Skolebiblioteket

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Skolebiblioteket 2008 2009"

Transkript

1 Skolebiblioteksteamet: Skolebiblioteket Signe Carlsen: Mette Bruun: Annette Hartøft: Jonna Jensen Skolebibliotekar indkøb - CFU Skolebibliotekar indkøb tidsskr. Skolebibliotekar anmeldelser/it. Bogopsætter og kontormedhjælp Direkte telefon til bibliotekskontoret: Vi håber, denne folder kan være med til at give et overblik over, hvordan I kan bruge biblioteket i dagligdagen. Den indeholder praktiske oplysninger, emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i dette skoleår, og vi håber, mange af jer vil være med til at lade jer inspirere.

2 Målsætning Vi vil gerne tilbyde et kulturformidlende og skabende læringsmiljø med muligheder for fordybelse og udvikling. Følgende forventes gennemført : Udvikling af skolebiblioteket på vej til et læringscenter, hvor it-vejledere og læsevejleder indgår i et nyt team Ændret struktur på biblioteksorientering. Laves i samarbejde med dansklærerne Formidling af ændringer omkring brugen af CFU, KFS (Kommunal Fællessamling) samt materialebestillinger PR for skolebiblioteket på hjemmesiden Kunstnerdag på biblioteket: Skrivedag med forfatter, billedkunst, forfatterbesøg (Bodil Bredsdorff) for 5. årgang, etc. Fokus på årets eksamensfag Samarbejde med fagudvalg. Nye fag hvert år. Skør læsedag arr. af 6. for 3. årgang. Skolebiblioteket skal være et roligt, rart og inspirerende område at være i. Vi ønsker, at alle har mulighed for at opleve arbejdsglæde og arbejdsro. En forudsætning for dette er at: 1. Samtale og samarbejde foregår roligt, så andre ikke forstyrres i deres arbejde. 2. Hvis elever sendes på biblioteket for at lave gruppearbejde, sker det under lærerens tilsyn. Husk, på forhånd at undersøge om der er plads. Dette skoleår: Historie og samfundsfag, tysk og engelsk

3 Gode Links Computeren og ikke mindst Internettet er en stor hjælp for mange i deres søgen efter ideer og emner; men den kan også let blive en stor tidsrøver! Prøv følgende link og find mange links, som er gode til brug ved søgning, til opgaver eller som inspiration. Du kan altid få et tilbud på et godt link! Åbningstimer i biblioteket. Af skemaet fremgår det, hvornår vi er ledige til at kunne hjælpe en klasse. Lav gerne en aftale i god tid. åbningstider fremgår af skemaet vi tilbyder kl./spec. kl. og Overgården en bibliotekstime hver anden uge 7.-9.kl. laver aftale efter behov Læg evt. linket ind som et af dine foretrukne. Andre relevante links: For at kunne bruge Skoda skal eleverne have og bruge deres UNIlogin.: Brug Skolekom! Biblioteksmusen 2008 Du finder et hav af gode undervisningsidéer i Skolekomkonferencen.

4 Bibliotekstimer for klasser Vi vil gerne inspirere eleverne til at blive interesserede og ivrige læsere, dels ved at præsentere dem for forskellig litteratur, og dels ved at give eleverne rum til at inspirere hinanden ved at fortælle om de bøger, som har optaget dem. Det er vores hjertesag at finde den rigtige bog til hver enkelt elev, så vi tilgodeser såvel læsebånd som fritidslæsning. Dansklæreren har en vigtig rolle, som den, der kender elevens læsestandpunkt. Udlån og aflevering af taskebøger og klassesæt Følg følgende procedure, så kan vi altid finde frem til, hvor de forskellige materialer findes. Ved skolestart: Udlån af taskebøger fra kælderen: Klasselæreren aftaler tid med biblioteket i løbet af de to klassedage. På samme måde foregår udlån af klassesæt i løbet af året. Husk at alle elever selv skal låne bøger/bippe med egen stregkode. Det letter vort arbejde meget, når alle eleverne skriver navn og klasse i bøgerne ved udlevering. Det er faglærerens ansvar, at eleverne afleverer bøgerne rengjorte. Foldere / Råd og vejledning Under udarbejdelse: Foldere med gode råd og inspiration for elever, forældre og lærere. Disse kan frit bruges, kopieres og uddeles, når og hvis det er relevant for klassens arbejde: Velkommen til Skolebiblioteket Kom godt i gang med læsning Projektopgaven Kollegafolder Årsplaner fra teams og klasser Hvis I ønsker hjælp til materialesøgning og planlægning af jeres emner og projekter, så giv os besked i god tid, eller I kan aflevere en kopi af jeres årsplan til skolebiblioteket.

5 Særligt for dette år Skør læsedag for 3. og 6. årgang. Markér tydeligt hvilke emner, I ønsker ideer og materialer til. I forbindelse med skolebibliotekets årsplan, er det en stor hjælp for os at vide, hvornår de enkelte klasseteams planlægger at afvikle: projektopgaver frie selvvalgte opgaver andre emner og opgaver, I ønsker hjælp til læsekurser biblioteksorientering: Søgekurser m.m. I Personaleintra finder du denne folder under Skolebibl.fanebladet: Biblioteksorientering opgaver og tilbud: Computerne For de yngste elever: Vi laver rundvisning i samlingen, taler om opstilling og placering, behandling af bøgerne, udlån på stregkode, etc. For mellemtrinnet: Kurser i søgning i faglitteratur, forfatterindeks, alfabetiseringsøvelser, at finde en bestemt titel, m.m. For de ældste: Råd og vejledning til projektopgaven, søge effektivt i mange samlinger Boganmeldelser i elevintra kl. brug af elevintra Avisen i elevintra Fotografering med digitalt kamera Søgning på Internettet Emu Skoda Der er 6 computere på biblioteket, beregnet til skolearbejde, søgeopgaver og projektarbejde. Disse computere kan ikke reserveres, men bruges hvis de er ledige. Aftal brug med skolebibliotekarerne. I frikvartererne må årg. bruge computerne.

6 Den danske billedsamling (år ) Vi har 51 flotte reproduktioner fra dansk malerkunst stående i en vogn på biblioteket. Hertil findes en kasse med beskrivelser og gennemgang af de enkelte kunstværker lige til at bruge i undervisningen. Billederne er forsynet med stregkoder og kan lånes på samme måde som bogmateriale. Skriv til avisen 2009 et tilbagevendende tilbud. Hvert år i uge 46 kæmper Danmarks skoleelever om Danmarksmesterskabet i avismageri. Konkurrencen "Skriv til avisen" henvender sig til grundskolernes klasser. Deltagerne skal på en uge producere en A3-avis på fire sider om årets tema. Der er to kategorier: og klasser. Udstilling af elevarbejder Der er altid liv på skolebiblioteket. Mange kommer dagligt forbi. Det giver os fantastiske muligheder for at vise elevarbejder frem, så rigtig mange får dem at se. Det skaber liv, øger nysgerrigheden, og giver inspiration til andre. Hvis man er interesseret i at få gratis aviser til sin klasse, kan disse bestilles på hjemmesiden: Interesserede klasser kan få nærmere oplysninger og hjælp på skolebiblioteket.

7 På biblioteket var der i ugens løb udstillinger og små forsøg. Tidsskrifter Læsehestene arbejder for skolebiblioteket Vi abonnerer på mange forskellige tidsskrifter, som er relevante for os og vores undervisning. De står på lærerværelset på tidsskriftreolen ved vinduerne. Bortset fra Danskbladet, gemmer vi tidsskrifterne i 5 år. De står til udstilling på reolen i ca. en uge, og når datoen på den gule lap er passeret, kan de lånes på stregkoden. Morgengry november Hvert år afholder foreningen Norden Morgengry og Skumringstime, med fokus på forskellige forfattere/temaer. Onsdag morgen kl den 12. november inviteres elever til Morgengry på biblioteket, hvor der lyttes til oplæsning fra Flumbra og Iqbal Farooq Traditioner på vores skolebibliotek: Vi vil gerne fastholde aktiviteter, vi kan se bidrager til elevernes alsidige udvikling. Derfor er der hvert år begivenheder, der vender tilbage: Dansk naturvidenskabsfestival 2008,uge 39 Temaet var dette år Liv og bevægelse Julekonkurrencen Læsehestene Med skolen i biografen for 2., 4., 8. og spec.kl.

8 Må, må ikke - Skolejura ABC De mange nye muligheder med IT og andre medier betyder, at elever og lærere tit står overfor at skulle tage stilling til, om billeder og fx musik kan bruges i undervisningen. To nye materialer hjælper med at afklare spørgsmål om IT og rettigheder. Til læreren: Skolejura ABC (Se personaleintra) Til eleverne: Må, må ikke? Skolejura ABC Hvad skal jeg vide som elev? 25 ex. Står i klassesætsamlingen Linkssamling i personaleintra opdelt efter fag. Lær at benytte de muligheder og links personaleintra tilbyder. Her slipper I for at huske koder og adresser, linkene ligger klar til brug i menubjælken: Links. Kommunal Fællessamling (KFS) Under skolebibliotekssamlingen findes en fælles samling, hvor alle skoler kan låne kl. sæt af læselet-bøger, skønlitt., læsekurser og meget andet godt til alle klassetrin. Du kan søge på KFS hjemme ved at søge som beskrevet ovenfor. Vælg kommunal fællessamling. Søg i materialesamlingen hjemme! Skolens Startside: Vælg menuen: Biblioteket bibliotekssøgning. Her kan du søge materialer i egen og andres baser herunder KFS. Du kan selv booke i KFS kom og få et kursus! Du kan også vælge det direkte link: Amtscentret har efter sammenlægningen fået nyt navn og ikke mindst nyt søgesystem. Den første fase af dette har været problematisk, og vi ved, at en del kolleger har bøvlet med søgninger

9 og bookinger. Vi forsøger at holde os ajour med de nyeste tiltag og hjælper gerne. Du skal bruge dit skolekom-brugernavn som login (UniLogin) og koden til samme. Vi abonnerer på: (UniLogin) (Brugernavn: egtved Kode: blåtand) Mit brugernavn: (Unilogin) Min kode: (Brugernavn: Kode: OHIKISSO) (Se brugernavn i Intra - links) HUSK: Film/DVD købes altid. Pris 25 kr./stk. Undersøg før bestilling, om det er titler, vi allerede har købt. I så fald står filmen på skolebibliotekets filmhylde Hjem-Kaldelser: Du skal selv holde øje med dine hjemkaldelser fra CFU i Skolekom.

Årsplan for pædagogisk læringscenter 2011 2012

Årsplan for pædagogisk læringscenter 2011 2012 Årsplan for pædagogisk læringscenter 2011 2012 Hvad kan PLC gøre for dig PLC s årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter for det kommende skoleår. Vi kan indgå med kurser for eleverne (photostory,

Læs mere

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen.

Vi vil i år have særlig fokus på den gode fortælling og på eleverne i udskolingen. Skoles årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i det kommende skoleår, og vi håber mange af jer vil være med og lade jer inspirere. Vi vil i år have særlig fokus på

Læs mere

Utterslev Skoles centerteam Jeanette Thon, Magle Nydal, Anne Jul Nielsen og Pia Mølholm

Utterslev Skoles centerteam Jeanette Thon, Magle Nydal, Anne Jul Nielsen og Pia Mølholm Pædagogisk center skal bl.a. opmuntre til nysgerrighed stille spørgsmål og hjælpe med at finde svar hjælpe med litteratur, der giver lyst til at læse endnu mere. deltage med relevant materiale til årsplaner

Læs mere

Skolebibliotekets årsplan 2009/10

Skolebibliotekets årsplan 2009/10 Skolebibliotekets årsplan 2009/10 Skolebibliotekets årsplan indeholder emner, tilbud og aktiviteter, som vi gerne vil præsentere i det kommende skoleår, og vi håber mange af jer vil være med og lade jer

Læs mere

Skolebiblioteket Snedsted skole 2012/13. Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT)

Skolebiblioteket Snedsted skole 2012/13. Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT) Skolebiblioteket hæ fte Snedsted skole 2012/13 ns o i at for e rm er r o f læ In Skolebibliotekarer: Poul Erik Weber (PW) Heidi Thing (HT) 1 Hvor er mellemgruppens og overbygningens depoter? (Indskolingen

Læs mere

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013 ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2012-2013 Læsepolitikkens formål: Formål med Ellekildeskolens læsepolitik er at sikre: at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes. at færre børn udvikler læsevanskeligheder

Læs mere

Skolebibliotekets åbningstid

Skolebibliotekets åbningstid Årsplan for Skolebiblioteket Lerbjergskolen 2008/2009 Starten på skoleåret 2008/2009 bliver noget helt specielt for Skolebiblioteket, idet vi august 2008 tager et nyt Skolebibliotek i brug. I over et år

Læs mere

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune

Aftale om akkord vedr. arbejdstid på pædagogisk servicecenter ved skolerne i Ikast-Brande Kommune Denne aftale er en minimumsaftale. Der kan mellem skoleleder og tillidsrepræsentant aftales, at der afsættes yderligere tid til pædagogisk servicecenter. Der afsættes tid til pædagogisk servicecenter efter

Læs mere

Årsplan for PSC. 2o1o/2o11

Årsplan for PSC. 2o1o/2o11 Den direkte vej til Fjordskolens materialesamling: http://aabenraaskolerweb.dantekdrift.dk/ elevweb/start_frame_ew.aspx?bib=fjordsk olen Jeg håber I vil begynde at bruge linket! Årsplan for PSC Sk levænget

Læs mere

Skolebibliotekets målsætning for skoleåret 07/08 er at vi: Støtter alle tiltag der har til formål at udvikle elevernes læsefærdigheder

Skolebibliotekets målsætning for skoleåret 07/08 er at vi: Støtter alle tiltag der har til formål at udvikle elevernes læsefærdigheder Skolebibliotekets målsætning for skoleåret 07/08 er at vi: Støtter alle tiltag der har til formål at udvikle elevernes læsefærdigheder holder åbent med bemanding hver dag fra 8 14 tilbyder alle klasser

Læs mere

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring.

Skolebiblioteket skaber i samarbejde med ledelse og lærere forudsætninger for undervisning og læring. Internt notatark Børne- og Uddannelsesforvaltningen Pædagogisk Central Dato 07. april 2009 Sagsbehandler Hans Radsted Direkte telefon 919 60 E-mail hara@kolding.dk Emne: Funktionsbeskrivelse læringscenter

Læs mere

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013

Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Årsplan for Læringscenteret på Borris skole 2012-2013 Frede Braüner på besøg i april 2012. Målsætning for Læringscenteret skoleåret 2012 2013. at fungere som et kulturformidlende og skabende læringsmiljø.

Læs mere

PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE

PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE PROJEKTOPGAVEN 2013 SKOLEBIBLIOTEKET EGTVED SKOLE Kære elever i udskolingen. I står snart overfor at skulle lave projektopgave. I skal ud og søge viden, undersøge, undres og selv skabe nye sammenhænge

Læs mere

Lyshøjskolen, 2012. Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012

Lyshøjskolen, 2012. Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012 , 2012 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Teamet anno 2012 Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter... 1 Status... 3 Hvem er tilknyttet

Læs mere

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt

Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt Uddannelsesudvalget 2010-11 UDU alm. del Bilag 99 Offentligt 15. december 2010 forbindelse Som Skolebiblioteksforening bidrag med til arbejdet Skive Kommunes med dette at oplæg, fremme handleplan som læsning

Læs mere

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK

ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK ELLEKILDESKOLENS LÆSEPOLITIK 2010-2011 Læsepolitikkens formål: Formål med Ellekildeskolens læsepolitik er at sikre: at læseindsatsen og læseudviklingen styrkes. at færre børn udvikler læsevanskeligheder

Læs mere

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole?

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole? Resultater af CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse 2012 - for CFU i UCL Undersøgelsen er delt ind i fire hovedområder, hvorunder der spørges ind til CFU ernes forskellige ydelser. Områdernes

Læs mere

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011

Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra 2011 Resultater af brugerundersøgelsen 2013 sammenlignet med resultater fra Er du? Alder opdelt Har du hjemmeboende børn? I hvilke aldersgrupper har du hjemmeboende børn?(sæt evt. flere kryds) Alt i alt, hvor

Læs mere

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN

ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN ENGBJERGSKOLEN MEDIE LÆSEPLAN Medielæseplan: Formålet med undervisningen er: - at støtte og udvikle elevernes virke-, læse- og lærelyst - at eleverne udvikler tidssvarende it og mediekompetencer - at lære

Læs mere

PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N

PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N PLC P Æ D A G O G I S K L Æ R I N G S C E N T E R P Å A M A G E R S K O L E N VORES VISION PLC er et levende sted, som skaber og understøtter interesse, lyst og læring Velkommen på skolebiblioteket Kært

Læs mere

Årsberetning 1. januar 31. december 2006

Årsberetning 1. januar 31. december 2006 Pædagogisk servicecenter STATUS: Årsberetning 1. januar 31. december 2006 Timetildeling: Åbningstid: 1274 timer (nedgang på 53 timer) Adm. tid: 514 timer Bestandsstatistik: MUB: 19101 stk. MUK: 9550 stk.

Læs mere

PROJEKTOPGAVEN 2015 LÆRINGSCENTRET EGTVED SKOLE

PROJEKTOPGAVEN 2015 LÆRINGSCENTRET EGTVED SKOLE PROJEKTOPGAVEN 2015 LÆRINGSCENTRET EGTVED SKOLE Kære elever i udskolingen. I står snart overfor at skulle lave projektopgave. I skal ud og søge viden, undersøge, undres og selv skabe nye sammenhænge ud

Læs mere

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk

Ny lærer i Va i V l ensbæk allensbæk Ny i lærer Vallensbæk Hvem er vi Læring og pædagogik i børnehøjde Pædagogisk Center i Vallensbæk byder dig velkommen som lærer i kommunen. Pædagogisk Center arbejder for at skabe de bedste rammer for din

Læs mere

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING

MIT MI BA T B RNS LÆR LÆRING MIT BARNS LÆRING hvordan kan jeg via skolebestyrelsen sikre god læring?? og Svar Kommunernes Skolebiblioteksforening 2005 Velkommen i skolebestyrelsen Skolebestyrelsesmedlemmerne har et stort og vigtigt

Læs mere

Pædagogisk Central. Læsekursus 3. klasse. Brøndby

Pædagogisk Central. Læsekursus 3. klasse. Brøndby Læsekursus 3. klasse Læsekursus for 3. klasse Et kursus for hele klasser I mål og handleplaner for dansk i 3. klasse står der: Båndlærer og dansklærer aftaler et tre ugers læsekursus for hele klassen hjælpetester

Læs mere

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole Praktik Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole som praktikskole Her kan du finde en række relevante informationer før dit praktikforløb på Nibe Skole. Nibe Skole er en

Læs mere

Målsætning :... 2. Handleplan for elever:... 2. Handleplan for lærerne:... 2. Indholdsoversigt for årgangene... 3. Indskoling:... 4. Kurser:...

Målsætning :... 2. Handleplan for elever:... 2. Handleplan for lærerne:... 2. Indholdsoversigt for årgangene... 3. Indskoling:... 4. Kurser:... Indhold Målsætning :... 2 Handleplan for elever:... 2 Handleplan for lærerne:... 2 Indholdsoversigt for årgangene... 3 Indskoling:... 4 Kurser:... 4 Mellemtrin:... 4 Kurser:... 5 Udskoling:... 6 Kurser:...

Læs mere

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse

Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen. Biblioteks - og materialekundskab 1. - 2. klasse Biblioteks - og materialekundskab i børnehaveklassen Præsentation af skolebiblioteket. De skal orienteres om indretning og bøgernes placering Kendskab til betjening af udlånssystemet (Interaktivt spil)

Læs mere

Nordbyskolens evalueringsplan

Nordbyskolens evalueringsplan Nordbyskolens evalueringsplan Evalueringsform Beskrivelse Ansvarlig Hvornår Årsplaner Årsplanen tager udgangspunkt i fagenes fælles mål (http://ffm.emu.dk/) Lærere Årsplanen er tilgængelig i personale-

Læs mere

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Lyshøjskolen, 2014 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! 1 Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Status Hvem er tilknyttet Læringscenteret

Læs mere

Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen

Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Greve Bibliotek byder skolereformen velkommen Hvordan opstod ideen? Skolen har altid været en samarbejdspartner Biblioteksloven 7. Kommunens folkebiblioteker samarbejder med kommunens skolebiblioteker.

Læs mere

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11

BEGREBER I DANTEK... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SØGERESULTATET... 8 LÅN FRA UDLÅNSSAMLINGEN... 11 BEGREBER I DANTEK... 2 SAMLINGER... 2 Informationssamlingen... 2 Udlånssamlingen (sætsamlingen)... 2 BOOKING... 2 RESERVERING... 2 LOG IND PÅ DANTEK WEBBOOKING... 3 SØGNING... 5 SIMPEL SØGNING... 5 AVANCERET

Læs mere

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek

Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Thisted Bibliotek Brugerundersøgelse 2013 Rambøll og Thisted Bibliotek Endelig rapport, Thisted Bibliotek. En række irrelevante rubrikker er fjernet. Er du? Hvis du er i beskæftigelse, hvilken sektor arbejder

Læs mere

Center for Undervisningsmidler

Center for Undervisningsmidler Til dig, der er lærerstuderende Kender du Center for Undervisningsmidler - for dig og din undervisning Kære lærerstuderende ved VIA Læreruddannelsen i Nr. Nissum, Silkeborg, Skive og Århus Kender du VIA

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2017/2018. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret juni 2017 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter

Skolebiblioteket og skolen som læringscenter , 2013 Skolebiblioteket og skolen som læringscenter Vi ønsker dialog om læring med alle parter! Indhold Skolebiblioteket og skolen som læringscenter... 1 Status... 3 Hvem er tilknyttet Læringscenteret

Læs mere

Handleplan for læsning på Blåbjergskolen

Handleplan for læsning på Blåbjergskolen Handleplan for læsning på Blåbjergskolen I et moderne velfærdssamfund med stigende mængder af skriftlige informationer er det af afgørende betydning for det enkelte menneske at tilegne sig tilstrækkelige

Læs mere

Skolebiblioteket. Et kvalitetsløft i folkeskolen

Skolebiblioteket. Et kvalitetsløft i folkeskolen Skolebiblioteket Et kvalitetsløft i folkeskolen Kommunernes Skolebiblioteksforening 2011 Skolebiblioteket er en del af folkeskoleloven, og i Bekendtgørelse om skolebiblioteker i folkeskolen hedder det:

Læs mere

Kerneområde 4: Elevens alsidige personlige udvikling

Kerneområde 4: Elevens alsidige personlige udvikling Kerneområde 4: Elevens alsidige personlige udvikling For at øge den alsidige personlige udvikling søger skolen gennem undervisning og øvrige aktiviteter at give eleverne kundskaber og færdigheder, som

Læs mere

Fokusgruppeinterview 20/ ny biblioteksstrategi Rudersdal Bibliotekerne

Fokusgruppeinterview 20/ ny biblioteksstrategi Rudersdal Bibliotekerne Skoleområdet Fokusgruppeinterview 20/08-2019- ny biblioteksstrategi Rudersdal Bibliotekerne Til stede: medarbejdere fra Sjælsøskole, Birkerødskole og Høsterkøbskole og medarbejdere fra Rudersdal Bibliotekerne.

Læs mere

LÆRERENS MASKINRUM. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense

LÆRERENS MASKINRUM. Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense LÆRERENS MASKINRUM Læsevejleder Iben Brink Haahr Højby Skole, Odense MIT PROGRAM Min baggrund Mit årshjul - mine ressourcer Et forløb i 6a Brug biblioteket Samarbejde Følg med på: ibenblog.skoleblogs.dk

Læs mere

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter

FUNKTIONS- BESKRIVELSE. Pædagogisk LæringsCenter FUNKTIONS- BESKRIVELSE Pædagogisk LæringsCenter FORORD Læringscenteret har altid formidlet viden om læremidler, kulturtilbud, konkurrencer og kampagner til elever og lærere. Men med den nye bekendtgørelse

Læs mere

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF DIGITALISERINGSPROJEKT

ANSØGNING OM GODKENDELSE AF DIGITALISERINGSPROJEKT ANSØGNING OM GODKENDELSE AF DIGITALISERINGSPROJEKT Tekst i fed er hovedspørgsmål, øvrige spørgsmål er hjælpespørgsmål, der kan inspirere til at komme hele vejen rundt i projektbeskrivelsen, så der kan

Læs mere

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole

LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole HØRSHOLM BIBLIOTEK LÆRING OG LÆSELYST - i samarbejde mellem bibliotek og skole INDHOLD Forord/booking 3 Kend dit bibliotek 1 5 Genreforståelse: eventyr 6 Kend dit bibliotek 2 7 Forløb om Jakob Martin Strid

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2018/2019. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret maj 2018 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2016/2017 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Webetik side 6 Databaser side 7 Bibintro side 8 Booktalk side 9 Overbygningen

Læs mere

Årsberetning 1. januar 31. december 2007

Årsberetning 1. januar 31. december 2007 Pædagogisk servicecenter STATUS: Årsberetning 1. januar 31. december 2007 Timetildeling: Åbningstid: 1146 timer (nedgang på 128 timer) Adm. tid: 531 timer Bestandsstatistik: MUB: 19722 stk. MUK: 9579 stk.

Læs mere

Kulturundersøgelse på Ørting-Falling Skole

Kulturundersøgelse på Ørting-Falling Skole Side 1 af 14 Print analyse Luk vindue Har du i dit arbejde som lærer taget kurser inden for It-området? Ja 2.0 50,0 Nej 2.0 50,0 I alt 4.0 100,0 Hvis du svarede ja til foregående spørgsmål, skriv hvilke

Læs mere

2014/2015. klassecenter HOLBÆK

2014/2015. klassecenter HOLBÆK 2014/2015 klassecenter 10. HOLBÆK Holbæk 10. klassecenter Vores tilbud på Holbæk 10. klassecenter er til dig, der har brug for at blive stærkere fagligt eller personligt. Vi bestræber os på at hjælpe dig

Læs mere

Elevplansværktøjet Guide til Elevplansværktøjet Version 3 - oktober 2009

Elevplansværktøjet Guide til Elevplansværktøjet Version 3 - oktober 2009 Elevplansværktøjet Guide til Elevplansværktøjet Version 3 - oktober 2009 Forord Denne guide hjælper dig til at komme hurtigt i gang med at bruge Elevplansværktøjet. Elevplansværktøjet er et webbaseret

Læs mere

Skolens formidlingsside

Skolens formidlingsside facebib Skolens formidlingsside 1 Axiell Danmark A/S Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1 facebib skolernes nye formidlingsside... 4 1.1 Forsiden - inspiration til søgning... 4 1.2 Forsiden tavlen...

Læs mere

ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE

ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE ÅRSPLAN I DANSK FOR 5. KLASSE 2018-2019. Fælles Mål i dansk for 5. klasse omfatter fire kompetenceområder med tilhørende kompetencemål: A. Læsning Eleven kan læse multimodale tekster med henblik på oplevelse

Læs mere

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17

Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 Tilbud fra AssensBibliotekerne til skolerne i Assens Kommune 2016/17 VELKOMMEN Formålsbeskrivelse for samarbejdet mellem skoler og folkebiblioteket i Assens Kommune Sammen vil vi: motivere og understøtte

Læs mere

Læringscenter. Funktionsbeskrivelse. Rantzausminde Skole - 2015 RANTZAUSMINDE SKOLES LÆRINGSCENTER - FUNKTIONSBESKRIVELSE 1

Læringscenter. Funktionsbeskrivelse. Rantzausminde Skole - 2015 RANTZAUSMINDE SKOLES LÆRINGSCENTER - FUNKTIONSBESKRIVELSE 1 Læringscenter Funktionsbeskrivelse Rantzausminde Skole - 2015 1 Introduktion Det traditionelle skolebibliotek eksisterer ikke længere! Der er kommet en ny bekendtgørelse for folkeskolens Pædagogiske Læringscenter

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Specialkonsulent Mads Egsholm. Kære Mads Egsholm

Specialkonsulent Mads Egsholm. Kære Mads Egsholm 26. august 2015 Specialkonsulent Mads Egsholm Kære Mads Egsholm Hermed en beskrivelse af studietiden på Skolen på Nyelandsvej. Langt den overvejende tid er placeret i et bånd klokken 08:00-08:25 hver dag

Læs mere

BAKKESKOLEN. et læringscenter

BAKKESKOLEN. et læringscenter BAKKESKOLEN et læringscenter Kolding kommunes vision for læringscentrene: Læringscentertanken er en vision om et skolebibliotek, der i samarbejde med skolens andre vejlederfunktioner skaber nye forudsætninger

Læs mere

Hjælp Biblioteket til at blive bedre

Hjælp Biblioteket til at blive bedre Hjælp Biblioteket til at blive bedre Biblioteket vil gerne have din hjælp til at blive endnu bedre. Derfor gennemfører vi i øjeblikket en undersøgelse for at høre din mening om vores service og tilbud.

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne

SKOLEN & BIBLIOTEKET. En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne SKOLEN & BIBLIOTEKET En oversigt over Mariagerfjord Bibliotekernes tilbud til skolerne Bibliotekets tilbud til skolerne Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder anderledes undervisningstilbud Mariagerfjord

Læs mere

Et tilbud til alle forældre. Lille vejledning. Ødsted Skole

Et tilbud til alle forældre. Lille vejledning. Ødsted Skole Et tilbud til alle forældre Lille vejledning Ødsted Skole ForældreIntra 1 August 2008 ForældreIntra 2 August 2008 Kære forældre Fra skoleåret 2008/2009 vil vi som noget nyt benytte os af ForældreIntra.

Læs mere

Årsplaner for 8/10 c 2010/2011

Årsplaner for 8/10 c 2010/2011 Årsplaner for 8/10 c 2010/2011 Status: Klassen består af 10 elever fra 8 til 10 klassetrin. (8 kl. 2 elever 9 kl. 6 elever 10 kl. 2 elever) ( 6 piger og 4 drenge). Fælles med 8 10d er idræt, samt valgfagene

Læs mere

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt

Gram Skole. Juli Sommerferie. Kommende begivenheder. Kort nyt Kommende begivenheder Juli 2014 Sommerferie til mandag d. 11.8.2014. kl. 8.00. Nærmere program for dagen følger i uge 32. Gram Skole Slotsvej 6, 6510 Gram E-mail: gramskole@haderslev.dk Tlf.: 74 34 33

Læs mere

Årsplan for dansk i 6./7. Klasse 2009/2010 Herborg Friskole, Trine Lodberg

Årsplan for dansk i 6./7. Klasse 2009/2010 Herborg Friskole, Trine Lodberg Uge Tema Aktivitet Skriftligt 6. klasse Skriftligt 7.klasse Øvrige oplysninger 33 Velkommen i skole Skoledage onsdag - fredag 34 Grammatik og korte noveller Vi skal finde gode bøger på biblioteket til

Læs mere

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske

Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de årige s brug af og tilfredshed med, de danske Rapporten er bestilt og finansieret af Slots og Kulturstyrelsen og er en rapport over de 16-99 årige s brug af og tilfredshed med, de danske folkebiblioteker Er det ikke mere interessant at kigge på

Læs mere

Et tilbud til alle forældre

Et tilbud til alle forældre Et tilbud til alle forældre Vejledning Bredagerskolen www.bredagerskolen.dk Vejledning ForældreIntra Bredagerskolen 1 December 2008 Kære forældre. Fra januar 2009 vil vi som noget nyt benytte os af ForældreIntra.

Læs mere

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login

Introduktion. I denne vejledning 1 finder du nogle af de muligheder, Elevintra har. Flere følger senere. Login Introduktion Elevintra er et samarbejdsværktøj for skolens elever og lærere. Det er web-baseret, hvilket betyder at du kan logge dig på hvilken som helst pc, bare der er Internet-adgang. I denne vejledning

Læs mere

Pædagogisk Udviklingscenter Aars Skole

Pædagogisk Udviklingscenter Aars Skole Pædagogisk Udviklingscenter Aars Skole PUC s årsplan bærer præg af, at skolebiblioteket er ramt af nedskæringer, vi er nemlig heller ikke blevet snydt! Det betyder, at vi ikke som ønsket kan være bemandet

Læs mere

SKOLEN & BIBLIOTEKET

SKOLEN & BIBLIOTEKET SKOLEN & BIBLIOTEKET Skoleåret 2015/2016 Indholdsfortegnelse Velkommen side 4 Indskolingen Sprogfitness side 5 Mellemtrinnet Bibintro Databaser og Webetik side 6 side 7 Overbygningen Informationssøgning

Læs mere

Slotsskolens handleplan for læsning 2010/11 WEBUDGAVE SLOTSSKOLEN

Slotsskolens handleplan for læsning 2010/11 WEBUDGAVE SLOTSSKOLEN Slotsskolens handleplan for læsning 2010/11 SLOTSSKOLEN Indhold Forord...3 Fælles indsatsområder...5 Fælles indsatsområde 1: Udvikling af børnenes læselyst...5 Fælles indsatsområde 2: Kurser og efteruddannelse...6

Læs mere

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision

Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn. Vision Fremtidens læringscenter i Faaborg-Midtfyn Vision Læringscentret skal være løftestang for skolens faglige, pædagogiske og didaktiske udvikling. Læringscentret skal være med til at skabe passende forstyrrelser,

Læs mere

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012

www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 www.aalborg-friskole.dk Sohngårdsholmsvej 47, 9000 Aalborg, Tlf.98 14 70 33, E-mail: kontor@aalborgfriskole.dk Årsplan 5. klasse, dansk/emne 2011/2012 Hvad skal der ske Ugenr. Hvordan Med hvilket formål

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011

Tilfredshedsundersøgelse. Aalborg Bibliotekerne 2011 Tilfredshedsundersøgelse Aalborg Bibliotekerne 2011 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Introduktion og metode 3 2. Baggrundsspørgsmål 4 3. Generel tilfredshed 6 4. Bibliotekets tilbud 7 5. Bibliotekets faciliteter

Læs mere

Lær at bruge portalen med små opgaver

Lær at bruge portalen med små opgaver Aktiviteter Under menupunktet Aktiviteter findes s aktivitetsforløb. De færdige aktivitetsforløb er nemme at gå til. Hvert aktivitetsforløb beskrives kort og klart, så man hurtigt kan orientere sig i aktivitetens

Læs mere

Ny SkolemælksWeb. Kort introduktion til Ny SkolemælksWEB

Ny SkolemælksWeb. Kort introduktion til Ny SkolemælksWEB Ny SkolemælksWeb Kort introduktion til Ny SkolemælksWEB Indhold Sådan kommer du i gang 3 Log in 4 Opret og skift bruger 5 Skolens egen side 6 Skolens ordrer - bestil og ændr ikke tilgængelig Kurv ikke

Læs mere

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil.

Nørre Nebel Skole. - skolestartsgruppen - Afdelingens profil. Nørre Nebel Skole - skolestartsgruppen - Januar 2012 Afdelingens profil. I afdelingens profil vil vi beskrive, hvad vi helt specifikt gør i Skolestarten, for at hjælpe og støtte udviklingen af elevernes

Læs mere

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole

Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Funktionsbeskrivelse for det pædagogiske læringscenter på Havdrup Skole Udarbejdet af Lone Sander, Benedicte Aufeldt og Hanne Petersen Indledning: Da der i 2014 kom en ny bekendtgørelse for de pædagogiske

Læs mere

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket!

Læring og læselyst. Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Læring og læselyst Tilbud fra Bibliotek & Borgerservice til dig og dine elever i skoleåret 2016/2017. Vi ses på jeres skole eller på biblioteket! Opdateret marts 2016 Kære lærer! Vi vil gerne bidrage til

Læs mere

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag.

IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011. På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. HILLERSLEV SKOLE IT-handleplan for Hillerslev skole - udarbejdet 2011 På Hillerslev Skole er brugen af IT en integreret del af undervisningen i alle fag. For at synliggøre dette har vi udarbejdet følgende

Læs mere

Opgavesedler til pædagogisk personale uden tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø)

Opgavesedler til pædagogisk personale uden tildelte rettigheder (uddannelsesmiljø) Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for lærere og forældre til den kommende 0. klasse. Klik på

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole?

Ad. 1: Din profil. 1a. Hvilket lokalt CFU tilhører din skole? Resultater af CFU ernes kendskabs- og tilfredshedsundersøgelse 2012 - for CFU i VIA UC Undersøgelsen er delt ind i fire hovedområder, hvorunder der spørges ind til CFU ernes forskellige ydelser. Områdernes

Læs mere

Den individuelle læseudvikling vil bliver støttet under læsebåndet, og gennem læsning af andet litteratur samt hjemmelæsning.

Den individuelle læseudvikling vil bliver støttet under læsebåndet, og gennem læsning af andet litteratur samt hjemmelæsning. 2017-18 Lærer: SJ Forord til faget i klassen Vi vil over skoleåret arbejde med de forskellige fagområder differentieret og på forskellig vis. Vi tager udgangspunkt i forskellige litteratur blandt andet

Læs mere

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne

Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Klassetrin: Undervisningsforløb: Opgavetitel Udskoling, 7.-10. klasse Farlig Ungdom Version: 200901 Forfatter: Lav en udstilling på skolen, på gangen eller i klassen om 1950'erne Linda Nørgaard Andersen

Læs mere

Målrettet kommunikation

Målrettet kommunikation Målrettet kommunikation Du er en del af det team, der modtager en helt ny 0. klasse næste skoleår. I den forbindelse er der oprettet en gruppe for det kommende lærerteam og forældre til 0. klasse. Klik

Læs mere

Læsepolitisk handleplan Horsens kommune 2008. Læsehandleplan Gedved skole 2009

Læsepolitisk handleplan Horsens kommune 2008. Læsehandleplan Gedved skole 2009 Læsepolitisk handleplan Horsens kommune 2008 Læsehandleplan Gedved skole 2009 Indhold Forord Undervisning - Indskolingen - Mellemtrinnet - Udskolingen Særlige læsetiltag - Læseuger - Læsekursus Materialer

Læs mere

2012/2013. Læsehandleplan for Margretheskolen

2012/2013. Læsehandleplan for Margretheskolen 2012/2013 Læsehandleplan for Margretheskolen Margretheskolen Roskilde Kommune 2012/2013 2 Læsehandleplan for Margretheskolen Indhold Forord... 3 Mål... 3 Ansvarsfordeling... Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.:

Smørum Bibliotek Flodvej Smørum Tlf.: Ølstykke Bibliotek Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: Flodvej 68 2765 Smørum Tlf.: 72597700 Østervej 1a 3650 Ølstykke Tlf.: 72597750 Mandag til torsdag 7-21 Fredag 7-19 Lørdag og Søndag 7-17 Med personale: Mandag 13-20 Tirsdag til fredag 13-17 Lørdag 10-14

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Opgavesedler til pædagogisk personale uden tildelte rettigheder (Aula)

Opgavesedler til pædagogisk personale uden tildelte rettigheder (Aula) Målrettet kommunikation Opret opslag For at gennemføre denne opgaveseddel skal din skoles institutionsadministrator på forhånd have oprettet en Aula-gruppe*, som I kan øve jer på. Hvis ikke, anbefales

Læs mere

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J

Hold Øje uge 13-2015. Wauw det var bare rigtig fedt J Hold Øje uge 13-2015 Wauw det var bare rigtig fedt J På Børnenes Friskole er de fleste dage egentlig ganske fede. Det gælder både de dage, hvor der knokles med fysik, idræt, musik, dansk etc. i det almindelige

Læs mere

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune

Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Velkommen til Katrinedalskolen, afdelingerne Tuse og Udby i Holbæk Kommune Vi byder dig velkommen til din nye skole. Denne velkomst folder er tænkt som et redskab til at give dig svar på de spørgsmål,

Læs mere

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015:

Kurser efterår 2015. - Alt optaget! IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: IT-kurser på bibliotekerne efteråret 2015: Galten Bibliotek Brug din iphone / ipad til Bibliotekets online tjenester Mandag d. 26. oktober kl. 11.00-12.30 Hørning Bibliotek Android tablet / smartphone

Læs mere

Også plads til nisser

Også plads til nisser Også plads til nisser Der er stor forskel på, hvor højt privatskoler prioriterer skolebiblioteket. På Hjørring Private Realskole er det en hovedhjørnesten. Af Gitte Frausing På Hjørring Private Realskole

Læs mere

Læs dansk på bibliotekerne

Læs dansk på bibliotekerne Læs dansk på bibliotekerne Undervisningsmateriale om biblioteket ved introduktion til kursister fra sprogskolen af Vibeke Nielsen og Tina Møller Kristensen Læs dansk på bibliotekerne Intro 5 råd til et

Læs mere

Uddannelsesplan Skalmejeskolen som praktikskole

Uddannelsesplan Skalmejeskolen som praktikskole Uddannelsesplan Skalmejeskolen som praktikskole Skalmejeskolen Skalmejevej 33 7451 Sunds Tlf: 96 28 76 10 Skalmejeskolen@herning.dk Kære Praktikant. Velkommen i praktik på Skalmejeskolen. I uddannelsesplanen

Læs mere

1. mellemtrin 2014/15

1. mellemtrin 2014/15 1. mellemtrin 2014/15 Velkommen til alle elever og forældre på 1. MT. Det kommende skoleår byder på mange nyheder i forhold til tidligere. Blandt andet indfører vi på hele skolen projekttimer i 4. modul,

Læs mere

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg

Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek. April 2014. www.fkb.dk. Biblioteket Domus Vista Nordens Plads 4 2000 Frederiksberg Serviceerklæring Velkommen til dit bibliotek April 2014 Hovedbiblioteket Falkoner Plads 3 2000 Frederiksberg Biblioteket Godthåbsvej Godthåbsvej 85A 2000 Frederiksberg Biblioteket Danasvej Danasvej 30B

Læs mere

Information om den nye struktur i indskolingen 2012-13

Information om den nye struktur i indskolingen 2012-13 Information om den nye struktur i indskolingen 2012-13 På Grønvangskolen har vi fra skoleåret 2011-12 indført en ny organisering med 3 aldersblandede stamspor med elever fra 0.-2. årgang. Formålet med

Læs mere