Der kom en del sidste øjebliks afbud til mødet, hvorfor vi endte med at gennemføre mødet med blot en enkelt deltager fra panelet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Der kom en del sidste øjebliks afbud til mødet, hvorfor vi endte med at gennemføre mødet med blot en enkelt deltager fra panelet."

Transkript

1 Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 11. december 2017 Referent: Kathrine Vognsen Skolen for Læring og Anvendt Filosofi Sagsbehandler: Kathrine Vognsen Sagsnr.: Tast sagsnr. Telefon: kv@learning.aau.dk Til stede: Fra aftagerpanelet: Fra instituttet: Dagsorden: Jesper Brieghel Studienævnsformand Morten Ziethen Studienævnsmedlem Kristian Højer Toft Studienævnssekretær Mette Hvillum Skolesekretær Kathrine Vognsen Velkomst v. Lektor Morten Ziethen, studienævnsformand Revision af studieordning præsentation og feedback orientering om generation præstation Undersøgelse af kandidaters beskæftigelse + orientering om employability tiltag, efterår 2017 Eventuelt Mødet afholdes på Kroghstræde 3, 9220 Aalborg i lokale København på AC. Meyers Vænge 15 lokale Referat Der kom en del sidste øjebliks afbud til mødet, hvorfor vi endte med at gennemføre mødet med blot en enkelt deltager fra panelet. Ad 1: Morten byder velkommen og indleder med at redegøre for funktionen af aftagerpanelet. Herefter præsenterede alle ved bordet sig selv og deres funktion. Det var Jesper Brieghels første møde, siden han trådte ind i panelet og han præsenterede sig selv og fortalte lidt om sin baggrund. Jesper har forberedt sig til mødet ved at læse studieordningerne, og Morten orienterer om de ændringer, der er på vej i forlængelse af nye krav og samfundstendenser.

2 Ad 2: Revision af studieordning præsentation og feedback orientering om generation præstation Der er meget stor forskel på, hvordan der bliver tildelt bevillinger mellem de forskellige universiteter. Vi på AAU er meget afhængige af, at få de studerende gennem systemet. Vi bliver monitoreret både på den måde, vi får de studerende gennem systemet på og om de kommer på job bagefter. Aalborg kommune har valgt at lave en såkaldt indsats, der drejer sig om at være der for de studerende inden de er færdige. Gensidig opdragelse af både kandidater og arbejdsmarked i forhold til, hvordan man kan finde hinanden på bedst mulig vis Relevant praktisksteder er et centralt indsatsområde. Flere studerende har problemer med at få en ordentlig kvalitet i deres praktiksteder. Aau Matchmaking udbyder en praktikbørs, som stiller cases til rådighed for de studerende og virksomheder, som løftestang til at få opbygget et godt og relevant netværk, da dimittenderne ofte kommer i arbejde med noget af det, de har arbejdet med i deres parktik. AAU er baseret på PBL undervisning problembaseret læring Jesper foreslår at praktikken kunne flyttes til sidste semester. Dette også i relation til job. Morten orienterer om, at det har været overvejet, men at man på AAU fakultetsniveau besluttet, at det må man ikke. Måske bør man fra studiernes side presse mere på for at få en højere grad af fleksibilitet. Praktikken er nøglen til at sikre kontakten til kommende arbejdspladser. Ruste kandidaterne til at kunne tale ind i den praktiske hverdag og vise, hvor de kan bidrage positivt til udvikling og opgaveløsning. Hvis man vælger et studie som filosofi er det sjældent fordi man har en forestilling om en blinkende klar erhvervskarriere. Man er tværtimod søgende og reflekterende omkring, hvad fremtiden skal indeholde. Det åbner også nogle døre på sigt. Det giver mening på flere fronter. De studerende skal bare ud og have kontakt med arbejdsmarkedet. Optagelsesprocedure vi har nogle studerende, der er meget dygtige og en stor mellemgruppe. Så er der ca tyve procent, som bøvler med personlig problemer og er svære at få igennem. I dag betragtes uddannelse som et vilkår på vejen til at få et job. Fra næste år skal vi have en ny optagelsesprocedure- AF burde få allermest for at producere en studerende. Det der er dyrt er, hvis vi producerer for mange, der ikke kommer på arbejdsmarkedet. Vi er nødt til at have en vis volumen. Hvis vi fik mere for en dimittend kunne vi bruge flere ressourcer på den enkelte og have skærpede krav til optagelse.

3 Vi skal finde ud af det på en god og konstruktiv måde. Hvor mange der stopper undervejs er noget vi bliver målt på. Der arbejde på at opbygge en mentorordning for at skabe relationer udadtil. Generation præstation - generationsspecifikt med at være under uddannelse. Tidligere fungerede ens studiegruppe som en slags helle, hvor man kunne få love at vende ting. Dem, der har levet hele deres liv i konkurrencestaten møder ind og føler, at de andre er konkurrenter at de også er på i gruppen. Hvis man ikke føler sig tryg i gruppen kan det være svært det kombineret med classroommanagement, har betydet, at de studerende man møder i dag har den opfattelse, at enten skal de eller også har de fri. Hvordan skal vi føre dem derhen, hvor vi andre var, da vi var studerende? JB jeg kunne godt have brugt flere rammer dengang det var ikke nødvendigvis godt. De togskinner man skulle køre på, var ikke nødvendigvis lette at finde. Det udbud af skriveredskaber, som man kan tilbyde dem, der skal skrive professionelt. Ift hvad jeg efterfølgende har erhvervet. Jeg følte mig voldsomt ladt i stikken. Redskaber til at gøre oplevelsen at tilegne sig et fagligt stof. Både turen ind i stoffet og vejen ud igen. Der er en form for et eksistentielt frirum. Man skal være varsom med at romantisere vores egne rammer i vores egen studietid. De har svært ved at finde ud af hvordan de kan forme 12 timers ugentlig konfrontationsundervisning til en 40 timers arbejdsuge læsning, søgning af information på AUB, møde med gruppen osv. Akademisk tekst. Det behøver ikke nødvendigvis at være journalistisk skrivestil. Klar formidling til en ikke-inviet læser og hvordan du får en god skriveoplevelse. Gøre det så nemt interessant og behageligt som muligt at producere tekter. Man kunne kigge på en akademisk model og en journalistisk måde at skrive på, hvor man helt banalt flytter konklusionen op øverst. Krakeleret selvværd. Vi øver os på noget i fem år og kommer så måske ud med følelsen af ikke at kunne brænde igennem med det. Det er både en faglig proces og identitetsproces. At identificere den proces og italesætte den proces. At tro at alle andre har forstået det hele. Vi skal passe på dem, der er lidt søgende i forhold til det her. Der har I, som undervisere et ansvar. Denne uddannelse vil altid tiltrække mange af disse lidt søgende typer, der har bruge for at reflektere. Det er en snak, der skal løftes i forbindelse med censorformandsskabet. Vi må ikke skrive det mere legende og søgende ind i studieordningen, for det skal fuldstændig udpensles, hvad de skal kunne måles på bagefter.

4 Hvad er det uddannelsen skal? Hvis der ikke er nogen kandidater, der kommer ud og har en sund og refleksiv indstilling til et akademisk fornuftigt niveau. En person, der kommer ud med en massive filosofihistorisk viden og kan banke enhver i Hegel er vedkommende helt ubrugelig for mig. Der er noget, der ikke er færdigt rent didaktisk endnu, som handler om ikke at gentage tidligere mønstre. Ad 3: Undersøgelse af kandidaters beskæftigelse + orientering om employability tiltag, efterår 2017 Vi har seks linjer og sigter mod at komme ned på tre linjer. Muligvis sløjfe kulturlinjen. Kunne man tage andre ting med ind for at give en bredde i uddannelse. Alle hedder de noget med filosofi. Måske skulle man ikke være så bange for at tage andre fag ind eksempelvis sociologi/statskundskab m.fl uden man skal give køb på uddannelsens grundtanke. Så kan man tegne en streg tilbage og se forbindelsen til filosofien netop også fordi det hedder Anvendt Filosofi. At tage andre fagområder ind for at gøre det anvendt. Give de folk en ide om at disse redskaber findes og hvor de kan finde dem. Non-technical-risk et begreb for folk, der ikke er vant til betragte risiko som noget fuldstændig identificerbart. Noget som ikke er en reel risiko. Prøve at inddrage buzzword, som kan springe lidt i øjnene i en ansøgerbunke. Vise de studerende at det ikke er fy eller beskidt at gå ud i det der. Man må gerne arbejde på at tale ind i de kontekster uden at føle sig poppet. Et perspektiv som ikke allerede er i bunken af djøffer. Arbejdsløshed. Skriftligt og mundlig formidling er vigtigt at det fylder noget i uddannelsen. De grundlæggende værktøjer skal på plads. Hjælpe dem med at få selvtilliden til at få skrevet akademiske værker om til spiselige artikler? Filosoffer er rigtig gode til kritisk analytisk tænkning. De lærer systemisk empati. Rationalet at sætte sig i den andet synspunkts sted. Langt mere end en personlig rejse. Det er helt afgørende, at man kan placere de værktøjer, man lærer. Det personlige lederskab at man i sit arbejdsliv har sig selv med. At kunne møde op som sig selv Ville du anbefale os i højere grad at tænke i obligatoriske kurser? Hvis en person siger, at han/hun er kandidat i anvendt filosofi, tror jeg ikke det er af særlig stor betydning om man har en specialisering, slet ikke i job nr. 2

