3. oktober Kl. 10:30

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "3. oktober Kl. 10:30"

Transkript

1 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:30 Brandstationen. H.P. Hansens Vej 112 B, Herning Fraværende:

2 2 Der foreligger følgende sager til behandling: Pkt. Overskrift Åbne dagsordenspunkter Side 1 Budgetopfølgning 3 2 Sommerens brande 4 3 Forskningsprojekt omkring arbejdsmiljø for brandfolk 5 4 Certificeringsordning 8 5 Revidering af "Plan for risikobaseret kommunalt redningsberedskab" 10 6 Bestsellertårnet i Brande og beredskabets indsatskapacitet 12 7 Opgradering af brandmandskabets kompetencer ved massetilskadekomst 14 8 Beredskabschefen orienterer 17 9 Næste møde i Beredskabskommissionen 18 Lukkede dagsordenspunkter

3 3 1. Budgetopfølgning Sagsnr.: P Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Der er foretaget budgetopfølgning pr. 1. september Der foretages en nærmere gennemgang af de væsentligste indtægts- og udgiftsområder på mødet. Budgettet for 2018 er på heraf som kommunalt tilskud. Der har været ekstraordinært mange udgifter til materiel og løn i forbindelse med sommerens brande. Sammenfattende forventes det at budgettet for 2018 overholdes. Sagsfremstilling Se bilag Chefen for Brand og Redning indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Godkendt. Bilag Budgetopfølgning

4 4 2. Sommerens brande Sagsnr.: A Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Sagsfremstilling Sommeren 2018 har været usædvanlig tør, hvilket har medført afbrændingsforbud af to omgange og usædvanligt mange udrykninger til brande relateret til den tørre natur. Første afbrændingsforbud blev indført i perioden 5. juni til 19. juni og igen fra 2. juli og frem til 13. august. I perioden 1. maj til 1. august har vi været tilkaldt til naturbrande 93 gange, heraf flere større brande med flere stationer indsat. Det har været nødvendigt at indkalde ekstra indsatsledere på vagt, ligesom en stor del af indsatserne er udført med 2 eller flere stationer. Der har været et ekstraordinært stort timeforbrug, ligesom der har været flere reparationer og et større materialeforbrug end normalt. Antal naturrelaterede brande i Chefen for Brand og Redning indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Godkendt.

5 5 3. Forskningsprojekt omkring arbejdsmiljø for brandfolk Sagsnr.: G Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Der er gennem de seneste år blevet lavet 2 danske forskningsprojekter omkring arbejdsmiljøet for brandfolk hhv. EPI-brand og BIO-brand. Forskningsprojekterne er gennemført af Det Nationale Forskningscenter i samarbejde med Københavns universitet, DTU, Bispebjerg hospital m.fl. Målet med begge forskningsprojekterne har været at fastlægge, om der er en sammenhæng mellem arbejdet som brandmand og udviklingen af forskellige kræftsygdomme, hjertekarsygdomme, mm. Sagsfremstilling EPI-brand Det første forskningsprojekt, EPI-brand, er en registerbaseret undersøgelse af brandmænd gennem tiderne. Danmark er det land i verden der registrerer flest data om borgerne, og man har derfor kunnet lave en detaljeret undersøgelse af ansatte i beredskabet siden Man har undersøgt brandfolks kræftrisiko (51 kræftformer), hjertekarsygdomme og almindelig dødelighed (ulykker, indebrændinger, sygdom, mm.). Resultaterne har man sammenlignet med den gennemsnitlige danske befolkning og med ansatte i forsvaret. Kortfattet konklusion på EPI-brand: Dødelighed: Brandfolk har væsentlig lavere risiko for at dø ved ulykker, indebrændinger, sygdom, osv. Jf. forskerne kan det skyldes et øget kendskab til farer i samfundet og et forholdsvis godt fysisk og psykisk helbred sammenlignet med referencegrupperne. Kræft: Der er 4 kræftformer der er hovedmistænkt for at kunne være fremkaldt af arbejdet som brandmand. Modermærkekræft, testikelkræft, prostatakræft og non Hudgkinslumfom (lymfe). For 3 af de 4 hovedmistænkte fandt forskerne, at der var en øget risiko blandt brandfolk sammenlignet med gennemsnitsbefolkningen. Men ikke så signifikant at kræftsygdommene bliver optaget på listen over erhvervssygdomme. BIO-brand Måling af 53 værnepligtiges samt 22 fuldtids-brandmænds eksponering og optagelse af skadelige stoffer gennem 1 uges røgdykkerkursus.

6 6 Undersøgelsen omhandler: Biomarkører for kræft (DNA skader), hjerte-kar påvirkninger, lungefunktion, partikelkoncentration i røgdykkermasken og tjærestoffers optagelse gennem huden. Kortfattet konklusion på BIO-brand Nedsat karfunktion i fingerspidserne. Skyldes formentlig øget kropstemperatur samt indånding af skadelige partikler. Røgdykkerudstyret beskytter effektivt mod optagelse af skadelige stoffer når det er anlagt. Men når man håndterer forurenet udstyr og materiel under arbejdet og i den efterfølgende oprydnings- og reetableringsfase, eksponeres personellet for skadelige partikler. Brandslukning og røgdykning øger mængden af tjærestoffer på huden og giver øget udskillelse af tjærestoffer i urinen, hvilket medfører øget niveau af DNA skader i blodceller. Stærk sammenhæng mellem sod på hud, tjærestoffer i urin og DNA-skader i blodet tyder på at DNA-skaderne hovedsageligt er forsaget af tjærestofferne på huden. På baggrund af de undersøgelser der er lavet, kan man ikke afvise, at arbejdet som brandmand, selv om man bruger værnemidler korrekt, igennem et helt arbejdsliv, kan medføre en øget risiko for kræft. Arbejdsmiljøgruppens arbejde Med baggrund i de 2 forskningsprojekter har arbejdsmiljøgruppen i BRMV lavet en risikoanalyse af arbejdet som brandmand og kortlagt hvor og hvornår brandmændene bliver udsat for de skadelige partikler, og hvordan vi kan undgå/minimere eksponeringen. Det drejer sig for en stor del om, at ændre adfærd på skadestedet samt ændring af de arbejdsgange, der udløser eksponering i oprydnings og reetableringsfasen, men også en ændring af måden vi håndterer branddragter og udstyr efterfølgende, således at optagelse af tjærestoffer gennem huden ad den vej minimeres. Arbejdsmiljøgruppen har besøgt 4 andre beredskaber i DK for at se deres tiltag samt indsamle værdifulde erfaringer. Ligeledes er der indhentet erfaringer fra Brandfolkenes Cancerforening. På den baggrund er nedenstående identificeret: Udfordringer: Vi mangler effektiv og dokumenteret virkningsfuld vaskekapacitet. Arbejdsgangene på brandstederne er ikke altid hensigtsmæssige. Organisering af arbejdet med håndtering af forurenet materiel er mangelfuld. Sådan kan det løses:

7 7 Indkøb af vaskemaskiner og indretning af centralt vaskeri til håndtering af branddragter, udstyr, mm. Vaskeriet/brandstationerne skal være opdelt i rene/urene områder. Overgang til puljedragter så det bliver nemt for brandfolkene at iklæde sig dokumenteret ren brandudrustning. Beskrivelse og indarbejdning af arbejdsgangen omkring forurenet materiel, branddragter, forplejning på skadestedet. Indretning af logistik-køretøj der kan støtte op om indsatserne og levere mundering og evt. omklædningsfacilitet på skadestedet, og fragte forurenet materiel tilbage til det centrale vaskeri. Der skal foretages en række investeringer for at kunne nedsætte påvirkningerne. Alle tal estimerede. Indretning af vaskeri, industrivaskemaskine, udsugning mm. i alt Indkøb af ekstra mundering samt etablering af logistik for overgang til puljetøj Udgift til indretning af logistikkøretøj (ombygning af nuværende flex-køretøj) Derudover kommer der udgifter til opgradering af de enkelte brandkøretøjer med hygiejnefaciliteter til håndvask mm., som foretages løbende de kommende år. Chefen for Brand og Redning indstiller, at beredskabet etablerer et nyt fælles vaskeri og etablerer et logistikkøretøj, der kan støtte op om et bedre arbejdsmiljø på skadestederne. Udgiften afholdes af Brand & Redning MidtVest over de kommende år. Beslutning Godkendt.

8 8 4. Certificeringsordning Sagsnr.: P Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Den 1. juli 2018 trådte et nyt bygningsreglement i kraft. Hermed blev der indført en ny certificeringsordning på reglementets områder for statik og brand. Endvidere blev den tekniske byggesagsbehandling flyttet fra kommunernes bygningsmyndighed til bygherren og dennes rådgivere. Certificeringsordningen medfører, at kommunerne og redningsberedskaberne ikke længere skal foretage statiske og brandtekniske sagsbehandlinger af byggerier. Der er en overgangsperiode frem til udgangen af 2019, hvor ansøger kan vælge mellem at lade kommunen udføre den statiske og brandtekniske byggesagsbehandling eller selv projektere byggeriet i henhold til certificeringsordningen. Sagsfremstilling Med indførelsen af certificeringsordningen, vil den nuværende kendte form for teknisk byggesagsbehandling for så vidt angår statik og brand blive udfaset. Det er fremover alene den certificerede rådgiver, der står inde for, at byggeriet lever op til kravene i byggelovgivningen, hvilket har været intentionen med lovændringen. Ved udarbejdelse af byggeprojektet kan bygherren enten vælge nøje at følge en række standardløsninger, angivet i vejledninger og dermed leve op til lovens krav. Alternativt kan bygherren lade sin rådgiver lave en brandteknisk dimensionering af byggeriet og derigennem sikre og dokumentere, at byggeriet har et sikkerhedsniveau som angivet i Bygningsreglementet. I begge tilfælde er det på baggrund af loven alene rådgiveren, der via sin certificering, må og kan påtage sig ansvar for, at bygningen projekteres, så den lever op til lovens krav. Det er beredskabets vurdering, at en række lokale bygherrer og rådgivere vil opleve krav om øget dokumentation som følge af de nye bestemmelser. Herudover forudser vi, at bygherre og rådgivere vil opleve, at den hidtidige normale gode dialog med beredskabsmyndigheden vil ebbe ud, idet beredskabet fremover ikke skal foretage teknisk sagsbehandling samt at rådgiver skal arbejde inden for rammerne af sin certificering. Beredskabet vil fortsat være åbne over for dialog og vejledning af kommunernes virksomheder og deres rådgivere under forudsætning af at lovgivningen kan overholdes. Beredskabet skal fortsat varetage brandteknisk byggesagsbehandling af bygninger og oplag omfattet af Beredskabsloven, hvilket certificeringsordningen ikke ændrer noget ved.

9 9 I forhold til beredskabets nuværende ressourcer afsat til rådgivning og samarbejde med kommunernes byggemyndigheder omkring de typer af byggesager, der ikke længere skal teknisk sagsbehandles, vil det betyde en reduktion i forbrugt tid på ca. 300 timer årligt opgjort som et vurderet gennemsnit for årene 2016, 2017 og 1. halvår Omfanget er dog forbundet med stor usikkerhed, da det forventes, at der i en periode fremover fortsat vil være en række henvendelser fra kommunerne og rådgivere samt sager om lovliggørelser som følge af byggemyndighedernes stikprøvekontroller. Chefen for Brand og Redning indstiller, at orientering om ændret byggesagsbehandling tages til efterretning samt at beredskabet afventer erfaringer med den nye certificeringsordning i forhold til tilpasning af ressourcer på området, Beslutning Godkendt med beslutning om, at der med referatet sendes en uddybning af ansvarsforhold med tilsynet af rådgivere. De firmaer, der er godkendt til at certificere den enkelte brandrådgiver, kaldes for certificeringsorganet. Certificeringsorganet tildeler certificering ud fra en række krav til brandrådgiverens erfaring og uddannelse. Selve certificeringen er personlig og følger personen uanset ansættelsesforhold. Certificeringsorganet skal have kendskab til det fagområde, som de arbejder med. Akkreditering af certificeringsorganer skal ske ved Den Danske Akkrediteringsfond (DANAK) eller et tilsvarende akkrediteringsorgan. DANAK behøver ikke have kendskab til det fagområde, som certificeringsorganet arbejder inden for, idet akkrediteringen alene omhandler certificeringsorganets kompetencer og ydelser ift. det at udstede certificeringer. Akkrediteringen sker ud fra en række internationale standarder. Den løbende kontrol med certificeringsorganet sker af Den Danske Akkrediteringsfond (DANAK) eller et tilsvarende akkrediteringsorgan. Der er ikke involveret nogle myndigheder. Kommunens opgaver i forhold til kontrol omhandler alene stikprøvekontrol af det enkelte byggeri og ikke brandrådgiveren. Det må antages, at en kommune, ved gentagne konstaterede alvorlige fejl i brandrådgiverens arbejde, kan rette henvendelse til den virksomhed, der står for den pågældende rådgivers certificering.

10 10 5. Revidering af "Plan for risikobaseret kommunalt redningsberedskab" Sagsnr.: G Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume I bekendtgørelse nr. 765 af 03/08/2005 Bekendtgørelse om risikobaseret dimensionering af kommunalt redningsberedskab 4, stk. 3 står beskrevet, at Planen for det kommunale redningsberedskab skal vedtages af kommunalbestyrelsen i et møde, jf. beredskabslovens 25, og revideres i det omfang, udviklingen gør det nødvendigt, dog mindst én gang i hver kommunal valgperiode. Den nuværende godkendte dimensioneringsplan er gældende i perioden Sagsfremstilling For at sikre den fornødne tid til en grundig revidering af planen er der igangsat den indledende proces som skal sikre, at der ligger en gennemarbejdet plan klar til endelig godkendelse medio Procesplanen for arbejdet indeholder en analyse af den nuværende plan, indhentning af inspiration, dialogmøder med afdelingsledere, workshop med indsatsledere og brandstationsledere/tillidsmænd fra egne stationer, workshop rundt på Falckstationerne samt hos de frivillige. Herudover en analyse af statistik og indhentede data samt dialog med Beredskabsstyrelsen og Politiet. Overordnet sker arbejdet med revideringen ud fra ønsket om medarbejderinddragelse, åbenhed om processen samt at der sker en fortsat harmonisering af tidligere vedtagne serviceniveau. Beredskabsstyrelsen har anmodet om, at der i revideringen er fokus på, at planen efterviser beredskabets kapacitet til håndtering af hændelser, der ligger ud over dagligdags hændelser. Her tænkes primært på større og længerevarende hændelser, herunder vejrligshændelser, sikkerhedshændelser samt robusthed i forhold til håndtering af flere større samtidige hændelser. Ligeledes skal der være fokus på, at det er nærmeste relevante enhed der disponeres til en given hændelse. Arbejdet med revidering af den nuværende plan, er påbegyndt foråret 2018, med en forventning om at en nyrevideret plan sendes til udtalelse i beredskabskommissionen primo 2019, således evt. ændringer og tilretninger af beredskabet kan implementeres ultimo 2019.

11 11 Chefen for Brand og Redning indstiller, at proces- og tidsplan for revidering af den risikobaserede dimensionering godkendes. Beslutning Godkendt.

12 12 6. Bestsellertårnet i Brande og beredskabets indsatskapacitet Sagsnr.: P Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Tøjkoncernen Bestseller står for at skulle opføre et stort bygningskompleks lige uden for Brande by. Komplekset består af en række traditionelle bygninger omkring en centergade. Herudover skal der opføres Vesteuropas højeste hus 65 etager på i alt 320 m i højden. Højhuset skal bl.a. rumme lejligheder, kontorer, forsamlingslokaler og hotel. Ingen beredskaber i Danmark har erfaring med indsats i så høje huse, hvorfor Brand & Redning MidtVest står over for en helt særlig opgave i forhold til at fastsætte et tilstrækkeligt beredskab til indsats i højhuset. Indsamlet viden fra ind- og udland viser, at der ved brande i højhuse skal anvendes væsentligt flere ressourcer til en 1. indsats, end hvad det nuværende beredskab kan præstere. Sagsfremstilling Som led i beredskabets sagsbehandling af højhuset har der været indhentet viden fra Aarhus og København i forhold til deres respektive beredskabers indsatstaktik i højere bygninger. I juni var to sagsbehandlere fra beredskabet på en tredages international konference i London om brandsikkerhed i højhuse. Indhentet viden fra Danmark og udlandet viser, at en 1. indsats i højhuse, selv ved små hændelser, fordrer mellem 14 og 20 mand. I visse lande langt flere, hvilket dog kan tilskrives andre forhold som landets byggeskik, lokale indsatsmetoder osv. Ved bygningsbrande i Brande by består redningsberedskabets standardudrykning af mandskab og materiel fra stationen i Brande by, 1 holdleder og fem mand. Denne standardudrykning kan normalt ved ankomst straks påbegynde enhver indsats med brandslukning eller personredning i traditionelle bygninger. Det øgede mandskabsbehov i højhuse skyldes bl.a. behov for betjening af brandtekniske installationer inden og under den egentlige indsats samt den øgede transporttid i bygningen af mandskab og materiel. Beredskabet arbejder på at fastlægge en indsatstaktik for bygningen, der tager udgangspunkt i beredskabets nuværende ressourcer. Indsatstaktikken søger at skabe mulighed for en traditionel indsats til brandslukning og redning samtidig med, at indsatsmandskabets sikkerhed ikke kompromitteres. Dette arbejde kan vise, at der er behov for at opnormere beredskabet. For nuværende er det beredskabets vurdering, at en 1. indsats med den nuværende dimensionering af 1. udrykningen fra Brande suppleret med udrykning fra nærmeste station samt en ekstra indsatsleder kan udføre en traditionel indsats, under forudsæt-

13 13 ning af, at udrykningsstyrkerne ikke er optaget andetsteds samt at bygningens brandtekniske installationer fungerer efter hensigten. Hvis stationen i Brande eller nærmeste station er optaget til anden side, vil konsekvenserne bl.a. kunne være forsinket alarmering af næste station, øget køretid fra øvrige stationer samt manglende specialuddannelse af det mandskab, der kommer fra andre stationer. Opmærksomheden henledes ligeledes på, at nabobyer vil være uden dækning ved indsættelse i Bestsellertårnet indtil der er indkaldt nyt mandskab eller flyttet styrker rundt. Der vil sandsynligvis blive tale om yderligere formaliserede samarbejdsaftaler med naboberedskaberne. Beredskabet vil i forhold til evt. svigtscenarier kunne stå over for en særdeles svær opgave, uden sidestykke i Danmark i øvrigt. Chefen for Brand og Redning indstiller, at beredskabskommissionen tager til efterretning, at beredskabet har vurderet, at man under optimale forhold sandsynligvis kan påbegynde en forsvarlig indsats mod brand i bygningen, men at dimensionering af beredskabet samtidig er langt mindre, end hvad der er fastlagt i Danmark og udlandet, at det først senere i processen vurderes, hvorvidt det er nødvendigt at lave tilpasninger af beredskabet med baggrund af bygningernes beskaffenhed og den endelige indsats- og brandstrategi. Beslutning Kommissionen ønsker, at beredskabet sikrer en grundig gennemgang med Beredskabsstyrelsen og øvrige relevante rådgivere/aktører med henblik på at sikre den korrekte og fornødne dimensionering i forhold til indsatsmulighederne i byggeriet.

14 14 7. Opgradering af brandmandskabets kompetencer ved massetilskadekomst Sagsnr.: A Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Brand & Redning MidtVest har sammen med fire af de seks øvrige beredskabsenheder i Region Midtjylland udarbejdet et koncept for umiddelbar håndtering af massetilskadekomst, der ligeledes kan anvendes ved større ulykker, hvor der i den indledende fase er flere tilskadekomne end tilgængelige behandlingsressourcer, herunder ambulancer og lægebiler. Indførelse af konceptet ligger udover det vedtagne serviceniveau i den risikobaserede dimensionering. Sagsfremstilling Brand & Redning MidtVest har sammen med fire af de seks øvrige beredskabsenheder i Region Midtjylland udarbejdet et koncept for umiddelbar håndtering af massetilskadekomst, der ligeledes kan anvendes ved større ulykker, hvor der i den indledende fase er flere tilskadekomne end tilgængelige behandlingsressourcer, herunder ambulancer og lægebiler. Beredskabets mulighed for at håndtere større hændelser har fået fortsat øget bevågenhed gennem de seneste år. Bl.a. som følge af de terrorhændelser, der har fundet sted i nabolande som Sverige, Norge og Tyskland. Den aktuelle trusselsvurdering mod Danmark, af 12. januar 2018, er af Center for Terroranalyse under Politiets Efterretningstjeneste fastsat til Alvorlig. Det bemærkes, at det anbefalede koncept for massetilskadekomst kan anvendes på alle hændelsestyper, uanset hændelsens baggrund og årsag. Det er således ikke specifikt møntet på massetilskadekomst, der er forårsaget af personers bevidste handlinger (sikkerhedshændelser). Af øvrige relevante hændelsestyper kan nævnes bus- og togulykker med mange tilskadekomne, eksplosioner i tætbebygget område m.m. Med den forøgede risiko for at der kan forekomme hændelse med mange tilskadekomne, er der behov for en opgradering af mandskabets kompetencer og materiel, som indeholdt i konceptet. Konceptet opdeles i tre delindsatser: Før, Under og Efter. Før: Omfatter uddannelse af mandskabet i håndtering af de skader, der kan forventes at ramme de skaderamte i de omtalte situationer, herunder massive blødninger og nedkøling. Ved uddannelsen fokuseres der desuden på mandskabets påvirkning og der arbejdes derfor med oparbejdelse af psykisk robusthed, der giver mandskabet overskud til at klare den uvante situation. Uddannelsen er en overbygning på de almene førstehjælpskompetencer som mandskabet i forvejen har. Under: Med den opnåede kompetence kan mandskabet håndtere en situation med massetilskadekomst mere professionelt, ud fra princippet at redde flest mulige på kor-

15 15 test mulig tid. Til brug for indsatsen anskaffes simple udstyrspakninger til blødningsstandsning og forebyggelse af nedkøling samt et antal bårer til at transportere de tilskadekomne fra skadestedet til behandlingsplads eller ambulance. Efter: Omfatter planer for hvordan mandskabet bedst muligt hjælpes efter en indsats med massetilskadekomst. Erfaring fra udlandet viser, at den psykiske belastning efter denne type hændelser er meget alvorlig for det implicerede mandskab. Der er indhentet tilbud fra eksterne leverandører, der kan gennemføre 3 timers uddannelse af alt mandskab i Brand & Redning MidtVest inkl entreprenørens mandskab. Forventet etableringsudgift til uddannelse:

16 16 Chefen for Brand og Redning indstiller, at uddannelse og indkøb af materiel gennemføres som beskrevet i Udgiften afholdes indenfor beredskabets budget. Beslutning Godkendt.

17 17 8. Beredskabschefen orienterer Sagsnr.: A Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Sagsfremstilling Korte emner til Beredskabskommissionens orientering herunder: Erstatningssag Deltidsansattes vagtmulighed i ferieperiode Plejehjemsbrand på Djursland Chefen for Brand og Redning indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Godkendt.

18 18 9. Næste møde i Beredskabskommissionen Sagsnr.: P Sagsbehandler: Kim Bjerg Wemmelund Sagsresume Sagsfremstilling Næste møde i Beredskabskommissionen afholdes mandag den 14. november 2018 på brandstationen, Nørremarksvej 2, 6880 Tarm. Chefen for Brand og Redning indstiller, at tidspunkt for afholdelse af næste møde godkendes. Beslutning Rettelig onsdag den 14. november kl på brandstationen i Tarm.

Beredskabskommissionen Dagsorden

Beredskabskommissionen Dagsorden Beredskabskommissionen Dagsorden 25-09-2018 09:00 Brandstationen i Silkeborg, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg, lokale U2 Medlemmer af udvalget: Jens Kaasgaard Lone Gaisie Lars Faarup A Niels Dueholm A

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 25-09-2018 09:00 Brandstationen i Silkeborg, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg, lokale U2 Afbud fra: Jens Kaasgaard og Harry E. Madsen Stedfortrædere: Medlemmer af udvalget:

Læs mere

7. maj Kl. 10:00

7. maj Kl. 10:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:00 Brandstationen H.P. Hansens Vej 112B, Herning Fraværende: Lars Krarup Hans Østergaard 2 Der foreligger følgende sager til behandling:

Læs mere

9. maj Kl. 09:30

9. maj Kl. 09:30 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, Herning Fraværende: Jens Kaasgaard Ib B. Lauritsen Jens Carl Jensen 2 Der foreligger følgende

Læs mere

11. december Kl. 10:00

11. december Kl. 10:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:00 Beredskabsgården, Vesterkær 6, 6950 Ringkøbing. Mødet afsluttes med en let frokost Fraværende: Lars Krarup Jens Kaasgaard Dennis Flydtkjær

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Faxe Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Faxe Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. september 2012 Faxe Kommune har den 2. august

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Vordingborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Vordingborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 6. august 2013 Vordingborg Kommune

Læs mere

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London

NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London NOTAT vedr. folketingsspørgsmål i forbindelse med højhusbranden i London Branden i Grenfell Tower i London natten til den 14. juni formodes foreløbig at have kostet 80 personer livet og ifølge det engelske

Læs mere

31. januar Kl. 09:00

31. januar Kl. 09:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:00 Brandstationen, H.P. Hansens Vej 112B, 7400 Herning Fraværende: Jens Kaasgaard John G. Christensen 2 Der foreligger følgende sager

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Møde tirsdag den 18. februar 2014 kl. 11:00 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Fra Nordsjællands Politi, politidirektøren, deltog:

Læs mere

BRANDFOLKS EKSPONERING VED BRANDSLUKNING OG BIOMARKØRER FOR RISIKO FOR KRÆFT OG HJERTEKARSYGDOM

BRANDFOLKS EKSPONERING VED BRANDSLUKNING OG BIOMARKØRER FOR RISIKO FOR KRÆFT OG HJERTEKARSYGDOM BRANDFOLKS EKSPONERING VED BRANDSLUKNING OG BIOMARKØRER FOR RISIKO FOR KRÆFT OG HJERTEKARSYGDOM Anne Thoustrup Saber, Maria Helena Guerra Andersen, Per Axel Clausen, Julie Elbæk Pedersen, Steffen Loft,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Skanderborg Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Skanderborg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 25. september 2013 Skanderborg Kommune

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 4. maj 2016 kl Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen Frederiksværk REFERAT Onsdag den 4. maj 2016 kl. 14.00 Halsnæs Rådhus Direktionslokalet Rådhuspladsen 1 3300 Frederiksværk Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen.

Beredskabsstyrelsen finder, at det fremsendte planforslag lever op til de krav, der stilles efter dimensioneringsbekendtgørelsen. Greve Kommune Solrød Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Greve og Solrød Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 21. august 2012 Greve

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Haderslev Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Haderslev Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 16. april 2013 Haderslev Kommune indsendte

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 31. januar 2008 Lokale: Falck-stationen i Dronninglund Tidspunkt: 15.30 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/15 Besøg

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse

Beredskabsstyrelsens udkast til en ny bekendtgørelse Den nugældende bekendtgørelse nr. nr. 765 af 03. august 2005 om risikobaseret kommunalt redningsberedskab som ændret ved bekendtgørelse nr. nr. 872 af 6. juli 2007 Beredskabsstyrelsens udkast til en ny

Læs mere

Notat. I dette afsnit er beskrevet den nuværende status for de to kommuner i forbindelse med ovenstående opgaver.

Notat. I dette afsnit er beskrevet den nuværende status for de to kommuner i forbindelse med ovenstående opgaver. Notat vedrørende samarbejde mellem Faxe kommune og Stevns Kommune for området omhandlende indsatsledervagter, brandteknisk byggesagsbehandling og brandsyn. Notatet er udarbejdet efter samtale mellem teknisk

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Dragør Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Dragør Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 18. december 2013 Dragør Kommune indsendte

Læs mere

BRANDFOLKS EKSPONERING VED BRANDSLUKNING OG BIOMARKØRER FOR RISIKO FOR KRÆFT OG HJERTEKARSYGDOM

BRANDFOLKS EKSPONERING VED BRANDSLUKNING OG BIOMARKØRER FOR RISIKO FOR KRÆFT OG HJERTEKARSYGDOM BRANDFOLKS EKSPONERING VED BRANDSLUKNING OG BIOMARKØRER FOR RISIKO FOR KRÆFT OG HJERTEKARSYGDOM Anne Thoustrup Saber, Maria Helena Guerra Andersen, Per Axel Clausen, Julie Elbæk Pedersen, Steffen Loft,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Middelfart Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Middelfart Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Middelfart Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Middelfart Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. august 2013 Middelfart Kommune

Læs mere

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest

Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest Baggrund og formål Ejerstrategi for Brand & Redning MidtVest 2019-2022 Regeringen og KL indgik i aftalen om kommunernes økonomi for 2015, at kommunerne senest den 1. januar 2016 skulle etablere op mod

Læs mere

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012

Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse vedr. Faxe Kommunes udkast til plan for risikobaseret redningsberedskab 2012 Udtalelse fra Beredskabsstyrelsen Kommentarer til udtalelse Generel indledning

Læs mere

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner,

Nye konstruktions- og brandklasser Overførsel af driftsmæssige bestemmelser for hoteller mv., plejeinstitutioner, Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat 04-05-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til bygningsreglement 2018 og bekendtgørelse om certificeringsordning

Læs mere

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE

REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 2016 REDNINGSBEREDSKABET I HALSNÆS KOMMUNE 1 2016 I HALSNÆS KOMMUNE Denne beretning er på given foranledning udarbejdet til Halsnæs Kommune, for at klarlægge servicemålenes indfrielse. Det skal bemærkes,

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde mandag d. 28. april 2014 kl. 16.00 Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2, 4930 Maribo Afbud fra: Poul Erik Ibsen, Niels Henriksen og Peter Bring-Larsen

Læs mere

Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSPROTOKOL

Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner BESLUTNINGSPROTOKOL BESLUTNINGSPROTOKOL Sted: Ebeltoft Brandstation Kirkegade 30, 8400 Ebeltoft Øvrige deltagere: Jan Lindstrøm (frivillige, observatør), afbud Jan Møller Nielsen (medarbejder repræsentant, observatør) Dato:

Læs mere

29. januar Kl. 10:00

29. januar Kl. 10:00 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 10:00 Brandstationen, H. P. Hansens Ve j112, Herning Fraværende: Hans Østergård Ib Lauritsen Kent Falkenvig Rasmus Norup John G Christensen

Læs mere

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering Indkaldelse Henning Jensen Nyhuus Claus Omann Jensen Nils Borring Niels Kallehave Jan Pedersen Jan Fischer Torben Jensen 11. Drøftelse af elementer i kommende forslag vedrørende risikobaseret dimensionering

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2013 et samlet nettodriftsbudget på 17,3 mio. kr. Budgettet udgør 0,34 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet. BM03 pkt.

Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet. BM03 pkt. BM03 pkt. 2 bilag 6 Oplæg til indstillinger i kommunalbestyrelsen/borgerrepræsentationen i ejerkommunerne. Fastlæggelse af serviceniveauet for redningsberedskabet Hovedstadens Beredskab Vedtagelse af den

Læs mere

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet

Referat. Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Møde: Beredskabskommissionen Mødetid: 24. august 2015kl. 08:30 Mødested: D.3.39 Sekretariat: Sekretariatet Mødedeltagere: Claus Omann Jensen Peder Kristian Pedersen Ole Skiffard Per Aastrup Helle Kyndesen

Læs mere

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune

Samarbejdsaftale. udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet. mellem. Faxe Kommune. Næstved Kommune Samarbejdsaftale om udførelse af myndighedsopgaver m.m. indenfor redningsberedskabet mellem Faxe Kommune og Næstved Kommune April 2013. Kapitel 1 Aftalens parter, formål og varighed 1 Aftalen udstikker

Læs mere

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner

SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner SAMORDNINGSAFTALE for Fælleskommunalt beredskab m.v. mellem Norddjurs og Syddjurs Kommuner 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel: Side: 1. Aftalens område 3 2. Sammensætning af - og virksomhed i den fælles beredskabskommission

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab.

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab. 18. januar 2017 Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Nordjyllands Beredskab. Nordjyllands Beredskabs bemærkninger til Beredskabsstyrelsens udtalelse.

