Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2015"

Transkript

1 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2015 tallene henviser til udstillingsreglementet 2014 på DKK s hjemmeside, og ændringerne er anført med rød skrift. 8 Visse katagorier af hunde kan dog ikke udstilles: Hunde, der er blinde, døve eller bidske, hunde der mangler legemsdele, eller hunde, hvis eksteriør er ændret, så oprindelige eksteriørfejl ikke længere med samme tydelighed kan konstateres, kan ikke udstilles. Hunde, der er blevet behandlet med midler, der har ændret struktur, farve og/eller facon på pels, hud og/eller næse, kan ikke udstilles. (Stikprøvekontrol foretages). Dog kan hvide terriere børstes og renses med kridt, når dette er udbørstet, inden hunden går til bedømmelse. Formuleringen i FCI s udstillingsreglement vedr. dette er ændret. 9 Tilmelding For at deltage på udstilling skal hunden tilmeldes inden anmeldelsesfristens udløb (se DKK s hjemmeside eller bekendtgørelserne i HUNDEN), og den kan kun meldes til DKK s udstillinger på de af DKK autoriserede anmeldelsesblanketter, som fås ved henvendelse til DKK s kontor, eller on-line via DKK s hjemmeside: Hundens ejer bekræfter med sin underskrift på anmeldelsesblanketten eller ved tilmelding online på at han/hun er bekendt med DKK s udstillingsreglement, og at ville overholde dette samt erklærer sig indforstået med, at hunden udstilles for anmelderens egen risiko og regning. Hundens ejeroplysninger (navn og adresse samt telefonnummer) anføres i udstillingskataloget sammen med hundens øvrige oplysninger. Forkert udfyldte eller ulæselige anmeldelsesblanketter returneres. Såfremt andre klubber står som arrangør, fås anmeldelsesblanketter ved henvendelse til disse klubber. Arrangøren har ret til at foretage dommerændring. Efteranmeldelser modtages ikke. Tilmelding af samme hund i flere individuelle klasser (dobbeltanmeldelser) er ikke tilladt. Inden for hver race definerer FCI s race-/gruppeinddeling, hvilke størrelses-, hårlags- eller farvevarianter, der bedømmes sammen, og hvilke der bedømmes hver for sig. Tidligere stod dette kun på anmeldelsesblanketterne, men da flertallet tilmelder on-line, er det på tide, at dette medtages i selve reglementet. Afsnittet om ejeroplysninger er indsat, så deltagerne inden tilmelding har mulighed for at vide, at deltagernes navne og adresser kommer til at stå i kataloget.

2 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Framelding Framelding skal ske skriftligt. Efter anmeldelsesfristens udløb kan framelding ikke finde sted. Dog kan hunde, der er anmeldt både til LP eller agility samt til eksteriørbedømmelse, framelde til eksteriørbedømmelsen senest 8 dage før udstillingen finder sted. I dette tilfælde tilbagebetales anmeldelsesgebyret imidlertid ikke. I praksis sker dette stort set aldrig, så det er overflødigt, at det står i reglementet. 11 Tilbagebetaling af gebyr Tilbagebetaling af det fulde gebyr kan kun finde sted, hvis hunden på grund af sygdom ikke kan deltage, hvilket må dokumenteres ved tilsendelse af autoriseret dyrlægeattest senest 3 dage efter, udstillingen er blevet afholdt. Udstillingsarrangøren er forpligtet til at returnere en del af det indbetalte anmeldelsesgebyr i tilfælde af, at udstillingen aflyses på grund af force majeure. Se endvidere afsnittet om dommerændringer. Formuleringen i FCI s udstillingsreglement vedr. dette er ændret. Endvidere præciseres det, at det drejer sig om aflysning af en udstilling. Det handler ikke om, at man som deltager ønsker at melde fra grundet en personlig situation, som man selv definerer som force majeure.

3 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr På udstillingsområdet Udstilleren bør straks undersøge (på den tilsendte ringliste eller i informationen), i hvilken ring bedømmelsen foregår. Oplysninger findes tillige i udstillingskataloget samt på DKK s hjemmeside. Bedømmelsen af de enkelte racer vil som regel foregå i katalogorden. Det er udstillerens eget ansvar at møde i god tid ved ringen, så hunden er til stede, når den skal bedømmes. Hvis en hund kommer for sent, men stadig ankommer førend konkurrencebedømmelsen er påbegyndt, kan hunden kvalitetsbedømmes og deltage i konkurrencebedømmelsen. Ankommer hunden, efter at konkurrencebedømmelsen er påbegyndt, kan hunden ikke deltage i denne. I disse tilfælde kan dommeren give den pågældende hund en kvalitetsbedømmelse efterfølgende, evt. først når hele racen er færdigbedømt. Hundene skal overalt på udstillingsområdet føres i line. Hunde, der opfører sig aggressivt eller på anden vis er til gene for andre mennesker og/eller hunde, kan bortvises af udstillingsledelsen. Udstillingsledelsen kan endvidere fratage hunden den på dagen tildelte præmiering. Hundens velfærd skal have højeste prioritet på alle hundeudstillinger. Det er forbudt at sætte hunden i en situation, som kan være farlig for dens sundhed og trivsel, som f.eks. at efterlade hunden i en bil i varmt eller koldt vejr og/eller behandle hunden på en grusom måde. Overtrædelse af disse regler kan resultere i udelukkelse fra såvel igangværende som fremtidige udstillinger. Hvis en udstiller ikke følger udstillingsledelsens opfordring til at fjerne hunde fra varme biler, kan udstillingsledelsen foretage én eller flere af følgende sanktioner mod den pågældende udstiller: Bortvise udstilleren fra udstillingsområdet, fratage den opnåede præmiering for udstillerens hund(e), indbringe udstilleren for DKK s disciplinærnævn. Hunde må kun fastgøres i galger i forbindelse med klargøring umiddelbart inden fremføring i ringen, og kun såfremt udstilleren opholder sig inden for en arms længde af hunden, og det er ikke tilladt at anbringe hunde i bure, hvor trådnet er det direkte underlag for hunden. Overtrædelse heraf kan medføre bortvisning fra udstillingen, fratagelse af præmiering og/eller - under skærpede omstændigheder at udstilleren indbringes for DKK s disciplinærnævn. (Dette er præciseringer af eksisterende regler/praksis ikke ændringer).

