By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse"

Transkript

1 By- og Miljøudvalget - Opfølgningsredegørelse By- og Boligområder Mål i årsager Antallet af boliger med utidssvarende bade- og toiletforhold skal nedbringes fra i 2010 at udgøre uden bad (enkelt værelser ikke indregnet) og 307 uden eget toilet. På Frederiksberg er der 3907 boliger uden adgang til bad og 307 uden eget toilet. Antallet af boliger uden bad er således faldende, mens boliger uden eget toilet pt. er uændret. Flere boliger vil få indlagt toilet i år, hvorfor målet opfyldes inden årets udgang. Målet indarbejdes i stedet i strategien for byfornyelse, jf. beslutning i kommunalbestyrelsen den 3. oktober.

2 Mål i årsager Den samlede offentlige støtte til bygningsfornyelse (ekskl. indfasningsstøtte) skal i 2012 maksimum udgøre 33 pct. af de samlede ombygningsudgifter. Den samlede offentlige støtte udgør 31,89 % og målet er dermed opfyldt for nu og forventes fortsat at være opfyldt ved årets udgang.

3 Byrum og Grønne områder Mål i årsager Mængden af henkastet affald reduceres med 20 pct. på færdselsarealer og i byrummet fra 2010 til Resultaterne fra de halvårlige affaldsmålinger er et fald i mængden af henkastet affald på Frederiksberg. Det samlede fald (gennemsnitlig antal /pr måleområde) fra 2010 til er 15%. De første målinger for 2012 er, at niveauet fra holdes. En del af faldet skyldes, at målepunktet ved Frederiksberg Centret, som var meget belastet af tyggegummi og skodder, er udgået af målingerne pga. Metrobyggeriet. Der henkastes fortsat meget affald særligt cigaretskod, hvor der ikke på nogle af måleområderne er observeret noget fald. Målrettet indsats i forhold til blandt andet cigaretskod. Målrettet indsats rettet mod unge. Samle mere viden om, hvilke indsatser, som virker i forhold til unge. Faldet i henkastet affald ses især på fraktionerne organisk affald og plast. Det største fald ses dog på tyggegummi. Dette

4 Mål i årsager skyldes til dels, at målepunktet ved Frederiksberg Centret er udgået, dels at børsterne på kommunens fejemaskiner er skiftet - til børster med metalfibre, som dels stresser ukrudtet mere end almindelige børster, dels langsomt slider tyggegummiet væk. Der henkastes forsat meget affald ved ungdomsuddannelse sinstitutionerne.

5 Mål i årsager 80 pct. af borgerne finder i 2012, at Frederiksberg er rent eller er blevet renere for så vidt angår henkastet affald og graffiti. I blev der i forbindelse med ren by kampagnen gennemført en mindre spørgeskemaundersøgelse. Denne te en tilfredshed med renholdelsen på 84 %. Undersøgelsen er dog ikke valid, hvor ikke er gentaget i forbindelse med årets kampagne. Renholdelsesniveauet er siden fastlæggelse af målet sænket på lokalvejene fra en gang om ugen til hver 14. dag, og dette kan forventes at have indflydelse på tilfredsheden. Målrettet indsats i forhold til blandt andet cigaretskod. Målrettet indsats rettet mod unge. Samle mere viden om, hvilke indsatser, som virker i forhold til unge. Dog skal målsætningen formentlig justeres, som følge af det nedsatte renholdelsesniveau. Der henes således til resultaterne af den kommunaleborgertilfredshedsundersø gelse, hvor spørgsmål til tilfredsheden omkring den kommunale renholdelse søges belyst. Resultaterne af denne undersøgelse

6 Bæredygtig udvikling Mål i årsager Reduktion af CO2- udledningen med 3 pct. om året for kommunen som virksomhed 2007 til og med Det grønne regnskab for er et fald på 4,5 % i CO2- udledningen i forhold til Fortløbende ser det sådan ud: : +3% : -3% : -3% 2010-:- 4,5% Det grønne regnskab næste år vil e, om vi endeligt opfylder målet. Kvalitetsmålets opgørelse i ton er ikke længere retende, da måleområdet er blevet udvidet, og mængden af udledt ton derfor er større, ligesom måltallet for Beregningsgrundlaget er siden 2007 løbende udvidet med blandt andet CO2-udledningen fra offentlig transport og gadebelysning. Derfor kan tallene ikke sammenlignes på tværs af hele perioden. Dette er grundigt beskrevet i Kommunens grønne regnskab sberg.dk/~/media/e Doc/6/7/a/67a1e7a 0-64d7-481e-b078- e21ecad1afdcpdf.ash Indsatsen for at nedbringe kommunens CO2- udledning er blevet intensiveret i 2012 med igangsættelsen af disse tre projekter: * Etablering af et nyt energistyringssystem i kommunale bygninger * Igangsættelse af det omfattende energirenoveringsprojekt ESCO Frederiksberg * Etablering af et miljøambassadørnetværk med repræsentanter i alle kommunale bygninger og institutioner. X Vil udgå fra kvalitetskontrakten og forventes herefter at fortsætte i Strategisk Energiplan med justerede måltal.

7 Mål i årsager 2012 tilsvarende vil blive højere end først opstillet. Da der ikke kan indhentes oplysninger fra 2007 vedr. det udvidede måleområde, giver det ikke mening, at anføre målingen i ton, men kun i procent.

8 Mål i årsager Reduktion af CO2- udledningen med 2 pct. årligt for Frederiksberg som by fra 2008 til Grønt regnskab for byen er, at CO 2 - udledningen er faldet med 7,5% i forhold til. I forhold til måleåret 2007 er udledningen faldet med 20 %. Målet er således nået. X Vil udgå fra kvalitetskontrakten og forventes herefter at fortsætte i Strategisk Energiplan med justerede måltal.

9 Trafik og Miljø Mål i årsager Reduktion i antal dræbte og tilskadekomne med 40 pct. fra 67 i 2008 til under 51 dræbte og tilskadekomne i En uheldsrapport for foreligger ultimo Foreløbige tal indikerer et fald. Målet inden fastsatte tidsramme.

10 Mål i årsager I 2006 foregik 34 pct. af samtlige ture på cykel på Frederiksberg. Cyklens andel af ture på Frederiksberg skal i 2012 fortsat være den højeste i Danmark. Seneste status er fra 2009, hvor den landsdækkende trafikvaneunders øgelse te, at 34 pct. af samtlige ture foregik på cykel på Frederiksberg. Cyklens andel af ture på Frederiksberg var dermed fortsat højere end det er tilfældet i sammenlignelige kommuner (Aalborg, Århus, Odense og København). Næste cykelregnskab udarbejdes for 2012, og foreligger medio 2013.

11 By- og miljøudvalget - Forslag til ændringer af mål Justeret mål Serviceområde Fokusområde Mål Veje til målet Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse Hvad er årsagen til justeringen af det eksisterende mål/det helt nye mål? Hvilken betydning har justeringen af det eksisterende mål/det helt nye mål for kvalitetsudviklingen på området Byrum og Grønne områder Affald og byrummet Mængden af henkastet affald reduceres med 20 pct. på færdselsarealer og i byrummet fra 2010 til foreslås ændret til Se ovenfor under opfølgningen på kvalitetsmålene. Se ovenfor under opfølgningen på kvalitetsmålene. Se ovenfor under opfølgningen på kvalitetsmålene. Indtil videre er der alene nået en 15 % forbedring, og det vurderes ikke, at målet kan nås inden udgangen af I forbindelse med indførelse af effektstyring og udbud, hvor der arbejdes med tilstandskrav, forventes at målet kan nås i 2015 og at målet derfor ændres til Det betyder blot, at målindfrielsen udsættes med et par år. Nyt mål Serviceområde Byrum og Grønne områder Fokusområde Mål Veje til målet Status for målopfyldelse Opfølgning på målopfyldelse Vedligeholdelse af veje Inden 2017 skal der være udlagt støjsvagt slidlag på 75 % af trafikvejene, svarende til 25 km trafikvej, og samtlige trafikveje har fået udlagt støjsvag asfalt inden Målet nås via tilsyn, licitation og udlægning af asfalt og under forudsætning af, at der er økonomi til opgaven % af trafikvejene har fået udlagt støjsvag asfalt pt. Den støjsvage asfalt opgøres i km udlagt asfalt. Der følges op årligt til BMU.

12 Hvad er årsagen til justeringen af det eksisterende mål/det helt nye mål? Hvilken betydning har justeringen af det eksisterende mål/det helt nye mål for kvalitetsudviklingen på området BMU har besluttet, at målene for effektstyring skal indgå i kvalitetskontrakten fremadrettet. Det nye mål bidrager til reducering af støjen. Målet indgår i støj. ende mål Skriv målene som udgår årsager til, at målet udgår betydning for kvalitetsudviklingen, h målet udgår 1. Antallet af boliger med utidssvarende bade- og toiletforhold skal nedbringes fra i 2010 at udgøre uden bad (enkelt værelser ikke indregnet) og 307 uden eget toilet. 2. Den samlede offentlige støtte til bygningsfornyelse (ekskl. indfasningsstøtte) skal i 2012 maksimum udgøre 33 pct. af de samlede ombygningsudgifter. 3. Reduktion af CO2-udledningen med 3 pct. om året for kommunen som virksomhed 2007 til og med Reduktion af CO2-udledningen med 2 pct. årligt for Frederiksberg som by fra 2008 til Reduktion i antal dræbte og tilskadekomne med 40 pct. fra 67 i 2008 til under 51 dræbte og tilskadekomne i I 2006 foregik 34 pct. af samtlige ture på cykel på Frederiksberg. Cyklens andel af ture på Frederiksberg skal i 2012 fortsat være den højeste i Danmark. By- og Miljøområdet ønsker fremadrettet en tættere kobling mellem effektstyringen og målene i kvalitetskontrakten. Derfor udgår seks mål i kvalitetskontrakten efter opfølgning i kvalitetskontrakt Et af disse mål udgår jf. beslutning ved vedtagelsen af sidste års kvalitetskontrakt. Det betyder, at der i næste års kvalitetskontrakt (2013) alene skal følges op på de mål, som vedrører de områder, hvor effektstyringen er implementeret, dvs. indenfor drift og vedligeholdelse af veje og parker. Fem ud af de seks udgåede kvalitetsmål er opfyldt eller forventes at blive opfyldt i Det sjette kvalitetsmål, som kun delt er opfyldt, fortsætter i et andet regi, ligesom det også er tilfældet for to af de opfyldte men udgåede mål. Forvaltningen vurderer, at målenes udgåelse af kontrakten i 2013 ikke får betydning for kvaliteten for servicen, da målene netop udgår, fordi de er opfyldt. Der er derfor ikke længere behov for samme fokus på målopfyldelsen på de pågældende områder.

13

Opfølgningsredegørelse for kvalitetskontrakten, inkl. forslag om målændringer, medio 2012

Opfølgningsredegørelse for kvalitetskontrakten, inkl. forslag om målændringer, medio 2012 Opfølgningsredegørelse for kvalitetskontrakten, inkl. forslag om målændringer, medio 2012 Indhold Børneudvalget - Opfølgningsredegørelse... 2 Børneudvalget Forslag til målændringer... 6 Underningsudvalget

Læs mere

Kilde: Sundhedspolitik , Frederiksberg Kommune

Kilde: Sundhedspolitik , Frederiksberg Kommune Bilag 3 Status på sigtelinjer for sundhedspolitik 2015-2018 Marts 2017. Justeret november 2017. Denne statusopfølgning giver en status på sigtelinjerne for de mål, der er sat i Frederiksberg Kommunes Sundhedspolitik

Læs mere

Kvalitetskontrakt 2012: Notat om opfølgningsredegørelse og ændring af mål

Kvalitetskontrakt 2012: Notat om opfølgningsredegørelse og ændring af mål Kvalitetskontrakt 2012: Notat om opfølgningsredegørelse og ændring af mål Indhold Børneudvalget - Opfølgningsredegørelse... 2 Børneudvalget Forslag til ændringer af mål... 7 Underningsudvalget - Opfølgningsredegørelse...

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 18032014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Teknisk Udvalg. Kvalitetsmål samt opfølgningsredegørelse for politikområderne: Grønne områder Trafikområdet Kommunale ejendomme

Teknisk Udvalg. Kvalitetsmål samt opfølgningsredegørelse for politikområderne: Grønne områder Trafikområdet Kommunale ejendomme Kvalitetsmål samt opfølgningsredegørelse for politikområderne: Grønne områder Trafikområdet Kommunale ejendomme 1 Forslag til ændringer i den kommende kvalitetskontrakt Kvalitetsmålet justeres til at gælde

Læs mere

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY - REN OG TRYG BY 1 REN OG TRYG BY BAGGRUND OG KONKLUSIONER I sektorplan for drift og vedligeholdelse af veje og parker -2016 opstilles en forandringsteori, dvs. en forventning om sammenhængen mellem overordnede

Læs mere

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version )

Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget (version ) Miljø- og Planudvalget Plan for opfølgning på forandringer i Budget 2014-2017 (version 24042014) Politikområde 1: DEMOKRATI Politikområde 2: PERSONALE Politikområde 3: OVERORDNET ØKONOMI Politikområde

Læs mere

Kommunens grønne regnskab 2011

Kommunens grønne regnskab 2011 Kommunens grønne regnskab 211 Grønt regnskab for Frederiksberg Kommune 211 Frederiksberg Kommune har den 1. december 28 indgået en klimakommuneaftale med Danmarks Naturfredningsforening. Aftalens mål er

Læs mere

OPFØLGNINGSREDEGØRELSE- KVALITETSKONTRAKT Teknisk Forvaltning

OPFØLGNINGSREDEGØRELSE- KVALITETSKONTRAKT Teknisk Forvaltning OPFØLGNINGSREDEGØRELSE- KVALITETSKONTRAKT 2011-2012 Teknisk Forvaltning Klimaog Miljøud valget Affalds-afhentning hos borgerne - Fastholdelse af en høj kvalitet. Ringsted Kommune har opstillet konkrete

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. Indholdsfortegnelse 1. Miljø- og Planudvalget... 2 1.1. Vedvarende energi:... 2 1.2. Reduktion af energiforbrug i kommunens bygninger:... 2 1.3. Badestrande:...

Læs mere

- To mål videreføres direkte og fire mål videreføres delvist i Fællesskab København.

- To mål videreføres direkte og fire mål videreføres delvist i Fællesskab København. KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen Byens Udvikling NOTAT Til Teknik- og Miljøudvalget Orientering om videreførelse af mål fra visionerne Miljømetropolen og Metropol for Mennesker til visionen

Læs mere

Bilag 2. By- og Miljøudvalget: Evaluering af handleplan for Sundhedspolitik samt ny handleplan

Bilag 2. By- og Miljøudvalget: Evaluering af handleplan for Sundhedspolitik samt ny handleplan Bilag 2 : Evaluering af handleplan for Sundhedspolitik 2015- samt ny handleplan - 1 Evaluering af indsatser, der fortsætter i handleplan - Indsats: Frederiksbergs Byrum Hvordan skal Mål: Byens rum skal

Læs mere

Status på forandringer i Budget

Status på forandringer i Budget Status på forandringer i Budget 2014-2017. 1. Miljø- og Planudvalget Politikområde 4: Klima og energi 1.1. Vedvarende energi: Skanderborg Kommune er selvforsynende med vedvarende energi til strøm og opvarmning

Læs mere

Flere borgere skal have en god mental sundhed Alle borgere skal have mulighed for at være en del af et robust fællesskab

Flere borgere skal have en god mental sundhed Alle borgere skal have mulighed for at være en del af et robust fællesskab Bilag 2 Status på sigtelinjer for sundhedspolitik 2015-2018 Marts 2018. Denne statusopfølgning giver en status på sigtelinjerne for de mål, der er sat i s Sundhedspolitik 2015-2018. Notatet følger op på

Læs mere

Bæredygtighedsudvalg

Bæredygtighedsudvalg REFERAT Bæredygtighedsudvalg Møde nr.: 3 Mødedato: Mødevarighed: 12.30-14.45 Fraværende: Mødested: Mødelokale 3 Indholdsfortegnelse: Åben dagsorden 1 BD Kvalitetskontrakt 2010 Horsens Kommune 2 BD Sundhedsvision

Læs mere

Frederiksberg Kommunes Kvalitetskontrakt

Frederiksberg Kommunes Kvalitetskontrakt Frederiksberg Kommunes Kvalitetskontrakt Oktober 2012 Indhold Forord... 3 Børneudvalget... 4 Børn i dagtilbud... 4 Børn, unge og familier med særlige behov... 6 Undervisningsudvalget... 9 Børn og unge

Læs mere

Miljøkontoret. Miljøhandlingsplan et skridt. Århus Kommune. Claus Nickelsen. Miljøchef. ad gangen

Miljøkontoret. Miljøhandlingsplan et skridt. Århus Kommune. Claus Nickelsen. Miljøchef. ad gangen Miljøhandlingsplan et skridt ad gangen Miljøchef Claus Nickelsen Århus Kommune Indhold 1. Miljøhandlingsplan 2000 2003 2. Århus Kommunes Lokale Agenda 21 strategi 3. Små skridt til miljøledelse 4. Nyt

Læs mere

Kommunens grønne regnskab 2012

Kommunens grønne regnskab 2012 Kommunens grønne regnskab 212 CO 2- udledningen falder! Ny lavenergi daginstitution på Virginiavej. Foto: Christian Lilliendahl 1 Grønt regnskab for Frederiksberg Kommune 212 Det grønne regnskab viser

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Luft(-forurening) Færre partikler fra trafikken Kvælstofdioxid Baggrund for data om luftforurening November 2013. Teknik- og Miljøforvaltningen www.kk.dk/miljoeregnskab

Læs mere

CYKELPOLITIK for første gang

CYKELPOLITIK for første gang CYKELPOLITIK for første gang Planlægger Niels Jensen og planlægger Maria Helledi Streuli, Plankontoret, Vej&Park, Københavns Kommune. (nijen@btf.kk.dk/maste@btf.kk.dk). Københavns Kommune udgav i 2002

Læs mere

Køreplan for udarbejdelse af kvalitetskontrakt og opfølgningsrapport

Køreplan for udarbejdelse af kvalitetskontrakt og opfølgningsrapport Notat Haderslev Kommune Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 5. januar 2010 Sagsident: 10/130 Sagsbehandler: Søren Brommann

Læs mere

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter

Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Inspirationsnotat nr. 5c til arbejdet i MED-Hovedudvalg 12. april 2010 Inspiration til arbejdet med kvalitetskontrakter Her er samlet en række forslag til udarbejdelsen af en kommunal kvalitetskontrakt.

Læs mere

Kvalitetskontrakt. Det tekniske område

Kvalitetskontrakt. Det tekniske område Kvalitetskontrakt Det tekniske område Ringsted Kommune Juni 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning...3 2. Baggrund...4 3. Kvalitetsmål...5 3. 1. Teknisk Forvaltning...5 2 1. Indledning Denne kvalitetskontrakt

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om københavnerne og kommunen Egen miljøindsats Vurdering af kommunens miljøindsats Holdningen til miljømål Økologi Miljøledelse Renhold Økologi Baggrund for data om økologiforbrug

Læs mere

Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål

Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål Kvalitetskontrakt 2012: Arbejdsmarkedsudvalget Opfølgningsredegørelse og ændringer af mål Mål i? ikke tidsmæssige del tidsmæssige En udfordring i er at begrænse antallet af ledige med mere end 3 måneders

Læs mere

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE MILJØ OG TEKNIK SEPTEMBER 2012

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE MILJØ OG TEKNIK SEPTEMBER 2012 KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE MILJØ OG TEKNIK SEPTEMBER 2012 1 Serviceområde: Det tekniske område Fokusområde: Responstid på udrykninger Ifølge Byrådets beslutning om den risikobaserede dimensionering

Læs mere

Cykling i Region Hovedstaden. Helen Lundgaard, Region Hovedstaden 4. september 2014

Cykling i Region Hovedstaden. Helen Lundgaard, Region Hovedstaden 4. september 2014 Cykling i Region Hovedstaden Helen Lundgaard, Region Hovedstaden 4. september 2014 1 af 5 danske regioner Regioner, hovedsæde og befolkningsstørrelse Nordjylland (Aalborg - 500.000) Midtjylland (Viborg

Læs mere

SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE

SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE SELVKØRENDE KØRETØJER SET FRA KØBENHAVNS KOMMUNE / Anders Rody Hansen, Projektleder Teknik- og Miljøforvaltningen, København Kommune Elbilnetværksmøde for kommuner tirsdag d. 15. maj 2018 Selvkørende Køretøjer

Læs mere

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017

Miljø- og Teknikudvalget. Evaluering af udviklingsmål 2017 Evaluering af udviklingsmål 2017 Februar 2018 Indhold...3 MTU 1 Mangfoldig natur...3 MTU 2 Færre uheld i trafikken...4 MTU 3 Flere buspassagerer på det samlede busnet...5 MTU 4 Klimaforebyggelse CO2...6

Læs mere

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2014

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2014 Grønt Regnskab for Holbæk Kommune VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Holbæk Kommunes Samlede CO 2 -Udledning og Energi forbrug Nedenstående tabel viser det samlede energi forbrug i følgende kategorier: El Og varme

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0261 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0261 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0261 Bilag 2 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 12. august 2005 Til underretning for Folketingets

Læs mere

Kvalitetskontrakt Mariagerfjord Kommune

Kvalitetskontrakt Mariagerfjord Kommune Mariagerfjord Kommune Serviceområde: Borgerservice Fokusområde: Ny forbedret hjemmeside Bedre hjemmeside bør give færre telefoniske henvendelser Mål Antallet af opkald til omstillingen skal falde 5 % pr.

Læs mere

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik

Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts Cykelpolitik Godkendt af Teknisk Udvalg den 2. marts 2011 Cykelpolitik 2011-2020 INDHOLD 1. Forord....3 2. Indledning...4 3. Vision for 2020...5 4. Målsætninger....6 5. Indsatsområder.....................................

Læs mere

Det er således ikke hensigten, at kvalitetskontrakten skal udgøre et katalog over samtlige politiske mål i kommunen.

Det er således ikke hensigten, at kvalitetskontrakten skal udgøre et katalog over samtlige politiske mål i kommunen. Kvalitetskontrakt Center for Plan, HR og Udvikling Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 00.22.10-P22-1-10 Ref.: Pernille Müller Direkte

Læs mere

Årsrapport Grønt Regnskab 2018 Næstved Kommune

Årsrapport Grønt Regnskab 2018 Næstved Kommune Årsrapport 2018 Grønt Regnskab 2018 Næstved Kommune ÅRSRAPPORT 2018 Grønt Regnskab 2018 INDLEDNING 3 BEREGNINGSFORUDSÆTNINGER 3 SAMLET CO2-UDLEDNING FRA NÆSTVED KOMMUNE 4 BEMÆRKNINGER TIL RESULTATER 4

Læs mere

Evaluering af Klima- og bæredygtighedsindsatsen 2013

Evaluering af Klima- og bæredygtighedsindsatsen 2013 Evaluering af Klima- og bæredygtighedsindsatsen 2013 Den strategiske indsats Strategisk energiplan I december 2013 vedtog Kommunalbestyrelsen den strategisk energiplan, som viser de langsigtede virkemidler

Læs mere

Notat Input om Region Syddanmarks resultater og arbejde med patientsikkerheds og kvalitetsindsatser

Notat Input om Region Syddanmarks resultater og arbejde med patientsikkerheds og kvalitetsindsatser Område: Sundhedsområdet Afdeling: Center for Kvalitet, Sundhedssamarbejde og Kvalitet Journal nr.: 11/32645 Dato: 5. december 2013 Udarbejdet af: Inge Pedersen, Allan Vejlgaard Jensen E mail: Inge.pedersen@rsyd.dk,

Læs mere

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011

Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Opfølgningsredegørelse i f.t. Hvidovre Kommunes Kvalitetskontrakt 2011 Denne opfølgningsredegørelse har til formål at gøre status på målopfyldelsen i f.t. i Hvidovre Kommunes første Kvalitetskontrakt gældende

Læs mere

Trafiksikkerhedsplan for København

Trafiksikkerhedsplan for København Trafiksikkerhedsplan for København af ingeniør Caroline Eiler Gotved og sektionsleder Claus Rosenkilde Vej & Park, Københavns Kommune Kort sammenfatning Københavns Kommune har i samarbejde med Københavns

Læs mere

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018

Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget. Evaluering af Udviklingsmål 2018 Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget Evaluering af Udviklingsmål 2018 januar 2019 Indhold Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget...3 MTU2 Færre uheld i trafikken...3 MTU3 Flere buspassagerer på det samlede

Læs mere

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2016

Grønt Regnskab for Holbæk Kommune 2016 Grønt Regnskab for Holbæk Kommune VÆKST OG BÆREDYGTIGHED Holbæk Kommune Grønt Regnskab Vækst og Bæredygtighed Holbæk Kommunes Samlede CO 2 -Udledning og Energiforbrug Nedenstående tabel viser det samlede

Læs mere

Delmål til kommunernes egne arbejdsprogrammer (kommunen som geografi) Delmål til kommunernes egne arbejdsprogrammer (kommunal drift)

Delmål til kommunernes egne arbejdsprogrammer (kommunen som geografi) Delmål til kommunernes egne arbejdsprogrammer (kommunal drift) Bilag med forvaltningens bemærkninger til valg af Green Cities delmål Delmål til kommunernes egne arbejdsprogrammer (kommunen som geografi) Delmål til kommunernes egne arbejdsprogrammer (kommunal drift)

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH

Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH August 2014 Arbejdsmiljøredegørelse 1. halvår 2014 for Enheden for Nyt OUH Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Forord... 1 LMU s årlige arbejdsmiljødrøftelse... 1 Sådan læses tabellerne

Læs mere

Miljø- og Energiforvaltningen

Miljø- og Energiforvaltningen - og Energiforvaltningen Drifts- og anlægsramme for - og Energiforvaltningen Beløb i 1.000 kr. Drift 2015 Anlæg 2015 Udgift Indtægt Udgift Indtægt Aalborg Forsyning, Gas 14.401 14.571 Aalborg Forsyning,

Læs mere

Miljø og sundhed NOTAT

Miljø og sundhed NOTAT NOTAT By- og Kulturforvaltningen Plan og Byg Byplan Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 730 5000 Odense C www.odense.dk Tlf. 66131372 Fax 66133222 E-mail pb.bkf@odense.dk Miljø og sundhed Nærværende notat

Læs mere

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik

UDKAST v Det skal være nemt og sikkert at komme frem. Mobilitets- og Infrastrukturpolitik UDKAST v. 04.04.2019 Det skal være nemt og sikkert at komme frem Mobilitets- og Infrastrukturpolitik 2018 2021 Godkendt af Byrådet den xx august 2019 En ny politik for Mobilitet og Infrastruktur Vi er

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for VITA Intensiv Afdeling for Hjerte-, Lunge- og Karsygdomme, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012

Læs mere

Aftalestyring Dato 9. dec. 2011 Dokumentnr. 1057398 Sagsnr. 370527. Varde Kommunes overordnede vision. Teknik & Miljø s værdigrundlag

Aftalestyring Dato 9. dec. 2011 Dokumentnr. 1057398 Sagsnr. 370527. Varde Kommunes overordnede vision. Teknik & Miljø s værdigrundlag Aftalestyring Dato 9. dec. 2011 Dokumentnr. 1057398 Sagsnr. 370527 Reference nigr Aftale mellem Varde Byråd og Teknik og Miljø 2012 Varde Kommunes overordnede vision Vi vil opleves som et sted - med et

Læs mere

Økonomiske indikatorer

Økonomiske indikatorer Bundliniefokus (Business Case) Supplere nde Økonomiske indikatorer Resume Der blev i foråret 2013 nedsat en arbejdsgruppe der foreslog 14 indikatorer. Disse er tidligere godkendt af styregruppen. Ud af

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013

Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 Strategi for konkurrenceudsættelse for Lyngby-Taarbæk Kommune 2010-2013 December 2010 1 Baggrund: 1.1 Lovgrundlaget Kommuner og regioner skal udforme en udbudsstrategi inden udgangen af 2010, jf. styrelseslovens

Læs mere

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY

STATUSRAPPORT - REN OG TRYG BY - REN OG TRYG BY 1 REN OG TRYG BY BAGGRUND OG KONKLUSIONER I Sektorplan for drift og vedligeholdelse af veje og parker 2013-2016 er der opstillet en forandringsteori, dvs. en forventning om sammenhængen

Læs mere

Introduktion til kvalitetskontrakter på

Introduktion til kvalitetskontrakter på Introduktion til kvalitetskontrakter på www.brugerinformation.dk 1 Introduktion til kvalitetskontrakter på www.brugerinformation.dk Som bekendt skal kommunerne fra i år udarbejde en kvalitetskontrakt,

Læs mere

BILAG 2. Frederiksberg Kommunes Kvalitetskontrakt

BILAG 2. Frederiksberg Kommunes Kvalitetskontrakt BILAG 2. Frederiksberg Kommunes Kvalitetskontrakt Oktober 2011 Indhold Forord...3 Børneudvalget...4 Børn i dagtilbud...4 Børn, unge og familier med særlige behov...6 Undervisningsudvalget...8 Børn og unge

Læs mere

KOMHEN tælling: Efterår 2016

KOMHEN tælling: Efterår 2016 KOMHEN tælling: Efterår 2016 Baggrund Fra By- og Kulturforvaltningen deltog funktionerne, Byggesag, Park og Vej, BBR, Udstykning, Kirkegårdsadministrationen og Odense Idrætspark i den årlige KOMHEN-tælling

Læs mere

Evalueringens hovedresultater. Thorkild Ærø, SBi

Evalueringens hovedresultater. Thorkild Ærø, SBi Evalueringens hovedresultater Thorkild Ærø, SBi Menu Evalueringens setup og grundlag Ny lov i 2004 Aktiviteter - investeringer Konklusioner og perspektiver - Det fortsatte behov for byfornyelse - Målopfyldelse

Læs mere

Klimahandlingsplan. Vision. Mål. Indsatsområder. Handlingsplan

Klimahandlingsplan. Vision. Mål. Indsatsområder. Handlingsplan Klimahandlingsplan Vision Assens Kommune vil være en bæredygtig foregangskommune for klimaet gå foran med det gode eksempel og reducere kommunens egen klimapåvirkning inddrage borgere, foreninger og erhvervslivet

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Enheden for Nyt OUH Odense... 1 Forord...

Læs mere

Evaluering af Ren by-kampagnen 2017

Evaluering af Ren by-kampagnen 2017 Evaluering af Ren by-kampagnen 2017 Kampagnens baggrund, fokus og udførelse Den 8. maj 2017 besluttede By- og Miljøudvalget at godkende kampagneforslaget for Ren bykampagnen 2017. I juni 2017 afholdtes

Læs mere

KØBENHAVN CYKLERNES BY KØBENHAVN CYKLERNES BY CYKELREGNSKAB 2004

KØBENHAVN CYKLERNES BY KØBENHAVN CYKLERNES BY CYKELREGNSKAB 2004 KØBENHAVN CYKLERNES BY KØBENHAVN CYKLERNES BY Foto: Foto: Tine Tine Harden Harden CYKELREGNSKAB 2004 CYKELREGNSKAB 2004 København - cyklernes by! Cyklisterne synes godt om København som cykelby! Hele 8%

Læs mere

By- og Miljøudvalget vedtog, at der udarbejdes en ny byfornyelsesstrategi med afsæt i en drøftelse af de opstillede kriterier.

By- og Miljøudvalget vedtog, at der udarbejdes en ny byfornyelsesstrategi med afsæt i en drøftelse af de opstillede kriterier. Side 1 af 5 78. Byfornyelsesstrategi 2015-2019 - kriterier til drøftelse By- og Miljøudvalget vedtog, at der udarbejdes en ny byfornyelsesstrategi 2015-2019 med afsæt i en drøftelse af de opstillede kriterier.

Læs mere

Uændret mål Ambitionsniveau Uændret: 80 % af endelige V1- og V2- kortlægninger sendes indenfor 3 uger.

Uændret mål Ambitionsniveau Uændret: 80 % af endelige V1- og V2- kortlægninger sendes indenfor 3 uger. Bilag 8: Opdaterede driftsmål, Det Regionale Udviklingsområde Driftsmål Måling af tilfredshed i forbindelse med V1 kortlægning Tilfredshed og V2 undersøgelser af jordforurening. forslag til ændring i mål

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget Mål- og rammebeskrivelser for 2020 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 1 - TEKNIK-

Læs mere

Bilag B: Konkrete indsatsområder for Aalborg Handelsskole i skoleåret 2017/2018

Bilag B: Konkrete indsatsområder for Aalborg Handelsskole i skoleåret 2017/2018 Bilag B: Konkrete for Aalborg Handelsskole i skoleåret 2017/2018 Basisrammens 1. Overholdelse af skolens budget for 2017 Overholdelse af det budget for skolen, som bestyrelsen har godkendt, er væsentligt

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi og Planlægning, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Økonomi

Læs mere

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet

Mål og Midler Plan-, natur- og miljøområdet Fokusområder På politikområdet Plan, natur og miljø er der følgende fokus i budgetåret 2013: Naturpolitik Byrådets konstitueringsaftale har fastlagt, at der skal udarbejdes en naturpolitik. Politikken

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Lungemedicinsk Afdeling J, OUH,

Læs mere

Faglige kvalitetsoplysninger> Støtte- og inspirationsmateriale > Dagtilbud

Faglige kvalitetsoplysninger> Støtte- og inspirationsmateriale > Dagtilbud 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Hvem er målgruppen 3 Redskabets anvendelsesmuligheder... 4 Fordele ved at anvende Temperaturmålingen 5 Opmærksomhedspunkter ved anvendelse af Temperaturmålingen 5

Læs mere

Agenda 21 og klima Teknik- og Miljøforvaltningen juli 2009

Agenda 21 og klima Teknik- og Miljøforvaltningen juli 2009 Agenda 21 og klima Teknik- og Miljøforvaltningen juli 2009 Kolofon Titel Agenda 21 og klima - overordnet handlingsplan Udgivet af Jammerbugt Kommune, Teknik- og Miljøforvaltningen Udgivelsesdato 25. juli

Læs mere

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt

Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt Bilag 1 Opfølgning for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget mål fastsat i kommunens kvalitetskontrakt På Beskæftigelses- og Integrationsudvalgets område er der i alt opstillet tre kvantificerbare mål

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdelingen for

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Klinisk Immunologisk Afdeling,

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, Svendborg - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, Svendborg - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, Svendborg - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Radiologisk Afdeling, OUH, Svendborg...

Læs mere

Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015

Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015 Energi- og klimahandlingsplan 2013-2015 Vision Assens Kommune vil Mål Assens Kommune vil Indsatsområder være en bæredygtig foregangskommune for klimaet gå foran med det gode eksempel og reducere kommunens

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Afdeling for Budget og Data,

Læs mere

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S

Miljøredegørelse 2004. Averhoff Genbrug A/S Miljøredegørelse 2004 Averhoff Genbrug A/S 01. Indledning Averhoff Genbrug A/S er en virksomhed, der modtager og demonterer elektronikaffald til genvinding og miljørigtig bortskaffelse. 02. Stamdata Adresse:

Læs mere

FØRERLØSE BUSSER OG PLANLÆGNING FOR FREMTIDENS MOBILITET. M.sc., ph.d., projektleder Maria Vestergaard

FØRERLØSE BUSSER OG PLANLÆGNING FOR FREMTIDENS MOBILITET. M.sc., ph.d., projektleder Maria Vestergaard FØRERLØSE BUSSER OG PLANLÆGNING FOR FREMTIDENS MOBILITET M.sc., ph.d., projektleder Maria Vestergaard Baggrunden 15.000 indbyggere Voldsom byudvikling i Aalborg Øst Opgør med 60-70 er planlægning Meget

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling Z, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling Z, Odense - Juni Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling Z, Odense - Juni 2013 Afdelingen for Sikkerhed og Arbejdsmiljø Indholdsfortegnelse Arbejdsmiljøredegørelse 2012 for Plastikkirurgisk Afdeling

Læs mere

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget

Bagudrettet afvigelse Fremadrettet afvigelse Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 2016 i alt. Afvigelse mellem forventning og budget Juni Bilag 1 Teknik- og Miljøudvalget Korrigeret Realiseret forbrug realiseret forbrug og korrigeret Budget og forbrug fordelt på rammer Samlet afvigelse Januar - Juni Juli - December 216 i alt Prognosepræcision

Læs mere

Kvalitetskontrakt for Haderslev Kommune

Kvalitetskontrakt for Haderslev Kommune Kvalitetskontrakt for Haderslev Kommune Kode: JE1 Større borgerinddragelse i egen sag og egne aktive indsatser. Indsatsen overfor borgere, der benytter Jobcenter Haderslev, tilrettelægges således at borgeren

Læs mere

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen.

Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. Notat vedr. brugerundersøgelse 2011 i Familieafdelingen. 1. Indledning. 1.1. Familieafdelingen. Familieafdelingen i Svendborg Kommune tager sig af sager om børn og unge, der kræver særlig støtte. Familieafdelingen

Læs mere

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015

Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj 2015 Status for arbejdet med mål i sundhedsplanen, maj Mål i sundhedsplanen Status på målopfyldelse: Afrapportering 1. 70% af de akutte patienter udskrives direkte fra FAM 2. Alle akutte patienter til indlæggelse

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik- og Miljøområdet.

Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik- og Miljøområdet. 1.1 Udvalgsafsnit Teknik- og Miljøudvalget UDVALGSAFSNIT Overordnet opgavebeskrivelse for udvalget: Teknik- og Miljøudvalget har det overordnede ansvar for Københavns Kommunes opgaver indenfor Teknik-

Læs mere

Ingen ændring % 39% 37% 40% 12% 11,5% 11% 10,5% Ingen ændring

Ingen ændring % 39% 37% 40% 12% 11,5% 11% 10,5% Ingen ændring Levende by i vækst Flere virksomheder Antallet af virksomheder i Gladsaxe med over en ansat 1.425 1.439 1.454 1.468 Ingen ændring skal stige. I 2012 var der 1.408 virksomheder. Flere arbejdspladser Antallet

Læs mere

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 2, maj 2011

Klimakommunehandlingsplan. Plan til implementering af Klimakommune-aftalen med Danmarks Naturfredningsforening Udgave 2, maj 2011 Klimakommunehandlingsplan 2009-2012 Indhold Indledning... 3 Projekter og tiltag til realisering af reduktionsmål... 4 EPC-projekter i kommunale institutioner... 4 Tiltag... 4 Reduktionspotentiale... 5

Læs mere

Klima- og Energipolitisk Udvalg

Klima- og Energipolitisk Udvalg Greve Kommune Klima- og Energipolitisk Udvalg Referat Torsdag den 13.12.12 kl. 16:30 i mødelokale 1 Medlemmer: Hans Barlach (C) Battal Kücükavci (F) Gert Poul Christensen (O) Lars Kilhof (V) Ikke til stede:

Læs mere

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Forslag Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Agenda 21 handlingsplan 2009 for Furesø Kommune omfatter 34 initiativer inden for områderne klima, ressourcer, invasive arter og natur samt

Læs mere

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet

Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. 2. maj Analyserapport for kvalitetsstyringssystemet på natur og miljøområdet Til ledelsen af kvalitetstyringssystemet for natur og miljøområdet. Svendborg Kommune Centrumpladsen 7, 2. 5700 Svendborg Tlf. 62 21 19 04 Fax. xxxxxxxx www.svendborg.dk 2. maj 2012 Analyserapport for

Læs mere

Bilag 2 administrative nøgletal

Bilag 2 administrative nøgletal Økonomiforvaltningen Administrationsanalysen Bilag 2 administrative nøgletal Dato: 17. januar 2006/CB Nøgletal for administration og styring af udvikling i udgifterne Nøgletal for kommunens administrationsudgifter

Læs mere

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget

Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget - 1 - Mål- og rammebeskrivelser for 2019 på bevillingsrammerne under Teknik- og Miljøudvalget 10.26 Renovation mv. 10.30 Trafik, infrastruktur og fritidsområder 10.31 Miljøforanstaltninger mv. - 2 - TEKNIK-

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget

Teknik- og Miljøudvalget Teknik- og Miljøudvalget Mio. kr Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2019 Forsyningsområdet 0,000 11,500 11,500 15,717 4,217 0,000 Park og Vej 134,344-24,544

Læs mere

Byrådsindstilling. Grønt Regnskab 2004. Til Århus Byråd Via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 27. april 2005 Århus Kommune Økonomisk Afdeling

Byrådsindstilling. Grønt Regnskab 2004. Til Århus Byråd Via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 27. april 2005 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Byrådsindstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 27. april 2005 Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling Grønt Regnskab 2004 Resume Det grønne regnskab omfatter

Læs mere

Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune Rottehandlingsplan 2013-2015

Miljø- og Teknikforvaltningen Albertslund Kommune Rottehandlingsplan 2013-2015 Miljø- og Teknikforvaltningen Rottehandlingsplan 2013-2015 Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund www.albertslund.dk mtf@albertslund.dk T 43 68 68 68 F 43 68 69 28 SIDE 2 Indhold Indledning...

Læs mere

Om de enkelte indsatser angives en kort beskrivelse samt indikator for målopfyldelse. Indikatorer angives i parentes. 2

Om de enkelte indsatser angives en kort beskrivelse samt indikator for målopfyldelse. Indikatorer angives i parentes. 2 Resultatlønskontrakt Navn: Stilling: Dorte Dewitz HR & Personalechef Periode: 1. januar 2017 til 31. december 2017 Beløbsramme: Kr. 120.000 (niveau marts 2012) Den 21. oktober 2015 godkendte UCN s bestyrelse

Læs mere

Mål og Midler Politisk Organisation

Mål og Midler Politisk Organisation Mål og Midler Politisk Organisation Fokusområder i 2016 Fokusområder er de målsætninger og indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetåret. De udvælges ud fra Byrådets flerårige politikker,

Læs mere

CO2 regnskab 2011 - for Furesø Kommunes virksomhed

CO2 regnskab 2011 - for Furesø Kommunes virksomhed CO2 regnskab 2011 - for Furesø Kommunes virksomhed 1. Indledning Furesø Kommune tilsluttede sig i 2008 Danmarks Naturfredningsforenings klimakommuneordning og lige siden har der været stort fokus på klimaområdet.

Læs mere

Klimaplan for reduktion af CO2-udledning i Ballerup

Klimaplan for reduktion af CO2-udledning i Ballerup Ballerup Kommunes Klimaplan Gennemgang af klimaplanen Kommentarer Forslag til tiltag Klimaplan for reduktion af CO2-udledning i Ballerup Indhold Visionen Klimafakta om Ballerup Kommune El- og varmeforsyning

Læs mere

Maj 2014 LEDELSES RAPPORT. midttrafik.dk

Maj 2014 LEDELSES RAPPORT. midttrafik.dk Maj 214 LEDELSES RAPPORT midttrafik.dk 1 MIDTTRAFIKS LEDELSESRAPPORT MAJ 214 Ledelsesrapporten udgives ultimo måneden med data for foregående måned. Sygefravær opgøres med en måneds forsinkelse. INDHOLD

Læs mere

Notat. Målsætninger. Cykelpolitikken og den tilhørende handlingsplan blev vedtaget af byrådet i 2011.

Notat. Målsætninger. Cykelpolitikken og den tilhørende handlingsplan blev vedtaget af byrådet i 2011. Notat Vedrørende: Status på realisering af cykelstiplan Sagsnavn: Cykelregnskab 2015 Sagsnummer: 05.04.00-P05-1-15 Skrevet af: Grethe Helledi Kristensen E-mail: grh@randers.dk Forvaltning: Veje og Trafik

Læs mere

Undervisningsministeriet Februar 2015. Kvalitetstilsynet med folkeskolen

Undervisningsministeriet Februar 2015. Kvalitetstilsynet med folkeskolen Kvalitetstilsynet med folkeskolen Det fremgår af aftalen om et fagligt løft af folkeskolen fra juni 2013, at det eksisterende kvalitetstilsyn udvikles, så det tager udgangspunkt i de nationalt fastsatte

Læs mere