Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 307 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 307 Offentligt"

Transkript

1 Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 307 Offentligt 1 Vedr. foretræde Jeg henvender mig,fordi jeg som beboer i Humlevænget føler mig magtesløs i forbindelse med en kommende renovering. Jeg er 89 år gammel og har boet i samme rækkehus i Humlevænget i mere end 44 år. Husene,der blev bygget umiddelbart efter krigen, trænger til renovering på forskellig måde. Særligt udvendig. I forberedelsen til en kommende renovering har afdelingsbestyrelsen for Humlevænget og følgegruppen med repræsentanter fra organisations-bestyrelsen fejinformeret beboerne om væsentlige dele af renoveringen. Vi blev indkaldt til til følgende møder i foråret: Afdelingsmøde d. 27. April Informationsmøde med workshops 10. Maj og Besluttende møde 14. Juni om helhedsplanen I de sidste år er beboerne blevet orienteret om, at der skulle ske et antal boligsammenlægninger i bebyggelsen. Antallet har varieret og dermed bidraget yderligere til usikkerhed hos beboerne, for hvor skulle det være og hvem skulle flytte? I tale og skrift har bestyrelsen løbende fastholdt, at boligsammenlægning var en forudsætning for at Landsbyggefonden ville støtte en helhedsplan for Humlevænget. Ellers ville støtten fra Landsbyggefonden til de nødvendige murrenoveringer falde væk og vi skulle ud og låne pengene til de nødvendige arbejder på markedsvilkår og ville få store huslejestigninger. Fra Nyhedsbrev 08 April 2017 om Helhedsplanen: Såfremt der ved det ekstraordinære afdelingsmøde den 14.Juni 2017 ikke stemmes for helhedsplanen,bortfalder Landsbygge-fondens støtte. Stemmes der ikke for helhedsplanen skal genopretningsarbejder oplistet I det grønne felt alligevel gennemføres og lånefinansieres på almindelige markedsvilkår. Se i øvrigt Bilag1. Nyhedsbrevet er underskrevet følgegruppen. I følgegruppen sidder repræsentanter fra Ingeniørfirmaet Wissenberg, KAB, SAB s organisations-bestyrelse og tre lokalvalgte beboere. Da projektet med kommende boligsammenlægninger blev omtalt med så stor usikkerhed svingende antal og upræcise angivelser af hvilke huse, det drejede sig om, skabte det

2 2 naturligvis stor usikkerhed hos beboerne. Min bolig var flere gange blevet udpeget som et af de huse, der skulle sammenlægges med nabohuset for at skabe større boliger. Et medlem af SAB s organisationsbestyrelsen, som bor i Humlevænget, har her i marts måned udpeget 34 lejligheder i fire husrækker, som skulle sammenlægges. Jeg er blevet oplyst om, at han som medlem af organisationsbestyrelsen har økonomisk og juridsk ansvar for helhedsplanen. Jeg havde hørt fra en bestyrelsessuppleant, at det skulle være et dekret fra regeringen, at vi skulle sammenlægges. Jeg skrev til samme organisationsbestyrelsesmedlem og spurgte om det er rigtigt og fik nedenstående svar. Vores korrespondance: Kære Ole, Jeg har sendt dig en mail, for at få bekræftet, at du har sagt at sammenlægninger af lejligheder er et dekret fra kommunen og regeringen, men du har ikke svaret. Jeg ved, at det er din rigtige mail adresse, for den har du selv oplyst mig om i dag. Brigitte Cros Ole Lagoni svarede: Hej Brigitte Nu skal jeg jo lige hjem, før jeg kan svarer. Det er rigtigt at jeg har sagt til Sonja at det er et dekret fra regeringen. Dekret er måske ikke det rigtige ord, men det er regeringen, som bestemmer, hvad Landsbyggefonden må give penge til. Ole I min fortvivlelse besøgte og talte jeg med alle de beboere, der på det tidspunkt var udset til boligsammenlægning. Ingen af dem følte sig ordentligt orienteret. De fleste havde slet ikke hørt om det. Ingen af dem ønskede boligsammenlægning og ingen kendte noget til juraen omkring boligsammen-lægninger. Alle er glade for at bo i deres velfungerende boliger. Jeg stillede et forslag til vores beboermøde i april måned om, at beboere ikke skulle stemme om, at andre beboere skulle flytte. Forslaget er vedhæftet. På det tidspunkt vidste jeg ikke,at det var usandt, at Landsbyggefonden krævede boligsammenlægninger som forudsætning for økonomisk støtte. Se Bilag 2.

3 3 Jeg kontaktede Landsbyggefonden for at få afklaret om de stillede krav om boligsammenlægning og fik nedenstående klare svar fra konsulent Finn Lykkegaard- Madsen. Vores korrespondance: Kære Finn Lykkegård Madsen Tak for vores samtale, som jeg var meget glad for. Vil du bekræfte, at sammenlægninger af lejligheder ikke er et krav fra jeres side? Brigitte Cros Svar fra Finn Lykkegaard-Madsen: Kære Birgitte Cros Jeg kan bekræfte at fonden ikke stiller krav hvad et givent projekt skal indeholde, det er boligorganisationen/afdelingen der bestemmer hvad helhedsplanen skal indeholde. Det skal dog tilføjes, at fonden har en række krav, som fremgår af "Regulativ om støtte fra Landsbyggefonden til opretning m.v.", som skal opfyldes, for at fonden kan yde støtte til et projekt. Link: LANDSBYGGEFONDEN-TIL-OPRETNING-MV.pdf) REGULATIV OM STØTTE FRA LANDSBYGGEFONDEN - lbf.dk lbf.dk side 3 l 12 regulativ om støtte fra landsbyggefonden til opretning, udbedring, vedligeholdelse, forbedring, ombygning, sammenlægning af lejligheder og miljøfor - Finn Lykkegaard-Madsen Byggeteknisk konsulent Byggeteknisk funktion Landsbyggefonden Jeg fik også oplyst fra Landsbyggefonden, at vi heller ikke er nødt til allesammen at få nye badeværelser for at Landsbyggefonden skal støtte vores nødvendige arbejder. Mange mennesker har selv lavet nye badeværelser igennem årene og er derfor ikke interesseret i nye badeværelser. Dette kan gøres individuelt, hvor der er behov og det ønskes, da det ikke er etagebyggeri. Dette står i modsætning til den information, vi har fået på møder i de sidste år og i det skriftlige materiale, som er udsendt.

4 4 Jeg skrev til Tilsynet i Københavns kommune og fortalte om sagen og mit forslag og spurgte til vores rettigheder. Se Bilag 3. Københavns kommune svarede,at vores huse var for store til sammenlægninger. De største huse er 88 m2 i to planer og med kælderen er det 136 m2. Mit hus er 70m2 og med kælderen er det 105m2. Jeg har en stor have på 100m2. Alle beboere har også store haver og vi har en husleje, der kan betales. Jeg sendte også en mail til kommunen om at det ikke var Landsbyggefonden, der stillede krav om sammenlægninger. Der kom mange beboere til beboermødet den 27.April. Jeg har aldrig set så mange til et beboermøde i Humlevænget. Mange fortalte, at de kom for at stemme for mit forslag om, at beboere ikke skal smide andre beboere ud og at boligsammenlægning skulle tages ud af helhedsplanen. Desværre fik jeg hverken lov til at fortælle om mit forslag eller fortælle, at det ikke var Landsbyggefonden, der ville have sammenlægninger og det jeg har talt med de beboere, der er blevet udpeget til boligsammenlægning om. Dirigenten ville ikke lade mit forslag komme til afstemning. Hvis forsamlingen krævede forslaget opretholdt, ville han trække sig som dirigent. Dette overrumplede og forvirrede forsamlingen. Jeg blev personligt meget dårligt behandlet af dirigenten. Sidenhen har jeg fundet ud af at dirigent Flemming Balle sidder i SAB s organisationsbestyrelse og dermed har økonomiske interesser i renoveringen. Desto dyrere og mere omfattende renoveringen bliver, desto flere penge i byggesagshonorarer til deling mellem ham og de andre i organisationsbestyrelsen. Jeg mener ikke,at han kan være habil som dirigent. Han oplyste ikke forsamlingen om den mulige interessekonflikt i denne sag, ligesom hans vejledning af forsamlingen i andre henseender må siges at være mangelfuld. Københavns kommune havde samme eftermiddag, som beboermødet skulle finde sted om aftenen, meddelt KAB og SAB, at kommunen med de argumentationer, som Ingeniørfirmaet Wissenberg A/S havde opstillet ikke ser anledning til lejlighedssammenlægning / nedlæggelse af lejemål i Humlevænget. Se Bilag 4. Desværre blev beboerne ikke oplyst om det på mødet og er heller ikke blevet oplyst om det efterfølgende. Det fandt jeg først ud af d. 28. april, dagen efter beboermødet, hvor jeg havde anmodet om aktindsigt i korrespondancen mellem KAB og Københavns kommune om helhedsplan og boligsammenlægning i Humlevænget. KAB har i ugerne op til vores afdelingsmøde d. 27.April forsøgt at få kommunen til at lave sammenlægninger med op til 18 boliger og ladet ingeniørfirmaet Wissenberg A/S varetage dialog og forhandlinger med kommunen.

5 5 KAB har ikke informeret kommunen om beboernes modstand mod sammenlægning og heller ikke om, at KAB ikke havde informeret beboerne om deres rettigheder og beboerdemokratiske muligheder i forbindelse med helhedsplanen. Den vedhæftede korrespondance var ubehagelig læsning.hvorfor forhandler et ingenørfirma på vegne af os i samarbejde med KAB? Jeg er bekymret for holdningen til os i almennyttige boliger. Jeg er bekymret for de økonomiske interesser KAB har i renovering og helhedsplaner. Så vidt jeg er orienteret, beregner de administrationshonorar på omkring 10% af den samlede byggesum. Ingeniørfirmaet har også økonomiske interesser i renovering og helhedsplan. Samme gælder organisationsbestyrelsen. Organisationsbestyrelsens medlemmer er beboere og beboervalgte og skulle varetage vores interesser, men det virker som om, de er mere optaget af egne interesser og ikke seriøst har forsøgt at støtte beboerne i denne sag. Endnu mere uforståeligt er det, at selvom beboerne på et afdelingsmøde stemmer nej til en helhedsplan om lejlighedssammenlægninger, så kan boligorganisationen omgøre denne beslutning efter almenlovens 37, stk. 4.Denne udvidede egenkontrol blev vedtaget I Organisationsbestyrelsen kan således beslutte, at vi skal have nye badeværelser eller anden omfattende renovering, også hvis det er nedstemt af beboerne. SAB s organisationsbestyrelse har økonomiske interesser i renovering og helhedsplaner via byggesagshonorarerne og honorarerne er store. Organisationsbestyrelsen har tildelt sig selv byggesagshonorarer siden1994.det er først inden for de sidste par år, det er blevet offentligt kendt.boligsammenlægninger i Humlevænget ville også udløse byggesagshonorarer. Eksempelvis vil modelplejehjemmet Det Nye Sølund ved søerne, der er budgetteret til 1.2 mia. kr. udløse byggesagshonorarer for omkring 1.1 mio. kr. til den 11 mand store lejervalgte organisationsbestyrelse.der er desuden mange andre renoveringer på vej. Det er påfaldende, at organisationsbestyrelsesmedlemmer ikke må have eget byggefirma, da de ikke må have økonomiske interesser i byggeri, men de kan paradoksalt nok pleje privatøkonomiske interesser i form af byggesagshonorarer via organisationsbestyrelsen. Der burde være mere kontrol med de store pengestrømme og de økonomiske interesser, der er på spil i det almennyttige område. Opsummerende med hjælp fra jurist Et fremadrettet forslag kunne være at sætte fokus på følgende tre forhold: 1. De lejervalgte organisationsbestyrelsesmedlemmer bør ikke have økonomiske interesser i gennemførelse - og navnlig fordyrelse - af omfattende renoveringer. Organisationsbestyrelsesmedlemmerne modtager med udgangspunkt i

6 6 driftsbekendtgørelsens 13 (bek. nr af ) et fast honorar for deres bestyrelsesarbejde. Imidlertid kan lovens udgangspunkt fraviges, og organisationsbestyrelsesmedlemmerne kan efter driftsbekendtgørelsens 31 tildele sig selv ekstra honorar, når der er tale om arbejder, der medfører lejeforhøjelse i en boligafdeling som det eksempelvis er tilfældet med helhedsplaner. Honorarets størrelse afhænger af byggesummen - ekstrahonoraret til organisationsbetsyrelsesmedlemmerne stiger i takt med byggeriets omkostninger. Initiativet til en dyr og omfattende helhedsplan kommer typisk fra organisationsbestyrelsen og administrationsselskabet. Muligheden for ekstra-honorarer i forbindelse med byggeog renoveringssager til organisationsbestyrelsen bør derfor afskæres, så udformning af omfattende renoveringsplaner ikke risikerer at blive påvirket af de lejervalgte organisationsbestyrelsesmedlemmers privatøkonomiske interesser. 2. I 2004 blev lejeloven for privat udlejning ændret, så lejere ikke længere kan opsiges på grund af lejlighedssammenlægninger. Et ønske om ombygning af ejendommen blev med snævre undtagelser ikke længere anset for et rimeligt grundlag at sætte mennesker ud af deres lejelejlighed. Men lejerne i almene ejendomme har ikke samme retssikkerhed. Efter 85, stk. 1, nr. 1, kan lejerne i almene lejeboliger godt opsiges og genhuses andtesteds, hvis boligorganisationen ønsker at gennemføre en ombygning i form af lejlighedssammenlægninger, og det lejede må fraflyttes. Det er ikke rimeligt, at man som lejer i en almen udlejningsbolig er stillet væsentlig ringere end lejere i privat udlejning, når det gælder opsigelsesbeskyttelse og retten til at blive i sin lejlighed. 3. Det er absurd, at et flertal af beboere kan beslutte, at et lille mindretal af andre beboere i samme boligafdeling skal siges op og smides ud af deres lejligheder, så nogle få kan drage fordel af større lejligheder. Det er meget udemokratisk og burde ikke kunne lade sig gøre. Som minimum burde det kræve kommunalbestyrelsens godkendelse ligesom i mange andre typer af sager med uenighed mellem en boligafdeling og boligorganisationen. Brigitte Cros Veksøvej Brønshøj

Jeg vil anmode Jer om at hjælpe med, at beboerdemokratiet bliver respekteret af SAB og KAB i forbindelse med renoveringen i Humlevænget.

Jeg vil anmode Jer om at hjælpe med, at beboerdemokratiet bliver respekteret af SAB og KAB i forbindelse med renoveringen i Humlevænget. Fra: Til: Emne: Dato: Vedhæftede filer: Brigitte Cros Louise Johannsen Vedr. Forslag om frivillighed mht badeværelser og ventilation fra beboermødet den 20. september 2017 i Humlevænget. Til udvalgsmødet

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 327 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 327 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 327 Offentligt 1 FORETRÆDE TIRSDAG D.23. MAJ 2017 KL. 15.45 I foretrædet vi gerne tale om beboerdemokrati, rationel drift, effektivisering

Læs mere

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne

Beslutningsprocessen. - set med beboernes øjne Beslutningsprocessen - set med beboernes øjne 1 Udgivelsesår: 2017 Udarbejdet for AlmenNet: Anita Damkjær Eriksen, projektleder, KAB, Trine Trampe, KAB, Maida Kasumovic, KAB, Lone Skriver, KAB, Anders

Læs mere

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014

Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Referat af ekstraordinært afdelingsmøde i Mosegårdsparkenden 26. juni 2014 Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af referent og stemmeudvalg 3. Hvad er en helhedsplan? 4. Bygningernes tilstand

Læs mere

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan.

Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Afd. 7 Højstruphave Velkommen til orienterende møde vedrørende helhedsplan. Dagsorden: Præsentation. Opfølgning på sidste møde Genhusning Spørgsmål Opfølgning. Opfølgning på sidste møde. Siden sidste møde

Læs mere

Sådan fungerer afdelingsmødet

Sådan fungerer afdelingsmødet Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 12 til afdelingsbestyrelserne: Sådan fungerer afdelingsmødet Hellerup 20.05.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget

Indhold. Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget Spørgsmål / svar vedr. renovering på Dianavænget I forbindelse med informationsmødet den 29. september 2015 og genhusningsmødet den 7. oktober 2015, er der blevet stillet en række spørgsmål som er blevet

Læs mere

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab

Målsætningsprogram for Herlev Boligselskab Målsætningsprogram for 2017 2021 Herlev Boligselskab Herlev Boligselskab www.herlev boligselskab.dk v/kab Vester Voldgade 17 1552 København V Målsætningsprogram 2016 2020 1 Indledning Herlev Boligselskab

Læs mere

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG

TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG TJEKLISTE TIL OPSTART AF EN BYGGESAG KORT OM FASEN I denne fase skal der skabes et grundigt fundament for at træffe de rigtige beslutninger for udviklingen i jeres afdeling. I skal også have planlægt og

Læs mere

MUNKEBJERGPARKEN. Information vedrørende planen og genhusning: Hvad skal der ske nu og de næste måneder. Spørgsmål

MUNKEBJERGPARKEN. Information vedrørende planen og genhusning: Hvad skal der ske nu og de næste måneder. Spørgsmål Information vedrørende planen og genhusning: Hvad skal der ske nu og de næste måneder. Spørgsmål HVOR STARTER VI RENOVERINGEN: Vi er i gang med at analysere og tage stilling til hvor vi skal starte renoveringen.

Læs mere

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012

Beboerinformation - Riddersborgparken. Afdelingsmødet den 6. september 2012 Beboerinformation - Riddersborgparken Afdelingsmødet den 6. september 2012 Riddersborgparken taber 3,2 millioner kroner om året For mange boliger på Lolland, men der er venteliste til Riddersborgpar- kens

Læs mere

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2

PAB Afd. 8. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 PAB Afd. 8 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 1 og Tranumparken 2 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med

Læs mere

Spørgsmål 8 Ministeren bedes oplyse, hvad der menes med udtrykket i 6 a forsvarlig og effektiv drift.

Spørgsmål 8 Ministeren bedes oplyse, hvad der menes med udtrykket i 6 a forsvarlig og effektiv drift. Boligudvalget 2008-09 L 208 Spørgsmål 7 Offentligt Boligudvalget Til: Indenrigs- og socialministeren Dato: 4. maj 2009 Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål: L 208 Forslag til

Læs mere

Workshop 3 Handler om økonomi

Workshop 3 Handler om økonomi Workshop 3 Handler om økonomi Hvad skal vi igennem Regelsæt og kompetencefordeling for den økonomiske styring af boligorganisationen og dens afdelinger Samspillet for at sikre økonomien til den daglige

Læs mere

Helhedsplan. Bellahøj

Helhedsplan. Bellahøj Helhedsplan Bellahøj Byggesagens parter - Indledning Roller og ansvar: Hvem er Landsbyggefonden? Hvad støtter fonden Københavns Kommunen? SAB, selskabet? SAB, afdeling Bellahøj? KAB? Byggesagens parter

Læs mere

Renovering af almene boliger via en helhedsplan

Renovering af almene boliger via en helhedsplan Renovering af almene boliger via en helhedsplan Denne folder beskriver de ting, der er ens for alle renoveringer via en helhedsplan. Vi tager dog altid udgangspunkt i den enkelte boligafdeling og de behov,

Læs mere

Rheumpark. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6

Rheumpark. Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Rheumpark Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Nedrivning af højhusene i Albjergparken 2 og 6 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhusene

Læs mere

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften

Referat. EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften B o l i g samarbejdet på Vestegnen 21. december 2016 Referat EKSTRAORDINÆRT BEBOERMØDE i Toften Dato og tid: 8. december 2016 kl. 17:30-20:30 Sted: Beboerhuset, Egelundsvej 2 Kl. 17:30: Ankomst, registrering

Læs mere

Humlevænget SAB. Referat fra eksordinært afdelingsmøde Helhedsplanen.

Humlevænget SAB. Referat fra eksordinært afdelingsmøde Helhedsplanen. Humlevænget SAB Referat fra eksordinært afdelingsmøde 20.09.2017. Helhedsplanen. Dagsorden 1. Velkomst og valg af dirigent 2. Valg af stemmeudvalg og referent 3. Helhedsplan Gennemgang af planens omfang

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde

Ordinært afdelingsmøde Ordinært afdelingsmøde Praksis gode ideer - eksempler På det årlige ordinære afdelingsmøde (beboermøde) vedtager beboerne budgettet og dermed huslejen for det kommende år. Gennemførelse af afdelingens

Læs mere

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013

Den almene sektor. Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 Den almene sektor Introkursus for boligsociale medarbejdere 22. oktober 2013 2 Hvad skal vi nå inden kl. 14.15? Det lovmæssige grundlag Hvordan hænger det sammen? Hvem bestemmer hvad? Beboerdemokratiet?

Læs mere

Ombygning af Hækkevold og Helleborg

Ombygning af Hækkevold og Helleborg Ombygning af Hækkevold og Helleborg - beslutningsoplæg til det fælles afdelingsmøde onsdag den 27. januar 2010 En helt nødvendig ombygning Boligerne i Hækkevold 9 15 (fsb) og Helleborg 9 15 (SAB) er små

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra Arkitekt- og ingeniørfirmaet KAAI - Kærsgaard & Andersen A/S.

Gæst: Kurt Sander fra Arkitekt- og ingeniørfirmaet KAAI - Kærsgaard & Andersen A/S. Afdeling 13 Referat fra afdelingsmødet den 12. september 2016, kl. 19:00. I mødet deltog: Beboere: 29 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Kirsten Christensen Erik Jensen Poul Erik Christensen

Læs mere

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd

Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd FYNS ALMENNYTTIGE BOLIGSELSKAB Afdeling Fyrreparken (01 15) Til beboerne i Fyrreparken Den 20. september 2017 Indbydelse til ekstraordinært afdelingsmøde afd. 01 15. Som oplyst i det tidligere omdelte

Læs mere

Afdeling 10 Asa-/Jættegården Helhedsplan - Nyhedsbrev

Afdeling 10 Asa-/Jættegården Helhedsplan - Nyhedsbrev ------------------------------------------------------------------------------------------- Det er planen, at i den periode, hvor Helhedsplanen gennemføres, vil der løbende blive udsendt Nyhedsbreve med

Læs mere

Temaaften - helhedsplaner

Temaaften - helhedsplaner Temaaften - helhedsplaner 1 Program Velkomst Baggrund for FællesBos planer og Landsbyggefonden Vejen til en helhedsplan Fortællinger fra virkeligheden Ca. 18.30 Pause Mini-workshop - rollerne i en renoveringssag

Læs mere

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1

T13. Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 T13 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Nedrivning af højhuset Tranumparken 1 Som I ved, har vi længe forsøgt at finde en løsning på at komme af med PCB-forureningen i højhuset Tranumparken 1. Som I

Læs mere

Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade. Tirsdag den 19. september 2017, kl

Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade. Tirsdag den 19. september 2017, kl Ordinært afdelingsmøde vedrørende budget 2018 i AKB Lundtoftegade Tirsdag den 19. september 2017, kl. 19.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmeudvalg 4. Godkendelse af

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 21. maj 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 28. maj 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet, Høje

Læs mere

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52

EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE AFD. 50, 51 OG 52 RENOVERING Til beboerne! Hermed indkaldes der til ekstraordinært afdelingsmøde. Mandag den 8. oktober 2012 kl. 19.00 i Sundheds- og Kvartershuset, Fyrkildevej

Læs mere

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej

Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Boligselskabet Domea København - Afdeling Gadekærvej Referat fra ordinært afdelingsmøde onsdag den 20. februar 2013 kl. 19.00 i Prøvehallen v/spinderiet. Til stede var: 50 husstande repræsenteret Endvidere

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 30. oktober 2017 Referat af kombineret bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård mandag den 2. oktober

Læs mere

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse.

Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle medlemmer fra boligselskabets organisationsbestyrelse. Mandag den 22. juni 2015 Klokken 18:30 19:40 Auditoriet, MCH Messecenter Herning, Vardevej 1, 7400 Herning REFERAT Der er cirka 135 deltagere til møder, inklusive medarbejdere fra administrationen og nogle

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 13AB

AAB Silkeborg Afdeling 13AB AAB Silkeborg Afdeling 13AB Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 16. september 2019 kl. 19.00 Deltagere: Antal beboere: Organisationsbestyrelse: 19 stemmeberettiget 38 stemmer 21 deltagere Joan

Læs mere

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP

STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP STYRINGSDIALOG DANSKE FUNKTIONÆRERS BOLIGSELSKAB, HØJE-TAASTRUP Danske FunktionæresBoligafdelings afdelinger i Høje-Taastrup Charlottegården Gadehavegård Sportorno Charlottegården Opførelsesår: 1975 405

Læs mere

Forslag, der ønskes behandlet på mødet, sendes til det lokale servicecenter: og skal være servicecenteret i hænde senest 14 dage før mødet afholdes.

Forslag, der ønskes behandlet på mødet, sendes til det lokale servicecenter: og skal være servicecenteret i hænde senest 14 dage før mødet afholdes. Skanderborg Ældreboligselskab Indkaldelse til repræsentantskabsmøde Onsdag den 16. september 2015 kl. 9.30 efter organisationsmødet. Mødet holdes i Fælleshuset, Rytterparken, Stilling, 8660 Skanderborg

Læs mere

Ekstraordinært afdelingsmøde i Smørum Gårdhuse mandag den 8. oktober 2018 kl på Balsmoseskolen, Æblevangen 126, 2765 Smørum

Ekstraordinært afdelingsmøde i Smørum Gårdhuse mandag den 8. oktober 2018 kl på Balsmoseskolen, Æblevangen 126, 2765 Smørum #JobInfo Criteria=KABside1# Referat Ekstraordinært afdelingsmøde i Smørum Gårdhuse mandag den 8. oktober 2018 kl. 19.00 på Balsmoseskolen, Æblevangen 126, 2765 Smørum Antal beboere: 117 beboere 96 lejemål

Læs mere

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter

Gentofte Ejendomsselskab. Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab Vedtægter Gentofte Ejendomsselskab 2015 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Gentofte Ejendomsselskab Boligorganisationen har hjemsted i Gentofte

Læs mere

Økonomiske incitamenter og kassetænkning forhindrer effektiv drift i den almene boligsektor.

Økonomiske incitamenter og kassetænkning forhindrer effektiv drift i den almene boligsektor. Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 349 Offentligt Den 31.05.2017 Økonomiske incitamenter og kassetænkning forhindrer effektiv drift i den almene boligsektor. Som aftalt ved

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI).

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI). Side 1/8 Afdeling 23 Referat fra afdelingsmøde mandag den 5. september 2016, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 20 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Ann Woidemann Birgit Søbygge Helle

Læs mere

Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab. Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål. Kapitel 2, Medlemskab og kapitalforhold

Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab. Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål. Kapitel 2, Medlemskab og kapitalforhold Vedtægter Nykøbing F. Boligselskab Kapitel 1, Navn, hjemsted og formål 1 Stk. 1. Boligorganisationens navn er Nykøbing F. Boligselskab Stk. 2. Dets hjemsted er Nykøbing F. 2 Nykøbing F. Boligselskab er

Læs mere

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT?

KLAR TIL NÆSTE SKRIDT? RENOVERING AFD. 3 NR. 1 AUGUST 2015 04 TEKNIKERNES DOM Dårligt isolerede ydervægge er årsagen til fugt- og kuldeproblemer. VIADUKTVEJ - RINGHOLMSVEJ - FRANK RYGÅRDS VEJ STATIONSVEJ - BAKKEVEJ - LINDHOLM

Læs mere

Notat Afdeling 08 - Beboermøde den Fælleshuset, Abildgårdsvej 40B. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Notat Afdeling 08 - Beboermøde den Fælleshuset, Abildgårdsvej 40B. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Side 1/7 Notat Afdeling 08 - Beboermøde den 03.06.2015 Fælleshuset, Abildgårdsvej 40B. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 13 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere

Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009

Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009 Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag d. 13. januar 2009 Bestyrelsen havde indkaldt til ekstraordinær generalforsamling med flgd. punkter på dagsordenen: 1. Renovering af facader og vinduer

Læs mere

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL

PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL PROJEKTET_ OFTE STILLEDE SPØRGSMÅL I rækkehusene er der tegnet en trappe ned til det nederste niveau i baghaven er det muligt for kørestolsbrugere at få adgang til haven på en anden måde Nej, det er ikke

Læs mere

Referat fra Beboermøde tirsdag den 14. september 2016 Dagsorden:. 1. Valg af dirigent 2. Valg af stemmetællere og referent 3. Afdelingsbestyrelsens beretning 4. Fremlæggelse af regnskab 2015 til orientering

Læs mere

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI).

Gæst: Kurt Sander fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen (KAAI). Side 1/8 Afdeling 21. Referat fra afdelingsmøde den 8. september 2016, kl. 18,30. I mødet deltog: Beboere: 22 incl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Dorthe Kirch Michael Jensen Niels Nielsen

Læs mere

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering

Østjysk Bolig, afdeling 3, Ryhaven - anmodning om garanti for lån til renovering Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra MTM Dato 25. november 201425. november 2014 anmodning om garanti for lån til Der ydes kommunal garanti til Østjysk Boligs afdeling 3, Ryhaven, så afdelingen

Læs mere

Vedtægter Boligselskabet AKB, København - med i KAB-fællesskabet 2010

Vedtægter Boligselskabet AKB, København - med i KAB-fællesskabet 2010 Vedtægter Boligselskabet AKB, København 2010 Vedtægter for Boligselskabet AKB, København Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligselskabet AKB, København med

Læs mere

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen.

Det gældende vedligeholdelsesreglement har du fået sammen med lejekontrakten i forbindelse med indflytningen. Velkommen i fsb fsb ønsker dig velkommen i din nye bolig. Denne pjece giver svar på mange af de spørgsmål, der kan opstå, når man flytter ind i en almen bolig. På fsb s hjemmeside www.fsb.dk kan du finde

Læs mere

Fra markvandring til budget

Fra markvandring til budget I denne præsentation fortæller vi hvordan afdelingens budget hænger sammen med markvandringen. Markvandring Markvandringen er det første skridt afdelingen tager, når næste års budget skal påbegyndes. HVAD

Læs mere

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A)

Vivabolig - Afd Store Tingbakke almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) Punkt 5. Vivabolig - Afd. 15 - Store Tingbakke - 217 almene boliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A) 2012-52587 By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

GUIDE RENOVERINGER, DER IKKE ER STØTTET AF LANDSBYGGEFONDEN

GUIDE RENOVERINGER, DER IKKE ER STØTTET AF LANDSBYGGEFONDEN Forord GUIDE RENOVERINGER, DER IKKE ER STØTTET AF LANDSBYGGEFONDEN ALMENE BOLIGER 01 Indhold INDHOLD 03 04 06 08 INTRODUKTION BAGGRUND FORBEDRINGS- OG VEDLIGEHOLDELSESARBEJDER INDIVIDUELLE FORBEDRINGER

Læs mere

Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00

Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00 AFDELING NØRREBY Referat af Afdelings-/budgetmødet tirsdag den 29. januar 2004 kl. 19,00 1. Velkomst og valg af dirigent Marianne Benjovitz bød alle velkommen. Henning Bryld blev valg som dirigent Henning

Læs mere

Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal

Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal Referat Repræsentantskabsmøde den 11. april 2013, kl. 12 KAB, Studiestræde 38, mødelokale 3, 3. sal Til stede Nina Messerschmidt, Christine Langer, Svend Borgreen, Ole Nyholm, Bente Sørensen, Hanne M.

Læs mere

DVB FYN LANGELAND Ekstraordinær Generalforsamling

DVB FYN LANGELAND Ekstraordinær Generalforsamling DVB FYN LANGELAND Ekstraordinær Generalforsamling Referat fra ekstraordinær generalforsamling tirsdag den 22. september 2015, kl. 18.00 hos Boligkontoret Danmark, Sivlandvænget 27B, 5260 Odense S. Tilstede:

Læs mere

Vallensbæk Boligselskab. Vedtægter

Vallensbæk Boligselskab. Vedtægter Vallensbæk Boligselskab Vedtægter 2010 Vedtægter for Vallensbæk Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Vallensbæk Boligselskab. Boligorganisationen

Læs mere

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen.

På vegne af Boligselskabet Friheden ansøges hermed om Hvidovre Kommunes behandling og godkendelse af Skema A-ansøgningen. Hvidovre #JobInfo Kommune Criteria=KABside1# Att.: Lars Belt Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre 31. oktober 2012 Rev. 1. november 2012 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63 10 01 Boligselskabet

Læs mere

Skoleparken 1. Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30. Dagsorden:

Skoleparken 1. Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30. Dagsorden: Skoleparken 1 Referat af afdelingsmøde 2012 onsdag 23. maj 2012 kl. 18.30 Dagsorden: 1. Valg af stemmeudvalg 2. Valg af dirigent 3. Godkendelse af forretningsorden 4. Orientering om status på helhedsplan/tilstandsvurdering

Læs mere

Hvem bestemmer hvad i DUAB?

Hvem bestemmer hvad i DUAB? Kære afdelingsbestyrelse DUAB-retningslinie nr. 7 til afdelingsbestyrelserne: Hvem bestemmer hvad i DUAB? Hellerup 28.02.2008 DUAB s organisationsbestyrelse har besluttet disse retningslinier, som har

Læs mere

Gæst. Niels Andersen fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen.

Gæst. Niels Andersen fra arkitekt og ingeniørfirmaet Kærsgård & Andersen. Side 1/7 Afdeling 22. Referat fra afdelingsmødet den 30. august 2016 kl. 19.00. I mødet deltog: Beboere: 12 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Tom Nielsen Tommy Gyrithholm Annemette

Læs mere

SAB repræsentantskabsmøde 26. januar 2017 Oversigt over kandidater til organisationsbestyrelsen

SAB repræsentantskabsmøde 26. januar 2017 Oversigt over kandidater til organisationsbestyrelsen SAB repræsentantskabsmøde 26. januar 2017 Oversigt over kandidater til organisationsbestyrelsen Organisationsbestyrelse Valg af næstformand 2017-19 Frank Sass 1. SAB skal i kraft af sin størrelse være

Læs mere

BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI. Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse

BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI. Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse Side 1 af 5 BORGER VIRKSOMHED BY OG KULTUR POLITIK OG DEMOKRATI OM KOMMUNEN Dagsordener og referater Åbenhed Udvalg Politikker og strategier Få indflydelse Budget Råd og nævn Valg Om dagsordener og referater

Læs mere

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen.

Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen. Side 1/5 Afdeling 13. Referat fra afdelingsmødet den 16. september 2013, kl. 19,00. I mødet deltog: Beboere: 31 inkl. afdelingsbestyrelsen. Fra afdelingsbestyrelsen: Kirsten Christensen Erik Jensen Poul

Læs mere

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen

Tilsynet med det støttede boligbyggeri. Politisk Beslutningskompetenceplan. Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen Tilsynet med det støttede boligbyggeri Politisk eslutningskompetenceplan Godkendt den xx.xx.xxxx af Kommunalbestyrelsen 1 Indhold Politisk eslutningskompetenceplan... 1 Styrelsesvedtægten:... 3 Generelle

Læs mere

Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej Afdeling EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 1. juni 2015 kl HELHEDSPLAN 22.

Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej Afdeling EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 1. juni 2015 kl HELHEDSPLAN 22. Toftemarken / Klintemarken / Frilandsvej Afdeling 7502 EKSTRAORDINÆRT AFDELINGSMØDE 1. juni 2015 kl. 19.00 HELHEDSPLAN 22. maj 2015 Side 1 EKSTRA INFO inden ekstraordinært afd.møde den 1. juni 2015. Baggrund

Læs mere

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken

få klar besked om renoveringen af Hanebjælken Hjælp udefra Hvis beboerne siger ja, vil Landsbyggefonden støtte renoveringen med mange mio. Læs mere side 2 Teknikernes dom Tagpladerne smuldrer, og vægge revner. Tiden er løbet fra de gamle løsninger.

Læs mere

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012

REFERAT AF STYRINGSDIALOGMØDE MED LÆGEFORENINGENS BOLIGER V/ FÆLLESADMINISTRATIONEN AF 2009 DEN 10. DECEMBER 2012 1 Deltagere Fællesadministrationen af 2009 Lone Lund Rasmussen (Fællesadministrationen af 2009) Kasper Nørballe (Fællesadministrationen af 2009) Alex Rasmussen (Lægeforeningens Boliger) Københavns Kommune

Læs mere

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne

Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Retningslinje nr. 12 til afdelingsbestyrelserne Sådan fungerer beboermødet I denne retningslinje vil vi beskrive, hvordan beboermødet (også kaldet afdelingsmødet i DUAB regi) fungerer og hvilket ansvar

Læs mere

Svar: Jeg synes, det er rigtigt fint, at der sættes fokus på energiområdet med de stillede spørgsmål. Dét vil jeg gerne kvittere for.

Svar: Jeg synes, det er rigtigt fint, at der sættes fokus på energiområdet med de stillede spørgsmål. Dét vil jeg gerne kvittere for. Boligudvalget 2009-10 BOU alm. del Svar på Spørgsmål 302 Offentligt Socialministeriet 26. april 2010 Almen bolig & Boligøkonomi Det talte ord gælder Samrådsspørgsmål AJ: Vil ministeren på baggrund af artiklen

Læs mere

Bygherre: Vivabolig, afdeling 4 (tidligere Boligselskabet Østparken, afdeling 6)

Bygherre: Vivabolig, afdeling 4 (tidligere Boligselskabet Østparken, afdeling 6) Punkt 7. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Ansøgning om støtte (skema A). 2013-9584. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent

Åhaven. Dagsorden: Præsentation: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent ÅHAVEN Præsentation: Dagsorden: 1. a. Valg af dirigent b. Valg af referent 2. Orientering om status for helhedsplanen i Åhaven: - Hvad er der sket siden sidst. - Hvad skal der ske. - Skønnet tidsplan.

Læs mere

AAB Silkeborg Afdeling 11AB

AAB Silkeborg Afdeling 11AB AAB Silkeborg Afdeling 11AB Referat af ordinært afdelingsmøde afholdt den 6. september 2018 Deltagere: Antal beboere: 4 Organisationsbestyrelse: Driftskontor: Administration: Susse Ibsen Allan Oldenburg

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i Boligforeningen VIBO torsdag, den 24. november 2016, kl i Sankt Peders Stræde 49 A, 1. sal, 1453 København K

Referat af repræsentantskabsmøde i Boligforeningen VIBO torsdag, den 24. november 2016, kl i Sankt Peders Stræde 49 A, 1. sal, 1453 København K Referat af repræsentantskabsmøde i Boligforeningen VIBO torsdag, den 24. november 2016, kl. 18.30 i Sankt Peders Stræde 49 A, 1. sal, 1453 København K Der var i alt 38 fremmødte. 30 fra 1. kreds, 4 fra

Læs mere

SAB repræsentantskabsmøde 26. januar 2017 Dagsorden: Forretningsorden Forslag Valg

SAB repræsentantskabsmøde 26. januar 2017 Dagsorden: Forretningsorden Forslag Valg SAB repræsentantskabsmøde 26. januar 2017 Dagsorden: Forretningsorden Forslag Valg Dagsorden 1. Velkomst v/ John B. Sørensen, formand 2. Valg af dirigent A. Godkendelse af forretningsorden B. Valg af

Læs mere

1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark.

1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1 Boligorganisationens navn er Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark. I det følgende Eskemosepark. Boligorganisationen har hjemsted i Birkerød, Rudersdal Kommune.

Læs mere

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017

Dagsorden styringsdialogmøde den 20. november 2017 Dato: 20.11.2017 Tid: 13:00 Sted: Allingåbro Ansvarlig: Anthony Le Journalnr.: 17/14985 Deltagere: Tommy E. Hansen (Formand for bestyrelsen) Kenneth T. Hansen (Direktør for Randers bolig) Mogens T. Clingman

Læs mere

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP

STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP STYRINGSDIALOG BOLIGSELSKABET AKB TAASTRUP AKB Taastrups afdelinger i Høje-Taastrup Taastrupgård Blåkildegård Taastrup Valhøj Taastrupgård Opførelsesår: 1972 913 boliger, etagebyggeri Blåkildegård Opførelsesår:

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 7. december 2016 ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT til ordinært møde tirsdag 6. december 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt

By- og Landskabsudvalget Møde den kl Side 1 af 5. Punkt Punkt 9. Vivabolig - Rughaven og Hørhaven m.fl. - 380 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart (Skema B) 2014-189705 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Forslag, der ønskes behandlet på mødet, sendes til det lokale servicecenter:

Forslag, der ønskes behandlet på mødet, sendes til det lokale servicecenter: Boligselskabet Domea, Juelsminde Indkaldelse til repræsentantskabsmøde Tirsdag den 22. september kl. 17.00 Mødet holdes i Fælleshuset, Syrenvænget 2, Juelsminde Der vil være spisning under mødet, derfor

Læs mere

Vedtægter Lyngby Boligselskab 2014

Vedtægter Lyngby Boligselskab 2014 Vedtægter Lyngby Boligselskab 2014 Vedtægter for Lyngby Boligselskab Kapitel 1 Navn, hjemsted, medlemskab og formål 1. Boligorganisationens navn er Lyngby Boligselskab. Boligorganisationen har hjemsted

Læs mere

Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Munkegård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 12. november 2012 Referat af kombineret bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Munkegård Sted og tidspunkt Afdelingsbestyrelsens

Læs mere

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb?

velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? velkommen i fsb når du flytter ind mens du bor her her kan du få hjælp hvem er fsb? indhold Når du flytter ind Syn og rapport ved indflytningen Mens du bor her At bo i en almen bolig Beboerne har indflydelse

Læs mere

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer.

Velkomst ved formanden og optælling af fremmødte repræsentantskabs medlemmer. Der deltog 41 repræsentantskabsmedlemmer. REPRÆSENTANTSKABSMEDLEMMERNE I VEJEN BOLIGFORENING Vejen Boligforening Banegårdspladsen 2 6600 Vejen Tlf. 75360555 post@vejenbolig.dk www.vejenbolig.dk CVR-nr. 57306513 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde

Læs mere

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen?

Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? Hvad betyder hård ghetto -mærkatet for os i Skovparken og på Skovvejen? 15. april 2019 Kære beboere Regeringen har sammen med et bredt flertal i Folketinget besluttet, at der skal laves udviklingsplaner

Læs mere

Hvidovre Kommune Rådhuset Att.: Tom Rasmussen Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. LBF Jnr. 375

Hvidovre Kommune Rådhuset Att.: Tom Rasmussen Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre. LBF Jnr. 375 Hvidovre Kommune Rådhuset Att.: Tom Rasmussen Hvidovrevej 278 2650 Hvidovre Avedøre Boligselskab 3504-2/0011 Avedøre Stationsby Nord Helhedsplan Renovering af badeværelser, lejlighedssammenlægning, ombygning

Læs mere

Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj Beder - omdannes til almen ældreboligafdeling under ALBOA - Almen Boligorganisation Aarhus

Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj Beder - omdannes til almen ældreboligafdeling under ALBOA - Almen Boligorganisation Aarhus Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 3. maj 2016 Åben dagsorden Omdannelse af Bofællesskabet Stenhøj Beder til almen Den selvejende institution - Bofællesskabet Stenhøj

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 30. oktober 2012 Referat af: Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato og -tid: onsdag

Læs mere

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne.

Kommunen: Til efterretning. Nærmere herom under afdelingerne. REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet Alliken Dato: 4. juni 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Maja Hansen Forretningsfører

Læs mere

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken

Genhusning. Vejledning om genhusning i Skoleparken Genhusning Vejledning om genhusning i Skoleparken 11-12-2013 Indhold Genhusning hvad betyder det... 2 De fleste skal ikke genhuses... 2 Varig genhusning... 2 Skal jeg genhuses varigt?... 2 Bliver jeg hørt?...

Læs mere

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN

GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 RENOVERING AF GAULUMPARKEN GAULUMPARKEN INFORMATIONSMATERIALE #3 APRIL 2019 1 KÆRE BEBOERE Renoveringsprojektet har været længe undervejs, men nu er det snart tid til, at I skal stemme om helhedsplanen for Gaulumparken. Du kan også

Læs mere

Notat. Beboerdemokrati

Notat. Beboerdemokrati Notat Beboerdemokrati For de fleste, som bor alment, er beboerdemokratiet - det at beboerne har indflydelse på dagligdagen i deres boligområde og også på udviklingen heraf - den naturligste ting i verden.

Læs mere

Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse.

Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. Side 1/6 Notat Afdeling 23 - Beboermøde den 22.04.2015, kl. 19.00, Sdr. Kongevej 66. Angående opfølgning på 360 graders eftersyn/ tilfredshedsundersøgelse. I mødet deltog: Beboere: 10 incl. afdelingsbestyrelsen.

Læs mere

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo

Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Vedtægter for CVR 3517 8953 Den selvejende almene ungdomsboliginstitution, Startbo Navn, hjemsted og formål 1. Den selvejende almene ungdomsboliginstitutions navn er: Startbo Stk. 2. Ungdomsboliginstitutionen

Læs mere

Deltagere fra bestyrelsen: Hans Peder Andersen, formand Lis Højsager, næstformand Kim Karmar Jensen. Kjeld Vellier Heidi Schöwing-Hansen

Deltagere fra bestyrelsen: Hans Peder Andersen, formand Lis Højsager, næstformand Kim Karmar Jensen. Kjeld Vellier Heidi Schöwing-Hansen BSB Lunderskov Referat fra repræsentantskabsmøde tirsdag den 24. september 2013 kl. 18.30 Mødet holdes i Lunderskov Hallen, Kobbelvænget 1, 6640 Lunderskov Dagsorden Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010

Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Forretningsorden for VA s bestyrelse Juni 2010 Kap. 1. Organisationsbestyrelsens beføjelser 1. Bestyrelsens sammensætning Bestyrelsen består at 7 medlemmer. Ethvert medlem er stemmeberettiget. Derudover

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956

VEDTÆGTER. for. Aalborg Boligselskab af 1956 VEDTÆGTER for Aalborg Boligselskab af 1956 Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Stk. 1. Boligorganisationens navn er Aalborg Boligselskab af 1956. Boligorganisationen har hjemsted i Aalborg Kommune. Stk.

Læs mere

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ

INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ INFORMATIONSMØDE 5. MARTS 2019 PLANERNE FOR RÆKKEHUSENE PÅ LANGHUSVEJ PROGRAM Kl.17.00 Kl.17.10 Kl.17.30 Kl.17.45 Kl. 18.00 Kl.18.30 Kl.19.00 Velkommen v/ Bjarne Larsson, adm. direktør fsb Beboernes spørgsmål

Læs mere

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015

Bestyrelsens beretning på. repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Bestyrelsens beretning på Telefon 62 21 19 76 Fax 62 20 10 10 Website www.svanbo.dk E-mail post@svanbo.dk Bankkonto Nordea 2680-7040263033 repræsentantskabsmødet den 10. juni 2015 Jeg har gennem de seneste

Læs mere