Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :"

Transkript

1 Side 1 af 14 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Build Primært indhold Frigivelsesdato Pilot/officielt NS Mulighed for modtagelse af medarbejderdata via GIS fra det nye fællesstatslige HR-system / NS Mulig omlægning af CVR-integration fra CVR Online 3.0 til ElasticSearch / Frigivet til Navision Stat databaser serviceret af SAM og hostet hos SIT i et Multitenancy koncept.

2 Indholdsfortegnelse Beskrivelse af ny Navision Stat funktionalitet... 3 Arkitektur & Generelle tværgående ændringer... 3 IN03194 Kørselsrapport Opret kreditorer som rejsekreditor nedlægges... 3 IN02953 Ny CVR-integration baseret på ElasticSearch... 3 IN03200 Ny webservice invoker for integration til eksterne webservices... 4 Abonnement... 4 Anlæg... 4 Finans, herunder integration til Statens Koncern System... 4 IN02415 Udvidelse af feltlængden i udvekslingen mellem SKS og NS... 4 SKS kontonavneændringer overføres nu uden ny kontoforekomster... 4 IN03213 Kontrol af indirekte bogføring viser fejlagtige bankdifferencer... 5 Indrapportering til ØSC... 5 Central integrationssnitflade, CIS... 5 IN03173 Indlæsning af CIS Datastrømme markerer fejlagtigt for ændring... 5 Generisk integrationssnitflade, GIS... 5 IN03083 Ny HR medarbejder tabel og afledte stamdataoprettelseskørsler... 5 IN03083_05 Tilpasning af persondataforordningsrapporten... 7 IN03189 Fleksibel behandling af GIS batches IN03190 Undertrykkelse af dialogboks ved indlæsning til kladde Automatisk dokumentafsendelse IN03058 Mislykkede dokumenter afsendt som E-Bilag eller Digital Post Elektronisk fakturering Køb/salg Køb - PM/NKS IN03060 Indlæsning af FIK/GIK direkte via DBWS IN03193 For stram NKS validering ved indenlandske betalingsmetoder IN03202 Banknavn kræves fejlagtigt udfyldt ved udenlandske betalinger Køb Integration til REJSUD Opkrævningssystem (BS) Brugeradministration IN03172 Manglende synkronisering af Bruger- og Rettighedsloggen IN03056_05 Brugergrænsefladen til Brugeradministrationsopsætningen NS NHR REG TOOL IN03186 Understøttelse af SHA Bilag A Opdateret dokumentation Brugervejledninger, kvikguides og generelle beskrivelser Skærmhjælp Bilag B Piloter Side 2 af Microsoft Corporation and Moderniseringsstyrelsen. All rights reserved.

3 Side 3 af 14 Beskrivelse af ny Navision Stat funktionalitet Afsnittet beskriver de samlede statslige rettelser som forskellen mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, Alle beskrivelser er sorteret efter funktionalitetsområdet, og er markeret med det buildnr., som ændringen er frigivet under. Bemærk i øvrigt at bilag A indeholder en liste over opdaterede bruger- og installationsvejledninger, hvor ny funktionalitet er beskrevet mere detaljeret end i dette dokument. Arkitektur & Generelle tværgående ændringer Nedenstående afsnit beskriver de ændringer, der har konsekvens for flere moduler på tværs af Navision Stat, eller som har karakter af mindre rettelser, uden afledt konsekvens for den daglige bruger. IN03194 Kørselsrapport Opret kreditorer som rejsekreditor nedlægges Overflødig kørselsrapport Opret kreditorer som rejsekreditor er fjernet fra stien: Afdelinger/Opsætning/IT-administration/Generelt. Kørslen fjernes, da der til Navision Stat 9.0 er frigivet en ny og bedre kørselsrapport Forbered kreditorer til RejsUd2. Frigivet med build IN02953 Ny CVR-integration baseret på ElasticSearch Opslag til CVR-registreret via CVR Online 3.0 hos Erhvervsstyrelsen ophører december 2018, hvorfor CVR-integrationen i Navision Stat omlægges. Med denne opdatering introduceres derfor ny Navision Stat integration til Erhvervsstyrelsens nye ElasticSearch -løsning. Brugergrænsefladen i Navision Stat fastholdes, dog udvidet med returnering af oplysninger om mailadresse. Ved aktivering af den nye løsning i Navision Stat de-aktiveres den tidligere løsning automatisk 2. Den nye løsning opsættes via Afdelinger/Opsætning/Programopsætning/CVR integration /CVR Opsætning Bemærk at påkrævet brugernavn og adgangskode skal indhentes hos Erhvervsstyrelsen via cvrselvbetjening@erst.dk. Bemærk i øvrigt, at den nye løsning er gratis for alle virksomhedsformer. Frigivet med build Den gamle løsning vil senere blive fjernet helt med krav IN03198.

4 IN03200 Ny webservice invoker for integration til eksterne webservices Der frigives ny generisk webservice invoker, der fremadrettet vil kunne bruges til at integrere imod multible eksterne webservices. I første omgang anvendes løsningen for en understøttelse af den nye CVR integration baseret på ElasticSearch. Se også IN Frigivet med build Side 4 af 14 Abonnement Nedenstående afsnit beskriver ændringer i abonnementsfunktionaliteten som en del af modulet Salg & Marketing. [Der er ingen ændringer til området] Anlæg Nedenstående afsnit beskriver ændringer til Anlæg som en del af Økonomistyringsmodulet. [Der er ingen ændringer til området] Finans, herunder integration til Statens Koncern System Nedenstående afsnit beskriver ændringer til Finans som en del af Økonomistyringsmodulet, herunder integration til Statens Koncern System, SKS. IN02415 Udvidelse af feltlængden i udvekslingen mellem SKS og NS I SKS kan felterne DelregnskabKortNavn og RegnskabskontoKortNavn indeholde 45 karakter, men undervejs i udvekslingen med Navision Stat blev begge disse felter beskåret til 30 tegn, selvom Navision Stat er forberedt for feltlængder på op til 50 tegn for modtagelse af de tilsvarende felter, givet ved SKS Delregnskaber. Beskrivelse og SKS Kontoplan.Navn. Derfor er udvekslingen justeret således, at udvekslingen mellem SKS og Navision Stat nu understøtter, at SKS sender data igennem for de 2 felter med op til 50 tegn. Frigivet med build SKS kontonavneændringer overføres nu uden ny kontoforekomster Parallelt hermed, er der i juni foretaget en ændring internt i SKS, der betyder, at navneændringer på SKS konti i SKS, der sendes via ØDUP til Navision Stat, oversendes som en opdatering af den eksisterende forekomst. Tidligere har navneændringer afledt en ny forekomst af SKS kontoen baseret på et nyt datointerval, hvilket gav problemer i selvejersektoren, for de institutioner, der ikke samtidigt abonnerede på SKS perioder.

5 IN03213 Kontrol af indirekte bogføring viser fejlagtige bankdifferencer Rapporten 'Kontrol af indirekte bogføring' medtog tidligere en fejlagtigt visning af tømninger/inddækninger på SKB som direkte bogført. Side 5 af 14 Derfor tilføjes nu, hvor Kontotype lig Bankkonto, en yderligere en kontrol for, om Modkonto og Kildenr. er lig hinanden, hvorved de førnævnte poster frasorteres i visningen. Sti: Afdelinger/Økonomistyring/Finans/Rapporter/Regnskabsopgørelse Frigivet med build Indrapportering til ØSC Afsnittet herunder beskriver ændringer i den funktionalitet, der anvendes for udveksling af bestillinger mellem kunder serviceret af SAM og medarbejdere ansat i SAM. [Der er ingen ændringer til området] Central integrationssnitflade, CIS Afsnittet herunder beskriver ændringer i den nye centrale integrationssnitflade for afsendelse af data fra Navision Stat til det nye fællesstatslige HR-system og det nye fællesstatslige budgetsystem. IN03173 Indlæsning af CIS Datastrømme markerer fejlagtigt for ændring Kørslen til indlæsning af CIS datastrømme, som bruges til opsætning af integration med det nye fællesstatslige HR-system og det nye fællesstatslige Budget-system, er fejlrettet for en korrekt markering af, hvorvidt der foretages ændringer ved indlæsningen. Kørslen er ligeledes blevet forberedt for automatisk afvikling via VMS-værktøjet, der bruges af de kunder, der endnu ikke hostes i et multitenancy miljø. Generisk integrationssnitflade, GIS Nedenstående afsnit beskriver de ændringer, der er foretaget i GIS funktionaliteten, som bruges til al udveksling af data mellem Navision Stat og lokale fagsystemer, mellem Navision Stat og REJSUD, mellem Navision Stat og INDFAK2 3 og mellem Navision Stat og den fællesstatslige HR-løsning. IN03083 Ny HR medarbejder tabel og afledte stamdataoprettelseskørsler Navision Stat modtager i dag både data om den fysiske medarbejder og dennes ansættelsesforhold fra SLS, men fremadrettet forventes kun at modtage data vedr. den fysiske medarbejder via HR-løsningen. 3 Kun stamdata og transaktionsdata (for en visning af betalingsstatus).

6 Ifbm. implementering af den nye HR-løsning vil data vedr. den fysiske medarbejder modtages i en ny HR medarbejder tabel, således at de eksisterende medarbejderdata, modtaget via SLS, kan holdes adskilt fra nye medarbejdere, modtaget via HR-løsningen. Side 6 af 14 Sti: Afdelinger/Personale/Personale/HR Medarbejdere Den nye tabel er enablet for en skrivning via GIS, da dataudveklsingen mellem NS og HR-systemet vil ske via GIS. Der er oprettet følgende kørsler, baseret på de nye medarbejderdata: Opret HR medarbejder som rejsekreditor Opret HR medarbejder som debitor Opret HR medarbejder som ressource. Sti: Afdelinger/Personale/Periodiske aktiviteter/hr Medarbejdere Derudover er der oprettet en ny tabel HR medarbejder opsætning til at foretage basisopsætning til brug for kørslerne såsom angivelse af skabeloner, der skal anvendes ifbm. kreditor, debitor og ressource-oprettelse og nummerserier. Sti: Afdelinger/Personale/Opsætning 4 4 IN03083_01, IN03083_02, IN03083_03 og IN03083_04.

7 IN03083_05 Tilpasning af persondataforordningsrapporten I forlængelse af krav IN03083 Ny HR medarbejder tabel og afledte stamdataoprettelseskørsler, der blev frigivet med build , indeholder indeværende delkrav en udvidelse af EU persondataforordningsrapporten, der er udvidet for en visning af de medarbejderdata, der nu vil overføres fra det nye fællesstatslige HR-system. Frigivet med build Side 7 af 14 IN03189 Fleksibel behandling af GIS batches. Det har siden frigivelsen af IN03146 (NS9.1) kun været muligt at behandle GIS batches via en NAS bruger. Dette har været gældende for samtlige GIS datastrømme. Rettelsen, der erstattede brugerens egen adgang med en NAS brugeres adgang, blev indført for at sikre, at der ikke kunne editeres i filer, der mellemlandede i udvekslingen. Da dette imidlertid har vist sig at være en for stor skærpelse af den eksisterende GIS behandlingsfunktionalitet, er der med indeværende krav åbnet op for en mere smidig overgang til at kunne behandle GIS batches via en NAS bruger, således at der fortsat, via en indstilling på datastrømmen, er mulighed for at foretage behandling af batches via brugerens klient. Denne indstilling på GIS datastrømmen, der gør det muligt at afvige fra default indstillingen (al manuel behandling af en GIS batch foretages af NAS brugeren), må kun anvendes i de tilfælde, hvor det er højst nødvendigt, og der ikke findes en work around for behandling af GIS batchen. Derudover må indstillingen på datastrømmen kun ændres efter aftale med MODST, som i samme ombæring foretager en teknisk godkendelse. Der skal derfor ifbm. henvendelsen til MODST medsendes senest opdateret dokumentation for GIS integrationen. Dette betyder også, at tjeklisten for GIS godkendelser og selve kravspecifikationen vil blive opdateret i henhold til ovenstående, således at der tages stilling til, om en datastrøm er omfattet af nogle særlige forhold, der gør, at der ikke kan foretages batch behandling via opgavekø NAS bruger. Det betyder, at GIS datastrømskortet er med indeværende krav udvidet med et nyt felt Behandl batch via klient.

8 Side 8 af 14 Ovenstående viser default indstillingen. Hvis feltet markeres, vil batch behandlingen for den pågældende datastrøm ske via brugerens klient, og det betyder samtidig, at den pågældende bruger skal have adgang til den pågældende eksport folder angivet på datastrømmen. Når feltet forsøges markeret fås flg. dialogboks: Svares der Nej, vil datastrømmen fortsat anvende default indstillingen, dvs. behandling vil ske via opgavekø NAS. Svares der Ja, vil indstillingen ændres til, at behandlingen kan ske via brugerens klient. Bemærk, at kun en bruger med rollen NS_OPS_GIS har rettigheder til at foretage denne opsætning. Der er med indeværende krav foretaget en ændring af navnet på handlingen 'Behandl batch via opgavekø' til 'Behandl batch', da det bliver muligt at behandle en batch både via opgavekø NAS, hvilket er den anbefalede indstilling, samt via brugerens klient. Det betyder, at når der vælges handlingen Behandl batch på vinduet Integrationsbatch, vil der med indstillingen Behandl batch via klient fremkomme flg. vindue:

9 Side 9 af 14 Med default indstillingen, hvor batch behandling sker via opgavekø NAS, vil der ifbm. handlingen Behandl batch fremkomme flg. vindue: Indeværende krav retter også op på to uhensigtsmæssigheder, hvoraf den ene er opstået efter frigivelse af IN Dels vil det ikke være muligt at ændre status på en GIS batch s transaktioner til Importeret, hvis den pågældende bruger, der importerer GIS-filen, ikke har adgang til Arkiv-folderen. Dette betyder, at det vil være muligt at importere filen, ligeså snart brugeren har fået adgang til arkiv-folderen. Ligeledes vil transaktionerne i en batch ikke få status Behandlet men forblive med status Importeret, hvis brugeren ikke har adgang til eksport-folderen. Det er med indeværende krav endvidere sikret, at det fortsat er muligt via en Excel datastrøm at opdatere kreditor og debitor stamdata, der er oprettet via DDI bestillinger, under forudsætning af at indstillingen Tillad overskrivning for afsendersystem OES_OESC er valgt på datastrømmen.

10 IN03190 Undertrykkelse af dialogboks ved indlæsning til kladde Ifbm. frigivelse af IN03146 overgår al manuel behandling af GIS batches til automatiseret behandling via af opgavekø-funktionalitet og en NAS bruger. Side 10 af 14 Derfor har det stor relevans, at der ikke optræder dialogbokse ifbm. GIS indlæsninger og behandlinger, da en NAS (system) bruger ikke kan håndtere dialogbokse. Undertrykkelse af dialogbokse ved GIS indlæsninger til en given tabel bliver normalt håndteret ifbm. enabling af tabellen for en skrivning via GIS. Det er dog konstateret, at der ved indlæsning af debitorlinje til en kladde, hvor debitor har en anden faktureringsdebitor, netop optræder en sådan dialogboks. Denne dialogboks er undertrykt med indeværende krav. Automatisk dokumentafsendelse Afsnittet herunder beskriver de ændringer, der er relateret til afsendelse af salgsdokumenter via enten: Almen post, , elektronisk fakturering eller Digital Post (e-boks) IN03058 Mislykkede dokumenter afsendt som E-Bilag eller Digital Post Afsendte E-Bilag kunne tidligere annulleres, men funktionen blev fjernet med introduktionen af ensrettede dokumentafsendelsesmetoder i NS9.0. En udvidet mulighed for fejlhåndtering indføres nu, således at dokumenter af både type E- Bilag og Digital Post, med status Mislykket, kan overskrives med dokumentafsendelsesmetode Manuelt. Dette gøres med ny handling Håndter manuelt på det enkelte salgshandelsdokument: Bogført salgsfaktura Bogført salgskreditnota Udstedt kontoudtog Udstedt rykker Med kravet følger desuden, at salgshandelsdokumenter afsendt som E-Bilag, med status Sendt, nu kan gensendes for opnåelse af enten status Modtaget eller Mislykket. Her anvendes eksisterende handling Send bilag ligeledes på det enkelte dokument jf. ovenstående. Elektronisk fakturering Afsnittet herunder beskriver de ændringer, der er relateret til udveksling af enten indgående eller udgående handelsbilag via NemHandel (elektronisk fakturering). [Der er ingen ændringer til området]

11 Køb/salg Afsnittet beskriver de ændringer, der er fælles for både køb og salg funktionalitet Side 11 af 14 [Der er ingen ændringer til området] Køb - PM/NKS Nedenstående afsnit beskriver den integration, der er udviklet mellem udbetalingsfunktionaliteten i Navision Stat og Nemkonto (NKS). IN03060 Indlæsning af FIK/GIK direkte via DBWS Der er nu muligt at indlæse FIK/GIK poster fra Danske Bank i Indbetalingskladden via DB Webservice(DBWS). Hvis I ønsker at anvende denne mulighed efter I er overgået til DB Webservice løsning, skal Danske Bank kontaktes ved mail til integrationservices@danskebank.dk, som kan hjælpe med at tilføje eller oprette CAMT.54 fil til jeres leveringaftale, alt efter om den er oprettet som gruppe med flere tilknyttede SKB konti elleren enkelt SKB konto. Indlæsningsmetoden i Navision Stat afhænger af opsætning af Bankcentralkortet, og skal understøtte den aftalte leveringsaftale: Pr. konto: Forudsætter opsat en modkonto på Indbetalingskladden, og der indlæses kun filer der vedrører denne konto. Pr. Bogføringskreds: Forudsætter at der ikke er opsat en modkonto på Indbetalingskladden, da filen kan indeholde poster fra flere konti. Derudover gælder det, at før første indlæsning, skal der ændres under Betalingsformidling/Opsætning, hvor feltet FI Advisering Direkte skal ændres til DBWS. Bemærk, at Kontrolfunktionen Kontrollér FIK/GIK endnu ikke understøttes af DB Webservice. Det er dog muligt efter indlæsning af posterne i Indbetalingskladden, at foretage en almindelig kontrol. Sti: Afdelinger/Økonomistyring/Tilgodehavender IN03193 For stram NKS validering ved indenlandske betalingsmetoder Efter overgang til NS9.0 er der introduceret en for restriktiv validering af komplette indenlandske betalinger, der sendes via NKS til Danske Bank. Bankopsætningsfilen til NKS er derfor justeret, således at valideringen ikke mere kræver, at: adresse, by og landekode skal være udfyldt på indenlandske betalingsmetoder , , og , når dette reelt ikke er påkrævet af Nemkonto.

12 IN03202 Banknavn kræves fejlagtigt udfyldt ved udenlandske betalinger På udenlandske betalinger der sendes via Nemkonto (NKS) fejlede betalingen i udbetalingskladden, hvis ikke kreditorbanknavn var udfyldt Dette selvom udfyldt banknavn ikke er påkrævet af banken. Side 12 af 14 Derfor er der nu frigivet ny NKS bankopsætningsfil, hvor der ikke tjekkes for om banknavnet er udfyldt Frigivet med build Køb Integration til REJSUD2 Afsnittet herunder beskriver ændringer til REJSUD2 integrationen som en del af standard Køb funktionalitet. [Der er ingen ændringer til området] Opkrævningssystem (BS) Afsnitter herunder beskriver integrationen mellem Navision Stat og Nets, for så vidt angår afsendelse af opkrævninger fra Navision Stat til nets. [Der er ingen ændringer til området] Brugeradministration Nedenstående beskriver de ændringer der er foretaget i Navision Stat brugerkontrolfunktionaliteten, rettighedstildelingen og andre områder relateret til brugerstyring. IN03172 Manglende synkronisering af Bruger- og Rettighedsloggen I visse særlige tilfælde synkroniseres Bruger- og Rettighedsloggen i Navision Stat ikke med brugeres faktiske rettigheder, og undertabellen var fejlagtigt filtreret på regnskabskolonnen, så kun rettigheder med blanke værdier blev vist. Det har betydet, at man har kunnet se rettigheder i BAM, som ikke har været synlige i Bruger- og Rettighedsloggen i Navision Stat. Efter denne rettelse, vil alle rettigheder fremgå af Bruger- og Rettighedsloggen i Navision Stat, uanset om de er tildelt specifikke regnskaber eller ej. IN03056_05 Brugergrænsefladen til Brugeradministrationsopsætningen I Bruger- og Rettighedslog er feltet Bemærkninger (Bruger) med tilhørende fjernet. Tabellen Brugerkontrolliste med tilhørende felter og data er ligeledes fjernet. Sti: Afdeling/Opsætning/It-administration/Brugerkontrol/Opsætning Kunder som ønsker disse data udleveret i Excel eller PDF, kan henvende sig via modstoko@modst.dk. Data kan rekvireres efter opgraderingen til NS i 3 måneder, hvorefter data slettes endegyldigt.

13 Kø-indikatoren Ikke Godkendte Brugere er blevet fjernet, idet godkendelsesproceduren er blevet ændret, til at ligge i Bruger- og Rettighedskontrol rapporten, med kravet IN03056_01 Ny kontrolrapport som erstatning for brugerkontrolliste til NS sprintet. Side 13 af 14 Sti: Startside Sti: Afdelinger/Opsætning/It-administration/Brugerkontrol/Rapport og analyse NS NHR REG TOOL Nedenstående beskriver de ændringer der er foretaget i støtteværkstøjet NS NHR REG TOOL som er det værktøj, der bruges til at understøtte en nem registrering på Nemhandelsregistret for opsætning og ændring af routning af e-bilag (faktura, kreditnota, rykker og kontoudtog) der udveksles mellem kreditorer, IndFak, Navision Stat og debitorer betalingsoplysninger og statusmeddelelser, der udveksles mellem Navision Stat og Nemkonto. IN03186 Understøttelse af SHA256 NS NHR REG TOOL er opdateret for en påkrævet understøttelse af SHA256 via implementering af OIOSAML.NET version for fortsat anvendelse af Nemlogin og dermed for fortsat integration med Nemhandelsesregistret. Med skift til SHA256 forbedres krypteringsalgoritmen i udveksling af data fra de medarbejdercertifikater, der anvendes ved pålogning. Ændringen har ingen konsekvens for anvendelse af værktøjet og påvirker ikke den aktuelle funktionalitet i hverken IndFak, Navision Stat eller Nemkonto. Frigivet uafhængigt af alle builds til NS9.2.

14 Bilag A Opdateret dokumentation Side 14 af 14 Brugervejledninger, kvikguides og generelle beskrivelser Listen herunder angiver de vejledninger, der er opdateret eller introduceret, med udgangspunkt i ændret eller ny funktionalitet i Navision Stat 9.2. Brugervejledning til Betalingsformidling Beskrivelse af Central Integration Skærmhjælp Moderniseringsstyrelsen forventer at opdatere skærmhjælpen ifm. sidste build til NS9.2 afledt af de statslige ændringer. På tilsvarende vis er der inkluderet nye hjælpetekster til den underliggende standardfunktionalitet frigivet ved Microsoft til MS Dynamics NAV2015 og NAV2016. Der er således ikke frigivet opdateret skærmhjælp ifm. build NS og Skærmhjælpen tilgås ved at klikke F1 på et givet felt eller generelt ved at klikke på spørgsmålstegnet øverst i højre hjørne af et skærmbillede. Bilag B Piloter Alle udviklingskrav er testet ad flere omgange ved Navision Stat udviklingsenheden, hvorefter de builds, som NS9.1 udgøres af, løbende er installeret i drift hos udvalgte piloter. Build NS og NS blev installeret hos Erhvervsstyrelsen 24 timer forud for alle øvrige Navision Stat databaser med MODST systemansvar og hostet af SIT.

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 12 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 30.05.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 8 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 23.05.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 20 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 31.08.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 7 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 25.01.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 11 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 26.06.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 23 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS 27.09.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 30 Navision Stat 9.2 CSY/ØSY/CPS/ JKH 29.10.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.1 og 9.2, frigivet over følgende

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 13 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 28.02.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 11 Navision Stat 9.3 CSY/ØSY/JKH 18.12.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds

Læs mere

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018

Navision Stat 9.2. HR Medarbejder. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/SKH 5. december 2018 Side 1 af 11 Navision Stat 9.2 ØSY/SKH 5. december 2018 HR Medarbejder Overblik Det er med Navision Stats HR medarbejdertabel mulighed for at modtage medarbejder-data fra det fælles statslige HR system,

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 9.2

Kvikguide til Navision Stat 9.2 Side 1 af 18 Kvikguide til Navision Stat 9.2 ØSY/STO 30. oktober 2018 Kørslen Anonymisering/Sletning af data Overblik Kørslen Anonymisering/Sletning af data understøtter anonymisering og/eller sletning

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 14 Navision Stat 9.4 CSY/ØSY/JKH 27.08.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.3 og 9.4, frigivet over følgende builds

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 16 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 20.03.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018

Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning november 2018 Bilag til GIS håndtering i forbindelse med Årsafslutning 2018 20. november 2018 ØSY/TIE/SKH Dette bilag omhandler hvordan GIS skal håndteres i forbindelse med Årsafslutning 2018. Følgende forhold beskrives:

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 25 Navision Stat 7.1 ØSY/TIE/CPS Dato 01.08.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Oprettelse og opdatering af kreditorer

Oprettelse og opdatering af kreditorer Oprettelse og opdatering af kreditorer 05.07.18 ØSY/CPS Restriktiv behandling af kreditorer og tilknyttede betalingsdata For at reducere muligheden for svig for egen vindings skyld, er der i Navision Stat

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 27.05.15 ØS/ØSY/SKH/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst?

Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? Hvorfor er kreditor og betaling ikke låst? 15.04.16 TIE/CPS/ØSY Hvorfor er der ikke låst for editering af kreditorer og udbetalinger? Af og til bliver vi mødt med spørgsmålet om, hvorfor det er muligt

Læs mere

Navision Stat 9.1. Beskrivelse af Central Integration CIS. Overblik. Side 1 af 18. ØSY/SKH 31. maj 2018

Navision Stat 9.1. Beskrivelse af Central Integration CIS. Overblik. Side 1 af 18. ØSY/SKH 31. maj 2018 Navision Stat 9.1 Side 1 af 18 ØSY/SKH 31. maj 2018 Beskrivelse af Central Integration CIS Overblik Formål Integrationsfunktionaliteten gør det muligt at levere data fra Navision Stat via ØDUP, hvor disse

Læs mere

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser

Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Side 1 af 13 Navision Stat 7.x ØSY/MAC/ SKH/JKH/CPS 16.06.16 Kopiering af produktionsdatabaser for opsætning af testdatabaser Overblik Formål Når der bestilles nye testdatabaser hos hosting leverandøren,

Læs mere

Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0

Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Navision Stat 3. juli 2015 ØSY/NSUDV/cps Manuelle opsætninger efter afsluttet opgradering til NS7.0 Nærværende dokument beskriver de regnskabsspecifikke opsætninger, som institutionen selv skal (overveje

Læs mere

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat

Internt statsligt køb og salg i Navision Stat Internt statsligt køb og salg i Navision Stat 6. juni 2017 ØSY/TIE/CPS Forberedelse og midlertidig håndtering i overgangsperiode Indledning Som det fremgår af Moderniseringsstyrelsens vejledning om internt

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7.

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Overblik. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 7. Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 7. januar 2015 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS NHR WEB

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 10.03.17 ØS/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Forbedringer i NS 5.3 08.03.2012

Forbedringer i NS 5.3 08.03.2012 Introduktion og formål med dette dokument Moderniseringsstyrelsen har pr. 10. januar 2012 frigivet obligatorisk servicepack, Navision Stat 5.3 med tilhørende systeminfo og vejledninger. Dette skriv er

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide til Stakke. Overblik. Side 1 af 11. ØSY/STO 12. maj 2015 Side 1 af 11 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 12. maj 2015 Kvikguide til Stakke Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Stak er, hvad de enkelte stakke indeholder og hvilken type rollecenter

Læs mere

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS.

Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade, GIS. Side 1 af 5 Ansvarsfordeling ved anvendelse af GIS Opr. 06.12.13 Opd. 24.10.18 CSY/ØSY/CPS Gældende ansvarsfordeling ved integration mellem lokalt fagsystem og Navision Stat via den generiske integrationssnitflade,

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 24 Navision Stat 9.0 ØSY/STO Dato 13.11.17 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål I forbindelse med overgang til RejsUd2, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer

Læs mere

Navision Stat 9.0. Kvikguide til Køindikatorer. Overblik. Side 1 af 13. ØSY/STO 01. oktober 2017

Navision Stat 9.0. Kvikguide til Køindikatorer. Overblik. Side 1 af 13. ØSY/STO 01. oktober 2017 Side 1 af 13 Navision Stat 9.0 ØSY/STO 01. oktober 2017 Kvikguide til Køindikatorer Overblik Formål I denne kvikguide får du en forklaring på, hvad en Køindikator er, hvad de enkelte køindikatorer indeholder

Læs mere

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Quickguide I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Januar 2019 Introduktion Når skolerne i dag indlæser kontoudtog fra Danske Bank i forbindelse med bankkontoafstemning sker dette typisk ved

Læs mere

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API

I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Quickguide I gang med Danske Bank Webservice afløseren for API Juni 2019-2. udgave Introduktion Når skolerne i dag indlæser kontoudtog fra Danske Bank i forbindelse med bankkontoafstemning sker dette typisk

Læs mere

Tjekliste ved overgang til DB Webservice

Tjekliste ved overgang til DB Webservice Tjekliste ved overgang til DB Webservice ØSY/TIE 23. april 2018 Baggrund Danske Bank ønsker at udfase brugen af deres API løsning. API løsningen erstattes af er en ny afsendelsesmetode DB webservice. DB

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 21 Navision Stat 9.1 CSY/ØSY/CPS 25.04.18 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.0 og 9.1, frigivet over følgende builds

Læs mere

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2.

Alt der vedrører kreditors stamdata, herunder bank og betalingsoplysninger skal således vedligeholdes i NS og hentes fra NS til RejsUd2. Side 1 af 27 Navision Stat 9.0 ØSY/MAI Dato 20. november 2018 Kvikguide til håndtering af RejsUd2 i Navision Stat Formål Når RejsUd2 anvendes, er der krav om at alle data vedrørende kreditorer registreres

Læs mere

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet Side 1 af 5 Navision Stat GIS bagudkompatibilitet ØSY/SKH D. 23.06.17 Som udgangspunkt vil Moderniseringsstyrelsen, ved alle mindre opgraderinger af Navision Stat, sørge for at GIS-integrationen på den

Læs mere

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet

Navision Stat GIS bagudkompatibilitet Side 1 af 5 Navision Stat GIS bagudkompatibilitet ØSY/SKH Opr 23.06.17 Opd. 06.08.18 Flg. områder vil ikke være GIS bagudkompatible grundet tekniske udfordringer: Debitoroprettelse nyt felt på debitorkort

Læs mere

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en

Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01. DDI en Version 1 10. juni 2011 Udvalgte nye elementer i Navision 5.2.01 DDI en Oplæg juni 2011 til Kulturministeriet Bestillingsoversigt i DDI en - Bestillingsoversigten åbnes via Indrapportering til ØSC \Bestillingsoversigt,

Læs mere

Håndteringen af Rykker og Kontoudtog fungerer på samme måde, beskrives dog ikke i denne vejledning.

Håndteringen af Rykker og Kontoudtog fungerer på samme måde, beskrives dog ikke i denne vejledning. Side 1 af 59 Navision Stat 7.0 26. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag Formål Vejledningen beskriver de måder salgsfaktura og salgskreditnotaer, kan håndteres

Læs mere

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner

Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner Håndtering af rejsekreditorer - selvejeinstitutioner ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål For selveje institutioner der ikke benytter Den Decentrale Indrapporteringsløsning (DDI) i Navision Stat er det vigtigt

Læs mere

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI

Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI Selvejeinstitutioner Opret RejsUd kreditor rediger kreditor med DDI ØSY/CTL Dato 10.04.2018 Formål Formålet med denne guide er at informere brugere i selvejeinstitutioner om de særlige forhold der er ved

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag. Side 1 af 55. ØSY/TIE 29. Oktober 2014

Navision Stat 5.4.02. Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag. Side 1 af 55. ØSY/TIE 29. Oktober 2014 Side 1 af 55 Navision Stat 5.4.02 ØSY/TIE 29. Oktober 2014 Brugervejledning til håndtering af automatiseret salgsbilag Formål Vejledningen beskriver de måder salgsfaktura og salgskreditnotaer, kan håndteres

Læs mere

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato

Navision Stat 9.1. Installationsvejledning til NS CIS Invoker. Overblik. Side 1 af 8. ØSY/TJO/CPS Dato Side 1 af 8 Navision Stat 9.1 ØSY/TJO/CPS Dato 24.04.18 Installationsvejledning til NS CIS Invoker Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver, hvordan man installerer webservice til

Læs mere

Forbedringer i Navision Stat 5.4

Forbedringer i Navision Stat 5.4 Forbedringer i Navision Stat 5.4 26. marts 2013/PRA Introduktion og formål med dette dokument Moderniseringsstyrelsen har pr. 11. januar 2013 frigivet obligatorisk Servicepack, Navision Stat 5.4 med tilhørende

Læs mere

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG

Navision Stat 7.0. CVR Integration. Overblik. Side 1 af 15. 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG Side 1 af 15 Navision Stat 7.0 30. april 2015 ØS/ØSY/MAG CVR Integration Overblik Introduktion I denne vejledning kan du læse om, hvordan du validerer dine debitorers og kreditorers data op imod Det Centrale

Læs mere

Indlæsning af tilskud fra UVM

Indlæsning af tilskud fra UVM Indlæsning af tilskud fra UVM Brugervejledning version 1.0 Side 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Download bogføringskladde fra brevportalen... 3 Gem regneark på din arbejdsplads... 3 Bearbejdning

Læs mere

Opfølgning via Rollecenter

Opfølgning via Rollecenter Opfølgning via Rollecenter 11.05.16 JZK/CPS/ØSY Anvendelse af rollecentret I rollecentret er der en række stakke og aktiviteter der har til formål at: Give overblik over arbejdsopgaver Vise mængden af

Læs mere

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6

Navision Stat 5.4. Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik. Side 1 af 6 Side 1 af 6 Navision Stat 5.4 ØSY/SKH Opr. d. 10.05.11 Opd. d. 04.01.13 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.4 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse

Læs mere

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online

Vejledning om. Automatisk Bankkontoafstemning i. Navision Stat via API eller Business Online Vejledning om Automatisk Bankkontoafstemning i Navision Stat via API eller Business Online Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Hvordan kontoafstemning... 3 3. Bestillinger... 3 3.1 Bestilling via

Læs mere

Navision Stat 9.0. Dokumentafsendelse. Overblik. Side 1 af 15. ØSY/MAG 26. oktober 2017

Navision Stat 9.0. Dokumentafsendelse. Overblik. Side 1 af 15. ØSY/MAG 26. oktober 2017 Side 1 af 15 Navision Stat 9.0 ØSY/MAG 26. oktober 2017 Dokumentafsendelse Overblik Formål Nærværende dokument beskriver opsætning og brug af dokumentafsendelsesmetoder for styring af, hvorledes salgshandelsdokumenterne

Læs mere

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0

GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform. Brugervejledning 1.0 GIS indlæsning af kreditorer og betalingsform Brugervejledning 1.0 Indhold 1 Indledning... 5 2 Opsætning af GIS grænseflade til kreditor indlæsning... 5 2.1 Oprettelse af en datastrøm... 7 2.2 Filsystem...

Læs mere

Navision Stat workshop 6. november 2018

Navision Stat workshop 6. november 2018 Navision Stat workshop 6. november 2018 Navision Stat for den erfarne bruger Genopfrisk din viden om Navision Stat Lær om de nye muligheder Få tips og gode råd til en smartere hverdag Peter Rauff Navision

Læs mere

GIS: Anbefalinger og performance (NS )

GIS: Anbefalinger og performance (NS ) Side 1 af 5 Navision Stat Opr. 14.11.14 ØSY/CPS/SKH J.nr. n/a GIS: Anbefalinger og performance (NS 5.4.02) Den generiske integrationssnitflade til Navision Stat (GIS) understøtter udveksling af data mellem

Læs mere

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds 1 :

Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds 1 : Side 1 af 16 Navision Stat 9.3 CSY/ØSY/JKH 27.02.19 Nyt i Navision Stat Nedenstående beskriver den samlede mængde af funktionalitetsændringer mellem Navision Stat 9.2 og 9.3, frigivet over følgende builds

Læs mere

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem.

Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS og det eksterne fagsystem. Side 1 af 6 Navision Stat 5.2.01 ØKO/SKH Den 10.05.11 Beskrivelse af SFTP kommunikation mellem NS 5.2.01 og det eksterne fagsystem. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel

Læs mere

Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS. Lars Matthiesen, UNI C

Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS. Lars Matthiesen, UNI C Udveksling af data med Navision Stat ved hjælp af GIS Lars Matthiesen, UNI C Emner i dette indlæg Hvad er GIS egentlig for noget? Hvilke dataformater understøttes? Hvordan kan ind/udlæsningen af data afvikles

Læs mere

Guide der beskriver ny afsendelsesmetode via DB Webservice

Guide der beskriver ny afsendelsesmetode via DB Webservice Side 1 af 34 Navision Stat 9.0 ØSY/TIE 17.11.2017 Guide der beskriver ny afsendelsesmetode via DB Webservice Overblik DB webservice er en ny afsendelsesmetode til afsendelse af betalinger, direkte til

Læs mere

Navision Stat (NS 9.3)

Navision Stat (NS 9.3) Side 1 af 9 Navision Stat 9.2.005 (NS 9.3) ØSY/NSIR/RASEG Dato 07.03.2019 Danske Bank Webservice Installationsvejledning Overblik Introduktion Indholdsfortegnelse Overblik... 1 Introduktion... 1 Målgruppe...

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2014

Vejledning til årsafslutning 2014 Side 1 af 28 Vejledning til årsafslutning 2014 ØS/ØSY/IRN/TIE 31.oktober 2014 Navision Stat 5.4.01 og 5.4.02 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes Betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

RejsUd2 Oprettelse af indenlandsk Rejsekreditor

RejsUd2 Oprettelse af indenlandsk Rejsekreditor RejsUd2 Oprettelse af indenlandsk Rejsekreditor Dette dokument er en præcisering til SAM s kunder i, hvordan man opretter en Rejsekreditor via DDI. Kun den del, der omhandler oprettelse af Rejsekreditor

Læs mere

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 13. april 2016

NemHandel registreringsvejledning. Navision Stat, INDFAK og Nemkonto. Introduktion. Side 1 af 15. ØS/ØSY/CPS 13. april 2016 Side 1 af 15 NemHandel registreringsvejledning ØS/ØSY/CPS 13. april 2016 Navision Stat, INDFAK og Nemkonto Dette dokument beskriver den nødvendig EAN registrering på Nemhandelsregistret via NS Nemhandel

Læs mere

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015

Installationsguide. Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Installationsguide Integration af erhvervsdata fra NN Markedsdata til Microsoft Dynamics NAV 2015 Indledning Dette dokument indeholder vejledning til installation af modulet NN Markedsdata i Dynamics NAV

Læs mere

De følgende sider indeholder skærm dumps fra Navision Stat og beskrivelser af, hver enkelt handling.

De følgende sider indeholder skærm dumps fra Navision Stat og beskrivelser af, hver enkelt handling. 15. november 2006 Vejledning til Navision Stat - fuldt digital fakturahåndtering fra modtagelse til betaling Oversigterne på de efterfølgende sider beskriver trin for trin, hvordan man bogfører og betaler

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato:

Navision Stat Kvikguide til Håndtering af Direct Debit. Overblik. Side 1 af 9. ØSY/TIE Dato: Side 1 af 9 Navision Stat 7.0.01 ØSY/TIE Dato: 06.07.16 Kvikguide til Håndtering af Direct Debit Overblik Formål Dokumentet giver en overordnet beskrivelse af hvordan Direct Debit på elektroniske dokumenter

Læs mere

Vejledning til årsafslutning 2015

Vejledning til årsafslutning 2015 Side 1 af 39 Vejledning til årsafslutning 2015 ØS/ØSY/TIE Navision Stat 7.0 Formål Vejledningen indeholder en beskrivelse af, hvordan årsafslutningsprocessen er i Navision Stat 7.0 for år 2015. Samtidig

Læs mere

Vis hjælpelinjer som er en hjælp

Vis hjælpelinjer som er en hjælp FGU Webinar - Salg Agenda Salgsopsætning Opsætning af E-mail, logo mm Opret debitor Forskellige afsendelsesmetoder Opret salgsfaktura Bogføring Kontrol, bogføring og massebogføring Kontrol af afsendelse

Læs mere

Akkumuleret Installationsvejledning NS

Akkumuleret Installationsvejledning NS Akkumuleret Installationsvejledning NS9.3.002 24. juni 2019 ØSY/JKH Indhold Generelt... 2 Opmærksomhedspunkter... 2 Indledende trin... 3 Manuelle handlinger FØR objektændringer... 3 Opgraderingstrin...

Læs mere

Navision Stat. Produktstrategi 2014. Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS

Navision Stat. Produktstrategi 2014. Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS Navision Stat Opr. 26.03.14 Opd. 27.06.14 ØS/ØSY/CPS Produktstrategi 2014 Introduktion Produktstrategien for Navision Stat består af en generel funktionalitetsstrategi samt et antal delstrategier, der

Læs mere

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato

Navision Stat 9.0+ Digital Post tilslutning for Navision Stat. Overblik. Side 1 af 24. ØSY/CPS Dato Side 1 af 24 Navision Stat 9.0+ ØSY/CPS Dato 13.11.17 Digital Post tilslutning for Navision Stat Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af Digital Post integrationen

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15

Navision Stat 5.4.02. GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 5.4.02 ØSY/SKH Opr. d. 26.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 5.4.02 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet tager udgangspunkt i en allerede eksisterende vejledning

Læs mere

Den 1. november 2014 er det besluttet ved lovkrav at også borgere skal kunne modtage post fra det offentlige i Digital Post.

Den 1. november 2014 er det besluttet ved lovkrav at også borgere skal kunne modtage post fra det offentlige i Digital Post. Side 1 af 18 Navision Stat 5.4.02 ØS/ØSY/TJO/CPS Dato 27.10.2014 Installationsvejledning til Digital Post - Invoker og NS regnskab Overblik Introduktion Denne installationsvejledning beskriver hvordan

Læs mere

Performanceoptimering Navision Stat

Performanceoptimering Navision Stat Performanceoptimering Navision Stat 17.06.16 JZK/CPS/ØSY Selvhjælp til forbedret performance i Navision Stat I det fortsatte vedligehold og videreudvikling af Navision Stat løsningen har Moderniseringsstyrelsen

Læs mere

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14

Navision Stat 5.4.02. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 27.10.14 Side 1 af 22 Navision Stat 5.4.02 ØSY/CPS Dato 27.10.14 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der

Læs mere

VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf:

VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf: VEJLEDNING Skolepenge og Indbetalinger med Totaltløsning Support tlf: 46761892 1 Indholdsfortegnelse Afstemning af abonnementskørsel... Abonnementskørsel... 6 Fil til Nets... 8 Afsendelse af fil til Nets...

Læs mere

Roller og profiler i rettighedsfilen til Selvejer skolerne

Roller og profiler i rettighedsfilen til Selvejer skolerne Vejledning Roller og profiler i rettighedsfilen til Selvejer skolerne 1 Indhold Indledning... 3 Hovedregler vedr. tildeling af profiler og roller... 3 Sammenhængen mellem profiler, roller og rettigheder...

Læs mere

Navision Stat 7.0. Abonnementsløsningen. Overblik. Side 1 af 32. 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE

Navision Stat 7.0. Abonnementsløsningen. Overblik. Side 1 af 32. 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Side 1 af 32 Navision Stat 7.0 11. maj 2015 ØS/ØSY/TIE Abonnementsløsningen Overblik Formål Abonnementsløsningen ligger placeret under Salg & marketing, og består af et Abonnementskort, som kæder debitor

Læs mere

Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration

Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration Kvikguide til kørslen Forbered for RejsUd2 integration 16.06.2017 ØSY/TIE/CPS Indledning Ved overgang til RejsUd2 er der behov for, at få rettet kreditorer der skal anvendes som rejsekreditorer til. Til

Læs mere

Navision Stat 5.1 GIS integration

Navision Stat 5.1 GIS integration Side 1 af 9 Standard opsætning af TAS 3.7 08. sept. 2010 ØKO/CPS/SKH J.nr. n/a Navision Stat 5.1 GIS integration I det nedenstående beskrives forudsætningerne for dataudveksling samt de faktiske GIS opsætninger

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14

e-conomic integrations manual version: 2.0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 Minuba e-conomic Integrationsmanual Side 1 af 14 .0 INTEGRATION OVERSIGT (STANDARD OPSÆTNING) Her er en kort gennemgang af integrationens workflow ved en standard opsætning: Funktion Fra Til Info Eksport

Læs mere

FACTSHEET CONTINIA PAYMENT MANAGEMENT

FACTSHEET CONTINIA PAYMENT MANAGEMENT FACTSHEET Mange virksomheder håndterer stadig bogholderi og betalinger i to forskellige programmer, hvilket medfører at betalingsoplysninger ofte indtastes 2-3 gange inden de er bogført, betalt og afstemt.

Læs mere

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA

FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV CONTINIA E FAKTURA FACTSHEET TIL MICROSOFT DYNAMICS NAV EGENSKABER > Al arbejde med dannelse af elektroniske fakturaer foregår inde i Microsoft Dynamics NAV. > Understøtter import og eksport af OIO XML og UBL (inklusive

Læs mere

Kom i gang med anvendelse af faktura

Kom i gang med anvendelse af faktura Quickguide Juni 2014 Kom i gang med anvendelse af faktura via E-mail 1 Introduktion I Navision Stat 5.4 blev den systemunderstøttede mulighed for at sende salgsbilag via E-mail introduceret. Tidligere

Læs mere

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH

Navision Stat Kvikguide til decentral indrapportering. Indhold: 1. juli 2010 ØKO/JKH Navision Stat 5.1.04 1. juli 2010 ØKO/JKH Kvikguide til decentral indrapportering Guiden indeholder en overordnet beskrivelse af den decentrale indrapporteringsløsning, samt en kort gennemgang af de funktioner

Læs mere

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat

Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indlæsning af datastrøm fra mitcfu.dk i Navision Stat Indholdsfortegnelse Faktura fra mitcfu.dk...2 Lav Navision Datastrøm (XML fil)...2 Faktura indstillinger...4 Offentliggør data for brugerne...4 Indlæs

Læs mere

RejsUd2 Oprettelse af udenlandsk Rejsekreditor

RejsUd2 Oprettelse af udenlandsk Rejsekreditor RejsUd2 Oprettelse af udenlandsk Rejsekreditor Dette dokument er en præcisering til SAM s kunder i, hvordan man opretter en udenlandsk Rejsekreditor via DDI. Kun den del, der omhandler oprettelse af Rejsekreditor

Læs mere

Skolepenge og Indbetalinger

Skolepenge og Indbetalinger Skolepenge og Indbetalinger Afstemning af abonnementskørsel... 3 Abonnementskørsel... 5 Fil til PBS og/eller faktura sendes med posten.... 7 Basisløsning:... 7 Totalløsning fil til PBS... 9 Afsendelse

Læs mere

Digital Bogføring i Stackss (demo) Brugervejledning, Stackss

Digital Bogføring i Stackss (demo) Brugervejledning, Stackss Denne vejledning viser dig, hvordan du bruger løsningen Digital Bogføring (Bilagsscanning) i Stackss. Bemærk, vejledningen er henvendt til demo-versionen. Digital Bogføring i Stackss (demo) Når du logger

Læs mere

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler.

Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk indlæsning af datafiler. Side 1 af 20 Navision Stat 7.0 ØSY/JACPM 15-05-2015 Vejledning til Lokal Versionsstyring (VMS) Overblik Guide til opdatering af Navision Stat med ny funktionalitet - nye objekter, datakonvertering, automatisk

Læs mere

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15

Navision Stat 7.0. GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik. Side 1 af 12. ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 Side 1 af 12 Navision Stat 7.0 ØSY/SKH/CPS Opr. 27.02.15 GIS SFTP kommunikation mellem NS 7.0 og INDFAK2. Overblik Introduktion Dokumentet indeholder en beskrivelse af overførsel af data via SFTP. Denne

Læs mere

Indsendelse af filer til banken

Indsendelse af filer til banken Forløbet for indsendelse af en betalingsfil til banken Sådan godkendes og sendes betalinger i Navision Stat Du får her en kort beskrivelse af, hvordan du indsender og godkender en betalingsfil i Business

Læs mere

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti

Bank Management / Bankafstemning. Bankafstemning. Et kort overblik over funktioner: Bankafstemning. Opret afstemningskonti Bank Management / Bankafstemning Ideen bag modulet er, at du importerer alle dine transaktioner fra din bank, og så forbliver disse transaktioner i Uniconta, på samme måde som alle andre transaktioner.

Læs mere

Navision Stat. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 22.04.15

Navision Stat. NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik. Side 1 af 22. ØSY/CPS Dato 22.04.15 Side 1 af 22 Navision Stat ØSY/CPS Dato 22.04.15 NS/Digital Post tilslutning: Trin for trin. Overblik Introduktion For at man som afsendende myndighed kan benytte sig af integrationen, skal der indgås

Læs mere

Navision Stat (NS 9.2)

Navision Stat (NS 9.2) Side 1 af 7 Navision Stat 9.1.002 (NS 9.2) ØSY/NS/RASEG Dato 21.06.2018 Installationsvejledning til NS Web API Invoker Overblik Introduktion Installationsvejledningen beskriver, hvordan man installerer

Læs mere

Kvikguide til Navision Stat 7.0

Kvikguide til Navision Stat 7.0 Side 1 af 12 Kvikguide til Navision Stat 7.0 ØSY/STO 26. maj 2015 Konceptet bag den nye brugergrænseflade Overblik Formål Denne kvikguide omhandler konceptet for brugergrænsefladen, som Navision Stat 7.0

Læs mere

FIK-koder på fakturaer

FIK-koder på fakturaer Side 1 af 9 FIK-koder på fakturaer Det er i ectrl muligt at indsætte en FIK-kode på fakturaen. FIK står for Fælles Indbetalings Kort, men i dag benyttes FIK i stigende grad udelukkende som en indbetalingskode,

Læs mere

Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem

Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem Installation af GIS opsætning til integration mellem Navision Stat 5.3 og Blanketsystem Version Dato Beskrivelse Forfatter Dist. 1.0 19-02-2012 Dokument oprettet PJC KIB/CEL 2.0 26-02-2012 Indlæsning af

Læs mere