Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 11. august Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 11. august 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus."

Transkript

1 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl

2 2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side Åben dagsorden 69 Præsentation af FLIS 3 70 Analyserapport om jobcentrenes ressourceforbrug 5 71 Slutevalueringsrapport - Brug for Alle projektet 7 72 Orientering om projekt "Det gode ressourceforløb" Orientering om bevilling af projekt Fleksjob født med progression Orientering om projekt Den mobile ungeenhed Evaluering af økonomisk konsulentfunktion Opfølgning på hjemtagelser Opsamling månedsmøderne Ledelsesinformation for juli til møde i, 11. august Jobcamp Orientering fra Formanden Eventuelt 24

3 S Præsentation af FLIS Beslutningstema Præsentation og gennemgang af materiale vedr. FLIS Materiale udleveres på mødet. Økonomi Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Som optakt til udformningen af budget 2015, hvor der med afsæt i kommunens 4 kerneopgaver skal skabes et råderum på 100 mio. kr., har der i foråret 2014 været gennemført en række aktiviteter for at give input til en ændret tilrettelæggelse af velfærdsopgaven. Således har fyraftensmøder, tillidsrepræsentantsmøder, ledermøder og kernegrupper foranstaltet dialog med borgere, brugere, interesseorganisationer samt ledere og medarbejdere. Resultatet af denne dialog er udmøntet i en lang række forslag og ønsker til den fremadrettede varetagelse af kerneopgaverne. Det bør også undersøges, om der kan hentes inspiration ved at se på andre kommuners opgaveløsning. Hedensted Kommune er med i et kommunalt nøgletals-samarbejde, FLIS, hvor en lang række nøgletal er validerede og gjort sammenlignelige. Byrådet fik en præsentation af FLIS i forbindelse med Byrådets temamøde den 25. juni 2014, hvor alle byrådsmedlemmer fik installeret en FLIS-app på ipad en. FLIS er i en fortsat udbygning og vil på sigt indeholde økonomi- og aktivitetsdata for kommunernes opgaveområder. På nuværende tidspunkt er økonomidata generelt på plads, hvorimod der endnu kun er aktivitetsdata for et begrænset antal områder. Det vil være mest interessant, når aktiviteterne kan holdes op mod ressourceforbruget. Det giver det bedste fingerpeg om mulige potentialer. Men en sammenligning på rene økonomidata kan også foranledige en nærmere undersøgelse, såfremt der er store afvigelser i ressourceforbruget pr. bruger/borger. På mødet præsenteres forskellige FLIS-nøgletal på udvalgets område, der på forhånd er udvalgte. Men det vil også være muligt at udsøge nye nøgletal undervejs i mødet, afhængig af udvalgets interesser.

4 4 På den korte bane er det tanken at FLIS skal nyttiggøres i forhold til udvalgets budgetlægning for Men det er også tanken, at FLIS på sigt skal anvendes til at følge op på, hvordan udvalgets beslutninger vedrørende ressourceforbrug og aktiviteter/resultater understøtter kerneopgaven, forudsætningerne og bevægelsen hos brugeren/borgeren. Der kan således vælges nøgletal på udvalgets område, som udvalget løbende ønsker af følge. Kommunikation Ingen bemærkning Lovgrundlag Lov om aktiv beskæftigelsesindsats Administrationen indstiller, at at udvalget får en præsentation af udvalgte nøgletal fra FLIS, og udvalget drøfter, på hvilken måde nøgletallene kan give input til tilrettelæggelsen af opgaveløsningen, så kerneopgaver og bevægelse forfølges. Beslutning Indstillingen godkendt.

5 P Analyserapport om jobcentrenes ressourceforbrug Beslutningstema Vedhæftede analyse fra Kommunernes Landsforening (KL) har baggrund i den centrale Aftale om kommunernes økonomi for Analysen kortlægger ressource- og tidsforbrug til sagsbehandling og administration i jobcentrene. Endvidere vurderes forklaringsårsager i analysen, herunder ledelsens og lovgivningens betydning, ligesom analysen kommer med forslag vedrørende organisering, styring, ledelse og medarbejderkompetence. Økonomi Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Overordnede væsentligste konklusioner Af den gennemsnitlige arbejdstid anvendes 26% på kontakt med borgere og virksomheder. Sager pr. årsværk varierer mellem 45 og 22 sager. Analysen vurderer ikke sammenhæng mellem beskæftigelseseffekt og sager pr. årsværk. Proces- og dokumentationskrav via lovgivning og reformer påvirker jobcentrenes ressourceforbrug væsentligt. Den ledelsesmæssige ramme vurderes at påvirke produktiviteten og effektiviteten. Der er 30 forbedringsforslag til jobcentrets drift. Forbedringsforslagene er kategoriseret i 6 overordnede punkter: 1. Regler og procesbindinger - anbefalingen er færre proceskrav og mere fleksibilietet. 2. Anvendt arbejdstid - at ledelsen iværksætter øget fokus på arbejdstidens anvendelse. 3. Arbejdstilrettelæggelsen. 4. Organisering og medarbejderkompetencer - specialisering og arbejdsopgaveplacering. 5. Relevant IT understøttelse. 6. Øvrige tjenesteydelser - herunder lægeerklæringer. Analysen gennemgås på mødet. Kommunikation Orientering til Det Lokale Beskæftigelsesråd.

6 6 Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen drøftes. Beslutning Indstillingen godkendt. Bilag Analyse af jobcentre_hovedrapport_final.pdf Analyse af Jobcentre - Ledelsesresume_final.pdf Analyse af jobcentre - Appendiks til hovedrapport.pdf

7 P Slutevalueringsrapport - Brug for Alle projektet Beslutningstema Sammenfattende orientering om den endelige slutevaluering af Brug for Alle projektet, som blev gennemført fra august 2012 til august Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Der blev orienteret om projektet på Arbejdsmarkedsudvalget møde den 14. august Projektet er afsluttet. Sagsfremstilling Projekt Brug for Alle blev gennemført fra august 2012 til august 2013 i alle landets kommuner på nær to. Målgruppen for projektet var kontanthjælpsmodtagere i kategori 3. I Hedensted indgik ca. 100 personer i målgruppen. Indsatser og erfaringer fra Brug for alle kan knyttes til såvel reform af førtidspension og fleksjob (rehabiliteringsteam) som reform af kontanthjælp. Det er bl.a. principper om borgerinddragelse, tværfaglighed, og at ingen skal være passive. Nedenfor angives de sammenfattende konklusioner for alle de deltagende projektkommuner. Overordnede konklusioner i forhold til målgruppens helbred 47% af de under 30 årige og 63% af de over 30-årige er ved screening fundet så mentalt dårlige, at de formentlig har en depression. I 42% af sagerne har de mere end et helbreds problem. Målgruppens motivation/ønske i forhold til beskæftigelse 76% af de under 30 årige har et udbredt ønske om beskæftigelse. 45% af de over 30 årige har et udbredt ønske om beskæftigelse. 42% af målgruppen har deltaget i et beskæftigelsesrettet tilbud på trods af, at de var i kategori 3.

8 8 Borgers aktive medvirken Evalueringsrapporten tilkendegiver, at det har været vanskeligt at få borgerene til at deltage aktivt, vanskeligt for borgerne at formulere egne mål og ønsker i forhold til aktive tilbud. 77% angiver, at de i høj grad eller nogen grad føler sig forstået. 49% angiver, at de har haft indflydelse på, hvilke aktiviteter de skulle deltage i. 45% siger, at de har haft indflydelse på målene i egen plan. Erfaringerne peger således på, at det er en vanskelig opgave at involvere og motivere målgruppen med komplekse problemstillinger og lang ledighed - så de selv kan tage ejerskab for løsninger. Konklusioner i forhold til rammerne for en tværgående indsats Rapporten peget på, at tværgående team med borgers, den socialfaglige og sundhedsfaglige deltagelse er afgørende for, at der kan lægges en koordineret helhedsplan for det videre forløb. Psykologfaglig deltagelse bliver fremhævet, jf. også ovennævnte karakteristika ved målgruppen. Erfaringerne viser, at borgerne godt kan håndtere deltagelse i det tværgående møde, når blot der er klar mødeledelse og involverende dialogform på mødet. Forberedelse af borgeren til mødet er dog væsentligt afgørende for udbyttet af mødet. Endelig fremhæves det væsentlige i, at der er relativ stor klarhed i teamet om den økonomiske og bevillingsmæssige kompetence i forhold til tilbud, og at der skal foreligge tungtvejende begrundelser, hvis teamets beslutninger ikke kan efterkommes. Konklusioner om den tværgående indsats I Brug for alle projektet hed den tværgående samlende plan - en indsatsplan. I 80% af indsatsplanerne var der indsatser fra social- og sundhedsområdet. I 64% af planerne var der anbefalinger om uddannelses- eller beskæftigelsesrettede indsatser. I 26% af indsatsplanerne var der et klart beskæftigelsesmål. I 16% af planerne var der et klart uddannelsesmål. Tallene viser behovet for tværfaglighed, men også sværheden i umiddelbart at etablere beskæftigelsesrettede mål. Evaluator kommenterer, at kommuner ofte gør indsatsen til målet i sig selv, men tilkendegiver samtidig, at det er en vanskelig målgruppe, som ofte ikke er i stand til at formulere egne drømme og mål i forhold til uddannelse og beskæftigelse. Mentor Brug af mentor bliver fremhævet. Ifølge evaluator kaster de lys på borgers ressourcer og ønsker i forhold til fremtiden. Samtidig kan mentor være med til at fastholde og motivere borger i en langsigtet plan for beskæftigelse Dog peges der på væsentligheden i, at der er et klart sigte med mentorstøtten.

9 9 Generelle udfordringer De generelle udfordringer i projektet i forhold til resultater har været en kort forberedelsesfase og en kort gennemførelsesfase (1 år). Erfaringerne er dog draget med videre, herunder erfaringer i forhold til borgers aktive medvirken på tværfaglige møder som værende konstruktiv, perspektiverne i de tværfaglige møder samt borgers reelle mulighed for at deltage aktivt i tilbud trods komplekse og vanskelige problemstillinger. Konkret arbejder Hedensted videre med tværfagligheden, borgerinddragelsen og håndteringen af de fællesfaglige udfordringer for målgruppen i den nye organisering på området, via implementeringen af reformerne på beskæftigelsesområdet samt i nye/andre tværgående projekter, herunder familieprojektet og projekt om empowerment i ressourceforløb. Effektevalueringen af projektet kommer senere på året. Kommunikation Orientering til Det Lokale Beskæftigelsesråd. Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftiglelsesindsats. Administrationen indstiller, at evalueringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt. Bilag Kvalitativ evaluering af Brug for alle pdf.pdf

10 P Orientering om projekt "Det gode ressourceforløb" Beslutningstema Der orienteres om bevilling af støtte til projekt "Det gode ressourceforløb". Økonomi Fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering er der givet tilsagn til projektet "Det gode ressourceforløb" på kr. i projektperioden fra oktober 2014 til september Sagsfremstilling Via projekt Det gode ressourceforløb ønsker Jobcentret at styrke kvaliteten af ressourceforløbene. Projektet bygger bl.a. på de erfaringer, der er opnået via deltagelse i projekt Arbejdsrettet rehabilitering. Det handler dermed om at blive endnu skarpere på at arbejde tværfagligt de forskellige afdelinger imellem. Målgruppen i projektet er langtidsledige kontanthjælpsmodtagere med komplekse problemstillinger. Deltagelse i projektet skal gerne være med til at bryde den negative sociale arv, som en stor del af målgruppen har. Projektet vil understøtte arbejdet med kerneopgaven, implementering af kontanthjælpsreformen, og arbejdet i øvrige projekter som Jobcentret er en del af, herunder også projekt Familier på vej. Nedenstående figur illustrerer udviklingselementerne i projektet. Omdrejningspunkterne er det tværfaglige samarbejde, medarbejdernes roller og kommunikationsmønstre samt borgers mulighed for at formulere egne mål, tage ejerskab til egne udfordringer og de løsninger, der skal til for at denne kan komme i beskæftigelse. Projektet gennemgås nærmere på mødet.

11 11 Kommunikation Orientering til Det Lokale Beskæftigelsesråd. Lovgrundlag Lov om ansvaret for styring af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt. Løbende orientering til Udvalget for beskæftigelse.

12 12 Bilag Ansøgning om støtte til empowerment projekt - Jobcenter Hedensted.pdf Det gode ressourceforløb - ansøgning i tillæg til empowerment ansøgning - Jobcenter Hedensted 1

13 P Orientering om bevilling af projekt Fleksjob født med progression Beslutningstema Der orienteres om bevilling af projekt Fleksjob født med progression. Økonomi Via projektet bevilges kr. til ansættelse af en projektleder i den 1-årige projektperiode. Sagsfremstilling Jobcenteret oplever i det daglige arbejde med fleksjob visiterede borgere, at mange af dem er fastlåst i en begrænsende opfattelse af egne kompetencer, helbred og muligheder på arbejdsmarkedet. Det er med denne viden i baghovedet, at Jobcentret har ansøgt om projekt Fleksjob født med progression. Ved deltagelse i projektet ønsker Jobcentret at udvikle en arbejdsmetode, hvor borgere, der er kommet i fleksjob, kan udvikle egne positive ressourcer og kompetencer. Det kræver bl.a. involvering af de virksomheder, som beskæftiger de fleksjobansatte. Det er også nødvendigt, at de praktiserende læger bliver klædt på til at understøtte den enkelte i at se sig selv som værende ressourcefyldt. Målgruppen for projektet er de fleksjobbere, der arbejder 10 timer eller mindre om ugen. Der er 767 borgere i kommunen i fleksjob, de 107 arbejder 10 timer eller mindre. Projektet forankres i kommunens Aktivcentre, som også har et tæt samarbejde med virksomhedscentrene. Målet med projektet er at udvikle en model for den fremtidige indsats, hvorved fleksjobvisiterede med lav arbejdsevne støttes i at udvikle arbejdsevnen under fleksjobansættelsen. Projektets ide om en ny tilgang rummer bl.a.: Et nyt koncept for opstart på virksomheden, hvor der tales om mål og plan for progression. Opfølgningsredskab udvikles og implementeres. Netværksmøder hver 6. uge for de fleksjobansatte. Mødet skal, via gruppen, støtte den enkelte til at se de opgaver, denne kan udføre og give støtte til at sige fra i forhold til de opgaver, den enkelte eventuelt ikke kan håndtere. Mentorkurser. Netværksmøder for virksomheder, specifikt om det at beskæftige fleksjobansatte.

14 14 Kommunikation Orientering til Det Lokale Beskæftigelsesråd Lovgrundlag Lov om ansvaret for styring af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt. Bilag Ansøgning om deltagelse i projektet Fleksjob født med progression - f. juli 2014

15 A Orientering om projekt Den mobile ungeenhed Beslutningstema Der orienteres om bevilling til projekt Den mobile ungeenhed. Økonomi Fra Beskæftigelsesregion Midtjylland er der givet tilsagn om tilskud til projekt Den mobile ungeenhed fra "Pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre" på kr. i projektperioden 1. juni 2014 til 31. december Sagsfremstilling Jobcenter Hedensteds Ungeindsats har fået bevilget projektetet Den mobile ungeenhed. Projektet er bevilget af Beskæftigelsesregion Midtjylland under den centrale pulje til etablering af unge-/uddannelsescentre. Da der ikke er nogle erhvervsskoler i kommunen vil ungegruppen etablere sig i lånte kontorlokaler på erhvervsskoler i Horsens og Vejle (den mobile ungeenhed). Ved at have kontorfaciliteter på skolerne give det mulighed for uddannelseskonsulenterne at mødes med de unge og at have samtaler i nærmiljøet på skolerne. Formålet med projektet er at få flere af de udsatte unge ind i uddannelsessystemet og sikre dem en uddannelse, så de efterfølgende kommer ud på arbejdsmarkedet. Da mange af de unge, der er tilknyttet ungegruppen, har dårlige erfaringer med at færdes på uddannelsesstederne, vil en tilstedeværelse af en kendt uddannelseskonsulent på skolen fastholde og styrke den unge i at vende tilbage til uddannelsessystemet og dermed få en uddannelse. De unge uddannelsesparate bliver af Visitationsenheden henvist så hurtigt som muligt til en uddannelseskonsulent, der udfærdiger uddannelsespålæg for den unge og i samarbejde med den unge og UU tilrettelægges et fremtidigt uddannelsesforløb for den unge. Uddannelseskonsulenten vil ved etableringen af Den mobile ungeenhed have samtalerne med den unge på de uddannelsessteder, hvor enheden har kontorfaciliteter. De unge vil endvidere få tilbud om korte gruppeforløb én eller to for-/eftermiddage om ugen parallelt med at være i fx virksomhedspraktik eller andre udviklende tilbud. De korte gruppeforløb vil ligeledes finde sted på uddannelsesstederne, så de unge uden nye nederlag får adgang til uddannelsesstederne. Tilstedeværelsen af en uddannelseskonsulent på skolerne vil også kunne styrke samarbejdet med skolen, hvis elever fra kommunen kommer ud på et skråplan og har svært ved at fokusere på uddannelse. Ved at uddannelseskonsulenterne er tilstede på skolerne sikrer man, at man hurtigt får fat i den unge og kan hjælpe den unge tilbage på rette spor.

16 16 I første omgang er uddannelseskonsulenterne tilstede på følgende uddannelsessteder: Social- og Sundhedsskolen, Horsens. Learnmark Håndværk, Industri og Transportuddannelser, Horsens. Learnmark Handel og Kontor, Horsens. Syddansk Erhvervsskole Håndværk mv. Vejle. Syddansk Erhvervsskole Handel og Kontor Vejle. Kommunikation Orientering til Det Lokale Beskæftigelsesråd. Lovgrundlag Lov om ansvaret for styring af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt.

17 P Evaluering af økonomisk konsulentfunktion Beslutningstema Orientering om evaluering af forsøg med økonomisk konsulentfunktion i Jobcentret. Økonomi Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Jobcenter Hedensted har i perioden januar 2013 til udgangen af juni 2014 haft en økonomisk konsulent tilknyttet. I første del som løntilskud, herefter i tidsbegrænset periode på 1 år. Konsulenten har i perioden set en lang række borgere i Jobcentrets forsørgelsessystemer, primært borgere på kontanthjælp og sygedagpenge. Borgerne har primært været i alderen år. Behovet har været alt fra at få lagt et realistisk budget til gældssanering og afbetalingsplaner. Effekten har været vanskelig at opgøre. Analysen gennemgås nærmere på mødet. Kommunikation Orientering til Det Lokale Beskæftigelsesråd Lovgrundlag Lov om ansvaret for og styringen af den aktive beskæftigelsesindsats. Administrationen indstiller, at der arbejdes videre med muligheden for i samarbejde med frivillige organisationer at have en mulighed for at yde gældsrådgivning til udvalgte grupper. Muligheden for at opgaven løses med udgangspunkt i frivillighed og samskabelse skal undersøges. Beslutning Indstillingen godkendt. Bilag Analyse af økonomisk gældsrådgivning.pdf

18 P Opfølgning på hjemtagelser Beslutningstema Orientering om opfølgning på hjemtagelser af borgere fra eksterne tilbud. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Det tidligere politiske udvalg for Social og Sundhed ønskede i slutningen af sidste valgperiode en opfølgning på de hjemtagelser af borgere fra eksterne tilbud. Sagsfremstilling Opfølgning på hjemtagelser indenfor Handicap og Socialpsykiatriområdet er vedhæftet som bilag. Fra resuméet af rapporteringen: "Siden 2007 er i alt 44 borgere blevet hjemtaget. 15 borgere på socialpsykiatriområdet og 29 borgere på handicapområdet. Generelt er alle de hjemtagne borgere blevet mere selvhjulpne, og de er blevet mere selvstændige. Samtidig er det på grund af hjemtagelserne lykkedes at spare kommunen for mellem 7 og 10 mio. kr. årligt" Kommunikation Opfølgningen fremsendes til orientering i henholdsvis Udvalget for Social Omsorg og Udvalget for Beskæftigelse. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt.

19 19 Bilag Hjemtagelser på socialpsykiatri- og handicapområdet

20 A Opsamling månedsmøderne Beslutningstema Orientering - fra månedsmøderne april Økonomi Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Orientering - fra månedsmøderne april opsamling - hvordan forventes regnskab 2014 at holde i forhold til budgettet. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt. Bilag Opsamling månedsmøderne

21 A Ledelsesinformation for juli til møde i Udvalget for Beskæftigelse, Beslutningstema Orientering om udviklingen inden for forsørgelsesområdet. Økonomi Ingen bemærkninger. Historik Månedsvise opgørelser. Sagsfremstilling Ledelsesinformation, opgjort pr. 31. juli Bilaget omdeles på mødet. Kommunikation Orienteringen fremlægges efterfølgende for Det Lokale Beskæftigelsesråd. Lovgrundlag Lov om aktiv socialpolitik, lov aktiv beskæftigelsesindsats, lov om dagpenge ved sygdom mv. Administrationen indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Indstillingen godkendt. Bilag 1407Ledelsesinformation til løbende opdatering (og forside til UFB)

22 A Jobcamp 2014 Beslutningstema Jobcamp 2014 Økonomi Ingen bemærkninger. Sagsfremstilling Drøftelse af deltagelse i Jobcamp 2014, som afholdes 6. til 7. november i Ålborg. Se mere om Jobcamp via dette link: Kommunikation Ingen bemærkninger. Lovgrundlag Ingen bemærkninger. Administrationen indstiller, at det besluttes, hvem der deltager. Beslutning Tages med på septembermødet.

23 P Orientering fra Formanden Beslutning Ingen bemærkninger.

24 P Eventuelt Beslutning Ingen bemærkninger.

25 25 Bilag Analyse af jobcentre_hovedrapport_final.pdf Analyse af Jobcentre - Ledelsesresume_final.pdf Analyse af jobcentre - Appendiks til hovedrapport.pdf Kvalitativ evaluering af Brug for alle pdf.pdf Ansøgning om støtte til empowerment projekt - Jobcenter Hedensted.pdf Det gode ressourceforløb - ansøgning i tillæg til empowerment ansøgning - Jobcenter Hedensted 1 Ansøgning om deltagelse i projektet Fleksjob født med progression - f. juli 2014 Analyse af økonomisk gældsrådgivning.pdf Hjemtagelser på socialpsykiatri- og handicapområdet Opsamling månedsmøderne 1407Ledelsesinformation til løbende opdatering (og forside til UFB)

26 26 Underskrifter Per Heller Erik Kvist Erling Juul Steen Christensen

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.45 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. januar Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokalerne Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokalerne Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.30 Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Erling Juul, Mette Juhl, Gitte Andersen, Ove Kjærskov NIelsen Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 19.00. Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. november 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00. Sidetal:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Afbud fra Steen Christensen. Bemærkninger: Mødet

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Beskæftigelse. Referat. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 18.00 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 5. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 5. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: og Erik Kvist Bemærkninger: Mødet sluttede kl. 17.00.

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 6. oktober Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Afbud fra Erik Kvist Bemærkninger: Mødet sluttede

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. marts 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 2. marts 2015. Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen Fraværende: Steen Christensen Bemærkninger: Mødet sluttede kl.

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 4. maj Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus.

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 4. maj Mødetidspunkt: Kl. 16:00. Mødelokale 5 Hedensted Rådhus. Referat 4. maj 2015 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 5 Hedensted Rådhus Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Bemærkninger: Erik Kvist deltog ikke

Læs mere

Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb

Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb Tillægsansøgning om Det gode ressourceforløb Benyttes hvis kommunen allerede har indsendt ansøgning til empowermentprojektet Ansøger Kommune Hedensted Navn og titel på projektansvarlig HC Knudsen, beskæftigelseschef

Læs mere

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Dagsorden. Det Lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 12:00 Sted: Scandic Hotel Aalborg Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 17 Resultatrevision 2013 3 18 Tilbud på virksomhedsanalyse 2014 5

Læs mere

P R O J E K T B E S K R I V E L S E. Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år

P R O J E K T B E S K R I V E L S E. Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år P R O J E K T B E S K R I V E L S E Projekt om empowerment for personer fyldt 30 år 13. marts 2014 Implementering/ass Baggrund Det fremgår af aftalen om en reform af kontanthjælpssystemet, at der skal

Læs mere

Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension.

Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension. Projektbeskrivelse: Reform af førtidspension. Indledning Den 1. januar 2013 trådte Lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om aktiv socialpolitik, lov om social pension og forskellige

Læs mere

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan

Skrivelse om rehabiliteringsteam og rehabiliteringsplan Til samtlige kommuner, jobcentre m.fl. Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering Njalsgade 72A 2300 København S T: 72 14 20 00 E: star@star.dk www.star.dk Dato: 10-09-2015 Skrivelse om rehabiliteringsteam

Læs mere

Pulje til Håndholdt ressourceforløb

Pulje til Håndholdt ressourceforløb Ansøgningsskema for Pulje til Håndholdt ressourceforløb Finanslovskonto 17.46.78.30. Ansøgningen skal sendes til styrelsen via tilskudsportalen Projektets navn: Ressourceforløb med jobperspektiv Ansøger

Læs mere

Lokalt Beskæftigelses Råd

Lokalt Beskæftigelses Råd Lokalt Beskæftigelses Råd Referat fra møde Tirsdag den 25. februar 2014 kl. 16.00 i F 7, Frederikssund Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Ole Søbæk (C) Anja Hansen Annette Kobberup Stougaard Erik Jørgensen

Læs mere

Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3. Informationsmøde den 14. juni 2012

Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3. Informationsmøde den 14. juni 2012 Brug for alle - en særlig indsats for kontanthjælpsmodtagere i match 3 Informationsmøde den 14. juni 2012 Program Brug for alle et nyt initiativ Ved Beskæftigelsesregionen Formål med initiativet, elementerne

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Sidetal: 2 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate

Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014. Notat om indsatsen for aktivitetsparate Økonomi og Administration Sagsbehandler: Lone Bjørn Madsen Sagsnr. 15.00.00-G01-2-14 Dato:10.3.2014 Notat om indsatsen for aktivitetsparate Udfordring Det er et mål for beskæftigelsesområdet at hjælpe

Læs mere

Beskæftigelsesudvalg

Beskæftigelsesudvalg REFERAT Beskæftigelsesudvalg Møde nr.: 6 Mødedato: Mødevarighed: 16.30-18.00 Fraværende: Mødested: Mødelokale 2 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BE Virksomhedskontakten 2 BE Udkast til Beskæftigelsesplan

Læs mere

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune

Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Anbefalinger til fremtidig beskæftigelsesstrategi i Viborg Kommune Den 25. juni 20013 Lone Englund Stjer og Jakob Jensen Forløbet Oktober 2012 Budgetforlig for 2013 Nedsætte forbruget på området April

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen

Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Implementering af førtidspensions- og fleksjobreformen Beskæftigelsesrådets konference Januar 2013 Oplæg ved adm. dir. Niels Kristoffersen, mploy Indhold i oplægget Kort om den nye reform om førtidspension

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Udkast til (4. december 2012)

Udkast til (4. december 2012) Udkast til (4. december 2012) Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, tilskud til selvstændigt erhvervsdrivende, førtidspension eller anden

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Arbejdsmarkeds- og Beskæftigelsesudvalget Mødedato: Tirsdag den 27. maj 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 211, Mødelokale Bjarne Thyregod, Anders Krantz,

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark. Førtidspensions- og fleksjobreformen Oplæg på netværksmøde for hjerneskadekoordinatorer

Beskæftigelsesregion Syddanmark. Førtidspensions- og fleksjobreformen Oplæg på netværksmøde for hjerneskadekoordinatorer Beskæftigelsesregion Syddanmark Førtidspensions- og fleksjobreformen plæg på netværksmøde for hjerneskadekoordinatorer isposition Baggrund og intentioner Indhold i indsatserne Processen før og under indsatserne

Læs mere

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 3. november 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00

Hedensted Kommune. Referat. Udvalget for Beskæftigelse. Mødedato: 3. november 2014. Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale - Psykiatrien, Dalbyvej 17 E, 8722 Hedensted Deltagere:, Per Heller, Erling Juul, Erik Kvist, Steen Christensen, Fraværende: Afbud fra Erik Kvist Bemærkninger:

Læs mere

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13.

Åben/lukket. DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Dagsorden med vedtagelser. Mødested Administrationscentret Mødelokale 1. Mødedato Tirsdag den 13. Dagsorden med vedtagelser Åben/lukket Mødested Administrationscentret Mødelokale 1 Mødedato Tirsdag den 13. maj 2014 Mødetidspunkt Kl. 15.00 Medlemmer Fra forvaltningen Deltagere Per Vangekjær (DA) Næstformand,

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I MIDDELFART KOMMUNE Til Beskæftigelses- og arbejdsmarkedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvt. 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Middelfart Kommune I denne

Læs mere

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016

En sammenhængende indsats for. langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 En sammenhængende indsats for langvarige modtagere af offentlig forsørgelse 2015-2016 1 Strategi i forhold til at langvarige modtagere af offentlig forsørgelse skal have en tværfaglig og sammenhængende

Læs mere

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med"

Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet Flere skal med Punkt 4. Godkendelse af ansøgning til satspuljeinitiativet "Flere skal med" 2017-010755 Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at godkender, at Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb

B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e. Virksomhedscentre og ressourceforløb B i l a g 1 : P r o j e k t b e s k r i v e l s e 14. december 2012 Virksomhedscentre og ressourceforløb J.nr. 2012-0020057 2. kontor Baggrund Førtidspensionsreformen betyder, at borgere, der er i risiko

Læs mere

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto

Ansøgningsskema for. Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering af rehabiliteringsteams Finanslovens konto 17.59.21.10 Ansøgningen skal sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering via e-mail adresse star@star.dk

Læs mere

Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v.

Bekendtgørelse om rehabiliteringsplan og rehabiliteringsteamets indstilling om ressourceforløb, fleksjob, førtidspension m.v. BEK nr 490 af 27/05/2016 (Historisk) Udskriftsdato: 10. juli 2016 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 16/06397 Senere

Læs mere

Brug for alle indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere

Brug for alle indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere P R O J E K T B E S K R I V E L S E Brug for alle indsats til udsatte kontanthjælpsmodtagere 6. juni 2012 J.nr. 2012-0000313 2. kt. Problemstilling Målgruppen for initiativet Brug for alle er kontanthjælpsmodtagere

Læs mere

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring

Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Orientering om ressourceforløb, sygedagpenge og jobafklaring Et ressourceforløb er Et længerevarende, helhedsorienteret, tværfagligt og individuelt tilrettelagt forløb for personer med sammensatte komplekse

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige

Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projekt Seniorkorps Støtte til udsatte unge i Struer kommune gennem etableringen af et lokalt korps af frivillige Projektansøgning LBR s styregruppe behandlede på møde den 24. juni et forslag til en aktivitet

Læs mere

Punkt 6 Overordnet præsentation til beskæftigelsesområdet. Sagsnr. 2014-2531

Punkt 6 Overordnet præsentation til beskæftigelsesområdet. Sagsnr. 2014-2531 Punkt 6 Overordnet præsentation til beskæftigelsesområdet Sagsnr. 2014-2531 Tema: Beskæftigelsesområdet overordnet Indhold Vi kommer kort rundt om: Formål, lovgivning og reformer på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job

Forslag til budgetreduktion Titel: Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job Egen udførelse af særligt tilrettelagt forløb, kontanthjælp (indsats) EBU 1 Nuværende forbrug for aktivering hos anden aktør på kontanthjælpsområdet var i 2018 ca. kr. 900.000,- Med 114 fuldtidspersoner

Læs mere

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked

Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Arbejdsmarked Indsatsen for borgere med komplekse problemstillinger aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år Arbejdsmarked Hvem er de aktivitetsparate borgere Borgere der ikke vurderes parate til at komme

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Udvikling i Fleksjob II

Udvikling i Fleksjob II Indsatsmodel Udvikling i Fleksjob II November 2018 1 Indgang i projektet 2 Indgang i projektet for borgere allerede på LY 3 Målgruppe Borgere indstillet til møde med rehabiliteringsteamet, som vurderes

Læs mere

RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse

RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse RESSOURCEFORLØB en vej til job eller uddannelse I denne guide kan du læse om, hvad et ressourceforløb er. Og du kan læse, hvad du selv kan gøre for at få det bedst mulige ud af et ressourceforløb. Formålet

Læs mere

Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen

Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen Brug for alle Hvad går det ud på? v/ projektchef Jens Hørby Jørgensen a1 Agenda Målgruppen Udfordringer og muligheder Elementerne i Brug for alle Inspirationsoplæg fra jobcenter Hvad skal der ske lige

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Referat Brønderslev Kommune Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Dato: 25. oktober 2007 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/61 Godkendelse af referat...

Læs mere

Reformen af førtidspension og fleksjob - med fokus på rehabiliteringsteam og klinisk funktion. Oplæg ved Anne Thuen, den 19.

Reformen af førtidspension og fleksjob - med fokus på rehabiliteringsteam og klinisk funktion. Oplæg ved Anne Thuen, den 19. Reformen af førtidspension og fleksjob - med fokus på rehabiliteringsteam og klinisk funktion Oplæg ved Anne Thuen, den 19. december 2012 Disposition Kort om baggrund for reformen Indholdet i reformen

Læs mere

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB)

Referat. Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Referat Udvalget for erhverv og beskæftigelse (EB) Ekstraordinært Udvalgsmøde EB Onsdag den 12. december 2018 Kl. 15:00 Kaløvig Center Præstekravevej 46, 8410 Rønde Medlemmer Gunnar Sørensen (V) Niels

Læs mere

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Netværksmøde for teamledere Kontanthjælpsmodtagere match 2 og 3 Tirsdag den 18.

Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland. Netværksmøde for teamledere Kontanthjælpsmodtagere match 2 og 3 Tirsdag den 18. Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Netværksmøde for teamledere Kontanthjælpsmodtagere match 2 og 3 Tirsdag den 18. juni 2013 Formål og tema Formål med netværket Bidrage til at begrænse tilgangen

Læs mere

Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016

Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016 Ressourceforløb i Køge Kommune Februar 2016 Analyse af ressourceforløb i Køge Kommune Den 19. februar 2016 Marselisborg Center for Udvikling, Kompetence og Viden Robert Jacobsen Vej 76A, st-3 2300 København

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I LANGELAND KOMMUNE Til Erhvervs - og Beskæftigelsesudvalget og LBR OPFØLGNING 4. kvartal 2014 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Langeland Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

DAGSORDEN. G:\Dagsordener\Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)\2008\Møde nr. 04 den 16. april 2008\45687-08_v1_Dagsorden til LBR møde den 16 04 2008(3).

