFERAT AF 5. MØDE I MMS STUDIENÆVN VED FORSVARSAKADEMIET TORSDAG DEN 14. DECEMBER 2015 kl. 12.30 DELTAGERE: Videnskabeligt Personel: OK Peter Holgersen (Formand) MJ Claus Rohde FULDM

Læs mere

Til: Forsvarsakademiets Studienævn for MMS. Ref.: MMS 2016 studieordning.

Til: Forsvarsakademiets Studienævn for MMS. Ref.: MMS 2016 studieordning. Til: Forsvarsakademiets Studienævn for MMS. Ref.: MMS 2016 studieordning. Bilag: 1. UFM direktiv for anvendelse af ECTS point (uddrag). 2. Uddannelsesguiden fra ministeriet vedr. ECTS point (uddrag) 3.

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Ref.: a. FPTBST 180-6 Bestemmelse for uansøgt afgang af elever på grund- og videreuddannelser til mellemleder- og leder, juli 2007

Ref.: a. FPTBST 180-6 Bestemmelse for uansøgt afgang af elever på grund- og videreuddannelser til mellemleder- og leder, juli 2007 April 2015 BESTEMMELSE FOR UANSØGT AFGANG AF STUDERENDE VED FORSVARSAKADEMIETS UDDANNELSER. Ref.: a. FPTBST 180-6 Bestemmelse for uansøgt afgang af elever på grund- og videreuddannelser til mellemleder-

Læs mere

Ref.: a. Bekendtgørelse nr. 670 af 19/6 2014: Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser

Ref.: a. Bekendtgørelse nr. 670 af 19/6 2014: Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser April 2015 SUPPLERENDE BESTEMMELSER FOR EKSAMEN Ref.: a. Bekendtgørelse nr. 670 af 19/6 2014: Bekendtgørelse om eksamen og censur ved universitetsuddannelser (eksamensbekendtgørelsen) (internet) b. Forsvarsministeriets

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier

Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier I medfør af 8 a i lov nr. 122 af 27. februar 2001 om Forsvarets formål, opgaver og organisation m.v., som ændret ved lov nr. 568 af 9. juni

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I M Ø D E R E F E R A T 12. SEPTEMBER 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015

Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Referat af møde i Studienævn for Jura den 12. maj 2015 Tilstedeværende: Lone Hansen (Studieleder), Hans Viggo Godsk Pedersen (Formand), Charlotte Langer Søndergaard (næstformand), Ayo Næsborg-Andersen,

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

FAKBST FORSVARSAKADEMIETS SUPPLERENDE BESTEMMELSE FOR EK- SAMEN

FAKBST FORSVARSAKADEMIETS SUPPLERENDE BESTEMMELSE FOR EK- SAMEN FAKBST 180-2 2019-04 FORSVARSAKADEMIETS SUPPLERENDE BESTEMMELSE FOR EK- SAMEN Erstatter: FAKBST 180-2, Forsvarsakademiets supplerende bestemmelse for eksamen, 2015-04. Dato: 4. april 2019 1. GYLDIGHEDSOMRÅDE

Læs mere

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer

Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas Rømer Uddannelsesfagudvalg for Pædagogisk Filosofi Mandag d. 20.4.2015, 13-15 Emdrup: A112 Per Jepsen, Sune Frølund, Lars-Henrik Schmidt, Dag Munk Lindeman, Anna Fransgård, Mia Skjold, Anne-Marie E. Olsen, Thomas

Læs mere

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen

Fraværende: Dorte Kousholt, Lene Myong, Iram Khawaja (suppleant), Tea Berg Skailand, Lene Mejer Frederiksen Møde den: 23. oktober 2015 A 011 Uddannelsesnævnsmøde Pædagogisk psykologi Referat Til stede: Charlotte Mathiassen, Simon Nørby, Kristine Kousholt, Anne Maj Nielsen (afdelingsleder), Tanja Louise Rasmussen,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 19. juni 2013 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 18. juni 2013 Tilstedeværende: Per Servais (formand), Christina Maj Hegelund (Næstformand), Martin Storgaard

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet.

