Høringsmateriale for. Miljø- og teknikudvalget. Udmøntning af besparelser og puljer. i budget (fase 1)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Høringsmateriale for. Miljø- og teknikudvalget. Udmøntning af besparelser og puljer. i budget 2016-2019 (fase 1)"

Transkript

1 Høringsmateriale for Miljø- og teknikudvalget Udmøntning af besparelser og puljer i budget (fase )

2 Notat Dato: Reference: Susanne Peters Tlf.: Journalnr.: 5/69 MTU udmøntning af puljer og besparelser I forbindelse med behandling af omprioriteringsforslag på miljø- og teknikudvalgets møde den 27. oktober 205, blev det besluttet, Hele forvaltningens katalog over mulige spareforslag sendes i høring og at følgende emner skal indgå i høringen:. Mulige besparelser i administrative funktioner på miljø- og teknikområdet. 2. Muligheder for indtægtsgivende virksomhed på vej- og parkområdet. 3. Om der i stedet for at nedlægge en bybus, kan foretages udtynding på ruterne. 4. Om der på rute 5.3. er en anden afgang end kl. 5.30, der kan spares væk.

3 Miljø- og Teknikudvalget Idrætsanlæg - færre fodboldbaner O50 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter???? Netto 0,000 0,000 0,000 0, Antal fuldtidsstillinger 0, 0, 0, 0, Ifølge Folkeoplysningsloven skal kommunen kunne anvise egnede ledige offentlige udendørsanlæg og ejeren af banerne skal afholde alle drifts- og vedligeholdelsesudgifter. Inden for idrætsområdet har der de seneste år været en tilgang til nogle klubber og afgang fra andre. Der er en tendens til, at de unge fodboldspillere trækker mod de større byer. Derfor kan der ses på, om en mindre klub måske godt kan få planlagt deres træning og kampe på et mindre antal baner. Der vil blive arbejdet med at ekstensivere græsklipning og pleje af et antal baner på baggrund af en nærmere analyse. Der vil blive set på antal spillere fordelt på aldersklasser og tendensen de sidste par år. Dette arbejde vil kunne udføres inden jul. Den samlede økonomi på Idrætsanlæg er på 0,956 mio. Besparelsen vil være en lille procentdel af dette budget. Som det ser ud nu, er de samlede udgifter i kr. på de enkelte baner fordelt således, baseret på gennemsnitstal for 203 og 204: Anlæg Udgifter Antal mands baner Idrætsanlægget - Stenvad 2.386,50 Idrætsanlægget - Vivild - Langhøj Idrætscenter 92.40,50 3 Idrætsanlægget - Vivild - Gl. anlæg 5.508,00 Idrætsanlægget - Nørager 86.72,00 2 Idrætsanlægget Ørsted (+7mands) 99.07,50 2 Idrætsanlægget Auning (+7 mands) 0.78,50 3 Idrætsanlægget - Allingåbro 0.780,00 3 Idrætsanlægget - Øster Alling 63.92,50 3 Idrætsanlægget - Glesborg samt P- pl.(græsareal) 5.227,00 0 Idrætsanlægget - Ørum 84.2,50 2 Idrætsanlægget - Voldby 37.8,50

4 Miljø- og Teknikudvalget Idrætsanlægget - Gjerrild ,50 3 Idrætsanlægget - Ramten 3.742,50 Idrætsanlægget Bønnerup (nedlagr = græsareal) 5.640,50 0 Idrætsanlægget - Hammelev 4.032,00 Idrætsanlægget Holbæk (nedlagt =græsareal) 4.394,00 0 Idrætsanlægget - Fjellerup 9.402,50 2

5 Miljø- og teknikudvalget Vandløbsvedligeholdelse O502 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,00-0,00-0,00-0,00 Netto -0,00-0,00-0,00-0, Antal fuldtidsstillinger Det nuværende budget til vandløbsvedligeholdelse rummer alene midler til de lovpligtige opgaver og drift af vandløb i henhold til vandløbsloven. Der er indgået kontrakt/aftale med eksterne entreprenører om vedligeholdelsen (svarende til 95 % af driftsbudgettet). Det vurderes ikke muligt, at kunne forhandle mere økonomiske fordelagtige prisaftaler på plads. Det nuværende budget til vandløbsvedligeholdelse er på 2,44 mio. kr./år. En del vandløb er belastet af de gennerelle klimaændringer. Forlænget grødesæson samt hyppigere og mere ekstreme nedbørsmængder med intensiv afstrømning til følge bliver faktorer, som kommunen skal forholde sig til. Det igangsatte arbejde med revidering af vandløbsregulativer i kommunen kan varetage disse hensyn i form af en mere klimaorienteret vandløbsvedligeholdelse. Vedligeholdelse efter det enkelte vandløbs behov forventes at aflede en merdrift i form af flere årlige grødeskæringer i flere af vandløbene. Derved reduceres perioder med store grødemængder i vandløbene. Flere grødeskæringer medfører mere skånsomt pleje; altså billigere pleje pr. gang men samlet dyrere end nuværende vandløbsvedligeholdelse. Det har gennem løbende dialog med lodsejerne være fokus på mere tilpasset vandløbsvedligeholdelse for derved at opnå gevinst i form af bedre vandløbsmiljø og bedre afvanding. Med de kontrakter/aftaler, der er indgået på området, vil kommunen ikke kunne leve op til vores ansvar om vedligeholdelse af vandløb i henhold til vandløbsloven. Lodsejerne vil opleve en ringere grødeskæring i vandløbene og tvister om afgrødeerstatninger forventes at stige. Klimatilpasset vandløbsvedligeholdelse kan ikke gennemføres.

6 Miljø- og teknikudvalget Natur- og skovstier O503 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,25-0,25-0,25-0,25 Netto -0,25-0,25-0,25-0, Antal fuldtidsstillinger Norddjurs Kommunes geografiske udstrækning gør, at det efterhåndende sammenhængende rekreative stisystem består af mange kilometer overvejende grusbelagte stier; forbindende kommunen på tværs såvel som lokalt på natur- og skovnære arealer. Af naturstier vedligeholdes kyststierne Fjellerup-Bønnerup-Gjerrild, Nordsøruten, Gjerrildbanestien, Banestien fra Allingåbro til kommunegrænse mod Syddjurs, Gl. Estrupstien og Lodsstien. Drift af naturstier afholdes på naturforvaltningsbudgettet med kr./år. Vedligeholdelse af skovstier omfatter stier i: Grenaa Plantage, Enslevskoven, Hundeskovene i Grenaa og Auning, Porsebakkerne i Auning, Skoven ved Tustrup Dysser samt Ørsted Skov. Der er yderligere indgået aftale med én privat skovejer om afmærkning, formidling samt kommunal deltagelse i vedligeholdelse af belægning på de aftalte ruter. Drift af skovstier afholdes på skovbudgettet med kr./år. Nærværende besparelsesforslag omfatter en generel serviceforringelse på vedligeholdelsen af natur- og skovstier fordelt med kr. på naturstierne og kr. på skovstierne. I alt et besparelsesforslag på kr. ud af den nuværende drift på kr./år. Mindre vedligeholdelse af stiernes belægning, rabatter og tilstødende bevoksning vil give brugerne en forringet service i form af ujævne stier samt flere dage med gener fra højt og til tider vådt rabatgræs. På længere sigt vil tilgroning af beplantning langs stierne medføre mørkere og tættere adgangsforhold med utryghed for brugerne som følge. Den generelle serviceforringelse vil have særlig betydning for dårligt gående samt kørestole/ barnevogne.

7 Miljø- og teknikudvalget Delvis ophør af pleje på udvalgte fortidsminder O504 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,00-0,00-0,00-0,00 Netto -0,00-0,00-0,00-0, Antal fuldtidsstillinger I Norddjurs Kommune er der ca. 580 fredede fortidsminder, hvoraf kommunen udfører pleje på de 78. Fortidsminderne er udvalgt efter størst mulig kulturhistorisk og landskabsmæssige værdier samt lodsejerinteresse (fortidsminderne er overvejende privatejet). Som hovedregel plejes fortidsminderne en gang årligt med rydning af opvækst. I særlige tilfælde foretages pleje to gange årligt, i andre tilfælde med flere års mellemrum; alt efter behov. Ud af de 78 fortidsminder er de 0 særlige seværdige kulturhistoriske lokaliteter, som formidles på stedet men også på fortidsmindeguiden for Dansk Kulturarv. Udover plejen på disse fortidsminder omfatter aftalerne med lodsejerne klipning af adgangsveje og p-arealer samt diverse skiltning. Disse 0 fortidsminder er meget besøgte og deraf ikke omfattet af dette besparelsesforslag (Følgende fortidsmindelokaliteter er ikke omfattet af spareforslaget: Udbyhøj Skanse, Skovgårde Voldsted og Gravhøje, Tustrup stenaldergravplads, Stenvad Dysse, Dystrup Dysser, Egehøj v/hemmed, Rimsø Kirke Runesten, Thorsøhøje, Jyndovnen Dysse v/ginnerup og Molbjerg Gravhøje). Årligt har pleje samt drift i tilknytning til de 78 fortidsminder været fordelt med ca kr. på de 68 af fortidsminder og med ca kr. på de 0 særlig seværdige kulturhistoriske lokaliteter. I alt et årligt samlet et budget på kr. Ophør af pleje på fortidsminder vil medføre forringelse af de landskabelige interesser og deraf tab af synlig kulturarv.

8 Miljø- og teknikudvalget Den nye bybus - køreplan rulles tilbage, og den nye bybus udgår O505 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,226-0,996-0,996-0,996 Netto -0,226-0,996-0,996-0, Antal fuldtidsstillinger Bybus nr. 2 blev indsat 22. april 205 på baggrund af beslutning i Kommunalbestyrelsen 7. marts 205 efter brugerønsker fra Sundhedshuset og borgere. Den nye bybus betyder, at der nu er timedrift på bybussens 3 ruter til Sundhedshuset og betjening af Digterparken. Dersom køreplanen rulles tilbage, er der ikke længere timedrift til Sundhedshuset og betjening af Digterparken. Spareforslaget har været sendt til Midttrafik for beregning og bemærkninger. Midttrafik skriver: Formelt efter denne kontrakt (8. udbud), er Todbjerg ikke berettiget til en godtgørelse, fordi kontraktens bestemmelser sammenligner udbudsgrundlaget ( bus og 2364 timer) med situationen efter fjernelse af den nye bus ( bus med timer). Det er en reduktion på 0,3%, hvilket ikke giver godtgørelse. Efter Midttrafiks opfattelse er dette er ikke en rimelig måde at anskue den aktuelle situation på. Siden 20. udbud er der derfor indført en ny reduktionsbestemmelse, hvor der også sammenlignes med kørslen i kontrakten inden reduktion. I dette tilfælde vil det give en reduktion på 45%, som betyder en godtgørelse på kr. Denne bestemmelse gælder dog ikke for den aktuelle kontrakt, og der står ikke noget i kontraktforlængelsen eller bestillingen af ny bus om en garanti for, at den skal køre til kontraktudløb i sommeren 207 (24. juni 207). Det er dog Midttrafiks opfattelse, at det lå uudtalt i forlængelsesaftalen og i indsættelsen af ny bus. Midttrafik vil af hensyn til det fremtidige samarbejde fraråde en fjernelse af den ekstra bus inden kontraktudløb. Besparelsen i 206 er fratrukket godtgørelse til vognmanden og træder i kraft ved køreplanskifte sommeren 206. Ingen afledte økonomiske konsekvenser

9 Miljø- og teknikudvalget Flextur - egenbetalingen sættes op O506 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,566-0,566-0,566-0,566 Netto -0,566-0,566-0,566-0, Antal fuldtidsstillinger Midttrafik har anslået, hvad kommunen kan spare ved at nedsætte tilskuddet til flextur ved at sætte brugerbetalingen op fra 4 kr. til 7 kr. pr. km. Midttrafik skønner, at kommunen mindst vil spare kr. årligt ved samme turantal, men at der vil kunne forventes et fald i turantal. Midttrafik har ingen tidligere erfaringer med kommuner, som hæver egenbetalingen. Midttrafiks bedste bud er et fald på 0% i antal ture. Det giver en besparelse på kr. Opmærksomheden henledes på, at venneaftalerne (en aftale om at kommunernes borgere kan fortsætte kørslen over kommunegrænsen til samme pris som i hjemkommunen) med nabokommunerne i givet fald vil ophøre. Norddjurs Kommune og nabokommunerne kan dog ønske at få oprettet den nye type venneaftaler, hvor brugerbetalingen er som i den dyreste kommune: 7 kr. Dette skal også godkendes af de andre kommuner. Norddjurs har venneaftale med Syddjurs Kommune om 4 kr. pr. km. Takstændringer og venneaftaler skal godkendes i Midttrafiks bestyrelse. Takstkompetencen for Flextur ligger hos Midttrafiks bestyrelse. Den enkelte kommune kan vælge mellem taksterne 4 kr. pr km dog min. 30 kr., 7 kr. pr km dog min. 35 kr. eller 4 kr. pr. km dog min. 70 kr. Som udgangspunkt er Midttrafik ikke indstillet på at ændre taksterne, hverken hæve 4 kr. taksten eller indføre et nyt takstniveau. De takstniveauer, som bestyrelsen godkender, er tilgængelige for alle kommuner i Midttrafiks område. Flextur er et supplement til den kollektive trafik.

10 Miljø- og teknikudvalget Umiddelbart ingen afledte økonomiske konsekvenser. Da brugen af flextur er brugerstyret, er der usikkerhed om økonomien, herunder om brugernes reaktion. Det kan give økonomiske konsekvenser i både opad- og nedadgående retning i forhold til antal brugere. Færre brugere kan betyde, at der er færre om at bidrage til turen og færre biler i området, hvorved kommunens udgift til dækning af restudgift kan stige uforholdsmæssigt med afsmittende virkning til kommunens variable kørsel i øvrigt som lægekørsel, brækket ben kørsel m.v. 2

11 Miljø- og teknikudvalget Lokalrute 5.3 (åben skolebusrute) - turen kl der bruges til ungdomsudd. fjernes O507 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,043-0,03-0,03-0,03 Netto -0,043-0,03-0,03-0, Antal fuldtidsstillinger Turen køres til brug for ungdomsuddannelser Turen på lokalrute 5.3 kl er indsat pr til brug for ungdomsuddannelser. Gymnasiet og Viden Djurs har tilpasset ringetiderne til turen. Rute 5.3, afgang Grenaa kl med ankomst Auning kl. kl. 6.. Omstigning i Auning kl. 6. i buslommen ved skolen til lokalrute 0 mod Vivild og rute 4 mod Ørsted, ankomst Ørsted kl. 6.3 med mulighed for omstigning til regionalrute 2 til Udbyhøj eller lokalrute Kare Voer m.v. kl Rute 5.3 fortsætter til Auning Station med ankomst kl. 6.4 med mulighed for omstigning til lokalrute 2 Øster Alling m.v. kl. 6.4 og til lokalrute 3 Fausing Grund Liltved m.fl. kl. 6.5 samt til regionalrute 24 Randers kl Bemærkning lokalrute 5.3 morgenturen En mulig konsekvens - når 0. klasse Auning nedlægges, og eleverne fra Auning skal til Grenaa (budgetforliget) - er, at det kan give kapacitetsproblemer på morgenturen, hvis samme antal skal til Grenaa kommende skoleår. Eleverne med postnummer 8963 Auning, 896 Allingåbro og 8950 Ørsted er for skoleåret optalt til 38. Skole- og dagtilbud oplyser, at det kan konstateres, at det er en meget høj andel af eleverne i 9. klasse i Auning (ca. 2/3), der vælger at gå i 0. klasse, frem for at påbegynde en ungdomsuddannelse direkte efter 9. klasse. Det må formodes, at en flytning af 0. klasse til Grenaa vil medføre, at andelen af elever i Auning, der vælger at påbegynde en ungdomsuddannelse direkte efter 9. klasse, vil vokse. Samtidig kan flytningen medføre, at der vil være et antal elever, der i stedet vælger et 0. klassetilbud i Randers. Under forudsætning af, at der er 0. elever i Auning, der fravælger 0. klasse og i stedet påbegynder en

