Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018"

Transkript

1 Referat onsdag den 28. februar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Bitten Persson (Medarbejderrepræsentant) Carsten Rasmussen (A) Louise Liv Holm (Grønt Råd) Michael Beck Rikke Z. Grøndal (A)

2 Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden Orientering - februar Borgerdrevne forslag Der findes et sted, hvor vi taler sammen Muligheder for at forbedre rammerne for skoleog områdebestyrelserne Sammenhængende borgerforløb...13

3 Side Godkendelse af dagsorden Sagsnr.: Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Godkendt. Afbud: Carsten Rasmussen, Louise Liv Holm, Rikke Z. Grøndal, Bitten Persson, Michael Beck. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering:

4 Side Orientering - februar 2018 Sagsnr.: 17/6716 Resumé: Udtrædelse af Lars Holten, som er valgt til i sin egenskab som repræsentant for erhvervslivet/ LEUF (Lejre Erhvervsudviklingsforum) udtræder af. Årsagen er stor travlhed i forbindelse med Sagnlandets aktuelle og store byggeprojekter. Der vil ikke blive udpeget en efterløser. Opfølgning på besøg fra Minister for offentlig innovation, Sophie Løhde 17. august 2017 besøgte minister for offentlig innovation, Sophie Løhde Lejre Kommune. Besøget var en del af ministerens Danmarksturné, som havde til formål at give input til ministerens reformarbejde med Sammenhængsreformen. Som opfølgning på dette besøg har Lejre Kommune modtaget en henvendelse med en opfordring til at komme med forslag til uhensigtsmæssige regler m.v., som står i vejen for at skabe mere tid til kerneopgaverne. Se bilag. Lejre Kommune har ikke i denne forbindelse sendt materiale til ministeren for offentlig innovation. Administrationen har i stedet koblet sig på Økonomi- og Indenrigsministeriets udfordringsret, som løber frem til 2021 og som tilsvarende omhandler at gøre op med uhensigtsmæssige regler og procedurer, jfr. Tidligere fremlagt sag om afbureaukratisering, forenkling og udfordringsret. Afbureaukratisering, forenkling og udfordringsret Administrationen giver en kort mundtlig status på arbejdet. Der henvises til Økonomiudvalgets beslutning den 14. november 2017, som er forelagt til orientering den 28. november Afsluttende middag den 21. marts 2018 afslutter mødet den 21. marts 2018 med en middag på Herthadalen, Slangealleén 1, 4320 Lejre. Hele mødet holdes på samme adresse. Indstilling: Beslutningskompetence: Beslutning den : Taget til orientering. Afbud: Carsten Rasmussen, Louise Liv Holm, Rikke Z. Grøndal, Bitten Persson, Michael Beck. Sagsfremstilling: Administrationens vurdering: Handicappolitik: Økonomi og finansiering: Bilag:

5 Side 3 1. Opfølgning på besøg i Lejre Kommune - Skema kommuner.docx 2. Opfølgning på besøg i Lejre Kommune. Henvendelse fra ministeren for innovation

6 Side Borgerdrevne forslag Sagsnr.: 17/9925 Resumé: På s møde den 17. januar 2018 drøftede udvalget forslaget om, at borgere kan få forslag til behandling i Kommunalbestyrelsen. besluttede at bede administrationen om at udarbejde et mere konkret oplæg. Hvis udvalget ønsker at fremme forslaget vil det indgå i udvalgets afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at forslaget vedtages med følgende principper: a. forslag skal angå kommunale anliggender, b. forslag må ikke være injuriende eller indeholde personfølsomme oplysninger, c. forslagsstiller skal være fyldt 15 år, 2. at det besluttes såfremt forslaget vedtages hvilken beregningsmetode der skal anvendes til for at fastsætte grænsen for antallet af underskrifter. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Ad 1. a-c) Anbefales med den præcisering, at det alene er borgere med fast bopæl i Lejre Kommune der kan stille forslag. Ole Blickfeldt (O) kunne ikke tiltræde forslaget om en aldersgrænse på 15 år men ønsker at valgretsalderen på 18 år skal gælde. Ad 2. anbefaler, at et borgerdrevent forslag forudsætter min. 255 underskrifter svarende til samme relative antal, som Folketinget har sat for borgerforslag. Udvalget anbefaler, at ordningen iværksættes som en to-årig forsøgsordning. Udvalget anbefaler at forslagene offentliggøres på kommunens hjemmeside. Afbud: Carsten Rasmussen, Louise Liv Holm, Rikke Z. Grøndal, Bitten Persson, Michael Beck. Sagsfremstilling: Oplæg til forsøgsordning med borgerdrevne forslag En række kommuner har i løbet af de seneste år valgt at indføre forsøgsordninger, hvor borgerne kan stille forslag til Kommunalbestyrelsen som hvis et givent antal borgere via underskrift giver deres støtte til forslaget forpligter sig til at få det belyst nærmere af administrationen og behandle det; de såkaldte borgerdrevne forslag. Administrationen har udarbejdet et forslag, som bygger på følgende:

7 Side 5 - At det skal være muligt for borgere at få en sag behandlet i Kommunalbestyrelsen, hvis forslaget opnår et givent antal underskrifter inden for 6 måneder fra forslagets oprettelse - At alle Lejreborgere fra deres 15. år skal kunne stille forslag og afgive stemmer for et forslag - At det er borgmesteren, som på vegne af borgerne fremsætter forslaget for Kommunalbestyrelsen - At Kommunalbestyrelsen behandler forslaget og beslutter den videre proces for forslaget - At ordningen tidsbegrænses til en periode på 2 år, hvorefter ordningen evalueres - At ordningen oprettes som en digital løsning på Lovgrundlaget for borgerdrevne forslag Lovgivningen indeholder ikke mulighed for, at en eller flere borgere kan sætte et punkt direkte på et kommunalbestyrelsesmøde eller deltage i debatten på mødet. Mødet er forbeholdt kommunalbestyrelsens medlemmer og forslag til dagsorden til mødet fremsendes af borgmesteren jfr. 8, stk. 4 i den kommunale styrelseslov. Kommunalbestyrelsen kan selv fastsætte hvilke emner, de ønsker at behandle og drøfte så længe sagen er et kommunalt anliggende. Kommunalbestyrelsen kan derfor godt beslutte, at alle forslag fra borgere, som opfylder bestemte fastsatte kriterier, skal behandles på et kommunalbestyrelsesmøde. På grund af formalitetskravene til hvem som kan fremsætte forslag på et kommunalbestyrelsesmøde, foreslås det, at borgmesteren forpligtes til at sætte forslaget på udkastet til dagsorden og efterfølgende fremsætte forslaget på mødet. Hvis Kommunalbestyrelsen beslutter at sende forslaget tilbage til behandling, belyses forslaget af administration, inden det sendes videre til det relevante udvalg. Dette sikrer en ensartet praksis for, hvordan processen for brogerdrevne forslag håndteres. Formelle krav til forslagene Det er kun forslag, der vedrører Lejre Kommunes anliggender der kan drøftes i Kommunalbestyrelsen, jf. Styrelseslovens 2. Kommunalbestyrelsen kan desuden altid afvise at drøfte sager, hvor der én gang er truffet beslutning. Det foreslås derfor, at der stilles følgende krav til et forslag, før det kan behandles: - Forslaget skal have opnået det fastsatte antal underskrifter - Forslaget skal vedrøre Lejre Kommunes anliggender - Forslaget har ikke tidligere været behandlet i samme form - Forslaget omfatter ikke sagsbehandling af personsager - Forslaget indeholder ikke injurierende indhold eller personoplysninger Det er således alene forslag som lever op til ovenstående som kan bringes til behandling. Forslagets mulige udfald Når et forslag opfylder kriterierne, sker følgende: 1. Administrationen sætter forslaget ind i en sagsfremstilling, og sikrer, at sagen sættes på dagsorden til et Kommunalbestyrelsesmøde. 2. Kommunalbestyrelsen beslutter i forbindelse med godkendelse af dagsorden om sagen skal behandles (om sagen lever op til ovenstående kriterier)

8 Side 6 Under behandlingen følges de gængse principper, d.v.s. Kommunalbestyrelsen kan tiltræde forslaget umiddelbart, eller sende det til behandling i et fagudvalg. Hvis forslaget overgives til behandling i fagudvalg eller Økonomiudvalget, vil spørgsmålet om hvor den endelige beslutningskompetence ligger, blive vurderet ud fra styrelsesvedtægten for Lejre Kommune. Fra det øjeblik et forslag har opnået det nødvendige antal stemmer og skal fremsættes for Kommunalbestyrelsen, vil status for behandlingen af forslaget fremgå af Hvem kan afgive stemmer og antallet af stemmer Alle Lejreborgere kan fra det fyldte 15. år oprette eller stemme på et forslag. Denne grænse er sat for, at ordningen på denne måde også kan henvende sig til unge og muliggøre demokratideltagelse fra en tidligere alder. For at oprette et forslag eller afgive en stemme skal borgeren angive navn, adresse og e- mail. Kun navnet vil være synligt for andre på lejre.dk. Kun Lejreborgere kan oprette forslag og skrive under på forslag. Mange kommuner arbejder med, at et forslag skal opnå det antal stemmer, som et mandat kræver. I Lejre Kommune krævede et mandat ved Kommunalvalget i 2017 i gennemsnit 656 stemmer. Der er følgende andre muligheder: - Et halvt mandat, svarende til 328 stemmer - Med udgangspunkt i kommunens 49 landsbyer vil en grænse på 75 stemmer give hovedparterne af landsbyerne mulighed for at stille forslag på baggrund af deres indbyggertal. Dette tal er baseret på en vurdering af, at hovedparten af landsbyerne har 75 indbyggere eller flere. - Sammentænkes landsbyernes størrelse og de centrale civile grupperinger (foreninger, interesseorganisationer, erhvervsklynger m.m.) som spiller en væsentlig rolle i Vore Sted og kerneopgaverne, vurderes et spænd på stemmer at være realistisk. - Samme relative antal, som Folketinget har sat for borgerforslag. Dette vil i Lejre Kommune svare til 255 underskrifter. Folketinget har besluttet, at det pr. 24. januar 2018 er muligt for borgere at fremsætte et forslag i Folketinget, hvis man kan samle under-skrifter for det. Det svarer til ca. 1,2% af den stemmeberettigede befolkning (ved folketingsvalget i 2015 var der stemmeberettigede i Danmark). Ved Kommunalvalget 2017 var der i Lejre Kommune stemmeberettigede.1,2% af = 255. Registrering af forslag og indsamling af underskrifter Administrationen opretter en side på hvor borgerne kan fremsætte forslag og afgive stemmer. Forslag og underskrifter kan indsamles i både fysisk og digital form. Ved fysisk form skal borgeren møde personligt op og vise legitimation. Administrationen opdaterer således at de fysiske underskrifter også fremgår her. Der vil løbende blive taget stikprøver med henblik på at undgå snyd. Hvad angår digitale underskrifter, skal der grundlæggende tages stilling til, om man vægter sikkerhed eller brugervenlighed højest. En sikker løsning indebærer brug af NemID, som kan garantere, at en borger, der stemmer for et forslag, er borger i Lejre

9 Side 7 Kommune. Ulempen er, at denne løsning er mere besværlig og dermed udgør en potentiel barriere for deltagelsesgraden. En mere brugervenlig løsning giver ikke samme garanti for, at den, der stemmer for et forslag, er borger i Lejre Kommune. Her vil det i stedet være muligt at lave stikprøvekontrol. De fleste kommuner, som arbejder med borgerdrevne forslag, har fravalgt NemID-løsningen bl.a. ud fra en omkostningsmæssig betragtning, idet en NemID løsning vil være betragteligt dyrere. Administrationen anbefaler, at der vælges en løsning med vægt på brugervenlighed, således det bliver nemmere for borgerne at engagere sig. Risikoen for snyd vurderes at være relativ lille, ligesom systematisk snyd med underskrifter med stor sandsynlighed vil blive opdaget. Forslagets liggetid Et forslag vil blive slettet fra efter seks måneder fra oprettelsesdatoen, hvis forslaget ikke opnår det krævede antal stemmer inden da. Forsøgsordning Det anbefales, at borgerdrevne forslag igangsættes som en 2-årig forsøgsordning, der efterfølgende evalueres. Evalueringen skal bl.a. have fokus på, om ordningen i sin form vurderes at fungere tilfredsstillende, og om ordningen vurderes at have en mærkbar værdi og effekt i relation til det overordnede mål om at styrke den offentlige debat og deltagerdemokratiet. Lov- og plangrundlag Lov om Kommunernes styrelse. Forretningsordenen for Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune Straffeloven Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at de i sagen fremstillede principper for hvordan borgerforslag stilles og behandles er i tråd med intentionerne og lovgivningen. Kravet til antal underskrifter kan blive afgørende for, om muligheden for at stille forslag til behandling i Kommunalbestyrelsen reelt finder anvendelse. Der gøres opmærksom på, at der allerede i dag er muligheder for at fremme behandlingen af borgerforslag gennem det repræsentative demokrati og den tidlige inddragelse af og samarbejde med borgerne, som har afprøvet og anbefaler. Forslaget kan supplere de eksisterende muligheder. Der er ikke p.t. erfaringer i andre kommuner for, at muligheden finder bred anvendelse. Måske fordi kravet til antallet af underskrifter er sat for højt. Måske fordi behovet ikke er tilstedet da indflydelse kan opnås ad andre kanaler som allerede findes. Handicappolitik: Indstillingspunkterne til denne sag har ingen handicappolitisk relevans Økonomi og finansiering: Der vil komme udgifter til en digital løsning for indsamling af underskrifter. Baseret på andre kommuners erfaringer skønnes udgifterne at ligge inden for kr. Dette skøn er baseret på en digital løsning, som ikke anvender NemID. Det foreslås, at ordningen finansieres af de puljemidler, der er afsat til at fremme arbejdet med kerneopgaverne i Budget 2018 på bevilling Fælles Funktioner.

10 Side 8

11 Side Der findes et sted, hvor vi taler sammen Sagsnr.: 17/9925 Resumé: På sit møde d. 28. november 2017 igangsatte en række handlinger, som skal styrke samarbejdet mellem den kommunale organisation og borgerne. Afsættet er pejlemærker for samarbejde om kerneopgaverne. Blandt disse handlinger er at ringe til borgere, der klager eller som får afslag på en ansøgning Der findes et sted, hvor vi taler sammen. Oplægget ligger i tråd med en praksis, som allerede findes i dele af organisationen, men som skal systematisere og udvikle denne. I denne sag forelægges et nærmere oplæg til, hvordan indsatsen kan tilrettelægges m.h.p. udvalgets kvalificering og godkendelse. Hvis udvalget ønsker at fremme forslaget vil det indgå i udvalgets afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at godkender oplægget Der findes et sted, hvor vi taler sammen, 2. at oplægget indgår i udvalgets afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Beslutningskompetence: Kommunalbestyrelsen Beslutning den : Indstillingerne anbefales. Afbud: Carsten Rasmussen, Louise Liv Holm, Rikke Z. Grøndal, Bitten Persson, Michael Beck. Sagsfremstilling: Lejre Kommune vil gerne forbedre og udvikle den gode borgerbetjening i samarbejde og dialog med borgerne. Klager er vigtig information om, hvad borgerne oplever, der kan blive bedre. Ved at ringe til borgere, der klager, eller som får afslag på ansøgninger, vil den kommunale organisation få en bedre forståelse for, hvad der ligger bag klagen og kunne bruge denne forståelse i den løbende kvalitetsudvikling og læring. Samtidig vil en samtale, inden borgerne får et skriftligt afslag med klagevejledning, forberede borgerne på afslaget og dermed øge oplevelsen af kvalitet i servicen. Endelig er det erfaringen, at samtaler som disse forebygger klager og dermed reducerer det tidsforbrug, som er forbundet med klagehåndtering. Med Der findes et sted, hvor vi taler sammen er det således målet, at der kommer - større borgertilfredshed - færre klager med et mindre tidsforbrug i klagehåndteringen til følge - øget arbejdsglæde og forbedret arbejdsmiljø for de ansatte i den kommunale organisation

12 Side 10 Dette skal ske ved, at borgere og virksomheder systematisk kontaktes på telefon forud for afslag på ansøgninger og ved klager. Der er som sagt gode erfaringer med dette flere steder i organisationen, herunder i Visitation & Bestiller, som er en afdeling i Center for Velfærd & Omsorg. Administrationen har udarbejdet et oplæg til, hvordan indsatsen kan tilrettelægges og understøttes, se bilag 1. Essensen i oplægget er: - At de gode erfaringer i dele af organisationen udbredes i hele organisationen ud fra følgende plan: I perioden marts juni 2018 forberedes processen i de enkelte organisatoriske enheder. Der stilles i denne periode et uddannelsesforløb og redskaber til rådighed. Dette sker i samarbejde med eksternt firma, som administrationen er i dialog med og som har solid erfaring med lignende uddannelsesforløb i andre kommune, jfr. nærmere nedenfor. I perioden august december 2018 arbejder alle dele af den kommunale organisation ud fra nedenstående spilleregler. I januar 2019 evalueres forsøget, dels ved interview med borgere og dels ved interview med medarbejdere og ledere. Interview gennemføres af eksternt konsulentfirma, som også bidrager med uddannelse og redskaber. - Evalueringen forelægges Hovedudvalget og Økonomiudvalget m.h.p. beslutning om den videre proces. I uddannelsesforløbet og blandt redskaberne vil indgå: - Træning i anvendelse af mediations- og mæglings-lignende teknikker - Træning i den gode samtale (fokus på at lytte og være undersøgende sammen med borgeren) - Træning i at være løsningsorienteret (fokus på sagen og indholdet og andre elementer end det rent formelle) - Træning i at forstå relationen (at have blik for at relationen mellem parterne) Forslag til uddannelsesforløb præsenteres på mødet. Følgende spilleregler foreslås at ligge til grund for indsatsen: - Borgere eller virksomheder, som ikke ønsker at tale med den medarbejder eller leder, som ringer, har fuldt ret til at beslutte dette. Der må således ikke være nogen tvivl om, at den supplerende opringning er et tilbud, som borgeren eller virksomheden kan vælge at tage imod eller ikke tage imod. - Lederne forventes at deltage aktivt, herunder hvis det vurderes hensigtsmæssigt at tage de sværeste samtaler efter nærmere aftale med medarbejderne. - Medarbejdere, som indgår i klagen (borgere der klager over en medarbejder) ringer som udgangspunkt ikke tilbage. I disse tilfælde ringer lederen eller lederens leder (afdelingsleder, chef, direktør, kommunaldirektør). Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at tiltaget ligger i god tråd med den indsats, som gennem nogle år er gjort for at skrive så det er til at forstå, og med pejlemærker for godt samarbejde mellem den kommunale organisation og borgerne.

13 Side 11 Der er som sagt gode erfaringer med den foreslåede praksis i dele af organisationen. Formålet med pilotforsøget er at brede disse ud og få erfaringer som kan evalueres og anvendes som afsæt for tilpasning. Handicappolitik: Der findes et sted, hvor vi taler sammen har til hensigt at bidrage til at forbedre kvaliteten i borgerbetjeningen og omfatter således også de borgere, som er i målgruppen for handicappolitikken. Økonomi og finansiering: Der gennemføres, for at støtte op om tiltaget, et uddannelsesforløb for medarbejdere. Udgiften kan holdes inden for rammerne af eksisterende administrativt budget. Bilag: 1. Der findes et sted hvor vi taler sammen.pptx

14 Side Muligheder for at forbedre rammerne for skole- og områdebestyrelserne Sagsnr.: 17/9925 Resumé: På sit møde den 28. november 2017 igangsatte kernevelfærdsudvalget en række handlinger, som dels skal være med til at sætte strøm til pejlemærker for samarbejde, dels skal konkretisere nogle af de forslag, som kom frem på forårets camps og efterårets borgermøde. Blandt disse handlinger er forslaget om at forbedre rammerne for skolebestyrelserne. Der er behov for at konkretisere, hvordan rammerne kan forbedres og om der er behov for at ændre i de mere formelle og institutionelle rammer, eller om der snarere er behov for at udvikle praksis inden for de gældende rammer. Punktet drøftes på baggrund af oplæg på mødet, jf. nedenfor. Udvalgets drøftelser kan indgå i anbefalingerne til Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at drøfter oplægget, 2. at udvalget beslutter, om sagen skal indgå i udvalgets afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Beslutningskompetence: eller Kommunalbestyrelsen, jfr. Indstillingens ad. 2. Beslutning den : Ad 1) Drøftet. Ad 2) Tiltrådt at muligheder for at forbedre rammerne for skole- og områdebestyrelser indgår i de afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Afbud: Carsten Rasmussen, Louise Liv Holm, Rikke Z. Grøndal, Bitten Persson, Michael Beck. Sagsfremstilling: På sit møde den 28. november 2017 igangsatte kernevelfærdsudvalget en række handlinger, som dels skal være med til at sætte strøm til pejlemærker for samarbejde, dels skal konkretisere nogle af de forslag, som kom frem på forårets camps og efterårets borgermøde. Blandt disse handlinger er forslaget om at forbedre rammerne for skolebestyrelserne. Forslaget kom bl.a. frem på borgermødet den 10. oktober Punktet rammesættes af to oplæg. Centerchef for Center for Børn & Læring, Helle Dydensborg vil indledningsvis præsentere de formelle rammer og muligheder for skoleog områdebestyrelsernes arbejde, herunder hvilke muligheder for indflydelse der eksisterer i dag. Herefter vil repræsentant for områdebestyrelserne, Christina Lund Knudsen, og repræsentant for skolebestyrelserne, Kristina Garth-Grüner beskrive deres bestyrelsesarbejde og komme med input til, hvilke udviklingsperspektiver de ser.

15 Side 13 Oplæggene drøftes efterfølgende af. Direktør, Jan Dehn, og chef for Center for Børn & læring og Helle Dydensborg, deltager under punktet. Administrationens vurdering: Intet at bemærke. Handicappolitik: Sagen har ingen handicappolitisk konsekvens. Økonomi og finansiering: Der er ikke tilknyttet økonomi til dette indstillingspunkt.

16 Side Sammenhængende borgerforløb Sagsnr.: 17/9925 Resumé: har som en af de handlinger udvalget ønsker at sætte i værk bedt om et oplæg til, hvordan den kommunale service kan gøres mere sammenhængende. Borgere/familier, som har behov for indsatser der bunder i forskellige lovgivninger, og ofte forvaltes af forskellige afdelinger i måske forskellige fagcentre, oplever i for høj grad at skulle koordinere deres egen sag. I denne sag giver administrationen en kortfattet status på aktuelle og kommende tiltag der har til formål at sikre en mere sammenhængende kommunal og offentlig service, jf. også formålene med Sammenhængsreformen. Sagen uddybes mundtligt. s drøftelser kan indgå i udvalgets afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Indstilling: Koncerndirektionen indstiller: 1. at drøfter og kvalificerer oplægget, 2. at beslutter, om sagen skal indgå i udvalgets afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Beslutningskompetence: Beslutning den : Indstillingerne tiltrådt med den bemærkning, at oplægget indgår i s afsluttende anbefalinger til Kommunalbestyrelsen. Afbud: Carsten Rasmussen, Louise Liv Holm, Rikke Z. Grøndal, Bitten Persson, Michael Beck. Sagsfremstilling: Følgende tiltag er under udvikling og implementering som et led i at imødekomme borgernes behov og s klare melding om, at der skal sikres en mere sammenhængende kommunal service: 1. Organisationsjustering 2. Testforløb for ledere og medarbejdere ved Villa Venire 3. Din indgang - koordinerende sagsbehandler 4. IT understøttelse af samarbejdet på tværs Nedenfor præsenteres punkterne kort: Ad 1. Organisationsjustering Den kommunale organisation rummer i dag fire fagcentre, som skal samarbejde om unge og komplekse familieforløb: 1. Center for Job & Social. 2. Center for Velfærd & Omsorg.

17 Side Center for Børn, Unge & Familie. 4. Center for Børn & Læring. De fire centre har en del fælles borgere fordi nogle (men jo langt fra alle) børn og unge med behov for en målrettet indsats også vokser op i familier med behov for støtte, f.eks. til bolig, job, uddannelse, sygdom, misbrug m.v. Unge er pr. definition mellem flere centre, fordi de går fra børne- til voksenlovgivningen. En overgang som de fleste håndterer uden problemer, men som er svær for nogle. Måske som følge af et medfødt handicap der har betydning for dem hele livet, eller som følge af generelle indlæringsvanskeligheder, eller som en konsekvens af mistrivsel og måske misbrug m.v. Endelig har centrene Velfærd & Omsorg og Job & Social mange fælles borgere f.eks. en borger har været syg, mistet sit arbejde, under genoptræning og i beskæftigelsesindsats m.h.p. igen at komme i arbejde. Samarbejdet om de fælles borgere, herunder unge, hvis behov for støtte går på tværs af to eller flere fagcentre og tilhørende lovgivninger vanskeliggøres af ansvarsskift, drøftelser om hvem der skal/ skal ikke betale, manglende systemunderstøttelse, travlhed/ringe mulighed for at finde fælles mødetid m.v. Men ganske enkelt også fordi der er tale om svære livssituationer, hvor det er vanskeligt at vide, hvad der er den bedste hjælp. Som et led i at reducere den organisatoriske kompleksitet har direktionen netop sendt et forslag til organisationsjustering i høring. Tilpasningen indebærer, at de mest specialiserede funktioner på både voksen- og børneområdet samles i ét center Center for Job & Social, som bliver initiativtageren i forhold til at sikre koordinerede forløb i komplekse familiesager. Ændringen skal også ses i sammenhæng med ungereformen. Høringsmaterialet er vedlagt som bilag og uddyber, hvad ændringen består i. Økonomudvalget forelægges forslaget til ændring på sit møde den 14. marts Ad 2. Testforløb i samarbejde med ledere og medarbejdere Ambitionen om sammenhængende service der af borgerne opleves som en indgang, og ønsket om at en borger har én plan, som forskellige afdelinger i forskellige fagcentre bidrager til, er ikke ny. Heller ikke i Lejre Kommune. Som et led i at føre intentionerne ud i livet gennemføres i foråret 2018 et testforløb, hvor alle medarbejdere, der arbejder i og med komplekse familieforløb, skal være med til at teste, hvordan denne indsats kan blive forbedres gennem brug af simuleringsmetoder. D.v.s. at de tester praksisnært ikke ved at tale om, hvad de kunne tænke sig at gøre men ved at gøre det. Det sker på baggrund af konkrete cases, som er indsamlet til brug for forløbet. Der deltager også borgere i træningen. fordi Lejre Kommune arbejder ud fra den helt grundlæggende værdi, at borgerne deltager fra start til slut. I praksis vil det enten være borgere fra andre kommuner, der agerer borger i træningsforløbet, eller medarbejdere fra simuleringbureau et Villa Venire, som Lejre Kommune samarbejder med. Der er tale om et pilotforsøg der evalueres m.h.p. at vurdere, om denne form for testforløb kan anvendes i andre sammenhænge derigennem sikre kortere udviklingsforløb og større/hurtigere effekt for borgerne af de politiske beslutninger. Økonomiudvalget forelægges resultaterne af evalueringen. Ad 3. Din indgang - koordinerende sagsbehandler

18 Side 16 På baggrund af erfaringerne med testforløbene i regi af Villa Venire vil Lejre Kommune udvikle et tilbud, Din indgang, som særligt er målrettet de borgersager med høj kompleksitet. Tanken med Din indgang er, den kommunale organisation tilpasser sig de behov og faglige kompetencer, som den pågældende sag kræver. Deraf følger, at det ikke nødvendigvis er det samme tilbud, der møder borgerne, der er målgruppen for Din indgang. Hvor nogle sager vil kræve en type koordinering og en type faglig kompetence - kræver en anden sag en anden indsats, hvis der skal sikres progression og forbedring hos borgeren. Konkret vil Lejre Kommune finde et antal sager med høj kompleksitet omhandlende dels udsatte familier med børn, dels voksne med en sag i både Center for Velfærd & Omsorg og i Center for Job & Social. I disse sager vil Lejre Kommune tilbyde en koordinerende sagsbehandler, som bliver borgerens indgang til hele kommunen. Et mindre antal ansatte, som har deltaget i testforløbet (jf. pkt 2) hos Villa Venire uddannes ekstra til at varetage denne særlige rolle. Rollen som koordinerende sagsbehandler evalueres sammen med borgerne i de pågældende sager med henblik på at vurdere, hvad der nøjagtigt er brug for ift. omfanget og indholdet af Din indgang / den koordinerende sagsbehandler. På baggrund af disse erfaringer vurderer administrationen om og hvordan metoden skal udbredes til resten af organisationen. Ad 4. Systemunderstøttelse De kommunale medarbejdere arbejder i forskellige fagsystemer. Fagsystemerne spiller ikke eller dårligt sammen, og en families eller borgers oplysninger ligger således i forskellige systemer, selv om det vedrører den samme familie eller borger. Det er tungt og tidskrævende, og systemerne er ikke indrettet til at understøtte det samarbejde med borgerne, som Lejre Kommune ønsker. Nemlig et samarbejde hvor borgerne har adgang til egne informationer om eget liv, og som kan bidrage ved at dokumentere og skrive i et fælles samarbejdssystem. Der findes imidlertid sådanne systemer, og Lejre Kommune er aktuelt ved at indhente erfaringer fra andre kommuner. Dette sker i regi af børneområdet, hvor der er et markant behov for et system, der understøtter samarbejdet mellem forældre, lærere/pædagoger i skole-, SFO og dagtilbud samt ansatte på det specialiserede børneområde. Dette er et led i den tidlige indsats og opsporing, som Udvalget for Børn & Ungdom fik information om på sit møde i februar. Nogle af disse systemer kan suppleres med moduler, der også understøtter samarbejder over mod voksenområder (sundhed, beskæftigelse, social). Administrationens vurdering: Administrationen vurderer, at ovenfor nævnte tiltag vil sikre mere sammenhængende service. Der må påregnes implementeringstid, da der også er tale om at ændre vaner/kultur og udvikle metoder og kompetencer. Handicappolitik: Indsatsen har til hensigt at bidrage til at forbedre kvaliteten i borgerbetjeningen og omfatter således også de borgere, som er i målgruppen for handicappolitikken. Økonomi og finansiering: Organisationstilpasningen er omkostningsneutral.

19 Side 17 Træning af ledere og medarbejdere kan holdes inden for rammerne af værende administrativt budget. Din indgang koordinerende sagsbehandler; budget kendes ikke p.t. nærmere herom forelægges Økonomiudvalget udgift kan finansieres af pulje på 0,5 mio. kr. til kernevelfærd i budget Køb af system til IT understøttelse vil indgå i budgetprocessen for 2019 m.h.p. at afsætte budget. Bilag: 1. Meddelelse på medarbejderportalen 2. Organisation 20. januar 2018.pdf 3. Organisationsdiagram 2018 direktion.pdf 4. Lejre Kommunes kerneopgaver.pptx

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018 Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 28. februar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Bitten Persson (Medarbejderrepræsentant) Carsten Rasmussen (A) Louise Liv Holm (Grønt Råd) Michael

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 21. marts 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 21. marts 2018 Referat onsdag den 21. marts 2018 Kl. 16:30 i Herthadalen, Slangealleen 1, 4320 Lejre Afbud: Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Mikael Ralf Larsen (F) Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018

Referat Kernevelfærdsudvalget onsdag den 17. januar 2018 Referat onsdag den 17. januar 2018 Kl. 16:30 i Kantinen, Allerslev Rådhus Afbud: Christina Knudsen (Områdebestyrelse, dagtilbud) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Lars Holten (LEUF) Michael Beck

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 10. oktober 2017 Referat tirsdag den 10. oktober 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Lars Holten (LEUF) Line Jacobsen (V) Mikael Ralf Larsen (F) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 3. januar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 3. januar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Valg af næstformand...2 3. 17,4 - Introduktion

Læs mere

Dagsorden Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Dagsorden Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 28. november Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Dagsorden tirsdag den 28. november 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Orientering - november...2 3. - Oplæg om nye samarbejdsformer

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 4. april 2017 Referat tirsdag den 4. april 2017 Kl. 16:30 i Kantinen rådhuset i Allerslev Afbud: Lars Holten (LEUF) Ole Blickfeldt (O) Søren Kræmer (Foreningslivet) Villy Hauritz (F) Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse

Læs mere

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev

Referat Kernevelfærdsudvalget tirsdag den 8. august Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Referat tirsdag den 8. august 2017 Kl. 16:30 i RA - Kantinen Rådhuset Allerslev Indholdsfortegnelse 1. - Godkendelse af dagsorden...1 2. - Lejre Kommunes Kerneopgaver...2 3. - Ministerbesøg...8 08-08-2017

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 24. januar 2017 Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden... 1 2. 17,4 - Workshop... 2 3. 17,4 - Godkendelse af proces

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid mandag den 8. januar Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 19:00 i Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering - januar...2 3. KF - Valg af formand...3

Læs mere

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget

Lejre Kommune Side 1. Økonomiudvalget 06-09-2016 Side 1 ØU - Der findes et sted hvor vi er fælles om kerneopgaverne Sagsnr.: 16/10671 Afbud: Lena Holm Jensen Resumé: er den 18. januar og den 21. juni 2016 forelagt status på arbejdet med Vores

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 28. november 2012. Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Referat onsdag den 28. november 2012 Kl. 17:00 i Mødelokale 1, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1 2. KF - Orientering...2 3. KF - Temadrøftelse...3 4. KF - Kunstudvalg i

Læs mere

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv.

Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT 25-02-2016 Sagsnr. 2016-0049816 Bedre dialog i udvalg om Borgerrådgiverens arbejde mv. Indledning Om Borgerrådgiverens Beretning er fastlagt følgende i vedtægt for Borgerrådgiveren

Læs mere

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Teknik & Miljø mandag den 8. januar Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 8. januar 2018 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. TM - Godkendelse af dagsorden...1 2. TM - Orientering - Januar...2 3. TM - Valg af formand...3

Læs mere

Landsbyudvalget REFERAT

Landsbyudvalget REFERAT REFERAT Sted: Kantinen Rådhuset i Allerslev, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Tirsdag den 8. oktober 2019 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 19:30 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) Grethe N. Saabye (C) Mikael Ralf

Læs mere

Referat 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar 2017

Referat 17, 4-udvalget tirsdag den 24. januar 2017 Referat tirsdag den 24. januar 2017 Kl. 16:30 i Kantinen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Jan Vedel Heine (I) Kristina Garth Grüner (Skolebestyrelsen) Ole Blickfeldt (O) Indholdsfortegnelse 1. 17,4

Læs mere

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud:

Allerød Kommune. Referat. Hovedudvalget afholdt møde den 4. september Afbud: Referat Allerød Kommune Personale Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Hovedudvalget afholdt møde den 4. september 2017 Afbud: 1. Bemærkninger til

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015

Referat Kommunalbestyrelsen tirsdag den 9. juni 2015 Referat tirsdag den 9. juni 2015 Kl. 20:30 i Multisalen, Hvalsø Hallen, Skolevej 5, 4330 Hvalsø Carsten Helles Rasmussen (V) Flemming Damgaard Larsen (V) Grethe Nørtoft Saabye (C) Henning Nielsen (V) Ivan

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 12. januar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-10:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018

Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018 Hvad gør Lejre Kommune for at forbedre sagsbehandlingen? Oplæg til handicaprådets møde d. 25. juni 2018 1 Udvalgte tiltag fra Kernevelfærdsudvalget anbefalinger og beslutninger Der findes et sted, hvor

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 18.01.2011 i Borgmesterens mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Masterplan for Social & Tilbud - strategiske sigtelinjer... 4 3 Information, forespørgsler

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud

Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Bilag 4: Status på handleplan for en styrket kvalitetssikring af aktiveringstilbud Nr. Handlinger Tema 1: Systematisk kvalitetstjek af tilbudsviften Forventet afslutningstidspunkt Status efterår 2011 Status

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked torsdag den 29. november 2012 Referat torsdag den 29. november 2012 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Jens K. Jensen (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager - december...2 3. JA - Samarbejdsaftale

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 14. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Ekstraordinært møde...2 3. 17,4 - Kommunikation

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren

Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på   En plan for en sammenhængende indsats sammen med borgeren Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig kontaktperson

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Dagsorden Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 11. januar 2016. Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 11. januar 2016 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager Januar...2 3. ET - Drøftelse vedr. Turistinformation

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: (USS/UBE/KFI) Afrapportering på arbejdsprogrammet Fortsat Fremgang for Furesø, Punkt 2.4: Gode bo-, aktivitets-, beskæftigelses- og fritidstilbud for mennesker med handicap Sagsnr. i ESDH:

Læs mere

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016.

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016. NOTAT RÅDHUSET Kultur, Miljø og Vækst Arbejdsmarkedsafdelingen Faglig konsulent: Henriette Darlie Dyring Sagsnr.: 15/33587 Dato: 31-01-2017/hdd Evaluering af Uddannelsesvisitationsnævnet - 2016 1. Indledning

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 2. december Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Referat mandag den 2. december 2013 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Tidsplan for brugerundersøgelse af borgernes møde med rehabiliteringsteamet...2

Læs mere

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017

Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Tværgående Tovholderfunktion Prøvehandling Marts 2017 Baggrund Socialudvalget besluttede i juni måned 2015 at igangsætte en proces for at etablere en tværgående tovholderfunktion. Ønsket om en tværgående

Læs mere

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt

Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt Socialudvalget 2013-14 SOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt Handleplanen Den aktuelle handleplan består af de 15 oprindelige aktiviteter plus yderligere 9 aktiviteter, der er føjet til

Læs mere

Notat. Udkast til Fælles mål 0-6 år. Den 26. marts 2015

Notat. Udkast til Fælles mål 0-6 år. Den 26. marts 2015 Notat Emne: Udkast til Fælles mål 0-6 år Den 26. marts 2015 I forbindelse med behandlingen af kvalitetsrapporten for 2013, blev det i byrådet besluttet, at Børn og Unge over de kommende år styrker og investerer

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 15. august Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 15. august Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat tirsdag den 15. august 2017 Kl. 16:00 i Mødelokale 4, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Revidering af udbudsmateriale Lejrevej 15 A-G...2

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER PROJEKT - UDSATTE FAMILIER Målgruppe: Udsatte familier, som modtager familiebehandling eller har anbragte børn, og som samtidig har en beskæftigelsessag i BSF. Ca. 420 familier med ca. 1.100 individer

Læs mere

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Udvalget for Erhverv & Turisme mandag den 3. april Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat mandag den 3. april 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ET - Godkendelse af dagsorden...1 2. ET - Orienteringssager - April...2 3. ET - Temadrøftelse

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 5. marts 2014 Mødetidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: 213, Mødelokale Henrik Zimino, Allan Andersen, Bjarne Thyregod, Brian

Læs mere

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø

Dagsorden Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 20. januar 2014. Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Dagsorden mandag den 20. januar 2014 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Valg af formand...2 3. JA - valg af næstformand...3 4. JA - Orientering

Læs mere

Udmøntning af den nye integrationspulje

Udmøntning af den nye integrationspulje Stab og Udvikling Dato: 27. september 2016 Tlf. dir.: 4477 6594 E-mail: nins@balk.dk Kontakt: Nina Birthe Sørensen Udmøntning af den nye integrationspulje Kommunalbestyrelsen besluttede på deres møde den

Læs mere

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Dagsorden 17, 4-udvalget tirsdag den 14. februar Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Dagsorden tirsdag den 14. februar 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. 17,4 - Godkendelse af dagsorden...1 2. 17,4 - Ekstraordinært møde...2 3. 17,4 - Kommunikation

Læs mere

Lejre Kommune. ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium. Kommunalbestyrelsen. Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence:

Lejre Kommune. ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium. Kommunalbestyrelsen. Resumé: Indstilling: Beslutningskompetence: 28-05-2019 18:00 Side 1 ØU - Landsbyudvalg: Vedtagelse af kommissorium Sagsnr.: 18/12216 Resumé: besluttede i forbindelse med vedtagelsen af styrelsesvedtægten i januar 2018, at der skal nedsættes et ad

Læs mere

Referat. til Kommunalbestyrelsen

Referat. til Kommunalbestyrelsen Referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 26. februar 2013 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer: Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Arne Hansen, Brian Franklin,

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 7. september 2017 Referat torsdag den 7. september 2017 Kl. 18:00 i Rådssalen, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Afbud: Christian Plank (F) Erik Falkenberg (O) Ole Møller (F) Indholdsfortegnelse 1. KB - Spørgetid...1 2. KB -

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse

Åbent. 7. Første udkast til udbygningsplan på det sociale område. Sagsprocedure. Resume. Indstilling. Sagsbeskrivelse 7. Første udkast til udbygningsplan 2019-2025 på det sociale område Sagsnr.: 253-2018-11352 Dok.nr.: 253-2019-19140 Åbent Sagsprocedure Social-, Sundheds- og Psykiatriudvalget, Økonomiudvalget og Byrådet.

Læs mere

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv

Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv Beslutning: Masterplan for En god og tryg ældrepleje Sagsnr. i ESDH: 18/15117 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Udvalg for sociale forhold, sundhed og et godt seniorliv I det politiske arbejdsprogram

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011

Referat Økonomiudvalget onsdag den 21. december 2011 Referat onsdag den 21. december 2011 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Afbud: Grethe N. Saabye (C) Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Budgettildelingsmodeller til skoleområdet...2

Læs mere

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune Styrelsesvedtægt for dagtilbud i Holbæk kommune 18. maj 2016 Læring og trivsel 18. maj 2016 Læring og trivsel Indhold Udvalgets forord... 5 Styrelsesvedtægt for Holbæk Kommunes dagtilbud... 6 Forældrebestyrelsens

Læs mere

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby

Referat Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 12. november Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Referat onsdag den 12. november 2014 Kl. 18:00 i Kantine, Lyndby Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...1 2. BU - Status på handleplan i Center for Social og Familie...2 3. BU - Eventuelt...7

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Individuelle planer i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem

Læs mere

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre

Referat fra møde i Udvalget for Børn & Ungdom onsdag den 13. januar 2010. Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Referat fra møde i onsdag den 13. januar 2010 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 1, Lejre Indholdsfortegnelse 1. BU - Godkendelse af dagsorden...3 2. BU - Valg af næstformand...4 3. ØU - Udvalgets mødeplan

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen mandag den 13. januar Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat mandag den 13. januar 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. KB - 2. behandling af ændring af styrelsesvedtægt mhp oprettelse af UET...2

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU - Ansættelse af ny

Læs mere

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen

Kommissorium. Sammenhængende borgerforløb i BUF. Ungeforvaltningen Kommissorium Sammenhængende borgerforløb i Børn- og Ungeforvaltningen Projektets navn Starttidspunkt December 2018 Sluttidspunkt December 2020 Sidst opdateret 09/01 2019 Projektets formål og indhold Sammenhængende

Læs mere

Prioriteter, retning og rammer for Rehabiliteringsenheden

Prioriteter, retning og rammer for Rehabiliteringsenheden Prioriteter, retning og rammer for Rehabiliteringsenheden Kvalitet Borgeren i centrum Fokus på borgeren og økonomien Den daglige drift - maskinrummet Personaledelen Sund økonomi Klik på boblerne og læs

Læs mere

Undervisningsudvalget

Undervisningsudvalget Side 1 af 9 Undervisningsudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 13 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : torsdag den 25. oktober 2007 kl. 14:00 Fraværende : Afbud fra Helle Frost INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev

Referat Økonomiudvalget onsdag den 30. august Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Referat onsdag den 30. august 2017 Kl. 16:30 i Mødelokale 2, Lejrevej 15, 4320, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Budget 2018, 1. behandling...2 30-08-2017 Side

Læs mere

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde

Udvalg for Anlæg og Miljø. Dagsorden. Konstituerende møde Forside Dagsorden Konstituerende møde Tirsdag den 19. april 2016 kl. 16.00 Medlemmer Justus Hansen (D) Tim Serritslev (S) Vittus M. Mikaelsen (S) Udtrædende medlemmer Mille Søvndahl Pedersen (IA) Allan

Læs mere

Patientinddragelsesudvalget

Patientinddragelsesudvalget Referat Mødedato: Mandag den 29. september 2014 Mødetidspunkt: 13:00-15:00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Vejle Center Hotel, Vejle Kit Winther, Peter Skov Jørgensen, Hanne Grønborg, Merete Helgens, Annelise

Læs mere

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet

BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over Lejre Kommunes afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet 11-04-2018 19:00 Side 1 BU - Årsstatistik 2017, Ankestyrelsens behandling af klager i 2017 over s afgørelser på social- og beskæftigelsesområdet Sagsnr.: 15/4894 Resumé: Sagen præsenterer en oversigt over

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Lejre Kommune. 10-12-2013 Side 1. Økonomiudvalget. ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448

Lejre Kommune. 10-12-2013 Side 1. Økonomiudvalget. ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448 10-12-2013 Side 1 ØU - Indsatser til forbedret økonomistyring i Lejre Kommune Sagsnr.: 13/20448 Resumé: og Kommunalbestyrelsen har besluttet, at den økonomiske styring i Lejre Kommune skal forbedres. Både

Læs mere

Fælles MED Administration Dok.nr /18

Fælles MED Administration Dok.nr /18 Fælles MED Administration Dok.nr. 198613/18 Deltagere: Claus Fjeldgaard, Rikke Rødekilde, Helle Marguertsen, Anette Brodde, Ulla Rosendahl, Jørn Gasbjerg, Sonja T. Nielsen, Jeanett Dam. Afbud fra: Brian

Læs mere

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7

MØDETIDSPUNKT MØDESTED MEDLEMMER. Udvalget for værdibaseret styring :00. Regionsgården, mødelokale H6 og H7 DAGSORDEN Udvalget for værdibaseret styring - mødesager Udvalget for værdibaseret styring MØDETIDSPUNKT 07-02-2018 16:00 MØDESTED Regionsgården, mødelokale H6 og H7 MEDLEMMER Karin Friis Bach Özkan Kocak

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev

Referat Kommunalbestyrelsen torsdag den 9. oktober Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Referat torsdag den 9. oktober 2014 Kl. 18:00 i Rådssalen, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. KB - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - 2. behandling af budget 2015-2018...2 09-10-2014 Side 1 1. KB - Godkendelse

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 27. april 2015. Kl. 7:00 i Mødelokale 1,Lyndby

Referat Økonomiudvalget mandag den 27. april 2015. Kl. 7:00 i Mødelokale 1,Lyndby Referat mandag den 27. april 2015 Kl. 7:00 i Mødelokale 1,Lyndby Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Lokalaftale på Skoleområdet...2 27-04-2015 Side 1 1. ØU - Godkendelse af

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 3. januar 2018 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Heidi Ladegaard,

Læs mere

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft

Referat. Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Referat Udvalget for sundhed, ældre og social (SÆ) Ekstraordinært udvalgsmøde SÆ Onsdag den 19. juni 2019 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Jan Fischer (A) Michael Aakjær (A) Helle Røge (F)

Læs mere

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering

Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi NOTAT 17-01-2013 Kommissorium for styrket decentral forvaltningsorganisering Som opfølgning på Strukturudvalgets rapport fra 2. halvår 2012 besluttede

Læs mere

Udvalg for dagtilbud og familier

Udvalg for dagtilbud og familier Beslutning: Tilpasning af ledelsesstruktur på dagtilbudsområdet. Sagsnr. i ESDH: 18/14065 Beslutningskompetence: Beslutningstema: Byrådet Udvalget for dagtilbud og familier skal beslutte at indstille til

Læs mere

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget

Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Børne- og Skoleudvalget Mødetidspunkt 02-02-2015 18:00 Mødeafholdelse på Skolens kontor, Munkegårdsskolen, Vangedevej 178, 2870 Dyssegård Indholdsfortegnelse Børne-

Læs mere

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014

Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Referat Økonomiudvalget tirsdag den 24. juni 2014 Kl. 16:15 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Udbud af kommunalt ejet jord...2 3. Person - ØU -

Læs mere

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG

KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG KOMMISSORIUM FOR LOKALUDVALG På baggrund af Borgerrepræsentationens beslutning af 13. oktober 2005 blev der i perioden 2006-2009 nedsat i alt 12 lokaludvalg i 10 bydele efter bestemmelsen i den kommunale

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Byrådsmedlem på en gang både del af Slagelse Kommune og ikke

Byrådsmedlem på en gang både del af Slagelse Kommune og ikke Byrådsmedlem på en gang både del af Slagelse Kommune og ikke Man stilles op på en liste til kommunalvalget, men indvælges som person. Dette er udgangspunktet for måden, arbejdet i Byråd og udvalg fungerer

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget

Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget Referat for ekstraordinært møde Økonomiudvalget : Mandag den 23. marts 2015 Mødetidspunkt: Kl. 20:35 Sluttidspunkt: Kl. 20:40 Mødested: Det Røde Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær

Læs mere

Opsamlingsreferat fra samtalerne ved bordene

Opsamlingsreferat fra samtalerne ved bordene Kaffemøde Opsamlingsreferat fra samtalerne ved bordene På de følgende sider kan du læse en kort opsamling fra de samtaler, der var ved bordene ved kaffemødet om handicappolitikken onsdag d. 4. september

Læs mere

Oplæg til Børn og Unge Udvalget. Spørgsmål stillet af Jan Ravn Christensen (SF): Besvarelse af spørgsmål fra Byrådets drøftelse: Emne

Oplæg til Børn og Unge Udvalget. Spørgsmål stillet af Jan Ravn Christensen (SF): Besvarelse af spørgsmål fra Byrådets drøftelse: Emne Oplæg til Børn og Unge Udvalget Emne Besvarelse af spørgsmål fra Byrådets drøftelse: Sag 21: Børnenes og de unges trivsel, læring og udvikling Til Kopi til Børn og Unge Udvalget Den 12.9 2014 Spørgsmål

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Økonomiudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 15. maj 2019 Mødetidspunkt: 13:00 Mødelokale: Medlemmer: 213, Mødelokale Allan S. Andersen, Carsten Fuhr, Dorthe Hecht, Jan Jakobsen,

Læs mere

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010

Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Referat Udvalget for Kultur & Fritid onsdag den 3. november 2010 Kl. 16:00 Egholm Slot, Trehøjevej 45, 4070 kr. Hyllinge. Afbud: Connie B. Jensen (A) Indholdsfortegnelse 1. KF - Godkendelse af dagsorden...1

Læs mere

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev

Referat Økonomiudvalget mandag den 26. marts 2012. Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Referat mandag den 26. marts 2012 Kl. 16:00 i Mødelokale 2, Allerslev Indholdsfortegnelse 1. ØU - Godkendelse af dagsorden...1 2. ØU - Firkløverskolens fremtidige placering...2 3. ØU - Udlejning og bebyggelse

Læs mere

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011

Referat Udvalget for Job & Arbejdsmarked mandag den 7. marts 2011 Referat mandag den 7. marts 2011 Kl. 16:30 i Mødelokale 1, Hvalsø Connie B. Jensen (A) Thomas Stokholm (V) Indholdsfortegnelse 1. JA - Godkendelse af dagsorden...1 2. JA - Orienteringssager...2 3. JA -

Læs mere

Egedal Kommune Handicapråd

Egedal Kommune Handicapråd Egedal Kommune Handicapråd Den 8. maj 2014, kl. 17:30 i Mødelokale 502, Smørum Rådhus Dagsorden Lea Jensen Vicky Holst Rasmussen Anita Heiberg El-Kheloufi Arne Kristensen Rikke Mortensen Keld Stenlien

Læs mere

Dette notat giver en status på implementeringen herunder evaluering af pilotforsøgene (bilag 1).

Dette notat giver en status på implementeringen herunder evaluering af pilotforsøgene (bilag 1). KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Status på implementering af model for vidensoverdragelse Baggrund I Københavns Kommune gøres vidensoverdragelse

Læs mere

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse:

Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset. Indholdsfortegnelse: Referat Handicapråd Mødedato: 30. august 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 3, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Handicaprådets fokuspunkter og arbejdsplan for denne periode - Kl. 14:00-14:30 2 2 En

Læs mere

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse

Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Budget 2017 Kommissorium vedr. mulighederne for en mere stabil klassedannelse Sagsnr. 16/17444 Resumé Børne- og Skoleudvalget principgodkendte den 14.09.2016 to modeller til ændring af styrelsesvedtægten

Læs mere

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov

Udkast - maj Politik for voksne med særlige behov Udkast - maj 2013 Politik for voksne med særlige behov 2013 Vision Omsorgskommunen Ringsted Politik for voksne med særlige behov sætter rammen og afstikker retningen for indsatser og initiativer på området

Læs mere

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER

PROJEKT - UDSATTE FAMILIER PROJEKT - UDSATTE FAMILIER Målgruppe: Udsatte familier som modtager familiebehandling eller har anbragte børn og som samtidig har en beskæftigelsessag i BSF. Ca. 420 familier, med ca. 1.100 individer,

Læs mere

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015

Referat. Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune. Dagsorden: Mandag den 16. november 2015 Referat Møde i Handicaprådet i Lejre Kommune Mandag den 16. november 2015 kl. 17-19, Handicaprådsmøde Mødelokale 1, Hvalsø Rådhus, Møllebjergvej 4, 4330 Hvalsø. Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd

Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune. Dialogudvalg og Lokalråd Nærdemokratimodel 2010 for Vordingborg Kommune Dialogudvalg og Lokalråd Vedtaget af Kommunalbestyrelsen 26. november 2009 Indhold UFormål med nærdemokratimodellenu 3 UDet politiske niveauu 3 UDet lokale

Læs mere