Det bemærkes at dagsordens punkter i toppen ikke stemmer overens med punkterne nede i dagsorden. Det skal rettes fremadrettet. Side 1/5 Mødedato: 8. marts kl. 15.00-17.00 Mødested: Det pædagogiske værksted Mødeemne: Møde i Studienævnet for oral sundhed Deltagere: Medlemmer: Gunver Madsen, Lotte Andersen, Jensa Ottosdottir, Uwe

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

Afbud: Christopher Kjær Glinvad (Erhvervsøkonomi-jura), Carina Damgren Madsen (Jura) og Nicoline Skals Laigaard (studievejleder)

Afbud: Christopher Kjær Glinvad (Erhvervsøkonomi-jura), Carina Damgren Madsen (Jura) og Nicoline Skals Laigaard (studievejleder) REFERAT Referat fra Studienævnsmøde i Det Juridiske Studienævn Mandag den 7. november 2016 kl.: 14:30-16:30, NJV. 6B, i lokale 1.02 Deltagere i mødet: Marlene Ydegaard deltog i mødet til og med punkt 3,

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 15. januar 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 14. januar 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Alexander Stapelfeldt (næstformand),

Læs mere

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale

Studienævnsmøde den 19. september Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 19. september Sted: Mødelokale I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 19. september 2012 M Ø D E R E F E R A T 19. SEPTEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat fra møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 15. maj 2007, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen

Jo de Mey IMM Kardiovaskulær og Renal Forskning Studerende Emma Bjørk Olsen Studiekoordinator Susanne Nicolaisen Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 14. december 2017 kl. 13.00 16.00 Sted: Mødelokale O94 Campus Deltagere: Studienævnsformand Judith

Læs mere

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn

Aarhus Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Odontologisk Studienævn Referat fra møde i Studienævnet Mandag den 04. september 2006 kl. 14.15 Til stede: Afbud fra: Desuden deltog: Eigil Kirkegaard (formand), Dorte Haubek (medlem) Elizabeth Riber (medlem), Jes H. Nielsen

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013

Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013 Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013 Tilstedeværende: Hans Viggo Godsk Pedersen, Ole Hammerslev, Camilla Hørby Jensen, Lone Hansen, Anders Daniel Møller, Charlotte Langer Søndergaard,

Læs mere

Evaluering af Masteruddannelsen i dansk som andetsprog, foråret 2011

Evaluering af Masteruddannelsen i dansk som andetsprog, foråret 2011 Evaluering af Masteruddannelsen i dansk som andetsprog, foråret 2011 Der har i foråret 2011 været udbudt et modul i masteruddannelsen i dansk som andetsprog. Modulet er samlæst med Uddannelsen til underviser

Læs mere

Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier

Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier BEK nr 1231 af 21/11/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 31. december 2016 Ministerium: Forsvarsministeriet Journalnummer: Forsvarsmin., j.nr. 2014/000549 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013

Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Evaluering af 3. semester Politik & Administration og Samfundsfag eftera ret 2013 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Opstartsdag... 3 Modul 4.1: Velfærdsstat velfærds- og

Læs mere

Referat fra møde i Studienævnet for Musik 02/19 - d. 27. februar 2019

Referat fra møde i Studienævnet for Musik 02/19 - d. 27. februar 2019 INSTITUT FOR KOMMUNIKATION S TUDIENÆVNET FOR MUSIK MUSIKKENS HUS MUSIKKENS PLADS 1 9000 AALBORG SAGSNR: 2018-017-00352 Referat fra møde i Studienævnet for Musik 02/19 - d. 27. februar 2019 27. februar

Læs mere

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009

Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Referat fra studienævnsmødet den 11. februar 2009 Tilstede: Erling Jensen, Henrik Find Fladkjær, Preben Sander Kristensen, Lars Gelsing, Jimmi Kristiansen og Nanna Damgaard Afbud: Ditte Hartvig, Anders

Læs mere

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112.

HD-studienævnsmøde tirsdag den 29. august 2017 kl i bygning 2635, lokale 112. Deltagere: René Franz Hentzel, Finn Schøler, Jan Laursen, Søren Erik Nielsen, Søren Høj Stadil Thomsen og Susanne Fjeldsted (referent) Desuden deltog Peder Østergaard 1 Godkendelse af referat fra seneste

Læs mere

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT

Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på KU og SDU Implementering af CensorIT K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Møde mellem Censorformandskabet for de farmaceutiske uddannelser og farmaceutiske fagmiljøer på

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september 2013

Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september 2013 Referat af møde i Studienævn for Jura den 3. september Tilstedeværende: Camilla Hørby Jensen, Hans Viggo Godsk Pedersen, Lone Hansen, Bugge Thorbjørn Daniel, Charlotte Langer Søndergaard, Gry Friis Vinterlie

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 I henhold til Standardforretningsorden for Kollegiale Organer ved Aalborg Universitet og Universitetets Vedtægt fastsættes herved følgende forretningsorden

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER

DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER August 2015 DIREKTIV FOR CENSORKORPS FOR FORSVARETS OFFICERSUDDANNELSER Ref.: a. Forsvarsministeriet, Bekendtgørelse om Forsvarets masteruddannelse i militære studier (nr. 1231 af 21. november 2014). b.

