DANSK FORF4TTER FORENING grundtvigskforum KlRKE SKOLE KULTUR SAMFUND å? ALSANG l DANMARK EN LÆRKE LETTED* os TUSIND FULGTE I anledningen af 75-året fo

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DANSK FORF4TTER FORENING grundtvigskforum KlRKE SKOLE KULTUR SAMFUND å? ALSANG l DANMARK EN LÆRKE LETTED* os TUSIND FULGTE I anledningen af 75-året fo"

Transkript

1 DANSK FORF4TTER FORENING grundtvigskforum KlRKE SKOLE KULTUR SAMFUND å? ALSANG l DANMARK EN LÆRKE LETTED* os TUSIND FULGTE I anledningen af 75-året for Danmarks befrielse samles danskerne i Danmarks største moderne aisang-initiativ i nyere tid. BAGGRUND e; FORMÅL Alsang er en helt særlig tradition, der skabtes under 2. verdenskrig med det formål at samle befolkningen til fællessangsarrangementer for at styrke den folkelige kultur og samhørighed under besættelsen. Da der var flest, kulminerende det med mere end danskere, som sang mere end 200 steder rundt i landet. Vi vil mindes det, der skete. Gennem fællessang og skabelse af nye danske sange vil vi hylde det demokratiske frie åbne rum. Vi vil muliggøre, at temaet frihed fortsat fortolkes i et fremtidsperspektiv med alle de nuancer og muligheder det indebærer, og med nye og moderne forståelser, der kan udfordre og åbne vore øjne og ører for, hvad demokrati og frihed er, kan og skal blive til. Langt de fleste af arrangementerne vil finde sted den 4. maj, men der vil også være en lang forudgående kampagne, sangkonkurrencer, undervisningsprojekter og et hav af andre alsang-arrangementer i perioden op til 4. maj 2020.

2 VI VIL: - Skabe nye danske (fælles)sange med lyrik om befrielses-erfaringen - der matcher kvaliteten i tekster af kaj Munk, Grundtvig, HC Andersen, Halfdan Rasmussen o.m.a. og med melodier som ligeledes gør dem til en del af fremtidens sangskat. De nye sange skal sætte skal sætte befrielses-erfaringen i et nutidigt perspektiv. - Samle befolkningen - både den syngende og den ikke helt så syngende - til et moderne alsangsstaevne og dermed skabe fundamentet for en ny og levedygtig alsangstradition i Danmark. - Udbrede kendskabet til befrielsen og besættelsen i et langtidsholdbart undervisningsmateriale der kan bruges af flere alderstrin og på flere platforme. - Forløse fællessangens potentiale som fundament for medborgerskab, demokratiopfattelse og frihedsforståelse blandt både gamle og unge. OVERORDNET TIDSPLAN 2018 O1: Projektet modnes og gøres klar til fondsansøgning. Q2: Dialog med fond og indsendelse af ansøgning. QS: Projekt-opstart 2019 (august) Undervisningsmaterialetilgængeligt for skoler. Sangkonkurrence sættes i gang Undervisning + projekter afholdes (herunder sangkonkurrencerne) maj kulmination + fem år frem (til 2025) sikres offentlig adgang til Undervisningsmaterialet.

3 HVAD SKAL DER FOREGÅ? (PROJEKTER) Vi arrangerer en meget lang række af arrangementer, små, mellemstore og kæmpestore fordelt over hele Danmark og alle kommuner. Derudover forventer vi - via kampagnen og opsøgende arbejde - at folk selv arrangerer op til alsang-arrangementer lokalt. j Langt de fleste af arrangementerne - herunder de helt store - vil foregå den 4. mai N præcis 75 år efter den dag, hvor frihedsbudskabet lød. Men rigtig mange arrangementer vil også ligge i perioden op til den 4. maj 2020, samt i perioden lige derefter. Sang-konkurrencerne og undervisningsprojektet for skolerne vil foregå over en længere periode fra efteråret 2018 til maj Undervisningsmaterialet- og vindersangene - vil være tilgængeligt online i fem år efter selve 75-års jubilæumsdagen, altså til maj De strategiske projekter og indsatsområder er: - Sang-konkurrence for professionelle sangtekster deltager. Vi ender med tre udvalgte sange og én vinder. - Tekster skal naturligvis handle om frihed og fortolkning af frihed og melodierne skal være egnet til fællessang. - Forventes at blive nye klassikere og at de vil kunne komme i Højskolesangbogen. - Sang-konkurrence for skoler - Vi vil aktivere mindst halvdelen af alle landets grundskoler i at de arbejder med sangskrivning. - Undervisningsmateriale for skoler - Mindst halvdelen (ca. 900) af landets skoler skal bruge materialet i undervisningen temauger. Med deltagelse afi gennemsnit 75 elever på hver af 900 skoler involverer vi skolebørn. - Der er masser af temaer at tage fat i: Hvornår er fred en selvfølge? Hvor stærkt er Europa? Hvad er frihed og befrielse? Hvad er det gode liv? Hvem fortæller historien? Og mange, mange flere store spørgsmål, der vedrører og udfordrer vores selvforståelse som mennesker i det 21. århundrede.

