Referat af Hovedbestyrelsesmøde 3/16

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af Hovedbestyrelsesmøde 3/16"

Transkript

1 Referat HB-møde 3/16, 2. juni 2016 Side 1 af 13 Referat af Hovedbestyrelsesmøde 3/16 Deltagere: Majbrit Berlau, formand Niels Christian Barkholt, næstformand Annemette El-Azem Anne Jørgensen Mads Bilstrup Henrik Mathiasen Birthe Povlsen afbud Trine Quist Susanne Grove Susanne Lyngsø, afbud Rasmus Balslev, afbud Charlotte Vindeløv Mette Blauenfeldt, afbud Louise Dülch Kristiansen Nanna Viborg Olesen Anna Sofie Vedersø Larsen, SDS Durita Johansen, SDS Carsten Sørensen, 1. suppleant, afbud Øvrige Rasmus Meyer, sekretariatschef Per Vagnby, kontorleder, region Nord John Nielsen, kontorleder, region Syd Lene Kastaniegaard, kontorleder, region Øst

2 Side 2 af 13 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Politisk orientering 3. Budget Moderniseret klagesystem 5. Rep16 6. Folkemøde DS Lønningsvedtægten, fortroligt punkt 9. Drøftelse af Børnearbejdsgruppens arbejde 10. Sammenhold blandt offentlige ansattes organisationer (DS2022) 11. Evaluering af FU-konstruktionen 12. Oprettelse af ny faggruppe, børnesagkyndige i Statsforvaltningen 13. Virkelighedens Velfærd, finansiering af sekretariatsfunktion 14. Fortolkning af love, valg af RB-medlem og repræsentant 15. Organiseringsgrad 16. Evt. Orientering: A. Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsats på socialrådgiverarbejdspladser B. Orientering om DS arbejde med vold på bosteder m.v.

3 Side 3 af Godkendelse af dagsorden HB godkendte dagsordenen. 2. Politisk orientering DS har igangværende og planlagte indsatser vedr. integrationsområdet, beskæftigelsesområdet og bekæmpelsen af fattigdom, som til dels hænger sammen. Der redegøres i vedhæftede tre status-notater om de konkrete indsatser. Disse indsatser skal også ses i relation til det beredskab vedr. implementeringen af fattigdomsydelserne, som er besluttet af FU. Det er efterfølgende behandlet på HB 2/16, hvorfor det ikke medtages under denne status til HB 3/16. Det indstilles, at status på integrationsområdet, beskæftigelsesområdet og bekæmpelse af fattigdom drøftes og tages til efterretning. MBB orienterede kort om status på DS politiske arbejde, derpå fulgte kort drøftelse af kontanthjælpsområdet med fokus på kommunernes forskelligartede praksisser i forhold til udmøntningen af 225-timers-reglen. Derudover redegjorde Annemette El- Azem og Anne Jørgensen for de regionale drøftelser vedr. etableringen af én hovedorganisation. 3. Budget Fokus for HB s budgetdrøftelse i maj er første behandling af budgettet. I den forbindelse skal det bemærkes, at repræsentantskabet 2014 pålagde Hovedbestyrelsen at fremlægge en samlet økonomisk plan, der understøtter det strategiske arbejde med DS Den endelige budgetindstilling til repræsentantskabet vedtages på HB mødet d. 31. august. Tidsplan for politisk niveau 27. januar 2016 HB nedsætter politisk budgetgruppe 27. april 2016 HB drøfter politiske prioriteringer og investeringer 2. juni 2016 Første behandling af budget 31. august 1. september 2016 HB vedtager budgetindstilling til repræsentantskabet november 2016 Repræsentantskabsmøde På HB mødet i april vedtog man a) Medlemsprognose for 2016, 2017 og 2018, b) At budgetgruppen skulle arbejde videre med en fastfrysning af kontingentet på 518 i repræsentantskabsperioden, c) At budgetgruppen skulle arbejde videre med alle de foreslåede prioriteringer og investeringer. På mødet i juni drøftes følgende punkter.

4 Side 4 af Politiske prioriteringer og investeringer i 2017 og Besparelser og øvrig finansiering i 2017 og Egenkapitalen 4. Budget 2017 og 2018 (første udkast). HB drøfter de foreslåede punkter. HB drøftede revideret forslag til budget og besluttede enstemmigt at (a) indføre en praksis, hvor driftsbudgettet skal gå i nul, mens der sker en mertilførsel til Aktionsfonden svarende Aktionsfond-kontingent, at (b) HB efter Rep16 skal nedsætte en arbejdsgruppe, der arbejder med spørgsmålet om udviklingen af DS egenkapital, herunder forholdet mellem fri egenkapital og Aktionsfondens formue, at (c) der på HB-mødet i august skal ske en drøftelse af tilbagerulning af midler, hvis og såfremt medlemsudviklingen er mere positiv end budgetteret og at (d) det budget, der fremlægges til Rep16 skal indeholde finansiering af organiseringskonsulenterne indtil 31/ De 3 regioner skal betale kroner i 2017, til finansiering af organiseringskonsulenterne. Hovedbestyrelsen stemte om hvor vidt midler til advokatomkostninger i medlemssager også fremadrettet skal betales af Aktionsfonden. For stemte: Durita Johansen, Annemette El-Azem, Majbrit Berlau, Niels Christian Barkholt, Trine Quist, Mads Bilstrup, Susanne Grove, Louise Dülch, Anna Sofie Vedersø, Henrik Mathiasen. Imod stemte: Anne Jørgensen, Charlotte Vindeløv, Nanna Olesen. Hovedbestyrelsen besluttede således at (e) Rep16 skal præsenteres for et budget for perioden 2017/2018 hvor midler til advokatomkostninger i medlemssager også fremadrettet skal betales af Aktionsfonden. HB enedes om, at (f) den af HB nedsatte budgetgruppe udarbejder et forslag til HB vedr. udmøntningen af den resterende halve million kr., forslag til udmøntning skal ske på baggrund af HB-drøftelsen. 4. Moderniseret klagesystem Det foreslås at forenkle det nuværende klagesystem til kun to instanser (RB/DL og ekstern klageinstans), samt at tilbyde mægling på et tidligt tidspunkt i forløbet. Formålet er at sikre medlemmernes retssikkerhed i relation til DS håndtering af medlemmernes løn- og ansættelsesvilkår i personsager, men også at sikre DS relation til medlemmet, når medlemmet oplever, at der er grundlag for at klage. I sager, som ikke kan indbringes for ekstern instans (politisk fastsatte/bestemte forhold så som kontingentforhold, minimumstandarder, resultat af lønforhandlinger m.v.), foreslås - ud over mægling - kun mulighed for behandling i én instans (RB/DL).

