IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR"

Transkript

1 IDÉKATALOG SKOLEKONKURRENCE FOR KLASSER 28. JANUAR FEBRUAR 2019

2

3 Forord: Med Vinterbogen vil vi gerne sætte fokus på oplevelser ved at læse. Vinterbogen er et tilbud fra de danske biblioteker til deres lokale skoler. Det handler om at dele sin begejstring for at læse og denne begejstring kan også være kritisk. Det er læselysten, vi vil fremme. Og dem der bedst inspirerer børnene, er børn selv. Derfor lægger Vinterbogen også op til fællesskabet i læsningen. Læsning er først rigtig god, når den deles med andre. En oplevelse bliver bedre, når vi er flere om den. Vi læser forskelligt. Nogen hurtigt, andre langsomt. Nogen ligger ned, andre sidder i bussen. Nogen læser højt, andre får læst højt. Men meningen er, at lige meget hvad, skal det være dejligt og spændende at læse. Idékataloget er lavet med henblik på at inspirere til tiltag, der kan fremme læselysten og lysten til at dele. Nogle ideer er simple, andre kræver en smule mere. I skal ikke nødvendigvis kopiere ideerne en til en, men bruge det som anledning til at gentænke nogle af de arrangementer, I ellers udbyder på biblioteket og i klassen. Vi har af og til markeret, hvilke ideer vi synes passer til hhv. biblioteksrummet og klasserummet, men man må stjæle med arme og ben. God fornøjelse Skabt i tæt samarbejde mellem:

4 1. Litteraturens forskelligheder Litteraturen er mangfoldig og forskelligartet og taler til os på mange måder. Vi opfordrer til at udforske litteraturens formater og genrer og de forskellige greb, som romaner, digte, noveller, fagbøger, billedbøger, tegneserier osv. anvender. Hvad er forskellen eksempelvis på romaner og noveller, hvilke greb bruger de, og bliver læseoplevelsen anderledes af deres forskelligheder? Ideer til skolen Sæt ord på din yndlingsbog (en litteratursamtale) Den enkelte elev i klassen fortæller om den litteratur, som eleven bedst kan lide at læse. Hvorfor er det godt; Er det for eksempel den følelsesmæssige oplevelse, er det fordi bogen har givet nye indsigter eller måske noget helt andet? Her er et eksempel på 5 spørgsmål, skabt af Josefine Jack Eiby, man kan bruge i en litteratursamtale: Billedbøger som format Billedbøger er absolut ikke kun til mindre børn. I billedbøger skal man ikke kun forholde sig til teksten, men også til bogens billedside og det, der skabes mellem teksten og billederne. Der findes mange flotte, betagende og eftertænksomme billedbøger, som kan være en stor oplevelse at læse og diskutere sammen. Hvis man har brug for inspiration til, hvilke bøger man skal vælge, så har Høst&Søn lagt litteraturguides ud til fri afbenyttelse på deres hjemmeside. Der ligger både guides som er rettet mod indskolingen og mellemtrinnet:

5 Ideer til biblioteket Billedfortællinger Billedfortællinger er et spændende format at læse højt og diskutere sammen efterfølgende. Spændende bøger kunne være Du og jeg af Synne Lea og Stian Hole eller hund af Tina Sakura Bestle. I højtlæsningssituationen er det inspirerende at kunne se illustrationerne samtidig find et mørkt rum og projekter det op på væggen. Sæt ord på en bog Hvorfor er det, at vi kan lide nogen bøger frem for andre? Hvad er det ved dem, som vi godt kan lide? Er det fordi, de præsenterer en ny virkelighed? Eller er det den følelse, bogen giver os? Eller måske fordi vi bliver klogere af at læse dem? Det kan godt være svært at sætte ord på, hvorfor man kan lide en bog. Eleverne kan tagge deres yndlingsbog med udsagn og ord, som de synes, beskriver deres bog bedst. Præfabriker f.eks. ord, følelser og udsagn, og eleverne skal derefter komme med bud på, hvorfor det passer med deres yndlingsbog. Litteraturens forskelligheder Præsentation af litteraturens mange udtryk. Lav en booktalk, der formidler de mange forskellige materialer, der findes på bibliotekerne. Hvad er det, de kan? Digtene, novellerne, billedbøgerne, de grafiske romaner, tegneserierne, fagbøgerne, de litterære apps, lydbøgerne osv. Både i sig selv, men måske også i forhold til hinanden. Læselysten kan forsvinde, hvis eleven konstant møder samme genre eller format, som måske ikke tiltaler lige netop dem.

6 2. Den visuelle oplevelse Når vi deler vores litterære oplevelser, gør vi det ofte verbalt og på skrift, f.eks. via boganmeldelser. Men hvordan ville det se ud, hvis vi gør det visuelt? Disse elementer er oplagte at dele på biblo.dk, hvis man deltager i Vinterbogens skolekonkurrence. Ideer både til skolen og biblioteket. Bogstemning Bookface

7 Fotocollage Tag et billede eller tegn dit yndlingslæsested

8 3. Litteratur i (nye) sammenhænge Den ramme, der er omkring læsningen, betyder noget for vores oplevelse af litteraturen. Den kan samtidig give noget ekstra, så alle er motiverede også de elever der ikke synes læsningen i sig selv nødvendigvis er så sjovt. Det kan man selvsagt gøre på rigtig mange måder, og kun fantasien sætter grænser. Vi har samlet et par idéer, der spænder fra det, der er lige til at gå til, og det der kræver lidt mere forberedelse. Idéer til biblioteker og skoler Skab 3D-stemning Gør noget særligt stemningsfuldt ud af læsningen: Byg Aladdins hule og læs 1001 nats eventyr, læs gysere i stearinlysets skær, læs Narnia-bøgerne inde i et skab osv. På tur med din bog Brug jeres lokale steder: Læs vikingehistorier ved Vikingeskibsmuseet, en fodboldbog på fodboldbanen, læs Ronja Røverdatter i skoven mm. Bogbingo Læg et konkurrenceelement ind med små lokale gevinster, f.eks. Bogbingo Hvidovre Bibliotekerne lavede denne her til Sommerbogen:

9 4. Fællesskabet i litteraturen Fællesskabet i litteraturen er der, hvor vi deler oplevelsen af læsning med andre. Fællesskab kan forstås på mange måder: fællesskab om at læse højt for hinanden, fællesskab og samarbejde mellem skole og bibliotek, fællesskab om at skabe gode steder for læsning og meget mere. Idéer til skolen Genindspil en scene Spil et teaterstykke og optag det på film. Klassen sætter et lille teaterstykke op over en bog med hovedpersoner, omgivelser, lyd og billede, således at alle kan være med. Denne er oplagt at dele som Den kreative fællesoplevelse på biblo.dk, hvis I deltager i Vinterbogens konkurrence. Fælles maleri Skab et fælles maleri hvor I maler en scene fra bogen eller forsøger at indfange bogens tema. Oplagt at dele som Den kreative fællesoplevelse på biblo.dk, hvis I deltager i Vinterbogens konkurrence. Tegn en anden forside til bogen Lav en brainstorm hvor I diskuterer hvilke elementer, I synes, er vigtigst i bogen, og se om I kan skabe en ny forside ud fra dette. Dette er også en måde at motivere analyseteknik. Oplagt at dele som Den kreative fællesoplevelse på biblo.dk, hvis I deltager i Vinterbogens konkurrence. Læsepatrulje Denne opskrift på en læsepatrulje er kun pixiudgaven af det flotte arbejde Kolding har bedrevet. Yderligere inspiration kan findes her: dk/l%c3%a6sepatruljen Ældre (5.-7. årgang) elever er rollemodeller for yngre årgange. Hvordan: Der rekrutteres elever fra de nævnte klassetrin f.eks. via PLC-læreren i samarbejde med dansklærere. Gruppen afholder læsepatruljemøder hver 14. dag med PLC-læreren, hvor aktiviteterne aftales. Aktiviteter: Læsepatruljerne er med til biblioteksorientering på skole- eller folkebiblioteket. Eleverne er med til at finde gode bøger til yngre elever. Bogvalg på skolens bibliotek. Læser højt for og sammen med f.eks klasser. Skriver anmeldelser på Biblo.dk. Indretter et læsemiljø med de yngre elever. Laver quizzer/kahoots om bøger til de yngre elever. Laver bogudstillinger i PLC. Afvikler læsemaraton sammen med PLC-læreren.

10 Idéer til biblioteket Fælles booktalk som stafet Bibliotekaren starter med at fortælle om en god bog. Den elev, der kan finde en kobling mellem bibliotekarens bog og en bog eleven har læst, overtager stafetten. Koblingen kan både være på tema, karakterer, hvor foregår bogen mm. Bibliotekaren kommer med gode inputs, hvis eleverne går i stå. Findes der andre gode bøger, der ligner de omtalte? Udstil børnenes læseoplevelse Børns læseoplevelse er vigtig for andre. Lav en udstilling med tegninger af bogoplevelser og sæt dem op på biblioteket i en udstilling. Forsideworkshop Workshop, hvor børnene tegner forsider til deres yndlingsbøger, sammen med en lokal kunstner eller kreativ bibliotekar. Lav en udstilling med dem sammen med relevante bøger.

11 #Vinterbogen Del din læseoplevelse på Instagram, og vær med til at inspirere endnu flere børn til læsning! Biblo regrammer de bedste. Husk at skaffe forældresamtykke, hvis der gengives billeder af børn under 18 år. Har du en god idé til næste udgave af idékataloget? Send meget gerne til Hvis vi tager din idé med, markeres det naturligvis f.eks. med bibliotekets eller skolens logo.

12 #Vinterbogen

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek FOR ELEVER I 5. + 6. + 7. KLASSE KOLDING KOMMUNE / SKOLEÅRET 2018 + 2019 2 Denne brochure henvender sig til

Læs mere

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger

Hvad er foldebøger? 3 ideer til foldebøger Hvad er foldebøger? En foldebog er helt enkelt en lille bog, som eleven selv folder og udfylder med indhold. Folebøger kan være meget avancerede, men de kan også laves helt simple - som vi giver eksempler

Læs mere

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek

kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek kildahls.com Opret en LÆSEPATRULJE på dit PLC & spark læselysten i gang på Kolding Bibliotek FOR ELEVER I 5. + 6. + 7. KLASSE KOLDING KOMMUNE / SKOLEÅRET 2018 + 2019 2 Denne brochure henvender sig til

Læs mere

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19

LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 LYNGBY - TAARBÆK BIBLIOTEKERNES SKOLEPROGRAM SKOLEÅRET 18 /19 Kære underviser Vi har glædet os meget til at kunne præsentere dig for et samlet tilbud for skolerne i Lyngby-Taarbæk Kommune. På Stadsbiblioteket

Læs mere

BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION

BIBLIOTEKSORIENTERING OG INTRODUKTION Skoletilbud 2017 1 Udarbejdet af: Aalborg Bibliotekerne /2017 INDHOLD Biblioteksorientering og introduktion...4 Booktalk... 5 Introduktion til faglig læsning...6 Gamezone... 7 Kick off til temauger...8

Læs mere

Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo. Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe

Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo. Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe Lyt til lydbøger Lyd og bog Bogstavsludo Bogtips Læsekasser Det fortællende tæppe Bevægelseslege (f.eks sprogfitness) Dyk ned i forfatterskab(er) Citatklemmer med boganmeldelser Rollespil Mal til historien

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Hvordan løfter vi elevernes læselyst? Trine Risom-Andersen

Hvordan løfter vi elevernes læselyst? Trine Risom-Andersen Hvordan løfter vi elevernes læselyst? Trine Risom-Andersen Program Skab læselyst Struktur i læsebåndet Læseaktiviteter Læsning og PLC Bøger, der skaber læselyst Danske børn og unge læser for lidt for langsomt

Læs mere

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE

SKOLETILBUD 18/19 TIL KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE SKOLETILBUD 18/19 TIL 1. -8. KLASSE HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2018/2019 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skoleåret 2018-2019,

Læs mere

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig

Kontakt. Vi glæder os til at høre fra dig Kontakt Hvis du ønsker at booke et eller flere af tilbuddene i denne folder, eller hvis du har forslag, spørgsmål eller andre kommentarer, kan du rette henvendelse til de forskellige biblioteker. Hedensted

Læs mere

Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20

Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20 Lyngby-Taarbæk bibliotekernes skoleprogram skoleåret 19/20 Kære underviser Vi har glædet os til at kunne præsentere dig for vores skoleprogram, der er Lyngby-Taarbæk bibliotekernes samlede tilbud til

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

HILLERØD BIBLIOTEKERNE

HILLERØD BIBLIOTEKERNE 0 2 / 9 1 D U B L I T E L SKO HILLERØD BIBLIOTEKERNE 1 VELKOMMEN PÅ BIBLIOTEKET 2 HILLERØD BIBLIOTEKERNES SKOLETILBUD 2019-2020 Hillerød Bibliotekerne er glade for at kunne præsentere vores nye skolekatalog

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i efteråret 2015. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til dine elevers læselyst og

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret marts 2016 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

VIL DU OG KLOG? SÅ LÆS EN BOG

VIL DU OG KLOG? SÅ LÆS EN BOG VIL DU VÆRE SUND OG KLOG? SÅ LÆS EN BOG 1 LÆSNING SOM VEJEN TIL FLOW Flow handler om at have kontrol over sin egen koncentration i en sådan grad, at du kan lukke ned for forstyrrelser og ting, der ellers

Læs mere

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1

Gode ideer til oplæsning. Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning Ishøj Kommune 1 Gode ideer til oplæsning: 0-3 årige Gør det kort Helt små børn kan kun koncentrere sig i kort tid. Når dit barn ikke gider mere, så stop. 5 minutter er lang tid

Læs mere

Barske. billedbøger. VIA Center for Undervisningsmidler

Barske. billedbøger. VIA Center for Undervisningsmidler Barske billedbøger VIA Center for Undervisningsmidler Barske billedbøger en vanskelig virkelighed i et billedbogsunivers Materialekassen Barske billedbøger en vanskelig virkelighed i et billedbogsunivers

Læs mere

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt

Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Lærervejledning: At sanse naturen langsomt Forløb: At sanse naturen langsomt Målgruppe: Indskoling Fag: Dansk, billedkunst Christen Dalsgaard: Solplettet bøgestamme, 1852 Indledning: I materialet her kan

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole HØRSHOLM BIBLIOTEK LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole INDHOLD Forord/booking 3 Kend dit bibliotek 1 5 Genreforståelse: eventyr 6 Kend dit bibliotek 2 7 Forløb om Jakob Martin Strid

Læs mere

Handleplan for læsning på Rougsøskolen Mellemtrinnet

Handleplan for læsning på Rougsøskolen Mellemtrinnet Handleplan for læsning på Rougsøskolen Mellemtrinnet - Læsehastighed - automatisering af læsefærdigheder - Læselyst Den fortsatte læsning: - At læse for at lære Læsemåde - Læse skønlitt./faglitt. Romaner

Læs mere

Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan?

Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan? Nina Christensen Hvad er det børnelitteraturen kan? Kursus for bogstartbiblioteker 4. november Høje Taastrup 6. november Randers 1.Forskning 2.Formidling 3.Forfatterskole 4.Bibliotek Master i Børnelitteratur

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER MARS ER FOR TABERE Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet

Læs mere

Manga Crossover: Visuelle skriveværksteder i Helsingør

Manga Crossover: Visuelle skriveværksteder i Helsingør Manga Crossover: Visuelle skriveværksteder i Helsingør Formål og baggrund Formålet med projektet Manga Crossover var at stimulere interessen for kreative skrive og tegneprocesser hos unge samt at fremme

Læs mere

Tilbud til skolerne 2019/2020

Tilbud til skolerne 2019/2020 Tilbud til skolerne 2019/2020 SE OGSÅ WWW.BIBLIOTEKERNE.FREDERIKSSUND.DK Tilbud til skolerne 2019/2020 Vores tilbud har som overordnet formål, at bidrage positivt til børn og unges: Læselyst og selvlæsning.

Læs mere

Skoler og biblioteker

Skoler og biblioteker - Biblioteks katalog med ideer til samarbejde skoleåret 2018-2019 Se hvad vi kan gøre sammen Skoler og biblioteker - Biblioteks skolekatalog skoleåret 2018-2019 Kære undervisere - Bibliotek glæder sig

Læs mere

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 18/19

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 18/19 TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 18/19 INDHOLD INTRODUKTION 2 3 INDHOLD Introduktion Bogfest for børn og unge e-reolen GO! Årets tilbud Play and Learn (0. klasse) Sæt gang i læselysten (0. - 3.klasse) Genreforløb

Læs mere

BookBites - meget mere end digitale bøger

BookBites - meget mere end digitale bøger Styrk læselysten BookBites - meget mere end digitale bøger Fra traditionel til digital læsning Bøger rummer mere end ord. De rummer viden og oplevelser, og vi tror på, at mere læsning skaber en bedre verden.

Læs mere

2. kl. Læsestrategier:

2. kl. Læsestrategier: Inspiration til læsning Pilegårdsskolen Indskolingen Bh.kl. Stor bog / lille bog den første indføring i læseprocessen: o hvad er en bog o hvad indeholder en bog o læseretning o linjeskift o kort/langt

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark

buster Vild med film 2018 side 1 af 5 Vild med film 2018 Fantastiske fantasy! Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Vild med film 2018 Lær fantasygenren at kende og at anmelde fantasy-film Elevark Fantastiske fantasy! Drager, magi og eventyrlige universer er noget af det, du måske allerede kender fra fantasygenren i

Læs mere

Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder

Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder Sprog og læsefærdigheder i 0. klasse Forældrefolder Kære forældre til elever i 0. klasse Som forældre er I vigtige personer i jeres barns sprog- og læseudvikling. Når jeres barn starter i 0. kl. har det

Læs mere

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper.

Spørgsmålene kan tages som en fælles klassedebat eller i mindre grupper. Intro Dette emne sætter fokus på: at være udenfor fællesskabet. kontra at være opmærksomme på hinanden. Formål Noget af det, som eleverne på mellemtrinnet er mest bange for, når de er i skole, er at blive

Læs mere

Forældreinformation. Læsefolder for indskolingen. Læsning er grundlaget for lærdom

Forældreinformation. Læsefolder for indskolingen. Læsning er grundlaget for lærdom Forældreinformation Læsefolder for indskolingen Læsning er grundlaget for lærdom Giv mit barn læsehunger, det beder jeg om med brændende hjerte. (Astrid Lindgren) Det er i skolen, barnet skal have sin

Læs mere

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018

Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Velkommen til Biblo Årsmøde 2018 Eftermiddagens program Kl. 13.00 14.00 Velkomst Året der gik og året der kommer v. Peter Høybye Test af biblo.dk: hovedpointer v. Dorthe Hammerich Udvalgte tal fra biblo.dk

Læs mere

Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning

Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning Danske børn: Mor er den tredjestørste inspirationskilde til læsning Det er særligt mor, der inspirerer børn og unge til at læse. Mor ligger nemlig i top 3 på listen over inspirationskilder til læsning

Læs mere

Litteratursiden i din undervisning

Litteratursiden i din undervisning Litteratursiden i din undervisning Hvad er Litteratursiden? Litteratursiden er bibliotekernes website om litteratur. Sitet er for alle, der vil inspireres til gode læseoplevelser, diskutere litteratur

Læs mere

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015

BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 BALLERUP BIBLIOTEKERNES BIBLIOTEKSTILBUD TIL 0-3 KLASSE, FORÅR 2015 VELKOMMEN TIL FORÅRETS TILBUD Ballerup Bibliotekerne er stolte over at kunne præsentere vores nye skolekatalog for skolerne for foråret

Læs mere

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April

Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April ET SAMARBEJDE IMELLEM PÆDAGOGISKE LÆRINGSCENTRE OG FOLKEBIBLIOTEKER Elizabeth Gray Dansborgskolen, Hvidovre 30. April PÆDAGOGISK LÆRINGSCENTER/ FOLKEBIBLIOTEK FRA LÆRINGSVEJLEDER TIL BIBLIOTEKAR Oplæg

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER KEVINS HUS Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores

Læs mere

Arrangementer for børn. Sommer

Arrangementer for børn. Sommer Arrangementer for børn Sommer 2017 ine :L Co l e lag T g er nb r ho Sommerbogen 2017 Læs 5 og få én gratis... Fra fre 16. juni - lør 26. august Læs 5 bøger og anmeld dem, så får du en gratis bog. Få mere

Læs mere

LUK OP FOR FREDERICIA

LUK OP FOR FREDERICIA LUK OP FOR FREDERICIA BIBLIOTEKS SKOLETILBUD 2016-17 Velkommen til Bibliotekets skoletilbud Alle børn skal opleve biblioteket - og gerne som en naturlig forlængelse af skolen. Vi har rammerne, fagligheden

Læs mere

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen Præsentation af skolebiblioteket. De skal orienteres om indretning og bøgernes placering Kendskab til betjening af udlånssystemet (Interaktivt spil)

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Finde tekst Forberedelse Sammenhæng. Vurdering. It og kommunikation Sproglig bevidsthed

Finde tekst Forberedelse Sammenhæng. Vurdering. It og kommunikation Sproglig bevidsthed Klasse: 6. klasse Skoleår: Uge/måned Antal lektioner Kompetenceområde(r) Uge 33-35 12-14 Læsning Finde tekst Forberedelse Sammenhæng Vurdering It og kommunikation Sproglig bevidsthed HVERDAGENS MULTIMODALE

Læs mere

Sommerbogen 2012. - Også kendt som Læse OL

Sommerbogen 2012. - Også kendt som Læse OL Sommerbogen 2012 - Også kendt som Læse OL Opbygning på sitet Sommerbogen.dk linker direkte til en side på pallesgavebod.dk. Den normale player på forsiden af Palles Gavebod deaktiveres og der lægges i

Læs mere

Pædagogisk vejledning

Pædagogisk vejledning Pædagogisk vejledning Sara Sejrskild Rejsenhus september 2013 Indhold Information til læreren... 3 Gå på opdagelse.... 4 Når litteraturen bliver digital... 4 Symmetri og kontrapunkt i fortællingen....

Læs mere

Dansk årsplan 5. klasse

Dansk årsplan 5. klasse Dansk årsplan 5. klasse 2016-2017 I dette skoleår fortsætter vi med genrekendskab og litterære begreber såsom personkarakteristik, miljø, komposition, virkemidler, fortællere samt synsvinkel, teksters

Læs mere

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane

Hurtig start. Quick guide. Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Hurtig start Quick guide Kom hurtigt i gang med den digitale junglebane Indholdsfortegnelse Introduktion Den digitale junglebane i undervisningen Kapitler Forberedelse Fag og emne Undervisningsmaterialer

Læs mere

Alle elever: Mål for dansk i børnehaveklassen 3. klasse. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole.

Alle elever: Mål for dansk i børnehaveklassen 3. klasse. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole. Mål for danskundervisningen på Halsnæs Lilleskole. Undervisningen på Halsnæs Lilleskole tager afsæt i de fælles trinmål, der er udstukket af undervisningsministeriet for folkeskolen, kaldet Fælles Mål.

Læs mere

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup

Penge! Af Bjørn Ousland. På dansk ved Flemming Møldrup Penge! Af Bjørn Ousland På dansk ved Flemming Møldrup Pædagogisk vejledning Udarbejdet af Pædagogisk konsulent Marianne Skovsted Pedersen VIACFU Bogen er inspireret af film og tegneserie og historien forløber

Læs mere

Hønsetyven. Forfatter: Béatrice Rodriguez Illustrator: Béatrice Rodriguez

Hønsetyven. Forfatter: Béatrice Rodriguez Illustrator: Béatrice Rodriguez Hønsetyven Forfatter: Béatrice Rodriguez Illustrator: Béatrice Rodriguez Indhold Hønsetyven er en billedfortælling (en historie uden ord). At læse Hønsetyven sammen med en gruppe børn vil derfor være anderledes

Læs mere

Temadag om Palles Gavebod den 26.2 v/jørgen Ledet, Randers Bibliotek Caseoplæg om arbejdet med Palles Gavebod på Randers bibliotek, v.

