Udbud af landinspektørydelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udbud af landinspektørydelser"

Transkript

1 Udbud af landinspektørydelser Spørgsmål stillet den 2. februar 2017 Spørgsmål vedr. udbudsbetingelser: Af udbudsbetingelsernes pkt. 6.4 fremgår det, at som mindstekrav kræves, at ansøger opfylder kravene til udøvelse af landinspektørvirksomhed i landinspektørloven samt bekendtgørelse nr. 63 af 18. januar 2016 om beskikkelse som landinspektør, om anmeldelsespligt ved midlertidig udførelse af tjenesteydelser og om landinspektørers oplysningspligter. Rammeaftalen indeholder imidlertid, jf. pkt. 3.1, en lang række tjenesteydelser, som ikke forudsætter beskikkelse som landinspektør - afsætning og opmåling i forbindelse med infrastrukturarbejder, udarbejdelse af projekteringsgrundlag, kontrolopmåling af ejendomme, bistand i forbindelse med håndtering af rettigheder samt hjælp til tinglysning. By & Havn bedes dermed bekræfte, at en tilbudsgiver vil opfylde udbudsbetingelserne, såfremt tilbudsgiver har tilknyttet en underrådgiver, der har udøvelse af landinspektørvirksomhed som sit primære virke, samt at de øvrige egnethedskrav for både tilbudsgiver og underrådgiver opfyldes. Svar fra By & Havn vedr. udbudsbetingelser: Idet der henvises til udbudsbetingelsernes pkt. 6.5 Støtteerklæringer samt konsortieerklæringer kan det bekræftes, at en tilbudsgiver vil opfylde udbudsbetingelserne, såfremt tilbudsgiver har tilknyttet en underrådgiver, som opfylder kravene til udøvelse af landinspektørvirksomhed i landinspektørloven samt bekendtgørelse nr. 63 af om beskikkelse som landinspektør, om anmeldelsespligt ved midlertidig udførelse af tjenesteydelser og om landinspektørers oplysningspligter. Ansøger skal vedlægge støtteerklæring med angivelse af, at ansøger kan basere sig på denne underentreprenørs faglige/uddannelsesmæssige kapacitet. Det bemærkes, at den del af kontrakten, der kræver sådanne kvalifikationer eller erfaring, skal udføres af denne underentreprenør, som ansøgeren baserer sig på. Spørgsmål vedr. rammeaftale 1. Spørgsmål I punkt 2 står der, at leverandøren har det totale ansvar for gennemførelsen af opgaven. Leverandøren kan selvsagt kun være ansvarlig for egne ydelser og ikke for den samlede opgave. Kan By & Havn bekræfte, at leverandøren alene er ansvarlig for egne ydelser?

2 Svar fra By & Havn - 1. Spørgsmål Det fremgår af Rammeaftalens pkt. 2, 3. afsnit: Side 2 Leverandøren har, medmindre andet udtrykkeligt er aftalt imellem parterne i forbindelse med en konkret opgave, det totale ansvar for gennemførelse af opgaven. Leverandøren bærer således det det fulde ansvar for gennemførelse af den konkrete opgave, der er indgået aftale om imellem By & Havn og Leverandøren på baggrund af Rammeaftalen. Det bemærkes, at det er helt sædvanligt at en leverandør hæfter for sine underleverandører i forbindelse med opfyldelse af en aftale. 2. Spørgsmål Af punkt 3 fremgår følgende: "Der er ingen formkrav til By & Havns bestilling af ydelser, idet der dog henvises til den gældende kaskademodel samt fremgangsmåden for tildeling ved miniudbud." Vi skal venligst bede By & Havn oplyse hvad der menes med henvisningen til kaskademodelen? Derudover skal vi venligst anmode By & Havn om at give et eksempel på hvordan en opgave under rammeaftalen bestilles? Svar fra By & Havn - 2. Spørgsmål I pkt. 9, 2. afsnit i udbudsbetingelserne er indeholdt en beskrivelse af, hvad der menes med kaskademodellen. Denne model betyder, at i forbindelse med direkte tildeling af en konkret ordre under rammeaftalen vil ordren i første omgang gå til den leverandør, der har opnået den højeste score i forbindelse med tilbudsevalueringen, og kun hvis den pågældende ikke kan levere, eller denne leverandør ikke efter By & Havns saglige og objektive krav eller behov forbundet med opgaven ikke kan opfyldes af leverandør nr. 1 på rammeaftalen, så vil ordren gå til den leverandør, der er valgt som leverandør nr. 2 på rammeaftalen. Der henvises til pkt. 10 i udbudsbetingelserne, der indeholder en beskrivelse af hvordan en opgave under rammeaftalen bestilles, og hvor vilkår for tildeling af ordrer under rammeaftalen nærmere er angivet, og hvornår tildeling af ordrer vil ske ved direkte tildeling, og hvornår ved miniudbud. Som anført i rammeaftalens pkt. 3 sker bestilling af en opgave ved at By & Havn kontakter den udpegede kontaktperson ved leverandøren. 3. Spørgsmål Kan leverandøren nægte at påtage sig en bestilling eller deltage i et miniudbud, hvis den af forskellige grunde ikke har mulighed for dette?

3 Svar fra By & Havn 3. Spørgsmål Leverandøren vil som udgangspunkt være forpligtet til at levere de ydelser, der er omfattet af Rammeaftalen, jf. også pkt. 4, 1. afsnit i Rammeaftalen, hvis Leverandøren får tildelt en ordre ved direkte tildeling. Leverandøren kan dog godt vælge ikke at afgive tilbud i forbindelse med et miniudbud. Side 3 4. Spørgsmål Det er vigtigt for leverandøren, at denne har styr på hvilke opgaver der bestilles af By & Havn, hvorfor det er vigtigt, at alle bestillinger tilgår leverandørens kontaktperson eller dennes udpegede suppleant. Kan By & Havn acceptere, at opgaver alene kan bestilles ved leverandørens kontaktperson eller dennes suppleant? Svar fra By & Havn 4. Spørgsmål I henhold til Rammeaftalens pkt. 3, 1. afsnit, er der ingen formkrav til By & Havns bestilling af ydelser. Af pkt. 3, afsnit 4 og 5 fremgår: Når By & Havn ønsker at placere en konkret opgave hos Leverandøren, kontakter By & Havn først den udpegede kontaktperson for Leverandøren. Er denne ikke til stede, kan By og Havn kontakte en af de udpegede suppleanter og i deres fravær enhver anden medarbejder i teamet, som hver især er forpligtede til at varetage By & Havns interesser i den ansvarshavende partners fravær. Den af spørger beskrevne fremgangsmåde er således sammenfaldende med den af By & Havn forudsatte fremgangsmåde i relation til den indledende korrespondance ved placering af en opgave under rammeaftalen. 5. Spørgsmål Det fremgår slutteligt af punkt 3, at By & Havn har mulighed for at udvælge de medarbejdere fra teamet de ønsker skal bistå By & Havn. En medarbejder kan være syg på ferie eller optaget på et andet projekt, når By & Havn bestiller en opgave. Det er derfor ikke i alle situationer muligt for By & Havn at vælge medarbejdere fra teamet uden at skulle gå på kompromis med en evt. tidsplan for projektet. Kan By & Havn acceptere at sidste afsnit i punkt 3 udgår? Svar fra By & Havn 5. Spørgsmål Det kan ikke accepteres, at sidste afsnit i pkt. 3 i Rammeaftalen udgår. De medarbejdere fra teamet, som By & Havn kan vælge mellem er de medarbejdere, som Leverandøren har sendt CV ér på, og som er indgået i evalueringen af kvalitet i forbindelse med tilbudsevalueringen. Der henvises herom til Rammeaftalens pkt. 2. Derudover er Leverandøren naturligvis forpligtiget til at stille de fornødne kompetencer til rådighed for løsning af en konkret opgave.

4 Side 4 6. Spørgsmål I punkt 6 fremgår det, at leverandøren er forpligtet til at samarbejde med andre parter på projektet. Dette er leverandøren selvfølgelig indstillet på, men formoder også det er noget leverandøren vil modtage betaling for. Kan By & Havn bekræftet, at Leverandøren får betaling for dette arbejde? Svar fra By & Havn 6. Spørgsmål Det fremgår af Rammeaftalens pkt. 3, 2. afsnit, at "De enkelte opgavers omfang fastlægges af By & Havn i forbindelse med bestillingen". Ifølge pkt. 3, 3. afsnit, skal Leverandøren i forbindelse med bekræftelsen på løsningen af opgaven blandt andet angive budget for opgavens løsning. I henhold til Rammeaftalens pkt. 4, 1. afsnit honoreres Leverandøren til de priser, som fremgår af Tilbudslisten. Af pkt. 4, 2. afsnit fremgår, at disse priser dækker alle relevante omkostninger, som Leverandøren har samarbejde med andre konsulenter mv. er omfattet heraf. 7. Spørgsmål Det fremgår af punkt 7, at By & Havn frit kan råde over det tilvejebragte materiale. Leverandøren udarbejder materialet til et bestemt projektet, og materialet bør derfor ikke anvendes i andre sammenhæng eller anvendes i ændret eller tilrettet form. By & Havn bedes bekræfte, at leverandøren ikke er ansvarlig, hvis det udarbejdede materiale anvendes til et andet projekt eller ændres? Svar fra By & Havn 7. Spørgsmål Det bekræftes, at Leverandøren ikke er ansvarlig, hvis det udarbejdede materiale anvendes til et andet projekt eller ændres uden at Leverandøren har samtykket heri. 8. Spørgsmål Af punkt 10 fremgår det at konkrete kontrakter under rammeaftalen kan være gældende i periode efter udløb af rammeaftalen. Kan By & Havn oplyse, om konkret kontrakter vil ophøre automatisk ved udløb af rammeaftalen eller forsætte til de er færdige? Svar fra By & Havn 8. Spørgsmål Konkrete kontrakter/ordrer tildelt under rammeaftalen vil ikke ophøre automatisk ved udløb af Rammeaftalen, med først når den opgave/kontrakt, som er tildelt på baggrund af Rammeaftalen er udført.

5 9. Spørgsmål Er det korrekt forstået, at begge parter skriftligt skal acceptere en tillægsaftale for at ændre aftalen i henhold til punkt 11? Side 5 Svar fra By & Havn 9. Spørgsmål Det fremgår af Rammeaftalens pkt. 11, at By & Havn kan forlange ændringer i den konkrete kontrakts art og omfang, når ændringen har naturlig sammenhæng med de aftalte ydelser, og dette i øvrigt lovligt kan ske i forhold til udbudslovens uden nyt udbud. Hvis der måtte blive indgået tillægsaftaler på baggrund heraf vil det kræve begge parters accept. 10. Spørgsmål I punkt 13 fremgår det, at By & Havn kan ophæve, hvis leverandøren ikke lever op til høje etiske standarder. For at leverandøren kan leve op til disse standarder, skal leverandøren kende disse. By & Havn bedes derfor venligst fremlægge deres etiske standarder som del af udbuddet, særligt henset til at manglende overholdelse kan medføre væsentlig misligholdelse. Kan By & Havn eksempelvis bekræfte, at efterlevelse af deres etiske standarder svarer til kravene i landinspektørlovens 7, hvorefter praktiserende landinspektører og deres assistenter med beskikkelse skal udvise en adfærd, der stemmer med god landinspektørskik. De skal herunder udføre deres hverv med omhu og nøjagtighed og i overensstemmelse med, hvad berettigede hensyn til klienternes tarv tilsiger. Sagerne skal fremmes med fornøden hurtighed. Svar fra By & Havn 10. Spørgsmål By & Havn kan bekræfte, at de etiske standarder, der henvises til er standarder, der fremgår af landinspektørlovens 7. By & Havn skal endvidere henvise til udelukkelsesgrundene i udbudslovens , jf. beskrivelsen heraf i pkt. 6.1 i udbudsbetingelserne. I det omfang By & Havn bliver bekendt med at en leverandør på rammeaftalen måtte blive omfattet af en af de obligatoriske eller frivillige udelukkelsesgrunde, vil dette føre til, at By & Havn vil ophæve aftalen i forhold til leverandøren, medmindre leverandøren kan dokumentere at have foretaget self-cleaning i medfør af udbudslovens 138, jf. pkt. 6.1 i udbudsbetingelserne. 11. Spørgsmål Betyder en ophævelse efter punkt 13, alene ophævelse af den konkrete kontrakt misligholdelsen vedrører? Svar fra By & Havn 11. Spørgsmål Rammeaftalens pkt. 13 vedrører efter sin ordlyd ophævelse af Rammeaftalen.

6 12. Spørgsmål Af punkt 17 fremgår det, at der ikke kan ske prisjustering. Det er normal praksis, at der sker prisjustering på længerevarende opgaver. Dette mener vi, er i begge parters interesse. Ønsker By & Havn ikke at der sker en prisjustering er leverandøren nødt til at tilbyde en pris, som leverandøren mener de også kan tjene på om 3 år. Dette kan ikke være i By & Havns interesse, at et sådan usikkerhedsmoment skal indregnes i tilbuddet. Side 6 Kan By & Havn acceptere, at leverandørens rater justeres årlig i henhold til rådgiverindekset første gang 1 år efter ikrafttrædelse af rammeaftalen. Svar fra By & Havn 12. Spørgsmål Formuleringen af pkt. 17 fastholdes. 13. Spørgsmål Af punkt 18 fremgår en række garantier. En garanti indebær at leverandøren ansvar ikke længere er betinget af, at der er begået fejl eller forsømmelser. Leverandøren ifalder ansvar, hvis det senere viser sig, at forholdene var anderledes, end leverandøren havde garanteret. Det har ikke længere nogen betydning, om rådgivningen var helt i overensstemmelse med den tekniske viden på rådgivningstidspunktet og var fuldt forsvarlig. Leverandøren bliver således ansvarlig på objektivt grundlag. Et sådan ansvar er ikke dækket af leverandørens forsikring. Det synes ikke rimeligt, at bede leverandøren være ansvarlig uden at havde handlet ansvarspådragende. Leverandøren vil selvfølgelig være ansvarlig for misligholdelse af kontrakten på culpa grundlag, altså når der er noget at bebrejde leverandøren. Vil By & Havn omformulere punkt 18, så garantier udgår og rådgiveren bliver ansvarlig på culpa-grundlag? Svar fra By & Havn 13. Spørgsmål Formuleringen af pkt. 18 fastholdes. 14. Spørgsmål I henhold til punkt 22 må leverandøren ikke påtage sig opgaver for virksomheder, som har købt eller overvejer at indgå aftale om køb af byggegrunde, ejendomme el. lign, hvor By & Havn er kontraktspart. Denne eksklusivitetsbestemmelse vil kunne få en indtjeningsmæssige betydning for rådgiveren, idet dennes muligheder for påtage sig andre opgaver begrænses, hvilket ikke synes rimeligt. Herudover kan rådgiveren jo ikke vide, hvilke kunder der har købt eller overvejer at indgå aftale om køb af byggegrunde, el. lign, hvor By & Havn er kontraktspart.

7 Side 7 Leverandøren vil derfor skulle spørge By & Havn omkring alle kommende aftaler inden de indgås. Leverandøren indgår et meget stort antal kontakter hvert år, og det vil således ikke give mening rent administrativt for hverken By & Havn eller leverandøren, hvis leverandøren inden en kontrakt skal indgås skal spørge By & Havn om den kommende kunde har købt eller overvejer at indgå aftale om køb af byggegrunde, el. lign, hvor By & Havn er kontraktspart. Kan By & Havn acceptere, at punkt 22 udgår? Svar fra By & Havn 14. Spørgsmål Pkt. 22 fastholdes, og opmærksomheden henledes på muligheden for at indhente samtykke fra By & Havn til sådanne aftaler. 15. Spørgsmål Kontraktgrundlaget indeholder ikke nogen bestemmelse om beløbsmæssige begrænsning af leverandørens ansvar, hvilket er sædvanligt i rådgiverbranchen. Krav om ubegrænset ansvar er ikke alene urimeligt og risikofyldt, men kan heller ikke forsikringsdækkes. Det bemærkes, at krav om ubegrænset ansvar ikke kan kapitaliseres af tilbudsgiverne, hvorfor der ikke kan tages højde for risikoen i tilbuddet. Erstatningens størrelse for fejl og mangler bør altid stå i et rimeligt forhold til rådgiverhonoraret. Kan By & Havn acceptere at leverandørens økonomiske ansvar begrænses til honorarets størrelse for hver opgave under rammeaftalen? Hvis nej, hvilken økonomisk ansvarsbegrænsning kan By & Havn da acceptere- gerne set i forhold til honoraret størrelse? Svar fra By & Havn 15. Spørgsmål Det kan ikke accepteres at leverandørens økonomiske ansvar begrænses. 16. Spørgsmål Kontraktgrundlaget indeholder ikke nogen bestemmelse om hvor længe leverandøren er ansvarlig overfor By & Havn. I rådgiverbranchen ophører leverandørens ansvar normalvis 5 år efter aflevering af rådgivningsydelsen se ABR89 pkt og GBR 92 pkt Kan By & Havn acceptere, at leverandøren er ansvarlig i 5 år fra aflevering af ydelsen? Hvis ikke, I hvor lang tid fra aflevering af ydelsen skal leverandøren så være ansvarlig? Svar fra By & Havn 16. Spørgsmål Leverandørens ansvar ophører efter dansk rets almindelige regler.

8 Side Spørgsmål Kontraktgrundlaget indeholder ikke nogen bestemmelse hvorefter leverandøren ikke er ansvarlig driftstab, avancetab og andre indirekte tab, hvilke er normal praksis i rådgiverbranchen se ABR89 pkt og GBR92 pkt Kan By & Havn acceptere, at rådgiveren ikke hæfter for driftstab, avancetab og andre indirekte tab? Svar fra By & Havn 17. Spørgsmål Dette kan ikke accepteres.

Danmark-København: Tekniske undersøgelser, analyser og rådgivning 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-København: Tekniske undersøgelser, analyser og rådgivning 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:19668-2017:text:da:html -København: Tekniske undersøgelser, analyser og rådgivning 2017/S 013-019668 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning. Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning. Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen Bemærkninger, spørgsmål og svar i tilbudsfasen Sidst opdateret den Nr.

Læs mere

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015.

Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. Spørgsmål og svar i forbindelse med Energistyrelsens udbud af kontrakt om rådgivning og vejledning af bygningsejere om PCB i 2014 og 2015. 27. februar 2014 Byggeri og energieffektivitet Rev. 4., 12. og

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1

GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING. September 1992. Side 1 GBR 92 GENERELLE BESTEMMELSER FOR RÅDGIVNING September 1992 Side 1 Generelle Bestemmelser for Rådgivning, GBR 92 Forord Generelle Bestemmelser for Rådgivning ( GBR 92) er udarbejdet af Foreningen af Rådgivende

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER

SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER SALGS- OG LEVERINGSBETALINGER 1. BAGGRUND 1.1 Klienten ønsker at modtage økonomisk rådgivning og er derfor blevet enig med Konsulenten om, at denne mod betaling af vederlag skal varetage Klientens økonomi.

Læs mere

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten.

Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. CERTA S FORRETNINGSBETINGELSER Disse forretningsbetingelser gælder for alle CERTA s opdrag, medmindre andet er aftalt med klienten. Opdraget CERTA s opdrag omfatter bistand i forbindelse med sikkerhedsmæssige

Læs mere

Kontrakthaver er ligeledes erstatningsansvarlig for direkte tab opstået som følge af mangler.

Kontrakthaver er ligeledes erstatningsansvarlig for direkte tab opstået som følge af mangler. Spørgsmål og svar EU-udbud af landinspektørydelser: 2. udgave Spørgsmålene er besvaret med rød skrift. Spørgsmål 5 Vi har noteret os svaret på spørgsmål 1, hvorefter ABR 89 gøres til en integreret del

Læs mere

Ja, det er korrekt forstået, at der kun skal oplyses den samlede årsomsætning de seneste 3 år for den ansøgende virksomhed.

Ja, det er korrekt forstået, at der kun skal oplyses den samlede årsomsætning de seneste 3 år for den ansøgende virksomhed. 1 01.08.2017 ESPD'ets Del II afsnit A Såfremt der ønskes at byde på flere eller alle delaftalerne, er det så korrekt forstået at der kun skal fremsende en (1) samlet ESPD gældende for alle delaftalerne?

Læs mere

Der er indkommet følgende spørgsmål til Lolland Kommunes udbud på Bygningsscreening og miljøkortlægning for PCB, asbest og bly.

Der er indkommet følgende spørgsmål til Lolland Kommunes udbud på Bygningsscreening og miljøkortlægning for PCB, asbest og bly. Spørgsmål og svar nr. 7: Der er indkommet følgende spørgsmål til Lolland Kommunes udbud på Bygningsscreening og miljøkortlægning for PCB, asbest og bly. Spørgsmål 1: Lige et par spørgsmål til kontrakten:

Læs mere

ABR-13. Almindelige bestemmelser for rådgivning

ABR-13. Almindelige bestemmelser for rådgivning ABR-13 Almindelige bestemmelser for rådgivning Ver. 01 af 01.01.2013 Forord Nærværende almindelige bestemmelser for rådgivning (ABR-13) er udarbejdet af Nielsen, Rudolph & Partners ApS, CVR Nr. 32 33 06

Læs mere

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om?

Foreligger der en estimeret anlægssum eller projektbudget for det samlede projekt, som du kan oplyse om? SPØRGSMÅL/SVAR Svardato Spørgsmål Tirsdag den 13. februar 2018 Spørgsmål 1-3 Torsdag den 15. februar 2018 Spørgsmål 4 Fredag den 23. februar 2018 Spørgsmål 5-7 Mandag den 26. februar 2018 Spørgsmål 8-9

Læs mere

Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19

Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19 Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniørers Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 FORORD Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) har udarbejdet

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort

Den Aftaleformular. Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Den 14-06-2016 Aftaleformular Rådgivningsaftale vedrørende konsulentydelser udarbejdelse af masterplan og feasibility study for Nordals Ferieresort Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER

GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER GBF 19 GENERELLE BESTEMMELSER I FORBRUGERAFTALER 2019 Danske Arkitektvirksomheder og Foreningen af Rådgivende Ingeniørers Generelle Bestemmelser i Forbrugeraftaler 2019 GBF 19 Den 30. august 2019, version

Læs mere

Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center

Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Udkast Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 J.nr. 038144-0071 TBR/HAI 25. juni 2012 Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Holst, Advokater Hans Broges

Læs mere

Betyder dette, at Ordregiver er indstillet på at begrænse Kontrakthavers ansvar til 16 mio. kr.?

Betyder dette, at Ordregiver er indstillet på at begrænse Kontrakthavers ansvar til 16 mio. kr.? Spørgsmål og svar EU-udbud af landinspektørydelser: 5. Udgave Spørgsmålene er besvaret med rød skrift Spørgsmål 12 I svar på spørgsmål 5 oplyses det, at "Ordregiver er ikke indstillet på at begrænse Kontrakthavers

Læs mere

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S

Udbudsbetingelse. Udbudsbetingelser. Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer. Forsyning Helsingør Spildevand A/S Udbudsbetingelse Udbudsbetingelser Rammeaftale om indkøb, levering og bortkørsel af anlægsmaterialer Forsyning Helsingør Spildevand A/S Oktober 2014 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Udbuddets omfang...

Læs mere

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING

AFTALE - TOTALRÅDGIVNING AFTALE - TOTALRÅDGIVNING MELLEM OG ALBERTSLUND UNGDOMSBOLIGER TOTALRÅDGIVER INDHOLDSFORTEGNELSE Side 2 1. BAGGRUND...3 2. DEFINITIONER...3 3. AFTALEGRUNDLAG...4 4. YDELSERNE...5 5. VEDERLAG...5 6. MISLIGHOLDELSE...6

Læs mere

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB

SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER FOR TEAM TRUCK APS GÆLDENDE FOR ERHVERVSKØB 1. ALMINDELIGE BESTEMMELSER 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler indgået mellem

Læs mere

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S

Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Rammeaftale om indkøb og levering af mobilt sortereanlæg for Forsyning Helsingør Affald A/S Januar 2018 Sagsnr. 18/00 Dok.nr. 18/00/1 Side 1 af 8 Parterne Mellem Forsyning Helsingør Affald A/S Haderslevvej

Læs mere

Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven. Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner

Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven. Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner Nyskabelser og fokuspunkter for bygherrer i udbudsloven Bygherreforeningen 23. juni 2015 Tina Braad, partner tbr@bechbruun.com 2 Udbudspligten for varer og tjenesteydelser under tærskelværdien ændres Tilbudslovens

Læs mere

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB

Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Udbud af rammeaftale om totalrådgivning for VAB Spørgsmål og svar Nr. Spørgsmål: Svar: Er det muligt at få tilsendt Ja. Kontakt VAB på mail og vi 1 skabeloner(bilag 1-4) i word-format? fremsender det.

Læs mere

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING

GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING GBI 14 GENERELLE BETINGELSER FOR INDUSTRIRÅDGIVNING 2014 Generelle Betingelser for Industrirådgivning, GBI 14 Forord Generelle Betingelser for Industrirådgivning (GBI 14) er udarbejdet af Foreningen af

Læs mere

Prisaftale på briller

Prisaftale på briller 09-12-2014 Jette Linnemann Direkte: 7257 7285 Mail: jli@jammerbugt.dk Prisaftale på briller Sagsnr.: 88.08.17-Ø54-1-14 Jammerbugt Kommune Toftevej 43 9440 Aabybro Og 1: Kontrakt, type og formål. Denne

Læs mere

Særbilag 1 Trepartsaftale

Særbilag 1 Trepartsaftale Staten og Kommunernes Indkøbsservice Zeppelinerhallen H. C. Hansens Gade 4, 2300 København S Telefon +45 33 42 70 00 CVR 17472437 EAN 5790000275847 til mellem Staten og Kommunernes Indkøbsservice A/S CVR

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Bestillerrådgivningsaftale

Bestillerrådgivningsaftale Bestillerrådgivningsaftale København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads 4 8000 Aarhus C Danmark Shanghai, rep. kontor 83 Loushanguan Road Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina

Læs mere

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg

Udbudsbetingelser. Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Projektnavn: Udskiftning af plastkædeskrabere i 3 rektangulære forklaringstanke på Helsingør Renseanlæg Bygherre: Forsyning Helsingør A/S Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1 Ordregivende myndighed... 3 2

Læs mere

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet

Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Sagsnr. -23-4-82--3 Kontraktbilag 5 Spørgsmål og svar til udbudsmaterialet Spørgsmål og svar vedrørende UDBUDSMATERIALET (Indsæt selv ekstra rækker efter behov, men behold venligst systematikken): HUSK

Læs mere

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S

Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S Spørgsmål og svar til Udbud på levering af udendørs legeplads- og aktivitetsudstyr. TED-nummer 2018/S 040-086927 Dato for offentliggørelse: 14. marts 2018 Nummer Spørgsmål Svar 1 2 3 4 Vil det være muligt,

Læs mere

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler

KONTRAKTBILAG 11. Krav om uddannelses- og praktikaftaler KONTRAKTBILAG 11 Krav om uddannelses- og praktikaftaler Sagsnummer.: 18/561 KRAV OM UDDANNELSES- OG PRAKTIKAFTALER Vejledning til tilbudsgiver/leverandør På baggrund af Regeringens og Danske Regioners

Læs mere

Bilag 14. Leverandørens forpligtelser ved ophør

Bilag 14. Leverandørens forpligtelser ved ophør Bilag 14 Leverandørens forpligtelser ved ophør Indholdsfortegnelse 1. Indledning 3 2. Leverandørens forpligtelser ved hjemtagelse og overdragelse 3 2.1 Generelle forpligtelser 3 2.2 Samarbejdet ved ophør

Læs mere

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation?

Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Kan man udskyde fristen for indhentelse af dokumentation? Af Julia Vorgod og Maj-Britt Böwadt, Legal Consulting, Rambøll Management Consulting Før ordregivers tildelingsbeslutning skal ordregiver, jf.

Læs mere

Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564. Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak

Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564. Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Rettelsesblad 3 pr. 16. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564 Udbud af Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Sagsnummer: 1-32-76-4-14-1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelser

Læs mere

Generelle oplysninger om ansøger

Generelle oplysninger om ansøger Skabelon til brug for afgivelse af prækvalifikationsoplysninger vedrørende Arbejdsskadestyrelsens begrænsede udbud af kontrakt vedrørende udvikling af anmeldesystem vedrørende arbejdsulykker, jf. udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er:

Det følger af bilag 2, punkt 1, vejledningen til generiske CV er: Notat J.nr. 14-4989032 Spørgsmål og svar i forbindelse med udbud af konsulentbistand til beregningsmotor, jf. udbudsbekendtgørelse nr. 2014/S 231-407652 opdateret 7. januar 2015 ICE, Jura og stab MTG Nr.

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, Fredericia Informationsmøde, Fredericia, onsdag d. 23. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Kort præsentation af

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx

ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER TIL KONTROL AF LASTBILERS UDLEDNING AF NOx Sorsigvej 35 6760 Ribe Telefon: +45 7221 8899 Mail: info@fstyr.dk www.fstyr.dk Sagsnr.:TS2060107-01799 Dato: 11-09-2019 Sagsbehandler: ROHA/KRMO ANNONCERING AF UNDERSØGELSE AF METODER OG TEK- NOLOGIER

Læs mere

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen

Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen Generelle salgs- og leveringsbetingelser i forbindelse med konsulentydelser fra HR-juristen 1. Indledning Disse generelle betingelser finder anvendelse såfremt der ikke er aftalt andre betingelser i den

Læs mere

FORRETNINGSBETINGELSER FOR LEVERING AF YDELSER PR

FORRETNINGSBETINGELSER FOR LEVERING AF YDELSER PR INDLEDNING Nærværende forretningsbetingelser, eventuelt aftalebrev samt eventuelle skriftlige ændringer hertil udgør den samlede aftale (Aftalen) mellem kunden (Kunden) og Beierholm Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S

Spørgsmål & Svar. Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i Region Syddanmark 2011/S 1 Spørgsmål & Svar Udbud af kontrakt om etablering og drift af virksomhedspanel og borgerpanel i 2011/S 50-082163 Ordregiver har modtaget nedenstående spørgsmål vedr. udbudsmaterialet. Spørgsmålene, der

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Delaftale 1 Organisk affald

Delaftale 1 Organisk affald Miljøstyrelsens Rammeaftale vedrørende rådgivning og bistand Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand mellem: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K CVR-nr.: 25 79 83 76 og

Læs mere

Dynamiske indkøbssystemer

Dynamiske indkøbssystemer Dynamiske indkøbssystemer Syddansk Universitet: Konference om digitalisering af offentlige indkøb 1 Anders Nørgaard Jensen Partner, Advokat 20 15 02 17 anj@publicure.dk 2 Kendetegn En slags åben rammeaftale

Læs mere

Danmark-København: Høreapparater 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

Danmark-København: Høreapparater 2016/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1 / 21 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:179795-2016:text:da:html Danmark-København: Høreapparater 2016/S 101-179795 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2014/24/EU

Læs mere

Officielt navn: CVR-nummer: 2

Officielt navn: CVR-nummer: 2 Supplement til Den Europæiske Unions Tidende Oplysninger og onlineformularer: http://simap.ted.europa.eu Del I: Ordregivende enhed I.1) Navn og adresser 1 (angiv alle ordregivende enheder med ansvar for

Læs mere

Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing

Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing Udbudsbetingelser for udbud af rammeaftale om bistand til gennemførelse af it-outsourcing Side 1 af 10 Indhold 1. Indledning... 3 2. Udbudsmaterialets bestanddele... 3 3. Den ordregivende myndighed...

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand

Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand Aftaleformular for aftale om teknisk rådgivning og bistand Formularen benyttes sammen med Almindelige Bestemmelser for teknisk Rådgivning og bistand, ABR 89. Udarbejdet af Praktiserende Arkitekters Råd,

Læs mere

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser

Offentligt EU-udbud. Rammeaftale om vognmandskørsel. for. Rudersdal Kommune DRIFT. 1. Generelle udbudsbetingelser Offentligt EU-udbud Rammeaftale om vognmandskørsel for Rudersdal Kommune DRIFT 1. Generelle udbudsbetingelser 10.05.17 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Færdiggøres til sidst Offentligt EU-udbud vedr. rammeaftale

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Nyropsgade 45 DK-1602 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 32 45 02 02 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring BA, Norge

Læs mere

Danmark-Valby: Rådgivning i forbindelse med virksomhedsudvikling 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Valby: Rådgivning i forbindelse med virksomhedsudvikling 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 11 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:3379-2017:text:da:html Danmark-Valby: Rådgivning i forbindelse med virksomhedsudvikling 2017/S 003-003379 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Informationsmøde om Trykkeriaftalen. 13. marts 2019

Informationsmøde om Trykkeriaftalen. 13. marts 2019 Informationsmøde om Trykkeriaftalen 13. marts 2019 Dagens program Velkommen Hvad er der på aftalen? Kort om processen indtil nu Hvordan køber man ind? Aftalens hovedelementer Spørgsmål 2 Kort om processen

Læs mere

Rettelsesblad 2 pr. 2. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak

Rettelsesblad 2 pr. 2. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S Udbud af. Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Rettelsesblad 2 pr. 2. marts 2015 vedr. EU Udbud nr. 2015/S 026-043564 Udbud af Revision af EU-programmet Interreg 5A Øresund-Kattegat- Skagerrak Sagsnummer: 1-32-76-4-14-1 - Indkøb & Medicoteknik Rettelser

Læs mere

Aftale-Håndbogen - Kap. 3. Ansvarsbegrænsninger, side 1 af 5 Oktober 2011

Aftale-Håndbogen - Kap. 3. Ansvarsbegrænsninger, side 1 af 5 Oktober 2011 Aftale-Håndbogen - Kap. 3. Ansvarsbegrænsninger, side 1 af 5 Oktober 2011 Ansvarsbegrænsninger ABR 89 indeholder en række forskellige ansvarsbegrænsninger. Formålet med ansvarsbegrænsninger er at indskrænke

Læs mere

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren)

KONTRAKT. mellem. Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: (i det følgende kaldet leverandøren) KONTRAKT mellem Center for Regional- og Turismeforskning (CRT) Stenbrudsvej 55 DK-3730 Nexø CVR.nr.: 19716406 (i det følgende kaldet leverandøren) og Kontaktrådet for Trafikbetjeningen af Bornholm Ullasvej

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale

Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale Bilag 2 Volumenreduktion af lavaktivt affald Aftale Indgået mellem Dansk Dekommissionering Frederiksborgvej 399 4000 Roskilde CVR nr. 2614 4744 (Herefter benævnt Kunden) og... CVR nr. (herefter benævnt

Læs mere

Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne sand, grus og sten i Region Syddanmark 1. Bilag 3 Skabelon for rammeaftale

Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne sand, grus og sten i Region Syddanmark 1. Bilag 3 Skabelon for rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne sand, grus og sten i Region Syddanmark 1 Bilag 3 Skabelon for rammeaftale Teknisk rådgivning og bistand ved fase 2 kortlægning af råstofferne

Læs mere

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler.

DANSKE ARK s nedenstående spørgsmål og bemærkninger omfatter dog alle de i ovennævnte udbudsbekendtgørelse udbudte delaftaler. Bygningsstyrelsen Løngangstræde 21 1468 København K Att. Mads Falbe-Hansen rammeudbud@ses.dk mfh@ses.dk Danske Arkitektvirksomheder Kristen Bernikowsgade 6, 3. sal 1105 København K Tlf. 32 83 05 00 Fax

Læs mere

Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner. Maj 2018

Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner. Maj 2018 Rammeaftale (RA) Genudbud-VIN-VKØR Vintertjeneste på kørebaner Maj 2018 Rammeaftale (RA) 1 Delaftale Rammeaftalen vedrører følgende delaftale: XX-XX Opgaven omhandler glatførebekæmpelse og snerydning med

Læs mere

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af:

Leverandørkontrakten beskriver Væksthusets og Leverandørens forpligtelser og rettigheder. Kontraktgrundlaget består i prioriteret rækkefølge af: LEVERANDØRKONTRAKT Emne Mellem Væksthus Sjælland Marienbergvej 132, 1. sal 4760 Vordingborg CVR 30 08 94 64 (herefter benævnt Væksthuset ) Og (indsæt navn) (indsæt registreret adresse) (indsæt

Læs mere

ETISKE REGLER FOR FORSIKRINGSMÆGLERFORENINGEN (FMF)

ETISKE REGLER FOR FORSIKRINGSMÆGLERFORENINGEN (FMF) ETISKE REGLER FOR FORSIKRINGSMÆGLERFORENINGEN (FMF) Nærværende regelsæt er ændret af FMF s bestyrelse den 21. februar 2014. Ændringerne er angivet ved overstregninger i de hidtidige regler eller ved tilføjelser

Læs mere

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København

Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer. Informationsmøde, København Delkontrakter på leje af SR1 kompetencer Informationsmøde, København Informationsmøde, København, tirsdag d. 22. august 2017 1. Indledning velkomst og introduktion 1.1 Selve mødet Præsentation af deltagere

Læs mere

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver.

Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER. Vil fremgå af rekvisitionen for de konkrete opgaver. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON November 2013 13/18808-1 Morten Weigand mwe@vd.dk 7244 3059 Bilag 2 UDKAST TIL RAMMEAFTALE OM VEJPROJEKTERING MV. VEDRØRENDE MINDRE ANLÆGSOPGAVER SAP OPGAVENR.

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6.

Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6. Offentligt udbud af revision af de lokale kirkelige kasser 2016 spørgsmål og svar til udbudsmaterialet, jf. udbudsbetingelsernes punkt 6 Spørgsmål 1: 30. maj 2016 kl. 14.17 Af kravspecifikationen punkt

Læs mere

Handelsbetingelser (v. 130722)

Handelsbetingelser (v. 130722) Handelsbetingelser (v. 130722) Anvendelighed Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse på alle salg af værdibeviser fra Pro-Deals Danmark ApS. Handelsbetingelserne gælder således for alle aftaler

Læs mere

Forsikringsbetingelser for

Forsikringsbetingelser for Gjensidige Forsikring Otto Mønsteds Plads 11 DK-1563 København V Tlf. +45 70 10 90 09 Fax +45 70 10 10 09 CVR-nr. 33 25 92 47 info@gjensidige.dk www.gjensidige.dk dansk filial af Gjensidige Forsikring

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Danmark-Støvring: Tolkning 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Støvring: Tolkning 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 10 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:225771-2017:text:da:html -Støvring: Tolkning 2017/S 112-225771 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser Direktiv 2014/24/EU

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

Miljødata samlet ét sted - Danmarks Miljøportal

Miljødata samlet ét sted - Danmarks Miljøportal Miljødata samlet ét sted - Danmarks Miljøportal 2 Dagens program Velkomst + Præsentation af mødedeltager Noter jeres oplysninger Præsentation af Danmarks Arealinformation Brug af Danmarks Arealinformation

Læs mere

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører

Bilag B. Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud. Rammeaftale Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Bilag B Retningslinjer for gennemførelse af Direkte tildeling eller Miniudbud Rammeaftale 09.01 Fødevarer & drikkevarer Totalleverandører Indholdsfortegnelse 1. Proces for tildeling sådan vælger SKI-Rammeaftalen

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Den [dato] oktober 2018 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3 3. Aftalegrundlag... 3 4.

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. indgået mellem. [Kunde] (den Dataansvarlige ) Sandgrav Solutions ApS CVR: Granbakken 53.

DATABEHANDLERAFTALE. indgået mellem. [Kunde] (den Dataansvarlige ) Sandgrav Solutions ApS CVR: Granbakken 53. DATABEHANDLERAFTALE indgået mellem [Kunde] (den Dataansvarlige ) og Sandgrav Solutions ApS CVR: 30 81 47 46 Granbakken 53 3400 Hillerød ( Databehandleren ) Den Dataansvarlige og Databehandleren kaldes

Læs mere

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge

Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Kontrakt om udarbejdelse af Konkretiseringsprojekt for Buddinge Nærværende kontrakt er indgået mellem: Gladsaxe Kommune Rådhus Allé 7 2860 Søborg (herefter Ordregiver) og < Indsæt leverandørens navn>

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. FD Sikring A/S (FD Alarmer) cvr. nr. 11 77 76 00 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle aftaler

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler

04.10 Forbrugsartikler Vejledning. www.ski.dk/forbrugsartikler 04.10 Forbrugsartikler Vejledning www.ski.dk/forbrugsartikler Om denne vejledning SKI ønsker at gøre det nemt for offentlige enheder at bruge vores rammeaftaler. Vi har derfor udarbejdet denne vejledning

Læs mere

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ].

Denne Vejledning er udarbejdet som en hjælp til de virksomheder, der ønsker at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på [ ]. Forhold markeret med gult er forhold, som skal præciseres eller som der skal tages stilling til i den konkrete ansøgning om prækvalifikation. Dokumentet er i øvrigt baseret på forslag til de oplysninger,

Læs mere

Almindelige forretningsbetingelser

Almindelige forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser for køb af tjenesteydelse forestået af ved indehaver, cand.jur., Johan Lisberg Jensen. Nærværende aftale regulerer aftaleforholdet

Læs mere

Bilag I.A Tilslutningsaftale øvrige ikke-kommunale Kunder. Rammeaftale Brændstof og fyringsolie Delaftale 1 Tankkort til tankstationer

Bilag I.A Tilslutningsaftale øvrige ikke-kommunale Kunder. Rammeaftale Brændstof og fyringsolie Delaftale 1 Tankkort til tankstationer Bilag I.A Tilslutningsaftale øvrige ikke-kommunale Kunder Rammeaftale 50.85 Brændstof og fyringsolie Indholdsfortegnelse 1. Øvrige ikke-kommunale Kunders brug af Rammeaftalen... 3 2. Proces for efterfølgende

Læs mere

PARSEPORT DATABEHANDLERAFTALE

PARSEPORT DATABEHANDLERAFTALE 2018 PARSEPORT DATABEHANDLERAFTALE PARSEPORT; Databehandleraftale V. 2.0 28/08/2018 1 DATABEHANDLERAFTALE indgået mellem Indtast virksomhed CVR-nr.: Indtast CVR-nr Indtast adresse Indtast postnummer og

Læs mere

Udbudsbilag B. Kontrakt. gennemførelse af slutevalueringer af projekter og initiativer. fra perioden 2010 til 2014

Udbudsbilag B. Kontrakt. gennemførelse af slutevalueringer af projekter og initiativer. fra perioden 2010 til 2014 Udbudsbilag B Kontrakt om gennemførelse af slutevalueringer af projekter og initiativer fra perioden 2010 til 2014 under den Regionale Erhvervsudviklingsstrategi 1. Parterne Følgende parter har indgået

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi 1 Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Baggrund... 3 3. Rammeaftalens omfang... 4 4. Aftalegrundlag Rammeaftalen...

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning.

2.3. Er der ikke i tilbuddet oplyst en fast tilbudssum, udføres arbejdet i regning. TROLDHEDE INSTALLATIONSFORRETNING A/S CVR. NR. 35 52 64 47 SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser finder anvendelse på alle

Læs mere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere

Pleje af grønne områder (PGO 2016), manual fra Danske Anlægsgartnere GARTNERENTREPRISE BILAG 5 UDKAST TIL RAMMEAFTALE 1 Parterne Mellem Undertegnede Hillerød Service A/S Ægirsvej 4 3400 Hillerød Cvr. Nr. 32768024 i det følgende kaldet ordregiver, og med undertegnede [Modparts

Læs mere

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER

RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr , Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER RINGKØBING-SKJERN INSTALLATIONSFORRETNING A/S, CVR nr. 26 10 37 97, Herunder TI-AUTOMATION A/S SALGS- OG LEVERINGSBETINGELSER (Erhverv) 1. Almindelige bestemmelser 1.1. Nedenstående salgs- og leveringsbetingelser

Læs mere

Indsamling af affald i Sorø Kommune

Indsamling af affald i Sorø Kommune Indsamling af affald i Sorø Kommune Bilag 3 Udkast til kontrakt Offentligt EU-udbud AffaldPlus Juni 2017 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Kontraktparter... 3 2 Kontraktgrundlag... 3 3 Forventet årlig ydelse... 3

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere