Manual til Vandværksløsninger

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Manual til Vandværksløsninger"

Transkript

1 Intro Hjemmesidens opbygning 1 Manual til Vandværksløsninger 1. Intro Hjemmesidens opbygning

2 Intro Hjemmesidens opbygning 2 Hjemmesidens opbygning, som brugeren ser den

3 Intro Hjemmesidens opbygning 3 Siden består af tre opsætninger Forside - Denne opsætning bruges kun på forsiden. Underside med venstre-menu og højre-kolonne - Opsætningen bruges generelt på alle undersider. Siden kaldes en standard underside

4 Intro Hjemmesidens opbygning 4 Underside med venstre-menu og højre-kolonne - Opsætningen bruges primært til topmenuen og under [Information > Dokumenter]. Siden kaldes en liste underside

5 Intro Hjemmesidens opbygning 5 Hjemmesiden er opdelt i to kolonner Det er let at få overblik over hjemmesiden, når den er kolonne-opdelt. Indholdet er dynamisk og kan derfor variere fra side til side. Midter-kolonne Det er det primære felt, hvor der kan være tekster, billeder, links eller andet som kunne have relevans for brugere af siden. Højre-kolonne Dette område bliver ofte brugt til sekundære informationer, eller nyheder og aktuelle emner.

6 Intro Hjemmesidens opbygning 6 Administrationssiden Skriv hjemmesidens adresse i browserens adressefelt, samt /admin og tryk enter. F.eks. Log in Skriv brugernavn og adgangskode, som er brugernavn og kodeord, som blev sendt til jer ved oprettelsen af hjemmesiden.

7 Intro Hjemmesidens opbygning 7 Hjemmesidens opbygning Administrationssiden er opbygget af forskellige elementer. En menu, navigationen og et arbejdsområde. Administration Arbejdsfelterne er delt op i tre områder: Navigationen, hvor sider oprettes, sorteres og skjules. Menuen, hvor der er adgang til Filarkivet, hvori mapper kan oprettes og struktureres. Arbejdsområdet, hvor det primære arbejde udføres; oprettelse af afsnit, sortere, lægge billeder ind, tildele funktioner m.m.

8 Intro Hjemmesidens opbygning 8 Hvordan er indholdet på siden delt op - 1 De næste to sider, viser en sammenligning af hvad brugeren ser på hjemmesiden og hvordan arbejdsområdet ser ud.

9 Intro Hjemmesidens opbygning 9 Hvordan er indholdet på siden delt op - 2 Sideopsætning Hver side er opbygget af afsnit. Nogle indeholder tekst og billeder, andre kan indeholde nyheder. For at siden bliver præsenteret korrekt, skal der være et afsnit til at styre sideopsætningen. Layoutet er forudbestemt af designeren af hjemmesiden. I dette tilfælde hedder layout-afsnittet underside. Dette afsnit skal altid være øverst i rækken af afsnit på en side. Der findes ligeledes et layout til forsiden kaldet: forside opsætning, som kun skal benyttes til selve forsiden. Kolonner På undersiden er siderne delt op i to kolonner, hvilket kræver at der altid er et afsnit, der hedder højre kolonne.

10 Intro Hjemmesidens opbygning 10

11 Oprettelse af nye sider 1 Manual til Vandværksløsninger 2. Oprettelse af nye sider

12 Oprettelse af nye sider 2 Sådan opretter man nye sider - 1 Her ser du to måder at oprette en side på. To metoder til oprettelse af en side Første mulighed for at oprette en ny side, finder du nederst i navigationen hvor der står: Ny side. Hvis du højreklikker i det hvide felt, finder du den anden mulighed. I toppen af navigationen kan du samtidig se, hvor mange sider der er oprettet på løsningen. (Tallet angivet i parentes). En standard-løsning indeholder 45 sider. Er kvoten nået, vil det ikke være muligt at oprette flere sider, og teksten nederst i navigationen forsvinder. Du har mulighed for at tilkøbe 15 ekstra sider, ved blot at skrive til og afgive din bestilling.

13 Oprettelse af nye sider 3 Sådan opretter man nye sider - 2 Skriv navnet på siden og gem - Skriv navnet på siden, som den skal vises i menuen. - Gør siden mere synlig på søgemaskinerne ved at udfylde sidens Meta-tekster. Siden skal have en titel. Det er den der står i toppen af browservinduet. Skriv en passende tekst, der beskriver sidens indhold. Det må ikke fylde mere end 70 tegn. Nøgleord skal være delt med komma. F. eks. vand, vandværk, aflæsning.

14 Oprettelse af nye sider 4

15 Ret indhold på en side 1 Manual til Vandværksløsninger 3. Ret indhold på en side

16 Sådan retter man indhold på en side - 1 Klik på den side du vil rette indholdet på. Siden består ofte af flere afsnit, klik derfor på det afsnit du ønsker at rette i. Ret indhold på en side 2 Rette indhold i et afsnit Har du arbejdet med Microsoft Word, er dette lige til. Klik på et afsnit og klik ind i tekstfeltet for at redigere indholdet.

17 Ret indhold på en side 3 Sådan retter man indhold på en side 2 Rette indhold i et afsnit I dette afsnit markerer vi noget af teksten, og klikker på ikonet for bold (fed skrift). En anden tekst markerer vi og klikker på ikonet for Italic (kursiv). Det samme gælder for ikonet for underline (Understreg). Markér teksten og klik på ikonet. Linjeskift laves ved at trykke Enter på tastaturet. I nederste afsnit har vi valgt en punktopstilling, og sidst har vi lagt en baggrundsfarve på teksten, ved at bruge ikonet for baggrundsfarve.

18 Ret indhold på en side 4 Opret link i editoren - 1 Nogle gange har man behov for at linke videre fra siden til en bestemt emne eller en anden side. Det gør du ved at oprette et hyperlink. Hyperlink Åben afsnittet her og markér den tekst der skal være et link. Klik på ikonet Hyperlink. Du kan genkende det ved at det ligner en kæde.

19 Ret indhold på en side 5 Opret link i editoren - 2 Hyperlink Skriv linket ind. F. eks.

20 Ret indhold på en side 6 Hvor skal linket vises Visningen er forskellig alt afhængig om du linker internt eller eksternt. Vi anbefaler at åbne i nyt vindue når der linkes eksternt. Hvis brugeren lukker vinduet ned efter bruger, lukker de også hjemmesiden. Hyperlink Vælg i fold-ud menuen Nyt vindue ( _blank ) og klik Ok.

21 Ret indhold på en side 7 Hyperlink i teksten Når et hyperlink er oprettet skifter farven på teksten, og når musen kører henover bliver linket understreget.

22 Ret indhold på en side 8

23 Hvordan bruger man filarkivet? 1 Manual til Vandværksløsninger 4. Hvordan bruger man filarkivet?

24 Hvordan bruger man filarkivet? 2 Sådan bruger du filarkivet - 1 Hjemmesidens indhold er placeret i filarkivet, og her kan du selv administrere filer. Brug filarkivet til at holde styr på dokumenterne Klik på Filarkiv og opret en struktur over jeres dokumenter.

25 Hvordan bruger man filarkivet? 3 Sådan bruger du filarkivet 2

26 Hvordan bruger man filarkivet? 4 Sådan bruger du filarkivet 3

27 Hvordan bruger man filarkivet? 5 Sådan bruger du filarkivet - 4 Mappens navn Vil du sikre dig at mappens navn bliver genkendt af alle typer af browsere, så undgå at bruge bogstaverne æ, ø og å, samt særlige tegn og mellemrum. Brug i stedet bindestreg ( - ) eller understreg ( _ ) til at dele en sætning. F.eks. vandaflaesning_januar_2012

28 Hvordan bruger man filarkivet? 6 Sådan bruger du filarkivet - 5 Upload filer til arkivet. Upload Ved at højreklikke på din nye mappe PDF, får du et væld af muligheder. Du kan oprette en ny mappe under hovedmappen. Du kan omdøbe, slette, eller flytte mappen. Eller du kan klikke upload, og lægge filer op i mappen.

29 Hvordan bruger man filarkivet? 7 Vælg filer, der skal uploades - 1 Ny dialogboks åbner med forskellige muligheder. Vælg filen som skal uploades Processen består af flere step. 1: Klik på Vælg fil 2: Et nyt vindue åbnes 3: Vælg den, eller de filer på din computer, som du ønsker at lægge op på løsningen. 4: Klik Open eller Åbn

30 Hvordan bruger man filarkivet? 8 Vælg filer, der skal uploades - 2 Ny dialogboks åbner med forskellige muligheder. Upload Klik Upload. Den eller de filer som ligger klar, vil blive uploadet til den valgte mappe.

31 Hvordan bruger man filarkivet? 9 Filen er uploadet Når filen er uploadet, får du flere muligheder. Når filen er uploadet Filer, der er placeret i en mappe, kan slettes, flyttes eller kopieres. Du kan uploade flere filer ved at klikke upload. Når man flytter et dokument eller billede, der er lagt op på løsningen, skal du være opmærksom på at referencen ikke flytter med. Det får den konsekvens at billedet ikke kan ses på hjemmesiden og at filerne ikke kan downloades (hentes) af brugerne af hjemmesiden. Husk at sætte flueben/markere den eller de filer du ønsker at gøre noget ved.

32 Hvordan bruger man filarkivet? 10

33 Upload og indsæt billeder 1 Manual til Vandværksløsninger 5. Upload og indsæt billeder

34 Upload og indsæt billeder 2 Upload billeder - 1 Upload af billeder foregår på samme måde som man uploader filer til filarkivet. Vi har allerede oprettet mappen Billedmappe, som vi skal anvende her. Nyoprettet mappe til billeder På samme måde som i filarkivet, skal du højreklikke på mappen og vælge Upload.

35 Upload og indsæt billeder 3 Upload billeder - 2

36 Upload og indsæt billeder 4 Upload billeder - 3 Når billederne er valgt, skal de uploades. Nyoprettet mappe til billeder Inden at billederne bliver uploadet til filarkivet, bliver de vist på en liste. Du kan stadigvæk nå at slette de billeder fra listen, du ikke ønsker skal uploades alligevel.

37 Upload og indsæt billeder 5 Når billederne er uploadet Når billederne er uploadet, kan de redigeres.

38 Upload og indsæt billeder 6 Upload flere billeder Det er muligt at uploade flere billeder til samme mappe. Uploade flere billeder Når du uploader flere billeder, kan det ske at man uploader billeder, der allerede eksisterer i filarkivet. De billeder kan enten overskrives eller slettes. Klik på det røde kryds for at fjerne filen fra listen inden du uploader, eller markér filen og klik Overskriv hvis du ønsker at overskrive filen. Afslut med at klikke på Upload. Når billederne er uploadet, kan de efterfølgende bruges til hjemmesiden. Vær opmærksom på at billederne er uploadet i original størrelse.

39 Upload og indsæt billeder 7 Indsæt et billede i et afsnit, på en side - 1 Vælg den side hvor billedet skal lægges ind. Indsæt billede i et afsnit At indsætte et billede, foregår på et afsnit. Derfor skal du ind i det afsnit hvor billedet skal være.

40 Upload og indsæt billeder 8 Indsæt et billede i et afsnit, på en side - 2 Indsæt billede i et afsnit Hvert afsnit har en funktion til at indsætte billeder i afsnittet. Billedet hentes fra filarkivet, og bliver placeret under teksten når du klikker Gem eller Gem og luk.

41 Upload og indsæt billeder 9 Indsæt et billede i et afsnit, på en side - 3 Indsæt billede i et afsnit Vælg i filarkivet, ved at klikke på den ønskede mappe til venstre, og dobbeltklik på det billede du ønsker at anvende. Højreklikker du på billedet, får du flere muligheder. F.eks. kan du redigere billedets størrelse ved at klikke på Rediger. Prøv dig frem

42 Upload og indsæt billeder 10 Indsæt et billede i et afsnit, på en side - 4 Indsæt billede i et afsnit Du kan tilføje billedtekst og Alt-tekst til det valgte billede, ved at klikke på ikonet med de to papirer og rettetegnet. For brugeren af hjemmesiden, kan teksten være vejledende og til hjælp. Ved at tilføje billedtekst og Alt-tekst, kan du gøre hjemmesiden mere synlig for brugerne, der søger på f.eks. Google. Når teksten er tilføjet, klikker du Ok, og derefter Gem og luk. Billedet er nu indsat i det valgte afsnit, på den pågældende side.

43 Upload og indsæt billeder 11 Indsæt et billede i et afsnit, på en side - 5 Billedet er nu lagt ind på siden Nu kan du se hvordan billedet har lagt sig under teksten på siden, og det vil det gøre hver gang du opretter et billede på denne måde.

44 Upload og indsæt billeder 12

45 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 1 Manual til Vandværksløsninger 6. Topmenu, hovedmenu og venstremenu

46 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 2 Hjemmesidens tre menuer Hjemmesiden har tre menuer, en topmenu, en hovedmenu og en venstremenu. Skriftstørrelse Administrationen af menuerne er den samme, dog er det vigtigt at være opmærksom på skriftstørrelserne. Topmenu Topmenuens sider, har overskrifter der indeholder STORE BOGSTAVER. Derfor skal rettelser i overskriften, eller nye sider du ønsker at lægge herop, være med store bogstaver, så designet fortsat er ens hele vejen igennem. Hovedmenu Hovedmenuens sider, har også overskrifter der indeholder STORE BOGSTAVER. Derfor gælder samme regel som for Topmenuen. Venstremenu Venstremenuens sider, har overskrifter med stort Begyndelsesbogstav, og resten små. Derfor skal rettelser i overskriften, eller nye sider være med stort begyndelsesbogstav, og små bogstaver derefter.

47 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 3 Topmenu, hovedmenu og venstremenu på administrationssiden I hjemmesidens administration, finder du opdelingen af menuerne i selve navigationsstrukturen. Topmenu Topmenuen er speciel og har sin egen mappe topmenu hvori siderne, og dermed menupunkterne, er placeret. Hovedmenu Hovedmenuen består af alle de sider du ser på 1. niveau i navigationen. Venstremenu Venstremenuen opstår ud fra alle de sider, der ligger på 2. niveau i navigationen, under det pågældende hovedmenupunkt. Tryk på + ud for et hovedmenu-punkt, hvis du ikke kan se undersiderne. Ved at organisere dine sider, får du et bedre overblik og brugeren kan nemmere navigere på siden. Du kan læse mere om hvordan man opretter nye sider i manualen: 2. Oprettelse af nye sider

48 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 4 Menupunkternes rækkefølge Rækkefølgen menupunkterne står i, hvad enten det er i topmenuen, hovedmenuen eller venstremenuen, afhænger af rækkefølgen i administrationens navigation. Sortering Sorter ligger som et punkt under hver menu. Klik på den, der hænger sammen med menuen du ønsker at ændre rækkefølgen af siderne på. Flyt - Drag and drop Når du vil flytte en side bruger du funktionen Drag and Drop. Det foregår ved at klikke på en given side og trække den hen hvor du ønsker og slipper musen. Husk at klikke Gem, når du er tilfreds med rækkefølgen

49 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 5 Længden af menu-navne og antallet af menupunkter Du skal være opmærksom på at designet har en begrænsning i forhold til længden af menu-navnene, og antallet af menupunkter. Husk derfor altid at se på hjemmesiden, som brugeren ser den, før du afslutter dit arbejde. Administration 1. Topmenuen indeholder fra oprettelsen af siden, fem menupunkter: FAQ, KONTAKT, LINKS, PRINT, SEND TIL EN VEN. De er tilpasset i forhold til designet, så der stadigvæk er luft i menuen. Ændrer du i punkterne, så gør menunavnene så korte og sigende som muligt. 2. Hovedmenuen indeholder fra oprettelsen otte menupunkter: FORSIDE, OM VANDVÆRKET, SPAR PÅ VANDET, INFORMATION, VANDMÅLERE, VANDKVALITET, SELVAFLÆSNING, LOGIN. Punkterne har også her luft omkring sig. 3. Venstremenuen indeholder et varierende antal menupunkter, og er den menu, der ofte ændrer sig. I denne menu har menu-navnene mere plads, og de må derfor gerne være længere. Vi anbefaler at menupunkter, så vidt muligt, kun indeholder ét ord.

50 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 6 Deaktivér menupunkter - 1 Hvis du ønsker at et menupunkt ikke skal vises, kan siden deaktiveres i stedet for at du sletter siden. Senere kan siden så aktiveres igen, hvis I får brug for den. Egenskaber Klik ind på den side, du ønsker ikke skal medtages i menuen. Klik derefter på Egenskaber.

51 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 7 Deaktivér menupunkter - 2 Hvis du ønsker at et menupunkt ikke skal vises, kan siden deaktiveres i stedet for at du sletter siden. Senere kan siden så aktiveres igen, hvis I får brug for den. Egenskaber Under sidens egenskaber, har du mulighed for at deaktivere siden ved at klikke Ikke publiceret. Du kan senere gå ind på siden igen, og aktivere siden ved at klikke Publiceret. Du har også mulighed for at tilføje en Titel, Beskrivelse og Nøgleord til siden, for at gøre jeres hjemmeside mere synlig på f.eks. Google. Husk at klikke Gem eller Gem og luk når du er færdig med at redigere sidens egenskaber

52 Topmenu, hovedmenu og venstremenu 8

53 Tilrette billeder - Billedstørrelser 1 Manual til Vandværksløsninger 7. Tilrette billeder - Billedstørrelser

54 Tilrette billeder - Billedstørrelser 2 Sådan retter du billeder til - 1 På jeres hjemmeside kan du rette billeder til i størrelse, farver og kontrast. Det er ikke et professionelt værktøj, men det kan de ting som er de mest benyttede. Billeder fra filarkivet Har du mulighed for at redigere billeder i et program på din computer, som f.eks. Photoshop, er det naturligvis at foretrække. Det vi her tager udgangspunkt i, er at rette billeder der allerede er uploadet til filarkivet. Klik på Filarkiv og find den mappe hvor du gerne til tilrette et billede.

55 Tilrette billeder - Billedstørrelser 3 Sådan retter du billeder til - 2

56 Tilrette billeder - Billedstørrelser 4 Sådan retter du billeder til 3 Hjemmesidens egen billedredigering kan bl.a. tilpasse størrelse, beskære og rotere. Skalér billedet ned Den funktion man primært har behov for, er at tilpasse størrelsen på billedet. Et billede bliver mål i pixel og det er vigtigt at størrelsen passer ind til de forskellige områder. F.eks. skal midterområdet på siden være 350px bred, og i højre-kolonnen skal billederne være 219px bred. Klik på Tilpas størrelse

57 Tilrette billeder - Billedstørrelser 5 Sådan retter du billeder til - 4 Skalér billedet ned Billeder i midterste kolonne på hjemmesiden kan maximalt være 350px bred og i højre-kolonne skal billederne være 219px bred. Klik på Tilpas størrelse. Indstil Horisontal til 350px og lad fluebenet blive i Bevar størrelsesforhold. Ellers bliver billedet ikke skaleret proportionelt. Klik herefter Ok.

58 Tilrette billeder - Billedstørrelser 6 Når billedet er rettet til - 1 Det er nu muligt at gemme billedet under et nyt navn, eller gemme under samme navn. Fortryder du kan du klikke Nulstil. Gem det redigerede billede I stedet for at gemme billedet under samme navn, anbefaler vi at gemme under nyt navn. Alternativt kan du klikke Gem, Gem og luk eller Nulstil, hvis du fortryder billedredigeringen.

59 Tilrette billeder - Billedstørrelser 7 Når billedet er rettet til - 2 Gem det redigerede billede Placér billedet i den rette mappe, så du kan finde det igen. I stedet for at gemme billedet under samme navn, anbefaler vi at gemme under nyt navn. Brug bindestreg ( - ) eller understred ( _ ) til at dele en sætning. F.eks. vandvaerk_350.jpg Klik Ok.

60 Tilrette billeder - Billedstørrelser 8 Billedet er rettet til - 1 Nu ligger billedet i mappen klar til brug. Gem og luk For at afslutte skal du klikke Gem og luk.

61 Tilrette billeder - Billedstørrelser 9 Billedet er rettet til - 2 Billedet er gemt Størrelsen på billedet er ændret.

62 Tilrette billeder - Billedstørrelser 10

63 Formularer Flytte- og måleraflæsning 1 Manual til Vandværksløsninger 8. Formularer Flytte- og måleraflæsning

64 Formularer Flytte- og måleraflæsning 2 Sådan arbejder du med formularen Formularer er et modul, der er installeret på din vandværkshjemmeside. Find Formularer Klik på Moduler i menuen og find Formularer under installerede tillægsmoduler.

65 Formularer Flytte- og måleraflæsning 3 Standard-formular En vandværksløsning har som udgangspunkt to formularer oprettet, en til flytteaflæsning og en til måleraflæsning. Redigér formularerne For at redigere formularen, klik på Måleraflæsning.

66 Formularer Flytte- og måleraflæsning 4 Indstillingerne i formularen En formular har felter som kan oprettes ud fra eget ønske. Hvad vil du have at vide fra brugeren, der udfylder formularen? Redigér formularerne Navngiv formularen og skjul eller aktiver de felter du har behov for. Skal målernummer redigeres klikker du på teksten Målernummer.

67 Formularer Flytte- og måleraflæsning 5 Indstil formularfeltet Under det enkelte formularfelt kan du indstille navn, funktion og hvorvidt feltet skal være obligatorisk. Formularfeltet De fleste felter er udfyldningsfelter, men det kan også forekomme at det skal være felter man klikker af. Hvert formularfelt kan tilpasses. Navngiv, klik af og skriv bredde. Klik Ok når du er færdig.

68 Formularer Flytte- og måleraflæsning 6 Formular på afsnittet En formular er et tillægsmodul som forbindes med et afsnit. Modulet sidder som et lille ikon til venstre på afsnittet. Registrér formularen Nogle felter skal udfyldes i indstillingerne på formularen før den virker. Klik derfor på ikonet.

69 Formularer Flytte- og måleraflæsning 7 Det er vigtigt at registrere formularen Det er vigtigt at formularen bliver indstillet korrekt. Ellers får I ikke besked fra brugeren. En formular giver mulighed for at være i dialog med brugeren, derfor skal nederste felt udfyldes så brugerens mailadresse bliver bekræftet. Registrér formularen Udfyld felterne og skriv en venlig besked til modtageren, vedrørende deres forespørgsel/indsendte data er modtaget. Klik Gem og luk øverst i vinduet.

70 Formularer Flytte- og måleraflæsning 8 Data fra formular Det er muligt at gemme data fra de formularer som brugeren udfylder på hjemmesiden. Det kan bruges til analyse eller sammenligning mellem andre undersøgelser. Data Husk at gemme dataene til senere brug.

71 Formularer Flytte- og måleraflæsning 9 FormData Under Filarkiv, finder du filer som bliver genereret ud fra formularen. Download Højre-klik på dokumentet og klik på Download. Filen bliver gemt på din computer og du kan nu åbne det op med f.eks. Excel regneark.

72 Formularer Flytte- og måleraflæsning 10 Formularen er registreret Nu kan brugeren skrive til dig via formularen og behøver ikke et mail-program. Registrer også formularen på selvaflæsning Husk at der findes individuelle formularer til hvert emne. Du skal derfor redigere de andre også.

73 Formularer Flytte- og måleraflæsning 11 Aktiver/Deaktiver - 1 Når en side er aktiveret kan alle brugere se den. Ønsker du at deaktivere siden så brugeren ikke kan se den og søgemaskiner ikke kan indeksere den, kan det også lade sig gøre. Publiceret/Ikke publiceret Når en side er publiceret kan alle brugere se den. Ønsker at fjerne den klikker du på Ikke publiceret.

74 Formularer Flytte- og måleraflæsning 12 Aktiver/Deaktiver - 2

75 Formularer Flytte- og måleraflæsning 13

76 Globale afsnit 1 Manual til Vandværksløsninger 9. Globale afsnit

77 Globale afsnit 2 Sådan bruger du Globale afsnit - 1 Du har mulighed for at genbruge elementer på siden. F.eks. afsnit eller formularer. Fordelen er at man retter et sted, og så slår det igennem på alle de sider hvor elementet bliver vist. Hold styr på de globale elementer Opret en side og kald den Globale afsnit. Klik på Egenskaber.

78 Globale afsnit 3 Sådan bruger du Globale afsnit - 2 Ændre siden til en skjult mappe Når siden er oprettet og du har klikket på Egenskaber, skal alle tre flueben fjernes. Klik på Gem og luk for at afslutte.

79 Globale afsnit 4 Sådan bruger du Globale afsnit - 3 Siden er en mappe Nu er siden skjult og ikonet har ændret sig til en mappe. Siden kan derfor ikke ses af brugeren på hjemmesiden.

80 Globale afsnit 5 Sådan bruger du Globale afsnit - 4 Mappen med Globale elementer Her er allerede oprettet to andre elementer. Du skal nu oprette et nyt afsnit. Klik på Nyt afsnit.

81 Globale afsnit 6 Sådan bruger du Globale afsnit - 5 Mappen med Globale elementer Når du opretter et nyt afsnit, så giv det et passende navn, så det er genkendeligt. Klik Gem og luk.

82 Globale afsnit 7 Sådan bruger du Globale afsnit - 6 Mappen med Globale elementer Nu har du oprettet et afsnit som kan bruges flere steder på hjemmesiden.

83 Globale afsnit 8 Sådan bruger du Globale afsnit - 7 Du kan på hvilken som helst side tilgå et globalt element. Vælg hvilken side, du gerne vil have dit globale element på. Vælg side Når du har valgt hvilken side du vil arbejde på, klikker du på den. For at indsætte et globalt element klikker du på Globalt element. Et nyt vindue vil åbne op.

84 Globale afsnit 9 Sådan bruger du Globale afsnit - 8 Vælg side I vinduet der popper frem, finder du de eksisterende globale elementer. Kan du ikke finde det element du ønsker, klikker du på Tilføj.

85 Globale afsnit 10 Sådan bruger du Globale afsnit 9 Vælg side Når vinduet med menuen kommer frem, kan du i menuen vælge hvilken side og hvilket element der skal lægges ind som globalt element. Klik i dette tilfælde på Globale afsnit og vælg Dette afsnit kan bruges flere steder.

86 Globale afsnit 11 Sådan bruger du Globale afsnit - 10 Vælg side Nu er det globale element lagt ind på siden. Vær opmærksom på at det kun er en henvisning. Dvs. at du kun retter indholdet ét sted. Sletter du det globale element på siden Globale afsnit, sletter du det på alle andre underliggende sider.

87 Globale afsnit 12 Sådan bruger du Globale afsnit - 11 Nyt globalt afsnit Nu er det globale element lagt ind på siden. Klikker du tilbage på mappen Globale afsnit vil du se at det er blevet tilføjet. Retter du elementet her, slår det igennem på alle sider.

88 Globale afsnit 13

89 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 1 Manual til Vandværksløsninger 10. Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger?

90 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 2 Vandværkets oplysninger - 1 I bunden af hjemmesiden, står bl.a. vandværkets navn, adresse, og adresse. Ønsker du at ændre i disse oplysninger, har du mulighed for selv at gøre det.

91 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 3 Vandværkets oplysninger - 2 Management Center I administrationen går du ned i menuen og finder Management Center. Herinde finder du Designer > Stylesheets.

92 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 4 Vandværkets oplysninger - 3 Sidefod Find Stylesheets > Side og klik på denne. Derefter går du ind under Sidefod, hvor du kan ændre i vandværkets oplysninger. Oplysningerne bliver opdateret med det samme du klikker Gem, så undersøg lige en ekstra gang om de er rigtige

93 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 5 Udskifte billeder på forsiden - 1 Hvis du vil udskifte de tre billeder på hjemmesidens forside, skal du være opmærksom på billedernes kvalitet og størrelse fra starten af. Kvalitet Det er vigtigt at du ikke prøver at indsætte billeder der er for store eller for små, da store billeder vil gøre hjemmesiden langsom, og små billeder vil gøre billederne grynede. Størrelse Et billede bliver målt i pixel, og det er vigtigt for designet, at billedet er præcist den rette størrelse. Billedernes højde er altid: 170px Billedernes bredde varierer: Venstre billede: 223px Billedet i midten: 353px Højre billede: 223px Husk at uploade billederne til filarkivet.

94 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 6 Udskifte billeder på forsiden - 2 Upload billederne til filarkivet Upload billederne til filarkivet, ved at klikke ind under Filarkiv i menuen, og finde eller oprette den mappe du ønsker at billederne skal ligge i. Vil du læse mere om hvordan man uploader til filarkivet? Læs manualerne: 4. Hvordan bruger man filarkivet? Og 5. Upload og indsæt billeder Når billederne er uploadet, skal de evt. skaleres hvis de ikke overholder størrelsen nævnt på forrige side. Du kan læse mere om hvordan du skalerer billeder i manualen: 6. Tilrette billeder Billedstørrelser

95 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 7 Udskifte billeder på forsiden - 3 Udskift billederne Når billederne er uploadet til filarkivet og har den rette størrelse, indsættes de på forsiden. Klik ind under Forside > forside opsætning.

96 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 8 Udskifte billeder på forsiden - 4 Forside opsætning Under afsnittet forside opsætning klikker du på Modul. Herinde kan du udskifte billederne 1 3 (venstre til højre), eller blot et enkelt hvis du ønsker det. Tryk på den gule mappe med den grønne pil for at finde billedet i filarkivet.

97 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 9 Udskifte billeder på forsiden - 5 Forside opsætning I vinduet der fremkommer på din skærm, finder du den mappe hvori du har uploadet billederne til. Derefter finder du billedet som du vil lægge ind, og dobbeltklikker på det. Billedstien lægges automatisk ind og du klikker Gem eller Gem og luk. Det er en god idé at se på forsiden efter hvert billede er lagt ind, for at se om det er lagt ind som du ønsker det.

98 Hvordan retter jeg vandværkets oplysninger? 10

99 Bestyrelsespakken 1 Manual til Vandværksløsninger 11. Bestyrelsespakken ekstra tilkøb

100 Bestyrelsespakken 2 Bestyrelsespakkens indhold Hvis jeres bestyrelse er trætte af at skulle udveksle s og breve, samt printe og holde styr på referater, rapporter, regnskaber m.m., så vil bestyrelsespakken være en stor hjælp. Indhold 1. Bestyrelsespakken giver dig mulighed for at adgangsbeskytte hjemmesidens sider, så kun specifikke brugere og grupper kan få adgang via individuelle brugernavne og adgangskoder. 2. Derudover giver pakken mulighed for at bestyrelsen let får adgang til en side hvor de kan up- og downloade filer. 3. Sidst men ikke mindst, bliver adgang til fil up- og download lettere med denne pakke. Fra oprettelsen af bestyrelsespakken, har I, efter at være logget ind, adgang til tre mapper: Offentlige filer, Bestyrelsens filer og Aftale Hjemmeside. Forskellen på siden med offentlige filer, og siden med bestyrelsens filer er, at de filer der bliver uploadet under offentlige filer kan ses af alle hvis man går ind under Information > Dokumenter. Filer som uploades under bestyrelsens filer vil derimod kun optræde på denne adgangsbeskyttede side.

101 Bestyrelsespakken 3 Trin 1 Opsæt gruppen Bestyrelse - 1 Extranet/Intranet Første gang du arbejder med bestyrelsespakken skal du tilføje bestyrelsesmedlemmerne til gruppen Bestyrelse. Dette skal du gøre for at kunne give tilladelse og login til de udvalgte bestyrelsesmedlemmer. Klik ind i menuen under Moduler > Extranet/Intranet

102 Bestyrelsespakken 4 Trin 1 Opsæt gruppen Bestyrelse - 2 Tilføj bestyrelsesmedlemmer Muligheden for at tilføje ny bruger, finder du under Bestyrelse i Extranetmappen. Højre-klik på Bestyrelse og vælg Ny bruger. Hvis der ikke allerede findes en gruppe, der hedder Bestyrelse, opretter du denne ved at højre-klikke på øverste eksisterende mappe og vælge Ny gruppe. Du kan ligeledes omdøbe eller slette eksisterende grupper ved at højreklikke på dem. Slet dog ALDRIG gruppen Brugere og gruppen Extranet.

103 Bestyrelsespakken 5 Trin 1 Opsæt gruppen Bestyrelse - 3 Tilføj bestyrelsesmedlemmer Udfyld som minimum felterne: Brugernavn, Kodeord, Navn og . Vær sikker på at der under Grupper, står mindst én gruppe her Bestyrelse, som brugeren er en del af.

104 Bestyrelsespakken 6 Trin 1 Opsæt gruppen Bestyrelse - 4 Rettigheder De brugere der placeres i gruppen, vil have gruppens rettigheder. Hvis du klikker på ikonet Rettigheder, kan du se en rapport over hvilke sider brugeren har adgang til. Når du klikker Gem, eller Gem og luk, bliver brugerens rettigheder opdateret med gruppens rettigheder, da brugeren dermed bliver en del af gruppen.

105 Bestyrelsespakken 7 Trin 1 Opsæt gruppen Bestyrelse - 5 Redigér flere brugere på samme tid For at redigere flere brugere på samme tid, skal du markere de brugere med flueben, som du ønsker redigeret. Højre-klik derefter på dem. Her får du mulighed for at slette brugere, deaktivere dem, fjerne dem fra gruppen, eller tilføje dem til andre grupper.

106 Bestyrelsespakken 8 Trin 2 Opsæt rettigheder for brugerne - 1 Bestyrelse rettigheder Ligesom vi kan finde rapporten over en brugers rettigheder, kan du finde rettighederne for gruppen Bestyrelse ved at højre-klikke på Bestyrelse og vælg Rediger gruppe. Herinde klikker du på ikonet Rettigheder for at få vist de rettigheder gruppen har.

107 Bestyrelsespakken 9 Trin 2 Opsæt rettigheder for brugerne - 2 Ændre brugernes rettigheder Som udgangspunkt har brugerne adgang til alt på hjemmesiden. Hvis du ønsker kun at give bestemte personer adgang til en side, kan man afskære alle andre adgangen til denne side. Vigtigt at huske når du arbejder med rettigheder: - Rettighederne indstilles altid på specifikke elementer (såsom de enkelte sider), og ikke på selve brugerne. - Hvis rettighederne ikke er defineret eksplicit, opfattes de som Tillad, dvs. at brugerne har adgang til siden. - Når du indstiller rettigheder, bør du altid opsætte gruppen før de individuelle brugere. Klik på den side du ønsker at ændre adgangen til. Gå ind under sidens Egenskaber, og vælg Indhold. Klik på Rettigheder. Et nyt vindue åbner nu op, med et væld af muligheder.

108 Bestyrelsespakken 10 Trin 2 Opsæt rettigheder for brugerne - 3 Frontend indstillinger - Det første du skal tage stilling til, er om den aktuelle side skal være synlig for alle brugere, eller kun for brugere med adgang til siden. - Hvis du vælger at siden kun skal være synlig for brugere med adgang til siden, skal du vælge den Login template, der bestemmer layoutet for, når en bruger vil logge ind på siden. Vælg gruppe(r) og bruger(e) - Vælg de grupper og brugere, der skal have adgang til siden. Disse kan vælges, ved at klikke på ikonet Tilføj gruppe/tilføj bruger. For at fjerne en gruppe eller en bruger, klik på ikonet Fjern gruppe/bruger. Indstil rettigheder - Vælg gruppen Alle ved at klikke på den, og angiv om siden skal være tilgængelig i Frontend (det brugerne ser). Hvis du ønsker at sætte specifikke rettigheder for en gruppe eller bruge, skal du vælge Afvis. Klik på den aktuelle gruppe eller bruger for at indstille rettighederne. Du kan tillade eller afvise adgang til siden ved at markere de respektive checkbokse.

109 Bestyrelsespakken 11 Trin 3 Upload/download filer hurtigt og let - 1 Filpublisering Med bestyrelsespakken har I mulighed for, let og ubesværet at lægge nye filer op på hjemmesiden. Med adgang til tre mapper: Offentlige filer, Bestyrelsens filer og Aftale Hjemmeside, kan I lægge filer op blot ved at logge ind i øverste højre hjørne af hjemmesiden. Fremgangsmåden er ens for de tre mapper. For at uploade filer klikkes på Gennemse, hvorefter filen man gerne vil uploade sættes ind. Der afsluttes med at klikke på upload. Den uploadede fil vil nu blive vist på listen under Filnavn.

110 Nyhedsbrevspakken 1 Manual til Vandværksløsninger 12. Nyhedsbrevspakken ekstra tilkøb

111 Nyhedsbrevspakken 2 Nyhedsbrevspakkens indhold Med et nyhedsbrev kan I altid fange jeres brugeres opmærksomhed med aktuelle begivenheder og relevante nyheder. Med kort forberedelse kan I sende et nyhedsbrev ud, der er opsat til formålet og udformet med jeres identitet. Et fleksibelt og dynamisk nyhedsbrev Det grafiske udtryk følger vandværkssidens identitet, så nyhedsbrevet viser genkendelighed, hvorimod indholdet kan varieres fra gang til gang, så det skræddersys til den aktuelle nyhed. Pakken giver jer mulighed for at sende nyhedsbreve ud til alle abonnenter, der er tilmeldt. Derudover er det let at administrere abonnentinformationer ved hjælp af en komplet abonnentoversigt. Nyhedsbrevet vil spare jer meget værdifuld tid samtidig med, at I forbedrer serviceniveauet på websiden. De besøgende kan på websiden selv til- og afmelde sig abonnementet på nyhedsbrevet.

112 Nyhedsbrevspakken 3 Sådan opretter du et nyhedsbrev - 1 Opret et nyhedsbrev I menuen find og klik på Moduler > Nyhedsbrev.

113 Nyhedsbrevspakken 4 Sådan opretter du et nyhedsbrev 2 Find en skabelon Klik på ikonet Skabeloner.

114 Nyhedsbrevspakken 5 Sådan opretter du et nyhedsbrev 3 Vælg en skabelon Klik på Tekst med billeder i teksten.

115 Nyhedsbrevspakken 6 Sådan opretter du et nyhedsbrev 4 Indsæt tekst og billeder Sådan ser nyhedsbrevskabelonen ud. Du kan nu indsætte den tekst og de billeder du gerne vil have i jeres nyhedsbrev i den midterste bjælke som vist herunder.

116 Nyhedsbrevspakken 7 Sådan opretter du et nyhedsbrev 5 Få vist et eksempel Klik på ikonet Vis eksempel for at få vist hvordan nyhedsbrevet kommer til at se ud når du har arbejdet med det.

117 Nyhedsbrevspakken 8 Sådan tilføjer du modtagere af nyhedsbrevet 1 Opret en liste Opret nu en liste for alle kontaktpersonerne som skal have nyhedsbrevet. Klik på Lister.

118 Nyhedsbrevspakken 9 Sådan tilføjer du modtagere af nyhedsbrevet 2 Opret en liste Vælg Ny liste.

119 Nyhedsbrevspakken 10 Sådan tilføjer du modtagere af nyhedsbrevet 3 Opret en liste Tildel listen et Navn og evt. en Beskrivelse.

120 Nyhedsbrevspakken 11 Send nyhedsbrevet 1 Send nyhedsbrev De oprettede lister vil vise sig som vist i cirklen. Marker den eller de lister der skal modtage nyhedsbrevet og klik derefter Ok hvorefter nyhedsbrevet sendes.

121 Nyhedsbrevspakken 12 Gør brugerne opmærksom på at de kan tilmelde sig nyhedsbrevet Indsæt link til tilmeldingsside Opret et link til en intern side hvor brugerne skal tilmelde sig nyhedsbrevet.

122 Nyhedsbrevspakken 13 Giv brugerne mulighed for at til- og afmelde sig nyhedsbrevet 1 Indsæt til- og afmelding på en side Du har nu oprettet en side, hvor brugerne skal kunne til- og afmelde sig nyhedsbrevet som vist herunder. Klik på siden.

123 Nyhedsbrevspakken 14 Giv brugerne mulighed for at til- og afmelde sig nyhedsbrevet 2 Indsæt til- og afmelding på en side Vælg Modul.

124 Nyhedsbrevspakken 15 Giv brugerne mulighed for at til- og afmelde sig nyhedsbrevet 3 Indsæt til- og afmelding på en side Vælg Nyhedsbreve.

125 Nyhedsbrevspakken 16 Giv brugerne mulighed for at til- og afmelde sig nyhedsbrevet 4 Indsæt til- og afmelding på en side Du kan nu vælge om du vil have tilog afmelding på samme side eller om du vil have at man skal kunne tilmelde sig på én side og afmelde sig på en anden side. Her har vi valgt at dele det op. Du kan også tilføje en tekst over formularen på siden og en tekst som kvittering på til- og afmeldingen. Du skal også markere de lister man skal kunne tilmelde sig.

126 Nyhedsbrevspakken 17 Eksempel på en tilmeldingsside

127 Nyhedsbrevspakken 18 Giv brugerne mulighed for at til- og afmelde sig nyhedsbrevet 5 Indsæt til- og afmelding på en side Hvis du sidder med siden, hvorpå afmeldingen skal være, vælger du Afmelding.

128 Nyhedsbrevspakken 19 Eksempel på en afmeldingsside

129 Nyhedsbrevspakken 20

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Topmenu, hovedmenu og venstremenu 1 Manual til Vandværksløsninger 6. Topmenu, hovedmenu og venstremenu Topmenu, hovedmenu og venstremenu 2 Hjemmesidens tre menuer Hjemmesiden har tre menuer, en topmenu,

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Formularer Flytte- og måleraflæsning 1 Manual til Vandværksløsninger 8. Formularer Flytte- og måleraflæsning Formularer Flytte- og måleraflæsning 2 Sådan arbejder du med formularen Formularer er et modul,

Læs mere

Manual til Vandværksløsninger

Manual til Vandværksløsninger Nyhedsbrevspakken 1 Manual til Vandværksløsninger 12. Nyhedsbrevspakken ekstra tilkøb Nyhedsbrevspakken 2 Nyhedsbrevspakkens indhold Med et nyhedsbrev kan I altid fange jeres brugeres opmærksomhed med

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere

Mini brugermanual CMD 5.1

Mini brugermanual CMD 5.1 Mini brugermanual CMD 5.1 Kom i gang For at tilgå CMD skal du åbne en web browser og indtaste URL en på dit CMD website i adressefeltet, hvorefter dialogboksen til log in vises. 1. Indtast dit brugernavn

Læs mere

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen

Brugervejledning til InfoLand.dk skabelonen Indhold Indledning... 4 Første gang... 4 Log ind som Administrator og ændre kodeord... 4 Opret Redaktør (dig selv)... 4 Log ind... 4 Log ind med dit eget brugernavn ( Redaktør )... 4 Log ind som Administrator...

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco

Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside i Umbraco Indhold Introduktion... 2 Log på Umbraco og redigér din hjemmeside... 3 Opret ny side... 7 Gem side uden at udgive/publicere

Læs mere

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune

Manual Version 2. til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Manual Version 2 til oprettelse af hjemmesider for landsbyer i Rebild kommune Oversigt: Login Hjemmeside...... side 3 Login Administrationsmodul... side 5 Kategorier.. side 6 Opret/rediger første side...

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner..

Indholdsfortegnelse. Indholdsfortegnelse.. side 2. Adgang til webgraf 3. Opslag adresse... 4. Styring af layout.. 5. Zoom funktioner.. Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse.. side 2 Adgang til webgraf 3 Opslag adresse... 4 Styring af layout.. 5 Zoom funktioner.. 6 Panorere på skærmen. 7 Information om grafikken.... 8-10 Print et udsnit.....

Læs mere

OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB

OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB OPRET OG REDIGER FORMULARER I DYNAMICWEB Modulet formularer giver dig mulighed for at oprette dynamiske formularer, som enten kan anvendes til kontakt, brugerundersøgelser, quiz eller tilmeldinger. Du

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider

BRUGERVEJLEDNING. Diabetesforeningens lokale hjemmesider BRUGERVEJLEDNING Diabetesforeningens lokale hjemmesider Om Diabetesforeningens lokale hjemmesider Alle Diabetesforeningens lokalforeninger, børnefamilie- og ungergrupper har en officiel hjemmeside. Det

Læs mere

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med "Opret nyt slideshow". Dette fører en til "Rediger slideshow".

Her kan man oprette et nyt slideshow ved at trykke på kassen med Opret nyt slideshow. Dette fører en til Rediger slideshow. Hjælp til Praksisskærm Redigering i Praksisskærm Redigeringsdelen består af 2 sider. Den ene side - "Oversigt over slideshows" indeholder oversigten over ens slideshows. Den anden - "Rediger slideshow"

Læs mere

Vejledning i opbygning af Tillidszonen

Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning i opbygning af Tillidszonen Vejledning til FOAs lokale afdelinger i opbygningen af deres del af Tillidszonen FOA Fag og Arbejde Januar 2006 1 Indholdsfortegnelse Forbunds- og afdelingsdel...3

Læs mere

QUICKGUIDE TIL XMEDIA

QUICKGUIDE TIL XMEDIA QUICKGUIDE TIL XMEDIA 1 UPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL "MINE MAPPER" 2 ARBEJD MED EN SKABELON 3 OPRETTELSE AF PDF 4 ÅBN OG ARBEJD VIDERE MED EN SKABELON 1 OPLOAD DINE EGNE BILLEDER TIL MINE MAPPER Opret

Læs mere

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE

BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Til Forsyningsvirksomheder i Danmark Dokumenttype Brugervejledning Rambøll Hjemmeside Full Responsive Dato Oktober 2017 BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE BRUGER KURSUS RAMBØLL HJEMMESIDE Revision 01 Dato

Læs mere

Jobcenter Vinduet. Version 01.00 Light 2014

Jobcenter Vinduet. Version 01.00 Light 2014 Jobcenter Vinduet Version 01.00 Light 2014 Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering 2014 Jobcenter vinduet Jobcenter vinduet giver mulighed for, at det enkelte jobcenter kan kommunikere direkte til

Læs mere

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen

Guide. Administration af FDF.dk/Nyborg. 1. Udgave 2008. Ide og layout Christoffer S. Rasmussen Guide Administration af FDF.dk/Nyborg 1. Udgave 2008 Ide og layout Christoffer S. Rasmussen FDF.Dk/NyboRG Den nye hjemmeside for FDF Nyborg er baseret på et bloksystem. Det vil sige at det er super nemt

Læs mere

Vejledning til arbejdet med DN s lokale hjemmesider

Vejledning til arbejdet med DN s lokale hjemmesider Vejledning til arbejdet med DN s lokale hjemmesider Denne manual indeholder en introduktion til arbejdet med DN s hjemmeside. Du kan læse om: 1: Præsentation af DynamicWeb Guide til at logge ind i systemet

Læs mere

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end

Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Brugermanual til din boligafdelings hjemmeside Sådan redigerer du en hjemmeside front-end Indhold Introduktion... 2 Log på hjemmesiden og redigér front-end... 3 Rediger en side... 7 Opret ny side... 10

Læs mere

Herning Centerby Guide til Umbraco

Herning Centerby Guide til Umbraco Herning Centerby Guide til Umbraco marts 2016 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb

Quick guide Dynamicweb 9. Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Quick guide Dynamicweb 9 Kom godt i gang med brugen af redigeringsværktøjet bag vores hjemmesideløsning CMS-systemet Dynamicweb Indholdsfortegnelse Sådan logger du på... 3 Opbygning... 4 Beskrivelse af

Læs mere

Sitecore - basisvejledning Version 2. September 2010

Sitecore - basisvejledning Version 2. September 2010 Sitecore - basisvejledning Version. September 00 Sådan opretter du en ny artikelside... Sådan omdøber du et artikelnavn så du får vist æ,ø og å... Sådan udgiver (publiserer) du nyt eller redigeret indhold...4

Læs mere

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du:

I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: VORES NORDSJÆLLAND HURTIGT I GANG MANUAL 01: Bruger HVAD INDEHOLDER DENNE MANUAL? I denne manual kan du finde en hurtig introduktion til hvordan du: 1. Finder Vores Nordsjælland hjemmesiden 2. Opretter

Læs mere

Anklagemyndighedens Vidensbase

Anklagemyndighedens Vidensbase Anklagemyndighedens Vidensbase Indhold 1 OM DENNE VEJLEDNING... 2 2 LOGIN... 3 3 SØGNINGER... 4 3.1 SØG EFTER DOKUMENTER... 4 3.2 NAVIGÉR DIG FREM... 5 3.3 KOMBINÉR SØGNING OG NAVIGATION... 6 3.4 VISNING

Læs mere

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.

Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider. Indholdsfortegnelse Moltrup-sogn.dk - Vejledning i redigering af undersider, og oprettelse af nye sider.... 2 Brugernavn og kodeord.... 2 Selve tekstbehandleren... 3 Indsættelse af billeder... 4 Metadata...

Læs mere

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj

Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Vejledning til Blackboards portfolio værktøj Brug denne vejledning, når du skal udarbejde din undervisningsportfolio i Blackboards portfolio værktøj. Ved at følge alle trinene nedenfor får du udarbejdet

Læs mere

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE

Katalog 2013. - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget. Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE Katalog 2013 - sådan opdaterer du dine oplysninger til Danhostel-kataloget Version 1.0 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. ADGANG OG LOGIN... 2 2. STAMDATA... 2 3. TEKSTER... 4 (OBS: DER ER IKKE TEKSTER I 2013 KATALOGET)...

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for Statens Administration og ØSC institutioner. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Kom godt i gang... 2 1.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside

Vejledning i redigering af apotekets hjemmeside i redigering af apotekets hjemmeside It-afdelingen Januar 2007 INDHOLDSFORTEGNELSE FEJL! BOGMÆRKE ER IKKE DEFINERET. 1 INTRODUKTION 3 2 ADMINISTRATION 4 3 OPBYGNING 4 SIDER 5 FIL ARKIV 6 ARTIKLER 7 ØVRIGE

Læs mere

Vejledning til administration af DN s lokale hjemmesider

Vejledning til administration af DN s lokale hjemmesider Vejledning til administration af DN s lokale hjemmesider 1. DEN LOKALE DN HJEMMESIDE 2. ADMINISTRATIONSPROGRAMMET DYNAMICWEB 3. AT REDIGERE HJEMMESIDEN Denne manual indeholder en introduktion til arbejdet

Læs mere

Guide til klargøring af browser og login

Guide til klargøring af browser og login Guide til klargøring af browser og login Inden du kan redigere et Lejerbo Foundry-websted skal du gøre nogle indstillinger klar i din web browser. Du skal benytte Internet Explorer 8 til at redigere dit

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. september, 2012 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 8 2. Sider... 10 2.a Opret side...

Læs mere

Nyhedsmodul brugermanual

Nyhedsmodul brugermanual Nyhedsmodul brugermanual version 6 Indholdsfortegnelse 1. Kategorier... 02 1.1. Hvordan opretter jeg en kategori?... 02 1.2. Hvordan viser jeg en nyhedskategori på websitet?... 02 2. Oprettelse/redigering

Læs mere

Galleri modul. Side 1 af 18

Galleri modul. Side 1 af 18 Galleri modul Side 1 af 18 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 Installation... 3 Oprette menupunkt... 5 Kategoriseret menupunkt (Avanceret)... 6 Opsætning... 9 Generel opsætning... 10 Opsætning

Læs mere

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System

Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Indhold Brugermanual til Wordpress 3.2.x Content Management System Kontrolpanelet 2 Brugerniveauer 2 Log ud 3 Profil 4 Generel Info (vigtigt) 5 Tilføj nyt indlæg(1) 6 Tilføj nyt indlæg(2) 7 Tilføj nyt

Læs mere

Brugervejledning til. BBB s hjemmeside. BEMÆRK: Denne vejledning fungerer bedst til Windows. Senest opdateret: 17-09-2010 14:45

Brugervejledning til. BBB s hjemmeside. BEMÆRK: Denne vejledning fungerer bedst til Windows. Senest opdateret: 17-09-2010 14:45 Brugervejledning til BBB s hjemmeside BEMÆRK: Denne vejledning fungerer bedst til Windows. Senest opdateret: 17-09-2010 14:45 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Generelt om KlubCMS... 3 Sideopbygning...

Læs mere

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur

vorbasse.dk Redaktørmanual Kentaur Redaktørmanual Kentaur Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - TYPO3 Brugerfladen 3 Log ind 3 Backend 4 Frontend 5 Hvor skal jeg klikke? 5 Gem, gem og vis, gem og luk 6 Kapitel 2 - Sider & menuer 7 Sammenhæng

Læs mere

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur.

Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. Adgang til Back-end Gå ind på forsiden til hjemmesiden. Skriv typo3 i adresselinjen og tryk på retur. typo3 Skriv herefter brugernavn og adgangskode i de respektive felter og klik på Login Den følgende

Læs mere

Indhold. 1. Adgang og afslutning

Indhold. 1. Adgang og afslutning 1 Indhold 1. Adgang og afslutning 2. Menupunkter 3. Tekst 4. Billeder 5. Video 6. Lyd 7. Bannere 8. Bokse 9. Dokumenter 10. Links 11. Iframe 12. Markedspladsen 13. Nyheder 14. Job 15. Kalender 16. Selvbetjeningsbjælken

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2

Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 Redaktørmanual TYPO3 Version 6.2 www.t3cms.dk TYPO3 Manual Version 6.2 Side 1 af 20 T3CMS Tlf: 70 25 00 22 Indholdsfortegnelse Generel info om TYPO3 3 Rediger din side 4-6 Indsættelse af links 7 Indsæt

Læs mere

Brugerguide til FlexCMS

Brugerguide til FlexCMS Brugerguide til FlexCMS Kom i gang med at bruge din hjemmeside 1 VELKOMMEN TIL FLEXCMS... 3 1. LOGIN... 5 2. HJEMMESIDENS TERMINOLOGI... 6 3. LAYOUT... 7 4. OPRET OG TILPAS FORSIDEN... 8 4.1 OPRETTE SIDEEGENSKABER...

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND

GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND GUIDE TIL OPRETTELSE AF ARTIKLER I JOOMLA - FRONTEND INDHOLDSFORTEGNELSE Login og ændring af adgangskode 2 Oprettelse/redigering af artikler 3 Indsæt billede i en artikel 7 Sæt et link i en artikel 13

Læs mere

Sitecore - basisvejledning Oktober 2012

Sitecore - basisvejledning Oktober 2012 Sitecore - basisvejledning Oktober 0 Indholdsfortegnelse Sådan opretter du en ny artikelside... 3 Sådan omdøber du et artikelnavn så du får vist æ, ø og å... 4 Undgå at din artikel bliver publiceret i

Læs mere

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide

OK Fonden. Umbraco CMS Quickguide OK Fonden Umbraco CMS Quickguide 1 Indhold 1 Indhold... 2 2 Indledning... 3 2.1 Kompatible browsere... 3 2.2 Log ind i Umbraco... 3 2.3 Naviger i administrationsområdet... 4 2.4 Brug af træ menu... 5 3

Læs mere

Tastevejledning Windows XP

Tastevejledning Windows XP Tastevejledning Windows XP Tastevejledningen dækker den danske udgave af Windows XP. Der er taget udgangspunkt i en standard installation, hvor der ikke er foretaget tilpasninger i skærmopsætning, valg

Læs mere

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS

VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS VELKOMMEN TIL PHOTO STORY FOR WINDOWS Jens Honoré 2005 Photo Story er et program, du kan bruge til at lave en billedfortælling med. Du kan: Indsætte billeder Ændre billedernes farver Tilføje effekter til

Læs mere

Brugervejledning @venbuild Light

Brugervejledning @venbuild Light HÅNDBOG FOR SYSTEMADMINISTRATOR/REDAKTØR Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE OM @VENBUILD LIGHT... 3 ADGANG... 3 OVERSIGT OVER LÆRINGSOBJEKTER... 4 NAVIGATION... 5 OVERSIGT OVER VARIANTER... 5 OVERSIGT OVER EGNE

Læs mere

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0

WebGT 3.0 - Graveansøgning. Brugervejledning. 25. september 2012. Udgave 1.0 WebGT 3.0 - Graveansøgning Brugervejledning 25. september 2012 Udgave 1.0 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 1.1 OPRETTELSE SOM BRUGER... 3 1.2 NOTIFICERINGSMAILS... 4 2 OPBYGNING OG SAGSGANG... 5 2.1

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Quickguide til kredscms. Login

Quickguide til kredscms. Login Quickguide til kredscms Dette er en quickguide, der vil præsentere dig for de mest basale funktioner i kredscms. Finder du ikke svar her, så prøv at spørge andre webmastere via debatforummet på leder.fdf.dk:

Læs mere

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin

Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Sådan indlægges nyheder på DSqF s hjemmeside trin for trin Systemkrav For at kunne bruge Composite kræves: Windows 95 eller nyere (bemærk - kun Windows kan bruges) Browseren Internet Explorer 6.0 eller

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/wp-admin. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/wp-admin Brugernavn: Password: April, 2015 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Bestyrelsesadgang (Min Side)

Bestyrelsesadgang (Min Side) Bestyrelsesadgang (Min Side) Login på Min side på www.randersbolig.dk med dine brugeroplysninger som står i mail/brev. Du er nu logget ind på Min Side, og kan nu klikke på menupunkterne vedr. bestyrelsen

Læs mere

Active Builder - Brugermanual

Active Builder - Brugermanual Active Builder - Brugermanual Version: Release 2.0 Sprog: Dansk Copyright 2014 - Talk Active ApS INDHOLDSFORTEGNELSE INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1. HURTIGT OVERBLIK... 4 1.1 Vælg URL:... 4 1.2 Vælg en skabelon:...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk]

[jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] [jobsøgende] sådan gør du... [søg job via jobnet.dk] Søg jobbet via Jobnet Du kan se ledige job på Jobnet.dk, og når du har fundet en stilling, kan du søge den. Er der i søgeresultatlisten ved annoncens

Læs mere

WordPress 4.2+ Manual

WordPress 4.2+ Manual WordPress.+ Manual Indholdsfortegnelse Introduktion Log ind i din hjemmesides administration Skifte kodeord eller email Administrationen / Kontrolpanelet Dette er dit kontrolpanel. Administrationen sidemenu

Læs mere

8.0 Distriktshjemmesider

8.0 Distriktshjemmesider 8.0 Distriktshjemmesider Indhold Login... 2 Forside... 3 Distriktsside opbygning...4 Rediger på en side... 5 Upload filer til mediebibliotek... 8 Kontroller links på filer... 12 Indsæt billeder... 13 Slet

Læs mere

Redaktørmanual TYPO3

Redaktørmanual TYPO3 Redaktørmanual TYPO3 Version: 1.1 Tilpasset TYPO3: 4.2 Sidst opdateret: 15/10-2008 Copyright: IdeFA Gruppen Indholdsfortegnelse 1. Forord... 2 1.1. Quick info... 2 1.2 Om TYPO3 CMS... 2 2. TYPO3 CMS Opbygning...

Læs mere

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11

4.2 Sådan kopierer du på Aalborg Bibliotekerne... 11. 4.1 Identificer dig på kopimaskinen... 11 Indholdsfortegnelse 1. Sådan opretter du en konto i s kopi-/printsystem... 2 1.1 Opret kopi-/printkonto hjemmefra... 2 1.2 Aktivering af din kopi-/printkonto... 3 2. Sådan indbetaler du penge på din kopi-/printkonto...

Læs mere

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1

Indhold. Wiegaarden Go2net Manual Side 1 Indhold Manual til Wiegaardens Go2net CMS-løsning... 3 Login... 4 Administrationen... 4 Den øverste menu... 5 Styring af din menu på hjemmesiden... 5 Menustrukturen... 5 De grå ikoner... 6 De blå ikoner...

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 13. marts, 2014 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13 2.b.

Læs mere

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside

Elevvejledning til SkoleKomNet - Min egen hjemmeside Indledning...1 Sådan får du adgang...2 Dit KlasseWeb skrivebord Overblik...2 Dit arbejdsområde...3 Din hjemmeside på nettet...3 Sådan laver du en hjemmeside i 4 trin...3 Trin 1 Dit personlige billede på

Læs mere

Manual til hjemmeside i Typo3

Manual til hjemmeside i Typo3 Manual til hjemmeside i Typo3 Gode tips og genvejstaster Ét linieskift Ctrl + A Ctrl + C Ctrl + X Ctrl + V shift + enter (tasten du normalt bruger til linieskift) Markér alt Kopier Klip Sæt ind Oprettelse

Læs mere

Skrivebordet Windows 10

Skrivebordet Windows 10 Få adgang til Stifinder, Indstillinger og andre apps, du bruger ofte, i venstre side af menuen Start. Hvis du vil se alle dine apps og programmer, skal du vælge Alle apps. Vises der en pil til højre for

Læs mere

Solrød Kommune Guide til Umbraco

Solrød Kommune Guide til Umbraco Solrød Kommune Guide til Umbraco februar 2015 I GANG MED UMBRACO 4 LOGIN 4 LÆR UMBRACO AT KENDE 5 SÅDAN REDIGERER DU SIDER 6 VÆRKTØJSLINJEN 6 RET I TEKSTEN 7 RET ELLER INDSÆT LINK I TEKSTEN 8 RET ELLER

Læs mere

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer.

Filer Under menupunket Administration får du adgang til Indekssiden, hvor du finder symbolet for modulet Filer. Filer Generelt Det ikke er tilladt at lagre informationer, der er i strid med gældende dansk lovgivning. For at kunne arbejde med filer på internetportalen skal du være logget ind med brug af medlemsnummer

Læs mere

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE

VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE VDI-GUIDE FOR AALESTRUP REALSKOLE Af Martin Lohse Mikkelsen IT-vejleder - Side 1 af 37 Forord Dette dokument skal hjælpe dig med brugen af skolens VDI system. Et VDI-system er en virtuel computer, som

Læs mere

KMD Brugeradministration til Navision og LDV

KMD Brugeradministration til Navision og LDV KMD Brugeradministration til Navision og LDV Vejledning for selvejere. Opdateret 09-09-2015 Indholdsfortegnelse 1 Overordnet liste af funktoner... 2 2 Vejledning... 3 2.1 Login til KMD Brugeradministration...

Læs mere

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015

Navision Stat 7.0. Kvikguide om tilpasning af rollecenteret. Overblik. Side 1 af 29. ØSY/STO 18. maj 2015 Side 1 af 29 Navision Stat 7.0 ØSY/STO 18. maj 2015 Kvikguide om tilpasning af rollecenteret Overblik Formål Denne kvikguide omhandler de tilpasninger som du kan foretage i Handlingsbåndet, Navigationsmenuen

Læs mere

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk

WORKCYCLUS. Handlingsplan. Vers 4.0. Juni 2013. Workcompany A/S. Amagertorvet 33, 4.sal. DK-1160 København K. www.workcompany.dk WORKCYCLUS Handlingsplan Vers 4.0 Juni 2013 Workcompany A/S Amagertorvet 33, 4.sal DK-1160 København K www.workcompany.dk 1. Indholdsfortegnelse Handlingsplan... 3 Overblik på indsatsområder på handlingsplan...

Læs mere

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører

Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Udbud.dk Brugervejledning til leverandører Vejledning til at anvende Udbud.dk Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OVERORDNET OPBYGNING AF UDBUD.DK... 4 2.1 FORSIDE OG NAVIGATION... 4

Læs mere

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9

Google Apps. Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Lær at oprette, organisere, dele og slette dokumenter. Udarbejdet af PLC, version 2013!!!!!!! Side 1 af 9 Arbejde i faner Google Apps arbejder i faner, derfor er det vigtigt, du er bekendt med det. Mappen

Læs mere

Manual til brug af youtube

Manual til brug af youtube Manual til brug af youtube For at kunne bruge din nye video på din hjemmeside, facebook med videre, skal du først uploade den til youtube. Vi gennem gennemgår hele processen her i fire nemme trin. 1. Sådan

Læs mere

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password:

WordPress manual..hjerteforeningen.dk/pco-login. Brugernavn: Password: WordPress manual.hjerteforeningen.dk/pco-login Brugernavn: Password: Juli, 2019 Generelt Du kan benytte WordPress fra alle platforme. Det vil sige, du kan redigere jeres hjemmeside fra din computer, din

Læs mere

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9

Ansvarlig Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Notat Ansvarlig HJB Oprettet 22-11-2011 Projekt: Maskindatabase over forsøgsudstyr Side 1 af 9 Sådan bruger du SharePoint til Maskindatabasen Maskindatabasen er oprettet i et program der hedder SharePoint

Læs mere

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk

Annemette Søgaard Hansen/www.dinwebvejleder.dk Google Docs Dokumenter Indholdsfortegnelse Værktøjer... Side 3 Menuer... Side 5 Opgave... Side 8 Få adgang til filerne fra din computer... Side 16 Vejledende løsning... Side 17 GoogleDocs Dokumenter 2

Læs mere

MANUAL. Siteloom CMS

MANUAL. Siteloom CMS MANUAL Siteloom CMS www.hjerteforeningen.dk/cms Brugernavn: Password: 3. oktober, 2013 BASIS FUNKTIONER 1. Kalender... 4 1.a. Opret... 5 1.b. Rediger eller slet... 9 2. Sider...12 2.a. Opret side...13

Læs mere

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5

Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3. 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3. 3 Overblik over siderne... 5 Skolekvalitet.dk Manual Version 1.0 Indhold 1 Om Skolekvalitet.dk...3 2 Vælg evalueringsmodel før du går i gang...3 3 Overblik over siderne... 5 3.1 Oversigt over centrale funktioner:... 6 4 Kom godt i

Læs mere

EasyPage brugermanual version 3.0

EasyPage brugermanual version 3.0 EasyPage brugermanual version 3.0 Indholdsfortegnelse: 1.0 Introduktion...2 1.1 Om brugermanualen...2 1.2 Systemkrav...2 1.3 Log ind - sådan kommer du i gang...2 2.0 EasyPage grundmodul...4 2.1 Byg og

Læs mere

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her:

Linket viser jer frem til billedet nedenfor, her skal du blot skrive jeres brugernavn og adgangskode. Indtast din adgangskode her: Brugervejledning til håndtering af respondenter til MUS i SurveyXact Indledning Denne manual beskriver, hvordan SurveyXact kan anvendes til forberedelse af MUS. Der tages udgangspunkt i handlinger, den

Læs mere

Administration - Wordpress 2014-07-02. Administration - Wordpress

Administration - Wordpress 2014-07-02. Administration - Wordpress Administration - Wordpress 1 Indholdsfortegnelse Wordpress CMS-system... 4 Wordpress administration... 4 Video-manualer til Wordpress... 4 Wordpress Support... 4 Manual Traeinfo.dk og Traeguiden.dk...

Læs mere

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste

Tre sideopsætninger: 1 Forside. 2 Standard 3 Liste. 1 Forside. 2 Underside. 3 Liste 1 Forside Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside 3 Liste Ret indhold på en side I systemet kan du let rette tekst, link og billeder på hjemmesiden Først skal du logge ind i systemet

Læs mere

Brugermanual til Assignment Hand In

Brugermanual til Assignment Hand In Brugermanual til Assignment Hand In Indhold: Undervisere:... 2 Hvor finder jeg Assignment hand in?... 2 Opret en opgave... 3 Slet en opgave... 4 Rediger en opgave... 4 Hvor finder jeg de afleverede filer?...

Læs mere

Manual og Hjælp Skoletasken 2

Manual og Hjælp Skoletasken 2 Manual og Hjælp Skoletasken 2 I Skoletasken 2 - Hjælp Indhold I Introduktion 1 Velkomst 2... 2 2 Systemkrav... 2 3 Installation... 3 4 Skoletasken... 8 II Opsætning 10 1 Systemopsætning... 10 2 Bogopsætning...

Læs mere

Brugervejledning til diverse i OS X

Brugervejledning til diverse i OS X Brugervejledning til diverse i OS X Gert Søndergaard 19. august 2003 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Introduktion til Mac OS X...3 Flere brugere på samme maskine...3 Dock - den gamle kvikstart...4

Læs mere

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3

DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 TYPO3 manual DENNE MANUAL ER SKREVET FOR AT GIVE DIG EN GRUNDIG INTRODUKTION TIL DE FORSKELLIGE ARBEJDSGANGE I TYPO3 Det første afsnit, Introduktion til systemet, giver et hurtigt overblik over mulighederne.

Læs mere

Google Chrome side 1 af13

Google Chrome side 1 af13 Google Chrome side 1 af13 Indholdsfortegnelse: Download Google Chrome... Side 2 Overblik... Side 3 Angiv startside... Side 7 Søg direkte i adresselinjen... Side 8 Bogmærker sider... Side 8 Bogmærkeadministratoren...

Læs mere

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker]

[jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] [jobsøgende] sådan gør du... [opret dit CV & jobønsker] Opret CV og Jobønsker på jobnet På Jobnets forside Jobnet.dk kan du oprette et CV. Det kan du gøre ved at oprette dig som bruger via linket Mit CV

Læs mere

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient.

Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Side 1 af 18 Navision Stat 5.0 ØKO/CPS 24.08.2008 Den nye grænseflade Dette dokument beskriver den nye grænseflade med udgangspunkt i den nye MS Dynamics NAV 5.0 SP1 klient. Overblik Introduktion Følgende

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE

Del filer i hjemmet. Hvis dit hjem har to eller. 5-10 min. NY SERIE DEL DET HELE I denne artikelserie lærer du de bedste og letteste metoder til at dele filer, printere og internetforbindelse med andre både på dit netværk i hjemmet og via internettet. Del filer i hjemmet

Læs mere

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem

FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem FSFI s guide til DFR s elektronisk bevissystem Dette er en kort guide i anvendelsen af Dansk Førstehjælpsråd elektroniske bevissystem. Guiden viser og forklarer, hvordan du som instruktør og medlem af

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System

ViKoSys. Virksomheds Kontakt System ViKoSys Virksomheds Kontakt System 1 Hvad er det? Virksomheds Kontakt System er udviklet som et hjælpeværkstøj til iværksættere og andre virksomheder som gerne vil have et værktøj hvor de kan finde og

Læs mere

Kort brugervejledning til Vindsiden

Kort brugervejledning til Vindsiden Kort brugervejledning til Vindsiden Vejledningen beskriver kun de mest anvendte funktioner, og er meget kortfattet. Vejledningen udvides efterhånden, som der sker ændringer i sidens opbygning og/eller

Læs mere

Vejledning til Privat-konferencer

Vejledning til Privat-konferencer Vejledning til Privat-konferencer 6. udgave, oktober 2008 Tilpasset FirstClass version 9.106, dansk 2 1 Om Privat-konferencer... 4 2 Oprettelse af hovedkonference... 5 2.1 Fremgangsmåde... 5 2.2 Standardopsætning

Læs mere

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund

Vejledning. hjemmeside-opbygning. - DFIF - Vejledning til CMS: Dansk Firma Idrætsforbund Vejledning hjemmeside-opbygning. - DFIF - Side 1 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 HURTIGT I GANG... 4 REDIGERE HJEMMESIDEN... 5 LOGIN...5 TEKST PÅ EN SIDE...6 REDIGERINGSMULIGHEDER...6 TEKSTBEHANDLING

Læs mere

IT-VEJLEDNING TIL MAC

IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-VEJLEDNING TIL MAC IT-vejledninger Indhold Din konto Trådløst internet Mail Videresend din mail Fronter Print / kopi Skema Dit brugernavn og adgangskode Sådan logger du på det trådløse netværk Sådan

Læs mere

Login side 3. Upload af billeder side 8. Upload billeder via Drag&Drop side 14. Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17

Login side 3. Upload af billeder side 8. Upload billeder via Drag&Drop side 14. Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17 Indholdsfortegnelse: Login side 3 Opdater din crawl side 5 Upload af billeder side 8 Upload billeder via Drag&Drop side 14 Udfyld og indsæt valgfri side i playlisten side 17 Vælg en valgfri side i playlisten

Læs mere