Temadag om Palles Gavebod den 26.2 v/jørgen Ledet, Randers Bibliotek Caseoplæg om arbejdet med Palles Gavebod på Randers bibliotek, v. Caseoplæg om arbejdet med Palles Gavebod på Randers bibliotek, v. Jørgen Ledet [Hvordan arbejder vi med Palles Gavebod?] [Temaer] [randersbib.dk] dk] [Sommerbogen] g ] [Konkurrencer] [Palles pølsebod]

Læs mere

Take Away Biblioteket

Take Away Biblioteket Take Away Biblioteket Herning Bibliotekerne er også DIT bibliotek! Vi er hele kommunens bibliotek også selvom du bor langt fra et fysisk bibliotek. Derfor har vi samlet de bedste af vores tilbud, som vi

Læs mere

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne:

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Årsplan 4. klasse Dansk 2017/18 Trine Person Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Deltage aktivt i undervisningen Samarbejde på flere planer Blive medansvarlige

Læs mere

Forældre - vigtige samarbejdspartnere i barnets læseudvikling

Forældre - vigtige samarbejdspartnere i barnets læseudvikling Forældre - vigtige samarbejdspartnere i barnets læseudvikling Indhold Forældre - vigtige samarbejdspartnere i barnets læseudvikling..... 3 Gode læseforudsætninger..... 5 Læselyst..................................................................

Læs mere

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET

LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET LEG MED ARKITEKTUR FAG: BILLEDKUNST MÅLGRUPPE: ELEVER PÅ MELLEMTRINNET PÅ SPORET AF KUNSTEN OVERORDNET INTRODUKTION På sporet af Kunsten er et digitalt oplevelses- og undervisningskoncept, hvor eleverne

Læs mere

Vejledning til LÆSEKREDSE. Læsekreds

Vejledning til LÆSEKREDSE. Læsekreds Vejledning til LÆSEKREDSE 1 INDHOLD: Introduktion til hæftet Hvad er en læsekreds? Hvordan starter du en læsekreds? Hvordan finder du medlemmer til en læsekreds? Hvornår og hvor skal læsekredsen mødes?

Læs mere

Forberedelse: 4 temakufferter: Eventyr, Natur, Familie og Kæledyr. Gennemførelse (fase 1 4 kufferter):

Forberedelse: 4 temakufferter: Eventyr, Natur, Familie og Kæledyr. Gennemførelse (fase 1 4 kufferter): Forberedelse: Vi startede med at indkøbe små kufferter og tasker med vidt forskelligt udseende og så vidt muligt med et udseende i tråd med de udvalgte temaer:eks. Mariehønekuffert til naturemne, Kuffert

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER PÅ JAGT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Brug af bøger i Børnehaven Projekt ved Børnekulturelt Netværk, Kolding Kommune 2009

Brug af bøger i Børnehaven Projekt ved Børnekulturelt Netværk, Kolding Kommune 2009 Brug af bøger i Børnehaven Projekt ved Børnekulturelt Netværk, Kolding Kommune 2009 Læs den igen! Fra logbog 18/9 Vitello går med kniv. A spørger, om jeg vil læse Alfons. Jeg spørger, om han har lyst til

Læs mere

Der var engang På eventyr i Tivoli

Der var engang På eventyr i Tivoli Lærervejledning Der var engang På eventyr i Tivoli Klassetrin: 4. 6. klasse Varighed: 3-7 lektioner á 45 minutter foruden Tivoli-turen Formål Eleverne skal tilegne sig kundskaber og færdigheder, der sætter

Læs mere

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen.

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen. Skoles årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i det kommende skoleår, og vi håber mange af jer vil være med og lade jer inspirere. Vi vil i år have særlig fokus på

Læs mere

Innovation Step by Step

Innovation Step by Step Innovation Step by Step Elevhæfte. kl. verdens bedste læserum Et tværfagligt forløb mellem dansk og billedkunst Innovation Step by Step Et undervisningsmateriale til mellemtrinnet med fokus på arkitektur

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1-6: De 24 styrker... s. 6 Øvelse 1: De Blå Styrker... s. 6 Øvelse 2: De Grønne Styrker...s.

Læs mere

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne:

Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Årsplan 6. klasse Dansk 2017/18 Trine Person Det er vores mål, at undervisningen tilrettelægges sådan, at eleverne skal kunne: Deltage aktivt i undervisningen Samarbejde på flere planer Blive medansvarlige

Læs mere

Jeg kan udpege rim, remser og nye sammensætninger af ord, når jeg får læst en tekst højt

Jeg kan udpege rim, remser og nye sammensætninger af ord, når jeg får læst en tekst højt Årsplan Dansk 1. klasse 2015/2016 1. Fortolkning temaer gennem samtale Oplevelse og indlevelse lege sprog, billeder og enkel poetisk sprogbrug og billeder Jeg kan udpege rim, remser og nye sammensætninger

Læs mere

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema.

Forløbet slutter med en fælles CL-aktivitet, hvor der er fokus på bøgernes fælles tema. Titel: Tema: Fag: Dansk Målgruppe: Mellemtrinnet QR-kode Fører til posten i mitcfu Bange for alt af Søren Jessen, forlag, udgivelsesår Døren af Janus Kodahl Alice Andersen af Faglig relevans/kompetenceområder

Læs mere

LÆSETOGET 0.-3.årgang

LÆSETOGET 0.-3.årgang Humlebæk Skole LÆSETOGET 0.-3.årgang Læsetoget er et projekt på tværs af årgange og teams i indskolingen, hvor vi kan udnytte hinandens ressourcer og hermed højne elevernes læsefaglige niveau. Vi har derfor

Læs mere

Forfatter & illustrator workshop i børnehøjde

Forfatter & illustrator workshop i børnehøjde Forfatter & illustrator workshop i børnehøjde Forfatter & illustrator workshoppen er skræddersyet til skolernes 3. 6. klassetrin / 3 timer Der er her tale om et koncept, hvor elevernes resultater bliver

Læs mere

Genreforløb Gentofte bibliotekerne

Genreforløb Gentofte bibliotekerne Genreforløb Gentofte bibliotekerne Eventyr: Vi læste Prinsessen på ærten og Pandekagen (remseeventyr) Eventyr kan opdeles i 2 grupper: Folke-eventyr og kunst-eventyr: Folkeeventyr har eksisteret i flere

Læs mere

Åben skole. Herning Bibliotekernes tilbud til folkeskolen

Åben skole. Herning Bibliotekernes tilbud til folkeskolen Åben skole Herning Bibliotekernes tilbud til folkeskolen Velkommen til Herning Bibliotekernes undervisningstilbud til folkeskolen Folkeskolereformen lægger op til et tættere samarbejde mellem folkeskole

Læs mere

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18

TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18 TILBUD TIL SKOLER SKOLEÅRET 17/18 2 INDHOLD Introduktion...3 Årets temaer...4 Kommunalvalg (4. - 9. klasse)...5 Filmværkstedet - valgfilm (4. - 6. klasse)...5 Invitation til debat om kommunalvalg 2017

Læs mere

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING

BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING BILLEDSKOLE, MALING OG TEGNING På billedskole eller til maling og tegning kan du være kreativ og prøve at lave kunst på forskellige måder og med forskellige materialer. Tit

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt 15. december 2010 forbindelse Som Skolebiblioteksforening bidrag med til arbejdet Skive Kommunes med dette at oplæg, fremme handleplan som læsning

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder Mariagerfjord Bibliotekerne udbyder en række

Læs mere

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcv bnmqwertyuiopåasdfghjklæø zxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klæøzxcvbnmqwertyuiopåas

qwertyuiopåasdfghjklæøzxcv bnmqwertyuiopåasdfghjklæø zxcvbnmqwertyuiopåasdfghj klæøzxcvbnmqwertyuiopåas qwertyuiopåasdfghjklæøzxcv bnmqwertyuiopåasdfghjklæø zxcvbnmqwertyuiopåasdfghj Læsning på Hurup skole klæøzxcvbnmqwertyuiopåas Mellemtrinnet 3. 6. klasse dfghjklæøzxcvbnmqwertyuio påasdfghjklæøzxcvbnmqwert

Læs mere

Læsning på mellemtrinnet Læseudviklingsskema LUS

Læsning på mellemtrinnet Læseudviklingsskema LUS Faglig læsning Når man læser fagbøger, læser man på en anden måde end når man læser skønlitteratur. Det lærer barnet i skolen. Mange børn kan godt lide opslagsbøger. Vis barnet de bøger I henter oplysninger

Læs mere

FRA BRUGER TIL BRUGER

FRA BRUGER TIL BRUGER FRA BRUGER TIL BRUGER Af netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling Netværksgruppen Målgrupper og målrettet formidling Fokus i netværksarbejdet: Fra Bruger til Bruger Bibliotekerne er stadig et

Læs mere

Læsefolder til forældrene i 5. og 6. klasse

Læsefolder til forældrene i 5. og 6. klasse Læsefolder til forældrene i 5. og 6. klasse 2017/2018 Udarbejdet af skolens læsevejledere Læsevejledere på Berit Thyssen Harfot (Flyveren) Betina Høgdahl Rasmussen (Hatting) Kamilla Tønder (mellemtrinnet,

Læs mere

Læsning på Hurup skole. Overbygningen, 7. 9. klasse

Læsning på Hurup skole. Overbygningen, 7. 9. klasse Læsning på Hurup skole Overbygningen, 7. 9. klasse Kære forælder og elev Dit barn/du er nu så langt i skoleforløbet, at læsning er en vigtig forudsætning for at få noget ud af stort set alle skolens fag.

Læs mere

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V

SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V SÆSON 2017 B I L L E D S K O L E N G R I B S K O V - Har du lyst til at skabe dig!!!! Formål med undervisningen at udvikle elevernes billedsprog gennem dialog baseret undervisning at stimulere elevernes

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Årets Læseinitiativpris. Indstillede projekter 2012

Årets Læseinitiativpris. Indstillede projekter 2012 Årets Læseinitiativpris Indstillede projekter 2012 Årets Læseinitiativpris uddeles i samarbejde med forlaget Alinea De store læser med de små På Skansevejens Skole dannes der venskabsklasser mellem de

Læs mere

Læsning og skrivning i 5. og 6. klasse

Læsning og skrivning i 5. og 6. klasse Læsning og skrivning i 5. og 6. klasse Center for Skoler og Dagtilbud Kære forælder Du synes nok, det er længe siden, at dit barn skulle lære at læse og skrive. Dit barn er sandsynligvis meget glad for

Læs mere

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN

TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TIPS OM LÆSNING PÅ 1. OG 2. KLASSETRIN PILEGÅRDSSKOLEN TAL MED DIT BARN Et godt talesprog og et solidt kendskab til ords betydning er en vigtig forudsætning for at lære at læse. Når man foretager sig en

Læs mere

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE.

HUL I HOVEDET UNDERVISNINGSMATERIALE. Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL KLASSE. UNDERVISNINGSMATERIALE Litteraturguide ARBEJDSOPGAVER & SPØRGSMÅL 7.-9. KLASSE LÆRERVEJLEDNING Ungdomsromanen Hul i hovedet handler om, hvordan det er at være ung og ramt af afasi, som betyder, at man

Læs mere

Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb

Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb Planlægnings- og evalueringsguide - pædagogisk indsats, aktivitet eller forløb Institutions/gruppes navn PLANLÆGNINGSDEL Bevæggrund og navn Med hvilket udgangspunkt og med hvilken begrundelse vælger I

Læs mere

Langeland Biblioteks tilbudskatalog til skoler

Langeland Biblioteks tilbudskatalog til skoler Langeland Biblioteks tilbudskatalog til skoler 2016-2017 Velkommen til Langeland Bibliotek! Du sidder med første udgave af bibliotekets tilbudskatalog til alle skolerne i Langeland Kommune. På folkebiblioteket

Læs mere

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER

BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BILLEDROMANER OG KLASSENS TOSPROGEDE ELEVER BENNI BÅT Igennem de seneste år er det blevet mere og mere åbenlyst, hvor vigtigt det er at arbejde med læseforståelse, når vi snakker om indholdet i vores læseundervisning.

Læs mere

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse

Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Undervisningsforløb med billedromanen Emmely M i 5. klasse Af Mette Kjersgaard Andersen Dette undervisningsforløbs overordnede formål er at etablere en forståelse for genren fantastiske fortællinger. Hensigten

Læs mere

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale

Den lille Dramaskoles inspirationsmateriale Hvorfor drama i undervisningen? Drama som metode er relevant for fagpersoner, der ønsker at arbejde med differentierede læringsmiljøer, trivsel og inklusion. Det unikke ved drama er elevernes mulighed

Læs mere

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33

Årsplan Dansk/Emne 6. Klasse 2010-2011. Periode Emne & NB Udførelse/Materialer Formål/mål/Evaluering Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Uge 32 1.skoledag onsdag +intro Gul fredag Uge 33 Emneuge Gul Klåge Åge Denne emneuge sætter fokus på hvordan man lære på mange forskellige måder. Børnene prøver kræfter med forskellige værksteder i emneugen.

Læs mere

KulTUR for alle efterår 2017

KulTUR for alle efterår 2017 KulTUR for alle efterår 2017 UNDERVISNINGSTILBUD PÅ HEART HERNING MUSEUM OF CONTEMPORARY ART OG CARL-HENNING PEDERSEN & ELSE ALFELTS MUSEUM Bussen kører på følgende tirsdage og torsdage Formiddag kl. 9.00-13.00:

Læs mere

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne

Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Søg Find Vurdér Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Velkommen til Herning Bibliotekernes tilbud til ungdomsuddannelserne Herning Bibliotekerne tilbyder en række korte undervisningsforløb,

Læs mere

Design en legeplads. 4.-6. årgang 8-10 lektioner

Design en legeplads. 4.-6. årgang 8-10 lektioner Design en legeplads 4.-6. årgang 8-10 lektioner Materialerne kan i dette forløb variere meget, men følgende giver gode muligheder: Plade til legeplads skåret efter valgt dimension. Lister, resttræ, pladestykker

Læs mere

Skriftsproglig udvikling på begyndertrinnet og støtte hjemme. Overordnet teori

Skriftsproglig udvikling på begyndertrinnet og støtte hjemme. Overordnet teori Skriftsproglig udvikling på begyndertrinnet og støtte hjemme Kortfattet overordnet teori samt en række råd til hjemmet, der bygger på seneste forskning inden for det skriftsproglige område. Det skriftsproglige

Læs mere