4 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Fremvisning af hunden Ingen hund må skifte fører under fremvisningen i udstillingsringen, medmindre ringpersonalet har accepteret det, f.eks. hvis føreren er bevægelsesbesværet, eller en hund eventuelt ikke vil "vise sig" i ringen med den fungerende fører. Føreren skal under fremføringen bære hundens nummerskilt tydeligt synligt og i øvrigt rette sig efter ringpersonalets anvisninger. Føreren er forpligtet til at fremvise hunden på en måde, så hundens velfærd og sundhed ikke tilsidesættes. Hunden skal fremvises i en lineføring, som muliggør en korrekt og naturlig bevægelse. Løft af hunden skal ske på en hensigtsmæssig måde. Det er ikke tilladt at løfte hunden i nakken/halsbåndet og/eller i halen. Hvis hunden skal løftes i forbindelse med bedømmelsen, gøres dette uden at hunden udsættes for overlast. Såfremt dette overtrædes, kan dommeren vælge at bortvise hunden fra ringen eller tildele hunden en lavere præmieringsgrad. Al kunstfærdig eller for vidtgående "showing" ved fremføring af hund er ikke tilladt. Det er ikke tilladt under bedømmelsen at forringe eller ødelægge andre deltagende hundes chancer, hvorfor ukontrollerede og meget støjende hunde kan bortvises fra udstillingsringene. Ligeledes er det ikke tilladt personer ved ringsiden at søge at påkalde sig den fremførte hunds opmærksomhed i forsøg på at forbedre dens chancer, og et sådant forhold skal omgående påtales af dommer eller ringpersonale. Under bedømmelsen er det ikke tilladt at tiltale dommeren. Man kan henvende sig til ringpersonalet, hvis det er nødvendigt. Man har pligt til at fremføre en anmeldt hund til bedømmelse til hele racen er færdigbedømt. Der ønskes øget fokus på, hvordan man behandler udstillingshundene, og FCI har for nyligt udsendt et Basic Statement for Show Judges - dogs fit for their original function. Dette statement er tilgået alle DKK s dommere. Afsnittet er skrevet med udgangspunkt i formuleringen i FCI s statement.

5 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Præmiering Ved bedømmelsen får hunden tildelt en præmieringsgrad, der tilkendegiver hundens kvalitet. Præmieringsgraden registreres på hundens præmieoversigt på hundeweb.dk samt på racens resultatside for udstillingen. Efter bedømmelsen får man udleveret bånd, som tilkendegiver den præmieringsgrad, hunden er tildelt. Uddeling af præmieringsbånd kan erstattes af markering med præmieringskort. (Det er dog vigtigt, at der ikke må være tvivl om den givne præmiering). Hvis der gives kritik, skal denne i henhold til FCI s regler være udfærdiget på det sprog, dommeren dikterer. Dommeren kan fratage en hund tildelte præmieringer, hvis hunden viser sig aggressiv eller udviser anden uønsket adfærd. Hunden tildeles i så fald præmieringsgraden disqualified (diskvalificeret). Det skal angives tydeligt på kritik og præmieliste, at diskvalifikationen er givet på grund af temperamentet. En hund, som 2 gange diskvalificeres på grund af temperamentet, kan af DKK s bestyrelse fratages retten til avl samt retten til at deltage i udstillinger, prøver, konkurrencer mv. En hund, der de to første gange, den deltager på udstilling i officiel klasse (efter hvalpeklasse), bliver diskvalificeret, fortaber retten til at deltage på udstilling. Hundens ejeroplysninger og skriftlige kritik lægges på hundeweb.dk sammen med de øvrige oplysninger om hundens udstillingsresultat, ligesom kritikken påføres resultatsiden for den pågældende udstilling, hvor ejeren, der er oplyst i kataloget, også vil være anført. Dommerens kendelse er inappellabel. Denne formuleringsændring er en konsekvens af, at der indføres IT-registrering i ringene. 17 Kvalitetsbedømmelse Dommeren vurderer her hundenes eksteriør og temperament efter racens standard og tildeler dem den præmieringsgrad, hans/hendes vurdering resulterer i. Dommeren udfærdiger skriftlig beskrivelse, som vil være tilgængelig på hundeweb.dk. Denne formuleringsændring er en konsekvens af, at der indføres IT-registrering i ringene.

6 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Kvalitetsbedømmelse Der kan ved kvalitetsbedømmelse i baby- og hvalpeklasse tildeles følgende prædikater: SL (særdeles lovende) tildeles en hvalp, som kommer tæt på den ideelle standard for racen alderen taget i betragtning. Denne har et harmonisk, velafbalanceret temperament, er af høj kvalitet og fremvises i fortrinlig kondition. Hvalpens særdeles lovende racemæssige egenskaber tillader, at ubetydelige fejl kan ignoreres. L (lovende) tildeles en hvalp, som alderen taget i betragtning besidder sin races typiske træk, som har acceptable proportioner og er i god kondition. Mindre fejl kan tolereres, dog ingen væsentlige anatomiske fejl. Denne præmiering kan kun gives til hunde af lovende kvalitet. ML (mindre lovende) tildeles en hvalp, som alderen taget i betragtning i mindre grad svarer til racens standard. Dette prædikat tildeles også hvalpe, som ikke besidder de generelt ønskede karaktertræk, eller hvis fysiske tilstand er mangelfuld. Babyer og hvalpe kan ikke tildeles Disqualified eller Cannot Be Judged. Hvis hunden viser sig aggressiv eller udviser anden uønsket adfærd, kan dommeren dog undlade at tildele hunden et prædikat. I et sådant tilfælde SKAL dommeren anføre årsagen til det manglende prædikat på hundens kritikseddel. En definition af prædikaterne for kvalitetsbedømmelsen i baby- og hvalpeklasse har været efterlyst. (Teksten i kursiv stod også i udstillingsreglementet 2014, men på side 20).

7 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Kvalitetsbedømmelse Ved kvalitetsbedømmelse i officielle klasser (fra og med juniorklasse) kan tildeles præmieringsgraderne Excellent, Very Good, Good, Sufficient eller Disqualified. Præmieringsgraderne defineres på følgende måde: EXCELLENT (fortrinlig) tildeles en hund, som kommer meget tæt på den ideelle standard for racen, som fremvises i fortrinlig kondition, har et harmonisk, velafbalanceret temperament og er af høj klasse. Hundens fremragende racemæssige egenskaber tillader, at ubetydelige fejl kan ignoreres. Hunden skal have tydeligt kønspræg. VERY GOOD (meget god) tildeles en hund, som besidder sin races typiske træk, som har velafbalancerede proportioner og er i god kondition. Mindre fejl kan tolereres, men ingen væsentlige anatomiske fejl. Denne præmiering kan kun gives til hunde af høj kvalitet. GOOD (god) tildeles en hund, som er racetypisk, og hvis fortrin opvejer fejlene, således at hunden kan siges at være en god repræsentant for sin race. SUFFICIENT (tilstrækkelig) tildeles en hund, som svarer til racens standard, men som ikke besidder de generelt ønskede karaktertræk, eller hvis fysiske tilstand er mangelfuld. DISQUALIFIED (diskvalificeret) tildeles en hund, som ikke svarer til typen beskrevet i racens standard; som udviser en opførsel, der ikke lever op til standarden eller som opfører sig aggressivt; som har testikelabnormiteter; som har kæbeuregelmæssigheder; som har en farve eller pelsstruktur, som ikke er i overensstemmelse med racestandarden, eller klart viser tegn på albinisme. Denne betegnelse skal også tildeles en hund, der er behæftet med en fejl, som kan være til skade for dens helbred. Betegnelsen gives endvidere til hunde, der har diskvalificerende fejl i forhold til racens standard. Begrundelsen for, at hunden får tildelt Disqualified, skal anføres på kritikken. Hunde, som ikke kan tildeles en af ovennævnte præmieringer, tildeles: CANNOT BE JUDGED (kan ikke bedømmes): Denne vurdering bør gives til enhver hund, som ikke bevæger sig, som er udpræget halt, som konstant hopper op og ned af sin fører eller forsøger at komme ud af ringen, gør det umuligt at vurdere gangart og bevægelse eller konstant undviger at blive undersøgt af dommeren og gør det umuligt at se tænderne, anatomi og struktur, hale eller testikler. Denne vurdering gives også, hvis spor fra operationer eller behandling kan observeres, hvilket kunne lade til at indikere, at udstilleren ønsker at skjule en fejl for dommeren. Det samme gælder, hvis dommeren har tilstrækkelig grund til at formode, at der er foretaget en operation for at korrigere oprindelige tilstande eller træk (f.eks. øjenlåg, øre eller hale). Begrundelsen for, at hunden gives et kan ikke bedømmes skal anføres på kritikken. FCI har ændret lidt på definitionerne af præmieringsgraderne.

8 11. december 2014 JN/DKKregl/Ændringer pr Krav til Riesenschnauzer for at kunne deltage i brugshundeklasse ændres til: Hunden skal have bestået én af følgende brugsprøver i en DKK-anerkendt specialklub/forening: IPO-V (IPO Vorstufe), IPO 1, IPO 2, IPO 3, BHP 1, BHP 2, BHP 3, PHkåring, FH 2-kåring. Udenlandsk ejede hunde skal ved anmeldelsen vedlægge kopi af FCI s anerkendte brugsprøvecertifikat som dokumentation for bestået adgangsgivende prøve. Godkendt efter indstilling fra racens specialklub. 52 Krav til Dansk Sporchampionat for Beagle ændres til: Hunden skal have opnået 1 x 1. præmie på 400 m 3 timers spor, 1 x 1 præmie på 400 m 20 timers spor eller 1 x 1. præmie 600 m 20 timers spor og 1 x 1. præmie på 1000 m 20 timers spor samt 1 x Good på FCI-anerkendt udstilling. Hunde der har opnået norsk vildtsporschampionat (NOVCH) eller svensk vildtsporschampionat (SEVCH), opnår DKSCH ved 1 x 1. præmie på 1000 meter 20 timers spor og 1 x Good på FCI-anerkendt udstilling. Hunde der har bestået 1 x 1000 meter 20 timers prøve i Tyskland eller har opnået 1 x 1. præmie på en forbundsprøve i Tyskland, kan ligeledes opnå DKSCH ved 1 x 1. præmie 1000 meter 20 timers spor samt 1 x Good på en FCI-anerkendt udstilling. Godkendt efter indstilling fra racens specialklub. 61 Dansk Sporchampionat indføres for Grosser Münsterländer og Kleiner Münsterländer med følgende krav: Hunden skal have opnået 1. præmie på 1000 meter 20 timer schweissprøve samt 1. præmie på 1000 meter 40 timer schweissprøve samt bestået ræveslæb med maksimum point på anerkendt ræveslæbsprøve eller på fuldbrugsprøve. Resultaterne skal være opnået på prøver i Danmark. Hunden skal endvidere være fri for hofteledsdysplasi (status A eller B efter den internationale bedømmelsesskala) samt have opnået 1. præmie eller Very Good på FCI-anerkendt udstilling, efter at den er fyldt 24 måneder. Godkendt efter indstilling fra racernes specialklub. 66 Krav til Dansk Working Test Championat for Flat coated retriever ændres til: Hunden skal have opnået tre placeringer som 1. WT vinder i vinderklasse med mindst 70 % af mulige points. Mindst én placering skal være opnået på WT fælles for alle retrieverracer. Hunden skal endvidere have opnået mindst præmieringen Very Good på en FCIanerkendt udstilling, efter at den er fyldt 24 måneder. Evt. yderligere information om dette championat fås ved henvendelse til Dansk Retriever Klub.

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011

Spidshundeklubben. Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Spidshundeklubben Hvordan forløber en hundeudstilling? og Hvad betyder båndene? 2011 Side..0 Side..1 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN DKK (SPK) UDSTILLING De mere end 350 racer, der er anerkendt af FCI,

Læs mere

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2016

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2016 21. december 2015 JN/DKKregl/Ændringer pr 01-01-2016 1 Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2016 tallene henviser til udstillingsreglementet 2015 på DKK s hjemmeside, og ændringerne er

Læs mere

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger

Spidshundeklubben. Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Spidshundeklubben Bedømmelsesforløb på Spidshundeklubbens udstillinger Revideret januar 2017 2 SÅDAN FOREGÅR BEDØMMELSERNE PÅ EN SPK UDSTILLING Der er 38 forskellige racer i SPK. Bedømmelsen på en SPK

Læs mere

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2017

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2017 6. december 2016 JN/DKKregl/Ændringer pr 01-01-2017 1 Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2017 tallene henviser til udstillingsreglementet 2016 på DKK s hjemmeside, og ændringerne er anført

Læs mere

DANSK KENNEL KLUBS udstillingsregler 2011

DANSK KENNEL KLUBS udstillingsregler 2011 DANSK KENNEL KLUBS udstillingsregler 2011 Generelle bestemmelser Dette reglement er udarbejdet med udgangspunkt i FCI s udstillingsregler (Regulations for FCI Dog Shows). FCI s udstillingsregler fastsætter

Læs mere

Udstillingsreglement 2008

Udstillingsreglement 2008 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Servicetelefon (hele døgnet) 56 18 81 56 Udstillingsreglement

Læs mere

Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement?

Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement? UDSTILLINGSREGLEMENT 2015 Indledning Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement? Regler kan ind imellem være lidt vanskelige at finde rundt i, og man kan godt komme ud for, at man skal bruge en masse tid

Læs mere

Udstillingsreglement 2010

Udstillingsreglement 2010 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Servicetelefon (hele døgnet) 56 18 81 56 Udstillingsreglement

Læs mere

Udstillingsreglement 2009

Udstillingsreglement 2009 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Servicetelefon (hele døgnet) 56 18 81 56 Udstillingsreglement

Læs mere

DKK s Schweisshundeudvalg. Administrative bestemmelser

DKK s Schweisshundeudvalg. Administrative bestemmelser DKK s Schweisshundeudvalg Administrative bestemmelser Godkendt af DKK december 2007 1 Indholdsfortegnelse Side 1 Prøveleder 3 2 Adgang til prøverne 3 3 Adgangskrav 3 4 Definition af alderskrav 4 5 Særlige

Læs mere

Udstillingsreglement 2009

Udstillingsreglement 2009 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Servicetelefon (hele døgnet) 56 18 81 56 Udstillingsreglement

Læs mere

Udstillingsreglement 2012

Udstillingsreglement 2012 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Udstillingsreglement 2012 Indledning 2 Hvordan bruges

Læs mere

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2009

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2009 01-12-08 JN/DKKregl/rettelser09.doc 1 Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2009 Sidetallene henviser til den version af DKK s reglement for udstillinger og skuer 2008, der ligger på DKK

Læs mere

MOSEDE 2014 Newfoundlænderklubbens efterårsudstilling tager igen plads ved Mosede Fortet i Greve, der med sine smukke omgivelser et skønt sted, når hyggen og hundene er i højsædet. Til dagligt tiltrækker

Læs mere

REGLEMENT. for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL

REGLEMENT. for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL REGLEMENT for afholdelse af Sporprøve (kaninslæb) i Beagle Klubben FORMÅL Formålet med sporprøven er at bedømme beaglens evne til selvstændigt at kunne udrede et spor på frisk fært og finde vildtet. Dels

Læs mere

Udstillingsreglement 2013

Udstillingsreglement 2013 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dkk.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Udstillingsreglement 2013 Indledning 2 Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement?

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010.

Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. Nye udstillingsregler for border terriers pr. 15. marts 2010. (Titlen DKCH(U) er tilføjet for border terriers pr. 15. marts 2010) I en årrække har det været muligt at opnå titlen Dansk Eksteriørchampion

Læs mere

Udstillingsreglement 2014

Udstillingsreglement 2014 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dkk.dk post@dkk.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Udstillingsreglement 2014 Indledning 2 Hvordan bruges

Læs mere

Udstillingsreglement 2011

Udstillingsreglement 2011 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Udstillingsreglement 2011 Indledning 2 Hvordan bruges

Læs mere

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2018

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2018 19. december 2017 JN/DKKregl/Ændringer pr 01-01-2018 1 Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2018 tallene henviser til udstillingsreglementet 2017 på DKK s hjemmeside, og ændringerne er

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

Spidshundeklubbens Sporudvalg

Spidshundeklubbens Sporudvalg Spidshundeklubbens Sporudvalg Generelle bestemmelser vedrørende sporprøver for: Finsk Spids Hvid svensk Elghund Jämthund Karelsk Bjørnehund Norbottenspids Norsk Elghund, grå Norsk Elghund, sort Russisk

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2012 1. Indstilling af elever.. 2 2. Godkendelse af elever.. 3 3. Elevkursus 3 4. Elevtjeneste.. 3 5. Dommeraspirantprøvebedømmelse. 4 6. Aspiranttjeneste...

Læs mere

Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben. Specialklub under DKK. Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse

Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben. Specialklub under DKK. Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben Specialklub under DKK Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse Indholdsfortegnelse: Side 3-4 Kapitel 1 Overordnede principper for markprøverne

Læs mere

UDSTILLINGER OG SKUER

UDSTILLINGER OG SKUER UDSTILLINGER OG SKUER Vejledning til brug ved ansøgning om certifikatudstillinger og dommere Indledning... 1 Hvor tidligt skal der søges?... 3 Hvilke oplysninger skal DKK have for at kunne godkende, at

Læs mere

Regler for Avlsgodkendelse. Rottweilerklubben Danmark

Regler for Avlsgodkendelse. Rottweilerklubben Danmark Regler for Avlsgodkendelse Rottweilerklubben Danmark Gældende fra 01.04.2017 RKD har en samarbejdsaftale med DKK som er stambogsførende. Der henvises i øvrigt til DKK Stambogsregler Avlsrestriktioner Opnåelse

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2017 1. Indstilling af elever 2 2. Elevkursus 2 3. Elevtjeneste 3 4. Aspirantprøvebedømmelse 3 5. Aspiranttjeneste 3 6. Regler for førstegangsautoriserede

Læs mere

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg

Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Gold Cup 2009 16. - 19. juli i Nyborg Når du skal tilmelde din(e) hund(e) til Gold Cup 2009, kan dette gøres på to måder: On-line tilmelding via www.hundeweb.dk, eller manuelt ved at sende tilmeldingsblanket

Læs mere

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2019

Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2019 Ændringer i DKK s udstillingsreglement pr. 1. januar 2019 tallene henviser til udstillingsreglementet 2018 på DKK s hjemmeside, og ændringerne er anført med rød skrift. 6 Udstillingsberettigede Danskejede

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2018 1. Indstilling af elever 2 2. Elevkursus 2 3. Elevtjeneste 3 4. Aspirantprøvebedømmelse 3 5. Aspiranttjeneste 3 6. Regler for førstegangsautoriserede

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE

DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE DKK s REGLEMENT FOR UDDANNELSE AF EKSTERIØRDOMMERE 2019 1 Indstilling af elever 2 2 Elevkursus 2 3 Elevtjeneste 3 4 Aspirantprøvebedømmelse 3 5 Aspiranttjeneste 3 6 Regler for førstegangsautoriserede dommere

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret april 2015) 1 Formål Markprøverne skal være avlsvejledende med det overordnede

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2013. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

INFOFOLDER. Sådan kommer du i gang med UDSTILLING. Dansk PolarHunde Klub - Udstillingsudvalget -

INFOFOLDER. Sådan kommer du i gang med UDSTILLING. Dansk PolarHunde Klub - Udstillingsudvalget - INFOFOLDER Sådan kommer du i gang med UDSTILLING Dansk PolarHunde Klub - Udstillingsudvalget - HUNDEUDSTILLING??? Hundeudstilling er en verden for sig, og den kan være en jungle at finde rundt i, især

Læs mere

Udstillingsreglement 2010

Udstillingsreglement 2010 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dansk-kennel-klub.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Servicetelefon (hele døgnet) 56 18 81 56 Udstillingsreglement

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem

Schæferhundeklubben`s. nye. avlskåringssystem Schæferhundeklubben`s nye avlskåringssystem Fra 01.01.2015 indføres der i Danmark 2 måder at få avlskåret sin hund. * Dansk model, godkendt i alle FCI lande (undtagen Tyskland, heller ikke for en 2- årig

Læs mere

ISLANDSK FÅREHUNDEKLUB

ISLANDSK FÅREHUNDEKLUB ISLANDSK FÅREHUNDEKLUB www.islandshunden.dk Praktiske oplysninger om juleudstillingen i Årslevhallen d. 26. november 2016 Kære udstiller, Islandsk Fårehundeklub byder endnu engang velkommen til årets juleudstilling

Læs mere

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) 13 Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax : ++32.71.59.22.

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) 13 Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax : ++32.71.59.22. FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) 13 Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax : ++32.71.59.22.29 INTERNATIONALE MARKPRØVEREGLER FOR INDIVIDUELLE - OG PRØVER MED

Læs mere

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet.

Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Indholdsfortegnelse resultat- & kritikprogrammet. Ringsekretærers indtastning af resultater og kritikker... 2 Kom i gang Opstart af programmet... 2 En anden bruger er i gang med ringen... 3 Dommer ændringer

Læs mere

SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK

SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK OPDATERET D. 05.10.2017 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - Overordnede principper for markprøverne... 2 Kapitel

Læs mere

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Prøvernes formål At støtte og virke vejledende for terrierracernes avl og brug gennem en bedømmelse af den enkelte hunds anlæg og avlsværdi i de discipliner,

Læs mere

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006.

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006. 1 Indhold: Indledning.... side 3 Tilrettelæggelse af en WT... side 3 Etiske regler... side 3 Adgangsbetingelser... side 4 Bedømmelse... side 4 Praktiske forhold ved bedømmelse... side 5 Klasser og præmiering...

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Maj 2013 1 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

DOMMERINSTRUKTION 2016 for DKK s internationale udstillinger

DOMMERINSTRUKTION 2016 for DKK s internationale udstillinger 22. december 2015 JN / Domins16.doc 1 DOMMERINSTRUKTION 2016 for DKK s internationale udstillinger Det er vigtigt, at denne instruktion læses meget nøje, idet der kan være indført ændringer eller nye regler,

Læs mere

Derfor udstiller vi. Hvorfor udstille? Hvad er en udstillingshund?

Derfor udstiller vi. Hvorfor udstille? Hvad er en udstillingshund? Derfor udstiller vi Denne artikel handler om at udstille - overvejelser, forberedelser og hvad der sker på selve udstillingsdagen. Artiklen er skrevet af Merete Stæhr-Nielsen - dværgschnauzeropdrætter

Læs mere

DOMMERINSTRUKTION 2018 for DKK s internationale og nordiske udstillinger

DOMMERINSTRUKTION 2018 for DKK s internationale og nordiske udstillinger DOMMERINSTRUKTION 2018 for DKK s internationale og nordiske udstillinger Det er vigtigt, at denne instruktion læses meget nøje, idet der kan være indført ændringer eller nye regler, siden du sidst fungerede

Læs mere

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE. Prøvernes formål

Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE. Prøvernes formål Dansk Terrier Klub GRAVPRØVEREGLER FOR TERRIERE Prøvernes formål At støtte og virke vejledende for terrierracernes avl og brug gennem en bedømmelse af den enkelte hunds anlæg og avlsværdi i de discipliner,

Læs mere

REGLEMENT FOR WORKING TEST

REGLEMENT FOR WORKING TEST REGLEMENT FOR WORKING TEST Udgivet 2013 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Etiske regler... side 3 4. Adgangsbetingelser... side 4 5. Bedømmelse... side 4 6. Praktiske

Læs mere

DANSK KENNEL KLUB Vejledning til brug ved ansøgning og afholdelse af DKK godkendte officielle lydighedsprøver.

DANSK KENNEL KLUB Vejledning til brug ved ansøgning og afholdelse af DKK godkendte officielle lydighedsprøver. Denne vejledning er tænkt som en hjælp til brug for specialklub- og kredsbestyrelser, lydighedsudvalg, sekretærer og lignende, der beskæftiger sig med lydighed og dommere. Det er ikke en fuldstændig checkliste,

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE April 2008 RETNINGSLINIER FOR AVLSUDVALGETS VEJLEDNING

Læs mere

UDSTILLINGER OG SKUER

UDSTILLINGER OG SKUER UDSTILLINGER OG SKUER Vejledning til brug ved ansøgning om certifikatudstillinger og dommere Indledning... 1 Udstillingsansøgning... 2 Hvor tidligt skal der søges?... 2 Skuer... 2 Påsætning af dommere...

Læs mere

Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement?

Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement? UDSTILLINGSREGLEMENT 2017 Indledning Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement? Regler kan ind imellem være lidt vanskelige at finde rundt i, og man kan godt komme ud for, at man skal bruge en masse tid

Læs mere

REGLEMENT (Revideret november 2012 gældende fra 1/1-2013)

REGLEMENT (Revideret november 2012 gældende fra 1/1-2013) REGLEMENT (Revideret november 2012 gældende fra 1/1-2013) for afholdelse af sporprøve - kaninslæb Reglementet gælder for følgende samarbejdende specialklubber: Beagle Klubben, Dansk Terrier Klub, Spidshundeklubben

Læs mere

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE

HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE HVALPEANVISNINGSREGLER AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE VEJLEDNING TIL MEDLEMMER, OPDRÆTTERE VEDRØRENDE PARRING OG HVALPEANVISNING AF DKK STAMBOGSFØRTE HVALPE Godkendt af bestyrelsen d. 1.11.2007 RETNINGSLINIER

Læs mere

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtsporprøvereglement

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtsporprøvereglement Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtsporprøvereglement Reglementet er gældende fra 1. januar 2016. Reglementet er godkendt af DNSDTRK den 15.10.2015 og af DKK den 22.12.2015 Dansk Nova

Læs mere

UDSTILLINGER OG SKUER

UDSTILLINGER OG SKUER UDSTILLINGER OG SKUER Vejledning til brug ved ansøgning om certifikatudstillinger og dommere Indledning... 1 Udstillingsansøgning... 2 Hvor tidligt skal der søges?... 2 Skuer... 2 Påsætning af dommere...

Læs mere

BHR 17. september 2013. Vejledning for Kredse til udtagelser 2013/2014. udtagelse, sender en skriftlig ansøgning (mail) til BHR.

BHR 17. september 2013. Vejledning for Kredse til udtagelser 2013/2014. udtagelse, sender en skriftlig ansøgning (mail) til BHR. Vejledning for Kredse til udtagelser 2013/2014 Ansøgning om arrangement: Kredse som ønsker at ansøge om afholdelse af en DM/VM udtagelse, sender en skriftlig ansøgning (mail) til BHR. Det er BHR der beslutter,

Læs mere

VEDTÆGTER. for. DANSK JAGTHUNDE DERBY Stiftet den 25. juli 1932. ( Derbyudvalget )

VEDTÆGTER. for. DANSK JAGTHUNDE DERBY Stiftet den 25. juli 1932. ( Derbyudvalget ) VEDTÆGTER for DANSK JAGTHUNDE DERBY Stiftet den 25. juli 1932 ( Derbyudvalget ) Kapitel 1. Organisation 1. Følgende specialklubber, Engelsk Setter Klub i Danmark, Dansk Irsksetter-Klub, Dansk Gordon Setter

Læs mere

Kl åbnes indgangen, og kl starter bedømmelserne. Samtlige ringe er udendørs.

Kl åbnes indgangen, og kl starter bedømmelserne. Samtlige ringe er udendørs. Dansk Kennel Klubs kreds 11 s nordiske udstilling den 3. og 4. august 2019 i Horne Idrætspark Horne Hallen, Stadionvej 21, Horne, 6800 Varde Lørdag grupperne 2,3,5,6,8 - Søndag: grupperne 1,4,7,9,10 Dansk

Læs mere

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Bilag 05 Avlskommissorium med forlag til rettelser Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlskommissorium vedtaget på generalforsamlingen 7. april 2018-28. april 2019 1 Formål og formalia

Læs mere

Konkurrence regler Heelwork to Music

Konkurrence regler Heelwork to Music Konkurrence regler Heelwork to Music Generelle regler Hunde skal være vaccineret og forsikret i henhold til DKKs regler for deltagelse i udstilling, agility eller lydighed. Deltagende hunde skal være mindst

Læs mere

Avlskåringsreglement for Rottweilerklubben Danmark

Avlskåringsreglement for Rottweilerklubben Danmark Avlskåringsreglement for Rottweilerklubben Danmark Gældende fra 15.05.2016 Mentaltest & Eksteriørbeskrivelse Arrangør er: Ansvarlig er: Arrangementet er: Fremstilles kan: Alderskrav hanner: Alderskrav

Læs mere

28. Euro-OES-Show 22.-25. maj 2015 - Nyborg Tilmeldingsliste samt regler og retningslinjer.

28. Euro-OES-Show 22.-25. maj 2015 - Nyborg Tilmeldingsliste samt regler og retningslinjer. 1 Tidsfrister: Tidsfrist for rabatteret tilmelding (Closing 1): 1. april. Sidste frist for tilmelding (Closing 2): 1. maj. (Dette gælder ikke lydighed (lørdag). Deadline for indlevering af katalog annoncer:

Læs mere

Særligt bedømmelsesforløb for Boxer-klubbens Årsvinderudstilling

Særligt bedømmelsesforløb for Boxer-klubbens Årsvinderudstilling Særligt bedømmelsesforløb for Boxer-klubbens Årsvinderudstilling Bedømmelsen foregår, som på en normal udstilling, med individuel kvalitetsbedømmelse og konkurrencebedømmelse i Baby-, Hvalpe-, Junior-,

Læs mere

BHR 18. september 2013

BHR 18. september 2013 Opdateringer til konkurrenceprogram 2012 samt bedømmelses beslutninger truffet på dommermøder. 28 09 2011 Besked udsendt af DKK BHU 14 01 2012 DKK Dommermøde 02 02 2013 DKK Dommermøde 24 08 2013 Dommermøde

Læs mere

Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement?

Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement? UDSTILLINGSREGLEMENT 2018 Indledning Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement? Regler kan ind imellem være lidt vanskelige at finde rundt i, og man kan godt komme ud for, at man skal bruge en masse tid

Læs mere

Working Test R E G L E M E N T D a n s k R e t r i e v e r K l u b 1

Working Test R E G L E M E N T D a n s k R e t r i e v e r K l u b 1 Working Test R E G L E M E N T 2 0 1 0 D a n s k R e t r i e v e r K l u b 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Etiske regler... side 3 4. Adgangsbetingelser...

Læs mere

Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ.

Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ. Referat fra årsmødet for Golden Retriever d. 29. januar 2006 på Fraugdegård, Fraugdegårds Allé 4, Fraugde, 5220 Odense SØ. A. Valg af dirigent: På raceledelsens vegne, foreslog Lisbeth Bech, - K.K. Jensen,

Læs mere

Udstillingsreglement 2013

Udstillingsreglement 2013 Dansk Kennel Klub Parkvej 1 2680 Solrød Strand www.dkk.dk Telefon 56 18 81 00 Telefax 56 18 81 91 Informationen (direkte nr.) 56 18 81 55 Udstillingsreglement 2013 Indledning 2 Hvordan bruges DKK s udstillingsreglement?

Læs mere

SPORPRØVEREGLEMENT for Dansk Retriever Klub

SPORPRØVEREGLEMENT for Dansk Retriever Klub SPORPRØVEREGLEMENT for Dansk Retriever Klub 1 Indhold: Kapitel 1. Sporprøvernes formål...side 3 Kapitel 2. Prøveform og klasseinddelinger...side 3 Kapitel 3. Administrative bestemmelser...side 4 Kapitel

Læs mere

Overenskomst mellem Dansk Kennel Klub og Schæferhundeklubben for Danmark

Overenskomst mellem Dansk Kennel Klub og Schæferhundeklubben for Danmark Overenskomst mellem Dansk Kennel Klub og Schæferhundeklubben for Danmark 1 Nærværende overenskomst er indgået mellem Dansk Kennel Klub (DKK) og Schæferhundeklubben for Danmark i henhold til DKKs love og

Læs mere

Sådan foregår en avlskåring

Sådan foregår en avlskåring Før selve avlskåringen Der bliver normalt planlagt 3 avlskåringer om året, 1 på Sjælland, 1 på Fyn og 1 i Jylland. Sidste tilmelding er altid 3 uger før, og tilmelding er bindende og beløbet skal være

Læs mere

DANSK KENNEL KLUB KREDS 10, JULESKUE 2018 Nr. Alslev Hallen, Skolegade 3, 4840 Nørre Alslev LØRDAG DEN 8. DECEMBER 2018

DANSK KENNEL KLUB KREDS 10, JULESKUE 2018 Nr. Alslev Hallen, Skolegade 3, 4840 Nørre Alslev LØRDAG DEN 8. DECEMBER 2018 DANSK KENNEL KLUB KREDS 0, JULESKUE 208 Nr. Alslev Hallen, Skolegade 3, 4840 Nørre Alslev LØRDAG DEN 8. DECEMBER 208 Kære udstiller Vel mødt til juleskue i Kreds 0. Skuet finder sted indendørs, og der

Læs mere

Ved standbedømmelsen udfyldes hvalpebedømmelsesskema (bilag 6) og der konkurrencebedømmes uden angivelse af prædikater.

Ved standbedømmelsen udfyldes hvalpebedømmelsesskema (bilag 6) og der konkurrencebedømmes uden angivelse af prædikater. GB, Kap. 2 E, side 1 HVALPESSHOW Adgangsbetingelser generelt: Deltage kan schæferhunde stambogsført i DKK/FCI anerkendt stambog som er 4-12 måneder. Der kan ansøges om afholdelse af babyklasse fra 8 uger

Læs mere

GOLDEN RETRIEVER HVALPELISTE

GOLDEN RETRIEVER HVALPELISTE GOLDEN RETRIEVER HVALPELISTE Udgivet d. 01.11.2017 Hvalpelisten bliver opdateret d. 1. og d. 15. i måneden. Hvalpelisten er for kuld hvor forældrene lever op til DKKs almindelige stambogsføringsregler.

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer

DKK s Schweisshundeudvalg. Regler for uddannelse til schweissdommer DKK s Schweisshundeudvalg Regler for uddannelse til schweissdommer Gældende fra 1. januar 2012 1. Krav til optagelse som dommerelev Som hundefører Skal have ført mindst 2 forskellige hunde til 2 præmie

Læs mere

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard.

Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. BHR kan uddele wildcard. Regler for deltagelse i IPO 3 DM og udtagelser Udtagelseskrav: Det er et krav, at hunden inden tilmeldingen har bestået en IPO-2 prøve. Hundeførere, som har bestået med minimum 250 point opnået ved 1 udtagelse,

Læs mere

REGLER For lydighedsprøver

REGLER For lydighedsprøver REGLER For lydighedsprøver A). Arrangør Den arrangerende klubs bestyrelse - eller et af bestyrelsen nedsat udvalg - er ansvarlig for prøvernes tekniske gennemførelse og korrekte afvikling i.h.t. reglerne

Læs mere

Ansøgning om husdyr - i Afdeling Brændgårdsparken

Ansøgning om husdyr - i Afdeling Brændgårdsparken Lejere: Navn, 7400 Herning Adresse: Bolignummer: 901-2- Ansøgning om husdyr - i Afdeling Brændgårdsparken Underskrevne lejere ansøger hermed om tilladelse til at holde ét husdyr (hund eller kat) i vores

Læs mere

RINGPERSONALEINSTRUKTION 2017 for DKK s internationale udstillinger

RINGPERSONALEINSTRUKTION 2017 for DKK s internationale udstillinger RINGPERSONALEINSTRUKTION 2017 for DKK s internationale udstillinger Det er vigtigt, at denne instruktion læses meget nøje, idet der kan være indført ændringer eller nye regler, siden du sidst fungerede

Læs mere

Hvilke oplysninger skal DKK have for at godkende en udenlandske dommer?

Hvilke oplysninger skal DKK have for at godkende en udenlandske dommer? Dansk Kennel Klub Parkvej 1 DK-2680 Solrød Strand Tlf. +45 5618 8100 Information +45 5618 8155 http://www.dkk.dk post@dkk.dk Vejledning til afholdelse af officielle DKK lydighedsprøver Denne vejledning

Læs mere

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning.

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Dansk Retriever Klub. VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Indledning. B-prøver afholdes normalt uden for den egentlige

Læs mere

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtspor prøvereglement

Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtspor prøvereglement Dansk Nova Scotia Duck Tolling Retriever Klubs Vildtspor prøvereglement Reglementet er gyldigt fra 1. januar 2014. Reglementet er godkendt af DNSDTRK den 6. juli 2013 og DKK den 2013 Gældende fra 1. januar

Læs mere

Dansk Retriever Klubs vildtspor prøvereglement.

Dansk Retriever Klubs vildtspor prøvereglement. Dansk Retriever Klubs vildtspor prøvereglement. Indhold: Side Kapitel 01 Sporprøvernes formål.. 02 Kapitel 02 Prøveform og klasseinddeling 02 Kapitel 03 Kvalifikationsprøver, Sportype, Sporenes opbygning

Læs mere

Det er endvidere ifølge dansk lovgivning forbudt at fjerne vildtkløer af kosmetiske årsager.

Det er endvidere ifølge dansk lovgivning forbudt at fjerne vildtkløer af kosmetiske årsager. Konkurrence regler Heelwork to Music / Freestyle Generelle regler A). Arrangør Den arrangerende klubs bestyrelse - eller et af bestyrelsen nedsat udvalg - er ansvarlig for prøvernes tekniske gennemførelse

Læs mere

DGKs manual til brug af Hundeweb til brugsprøver

DGKs manual til brug af Hundeweb til brugsprøver 2018 DGKs manual til brug af Hundeweb til brugsprøver DGK Dansk Gravhundeklub 07 12 2017 1 Dette er DGK s manual til Klubsystemet vedrørende prøvesystemet for arbejdsudvalgene. Aftale om brug af og dataansvar

Læs mere

REGLEMENT FOR WORKING TEST

REGLEMENT FOR WORKING TEST REGLEMENT FOR WORKING TEST Udgivet 2017 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Administrative bestemmelser... side 3 4. Etiske regler... side 4 5. Adgangsbetingelser...

Læs mere

Border Collie Klubbens konkurrenceregler

Border Collie Klubbens konkurrenceregler Border Collie Klubbens konkurrenceregler Hyrdehunde konkurrencerne består af nogle forskellige momenter som tester hundens evne til i samarbejde med føreren at håndtere fårene effektivt, kontrolleret og

Læs mere

Drejebog for nationale udstillinger

Drejebog for nationale udstillinger Drejebog for nationale udstillinger DKK s udstillingsudvalg, oktober 2013 Opgaver nu og her, og på sigt Dato og forventet deltagerantal - Datoen skal passe ind i DKK s øvrige udstillingskalender - Forventet

Læs mere

DGKs manual til brug af Hundeweb til brugsprøver

DGKs manual til brug af Hundeweb til brugsprøver 2017 DGKs manual til brug af Hundeweb til brugsprøver DGK Dansk Gravhundeklub 20 01 2017 1 Dette er DGK s manual til Klubsystemet vedrørende prøvesystemet for arbejdsudvalgene. Aftale om brug af og dataansvar

Læs mere

REGLEMENT FOR WORKING TEST

REGLEMENT FOR WORKING TEST REGLEMENT FOR WORKING TEST Udgivet 2018 1 Indhold: 1. Indledning... side 3 2. Tilrettelæggelse af en WT... side 3 3. Administrative bestemmelser... side 3 4. Etiske regler... side 4 5. Adgangsbetingelser...

Læs mere

Reglement for klubrally light

Reglement for klubrally light Reglement for klubrally light DASU 15-11-2017 Reglement for klubrally light Definition... 2 Køretøjer... 2 Udrustning... 2 Startnumre... 2 Før konkurrencen... 2 Tillægsregler... 2 Anmeldelse... 3 Aflysning...

Læs mere

DKK s Dommerhistorik-/prognose program

DKK s Dommerhistorik-/prognose program DKK s Dommerhistorik-/prognose program Dommerhistorikprogrammet er et værktøj til planlægning af dommerpåsætningen på fremtidige udstillinger. Som det første skal udstillingen der skal laves prognose for

Læs mere

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler

Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Ændringsforslag til DKK s Stambogsføringsregler Pkt. Nuværende 1. Forældredyr skal inden parringen være optaget i Dansk Hundestambog eller anden anerkendt FCI stambog. Danskejede hunde skal være stambogsført

Læs mere

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges.

2 Arrangøren har ret til at begrænse antallet af deltagere. En sådan begrænsning skal dog meddeles, når arrangøren udpeges. FORMÅLET MED MESTERSKABET Formålet med et nationalt eller internationalt mesterskab i langtidspiberygning er at lade enkeltpersoner og/eller hold konkurrere om at ryge længst muligt på en pibe uden at

Læs mere