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af møde nr. 3 i Studienævnet for Psykologi Tid: tirsdag den 30. april, kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn torsdag den 16. marts 2006, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 30. maj 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden kl. 9 til 9.05 2. Projektorienterede forløb (drøftelsespunkt) kl. 9.05 til 9.30 3.

Læs mere

Evaluering af Masteruddannelsen i Underviser i dansk som andetsprog, efterår 2010

Evaluering af Masteruddannelsen i Underviser i dansk som andetsprog, efterår 2010 Evaluering af Masteruddannelsen i Underviser i dansk som andetsprog, efterår 2010 På Masteruddannelsen i Underviser i dansk som andetsprog blev der i efteråret 2010 udbudt undervisning på de tre følgende

Læs mere

Evaluering af masteruddannelsen i Ledelse af uddannelsesinstitutioner, efteråret 2010

Evaluering af masteruddannelsen i Ledelse af uddannelsesinstitutioner, efteråret 2010 Evaluering af masteruddannelsen i Ledelse, efteråret 2010 I efteråret 2010 blev der på masteruddannelsen i Ledelse udbudt undervisning på modulerne og Grundlæggende organisations- og ledelsesteorier. I

Læs mere

FORSVARSAKADEMIETS DIREKTIV FOR UDDANNELSESSTYRING

FORSVARSAKADEMIETS DIREKTIV FOR UDDANNELSESSTYRING FORSVARSAKADEMIETS DIREKTIV FOR UDDANNELSESSTYRING Bilag: 1. Opgaver og ansvar for funktioner (udgives snarest) 2. Anvendelse og indhold af uddannelsesdokumenter (udgives snarest) 3. Oversigt over IT-systemer

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481

Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl i mødelokale 424, bygning 1481 DET PSYKOLOGISKE STUDIENÆVN, AARHUS UNIVERSITET Referat af møde i Det psykologiske Studienævn tirsdag den 4. oktober 2005, kl. 09.15 i mødelokale 424, bygning 1481 Til stede: I. Preben Bertelsen, Henrik

Læs mere

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation

Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Årshjul for Studienævn for International Virksomhedskommunikation Tid 2018 JANUAR FEBRUAR Ansvar Emne Opgave Studienævn Uddannelse Frist for indstilling af nye studieordninger samt revision af eksisterende

Læs mere

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen.

Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard Jensen, Ann-Louise Hald, Studievejledningen på NAT, Erik Bjerregaard Pedersen. Uddannelse & Kvalitet, Sundhedsvidenskab Referat Emne: Møde i studienævn for farmaci Dato og tidspunkt: 9. november 2017 Sted: WP 19, 3. sal mødelokale 402 Deltagere: Judith Kuntsche, Pernille Lundsgaard

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

LSU 27. oktober 2016 referat

LSU 27. oktober 2016 referat LSU 27. oktober 2016 referat Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 27. oktober 2016 Varighed: 09.00-11.30 Referent: Camilla Dimke Tilstedeværende: Bjarke Paarup Jytte Ringtved Line Dalsgård

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES EXECUTIVE

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES EXECUTIVE Masterstudienævn Aarhus Universitet, Business and Social Sciences Referat af møde nr. 2 i Masterstudienævnet Tid: 25. april 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: R117 Til stede: Seniorforsker Mads Peter Sørensen,

Læs mere

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde

Dagsorden AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Møde den: 23. januar 2018 Lokale 366, Bygning 1481, Nobelparken IKK Studienævnsmøde Dagsorden 1. Navnerunde og kort orientering om studienævnets arbejde kl. 9 til kl. 9.10 1.1 Velkommen og navnerunde 1.2

Læs mere

Evaluering af Masteruddannelsen i Vejledning, efteråret 2010

Evaluering af Masteruddannelsen i Vejledning, efteråret 2010 Evaluering af Masteruddannelsen i Vejledning, efteråret 2010 På Masteruddannelsen i vejledning blev der i efteråret 2010 udbudt undervisning på modulerne og. I alt var der 57 studerende tilmeldt til de

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 3 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Torsdag den 15. september 2016 kl. 13.30-15.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, efterår 2010

Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, efterår 2010 Evaluering af Kandidatuddannelsen i Pædagogisk filosofi, efterår 2010 I efterårssemesteret 2010 blev der udbudt undervisning i følgende seks moduler indenfor kandidatuddannelsen i pædagogisk filosofi:

Læs mere

Politrådsmøde 25.02.13. 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer

Politrådsmøde 25.02.13. 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer Politrådsmøde 25.02.13 1.) Valg af referent og ordstyrer Lea er vælges som referent Petra er vælges som ordstyrer 2.) Godkendelse af dagsorden og referat Begge godkendt uden indsigelser. 3.) Orientering

Læs mere

Indledning. Kære censorer

Indledning. Kære censorer Indledning Kære censorer På vegne af censorformandskaberne udsendte vi fornyligt en survey, til deltagerne ved censormødet, og efterspurgte jeres feedback omkring det første fælles-afholdte censormøde.

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Ledderer Møde den: 8. april 2016, kl. 14.00 16.00 Bygning 1261, lokale 118 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver (Studieleder og studienævnsformand), Morten Frydenberg,

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat fra mødet i MBA-studienævnet Mandag den 17. december 2018 kl. 10.30-12.00 Bygning 2631 lokale K104 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder,

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Notat om Master i ledelse af offentlige velfærdsinstitutioner

Notat om Master i ledelse af offentlige velfærdsinstitutioner Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser 2012-13 FIV Alm.del Bilag 168 Offentligt Poul Erik Mouritzen Studieleder for masterstudierne Institut for statskundskab Syddansk Universitet

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden og præsentation af ny studienævnssekretær I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab M Ø D E R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato:

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat

ARTS. Møde 24. april 2018 kl Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn. Referat Møde 24. april 2018 kl. 10-14 Lokale D118 Masteruddannelsernes uddannelsesnævn Referat Deltagere: Jeanette Magne (uddannelseskoordinator) Frans Ørsted Andersen Lotte Hedegaard-Sørensen Helle Merete Nordentoft

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel.

Ordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt 10. november 2017, 10:00-12:30. Mødelokale 6B-0-36, Søndre Campus. Sted. Mette Juhl Vedel. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET TEOLOGISKE FAKULTET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2017) Stud.theol. Thomas Neergaard (næstformand) Stud.theol. Søren Frank Jensen Stud.theol. Maria Snejbjerg Louring

Læs mere

Referat af møde i studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling Den 11. december 2012

Referat af møde i studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling Den 11. december 2012 014-0014/14-4761 Referat af møde i studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling Den 11. december 2012 Deltagere: Signe Hørby Aller, Leo Catana, Gerd Christensen, Maja Brandenhoff Hansen, Klaus Bruhn

Læs mere

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser

Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser Samfundsøkonomiuddannelsen Fibigerstræde 2 Postboks 159 9100 Aalborg Procedure for evaluering af undervisning, semestre og uddannelser 1. Baggrund Der redegøres i dette notat for de procedurer på Samfundsøkonomi-uddannelsen,

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet

Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet Det Humanistiske Fakultetssekretariat Ledelsessekretariatet OKJ J.nr. Dok. Ore\kult\fleksmasterkult Den 27. februar 2006 2. udkast skal vi undlade at kalde det stud.ordning FLEKSIBEL MASTER FRA DET HUMANISTISKE

Læs mere

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA

Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA SYDDANSK UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studieordning for Bacheloruddannelsen i Jura BA Denne studieordning er udarbejdet med hjemmel i Undervisningsministeriets bekendtgørelse nr. 698

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Carolina Krystyna Magnowska, Karen Margrethe Callsen

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: Carolina Krystyna Magnowska, Karen Margrethe Callsen Møde den: 7. juni 2012, kl. 15.00-17.00 Lokale 9, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov, lektor Bente

Læs mere

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011

Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011 Evaluering af Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, foråret 2011 I foråret 2011 blev der udbudt et modul på Suppleringsuddannelsen i Pædagogisk Psykologi, perspektiv. Modulet blev udbudt i Emdrup

Læs mere

Medlemstal, konstitution m.v.

Medlemstal, konstitution m.v. Forretningsorden for Studienævnet ved Saxo-Instituttet, Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet 1. Studienævnet varetager de opgaver, der i henhold til Universitetsloven og Københavns Universitets

Læs mere

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB

ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB ENDELIGT GODKENDT OFFENTLIGT REFERAT STUDIENÆVNET FOR VIRKSOMHEDSKOMMUNIKATION, WEBKOMMUNIKATION OG INFORMATIONSVIDENSKAB Mødenr.: 08-2012 Dato: 26. september 2012 Sted: Kolding, lokale K 3.03 Starttidspunkt:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 1 (konstituerende møde) i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Onsdag den 4. februar 2015 kl. 10.15 Sted: Bygn. 1350, lokale

Læs mere

Vejledning for modulet

Vejledning for modulet Vejledning for modulet Et modul fra PD i Voksenlæring Februar 2011-1 - 1. Indledning Vejledning for modulet på PD i Specialpædagogik, bygger på følgende forudsætninger: At indholdet på modulet skal leve

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 28. oktober 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 28. oktober 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 30. oktober 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi i Odense Den 28. oktober 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Jan Møller Jensen, Mogens Nielsen,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 17. september 2012, kl Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab Møde den: 17. september 2012, kl. 15.15-17.00 Lokale: Værkstedet, Sygeplejevidenskab Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Hanne Kronborg Foverskov,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1.

1. Godkendelse af dagsorden Morten Høyer bad om at få tilføjet et punkt om eksamen på modul 1. Møde den: 12. november 2010 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Malou Juelskjær, Anne Morin, Kirstine Louise Mei Petersen, Erik Storrud, Bue Bohr, Morten Høyer

Læs mere

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted:

BILAG A. Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2016 fra kl. 10:30-12:00. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET BILAG A M Ø D E R E F E R A T 13. JUNI 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: studerende Ina Holden (afbud) og studievejleder Sidsel Bøge REFERAT Møde den: 20. februar, 2014, kl. 14.15-16.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet

JURIDISK STUDIENÆVN Jura- og erhvervsjurauddannelserne - Aalborg Universitet Referat af ekstra ordinært studienævnsmøde i Juridisk Studienævn ved Aalborg Universitet onsdag den 8. april 2015 kl.: 13:00-13:30 i lokale 1.02. Tilstede: Ulla Steen, Albert Sverrisson (jura), Christopher

Læs mere

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt

HEALTH AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt Møde den: Torsdag d. 11. oktober 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Jens B. Christensen, Morten Toft, Aleksander Kokholm Jensen

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014

Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 STUDIENÆVN FOR ERHVERVSØKONOMI 30. juni 2014 Referat af møde i Studienævn for Erhvervsøkonomi Den 27. juni 2014 Tilstedeværende: Anna Lund Jepsen (formand), Mogens Nielsen, Nicolai Holme Milsø Petersen,

Læs mere

Evaluering af Masteruddannelsen i Socialpædagogik, efteråret 2010

Evaluering af Masteruddannelsen i Socialpædagogik, efteråret 2010 Evaluering af Masteruddannelsen i Socialpædagogik, efteråret 2010 I efteråret 2010 blev der på Masteruddannelsen i Socialpædagogik udbudt undervisning på to moduler og Udviklingsog/. På disse moduler var

Læs mere

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.:

DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET FARMACEUTISKE FAKULTET J.nr.: 04-004-3 PH.D.-UDVALGET Referent: MWJ/PIA Endeligt referat Ph.d.-udvalget holdt møde onsdag den 18. februar 2009. Til

Læs mere

Til stede: Karen Egedal Andreasen, Janice Vester, Inger-Marie Brun, Asbjørn Molly og Lone Hersted Afbud:

Til stede: Karen Egedal Andreasen, Janice Vester, Inger-Marie Brun, Asbjørn Molly og Lone Hersted Afbud: Referat af semesterevalueringsmøde Master i Organisatorisk Coaching og Læring (MOC), 2.+4. semester, efterårssemestret 2014 Koordinatorer: Lone Hersted + Asbjørn Molly Dato: 29.05. 2015 Til stede: Karen

Læs mere

Evaluering af Masteruddannelsen i vejledning

Evaluering af Masteruddannelsen i vejledning Evaluering af Masteruddannelsen i vejledning På Masteruddannelsen i vejledning blev der i efteråret 2009 udbudt undervisning på modulerne og Vejledning i praksis. På modulet var der 30 studerende tilmeldt,

Læs mere