12 Miljø- og teknikudvalget ungdomsuddannelse, direkte efter 9. klasse, og at der er 5 elever, som vælger at gå i 0. klasse i Randers i stedet for i Grenaa, kan eleverne sandsynligvis være i én bus på morgenturen med ståpladser i brug fra Ørum. Det er usikkert om elever, der vælger ungdomsuddannelse i stedet for 0. klasse, vælger Grenaa eller Randers. Bussen har en kapacitet på 7, heraf 47 siddepladser og 24 ståpladser. Rute 5.3 har i nuværende skoleår pt et gennemsnitlig passagerantal på Skulle der opstå kapacitetsproblem, kan det løses ved at lade en bus fra rute, 2 eller 3 forsætte sin rute fra Ørum Skole til buslommen ved gymnasiet i Grenaa, pris ca kr. pr. skoleår. Er ikke modregnet i besparelsen, da elevantal er usikkert for næste skoleår. Dubleringen kan iværksættes med meget kort varsel, fordi der er kontraktbus til rådighed fra Ørum. Rute 5.3: Turen kl tager 39 minutter, men køres med dubleringsbus, derfor afregnes med 60 minutter. Prisen pr. køreplantime er beregnet efter indeks oktober 205. Ingen afledte økonomiske konsekvenser. 2

13 Miljø- og Teknikudvalget Grøn Pulje O508 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -,000 -,000 -,000 -,000 Netto -,000 -,000 -,000 -, Antal fuldtidsstillinger,0,0,0,0 Grøn pulje har de sidste 2 år bidraget til en ekstra indsats inden for nogle politiske givne rammer. Nedenstående opgørelse forklarer de muligheder der er for at skære i denne pulje og konsekvenserne af det. : Liste over øget drift tiltag tilbage fra 204 og 205:. Klipning Æblehaven kr. 2. Ekstra opsamling af affald i grønne områder kr. 3. Ekstra opsamling af affald langs veje kr. 4. Ekstra strandrensning kr. 5. Drift af skraldespande og hundeposer kr. 6. Evaluering af Grøn Pulje kr. I alt kr. Fjernes denne øgede drift vil det resultere i et fald af oplevet serviceniveau inden for affaldsområdet. Det er i praksis let at stoppe denne drift, på nær driften af skraldespande og hundeposer, som reelt vil kræve en fjernelse af de netop opstillede spande og hundeposeholdere. Det er problematisk af fjerne midler til strandrensning, isæt hvis det er et blæsende år (som i år) hvor hele budgettet og mere til er brugt. 2: Projekttiltag fra 204 og 205, som fortsætter i 206. Indkøb og udskiftning af bænke og skraldespande kr. 2. Fortsættelse af gennemgang af beplantninger kr. 3. Ren Dag kr. 4. Etablering af Info- og Meeting points ved festpladser, (2 steder) kr. 5. Fortsættelse synliggørelse af offentlige toiletter i Grenå I alt kr. Fjernes denne øgede indsats vil det ikke være muligt at fortsætte med at renovere/skifte udtjente bænke og skraldespande. Beplantninger kan ikke forskønnes

14 Miljø- og Teknikudvalget og et projekt omkring synliggørelse af kommunens festpladser må sættes i bero. Samtidigt vil et opstartet projekt omkring synliggørelse af toiletterne stoppe. 3: Ny drift i 206 som resultat af projekter i 205. Vedligehold af handicap adgange kr. 2. Sheltere: Hjemmesideredigering, Qr-koder, tilsyn og småreparationer kr. 3. Barfodssti: Opfyldning, tilsyn x ugentlig, reparationer og vinterdækning kr. 4. Festplads tilsyn kr. I alt kr. Denne driftsdel er for størstedelens vedkommende meget svær at skære ned på. Det er afledt drift af nogle etablerede tilgængelighedstiltag, som kræver vedligehold. 4: Budget til nye projekt tiltag: kr. De nye tiltag er i 206 planlagt inden for tilgængelighed, oplevelser, turisme og med sansning som overordnet tema. Bedre oplevelser i Anlægget i Grenaa bl.a. insekthotel, skiltning omkring tilgængelighed poster 6 sanser, (inkl. noget omkring den 6. sans) -2 steder i kommunen. 3. Hjemmeside - parker skal på hjemmesiden. Tilgængelighed skal fremhæves. Legepladskatalog færdiggøres. 4. Støtte til andre projekter incl. årets drift. 5. Etablering af pilelabyrint i Auning bypark. Denne resterende del er tiltænkt nye småprojekter igangsat 206. Denne del kan uden videre spares væk, selvom det vil betyde stop i udviklingen. Det bemærkes at Grøn Pulje 206 er afsat, men ikke udmøntet politisk endnu. Denne pulje er samlet på mio. kr. som kan fjernes med de ovennævnte konsekvenser inden for delområderne. 2

15 Miljø- og Teknikudvalget Hæk- og pur klipning - kun gang årligt O509 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,066-0,066-0,066-0,066 Netto -0,066-0,066-0,066-0, Antal fuldtidsstillinger 0,0 0,0 0,0 0,0 Det er muligt kun at klippe hæk en gang årligt. Der kan ligge en besparelse ved denne reduktion på ca. 30 %. Enkelte steder vil det stadig være nødvendigt at klippe to gange årligt, f.eks. hvor oversigtsforholdende påbyder det, eller ud til cykelstier. Ønskes der en mellemløsning, kan man differentiere inden for disse parametre alle med en mindre besparelse til følge: Centerbyer eller ej. By/land. Kun klippe hækkene to gange og ikke purrene. Differentiering i forhold til plantetype. Der er forskel på, hvilke hæk-plantearter, der bedre kan nøjes med én årlig klipning. Der ændres ikke ved den øvrige pleje af hækken. I alt drifter Norddjurs Kommune ca m 2 hæk, og udgifterne til selve hækklipningen er kr. om året. Ved en reduktion vil man ikke opnå en besparelse på 50 %, da der skal tages højde for, at hækkene er vokset mere. Det vil betyde større mængder afklip, hvilket betyder mere oprydning og bortkørsel. Der vil være kraftigere grene, hvilket vil betyde større slid på maskinel, sandsynligvis flere reparationer og eventuelt behov for kraftigere materiel. Derfor regnes der kun med en besparelse på 30 %, i alt kr.

16 Miljø- og Teknikudvalget Reparation af asfaltbelægninger O50 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,500-0,250 0,000 0,000 Netto -0,500-0,250 0,000 0, Antal fuldtidsstillinger,0 0,5 - - Serviceniveauet er fastlagt i forvaltningen ud fra den økonomiske rammebevilling. Budgetområdet påvirkes af vejenes generelle tilstand, samt vejrforholdene specielt tø frost og regnvejr. Med baggrund i den øgede mængde asfaltslidlag udlagt i 205 vurderes det at være muligt at spare på opgaven med reparation af slaghuller i 206, men med aftagende effekt i overslagsårene. Hvis det politisk accepteres at serviceniveauet sænket, kan det gøres ved forlænge responstid for reparation, hvilket vil medfører flere og dybere slaghuller og større afskalninger på asfaltveje. Det kan forventes at en besparelse på området vil resultere i en øget udgift på længere sigt når slaghullerne bliver større og dybere inden reparation, dertil kommer gener og problemer for trafikanter, og vil medfører flere borgerklager og kan medfører flere erstatningssager.

17 Miljø- og Teknikudvalget Ophør med fjernelse af tang og strandrensning O5 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,20-0,20-0,20-0,20 Netto -0,20-0,20-0,20-0, Antal fuldtidsstillinger 0, 0, 0, 0, Som en service til borgere og turister fjernes der tang og harves for ukrudt på strande. På Grenaa Strand, hvor kommunen er grundejer, fjernes rådnende tang på varme sommerdage i feriesæsonen fra juni til august. Dette gøres for at undgå lugtgener. Der fjernes ikke tørt tang. Der harves endvidere for at holde ukrudt nede. I Fjellerup er der fra 205 etableret en ny aftale om fjernelse af tang og ukrudt for private lodsejere på en strækning på 500 meter. På de øvrige Blå Flag strande fjernes der kun helt undtagelsesvist rådnende tang. Hvis den rådnende tang ikke fjernes vil der være betydelige lugtgener som vil forringe oplevelsen af badestrande og sommerhusophold væsentligt. Ønskes det at stoppe med strandrensning og fjernelse af tang er besparelsen fra år til år meget forskellig. Det afhænger helt af vind og vejr. Forbruget de tidligere år i kr.: 203: : , heraf kr. fra Grøn Pulje 205: , heraf kr. fra Grøn Pulje. Som et realistisk gennemsnit er derfor brugt tallet kr.

18 Miljø- og Teknikudvalget Nedlæggelse af blomsterkummer O52 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,065-0,065-0,065-0,065 Netto -0,065-0,065-0,065-0, Inden for servicerammen Ja Antal fuldtidsstillinger 0,0 0,0 0,0 0,0 Baggrund for og beskrivelse af anlægsforslaget Det er muligt at nedlægge Norddjurs Kommunes blomsterkummer. Norddjurs Kommune opsætter hvert år 20 mindre kar og fire større med forårsløg og sommerblomster rundt om i kommunens større og mindre byer. Udgiften dækker over indkøb af planter, tilplantning og optagning, transport og pasning af kummerne. Blomsterkummerne bidrager til at forskønne bymiljøerne og giver variation gennem året for borgere og turister. Konsekvensen ved at nedlægge blomsterkummerne vil være mindre variation på torve og pladser i byerne. Der kan opnås en besparelse på 00 %. Der vil kunne spares kr. årligt.

19 Miljø- og Teknikudvalget Nedlæggelse af staudebede O53 (Mio. kr. i 206-priser) Udgifter -0,030-0,090-0,090-0,090 Netto -0,030-0,090-0,090-0, Antal fuldtidsstillinger 0,03 0,0 0,0 0,0 Der findes ca. 500 m2 staudebed i Norddjurs Kommune. Det er muligt at opnå en besparelse ved at omlægge bedene til brugsplæne. Staudebedene findes i Mølleparken og Anlægget i Grenaa, samt 2 mindre bede i Allingåbro og Ørsted. Bedene giver variation og farverigdom til områderne. En nedlæggelse vil betyde en forringelse af den oplevelse man forventer ved et ophold i parker. Besparelsen vil ikke slå igennem det første år, da der skal bruges et beløb til omlæggelse, til gengæld kan næsten hele beløbet spares, da brugsplæne er meget billigt i drift.

Hjemkørsel Tur 1 Tur 2 Tur 3 Nuværende køreplan - tilpasset 10. Klasse-Center Djursland Grenaa, buslomme v/gymnasiet 13:40 14:50 Fordele

Hjemkørsel Tur 1 Tur 2 Tur 3 Nuværende køreplan - tilpasset 10. Klasse-Center Djursland Grenaa, buslomme v/gymnasiet 13:40 14:50 Fordele Ringetider 10. klasse 12:05 13:30 14:40 Viden Djurs, N.P. Josiassensvej 12:00 13:15 14:00 15:45 Viden Djurs, Århusvej 13:15 14:00 15:00 Gymnasiet 12:00 14:00 15:40 Nuværende køreplan - tilpasset 10. Klasse-Center

Læs mere

S00 15/16191 Åben sag Sagsgang: MTU, høring, MTU, ØK, KB

S00 15/16191 Åben sag Sagsgang: MTU, høring, MTU, ØK, KB Budget 2016-2019 udmøntning af puljer og besparelser 00.30.10.S00 15/16191 Åben sag Sagsgang: MTU, høring, MTU, ØK, KB Sagsfremstilling I forbindelse med budgetvedtagelse for 2016-2019 er det besluttet,

Læs mere

Forudsætninger for forventet regnskab efter 1. kvartal for Norddjurs Kommune:

Forudsætninger for forventet regnskab efter 1. kvartal for Norddjurs Kommune: Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune regnskab Forbrug 0. kvartal 2018 1. kvartal 2018 Busdrift 208101 Kørselsudgifter 16.910.000 4.393.826 26% 16.676.703 16.648.000-262.000 208105 Bus IT og øvrige udgifter

Læs mere

Forudsætninger for forventet regnskab efter 3. kvartal for Norddjurs Kommune:

Forudsætninger for forventet regnskab efter 3. kvartal for Norddjurs Kommune: Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune regnskab Regnskab 2017 Budget 2018 Forbrug Busdrift 208101 Kørselsudgifter 15.892.450 16.910.000 11.279.584 67% 16.674.000 16.668.000-242.000 208105 Bus IT og øvrige

Læs mere

Budget 2015 i Politisk høring

Budget 2015 i Politisk høring Budget 2015 i Politisk høring Norddjurs Kommune Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 Busdrift (bilag 1) Udgifter 14.995.377 15.540.000 14.834.000 (bilag 2) Indtægter -1.187.474-1.350.000-1.192.000 Regionalt

Læs mere

Budget 2015 i Administrativ høring

Budget 2015 i Administrativ høring Budget 2015 i Administrativ høring Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 Norddjurs Kommune Busdrift (bilag 1) Udgifter 14.995.377 15.540.000 14.612.000 (bilag 2) Indtægter -1.187.474-1.350.000-1.192.000

Læs mere

Norddjurstrafik. Lokalkørsel

Norddjurstrafik. Lokalkørsel Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 12. august 2009 til 25. juni 2010 1 2 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

NORDDJURSTRAFIK. Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

NORDDJURSTRAFIK. Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen. Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 11. august 2008 til 26. juni 2009 1 2 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

Norddjurstrafik. Lokalkørsel

Norddjurstrafik. Lokalkørsel Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 11. august 2014 til 26. juni 2015 1 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget

Miljø- og teknikudvalget Miljø- og teknikudvalget Besparelsesforslag - budget 2019 og overslagsår Besparelsesforslag Naturforvaltningsprojekter S501 (Mio. kr. i 2019-priser) 2019 2020 2021 2022 Iværksættelsestidspunkt: Udgifter

Læs mere

Norddjurstrafik. Lokalkørsel

Norddjurstrafik. Lokalkørsel Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 12. august 2013 til 27. juni 2014 1 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

Norddjurstrafik. Lokalkørsel

Norddjurstrafik. Lokalkørsel Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 15. august 2012 til 28. juni 2013 1 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

Norddjurs Kommune - Regnskab 2017

Norddjurs Kommune - Regnskab 2017 Kommune Kommune - Regnskab Buskørsel Kørselsudgifter 15.490.000 15.910.000 15.892.450 402.450 Bus-IT og øvrige udgifter 20.000 23.000 25.266 5.266 Busudgifter i alt 15.510.000 15.933.000 15.917.716 407.716

Læs mere

Forslag til Budget Revideret budget

Forslag til Budget Revideret budget Busdrift (bilag 1 og 2) Norddjurs Kommune Forslag til Budget - Revideret budget Regnskab Budget Budget, september Budget, revideret Difference Udgifter 14.575.756 13.897.000 15.996.000 15.774.000-222.000

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Trafik og Veje Dato: 11 08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: vphls Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 11. august 2017 Kopi til: Emne: Rutetilpasninger på den regionale kollektive trafik

Læs mere

Aftale om ny skolestruktur

Aftale om ny skolestruktur Aftale om ny skolestruktur 1 Norddjurs 22. august 2018 Aftale om ny skolestruktur Aftalen er indgået af Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Aftalen er

Læs mere

Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen. Norddjurstrafik Lokalkørsel Køreplan Gyldig 18. august 2011 til 29. juni 2012 1 NORDDJURSTRAFIK Norddjurstrafik er et tilbud til kommunens borgere og gæster om kollektiv busbefordring indenfor kommunen.

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget arbejdsplan for 2015

Miljø- og teknikudvalget arbejdsplan for 2015 Acadre nr. 14/18681, løbenr. Marts Miljø- og teknikudvalget arbejdsplan for Tirsdag den 27. januar Dialogmøde med AquaDjurs, hvor udvalgsmødet også vil afholdes. Dialogmøde med AquaDjurs Endelig vedtagelse

Læs mere

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktionskatalog til Budget 2019-2022 Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktion/navn mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Reduktion/beskrivelse Reduktionsmål i alt 1,123 3,047 4,971 4,971 Reduktion i årsværker:

Læs mere

Høringssvar for. Miljø- og teknikudvalget. Udmøntning af besparelser og puljer. i budget 2016-2019 (fase 1)

Høringssvar for. Miljø- og teknikudvalget. Udmøntning af besparelser og puljer. i budget 2016-2019 (fase 1) Høringssvar for Miljø- og teknikudvalget Udmøntning af besparelser og puljer i budget 2016-2019 (fase 1) Indsendt af: Overskrift: Vælg relevante udvalgsområde (flere valg mulige): Dit forslag: Grenaa Gymnasium

Læs mere

Forslag til budget Administrativ høring

Forslag til budget Administrativ høring Norddjurs Kommune Norddjurs Kommune Forslag til budget - Administrativ høring Regnskab 2017 Budget 2018 Difference (budget 19 ift. budget 18) Busdrift 208101 Kørselsudgifter 15.892.450 16.910.000 16.874.000-36.000

Læs mere

G00 15/900 Åben sag Sagsgang: MTU

G00 15/900 Åben sag Sagsgang: MTU Midttrafiks høring 2015, rute 352 og bybusrute 2 13.05.00.G00 15/900 Åben sag Sagsgang: MTU Sagsfremstilling Midttrafik har haft køreplanerne, som træder i kraft 28. juni 2015 i høring. Høringen er afviklet

Læs mere

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel

5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel 16. marts 2009 5. rettelsesblad vedr. 10. udbud 13. udbud af buskørsel De med gult markerede spørgsmål/svar var med i 1.- 4. rettelsesblad. Fælles spørgsmål og svar vedr. 10. udbud 13. udbud 1. Skiltning

Læs mere

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro

Åben dagsorden. til mødet i Repræsentantskabet for Midttrafik 21. november 2014 kl NU Park, Nupark Holstebro Åben dagsorden til mødet i kl. 10.00 NU Park, Nupark 51 7500 Holstebro Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Valg af dirigent 1 2 Budget 2015 2 3 Godkendelse af byrdefordelingen for 2015 5 4 Temadrøftelse

Læs mere

Budget 2016 i Administrativ høring

Budget 2016 i Administrativ høring Budget i Administrativ høring Norddjurs Kommune Regnskab Budget Budget Busdrift (bilag 1) Udgifter 14.575.756 13.897.000 15.484.000 (bilag 2) Indtægter -1.299.589-1.196.000-1.306.000 Regionalt tilskud

Læs mere

Miljø, Teknik og Plan

Miljø, Teknik og Plan Oversigt pr. 01.04.19 Medtagne blokke Netto i hele 1000 kr. 2020 2021 2022 Grønne områder badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Vejområdet hegnsklipning -200-200 -200 Idrætsanlæg driftsopgave

Læs mere

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET

FORSLAG FRA MILJØ- OG PLANUDVALGET Oversigt: M01. Udvendig bygningsvedligeholdelse (930.000 kr.)...2 M02. Administrationsbygninger (300.000 kr.)...2 M03. Offentlige toiletter (311.000 kr.)...2 M04. Grønne områder og naturområder (692.000

Læs mere

Vælg bloktypevælg blok nr.

Vælg bloktypevælg blok nr. Grønne områder - Badebroer nedlægge badebroen ved Aborg Strand -40-40 -40 Badebroen ved Aborg Strand kræver inden for en kort årrække en større renovering med udskiftning af pæle med mere, udgiften vil

Læs mere

Forventet regnskab 3. kvartal 2017

Forventet regnskab 3. kvartal 2017 Kommune Kommune Budget Forbrug januar september Busdrift (Tabel 1, 2 og 3) Handicapkørsel (Tabel 4) Flexture (Tabel 5) Kankørsel (Tabel 7) Trafikselskabet (Tabel 8) Rejsekort (Tabel 9) Kørselsudgifter

Læs mere

Forslag til Budget Administrativ høring

Forslag til Budget Administrativ høring Forslag til - Administrativ høring Kommune Regnskab Difference Busdrift (bilag 1, 2 og 3) Handicapkørsel (bilag 4) Flexture (bilag 5) Teletaxa (bilag 6) Kan-kørsel (bilag 7) Trafikselskabet (bilag 8) Rejsekort

Læs mere

Regionsbesparelser Horsens Kommune

Regionsbesparelser Horsens Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 5. december 2018 1-30-76-201-1-17 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 21358096 Regionsbesparelser Horsens Kommune 104-105 Midttrafik afventer Region Midtjyllands

Læs mere

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget.

NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. NT s forslag til besparelse samt til svar til de indkomne forslag til ændringer som NT har modtaget. Bybus 1 og Bybus 2: Ændringer af køreplanen, hverdage: Mariagerfjord Kommune: Med udgangspunkt i at

Læs mere

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT

Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Ældrerådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Mødelokale 3, rådhuset Dato: Onsdag den 4. juli 208 Start kl.: 0:00 Slut kl.: 2:00 Medlemmer: Fraværende: Ingeborg Kyed Pedersen (Formand) Yvonne Karnøe (Næstformand)

Læs mere

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT

SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT SPØRGSMÅL DER BESVARES SKRIFTLIGT Spørgsmål Til spørgsmålet vedr. 10. klasse spørger vi til sammenlægning med Kattegatskolen, vil også gerne have belyst konsekvenserne ved en sammenlægning med Ung Norddjurs.

Læs mere

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland

Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center Djursland Trafikudvalget 2007-08 (2. samling) TRU alm. del Spørgsmål 996 Offentligt Djurslands Erhvervsskoler Bussituationen for Grenaa Handelsskole, Grenaa Gymnasium, Grenaa Tekniske Skole og 10. Klasse Center

Læs mere

Budget 2015 i Politisk høring

Budget 2015 i Politisk høring i Politisk høring Regnskab 2013 Odder Kommune Busdrift (bilag 1) Udgifter 6.392.926 6.658.000 6.405.000 (bilag 2) Indtægter -1.347.542-1.264.000-1.280.000 Regionalt tilskud 0 0 0 Netto 5.045.384 5.394.000

Læs mere

Forslag til besparelse på åben kørsel i Viborg Kommune til K14

Forslag til besparelse på åben kørsel i Viborg Kommune til K14 Forslag til besparelse på åben kørsel i Viborg Kommune til K14 Herunder er der en oversigt over besparelsesforslag til indfrielse af Viborg Kommunes besparelseskrav på 1.100.000 kr. pr. år. Forslagene

Læs mere

Notat: Betjening af Karup lufthavn

Notat: Betjening af Karup lufthavn Notat: Betjening af Karup lufthavn Generelt: Bestyrelsen for Karup Lufthavn har bedt Midttrafik udarbejde notat med forslag til betjening af lufthavnen fra hovedbyer indenfor ejerkredsen. Notatet skal

Læs mere

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015 Revideret budget vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar Regnskab 2013 Budget 2014 Budget, sept Budget, revideret Norddjurs Kommune Difference Busdrift (bilag 1) Udgifter 14.995.377 15.540.000

Læs mere

Effektiviserings- og prioriteringskatalog

Effektiviserings- og prioriteringskatalog 23. maj 2017 Effektiviserings- og prioriteringskatalog Indhold PT1. Ophør med Blå Flag ved strandene i Varde Kommune IKKE MEDTAGET... 29 PT2. Ophør med kystsikring ved Blåvand INDGÅR I BUDGETTET 2018-2021...30

Læs mere

Omstilling, effektivisering og innovation

Omstilling, effektivisering og innovation Nr. 29 Område: Indsatsområde: Emne: Fagudvalg: Funktion: Forslagsstiller: Omstilling, effektivisering og innovation Plan og kultur Indkøb, udbud og konkurrenceudsættelse Udbud af vandløbsvedligeholdelse

Læs mere

Besparelseskatalog 2017

Besparelseskatalog 2017 V E J O G E J E N D O M Udgivet af: Norddjurs Kommune Afdeling: Vej og Ejendom, Driftskontoret Acadrenr.: Dato: 18. februar 2016 Rev. dato: 25, februar 2016, 11., 15., 16. og 17. marts 2016. Besparelseskatalog

Læs mere

Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune

Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune Hedensted Kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. december 2014 Rikke Rasmussen rr@midttrafik.dk 8740 8248 Forslag om nedlæggelse af områdebetjent teletaxa i Hedensted Kommune Midttrafik

Læs mere

Forslag til Budget 2016 - Politisk høring

Forslag til Budget 2016 - Politisk høring Forslag til Budget - Politisk høring Busdrift Handicapkørsel Kan-kørsel Trafikselskabet Rejsekort Total - netto Ringkøbing-Skjern Kommune Regnskab 2014 Budget Budget Udgifter 26.036.390 25.424.000 25.784.000

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Dokumentnummer 583323 Dato 08 02 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Orientering om ny model for flextur og ny mulighed for plustur Movia gennemfører

Læs mere

NORDDJURS KOMMUNE Befolkningsprognose

NORDDJURS KOMMUNE Befolkningsprognose NORDDJURS KOMMUNE Å-Promenaden (Skitse udviklingsområde ved Grenaa Sydhavn) 2010-2019 Befolkningsprognose Denne befolkningsprognose er udarbejdet i marts april måned 2010. Prognosen danner et overblik

Læs mere

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget

Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget Plan- og Teknikudvalget Ikke indarbejdede ændringer Budget 2018-2021 Ændringer Regnskab 2016 Opr. 2017 Basisb 2018 BF 2018 BO 2019 BO 2020 BO 2021 PTU's Beslutning - - - -906-906 -906-906 Kollektiv trafik

Læs mere

Notat om indførelse af Flextrafik

Notat om indførelse af Flextrafik Miljø og Teknik Notat Til: Udvalget for Miljø og Teknik Sagsnr.: 2010/12037 Dato: 10-02-2011 Sag: Sagsbehandler: Notat om indførelse af Flextrafik Jørgen Krog Sagsfremstilling Flextrafik er en trafikform

Læs mere

Forslag til Budget behandling

Forslag til Budget behandling Forslag til Budget - 2. behandling Busdrift Handicapkørsel Flexture og Teletaxa Kan-kørsel Trafikselskabet Letbanesekretariatet Rejsekort Norddjurs Kommune Regnskab Budget Budget, juni Budget, september

Læs mere

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur.

Movia gennemfører medio 2019 en ny model for flextur og en ny mulighed for plustur. Notat Til: Kommunerne Dokumentnummer 583323 Dato 27 03 2019 Sagsbehandler: JNK Direkte: +45 36 13 16 23 CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 Baggrund for nye muligheder med flextur og plustur Movia

Læs mere

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT

Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Budget 2011 Busdrift budgettet er foreløbigt fordi: Udgifter til cross border leasing skal indarbejdes; 19 kommuner har sparet 35 mio. kr. i forhold til DUT Regionens effektiviseringer; besparelser hos

Læs mere

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar 2008. Punkt nr.

Region Midtjylland. Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet. Bilag. til Regionsrådets møde den 20. februar 2008. Punkt nr. Region Midtjylland Gennemførelse af ændringer i det regionale rutenet Bilag til Regionsrådets møde den 20. februar 2008 Punkt nr. 32 TEKNIK OG MILJØ Region Midtjylland Skottenborg 26 8800 Viborg

Læs mere

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011

Norddjurs Kommune årsberetning regnskab 2011 Sektorbeskrivelse for Miljø- og teknik udvalget (note X) 1.000 kr., netto Oprindeligt budget 2011 Tillægsbevillinger Omplaceringer Korrigeret budget 2011 Regnskab 2011 Afvigelse til korr. budget 2011 *

Læs mere

Strækning. Rute nr. og rabatruteang. Kpl. Bybus kørsel

Strækning. Rute nr. og rabatruteang. Kpl. Bybus kørsel Rute nr. og rabatruteang. Bilag 1: Budget for udgifter til busdrift i N Strækning Rutenr. R In-dex timer Bybus kørsel 1 n 2 n 3 n Regnskab Kpl. Mogensgade-Trafikterminal- Færgehavnen-Hedebocentret- Mogensgade

Læs mere

BILAG til trafikplan for Norddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008

BILAG til trafikplan for Norddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 BILAG til trafikplan for Norddjurs Kommune: Kortmateriale og ruteoversigt 2008 Indholdsfortegnelse: Side 1: Kort 1: Overblik Side 2: Kort 2: Jernbane, X bus og regionale ruter Side 3: Tabel 1 og 2: Ruteoversigt

Læs mere

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013

Handleplan. Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune. Teknik og Miljø, 25. november 2013 Handleplan Øget brugertilfredshed med vandløbsvedligeholdelsen i Herning Kommune Teknik og Miljø, 25. november 2013 Indledning Formålet med denne handleplan er at igangsætte en proces med henblik på øget

Læs mere

Opgørelse over antal børn i kommunale skoler og SFO i 2013 og 2014

Opgørelse over antal børn i kommunale skoler og SFO i 2013 og 2014 Opgørelse over antal børn i kommunale skoler og SFO i 2013 og 2014 Antal børn i kommunale skoler 1. august 2013 1. august 2014 forskel antal børn forskel i % 0. klasse 373 311-62 -16,62 1. klasse 336 360

Læs mere

Norddjurs Kommune Vandforsyningsplan

Norddjurs Kommune Vandforsyningsplan Bilag 4.5. beregning 2011-2017 2017 - Albertinelund Camping Vandværk 5.230 9.000 7.225 20 10 0 5 0 0 Albøge Vandværk 9.883 12.000 9.685 19 0 0 0 0 0 Allelev Vandværk 17.784 25.000 19.128 23 0 0 5 0 35

Læs mere

Fremtidens kommune. Leg ved stranden. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

Fremtidens kommune. Leg ved stranden. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: Fremtidens kommune BEFOLKNINGSPROGNOSE 2012-2021 Leg ved stranden Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Udarbejdet juni 2012 B E F O L K N I N G S P R O G N O S E Indhold

Læs mere

Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune

Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune Den fremtidige organisering af specialskolekørsel og kørsel til aktivitets- og træningscentre i Norddjurs Kommune 17.21.00.P00 13/12334 Åben sag Sagsgang: MTU/BUU/VPU, høring, MTU/BUU/VPU, ØK, KB Sagsfremstilling

Læs mere

Forslag til Budget behandling

Forslag til Budget behandling Forslag til Budget - 1. behandling Norddjurs Kommune Regnskab Budget Budget Difference Busdrift Handicapkørsel Flexture og Teletaxa Kan-kørsel Trafikselskabet Letbanesekretariatet Rejsekort Tjenestemandspensioner

Læs mere

Børne- og ungdomsudvalget Politikerspørgsmål - budget 2016 og overslagsår

Børne- og ungdomsudvalget Politikerspørgsmål - budget 2016 og overslagsår Udvidelse af åbningstiden i juniorklubberne P306 (Mio. kr. i 2016-priser) 2016 2017 2018 2019 Iværksættelsestidspunkt: Udgifter 0,613 0,613 0,613 0,613 01.01.2016 Indtægter 0,000 0,000 0,000 0,000 Indenfor

Læs mere

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø

Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø Samlet oversigt over forslag til effektiviseringer og besparelser på Udvalget for Klima og Miljø Nr. Effektiviseringer 2019 2020 2021 2022 VBAF 1 Asfaltkontrakt -2,0-2,0-2,0-2,0 I alt -2,0-2,0-2,0-2,0

Læs mere

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015:

Balancekatalog PTU den 9. juni 2015: IKKE indarbejdede ændringer Nr. Funk- Plan og Teknikudvalget Regn- Basis Udvalgets beslutning tion skab Opr. budget BF BO BO BO - serviceudgifter 2014 PTU den : 50.000 Materielgården af gadekær, herunder

Læs mere

Fremtidens kommune. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf:

Fremtidens kommune. Norddjurs Kommune Torvet Grenaa Tlf: Fremtidens kommune BEFOLKNINGSPROGNOSE 2011-2020 Familieudflugt til Svalebøgen i Gjerrild (Fotokonkurrence efterår 2010) Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Norddjurs

Læs mere

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015 Revideret budget vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar Regnskab 2013 Budget 2014 Budget, sept Budget, revideret Hedensted Kommune Difference Busdrift (bilag 1) Udgifter 11.760.784 11.053.000

Læs mere

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 - Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 Kommunens budget: 42,9 mio. kr Udgift: TBG 2019, Movia: 47,5 mio. kr. + Flextur (LandFlex): 1,2 mio. kr. Samlet udgift: 48,7 mio.

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget

REBILD KOMMUNE. REFERAT Teknik- og Miljøudvalget REFERAT Mødedato:. Mødetidspunkt: 15:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 17:45 Afbud: Fraværende: Indholdsfortegnelse Side 1. Ændringer af køreplaner for den kollektive trafik i 2011/2012

Læs mere

God service til aktive ældre. - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune

God service til aktive ældre. - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune God service til aktive ældre - Kollektiv transport og ældre medborgere i en stor kommune Varde Kommune vil, at Ældre mennesker kan bo i hele vores store kommune og samtidig være sikret en god service.

Læs mere

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017

Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen. Udvalg: Teknik- og Miljøudvalget Budget 2017 Oversigt over udmøntning af reduktion i servicerammen 18-08-2016 Udvalg: Budget 2017 Nr Projektnavn Basis 2017 2017 2018 2019 2020 Prioritet 1 Tilsyn, vandløbsvæsen 0,124-0,075-0,075-0,075-0,075 2 Bekæmpelse

Læs mere

Forslag til Budget 2011 til politisk høring

Forslag til Budget 2011 til politisk høring Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 11. juni 2010 1-21-3-09 Niels H. Næsselund nsn@midttrafik.dk 87408239 Forslag til Budget 2011 til politisk høring Budgetprocessen for Budget 2011 I henhold til

Læs mere

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme

FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: 11. Infrastruktur, trafik, forsyning og kommunale ejendomme FAKTA OM: Infrastruktur Alle som færdes i Ikast-Brande Kommune på veje, og stier. Drift og vedligeholdelse af de kommunale veje og

Læs mere

Norddjurs Fritidsråd REFERAT

Norddjurs Fritidsråd REFERAT Norddjurs Fritidsråd REFERAT Sted: Auning Bibliotek Torvegade 1, 8963 Auning Dato: Onsdag den 2. december 2015 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 18:30 Medlemmer: Fraværende: Kai Hansen Tove Højlund Mogens Buhl

Læs mere

Bilag 1, KU punkt 4

Bilag 1, KU punkt 4 Bilag 1, KU 06.10.08 punkt 4 Kommunikationsplan for Kommuneplan09 Åbenhed, gennemsigtighed og dialog Dato: 19.09.2008 Reference: Kirsten Helby Direkte telefon: 89 59 40 75 E-mail: kirsten.helby@norddjurs.dk

Læs mere

Forslag til Budget 2016 - Politisk høring

Forslag til Budget 2016 - Politisk høring Forslag til Budget - Politisk høring Busdrift Handicapkørsel Kan-kørsel Billetkontrol Trafikselskabet Letbanesekretariatet Aarhus Kommune Regnskab 2014 Budget Budget Udgifter 396.826.573 462.536.000 469.492.000

Læs mere

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune.

Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Notatark Sagsnr. 13.05.22-P00-1-14 Sagsbehandler Lars Oksbjerre 12.2.2015 Indstillingsnotat Forslag til køreplan 2015-16 for buskørslen i Hedensted Kommune. Beslutningstema Udvalget for Fritid & Fællesskab

Læs mere

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag

Trafikbestilling Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 - Gennemgang af spareforslag Trafikbestilling 2019 Kommunens budget: 42,9 mio. kr Udgift: TBG 2019, Movia: 47,5 mio. kr. + Flextur (LandFlex): 1,2 mio. kr. Samlet udgift: 48,7 mio.

Læs mere

MPU 5 12 Driftsbesparelse på miljøområdet I alt

MPU 5 12 Driftsbesparelse på miljøområdet I alt Miljø- og Planlægningsudvalget er Nr. Politikområde Bestilling MPU 1 11 Reduktion af aktiviteter vedrørende trafiksikkerhed -45.000-45.000-45.000-45.000 MPU 2 11 Mindre service på veje og mindre forskønnelse

Læs mere

Miljø- og teknikudvalget Politikerforslag

Miljø- og teknikudvalget Politikerforslag Miljø- og teknikudvalget Politikerforslag Politiske forslag - Budget 2014-2017 (i 1.000 kr.) Udvalg Tekst 2014 2015 2016 2017 MTU P523 Ansættelse af medarbejder til registrering af vej- og parkopgaver

Læs mere

Budget 2015 i Politisk høring

Budget 2015 i Politisk høring Budget 2015 i Politisk høring Regnskab 2013 Budget 2014 Budget 2015 Syddjurs Kommune Busdrift (bilag 1) Udgifter 18.640.162 15.960.000 15.720.000 (bilag 2) Indtægter -3.681.053-3.647.000-3.678.000 Regionalt

Læs mere

Drift af grønne områder ved skoler

Drift af grønne områder ved skoler Drift af grønne områder ved skoler Park & Natur har ansvaret for vedligeholdelse af alt det grønne omkring institutionerne i Aalborg kommune. For at brugernes forventninger svarer til det, der udføres

Læs mere

Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune

Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune Notat: Overslag over gratis kørsel i Tønder Kommune Den 14. januar blev der afholdt møde mellem Sydtrafik og Tønder Kommune vedr. gratis kørsel for skolesøgende elever under 18 år. På mødet blev det besluttet

Læs mere

Velkommen til Orienteringsmøde på Føllegård om. Ny busbetjening Hillerød Vest

Velkommen til Orienteringsmøde på Føllegård om. Ny busbetjening Hillerød Vest Velkommen til Orienteringsmøde på Føllegård om Ny busbetjening Hillerød Vest Præsentation og program Ved Formand for Miljø- og Teknikudvalget Tue Tortzen Program 14. april kl. 17-18 - Baggrund, proces

Læs mere

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget

Budget Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget Budget 2018-2021 Talspecifikationer Miljø- og teknikudvalget 1 Miljø- og kultursekretariat 9.228 9.440 9.440 9.440 9.440 057299 Øvrige sociale formål Tinglysningsafg. v lån t. bet. Ejd. Skat Total 100

Læs mere

Referat. Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Ekstraordinært udvalgsmøde NTM Tirsdag den 08. november 2016 Kl. 12:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft

Referat. Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Ekstraordinært udvalgsmøde NTM Tirsdag den 08. november 2016 Kl. 12:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Referat Udvalget for natur, teknik og miljø (NTM) Ekstraordinært udvalgsmøde NTM Tirsdag den 08. november 2016 Kl. 12:00 Lokale Kongsgårde, Ebeltoft Medlemmer Per Dalgaard (O) Flemming Hansen (I) Torben

Læs mere

Diverse spørgsmål fra forhandlingerne d. 13. august. Hvad er nuværende beløb til fri- og efterskoler i budget 2017

Diverse spørgsmål fra forhandlingerne d. 13. august. Hvad er nuværende beløb til fri- og efterskoler i budget 2017 Notat Dato: 14. august 2017 Reference: Økonomisk sekretariat Journalnr.: 17/32 Diverse spørgsmål fra forhandlingerne d. 13. august Hvad er nuværende beløb til fri- og efterskoler i budget 2017 Udvikling

Læs mere

Udmøntning af budget 2012 Smiley-plan. Jesper Kaas Schmidt Gennemgang den 7. december 2011

Udmøntning af budget 2012 Smiley-plan. Jesper Kaas Schmidt Gennemgang den 7. december 2011 Udmøntning af budget 2012 Smiley-plan Jesper Kaas Schmidt Gennemgang den 7. december 2011 Formål med smiley-plan Overblik over beslutninger Budget 2012 (hensigtserklæring og teknisk budget) Forsikringspulje

Læs mere

Serv. Kom. vicekatalog. som

Serv. Kom. vicekatalog. som Serv vicekatalog Kom mmunale vejee Servicekataloget for kommunale veje er enn beskrivelse af de opgaver, som Vej & Park udførerr i forbindelse med drift og vedligeholdelse. Indledning Servicekataloget

Læs mere

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget

Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget Nr. Kultur, fritids- og landdistriktsudvalget 2015 2016-> (1.000 kr.) Politikområde 4: Kultur-, fritid- og landdistrikter 4.1 Reduktion af lokaletilskud 1.000

Læs mere

Flextur i Frederikssund Kommune

Flextur i Frederikssund Kommune Flextur i Frederikssund Kommune Januar til august 2015 Præsentationen giver et indtryk af kørselsomfang, kørselsmønstre og udviklingen i kørslen over tid i Frederikssund Kommune fra januar til og med august

Læs mere

ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD

ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD 05-12-2012 Orienteringsmøde om 34. udbud 1 ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD Onsdag d. 5. december 2012 05-12-2012 Orienteringsmøde om 34. udbud 2 ORIENTERINGSMØDE OM MIDTTRAFIKS 34. UDBUD Dagsorden:

Læs mere

9 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019

9 | Alle kommentarerne om kollektiv trafik i Vejle Kommune | Sydtrafik | 2010~2019 Bilag 1 Indkomne bemærkninger fra lokalråd Nr. Fra Indhold Forvaltningens bemærkninger 1. Egtved Udviklingsråd Har noteret sig at forslagene vil betyde færre afgange i sommerferien. Gør opmærksom på at

Læs mere

Budget behandling af spareforslag til "Katalog 2017" S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU

Budget behandling af spareforslag til Katalog 2017 S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Budget 2017-2020 - behandling af spareforslag til "Katalog 2017" 00.30.10.S00 15/20661 Åben sag Sagsgang: VPU Sagsfremstilling Kommunalbestyrelsen besluttede på sit møde den 21. nuar 2016, at der skal

Læs mere

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik.

Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for Midttrafik. Bilag 2: Behovsstyret kørsel Den behovsstyrede kørsel omfatter telekørsel, den individuelle handicapkørsel (lovpligtige), Midttur og kan-kørsel for. Telekørsel Telekørslen er en del af den offentlige servicetrafik

Læs mere

Anne Mette Villadsen Det Konservative Folkeparti amv@byr.aarhus.dk. Aarhus Kommune. Den 12. april 2013

Anne Mette Villadsen Det Konservative Folkeparti amv@byr.aarhus.dk. Aarhus Kommune. Den 12. april 2013 Anne Mette Villadsen Det Konservative Folkeparti amv@byr.aarhus.dk Den 12. april 2013 Aarhus Kommune Teknik og Miljø Børn og Unge Svar på 10-dages forespørgsel fra Anne Mette Villadsen, Det Konservative

Læs mere

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område

Reduktionskatalog til Budget Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktionskatalog til Budget 2019-2022 Teknik- og Miljøudvalgets område Reduktion/navn mio. kr. 2019 2020 2021 2022 Reduktion/beskrivelse Reduktionsmål i alt 1,923 3,847 5,771 5,771 Reduktion i årsværker:

Læs mere

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015

Revideret budget 2015 vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar 2015 Revideret budget vedtaget af Midttrafiks bestyrelse den 6. februar Regnskab 2013, sept, revideret Favrskov Kommune Difference Busdrift (bilag 1) Udgifter 15.794.551 15.905.000 15.779.000 15.209.000-570.000

Læs mere

Jordrup Bypark Jordrup Landsbyforum ansøgte i 2014 om landsbypuljemidler til anlæg af bypark.

Jordrup Bypark Jordrup Landsbyforum ansøgte i 2014 om landsbypuljemidler til anlæg af bypark. Jordrup Bypark Jordrup Landsbyforum ansøgte i 2014 om landsbypuljemidler til anlæg af bypark. I 2014 blev tildelt 45.000 kr. I 2015 blev tildelt 75.000 kr. I 2016 blev tildelt 230.000 kr. I 2017 blev tildelt

Læs mere

Om Natur- og friluftsstrategien side 3. Vision. side 3. 6 indsatsområder. side 3. 1. Beskyttelse af naturen.. side 4. 2. Adgang til naturen.

Om Natur- og friluftsstrategien side 3. Vision. side 3. 6 indsatsområder. side 3. 1. Beskyttelse af naturen.. side 4. 2. Adgang til naturen. 1 INDHOLD Om Natur- og friluftsstrategien side 3 Vision. side 3 6 indsatsområder. side 3 1. Beskyttelse af naturen.. side 4 2. Adgang til naturen. side 5 3. Bynære rekreative områder. side 6 4. Formidling

Læs mere