5 Side 5 af 13 Klagesystemets nuværende opbygning med 3 klageinstanser (RB/FU HB ekstern) fremmer ikke den relation og dialog, som DS ønsker at skabe til medlemmet. Tværtimod synes opbygningen i sig selv at kunne være konfliktoptrappende. Der er ofte tale om ressourcekrævende sagsbehandling og et langt og belastende forløb for medlemmet. Det er utilfredsstillende for såvel medlemmet som DS, da medlemmets evt. dårlige oplevelser retmæssig eller ej er det, som medlemmet bærer med sig om DS. Som led i arbejdet har det været overvejet, om der kan opereres med en bagatelgrænse for, hvornår et medlem kan klage. Det kan imidlertid hurtigt stride mod den medlemsrelation vi ellers forfølger, hvor vi møder medlemmet og medlemmets oplevelser anerkendende og ikke dømmer om en medlemsoplevelse opfylder særlige kriterier. Det nuværende klagesystem hviler på en HB-beslutning, hvorfor HB også kan træffe beslutning om at modernisere systemet. HB kan dog også overlade den endelige beslutning til Repræsentantskabet. Det skal overvejes, dels om temaet kan komme til at spise for meget tid på et Repræsentantskab og dels at hvis der opstår behov for justeringer og ændringer af det nye system, så skal det afvente en Repræsentantskab. Der foreslås desuden en solidarisk ordning til finansiering af erstatningskrav ifm klagesager, som i al enkelhed går ud på, at den enhed, som har haft sagen betaler 50 pct. af erstatningskravet, mens de fire resterende enheder deler den anden halvdel af erstatningskravet. Af administrative årsager opereres der med en bagatelgrænse på kr. I vedlagte bilag 1 er beskrevet nærmere om baggrund og forslag. Af vedlagte bilag 2 fremgår statistik over antallet af klagesager. Af vedlagte bilag 3 fremgår forslag til en solidarisk ordning for betaling af erstatningskrav i klagesager som er tiltrådt af FU. HB beslutter, at der i sekretariatet og Tværgående ledergruppe arbejdes videre med udformning af konkret forslag til revision af klagesystemet jf. de i bilag 1 skitserede principper og med ikrafttrædelse 1. januar HB beslutter, om det evt. reviderede klagesystem endelig besluttes i HB eller på Repræsentantskabsmødet. HB beslutter forslag til en solidarisk ordning for betaling af erstatningskrav o.lign. i klagesager. HB godkendte indstillingen med tilføjelse af, at (a) HB skal holdes løbende orienteret om klagesituationen via udvidet klagestatistik, der både indeholder indkomne klager og klager der er blevet forhindret via den nye fokusering på mægling. HB besluttede endvidere at (b) den fornyede klagemodel ikke skal behandles på Repræsentantskabsmødet. I forhold til HB s behandling af moderniseret klagesystem ønskede (c) Louise Dulch ført til referat, at hun ikke støtter den nye model, men at hun ønsker at HB skal være første instans i forhold til behandlingen af klager.

6 Side 6 af Rep16 1) Der er på nuværende tidspunkt fremkommet en række forslag til lovændringer. HB bedes drøfte, om der skal arbejdes videre med disse forslag til nærmere diskussion på næste HB- møde i september. 2) HB drøfter forslag til inviterede gæster - HB drøfter oversigten over lovændringsforslag og beslutter, hvilke forslag, der skal arbejdes videre med. - HB godkender gæstelisten. HB besluttede at (a) behandling af HB s støtte til indkomne forslag skydes til HBmødet i august. HB ønsker at endvidere at (b) behovet for bisidder-funktion undersøges administrativt inden behandlingen på HB-mødet i august. Endvidere ønskede HB at der på sekretariatsniveau skal arbejdes videre med mulige konsekvenser af forslaget om at ophæve arbejdspladskriteriet. I forhold til gæster på Rep16 besluttede HB at (c) listen skal opdateres og at (d) der kun inviteres en repræsentant fra FTF (formanden), desuden skal en repræsentant fra uddannelsesstederne inviteres med. Endelig besluttede HB at (e) SUS og DH ikke skal inviteres til Repræsentantskabsmødet, men til Socialrådgiverdage. 6. Folkemøde 2016 Hovedbestyrelsen blev på HB 2/16 grundigt orienteret om DS deltagelse i Folkemødet. De vigtigste pointer herfra, samt et par nye informationer, præsenteres herunder til orientering. Debatter En oversigt over DS program er vedlagt som notat. Her fremgår både de debatter, som DS arrangerer samt de debatter, hvori DS deltager som debattør. Delegationen Der lægges en overordnet plan for, hvilke debatter DS skal deltage i, når folkemødeprogrammet er kendt. Delegationens deltagelse i de udvalgte debatter bliver planlagt og aftalt hver morgen på Folkemødet. Der vil blive lavet korte stikord til hver debat, som delegationsmedlemmet kan benytte sig af. Hver morgen vil der blive arrangeret morgenmøde for delegationen, hvor dagens program gennemgås og forskellige opgaver uddeles. Der er arrangeret fællesspisning for delegationen fredag aften på Restaurant Sommer. Delegationen er inviteret til housewarming i DLF s hus torsdag aften fra kl. 19. Delegationen vil kort før Folkemødet modtage en pakke med informationer om Folkemødet: en oversigt over DS egne debatter, en oversigt over de øvri-

7 Side 7 af 13 ge debatter, DS skal deltage i, praktiske oplysninger, en værelsesfordeling, kort over Folkemødet mv. Flemming Bo deltager som chauffør. Han vil transportere delegationsmedlemmer frem og tilbage til lufthavnen samt rundt på Folkemødet i et vist omfang. Synlighed Der er bestilt hættetrøjer til delegationen med DS logo. Der vil igen i år blive lavet en flyer. Den vil dog ikke som sidste år indeholde DS program men derimod et kort politisk statement på forsiden og DS kontaktoplysninger på bagsiden. Flyeren kan således både bruges som en slags visitkort for delegationen og som blikfang for vores politiske budskab om investeringer. Det overvejes pt., om der skal produceres slik med DS logo, som kan omdeles af delegationen som en del af synlighedsindsatsen. Det undersøges pt., om DS i samarbejde med DLF kan lave et suppekøkken foran DLF s hus i Allinge havn, der skal sætte fokus på børnefattigdom. Der skal i den forbindelse produceres en flyer med teksten: Mætte børn lærer bedst. Flyeren kan eventuelt have form som et suppebrev. Det indstilles, at HB tager orienteringen til efterretning. HB tog orienteringen til efterretning 7. DS2022 Vedlagt findes en opdatering på de 11 projekter i DS 2022 som beskriver projekternes formål, leverancer og fremdrift. HB tager orienteringen til efterretning. HB tog orienteringen til efterretning. 8. Lønningsvedtægten, fortroligt punkt 9. Drøftelse af Børnearbejdsgruppens arbejde På baggrund af flere meldinger om, at Socialministeriet sammen med Finansministeriet er i færd med at overveje det hidtidige styringskoncept på børneområdet med al dets bureaukrati, nedsatte HB i marts i år en ny Børnearbejdsgruppe. Sideløbende med ministeriets overvejelser sker der meget i kommunernes omstilling af børneområdet, især med en lang række kommuners overgang til en eller anden udgave af Sverigesmodellen. Vi er også midt i en proces, hvor sagsbehandlingssystemet på børneområdet, DUBU, skal genudbydes, så der er mulighed for at gentænke det. Endelig er det annonceret, at der

8 Side 8 af 13 fra juni 2016 skal afvikles frikommuneforsøg på børneområdet bl.a. for at udvikle nye styringskoncepter. Børnearbejdsgruppen skal frem til HB 4/16 gennemarbejde udspil fra DS, der kan spille ind i disse processer. Gruppen blev sammensat af HB ved behandling pr. mail, og den startede med et møde 6. april med de embedsmænd fra Socialministeriet og Finansministeriet, der forbereder overvejelserne i Socialministeriet. Mødet var et praktikerseminar, hvor embedsmændene kunne diskutere det konkrete arbejde i kommunerne ud fra spørgsmål, de selv havde formuleret. Deres tilbagemelding var, at mødet var en succes, og at de havde meget glæde af det. 4. maj holdt arbejdsgruppen sit første arbejdsmøde, der drøftede krav til Sverigesmodellen, forslag til et nyt styringsparadigme samt krav til ændringer i DUBU. Med afsæt i mødet arbejdes der nu med flere initiativer: - Et notat til ministeriet, som kan være et oplæg til en diskussion om ændringer i det nuværende styringsparadigme/ds krav til et nyt. Dette notat har førsteprioritet, fordi vi er blevet bekendt med, at ministeriet vil afslutte første runde af deres overvejelser i starten af juni. Dette notat fremsendes til HB, så det kan behandles på mødet. - Et notat med forslag til ændringer i DUBU. Som led i forberedelsen af det skal der laves en medlemsundersøgelse af, hvordan de oplever DUBU, og hvilke ønsker de har til det. - Et notat om DS forslag og krav til et kvalificeret arbejde med Sverigesmodellen Så snart der er gennemarbejdede notater eller andet i arbejdsgruppen, vil de efter aftale med ministeriet blive fremsendt til det, så notaterne kan indgå i ministeriets arbejde. Muligheden for pressearbejde som led i arbejdsgruppens arbejde vil løbende blive vurderet. Det indstilles, at HB - drøfter udkast til notatet om ændringer i det nuværende styringsparadigme - tager orienteringen om Børnearbejdsgruppens øvrige arbejde til efterretning HB havde på baggrund af oplæg fra Henrik Egelund en drøftelse af Børnearbejdsgruppens arbejde. HB godkendte papiret med tilføjelse af at (a) det skal tydeliggøres, at paragraf 11 ikke må misbruges, men alene skal bruges i de sammenhænge hvor det bidrager positivt i den aktuelle sag, at (b) det skal tydeliggøres og ekspliciteres, at forudsætningen for godt børnearbejde er tid og overskuelige sagstal, at (c) Skive-modellen skal fremhæves som et positivt eksempel på silonedbrydning og en klog måde at sikre sammenhæng i indsatserne, at (d) arbejdsgruppen skal være bevidst om at kommunikere budskaberne, således at ikke kun en snæver kreds af fagpersoner kan læse dokumentet, at (e) det skal tydeliggøres at der arbejdes i andre it-systemer end DUPU og at (f) investeringstankegangen, og fordele heraf, skal fremhæves i dokumentet. Endelig besluttede HB, at (g) arbejdsgruppen bemyndiges til at færdiggøre papiret på baggrund af drøftelsen i HB, uden at papiret skal endelig godkendes af HB.

9 Side 9 af Sammenhold blandt offentlige ansattes organisationer (DS2022) Som led i DS 2022 projekt 1 Sammenhold mellem offentligt ansattes organisationer er der udarbejdet et udkast til politikpapir til HB s drøftelse. Formålet er, jf. også projektbeskrivelsen, at HB har en politisk drøftelse af DS position i forhold til sammenhold mellem offentligt ansattes organisationer. Der eksisterer nogle typiske emner og temaer som har udfordret og angiveligt også fremover kan udfordre sammenholdet mellem de offentligt ansattes organisationer. I papiret skitseres værdien af sammenholdet mellem de offentligt ansattes organisationer, de tilbagevendende udfordringer for dette sammenhold og DS s position på disse udfordringer. Det indstilles, at HB drøfter udkast til politikpapir om sammenhold mellem offentligt ansattes organisationer med henblik på dels eventuelle ændringsforslag og dels at HB på HB 4/16 kan tiltræde et endeligt politikpapir. HB godkendte politikpapiret med tilføjelse af, at (a) perspektiverne for arbejdspladsniveauet/det lokale niveau skal indarbejdes på tværs af papiret, særligt i de første afsnit, at (b) papiret skal indtænkes i forbindelse med TR-uddannelserne, at (c) det skal ekspliciteres, at der også er en ligelønsproblematik i forhold til mænd og kvinder i socialrådgiverfaget, at (d) lærerkonflikten skal benævnes underviserkonflikten. 11. Evaluering af FU-konstruktionen Rep14 vedtog at etablere et Forretningsudvalg i DS. Begrundelsen lød: Der ønskes et udvidet Forretningsudvalg bestående af formand, næstformand og de tre Regionsformænd for at give mulighed for at styrke samarbejdet mellem det regionale og centrale niveau. Et udvidet Forretningsudvalg ses som nødvendigt for at sikre et forum, der kan give sparring på forskellige politiske drøftelser fx i forhold til FTF og LO, drøfte budgetlægning og opfølgning på Hovedbestyrelsens beslutninger. Det vil være oplagt at HB som en del af beretningen redegør for erfaringerne med den nye FU-model. Dette punkt skal bruges til at evaluere konstruktionen med sigte på at forberede beretningsafrapporteringen på Rep16. Centrale spørgsmål som HB bedes forholde sig til er følgende: Oplever HB at FU-modellen har bidraget positivt i forhold til (a) forberedelsen af HB-møderne og/eller (b) opfølgningen/eksekveringen på HB s beslutninger? Oplever HB at FU-modellen har bidraget positivt til at styrke samarbejdet mellem det regionale og centrale niveau? Er der klarhed (gennemsigtighed) omkring hvad der træffes beslutning om i de forskellige fora? Kan man med fordel arbejde med et årshjul der tydeliggør hvad der skal træffes beslutning om af hvem og hvornår? Kan man fordel udvide FU s kompetence for til gengæld at skabe mere rum for strategiske og politiske drøftelser i HB?

10 Side 10 af 13 Andre kommentarer vedr. FU-modellen. HB evaluerer FU-konstruktionen. HB evaluerede FU-konstruktion. HB s kommentarer kan sammenfattes som følger; der var overvejende enighed om, at (a) FU-konstruktionen har bidraget positivt til at sikre sammenhæng og fællesskabsfølelse på tværs af regioner og sekretariat, at (b) FU-konstruktionen har bidraget positivt i forhold til at forberede HB s diskussioner, ligesom (c) konstruktionen har bidraget positivt til at eksekvere HB s beslutninger på tværs af organisationen. Men konstruktionen har også betydet at (d) det til tider kan være svært gennemskueligt for nogle HB-medlemmer hvilke diskussioner der er taget i FU før behandlingen i HB, som eksempel nævnes særligt ansættelsen af organiseringskonsulenterne. I forlængelse heraf var der et ønske om at (e) det fremadrettet skal sikres, at FUreferaterne tilgår HB-medlemmerne, samt (f) at der på sekretariatsniveau arbejdes videre med ideen om et årshjul der tydeliggør, hvilke beslutninger der tages hvor og hvornår. Drøftelse (g) af udvidet kompetence til FU for at frigøre tid til mere strategiske drøftelser i HB tages på et senere tidspunkt. 12. Oprettelse af ny faggruppe, børnesagkyndige i Statsforvaltningen De børnesagkyndige i Statsforvaltningen har den 28. januar 2016 etableret en faggruppe, Faggruppen for børnesagkyndige ansat ved Statsforvaltningen. Anne Marie Krogh er valgt som formand og Christa Rosenkilde er valgt som kasserer. Den øvrige bestyrelse er Birte Pedersen, Dorthe Hyttel og Mette Huus. Faggruppen har ca. 25 medlemmer fordelt over hele landet. Det indstilles, at Hovedbestyrelsen godkender oprettelsen af den nye faggruppe. HB godkendte oprettelse af ny faggruppe. 13. Virkelighedens Velfærd, finansiering af sekretariatsfunktion For at sikre en kontinuerlig drift samt koordination af samarbejdet omkring kampagnen Virkelighedens Velfærd er organisationerne i initiativet enedes om at ansætte en medarbejder til at udgøre fast sekretariat. Dette skyldes at indsatsen indtil nu har kostet betragtelige sekretariatsmæssige ressourcer fra de deltagende organisationer. Der vil fortsat blive ydet et væsentligt bidrag fra de respektive organisationers sekretariater til at understøtte en sådan medarbejders rolle. Den fysiske placering af sekretariatsfunktionen indledes med 1 år i DLF, herefter et år i FOA, hvorefter funktionen skal evalueres. Udgifterne fordeles forholdsmæssig mellem de deltagende organisationer. Ansættelsen af en konsulent vil i alt koste or-

11 Side 11 af 13 ganisationerne kr. i en toårig periode. DS andel af denne udgift vil, hvis HB tilslutter sig, være 4% af den samlede udgift, svarende kr. Midlerne hertil tages fra HB s pulje. HB bør på baggrund af ovenstående sagsfremstilling beslutte, om DS sammen med DLF, FOA, BUPL og HK-kommunal skal medfinansiere en konsulent. Det vil fortsat være muligt for DS at være en del af kampagnesamarbejdet uden en medfinansiering, men det vil betyde en svækkelse af DS indflydelsesmuligheder i kampagnesamarbejdet, hvis og såfremt DS ikke bidrager til medfinansiering. HB beslutter, om DS skal medfinansiere en konsulent i samarbejdet om Virkelighedens Velfærd. HB godkendte indstillingen. 14. Fortolkning af love, valg af RB-medlem og repræsentant FU har behandlet et spørgsmål fra Region Nord, om hvorvidt tilstedeværelse på generalforsamlingerne skal være en forudsætning for valgopstilling til Regionsbestyrelse og Repræsentantskabet. FU besluttede at indstille til HB, at lovene fortolkes således, at det er muligt at meddele sit kandidatur til Regionsbestyrelse og som repræsentant til regionskontoret og at man som udgangspunkt er til stede på generalforsamlingen. Imidlertid kan der være forskellige grunde til, at en kandidat må melde rimeligt forfald, fx akut sygdom, aftenvagt eller lign. uden at det påvirker kandidaturet. Praksis er i overensstemmelse med dette. Regionerne er ansvarlige for at justere deres forretningsordner i overensstemmelse hermed. HB beslutter, om en udvidet fortolkning af lovene om lovligt forfald ved valg til Regionsbestyrelse og som repræsentant, ikke påvirker kandidaturet. HB godkendte indstillingen så lovene fremadrettet skal fortolkes således, at (a) man ved rimeligt forfald fortsat skal have mulighed for at stille op til Repræsentantskabet Desuden forslog HB, at (b) regionerne tydeliggør denne praksis i forretningsordenerne. 15. Organiseringsgrad Hvert kvartal udarbejdes der en oversigt over organiseringsgraden på det kommunale og det regionale område. Disse forelægges Hovedbestyrelsen til orientering. Her følger et opdateret overblik over medlemstal og organisationsgrad på det kommunale og det regionale område.

12 Side 12 af 13 Det andet kvartal (Q2) i 2016 er beregnet på baggrund af tal for februar måned i KRL (Kommunernes og Regionernes løndatakontor), mens medlemstallene fra vores medlemssystem er fra maj måned. Det skyldes et betydeligt time lack i KRL s database. Vi forventer dog ikke, at det har betydelige afvigelser. Organisationsprocenterne for andet kvartal er som følger: Det kommunale område: 80 % (+ 1 procent point) Der regionale område: 91 % (- 2 procent point) Fordelt på DS Regioner ser organisationsprocenten således ud: Det kommunale område Q Q Q Q DS Nord 84 % 84 % DS Syd 75 % 75 % DS Øst 76 % 78 % I alt 79 % 80 % Det regionale område Q Q Q Q DS Nord 101 % 97 % DS Syd 91 % 88 % DS Øst 90 % 89 % I alt i landet 93 % 91 % De kommunale organisationsprocenter er derved stabile i perioden mellem Q1 og Q2, mens der på det regionale område er sket betydelige fald i specielt DS Syd. Derudover er der sket en betydelig ændring i andelen af medlemmer med ukendt arbejdsplads: Medlemmer med Q Q Q Q ukendt arbejdsplads DS Nord DS Syd DS Øst I alt i landet Til orientering. HB tog til orienteringen til efterretning med tilføjelse af, at (a) HB ønsker at se bruttotallene.

13 Side 13 af Evt. Intet. Orienteringspunkter: A. Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsats på socialrådgiverarbejdspladser I 2015 gennemførte Arbejdstilsynet et særlig tilsynsindsats i forhold til det psykiske arbejdsmiljø på socialrådgiverarbejdspladser. De særlige tilsynsindsatser overfor bl.a. socialrådgiverarbejdspladser, skoler, daginstitutioner, hospitaler, m.v., var et led i en politisk aftale i 2012 lanceret af den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. DS har informeret om den særlige indsats overfor medlemmer og tilllidsvalgte i nyhedsbreve, artikler og på hjemmesiden, således at arbejdsmiljørepræsentanterne var klædt godt på. I Arbejdstilsynets særlige tilsynsindsats har man bevidst gået efter at finde arbejdspladser med problemer. Derfor er det naturligt at antallet af påbud er meget højt, og det svarer til niveauet for andre brancher, der har fået særlige tilsyn. En tredjedel af de besøgte arbejdspladser har fået påbud. Der er desuden givet et stort antal såkaldte vejledninger, hvilket kan tyde på at der mange flere arbejdspladser som har udfordringer, men at problemerne ikke har været store nok til et påbud. Over halvdelen af påbuddene drejer sig om Stor arbejdsmængde og tidspres. En fjerdedel handler om Vold og traumatiske hændelser. DS har fået aktindsigt i påbuddene, og kan konstatere, at der udelukkende er besøgt kommunale arbejdspladser, og at det især er jobcentre og børne-familieområdet der har fået påbud. Det skyldes formentlig at det fortrinsvis er her at mange socialrådgivere er ansat. Der er også afgivet påbud på områder som f.eks. handicap, psykiatri, social og integration. I foråret 2016 har vi fulgt op på indsatsen ved at afholde tre temadage for arbejdsmiljørepræsentanterne om Arbejdstilsynets måde at arbejde på, hvilket især er vigtig viden efter at Arbejdstilsynet er beskåret kraftigt fra 1. januar, og det dermed er sværere at få tilsynsbesøg, selvom medarbejdere klager over deres arbejdsmiljø til Arbejdstilsynet. B. Orientering om DS arbejde med vold på bosteder m.v. Siden drabet på en socialrådgiver og en læge på Forsorgshjemmet Saxenhøj har Dansk Socialrådgiverforening på forskellig vis været involveret i opfølgning på de politiske initiativer, der blev taget efterfølgende. Problematikken om forøget risiko for vold på bosteder og forsorgshjem er blevet aktualiseret ved det seneste drab på en sosu-assistent på Københavns Kommunes institution Lindegården ved Roskilde. Arbejdet har i høj grad foregået i samarbejde med Dansk Sygeplejeråd, Socialpædagogerne og FOA, og både på sekretariatsniveau og på formandsniveau. Denne status gennemgår summarisk de aktiviteter som DS har været involveret i. Hovedbestyrelsen to orienteringerne til efterretning.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret.

Budgettet er blevet tilpasset på områder, hvor der historisk har været et mindre forbrug end budgetteret. SIDE 1/6 EMNE Budget for 2019 og 2020 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB BUDGET X RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRINGER UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2019-20

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 5/16

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 5/16 Referat HB-møde 5/16, 25.-26. oktober 2016 Side 1 af 12 Referat af Hovedbestyrelsesmøde 5/16 Deltagere: Majbrit Berlau, formand Niels Christian Barkholt, næstformand Annemette El-Azem Anne Jørgensen Mads

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Godkendt referat RB-møde 190306 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. marts 2019 Bestyrelsesmødet afholdes i Randers Laksetorvet 1 C.3.10, 8900 Randers Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017 referat RB-møde 171115 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 15. november 2017 Bestyrelsesmødet afholdes ved 3F på Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Lokale 554 på 2. sal Program Kaffe og rundstykker

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter juni 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 22.-23. juni 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM maj 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Regnskab 2015 til

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Godkendt - referat RB-møde 170221 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 21. februar 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 4/16

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 4/16 Referat, HB-møde 4/16, 31. august 1. september 2016 Side 1 af 18 Referat af Hovedbestyrelsesmøde 4/16 Deltagere: Majbrit Berlau, formand Niels Christian Barkholt, næstformand Annemette El-Azem Anne Jørgensen

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 referat RB-møde 140424 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. april2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Mødet begynder kl. 09.30 Der vil være kaffe og brød fra

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 1/17

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 1/17 Referat HB-møde 1/17, 14. december 2016 Side 1 af 11 Referat af Hovedbestyrelsesmøde 1/17 Deltagere: Majbrit Berlau, formand Niels Christian Barkholt, næstformand Rasmus Balslev Anne Jørgensen Mads Bilstrup

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14

Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmøde i ledersektionen 8. november 2013 kl. 10-14 Tilstede: Anders Fløjborg, Helle Christoffersen, Anne Steenberg, Jeppe Bülow Sørensen, Rikke Rødekilde og Charlotte Holmershøj

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 1. marts 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 1. marts 2018 Godkendt - referat RB-møde 180301 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 1. marts 2018 Bestyrelsesmødet afholdes VIA University College, lokale A231, Gl Struervej 1, 7500 Holstebro. Program Kaffe

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2016

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2016 Referat RB-møde 161206 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2016 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Århus Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00 Mødet begynder

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. august 2016

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. august 2016 referat RB-møde 160824 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 24. august 2016 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30 Mødet begynder

Læs mere

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11.

Udvalgs-/mødereferat. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts L For referat: Karen Fischer-Nielsen. Dato for udarbejdelse: 11. Referat af møde i TR-rådet den 28. marts 2014 Dato for udarbejdelse: 11. april 2014 L For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius Kirsten Thoke (pkt. 1-5 og 7) Rikke Vigstrup Dalgaard

Læs mere

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a:

Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: 1. MISSION Den overordnede nationale mission for BAR FOKA s mission fremgår af Arbejdsmiljølovens 14 a: Det enkelte branchearbejdsmiljøråd skal inden for rådets område bistå branchens virksomheder med

Læs mere

Region Nord Generalforsamling

Region Nord Generalforsamling Region Nord Generalforsamling 1 Referat Århus 5. oktober 2018 Godkendelse af dagsorden 1. Valg af dirigent, bestyrelsen foreslår Per Westersø. Valg af referent. Konsulent Ole Hervik og konsulent Susanne

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 22. januar 2018 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. KB s arbejdsform 3.1.1. Udkast

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015 Referat - godkendt RB-møde 150427 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 27. april 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Holstebro, Fredericiagade 27-29, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150528 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 28. maj 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Åbyhøj Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 25. januar 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 25. januar 2018 Godkendt referat RB-møde 180125 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 25. januar 2018 Bestyrelsesmødet afholdes Grøndalsvej 1, 8260 Viby J (grøn bygning) Sune tager imod jer i receptionen. Program

Læs mere

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13

Referat. Dagsorden. Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13. Lise Hansen 17.05.13 Referat Referat af møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen, Region Sjælland 07.05.13 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 17.05.13 Deltagere: Lise Hansen, Lars Nielsen, Karen Kochen, Rosa

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 3/18

Referat af Hovedbestyrelsesmøde 3/18 Referat, HB-møde 3/18 8.-9. maj 2018 Side 1 af 12 Referat af Hovedbestyrelsesmøde 3/18 Deltagere: 1 Majbrit Berlau 2 Niels Christian Barkholt 3 Rasmus Balslev 4 Anne Jørgensen 5 Mads Bilstrup 6 Henrik

Læs mere

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger

1. Ansøgning til Nordeafonden - Strategi for med at få flere medlemmer, frivillige og afdelinger Referat af 23. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 17. juni 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010

Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB møde den 9. marts 2010 Indkaldelse til HB-møde den 9. marts 2010 Dagsorden: 1. Referater til underskrift Der foreligger referat fra HBM 18/02/10 til underskrift 2. Mødeaktivitet og rulledagsorden

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. oktober 2016 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM september 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Fortrolig sag

Læs mere

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen.

Indkaldelsen til repræsentantskabsmødet ( REP-mappen ) kan med fordel medbringes til drøftelsen. HB-møde/indkaldelse Hovedbestyrelsesmøde Tid: Mandag d. 22. oktober 2012 (kl. 9.15-17) Sted: Danske Fysioterapeuter, mødelokale A19 Nørre Voldgade 90, 1358 København K Dagsorden 1. Referater til underskrift

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3

Ann-Mari Simonsen, Steen Andersen, Anette Linderstrøm, Merete Kragh. 1/16 16/ Valg af mødeleder 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 12.02.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland - mødelokale 1 + 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anita Herold Gudmundsson, Rie Hestehave,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2018

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2018 Godkendt - referat RB-møde 181206 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 6. december 2018 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Århus Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 9 15:30 Fredag 9 14:30 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Godkendt referat RB-møde 190430 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 30. april 2019 Bestyrelsesmødet afholdes på Cafe Utopia, Danmarksgade 3, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest

Snitflader og funktionsbeskrivelse for HK MidtVest Stillingsbetegnelse Afdelingsformanden Kontorchef (A-niveau) Reference Repræsentantskabsgeneralforsamlingen Afdelingsbestyrelsen Nærmeste overordnede Ansvarsområde Øverste politiske leder af afdelingen

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter d. 3. december 2014 Dagsorden 1. Velkomst 2 Sager til diskussion/beslutning 2.1 Hovedbestyrelsens forretningsorden 2015-16 2.2 Afrapportering

Læs mere

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016

Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Dato: 29.04.2016 Ref.: Referat af BESTYRELSESMØDE den 29. april 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 8. september.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017

Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Indkaldelse til hovedbestyrelsesmøde i Danske Fysioterapeuter 27. januar 2017 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden og referat af HBM december 2016 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Proces for offentlig

Læs mere

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering

HB-mødeindkaldelse. Dagsorden. 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015. 2. Sager til diskussion/beslutning. 3 Sager til orientering HB-mødeindkaldelse Tirsdag d. 19. maj 2015 Dagsorden 1. Dagsorden og referat af HBM marts 2015 2. Sager til diskussion/beslutning 2.1 Nykredit - afkast og muligheder for alternative investeringer 2.2 Næste

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015 Godkendt - Referat RB-møde 150922 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 22. september 2015 Bestyrelsesmødet afholdes i Aalborg, Hadsundvej 184B, 9000 Aalborg Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 9. december 2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 9. december 2014 Referat - godkendt RB-møde 141209 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 9. december 2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Århus Program Kaffe og rundstykker 09.00-09.30

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 9. oktober 2017 kl. 9.00 15.30 der er kaffe fra kl. 8.30 Dagsorden: 1. Mødets åbning 2. Dagsorden 2.1. Referat 3. Sager til behandling 3.1. Generalforsamling 2017 3.2.

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 22. nov. 2018

Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 22. nov. 2018 Ergoterapeutforeningen Nørre Voldgade 90 DK-1358 København K Tlf: +45 88 82 62 70 Fax: +45 33 41 47 10 cvr nr. 19 12 11 19 etf.dk Referat af RB-møde, Etf Region Syd, 22. nov. 2018 Deltagere: Marianne Roth

Læs mere

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro.

Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Referat af generalforsamling i Seniorsektionen afholdt den 17. april 2018 på Årslev Kro. Pkt. 1. Erik Lund og Astrid Vestergaard blev valgt som stemmetællere. Edith Nikolajsen og Gunhild Svanevik blev

Læs mere

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S

Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Referat af Regionsbestyrelsesmøde 23. marts 2015 kl. 13.00-17.30 i lokale 3 på Holmbladsgade 70, 2300 København S Indhold Referat af Regionsbestyrelsesmøde... 1 1. Velkommen v. Tine Nielsen (5 min)...

Læs mere

Referat fra Seniorsektionens bestyrelsesmøde den kl 11-16, afholdt i Dansk Socialrådgiverforening, Toldbodgade 19B, København.

Referat fra Seniorsektionens bestyrelsesmøde den kl 11-16, afholdt i Dansk Socialrådgiverforening, Toldbodgade 19B, København. Notat Dato 20. september 2017 ch Side 1 af 6 Referat fra Seniorsektionens bestyrelsesmøde den 31.8.2017 kl 11-16, afholdt i Dansk Socialrådgiverforening, Toldbodgade 19B, København. Deltagere: Hele bestyrelsen:

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 23. maj 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 19. januar 2017

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 19. januar 2017 Godkendt - referat RB-møde 170119 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 19. januar 2017 Bestyrelsesmødet afholdes i Holstebro, Fredericiagade 27-29, 7500 Holstebro Program Kaffe og rundstykker 09.30-10.00

Læs mere

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016.

Med afsæt i hovedbestyrelsens årsplan var der udarbejdet dagsorden, der havde været til forbehandling i Formandskabet den 10. november 2016. Referat af hovedbestyrelsesmøde i Diabetesforeningen Tid: Torsdag den 24. november 2016, kl. 16.00-20.00 Sted: Diabetesforeningen, Toldbodgade 33, København Tilstede: Truels Schultz, Jørgen Andersen, Torben

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D februar Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 9. -10. februar 2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012.

2. Kulturaftale Nordjyllands årsregnskab 2011 Kulturaftale Nordjyllands reviderede årsregnskab skal indsendes til Kulturministeriet i september 2012. Møde i politisk ledelse onsdag den 5. september kl. 08.30-10.00 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø, mødelokale 2 Deltagere: Anne-Dorte Krog, Aalborg Kommune Arnold Larsen, Thisted Kommune

Læs mere

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet

Referat. Punkt 2, bilag 2. Dato: Tirsdag den 20. november Referat fra mødet Referat Punkt 2, bilag 2 Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. november 2012 Emne: Referat fra mødet Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Lisbeth Højmark, Danske Regioner

Læs mere

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend

12.01.2012. Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen, Marjanne den Hollander, Karen Kochen, Merethe Fehrend Referat Referat af møde i: Regionsbestyrelsesmøde i region sjælland Dato for møde: 12.01.2012 For referat: Dato for udarbejdelse: Lise Hansen 07.02.2012 Deltagere: Lise Hansen, Lisbet Jensen, Lars Nielsen,

Læs mere

Referat. TR-rådet 26. april 2016

Referat. TR-rådet 26. april 2016 Referat Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 26. april 2016 For referat: Dato for Karen Fischer-Nielsen udarbejdelse: 10. maj 2016 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Lone Guldbæk

Læs mere

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN

DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN Dato: Ref.: DAGSORDEN TIL BESTYRELSESMØDE DEN 27.02. 2015 Dato: 27.02.2015 Tid: 9.00 10.00 Kaffe fra kl. 8.30 Sted: Birk Centerpark 4, Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016

Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016 Dato: 17.06.2016 Ref.: Referat fra BESTYRELSESMØDE den 27. juni 2016 Tid: 09.00 15.00 Sted: Mødelokalet Kredskontoret Birk Centerpark 4 7400 Herning Indkaldte: Peter Sandkvist Grete Rask Anders Røn Kallesøe

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Sundhedskoordinationsudvalget 13-05-2015 09:00. Mødelokale på regionsgården BESLUTNINGER Sundhedskoordinationsudvalget - mødesager Sundhedskoordinationsudvalget MØDETIDSPUNKT 13-05-2015 09:00 MØDESTED Mødelokale på regionsgården MEDLEMMER Formand Per Seerup Knudsen Næstformand

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3

Kim Walther Andreasen, Merete Kragh, Rie Hestehave, Anette Linderstrøm. 22/17 17/ Valg af dirigent til at lede mødet 3 REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 06.04.2017 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Fremmødte suppleanter: Ikke tilstede: Anita Gudmundsson, Ann-Mari Simonsen,

Læs mere

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 12. november 2014

Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 12. november 2014 referat - godkendt RB-møde 141112 1 Indkaldelse til regionsbestyrelsesmøde d. 12. november 2014 Bestyrelsesmødet afholdes i Århus, Søren Frichs Vej 42H, 8230 Århus Mødet begynder kl. 12.30 Der vil være

Læs mere

Referat af dagsorden:

Referat af dagsorden: Referat af afdelingsbestyrelsesmød torsdag den 20. september 2012 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Karen Munk Andersen, Tina Groth, Lotte Christensen, Kim Barslund, Ellen Christiansen, Jytte Kristiansen,

Læs mere

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017

Dagsorden Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 Kredsbestyrelsesmøde den 13. november 2017 kl. 9.00 11.00 intro for nye KB medlemmer der er kaffe fra kl. 8.30 Kl. 11.00 14.30 ordinært KB møde kl. 15.00 18.00 Reception i forbindelse med ændringer i kredsformandskabet

Læs mere

: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (ved 12-tiden sandwich) Derefter sommerafslutning

: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (ved 12-tiden sandwich) Derefter sommerafslutning Referat 4. juni 2015 Hovedbestyrelsens ordinære møde 9. juni 2015 Tid 9.45-15.45: Ordinært hovedbestyrelsesmøde (ved 12-tiden sandwich) Derefter sommerafslutning Sted Snaregade 10A - 1205 København K.

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst DS Region Øst 21. september 2015 Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst Tid: Onsdag den 16. september 2015, kl. 9.00 til 16.00 Sted: Regionskontoret, Kornerups Vænge

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30 Aarhus, den 4. marts 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30 Referent: AK punkt 1 7/CI punkt 8 12 Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: DRF og

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Ref.: Lene Andersen Dato: Dato: 8. juni Tid: kl. 09:00 15:00. Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland Birk Centerpark Herning

Ref.: Lene Andersen Dato: Dato: 8. juni Tid: kl. 09:00 15:00. Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland Birk Centerpark Herning Dato: 8. juni 2018 Ref.: Lene Andersen Dato:08.06.2018 Tid: kl. 09:00 15:00 Sted: Socialpædagogerne Midt- og Vestjylland Birk Centerpark 4 7400 Herning Der er kaffe og rundstykker fra kl. 8:30 Der er frokost

Læs mere

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum

Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13. Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014. Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Center for Børn & Familie Dato 14-03-2013 j./sagsnr. 87.00.00-P35-1-13 Referat af centerudvalgsmødet den 20. maj 2014 Medlemmer af Centerudvalget: Notat udarbejdet af: Simon Bjerrum Jens Zachariasen Inge

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02

Dato: :15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 REFERAT 2017 GEODANMARK BESTYRELSESMØDE Dato: 06-02-2017 10:15 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 KBH S, lokale S-02 Deltagerfortegnelse...3 1. Godkendelse af dagsorden og referat...4 1.1. Godkendelse af

Læs mere

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl

Referat HB 04. Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl Referat HB 04 Lørdag den 6. februar 2016 Aarhus Stadionhal Kl. 10.00 16.00 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Jeanette Lund Clausen, Bredde- og Udviklingsansvarlig Kenneth Larsen,

Læs mere

Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE

Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE Dagsorden & referat bestyrelsesmøde SEKTIONEN FOR SELVSTÆNDIGE SOCIALRÅDGIVERE Fredag d. 21. august 2015 fra kl. 9-14 Charlotte Holmerhøj fra DS deltager i mødet. 1. Valg af referent - Eva 2. Godkendelse

Læs mere

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 30. august Referat

Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg. 30. august Referat FOA Fag og Arbejde Fælles afdelingsbestyrelsesmøde FOA Thisted-Morsø og FOA Aalborg 30. august 2016 Referat 1. VALG AF REFERENT OG DIRIGENTER... 2 2. GODKENDELSE AF DAGSORDEN... 2 3. STATUS PÅ SAMMENLÆGNINGSPROCESSEN...

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Referat fra TR møde i Region Sjælland

Referat fra TR møde i Region Sjælland Referat fra TR møde i Region Sjælland Tid: Onsdag d. 3. juni 2015. Sted: Ringsted Sygehus, Bøllingsvej 30, 4100 Ringsted Ordstyrer: Line Reffelt Jørgensen. Referent: Marie Krestensen Lauridsen Dagsorden:

Læs mere

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst DS Region Øst 30. august 2017 Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst Tid: tirsdag den 29. august 2017, kl. 16.00 til 19.00 Sted: Professionshøjskolen Metropol, Kronprinsesse

Læs mere

Styregruppen for fusionsprojektet holdt møde den Her kan du læse om mødets resultater og de næste skridt i arbejdet med at forberede fusionen.

Styregruppen for fusionsprojektet holdt møde den Her kan du læse om mødets resultater og de næste skridt i arbejdet med at forberede fusionen. Marts april 2014 5. udgave Nu tegner der sig en råskitse til en politisk organisationsmodel for en kommende afdeling. En organisation, der har fokus på at samle organisationens kræfter dér hvor det giver

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6,

Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6, Torsdag den 17. juni 2010 på Experimentarium kl. 15.00 18.00 Deltagere: Nils O. Andersen, Randi Brinckmann Wencke, Claus Hviid Christensen og Wenche Erlien, Gitte Bailey

Læs mere

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr

Referat. fra. FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december FIUSYS. nr 155 Referat fra FOA Fag og Arbejde Vendsyssel. Bestyrelsesmøde mandag den 17. december 2018 FIUSYS. nr. 9501-18-08-01 Mødet startede kl. 9.00 og sluttede kl. 15.35 Mødet blev afholdt i afdelingens lokaler

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

l For referat: Karen Fischer-Nielsen

l For referat: Karen Fischer-Nielsen Udvalgs-/mødereferat Referat af møde i TR-rådet den 25. oktober 2010 Dato for udarbejdelse: 5. november 2010 [Dagsordens pkt. / Sagstype] l For referat: Karen Fischer-Nielsen Deltagere: Kirsten Ægidius,

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogerne Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon: 7248 6500 Fax: 7248 6510 Mail: storstroem@sl.dk Web: sl.dk/storstroem REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 21.06.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou

Læs mere

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16)

Tatiana Skov, Margit Koch, Maria Melchiorsen, Susanne Nielsen, Merete Kragh, Steen Andersen. Andre: FTR Tobias L. Pedersen (Gæst under punkt 10/16) REFERAT FOA Nordsjælland - afdelingsbestyrelsen Dato: 21.04.2016 kl. 8:30 Sted: FOA Nordsjælland lokale 1 & 2 Arkivsag: 16/26183 Tilstede: Ikke tilstede: Anette Linderstrøm, Anita Herold Gudmundsson (gået

Læs mere

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E

G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E REFERAT 2016 G E O D A N M A R K B E S T Y R E L S E S M Ø D E Dato: 18-11-2016 10:30 Sted: KL, Weidekampsgade 10, 2300 København S, lokale S-04 Deltagerfortegnelse... 3 1. Godkendelse af dagsorden og

Læs mere

Notat. CH ESDH-sag: [sagsnummer] Arbejdsplan for Ledersektionens bestyrelse 2012-2014

Notat. CH ESDH-sag: [sagsnummer] Arbejdsplan for Ledersektionens bestyrelse 2012-2014 Notat Dato Side 1. 1 november af 9 2012 CH ESDH-sag: [sagsnummer] Arbejdsplan for Ledersektionens bestyrelse 2012-2014 Tidspunkt 16. november 2012 kl. 10.00 Julefrokost kl 12.30 Reception kl. ca 14.30

Læs mere

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING

MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Dagsordenpunkt 2 MEDDELELSER FRA FORMANDEN/ADMINISTRATIONEN ORIENTERING Bestyrelsen orienteres løbende om Anti Doping Danmarks resultater, aktiviteter og initiativer. 2.1 Kvartalsrapport for 4. kvartal

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo

Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo Referat af Bestyrelsesmøde Guldborgsund Frivilligcenter Mandag d. 6. oktober kl. 16 18, Banegårdspladsen 1A. Afbud fra: Erling, Margrit, Susanne, Bo 1. Bemærkninger til referat den 12. august 2014? Nej

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30

Referat. Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl til 14.30 Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 17. maj 2018 kl. 13.00 til 14.30 Tilstede: Ursula Dybmose, KL, formand Joan Prahl, FOA, næstformand Jette Hovedskov, Danske regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne

Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Socialrådgivernes beslutninger fra REP16 har fået luft under vingerne Kære DS-repræsentanter Først og fremmest endnu en gang tak for to forrygende dage ved REP16, hvor vi både fik taget hul på en række

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst

Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst DS Region Øst Dato Referat fra Regionsbestyrelsesmøde Dansk Socialrådgiverforening, Region Øst Tid: onsdag den 6. december 2017, kl. 16.00 til 19.00 Sted: Jobcenter Rødovre, Egegårdsvej 66, 1. sal, 2610

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 10.3.2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015

Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland. Referat af møde i formandskabet for RAR Sjælland den 9. marts marts 2015 Deltagere: Flemming Kronsten, formand Carsten Bloch Nielsen, næstformand 11. marts 2015 Marianne Sumborg, arbejdsmarkedsdirektør AMK-Øst Helle Klein, AMK-Øst (referent) Afbud: Gert Jørgensen, næstformand

Læs mere

Lokale RØD, indgang E.

Lokale RØD, indgang E. FTF MIDTJYLLAND FTF Midtjylland, Marienlystvej 14, Virklund, 8600 Silkeborg Tlf.: 21754731, E-mail: thor1@post10.tele.dk. Virklund den 13. februar 2017 Referat Bestyrelsesmøde i FTF MIDTJYLLAND Tidspunkt

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 11. oktober.2016 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Bemærk at mødet er berammet fra kl 10.00-13.30, hvorefter en del af bestyrelsen deltager i Uddannelsesforbundets høring i Fællessalen om ekspertgruppens anbefalinger.

Læs mere