Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18"

Transkript

1 Månedens kajak November 2010 Necky Chatham 17 & 18 (Foto: Michael i hans Necky Chatham 18 - Februar 2010) Det var egentlig ikke fordi, jeg skulle have en ny kajak jeg var bare taget af sted sammen med to fra klubben, som skulle ned og se på kajak. Selvfølgelig havde jeg kigget lidt på kajakker selv i samme anledning og det gør man jo egentlig jævnligt. Og jeg ville da også nok prøvesidde og prøvesejle nogle stykker, nu hvor jeg var kommet af sted. Jeg havde kigget lidt på Necky Chatham men ikke en 18-er. For som Jan skriver, er den ikke beregnet til den helt store roer med den forholdsvis beskedne bredde. Necky Chatham 18 er 5,40 m lang og 50,8 cm bred. Og når man er en mand på 190 cm og med en vægt på 94 kg, hører man jo ikke til de helt små. Der kom kajakker ud på madrasserne alle Neckys glasfibermodeller samt diverse andre kajakker. Og der blev prøvesiddet og indstillet og skiftet kajakker, men jeg var ikke et øjeblik i tvivl, da jeg satte mig i en Necky Chatham 18, at det skulle være min kajak. Ja det er egentlig et forkert ordvalg man sætter sig ikke i en Necky Chatham man tager den på.

2 Vi blev enige om at tage alle Necky-kajakkerne med ud og prøve dem i Lillebælt. Og efter at have prøvesejlet og byttet lidt rundt på kajakkerne, endte vi med at drage mod Skagen med en Chatham 17 og en Chatham 18. Her skulle kajakkerne bevise deres værd. Siden vi købte kajakken i februar, har vi hver tilbagelagt omkring 1000 km i dem under forskellige vind- og vejrforhold både på Kattegatsiden og Skagerraksiden af Skagen Odde, så vi har haft mulighed for at afprøve, hvordan kajakkerne opfører sig under ret varierende forhold med gennemsnitlige vindstyrker op til m/s og vi har passeret Grenen, både i godt vejr og med bølgerne brækkende ind over os. Og oplevelsen er hver gang den samme kajakkerne skuffer ikke. Chatham-serien Først lidt om konstruktionen. Chatham-serien bygges i et materiale som kaldes advanced composite, hvilket dækker over en glasfiberkonstruktion, hvor det traditionelle bindemiddel, polyester er erstattet af vinylester, hvilket giver en meget stærkere kajak, som er langt mere hårdfør over for slag, som de kan få, hvis man sejler ved en stenet kyst. Man kan faktisk tæve løs på dem med en hammer, uden at der kommer stjerner i dem, som der ville være kommet i en traditionel glasfiberkajak. (Foto: Jan hammer løs på en Necky Chatham 17) Et andet punkt, hvor Necky-kajakkerne skiller sig ud fra andre kajakker er omkring skegget. Her benytter Necky ikke en wire, som de fleste andre, men har i stedet anvendt en særlig konstruktion med fjederstål i stedet for en skeg-wire. Det betyder, at skeg-wiren ikke kan beskadiges, hvilket vi positivt har erfaret i den tid vi har haft kajakkerne. På de mange ture vi har haft sammen med andre fra Skagen Havkajakklub er Necky-kajakkerne de eneste, der ikke har haft problemer med skegget. Necky benytter gummiluger fra Valley, som er de bedste. De klikker på og sidder fast og er absolut vandtætte. Cockpittet er et kapitel for sig selv. Her har Necky taget deres white-water udstyr og kommet i deres havkajakker. Det betyder, at kajakkerne er udstyret med et støbt skumsæde, og at der er justerbare lårstøtter, som både kan justeres i længderetningen og indstilles til den ønskede vinkel. Og endelig er hele cockpittet beklædt med en lækker EVA-skummåtte, så du kan sejle kajakken i bare tæer uden at få vabler på hælene. Desuden kan der monteres hoftepuder i sædeophænget. Resultatet er, at du kan indstille kajakken, så den passer præcist til sin roer.

3 Ved udviklingen af Chatham-serien har Necky dels skelet til de klassiske linier i de traditionelle grønlandske kajakker og til den engelske havkajaktradition, hvilket har resulteret i nogle meget smukke kajakker. (Foto: Morten i hans Necky Chatham 17 - Februar 2010) Necky Chatham 17 Necky Chatham 17 er en forholdsvis lang og slank kajak. Den er 5,30 m lang og 54,6 cm bred. Den er passer til roere med en vægt mellem 59 og 98 kg. Bundformen er en lav V- form med moderat rocker. Kajakken har et lavt agterdæk, og fordækket er sænket lidt ved den forreste luge for at gøre kajakken mindre vindfølsom. Kajakken er udstyret med skeg. Når du sætter dig i kajakken, opdager du straks, at kajakken passer, som var den bygget til dig. Det giver en god kontakt til kajakken, og gør at den opleves stabil. Chatham 17 er en sikker og sødygtig kajak, som ikke gør noget uventet en kajak, som jeg aldrig har følt mig usikker i. Den kan godt banke lidt, når man sejler op imod bølgerne, men måske ikke mere end andre kajakker. Desuden kan den godt tage lidt vand ind over sig på grund af det sænkede fordæk. Men det er måske prisen for en manøvredygtig og ikke særlig vindfølsom kajak. Og det er ikke noget større problem efter min mening. Både første- og andenstabiliteten er rigtig god. Flere begyndere har sejlet kajakken med godt resultat. Hermed ikke sagt, at det kun er en begynderkajak. Det er en kajak, man kan vokse med den er ikke kedelig, og den sejler bare godt! 17-eren er nem at kante, og her får man den gode andenstabilitet at mærke, og den opfører sig eksemplarisk, når man ligger og leger med den inde i brændingen.

4 Kajakken har en god retningsstabilitet, og det er sjældent nødvendigt at bruge skeg. Kajakken er god i surf og kommer her rigtig til sin ret som legekajak. Og lægger du dig i brændingen med siden til, glider kajakken også fint af på den. Chatham 17 klarer sig rigtig godt i hård vind og bølger. (Foto: Michaels Chatham 18 på stranden ved Skagen) Necky Chatham 18 Necky Chatham 18 er en lang og slank kajak. Den er 5,40 m lang og 50,8 cm bred. Den er passer til roere med en vægt mellem 73 og 102 kg. Bundformen er en lav V-form med moderat rocker. Kajakken har et lavt agterdæk, og fordækket er sænket lidt ved den forreste luge for at gøre kajakken mindre vindfølsom. Kajakken er udstyret med skeg. Når du sætter dig i kajakken, opdager du straks, at kajakken passer, som var den bygget til dig. Det giver en god kontakt til kajakken, og gør at den opleves stabil på trods af den ringe bredde. Førstestabiliteten er god i forhold til bredden. Men det er ikke nogen begynderkajak. Til gengæld får den øvede roer her en virkelig lækker og velsejlende kajak. Du kan kante den langt over, og der kommer ikke nogen ubehagelige overraskelser. Den rejser sig bare op igen, når du har kantet den helt ud. Sagt med andre ord, så har den en høj andenstabilitet. Chatham 18 er en hurtig kajak og en hurtigt accelererende kajak. Det opdager man med det samme, når man begynder at ro den. Men det kan heller ikke overraske med de mål den har. Til gengæld forventer man måske ikke så stor en manøvredygtighed af så lang en

5 kajak. Men her overrasker den. Kajakken er i sig selv retningsstabil, men med skegget oppe reagerer Chatham 18 yderst villigt på roerens mindste vink og er meget let at dreje. Inden jeg købte denne kajak, overvejede jeg at bygge en legekajak, som jeg kunne have ved siden af min anden havkajak, som jeg så ville anvende, når vi skulle på tur. Det er jeg gået væk fra igen. Her har jeg to kajakker i en op med skegget og du har den perfekte legekajak ned med skegget og du har en retningsstabil og hurtig langturskajak, selvom det sjældent er nødvendigt at bruge ret meget skeg. Chatham 18 er en meget sødygtig kajak. Den går godt imod bølgerne uden at banke, og det er ikke noget problem at holde en gennemsnitsfart på 8 km/t over lange strækninger imod vind og bølger. Og ror du lidt aggressivt, har du her en kajak, som skærer sig igennem bølgerne som en kniv og gør lige hvad du vil have den til at gøre. Og uanset hvilken retning bølgerne kommer fra, tackler den dem lige stabilt. (Foto: Michael i Necky Chatham 18) Kajakken er god i surf og kommer her rigtig til sin ret som legekajak. Og lægger du dig i brændingen med siden til, glider kajakken også fint af på den. Chatham 18 klarer sig rigtig godt i hård vind og bølger. Og samtidig gør det lave agterdæk og den gode kontakt med kajakken, at den er let at rulle. Kajakkerne oser af kvalitet fra ende til anden. Men skulle man komme med forslag til forbedringer må det være måden som ryglænsstroppen er monteret på. Den passerer i begge sider en lettere skarp kant, som gør at den hurtigere slides. Den kunne godt med fordel være bedre beskyttet.

6 Chatham 17 eller 18? De to kajakker minder på mange måder om hinanden, men da Chatham 18 er længere og smallere end Chatham 17, giver det naturligvis også nogle forskelle. Chatham 17 er en mere stabil kajak. Den har en både en bedre førstestabilitet og andenstabilitet end Chatham 18 og stiller derfor ikke så store krav til sin roer. Det er derfor også lettere at lave en selvredning i en Chatham 17. Samtidig er Chatham 17 mere retningsstabil end 18-eren. Chatham 18 har på grund af sin mindre bredde en strammere pasform end 17-eren og er en mere levende kajak men er også mere manøvredygtig end Chatham 17. På grund af den større længde og mindre bredde er Chatham 18 også den hurtigste af de to kajakker. Og den strammere pasform gør, at Chatham 18 er den letteste at rulle af de to kajakker. Og endelig kan Chatham 18 laste lidt mere end 17-eren. Necky mener selv, at Chatham 17 skulle appellere til de roere, som føler sig tiltrukket af en NDK Romany eller en Valley Avocet, men som ønsker en hurtigere kajak, mens Chatham 18 skulle appellere til de som kunne finde på at købe en NDK Explorer eller en Valley Aquanaut. Med venlig hilsen Michael Thaarup og Morten Seidler Skagen Havkajakklub (Foto: Morten på vej ud fra Skagen Havkajakklub i sin Necky Chatham 17)

EPP 3 Forudsætninger EPP 2 el. tilsvarende samt tre forskellige ture i vindstyrke 5-8 m/s. Have roet min. 100 km indenfor 1 år.