DAGSORDEN. G:\Dagsordener\Lokalt beskæftigelsesråd (LBR)\2008\Møde nr. 04 den 16. april 2008\45687-08_v1_Dagsorden til LBR møde den 16 04 2008(3). Lokalt Beskæftigelsesråd (LBR) DAGSORDEN Møde nr. : 04/2008 Sted : Mødelokale 2 Dato : 16. april 2008 Start kl. : 12.00 Slut kl. : 14.00 Lokalt beskæftigelsesråd (LBR) Torben Nielsen, DA Tom Levi Larsen,

Læs mere

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd

Referat. Det Lokale Beskæftigelsesråd Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 14:00 Sted: Byrådssalen, Støvring Møde slut: 16.00 Fraværende: Axel Rene Aubertin, Anna-Birthe Lang Andersen 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Temadrøftelse

Læs mere

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd

JAMMERBUGT KOMMUNE. Det lokale beskæftigelsesråd JAMMERBUGT KOMMUNE Dagsorden Det lokale beskæftigelsesråd 23.08.2012 kl. 16.30 Brovst Rådhus, mødelokale 1 1/10 Det lokale beskæftigelsesråd Dagsordenspunkter til mødet den 23. august 2012 1. Godkendelse

Læs mere

Referat til mødet i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 13. marts 2012 kl. 10:00 i Mødelokale 1, Korsgade 2, 9500

Referat til mødet i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 13. marts 2012 kl. 10:00 i Mødelokale 1, Korsgade 2, 9500 Referat til mødet i Det Lokale Beskæftigelsesråd den 13. marts 2012 kl. 10:00 i Mødelokale 1, Korsgade 2, 9500 Pkt. Tekst 17 Godkendelse af dagsorden 18 Økonomi status 19 Ansøgning om tilskud til udviklingsarbejde

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Udvalgets andel af de samlede nettodriftsudgifter i Norddjurs Kommune for budget 2014 Jobcenter Norddjurs Andre udvalg 77% Arbejdsmarkedsudvalget 23% Øvrige områder Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 16:00-16:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Ekrem Günbulut (A), Kemal Bektas (A), Kurt Scheelsbeck (C), Marjan Ganjjou (C), Michael Blem Clausen (B), Steffen Mølgaard

Læs mere

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark

Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Beskæftigelsesregion Hovedstaden & Sjælland Dato 23. maj 2013 J.nr.: 2013-0006947 Anvendelse af ressourceforløb i Østdanmark Ressourceforløbet er et centralt element i den reform af førtidspension og fleksjob,

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget 17-05-2017

Læs mere

Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune

Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013. Beskæftigelsesforvaltningen Aarhus Kommune Førtidspensions- og fleksjobreformen I kraft 1. januar 2013 Reformens mål- og sigtelinier Flest muligt i arbejde og forsørge sig selv Udviklingen vendes; flere får tilknytning til arbejdsmarkedet og færrest

Læs mere

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst

Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Status på de beskæftigelsespolitiske reformer i RAR Øst Marts 2015 1 Status på beskæftigelsesreformen Den 1. januar 2015 trådte de første dele af beskæftigelsesreformen i kraft. Reformen sætter fokus på,

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats RAR Østjylland Oktober 2016 Forord Det regionale samarbejde er afgørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat

Læs mere

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE

REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE REFORM AF FØRTIDSPENSION OG FLEKSJOB REFORMENS BETYDNING FOR SAGSBEHANDLINGEN I KOMMUNERNE Forord Store forandringer. Store udfordringer. Men også nye og store muligheder for at hjælpe vores mest udsatte

Læs mere

ressourceforløb, fleks

ressourceforløb, fleks Rehabiliteringsteam, ressourceforløb, fleks og førtidspension Et tilbud om samlet vurdering, vejledning og hjælp til at få overblik. Den nye førtidspensionsreform, der trådte i kraft d. 1. januar 2013,

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus

Resultatrevision 2013 for Jobcenter Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 19. maj 2014 Resultatrevision 20 for Jobcenter Aarhus Resultaterne af jobcentrets indsats i 20. 1. Resume Landets

Læs mere

Regionale Medlemsmøder forår 2013

Regionale Medlemsmøder forår 2013 Regionale Medlemsmøder forår 2013 Introduktion til reformen Susanne Wiederquist Baggrund! Førtidspension og fleksjob er centrale dele af det sociale sikkerhedsnet i Danmark. Aftalepartierne ønsker derfor

Læs mere

Ressourceforløbsstrategi

Ressourceforløbsstrategi Ressourceforløbsstrategi I januar 2013 blev beskæftigelsesområdet fornyet med en omfattende fleks- og førtidspensionsreform. Reformen ændrede grundlæggende ved både betingelserne for førtidspension og

Læs mere

Åbent Referat. til. Udvalget for Arbejdsmarked og Integration

Åbent Referat. til. Udvalget for Arbejdsmarked og Integration Åbent Referat til Mødedato: Torsdag den 19. september 2013 Mødetidspunkt: 8:00-10:00 Mødested: Deltagere: Fraværende: Referent: Titan - Mellemgang 1. sal Thyge Nielsen, Arne Haahr Hansen, Lisbet Rosendahl,

Læs mere

Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL

Puljen Håndholdt indsats i ressourceforløb - FL Side 1 af 6 (/da.aspx) Puljen "Håndholdt indsats i ressourceforløb" - FL 17.46.78.30 Formålet med ansøgningspuljen er at nedbringe sagsmængden for den koordinerende sagsbehandler i jobcenteret samt at

Læs mere

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob

Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Nøgletal for reform af førtidspension og fleksjob Reformen af førtidspension og fleksjob trådte i kraft fra den 1. januar 2013. Reformen har som overordnet mål, at flest muligt skal i arbejde og forsørge

Læs mere

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE

OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE OPFØLGNING PÅ BESKÆFTIGELSESINDSATSEN I FREDERICIA KOMMUNE Til Beskæftigelses og sundhedsudvalget og LBR OPFØLGNING 4. KVT. 214 Opfølgning på beskæftigelsesindsatsen i Fredericia Kommune I denne kvartalsrapport

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 16.00 i F7 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard (V)

Læs mere

Status for reformen af førtidspension og fleksjob

Status for reformen af førtidspension og fleksjob Beskæftigelsesudvalget 2014-15 BEU Alm.del Bilag 134 Offentligt Status for reformen af førtidspension og fleksjob - Faktuel gennemgang Jens Erik Zebis Kontorchef, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering

Læs mere

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde

Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Introduktion til det kommunale beskæftigelsesområde Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget den 6. februar 2018 www.ballerup.dk Arbejdsmarkedscentrets kerneopgaver De to kerneopgaver Hjælpe ledige borgere

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget

Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Mødetidspunkt 17-05-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Protokollen blev læst og mødet hævet kl: 18:15 Tilstede: Poul Vagn

Læs mere

Projektgrundlag. Projektnavn: Projektperiode: SBSYS sagsnummer: Nedbringelse af tilgang til permanent forsørgelse 15.04.10-P20-9-20.

Projektgrundlag. Projektnavn: Projektperiode: SBSYS sagsnummer: Nedbringelse af tilgang til permanent forsørgelse 15.04.10-P20-9-20. Projektnavn: Projektgrundlag Projekt Brug for Alle Projektleder: Heidi Andersen Indsatsområde: Nedbringelse af tilgang til permanent forsørgelse Projektperiode: 01.08.2012 31.07.2013 SBSYS sagsnummer:

Læs mere

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro

R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den 30. maj 2007 kl , lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro R E F E R A T fra Arbejdsmarkedsudvalgets møde onsdag den kl. 13.00, lokale 207, 2. sal på Rådhuset i Holstebro ÅBEN DEL: 1. Vision samt overordnede værdier og mål for beskæftigelsesindsatsen 2. Beskæftigelsesplan

Læs mere

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1

Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Dagsorden Økonomiudvalg Møde nr.: 8 Mødedato: 04. juni 2013 Mødetid: 14.00 Mødested: Mødelokale 1 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 ØK Erhvervshavn Horsens Havn 2 ØK Trivselsmåling i Horsens Kommune

Læs mere

Analyse af jobcentrenes ressourceforbrug. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen

Analyse af jobcentrenes ressourceforbrug. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Analyse af jobcentrenes ressourceforbrug Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen Lidt om analysen Aftalt i forbindelse med aftalen om kommunernes økonomi for 2014 Kortlægningen kan fx fokusere på medarbejdernes

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 08. maj 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 114. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Dagshøjskole 3 115. Regnskab 2007 for Beskæftigelsesudvalget

Læs mere

REHABILITERINGS TEAM.

REHABILITERINGS TEAM. REHABILITERINGS TEAM www.jobcenter.randers.dk Jobcenter Randers kan vurdere, at der er behov for, at din sag bliver behandlet i Rehabiliteringsteamet. Det sker hvis jobcenteret vurderer, at din evne til

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget

Beskæftigelsesudvalget Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 3. september 2013 kl. 16.00 i F 7 Mødet slut kl. 18.05 MØDEDELTAGERE Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kirsten Weiland (A) Morten Skovgaard

Læs mere

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Arbejdsmarkedsudvalgets møde den 05.12.2012 kl. 16:00 Munkebo Rådhus, Mødelokale 1, Jobcentret Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 496. Sager og skrivelser til orientering

Læs mere

Betingelser for at iværksætte ressourceforløb og dokumentationskrav

Betingelser for at iværksætte ressourceforløb og dokumentationskrav Beskæftigelsesudvalget 2017-18 L 193 Bilag 1 Offentligt 29. JANUAR 2018 7520659 SFS/ATAB Betingelser for at iværksætte ressourceforløb og dokumentationskrav for tilkendelse af førtidspension 1. INDLEDNING

Læs mere

Ja. Borgere der i projektperioden kommer i fleksjob på op til 10 timer er en del af målgruppen og skal ligeledes have projektindsatsen.

Ja. Borgere der i projektperioden kommer i fleksjob på op til 10 timer er en del af målgruppen og skal ligeledes have projektindsatsen. Notat 4. december 2018 Spørgsmål og svar - Udvikling i Fleksjob II J. Nr. 18/16309 AFA / CHKN Målgruppe Af puljeopslaget fremgår det, at et formål med projektet bl.a. er at skabe progression for borgere

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ARBEJDSMARKEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 3 ONSDAG DEN 21. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Arbejdsmarkedsudvalget 21. marts 2007 Side: 16 Fraværende: Mogens

Læs mere

Status på reformer og indsats RAR Østjylland

Status på reformer og indsats RAR Østjylland Status på reformer og indsats Østjylland Februar 2016 Forord Det regionale samarbejde er gørende for en virkningsfuld beskæftigelsesindsats til gavn for både borgere og virksomheder. Dette notat skal sammen

Læs mere

Resultatrevision for Varde

Resultatrevision for Varde Resultatrevision for Varde 2012 Område: Sammenligningsgrundlag: Varde Jobcentre med samme rammevilkår: Faxe, Køge, Lemvig, Thisted, Vejen Periode: 2012 Indhold Resultatrevision 2012 Jobcenter Varde har

Læs mere

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Baggrund for reformen fleksjob og førtidspension Den grundlæggende intention bag dette lovforslag er at

Læs mere

Det lokale beskæftigelsesråd

Det lokale beskæftigelsesråd Dagsorden Dato: Torsdag den 22. august 2013 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Særlige forhold: Mødelokale: Medlemmer: Bemærk at mødet er flyttet fra den 20. august til den 22. august 2013 og begynder allerede kl.

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere