Nyeste lovgivning. Dansk Fjernvarme, temadag 18. januar 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyeste lovgivning. Dansk Fjernvarme, temadag 18. januar 2018"

Transkript

1 Nyeste lovgivning Dansk Fjernvarme, temadag 18. januar 2018

2 PROGRAM 1. Leveringsgrænse 2. Udtrædelsesgodtgørelse 3. Udviklingen i substitutionsprincippet 4. Prisdifferentiering 5. Kold fjernvarme 6. Prioritering af varmekilder 7. Forberedelse af kommunal selskabsdannelse på fjernvarmeområdet 8. Nye regler om ledningsregistrering 2

3 Flytning af leveringsgrænse Forbrugerens varmeveksler

4 Flytning af leveringsgrænse Betydningen Leveringsgrænsen er afgørende for afgrænsning af fjernvarmeværkets anlæg overfor forbrugerens anlæg. Leveringsgrænsen for fjernvarmeværket kan flyttes til afgangssiden af varmeveksleren, hvilket betyder, at: Varmevekslerne betales og ejes af fjernvarmeværket og indgår dermed i det kollektive forsyningsnet. Varmevekslerne indgår som en del af fjernvarmeværkets anlægsomkostning (og afskrivning og herpå), og er dermed en indregningsberettiget omkostning efter varmeforsyningslovens 20. Fjernvarmeværkets indkøb og installation af varmeveksler hos forbrugerne kan finansieres via kommunegaranterede lån. Varmevekslerne kommer til at indgå i et polkakatalog samt indtægtsrammen, som skal udarbejdes for fjernvarmeværkerne.

5 Flytning af leveringsgrænsen Fordele og ulemper Fordele ved ændret leveringsgrænse for fjernvarmeværket: Tilskynde til tilslutning af nye forbrugere, idet forbrugernes udgift til tilslutning bliver mindsket. Optimere fjernvarmeværkets drift, idet fjernvarmeværket vedligeholdelse og drift af forbrugernes varmevekslere kan optimere det samlede fjernvarmesystem. Fordele ved ændret leveringsgrænse for forbrugeren: Mindre udgifter ved tilslutning til fjernvarme og ingen udgifter til drift og vedligeholdelse. Ulemper ved ændret leveringsgrænse for fjernvarmeværket: Forskellig leveringsgrænser mellem f.eks. gamle og nye forbrugere. Ulemper ved ændret leveringsgrænse for forbrugeren: Uklart om udgiften til installation af varmeveksleren kan give skattemæssigt fradrag efter boligjobordningen.

6 Flytning af leveringsgrænsen Hvad siger Energitilsynet? Energitilsynets af 29. november 2011 til VEKS: Hvad angår betaling for de interne installationer har VEKS foreslået, at flytte leveringsgrænse i det konverterede område til den sekundære side af varmevekslerne. Dette spørgsmål har ikke været forelagt Energitilsynet, men sekretariatet har i en vejledende udtalelse fundet, at en sådan ændring af leveringsgrænsen, efter sekretariatets foreløbige vurdering ikke kan betragtes som urimelig. Begrundelsen herfor er, at forsyningernes drift dermed kan optimeres, og muligheden for vedligeholdelse af vekslerne lettes, da varmevekslerne er ens, hvilket er til gavn for samtlige forbrugere.

7 Flytning af leveringsgrænsen Hvordan håndteres det i taksten? Fjernvarmeværket kan vælge at indregne udgiften til forbrugerens veksleranlæg i den generelle fasttarif, men fjernvarmeværket kan også vælge at opkræve afskrivningerne på vekslere hos de forbrugere, der gør brug af ordningen via særskilt vekslerbidrag, jf. Energitilsynets udtalelse af 29. november 2010: Omkostningerne ville kunne indregnes i VEKS samlede generelle tarif overfor samtlige forbruger, hvis VEKS ikke havde valgt at prisdifferentiere. VEKS har imidlertid valgt at prisdifferentiere, og dermed må anlægsomkostningerne til dækning af varmeveksler m.v. betragtes som en del af omkostningerne ved det konverterede område. Fjernvarmeværket skal anmelde evt. vekslerbidrag eller lignende til Energitilsynet.

8 Flytning af leveringsgrænsen Hvordan håndteres det i leveringsbestemmelserne? De almindelige eller tekniske leveringsbestemmelser skal indeholde en udtrykkelig angivelse af, at leveringsgrænsen er ændret til afgangssiden af veksleren, enten generelt eller f.eks. for de forbrugere, som indgår en veksleraftale.

9 Flytning af leveringsgrænsen Hvad skal en veksleraftale indeholde? Varmeveksleraftalerne bør indeholde bestemmelse om følgende: Fjernvarmeværkets opgaver (opsætning, tilkobling, drift og eftersyn). Forbrugerens opgaver (stille el og plads til rådighed samt følge fjernvarmeværkets anvisning om vekslerens anvendelse). Forbrugerens betaling og betalingens regulering. Energibesparelse (stillingtagen til ejerskab til energibesparelse og indberetning heraf). Opsigelsesvarsel (18 måneder er nu lovligt efter ændring af forbrugeraftaleloven). Krav om dækning af skader på varmeveksleren forvoldt ved forbrugerens uagtsomhed eller forsæt. Ejendomsforbehold og evt. tinglysning heraf. Fjernelse ved opsigelse af aftalen. Evt. forsyningsafbrydelse ved manglende betaling i henhold til veksleraftale.

10 Flytningen af leveringsgrænsen Gribes varmeveksleren af ejendommens pant efter TL 38? En varmeveksler, hvor varmeveksleren og opsætning heraf er indlagt på ejerens bekostning, enten direkte eller ved finansiel leasing, er omfattet af TL 38, og det er ikke muligt at tage ejendomsforbehold i veksleren. Varmeveksleren betragtes som indlagt i bygningen, og det gælder, uanset om det er forholdsvis let at afmontere, og at det kan ske uden skader på taget. U V: Solcelleanlæg, der var monteret på erhvervsejendoms tag, og som skulle forsyne ejendommen med % af det årlige energiforbrug, var omfattet af tinglysningslovens 38, og skadesløsbrev med pant i anlægget blev derfor afvist fra personbogen. En varmeveksler, hvor varmeveksler og opsætning heraf ikke betalt af ejendommens ejer, men f.eks. blot lånes af fjernvarmeværket, og der ikke sker særskilt betaling herfor, gribes ikke af TL 38, og ejendomspant i anlægget går ikke tabt. Evt. overveje særskilt bestemmelse om betaling af form for udtrædelsesgodtgørelse, såfremt varmeveksleren er grebet af TL 38.

11 Udtrædelsesgodtgørelse Seneste praksis

12 Udtrædelsesgodtgørelse Grundlag Udtrædelsesgodtgørelse sikrer, at forbrugere, der udtræder af fjernvarmeforsyningen, økonomisk rydder op efter sig selv set i forhold til andre forbrugere. Udtrædelsesgodtgørelse kan kræves af såvel andelshavere som ikke-andelshavere, såfremt følgende betingelser er opfyldt: Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse skal være hjemlet i aftale eller leveringsvilkår, som er modtaget af forbrugeren. Fjernvarmeværket må ikke være økonomisk veldrevet. Den ledigblevne kapacitet ved en ejendoms udtræden må ikke kunne afsættes til anden side i det eksisterende forsyningsnet.

13 Udtrædelsesgodtgørelse Opgørelse af udtrædelsesgodtgørelse Udtrædelsesgodtgørelse opgøres med udgangspunkt i følgende data: Andel af tilsluttede m2 ud fra BBR. Anmeldt restafskrivningsgrundlag i priseftervisningen for det år, hvor meddelelse om udtrædelses afgives, jf. Vestre Landsrets dom i Østerild-sagen U VL. Fradrag for afskrivninger i perioden frem til faktisk udtræden, jf. Vestre Landsrets dom i Østerild-sagen U VL. Andel af restafskrivningsgrundlag i varmeproduktionsanlæg, som levere til fjernvarmenettet, også selvom varmeproduktionsanlægget drives i særskilt selskab, jf. Østre Landsrets dom af 16. oktober 2015 mod E.ON Varme. Andel af anmeldt underdækning?

14 Udtrædelsesgodtgørelse Halsted Fjernvarmeværk (I) Sagen kort fortalt Halsted Fjernvarmeværk var et forbrugerejet varmedistributionsselskab, der aftog halmvarme fra Halsted Halmvarmeværk. Halsted Fjernvarmeværk havde en stor underdækning, som Energitilsynet havde godkendt fremført. Halsted Fjernvarmeværks største kunde, Halstedhus Efterskole, der dækkede 60 m2 af værkets varmegrundlag, meddelte, at de ønskede at udtræde af fjernvarmeværket. Halsted Fjernvarmeværk opkrævede udtrædelsesgodtgørelse af Halstedhus Efterskole og opgjorde udtrædelsesgodtgørelsen efter følgende principper: Andel af tilsluttede m2. Andel af restafskrivningsgrundlag i fjernvarmeværk iht. anmeldt priseftervisning i det år, hvor udtrædelse meddeles. Andel af underdækning i fjernvarmeværk iht. anmeldt priseftervisning i det år, hvor udtrædelse meddeles. Andel af restafskrivning og underdækning i halmvarmeværk iht. anmeldt priseftervisning i det år, hvor udtrædelse meddeles. Fratrukket afskrivninger i afskrivningsperioden.

15 Udtrædelsesgodtgørelse Halsted Fjernvarmeværk (II) Retten i Nykøbing Falsters dom af 29. september 2017: Det kan lægges til grund, at Halsted Fjernvarmeværk a.m.b.a. ikke er økonomisk veldrevet, og at det ikke er muligt at afsætte den ledigblevne kapacitet til anden side. Udgangspunktet efter vedtægternes punkt 5 er herefter, at Halstedhus Efterskole skal betale en udtrædelsesgodtgørelse, hvilket der således er hjemmel til. Forud for stiftelsen af Halsted Fjernvarmeværk a.m.b.a. hæftede Halstedhus Efterskole ikke for anlægsgælden i Halsted Kloster. Det fremgår ikke af vedtægterne for Halsted Fjernvarmeværk a.m.b.a., at der ved beregningen af udtrædelsesgodtgørelsen kan medtages anlægsgæld i Halsted Halmvarmeværk ApS, og vi finder på den baggrund, at gælden i Halsted Halmvarmeværk ApS ikke kan medregnes. Henset til den indbyrdes sammenhæng mellem anlægsgæld og underdækning finder vi, at der ved beregningen af udtrædelsesgodtgørelsens størrelse kan medtages underdækning.

16 UDVIKLING I SUBSTITUTIONSPRINCIPPET 16

17 UDVIKLING I SUBSTITUTIONSPRINCIPPET OVERSIGT SÆLGER KØBER KOLLEKTIV VARMEFORSYNING PRIS SUBSTITUTIONSPRIS KOLLEKTIV VARMEFORSYNING VARME 17

18 UDVIKLING I SUBSTITUTIONSPRINCIPPET SUBSTITUTIONSPRINCIPPET Substitutionsprincippet: Ikke tilladt at kræve mere for varmen, end varmen ellers ville kunne købes for hos andre eller produceres til af varmekøberen selv Princippet er udviklet gennem administrativ praksis Varmeaftageren har ret til at betale den laveste af følgende priser: Varmeleverandørens omkostningsbestemte pris Prisen på varmen, hvis varmemodtageren selv producerede varmen (egenproduktionsprisen) Hvad varmen ville kunne købes til hos tredjemand 18

19 UDVIKLING I SUBSTITUTIONSPRINCIPPET NEDSLAGSPUNKTER Betingelser for substitutionsprincippets anvendelse Eksisterende, realistisk, muligt, lovligt Vil det sige kapacitet ud over anlæggets spids- og reservelast? Oprindeligt nej Ny praksis fra Energitilsynet 19

20 UDVIKLING I SUBSTITUTIONSPRINCIPPET NEDSLAGSPUNKTER Substitutionsprincippet kun relevant, når der er aftagepligt Kan aftagepligt følge af parternes aftale? Fremtiden: Større konkurrence Mindre behov for substitutionsprincippet 20

21 PRISDIFFERENTIERING 21

22 PRISDIFFERENTIERING OVERORDNET Prisdifferentiering: Fx én takst i område A og en anden takst i område B Traditionelt: Betydelig frihed mht. introduktionsrabat for nye kunder eller for at undgå, at bestående kunder frakoblede sig i større omfang OMRÅDE A = X PRIS OMRÅDE B = Y PRIS 22

23 PRISDIFFERENTIERING LOVÆNDRINGEN I 2015 Varmeforsyningsloven - lovændring i 2015 Udgangspunkt fremover: Omkostningsbestemt prisdifferentiering Indskrænkelse i forhold til tidligere Prisdifferentiering kan anvendes til at udvide eller bibeholde kundegrundlaget Krav: At tilslutningen af kunden eller området har en mærkbar effekt på varmeprisen + den lavere pris er nødvendig for at sikre tilslutning eller afværge opsigelse Loftet for prisnedsættelse = De besparelser, som tilslutningen medfører Rabat kan dog kun være midlertidig og maks. 5 år 23

24 PRISDIFFERENTIERING HVAD MED NU? Energitilsynet: Ny afgørelse fra 2017 om VEKS Nye begrænsninger i muligheden for at anvende differentierede priser? (Minimal) ændring? Tidligere praksis? 24

25 Kold fjernvarme Definition

26 Kold fjernvarme Hvad er kold fjernvarme? Dansk Fjernvarme har beskrevet kold fjernvarme som følgende: Princippet ved kold fjernvarme er sammenligneligt er sammenligneligt med ultralavtemperatur fjernvarme, hvor temperaturen i ledningsnettet sænkes til grader. Her er det også nødvendigt at etablere en Micro Booster varmepumpe til varmt brugsvand og evt. opvarmning af den enkelte bolig. Ved kold fjernvarme reduceres temperaturen yderligere til 5-10 grader, hvilket kan eliminere ledningstab og reducere omkostningerne til rørsystemerne, da der kan anvendes PE-rør. Forskellen fra de kendte fjernvarmesystemer er temperaturniveau og isoleringsgrad på ledningsnettet. Den lave temperatur vil dog kræve, at der installeres en varmepumpe hos hver enkelt forbruger. Produktionen/opvarmning af vandet til de 5-10 grader kan ske centralt, eller der kan etableres jordvarmeboringer ude i området, hvor fjernvarmevandet kan optage varme. Tilsvarende ultra-lavtemperatur fjernvarme vil det være varmeforsyningsselskabet, som afholder investeringen til og ejer produktionsanlæg, ledningsnet og unit inkl. varmepumpen hos kunden mv. Samt overvåger og driver nettet og varmepumperne hos hver enkelt forbruger.

27 Kold fjernvarme Er kold fjernvarme omfattet af varmeforsyningsloven? Energistyrelsen har i en udtalelse af 12. maj 2016 (j.nr ) til Dansk Fjernvarme taget stilling til, om kold fjernvarme er omfattet af varmeforsyningsloven: Hvorvidt kold fjernvarme er omfattet af Varmeforsyningsloven afhænger både af, om det kan indeholdes indenfor lovens formål, samt hvorvidt anlægget kan karakteriseres som et kollektivt varmeforsyningsanlæg. Det er Energistyrelsens vurdering, at kold fjernvarme vil være omfattet af Varmeforsyningslovens formål, da det klare formål hermed er at levere energi til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand. Derudover vurderes det, at konceptet kan karakteriseres som et kollektivt varmeforsyningsanlæg, jf. 2, stk. 1, 2. pkt., da det kolde fjernvarmevand anses som værende opvarmet. Dette skyldes, at der skal tilføres energi for at opretholde en konstant temperatur på 5 10 grader, da de individuelle varmepumper ellers vil nedkøle fjernvarmevandet. Energistyrelsen vurderer således, at kold fjernvarme er omfattet af varmeforsyningsloven.

28 Kold fjernvarme Skal anlæg med kold fjernvarme godkendes efter projektbekendtgørelsen? Gennemførelsen af KOLD skal godkendes iht. projektbekendtgørelsens 3, stk. 1, da der er tale om et kollektivt varmeforsyningsanlæg. Det forudsætter dog, at varmekapaciteten for det samlede projekt konkret er på 0,25 MW eller mere. Projektet skal således opfylde de specifikke forudsætninger i bekendtgørelsens 7 (distributionsnet) og 11 (varmeproduktionsanlæg) samt den generelle forudsætning om positiv samfundsøkonomi i 26, stk. 2.

29 Kold fjernvarme Kan kommunen stille kommunal lånegaranti til kold fjernvarme-projekter? Varmepumper kan teknisk producere både varme og kulde. Kommunens adgang til at stille kommunale lån til finansiering af kold fjernvarme afhænger af, om anlægget etableres med henblik på kombineret produktion af varme og køling eller alene varme. Hvis projektet etableres med henblik på kombineret produktion af varme og køling, vil kommunen således være afskåret fra at stille kommunegaranti til projektet efter lovens 2 d, stk. 1, 2. led. Er der imidlertid alene tale om ren varmeproduktion, hvor udnyttelsen af overskydende køling ikke kommer på tale, vil kommunen efter 2 d, stk. 1 som udgangspunkt imidlertid kunne stille garanti for lånoptagelsen til finansiering af anlægsinvesteringer eller driftsaktiviteter i kold fjernvarme.

30 Kold fjernvarme Tarifstruktur Samme krav som andre fjernvarmeværker, hvilket indebærer et krav om en kostægte tarifering, hvor faste udgifter som udgangspunkt skal dækkes af faste bidrag og variable omkostninger af variable bidrag. Elforbruget til varmepumpen hos forbrugerne skal afklares i forhold til tariferingen.

31 PRIORITERING AF VARMEKILDER 31

32 PRIORITERING AF VARMEKILDER UNDER AFTALE Forbrændingsanlæg Aftale Netselskab Alternativ varmeleverandør Al produceret varme Varme 32

33 PRIORITERING AF VARMEKILDER UDEN AFTALE Forbrændingsanlæg Netselskab Alternativ varmeleverandør Evt. kun lidt varme Varme Kan netselskabet helt undlade at aftage fra forbrændingsanlægget? 33

34 PRIORITERING AF VARMEKILDER HVORDAN KAN PRIORITETSSTILLING I PROJEKT SIKRES? Gennem aftale (som på et tidspunkt udløbet) Ved at indskrive prioritetsstilling i projekt fra start NB: Ingen garantier projekt kan ændres Indsend nyt projektforslag med ønske om fastlæggelse af prioritetsstilling 34

35 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Opgave

36 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Grundlaget Varmeforsyningsloven indeholder ingen særlige regler om, hvordan kommunal varmeforsyningsvirksomhed skal organiseres. Dog skal tilknyttet virksomhed med en omsætning over 10 mio. kr. organiseres i særskilt selskab med begrænset ansvar, jf. varmeforsyningslovens 2 f. Politisk aftale af 2. juni 2017 indeholder følgende krav om selskabsudskillelse: Krav om fjernvarmevirksomheders selskabsmæssige udskillelse fra den kommunale forvaltning i kapitalselskaber. Det skal bidrage til, at princippet om organisatorisk og økonomisk armslængde, der følger af selskabsloven, nu realiseres for fjernvarmevirksomhederne. Varmeforsyningsvirksomhed, som drives som led i den kommunale forvaltning eller som et fælleskommunalt selskab (f.eks. VEKS) eller som led i fælleskommunalforvaltning (f.eks. Vestforbrænding), skal formentlig udskille aktiviteter omfattet af varmeforsyningsloven i kapitalselskab.

37 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Et bud på lovgivning og følgelovgivning om kommunal selskabsgørelse Varmeforsyningslovens kapitel 1a om kommunal varmeforsyningsvirksomhed vil få ny bestemmelse med følgende ordlyd: Kommunal deltagelse i aktiviteter omfattet af 2b, stk. 1 og 2 skal udøves i kapitalselskab. Specifikke regler, som smidiggør selskabsudskillesen i varmeforsyningsloven: Automatisk fritagelse for reglerne om udbud ved salg af kommunale ejendomme ved selskabsudskillelse i medfør af loven. Fritagelse for tinglysningsafgift ved overdragelse af ejendom som følge af lovkrav om selskabsudskillelse, såfremt selskabsudskillelsen gennemføres inden for en frist. Pligt for tjenestemænd til at lade sig udlåne til selskaber, der overtager varmeforsyningsaktiviteten fra kommune eller fælleskommunalt selskab. Regler om afvikling af fordringer mellem kommuner/kommunale fællesskaber og de udskilte selskaber inden for en vis periode. Evt. bestemmelse om, at kommuner eller kommunale fællesskaber i en periode kan varetage visse administrative opgaver for de udskilte selskaber.

38 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Hvad med skattepligten ved selskabsgørelse? Skattepligten vil være en automatisk følge af, at varmeaktiviteter udskilles i særskilt aktie- og anpartsselskaber, idet disse selskabsformer er skattepligtige. I den politiske aftale er det understreget, at selskaberne bidrager til økonomisk armslængde. Selskabsskatteloven vil formentlig blive ændret, således at den betingede skattefritagelse for visse fjernvarmeværker bliver fjernet. Imidlertid ingen oplysninger om de skattemæssige afskrivningsgrundlag eller lignende i den politiske aftale af 2. juni 2017.

39 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Etablering af kapitalselskab Etablering af et kapitalselskab Selskabslovens regler ved stiftelse af et kapitalselskab. Apportindskud / indskud af bestående virksomhed m.v. Kommune inkl. varmeforsyningsvirksomhed Kommune Varme A/S

40 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Etablering af kommunal forsyningskoncern Kommune inkl. varmeforsyningsvirksomhed Kommune Holding A/S Service A/S Varme A/S Anden aktivitet A/S

41 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Stiftelse af et selskab praktiske forhold (I) Etablering af et aktieselskab vil indebære en selskabsstiftelse efter selskabslovens regler. Der skal i denne forbindelse oprettes følgende selskabsretlige dokumenter: Stiftelsesdokument Vedtægter Ejerbog Der skal ligeledes foretages anmeldelse og registrering af selskabet, ledelse, revisor m.v. samt ejeregisterringer i Det Offentlige Ejerregister. Et aktieselskab skal have såvel en direktion som en bestyrelse. Endvidere skal bestyrelsen have en forretningsorden, der indeholder regler om bestyrelsens hverv.

42 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Stiftelse af et selskab praktiske forhold (II) Stiftelse af selskab efter reglerne om indskud af andre værdier end kontanter (apportindskud). Aktiver og passiver: Identifikation af relaterede aktiver og passiver, der skal overdrages til kapitalselskabet i forbindelse med udskillelsen af varmeforsyningsvirksomheden. Udarbejdelse af: Anlægskartotek og åbningsbalance Overdragelsesaftale Ved stiftelsen vælges en bestyrelse samt ansættes en direktion.

43 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Lån og modregning Lån Eksisterende lån hos kommunekredit opsiges, hvilket kan være dyrt ved SWAP-lån. Overførsel af lån til selvstændigt selskab. Kommunal lånegaranti mod betaling af garantiprovision. EU s statsstøtteregler m.v. Modregningsproblematik Modregningsregler i varme- og/eller elforsyningsloven. Håndteres/reguleres evt. yderligere i forbindelse med kommende regler om udskillelseskrav m.v.

44 Selskabsgørelse af kommunal varmeforsyning Styringsmuligheder ved selvstændige selskaber Kommunalbestyrelsens styringsmulighed Kommunalbestyrelsen har ingen instruktionsbeføjelse over for de bestyrelsesmedlemmer, som deltager i bestyrelsen af et aktieselskab. Kommunalbestyrelsens alternative styringsmuligheder: Styring via kompetenceprofil for bestyrelsen Styring via ejerstrategi Styring via vedtægtens udformning vedrørende salg af aktie, valg af formand og næstformand på generalforsamlingen, væsentlige økonomiske dispositioner på generalforsamlingen, gennembrydning af tavshedspligten

45 NYE REGLER OM LEDNINGSREGISTRERING 45

46 NYE REGLER OM LEDNINGSREGISTRERING OVERORDNET Ny LER-lov skal bane vejen for færre graveskader En del af lovforslaget er trådt i kraft 1. januar 2018 Lovforslaget har til formål at effektivisere arbejdsgange ved udlevering af ledningsoplysninger til brug for gravearbejder, reducere graveskader og give mulighed for at koordinere gravearbejder og udnytte ledig kapacitet i føringsrør Lovforslaget vil modernisere, automatisere og højne digitaliseringsniveauet for udleveringen af ledningsoplysninger. Lovforslaget er en del af realiseringen af initiativ 6.3 i den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi

47 NYE REGLER OM LEDNINGSREGISTRERING SAMGRAVNING Bedre mulighed for planlægning af samgravning Graveaktørerne Kan annoncere efter mulige samgravningspartnere i god tid inden gravearbejdets begyndelse Kontaktoplysninger til ledningsejere med tomrør Med henblik på samføring På sigt: Færre gravearbejder = færre gravegener for det omkringliggende samfund 47

48 NYE REGLER OM LEDNINGSREGISTRERING LEDNINGSOPLYSNINGER Præcisering af ledningsoplysninger LER-lovens 9, stk. 1, fastholdes Graveaktør: Må ikke påbegynde gravearbejdet, før de nødvendige ledningsoplysninger er blevet indhentet Definition af nødvendige ledningsoplysninger Skal medvirke til at nedbringe antallet af graveskader Oplysninger skal have et vist indhold og kvalitet Anmodning om påvisning Hvis ledningerne ikke kan findes, hvor de som oplyst skulle ligge i jorden Påvisning inden for rimelig tid højst et døgn Omkostninger? 48

49 Dir: Mob: LINE MARKERT PARTNER Line Markert rådgiver virksomheder og myndigheder i den offentlige og halvoffentlige sektor om generelle offentligog kommunalretlige emner, kommunale selskabsforhold og spørgsmål knyttet til energi- og forsyningsret. Et af Lines særlige rådgivningsområder er spørgsmål knyttet til grænsefladerne mellem offentlig opgavevaretagelse og kommercielle aktiviteter. Line har stor erfaring med rådgivning af kommuner og forsyningsvirksomheder om tilrettelæggelse af samarbejder generelt og i konkrete projekter, fx tværkommunale klimatilpasningsprojekter og etablering af fælles forsyningsanlæg (kraftvarmeproduktion, renseanlæg, vandindvinding mv.). Karriere Partner (equity), Horten, 2014 Partner, Horten, 2011 Møderet for landsret, 2008 Udstationering, DLA Piper, London, Project & Finance, foråret 2006 Advokatbeskikkelse, 2006 Advokatfuldmægtig, Horten, 2003 Praktikant, den danske FN-mission i New York under formandskabet for EU, efteråret 2002 Uddannelse Cand.jur., Aarhus Universitet, 2003 Specialer Energiret & forsyningsret Offentlig ret Offentlige private samarbejder 49

50 KONTAKTINFO Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d

Ejerskab af brugeranlæg Dansk Fjernvarme distributionsgruppen

Ejerskab af brugeranlæg Dansk Fjernvarme distributionsgruppen Dansk Fjernvarme distributionsgruppen 1 Brugeranlæg Hvad er det? Brugeranlæg er det anlæg som er installeret hos forbrugeren og som forbinder fjernvarmeværkets stikledning med forbrugerens forbrugsinstallation.

Læs mere

Dansk Fjernvarme Prissætning, prisdifferentiering, tariffer m.v.

Dansk Fjernvarme Prissætning, prisdifferentiering, tariffer m.v. Dansk Fjernvarme Prissætning, prisdifferentiering, tariffer m.v. 1 Det vil jeg tale om Prissætning Prisdifferentiering Tariffer 2 1 Prissætning Varmeforsyningslovens kapitel 4 Varmeforsyningslovens kapitel

Læs mere

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - juridiske rammer og overvejelser. www.energiogmiljo.dk

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - juridiske rammer og overvejelser. www.energiogmiljo.dk Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - juridiske rammer og overvejelser 1 Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren Det vil jeg tale om Hvad er en fusion? Juridiske rammer og overvejelser ved

Læs mere

TEMADAG OM FJERNKØLING

TEMADAG OM FJERNKØLING TEMADAG OM FJERNKØLING René Frisdahl Jensen, Advokat Den 7. oktober 2014 PROGRAM side 2 1. De juridiske rammer 2. Finansiering 3. Mulige organisationsmodeller 4. Samhandel 5. Stiftelse af et fjernkølingsselskab

Læs mere

Affaldsgebyrer Organisering i affaldssektoren. Advokat Line Markert 17. juni 2010

Affaldsgebyrer Organisering i affaldssektoren. Advokat Line Markert 17. juni 2010 Affaldsgebyrer Organisering i affaldssektoren Advokat Line Markert 17. juni 2010 Affaldssektorens organisering i dag Regulatoriske rammer for affaldssektoren Organisatoriske overvejelser side 2 Kommunernes

Læs mere

BETINGET FUSIONSAFTALE

BETINGET FUSIONSAFTALE Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49C, 4. sal 8000 Aarhus C +45 86 18 00 60 +45 25

Læs mere

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund

Notat. Vedr. Nedlæggelse af Ørslev-Terslev Kraftvarmeværk. 1. Baggrund Notat Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 08-11007 - 01 paa@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR:

Læs mere

Vedr. Lukning af Uggelhuse Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a.

Vedr. Lukning af Uggelhuse Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Notat Pernille Aagaard Truelsen Advokat, Ph.D Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 10-11818 - 43 paa@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR:

Læs mere

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral

Vedr. Projektforslag for biomassefyret varmecentral Skanderborg-Hørning Fjernvarme Danmarksvej 15 8660 Skanderborg Sagsansvarlig Advokat, ph.d. Sagsbehandler Advokat, ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 40 J.nr.

Læs mere

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket

64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Møde: Byrådet Mødetid: 6. marts 2017kl. 16:00 Mødested: Havndal Skole Sekretariat: Sekretariatet 64. Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk - projektforslag for lukning af værket Sagsnr: 13.03.01-P19-2-16

Læs mere

Fjernvarmeværkers deltagelse i salg, service og kampagner. www.energiogmiljo.dk

Fjernvarmeværkers deltagelse i salg, service og kampagner. www.energiogmiljo.dk Fjernvarmeværkers deltagelse i salg, service og kampagner 1 Salg, service og kampagner Det vil jeg tale om Muligheder for prisdifferentiering som led i kampagner Mulighed for ejerskab til units eller leje

Læs mere

NOTAT MARIAGER FJORD KOMMUNE

NOTAT MARIAGER FJORD KOMMUNE Horten Advokat Line Markert Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 156681 NOTAT MARIAGER FJORD KOMMUNE PROJEKTFORSLAG FOR VARMEFORSYNINGSANLÆG NÆRMERE BEGRUNDELSE

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

TEMADAG OM DEN NYESTE LOVGIVNING

TEMADAG OM DEN NYESTE LOVGIVNING TEMADAG OM DEN NYESTE LOVGIVNING Pernille Aagaard, advokat, Energi & Miljø Line Markert, advokat, Horten 26. november 2014 Det vil jeg tale om Varmeværkerne køber elselskabernes kraftvarmeanlæg hvilke

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 18. januar 2018 Cathrine Mehlskov Emner 1. Kort om Energitilsynet hvem er vi? 2. Nye regler på varmeområdet 3. Nye afgørelser 4. Hvad kommer der

Læs mere

Varmeforsyningsloven og område 4

Varmeforsyningsloven og område 4 Varmeforsyningsloven og område 4 Finn Bertelsen, Energistyrelsen Temamøde om Landsbynærvarme Dansk Fjernvarme, marts 2014 Hvad siger loven? Varmeforsyningslovens formål er bl.a. at: fremme den mest samfundsøkonomiske,

Læs mere

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - økonomiske og juridiske overvejelser. www.energiogmiljo.dk

Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - økonomiske og juridiske overvejelser. www.energiogmiljo.dk Samarbejde og fusioner i fjernvarmesektoren - økonomiske og juridiske overvejelser 1 Samarbejder og fusion i fjernvarmesektoren Det vil jeg tale om Juridiske overvejelser ved øget samarbejde og fusion

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet

Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 14. januar 2016 Marianne Larsson Spørgsmål: MEL@energitilsynet.dk Over/underdækninger: Hanne Lundgaard og Christian Meyer - Skal afslides i følgende

Læs mere

Nye Vedtægter. 2.2 Selskabets løbende indtægter samt et. 2.3 Selskabet kan samarbejde med andre. 2.4 Selskabets forsyningsområde fastsættes af

Nye Vedtægter. 2.2 Selskabets løbende indtægter samt et. 2.3 Selskabet kan samarbejde med andre. 2.4 Selskabets forsyningsområde fastsættes af Gældende vedtægter Tekst Nye Vedtægter Forslag til ændring 2.1 2.1 Der skal sikres en samfundsøkonomisk, herunder miljøvenlig, anvendelse af energi til bygningers opvarmning og forsyning med varmt vand.

Læs mere

Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i revisors opgave

Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i revisors opgave Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i 2012 - revisors opgave Indledning - baggrund for selvevalueringen Alle varmeforsyningsvirksomheder skal inden 1. december 2012 foretage en selvevaluering

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov Emner 1. Energitilsynet lige nu Fokus på anmeldelser Budgettering med overdækning Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Vedr. Kommunegaranti til biogasselskab

Vedr. Kommunegaranti til biogasselskab Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Att.: Bettina Andersen Pernille Aagaard Truelsen Advokat, ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Århus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11337

Læs mere

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform Advokat Klavs V. Gravesen Advokat Line Markert Ved Stranden 18 Postboks 2034 1012 København K Telefon 77 30 40 50 Telefax 77 30 40 77 UDKAST nr. 3 18. januar 2007 FORTROLIGT Notat om udskillelse af s vandforsyning

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet

Nyt fra Energitilsynet Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 7. og 8. oktober 2015 Marianne Larsson Spørgsmål: MEL@energitilsynet.dk Prisdifferentiering vfl. 20, stk. 5: Hanne Lundgaard og Christian Meyer Prisdifferentiering

Læs mere

Fjernvarme fra SK Varme A/S

Fjernvarme fra SK Varme A/S GRUNDEJERFORENINGEN SKOVSØPARKEN www.skovsoeparken.dk bestyrelsen@skovsoeparken.dk Dato: 18. april 2011 Fjernvarme fra SK Varme A/S På sidste års generalforsamling blev omlægning til mere miljøvenlige

Læs mere

Ændringsforslag. til 2. behandling af. Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven

Ændringsforslag. til 2. behandling af. Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning og byggeloven Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 177 Bilag 4 Offentligt Til L 177 [Ændringsforslag stillet den {FREMSAT}] Ændringsforslag til 2. behandling af Forslag til lov om ændring af lov om varmeforsyning

Læs mere

BRAMMING FJERNVARME AMBA VEDTÆGTER

BRAMMING FJERNVARME AMBA VEDTÆGTER BRAMMING FJERNVARME AMBA VEDTÆGTER 1. NAVN OG HJEMSTED Selskabets navn er BRAMMING FJERNVARME A.m.b.A. Selskabets hjemsted er Esbjerg Kommune. 2. FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE Selskabets formål er energiproduktion

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: Energiselskab: Præstbro Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1807 3498 Fjembhedevej 25 Præstbro 9330 Dronninglund v/ Frederikshavn Forsyning CVR 2559

Læs mere

Vedtægter for Hanstholm Varmeværk Amba

Vedtægter for Hanstholm Varmeværk Amba Vedtægter for Hanstholm Varmeværk Amba 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Hanstholm Varmeværk Amba. 1.2 Selskabets hjemsted er Thisted Kommune. 2 Formål og forsyningsområde 2.1 Selskabets hovedformål

Læs mere

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav

Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav N O T AT 20. februar 2014 Ref. rvn/fbe Forsyning Side 1/5 Varmeforsyningslovens prisregulering og etableringskrav 1. Definition af et kollektivt varmeforsyningsanlæg Varmeforsyningsloven (VFL) regulerer

Læs mere

Vedtægter for. Kibæk Varmeværk A.m.b.a. Kibæk Varmeværk

Vedtægter for. Kibæk Varmeværk A.m.b.a. Kibæk Varmeværk for Kibæk Varmeværk A.m.b.a Kibæk Varmeværk Indholdsfortegnelse 1 Navn og Hjemsted... 2 2 Formål og forsyningsområde... 2 3 Andelshavere / varmeaftagere... 3 4 Andelskapital, andelshavernes hæftelse og

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning.

Kommunen har anmodet Selskabet om at præcisere, hvilke udgifter der relaterer sig til markedsføring/fremstød for fjernvarmeforsyning. Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 158988 NOTAT 1. INDLEDNING Hvidovre Fjernvarmeselskab A.m.b.A. ("Selskabet") har anmodet Hvidovre Kommune ("Kommunen")

Læs mere

SIDSTE NYT OM GÆSTEPRINCIPPET. 5. December 2018

SIDSTE NYT OM GÆSTEPRINCIPPET. 5. December 2018 SIDSTE NYT OM GÆSTEPRINCIPPET 5. December 2018 1 STATUS SIDEN SIDST 1. Hvem skal betale for prøvegravninger? 2. Er gæsteprincippet fraveget i ledningsdeklarationer med oplysning om betalt erstatning? 3.

Læs mere

Vedtægter for Skuldelev Energiselskab A.m.b.a.

Vedtægter for Skuldelev Energiselskab A.m.b.a. VEDTÆGTER Vedtægter for Skuldelev Energiselskab A.m.b.a. 1. Selskabets navn og hjemsted. 1.1. Selskabets navn er Skuldelev Energiselskab A.m.b.a. 1.2. Selskabets hjemsted er Frederikssund Kommune. 2. Selskabets

Læs mere

Notat. Vedr. projektforslag fra Tommerup Bys Fjernvarme. 1. Indledning og sammenfattende vurdering

Notat. Vedr. projektforslag fra Tommerup Bys Fjernvarme. 1. Indledning og sammenfattende vurdering Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Indehaver, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Partner, advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Direkte: 25 29 08 43

Læs mere

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø (Varmeforsyning) Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007 etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand,

Læs mere

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage.

80. Energitilsynet kan behandle og afgøre sager på eget initiativ eller på grundlag af en anmeldelse eller en klage. BILAG 2 KLAGE OVER SORØ FJERNVARME A/S VARMEPRISER 2. maj 2018 Varme J. nr. 18/08422 MDCL RETSGRUNDLAG 1) Energitilsynets kompetence 2) Princippet om nødvendige omkostninger 3) Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

26. november 2014. Ankenævnet på Energiområdet. Nyt fra nævnet

26. november 2014. Ankenævnet på Energiområdet. Nyt fra nævnet 26. november 2014 Ankenævnet på Energiområdet Nyt fra nævnet 1 Emner 1. Lidt om nævnet/sekretariatet 2. Nye afgørelser fra nævnet a. Udtrædelsesgodtgørelse Betingelser for opkrævning b. Anmeldelse af priser

Læs mere

VEDTÆGTER FOR VEMB VARMEVÆRK A.M.B.A.

VEDTÆGTER FOR VEMB VARMEVÆRK A.M.B.A. VEDTÆGTER FOR VEMB VARMEVÆRK A.M.B.A. Stiftet 23. januar 1962 Indholdsfortegnelse: 1..Selskabets hjemsted. 2..Selskabets formål. 3...Forsyningsområde. 4..Anlægs og Driftskapital. 5..Betaling. 6..Regnskabsår.

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 11. og 12. oktober 2017 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 11. og 12. oktober 2017 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 11. og 12. oktober 2017 Cathrine Mehlskov Emner Nyt fra Energitilsynet ENAO Energitilsynets elektroniske anmeldelsessystem Ny regulering Nye forrentningsregler

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling.

Energitilsynets afgørelse af 15. juli 2015 ophæves, og sagen hjemvises til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Vestegnens Kraftvarmeselskab I/S

Læs mere

Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarme

Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til fjernvarme Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Hundested Kommunes afgørelse af 4. oktober 2004 om afslag på ansøgning om dispension fra tilslutningspligt til fjernvarme Ved brev af 7. oktober

Læs mere

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017

Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Ordinær generalforsamling i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. 2017 Forklaring til foreslåede vedtægtsændringer Bestyrelsen i Fjernvarme Horsens A.m.b.a. har stillet forslag om ændring af vedtægterne. Ændringerne

Læs mere

Viborg Varme A.m.b.a. Oplæg til samarbejde med Beierholm Fortroligt STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Viborg Varme A.m.b.a. Oplæg til samarbejde med Beierholm Fortroligt STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Oplæg til samarbejde med Beierholm Viborg Varme A.m.b.a. 23.08.19 Fortroligt STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Vi er et uafhængigt medlem af det globale rådgivnings- og revisionsnetværk Ønsker til

Læs mere

FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2

FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2 FJERNVARMESELSKAB A.M.B.A. VEDTÆGTER. INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 NAVN OG HJEMSTED 2 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE 2 3 ANDELSHAVERE/VARMEAFTAGERE 2 4 ANDELSHAVERENS HÆFTELSE OG ØKONOMISKE ANSVAR 3 5 UDTRÆDELSESVILKÅR

Læs mere

Lovgivning med betydning for mikrokraftvarme

Lovgivning med betydning for mikrokraftvarme Lovgivning med betydning for mikrokraftvarme Finn Bertelsen, Energistyrelsen Dansk Mikrokraftvarme Afslutningskonference, 23. september 2014 Hvad siger loven? Varmeforsyningslovens formål er bl.a. at:

Læs mere

2.1. Selskabets hovedformål er at etablere energiproduktionsanlæg, samt at distribuere energi i Glyngøre.

2.1. Selskabets hovedformål er at etablere energiproduktionsanlæg, samt at distribuere energi i Glyngøre. Vedtægter for 1 Navn og hjemsted. Selskabets navn er GLYNGØRE FJERNVARME A.m.b.A. Selskabets hjemsted er Glyngøre, Skive kommune. 2 Formål og forsyningsområde. 2.1. Selskabets hovedformål er at etablere

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax E.ON Varme Danmark ApS Att.: Thomas Andersen Thrane Nørrelundvej 10 2730 Herlev Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Vedtægter for Aabybro Fjernvarmeværk A.M.B.A.

Vedtægter for Aabybro Fjernvarmeværk A.M.B.A. Vedtægter for Aabybro Fjernvarmeværk A.M.B.A. 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Aabybro Fjernvarmeværk A.M.B.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Industrivej 40, 9440 Aabybro. 2 Formål og forsyningsområde

Læs mere

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S

Referat. Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700. Medlemmer Fravær Underskrift. Bestyrelsesmøde Bornholms Varme A/S 1 Referat Bestyrelsesmøde nr. Den 22-11-2013 kl. 12:30 Mødested: Industrivej 1, 3700 Medlemmer Fravær Underskrift René Nordin Bloch - (formand) Carsten Scheibye - (næstformand) Bjarne Westerdahl Carsten

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

Salg af kraftvarmeenheder. 8. Oktober 2018 Inspiration og netværksdag for grundbeløbværkerne

Salg af kraftvarmeenheder. 8. Oktober 2018 Inspiration og netværksdag for grundbeløbværkerne Salg af kraftvarmeenheder 8. Oktober 2018 Inspiration og netværksdag for grundbeløbværkerne Salg af kraftvarmeenheder Det vil jeg tale om Overvejelser i forbindelse med salg? Hvem vil købe kraftvarmeenheden?

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

Vedtægter for Lem Varmeværk

Vedtægter for Lem Varmeværk Vedtægter for Lem Varmeværk 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Andelsselskabet Lem varmeværk 1.2 Selskabets hjemsted er Askevej 5, 6940 Lem. Ringkøbing Skjern kommune 2 Formål og forsyningsområde

Læs mere

VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013

VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013 VEDTÆGTER Gældende fra 28. august 2013 Indholdsfortegnelse 1 Selskabet 2 Formål 3 Andelshavere 4 Andelskapital 5 Udtrædelsesvilkår 6 Generalforsamlingen 7 Bestyrelsen 8 Selskabets ledelse 9 Regnskab 10

Læs mere

7. og 8. oktober Ankenævnet på Energiområdet. Nyt fra nævnet

7. og 8. oktober Ankenævnet på Energiområdet. Nyt fra nævnet 7. og 8. oktober 2015 Ankenævnet på Energiområdet Nyt fra nævnet 1 Emner 1. Lidt om nævnet/sekretariatet 2. Nye afgørelser fra nævnet a. Udtrædelsesgodtgørelse Betingelser for opkrævning b. Anmeldelse

Læs mere

Vedtægter for Ræhr Fjernvarme Amba

Vedtægter for Ræhr Fjernvarme Amba Vedtægter for Ræhr Fjernvarme Amba 1.1 Selskabets navn er Ræhr Fjernvarme Amba. 1 Navn og hjemsted 1.2 Selskabets hjemsted er Ræhr by, Thisted Kommune. 2 Formål og forsyningsområde 2.1 Selskabets hovedformål

Læs mere

Vedtægter. Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen Toftlund

Vedtægter. Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen Toftlund Vedtægter Toftlund Fjernvarme A.m.b.a. Østerdalen 3 6520 Toftlund Side 2 10-10-2006 Indholdsfortegnelse 1. Navn og hjemsted. ----------------------------------------------------------------------------

Læs mere

Vedtægter. for. Højslev - Nr. Søby

Vedtægter. for. Højslev - Nr. Søby Vedtægter for Højslev - Nr. Søby Fjernvarmeværk A.m.b.a. Godkendt på Generalforsamlingen.. - 1 - INDLEDNING 1 Navn og hjemsted 3 2 Formål og forsyningsområde 3 3 Andelshavere/varmeaftagere 3 4 Andelshavernes

Læs mere

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012 Kommunal omdannelse af fjernvarme-afdelinger til selvstændige selskaber Jess Møller Carlsen, Sekretariatet for Energitilsynet Indledning (beskrivelse af problemstillingen) Kommunale fjernvarmeforsyninger

Læs mere

Energitilsynets rolle

Energitilsynets rolle Energitilsynet Energicenter Varme Energitilsynets rolle v/ Kamma Holm Jonassen, kontorchef Disposition Rollefordeling mellem Energistyrelsen og Energitilsynet Tilkendegivelse eller afgørelse Prisdifferentiering

Læs mere

Kommunen som investor i vindmølleprojekter. www.energiogmiljo.dk

Kommunen som investor i vindmølleprojekter. www.energiogmiljo.dk Kommunen som investor i vindmølleprojekter 1 Det vil jeg tale om Hjemmelsgrundlaget for kommunen som deltager i elproduktion Låneoptagelse og garantistillelse Modregningsreglerne Risikoafdækning Anvendelse

Læs mere

Udkast. Vedtægter. Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a.

Udkast. Vedtægter. Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a. Februar 2012 Udkast Vedtægter Vildbjerg Varmeværk A.m.b.a. Indholdsfortegnelse Side 1 Navn og hjemsted 2 2 Formål og forsyningsområde.. 2 3 Andelshavere/varmeaftagere.. 2 4 Andelshavernes hæftelser og

Læs mere

2 FORMÅL Selskabet kan samarbejde med andre forsyningsvirksomheder om varetagelse af tekniske og administrative opgaver.

2 FORMÅL Selskabet kan samarbejde med andre forsyningsvirksomheder om varetagelse af tekniske og administrative opgaver. Nuværende vedtægter Forslag til ændringer 2 FORMÅL 2.1 Selskabets formål er at anlægge og drive fjernvarmeværker med tilhørende ledningsnet, således at interessenterne opnår den mest hensigtsmæssige og

Læs mere

Med venlig hilsen. Lendum Kraftvarmeværk Poul Dige Pedersen. Side 1

Med venlig hilsen. Lendum Kraftvarmeværk Poul Dige Pedersen. Side 1 SV_ Brev fra Hjørring Kommune Brev vedr garantiprovision af eksisterenede veder 1.TXT Emne: SV: Brev fra Hjørring Kommune Brev vedr. garantiprovision af eksisterenede veder ----Oprindelig meddelelse----

Læs mere

Dansk Fjernvarme Temadag Lovgivning m.v. Kolding 14. januar 2016. www.energiogmiljo.dk

Dansk Fjernvarme Temadag Lovgivning m.v. Kolding 14. januar 2016. www.energiogmiljo.dk Dansk Fjernvarme Temadag Lovgivning m.v. Kolding 14. januar 2016 1 Det vil jeg tale om Seneste praksis vedrørende projektgodkendelse af kollektiv varmeforsyningsanlæg Hvad skal projektgodkendes? Hvad er

Læs mere

Vedtægter. for. Lemvig Varmeværk a.m.b.a.

Vedtægter. for. Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Vedtægter for Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Vedtægter for Lemvig Varmeværk a.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Lemvig Varmeværk a.m.b.a. (andelsselskab med begrænset ansvar) 1.2 Selskabets

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

I forlængelse af vores møde hos Glostrup Kommune 18. september 2018 sender vi hermed en opfølgning på sagen.

I forlængelse af vores møde hos Glostrup Kommune 18. september 2018 sender vi hermed en opfølgning på sagen. DLA Piper Denmark Advokatpartnerselskab Rådhuspladsen 4 1550 København V Tlf. +45 33 34 00 00 Fax +45 33 34 00 01 CVR 35 20 93 52 denmark@dlapiper.com www.dlapiper.com Glostrup Kommune Att. tekniske direktør

Læs mere

SLAGSLUNDE FJERNVARME A.m.b.a.

SLAGSLUNDE FJERNVARME A.m.b.a. Vedtægter for SLAGSLUNDE FJERNVARME A.m.b.a. SIDE NR. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SLAGSLUNDE FJERNVARME A.m.b.a...1 INDHOLDSFORTEGNELSE...2 1 Navn og hjemsted...3 2 Formål og forsyningsområde...3 3 Andelshavere/varmeaftagere...3

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2015 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Arbejdernes Boligselskab Gladsaxe

Læs mere

Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE. Vedtægter Vissenbjerg Side 1

Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE. Vedtægter Vissenbjerg Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE Indhold Indledning... 2 Navn og hjemsted... 3 Formål og forsyningsområde... 4 Andelshavere/varmeaftagere... 5 Andelskapital, andelshavernes hæftelse og økonomiske ansvar... 6 Udtrædelsesvilkår...

Læs mere

Vedtægter. 1.1 Selskabets navn er: Nykøbing Sjælland Varmeværk a.m.b.a.

Vedtægter. 1.1 Selskabets navn er: Nykøbing Sjælland Varmeværk a.m.b.a. 1: NAVN OG HJEMSTED Nykøbing Sjælland Varmeværk a.m.b.a. Vedtægter 1.1 Selskabets navn er: Nykøbing Sjælland Varmeværk a.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er: Odsherred Kommune 2: FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE

Læs mere

Vedtægter for Saltum Fjernvarmeværk. Andelsselskab med begrænset ansvar (A.m.b.a.) Indholdsfortegnelse:

Vedtægter for Saltum Fjernvarmeværk. Andelsselskab med begrænset ansvar (A.m.b.a.) Indholdsfortegnelse: Andelsselskab med begrænset ansvar (A.m.b.a.) Indholdsfortegnelse: 1 Navn og hjemsted 2 2 Formål og forsyningsområde 2 3 Andelshavere/varmeaftagere 3 4 Andelshavernes hæftelse og økonomiske ansvar 4 5

Læs mere

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag

Læs mere

Vedtægt for Gauerslund Fjernvarme A.m.b.a.

Vedtægt for Gauerslund Fjernvarme A.m.b.a. Vedtægt for Gauerslund Fjernvarme A.m.b.a. 1 NAVN OG HJEMSTED. 1.1 Selskabets navn er Gauerslund Fjernvarme A.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Vejle kommune. 2 FORMÅL OG FORSYNINGSOMRÅDE. 2.1 Selskabets

Læs mere

Redegørelse om juridiske aspekter ved kommunal deltagelse i VE-projekter. www.energiogmiljo.dk

Redegørelse om juridiske aspekter ved kommunal deltagelse i VE-projekter. www.energiogmiljo.dk Redegørelse om juridiske aspekter ved kommunal deltagelse i VE-projekter 1 Redegørelsens indhold Lidt om juraen på området Hjemmelsgrundlaget Låneoptagelse og garantistillelse Modregningsreglerne Risikoafdækning

Læs mere

Vedtægter. for RØDBY VARMEVÆRK. a.m.b.a. ------

Vedtægter. for RØDBY VARMEVÆRK. a.m.b.a. ------ Vedtægter for RØDBY VARMEVÆRK a.m.b.a. ------ Navn og hjemsted 1. Selskabets navn er Rødby Varmeværk a.m.b.a. Stk. 2. Selskabets hjemsted er Lolland Kommune. Formål og forsyningsområde 2. Selskabets formål

Læs mere

Udkast til vejledning om nye regler i tilslutningsbekendtgørelsen

Udkast til vejledning om nye regler i tilslutningsbekendtgørelsen 9. marts 2011 J.nr. 2301/1199-0014 Ref. rvn Forsyning og vedvarende energi Side 1/6 Udkast til vejledning om nye regler i tilslutningsbekendtgørelsen Indledning Energistyrelsen har udstedt en ny bekendtgørelse

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget L 177 Bilag 1. Offentligt

Klima-, Energi- og Bygningsudvalget L 177 Bilag 1. Offentligt Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2014-15 L 177 Bilag 1 Offentligt Energistyrelsen Amaliegade 44 1256 København K Den 13. marts

Læs mere

Forslag. Lov om finansiel stabilitet

Forslag. Lov om finansiel stabilitet L 33 (som vedtaget): Forslag til lov om finansiel stabilitet. Vedtaget af Folketinget ved 3. behandling den 10. oktober 2008 Forslag til Lov om finansiel stabilitet Kapitel 1 Lovens anvendelsesområde m.v.

Læs mere

Vedtægter. Vejlby Fjernvarme A.m.b.a. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Advokat (L), ph.d.

Vedtægter. Vejlby Fjernvarme A.m.b.a. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Advokat (L), ph.d. Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Pernille Aagaard Truelsen Advokat (L), ph.d. Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 40 J.nr.

Læs mere

VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER. Søren P. Nielsen

VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER. Søren P. Nielsen VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER Søren P. Nielsen VARMEFORSYNINGSLOVENS PRISBESTEMMELSER Formål: Forbrugerbeskyttelse Prisbestemmelserne skal hindre at en monopolsituation ikke udnyttes Prisfastsættelse

Læs mere

Vedtægter for Nimtofte og Omegns Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

Vedtægter for Nimtofte og Omegns Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Vedtægter for Nimtofte og Omegns Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 7 Generalforsamling 2 Formål og forsyningsområde 8 Bestyrelsen 3 Andelshaverne 9 Selskabets ledelse 4 Andelshavernes hæftelse

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. LOHALS VARMEFORSYNING A.m.b.A. Navn og hjemsted. Formål og forsyningsområde

VEDTÆGTER FOR. LOHALS VARMEFORSYNING A.m.b.A. Navn og hjemsted. Formål og forsyningsområde VEDTÆGTER FOR LOHALS VARMEFORSYNING A.m.b.A. 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Lohals Varmeforsyning A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er Langeland Kommune. 2 Formål og forsyningsområde 2.1 Selskabets

Læs mere

Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1.

Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse. Vurderingsberetning. i henhold til selskabslovens 36 med vedhæftet åbningsbalance pr. 1. KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Svendborg Kraftvarme A/S under stiftelse

Læs mere

Vedtægter for Tranbjerg Varmeværk a.m.b.a.

Vedtægter for Tranbjerg Varmeværk a.m.b.a. 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Tranbjerg Varmeværk a.m.b.a. 1.2 Selskabets hjemsted er Aarhus kommune. 2 Formål og forsyningsområde 2.1 Selskabets hovedformål er at etablere og drive kollektiv

Læs mere

FJERNVARME Vedtægter

FJERNVARME Vedtægter Padborg Fjernvarme a.m.b.a. Haraldsdalvej 11 B Tlf. 74673325 Sydbank: 8065-1090609 6330 PADBORG kontor@padborgfjernvarme.dk Swift: SYBKDK22 CVR:.DK22725513 padborgfjernvarme.dk BAN: DK6480650001090609

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Teknisk Forvaltning Bestyrelsen for Rødovre Kommunale Fjernvarmeforsyning ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 16-11-2010 Dato: 03-11-2010 Sag nr.: KB 233 Sagsbehandler: Jens Harald Munk Pedersen

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 5 Lynettefællesskabet I/S 18. september 2009 Vandsektorlovens konsekvenser for Lynettefællesskabet 1. Baggrund Et bredt politisk flertal i Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Energi Vegger A.m.b.a. Vedtægter

Energi Vegger A.m.b.a. Vedtægter Energi Vegger A.m.b.a Vedtægter INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE VEDTÆGTER... 3 1 Navn og hjemsted... 3 2 Formål og forsyningsområde... 3 3 Andelshavere/varmeaftagere... 3 4 Andelskapital, andelshavernes hæftelse

Læs mere

Vedtægter. Gjøl Private Kraftvarmeværk A.m.b.A.

Vedtægter. Gjøl Private Kraftvarmeværk A.m.b.A. Vedtægter Gjøl Private Kraftvarmeværk A.m.b.A. November 2010 Erstatter udgave af November 2007 1 Navn og hjemsted 1.1 Selskabets navn er Gjøl Private Kraftvarmeværk A.m.b.A. 1.2 Selskabets hjemsted er

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere