REFERAT. Møde den: 08. april 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Møde den: 08. april 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd"

Transkript

1 Møde den: 08. april 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd. Jes Madsen (JESM) deltog under punkterne 2 + 3a Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato: 09.april 2015 Side 1/9 1. Godkendelse af dagsorden 2. Professorpolitik 3. Status på Problemanalysen a. Procedurer for ansættelser (bilag) v/jesm b. Administrationen c. Myndighedsrådgivning (bilag) d. Medinddragelse (bilag) 4. Æresdoktorer proces (bilag) 5. Valg til Akademisk Råd efteråret 2015 (bilag) 6. Økonomi v/niels Chr. Nielsen 7. Tildelte ph.d. grader siden sidst (bilag) 8. Strategi a. Afrapportering på handleplan 2014 (bilag) b. Indspil AUs fagl. prioriteringer 2016 (bilag) 9. Årshjul (bilag) 10. Akademiske råds formænds møde med bestyrelsen d. 29. april Opfølgning a. Akademisk Råds møde (bilag) 12. Meddelelser a. Tematisk tilsyn: Forskningsbaseret Myndighedsbetjening (bilag) b. Dimensionering (bilag) c. Arbejdsmiljøstatistik 2014 (bilag) 13. Eventuelt, herunder næste møde Science and Technology Aarhus Universitet Aarhus Universitet Ny Munkegade 120, Århus C

2 Side 2/9 Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS) bød velkommen til årets andet møde i Akademisk Råd, idet hun rettede en særlig velkomst til de studerende, som fra 1. februar er repræsentanter i Akademisk Råd samt til Claus Oxvig (MBG), der indtræder i Rådet som suppleant for Rodrigo Labouriau, idet sidstnævnte er overgået til ansættelse ved MATH. Hun rettede desuden en tak til Rodrigo Labouriau for hans hidtidige arbejde i Rådet. Ad. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Ad 2. Professorpolitik En hurtigt arbejdende arbejdsgruppe bestående af Jens-Christian Svenning, Hanne Lakkenborg Kristensen og Mads Warming havde forberedt punktet. Rådet blev opdelt i grupper og alle grupper blev tildelt samme række af spørgsmål, hvoraf de blev bedt om at besvare så mange som muligt, prioriteret i den orden, de fandt dem mest interessante. Derefter blev drøftet i plenum. Nedenstående opsamles diskussionen om professorpolitik. Planlægningsgruppen (Mads Warming, Jens-Christian Svenning, Hanne L. Kristensen) har efterfølgende diskuteret og redigeret de indspil der kom. Nogle kommentarer/emner er udeladt baseret på diskussionen på mødet og for at give indspillene karakter af konkrete indstillinger. Planlægningsgruppen beder om ændringsforslag til indstillingerne via mail (cc til hele Akademisk Råd) senest 22. maj. Hvis dette giver behov for yderligere diskussion tages den på næste møde i Rådet Der er bredt ønske om flere professorstillinger, bl.a. fordi internationale talenter savner større mulighed for professor som slutstilling. Der skal Ikke vær automatik i professorslutstillinger, men omvendt skal der ikke være en normering. Kvalifikationskrav skal være nogenlunde på linje med de andre nationale universiteter, og hverken være mere restriktive eller mere lempelige end andre. Ansættelse af professorer skal selvfølgelig diskuteres i forskningsudvalg/sektionsledergrupper. Godt med mulighed for endowed chairs, hvor eksterne interessenter fx fimaer eller private fonde finansierer. Det er en god måde at konsolidere og profilere samarbejder. Der skal være samme krav til kvalifikationer som for almindelige professorer.

3 Side 3/9 Der eksisterer fælles rammekrav for professorkvalifikationer, men der skal være plads til differentiering i form af fortolkningen i institutterne, fordi der er forskelle i organisering og publiceringskultur. Der bør være et A-krav mere (2 i alt) til industrial/public sector professorer i kategorien Industrial/public sector collaboration. Rådets konklusioner: Professorater er vigtige i karrierestigen Forslag om Tenure Track model for professorer. Ønske om, at når en person føler sig kvalificeret, kan denne anmode om et professorat. Rådet tror, at ikke-kvalificerede medarbejdere næppe vil søge p.g.a. frygten for afslag. Der skal være et passende antal professorer, men kvalitetsniveauet skal altid holdes. Ad 3. Status på problemanalysen a. Procedurer for ansættelser. JESM deltog under dette pkt. JESM fremlagde kort arbejdsgruppens (Lars Arge, Anne Jensen, Michelle Williams, Karl Anker Jørgensen, Olav Bertelsen, Dorthe M. Andersen) hovedkonklusioner primært omhandlende senior VIP ansættelser. Der vil blive tale om ca senior fastansættelser/år i ST. Gruppen stiller følgende forslag: Anvendelse af søgekomiteer, som skal bruges aktivt og parallelt med opslagsproces. Det vil være en fordel at køre disse 2 ting parallelt i de tilfælde, hvor der er behov for opslag for ikke at forlænge processen. Er opmærksom på at der er behov for startpakker for både nyansatte VIPer og for medfølgende, potentielt ansat ledsager. AUFF har lovet at starte startpakkeprogram op. Dette er dog tilsyneladende ikke stort nok til at dække STs behov hvorfor vi støtter med eget initiativ. Bedømmelsesprocessen foreslås i første ombæring varetaget af ansættelsesudvalget, som sender relevante ansøgninger videre i systemet. Dette vil speede processen gevaldig op. Der er dog juridiske aspekter, der skal være på plads for at dette kan føres ud i livet, men det anses for muligt at få det gennemført (KU overvejer kraftigt at gøre det samme). Ved indkaldelse til samtale skal ansøgere gerne i klinch med instituttet i form af eks. forelæsning. Dette er til fordel for såvel ansøger samt de af instituttets medarbejdere, der skal tage stilling til ansættelsen. Dette blev drøftet intenst af Rådet. Konklusionen blev, at der kun vil være ganske få tilfælde, hvor dette ikke er muligt/fornuftigt. Institutlederen sender motiveret indstilling til dekanen. Dette udspil drøftes også i FSU i april og i Fakultetsledelsen ultimo maj.

4 Side 4/9 Rådets konklusioner: Vi skal være gode til tidligt i forløbet at finde ud af, hvem vi gerne vil fastholde og dette bør være synligt for omverdenen. Det er vigtig at fastholde, at VIP skal ud i verden for at vende styrkede tilbage. Transparens i ansættelser vil være en positiv øjenåbner for institutternes ansatte. Generelt store roser til arbejdsgruppens udspil Transparens i ansættelser er vigtigt og kan være en øjenåbner for institutternes ansatte JESM udtalte, at behandlingen af TAP ansættelser, ansættelser på ASE og AC-TAP ansættelser udestår. b. Administrationen v/ndh NDH orienterede om den proces, der er i gang p.b.a. problemanalysen, herunder den tidligere omtalte liste fra møder ultimo Punkterne på denne liste er ved at blive behandlet i arbejdsgruppen. Særligt 2 udfordringer, som handler om prioriteringer, blev fremhævet: 1) internationaliseringsområdet og 2) kommunikationsområdet ad 1. Hvorledes skal tilknytningen af internationale medarbejdere være? Nogle institutter drager nytte af medarbejderne indenfor fundingområdet - andre ikke. De internationale funding medarbejdere fungerer som et supplement til Forskningsstøtteenheden.. Drøftelserne i arbejdsgruppen går på, om dette initiativ skal ligge centralt på fakultetsniveau eller i institutterne. ad 2. Der skal tages stilling til behovet for kommunikation på ST. Der er ønske om at få KOM tættere på fagmiljøerne, men der er forskelle i holdninger til omfanget. Løsningsforslag præsenteres for Fakultetsledelsen ultimo maj NDH orienterede endvidere om Administrationens spareplan. I forbindelse med sparerunden sidste år blev det besluttet, at Administrationen skal spare 2% pr. år for at frigøre midler til det faglige område. Universitetsdirektør Jane har derfor sat sig i spidsen for udarbejdelsen af en 4 årig plan m.h.p. at spare de sammenlagt 100 mill. kr. Besparelseskravet er kendt, så opgaven er at lave en professionel tilgang til at føre den ud i livet NDHs generelle opfattelse er, at Administrationscenterets medarbejdere er glade for styrkelsen af tilknytningen til fagmiljøerne. Rådets konklusioner:

5 Side 5/9 Direktørens øvelse inviterer til dialog i fakulteter og institutter = medinddragelse. Glæde over at se den ændrede indstilling det glæder og giver glade medarbejderne. Tydeligt og dejligt, at stilen/tonen mellem det administrative og fagfaglige miljø har ændret sig. c. Myndighedsrådgivning (bilag) v/dekanen på vegne af Kurt Nielsen Arbejdsgruppen har fundet frem til 4 hovedemner: 1. Rammer for styrket internt samarbejde 2. Styrket konkurrenceevne og økonomisk grundlag 3. Profilering 4. Profilering og meritering Der er udarbejdet i alt 14 anbefalinger. En oversigt over disse, herunder ansvarlig enhed, tidsplan og mål, fremgår af dagens bilag. Anbefalingerne skal drøftes i andre fora og endelig beslutning tages medio juni 2015 Rådets overordnede konklusioner: Forskningshøjde tæller - vigtigt at fastholde forskningshøjde også for at sikre adskillelse til rådgivningsfirmaer og fastholde konkurrenceevne i f.t. de øvrige universiteter ST skal have de stærkeste medarbejdere og samtidig sikre, at vi kan levere på de områder, der er behov for. Med hensyn til anbefaling 13 og 14 var der enighed om, at forskningshøjde ikke er til diskussion, men der kan evt. være behov for at se på øvrige kvalifikationskrav. Begrebet afgrænset fagligt felt er et definitionsspørgsmål. d. Medinddragelse (bilag) v/dekanen på vegne af Søren Bom Nielsen Arbejdsgruppens har fundet frem til 6 hovedemner: 1. Mødekultur 2. Bedre planlægning af møder og høringer 3. Information før og efter en beslutning 4. Tilgængelighed og brug af fælles systemer 5. Styrkelse af udvalgenes og udvalgsmedlemmernes rolle 6. Samspil mellem udvalg og ledelse Arbejdsgruppens anbefalinger fremgår af bilaget. Rådet tilsluttede sig i store træk anbefalingerne. Der var fra de studerendes side ønske om, at tilgængelighed også gjaldt for studerende og ikke blot for medarbejdere. Endvidere at de studerende ikke har adgang til Outlook.

6 Side 6/9 Ad 4. Æresdoktorer (bilag) Procedure blev drøftet og tiltrådt, dog således at dekanen vil drøfte 1, stk 2 med universitetsledelsen Ad 5. Valg til Akademisk Råd efteråret 2015 (bilag) I ST Akademisk Råd er der i alt 25 pladser. For at også ASE kan blive repræsenteret i Rådet, er det behov for rokering, hvorfor det foreslås, at MBG afgiver 1 plads. Af bilaget fremgår, hvorledes centrene er repræsenteret. Med hensyn til valgbarhed og stemmeret til VIP-medarbejderne på DCE, DCA og CSE ligeledes i forhold til Akademisk Råd er det forslaget: At indplacere DCE sammen med Institut for Miljøvidenskab At indplacere DCA sammen med Institut for Agroøkologi At indplacere CSE sammen med Institut for Datalogi Konklusion: Indstillingen blev godkendt. Det blev endvidere besluttet permanent at invitere yderligere en person fra MBG med til Rådets møder. Denne person vil dog ikke kunne deltage i afstemninger. Under dette pkt. blev påtalt, at en ansat ph.d. studerende aldrig vil kunne sidde hele perioden, idet han/hun skal være ansat inden valget og ikke kan sidde der efter færdiggjort ph.d. Desværre ligger løsningen på denne problemstilling uden for STs rækkevidde. Sekretariatet vil undersøge muligheder for at få ændret valgperioder for ansatte ph.d. studerende. Ad 6. Økonomi v/dekanen NCN orienterede om a) Regnskab 2014 Dekanen orienterede om det forventede resultat for regnskab Regnskabet er endnu ikke godkendt af bestyrelsen, hvorfor fuld afrapportering ikke var mulig. Han oplyste, at der forventes at blive et lidt større underskud end budgetteret for Det kan være vanskeligt at ramme helt præcist med en så stor omsætning. At vi ender med at få et lidt større underskud end budgetteret skyldes bl.a. uventede udgifter i f.t. bygninger og genopretningsprojekt i f.t institutter. Det lidt større underskud er ikke i en størrelsesorden, som giver anledning til bekymring og det forventes, at regnskabet vil blive accepteret. Akademisk Råd vil blive orienteret om det endeligt godkendte budget efter bestyrelsens godkendelse. Rådet udtrykte, at det ville være rart, hvis fleksibiliteten m.h.t. årets resultat kunne være større. NCN replicerede, at han gerne imødekom det ønske. Niels Damgaard

7 Side 7/9 Hansen (NDH) orienterede om, at budgetlægningen fremadrettet granskes nøje, så vi undgår store udsving. Han tilføjede, at der arbejdes på at gøre det muligt at overføre midler fra år til år. Der bliver formentlig tale om et bånd man kan bevæge sig indenfor (en procentdel). Der var generel enighed i Rådet om, at alle på alle niveauer skal have incitament for at få budgetterne og dermed regnskabet på plads så tidligt som muligt. b. Strategiske tiltag Frirum i økonomien henover de næste 4 år. Disse midler skal i spil og der er pt. planer om følgende strategiske tiltag (endnu ingen endelige tal men blot en orientering om tænkte tiltag): Startpakker til rekruttering af stærke forskere Temastillinger/excellence 3 års løn + evt. startpakke. Efter 3 år skal personen være selvkørende. Midler til ingeniørsatsninger Apparatursatsninger Videnskabelige koordinatorer (hjælp til fundraising/erhvervskonstellationer). Eks. 1 års løn og nedtrapning indtil selvkørende. Synergipakker til styrkelse af samarbejder Sabbaticals en mulighed, som skal være til stede. Rejseudgifter m.v. Ad 7. Tildelte ph.d. grader siden sidst (bilag) Der er tildelt 34 ph.d.-grader siden sidste møde. Rådet havde ingen kommentarer til disse facts. I 2014 uddannede ST i alt 203 ph.d. s / jel Ad 8. Strategi a. Afrapportering på handleplan 2014 (bilag) Fakultetet har udarbejdet en afrapportering for fakultetshandleplanen for ST for strategiopfølgning En del er ført ud i livet, nogle er undervejs og andre er udsat (markeret som hhv. grønt, gult og rødt i bilaget). Dekanen lagde op til drøftelse af bilaget. b. Indspil AUs fagl. prioriteringer 2016 (bilag) Fakultetet er blevet bedt om at komme med forslag til faglige prioriteringer for universitetets samlede strategi for Alle har været enige om, at den hidtidige proces ikke har været optimal. Derfor er denne i år forsøgt ændret, så det er blevet muligt at inddrage de faglige miljøer i processen. Det har ST gjort ved at indkalde indspil fra institutter og centre. Vi er i år blevet bedt om at foretage en hårdere prioritering, så vi skal komme med maksimalt tre forslag til faglig prioriteringer for hvert af de fire temaer i AU s strategi;

8 Side 8/9 Forskning, Uddannelse, Talent og Viden. Dekanatet har på baggrund af de indkomne bidrag udarbejdet forslag til STs indmelding. ST er endvidere optaget af, hvad de enkelte institutters strategi rent faktisk er. Derfor er Strategiplaner for institutter og centre ved ST under udarbejdelse (bilag uddelt). Dette arbejde pågår resten af året med diverse tidsfrister undervejs. I processen lægges stor vægt på at gøre ST til et bedre fakultet - f.eks. ved at hente inspiration fra andre, store universiteter som NTU og Wageningen. Konklusion: Rådets medlemmer ønskede noteret, at 1) de er blevet præsenteret for papiret 2) de ikke støtter op om det udsendte bilag vedr. strategiopfølgning/ikke havde tid nok til at tage stilling og ønsker at have fokus rettet mod den nye proces på institutter/centre. Endvidere, at førstnævnte bilag var fyldt med selvfølgeligheder og ikke havde noget konstruktivt indhold. Stor ros til bottom up processen. Spørg også de studerende. Ad 9. Årshjul (bilag) Et dynamisk dokument, der løbende tilrettes og der kan derfor være emner, der sættes på eller udskydes/nedprioriteres. Ad 10. Akademiske råds formænds møde med bestyrelsen d. 29. april 2015 Årlig tilbagevendende begivenhed. Dette års emner er: Skriftlig redegørelse fra de enkelte råd: Statusrapport på nogle af de for bestyrelsen relevante emner som inddragelse, evaluering af de akademiske råds arbejde som et organ på tværs af universitetet. Til diskussion: Kvalitetsreformen - konsekvenser, tværfagligt samarbejde styrkelse på tværs af og i fakulteter = akademiske emner, som optager de akademiske råd. Ad 11. Opfølgning a.akademisk Råds møde (bilag) Der var ingen kommentarer til referatet.

9 Side 9/9 Ad 12. Meddelelser a. Tematisk tilsyn: Forskningsbaseret Myndighedsbetjening (bilag) Til orientering. MSS udtalte, at det er et interessant dokument b. Dimensionering (bilag) Til orientering c. Arbejdsmiljøstatistik 2014 (bilag) Rapporten udviser, at håndtering af store dyr er et risikobetonet job. Rapporten indikerer faktorer, som er anvendelige, men der skal arbejdes på den, så den bliver helt anvendelig og troværdig. Det kan være problematisk med forkerte tal, som bliver brugt. Ad 13. Eventuelt, herunder næste møde Næste møde er Jens Holbech deltager vedr. studenterrekruttering, som er et stort fokusområde for hele AU og med særligt fokus på rekruttering/kampagner. Der blev udtrykt ærgrelse over en alt for lang dagsorden, som tydeligvis ikke vil kunne nås indenfor det afsatte tidsrum. MSS udtalte, at alternativet er flere møder, som Rådet tidligere har afvist. Konklusion: MSS lovede, at vi vil arbejde på at få dagsordenen og tid til at hænge bedre sammen.

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 27. januar 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 27. januar 2015, 16.15 18.20 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd samt kommende studentermedlemmer Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato:

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 03. september 2014, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato: 19. september 2014 Side 1/6 1.

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST FOKUSPUNKTER PÅ ST Fakultetsledelse, institutledelse, nærvær og delegering ST økonomimodel Ansættelsesprocesser Medinddragelse Organisering, faglig identitet og sammenhæng

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET ARHUS UNIVERSITET Møde den: 29. januar 2014, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt

Strategiske punkter: Drøftelsespunkter/beslutningspunkt Fakultetsledelsesmøde d. 10. november 2015 kl. 13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 15 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT ARHUS UNIVERSITET Møde den: 15. maj 2013, 16.00 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 05. december, Aarhus, PHYS Akademisk Råd ARHUS UNIVERSITET Møde den: 05. december, 15.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and Technology

Læs mere

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST

Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST Notat Konklusion vedrørende bedre medinddragelse på ST 1. Baggrund Alle institutter, råd, nævn og udvalg på ST har i vinteren 2014/2015 haft mulighed for at komme med forslag til, hvordan inddragelse af

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. april 2016, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Marit-Solveig Seidenkrantz (MSS/GEO), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. november 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse December 2013 januar 2014: Analysepanelet og ekspertgruppen

Læs mere

f. Psykisk APV g. Redaktionskomitéen for de nye AU medie h. Høring om æresdoktorer 7. Eventuelt a. Byggeplaner b. Kommende møder

f. Psykisk APV g. Redaktionskomitéen for de nye AU medie h. Høring om æresdoktorer 7. Eventuelt a. Byggeplaner b. Kommende møder ARHUS UNIVERSITET Møde den: 06. februar 2013, 16.15 18.15 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14

Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Fakultetsledelsesmøde d. 29. oktober 2015 kl: 13.00 17.00 AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 14 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik Østergaard

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

og 21. okt (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Referat Møde: Torsdag den 30. oktober kl. 10.00 14.30 Institut for Datalogi, Åbogade 34, mødelokale Ada 333 Fakultetsledelsesmøde nr. 13 Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Peter Henriksen

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 18. august 2014, kl. 13.00 15.30 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Søren Bom Nielsen, Thomas Skjødeberg

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 02. juli 2014, 16.15 18.30 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd Referent: Charlotte Sand Dagsorden: Dato: 3. juli 2014 Side 1/8 1. Godkendelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET ARHUS UNIVERSITET Møde den: 27. november 2013, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science

Læs mere

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013

HR&O. Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Forenkling af VIP-rekruttering Præsentation af resultater, maj 2013 Dias 1 Baggrund og mål Baggrund Ny ansættelsesbekendtgørelse der gav mulighed for at ændre på bedømmelsesprocessen VIP erne og KU generelt

Læs mere

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34

Henrik Friis Bach Dekan BSS Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september :18:34 From: Henrik Friis Bach To: Dekan BSS Cc: Thomas Pallesen; Anja Zimmerdahl Subject: Høringssvar fra Statskundskab Date: 11. september 2014 16:18:34 Universitetsledelsens udspil har været drøftet i Institut

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

REFERAT. Møde den: 11. november 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

REFERAT. Møde den: 11. november 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 11. november 2015, 16.15 18.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde onsdag den 8. januar 2014, kl 13.00 14.45 Bygning 1431, lokale 013/015, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde REFERAT Deltagere: Dekan Niels Christian Nielsen, Olav W. Bertelsen,

Læs mere

Kommentarer til Organisering af administrationen på Aarhus Universitet. Peder Andersen Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet

Kommentarer til Organisering af administrationen på Aarhus Universitet. Peder Andersen Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet Kommentarer til Organisering af administrationen på Aarhus Universitet Peder Andersen Fødevareøkonomisk Institut Københavns Universitet Kort CV Cand oecon, lic. oecon, lektor, institutbestyrer, Aarhus

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS)

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS) F O R R E T N I N G S O R D E N for Akademisk Råd, School of Business and Social Sciences () Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for akademiske råd, som rektor har fastsat, jf.

Læs mere

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem

5) Økonomi a) Regnskab 2015 b) Fordeling og finansiering af EUD elever og laborantpraktikanter på ST fra 2016 og frem INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 26.01.2016 kl. 9.00-11.30 Institutledelsen i MBG Mødelokale 5, 3140-114 Gustav Wieds Vej 10A, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY

AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Institutledermøde nr. 4 Møde den: 21. marts 2012, kl. 10.00 12.00 Mødelokale: Konferencelokale, bygning 2, 3. sal Referat Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Bo Riemann

Læs mere

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller

PAUSE med oplæg fra pressechef på AU Anders Correll og Kommunikationschef på ST Elin Møller Møde den: 4. februar 2014 kl. 10.00 13.30 Aarhus Universitet, Ndr. Ringgade 1, 8000 Århus C, Frandsen salen Institutledermøde nr. 2 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden

AARHUS UNIVERSITET. Referat. Møde den Institutledelsen i MBG Inano Gustav Wieds Vej, Aarhus. 1) Godkendelse af dagsorden INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 11.10.2017 Institutledelsen i MBG Inano 1590-231 Gustav Wieds Vej, Aarhus Referat Deltagere: Anni H. Andersen (AHA), Bo Thomsen (BOT), Claus Oxvig (CO),

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde

Referat AARHUS UNIVERSITET. Mødedato: Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Side 1/5 Mødedato: 22-01- Mødested: Videolink Foulum Flakkebjerg Mødeemne: AGRO institutledelsesmøde Deltagere: Mogens H. Greve; Erik Steen Kristensen; Per Kudsk; Jørgen Eriksen; Tommy Dalgaard (deltog

Læs mere

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health

Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Principper for ansættelse af VIP medarbejdere ved Health Baggrund de syv normer, evaluering af ansættelsesprocedurer samt audit Aarhus Universitet ønsker at blive et endnu stærkere internationalt og forskningsintensivt

Læs mere

BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN BESLUTNINGER OG PROCES SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN PRÆSENTATION FOR HEALTH S ANSATTE PROCESSEN INDTIL HØRINGEN 13. nov. 2013: Bestyrelsen tiltrådte den interne problemanalyse Dec. 2013 jan. 2014:

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Fakultetsledelsesmøde d. 7. april 2016 kl: 09.00 16.15 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 5 Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix (HX), Peter

Læs mere

Møde den: 08. september 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

Møde den: 08. september 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 08. september 2015, 16.15 19.00 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana

Læs mere

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018

IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 IKS LSU Ordinært møde d. 17. januar 2018 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 17. januar 2018 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Bjarke Paarup Henning Høgh Laursen Jytte Ringtved

Læs mere

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen

REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110. Deltagere: Conni Simonsen. Erland U. Jessen Jesper Jensen REFERAT ASE LSU - møde 11 mandag den 16. februar 2015 kl. 09.15, mødelokale Edison 110 Deltagere: Conni Simonsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi

AARHUS UNIVERSITET. Referat. 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Meddelelser. 3. Økonomi INSTITUT FOR MOLEKYLÆRBIOLOGI OG GENETIK Møde den 8. juni 2016 kl. 12.00-14.00 Instituttets Samarbejdsudvalg (LSU) Mødelokale 5, Bygning 3140 (Pv 1) Gustav Wieds Vej 10, Århus Referat Deltagere: Erik Østergaard

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning:

1. Open Acces v. Per Lindblad Johansen. 2. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 3. Opfølgning: AARHUS UNIVERSITET SCIENCE AND TECHNOLOGY Fakultetsledelsesmøde 24. september 2015 kl:13.00 16.30 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 12 REFERAT Deltagere: Niels

Læs mere

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017

IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 IKS LSU og LAMU Møde d. 04. september 2017 Mødeleder: Bjarke Paarup Referent: Camilla Dimke Dato: 04. september 2017 Varighed: 13.00-15.30 Gæst: Martin Keis Kristensen (AU HR) Tilstedeværende: Bjarke Paarup

Læs mere

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen.

Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes hermed høringssvar fra Institut for Agroøkologi til problemanalysen. Til rektor Brian Bech Nielsen og universitetsledelsen Høringssvar til universitetsledelsens forslag til beslutninger som opfølgning på problemanalysen Med henvisning til brev af 16. august 2014 fremsendes

Læs mere

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE

BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN - ADMINISTRATIVT MØDE MØDET I DAG Har præsenteret de endelige beslutninger Vil fokusere på: de administrative beslutninger betydning og bagvedliggende overvejelser

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU)

FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) FORRETNINGSORDEN FOR SAMARBEJDSUDVALG FOR FACULTY OF SCIENCE AND TECHNOLOGY (FSU) Under henvisning til statens samarbejdsaftale af 27. august 2013 fastsættes følgende forretningsorden: 1. Regelgrundlag

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH AARHUS UNIVERSITET HEALTH Møde den: 24. oktober 2012, kl. 14.00-16.00 Mødelokale: Kollokvierum Øst, Victor Albeck bygningen Fakultetets samarbejdsudvalg REFERAT Deltagere: Allan Flyvbjerg, Anne Marie Bundsgaard,

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Møde den: 12. november 2014, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT

Møde den: 12. november 2014, Aarhus, PHYS Akademisk Råd REFERAT Møde den: 12. november 2014, 16.15 18.50 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Medlemmerne af ST s Akademisk Råd Referent: Jette Laursen Dagsorden: Dato: 17. novmber 2014 Side 1/9 1. Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 17. november 2016, Aarhus, Ny Munkegade 120, Akademisk Råd Møde den: 17. november 2016, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-733 Akademisk Råd Referat Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard

Læs mere

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 14. juni 2018, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 14. juni 2018, kl. 12.00 14.00 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Ole Bækgaard Nielsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Kristian

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen Institutledermøde nr. 12 Møde den 19. september 2012, kl. 10.00 12.00 Sted: FOOD, Årslev, mødelokale Rosen REFERAT Deltagere: Dekan Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR),

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag)

1. Godkendelse af dagsorden og referat (bilag) 2. Opfølgning a. Opfølgning på rullende to-do liste (bilag) Møde: Torsdag den 3. juli kl. 14.30 18.30 Århus - Væksthusene Institutledermøde nr. 8 REFERAT Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen Kristensen (ESK), Erik

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY ARHUS UNIVERSITET ARHUS UNIVERSITET Møde den: 09. april 2014, 16.15 18.30 Aarhus, PHYS 1520-732 Akademisk Råd REFERAT Inviterede: Medlemmer af STs Akademisk Råd Referent: Dekansekretær Jette Laursen. Dekanat Science and

Læs mere

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale

Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Til universitetsledelsen AU Høringssvar vedr. Normer for ansættelse af videnskabeligt personale Akademisk Råd Arts Hermed høringssvar fra Akademisk Råd Arts vedrørende udkast til generelle rekrutteringsnormer

Læs mere

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING

FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING FAKULTETETS OG INSTITUTTERNES HANDLEPLAN FOR FLERE KVINDER I FORSKNING 2016-2020 AARHUS AU UNIVERSITET HEALTH 2 FORORD Formålet med denne handleplan er at fremme en bedre kønsmæssig balance blandt VIP

Læs mere

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Karriere, Køn og Kvalitet handleplan Skabelon til afrapportering fra fakulteterne Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Baggrund I forlængelse af bestyrelsens vedtagelse

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Institutråd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 19. juni 2013, kl. 13.00 15.00 Bygning 1431 013/015. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ordinært FSU-møde Deltagere: Brian Bech Nielsen, Olav W. Bertelsen, Erik Østergaard Jensen, Søren Bom Nielsen,

Læs mere

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health

Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

REFERAT. Møde den: 01. juni 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

REFERAT. Møde den: 01. juni 2015, Aarhus, PHYS Akademisk Råd. Dagsorden: SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 01. juni 2015, 16.15 18.50 Aarhus, PHYS 1525-626 Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Mogens Vestergaard Thrana (MVT/ANIS),

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 17. december 2014, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Møde onsdag den 17. december 2014, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 6-2014) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr.

AARHUS UNIVERSITET. Referat DAGSORDEN. Møde den: 23. oktober kl i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. Møde den: 23. oktober kl. 09.30 12.00 i Flakkebjerg Gods Institutledermøde nr. 12 Auditoriet Referat Deltagere: Niels Chr. Nielsen NCN), Niels Kroer (NKR), Hans Brix (HX), Peter Henriksen (PH), Erik Steen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012.

Referatet er godkendt via skriftlig høring i akademisk råd, den 8. februar 2012. Til akademisk råds medlemmer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Øst Tlf. 9940 9940 Fa 9815 9757 www.sundhedsvidenskab.aau.dk Ledelsessekretariatet Ann Karina Schelde Direkte

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. januar 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, (737) Akademisk Råd

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 19. januar 2017, Aarhus, Ny Munkegade 120, (737) Akademisk Råd Møde den: 19. januar 2017, 16.15 18.30 Aarhus, Ny Munkegade 120, 1520-733 (737) Akademisk Råd REFERAT Deltagere: Marit-Solveig Seidenkrantz formand (MSS/GEO), Niels Chr. Nielsen (NCN/dekan), Anne Jensen

Læs mere

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE

UTILISING ST S UNIQUE PROFILE UTILISING ST S UNIQUE PROFILE AGRO BIOS CS PHYS CLASSICAL SCIENCE 56% GEOS GEOS ANIS ENG CHEM THEMATIC CENTRES PHYS CHEM ENVS MBG ASE DCA ENVS MBG DCA BIOS inano MATH CS FOOD MATH DCE inano AGRO DCE ENG

Læs mere

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST

PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST PROBLEMANALYSEN OPFØLGNING PÅ ST VORES ST ET VÆKSTHUS ET STED HVOR TING TRIVES OG GROR! VORES ST MÅLET ER TILFREDSE OG STOLTE MEDARBEJDERE DER HAR MEDEJERSKAB FOR ST. TILBAGE TIL RØDDERNE: FORSKNING, UDDANNELSE,

Læs mere

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat

DAGSORDEN AARHUS UNIVERSITET. Referat Referat Fakultetsledelsesmøde torsdag d. 22. februar 2017 kl.: 12.30 17.00 Mødet afholdes på AU, bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 3 Deltagere: Niels Chr. Nielsen (NCN), Hans Brix

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale

Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale Institutledermøde nr. 1 Den 31. januar 2013 Sted: Aarhus, bygning 1431, lokale 021-023 REFERAT Deltagere: Brian Bech Nielsen (BBN), Klaus Lønne Ingvartsen (KLI), Niels Kroer (NKR), Bo Riemann (BRI), Thomas

Læs mere

Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Conni Simonsen Jens B.

Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl , mødelokale NAVITAS Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Referat af LSU - møde 12 Tirsdag den 26. maj 2015 kl. 12.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle Peder Maribo Christina

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev besluttet at ledergruppen i AU HR også skal være kopimodtager af dagsorden og bilag. Møde den: 28. september 2015 kl. 10.00 12.00 REFERAT LSU AU HR Til stede: Ledelsen: Anne Lindholm Behnk, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Hanne Kaiser, Lizzi Edlich, Astrid V. H.

Læs mere

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET

DAGSORDEN* 1. Referat AARHUS UNIVERSITET Referat Dato: Marts 2018 Fakultetsledelsesmøde d. 14. marts 2018 kl.12.30 17.00 Bygning 1525, mødelokale 626 Fakultetsledelsesmøde nr. 4 Side 1/7 Deltagere fakultetsledelsesmøde: Niels Chr. Nielsen (NCN),

Læs mere

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS

Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl , mødelokale NAVITAS Referat af LSU - møde 14 Onsdag den 2. december 2015 kl. 13.00 15.00, mødelokale NAVITAS 03.070 Deltagere: Conni Simonsen Jens B. Bennedsen Asger Schou Erland U. Jessen Jesper Jensen Stig Ravn Klaus Kolle

Læs mere

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt.

Sekretariatsunderstøttelse af udvalgene i den nye administrative organisation afventer samlet oplæg på et senere tidspunkt. Møde den: 4. november Rektoratets mødelokale Møde i udvalget for Uddannelse Referat Til stede: Berit Eika, Peder Østergaard, Tom Vindbæk Madsen, Aske Dahl Sløk, Liza Strandgaard, Kristian Thorn, Christian

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser

Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Procedure for akkreditering af eksisterende uddannelser Indtil KU bliver institutionsakkrediteret, skal fakultetets uddannelser fortsat turnusakkrediteres. Turnusakkreditering sker i overensstemmelse med

Læs mere

REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill

REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill REFERAT Roskilde Køge Afdeling Dato 27.02.2014 26. februar 2014 Referent Ernst Theill Fremmødte: 34 Antal stemmeberettigede: 33 Velkomst Formand Nicolai Schiørring (NS) bød velkommen. 1. Valg af dirigent

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag

BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Til rektor BSS høringssvar vedr. universitetsledelsens beslutningsforslag Hermed fremsendes på fakultetsledelsens vegne høringssvar fra BSS. Universitetsledelsens beslutningsforslag har været sendt i bred

Læs mere

Samarbejde mellem de to nationale centre i Science and Technology Snitflader og fælles processer i myndighedsrådgivning

Samarbejde mellem de to nationale centre i Science and Technology Snitflader og fælles processer i myndighedsrådgivning Samarbejde mellem de to nationale centre i Science and Technology Snitflader og fælles processer i myndighedsrådgivning Internt notat fra DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi og DCA Nationalt Center

Læs mere

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres.

Astrid spurgte til hvordan LSU gerne vil spørges, hvordan MUS skulle evalueres. Møde den: Fredag d. 28. februar 2014, kl. 13.00-15.00 Bygning 1327, lokale 326 Ordinært LSU møde Institut for Marketing og Organisation REFERAT Deltagere: Karen Brunsø, Lone Larsen, Steffen Korsgaard,

Læs mere

INTERNATIONALISERING

INTERNATIONALISERING UDMØNTNING AF STRATEGIPULJE 2 - REKRUTTERING A F I N T E R N AT I O N A L E TO P F O R S K E R E - S Y S T E M AT I S E R E T C E N T R A L U N D E R S T Ø T T E L S E A F R E L O C AT I O N, R E K R U

Læs mere

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU

Referat AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 14. december LSU Dato: 4. december 2015 Side 1/5 Møde den: 14. december 2015 1510-410 LSU Referat Til stede: Birgit Schiøtt (BS), Lisbeth Andersen (LA), Jens W. Clausen (JWC), Charlotte Illum Nielsen (CIN), Jeanette Dandanell

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Implementering af strategi

Implementering af strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 2 Implementering af strategi 2017-2018 Proces for implementering og opfølgning på KU s nye strategi 2017-2018 Rektorsekretariatet sept. 2017 13/10/2017

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere