Som tilsynsførende myndighed behandler Viborg Byråd en indstilling, som er baseret på konstruerede og fiktive beløb og ikke reelle oplysninger.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Som tilsynsførende myndighed behandler Viborg Byråd en indstilling, som er baseret på konstruerede og fiktive beløb og ikke reelle oplysninger."

Transkript

1 Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv Aabenraa Ole Capion Set. Mathias Gade 53a 8800 Viborg t m ole.capion@hotmail.com Viborg, den 27. maj 2015 Vedr.: journal nr I fortsættelse af min tidligere henvendelse, jvf. ovennævnte j.nr. har Viborg Byråd den 20. maj 2015 behandlet en indstilling/ansøgning fra Boligselskabet Set. Jørgen om tilladelse til etablering og finansiering af et Plejehjem på Vestas grunden, (kopi af sagen med bilag er vedlagt) Efter Byrådets behandling har den samlede sag taget en alvorlig drejning og jeg skal derfor anmode Statsforvaltningen om, at behandle min henvendelse snarest. Som tilsynsførende myndighed behandler Viborg Byråd en indstilling, som er baseret på konstruerede og fiktive beløb og ikke reelle oplysninger. Indstillingen er ikke baseret på reelle kalkuler eller budgetter, men læner sig op af statistiker og lovgivningens maksimale prisniveau. Boligselskabet regner baglands - de går efter det maksimale og et underskud efterlades i kommunens og statens regnskab. For at pynte på økonomien er indstillingen nu baseret på 100 boligenheder mod 70 i den oprindelige plan, men selv med denne fordrejning af fakta overskrides den tilladte byggeudgift. Og i et forsøg på at få m2-prisen ned er tilslutningsafgiften fratrukket købsprisen på grundarealet og særskilt budgetteret. Det er overraskende, at der ikke i det første grund køb har været en uvildig vurdering af grundarealet, men ved det seneste tilkøb på 500 m2 har en ejendomsmægler vurderet m2-prisen til kr Altså en m2-pris som ligger væsentlig under venneprisen på kr , som Boligselskabet Set. Jørgen har betalt for grunden til Calum A/S i/i, Der er mange ubesvarede spørgsmål som Viborg Byrådet ikke ønsker at besvare og jeg anser derfor et alvorlig svigt i tilsynet. Der kalkuleres med grundudgift som ikke den realiserede pris Servieeaftale mangler Dokumentation for anlægs- og driftsbudgetter mangler CI?

2 Dokumentation for beregning af gennemsnits husleje på kr m2 mangler Anlægsbudget for serviceareal er baseret på skøn - og kan derfor ikke godkendes Kan Boligselskabet pålægge Viborg Kommune og Staten store ekstra udgifter fordi der købes et grundareal til en meget væsentlig og for høj m2-pris Grundpris. Grunden på er erhvervet til kr (kr pr m) af Calum A/S og nu tilkøbes yderligere 500m2 til kr (kr pr m) en samlet pris på kr Grundprisen i skema A svarer ikke til den reelle grundpris, idet prisen fordeles på antal bebygget/etage kvm. Grunden er købt til en væsentlig højre m2-pris end hvad grunde kan købes for andre steder i byen, selv i midtbyen er prisen lavere. Tilsvarende grundstørrelse kan erhverves for mellem kr. 11 og 17 mill. Udgiftsniveau Det er tankevækkende, at udgiftsniveauet den årlige driftsudgift på kr svarer til den årlige huslejeindtægten (kr x 100 lejemål) på kr dokumentation mangler på udgiften. Der henviser til bilag 3 - som blot er en statistik. Særskilt aftale om servicearealet. Det er meget normalt at man kender aftales præmisser og udgiftsniveau for service inden byggeriet igangsættes. Ellers udskrives en blanco check. Etablering af servicearealet og bygninger ikke med i anlægsudgiften. Anlægsbudgettet omhandler kun bygning af boliger. Hvis differencen tillægges plejecenter/servicearealet, bliver byggeret tilsvarende dyre og belaster serviceaftalen og dermed kommunens driftsbudget, man kan have mistanke om, at Boligselskabet forsøger at overføre merudgifter til Viborg Kommune og Staten! Boligselskabet har beregnet en foreløbig lejeudgift - hvor er beregningen Der mangler en kalkule for lejeudgiften og øvrige udgifter der fastlægger lejeniveauet. Indstillingen er baseret på lovgivningens maksimale udgiftsloft og ikke en egentlig kalkule. Der er ikke vedlagt et materiale som kan danne grundlaget for en beslutning. Hvad siger Landsbyggefonden til overprisen Er det en normal procedure at fonden bevilger lån på statistik og ikke konkrete kalkuler? ri T--t

3 Hvis nævnte indstilling er normal procedure for et boligselskabs ansøgning om offentlige midler må nogen se på fremgangsmåden, så beboere og skatteydere får mere for pengene. Det tangere boligselskabers misbrug af offentlige midler. Indstillingen er mangelfuld og burde ikke være godkendt af Byrådet. Det var ikke et enigt Byråd der stemte for, et medlem stemte imod. Med venlig hilsen Ole Cappion

4 Sagsfremstilling Vestas grunden og Plejehjem Byrådsmøde den 20. maj 2015 "Historik Byrådet traf på mødet den 27. februar 2013 (sag nr. 25) beslutning om at etablere et nyt plejecenter i "Viborg Baneby" (Vestas grunden mv.) på en del af Marsk Stigs Vej 4, Viborg, med Boligselskabet Set. Jørgen Viborg-Kjellerup som bygherre. Boligselskabet står således for opførelse og efterfølgende drift af plejecentret. Byrådet besluttede efterfølgende på mødet den 4. september 2013 (sag nr. 30) at godkende Boligselskabet Set. Jørgen, Viborgs køb af delnr. 2 af matr.nr. 65F Viborg Markjorder på m, at give tilsagn om ydelsesstøtte til Boligselskabet Set. Jørgen, Viborg til opførelse af 70 almene ældreboliger (plejeboliger) med en samlet fmansieringsberettiget anskaffelsessum på kr. inkl. moms, at give tilsagn om tilskud til etablering af de til plejeboligerne hørende servicearealer med en samlet anskaffelsessum på kr. inkl. moms at yde et grundkapitallån på kr., svarende til 10 % af anskaffelsessummen, at der til dækning af kommunens udlån til Landsbyggefonden indregnes en udlånsbevilling på kr. til kontoen "Boligselskabet Set. Jørgen, Plejecenter i Banebyen" med rådighedsbeløb i 2014, at der til dækning af Viborg Kommunes køb af servicearealer afsættes kr. i anlægsbudgettet for 2017, at Kommunen giver tilsagn om kommunal garanti for den lovbestemte del af lånet, og at godkende den foreløbige årlige leje på gennemsnitligt kr./m^. Efterfølgende bortfaldt tilsagnet (skema A), da Boligselskabet Set. Jørgen, Viborg ikke søgte om skema B indenfor den i loven fastsat frist på 9 måneder fra tilsagnet, jf 38 i støttebekendtgørelsen, som er ufravigelig. Byrådet godkendte på mødet den 8. oktober 2014 (sag nr. 1, budgetforlig), at plejecentret bliver udvidet fra 70 til 100 boliger med en forøgelse af grundkapitallånet på kr. i overslagsåret 2017.,^4 Ældre- og Sundhedsudvalget besluttede på mødet den 24. marts 2015 (sag nr. 3) at indstille til Byrådet, at supplere Kommunens areal i plejecentret med 1250 m^ til andre relaterede funktioner, som dagcenter, træning, hjemme- og sygepleje samt at der gives en anlægsudgiftsbevilling på kr. med rådighedsbeløb i H m

5 Skema A og anskaffelsessum Ved ansøgning modtaget den 30. januar 2015 og supplerende materiale modtaget den 1. april 2015 anmoder boligselskabet på vegne af afdeling 122 (boliger) og afdeling 124 (servicearealer) om tilsagn (skema A) til at opføre 100 ældreboliger med serviceareal samt supplerende kommunale arealer på Marsk Stigs Vej, Viborg til en anslået anskaffelsessum på henholdsvis kr. for boligerne og kr. for servicearealer inklusive de supplerende kommunale arealer til andre funktioner. Der kan maksimalt godkendes følgende anskaffelsessum: 7700 m^ bolig x kr./m^ (den lovbestemte udgiftsramme for almene boliger) = kr. Bygherren har afsat kr. til indeksering af entreprisesummen udover fastprisperioden, som kan medtages i anskaffelsessummen udover maksimumsbeløbet. Projektet holder sig præcist på den maksimalt tilladte anskaffelsessum med kr. ( kr kr.), når indeksering af entreprisesummen fratrækkes den samlede anskaffelsessum. Endelig godkendelse af anskaffelsessummen gives efter afholdt licitation ved skema B. Anskaffelsessummens fordeling fremgår af bilag nr. 1 (udskrift fra indberetningssystemet BOSSINF). Projektbeskrivelse Plejecentret, inklusive de supplerende kommunale arealer, forventes at blive på i alt m^. Plejecentret forudsættes indrettet med levebo-miljøer, hvor boligerne bliver 2 værelses og på ca. 77 m^ inkl. andel af fællesarealer, svarende til i alt 7700 m^ dertil opføres 1200 m^ serviceareal, samt yderligere 1245 m^ supplerende kommunalt areal. Byrådet behandler Viborg Kommunes arkitekturpolitik på mødet den 28. april Hvis arkitekturpolitikken bliver vedtaget af byrådet, vil projektet blive omfattet af denne. I den kommende projektering og inden godkendelse af skema B skal boligselskabet være i dialog med forvaltningen vedrørende udformning og størrelse af plejeboligerne og servicearealerne m.m., proces og tidsplan jf Byrådets beslutning af 27. febmar 2013 (sag 25) og byggetilladelse. Boligselskabet forventer at plejecentret skal opføres i op til 4 etager, hvilket dog vil kræve en dispensation fra lokalplan henhold til lokalplanen skal nybyggeri opføres som lavenergibebyggelse, og bygherreren har i ansøgningen oplyst, at byggeriet opføres som lavenergiklasse 2015, hvilket i øjeblikket opfylder betingelserne for lavenergibyggeri i bygningsreglement Disponeringsplanen fremgår af bilag nr. 2.

6 Der skal indgås en særskilt aftale mellem parterne om servicearealernes opførelse og finansiering samt udarbejdes og tinglyses vedtægter for ejerforeningen om drift, fordeling af fællesudgifter, pedel, forsikring, renovation m.m., jf. ejerlejlighedslovens 7. Støttetilsagn Når Byrådet, på baggrund af økonomien i skema A, har meddelt tilsagn, kan der opnås statsstøtte til byggeriet, og projektet vil blive detailprojekteret med henblik på udsendelse af bygge- og anlægsarbejderne i udbud. Styregruppen har endnu ikke besluttet udbudsformen for byggeriet, hvor både udgiften til teknisk rådgivning og anlægsarbejdet er over EU tærskelværdien. Boligselskabet har ud fra byggesagens størrelse, karakter og kompleksitet vurderet, at der ikke er grundlag for et samlet udbud eller en partneringsaftale. Finansiering Det kommunale grundkapital lån for boligerne (udlån til Landsbyggefonden) udgør kr., idet grundkapital lånet beregnes af anskaffelsessummen inkl. indeksering af fastprisperioden. Anskaffelsessummen finansieres (afrundet) således: 2% beboerindskud kr. 10 % kommunal grundkapital kr. 88% realkreditlån kr. Samlet anskaffelsessum inkl. moms kr. Der er tidligere (den 4. september 2013, sag nr. 30) bevilliget kr. til et grundkapitallån til plejeboliger i Banebyen, og i budgettet for er der afsat kr. i 2017 til grundkapital lån ligeledes til plejeboliger i Banebyen. Forvaltningen forslår, at disse bliver fremrykket til Finansiering af grundkapitallånet: kommunal grundkapital kr. - kommunal grundkapital bevilget i kr. Manglende bevilling kr. - rådighedsbeløb afsat i 2017 i budget kr. Manglende finansiering kr. Differencen til grundkapital lånet på kr. forslås finansieret af kassebeholdningen i :D Kommunale servicearealer ::H m \ ri 3^

7 Udover finansiering af grundkapitallånet kommer etableringsudgiften til servicearealer og supplerende kommunale arealer, som overdrages til Viborg Kommune for anlægssummen, når byggeriet er afsluttet i 2017, idet Kommunen ville være deponeringspligtig, hvis den i stedet valgte at indgå en lejeaftale. Anskaffelsessummen for servicearealer og supplerende kommunale arealer er anslået til kr. inkl. moms og finansieres fuldt ud af Kommunen, dog med fradrag af et servicearealtilskud fra staten på kr. pr. bolig, som udbetales efter indberetning af skema C. Anskaffelsessum inkl. moms Fradrag af moms f radrag af serviceareakilskud (100*40.000) Nettoudgift ekskl. moms kr kr. 4.QQQ.000 kr kr. Viborg Kommunes nettoudgift på kr. afsættes på anlægsbudgettet for 2017, jf. sag nr. 32 fra møde i Økonomi og Erhvervsudvalget den 15. april Det bemærkes, at der er tale om en skønnet udgift, idet størrelsen og indretningen af servicearealerne først kan fastlægges i forbindelse med projekteringen. Krav i henhold til støttebekendtgørelsen Bekendtgørelse om støtte til almene boliger stiller flere krav til projektet, som Byrådet skal påse. Kravene og forvaltningens bemærkninger hertil fremgår af bilag nr. 3. I bilaget henvises til bilag nr. 4, uddrag af husleje- og udgiftsstatistik 2013 fra Landsbyggefonden. Huslejen for boligerne før driftsudgifter udgør ifølge skema A kr./m, svarende til kr. pr. måned. Køb af suppleringsjord ri På grund af udvidelsen af plejecentret fra 70 til 100 boliger med tilhørende serviceareal har Boligselskabets bestyrelse den 21. januar 2015 godkendt køb af et jordstykke fra ejer Mogens Christensen, svarende til godt 500 m byggeret til en pris på kr. Arealet udgør del af ejendommen matr.nr. 65q, Viborg Markjorder. Til brug for tilsynsmyndighedens godkendelse af handlen er forevist udkast til købsaftale, som er betinget af Viborg Kommunes godkendelse af handlen samt af endelig udstykning. Forvaltningen kan konstatere, at prisen er oplyst til at svare fil den oprindelige pris for det første jordkøb, og at den samlede grundpris pr. kvadratmeter byggeret (2.500 kr.) ikke vil blive højere end forudsat i den oprindelige anlægsramme, samt at prisen svarer til den af EDC/Svend Døssing den 20. marts 2015 afgivne valuarvurdering af grunden ved en størrelse på 500 m^. Vurderingen forudsætter, at der kan opnås en bebyggelsesprocent på ca. 100 med en byggeret på 500 m~ i fire etager til 11; -I

8 boligformål. Under henvisning til disse oplysninger har forvaltningen ingen bemærkninger til handlen. Kommunegaranti Det er en betingelse for tilsagnet, at Kommunen garanterer for den del af lånet, som på tidspunktet for lånets optagelse ligger ud over 60 % af ejendommens værdi. Garantikravet kan dog ikke opgøres, før byggeriet er opført og skema C godkendes. Långiver fastlægger derfor efter projekteringen ejendommens værdi på basis af en rentabilitetsberegning, således at markedsværdien lægges til grund for beregningen af en foreløbig kommunal garanti, som revurderes, når byggeriet er opført. Udviklings- og forsøgsbyggeri Projektet har modtaget en bevilling fra Ministeriet for by, bolig og landdistrikter til udvikling og 1:1 afprøvning af fleksible plejeboliger som forsøgsbyggeri. Forsøgsbyggeriet fokuserer på 3 faser Bilag at dokumentere processen der går forud for og bestemmer hvilke fleksible løsninger, der skal udvikles og gennemføres for plejecentret. at anvise løsninger på fleksible plejeboliger at dokumentere afprøvning af fleksible løsninger" 1. Anskaffelsessum /152. Illustrationsplan /153. Krav i støttebekendt^ørelsenl33871/154. Uddrag af "Husleje- og udgiftsstatistik 2013". Landsbyggefonden /15 Indstilling Direktøren for Job & Velfærd foreslår, at Ældre- og Sundhedsudvalget indstiller til Byrådet, at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 26 godkender Boligselskabet Set. Jørgen, Viborgs køb af suppleringsareal, del af matr.nr. 65q, Viborg Markjorder, til kr. inkl. moms, at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 26 godkender, at servicearealerne efter opførelsen overdrages til Viborg Kommune for anlægssummen med fradrag af servicearealtilskud fra staten på kr. ul H at ovenstående godkendelser gives under forudsætning af, ni

9 at der opnås de nødvendige dispensationer fra lokalplan 425 til projektets gennemførelse, at der indgås skriftlig aftale om opførelse og finansiering af servicearealerne mellem Boligselskabet og Viborg Kommune, og at der i medfør af ejerlejlighedslovens 7 udarbejdes individuelle vedtægter for ejerforeningen. at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 115, stk. l,nr. 1, på statens vegne giver tilsagn om ydelsesstøtte til Boligselskabet Set. Jørgen, Viborg til opførelse af 100 almene ældreboliger (plejeboliger) i afdeling 122 beliggende ved Marsk Stigs Vej i Viborg (skema A) - med en samlet finansieringsberettiget anskaffelsessum på kr. inkl. moms, at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 140 på statens vegne giver tilsagn om tilskud til etablering af det til ældreboligerne hørende servicearealer med en samlet anskaffelsessum på kr. inkl. moms, at Kommunen til Landsbyggefonden yder et grundkapital lån på kr., svarende til 10 % af anskaffelsessummen, at der til dækning af den resterende del af kommunens udlån til Landsbyggefonden gives en forhøjelse af udlånsbevillingen til kontoen "Boligselskabet Set. Jørgen, Viborg - plejecenter i Banebyen" med kr. med rådighedsbeløb i 2015, og at udgiften på kr. i 2015 finansieres af kassebeholdningen, idet de kr., der til formålet er afsat i budgetoverslagsåret 2017 samtidig fjernes i forbindelse med den igangværende budgetlægning for at Kommunen giver tilsagn om kommunal garanti for den lovbestemte del af lånet, og at den foreløbige åriige leje på gennemsnitligt kr./m^ jf. bilag nr. 3, godkendes. Beslutning i Ældre- og Sundhedsudvalget den Ældre- og Sundhedsudvalget indstiller til Byrådet, D at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 26 godkender Boligselskabet Set. Jørgen, Viborgs køb af suppleringsareal, del af matr.nr. 65q, Viborg Markjorder, til kr. inkl. moms,...

10 at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 26 godkender, at servicearealerne efter opførelsen overdrages til Viborg Kommune for anlægssummen med fradrag af servicearealtilskud fra staten på kr. at ovenstående godkendelser gives under forudsætning af, at der opnås de nødvendige dispensationer fra lokalplan 425 til projektets gennemførelse, at der indgås skriftlig aftale om opførelse og finansiering af servicearealerne mellem Boligselskabet og Viborg Kommune, og at der i medfør af ejerlejlighedslovens 7 udarbejdes individuelle vedtægter for ejerforeningen. at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 115. stk. l,nr. 1, på statens vegne giver tilsagn om ydelsesstøtte til Boligselskabet Set. Jørgen, Viborg til opførelse af 100 almene ældreboliger (plejeboliger) i afdeling 122 beliggende ved Marsk Stigs Vej i Viborg (skema A) - med en samlet fmansieringsberettiget anskaffelsessum på kr. inkl. moms, at Viborg Kommune som tilsynsmyndighed i medfør af almenboliglovens 140 på statens vegne giver tilsagn om tilskud til etablering af det til ældreboligerne hørende servicearealer med en samlet anskaffelsessum på kr. inkl. moms, at Kommunen til Landsbyggefonden yder et grundkapital lån på kr., svarende til 10 % af anskaffelsessummen, at der til dækning af den resterende del af kommunens udlån til Landsbyggefonden gives en forhøjelse af udlånsbevillingen til kontoen "Boligselskabet Set. Jørgen, Viborg - plejecenter i Banebyen" med kr. med rådighedsbeløb i 2015, og at udgiften på kr. i 2015 finansieres af kassebeholdningen, idet de kr., der til formålet er afsat i budgetoverslagsåret 2017 samtidig fjernes i forbindelse med den igangværende budgetlægning for at Kommunen giver tilsagn om kommunal garanti for den lovbestemte del af lånet, og ^ at den foreløbige årlige leje på gennemsnitligt kr./m^ jf. bilag nr. 3, godkendes. Beslutning i Økonomi- og Erhvervsudvalget den Økonomi- og Erhvervsudvalget anbefaler indstillingen fra Ældre- og Sundhedsudvalget. Beslutning i Byrådet den D

11 Indstillingen fra Ældre- og Sundhedsudvalget godkendes. Britta Leth stemmer imod og ønsker følgende tilføjet referatet: "Jeg finder anskaffelsessummen for høj, idet der er betalt kr. pr. kvm. for jordarealet til plejehjemsboligeme. Viborg Kommune har selv købt til kr. pr. kvm. i området, og af sagen fremgår det, at der er købt yderligere 500 kvm., som er købt til en pris på kr. pr. kvm. Anskaffelsessummen bliver her kr. pr. bebygget kvm. Denne høje kvm. pris betyder, at pensionisterne hver eneste måned i mange år fremover kommer til at betale en højere husleje, og at Viborg Kommunes og Statens udgifter til boligydelse bliver en væsentligt større udgift mange år frem. Jeg mener, at vi bør være meget mere omkostningsbevidste ved plejehjemsbyggerier, så der sikres gode boligforhold for pensionisterne til markedspriser." r4

12 HUSLEJE- OG UDGIFTSSTATISTIK B. ÆLDREBOLIGER Hele landet Hovedstaden Boliger Husleje Husleje Boliger Husleje Husleje Stigning Stigning 1/ / ,1 % ,2 % ,1 % ,0 % ,0 % ,7 % ,2 % ,1 % ,7 % ,5 % Samlet ,9 % ,7 % Sjælland Syddanmark Boliger 1/ Husleje 2012 Husleje 2013 Stigning Boliger 1/ Husleje 2012 Husleje 2013 Stigning ,5 % ,7 % ,0 % ,3 % ,3 % ,4 % ,4 % ,3 % ,0 % ,7 % Samlet ,7 % ,9 % Midtjylland Nordjylland Boliger Husleje Husleje Boliger Husleje Husleje Stigning Stigning 1/ / ,8 % ,9 % ,2 % ,2 % ,6 % ,0 % ,1 % ,0 % ,4 % ,7 % Samlet ,0 % ,1 % Den var der i alt almene ældreboliger i Danmark. Statistikkens boliger udgør 79,5 % af de samlede ældreboliger. X. SIDE 15 56

13 VIBORG KOMMUNE Byggeri Dato: Sagsnr.: 15/3764 Sagsbehandler: vpevg Bilag 3 Krav i støttebekendtgørelsen til skema A Særlige vilkår, 18, stk. 2 Hvis Viborg Kommunes arkitekturpolitik bliver vedtaget af byrådet på mødet den 28. april 2015, skal Boligselskabet sikre, at byggeriet screenes i henhold til Arkitekturpolitik. Udbud, 19 Styregruppen har ikke besluttet udbudsformen for byggeriet, hvor både udgiften til teknisk rådgivning og anlægsarbejdet er over EU tærskelværdien. Boligselskabet har ud fra byggesagens størrelse, karakter og kompleksitet vurderet, at der ikke er grundlag for et samlet udbud eller en partneringsaftale. Planforhold, 20 Projektet er omfattet af lokalplan nr. 425, Område til boligområde, liberalt erhverv og almen service ved Marsk Stigs Vej i Viborg, delmåde I og II (Boligområde, liberalt erhverv samt almen service). Projektet er overordnet i overensstemmelse med lokalplanen. Ejerforhold til grunden, 22 Tilsagnsmodtageren, afdeling 122 og 124, skal senest ved byggeriets påbegyndelse (skema B) have tinglyst endelig adkomst på ejendommen. Driftsbudget og Husleje, 23 Boligselskabet har på baggrund af anskaffelsessummen og driftsøkonomi beregnet en foreløbig leje ved skema A. For første hele budgetår udgør driftsudgiften kr., svarende til en gennemsnitlig årlig nettoleje for boligerne på 1057 kr./m^. Huslejen fordeler sig således på de enkelte boliger: Lejlighedstype Antal Størrelse Leje pr. måned 2 værelses m kr. Landsbyggefonden har i maj 2014 udgivet: "Statistik, Husleje- og udgiftsstatistik 2013". I denne publikation findes en oversigt over den årlige m^ husleje opgjort efter afdelingstyper, ibrugtagelsesår og regioner. Bilag nr. 4, viser oversigten for ældreboliger. H H

14 c;

15 Anlægsøkonomi (fortsætter på næste side) Alle beløb i mio. kr. med 3 decimaler og inkl. moms, hvor intet andet er anført r- Gmndudgifter Grundkøbesum 20,494 Skema A Skema B Skema C Kr7m' K900 Kaoo oaoo Ekstraordinære udgifter til fundering og fomrening K901 0,000 KS01 noi am 0 Tilslutningsafgifter 1(902 8,359 KSQ? Grundudgifter i alt (I) 28,853 xm on r- Enirepnseudgifter Entreprisesum Skema A Skema B Skema C ^.Im^ KS20 neo 114,730 * Byghen-eleverancer KttI 1,600 Ka?7 c»r 208 Afsat til udtørring KaZ2 0,574 KS07 tm 75 Afsat til ekstraordinære vinterforanstaltninger Km 1,033 K923 KOi am 134 Afsat til indeksering af entreprisesum udover fastprisperioden 1,238 K924 KBM QIM 161 Afsat til mindre reguleringer og uforudsigelige udgifter KS K92S Kg» KBK 671 Entrepriseudgifter i alt (II) 124,339 KB» n» " p Omkostninger Al teknisk rådgivning K»4I Skema A Skema B Skema C Krim^ KM1 K»4I GM1 8, Byggesagshonorar 3,916 KM2 KWJ GM2 509 Bestyrelsesudgifter KM3 0,139 KM3 KB43 QM3 18 Udlejningsudgifter KBM KB44 KM4 8 Udgifter til byggeadministration 1,050 K946 KMS OMS 136 Stiftelsesprovision 2,450 lotr m j 318 Byggelånsrenter KM«4.S17 KM KMS OMI 626 Ejendomsskatter og liggeomkostninger KBM 0,394 KS«KMB QMS 51 Øvrige finansielle udgifter MM«0,312 KS4e KM«GMS 41 Omkostninger i alt (III) KMO 21,727»40 KMO QMO ri H Formular B Side 6

16 Anlægsøkonomi (fortsat fra forrige side) Alle beløb i mlo. kr. med 3 decimaler og inkl. moms, hvor intet andet er anført r4 Gebyrer til offentlige myndigheder Bidrag til Byggeskadefonden Vurdering af bebyggelsen Statens promillegebyr Støttesagsgebyr til kommunen 5-års eftersyn (gælder kun renoverede ungdomsboliger med tilsagn før ) Skema A Skema B Skema C 1,775 0,000 0,353 0,444 Kr./m^ Byggetilladelse og andre gebyrer 0,000 Gebyrer i alt (IV) 2, P Driftsresultat i byggepenoden Lejeindtægter i byggeperioden Driftsudgifter i byggeperioden ran) ran Skema A Skema B Skema C Kr./m^ ram raro Gsro o.ooo 0 O.OOO ton rars OBTS 0 Driftsresultat i byggeperioden (V) 0,000 KKD - 0 Tilskud Tilskud Skema A Skema B Skema C 0,000 Kr./m2 Anskaffelsessum Samlet anskaffelsessum ekskl. tilskud Skema A Skema B Skema C 177, : H Formular B Side 7

Socialudvalget

Socialudvalget Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup afdeling 122 - ansøgning om tilsagn til opførelse af 70 ældreboliger med servicearealer, Marsk Stigs Vej, Viborg (Skema A) Sagsnr.: 13/55764 Sagsansvarlig:

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID *!"#$#"%&'(*(&*' /0 1!2 +,-$#.#"%&'(*(&*' 3#$45$6,"#2,#2 #$, Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson F1030 Navn F1031 F1032 Telefon 78*9*0'7 #$:;5$6,"#2,#2

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &!"#$#"%&'(&(*&+ 21 3456.78456(9.:#$5,-.$#/#"%&0(*(*&1 ;#946 002+&+2 Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson F1030 Navn F1031 F1032 Telefon E-mail-adresse 10. Familieboliger

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2011 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner

Bilag. Region Midtjylland. Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Region Midtjylland Orientering om formandens godkendelse af ansøgninger fra Vejle Amt og Århus Amt om økonomiske dispositioner Bilag til Underudvalget vedr. generelle sager møde den 15. august 2006 Punkt

Læs mere

Vedlagt fremsendes hermed supplerende materiale vedr. min henvendelse til Statsforvaltningen i ovennævnte klagesag.

Vedlagt fremsendes hermed supplerende materiale vedr. min henvendelse til Statsforvaltningen i ovennævnte klagesag. Statsforvaltningen Tilsynet Storetorv 10 6200 Aabenraa Ole Capion Set. Mathias Gade 53a 8800 Viborg t 29295277 m ole.capion@hotmail.com Viborg, den 2. maj 2015 Vedr.: journal nr. 2015-13324 Til rette vedkommende

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet Sct. Jørgen - ansøgning om tilsagn til opførelse af 3. etape af kollegiet Camp Logos på Viborg Kaserne (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og

Læs mere

Birkebo III Skema A ansøgning

Birkebo III Skema A ansøgning 1 Nr. : Birkebo III Skema A ansøgning Åben sag Sagsnr.: Sagen afgøres i: Bilag: 11/26885 Byrådet Udskrift af E-mail fra Arup og Hvidt - Birkebo III -Skema A -ansøgning maj 2015 Birkebo III Skema A ansøgning

Læs mere

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet

Plandokumentation Plandokumentationen for byggesagen er opmålinger udarbejdet af Landmålerfirmaet Frederiksberg Kommune Bygge, Plan og Miljø, Byggeri og Arkitektur By- og Miljøområdet Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg C Frederiksberg Forenede Boligselskaber, Betty Nansens Allé 57-61

Læs mere

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE

BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE BILAG 1: FORTROLIGT PROJEKTER UDVALGT I DIALOGBASERET KONKURRENCE INDHOLD: PLACERING OG BAGGRUND S. 2-3 FALKEVEJ S. 4-5 LERSØ PARKALLÉ S. 6-7 ØKONOMI OG STATUS FOR UDMØNTNING S. 8 1 PLACERING FALKEVEJ

Læs mere

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune

Ældrebolighandlingsplan. Norddjurs Kommune Ældrebolighandlingsplan Norddjurs Kommune 1. februar 2008 Indledning I forbindelse med vedtagelsen af budgettet for 2007 blev det besluttet, at der skal udarbejdes et forslag til en ældrebolighandlingsplan

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge, Plan og Miljøafdelingen By og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg 12. oktober 2015 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013

STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler.

Dette notat indeholder alene reglerne for selve støtten og forholder sig ikke til de bygningstekniske regler. NOTAT Dato Borgmestersekretariatet Notat til Økonomiudvalget om regler for opførelse og finansiering af almene boliger/støttet byggeri Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Økonomiudvalget har bedt om at få udarbejdet

Læs mere

NOTAT. Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum, skema B. Allerød Kommune. Baggrund.

NOTAT. Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum, skema B. Allerød Kommune. Baggrund. NOTAT Allerød Kommune Sekretariatet Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Notat om opførelse af 60 almene plejeboliger på Poppelvej den endelige anskaffelsessum,

Læs mere

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. april 2008 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Om- og tilbygning af Statsbos plejehjem Kløvervangen til 69 moderne plejeboliger

Læs mere

OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE

OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE NOTAT 13. AUGUST 2018 JOURNALNUMMER SKREVET AF FLEMMING ANDERSEN OPFØRELSE AF PLEJEBOLIGER I STORE HEDDINGE Stevns Ejendomme har i forbindelse med udarbejdelse af økonomi på etableringen af plejecenterprojektet

Læs mere

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Modernisering af den Selvejende Institution, Plejehjemmet Kløvervangen.

Læs mere

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer.

Bebyggelsen er nedslidt og der er byggetekniske skader, utidssvarende boliger og nedslidte friarealer. Punkt 13. Himmerland Boligforening - Sallingsundvej (afd. 19) og Tambosundvej (afd. 22) - 395 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel - Godkendelse inden byggestart

Læs mere

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558.

Magistraten. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 18.11.2013. Punkt 5. 2013-8558. Punkt 5. Aalborg Kommune - Ældre og Handicapforvaltningen - Storemosevej - Hammer Bakker - Ansøgning om støtte til etablering af 5 almene ældreboliger med serviceareal - Udslusningsboliger (skema A). 2013-8558.

Læs mere

Bilag 6c - Anlægsudgifter

Bilag 6c - Anlægsudgifter Bilag 6c - Anlægsudgifter Dette notat omhandler en opgørelse af forventede anlægsudgifter ved gennemførelse af de fire forskellige handleplaner i Plejeboligstrategien. Anlægsudgifterne opdeles i forhold

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-socialudvalg-2004.12.07.htm. Dato. 7. december 2004. Tid 17:30. Sted. Mødelokale 8 NB. Page 1 of 6 Referat Socialudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 7. december 2004 17:30 Mødelokale 8 NB. Fraværende Til stede Ole Jørgensen med afbud Indholdsfortegnelse 1. Høring vedrørende praksisplan

Læs mere

Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen

Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen Punkt 4. Godkendelse af skema B for 131 almene familieboliger for Boligselskabet Nordjylland afd. 74, Sohngårdsholmsvej - Parkbyen 2018-003525 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at godkender projekt

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget

Social- og Sundhedsudvalget Dagsorden 21-06-2011 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 16:55 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut

Læs mere

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F.

Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Dato 7. april 2015 Dok.nr. 43742-15 Sagsnr. 15-3813 Ref. Arnfred Bjerg Dokumentet er ajourført den 19. maj 2015 med yderligere alternativer Senarie D. E. og F. Økonomiberegning for opførelse af 30 almene

Læs mere

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården.

Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune Rådhuset 2000 Frederiksberg Østerbro, den 8. maj 2019 Ansøgning om skema-a godkendelse for nybyggeri af Ingeborggården. Frederiksberg Kommune opfører 200 nye plejeboliger med et bruttoareal

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 11. december 23 via Magistraten Tlf. nr.: 8949 3534 Jour. nr.: 82.6.17M1/2/6511

Læs mere

BILAG 1: FASTE BATTERI

BILAG 1: FASTE BATTERI BILAG 1: FASTE BATTERI ALMENE UNDGDOMSBOLIGER I EN BLANDET BEBYGGELSE INDHOLD: PLACERING I BYEN OG BAGGRUND S. 2-3 PROJEKTBESKRIVELSE BYGGEFELT J S. 4-5 ALMENE UNGDOMSBOLIGER ØKONOMI S. 6 1 PLACERING I

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 8100 Århus C ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 3. Afdeling Sundhed og Omsorg - Rådhuset - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. juli 24 via Magistraten Tlf. nr.:894 6662 Jour. nr.:m3/22/532-22 Ref.: Jesper Dahlsen-Jensen

Læs mere

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune

Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Kommune Boligselskabet VIBORG - ansøgning om tilsagn til opførelse af 30 familieboliger, Søndersøparken, punkthus 2 (skema A) - Viborg Byråd har i brev af 2. november 2006 meddelt følgende: Kvote og kommunal grundkapital

Læs mere

TILSYNET MED STØTTET BYGGERI

TILSYNET MED STØTTET BYGGERI - 1 - EJENDOMSFORVALTNINGEN TILSYNET MED STØTTET BYGGERI Notat Til: Byrådet Dato: 25. juni 2004 Emne.: Nøgletal for alment byggeri med tilsagn i 1999-2002 Notatet omhandler en sammenligning af nøgletal

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg

Notat. Teknik & Miljø Økonomi & Personale. Vejledning ift. Alment Nybyggeri. Torvegade 74, 6700 Esbjerg Torvegade 74, 6700 Esbjerg Dato 24. oktober 2016 Sagsbehandler Charlotte Snedker Poulsen Mobilnummer 21 53 36 50 E-mail csp@esbjergkommune.dk Notat Vejledning ift. Alment Nybyggeri Indhold Grundkapital:...2

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008.

Indstilling. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen. Den 2. december 2008. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Social- og Beskæftigelsesforvaltningen Den 2. december 2008 Anlægsbevilling til indledende arbejder i forbindelse med opførelse af kommunalt bofællesskab til

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010

STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JANUAR 2010 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2006.09.12.htm Page 1 of 10 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 12. september 2006 Tidspunkter 11:00-12:00 Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Tommy Thomsen med afbud Page

Læs mere

35. Universitetsnære ungdomsboliger. 50. Servicearealer

35. Universitetsnære ungdomsboliger. 50. Servicearealer ,! " # $ % $ # & ' ( ) + ) ', -.! / 0 % $ 1 $ # & ' ( ) + ) ', - ( 2 3 " 4! $ % / Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 5 6 % 7 / # 7 4 " 8 " " 9 :

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID *! " # $ # " % & ' ( ' ( & * +, -. $ # / # " % & ' ( ' ( & * + 0 1 2! 3 # $ - Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 4 5 $ 6 - " 6 3! 7!! 8 9 $ - 5!

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &! " # $ # " % & ' ( * ( * & +, -. $ # / # " % & ' ( * ( * & + 0 1 2! 3 # $ - Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon F1030 4 5 $ 6 - " 6 3! 7!! 8 9 $ - 5!

Læs mere

Hovedprojektets BOSSID

Hovedprojektets BOSSID &! " # $ # " % & ' ( * ( + &, -. / $ # 0 # " % & ' ( * ( + &, 1 2 3! 4 # $. Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn Telefon 5 # $ 6 7 $ 8. " # 4. # 4 9 ' & : & 2, 9

Læs mere

Indstilling. Århus Gymnastik- og Motorikhal i Vejlby yderligere anlægstilskud og midlertidig kommunegaranti. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter

Indstilling. Århus Gymnastik- og Motorikhal i Vejlby yderligere anlægstilskud og midlertidig kommunegaranti. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 11.1.2010 Århus Gymnastik- og Motorikhal i Vejlby yderligere anlægstilskud og midlertidig kommunegaranti Århus Kommune Sport & Fritid

Læs mere

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej

Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 16. marts 2017 Etablering af 12 almene handicapboliger på Egebæksvej 1. Resume Byrådet godkendte på sit møde den 13.

Læs mere

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst.

Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 10. april 2015 Anlægsbevilling til om- og tilbygning af Tingagergården i Tilst. Anlægsbevilling

Læs mere

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A).

Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). Punkt 21. Boligselskabet NordBo Stormgade og Nyhavnsgade Ansøgning om støtte til opførelse af 31 almene familieboliger og 100 almene ungdomsboliger (skema A). 2012-43871. By- og Landskabsudvalget indstiller,

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 13-6-217 Udskrevet: 15-6-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 4 Bornholm Kontaktperson

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Historik, skema A Byrådet godkendte på mødet den 22. december 2010 (sag

Læs mere

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal

FYNBOHUS. Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger. Økonomiske nøgletal FYNBOHUS Ombygning / nybyggeri af institution til 2-rums boliger Økonomiske nøgletal Beregningerne er med udgangspunkt i etablering af en almen afdeling efter reglenerne i "Bekendtgørelsen om støtte til

Læs mere

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750

Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Pkt.nr. 11 Omkostningsægte pladspriser og servicepakker på kommunens plejehjem m.v. 398750 Indstilling: Social og Sundhedsforvaltningen indstiller til Socialudvalget 1. at punkterne 12.112.11, pkt. 12,17,

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter. 1. Resume. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 1. maj 2009 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Nybyggeri og ombygning ved Lokalcenter Søholm og Lokalcenter Bøgeskovhus

Læs mere

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.:

1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 1 1. Billige permanente boliger - strategi Sagsnr.: 219-2015-45098 Sagsfremstilling Formålet med denne sag er at udarbejde ny sagsfremstilling for de punkter, som Byrådet ikke godkendte i mødet den 30.

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr.

Nybyg at der gives tilsagn om støtte efter lov om almene boliger til projektet med en støtteberettiget anskaffelsessum på kr. Punkt 14. Godkendelse af 36 nye almene familieboliger og renovering af eksisterende almene familieboliger i Sankelmarksgade, 9000 Aalborg Himmerland Boligforening (skema A) 2016-006441 By- og Landskabsudvalget

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014

STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 STØTTET BOLIGBYGGERI OKTOBER 2014 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten

Indstilling. Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger ved Lokalcenter Sabro. Til Århus Byråd via Magistraten Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Anlægsbevilling til ombygning af beskyttede boliger til plejeboliger

Læs mere

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg

Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg Kommune Birgit Garval Frederiksberg Rådhus Bygge-, Plan- og Miljøafdelingen By- og Miljøområdet Smallegade 1 2000 Frederiksberg Frederiksberg forenede Boligselskaber 3104-8/0051 Grønlandsgård,

Læs mere

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag)

Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Boligselskabet Sct. Jørgen Viborg - Kjellerup, afd. 716, om- og tilbygning af Fynbohus med servicearealer (skema B) (bevillingssag) Socialudvalget behandlede sagen på sit møde den 29. november 2011 med

Læs mere

BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER

BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER BILAG 1 12 SKÆVE BOLIGER NOVEMBER 2017 Indhold: OVERSIGT OG PLACERING s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 12 SKÆVE BOLIGER s. 4-5 12 skæve boliger ved 3B, Leth og Gori Arkitekter OVERSIGT - PLACERING SKÆVE BOLIGER

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Fællesforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 12-01-2010 Dato: 18-12-2009 Sag nr.: ØU 10 Sagsbehandler: Esben Maasbøl Kompetence: Fagudvalg Økonomiudvalget

Læs mere

Valgkredsmøde Sjælland 2015. Sådan arbejder byggeafdelingen - herunder ny byggestrategi og bestyrelsens rolle ved nybyggeri og renoveringssager

Valgkredsmøde Sjælland 2015. Sådan arbejder byggeafdelingen - herunder ny byggestrategi og bestyrelsens rolle ved nybyggeri og renoveringssager Valgkredsmøde Sjælland 2015 Sådan arbejder byggeafdelingen - herunder ny byggestrategi og bestyrelsens rolle ved nybyggeri og renoveringssager Dagsorden Om Udvikling og byg Byggeprocessen og bestyrelsens

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling

ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling ÅRHUS KOMMUNE - Magistratens 1. Afdeling Familie og Beskæftigelse - Jægergården - 81 Århus C INDSTILLING Til Århus Byråd Den 21. maj 24 via Magistraten Tlf. nr.: 894 3534 Jour. nr.: 82.6.A.M1/22/2222 Ref.:

Læs mere

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C

Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden - skema C Pkt.nr. 18 Boligselskabet Friheden, afdeling Lille Friheden, opførelse af alment byggeri m.m. på Teatergrunden skema C. 436998 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen:

Læs mere

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494

Køb af pladser* 2.820 1.884 1.276 666 Salg af pladser 2.828 2.828 2.828 2.828 Teknisk korrektion - Netto 5.648 4.713 4.104 3.494 BAGGRUNDSNOTAT Teknisk budget 2016-2019 Køb/salg af plejeboligpladser Gennemgang af de tekniske budgetter for køb- og salg af plejeboliger 2016-2019 har vist, at de nuværende budgetter ikke kan realiseres

Læs mere

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan

Krogstenshave, om- og udbygning. Projekt nr og Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan Pkt.nr. 34 Krogstenshave, om og udbygning. Projekt nr. 5343 og 5344. Ansøgning om tillægsbevilling og godkendelse af finansieringsplan 577699 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Ejendoms og

Læs mere

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder:

By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at By- og Landskabsudvalget godkender projekt og anskaffelsessum inden byggestart, herunder: Punkt 10. Godkendelse af skema B for Himmerland Boligforening afd. 31, 85 og 87 - Sankelmarksgade 2-4 (renovering og tagboliger) og Bleggårdsgangen (nybyg), 9000 Aalborg 2018-053938 By- og Landskabsforvaltningen

Læs mere

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25.

Indstilling. 48 plejeboliger m.m. på Thorsvej i Åbyhøj - støttetilsagn. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 25. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 25. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg 1. Resume Denne indstilling vedrører projekt for 48 plejeboliger m.m.

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 1-3-217 Udskrevet: 27-3-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 746 Skanderborg

Læs mere

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger.

Indstilling. Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger støttetilsagn til ombygning til. plejeboliger. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. oktober 2006 Århus Kommune Bygningsafdelingen Sundhed og Omsorg Ombygning af de beskyttede boliger på Gudrunsvej 78 til moderne plejeboliger

Læs mere

Sundbakken -indledende møde den 20. januar 2016. Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter

Sundbakken -indledende møde den 20. januar 2016. Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter Sundbakken -indledende møde den 20. januar 2016 Skitse af Sundbakken udført af Ginnerup Arkitekter Dagsorden 1. Velkommen og præsentation v. Lennon 2. Præsentation af bebyggelsesplan og lokalplan v. Ginnerup

Læs mere

Norddjurs Kommune. Notater vedr. svømmehal i Grenaa

Norddjurs Kommune. Notater vedr. svømmehal i Grenaa Norddjurs Kommune Notater vedr. svømmehal i Grenaa Notat vedrørende tidsplan. Opførelse af ny svømmehal Opgave 2006 2007 Jan Febr Marts April Maj Juni Juli Aug Sept Okt Nov Dec Jan Febr Marts April Maj

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 25-8-217 Udskrevet: 1-11-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 329 Ringsted Kontaktperson

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Allerslev Dato: Tirsdag den 25. juni 2019 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Carsten Rasmussen (A) (Formand) Mikael Ralf Larsen (F) (Medlem) Rikke Zwisler Grøndahl

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 13-7-217 Udskrevet: 24-1-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 787 Thisted Kontaktperson

Læs mere

Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 129 Offentligt. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 13. august 2013.

Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 129 Offentligt. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 13. august 2013. Finansudvalget 2012-13 Aktstk. 129 Offentligt Aktstykke nr. 129 Folketinget 2012-13 129 Klima-, Energi- og Bygningsministeriet. København, den 13. august 2013. a. Klima-, Energi- og Bygningsministeriet

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013

STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI APRIL 2013 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mail-adresse

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 26-4-219 Udskrevet: 13-5-219 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 573 Varde Kontaktperson

Læs mere

BOSSINF RENOVERING APRIL 2013

BOSSINF RENOVERING APRIL 2013 BOSSINF RENOVERING APRIL 2013 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kontaktperson for tilsynskommune (kun støtteart 91) og Landsbyggefonden / Byggeskadefonden Kommunenummer Kommunenavn Tilsynskommune

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135

Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget Dato: 1. september 2005 Blad nr. 135 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 1. september 2005 Kl. 16.00 Hals Kommune på administrationsbygningen. (Mødelokalet mellem kommunaldirektør

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 11-1-218 Udskrevet: 1-11-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 86 Hjørring Kontaktperson

Læs mere

Dispositionsforslag for Fremtidens Plejehjem, Carl Klitgårdsvej i Nørresundby (Skema A).

Dispositionsforslag for Fremtidens Plejehjem, Carl Klitgårdsvej i Nørresundby (Skema A). Punkt 2. Dispositionsforslag for Fremtidens Plejehjem, Carl Klitgårdsvej i Nørresundby (Skema A). 2010-36736. Ældre- og Handicapforvaltningen indstiller, at Ældre og Handicapudvalget godkender, at Ældre-

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 28-11-217 Udskrevet: 16-3-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 86 Hjørring Kontaktperson

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00

Økonomiudvalget. Tillægsreferat. Dato: Onsdag den 13. juni Mødetid: 17:00-18:00 Tillægsreferat Dato: Onsdag den Mødetid: 17:00-18:00 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard Pedersen

Læs mere

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej

Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene familieboliger på Peter Graus Vej Frederiksberg Kommune Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg att: Helene Hjort Knudsen UDKAST BOSSINF ID: 147 1000.0000 01-01-2019 43 10-X 0 Ansøgning om godkendelse af skema A 20 nye almene

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Beliggenhedskommune Kommunenummer - F1001 Kommunenavn - F1002 Modtagelsesdato Kontaktperson Navn F1030 Telefon F1031 E-mailadresse

Læs mere

BILAG 1: SKYTTEHUSENE

BILAG 1: SKYTTEHUSENE BILAG 1: SKYTTEHUSENE ALMENE FAMILIE- OG UNGDOMS- BOLIGER I KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG 17 INDHOLD: OVERSIGT s. 2 BAGGRUND OG ØKONOMI s. 3 KVARTERET VED BELLA CENTER - BYGGEFELT 15 OG

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 18-12-217 Udskrevet: 27-9-218 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 316 Holbæk Kontaktperson

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 26 TIRSDAG DEN 3. FEBRUAR 2009, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 3. februar 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15.

Indstilling. 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling. Til Århus Byråd via Magistraten. Sundhed og Omsorg. Den 15. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 15. august 2006 36 plejeboliger med serviceareal ved Gl. Egå anlægsbevilling til projektering 1. Resume Århus Kommune Bygningsafdelingen

Læs mere

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger

Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger Punkt 3. Nørresundby Boligselskab, Afd. 73, Vesterbro 102, 9000 Aalborg - 84 alm. ungdomsboliger (skema A). 2012-46430. Teknik- og Miljøudvalget indstiller, at byrådet godkender, at der gives tilsagn om

Læs mere

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016

STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 2016 Beliggenhedskommune STØTTET BOLIGBYGGERI JUNI 216 Opdateret: 11-9-217 Udskrevet: 26-9-217 ANSØGNINGSSKEMA / INDTASTNINGSBILAG A B C Kommunenummer - F11 Kommunenavn - F12 Modtagelsesdato 561 Esbjerg Kontaktperson

Læs mere