Notatet skal kvalificere den overordnede beslutning om den fremtidige anvendelse og placering af

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Notatet skal kvalificere den overordnede beslutning om den fremtidige anvendelse og placering af"

Transkript

1 Notat om lokalekabale i Ringsted Kommune. Dette notat er udarbejdet i forlængelse af diskussionen og de forslag, som forvaltningerne blev bedt om at undersøge på det fælles udvalgsmøde mellem Plan & Bolig og Kultur & Fritid d. 14. juni Notatet skal kvalificere den overordnede beslutning om den fremtidige anvendelse og placering af Vandrerhjemmet Historiens Hus (Ringsted Museum og Ringsted Arkiv) Billedskoleundervisning og billedkunstnerisk grundkursus (BGK) Ringsted Galleriet Musikskolens administration (og fremtidig brug af bygning 109 på kasernearealet) Anvendelse af Ridehuset Anvendelse af Gymnastiksalen på kasernearealet 1)Overordnede succeskriterier. Den samlede kabale og rokade skal i videst muligt omfang tilgodese krydsfeltet for følgende kriterier: Sikre en optimal udnyttelse af den nuværende kommunale bygningsmasse, herunder også mulig-heden for at kunne frasælge bygninger. Sikre den mest hensigtsmæssige placering og rammevilkår for de berørte institutioner og ikke mindst deres brugere. Fastholde og udbygge de centrale aktivitets torve i Ringsteds byrum, Her tænkes på kaserne-arealet, bymidten og Tvær Allè (Sportcenter, Bibliotek og Anlægget). Sikre maksimal værdiskabelse i forhold til anlægsøkonomi, drift og udnyttelse. Anvise konkrete tids- og handlingsplaner 2) Vandrerhjemmet. Vandrerhjemmet har i dag til huse på Amtstuegården og fra 1. april 2011 også med en filial i det ene fløj på Ole Hansens Vej. Filialen blev etableret for at kunne leve op til Danhostels krav til værelseskapacitet, da en fløj på Amtstuegården måtte nedlukkes. Vandrerhjemmet disponerer i dag 8 værelsesenheder på Amt-stuegården og 17 på Ole Hansens Vej og har en belægning på overnatninger om året. Omsætningen i regnskabsår 2011 udgjorde ex. moms, hvoraf forpagter betaler en afgift på 15 % til Ringsted Kommune. I Cowis rapport fra april 2011 er udsagnet, at der fortsat er basis og behov for drift af et vandrerhjem / low budget overnatning i Ringsted. I samme rapport noteres, at hver overnatning (landsgennemsnit) udløser en omsætning på kr. 325 i lokalområdet.

2 Såvel i placering og ikke mindst i den fysiske ramme er beliggenheden på Ole Hansens Vej ideel. De gamle plejehjems værelser med eget toilet kan for meget få midler omdannes til vandrerhjems værelser af høj standard. Den nuværende filial på 17 værelser inkl. produktionskøkken blev etableret for kr og fløj nr. 2 med (18 værelser) kan sættes i stand for et tilsvarende beløb. Ole Hansens Vej står foran en større renovering. Taget skal udskiftes til en samlet pris på 8 mio. kr. Den optimale model (plan A) vil være at udbyde Ole Hansens Vej til salg (limiteret udbud) til kommercielle operatører indenfor lowbudget hotel sektoren. Foruden salgsprovenuet vil Amt-stuegården kunne frigøres til andet formål og Ringsted vil stadig kunne tilbyde gæster en low budget overnatning. Dag- og sundhedsplejen flyttes til Zahles Vej.Børnehaven lejer sig ind hos den nye ejer. Ekstern mægler er allerede i gang med at afsøge markedet for et limiteret udbud. I plan B står valget mellem følgende 2 modeller Ole Hansens udbydes til salg(uden limitering). Hvis salget lykkedes overflyttes Vandrerhjemmet til Amtstuegården eller vandrerhjemsdriften indstilles helt. På den lidt længere bane vil det være et oplagt alternativ,at vandrerhjemstilbuddet kobles til det Sportotel, som indgår i ideskitsen for den kommende udbygning af Sportcentret og TMS/ZBC s tanker om et sportscollege. Vandrerhjemsdriften fortsættes i de 2 fløje på Ole Hansens Vej. Med en flerårig lejeaftale med en privat operatør vil det formentlig være muligt at løfte omsætningen til 3-4 mio. kr. Amtstuegården frigøres. 3) Historiens Hus. Historiens Hus ligger i dag på 2 adresser: Ringsted Arkiv på Skolegade 9 og Ringsted Museum på Køgevej i en bygning, som er lejet af Ringsted Vindmøllefond ( PBI) for 1 kr. i årlig husleje. De 2 institutioner er organisatorisk fuldt fusionerede. Der er i mange år arbejdet for en samflytning for at kunne høste de drift- og personalemæssige fordele ved at være under samme tag. De lejede lokaler på Køgevej trænger til en større renovering og byder ikke på optimale rammer for et museum. Der er søgt og opnået dispensation hos Kulturstyrelsen i forhold til udstillingsareal. Kravet er 500 m 2 for at opnå statstilskud. Museet kan honorere 240 m2. Historiens Hus finansieres af kommunen (3,1 mio. i 2011) og af Staten (0,8 mio. kr.). Hertil kommer ekster-ne midler til projekter (t.eks. Middelalderfestival). Sammen med 5 andre museumskommuner undersøger Historiens Hus og forvaltningen for øjeblikket grundlaget for en regional museumsfusion. Baggrunden

3 herfor er ikke mindst Kulturstyrelsens klare udmelding og ønske om større enheder i det danske museumslandskab. Et egentligt beslutningsgrundlag for fusionen forventes at kunne behandles i de 6 byråd primo I den nuværende udredning er der fuld tilslutning til, at den regionale arkæologi enhed (12-14 arbejdspladser)med fordel kan søges placeret i Ringsted, når den udbydes af Kulturstyrelsen. Udfaldet af fusionen og den afledte arbejdsfordeling er afgørende for de fremtidige rammevilkår for Historien Hus. Såfremt fusionen mislykkes vil det være nødvendigt at redefinere rammer og mål for museumsarbejdet i Ringsted, da det næppe kan forventes, at statstilskuddet i givet fald kan fastholdes på den lange bane. Redefineringen skal både omhandle aktiviteter og udstillingsareal, og den vil have stor betydning for Historiens Hus fremtidige behov i forhold til fysiske rammer. I nedenstående handlingsplan forudsættes, at fusionen lykkes og arkæologien med stor sandsynlighed placeres i Ringsted. Historiens Hus, Ringsted Arkiv og arkæologien samles under et tag. En placering i bymidten med et tæt samspil til Skt. Bendts Kirke vil være optimal i forhold til såvel besøgstal som liv i bymidten. Historiens Hus (arkiv og arkæologi) flyttes til Amtstuegården. Børnehaven flyttes. Vandrerhjemmet flyttes til Ole Hansens Vej (eller driften indstilles) Lejemålet på Køgevej ophører. Den kommunalt ejede tilbygning (tidligere Radiomuseum) sælges til PBI med henblik på nedrivning. Skolegade 9 sættes til salg. 4) Billedskoleundervisning og BGK. Værkstedet og undervisningen finder i dag sted i lokaler (60-80m2) i tilknytning til Ringsted Galleriet og omfatter i 2012 følgende elevgrupper: Musik- og kulturskolen 27, Ungdomsskolen 12, Den musiske aftenskole 40 og billedkunstnerisk grundkursus (under kulturaftalen) 14. I alt 73 elever. Undervisningen og lokaleleje finansieres over aftenskole og folkeoplysning samt midler fra kulturaftalen til BGK På linje med galleriet er faciliteterne og den fysiske ramme i en sørgelig stand, der nødvendiggør at der findes alternative lokaler. Billedskolen flyttes til Gymnastiksalens badeafdeling og bliver hermed en integreret del af miljøet omkring musikskolen. 5) Ringsted Galleriet.

4 Ringsted Galleri er et foreningsejet galleri beliggende Bøllingsvej 15. Foreningen får et årligt kommunalt tilskud på kr Udstillingsarealet i den gamle garage/værksted er på godt 130 m2. Daglig åbningstid , lørdag -søndage Gennem tiden er det lykkedes Ringsted Galleriet at tiltrække mange markante kunstnere og udstillinger. Det må dog konstateres at hverken placering eller åbningstid er optimal. Hertil kommer at de lejede lokaler er i en sørgelig/kondemnabel forfatning med indtrængende vand og et meget stort varmeforbrug. Tilskuddets størrelse taget i betragtning er det klart, at kommunen er i sin fulde ret til at stille krav til det galleriformat som leveres. Forvaltningen har i de seneste år undersøgt mulige alternativer for lokale og placering, herunder indplacering i Ringsted Centeret i kombination med et konditori/café. Hermed kunne galleriet placeres centralt i bymidten, udvide sin åbningstid ( ) og mangedoble sit besøgstal. Det kommunalt støttede Ringsted Galleri bør indgå et lejemål centralt i byrummet, udvide sin åbningstid, mangeldoble sit besøgstal og dermed blive et værdifuldt bidrag til mere aktivitet og liv i bymidten. Det kunne være i Ringsted Centret, hvis Nordicom lykkes med det nye format for centret Alternativt kan Ringsted Galleriet tilbydes lejemål i bygning 109 på kasernen. Men bygningen er ikke umiddelbart egnet og placeringen er igen sekundær i forhold til kundeflow. 6) Musikskolens administration (fremtidig anvendelse af bygning 109). Musikskolens administration har i dag til huse i bygning 109 på kasernearealet Det må konstateres at den manglende fysiske sammenhæng mellem administrationsenhed og musik-lokaler er uhensigtsmæssig. Det koster den daglige tætte kontakt og dialog med såvel timelærere som elever. Der er et stort ønske og behov for at få administrationen flyttet ind i Eksercerhuset. Handlingsplan. Det undersøges om administrationen ( m2) kan etableres i Eksercerhuset (gavlpartiet) I positivt fald kan bygning 109: udbydes i salg Om ønsket udlejes til Ringsted Galleri. 7) Anvendelse af Ridehuset.

5 Som aftalt på det fælles udvalgsmøde d. 14. juni 2012 har forvaltningen foretaget en vurdering af mulig-heden for at samflytte Historiens Hus (inkl. evt. arkæologisk enhed)musikskolens administration, galleri og billedskole i Ridehuset. Det forventes, at der i alt (en indre skal i 2 dæk) kan etableres et samlet areal på 900 m2. Forventet byggesum for de 900 m2 udgør mio. kr. Hertil kommer en nødvendig udskiftning af Ridehusets tag i beløbsrammen 3-5 mio. kr. Den ønskede aktivitetsmasse vil ikke kunne rummes på de 900m2. I forhold til samspillet med Skt. Bendts kirke og styrkelsen af bymidten vil placeringen ikke være optimal for Historiens Hus. Hertil kommer at investeringsrammen på mio. kr. ikke står mål med udbyttet. Beløbet vil give langt mere effekt og værdi hvis det kan udmøntes i forhold til de øvrige forslag i lokalekabalen. Forsalg til handlingsplan. Som alternativ skal peges på 2 andre muligheder for anvendelsen af Ridehuset. Ridehuset udbydes i salg. Ridehuset disponeres som aktivitetshus (koldrum) for en vifte af rå fritids- og ungdomsaktivi-teter som parkour,skaterbane, klatrevæg m.fl. som vil kunne nyde godt af at få tag over hovedet. Foruden investeringen i nyt tag forventes aktiviteter og faciliteter at kunne etableres for 2-3 mio. kr. og med gode muligheder for at kunne hente ekstern støtte til projektet. Der skal findes nyt lager til det materiel, som i dag er opmagasineret i Ridehuset. 8) Anvendelse af gymnastiksalen på kasernearealet. I dag er både dag- og aftentimer tæt pakket med holdidræt for børn og voksne En stor del af timerne vil kunne overflyttes og tilgodeses i det nye gymnastikhus ved Sportcentret, som forventes taget i brug d. 1. august Som allerede foreslået etableres værksted for billedskolen i gymnastiksalens badeafdeling. Gymnastiksalen disponeres fortsat til allround brug for musikskoles større koncertarrangementer, gymnastik og som lokale der kan stilles til rådighed for arrangementer, der afholdes af sociale foreninger og foreninger under folkeoplysningsloven. Ringsteds mange amatørteatre vil også kunne komme i betragtning som ny brugergruppe. Det er i dag en markant udfordring at finde øvelokale til teatrene.

6

Rådhusets fremtid? Skovbo Kunstforening september 2005

Rådhusets fremtid? Skovbo Kunstforening september 2005 Rådhusets fremtid? Skovbo Kunstforening september 2005 Forslaget er udarbejdet september 2005 af Skovbo Kunstforening i forbindelse med debatten om Borup Bycenter og Rådhusets fremtid Indledning For borgerne

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2013 Dannet den: Onsdag den 29-05-2013 Mødedato: Tirsdag den 28-05-2013 Mødetidspunkt: 17:30-19:10 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen

Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen Punkt 3. Drøftelse af Budget 2019: Temadrøftelse af Kulturskolen 2017-058284 Skoleforvaltningen indstiller, at orienteres, drøfter og tilkendegiver i hvilket omfang, konklusionerne skal indgå i det videre

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den Mødedato: Mandag den Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 10/2012 Dannet den: Tirsdag den 25-09-2012 Mødedato: Mandag den 24-09-2012 Mødetidspunkt: 20:00-21:30 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER

KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER HORSENS KOMMUNE BUDGET 217 1 KULTURUDVALGETS BEMÆRKNINGER Hovedoversigt 132.728.127 kr. Politikområde Biblioteker 37.587.23 kr. Museer 11.584.477 kr. Musikaktiviteter 6.76.65 kr. Idræt 23.47.342 kr. Fritidsaktiviteter

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter.

Udvalget for Kultur og Planlægning udsatte på mødet den 5. januar 2010 dagordenspunkt vedr. driftsformen i Svendborg Ny Idrætscenter. Notat Sag nr. 09/43815 Vedr. Sammenfatning af Scenarier for anlæg og drift af Svendborg Ny Idrætscenter med baggrund i Kultur og PLanlægningsudvalgets møder i januar og februar 2010. Udvalget for Kultur

Læs mere

Kultur- og Trivselsudvalget. Introduktion 23. januar 2018

Kultur- og Trivselsudvalget. Introduktion 23. januar 2018 Kultur- og Trivselsudvalget Introduktion 23. januar 2018 Dagsorden Lovgivning Kultur-, Fritids- og Frivillighedspolitikken Økonomi Organisering Fagområder Institutioner Råd og nævn Årshjul Lovgivning Lov

Læs mere

ANLÆG - ØNSKELISTEFORSLAG. Kultur- og trivselsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.]

ANLÆG - ØNSKELISTEFORSLAG. Kultur- og trivselsudvalgets ønskelisteforslag Ønskelisteforslag [Hele kr.] Kultur- og trivselsudvalgets ønskelisteforslag 2014 Nr. Ønskelisteforslag [Hele 1.000 kr.] ANLÆG: 1 Ekstra bevilling til etablering af boldbane i Gyrstinge 800 DRIFT: 2 Øget driftstilskud til Ringsted

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Udvalget Kultur og fritid

Udvalget Kultur og fritid Udvalget Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid er ansvarlig for et politikområde: Kultur og fritid. Politikområde 15. Kultur og fritid Udvalget for Kultur og fritid varetager opgaver indenfor

Læs mere

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50

Referat. Kultur- og Trivselsudvalget. Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Referat Kultur- og Trivselsudvalget Møde nr.: 6/2012 Dannet den: Fredag den 15-06-2012 Mødedato: Torsdag den 14-06-2012 Mødetidspunkt: 16:00-16:50 Mødested: Harhoff Medlemmer Henrik Hvidesten (HHV) V Jan

Læs mere

Plan for anvendelse af Nordre Gl. Skole

Plan for anvendelse af Nordre Gl. Skole Plan for anvendelse af Nordre Gl. Skole Kultur og Fritid Oktober 2016 Indhold Indledning/Baggrund:... 2 Beskrivelse af bygningen:... 2 Bygningens stand:... 2 Aktiviteter i dag:... 3 Den røde bygning:...

Læs mere

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne:

I tilknytning til denne beslutning er der indlagt følgende driftsbesparelser på bygningerne: Beslutningen Budget 2013 indeholder en beslutning om, at: Administrationsbygningerne i Aakirkeby, på Østre Ringvej i Rønne, og i Nyker udfases som kommunale arbejdspladser. Nexø Rådhus fastholdes som administrationsbygning

Læs mere

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32

Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Viborg Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Region Midtjylland Anlægsbevilling til vedligeholdelsesarbejder i regionshuset Bilag til Regionsrådets møde den 22. august 2007 Punkt nr. 32 Regionshuset Regionssekretariatet Forretningsudvalget Skottenborg

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser

Kultur og Fritid. Fritid. Kultur og fritid fuld af sunde oplevelser Kultur og Fritid Kultur og Fritid kommer samlet ud af regnskabsåret med et mindreforbrug på 6,5 mio. kr. Indeholdt i regnskabsresultatet er der en samlet overførsel fra 2017 på 2,3 mio. kr. Området er

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge

Bibliotek og Arkiv Lukning af afdelinger Osted og Gevninge Forslag nr. 2.10-01 Omstillings- og reduktionsforslag til Budget 2019-2022 Overskrift Center Bevilling Ændringen vedrører: Effektivisering Investering Besparelse Merindtægt Bibliotek og Arkiv Lukning af

Læs mere

NOTAT Børne- og Kulturforvaltningen Modeller for nye placeringer af kommunale faciliteter

NOTAT Børne- og Kulturforvaltningen Modeller for nye placeringer af kommunale faciliteter NOTAT Børne- og Kulturforvaltningen Modeller for nye placeringer af kommunale faciliteter Scenarie 1A: Amtsstuegården Sct. Bentsgade 18 Historiens Hus Amtsstuegården, Sct. Bentsgade 18 består af tre længer

Læs mere

13. Kultur- og Fritidsudvalget

13. Kultur- og Fritidsudvalget 13. Kultur- og Fritidsudvalget ------------ overslag ---------- Udvalget for Kultur og Fritid 91.922 92.524 93.406 94.598 93.967 93.883 Kulturel virksomhed 38.136 35.350 39.136 40.250 39.666 39.582 Bibliotek

Læs mere

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30.

Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. ALLERØD KOMMUNE Kultur og Idrætsudvalget Møde nr. 31 Mødet blev holdt torsdag den 16. august 2012 på Rådhuset i Mødelokale C. Mødet begyndte kl. 15:00 og sluttede kl. 17:30. Medlemmer: Formand Flemming

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget.

SKIVEKOMMUNE Budget 2014. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 8. Kultur- og Fritidsudvalget. 77 78 8. Kultur- og Fritidsudvalget Budget 2014 på politikområder, Drift: Politikområder U/I Budget 2014 Kultur U 8.036.400 I -144.000 Idræt U 10.162.900 I - 3.413.500 Folkeoplysning

Læs mere

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme

NOTAT. Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Strategi for Hvidovre Kommunes Ejendomme Baggrund og behov for en ejendomsstrategi Hvidovre kommune råder over ca. 285.000 m 2 bygninger og ca. 318,3 ha. arealer til skoler, institutioner, sports-, fritids-

Læs mere

Folkeoplysning Mads Kamp Hansen. // Fritid KBH

Folkeoplysning Mads Kamp Hansen. // Fritid KBH Folkeoplysning 2020 Mads Kamp Hansen // Fritid KBH 1 En vision for folkeoplysning år 2020 Tilvækst på 1.000 nye borgere om måneden skaber pres på byens kultur- og fritidsfaciliteter. Der skal være muligheder

Læs mere

1 Indledning 1.1 Baggrund I forligsteksten for budget 2012 indgår ejendomsområdet med følgende:

1 Indledning 1.1 Baggrund I forligsteksten for budget 2012 indgår ejendomsområdet med følgende: Økonomi og Beskæftigelse Byrådssekretariat Sagsnr. 190784 Brevid. 1391828 Ref. NIR Dir. tlf. 46 31 80 09 nicolair@roskilde.dk NOTAT: Ejendomseffektiviseringer i budget 2012 11. januar 2012 1 Indledning

Læs mere

Udmøntning af Aftale om budget 2016

Udmøntning af Aftale om budget 2016 ØKONOMI OG STYRING Dato: 16. december 2015 Tlf. dir.: 4477 2205 E-mail: okonomi@balk.dk Kontakt: Mikkel Bo Jensen Sagsid: 00.30.00-S00-4-14 Udmøntning af Aftale om budget 2016 Læsevejledning Læsevejledningen

Læs mere

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere.

Boligerne på Tvedvej vil være tredje etape e i forbedringen af boligmassen til de mest socialt udsatte borgere. 2. Social Bolighandlingsplan - Tvedvej Resume: Forbedring af fire eksisterende boliger på Tvedvej til social udsatte. Sagsfremstilling: har vedtaget en bolighandlingsplan for det sociale område for at

Læs mere

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal

Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal Overordnet ramme for arbejdet med Skøjtehal BESLUTNING Tiltrådt med bemærkning om at ønsket om tilskuerfaciliteter indgår i det videre arbejde med programoplægget. Styregruppen udvides, så der er to brugerrepræsentanter:

Læs mere

Vision. Vision for Kildegården

Vision. Vision for Kildegården Januar 2016 Formål og baggrund Denne handlingsplan skal ses i lyset af, at projekt Kildegården stadig er i udviklingsfasen, hvor der arbejdes på at omsætte projektets vision og rammer til konkrete handlinger

Læs mere

Borgerpanelundersøgelse maj 2018

Borgerpanelundersøgelse maj 2018 Bilag 4: Udeservering og byliv - tendenser og holdninger By- og Kulturforvaltningen har via spørgeskemaundersøgelser spurgt byens borgere, berørte beboere og erhvervsliv i bymidten om, hvordan de oplever

Læs mere

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune

ÅBENT UDBUD. Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016. Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune ÅBENT UDBUD Frist for at indgive tilbud: 10. januar 2016 Udbudsmateriale Egnsteater i Næstved Kommune KONTAKTINFORMATION Udbuddet varetages af Center for Kultur og Borgerservice i Næstved Kommune. Tilbud

Læs mere

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015

Notat. Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Notat Notat vedr. midlertidige aktiviteter på Polymeren Sag: 01.11.00-P20-39-15 Trine Hedegård Jensen Plan og kultur 24-04-2015 Faaborg-Midtfyn kommune overtager den tidligere Polymerfabrik på Stationsvej

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 20/2012 Dannet den: Tirsdag den 11-12-2012 Mødedato: Mandag den 10-12-2012 Mødetidspunkt: 18:30-18:35 Mødested: Byrådssalen Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Britta

Læs mere

I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne.

I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne. Modeller for organisering og finansiering af en udvidelse af Roskilde-Hallerne 22. november 2007 I dette notat præsenteres tre forskellige hovedmodeller for en udbygning og modernisering af Roskilde-Hallerne.

Læs mere

Ø6 Almene ungdomsboliger

Ø6 Almene ungdomsboliger Økonomiforvaltningen BUDGETNOTAT Ø6 Almene ungdomsboliger Baggrund Et voksende antal studerende ønsker at bosætte sig i København. Da København samtidigt oplever en generel befolkningsvækst, der øger presset

Læs mere

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune

NOTAT. Allerød Kommune. Eventuelt salg af kommunale ældreboliger i Allerød Kommune NOTAT Allerød Kommune Sekretariat Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Dato: 04. december 2013 Sekretariatet Eventuelt salg af kommunale ældreboliger

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Vedtaget af Kommunalbestyrelsen den 22. november 2018 Indhold 3 4 4 4 6 6 8 9 10 11 12 13 Forord Vision Formål Vision Målsætninger Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab 2017 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25 & 32 Faste ejendomme og fritidsfaciliteter budget 3.003.897 2.851.754 2.784.181 2.594.787 Forskel 219.716 256.967 Overført til kommende budgetår 270.064

Læs mere

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag

Favrskov Kommune Budget 2017 Driftsforslag Nr. R-601 Færre tilskud til kulturelle aktiviteter Politikområde 603 Det kulturelle område Der er i 2017 afsat et rammebeløb til Kulturinitiativer på 576.000 kr. og 106.000 kr. til Pulje til andre kulturelle

Læs mere

Oplevelser i Ringsted

Oplevelser i Ringsted Oplevelser i Ringsted Ringsted indbyder til en perfekt weekend og anderledes oplevelser i særklasse. Ringsted er en af Sjællands ældste købstæder og ligger i hjertet af Sjælland. Tag motorvejen og afkørsel

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid

Anlægsforslag. BUDGETPERIODEN 2016-2019 Afdeling/område Kultur, natur og fritid Kultur- og fritidsudvalget Kultur, natur og fritid PH 4. maj 2015 Projektnavn: Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv. Renovering af Pedersens Hus Funktion: 3.35.60 X Nyt forslag Ringkøbing Lokalhistoriske Arkiv

Læs mere

Folkeoplysningspolitik

Folkeoplysningspolitik Folkeoplysningspolitik Revidering foretaget 8. november 2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE FORORD 3 VISION 4 Formål 4 Vision 4 MÅLSÆTNINGER 6 Det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde 6 Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget

Budgetønsker Plan- og Boligudvalget Budgetønsker Budgetønsker drift Nr. Drift [Hele 1.000 kr.] s Driftsønsker 2013 2014 2015 2016 1 Vedligeholdelse udenomsarealer 5.500 5.500 5.500 5.500 2 Middel bygningsvedligeholdelse 4.860 4.860 4.860

Læs mere

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017

Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Strategi og Økonomi Bilag 1: Katalog med effektiviseringsforslag til budget 2017 Bilag 1 indeholder følgende forslag: Effektiviseringsforslag til budget

Læs mere

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv

Idræts- og Fritidspolitik. for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes borgere og foreningsliv Ringsted Kommune marts 2012 Idræts- og Fritidspolitik for Ringsted Kommunes Borgere og foreningsliv Indhold 1. Kort om papir og proces

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Moderniserings- og Effektiviseringskatalog 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen

Moderniserings- og Effektiviseringskatalog 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Click here to enter text. Dokument: Neutr al titel «ed ocaddressci vilcode» Moderniserings- og Effektiviseringskatalog 2018 Sundheds- og Kulturforvaltningen Procesforløbet Sundheds- og Kulturforvaltningen

Læs mere

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg

1. Budgetbemærkninger - Fritids og Kulturudvalg NOTAT ØDC Økonomistyring 17-08- 1. bemærkninger - Fritids og Kulturudvalg -21 Udvalgets ansvarsområder og opgaver Udvalget består af tre politikområder: Fritid Kultur Integrationspulje Fritid Politikområdet

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid 51 Kulturel virksomhed

Udvalget for Kultur og Fritid 51 Kulturel virksomhed 51 Kulturel virksomhed 237 Udvalget for Kultur og Fritid 133.542.766-47.828.609 102.502.000-13.756.000-1.066.000 2.455.000 51 Kulturel virksomhed. bev. 54.304.915-20.371.927 38.965.000-5.072.000 117.000

Læs mere

Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg

Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg Oversigt over PBU ønsker på drift og anlæg (negativt beløb indikerer merforbrug) (1.000 kr. Navn 2011 p/l) 2012 2013 2014 2015 DRIFTSØNSKER: Midler til vedligeholdelse af grønne, grå og sorte arealer -

Læs mere

Fritids- og idrætspolitik 2008

Fritids- og idrætspolitik 2008 Fritids- og idrætspolitik 2008 Forslag Indledning Fritids- og idrætslivet er under forandring i disse år. Tilslutningen til foreningslivet er stagnerende og befolkningen vælger i stigende grad aktiviteter

Læs mere

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne Notat Den 22. januar 2018 Rev. Maj 2018 Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne 1. Baggrund 2. Sagsfremstilling idrætshallerne i Svendborg 3. Definition af idrætslige og ikke-idrætslige aktiviteter

Læs mere

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter Afdeling: Sekretariat for udviklingsdirektør Dato: 27-10-2016 Reference: Rune Hellegaard Christensen E-mail: rhc@norddjurs.dk Journalnr.: 16/17192 Notat om prioritering af indskudskapital til almene boligprojekter

Læs mere

Sammenhæng til Vision 2018/tema

Sammenhæng til Vision 2018/tema Udvalgsområde Mål-overskrift Sammenhæng til Vision 2018/tema Effektmål Kultur- og Fritidsudvalget Kultur som drivkraft Flere vil bor her via udvikling af kulturinstitutionerne: Museum Vestfyn, AssensBibliotekerne,

Læs mere

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013.

Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget. Kopi til. Den 21. januar 2013. Emne Til Kopi til Besvarelse på spørgsmål vedr. forslag om ét fælles biblioteksvæsen Styreforms- og strukturudvalget Den 21. januar 2013 Resume I sommeren 2012 fremsatte Venstre et forslag om ét biblioteksvæsen

Læs mere

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne

Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne Notat Den 22. januar 2018 Salg af overskudskapacitet i idrætshallerne 1. Baggrund 2. Sagsfremstilling idrætshallerne i Svendborg 3. Definition af idrætslige og ikke-idrætslige aktiviteter 4. Beregningsmodel

Læs mere

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser Kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser I forbindelse med budgetforliget for 2018 blev der afsat 10 mio. kr. fordelt med 7,1 mio. kr. i 2018 og 2,9 mio. kr. i 2019 til kapacitetsudvidelse af 0-2 års pladser

Læs mere

Åbent referat Kultur - og Fritidsudvalget. Lukket referat. 19. april 2010. For Stig Elling mødte Johnny Gehlsen

Åbent referat Kultur - og Fritidsudvalget. Lukket referat. 19. april 2010. For Stig Elling mødte Johnny Gehlsen Åbent referat Kultur - og Fritidsudvalget 19. april 2010 For Stig Elling mødte Johnny Gehlsen 36. Forslag til beslutning om VM-fodbold 2010 på Storskærm 85 37. Frederiksberg Idræts-Unions årsregnskab 2009

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice

Budgetopfølgning pr. 31 august 2014 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/8-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Afvigelse

Læs mere

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner.

Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. 00.25.13 Bies Gård og Ishuset Udgifter 1.391 Indtægter -225 Netto 1.166 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus, Bie Centeret). Forhuset (stueetagen) er udlejet til ABN Gardiner. Driftsudgiften

Læs mere

politikområde Kultur og Fritid

politikområde Kultur og Fritid politikområde Kultur og Fritid Beskrivelse af fagområdet Politikområdet består af stadions, idrætsanlæg, idræts- og svømmehaller hvis primære formål ikke er skoleidræt. Drift af Kulturcenter, kunstmuseum,

Læs mere

I dette korte notat præciseres selskabets formål, kerneopgaver; organisering og samspillet med kommuner samt principper for finansiering og styring.

I dette korte notat præciseres selskabets formål, kerneopgaver; organisering og samspillet med kommuner samt principper for finansiering og styring. N O T A T Etablering af kommunernes fælles itsamarbejde Kommunerne kan efter salget af KMD ikke længere øve indflydelse på itudviklingen gennem ejerskabet, men alene ved at optræde som samlet stor aktør

Læs mere

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur

NOTAT. Sagsfremstilling til mødet den Sag: P Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur Sagsfremstilling til mødet den 17 12 2008 Sag: 04.04.00-P20-7-08 Michael Vinther/Evald Iversen Plan og kultur 05-12-2008 Indledning Der har siden medio 2007 været arbejdet på at skabe rammer for etablering

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget

Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Budgetforudsætninger 2016 Natur - Fritids og Kulturudvalget Overblik Natur- Fritids- og Kulturudvalget Regn Opr. Basis Budget Budget Budget Budget skab budget budget forslag forslag forslag forslag 2014

Læs mere

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv.

Lange & Jerup Group Developeranpartsselskab Rosenvængets Allé 11, 4., tv. Hvidovre Kommune Teknik og Miljø Udvalget Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Østerbro, d. 27. juni 2012 Hermed fremsendes ansøgning til udvalget for etablering af ungdomsboliger i det tidligere plejehjem for

Læs mere

Udvalget for Kultur og Fritid 51 Kulturel virksomhed

Udvalget for Kultur og Fritid 51 Kulturel virksomhed 51 Kulturel virksomhed 237 Udvalget for Kultur og Fritid 136.547.066-51.553.003 97.290.000-13.662.000 4.391.705 231.000 51 Kulturel virksomhed. bev. 60.193.222-25.137.383 37.434.000-4.994.000 4.844.705

Læs mere

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000

Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018. Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Oversigt over ønsker til anlægsprojekter i budget 2015-2018 Udvalg 2015 2016 2017 2018 Økonomiudvalg 53.460.000 36.200.000 36.200.000 36.200.000 Udvalg for Plan og teknik 36.156.000 32.954.000 28.100.000

Læs mere

Udbygningsprojektet The Next Level, ARoS

Udbygningsprojektet The Next Level, ARoS Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 25. oktober 2015 Udbygningsprojektet The Next Level, ARoS Indstillingen omhandler igangsætning af tekniskøkonomisk analyse

Læs mere

1 of 6. Strategi for Kalø Campus

1 of 6. Strategi for Kalø Campus 1 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-2016 2 of 6 Strategi for Kalø Campus 2015-16 Vision Vi skaber rammerne for, at Syddjurs Kommune får det bredest mulige udbud af attraktive uddannelses- og vidensinstitutioner

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016

Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Oversigt over anlægsblokke Udvalg: Kultur- og Fritidsudvalg I 2016-priser Budget 2016 Ark Pol. Omr. Prioritering Nr Projektnavn Afledt drift i 2016 2016 2017 2018 2019 Prioritet 101 51 A3 101 Museum Sønderjylland

Læs mere

Notat. Husleje for Musikforeningen MONO. Kulturudvalget. Kopi: til: Aarhus Kommune. Den 12. September 2013

Notat. Husleje for Musikforeningen MONO. Kulturudvalget. Kopi: til: Aarhus Kommune. Den 12. September 2013 Notat Emne: Til: Kopi: til: Husleje for Musikforeningen MONO Kulturudvalget Den 12. September 2013 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Husleje for Musikforeningen MONO MKB-Kulturforvaltningen Resume

Læs mere

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien

Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 www.rm.dk Forslag til permanent placering af op til 32 særlige pladser i Psykiatrien Den 2. juni 2017 blev lovforslaget

Læs mere

Indstilling. Oprettelse af nye øvelokaler for rytmisk musik. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling

Indstilling. Oprettelse af nye øvelokaler for rytmisk musik. Til Århus Byråd Via Magistraten. Magistratens 4. Afdeling Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Magistratens 4. Afdeling Den 27. september 2005 Århus Kommune Skoler og Kultur Magistratens 4. Afdeling Oprettelse af nye øvelokaler for rytmisk musik. 1. Resume

Læs mere

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013

Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning Att.: Mads Kamp Hansen 26. september 2011 Vedr.: Høringssvar på Københavns Kommunes Kultur- og Fritidspolitik 2011-2013 Hermed fremsendes høringssvar på Københavns

Læs mere

Off. vurdering Hvor Brug Leje årlig Netto salgspris Anbefaling Sættes til salg udbud 2009

Off. vurdering Hvor Brug Leje årlig Netto salgspris Anbefaling Sættes til salg udbud 2009 Off. vurdering Hvor Brug Leje årlig Netto salgspris Anbefaling Sættes til salg udbud 2009 BY godkend Allindelille skole Tidl. Off. Skole 2,000,000 salg aftalt Mar-12 Vetterslev-Høm skole Tidl. Off. Skole

