DEN RØDE TRÅD. Det løbende daglige samarbejde VISITATION INDFLYTNING SPECIALISERET REHABILITERENDE INDSATS UDFLYTNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DEN RØDE TRÅD. Det løbende daglige samarbejde VISITATION INDFLYTNING SPECIALISERET REHABILITERENDE INDSATS UDFLYTNING"

Transkript

1 BRUGERVEJLEDNING Visitations proces Netværksmøde ved indflytning Efterfølgende netværksmøder DEN RØDE TRÅD Dette er et interaktiv dokument, som du kan navigere i ved at klikke på den understregede tekst i tekstboksene. Du kan vende tilbage til forsiden ved at klikke på. Afdækning og oprettelse af IP Samarbejdsmøde mellem ung, netværket og teamet Teammøder Statusrapporter Afrunding af forløbet Afklarende besøg i visitationsfasen Det løbende daglige samarbejde VISITATION INDFLYTNING SPECIALISERET REHABILITERENDE INDSATS UDFLYTNING LØBENDE SAMARBEJDE OG DOKUMENTATION

2 V Visitationsmøde fase Visitationsproces med den unge På visitationsmødet skal det drøftes og vurderes, om den unge er indenfor PUC s målgruppe og om PUC kan være et reelt match ift. den unges situation? Kan vi forestille os den unge i PUC s regi, ift. de øvrige unge og de kontekster som er mulige? Hvilke teams peger det i første omgang på? Der sammensættes ift. hver ung et hold af visitatorer, som arbejder videre med visitationsprocessen. Visitationsteamet (leder af visitationen, områdeleder for døgn, psykolog, relevant visiterende socialrådgiver samt områdeleder af Intern Undervisning). Evt. relevante kollegaer inviteres ad hoc. En halv times møde 1 x pr. uge. Igangværende visitationssager drøftes i visitationsteamet hver uge. Drøftelse af den aktuelle situation, som et ophold på PUC kan være et svar på. Lederen af visitationen skriver beslutningsreferat fra mødet. Det lægges i Sensum/afdelinger/visitation/dokumenter år/måned Dokumentationspligt Bidrage til oplæg til kommunen med anbefalinger til indsatsen Arbejdsredskab for de, der skal arbejdede videre med visitationen Visitationsteamet drøfter, hvad der kunne være vigtigt at vide mere om fra den unge, som kan drøftes på afklarende visitationsbesøg med den unge. Koblingen foregår i 2. fase. Visitationsteamets forberedelse til mødet med den unge skal bidrage til, at teamet kan være mest muligt inviterende i forhold til den unge. Dette med henblik på at indlede et samarbejde med den unge og derigennem at kunne inddrage den viden og de perspektiver den unge kan bidrage med. Teamet er tværfagligt sammensat, og skaber mulighed for, at forskellige perspektiver inddrages i drøftelsen og beslutningen.

3 Afklarende besøg i visitationsfasen Gensidig afklaring på, om Platangårdens tilbud er det rette. Den unge, holdet af visitatorer (teamkoordinator, socialrådgiver og psykolog). Ad hoc inviteres relationsmedarbejdere fra døgn eller Intern UV. Evt. netværk i form af fx pårørende og sagsbehandler. Uformelt rundvisning og snak i aktuelt hus. Ca. 1½ time. Præsentation af Platangårdens tilbud (fysiske rammer, personale, tilgange og værdier herunder samarbejde med den unge, selvbestemmelse og samarbejde med netværk), drøftelse af den aktuelle situation, som Platangården kan være et svar på, samt afklarende drøftelse med den unge, fx om forventninger, interesser, ønsker etc. Notat i Sensum med fokus på ny viden fra samtalen med den unge. Socialrådgiveren skriver journalnotat i Sensum/Visitation/den unges navn/journalnotat. Dokumentationspligt fsa notat. (Flyttes måske) Der samarbejdes med den unge og dennes netværk i alle aspekter i forbindelse med besøget. Den unge orienteres som en del af beskrivelsen af Platangårdens indsats om dokumentation og om samarbejdet herom. Den unges viden og perspektiver (og håb og ønsker) er væsentlige, hvis samarbejdet om den målrettede indsats skal føre til udvikling. Det er også væsentlig, at den unge kender til rammerne og forventningerne til samarbejdet om indsatsen, hvis samarbejdet skal kunne fungere optimalt. Den unges netværk bidrager med deres viden og perspektiver

4 Netværksmøde ved indflytning Opstarte indsatsen og samarbejdet med den unge, kommunale myndighed og netværket. Den unge, nærmeste netværk, Platangårdens Undervisning (om relevant), teamkoordinator, psykolog, repræsentant for relationsmedarbejderne, socialrådgiver og kommunale sagsbehandler. Møde 1-1½ time. Konkrete aftaler om samarbejde, indsats, formalia. Socialrådgiveren (eller andre tilstedeværende) skriver et referat fra mødet. Referatet med konkrete aftaler lægges i Sensum/dokumenter/netværkssamarbejde. Vigtige aftaler, som alle skal kende, lægges ind på Sensum/Basisinformationer/aftaler. Dokumentationspligt Arbejdsredskab for relationsmedarbejdere og den unge. Det skaber grundlag for, at Platangården kan levere en koordineret indsats, samt for at konkrete aftaler kan fastholdes. Der dokumenteres under mødet, således at alle kan bidrage. Den unge er hovedpersonen i sit eget liv og skal derfor også være den væsentligste stemme, når der skal laves konkrete aftaler. Her kommer selvbestemmelsen, det gode samarbejde og netværksarbejdet til udtryk. De konkrete aftaler viser samarbejdet i virkeligheden ved, at den unge (og netværket) har et tydeligt aftryk på aftalerne. Referatet med de konkrete aftaler er det tydelige billede på samarbejdet med den unge og den unges netværk. Det dokumenterer på, hvilke konkrete punkter der er lavet aftaler for samarbejdet og er dokumenteret på mødet i et sprogbrug og med en tydelighed, så der ikke hersker tvivl om indholdet.

5 Afdækning og oprettelse af IP Danne/dokumentere det fælles vidensgrundlag for den videre indsats og forudsætning for den videre dokumentation herunder evaluering. Socialrådgiver, den unge og relationsmedarbejdere. en tilpasses den unges formåen etc. Kan foregå som en fælles skrivning på kontoret eller i miljøet, eller som en løbende snak under andre aktiviteter, hvor hovedpointerne siden nedskrives af socialrådgiver og evt. senere gennemgås med den unge. Vil oftest foregå over de første måneder. Afdækning af kvalitetstemaerne, som status på den aktuelle situation. Desuden dokumenteres den unges ønsker/ressourcer til indflydelse og kommunikation, ligesom der gennemføres velfærdsteknologisk screening og der udarbejdes risikovurdering. Dokumenteres af socialrådgiveren i Sensum/plan. Afdækning i IP sker jf. retningsgivende dokument. IP skal danne grundlag for, at der kan oprettes mål og delmål med henblik en systematisk og målrettet indsats, som inddrager både den professionelle viden (fra sagsakter) og viden og perspektiver fra den unge og dennes netværk. IP er det dynamiske dokumentationsredskab, som over tid kan vise udviklingen og dermed anvendes i evaluering af indsatsen på flere niveauer. Grundlag for senere teammøder, hvor der i samarbejde med den unge dannes delmål. Den unge deltager i den udstrækning, at vi formår at få skabt en sammenhæng, som den unge kan være en del af. Se form. Målinger på indikatorer kan give den unge et billede af forløbet og kan danne grundlag for samtaler om forløb og indsatser. (flyttes måske) Det, at der samarbejdes med den unge i arbejdet med IP (herunder også evalueringer) understøtter den unges recoveryproces og kan være identitetsunderstøttende - og kan dermed være med til at give den unge en reel oplevelse af at have styring over sit eget liv/være med til at styre sit eget liv.

6 Samarbejdsmøde mellem ung, evt. netværk, og teamet Aftaler for samarbejdet med den unge samt drøftelse af relevant indsats. Den unge, evt. netværk, teamkoordinator, alle faste relationsmedarbejdere, psykolog, socialrådgiver. en tilpasses den unges formåen, men kan den unge ikke deltage, afholdes mødet alligevel og da som almindeligt møde af ca. ½ times varighed. Afholdes førstkommende onsdag efter indflytningen. Orientering fra socialrådgiver, psykolog og teamkoordinator og i det omfang det er muligt, den unge - til teamet vedr. den unges baggrund, ressourcer samt udfordringer med henblik på at lave konkrete aftaler for samarbejdet og indsats. Referat med aftaler mv. journaliseres af socialrådgiveren og lægges i Sensum/dokumenter/møder/andre. Konkrete aftaler som alle skal vide, lægges under basisinformation/aftaler. Dokumentationspligt. Arbejdsredskab for relationsmedarbejdere og den unge. Det skaber grundlag for, at PUC kan levere en koordineret indsats. Den unge deltager i den udstrækning, at vi formår at få skabt en sammenhæng, som den unge kan være en del af. Understøtter den unges oplevelse af at være selvbestemmende i eget liv og er dermed et bidrag i den unges recoveryproces. Samtalen på mødet vil kunne indeholde elementer af eksternalisering, understøtte det videre netværksarbejde og indeholde sociale invitationer, som især retter sig mod samarbejdet om indsatsen.

7 Efterfølgende netværksmøder Skabe forudsætninger for samarbejde mellem den unge, netværket og Platangården. Den unge, netværket, psykolog, relationsmedarbejder, teamkoordinator og evt. socialrådgiver. Der afholdes netværksmøder løbende. Intensiteten kan ændre sig undervejs i forløbet. 1-2 times møde. Mødeformen er uformel og fleksibel, dog med en mødeleder fra PUC. At få delt viden og erfaringer fra netværket. Drøfte og evt. justere aftaler med den unge og den unges netværk, så som hjemmebesøg, drøftelse af værdier, samt andre nærliggende emner. Få skabt samt vedligeholde kontakten imellem den unge, PUC og det betydningsfulde netværk. Opsamling foregår på mødet, så alle er bekendt med, hvad der dokumenteres også hvis der er forskellige perspektiver. Deltagende medarbejder skriver referat fra mødet, og lægger det i Sensum/dokumenter/netværkssamarbejde. Konkrete aftaler som alle skal vide lægges under Sensum/basisinformationer/aftaler. I forhold til de konkrete aftaler, skal dokumentationens af disse, tjene som arbejdsredskab for relationsmedarbejderne og de unge. Dokumentationen skaber grundlag for, at Platangården kan levere en koordineret indsats. Dokumentationen af mødet i øvrigt er en fastholdelse af den viden og erfaringer, der dannes på mødet, og som bidrager til den videre indsats. Den unge deltager så vidt det er muligt, og har indflydelse på mødeformen samt aftaler. Den unges netværk er en af de væsentligste aktører i indsatsen. Netværket kan bidrage med sin viden og erfaring, og samarbejdet omkring indsatsen bidrager til at understøtte relationen mellem netværk og unge på en måde, som rækker ud i fremtiden og kan give håb for den unge om en fremtid, som indbefatter netværket.

8 Teammøder Udarbejdelse og evaluering af mål og delmål (inkl. indikator) ud fra handleplanen. Risikovurderingen gennemgås. Den unge, relationsmedarbejder, relevant netværk samt teamkoordinator, socialrådgiver og evt. psykolog og relationsmedarbejdere fra Intern UV deltager. Antallet af mødedeltagere tilpasses i forhold til den unge. Der afholdes teammøder hver uge. Ca. 1 times varighed. Mødeformen tilrettelægges ud fra den unges ønske og de nødvendige formaliteter. (Eksempel: Der udvises stor kreativitet for at få inviteret den unge til at deltage. Evt. en gåtur, uformelle omgivelser, osv.) Samtale om oplevelsen af og ideer til ændringer ift. eget ophold på PUC. Foregår mellem den unge og teamkoordinator. Andre deltagere inddrages når det er relevant. Både mål og delmål evalueres på teammødet, når det er relevant. Opstilling og evaluering af konkrete mål og delmål (inkl. indikator) formuleres i samarbejde på mødet. Socialrådgiver opdaterer i Sensum/plan. Derudover skriver socialrådgiver teammødereferat og lægger det i Sensum/dokumenter/møder/teammødereferater. Mål og delmål er det arbejdsredskab som er retningsgivende for den rehabiliterende indsats. Jo mere konkrete mål og delmål er, jo mere præcist kan indsatsen beskrives og jo bedre kan denne følges af den unge og øvrige aktører i indsatsen. Aftaler eller anden relevant viden for den unge lægges i Sensum, så relevant viden spredes til teamet omkring den unge. Understøtter den unges recoveryproces. Den unge er hovedaktør i arbejdet med mål og delmål, som er den akse teammøderne drejer sig om. Den unges selvbestemmelse kommer i spil og såvel opstilling/formulering af mål og delmål som evaluering af disse kan understøtte den unges håb og arbejdet med egen identitet.

9 Statusmøder Statusmøder er PUC s ord for det kommunerne kalder forskelligt: opfølgningsmøder, handleplansmøder, evalueringsmøder. Information til kommunen og netværket om den unges udvikling, den daglige indsats mv. samt afstemning af forventninger til det videre samarbejde og aftaler herfor. Den unge, netværk, sagsbehandler, anbringelseskonsulent, teamkoordinator, relationsmedarbejder(e), socialrådgiver, evt. psykolog. Oftest en traditionel mødeform, med vært og mødeledelse fra PUC. Statusmøder aftales løbende, både på kommunens, PUC s og den unge eller netværkets initiativ. Der tages udgangspunkt i statusrapporten med beskrivelse af forløbet/samarbejdet med den unge, den unges udvikling og aktuelle trivsel. Der opsummeres indgåede aftaler på mødet, socialrådgiveren udarbejder et aftalereferat, som journaliseres i Sensum/dokumenter/statusmøder/referater og videresendes til mødedeltagerne. Dokumentationspligt. Arbejdsredskab for den unge og relationsmedarbejderne. Det skaber grundlag for, at PUC kan levere en koordineret indsats. Den unge deltager som udgangspunkt i statusmødet. Er det af den ene eller anden grund ikke muligt, tales der med den unge om alternative former for mødet eller muligheder for, at relationsmedarbejder medbringer den unges stemme på mødet. Der er tale om et fælles møde, som udover kommunale muligheder og PUC s rammer, har den unges perspektiver og ønsker i fokus. Disse er væsentlige i oplevelsen af at være aktør i eget liv dvs. oplevelse af selvbestemmelse og mening i livet og dermed være med til at understøtte recoveryprocessen.

10 Det løbende daglige samarbejde Dokumentations At skabe mulighed for mest mulig selvbestemmelse og samskabte løsninger. Den unge, den unges netværk, relationsmedarbejdere, teamkoordinator, psykolog og socialrådgiver. en er fleksibel samarbejdet sker i de daglige fælles gøremål i huset, ved fælles aktiviteter, ved opringninger til netværk, opfordring til besøg, input, samtaler når noget er svært osv. Dialog om oplevelser af, hvad der fungerer og hvad der skal justeres for at give mening ift. den unges udviklingsproces. Den relevante medarbejder (meget gerne sammen med den unge) dokumenterer skriftligt, først på delmål, og dernæst evt. supplerende på journalnotat. Dokumentation af det løbende samarbejde er et konkret arbejdsredskab for den unge og relevante medarbejderne. Det skaber via vidensdeling og kommunikation grundlag for, at PUC kan levere en koordineret indsats. Den løbende dokumentation har stor betydning for evalueringerne, som i samlet form finder sted på teammøderne. Indeholder dokumentationen et tydeligt aftryk fra den unge i form af perspektiver, refleksioner og ønsker, bliver evalueringen et bedre billede af den unges recoveryproces, og vil også pege fremad i forhold til sammen med den unge at formulere nye mål/delmål. Jo nøjere der dokumenteres på delmål (og prikkes i indikatorer), jo mere præcis kan evalueringerne blive, og jo bedre kan der fremadrettet opstilles nye mål/delmål. Samarbejdsformen bliver tydelig for alle, også i dokumentationen af den fælles indsats. Der skrives, så den unges perspektiv og viden tydeligt fremgår. Processen kan foregå sammen med den unge på kontoret, via bærbar PC på den unges værelse eller i fællesrum. Det kan også være i form af blot at inddrage den unges perspektiv, og ud fra den fælles viden, dokumentere skriftligt. Arbejdet med at prikke i indikatorer kan være en lidt anden form at dokumentere på. Den kan give anledning til en fælles refleksion mellem den unge og relationsmedarbejderen om indsatsen og forløbet. Selvbestemmelse, mening i livet, håb understøttes af den daglige refleksion i forbindelse med dokumentationen, hvilket samlet set bidrager til den unge recoveryproces. I forbindelse med selve processen er det væsentlig at anvende såvel cirkularitet som eksternalisering som redskaber til at tale ind på det væsentlige og få så mange perspektiver med som mulig.

11 Statusrapporter Information og oplæg til statusmøde ift. kommunen beskrivelse af den unges udvikling, indsatsen i dagligdagen og samarbejdet med den unge, beskrivelse af mål/delmål. Socialrådgiver udarbejder statusrapporten i samarbejde med både den unge, dennes netværk, relationsmedarbejdere, (fra både huset og Undervisningen) psykolog samt teamkoordinator. Statusrapporten udarbejdes ud fra enten ICS eller VUM. Hvis kommunen ønsker særlig form bruges denne. Beskrivelse af de mål og delmål der samarbejdes med den unge om - ud fra kommunens handleplan, kort beskrivelse af forløb fra indskrivning/seneste statusrapport, beskrivelse af den unge ud fra ICS eller VUM, samt en aktuel vurdering af den unges trivsel og udvikling i nuværende kontekst. Statusrapporten journaliseres i Sensum/dokumenter/statusrapporter og sendes til kommunen og evt. forældre (ved unge u. 18 år). Dokumentationspligt Afrapportering til rekvirenten. Arbejdsredskab for kommunerne i forhold til at træffe myndighedsbeslutninger Der samarbejdes med den unge om udfærdigelsen af statusrapporten, ligesom rapporten gennemgås med den unge inden den sendes til forældre og kommune. Den unges perspektiver og ønsker i forhold til indsatsen er væsentlige i forhold til rapportens i det kommunale regi, hvor oplysninger kan danne grundlag for myndighedsbeslutninger. Den unge får ad denne vej medbestemmelse og derigennem optimalt set oplevelse af selvbestemmelse og mening i livet.

12 Afslutning af forløbet At skærpe den unges opmærksomhed på, hvilken udvikling de selv kan se, og hvilken udvikling andre ser, så den unge kan bringe det med sig videre i livet. Den unge, netværk, relationsmedarbejdere fra såvel døgn som Intern UV, teamkoordinator, socialrådgiver og psykolog. Optimalt et møde, eller løbende opsamling. Dialog- og relationsbaseret og efterfølgende skriftlig opsamling udarbejdet af socialrådgiver. Perspektiver fra alle relevante parter inddrages aktivt. Optimalt set afsluttende møde og altid afsluttende statusrapport, som baserer sig på den løbende dokumentation og på bidrag fra den unge (og den unges netværk). Bidragene bliver enten opsamlet løbende, ved et møde eller via interview. Uanset formen, dokumenteres viden i Sensum/journal eller Sensum/dokumenter/møder/andre møder) Dokumentationspligt. Grundlag for myndighedsbeslutninger i kommunen. Dokument over forløbet for den unge (og netværket). Det samarbejde, der sker undervejs, afspejles i afslutningen af forløbet alles viden er vigtig, og inddrages i den skriftlige rapport. Den unge har været igennem (en del af) en recoveryproces og afslutningen bidrager med sin opsamlende karakter og sin inddragelse af de forskellige perspektiver til et samlet billede af en proces, hvor den unges (og netværkets) indsats står som stærke vidnesbyrd om selvbestemmelse, mening i livet og håb. Det i sig selv er både recoveryunderstøttende (og også identitetsunderstøttende).

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temadag om resultatdokumentation Socialtilsyn Øst, 16. januar 2016 Disposition for oplægget 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud. Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016 Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temamøde Socialtilsyn Hovedstaden, 7. oktober 2016 Dagens program 1. Håndbogen i (videns-)kontekst 2. Præsentation af håndbogen 3. Spørgsmål

Læs mere

Inddragende metoder brug børn og unges netværk

Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder brug børn og unges netværk Inddragende metoder er anerkendte og velbeskrevne måder at arbejde systematisk med inddragelse af børn, unge og deres familier på Inddragende metoder Systematisk

Læs mere

Gode råd og opmærksomhedspunkter. Hvordan fastsættes prisen på tilbuddet til borgeren på de sociale centre?

Gode råd og opmærksomhedspunkter. Hvordan fastsættes prisen på tilbuddet til borgeren på de sociale centre? Gode råd og opmærksomhedspunkter Hvordan fastsættes prisen på tilbuddet til borgeren på de sociale centre? regionsyddanmark.dk April 2016 Denne pjece beskriver gode råd og opmærksomhedspunkter i forhold

Læs mere

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle

Titel: Instruks for: Inddragelse af de enkeltes ønsker, mål og behov i de individuelle Dansk kvalitetsmodel på det sociale område 1.3 Individuelle planer Lokal instruks Tårnly / Fjordblink, Sødisbakke, herefter blot kaldet Tårnly. Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde:, Region Nordjylland

Læs mere

I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens.

I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens. I det følgende beskrives kvalitetsstandarden for tilbudet arbejdsprøvning ved Revacenter Horsens. Formålet med standarden er todelt: For det første ønsker vi at ensrette standarden for vores tilbud og

Læs mere

Den gode opstart på ressourceforløb. Overdragelsesmøde Netværksmøde og helhedsperspektiv Det gode samarbejde

Den gode opstart på ressourceforløb. Overdragelsesmøde Netværksmøde og helhedsperspektiv Det gode samarbejde Den gode opstart på ressourceforløb Overdragelsesmøde Netværksmøde og helhedsperspektiv Det gode samarbejde Borgers vej videre fra rehabiliteringsteamet Drejebog for overdragelsesmøde Formål med overdragelsesmøde:

Læs mere

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb.

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Hej? I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Nedenfor er beskrevet de elementer og psykologiske og pædagogiske interventioner der vil ind går i forløbet.

Læs mere

Socialpsykiatrisk Boform Vestervang. Lokal Retningslinje for: Individuelle planer og status til den kommunale myndighed

Socialpsykiatrisk Boform Vestervang. Lokal Retningslinje for: Individuelle planer og status til den kommunale myndighed Socialpsykiatrisk Boform Vestervang Lokal Retningslinje for: Individuelle planer og status til den kommunale myndighed Side 2 Dokumentoverblik Standard: Individuelle planer Dokumenttype: Lokal Instruks

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (døvblindeområdet - voksne)

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (døvblindeområdet - voksne) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (døvblindeområdet - voksne) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

Solsidens lokale instruks for brugerinddragelse

Solsidens lokale instruks for brugerinddragelse Solsidens lokale instruks for brugerinddragelse Dokumenttype: Lokal instruks Anvendelsesområde: Beboere på Socialpsykiatrisk boform Solsiden i. Målgruppe: Alle medarbejdere på Solsiden, der deltager i

Læs mere

Rusmiddelpolitik for Platangårdens Ungdomscenter

Rusmiddelpolitik for Platangårdens Ungdomscenter Rusmiddelpolitik for Platangårdens Ungdomscenter Baggrund Det er et anerkendt vilkår, at risikovillighed og det at eksperimentere med bl.a. identitet, tilhørsforhold og rusmidler fylder forholdsvis meget

Læs mere

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb.

I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Hej Marianne I forlængelse af vores samtale i onsdags, fremsendes hermed et oplæg til et FATA forløb. Nedenfor er beskrevet de elementer og psykologiske og pædagogiske interventioner der vil ind går i

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (døvblindeområdet - børn)

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (døvblindeområdet - børn) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (døvblindeområdet - børn) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal retningslinje for Individuelle planer og status til den kommunale myndighed

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal retningslinje for Individuelle planer og status til den kommunale myndighed Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal retningslinje for Individuelle planer og status til den kommunale myndighed Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område -Egely- Standarder: Kommunikation Standard: Den enkelte unges kommunikative ressourcer skal afdækkes 1. Den enkelte unge udredes pædagogisk og skolemæssigt af

Læs mere

Kærlighed ved andet blik. Jes Jessen Udviklings- og kvalitetskonsulent Cand.rer.soc. & MEVO

Kærlighed ved andet blik. Jes Jessen Udviklings- og kvalitetskonsulent Cand.rer.soc. & MEVO Kærlighed ved andet blik Jes Jessen Udviklings- og kvalitetskonsulent Cand.rer.soc. & MEVO Disposition 1. Generelle betragtninger om kvalitet og meningsfuldhed 2. Hvad skal der overordnet til for at arbejde

Læs mere

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler

Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Workshop og møderække: Ledelse af den koordinerende sagsbehandler Den tværsektorielle organisering og de ledelsesmæssige rammer er centrale for driften af den koordinerende sagsbehandlerfunktion. Rammevilkår,

Læs mere

Samarbejdsaftale om STU-elever

Samarbejdsaftale om STU-elever Samarbejdsaftale om STU-elever Mellem Social og Senior (Handicap og Psykiatri), Jobcenter Sønderborg, Børn og Familie (herunder og så Børn og Ungeteamet), UU-Sønderborg og Ungecenteret i Sønderborg. Gældende

Læs mere

NOTAT. Ressourceteams, netværksmøder og sparringsmøder. Baggrund for ressourceteams:

NOTAT. Ressourceteams, netværksmøder og sparringsmøder. Baggrund for ressourceteams: NOTAT Dato Børne- og Ungeforvaltningen Afdelingen for dagtilbud Ressourceteams, netværksmøder og sparringsmøder Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge www.koege.dk Baggrund for ressourceteams: I Dagtilbudsloven,

Læs mere

Uanmeldt tilsyn. Tre Birke. Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch. Joan Nørgaard. Mia Mortensen

Uanmeldt tilsyn. Tre Birke. Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch. Joan Nørgaard. Mia Mortensen TILSYNSENHEDEN HERNING KOMMUNE Uanmeldt tilsyn Handicap og Psykiatri Dato: 07.06.16 Tilbud: Adresse: Leder: Tilsynsførende: Tilsynsførende: Tre Birke Dueoddevej 9 Jørgen M. Bitsch Joan Nørgaard Mia Mortensen

Læs mere

Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund. Indflydelse på eget liv

Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund. Indflydelse på eget liv Oktober 2018 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer med lokale tilføjelser for Bostedet Hadsund Indflydelse på eget liv Side 2 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er

Læs mere

9 punkts plan til Afrapportering

9 punkts plan til Afrapportering 9 punkts plan til Afrapportering Punkt 1 Status på det overordnede arbejde med læreplaner Vi er blevet inspireret af Fremtidens dagtilbud og arbejder med aktivitetstemaer og dannelses temaer. Alle afdelinger

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark

Beskæftigelsesregion Syddanmark Beskæftigelsesregion Syddanmark Netværksmøde om implementering af føp/fleksreformen 13.dec. 2012 Beskæftigelsesregion Syddanmark Program for workshops 13.00-13.30: Drøftelse af opgaver og opmærksomhedspunkter

Læs mere

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Fanø Kommune

Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Fanø Kommune Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge i Fanø Kommune Indledning Fanø Kommunes Udviklingsplan for kvalitet i sagsbehandlingen af udsatte børn og unge, tager afsæt i analyser

Læs mere

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud

Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Retningslinjer for individuelle planer i Region Syddanmarks sociale tilbud Juni 2009 Regional udmøntning af Danske Regioners kvalitetsstandard 1.3 om individuelle planer Indhold Hvorfor denne pjece? 4

Læs mere

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR

Faglige pejlemærker. for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Faglige pejlemærker for den tidlige og forebyggende indsats i PPR Baggrund Som led i projektet Investering i den tidlige og forebyggende indsats i PPR er der udviklet faglige pejlemærker for den tidlige

Læs mere

Miniplenum Styrk samarbejdet i TRIO/MED

Miniplenum Styrk samarbejdet i TRIO/MED Miniplenum Styrk samarbejdet i TRIO/MED 1. Velkomst og præsentation af program 2. Status på arbejdsmiljøarbejdet i TRIO/MED 3. Tre opgavetyper 4. Inddragelse og handling 5. Afslutning Foto: Aalborghus

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle planer

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle planer Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle planer Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner i fællesskab. Alle

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for individuelle planer og status til den kommunale myndighed Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Læs mere

Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov

Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov Standarder for sagsbehandlingen i arbejdet med børn og unge med særlige behov Vedtaget af kommunalbestyrelsen den 15. december 2016 Bilag til Børne- og Ungepolitikken Indhold 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Indledning

Læs mere

Oversigt over anbefalinger fra auditrapport , samt Økoauditrapport a, b, c og d

Oversigt over anbefalinger fra auditrapport , samt Økoauditrapport a, b, c og d NOTAT Kontor Til: Socialtilsyn og national koordination Socialtilsynene Dato: Kontor for socialtilsyn og national koordination Sagsnr: 2016-9044 Hanne Sognstrup hso@socialstyrelsen.dk Oversigt over anbefalinger

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

En sammenhængende indsats kræver koordinering

En sammenhængende indsats kræver koordinering EN INTRODUKTION En sammenhængende indsats kræver koordinering Den koordinerende indsatsplan er et arbejdsredskab, der kan hjælpe med at koordinere og skabe sammenhæng i de forskellige sociale og sundhedsmæssige

Læs mere

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE

STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE STANDARDER FOR SAGSBEHANDLINGEN I ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken 2016-2020 Indhold Indledning... 2 Målgruppe... 2 Indsatser i daginstitutionerne

Læs mere

Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg

Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg 2 Indledning Lokal politik for samarbejde med pårørende i Bofællesskabet Langebjerg Denne politik er en lokal politik for samarbejde

Læs mere

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats.

Formålet er at se på sammenhænge mellem visiterede ydelser, metoder og indsats. Tilsyn Uanmeldt tilsyn 29. oktober 2014 Bostøtte korpset Leder Mette Raabjerg Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet 2014

Læs mere

Evaluering af organisering af rehabiliteringsteam Januar 2015

Evaluering af organisering af rehabiliteringsteam Januar 2015 Referencegruppe: Ledelse, medarbejdere og beboere. Mål 1: At der etableres 3 rehabiliteringsteams, hvor beboerne inddeles i henholdsvis rehabiliteringsteam 1, 2 og 3 med udgangspunktet i beboernes aktuelle

Læs mere

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune.

Hvad er projektets baggrund og idé? Indførelse af Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast-brande Kommune. Projektkontrakt Dato og versionsnr.: 3-2 juni 2015 Socialpsykiatrisk Center Syd Socialpsykiatrisk Center Nord Projekt: Åben dialog i socialpsykiatrien Ikast- Brande kommune 2015 Projektejer: Claus Hejlskov

Læs mere

Specialområde Autisme

Specialområde Autisme Specialområde Autisme Kildegade Samsøvej 33, 8382 Hinnerup Tlf. 7847 6500 sau@ps.rm.dk www.sau.rm.dk Afdeling/ydelse Kildegade Kildegade 23A 8700 Horsens 1. Lovgrundlag Lov om social service 107 2. Mål-

Læs mere

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Holstebro Kommune

Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Holstebro Kommune Side 1/7 Den Danske Kvalitetsmodel på det sociale område i Holstebro Kommune Fælles kommunal retningslinje for standarden 1.2 Indflydelse på eget liv Dansk kvalitetsmodel i Socialafdelingen Med udgangspunkt

Læs mere

Styrket samspil på det samlede børneområde

Styrket samspil på det samlede børneområde Styrket samspil på det samlede børneområde - procesplan Udarbejdet af: Carsten Salling Dato: 29-09-2010 Sagsnummer.: 00.15.00-A00-6-10 Version nr.: 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 1. FORMÅLET

Læs mere

Der foreligger et ydelseskatalog fra 2006. Fremadrettet har vi valgt at fokusere på en fyldest gørende service deklaration.

Der foreligger et ydelseskatalog fra 2006. Fremadrettet har vi valgt at fokusere på en fyldest gørende service deklaration. Ældre og handicap Handlingsplan efter tilsyn Efter hvert tilsyn skal institutionen udarbejde en handlingsplan indenfor en måned efter modtagelse af rapport. Hvis der modtages rapporter, hvor der peges

Læs mere

Midtvejsjustering Fremskudt sagsbehandling spor 5

Midtvejsjustering Fremskudt sagsbehandling spor 5 Midtvejsjustering Fremskudt sagsbehandling spor 5 Rudersdal Kommune I denne statusrapport afrapporteres aktiviteterne i forbindelse med midtvejsjusteringen i projektets spor 5 i Rudersdal Kommune. Den

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Juli 2016 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for individuelle planer og status til den kommunale myndighed Dansk kvalitetsmodel på det sociale

Læs mere

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP

SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP SERVICEDEKLARATION BOSTØTTEN - HANDICAP Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Bostøtten

Læs mere

Tilsyn Uanmeldt tilsyn. 5. december Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen

Tilsyn Uanmeldt tilsyn. 5. december Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen Tilsyn Uanmeldt tilsyn 5. december 2014 Hjemløseteamet Leder Tina Ladefoged Hansen Tilsynsførende Mia Gry Mortensen Tilsynsførende Hanne Vesterbæk Fogdal Tilsynsførende Pia Bjerring Strandbygaard Tilsynet

Læs mere

Manual til koncept for kvalitetsovervågning på trin 3 samt for kvalitetsforbedring på trin 4 for de organisatoriske

Manual til koncept for kvalitetsovervågning på trin 3 samt for kvalitetsforbedring på trin 4 for de organisatoriske Manual til koncept for kvalitetsovervågning på trin 3 samt for kvalitetsforbedring på trin 4 for de organisatoriske standarder Indledning I denne manual introduceres det koncept, som er udviklet til kvalitetsovervågning

Læs mere

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Køge Kommune. Rapport vedrørende observation af visitationsmøde. Juni

INDLEVELSE SKABER UDVIKLING. Køge Kommune. Rapport vedrørende observation af visitationsmøde. Juni INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Køge Kommune Rapport vedrørende observation af visitationsmøde Juni 2015 WWW.BDO.DK Indholdsfortegnelse 1 2 3 4 5 INDLEDNING... 3 BDO S VURDERING AF RETNINGSLINJER OG VISITATIONSUDVALGETS

Læs mere

Det gode samarbejde. Tæt på Familien 1. projektrunde, forår 2015 BBU BRØNSHØJ HUSUM VANLØSE AKUTINSTITUTIONEN FREDERIKSHOLM. Et projekt mellem:

Det gode samarbejde. Tæt på Familien 1. projektrunde, forår 2015 BBU BRØNSHØJ HUSUM VANLØSE AKUTINSTITUTIONEN FREDERIKSHOLM. Et projekt mellem: Det gode samarbejde Tæt på Familien 1. projektrunde, forår 2015 Et projekt mellem: BBU BRØNSHØJ HUSUM VANLØSE og AKUTINSTITUTIONEN FREDERIKSHOLM Indledning På baggrund af Socialforvaltningens omstilling

Læs mere

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens

Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens Februar 2018 Kvalitetsstandard for Hjælp, Omsorg eller Støtte samt optræning efter servicelovens 85 Indledning...2 Værdier for dit kommende samarbejde med Ballerup Kommune...2 Hvordan søger jeg?...2 Hvem

Læs mere

PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD

PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD PÆDAGOGISK TILSYN I DAGTILBUD Odense kommune har pligt til at føre tilsyn med dagpasningstilbudene i kommunen. Odense Kommune har valgt en tilsynsmodel, der indebærer ét årligt tilsynsdialogmøde med institutioner

Læs mere

Samarbejde på tværs der sikre en koordineret indsats

Samarbejde på tværs der sikre en koordineret indsats Samarbejde på tværs der sikre en koordineret indsats Fælles borger, fælles praksis v/ Anja U. Lindholst Hjerneskadekoordinator i Gribskov kommune VUM superbrugerseminar 7. maj 2014 Program Præsentation

Læs mere

Redskaber der kan kvalificere

Redskaber der kan kvalificere Redskaber der kan kvalificere At arbejde med dokumentation i en frivillig-kontekst Jes Jessen Kvalitets- og udviklingskonsulent Tænkning i oplægget Målgruppe: Dem, der planlægger dokumentationsindsats,

Læs mere

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen.

I dette notat beskrives visionerne, indholdet og centrale elementer i rehabiliteringsmodelen. Notat Vedrørende: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet version 2 Sagsnavn: Rehabiliteringsmodel på sundheds- og omsorgsområdet Sagsnummer: 27.00.00-G01-36-16 Skrevet af: Dorthe Høgh Hansen

Læs mere

samarbejde - fra principper til praksis

samarbejde - fra principper til praksis Det gode samarbejde - fra principper til praksis 1.udgave, september 2017 Om materialet Materialet er udarbejdet af Center for Fleksible Indsatser og Boformer med inddragelse af flere af BBU s myndighedsenheder.

Læs mere

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast)

STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE. Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) STANDARDER FOR ARBEJDET MED BØRN OG UNGE MED SÆRLIGE BEHOV DRAGØR KOMMUNE Bilag 1 til Børne- og Ungepolitikken (udkast) Revideret 2016 Indhold Indledning...2 Målgruppe...2 Indsatser på dagtilbudsområdet...3

Læs mere

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats

MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER. Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER I DAGINSTITUTIONER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats MINIGRUPPER Et tilbud til børn med behov for en særlig indsats Vi vil skubbe til grænserne for fællesskabet for vi vil

Læs mere

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde.

Guideline. for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde. Mål Myndighed Borger Udfører Guideline for hvordan vi styrker et fælles fokus på effekt og progression i vores samhandel på det specialiserede socialområde Opfølgning Indsats Det handler om borgeren, når

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (høretabsområdet)

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (høretabsområdet) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokal instruks for Standard 1.3 Individuelle Planer (høretabsområdet) Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske Regioner

Læs mere

Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand

Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand Vordingborg Kommunes årshjul for arbejdet med visitation til specialpædagogisk bistand Årshjul for arbejdet med visitation er et arbejdsredskab til brug for Vordingborg Kommunes skoler der beskriver arbejds-

Læs mere

Socialpsykiatrisk Boform Vestervang Lokal retningslinje for: Kommunikation

Socialpsykiatrisk Boform Vestervang Lokal retningslinje for: Kommunikation Socialpsykiatrisk Boform Vestervang Lokal retningslinje for: Kommunikation Side 2 Lokal Instruks for kommunikation Dokumentoverblik Standard: Kommunikation Dokumenttype: Lokal Instruks INDHOLD GÆLDENDE

Læs mere

Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner

Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner Socialforvaltningen NOTAT Projektbeskrivelse Socialrådgivere i daginstitutioner Baggrund for projektet Et af fokusområderne i SOF s strategi for udviklingen af arbejdet med udsatte børn, unge og deres

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor

Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 27. februar 2008 kl. 19.00 21.00 på Grethes kontor Formøde kl. 18.30 på Hans Jørgens kontor for de forældrevalgte repræsentanter. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Læs mere

KOMMISSORIUM. 3. Tirsdagsmødets formand (SSPK lederen) har ansvaret for at følge op på respektive analyser, navnelister mv.

KOMMISSORIUM. 3. Tirsdagsmødets formand (SSPK lederen) har ansvaret for at følge op på respektive analyser, navnelister mv. KOMMISSORIUM Tirsdagsmøder i det kriminalitetsforebyggende samarbejde U18 Formål: 1. Tirsdagsmøderne har til formål at opkvalificere kommunens indsats over for unge, som har begået kriminalitet eller er

Læs mere

Værd at vide om Åben Dialog til fagfolk

Værd at vide om Åben Dialog til fagfolk Værd at vide om Åben Dialog til fagfolk Videnscenter for Socialpsykiatri Indhold Denne pjece vil gøre dig lidt klogere på, hvad Åben Dialog er, hvordan det foregår, samt hvad borgeren og du som professionel

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen

Workshop vedrørende praktikplanen Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på Udførerområderne Slides kan findes på: Praktik.via.dk Socialrådgiveruddannelsen Aarhus

Læs mere

Børn og Unge i Furesø Kommune

Børn og Unge i Furesø Kommune Børn og Unge i Furesø Kommune Indsatsen for børn og unge med særlige behov - Den Sammenhængende Børne- og Unge Politik 1 Indledning Byrådet i Furesø Kommune ønsker, at det gode børne- og ungdomsliv i Furesø

Læs mere

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn

Vejledning til at afholde et panelmøde. Oktober Viden til gavn Vejledning til at afholde et panelmøde Oktober 2017 Viden til gavn Hvorfor afholde et panelmøde? Hvordan gør I? Et panelmøde giver jer viden om, på hvilke områder en afgrænset del af jeres faglige praksis

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Arbejdsgangsbeskrivelse TVÆRS ENHED

Arbejdsgangsbeskrivelse TVÆRS ENHED 2017 Arbejdsgangsbeskrivelse TVÆRS ENHED TVÆRS-strukturen består af fem organisatoriske enheder: TVÆRS ENHED, TVÆRS INSTITUTION, TVÆRS MYNDIGHED, TVÆRS DISTRIKT og TVÆRS CHEF. Formålet med TVÆRS-strukturen

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Individuelle planer

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Individuelle planer Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Individuelle planer Dokumenttype: Regional retningslinje med lokal tilføjelse Titel: Instruks for: - Hvordan det sikres, at de enkeltes ønsker, mål og behov indgår

Læs mere

Retningsgivende dokument. 1.1 Kommunikation. 1. Formål. 2. Anvendelsesområde. 3. Fremgangsmåde

Retningsgivende dokument. 1.1 Kommunikation. 1. Formål. 2. Anvendelsesområde. 3. Fremgangsmåde Retningsgivende dokument Godkendt af Forstander Peter Jørgensen 6. juni 2016 1.1 Kommunikation Udarbejdet af: Peter Jørgensen Marianne K. Bülow Dokumentbrugere: Ansatte på Stevnsfortet Gældende fra: 1.

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for indflydelse på eget liv

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Lokale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for indflydelse på eget liv Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Lokale retningslinjer for kvalitetsmodellens standard for indflydelse på eget liv Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og Danske

Læs mere

Stillingsbeskrivelse for lederteamet på Opholdsstedet Hedehuset

Stillingsbeskrivelse for lederteamet på Opholdsstedet Hedehuset FONDEN HEDEHUSET Socialøkonomisk Virksomhed 25-03-2019 Stillingsbeskrivelse for lederteamet på Opholdsstedet Hedehuset Stillingen som afdelingsleder bestrides af en dedikeret og erfaren person med mellemlang

Læs mere

Forandringsteori for.kommune i Projekt Forebyggelseskommuner

Forandringsteori for.kommune i Projekt Forebyggelseskommuner Forandringsteori for.kommune i Projekt Forebyggelseskommuner Formål 1. Underretning sikre at alle indkomne underretninger bliver sagsbehandlet ens og hurtigt på et højt fagligt niveau Aktiviteter Alle

Læs mere

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Vejledning i at holde netværksmøder - Til medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Høje-Taastrup Kommune Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Netværksmødet Denne vejledning er

Læs mere

Indholdsfortegnelse Bilag til Ydelsesmappe

Indholdsfortegnelse Bilag til Ydelsesmappe Indholdsfortegnelse Bilag til Ydelsesmappe Køreplan for indskrivningsmøde til intensivt tilbud 3-5 dage ugentlig... 2 Køreplan for spædbarnsterapi... 3 Behandlingsplan... 4 Rapport:... 5 Rapport spædbarnsterapi...

Læs mere

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion

Den koordinerende indsatsplan. - en introduktion Den koordinerende indsatsplan - en introduktion En god indsats kræver koordinering For borgere med både psykiske lidelser og et misbrug af alkohol og/eller stoffer (en dobbeltdiagnose) gælder, at regionen

Læs mere

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016

Børn og familie udførerområdet Aftalemål November 2016 Børn og familie udførerområdet Aftalemål 2017 November 2016 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede

Læs mere

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud

Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Resultatdokumentation og evaluering Håndbog for sociale tilbud Temamøde Socialstyrelsen, Odense 15. juni 2016 Mikkel Møldrup-Lakjer, Center for Data, Analyse og Metode Dagens program 1. Håndbogen i (videns-)kontekst

Læs mere

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS

BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION. Socialt Udviklingscenter SUS BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL TOVHOLDER- FUNKTION Socialt Udviklingscenter SUS TOVHOLDERFUNKTION (ET BILAG TIL SAMARBEJDSMODEL) Socialt Udviklingscenter SUS, 2014 Udarbejdet for Socialstyrelsen www.sus.dk

Læs mere

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet

Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Lundevej 18D - beskrivelse af Kollegiet Dag- og døgnafdelingen Lovgrundlag Kollegiet er opført jf. Lov om almene boliger 5 stk. 3. Det er Frederikssund kommune, der har anvisningsretten til lejlighederne.

Læs mere

Mål- og statuspapir for familieplads. Fælles arbejdspapir for forældre og pædagoger i familiepladsinstitutioner

Mål- og statuspapir for familieplads. Fælles arbejdspapir for forældre og pædagoger i familiepladsinstitutioner Mål- og statuspapir for familieplads Fælles arbejdspapir for forældre og pædagoger i familiepladsinstitutioner Barnets navn Barnets nærmeste familie: forældre / søskende Barnets øvrige netværk venner /

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Borgerrepræsentationens Sekretariat NOTAT 18. juni 2018 Bilag 2: Procesbeskrivelse og resultater fra undersøgelse af Økonomiforvaltningens københavnerdialog i 2017

Læs mere

Afholdelse af status- opfølgnings- og overleveringsmøder på børn, der har døgnophold i Specialcenter Rabu

Afholdelse af status- opfølgnings- og overleveringsmøder på børn, der har døgnophold i Specialcenter Rabu Postadresse Fyrparken 11. 6710 Esbjerg V Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 19. april 2013 Journal nr. Sagsbehandler Alice Øvlisen Brun Telefon direkte 23 27 96 86 E-mail albru@esbjergkommune.dk Afholdelse

Læs mere

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder

Udviklingsplan Overordnede mål, indsats- og fokusområder GENTOFTE KOMMUNE SOCIAL & HANDICAP DRIFT Udviklingsplan 2017 - Overordnede mål, indsats- og fokusområder Udviklingsplanen er det fælles styringsredskab i Social & Handicap Drift. Det rummer: 1. De tværgående

Læs mere

EN GOD HVERDAG MED ADHD

EN GOD HVERDAG MED ADHD EN GOD HVERDAG MED ADHD TILBUD OM RÅDGIVNING OG UNDERVISNING TIL FORÆLDRE, SOM HAR ET BARN MED ADHD. LÆRINGSCENTER BREJNING 01 Tilbud om rådgivning Har du et barn med ADHD og vil du gerne være bedre til

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune

Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Den danske kvalitetsmodel Brugerinddragelsesområdet i Viborg Kommune Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske Regioner

Læs mere

Dagsorden. Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup

Dagsorden. Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup Dagsorden Formelt tilsyn klubområ det, Slångerup Oplysninger og data fra kalenderår 2016 Dato for tilsyn Deltagere ved tilsynet Distriktsklubleder Rasmus, bestyrelsesmedlem afbud, TR/medarbejder repræsentant

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper

Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Kommunalt grundlag for lokale specialgrupper Ved spørgsmål kontakt Specialpædagogisk konsulent Kristina Wetche Nikolaisen krn@norddjurs.dk Tlf. 24 96 55 32 I Norddjurs Kommune vil vi arbejde målrettet

Læs mere

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015

Resultatdokumentation. Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Resultatdokumentation Infomøde for sociale tilbud 2. november 2015 Dagens oplæg roller, tilsyn og produkter Opgaven er klar men der er mange veje til målet Resultatdokumentation en væsentlig del af socialtilsynets

Læs mere

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107)

Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) Social og Sundhed Svinget 14 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Kvalitetsstandard for midlertidigt botilbud (Serviceloven 107) social@svendborg.dk www.svendborg.dk Indhold 1. Indledning... 1 2. Sagsbehandling...

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Kursus for ressourcepersoner Trin 3 og 4 Dias 1 Formålet med i dag Klæde jer på til at varetage opgaven som ressourcepersoner i forbindelse med kvalitetsovervågning

Læs mere

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole

Opfølgning på aftale mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Opfølgning på aftale 2010-12 mellem Randers Byråd og Bjerregrav Skole Evaluering af lærer-pædagogsamarbejdet Fra skoleaftalen 2010-2012, afsnit 4 Udviklingsmål for skolen er følgende initiativer og succeskriterier

Læs mere

Anmeldt tilsyn på Akutinstitutionen Frederiksholm, Københavns Kommune. Tirsdag den 1. december 2009 fra kl

Anmeldt tilsyn på Akutinstitutionen Frederiksholm, Københavns Kommune. Tirsdag den 1. december 2009 fra kl TILSYNSRAPPORT Anmeldt tilsyn på Akutinstitutionen Frederiksholm, Københavns Kommune Indledning Tirsdag den 1. december 2009 fra kl. 13.00 Vi har på vegne af Københavns Kommune aflagt tilsynsbesøg på Akutinstitutionen

Læs mere

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er:

2. Værdigrundlaget og den professionelle indsats Det fælles værdigrundlag for arbejdet med børn og unge i Gladsaxe Kommune er: Gladsaxe Kommune Familieafdelingen august 2006 Sammenhængende børnepolitik i Gladsaxe kommune 1. Indledning Gladsaxe Kommunes Sammenhængende børnepolitik 2007-2009 skal sikre sammenhæng i overgangene mellem

Læs mere