4 - Fællessang-arrangementer i alle 98 kommuner - 98 lokale fællessang-arrangementer skabes i samarbejde med kommunerne, som får prof. akkompagnement. Der forventes hvert sted ml deltagere på torve, haller, i naturen, musikhuse o.i. i hver kommune, altså mindst et samlet deltagerantal på danskere fordelt på alle 98. kommuner. Det danske mindretal i Sydslesvig aktiveres også. Ligeså med Grønland og Færøerne. - Støttepulje til lokale, frivilligheds-bårne arrangementer - 50 arrangementer realiseres via en særlig pulje kan søges til de mange mindre arrangementer lokalt. Det får ca til at synge med (50 deltagere hvert sted). - Partnerskabs-projekter med større foreninger og organisationer - Vi kontakter en række relevante større, ofte landsdækkende, foreninger og organisationer for at lave partnerskabsprojekter, og dermed få skabt flere og større arrangementer. Dette vil kunne aktivere og involvere mange tusinde mennesker over hele landet. - Særlige projekter/særlige indsatser for udvalgte målgrupper - Vi vil aktivt kontakte og arrangere særlige alsang-arrangementer i samarbejde med udvalgte lokale arrangører. På den måde vil vi sikre mangfoldighed og diversitet på tværs af alle skel i det danske samfund. - 5 kæmpe regionale alsang-events med akkompagnement af Iandsdels-orkestre - På 5 unikke steder, som understøtter fortællingen, arrangerer vi kæmpe Alsangsstævner. Det kunne eksempelvis være ved Regan Vest, Stevns-fortet, det kommende Naturkraft ved Ringkøbing, Rådhuspladsen, De hvide mænd ved Sædding Strand v/ Esbjerg, Fælledparken (som 1 sept. 1940) o.i. steder. Ved hver af disse fem kæmpe Alsang-events forventes deri snit deltagere, altså et samlet deltagerantal på Flagskibskoncert live på DR1 fra Koncerthuset 4. maj Danskerne samles via live sending af koncert med fællessang. Her kan forventes ca. 1. mio seere og gerne flere. DR vil som samarbejdspartner bredt kunne involvere alle danskere i en langstrakt tværmediel kampagne som kulminerer i Hagskibskoncerten.

5 - Dronningesangbogen hustands-omdeles (a la Kgngesangbogen) - Dette er et stort projekt i sig selv og det tænkes som en ønskvaerdig overbygning til hele konceptet. Alle hustande skal have en sangbog med 75 sange i (75 sange pga 75-året), herunder naturligvis En lærke letted samt de tre nye vindersange. - Ifølge DMI er der i Danmark husstande. Det gør unægteligt denne drøm om en husstandsomdelt sangbog meget ambitiøs. - Antallet kunne også justeres. Og sangbogen kunne evt. så distribueres på anden vis (end via husstande) i et noget lavere antal. Den kunne produceres i eksemplarer (igen som reference til 75-året), og så kan folk bestille den gratis. De næste eksemplarer (ud over de ) kunne så sælges, og samtidig kunne sangene ligge online og via app. o W gør et kæmpe opsøgende kampagne-arbejde med at opfordre ALLE danskere til at de laver deres egne fællessang-arrangementer. - Ved Alsang-staevnerne i sept deltog skønsmaessigt sammenlagt mennesker. l 2020 vil der være alsang - små som mellemstore arrangementer - lokalt mere end steder i Danmark. Og dette er arrangementersteder ud over de mange fællessang-events (store som små) som er beskrevet i punkterne ovenfor. Det kan vi lykkes med via kampagner og opfodrende, motiverende arbejde. Det vil få folk til selv at lave deres egne arrangementer, med udgangspunkt i vores materiale: - Alle borgere får gratis adgang til sangtekster, indspilninger og motiverende materiale online. - Vi opfordrer til at der ALLE steder synges: v En Iaerke Ietted' - De tre nye sange (= vindersangene fra den professionelle sangkonkurrence). HVORDAN GØR Vl DET? - Spil Dansk Foreningen - og sekretariat - varetager ledelsen af projektet, herunder med ansættelse af projektleder og ad hoc. personale. Med Spil Dansk Foreningen som vært sikres en professionel ledelse, en kobling til kommuner og det samlede danske musiklivs mange aktører på tværs af alle skel. Det giver særlige fordele ift. drift og samarbejder, herunder også med DR og med den professionelle musikbranche i ryggen. Spil Dansk foreningens ejerkreds er sammensat af fem af de store musikbrancheforeninger:

6 Koda, Dansk Musiker Forbund, Dansk Artist Forbund, Danske Populær Autorer og Musikforlæggerne i Danmark. Spil Dansk har fået helt nye formål i Spil Dansk sekretariatet ledes at Ricoo Victor (siden 2008) og han vil have den overordnede ledelse af projektet og af de(n) tilknyttede projektmedarbejdede). Ricoo Victors CV kan tilsendes. - Der etableres en styregruppe til at sikre den overordnede retning på projekter og strategi. Styregruppen består af de nævne folk (eller repræsentanter fra) organisationerne nævnt under Hvem står bag". Styregruppen fungerer som bestyrelse i fondsansøgningsperioden. Når midlerne er på plads, og projektet kan gå i gang, så overtager Spil Dansk Foreningens bestyrelse og sekretariat som økonomisk og juridisk ansvarlige, og styregruppen fortsætter udelukkende som sparrings- og rådgivningsorgan. - Vi forankrer projekterne i tætte og strategiske samarbejder med kommuner, regioner, organisationer, foreninger, Iandsdelsorkestre, samt de større danske medier (DR, TV2 reg. o.a.). Desuden vil en række af de centrale organisationer og enkeltpersoner - som er bærende kræfter inden for sang, korsang og fællessang i Danmark - blive tilknyttet projektet som netværks-ressourcer og ambassadører. HVEM STÅR BAG (lnltlatlv a LEDELSE) Bag ideen står tre stærke organisationer med evnen til at realisere visionen: - Qil Dansk, v/ direktør Ricoo Victor. - Grundtvigsk Forum 8k Vartov, v/ sekretariatsleder Joachim Juel Vædele og akademi/eder Ingrid Ank fra Grundtvig Akademiet. - Dansk Fgrfatterforening, v sekretariatschef Sara Strand (også fra Caeciliekoret).

MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS. dagen. spildansk.dk

MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS. dagen. spildansk.dk TORSDAG TORSDAG DEN DEN 25. 25. OKTOBER OKTOBER spildansk.dk MUSIKLIVETS MUSIKLIVETS ÅRLIGE ÅRLIGE FESTDAG FESTDAG dagen 2012 Bliv Spil Dansk kommune og få en Spil Dansk kommunepakke Et partnerskab mellem

Læs mere

Om Kommunepakken. Indhold: Om Spil Dansk Dagen. Krav til musikken Alle typer musikarrangementer Alle kan være med. Formål med samarbejdet

Om Kommunepakken. Indhold: Om Spil Dansk Dagen. Krav til musikken Alle typer musikarrangementer Alle kan være med. Formål med samarbejdet Om Kommunepakken Indhold: Om Spil Dansk Dagen Krav til musikken Alle typer musikarrangementer Alle kan være med Formål med samarbejdet Spil Dansk Dagens vision Fokuspunkter KODAs forventning til kommunens

Læs mere

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!

Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010. 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket! Spil Dansk Dagens Sangskriverkonkurrence 2010 Der kan indsendes sange til konkurrencens to kategorier: 1: Fødselsdagssangen for voksne (= Årets danske sang 2010) 2: Årets danske børnesang 2010 (Lukket!)

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2017 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

HVORDAN? LYST TIL LÆRING EGMONT FONDENS STRATEGI FOR STØTTE PÅ LÆRINGSOMRÅDET

HVORDAN? LYST TIL LÆRING EGMONT FONDENS STRATEGI FOR STØTTE PÅ LÆRINGSOMRÅDET HVORDAN? LYST TIL LÆRING EGMONT FONDENS STRATEGI FOR STØTTE PÅ LÆRINGSOMRÅDET 2013-2016 ELEMENTER I STRATEGIEN HVORFOR? UDFORDRINGER BEHOV HVAD? VISION AFGRÆNSNING HVEM? MÅLGRUPPER UDGANGSPUNKT HVORDAN?

Læs mere

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi

Stil op! For børnefamilierne i Danmark. Mødrehjælpens strategi Stil op! For børnefamilierne i Danmark Mødrehjælpens strategi 2017-2020 Sammen skal vi kæmpe for, at alle forældre i Danmark er i stand til at skabe trygge og udviklende rammer for deres børn. Stil op!

Læs mere

SPIL DANSK DAGEN. Torsdag 30. oktober 2008. Vær med i årets største festdag for dansk musik

SPIL DANSK DAGEN. Torsdag 30. oktober 2008. Vær med i årets største festdag for dansk musik SPIL DANSK DAGEN Torsdag 30. oktober 2008 Vær med i årets største festdag for dansk musik Spil Dansk Dagen en mangfoldighed af musik over hele landet Dansk musik er mangfoldig og fortjener at blive udforsket

Læs mere

Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland

Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland Frivillighedsstrategi - DGI Midtjylland DGI Midtjylland søger med denne strategi, at anvise en vej i hele organisationen i forhold til rekruttering og fastholdelse af frivillige. Strategien giver bud på,

Læs mere

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner

En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde. Borgerne stiller større krav til de fysiske rammer, herunder mobile og fleksible institutioner GLADSAXE KOMMUNE Kultur og Fritid Bilag 2: og hovedpointer fra arbejdsgrupper NOTAT Dato: 4. juni 2012 Af: Helena Jørgensen En kreativ kommune med aktive byrum ude og inde Borgerne stiller større krav

Læs mere

PARTNERSKABS- PROGRAM

PARTNERSKABS- PROGRAM / PARTNERSKABS- PROGRAM VORES KULTUR HOVEDSTADSÅR BLIVER EN GAME CHANGER I SAM SPILLET MELLEM FORRETNINGSLIVET OG KULTUREN. ADMINISTRERENDE DIREKTØR REBECCA MATTHEWS FONDEN AARHUS 2017. EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD

Læs mere

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse

Udviklingsprojekt Nye fællesskaber. - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund. Projektbeskrivelse Udviklingsprojekt Nye fællesskaber - oplysning, dannelse og tværgående samarbejde mellem højskole, foreninger og lokalsamfund Projektbeskrivelse 1 MOTIVATION OG SAMMENHÆNG Gymnastikhøjskolen i Ollerup

Læs mere

ALSANG 2020 PÅ FREDERIKSBERG I FÆLLESSANG I FREDERIKSBERG HAVE 4. MAJ 2020

ALSANG 2020 PÅ FREDERIKSBERG I FÆLLESSANG I FREDERIKSBERG HAVE 4. MAJ 2020 1 28. april 2019. ALSANG 2020 PÅ FREDERIKSBERG 45.000 I FÆLLESSANG I FREDERIKSBERG HAVE 4. MAJ 2020 ALSANG 2020 er skabt i anledningen af 75-året for Danmarks befrielse. Vi skaber nu et moderne fællessang-initiativ

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige kræfter

Læs mere

Lokalhåndbog En vejledning til lokalforeninger og netværksgrupper

Lokalhåndbog En vejledning til lokalforeninger og netværksgrupper Lokalhåndbog En vejledning til lokalforeninger og netværksgrupper www.lunge.dk 0 Kom godt i gang som frivillig i en lokalforening I Danmarks Lungeforening udgør frivilligt arbejde det bærende fundament

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Indsatsområde og målsætning

Indsatsområde og målsætning USKIK Status 2016 Indsatsområde og målsætning USKIK er et ud af 3 indsatsområder under kulturaftalen Kulturmetropolen, der er indgået mellem 14 kommuner og Kulturministeren. Aftalen løber fra 2015 19.

Læs mere

Vi er Historier om Danmark

Vi er Historier om Danmark Vi er Historier om Danmark Historier om Danmark skal styrke interessen for vores fælles kultur og historie igennem hele 2017. Vi skaber samarbejder og partnerskaber med NGO er, kulturelle og kommercielle

Læs mere

CISUs STRATEGI 2014 2017

CISUs STRATEGI 2014 2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26. april 2014. Vores strategi for 2014-17 beskriver, hvordan CISU sammen med medlemsorganisationerne

Læs mere

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4

BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 BILAG 2: LEVERANCEBESKRIVELSE I FASE 1, 2, 3 OG 4 JANUAR 2017 1. ORGANISERING AF PROJEKTET Projektet etableres med tre grupper: Arbejdsgruppen har til formål at følge pilotprojektet og levere input til

Læs mere

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave)

Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Politik for medborgerskab og samspil med frivillige (kort udgave) Høringsudgave Medborgerskab og samspil med frivillige Hvordan bringer vi det aktive medborgerskab i spil og styrker samspillet med de frivillige

Læs mere

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd

Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Vejledning til FORENINGEN: Kommunikation om Rigtige Mænd Tak, fordi I vil være en del af Rigtige Mænd-projektet og fordi I vil være med til at arrangere Rigtige Mænd Løbet, som er det første mandeløb,

Læs mere

Vejledning Fælles Rum

Vejledning Fælles Rum Vejledning Fælles Rum Foto: Emilie Koefoed for Realdania Foto: Bjarke Ørsted for Realdania Foto: Leif Tuxen Maj 2018 Udarbejdet af Realdania og Lokale og Anlægsfonden Vejledning Fælles Rum side 2 Introduktion

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af Dacapo Edition-S' virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger:

REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: REVIDERET EFTER NEDSAT BEVILLING ENDNU IKKE GODKENDT AF UVM Projektbeskrivelse: Åben skole lokale samarbejder og national videndeling Ansøger: Næstved Kommune Kultur og Borgerservice Projekttitel: Åben

Læs mere

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE:

EUROPA FOR BORGERNE EU STØTTE: WWW.KULTURSTYRELSEN.DK EU STØTTE: EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 Hvad er Kulturstyrelsens rolle? Europa for Borgerne er et EU-program, hvor der kan søges midler til at fremme medborgerskab, demokratisk

Læs mere

Hvad var det dog, der skete?

Hvad var det dog, der skete? Lærervejledning Hvad var det dog, der skete? Af Andreas Jensen Indledning Hvad var det dog der skete - Fra digt til tegneserie er et danskfagligt forløb om dansk lyrik i et historisk perspektiv. Forløbet

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Workshop. At gøre det nemt, at samarbejde om det som er svært

Workshop. At gøre det nemt, at samarbejde om det som er svært Workshop At gøre det nemt, at samarbejde om det som er svært Strategi samskabelse med frivillige aktører i FB Politisk rammesætning Aalborg Kommunes frivilligstrategi Udviklingsstrategien for børn, unge

Læs mere

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune

Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune Integrationspolitik for Vesthimmerlands Kommune 2 Forord I Vesthimmerlands Kommune betragter vi det som et fælles ansvar og en fælles opgave at skabe et inkluderende samfund med gode rammer for aktive

Læs mere

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE

GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE GLOSTRUP MUSIKSKOLE MUSIKKENS KRAFTCENTER TRE STRATEGISKE PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS LOKALE MUSIKSKOLE MUSIKGLÆDE Vi kender vel alle det lille barn, der rokker i takt til musik ganske enkelt fordi, det

Læs mere

EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 EU STØTTE:

EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 EU STØTTE: WWW.SLKS.DK EU STØTTE: EUROPA FOR BORGERNE 2014-2020 Hvad er Slots- og Kulturstyrelsens rolle? Europa for Borgerne er et EU-program, hvor der kan søges midler til at fremme medborgerskab, demokratisk deltagelse

Læs mere

Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger

Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger Til Roskilde Kommune 27. juni 2012 Ansøgning om støtte til aktiviteter i Roskilde Synger Baggrund Roskilde har fået mulighed for at blive en del af et landsdækkende projekt, der skal forbedre sang- og

Læs mere

ÅBENHED DIALOG GOD SERVICE ALLES ANSVAR

ÅBENHED DIALOG GOD SERVICE ALLES ANSVAR ÅBENHED DIALOG GOD SERVICE ALLES ANSVAR KOMMUNIKATIONSSTRATEGI Ledelsessekretariatet 2017 BAGGRUND Syddjurs Kommunes kommunikationsstrategi beskriver hvordan vi ønsker at kommunikere indadtil og udadtil.

Læs mere

Parasportens hovedstad Vejle Kommune.

Parasportens hovedstad Vejle Kommune. Parasportens hovedstad Vejle Kommune. Præsentation: Tage Schmidt: Formand for Parasportsrådet i Vejle Kommune. 48 år i Danske Bank - de seneste 30 år med ledelsesopgaver og servicering af mellemstore virksomheder,

Læs mere

BRN. Strategi

BRN. Strategi BRN Strategi 2017-2018 Indholdsfortegnelse Introduktion til BRN...4 Status efter første strategiperiode.....7 Vision, mission og mål........8 Vores indsatsområder......9 Vores samarbejdsmodel.....10 Sådan

Læs mere

Ansøgning om puljemidler

Ansøgning om puljemidler Ansøgning om puljemidler TJEKLISTE Udfyldt budgetskema i den skabelon som er til slut i dette dokument. Vedlagt kopi af ansøgning om støtte fra anden side, samt evt. svar. GENERELLE OPLYSNINGER Projektets

Læs mere

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE

KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE KULTURSTRATEGI FOR FREDENSBORG KOMMUNE INDLEDNING Et varieret og aktivt kulturliv spiller en vigtig rolle i visionen om, at skal være et attraktivt sted at bo med unikke og forskelligartede bysamfund og

Læs mere

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune

Politik for frivilligt socialt arbejde. Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Politik for frivilligt socialt arbejde Sammen om det frivillige sociale arbejde i Solrød Kommune Forord I Solrød Kommune er vi privilegerede. Vi har et alsidigt og stærkt frivilligt socialt engagement.

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Udgivet af Faxe Kommune 2013 For mere information, kontakt: Faxe Kommune, Center for Kultur, Frivillighed og Borgerservice Telefon: 5620 3000 Email: kulturogfritid@faxekommune.dk

Læs mere

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv.

Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune. Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv. Skoleleder til Søholmskolen, Ringsted Kommune Denne job- og personprofil indeholder følgende afsnit: Rammer og perspektiv 1) Stillingen 2) Ansættelsesvilkår 3) Skoleområdet i Ringsted 4) Søholmskolen Forventningerne

Læs mere

DIS i strategisk alliance med Dan-Ejendomme as

DIS i strategisk alliance med Dan-Ejendomme as Pressemeddelelse 17. marts 2003 DIS i strategisk alliance med Dan-Ejendomme as Parterne opretter et fælles internetbaseret selskab, Ungdomsboliger.dk, der skal administrere ungdomsboliger og kollegier

Læs mere

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar.

DRs kommunikationspolitik gælder for alle i DR - kommunikation om DR er alles ansvar. DRs kommunikationspolitik 1. En klar profil blandt medarbejdere og i omverdenen DR arbejder for seerne, lytterne og netbrugerne og skal ikke varetage særinteresser, men sikre de grundlæggende public service-hensyn

Læs mere

De frie Kulturmidler. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter. Aktivitet. Ansøger

De frie Kulturmidler. Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter. Aktivitet. Ansøger De frie Kulturmidler Ansøgning om tilskud til kulturelle aktiviteter Aktivitet Overskrift Sted for afholdelse Dato for afholdelse Dato for 1. annoncering Syng for sundheden Forskellige steder i kommunen

Læs mere

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP

VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP VÆRDIGRUNDLAG FOR FRIVILLIGHED I DANSK FOLKEHJÆLP DANSK FOLKEHJÆLPS VÆRDIER Det frivillige arbejde i Dansk Folkehjælp hviler på værdier som: fællesskab, demokrati og åbenhed troværdighed, engagement, loyalitet,

Læs mere

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune

UDKAST. Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune UDKAST Bosætningsstrategi Ikast-Brande Kommune 2019-2022 Indhold Forord... 5 Ikast-Brande Kommune har en god beliggenhed. 7 Indbyggertallet vokser... 8 Vision... 9 2022-mål... 10 Målgrupper... 12 Indsatsområder...

Læs mere

Ambassadør for medborgerskab i praksis

Ambassadør for medborgerskab i praksis Projektbeskrivelse til ansøgningen Ambassadør for medborgerskab i praksis (puljen Øget sammenhængskraft ) 19.9.2011/Berit Rosenkilde Ambassadør for medborgerskab i praksis 1. Generelle oplysninger Ansøgers

Læs mere

Den skarpe forening skaber værdi lokalt. Center for frivilligt socialt arbejde tirsdag den 9. juni 2015

Den skarpe forening skaber værdi lokalt. Center for frivilligt socialt arbejde tirsdag den 9. juni 2015 Den skarpe forening skaber værdi lokalt Center for frivilligt socialt arbejde tirsdag den 9. juni 2015 www.foreningsforlaget.dk www.foreningsudviklerne.dk Pointer Din forening skaber allerede værdi lokalt

Læs mere

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018.

STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. STRATEGI FOR RYTMISK MUSIK I AALBORG KOMMUNE. Udarbejdet 2018. OM STRATEGIEN 2/10 Baggrund Sundheds- og Kulturudvalget har ønsket en analyse af Aalborg Kommunes rytmiske musikliv som grundlag for at drøfte

Læs mere

Ansøger: Musikteater Næstved CVR-nr:

Ansøger: Musikteater Næstved CVR-nr: Projektet kort fortalt: I maj 2019 vil Musikteater Næstved opsætte en ny og opdateret iscenesættelse af musicalen NINE-TO-FIVE med lokal talentmasse på Ny Ridehus, Grønnegade Kaserne Kulturcenter, Næstved.

Læs mere

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune

Indsendelse #2444 Roskilde Kommune Indsendelse #2444 Roskilde Kommune http://roskilde.dk/node/80978/submission/2444 Side 1 af 4 Information om indsendelse Formular: Ansøgning til Start- og Udviklingspuljen Indsendt af Anonym (ikke bekræftet)

Læs mere

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA

G FOR EVENTS I SØNDERBORG FORRETNINGSGRUNDLA NDLAG U R G S G IN N T E FORR FOR EVENTS I SØNDERBORG Indhold 1. Formål med et forretningsgrundlag for events 2. Politisk og strategisk sammenhæng 3. Formål og mål for arbejdet med event 4. Organisering

Læs mere

Først Gavin Brian skriver til

Først Gavin Brian skriver til Emne Fokuspunkter Skribent 1) Ideen bag Images 2016 CKUs vision med IMAGES er, at den på sigt udvikles til Europas mest attraktive kunstneriske platform for nye talenter fra Afrika, Mellemøsten og Asien

Læs mere

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening

ÅRSBERETNING2012. Københavns Bybi Forening ÅRSBERETNING Københavns Bybi Forening 1 Bybi s år Når man ser tilbage på alle de ting, der er sket i, er det ikke svært at forstå, hvorfor vi har haft så travlt i Bybi. Vi har brugt meget tid på at starte

Læs mere

Borgerbudgetter for 2015. Forslag til to modeller

Borgerbudgetter for 2015. Forslag til to modeller Borgerbudgetter for 2015 Forslag til to modeller 1 Model 1: Én stor pulje - alle kommunens borgere og aktører kan søge under overskriften Udviklingsstrategien bredt Formål / politiske krav og vilkår for

Læs mere

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune

Strategi for frivillighed og civilsamfund. Lemvig Kommune Strategi for frivillighed og civilsamfund Lemvig Kommune 2019-2022 Om vision, politik og strategi i Lemvig Kommune Denne strategi tager udgangspunkt i Lemvig Kommunes vision: Vi er stolte af vore forpligtende

Læs mere

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner

Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Satspuljeopslag: Udbredelse og forankring af peers-indsatser til mennesker med psykiske lidelser i kommuner og regioner Ansøgningsfrist den 1. november 2019 kl. 12.00 Som led i satspuljeaftalen på sundhedsområdet

Læs mere

DM-Aid Generalforsamling 30. marts 2019 Bestyrelsens beretning UDARBEJDET AF BESTYRELSESFORMAND NADEEM NIWAZ

DM-Aid Generalforsamling 30. marts 2019 Bestyrelsens beretning UDARBEJDET AF BESTYRELSESFORMAND NADEEM NIWAZ DM-Aid Generalforsamling 30. marts 2019 Bestyrelsens beretning UDARBEJDET AF BESTYRELSESFORMAND NADEEM NIWAZ Den organisatoriske udvikling Nyt organisationsudvalget, så dette nu består af bestyrelsesformanden,

Læs mere

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune

Breddeidrætskommune. Aabenraa Kommune Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune Breddeidrætskommune Aabenraa Kommune 2013-2016 Erfaringer fra syv projekter, som tilsammen gør Aabenraa Kommune til breddeidrætskommune På linje med Breddeidræt Formål med projektet At få eleverne til

Læs mere

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune

Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Folkeoplysningspolitik for Bornholms Regionskommune Introduktion Folketinget vedtog den 1. juni 2011 en række ændringer af folkeoplysningsloven. Et centralt punkt i den reviderede lov er, at alle kommuner

Læs mere

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan

Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan Holbæk i fællesskab Koncernledelsens strategiplan 2016+ Indledning Holbæk står, som mange andre kommuner i Danmark, overfor både økonomiske og komplekse samfundsudfordringer. Det klare politiske budskab

Læs mere

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015

Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets fordeling af projektstøtte 2015 Sydslesvigudvalget Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5590 Fax 3392 5567 E-mail sydslesvigudvalget@uvm.dk www.sydslesvigudvalget.dk CVR nr. 20-45-30-44 Pressemeddelelse: Sydslesvigudvalgets

Læs mere

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Dokumentnr

Sagsnr Notat vedr. forslag til valginitiativer Demokrati 2020 Dokumentnr KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Sekretariat & Kommunikation NOTAT 19-04-2016 Notat vedr. forslag til valginitiativer "Demokrati 2020" Kultur- og Fritidsudvalget besluttede den 24. september

Læs mere

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur

Folkeoplysningspolitik 2012-2016. Center for Børn & Kultur Folkeoplysningspolitik 2012-2016 Center for Børn & Kultur 1 Indhold Formål...3 Borgernes deltagelse i foreningsaktiviteter...4 Rammer for foreningsarbejdet...6 Samspil mellem foreninger og selvorganiserede

Læs mere

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme

Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme Frivillighed i Faxe Kommune - en strategisk ramme 1 Frivillighed er frihed til at vælge og villighed til at tilbyde Faxe Kommune vil fokusere meget mere på frivillighed. Frivillighed skal forstås bogstaveligt:

Læs mere

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle

Strategi. for udviklende og lærende fællesskaber for alle Strategi for udviklende og lærende fællesskaber for alle Herlev Kommune, 2016 1. udgave Oplag: 1000 eksemplarer Tryk: Herrmann & Fischer Grafisk layout: Mediebureauet Realize Fotos: Herlev Kommune, Panthermedia

Læs mere

Udkast til Ungdomspolitik

Udkast til Ungdomspolitik Udkast til Ungdomspolitik Baggrund Ungdomspolitikken er en del af Den Sammenhængende Børnepolitik i Skanderborg Kommune og skal derfor ses i sammenhæng med Den bedste start på livet og Fremtidens Skole.

Læs mere

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014

Eventsekretariatet AFTALE NOVEMBER 2014 Eventsekretariatet AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39

Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Dagsorden for idéudviklingsmødet om Frivillig Fredag og uge 39 Velkomst og hvem er vi her i dag? Hvad er formålet med Frivillig Fredag? Flash back til 2012 Frivillig Fredag-praktik Social gadekunst et

Læs mere

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014

Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Erfagruppe 2.0 - Matchen Oktober 2013 oktober 2014 Formål: Projektet Videnformidling og Dialog via nye kanaler Vi&Di, vil via konkurrencen Erfagruppe 2.0 Matchen skabe opmærksomhed på, at sociale medier

Læs mere

VESTKYSTEN VISER VEJEN

VESTKYSTEN VISER VEJEN VESTKYSTEN VISER VEJEN INVITATION TIL PRÆKVALIFIKATION AF RÅDGIVERNE TIL UDARBEJDELSE AF: STRATEGISK-FYSISKE UDVIKLINGSPLANER Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Foto: Dansk Kyst- og Naturturisme Introduktion

Læs mere

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors

Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Ny organisering i Ungdommens Røde Kors Vores nuværende struktur stammer tilbage fra 2009. I forbindelse med strategiprocessen i 2015 blev det tydeligt, at vi i Ungdommens Røde Kors havde svært ved at byde

Læs mere

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune

Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune Folkeoplysningen i Skanderborg Kommune 2016 Indhold Indledning - Den folkeoplysende virksomhed i Skanderborg Kommune.. 3 Vision. 4 Mål.. 4 Folkeoplysningsudvalget. 6 Rammer for den folkeoplysende virksomhed..

Læs mere

Sammen om et nyt Norden

Sammen om et nyt Norden Sammen om et nyt Norden Nordisk Kulturfond støtter kulturprojekter, som gentænker og genskaber det nordiske, og som udvikler kulturlivet i Norden. Fonden uddeler årligt ca. DKK 29 millioner til 200 projekter.

Læs mere

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Denne projektbeskrivelse dækker udelukkende de aktiviteter, der foregår på skolerne i hverdagene i uge 35 til uge 40. Arrangementer i weekender er ikke

Læs mere

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Frederiksbergs Frivillighedsstrategi 2 Forord 3 Kære borger, frivillig, medarbejder og samarbejdspartner Frederiksberg er hovedstadens sunde, pulserende og grønne hjerte. Det skyldes ikke mindst byens

Læs mere

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013

Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Velkommen til fyraftensmøde: Naturens Dag 2013 Baggrund Formål Få børn og andre ud i naturen, Børn er i dag halvt så meget i naturen som deres bedste forældre var, da de var børn (Gallup-undersøgelse 09)

Læs mere

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014

Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik: Evaluering af MGK Østjyllands virksomhed i 2013-2014 Denne evalueringsrapport indeholder Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musiks vurdering af

Læs mere

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet

Vores Natur. Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Dansk Oplysnings Forbunds Landsmøde, 26. Maj 2019 Jan Ejlsted Direktør Friluftsrådet Vores Natur Et projekt med en ambition om at skabe lyst i den danske befolkning til at: få mere viden om

Læs mere

Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025

Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 Punkt 4.1 Nye aktivitetsprofiler udlever Vision 2025 FORSLAG: KFUM og KFUK i Danmark prioriterer frem mod 2025 sine aktiviteter inden for fem aktivitetsprofiler: Musik og Performance Festivaler og lejre

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Borgere på Vesterbro og andre aktører med interesse i og for Otto Busses arealet. Hvilke aktivitet(er) består projektet af?:

Borgere på Vesterbro og andre aktører med interesse i og for Otto Busses arealet. Hvilke aktivitet(er) består projektet af?: Projektnavn: Otto Busses forbindelser Projektansvarlig: Bettina Porsild / KFBU Hvad vil vi opnå med projektet?: At involvere borgere og andre aktører med interesse i og for Otto Busses arealet i en proces

