Strategisk handleplan for RemisenBrande

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Strategisk handleplan for RemisenBrande"

Transkript

1 Strategisk handleplan for RemisenBrande med afsæt i Ikast-Brande Kommunes nye Kultur- og Bibliotekspolitik Marts 2018

2 Baggrund for handleplanen Den nye Kultur- og Bibliotekspolitik anser vi som et vigtigt tiltag, der er med til at sætte fokus på det rige kulturliv i Ikast-Brande Kommune. Politikken danner grundlag for en række indsatsområder, som vi i RemisenBrande meget gerne vil bidrage til at udvikle yderligere. I denne handleplan vil vi først og fremmest opridse de initiativer, som vi i forvejen gør indenfor de 7 fokusområder i Kulturpolitikken. Dernæst vil vi præsentere, hvad vi ønsker at igangsætte indenfor de respektive områder fremadrettet, for at styrke kulturen i Ikast-Brande Kommune endnu mere. Vi er åbne for at indgå i nye partnerskaber omkring idéerne, og hører derfor gerne fra andre institutioner, frivillige og ildsjæle, der vil samarbejde med os i forbindelse med en realisering af planerne. Kontakt: RemisenBrande Kultur- & Konferencecenter Remisevej Brande Tlf center@remisenbrande.dk

3 RemisenBrande Kulturhus, konferencecenter, projektorganisation RemisenBrandes Strategi 2020 RemisenBrandes Vision Remisen vil fremme den kunstneriske og kulturelle udvikling til gavn for borgere i alle aldre i Ikast - Brande Kommune. RemisenBrandes Mission RemisenBrande er tre ting: Et kulturhus, et konferencecenter og en projektorganisation, hvis formål er at undersøge, understøtte og udvikle lokalsamfundets oplevelser og skabende udfoldelser gennem kulturen og gennem spændende projekter. RemisenBrande vil ved hjælp af offentlige arrangementer og debat- og vidensskabelse danne grundlag for det gode liv i hele Ikast-Brande Kommune. RemisenBrande vil tilbyde anderledes og unikke lokaler, faciliteter og services på et højt niveau til mangeartede aktiviteter og arrangementer samt udvikle nytænkende projekter, for at danne grundlag for driften af kulturhuset. RemisenBrandes Strategiske Mål RemisenBrande vil præsentere en bred vifte af kunstarter, således at de bliver tilgængelige for de borgere, der ønsker det. RemisenBrande vil understøtte de udøvende kunstneres kreative virke, og fremme deres muligheder for at præsentere deres kunst for borgerne i Ikast-Brande Kommune. RemisenBrande vil arbejde for at mennesker agerer sammen til fælles bedste. Remisen vil skabe rammer og processer for at kultur kan opstå, så lokalbefolkningen producerer oplevelser og projekter sammen, som de oplever som værdifulde. RemisenBrande vil skabe kulturelle oplevelser hvor det menneskeskabte overskrider sig selv, sprænger sine rammer, udvider fællesskabets mulighedsrum. RemisenBrande vil være nytænkende og eksperimenterende og opsøge nye partnerskaber for at skabe bedre kunst & kulturoplevelser for publikum. RemisenBrande vil være first mover og proaktiv i forhold til nye kulturelle projekter og arrangementer. RemisenBrande ønsker at være værdsat af lokalbefolkningen, og nyde en stor goodwill. RemisenBrande vil være det lokale erhvervslivs foretrukne kursus- og konferencecenter. RemisenBrande vil være en kendt leverandør af rammer for konferencer blandt en stadigt voksende del af regionens virksomheder og foreninger. RemisenBrande vil indgå i nationale, regionale og lokale faglige netværk. RemisenBrande vil via vores aktiviteter skabe grundlag for øget turisme, nye arbejdstagere samt for at flere bosætter sig i kommunen. RemisenBrandes Operationelle Mål for perioden At have min besøgende pr. år. At arrangere minimum 2 kulturelle arrangementer hver måned. At de kulturelle arrangementer henvender sig til samtlige aldersgrupper, dvs. både småbørn, børn i skolealderen, unge, voksne og ældre.

4 Fokusområde 1: Et aktivt kulturliv i en erhvervsvenlig kommune RemisenBrande har tæt kontakt med det lokale erhvervsliv gennem vores Erhvervsklub På Skinner med ca. 60 erhvervsmedlemmer, der blandt andet inviteres til årligt netværksarrangement med foredrag, middag og underholdning. RemisenBrande danner ramme omkring mange erhvervsrelaterede arrangementer i form af konferencer, udstillinger, messer og firmafester. RemisenBrande samarbejder med det lokale erhvervsliv og med erhvervsvirksomheder i hele Region Midt igennem de skoleprojekter, som vores projektorganisation Cesso.dk igangsætter. RemisenBrandes direktør, Pia Stræde Palmelund, sidder i bestyrelsen for Herning/Ikast-Brande Erhvervsråd, som repræsentant for Kulturinstitutionerne i de to kommuner. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? Udvikle nye tiltag der får kunsten ud på virksomhederne. Udvikle tilflytter initiativer med virksomhederne. Udvikle nye tilbud og services til virksomhederne i vores Erhvervsklub På Skinner, som f.eks. seminarer, faglige konferencer, kunde særarrangementer og personalearrangementer. Danne ramme om flere mindre erhvervsrelaterede fagmesser eksempelvis indenfor det industrielle område.

5 Fokusområde 2: Kultur og Børn RemisenBrande arrangerer hvert år Børnefestival i Brande i samarbejde med forældrebestyrelserne i alle Brandes Børnehaver. Børnefestivalen er et temaarrangement, hvor alle RemisenBrandes lokaler og udearealet tages i brug, og hvor der er et væld af aktiviteter og oplevelser for børnefamilierne. Børnefestivalerne har eksisteret siden 2008.* RemisenBrande arrangerer hvert andet år kunstbiennalen BABY-ART for de 0-6 årigen i samarbejde med daginstitutionsområdet i Ikast-Brande Kommune. BABY-ART afvikles som to workshops for henholdsvis 0-3 årige og 3-6 årige, og der arbejdes rumligt med kunsten som udtryksform. Alle rum i bygningen tages i brug, og børnene opfordres til at møde op i tøj, der kan kasseres efterfølgende. RemisenBrande er åbent for institutioner og skoler, der gerne vil ind og opleve husets vekslende kunstudstillinger samt høre om bygningens historie. RemisenBrande inviterer flere gange årligt til gratis skolekoncerter for kommunens skoler blandt andet i samarbejde med initiativgruppen bag Klassisk Ikast-Brande. RemisenBrandes projektorganisation Cesso.dk har med støtte fra Århus 2017, Region Midtjylland og Ikast- Brande Kommune udbredt projekt Bæredygtig energi til livet til 6 kommuner i Region Midtjylland i 2016/2017. Tæt på 6000 børn fra 0. klasse til det gymnasiale niveau har deltaget i projektet, der har budt på samarbejdsforløb med lokale kulturinstitutioner og virksomheder. De deltagende børn har bidraget til udviklingen af kulturinstitutionerne blandt andet som en ny form for publikumsinvolvering. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? RemisenBrande vil spille en aktiv rolle i udviklingen af Ikast-Brande Kommunes nye kulturpas for børn. Erfaringen fra skoleområdet i forbindelse med arbejdet med Cesso.dk sammenholdt med erfaringen som kulturinstitution, mener vi er et godt fundament for at bygge bro og skabe nye samarbejdsrelationer, som en del af den åbne skole. Tilbud om rundvisning/besøg fra institutioner og skoler. * Arrangementet blev desværre aflyst i 2017, men forventes gennemført fremadrettet.

6 Fokusområde 3: Kultur og Unge RemisenBrande afholdte årligt fra arrangementet Konfi Event, som var et målrettet tilbud til alle 7. klasser i Ikast-Brande Kommune og de omkringliggende kommuner. RemisenBrande har ved flere lejligheder dannet ramme om Ikast-Brande Ungdomsråd s arrangementer. RemisenBrande har i samarbejde med forskellige aktører dannet ramme om koncerter for og med unge upcoming musikere. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? Sætte et øget fokus på samarbejde med Ikast-Brande Ungdomsråd. Danne ramme om flere upcoming arrangementer bl.a. i samarbejde med Ikast-Brande Musikskole. Igangsætte et samarbejde med ungdomsskolen omkring større ungdomsarrangementer.

7 Fokusområde 4: Kultur og Frivillige, Aktive Borgere RemisenBrandes kulturelle arrangementer afvikles takket være et stort korps af frivillige hjælpere, der alle er vigtige ambassadører for huset. RemisenBrande danner ramme om mange foreningsinitiativer og ildsjæles projektidéer. Der findes mange måder at bruge lokalerne på også for de arrangører, der ikke har økonomiske midler. Blot der er tale om et arrangement med offentlig appel, så er vi åbne for forskellige samarbejdsmodeller. RemisenBrande hjælper gerne ildsjæle, der ønsker vejledning og gode råd omkring eventplanlægning og afvikling af arrangementer i huset. Det er ofte tilfældet når foreninger vil prøve at afvikle større arrangementer for første gang. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? Have et øget fokus på samarbejdet med Frivilligcenter Ikast-Brande. Involvere flere unge i det frivillige arbejde i huset. Sikre at RemisenBrande fortsat er en vækstskaber og legeplads for frivillige aktive borgere i Ikast-Brande Kommune. Afdække mulighederne for at igangsætte socialøkonomiske aktiviteter i RemisenBrande.

8 Fokusområde 5: Kultur og De Kommunale Kulturinstitutioner RemisenBrande danner i samarbejde med Musikskolen ramme om Musikskolens Nytårskoncerter og Forårskoncerter. RemisenBrande er fast hjemsted for musikforeningen s arrangementer, senest open-air koncerten Rock på Sporet i september måned. RemisenBrande samarbejder ofte med Ikast-Brande Bibliotek, Ikast-Brande Musikskole og Ikast Svømmecenter m.fl. omkring større kulturelle projekter. Eksempler på dette er projekterne Fyr Kanonen af i mørket, Syng Kommunen Sammen, Bølger i hverdagen, Bæredygtig energi til livet og Brandes 100 års jubilæum som jernbaneby. RemisenBrande er hjemsted for Amatørteaterforeningen Teaterkompagniet, og deres årlige teaterforestillinger. Der afvikles voksenforestillinger hvert efterår, og om foråret er det Teaterkompagniets børnehold Teaterspirerne, der afvikler børne- og familieteater i huset. RemisenBrande har et godt samarbejde med Bakkehuset i Ikast, der både inkluderer ledersparring, fælles planlægning af bookinger samt konstruktivt netværk. RemisenBrande har ligeledes ofte samarbejdet med Gavlmaleriforeningen Muren, Lions Club i Brande og Foreningen Kulturremisen omkring lokale kulturaktiviteter. RemisenBrande tænker også på tværs og involverer ligeledes projektpartnere fra andre områder i Ikast- Brande Kommune. Sundhedsinnovator Peter Thybo deltog blandt andet et år i BABY-ART med et foredrag for dagplejerne omkring kunstens indvirkning på småbørns hjerner. Derudover har vi samarbejdet med teknik- og miljø området i flere af vores større projekter som eksempelvis Bølger i hverdagen og Bæredygtig energi til livet. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? Igangsætte nye projekter med udgangspunkt i RemisenBrandes særlige profil. Have fokus på samskabelse og nye projekter med de kommunale kulturinstitutioner.

9 Fokusområde 6: Kultur sammen med andre RemisenBrande sætter stor pris på Kultursamarbejdet i Midt- & Vestjylland (KSMV), der har været et værdifuldt forum for os som kulturinstitution. KSMV har givet os et stort netværk blandt kulturaktører i Herning Kommune, Holstebro Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune, Lemvig Komune, Struer Kommune og Skive Kommune. RemisenBrande har deltaget aktivt i samtlige fælles kulturfestivaler i KSMV, og vi har brugt festivalerne som en anledning til at markere os som kulturinstitution. I 2009 deltog vi i kulturfestival Mørket med projektet Fyr kanonen af i mørket. I 2013 deltog vi i kulturfestival Bølgen med projektet Bølger i hverdagen, i 2017 deltog vi i kulturfestival Off Road med projektet Road of Sustainable Life, der var en del af projekt Bæredygtig energi til livet. Derudover sidder RemisenBrandes direktør Pia Stræde Palmelund i bestyrelsen for KSMV, som repræsentant for Kulturhusene i de 7 medlemskommuner. RemisenBrande har fra starten af lagt vægt på at sætte sig selv i spil i forhold til Århus Allerede i 2013 modtog vi projektmidler fra Århus 2017, da vores projekt Bølger i hverdagen havde potentiale til at blive udbredt til andre kommuner. Vi fik bevilliget støtte fra Århus 2017 igen i 2014 for at afdække potentialet for idéen, og inden året var omme havde vi fået en treårig bevilling på i alt 1,2 mio. kr. der dækkede 2015, 2016 og Det har været en fantastisk løftestang for os som kulturinstitution, og bevillingen fra Århus 2017 blev matchet af et tilsvarende tilskud fra Region Midtjylland på knap 1,6 mio. kr. Så arbejdet bar frugt, og vi er stolte af at have stået for en af de større strategiske satsninger i kulturhovedstadsåret med vores projekt Bæredygtig energi til livet. RemisenBrande har et nært samarbejde med såvel Ensemble MidtVest og Operaen i Midten, der ofte har optrådt for publikummer i alle aldre i RemisenBrande. De to kulturinstitutioner har ligeledes deltaget i alle vores større projekter igennem årene. RemisenBrande har involveret Museum Midtjylland og særligt de to afdelinger i Ikast-Brande i form af Vester Palsgaard Skovmuseum samt Klosterlund Museum i flere projekter igennem årene. De har således spillet en vigtig rolle i projekter som eksempelvis Fyr kanonen af i mørket, Syng Kommunen Sammen samt Bølger i hverdagen og Bæredygtig energi til livet. RemisenBrande indgår i projektgruppen bag Klassisk Ikast-Brande, der arbejder for at fremme den klassiske musik i Ikast-Brande Kommune via skolekoncerter og klassiske arrangementer målrettet børnefamilier og voksne. I projektgruppen indgår ligeledes repræsentanter fra Bakkehuset i Ikast, Ensemble MidtVest, Unge Sangere, Ikast-Brande Musikskole samt Nørre Snede Kirke. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? Vi vil fortsat sætte fokus på netværk og samskabelse i vores fremtidige kulturprojekter. Det er en naturlig del af vores måde at være kulturinstitution på. RemisenBrande er hele kommunens kulturhus, og vi vil gerne fortsat bruges af borgere fra hele kommunen og regionen.

10 Fokusområde 7: Kultur i Åbne og Lukkede rum RemisenBrande er i sin natur en gentænkning af en eksisterende industribygning, så den kan bruges til kulturelle formål i stedet for blot at stå kold og forladt. Dette lægger linjen for RemisenBrandes kulturelle profil, og der gøres en dyd ud af at være et skævt hus. RemisenBrande forsøger i aktiviteterne at favne et større geografisk område end blot de rammer, som bygningen giver. Mange af vores projekter finder sted på alternative lokationer og øde steder. Et eksempel på dette er vores projekt Fyr kanonen af i mørket, der indeholdt events i hele kommunen blandt andet på Harrild Hede, i Nr. Snede Kirke, på Ikast FS håndboldbaner samt ved Bølling Sø. Da vi tog initiativ til festugen ved Brandes 100 års jubilæum som stationsby var det ligeledes centralt for os, at festlighederne skulle finde sted i hele byen. Hvad vil RemisenBrande igangsætte på området fremadrettet? RemisenBrande vil gerne udvikle et nyt projekt med fokus på en levendegørelse af vores forplads omkring drejeskiven, så det bliver en multifunktionel aktivitetsplads med mere liv. RemisenBrande vil gerne fortsat have fokus på ikke blot at være et monument men også en bazar og netværksorganisation med et væld af tilbud for borgere i alle aldre. Vi vil gerne igangsætte ligeså mange aktiviteter ude af huset, som vi har i huset. Forstået på den måde, at vi gerne vil bidrage med en oplevet merværdi i Ikast- Brande Kommune, også udenfor husets egne vægge. Udvikle nye koncepter for aktiviteter på Remisen- Brandes forplads i form af gadeteater, stomp, parkour eller skating med byens unge m.m.

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2018 Frem mod 2020 Godkendt af Udvalget for plan, udvikling og kultur 7. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2018 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013

UDKAST. Handleplan og budget 2012-2013 UDKAST Handleplan og budget 2012-2013 Handleplan og budget 2012 1 s medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune

Læs mere

FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND

FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND FAKTA OM KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND INDHOLD KULTURSAMARBEJDET I MIDT- OG VESTJYLLAND Kultursamarbejdets baggrund... side 3 Kultursamarbejdets vision, virke og økonomi... side 4 Kultursamarbejdets

Læs mere

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies...

SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK. - for dummies... SILKEBORG KOMMUNES KULTURPOLITIK 2 0 1 3-2 0 1 6 - for dummies... Velkommen... Først og fremmest tak fordi du interesserer dig for din kommune! Med denne lille flyer har vi forsøgt at indkapsle essensen

Læs mere

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED

Kunst- og kulturpolitik INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED Kunst- og kulturpolitik 2017-2020 INDDRAGELSE, ENGAGEMENT OG MANGFOLDIGHED INDHOLD Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017-2020... 4 Børnekultur... 7 Ungdomskultur... 9 Kultur i byen og på landet...11

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Forslag, udarbejdet marts 2018. OM STRATEGIEN 2/12 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag

Læs mere

KULTURPOLITIK (UDKAST)

KULTURPOLITIK (UDKAST) KULTURPOLITIK (UDKAST) Næstved Kommune 2018 2022 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Kulturpolitikkens fokusområder 3. Næstved som kulturhovedstad 4. Styrkelse af kultur i lokalområderne 5. Kunst

Læs mere

Kultursamarbejdet har fået 2 nye medlemmer i 2012: Orkester Midtvest og Struer Musikskole.

Kultursamarbejdet har fået 2 nye medlemmer i 2012: Orkester Midtvest og Struer Musikskole. Årsberetning 2012 Årsberetning for 2012 1 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 59 kulturinstitutioner,

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2009

Årsberetning og regnskab 2009 Årsberetning og regnskab 2009 Kultursamarbejdet festivalåret 2009. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune

Kulturpolitik. Mange stærke Fællesskaber. Skanderborg Kommune Kulturpolitik Mange stærke Fællesskaber Skanderborg Kommune 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytter vore fantastiske

Læs mere

GROWOP! F E S T I V A L

GROWOP! F E S T I V A L GROWOP! F E S T I V A L 2 0 1 9 HERNING C. H. PEDERSEN & E. ALFELTS MUSEUM 24/9 KL. 10.00 OG 11.30 IKAST-BRANDE KUNSTPAKHUSET 25/9 KL. 10.00 OG 11.30 HOLSTEBRO HOLSTEBRO KUNSTMUSEUM 26/9 KL. 10.00 OG 11.30

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Godkendt i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale. for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale for perioden 2015-2017 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation

Læs mere

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen

SAMMEN. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen SAMMEN skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Vision Politikkens omdrejningspunkt tager afsæt i Egedal Kommunes vision om: Hverdag

Læs mere

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD:

KULTURPOLITIK. Næstved Kommune G UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 INDHOLD: Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 2.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, april 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Sammen om et stærkt kulturliv 2. Fokusområder 3. Næstved som regional

Læs mere

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018

Sammen. skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen. Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Sammen skaber vi kulturen, som giver fællesskab og identitet i hverdagen Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 Indledning Med Kultur og Fritidspolitik 2015-2018 ønsker Byrådet at sætte retningen for arbejdet

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Kultur- og Bibliotekspolitik Implementeringsplan

Kultur- og Bibliotekspolitik Implementeringsplan Kultur- og Bibliotekspolitik Implementeringsplan Indsatserne 1.Et aktivt kulturliv i Danmarks bedste erhvervskommune Mål Delmål Status november 2018 Vi vil arbejde for, at kulturinstitutioner og kultursteder

Læs mere

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR

Kulturpolitik. Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR Kulturpolitik Mange stærke fællesskaber IDRÆT FRITID KULTUR 1 Indledning Mange stærke fællesskaber det er undertitlen på kulturpolitikken. Med politikken opfordrer vi til, at udnytte vores fantastiske

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2017 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik med titlen Frem mod 2020 med det mål, at der i 2020 er opnået en tydelig

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune

Strategi for Fritid og Kultur. Lemvig Kommune Strategi for Fritid og Kultur Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende fællesskaber.

Læs mere

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018

Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Kulturstrategi for Struer Kommune, 2015-2018 Indledning Med Struer Kommunes kulturpolitik er der formuleret et klart politisk ønske om kulturel udvikling i bred forstand. Mål og visioner gør det imidlertid

Læs mere

Kulturøkonomianalyse Ikast-Brande Kommune

Kulturøkonomianalyse Ikast-Brande Kommune Kulturøkonomianalyse Ikast-Brande Kommune Resumé Der er et betydeligt potentiale for at skabe mere dynamik og udvikling på Kulturområdet i Ikast- Brande Kommune. Dette kræver imidlertid et opgør med såvel

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

Kolding Kommune

Kolding Kommune Talentstrategi på Kulturområdet Kolding Kommune 2019-2022 Et aktivt og variereret kulturudbud er en politisk ambition og en væsentlig forudsætning for at skabe det gode liv og en attraktiv kommune. Det

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2008

Årsberetning og regnskab 2008 Årsberetning og regnskab 2008 Kultursamarbejdet år 2 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets

Læs mere

Handleplan og budget

Handleplan og budget og budget 2011-2012 og budget 2011-2012 1 Kultursamarbejdets medlemmer er pt. Lemvig Kommune, Struer Kommune, Holstebro Kommune, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune, Ringkøbing-Skjern Kommune og 53 kulturinstitutioner,

Læs mere

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING

Odder kulturforeningen forvalter på beføjelse fra Børne -, Uddannelsen- og Kulturudvalget en del af kulturudviklingspuljen. BYRÅD KULTURFORENING Forretningsorden 1 Odder Kulturforening anno 2018 Odder Kulturforening er en paraplyorganisation for kulturinstitutioner, kulturorganisationer- og foreninger, udøvende kulturaktører og kulturskabende personer

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Arbejdspapir august 2013 Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets liv. Rebild

Læs mere

Et rigt og udviklende kulturliv

Et rigt og udviklende kulturliv Et rigt og udviklende kulturliv Kulturpolitik for Region Midtjylland 2016 SAM SPIL VIKLING VÆRK SYN TALENT OG NET KREATIVITET Region Midtjylland Regional Udvikling www.ru.rm.dk Ny kulturpolitik for Region

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik

Handlingsplan til kulturpolitik Handlingsplan til kulturpolitik 2018-2023 Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række initiativer.

Læs mere

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum :

Man taler ofte overordnet om biblioteket og dets funktioner ud fra fire rum : Roskilde Bibliotekerne / Bibliotekspolitik I Roskilde Kommune er bibliotekerne en vigtig del af lokalsamfundet. Via sine aktiviteter og tilbud til borgerne understøtter bibliotekerne kommunens vision om,

Læs mere

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv. Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur- og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem med overskriften Sammen om det gode

Læs mere

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar

Norddjurs Kommune. Kunst- og kulturpolitik Inddragelse, engagement og mangfoldighed. Høringssvar Norddjurs Kommune Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 Inddragelse, engagement og mangfoldighed Høringssvar Velkommen til Kunst- og kulturpolitik 2017 2020 (Side 4) Kunst- og kulturpolitikkens mål - Alle

Læs mere

Årsberetning og Regnskab 2010

Årsberetning og Regnskab 2010 Årsberetning og Regnskab 2010 1 Det er Kultursamarbejdets vision, at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets kulturliv. Det er Kultursamarbejdets overordnede formål at bidrage til områdets strategiske

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Kultur- og Fritidspolitik

Kultur- og Fritidspolitik Kultur og Fritid Dato: 31-10-2016 Sagsnr.: 15/25492 Sagsbehandler: Lise Lotte Urfe Direkte tlf.: 7376 8234 E-mail: llu@aabenraa.dk Kultur- og Fritidspolitik 2017 - Sammen om det gode liv Du sidder nu med

Læs mere

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011

Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 1 Tale til Kunst- og Vinmessen i Sjørring Idræts- og Kulturcenter d. 30. oktober 2011 Kære deltagere i årets Kunst- og Vinmesse her i Sjørring. Godmorgen til jer alle også til The Swingers, som vi lige

Læs mere

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019

Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Udkast til Frederikssund Kommunes Fritidspolitik 2015-2019 Forord Fritidspolitikken fastlægger retningen for fritids-, idræts- og kulturområdet. Fritidsudvalget ønsker at understøtte og udvikle byområder,

Læs mere

Kulturstrategi Slagelse Kommune

Kulturstrategi Slagelse Kommune Kulturstrategi 2020 Slagelse Kommune 1 Indhold Børnekultur... 3 Ungekultur... 4 Kulturelle arrangementer med lokalt særpræg... 5 Kultur i det offentlige rum... 6 Frivilligt engagement... 7 Det professionelle

Læs mere

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning

Indhold. Kulturpolitik og fokusområder udkast. Politikkens opbygning Kulturpolitik og fokusområder 2018-2021 - udkast Forord Kulturlivet i Kolding Kommune er enestående. Det byder på kulturelle tilbud af høj kvalitet og unikke projekter og samarbejder på tværs. Kulturen

Læs mere

Off Road Åbning 2017 // Herning

Off Road Åbning 2017 // Herning Off Road Åbning 2017 // Herning Tæt På Magien 11. april 2017 PROJEKTBESKRIVELSE Kultur- og Fritidsudvalget, Herning Kommune Herning Kommune // Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland Version 1, 9. maj

Læs mere

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse

BUSINESS DESTINATION HERNING. Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse BUSINESS DESTINATION HERNING Strategisk destinationsudvikling en business destination i verdensklasse VISION Vi vil skabe en business destination i verdensklasse for events og forretningsrejsende. MISSION

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken

Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken Partnerskabsaftale mellem Syddjurs Kommune, Fonden Den ny Maltfabrik og Komitéen Ny Malt vedrørende drift og udvikling af Maltfabrikken 0. Aftalens parter Partnerskabsaftalens parter udgør følgende Syddjurs

Læs mere

UNGEKULTURENS TOPMØDE

UNGEKULTURENS TOPMØDE Invitation til UNGEKULTURENS TOPMØDE Ragnarock - museet for pop, rock og ungdomskultur 5. - 6. oktober 2018 OPLEVE SKABE FÆLLESSKAB Når unge har medindflydelse på deres hverdags- og kulturliv, skaber det

Læs mere

ADM. DIREKTØR TIL RemisenBrande

ADM. DIREKTØR TIL RemisenBrande STILLINGSOPSLAG ADM. DIREKTØR TIL RemisenBrande Oktober 2019 Indholdsfortegnelse. 1. Indledning 2. Kontaktoplysninger og ansøgning. 3. Om RemisenBrande 4. Den ideelle profil 5. Løn- og ansættelsesvilkår

Læs mere

Jammerbugt Kommunes. Kultur- og fritidspolitik

Jammerbugt Kommunes. Kultur- og fritidspolitik Jammerbugt Kommunes - og fritidspolitik Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 8. oktober 2009 Vi udvikler gennem samarbejde! Jammerbugt Kommune betragter et levende kultur- og fritidsliv som en motor for

Læs mere

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune

Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik for Fanø Kommune Vedtaget i Fanø byråd den (dat Vedtaget i Fanø Byråd den (dato) Udarbejdelsen af en ny politik Udarbejdelsen af den nye Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik

Læs mere

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST)

Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplan til kulturpolitik (UDKAST) Handlingsplanen består af indsatsområder, som er knyttet til politikkens fire overordnede fokusområder. Under hvert indsatsområde findes en række konkrete initiativer.

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Turisme og event. Politik for Herning Kommune

Turisme og event. Politik for Herning Kommune Turisme og event Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Lars Krarup, Borgmester 5 Turisme- og eventpolitik - vision 7 1 - Erhvervsturisme 9 2 - Events 11 3 - Ferieturisme 13 4 - Attraktionsudvikling

Læs mere

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014

Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Tilgængelighed og formidling Samhørighed og sammenhængskraft Kultur og identitet Kulturpolitik Brønderslev Kommune 2014 Rum til at spire Frivillighed og ansvar Forord Brønderslev Kommunes vision mod 2020

Læs mere

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland

7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland Ringkøbing-Skjern Kommune Kultur- og Fritidsudvalget 10. november 2015 7. Godkendelse af Kulturaftalen for Midt- og Vestjylland 2015-2018 15-027162 Sagsfremstilling Forslag til ny kulturaftale mellem Kulturministeren

Læs mere

Årsberetning og regnskab 2007

Årsberetning og regnskab 2007 Årsberetning og regnskab 2007 Foreningen afløste den 1. januar 2007 Kultursamarbejdet i Ringkøbing Amt og har fungeret i 1 år. 1 Kultursamarbejdets vision er at synliggøre Midt- og Vestjylland og dets

Læs mere

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK

KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK KØGE EN KULTURBY EN KULTURSTRATEGI ÉN AFSTEMNING MED TIDLIGERE PLANER OG EN OPDATERING EN TILPASNING TIL VIRKELIGHEDEN OG ET REALITETSTJEK EN FASTHOLDELSE AF ALT DET DER GÅR GODT OG EN HURTIG SCANNING

Læs mere

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune

Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni for Esbjerg Kommune Høringsudkast juni 2012 Kultur & Fritidsudvalget 12. juni 2012 for Esbjerg Kommune Forord Esbjerg Kommune er begunstiget med et stærkt kulturliv, der rummer en mangfoldighed af engagerede kulturaktører.

Læs mere

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C Telefon Rethink Ageing

Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C Telefon Rethink Ageing Ansøgningsskema til Region Midtjyllands kulturudviklingsmidler 2018 Ansøger (organisationens SVALHOLM DANS navn) Kontaktperson Nønne Mai Svalholm Adresse Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C Mail

Læs mere

Kultur- og idrætspolitik

Kultur- og idrætspolitik Kultur- og idrætspolitik Fredensborg Kommune l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Kultur- og idrætslivet binder hverdagen sammen for rigtig mange mennesker og er med til at gøre Fredensborg Kommune til

Læs mere

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag

Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommune Kulturpolitik Forslag til nye fokusområder og handlingsplaner Værdigrundlag Rebild Kommunes kulturpolitik har til formål at støtte og stimulere borgernes trivsel og aktive deltagelse i lokalsamfundets

Læs mere

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt

gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt gladsaxe.dk/kultur Kultur fritid idræt Kultur-, fritids- og idrætspolitik 2013-2016 Kultur-, Fritids- og Idrætspolitik 2013-2016 Indledning Kultur-, fritids- og idrætslivet er med til at gøre Gladsaxe

Læs mere

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab

Vi gør det - sammen. Politik for det aktive medborgerskab Vi gør det - sammen Politik for det aktive medborgerskab 2017-2021 Kære læser Du har netop åbnet den nordfynske politik for det aktive medborgerskab. Jeg vil gerne give denne politik et par ord med på

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser

Sorø Kommune. Strategi for Sorø Bibliotek Nationale udviklingstendenser Sorø Kommune Strategi for Sorø Bibliotek 2016-2019 2019 Sorø Bibliotek er et traditionelt folkebibliotek med to afdelinger beliggende i historiske bygninger i henholdsvis Sorø Bymidte og Dianalund. Begge

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

2017 og Bibliotekspolitik

2017 og Bibliotekspolitik KULTURog Bibliotekspolitik 2017 Forsiden viser en af kulturens tumlepladser, Torvet i Ikast by. INDLEDNING... 4 Borgerne er drivkraften for udviklingen i Ikast-Brande Kommune... 4 Derfor skal vi have kultur

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen

Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling. Handlingsplan Kunststyrelsen Kulturministeriets og Udenrigsministeriets internationale kulturudveksling Handlingsplan 2009-2011 Kunststyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3374 4500 Telefax 3374 4545 ks@kunst.dk

Læs mere

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979

LOGO1TH_LS_POSr d. By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 LOGO1TH_LS_POSr d By- og Udviklingsforvaltningen Nytorv 11 6000 Kolding Tlf. 7979 7979 KULTURUDVALGETS Politiske fokusområder 2014-2015 Mødesteder og midlertidighed Kultur er fyrtårne og fysiske rammer.

Læs mere

Kultur. Politik for Herning Kommune

Kultur. Politik for Herning Kommune Kultur Politik for Herning Kommune Indhold Forord af Johs. Poulsen, Formand for Kultur- og Fritidsudvalget 5 Kulturpolitik - vision 7 1 - Børne- og ungekultur 9 2 - Kulturelle fyrtårne 11 3 - Kultur nedefra

Læs mere

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt

Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Oplæg til Festival xx 2018 Navneforslag: Utakt og tone, Blackbox, Usagt Indledning Kulturmetropolens fælles vision er at synliggøre det mangfoldige kulturliv i metropolen, styrke samarbejdet på tværs af

Læs mere

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik

Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Kultur- og Fritidspolitik Sammen om det gode liv Du sidder nu med Aabenraa Kommunes Kultur og Fritidspolitik, der gælder fra 2017 og frem. I Aabenraa Kommune er kultur- og fritidslivet

Læs mere

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013

Silkeborg Kommunes Kulturpolitik Handleplan 2013 Silkeborg Kommunes Kulturpolitik 2013-2016 Handleplan 2013 Kultur- og Fritidsafdelingen Silkeborg Kommune 1 Indhold En attraktiv kommune... 3 Idékatalog med handlemuligheder... 3 Årlige handleplaner for

Læs mere

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0

KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 KULTURPOLITIK UDKAST 5.0 Næstved Kommune 2018 2023 INDHOLD 1. Fælles om et stærkt kulturliv 2. Politikkens fokus 3. Styrke Næstved som kulturhovedstad 4. Styrke kultur i lokalområder 5. Kunst og kultur

Læs mere

Slagelse Kommune. En dynamisk og visionær kulturpolitik

Slagelse Kommune. En dynamisk og visionær kulturpolitik Slagelse Kommune En dynamisk og visionær kulturpolitik Indholdsfortegnelse Forord... s. 3 Indledning... s. 5 Fem ledende principper for kulturpolitikken... s. 5 Kulturpolitiske visioner... s. 6 En dynamisk

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15

Indhold. Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7. Målsætninger 9. Fra vision til handling 14-15 Børnekultur politik Indhold Forord 3 Indledning 4 Vision 5 Udfordringer 6 Ambitioner 7 Kulturgarantien 7 Kulturfærge Frederikshavn 8 Synlig Børnekultur 8 Målsætninger 9 Kultur- og Fritidsudvalget 9 Børneinstitutioner,

Læs mere

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE

PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE PROFESSIONEL KUNST FOR BØRN OG UNGE Litteratur, teater, dans, billedkunst og musik FFB - FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR 2008 FAGLIGT FORUM FOR BØRNEKULTUR Fagligt Forum for Børnekultur er et fagligt netværk

Læs mere

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder

Notat. Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder, vilkår for afvikling af kulturbegivenheder Notat Emne: Kulturpolitik 2013-2016 Til: Kulturudvalget. Temamøde om Kulturpolitik 23.04.2013 Kopi til: Kopi til Den 15. april 2013 Temadrøftelse i Kulturudvalget: Frie kulturmidler, tilbagevendende begivenheder,

Læs mere

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Samarbejdsaftale 2012-2014. mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Samarbejdsaftale 2012-2014 mellem Svendborg Kommune og Borgerforeningen Kulturhus Svendborg Indholdsfortegnelse 1. Formål 2. Aftalens parter 3. Kontaktdata 4. Vedtægter 5. Ledelse og organisation 6. Hjemsted,

Læs mere

8 Vision. 11 Mål. 12 Børne- og ungdomsk. 14 Amatører og Profess. 16 Kultur i naturen. 18 Kultur i byrum. 20 Kulturarv og kulturfo

8 Vision. 11 Mål. 12 Børne- og ungdomsk. 14 Amatører og Profess. 16 Kultur i naturen. 18 Kultur i byrum. 20 Kulturarv og kulturfo for Esbjerg Kommune Indhold 4 Forord 6 Indledning 8 Vision 10 Fokusområder, oversigt 11 Mål 12 Børne- og ungdomsk 14 Amatører og Profess 16 Kultur i naturen 18 Kultur i byrum 20 Kulturarv og kulturfo 22

Læs mere

MISSIONER OG AKTIVITETER UNDER KULTURPOLITIKKEN

MISSIONER OG AKTIVITETER UNDER KULTURPOLITIKKEN NOTAT 9. AUGUST 2019 JOURNALNUMMER SKREVET AF MORTEN SVARRE ANDERSEN MISSIONER OG AKTIVITETER UNDER KULTURPOLITIKKEN Følgende dokument opsummerer input til missioner samt aktiviteter fra kulturinstitutioner,

Læs mere

MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET

MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET MUSIKKENS SPROG BESKRIVELSE AF PROJEKTET Introduktion Herning Musikskole ansøger Forebyggelsesudvalget om at bevilge 182.000 kr. til et 2-årigt projekt Musikkens sprog, som er et projekt, der henvender

Læs mere

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/

Der er planlagt Stiftende Generalforsamling for den nye forening torsdag d. 15/ Ikast-Brande Kommune Att.: Lone Jager Neldeberg Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Brande, den 17/10-2018 Ansøgning om tilskud til Brande City for 2018, 2019 og 2020 Brande Handelsstandsforening samt Brande Borgerforening

Læs mere

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK

HERNING ER VORES KULTURPOLITIK HERNING ER VORES KULTURPOLITIK KULTUR HVER DAG Vi er omgivet af kultur hver eneste dag. Hvad enten du lægger mærke til det eller ej, bidrager kulturen til at give indhold og sammenhold i hverdagen. Med

Læs mere

Den afsluttende Event. Program

Den afsluttende Event. Program Den afsluttende Event Program 1 Forord Pia Stræde Palmelund RemisenBrande Velkommen til Bølger i hverdagen Den afsluttende Event i RemisenBrande. Vi og vores mange samarbejdspartnere glæder os til at vise

Læs mere

KULTURPOLITIK Næstved Kommune

KULTURPOLITIK Næstved Kommune Sagsnr. 20.00.00-G01-37-15 UDKAST 1.0 til Kultur- og Demokratiudvalget, februar 2018 KULTURPOLITIK Næstved Kommune 2018-2022 INDHOLD: 1. Forord 2. Indledning 3. Sydsjællands kulturhovedstad 4. Levende

Læs mere

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016

Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 1 of 5 Kulturpolitik Frem mod 2020 Handleplan 2016 Syddjurs som Kulturkommune Vedtaget i Byrådet, Syddjurs Kommune den 25. februar 2015. Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny kulturpolitik. Visionen

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Der er ultimo 2016 vedtaget en ny kulturpolitik, som dækker både biblioteks-, kunst- og kulturområdet.

Der er ultimo 2016 vedtaget en ny kulturpolitik, som dækker både biblioteks-, kunst- og kulturområdet. PERSPEKTIVNOTAT BUDGET 2018-2021 Serviceområde 15, Kultur Faktabeskrivelse Serviceområde 15, Kultur, omfatter støtte til kulturlivet i Herning Kommune inden for musik, teater, kunst, kulturarv og øvrige

Læs mere

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK

OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK NOTAT JOURNALNUMMER SKREVET AF MORTEN SVARRE ANDERSEN OPSAMLING INPUT TIL KULTURPOLITIK Følgende opsamling opsummerer input fra aktører og borgere leveret på borgermødet d. 7. december i St. Tårnby Forsamlingshus

Læs mere

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR

DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR DET NYE TEXTILFORUM VELKOMMEN SOM SPONSOR TEXTILFORUM HISTORIEN SKABER VÆRDI Velkommen som sponsor i Det nye Textilforum. Vi inviterer erhvervslivet ind som partnere, og i fællesskab kan vi gøre brug af

Læs mere

Kulturpolitikken kulturpolitikken2016.theplatform.dk

Kulturpolitikken kulturpolitikken2016.theplatform.dk Kulturpolitikken 2017-2020 kulturpolitikken2016.theplatform.dk kulturpolitikken2016@theplatform.dk Gennemgang af den kulturpolitiske proces i datoer Gennemgang af den kulturpolitiske proces i temaer Hvad

Læs mere

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger

Indhold. Indledning Vision Udfordringer Ambitioner Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger Børnekultur politik Indhold Indledning 3 Vision 4 Udfordringer 5 Ambitioner 6 Kulturgarantien Synlig Børnekultur Målsætninger 2 6 7 8 Børneinstitutioner, skoler og institutioner for unge 8 Museerne 8 Musikskolen

Læs mere

Puls, sjæl og samarbejde

Puls, sjæl og samarbejde Puls, sjæl og samarbejde Politik for Kultur, Fritid og Frivillighed i Ringsted Kommune I Ringsted har vi et rigt og varieret fritids- og foreningsliv og et kulturliv, der byder på gode oplevelser for børn

Læs mere

E R H V E R V S K L U B

E R H V E R V S K L U B E R H V E R V S K L U B FEM GODE GRUNDE TIL AT VÆRE MED Vi forbinder dygtige mennesker med hinanden Kunst skaber glæde og giver energi Kulturoplevelser skaber vækst og arbejdspladser Brandts udvikler jeres

Læs mere