EPP 3 Forudsætninger EPP 2 el. tilsvarende samt tre forskellige ture i vindstyrke 5-8 m/s. Have roet min. 100 km indenfor 1 år. Om EPP3 Niveauet Niveauet sigter på sikker roning på havet i vindstyrker på op til 5-8 m/s. [note 1]. Fokus er lagt på udvikling af roerens evne til at vurdere forholdene, håndtere problemer der opstår,

Læs mere

TEORI for kajakroere på styrmandskursus.

TEORI for kajakroere på styrmandskursus. TEORI for kajakroere på styrmandskursus. Ansvar og reglement, roområde Styreteknik Materiel Knob Organisation-DKF Der skelnes ikke mellem tur og havkajak i undervisningen Roklubbens kajak roområde. Definitioner

Læs mere

Jakob Hertz. Havkajak. Atelier

Jakob Hertz. Havkajak. Atelier Jakob Hertz Havkajak Atelier 2005 For la get Ate li er, Almindingen 39, 2870 Dyssegård tlf. 33939898, mail@atelier.dk ISBN 978-87-7857-798-6 2005 Tekst og billeder Jakob Hertz Om forfatteren Jakob Hertz,

Læs mere

EPP 3 (Havkajak) Havkajak Fortsætter

EPP 3 (Havkajak) Havkajak Fortsætter Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 3 (Havkajak) Havkajak Fortsætter Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 - www.europaddlepass.dk På www.europaddlepass.dk

Læs mere

Elite: En kevlar/kulfiber/glasfiber sandwich konstruktion, der er stivere og stærkere end glasfiber konstruktionen.

Elite: En kevlar/kulfiber/glasfiber sandwich konstruktion, der er stivere og stærkere end glasfiber konstruktionen. MARSVINET: Reval Mini LC er en havkajak lavet til mindre personer op til omkring 75 kg. En klassisk engelsk inspireret havkajak, der har virkelig gode bølgeegenskaber og sikre sejlegenskaber. Den kompakte

Læs mere

Instruktion havkajak

Instruktion havkajak Instruktion havkajak Discipliner for havkajak 24-04-2009 Fredericia Roklub Per Jørgensen Side 2: Side 3: Side 4: Side 5: Side 6: Side 7: Side 8: Side 9: Side 10: Side 12: Side 14: Side 15: Skadesforebyggende

Læs mere

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet.

- Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være sammen med sine børn på. Det giver både en oplevelse og fysisk aktivitet. Kajakur med børn. Af Thomas B. Egeskov Woidemann Nannas første kajaktur, 1 ½ år gammmel. Kajakken er en Rainbow Atlantis. (ill. 1) - Selvfølgelig kan man det, da det er en sjov og givende måde at være

Læs mere

NYHEDER. Sæson 2013 er efterhånden kommet igang - men hvor er sommeren? Foto taget af Michael Schuh under BCU 4* 8-12 maj 2013 på Rømø

NYHEDER. Sæson 2013 er efterhånden kommet igang - men hvor er sommeren? Foto taget af Michael Schuh under BCU 4* 8-12 maj 2013 på Rømø NYHEDER Sæson 2013 er efterhånden kommet igang - men hvor er sommeren? Kalender Selvom den rigtige sommer lader vente lidt på sig, så har vi haft rigtig travlt her i slutningen af april og starten af maj.

Læs mere

www.fritidskajakker.dk

www.fritidskajakker.dk www.fritidskajakker.dk 2014 Havkajakker Vores havkajakker er alle den nordamerikanske type, konstrueret til komfortabel sejlads med vægt på plads i cockpittet og med vipperor, hvis kajakken er udstyret

Læs mere

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt)

Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Beretning fra Limfjords Challenge 2014 (Mors rundt) Preben og jeg deltog i år i turen rundt om Mors, også kaldet Limfjords Challenge. Det er en tursejlads i tre etaper, ca. 110 km lang. Det var en rigtig

Læs mere

Materielregler for Vedbæk Kano- og Kajakklub

Materielregler for Vedbæk Kano- og Kajakklub Materielregler for Vedbæk Kano- og Kajakklub Hvorfor materielregler? Det er skønt at ro, og det er vi mange der nyder at gøre året rundt i klubbens materiel. Det giver mange glæder og selvfølgelig også

Læs mere

Velkommen til VORDINGBORG RO- OG KAJAKKLUB Lidt om Vordingborg ro-og kajakklub Program for roskole Oversigt over rokommandoer

Velkommen til VORDINGBORG RO- OG KAJAKKLUB Lidt om Vordingborg ro-og kajakklub Program for roskole Oversigt over rokommandoer Stiftet den 21. Marts 1904 Velkommen til VORDINGBORG RO- OG KAJAKKLUB Lidt om Vordingborg ro-og kajakklub Program for roskole Oversigt over rokommandoer VRK tryk april 2013 Lidt om os selv... Vordingborg

Læs mere

Kerteminde Kajakklub

Kerteminde Kajakklub Version: 2019.05.02.docx Side 1 af 5 Grøn, gul og rød tur (Sidst revideret af TBC 27/03-2019) Siden foråret 2014 er alle klubturene i blevet tildelt en farve: blå, grøn, gul eller rød som information,

Læs mere

Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler

Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler I 5 overskuelige trin bliver du anvist en metode til at finde de støvler, som er rigtige for dig. Hvorfor skal du vælge vandrestøvler? Når folk tager på vandretur for

Læs mere

EPP 4 (Havkajak) Havkajak Videregående

EPP 4 (Havkajak) Havkajak Videregående Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 4 (Havkajak) Havkajak Videregående Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 - www.europaddlepass.dk På www.europaddlepass.dk

Læs mere

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken

Indhold - Løft, håndtering, isætning og indstigning i kajakken EPP 1 (Tur/Kap) Tur- og Kapkajak Introduktion Målet med dette kursus er at introducere kursisterne til kano- og kajaksporten, og skabe gode oplevelser i sikre rammer. Der arbejdes med grundlæggende manøvrering

Læs mere

Monteringsvejledning. Markise Elektrisk. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.

Monteringsvejledning. Markise Elektrisk. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland. DK Monteringsvejledning Markise Elektrisk MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.dk Sikkerhedsforskrifter 1. Det anbefales at markisen monteres

Læs mere

Kerteminde Kajakklub

Kerteminde Kajakklub Version: 2018.05.15.docx Side 1 af 5 Grøn, gul og rød tur (Sidst revideret af GRL 18/10-2016) Siden foråret 2014 er alle klubturene i blevet tildelt en farve: grøn, gul eller rød som information, når man

Læs mere

Kerteminde Kajakklub Turfarver. Kerteminde Kajakklub. Turfarver. Version: Turfarver.docx Side 1 af 5

Kerteminde Kajakklub Turfarver. Kerteminde Kajakklub. Turfarver. Version: Turfarver.docx Side 1 af 5 Version: 2018.05.15.docx Side 1 af 5 Grøn, gul og rød tur (Sidst revideret af GRL 18/10-2016) Siden foråret 2014 er alle klubturene i blevet tildelt en farve: grøn, gul eller rød som information, når man

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost

10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost 10 tegn på at dit selvværd trænger til et boost # 1: Hvis andre giver dig kritik, bliver du virkelig ked af det, og tænker at du ikke kan finde ud af noget som helst! # 2: Hvis du er i et parforhold, er

Læs mere

KORSØR ROKLUB - Reglement for roning i kajakker

KORSØR ROKLUB - Reglement for roning i kajakker KORSØR ROKLUB - Reglement for roning i kajakker Generelt Korsør Roklub er medlem af Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) og er i den forbindelse forpligtiget til at overholde de af DKF vedtagne regler og

Læs mere

Dette er et emnet der kan få en hvilken som helst forsamling sejlere ophidset. Alle har en mening og det er sjældent at to meninger er ens.

Dette er et emnet der kan få en hvilken som helst forsamling sejlere ophidset. Alle har en mening og det er sjældent at to meninger er ens. Om anker, kæder og ankring Dette er et emnet der kan få en hvilken som helst forsamling sejlere ophidset. Alle har en mening og det er sjældent at to meninger er ens. Der er fire elementer der har indflydelse

Læs mere

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet

Hvad er det lige, der er så særligt ved Anglesey? Rovandet Wales sommeren 2017 Jeg har roet kajak i en del år og har efterhånden i nogle år tænkt, at jeg på ét eller andet tidspunkt i mit liv skulle til Wales for at ro. Den drøm fik jeg realiseret her i 2017,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 5 Den 12. maj 2013. Kære medlem

Nyhedsbrev nr. 5 Den 12. maj 2013. Kære medlem Kære medlem I kajakken igen Det er blevet forår. Nogle vil endda sige, at det er blevet sommer. Derfor er det på høje tid, at komme i kajakken igen efter vinterens pause. Men det kan være svært at komme

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

uteboxen bokse som både du og dine heste trives med

uteboxen bokse som både du og dine heste trives med uteboxen bokse som både du og dine heste trives med uteboxen Besti Ute-boxen er udviklet med tanke på både heste og mennesker. I vores bokse skal hestene trives, være sikre og have det godt. Samtidig skal

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Plast kajakker laves i polyethylen og kan enten være rotationsstøbte i 1 lag, trykstøbte i 1 lag eller en dyrere løsning i sandwichstøbt 3 lags.

Plast kajakker laves i polyethylen og kan enten være rotationsstøbte i 1 lag, trykstøbte i 1 lag eller en dyrere løsning i sandwichstøbt 3 lags. Valg af havkajak Det store udvalg af havkajakker gør det svært for begynderen (og også for den mere erfarne) at vælge den helt rigtige kajak. Det bliver dyrt, hvis man skal igennem mange valg, før man

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser

Sikkerhedsbestemmelser for Kajakklubben Krogen vedtaget af bestyrelsen 2015-06-01. Bestemmelserne gælder i overensstemmelse med DKF s sikkerhedsbestemmelser både for klubbernes medlemmer og deres gæster og gælder for al roning

Læs mere

INFO fra kajakudvalget

INFO fra kajakudvalget INFO fra kajakudvalget Brejning Bådklubs kajakudvalg december 2013 Vi vil forsøge at nå mere ud til vores medlemmer. Derfor vil vi med jævne mellemrum udsende et infobrev med oplysninger om bl.a. udvalgets

Læs mere

Uddannelse Kursusmuligheder. Kerteminde Kajakklub. Uddannelse. Kursusmuligheder. Version: Kursusmuligheder.

Uddannelse Kursusmuligheder. Kerteminde Kajakklub. Uddannelse. Kursusmuligheder. Version: Kursusmuligheder. Version: 2018.04.24.docx Side 1 af 10 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement,

Læs mere

John Hyttel, Februar 2019 TURPLANLÆGNING OG TURLEDELSE VKKK

John Hyttel, Februar 2019 TURPLANLÆGNING OG TURLEDELSE VKKK John Hyttel, Februar 2019 TURPLANLÆGNING OG TURLEDELSE VKKK Hvad kræves der for at være turleder? I princippet kan alle IPP 2 havkajakroere være turleder Roere med IPP 3 eller højere samt Instruktør 2

Læs mere

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 2 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 2 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse EPP 2 (tur/konkurrencekajak)

Læs mere

Kursusmuligheder i 2016

Kursusmuligheder i 2016 Kursusmuligheder i 2016 Hvis du vil lære at ro kajak, så har vi mange kursusmuligheder i Kerteminde Kajakklub. Først og fremmest vil vi invitere dig til at deltage i et Åbent Hus-arrangement, som vi har

Læs mere

EPP 5 (Havkajak) International Havkajakguide

EPP 5 (Havkajak) International Havkajakguide Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 5 (Havkajak) International Havkajakguide Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 - www.europaddlepass.dk På www.europaddlepass.dk

Læs mere

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt.

0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08. 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 0 SPOR: DREAMS OF A GOOD LIFE 00:00:00:00 00:00:00:08 1 Frem for alt vil jeg bare 10:01:08:05 10:01:13:2 studere, så meget som muligt. 2 Tjene penge og leve godt. Det var 10:01:14:00 10:01:20:0 min drøm.

Læs mere

Sikkerhedsinstrukser på Fjordvang Ungdomsskole

Sikkerhedsinstrukser på Fjordvang Ungdomsskole Sikkerhedsinstrukser på Fjordvang Ungdomsskole side 1 af 5 Som nævnt i skolens værdigrundlag, så er det bl.a. skolens mål, at eleverne gennem undervisning og samvær, skal blive dygtige, ansvarlige, engagerede

Læs mere

Indledning t ro hvor du har lyst Roning i Strandparken

Indledning t ro hvor du har lyst Roning i Strandparken Indledning Det hæfte du sidder med, er et forsøg på at give medlemmer i Vallensbæk Cano- og Kajak Club og andre der skulle have interesse i at vide noget om mere avanceret kajakroning. Hvilke ting man

Læs mere

Det første, Erik Jørgensen

Det første, Erik Jørgensen Det første, der møder os i 38-årige Erik Jørgensens lejlighed i Lyngby nord for København, er en riffel. Sammen med resten af hans udstyr ligger den og flyder i et organiseret kaos. Otte store ammunitionskasser

Læs mere

Gør dette. Eksperimenter med

Gør dette. Eksperimenter med Version 2010 Kom ned i kajakken. Du må gerne få hjælp. Hold balancen i kajakken uden at holde fast i noget. Se om du samtidig kan holde en bold eller pagaj. Ro fremad. At styre kajakken. At ro fremad i

Læs mere

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj.

So - London Reklame. Af Jacob, Morten & Nicolaj. So - London Reklame Af Jacob, Morten & Nicolaj. Indhold: 1. Storyboard 2. Branding af storby 3. Kravspecifikation 4. Målgruppeanalyse 5. Filmteknik 6. Overvejelser omkring vinkling og områder 7. Refleksioner

Læs mere

Vind mellem 4 og 8 m/sekundet og bølger. Oppakning som til tur eller vægt svarende til det (20 30 kg).

Vind mellem 4 og 8 m/sekundet og bølger. Oppakning som til tur eller vægt svarende til det (20 30 kg). Havkajakinstruktør Arbejdspapir og uddybning til vejledende retningslinier Revideret 18 maj 2004 Gramattisk rettet 21 sep 2004 Kendt farvand: Sommerhalvåret: Aspiranten skal være bekendt med områdets specielle

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser

Sikkerhedsbestemmelser for Kajakklubben Krogen vedtaget af bestyrelsen 2015-06-01. Bestemmelserne gælder i overensstemmelse med DKF s sikkerhedsbestemmelser både for klubbernes medlemmer og deres gæster og gælder for al roning

Læs mere

Web-mail eller et Live-ID

Web-mail eller et Live-ID Web-mail eller et Live-ID Opret et Live-ID eller Hotmail For at kunne benytte Skagen Havkajakklubs delte kalender, hvor du tilmelder dig vores ture, og hvor du kan reservere klubkajakker, er det nødvendigt,

Læs mere

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel

Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel Valgfag 1. skoleperiode Byg en indgribningscirkel af Michael Petersen 2005 Se farvebilleder på: G: Urmagerskolen/H1/Valgfag/byg en indgribningscirkel 1 af 22 Indholdsfortegnelse: Emne Side Indholdsfortegnelse:...

Læs mere

2016 www.fritidskajakker.dk Havkajakker er robuste PE (Polyethylen/Plast) kajakker er af den nordamerikanske type, designet som dagsturskajakker. I udlandet kaldes de ofte daytripper og touring kajakker

Læs mere

Hjælpeinstruktør Kapitel 9.2

Hjælpeinstruktør Kapitel 9.2 Tips til at komme godt i gang Det er ekstra vigtigt at starte rigtigt med begyndere i kano, fordi det er sværere for dem at se fremskridt, i forhold til kajak. Så for at de ikke mister modet, men derimod

Læs mere

Sådan bygges en International One Metre

Sådan bygges en International One Metre Sådan bygges en International One Metre En artikel af Robert Bruun Mariager Oprindelig var jeg Seawindsejler Seawind er et færdigfabrikat fra Modelfirmaet Kyosho. I denne klasse er alle bådene fuldstændig

Læs mere

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge

Kajaktur til Tolo. Anne og Jakob, uge Kajaktur til Tolo Anne og Jakob, uge 40 2018 Anne og jeg drog i uge 40 til Grækenland for at ro i havkajak i Tolo Roklub. Jeg lovede vores kære formand, Jette, at vi ville lave en kort rejsebeskrivelse

Læs mere

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2

Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Beklædning af skelettet efter G-SOF metoden Del 2. SOFbyg skin2 Hvis dokumentet SOFbyg skin1 er fulgt, har vi nu en kajak beklædt med stof og imprægneret med epoxy, slebet og klar til forstærkningen med

Læs mere

Bilag 1: Interviewguide:

Bilag 1: Interviewguide: Bilag 1: Interviewguide: Vores interview guideforskningsspørgsmål Spiller folk på ITU multiplayer, frem for singleplayer? Skaber onlinespil sociale relationer mellem folk på ITU? Interviewspørgsmål Foretrækker

Læs mere

Katalog 2012-2013. Nyheder: Flere nye mærker og mange nye modeller. Vil du på kursus så se side 44. Volans 2 Sculler på side 50.

Katalog 2012-2013. Nyheder: Flere nye mærker og mange nye modeller. Vil du på kursus så se side 44. Volans 2 Sculler på side 50. Katalog 2012-2013 Nyheder: Flere nye mærker og mange nye modeller. Vil du på kursus så se side 44. Volans 2 Sculler på side 50. Paddler: Rich Taylor Photo: Liz Forshaw Om Kano & Kajak Butikken Kano & Kajak

Læs mere

KKKK, Sikkerhedskursus. Juni 2012

KKKK, Sikkerhedskursus. Juni 2012 KKKK, Sikkerhedskursus Juni 2012 Dagens program 1. Sikkerhed før tur 2. Kuldepåvirkning 3. Søfartsregler 4. Vind og bølger 5. På vandet 1. Makkerredning 1 og 2 2. Selvredning 3. Svømning med kajak 4. Bugsering

Læs mere

Makkerredning eller T- redning

Makkerredning eller T- redning Makkerredning eller T- redning En af grundpillerne for sikkerheden er at kunne udføre en overbevisende makkerredning på omkring et minut. Nogle lærer bedst ved at prøve i praksis, og andre vil have gavn

Læs mere

Personlige utopier. Af Annemarie Telling

Personlige utopier. Af Annemarie Telling Personlige utopier Hvorfor beskæftige sig med utopi? Hvorfor i alverden bruge tid på noget som alle fra starten ved er urealistisk? Hvorfor sætte sig og tage skyklapper på? Og lukke den konkrete tilværelse

Læs mere

EPP 2 Havkajak Havkajak Introduktion (DKFs anbefalede frigivelsesniveau)

EPP 2 Havkajak Havkajak Introduktion (DKFs anbefalede frigivelsesniveau) Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 2 Havkajak Havkajak Introduktion (DKFs anbefalede frigivelsesniveau) Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 - www.europaddlepass.dk

Læs mere

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer

Folk sætter pris på mig, fordi jeg forstår at nedtone følelsesmæssigt vanskelige situationer side 1 Ja Nej? 1 Jeg har bemærket, at når jeg er sammen med en meget følelsesbetonet person, er jeg overraskende rolig og upåvirket Somme tider oplever jeg følelser, der bringer mig ud af ligevægt og forvirrer

Læs mere

Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund

Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak. Niveaubeskrivelse. Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund Roerniveau 1 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 1 kayak Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk 1 Niveaubeskrivelse Tur/konkurrencekajak

Læs mere

Hilsen fra kassereren

Hilsen fra kassereren Godt nytår Så er vi i gang med 2009, godt i gang endda. Vi vil fra bestyrelsens side sige stor tak til alle hjælpere som har brugt kostbar fritid på at hjælpe med at holde klubben i gang. Det sætter vi

Læs mere

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013

Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Klubtur til Lyø den 8 12. maj 2013 Torsdag morgen ved halv 10 tiden mødtes Søren C., Richard, Knudsen og jeg ved færgen i Fåborg. Foran os lå 3 potentielt gode fiskedage på Lyø. Optimismen var i top, selvom

Læs mere

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG

MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG MORTEN BRASK EN PIGE OG EN DRENG ØEN 2 E N AF DE FØRSTE DAGE SER jeg hende med en nøgen dreng i hotelhavens indgang. De går gennem skyggen fra de høje daddelpalmer og standser nogle meter fra trappen til

Læs mere

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009.

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Der er 158 der har været inde på hjemmesiden og udfyldt spørgeskemaet. Mange har svaret på alle spørgsmål, men nogle har sprunget enkelte spørgsmål over, og andre

Læs mere

Monteringsvejledning. Markise Manuel. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel

Monteringsvejledning. Markise Manuel. MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel DK Monteringsvejledning Markise Manuel MoreLand A/S Knullen 22 DK 5260 Odense S Denmark 11.1 Tel+ 45 70 22 72 92 www.moreland.dk post@moreland.dk Sikkerhedsforskrifter 1. Det anbefales at markisen monteres

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298

MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 MANUAL I HENHOLD TIL EN-1298 CUSTERS RULLESTILLADS Materielhuset A/S, Havdrup - DK, March 2005 Med forbehold af alle rettighederingen dele af denne publikation må reproduceres/kopieres eller publiceres

Læs mere

Vejledende retningslinier til niveauer i havkajak-uddannelse udarbejdet af havkajaksamrådet Formål Generelt

Vejledende retningslinier til niveauer i havkajak-uddannelse udarbejdet af havkajaksamrådet Formål Generelt Vejledende retningslinier til niveauer i havkajak-uddannelse udarbejdet af havkajaksamrådet Udkast revideret af Havkajaksamrådet revideret 19 april 2004 Gramattisk rettet 21 sep 2004 Formål Formålet med

Læs mere

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en

3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en 3. søndag efter trin. Luk 15,1-10. Der mangler en Egentlig et fint og smukt lille puslespil. Ikke sandt. Der er bare det ved det, at der mangler en brik. Sådan som vores tema lyder i dag: der mangler en.

Læs mere

Reglement for Strib Ro- og Kajakklub Roning i kajakker

Reglement for Strib Ro- og Kajakklub Roning i kajakker Godkendt af bestyrelsen den 20. juni 2012 Reglement for Strib Ro- og Kajakklub Roning i kajakker Kajakreglement Dette reglement er gældende for de af Strib Ro- og Kajakklubs medlemmer, der måtte ønske

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier

Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier Bjørn Rune Jensen og Henrik Bennetzen Havkajakture Sjælland Atelier 2008 For la get Ate li er, www.atelier.dk, mail@atelier.dk 2008 Tekst og billeder Henrik Bennetzen og Bjørn Rune Jensen Alle rettigheder

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer.

Så i løbet af den første vinter gik jeg i gang med diverse ændringer. OBS! Vær opmærksom på, at en ændring af masten med slæder og skinner på masten ikke er i overensstemmelse med klassereglerne. Båden er således ikke en klassebåd. Folkebåd til en singlehand hygge-sejler

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 25. Emne: Verden omkring mig HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 Uge 25 Emne: Verden omkring mig Kursusmappe Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 25 Emne: Verden omkring mig side 1 HIPPY HippHopp Uge25_verden_omkring_mig.indd 1 06/07/10 11.42 Uge 25 l Verden omkring

Læs mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere

- Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere - Livet er stadig for godt til at sige, at jeg ikke vil mere Michael Svendsen har besluttet sig for at sige ja til respirator. Men den dag han ikke længere kan tale eller skrive, vil han have den slukket

Læs mere

Vinterroning. Og jo det kan være ganske koldt om vinteren. Men det gælder uanset om du er på land eller på vand.

Vinterroning. Og jo det kan være ganske koldt om vinteren. Men det gælder uanset om du er på land eller på vand. Brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Er det ikke koldt at ro om vinteren? Vinterroning Søby Rev 26.3.2013 Det er nok den mest anvendte reaktion, når jeg fortæller, at vinterroning i havkajak er noget, jeg godt

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade.

Så har jeg boret huller i aluminiumsprofilen, og boret den fast i den nederste MDF-plade. Jeg har altid bøjet en del i akryl, og altid brugt en varmluftblæser til formålet. Det var hvad jeg havde til rådighed og fungerede fint når man først har fået lidt erfaring med det. Man kan så købe en

Læs mere

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus

4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus 4 ledtråde til at hjælpe dig i arbejdet med dit Solar Plexus Jes Dietrich Dette er et lille udsnit fra min bog Hjertet og Solar Plexus. Nogle steder vil der være henvisninger til andre dele af bogen, og

Læs mere

Sikkerhedsbestemmelser

Sikkerhedsbestemmelser Version: 2018.04.24 Sikkerhed.docx Side 1 af 8 Version: 2018.04.24 Sikkerhed.docx Side 2 af 8 Formål Det er formålet med disse bestemmelser, at sikre klubbens medlemmer og andre bedst muligt mod fare og

Læs mere

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse

Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing. Niveaubeskrivelse Roerniveau 3 (tur/konkurrencekajak) In compliance with EPP level 3 Flatwater /Marathon Racing Niveaubeskrivelse Produceret af Dansk Kano og Kajak Forbund 2. udgave, april 2009 www.kano-kajak.dk Niveaubeskrivelse

Læs mere

Egen erfaring og viden om kajak, vejr og kulde. Vandtemperatur. Afstand til kysten. Soloroning eller gruppe, herunder erfaring i gruppen.

Egen erfaring og viden om kajak, vejr og kulde. Vandtemperatur. Afstand til kysten. Soloroning eller gruppe, herunder erfaring i gruppen. Sikkerhedsregler Egen erfaring og viden om kajak, vejr og kulde. Vandtemperatur. Afstand til kysten. Soloroning eller gruppe, herunder erfaring i gruppen. Egne færdigheder kajakteknisk. Udstyr, kajak,

Læs mere

EPP 1 (Havkajak) Havkajak Introduktion

EPP 1 (Havkajak) Havkajak Introduktion Standarder for teknik- og egenfærdighedsniveauet: EPP 1 (Havkajak) Havkajak Introduktion Udarbejdet af Dansk Kano og Kajak Forbund 1. udgave, januar 2007 På www.europaddlepass.dk findes de nyeste og opdaterede

Læs mere

Chris MacDonald: 'Derfor varer lykke kort tid'

Chris MacDonald: 'Derfor varer lykke kort tid' Chris MacDonald: 'Derfor varer lykke kort tid' Vi løber alle lidt hurtigere her i december i jagten på de perfekte gaver og den perfekte julemiddag. Det giver os en umiddelbar lykkefølelse at ramme plet

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

Hvordan kommer man i Himlen?

Hvordan kommer man i Himlen? Hvordan kommer man i Himlen? Opgave Giv teenagerne nogle få minutters stilhed til at tænke over følgende spørgsmål: Hvis du kunne gå hen til Jesus og stille ham ét spørgsmål, som han straks ville svare

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var

Surf symposium 2013. Kristian deltog ikke i dagens workshops, da hans tilstedeværelse anden steds var Surf symposium 2013 Fredag den 18. oktober, drog to kajakroere fra HTN (Jacob Jensen & Kristian Balslev ) afsted mod Klitmøller. Med en vis portion spænding i maven, masser af grej i bagagerummet og to

Læs mere

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009.

Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Havkajakroernes Medlemsundersøgelse 2009. Der er 158 der har været inde på hjemmesiden og udfyldt spørgeskemaet. Mange har svaret på alle spørgsmål, men nogle har sprunget enkelte spørgsmål over, og andre

Læs mere

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1

Onsdag viste sig også at være meget blæsende, men denne gang var vinden lige på banen, så ikke de store problemer. Side 1 Mandag som var første dag, var meget blæsende med over 40 50 kt i 1.500 m, så dagen flyvninger blev aflyst. I stedet for at flyve fik vi noget teori omkring bølgeflyvning. Dette var helt relevant, da der

Læs mere

10 trin til en succesfuld Facebook side

10 trin til en succesfuld Facebook side 10 trin til en succesfuld Facebook side Allerførst vil jeg gerne fortælle dig, hvor fedt jeg synes, det er, at du har downloadet denne E-bog. Det lyder måske lidt selvhøjtideligt, men jeg elsker at dele

Læs mere

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet.

Rorstammen brækkede 1 cm. nede i roret. Det er set før, men jeg troede, jeg havde sikret mig ved at reparere roret som foreskrevet af værftet. Fremstilling af ny form og ror til Contrast 33 I august 2009 brækkede rorstammen på vores Contrast 33. Det var under en kapsejlads, men heldigvis så langt væk fra andre, at vi ikke sejlede ind i nogen,

Læs mere

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence

Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Kickstart din nye livsstil med et fysisk og mentalt træningsophold i Provence Næste træningsophold 2011 uge 19, 23, 33 og 37 (Kontakt os hvis du har ønsker om andre datoer) For at få det lykkelige liv

Læs mere

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene.

KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013. Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. KLUBTUR TIL HIRSHOLMENE, AUGUST 2013 Lørdag d. 17. august drog en flok FK ere på den årlige klubtur til Hirsholmene. Turfølget var ikke stort, men det var godt: Jan Michalik, Peter Henrik Sørensen, Gorm

Læs mere

På mission med Turbine NAVN:

På mission med Turbine NAVN: dlaboratoriumforsammenhængendeu ELEVBOG På mission med Turbine NAVN: ring dannelseoglæ Turbines missioner Turbines missioner på Harteværket Her er Turbine. Hun er på tur med klassen til Harteværket. Hun

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Konflikthåndtering mødepakke. 1) Skal Kasper skubbe hånden væk og sige hun skal holde op?

Konflikthåndtering mødepakke. 1) Skal Kasper skubbe hånden væk og sige hun skal holde op? Reparation af mobil Trin 4 1) Skal Kasper skubbe hånden væk og sige hun skal holde op? (Kasper skubber den væk) Hold lige op med det der! Louise: Hold selv op, din idiot. Farvel og tak for ingenting! [Trin

Læs mere

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang

Sy en falkehætte. Kuglepen til optegning. En god kniv til at skære i læder (hobbykniv) En krumsyl. Hygpiper og en hammer - eller en hultang Sy en falkehætte Falkonerer over hele kloden bruger hætter til en del af deres rovfugle. Her i Norden har falkonerer også brugt hætter siden middelalderen. Hætten gør at fuglen ikke kan se noget. Det får

Læs mere