Læs mere

den kommunale indsats

den kommunale indsats den kommunale indsats det NATioNAlE CENTER FoR undervisning i NATuR, TEkNik og SuNdHEd Dette er en kort præsentation af NTS-centerets strategi for indsatsen på det kommunale område. Den er tænkt som en

Læs mere

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015

Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Samrådet for Musikskoler på Fyn v/ formand Anders Richard Pedersen arp@nyborg.dk Tlf. 21 335 206 Støtte til videreførelse af Fyns 11. Musikskole Marts 2015 Den lokale medfinansiering, som Fyns 11. Musikskole

Læs mere

Stillings- og Personprofil. Administrationschef Dansehallerne April 2018

Stillings- og Personprofil. Administrationschef Dansehallerne April 2018 Stillings- og Personprofil Administrationschef Dansehallerne April 2018 Kort om Dansehallerne Dansehallerne en national platform og vigtig aktør inden for ny koreografisk scenekunst i Europa. Det er en

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

Vi har brug for hinanden

Vi har brug for hinanden Vedtaget på repræsentantsskabsmødet d. 20. april DFS strategi -2019: Vi har brug for hinanden www.dfs.dk DFS strategi -2019 Vi har brug for hinanden Vi har brug for hinanden. I hele Danmark: Udkant og

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

SKOLERNES FOLKEMØDE PÅ SKAMLINGSBANKEN PROJEKTOPLÆG

SKOLERNES FOLKEMØDE PÅ SKAMLINGSBANKEN PROJEKTOPLÆG SKOLERNES FOLKEMØDE PÅ SKAMLINGSBANKEN PROJEKTOPLÆG INDHOLD VEJEN TIL FOLKEMØDET Hvorfor? Fortid og fremtid for unge på Skamlingsbanken Hvordan? 8.-10. klasse udvikler fremtidens demokrati Hvad? To veje

Læs mere

#Deldinviden. - Læring og vidensdeling som en del af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus Projektansøgning til Region Midtjyllands Kulturmidler

#Deldinviden. - Læring og vidensdeling som en del af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus Projektansøgning til Region Midtjyllands Kulturmidler #Deldinviden - Læring og vidensdeling som en del af Europæisk Frivillighovedstad Aarhus 2018 Projektansøgning til Region Midtjyllands Kulturmidler Ansøger / organisation Aarhus Kommune og Ringkøbing-Skjern

Læs mere

PIXI-udgave af Fagcenter for Socialpsykiatris Udviklingsplan

PIXI-udgave af Fagcenter for Socialpsykiatris Udviklingsplan PIXI-udgave af Fagcenter for Socialpsykiatris Udviklingsplan 2016-2020 2 Velkommen til Fagcenter for Socialpsykiatris Udviklingsplan I Fagcenter for Socialpsykiatri er visionen at skabe fremtidens velfærd,

Læs mere

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN

OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING TAXAQUIZZEN GRUPPE 8: SALLY//LARS//ERIK//LINE BRUUN PROGRAM: TAXAQUIZZEN OPG. 3: STRATEGI FOR BRUGERINVOLVERING PROGRAM: Taxaquizzen er en dansk tv-serie på Tv2, produceret efter det internationale koncept Cash Cab, som første gang blev vist på britisk tv i 2005. I programmet

Læs mere

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter

Notat. Kommissorium Frivillighedscenter Notat Dato Skrevet af Journal nr. 2. juni 2014 Tina Jørgensen Kommissorium Frivillighedscenter Baggrund I forbindelse med budget 2014 er det besluttet, at sætte fokus på udviklingen af det frivillige arbejde

Læs mere

Dette budskab vil vi gerne brede ud til alle danske (rigtige) mænd, og det vil vi rigtig gerne gøre i fællesskab med jer.

Dette budskab vil vi gerne brede ud til alle danske (rigtige) mænd, og det vil vi rigtig gerne gøre i fællesskab med jer. Kære kommune Vi skriver til jer for at invitere jer med i det nye projekt Rigtige Mænd et projekt støttet af Nordea-fonden, hvor vi har fokus på at forbedre mænds sundhed på en unik og utraditionel måde.

Læs mere

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018

Geoforum og fremtiden. Strategi 2018 Geoforum og fremtiden Strategi 2018 Virkegrundlag Geoforum er det danske forum for geodata Geoforum er en bredt sammensat interessebaseret forening med medlemmer fra både offentlige institutioner, private

Læs mere

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev

Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Frivillighedspolitik for et godt samarbejde med frivillige i Herlev Udgivet af Herlev Kommune December 2013 herlev.dk/frivillighedspolitik

Læs mere

Løsninger til fremtidens landbrug

Løsninger til fremtidens landbrug STRATEGI SEGES Løsninger til fremtidens landbrug SEGES SEGES er en del af. Derfor er strategien for også det øverste niveau i SEGES strategi. For at understøtte den fælles strategi er der udarbejdet en

Læs mere

Ansøgning - Basketball til alle byens børn

Ansøgning - Basketball til alle byens børn Ansøgning - Basketball til alle byens børn BørneBasket i Hørsholm 79ers nyskabende idrætsaktivitet skal bringe sport og foreningskulturen ud til børnene med et opfølgende tilbud i skolernes SFO 1. Resumé

Læs mere