Læs mere

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering

15. Status 100 dage. Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering 15. Status 100 dage Bestyrelsen orienteres om status for Hovedstadens Beredskab efter de første 100 dage. Indstilling Til orientering Sagsfremstilling Beredskabsdirektøren orienterer på møde bestyrelsen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune

Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Rådhus, Ny Rådhusplads 1, 9700 Brønderslev. Tlf. 9945 4545 - Fax 9945 4500 Dronninglund Rådhus, Rådhusgade 5, 9330 Dronninglund. Tlf. 9947 1111 - Fax 99 47

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen Trekantområdets Brandvæsen Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for den risikobaserede dimensionering af Trekantområdets Brandvæsen 28. september 2016 Beredskabsstyrelsen har modtaget forslag

Læs mere

Hedensted Kommune. Beredskabskommissionen. Referat. Mødedato: 29. september Mødested: Brandstationen, Solkrogen 7, Hedensted

Hedensted Kommune. Beredskabskommissionen. Referat. Mødedato: 29. september Mødested: Brandstationen, Solkrogen 7, Hedensted Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Brandstationen, Solkrogen 7, Hedensted Deltagere:, Kim Hagsten Sørensen, Hanne Grangaard, Tage Zacho Rasmussen, Ulla Roos, Sydøstjyllands politi Fraværende: Kim

Læs mere

Referat fra rådgivningsmøde mellem Greve og Solrød Kommuner samt Beredskabsstyrelsen

Referat fra rådgivningsmøde mellem Greve og Solrød Kommuner samt Beredskabsstyrelsen Referat fra rådgivningsmøde mellem Greve og Solrød Kommuner samt Beredskabsstyrelsen Om Beredskabsstyrelsens vurdering af konsekvenser ved et samarbejde mellem Greve og Solrød kommuner om det afhjælpende

Læs mere

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN

LOLLAND-FALSTER BRANDVÆSEN Referat af Beredskabskommissionens møde tirsdag d. 28. november 2014 kl. 16.00 til 18.00 Afbud: Niels Henriksen Mødested: Lolland-Falster Brandvæsen Skibevej 2 DK-4930 Maribo 1 Indholdsfortegnelse: Side:

Læs mere

Ud over kapitel 5, så indeholder følgende kapitler krav, der vedrører brandsikringsforhold:

Ud over kapitel 5, så indeholder følgende kapitler krav, der vedrører brandsikringsforhold: Version: 11.12.2018 Bygningsreglements vejledning til kap 5 - Brand INTRODUKTION 0.1.0. Regulering af brandsikkerhed i byggeri Den overordnede ramme for reguleringen af byggeri er byggeloven. Byggeloven

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Brønderslev Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Brønderslev Kommune Brønderslev Kommune e-mail: raadhus@99454545.dk cc.:jens.anker.gere@99454545.dk Dato: 23. juli 2007 CSB j.nr.: 2007/002693 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret

Læs mere

Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet.

Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Notat om opgaver, der ønskes overført til 60-selskabet. Indledning Formålet med dette notat er at skabe grundlag for en indledende politisk drøftelse af hvilke de nuværende beredskabers opgaver, der ønskes

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt: 26. oktober 2018, kl. 14:00 Mødeafholdelse: Gladsaxe Rådhus, Europaværelset Mødet hævet kl. 14:35 Tilstede: Trine Græse, Hans Toft, Jesper Würtzen,

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune

Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering af redningsberedskabet i Århus Kommune Århus Kommune e-mail: aarhus.kommune@aarhus.dk cc: jva@aabr.aarhus.dk Dato: 29. august 2007 Sagsnr.: 2007/000155 Sagsbeh.: SJS Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for risikobaseret dimensionering

Læs mere

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014

Bornholms Regionskommune. 7. oktober 2014 Bornholms Regionskommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Bornholms Regionskommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet 7. oktober 2014 Bornholms

Læs mere

18. september Kl. 09:30

18. september Kl. 09:30 for beredskabskommissionen for mødet den Mødetidspunkt Sted Kl. 09:30 Falck Brande, Brandlundvej 25, 7330 Brande Fraværende: Jens Kaasgaard Dennis Flydtkjær Flemming Storgaard 2 Der foreligger følgende

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE. Protokol LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Beredskabskommissionen Protokol for Mødet mandag den 30. januar 2012 kl. 09:30 på borgmesterens kontor Medlemmerne var til stede: Afbud fra Hanne Agersnap Endvidere var til stede:

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 20-09-2016 10:00 Viborg Brandstation, Industrivej 3, 8800 Viborg Afbud fra: Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning

Læs mere

Sammenfatning af Risikobaseret Dimensionering

Sammenfatning af Risikobaseret Dimensionering Brand og Redning Sønderjylland Dato: 18-09-2016 Sagsnr.: 16/2569 Sagsbehandler: Jarl Vagn Hansen Direkte tlf.: 7376 6666 E-mail: jvh@brsj.dk Sammenfatning af Risikobaseret Dimensionering Baggrund Efter

Læs mere

Den 27. september og den 7. oktober 2013 indsendte Esbjerg Kommune supplerende materiale og et tilrettet planforslag.

Den 27. september og den 7. oktober 2013 indsendte Esbjerg Kommune supplerende materiale og et tilrettet planforslag. Bilag 2 Beredskabsstyrelsens udtalelse af 4. november 2013 over Esbjerg Kommunes forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Esbjerg Kommune indsendte den

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 06-12-2017 10:00 Brandstationen Viborg, Industrivej 3 Afbud fra:. Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Budgetopfølgning per 30.09.2017...4

Læs mere

Risikobaseret Dimensionering. Styring og opfølgning

Risikobaseret Dimensionering. Styring og opfølgning (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 05.doc Side 1 Side : 1 Forbyggende indsats Aktivitet Mål Brandsyn Byggesager til behandling jf. beredskabsloven med tilhørende bekendtgørelser og tekniske. forskrifter

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 17. marts 2016 kl Egedal Rådhus Mødelokale 1.1 Dronning Dagmars Vej Ølstykke

REFERAT. Beredskabskommissionen. Torsdag den 17. marts 2016 kl Egedal Rådhus Mødelokale 1.1 Dronning Dagmars Vej Ølstykke REFERAT Torsdag den 17. marts 2016 kl. 08.00 Egedal Rådhus Mødelokale 1.1 Dronning Dagmars Vej 200 3650 Ølstykke Mødedeltagere: Tilforordnet: Sekretær: Steen Hasselriis, Dorte Meldgaard, John Schmidt Andersen,

Læs mere

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund

REFERAT. Beredskabskommissionen. Onsdag den 17. januar 2007 kl på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund REFERAT Onsdag den 17. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Brandstation Løgismose 3, Frederikssund Mødedeltagere: Fraværende: Ole Find Jensen, Finn Borch Andersen, Kenneth Jensen, Erik Sejersten, Morten

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt 21. december 2016, kl. 10:00 Mødeafholdelse: Udvalgsværelse D, Gentofte Rådhus Mødet hævet kl. 10:30 Tilstede: Hans Toft, Jesper Würtzen, Karin Søjbjerg

Læs mere

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro

Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Tværkommunalt samarbejde om beredskab Struer - Skive - Lemvig - Holstebro Baggrund Redningsberedskabet består i dag af et kommunalt basisberedskab og et statsligt overbygningsberedskab, der tilsammen varetager

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen

Referat fra møde i Beredskabskommissionen Referat fra møde i Beredskabskommissionen Mødetidspunkt: 08-05-2018, kl. 11:00 Mødeafholdelse: Europaværelset, Gladsaxe Rådhus Mødet hævet kl. 11:30 Tilstede: Trine Græse, Hans Toft, Jesper Würtzen, Sofia

Læs mere

DAGSORDEN. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner

DAGSORDEN. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner DAGSORDEN Møde nr. : 02/2008 Sted : Brandstationen, Kirkegade 30, 8400 Ebeltoft Dato : 29. februar 2008 Start kl. : 10.00 Slut kl. : 12.00 Medlemmer

Læs mere

Kriterier for valg af hjemsted til nyt fælles sønderjysk beredskab

Kriterier for valg af hjemsted til nyt fælles sønderjysk beredskab Brand og Redning Dato: 06-05-2015 Sagsnr.: 15/13202 Dok.løbenr.: 121541/15 Sagsbehandler: Jarl Vagn Hansen Direkte tlf.: 73767294 E-mail: jvh@aabenraa.dk Kriterier for valg af hjemsted til nyt fælles sønderjysk

Læs mere

2. Henvendelse fra Tårnby Kommune om behovet for fremtidig assistance

2. Henvendelse fra Tårnby Kommune om behovet for fremtidig assistance 2. Henvendelse fra Tårnby Kommune om behovet for fremtidig assistance Bestyrelsen orienteres om, at Tårnby Kommune har meddelt Hovestadens Beredskab, at kommunen ikke ønsker at indgå en aftale om assistance

Læs mere

Beredskab. Overordnede mål. Beredskabskommissionen. Redningsberedskab. Opdeling i delvirksomheder

Beredskab. Overordnede mål. Beredskabskommissionen. Redningsberedskab. Opdeling i delvirksomheder Overordnede mål Aktivitetsområdet Beredskab er en del af Fredericia Kommunes By- og Landsbypolitik. By- og Landsbypolitikken er en sektorpolitik, og angiver kommunalbestyrelsens holdning og retning for

Læs mere

påpegede, vil blive indarbejdet i planforslaget, før den endelige forelæggelse af planforslaget for de enkelte kommunalbestyrelser.

påpegede, vil blive indarbejdet i planforslaget, før den endelige forelæggelse af planforslaget for de enkelte kommunalbestyrelser. Beredskab & Sikkerhed Vestergrave 30 8900 Randers C Beredskabsstyrelsens udtalelse over forslag til plan for Beredskab & Sikkerhed (dimensioneringsplanen) 01. november 2018 Beredskabsstyrelsen har den

Læs mere

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner

Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner Samordningsaftale vedrørende redningsberedskabet for Norddjurs og Syddjurs kommuner 1. To eller flere kommunalbestyrelser kan i medfør af beredskabslovens 10 samordne deres redningsberedskab. Som led i

Læs mere

BR18 - BRANDKRAV OG VEJLEDNINGER. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Ersün Züfer

BR18 - BRANDKRAV OG VEJLEDNINGER. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Ersün Züfer BR18 - BRANDKRAV OG VEJLEDNINGER Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Ersün Züfer BR18 OG VEJLEDNINGER SIDEN 1. JULI 2018 GÆLDER KUN BR18 OVERGANG MED TEKNISK BYGGESAGSBEHANDLING OG CERTIFICERINGSORDNING

Læs mere

Statsforvaltningens brev til Rudersdal og Hørsholm Kommuner. Beredskabsstyrelsens henvendelse

Statsforvaltningens brev til Rudersdal og Hørsholm Kommuner. Beredskabsstyrelsens henvendelse Resumé: Statsforvaltningen Hovedstaden udtaler, at Rudersdal og Hørsholm kommuner ikke kan overlade vedtagelsen af planen for den risikobaserede dimensionering af det kommunale redningsberedskab til den

Læs mere

Det indstilles: At beredskabskommissionen godkender dagsorden for mødet.

Det indstilles: At beredskabskommissionen godkender dagsorden for mødet. Beslutningsprotokol Mødedato: 27042016 Mødetidspunkt: 16.3018.30 Mødested: Brandstationen Silkeborg, Kejlstrupvej 99 C Lokale U2 6. maj 2016 Midtjysk Brand & Redning Kejlstrupvej 99C 8600 Silkeborg Mail:

Læs mere

BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN

BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Onsdag den 11. oktober 2017 STATUS PÅ BR18 OG CERTIFICERINGSORDNINGEN Høring over BR18 og certificeringsordningen: 5.

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 12-09-2017 10:00 Silkeborg Brandstation, Kejlstrupvej 99C, 8600 Silkeborg Afbud fra: Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig) Godkendelse af dagsorden...3 2 (Offentlig) Godkendelse

Læs mere

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167)

KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) KOMMENTERET HØRINGSNOTAT vedrørende forslag til lov om ændring af beredskabsloven m.fl. (Lovforslag L 167) Marts 2016 1. Indledning Udkast til forslag til lov om ændring af beredskabsloven, lov om beskyttelsesrum,

Læs mere

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011.

Et tilrettet udkast til plan blev fremsendt til Beredskabsstyrelsen med mail af 5. april 2011. Frederikssund Kommune Halsnæs Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Frederikssund og Halsnæs Kommuners forslag til revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til Mariagerfjord Kommune Beredskabsstyrelsens udtalelse over Mariagerfjord Kommunes forslag til 27. oktober 2010 revision af planen for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Mariagerfjord

Læs mere

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune

Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Uddybende notat vedr. risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe Kommune Økonomiudvalget behandlede på møde d. 30. januar 2018 punkt. 18, sag om risikobaseret dimensionering af beredskabet i Faxe

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol 24-09-2019 10:00 Brandstationen i Silkeborg, Kejlstrupvej 99C, Silkeborg, mødelokale U2 Afbud fra: Jens Kaasgaard, Claus Nielsen og Niels Dueholm. Stedfortrædere:

Læs mere

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009

Referat fra møde i Beredskabskommissionen mandag den 27. april 2009 Referat fra møde i mandag den 27. april 2009 Mødet startede kl. 08:00 på Beredskabsstationen, Vintapperbuen 2, 4070 Kirke Hyllinge Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 3 2. Orientering...

Læs mere

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse

( ) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1. Risikobaseret Dimensionering. Indholdsfortegnelse (19-04-2012) Jane Borchersen Hansen - Afs 00.doc Side 1 Indholdsfortegnelse Side : 1 00 Indholdsfortegnelse 00/1 Forord 00/3 00/4 01 Redningsberedskabets opbygning og organisation 01/1 Udrykningsstatistik

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge.

Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge. Samarbejdsaftale mellem Bornholms Regionskommune og Beredskabsstyrelsen om varetagelse af redningsberedskabet i distrikt Allinge. Samarbejdet vedrørende det kommunale redningsberedskabs operative opgaver,

Læs mere

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen

Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen : Tirsdag den 18. august 2015 Mødetidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Mødested: Nordsjællands Brandvæsen, Kokkedal Industripark 14. Bemærkninger: Medlemmer:

Læs mere

Åben Dagsorden for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg

Åben Dagsorden for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Manøvej 25 4700 Næstved Telefon 5578 7800 msbr@msbr.dk Åben Dagsorden for fællesmøde mellem Beredskabskommissionen og MED-Hovedudvalg Mødedato 27. juni 2018 Tid 08.00-12.00 Sted Faxe Ladeplads Sejlklub,

Læs mere

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol

Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Beredskabskommissionen sprotokol 22-06-2018 10:00 Brandstationen Viborg, Industrivej 3, 8800 Viborg, mødelokalet stueetagen Afbud fra: Stedfortrædere: Medlemmer af udvalget: Jens Kaasgaard Lone Gaisie

Læs mere

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD

Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD Analyseskema - oplæg til serviceniveau RBD 2018-2021 Emne: nr. 12 organisering af indsatsledervagten i VSBV Indstilling / analyse opdrag: 1. Der arbejdes videre med harmonisering af indsatsledervagten

Læs mere

Mål og Midler Beredskabskommissionen

Mål og Midler Beredskabskommissionen Budget Beredskabskommissionen har i 2015 et samlet nettodriftsbudget på 17,2 mio. kr. Budgettet udgør 0,3 % af Viborg Kommune samlede driftsudgifter. Vision Viborg Kommunes vision Viborg Kommune Vilje,

Læs mere

God forebyggelsesadfærd november 2013. Undgå kræft i arbejdet som brandmand

God forebyggelsesadfærd november 2013. Undgå kræft i arbejdet som brandmand God forebyggelsesadfærd november 2013 Undgå kræft i arbejdet som brandmand Udgivet af: Københavns Brandvæsen, Beredskabscenter Aalborg, Odense Brandvæsen, Aarhus Brandvæsen, Falck Danmark, Foreningen af

Læs mere

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Beredskabskommissionen. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Beredskabskommissionen Beslutningsprotokol Dato: 5. august 2008 Lokale: 219 Tidspunkt: kl. 15.30 18.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Orientering... 26 02/23 Brandsynsstatistik...

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015

Referat Beredskabskommissionen torsdag den 4. juni 2015 Referat torsdag den 4. juni 2015 Kl. 8:30 i Station Nord, Vintapperbuen 2, Kr. Hyllinge Mette Touborg (SF) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden... 1 2. Til orientering - juni 2015... 2 3. Udrykningsstatistik...

Læs mere

Referat. fra Beredskabskommission

Referat. fra Beredskabskommission Referat fra Beredskabskommission Mødedato: Tirsdag den 13. januar 2015 Mødetidspunkt: 09:00 Mødested: Vibevej 18 Deltagere: Afbud: Johnny Søtrup, Erik Buhl, Erik Nørreby, Jørgen Ahlquist, Kjeld Anker Espersen,

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen kl. 15:00 Lokale 83 Jammerbugt Kommune Beredskabskommissionen Punkter på åbent møde: 1. Tillæg 1 til brandslukningsoverenskomst med Falcks Redningskorps A/S 1 2. Årsberetning

Læs mere

Høringssvar Plan for risikobaseret redningsberedskab Nordsjællands Brandvæsen. 9. september 2015

Høringssvar Plan for risikobaseret redningsberedskab Nordsjællands Brandvæsen. 9. september 2015 Høringssvar Plan for risikobaseret redningsberedskab Nordsjællands Brandvæsen 9. september 2015 1. Indkomne høringssvar I forbindelse med vedtagelse af oplæg til serviceniveau i Beredskabskommissionen,

Læs mere

Risikobaseret dimensionering af redningsberedskab i Danmark

Risikobaseret dimensionering af redningsberedskab i Danmark Risikobaseret dimensionering af redningsberedskab i Danmark Regler og status Peter Hofman-Bang, Dansk CTIF Kommunale erfaringer Lars Rosenwanger, Dansk CTIF 1 Baggrund for og formål med Den politiske aftale

Læs mere

Beslutningsprotokol. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner

Beslutningsprotokol. Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Beredskabskommissionen Syddjurs og Norddjurs Kommuner Beslutningsprotokol Møde nr. : 04/2012 Sted : Station Kolind, Ebdrupvej 8, 8560 Kolind Dato : 24. september 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 17.30

Læs mere

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af plan for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet

Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af plan for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet NOTAT Beredskabsstyrelsens udtalelse over Københavns Kommunes forslag til revision af plan for den risikobaserede dimensionering af redningsberedskabet Beredskabsstyrelsen har den 14. november 2011 fremsendt

Læs mere

Placering af vandtankvogne i slukningsområdet.

Placering af vandtankvogne i slukningsområdet. 21. februar 2011 Placering af vandtankvogne i slukningsområdet. På Beredskabskommissionsmødet den 11. februar blev det drøftet om flytningen af den ekstra vandtankvogn fra Allingåbro til Rønde var en beredskabsfaglig

Læs mere

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne.

Ejerstrategien godkendes af kommunalbestyrelse/byråd i hver af ejerkommunerne. Ejerstrategi. 1. Indledning Med ejerstrategien fastsætter kommunalbestyrelser/byråd i ejerkommunerne bag 60- fællesskabet rammerne for etableringen og udvikling af "Brand og Redning Vestsjælland". Ejerstrategi

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen Referat Beredskabskommissionen Kommissionsmøde den 7/1 2011 Dato 7. januar 2011 Tid 16:00 Sted Brandstationen NB. 07/01 2011 Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Lars Møller (venstre) - Formand Erik

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem. Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune. Beredskabsforbundet Djurslands kreds

Samarbejdsaftale mellem. Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune. Beredskabsforbundet Djurslands kreds Samarbejdsaftale mellem Norddjurs Kommune, Syddjurs kommune og Beredskabsforbundet Djurslands kreds Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for aftalen og aftalens parter....2 2. Generelle opgaver....2 Information

Læs mere

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015

Indsats. Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Indsats Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Obligatorisk vedligeholdelsesuddannelse Indsats 2015 Den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse har til formål at træne og videreudvikle kompetencerne

Læs mere

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune

Delrapport Ishøj Kommune. Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport Ishøj Kommune Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune December 2011 Risikobaseret dimensionering af brandvæsenet i Ishøj Kommune Delrapport December 2011 Side 2 af 13 Behandling

Læs mere

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010

Referat Beredskabskommissionen mandag den 10. maj 2010 Referat mandag den 10. maj 2010 Kl. 11:30 i Brandstationen, Vintapperbuen 2, Kirke Hyllinge (V) (A) Indholdsfortegnelse 1. Godkendelse af dagsorden...1 2. Orientering...2 3. Beredskabsstyrelsens ønske

Læs mere

BYGGELOVSDAG 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Onsdag den 22. november 2017

BYGGELOVSDAG 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Onsdag den 22. november 2017 BYGGELOVSDAG 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for byggeri Onsdag den 22. november 2017 BYGGELOVSDAG 2017 NYT FRA STYRELSEN Generelt Serviceeftersyn af byggeskadeforsikringsordningen Genbrugte

Læs mere