Læs mere

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab

Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Mio. kr. Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab Udvalget Kultur, Fritid og Fællesskab varetager opgaver inden for kultur og fritid, f.eks. biblioteker, idrætsfaciliteter og grønne områder, folkeoplysningsområdet,

Læs mere

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge

Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Til: Økonomiudvalget Fra: Center for Økonomi- og Administration Integration (flygtninge) - udgifter (netto) til varetagelse af opgaven vedr. flygtninge Baggrund De internationale konflikter betyder, at

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne

Beskrivelse af processen i forbindelse med tildeling af 18- midlerne KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen NOTAT Kriterier for fordeling af 18-midler 2018 Formålet med notatet er at tydeliggøre sammenhængen mellem tildelingen af 18-midlerne, samarbejdsaftalerne og opfølgningen

Læs mere

Kultur- og fritidsudvalget

Kultur- og fritidsudvalget 127 Kultur- og fritidsudvalget Bevillingsområde Kultur og fritid Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 128 129 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser, hvilke områder der er omfattet

Læs mere

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013

Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 REFERAT Økonomiudvalg Møde nr.: 19 Mødedato: 16. december 2013 Fraværende: Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Hans Bang-Hansen deltog ikke i mødet. Øvrige bemærkninger: Anders Samuelsen deltog ikke

Læs mere

Beskrivelse af situationer, hvor Københavns Kommune investerer i 3. mands ejendom og hvordan kommunen sikrer sig økonomisk

Beskrivelse af situationer, hvor Københavns Kommune investerer i 3. mands ejendom og hvordan kommunen sikrer sig økonomisk Kultur- og Fritidsforvaltningen Københavns Ejendomme NOTAT Bilag 1 Beskrivelse af situationer, hvor Københavns Kommune investerer i 3. mands ejendom og hvordan kommunen sikrer sig økonomisk Når Københavns

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER

KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 283 KULTUR- OG FRITIDSUDVALG BEMÆRKNINGER 284 00.25.13 Andre faste ejendomme samt 05.32.32 Bie Centret Udgifter 2.738 Indtægter -280 Netto 2.458 Budgetafsnittet omfatter Adelgade 26 (Bies Gård, Forhus,

Læs mere

Vedtægter for Aalborg Kulturskole

Vedtægter for Aalborg Kulturskole Vedtægter for Aalborg Kulturskole 01.01.18 1. Aalborg Kulturskole Aalborg Kulturskole er en kommunal institution med hjemsted i Aalborg kommune. Aalborg Kulturskole driver den lovpligtige musikskolevirksomhed

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014

Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Kultur- og Fritidsudvalget Opgaver på fritidsområdet 2014 Gennemgået for Kultur- og Fritidsudvalget den 5. marts 2014 Lovgrundlag Regler fastsat i Lov om støtte til folkeoplysning Folkeoplysningsloven.

Læs mere

Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume

Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume Forslag til pulje til strategiske investeringer, resume Forslagets titel: Etablering af hybeltilbud til unge anbragte Forvaltning, driftsenhed: Børne- og Kulturforvaltningen, Familie og Rådgivning Kort

Læs mere

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2

Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: Mødested: Mødelokale 2 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 13 Mødedato: 28. juni 2011 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Sdr. Vissing vej 26, Sdr Vissing skole - ombygning 2011 Side

Læs mere

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem

INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem INDENRIGS- OG SUNDHEDSMINISTERIET Dato: 26. maj 2003 Kontor: Stabsenheden J. nr.: 2003-2117/515-2 Sagsbeh.: IKM Fil-navn: generel/vandrerhjem Notat om kommunal støtte til vandrerhjem 1. Kommuners muligheder

Læs mere

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa

Hillerød Kommune. 1 Indledning. 2 Parkeringsudbud. Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Notat. Tilbud psa Parkering i den østlige del af Hillerød Bykerne Tilbud 16.6.2015 psa 1 Indledning Hillerød Kommune har anmodet Via Trafik om at vurdere parkeringsforholdene i den østlige del af Hillerød Bymidte. Kommunen

Læs mere

Fagudvalgets bemærkninger:

Fagudvalgets bemærkninger: Nr. 57 Projektnavn: Aftaleholder: Kategori: Indsatsområde: Fagudvalg: Adm. prioritering: ANLÆG Kontorfaciliteter på Tingager Plejehjem Plejecenter Øst Andet --- Socialudvalg Funktion: 05.32.32 1 Fagudvalgs

Læs mere

Bilag 2: Midlertidigt campushus scenarie for et nyt mødested

Bilag 2: Midlertidigt campushus scenarie for et nyt mødested Notatark Bilag 2: Midlertidigt campushus scenarie for et nyt mødested 14. maj 2018 - Sagsnr. 17/19850 - Løbenr. 18/63695 Introduktion Budget 2018 omfattede en budgetnote om at afdække behov, ønsker og

Læs mere

Museer i Kommune Kujalleq STATUS og VISIONER

Museer i Kommune Kujalleq STATUS og VISIONER Museer i Kommune Kujalleq STATUS og VISIONER Notat til museumskonferencen 2009 Udarbejdet af Nanortalik, Narsaq og Qaqortoq Museer Status. Dette oplæg drejer sig om de tre kommunalt drevne museer i Kommune

Læs mere