5 AF er at forene uforenelige størrelser. At tage begrebet om anvendt alvorligt. Identitetsspørgsmål- hvad det er for nogle filosoffer vi laver? En løbende diskussion om, hvordan man laver sådan en uddannelse, som AF. Der er lavet en undersøgelse i 2017, hvor en studentermedhjælp ringede ud til de færdige kandidater. En tredjedel var konsulenter i det offentlige. Ligelig fordeling mellem det offentlige og det private arbejdsmarked. Alumneforening der har for første gang været et arrangement i efteråret. Der er dog en tendens til at dem der møder op er dem, der er kommet i arbejde. Vi har et samfund, hvor det at være arbejdsløs er forbundet med en form for stigmatisering og skam. Kunne man lave noget der taler til fagpersoner, middag, sjov samme årgang, så det ikke bliver for fagligt. De gode faglige forbindelser kommer, når man har paraderne nede. Kommunikationsforum. PR historie på. Noget der gør, at man bliver hevet ud af den totale anonymitet. Hvordan markedsfører man sig selv og hvordan taler man arbejdsgivernes sprog? Det kunne godt hives op på fakultetsniveau. At brande uddannelserne helt generelt ved at lære de studerende at tale ind i den kontekst, der er ude på arbejdsmarkedet. Der er begyndt at være fælles tiltag for de uddannelser, der har de samme udfordringer, men man kunne godt systematisere det på en anden måde. Hvis der er nogle kandidater, der er endt i virksomheder med et kendt brand burde man få nogle testemonials fra cheferne nogle af de steder omkring, hvad man bruger en anvendt filosof til i deres virksomhed. Ad 5 Eventuelt Morten spørger ind til, hvorvidt det er ok, at fx Jes Lynning Harfeld kontakter Jesper for yderligere input vedr. eksempelvis bæredygtighed. Ønske om løbende dialog omkring nogle af de aktuelle temaer med aftagerpanelets medlemmer. Hvad skal der til for at få medlemmerne til at komme til møderne? En form, der giver mulighed for at sparre med de andre aftagerpanelmedlemmer. Frokost, en halv time inden møde, ville give mulighed for snak før eller efter mødet. Invitere studerende med til mødet kunne være en god mulighed. Næste møde i panelet afholdes i 2018.

Til stede: Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 13. oktober 2016 Referent: Kathrine Vognsen

Til stede: Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 13. oktober 2016 Referent: Kathrine Vognsen Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 13. oktober 2016 Referent: Kathrine Vognsen Skolen for Erkendelses- og Forandringsprocesser Sagsbehandler: Sagsnr.: Tast sagsnr. Kathrine Vognsen Telefon: 9940

Læs mere

Til stede: Fra aftagerpanelet: Anne Vibeke Vad, forlagsdirektør Jørgen Carlsen, forstander, Testrup Højskole Henrik Lydholm

Til stede: Fra aftagerpanelet: Anne Vibeke Vad, forlagsdirektør Jørgen Carlsen, forstander, Testrup Højskole Henrik Lydholm Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 26. februar 2015 Referent: Kathrine Vognsen Dagsorden: Præsentationsrunde Kort status hvad er sket siden sidst Fremtidssikring mod politisk indblanding Praktikpladser

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Handleplan for uddannelse,

Handleplan for uddannelse, Handleplan for uddannelse, -18 Det Humanistiske Fakultets strategi 2016-2021, Humaniora for Verden, fastsætter det overordnede mål for uddannelse på Humaniora til at være fortsat udvikling af kvaliteten

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 28. september 2016

Referat af studienævnsmøde den 28. september 2016 Studienævn for Anvendt Filosofi Kroghstræde 3 9220 Aalborg Danmark Mette Hvillum Direkte telefon 9940 3093 mh@learning.aau.dk Aalborg d. 28. september 2016 Referat af studienævnsmøde den 28. september

Læs mere

2

2 1 2 3 Husk at selvom det er nærmest programmeret i os, at vi gerne vil svare, når vi bliver stillet et spørgsmål, så er det ok ikke at vide det! Og det der sker hvis du svarer på spørgsmål om adgangskrav

Læs mere

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015

M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 15. MARTS 2015 Forum Studienævnet for Kunst- og Kulturvidenskab Møde afholdt:

Læs mere

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse,

Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, Evaluering af 1. semester cand.it. i itledelse, eftera r 2016 Indhold Indledning... 3 FU-møder... 4 Modulevaluering gjort tilgængelig på modulets sidste kursusgang... 4 Modul 1: Informationsteknologi,

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Study Board Meeting International Relations

Study Board Meeting International Relations Studienævnsmøde onsdag den 15. november 13.00-15.00 Aalborg: KST3 2.107 København: A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Mødedeltagere: Steen Fryba Christensen, Ane Bislev, Danny Raymond, Bjørn Møller,

Læs mere

Velkommen til statskundskab

Velkommen til statskundskab københavns universitet institut for statskundskab Velkommen til statskundskab 1 Velkommen til statskundskab 3 Bliv uddannet problemløser På Statskundskab i København bliver du uddannet til problemløser.

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013

Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 23.10.2013 Referat af studienævnsmøde den 1. oktober 2013 Til stede:

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016

Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 13. september 2016 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 6. juni 3. Skal bachelor i Organisatorisk læring være adgangsgivende

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af mastermodul?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af mastermodul? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af mastermodul? Hvordan vurderer du mastermodulets relevans for dig? Hvordan vurderer du mastermodulets

Læs mere

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den

3. Aftagerpanel Bilag 2: Mail fra Erling samt mødereferat fra møde i aftagerpanel for økonomiske og erhvervsøkonomiske uddannelser den Referat Af: Møde i Studierådet for økonomi og erhvervsstudier 10. F E B R U A R 2 0 1 5 S K O L E N F O R Ø K O N O M I O G E R H V E R V S S T U D I E R F I B I G E R S T R Æ D E 2 P O S T B O K S 159

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 11. oktober 2018 kl. 13.00-14.30 Bygning 2630 lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013

Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Studienævn for Uddannelse og Læring Sohngårdsholmsvej 2 9000 Aalborg Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 21.01.2014 Referat af studienævnsmøde den 3. december 2013 Til

Læs mere

Håndbog for net-studerende ved IT-Universitetet i København

Håndbog for net-studerende ved IT-Universitetet i København Håndbog for net-studerende ved IT-Universitetet i København Jane Andersen IT-Universitetet i København, Rued Langgaards Vej 7, 2300 København S, jane@itu.dk 31. januar 2005 1. Indledning IT-Universitetets

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Referat af mødet i aftagerpanelet for Læring den 28. april 2014 kl Referent: Kathrine Vognsen

Referat af mødet i aftagerpanelet for Læring den 28. april 2014 kl Referent: Kathrine Vognsen S K O L E N F O R E R K E N D E L S ES OG F O R A N D R I N G S P R O C E S S E R K AT H R I N E V O G N S E N T + 4 5 9 9 4 0 3 3 9 2 K V @ L E A R N I N G. A A U. D K Referat af mødet i aftagerpanelet

Læs mere

Referat af mødet i aftagerpanelet for Læring den 18. maj 2017 kl :30. Referent: Kathrine Vognsen

Referat af mødet i aftagerpanelet for Læring den 18. maj 2017 kl :30. Referent: Kathrine Vognsen S K O L E N F O R E R K E N D E L S E S O G F O R A N D R I N G S P R O C E S S E R K AT H R I N E V O G N S E N T + 4 5 9 9 4 0 3 3 9 2 K V @ L E A R N I N G. A A U. D K Sagsnr.: 2016-412-00097 Referat

Læs mere

Velkommen til Aalborg Universitet 2013

Velkommen til Aalborg Universitet 2013 Velkommen til Aalborg Universitet 2013 God morgen alle sammen. Og rigtig hjertelig velkommen til Aalborg Universitet, og vores smukke campus her i Sydhavnen. Det er en stor dag i dag både for os og for

Læs mere

Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse

Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse Evaluering af; Obligatorisk Erhvervspraktik i 8. klasse Indhold Indledning... 2 Metode... 2 Elevernes oplevelse af obligatorisk erhvervspraktik... 3 Uddannelse og job som timeløst fag... 6 Sammenfatning...

Læs mere

REFERAT. Dagsorden blev godkendt. Indstilling Det indstilles, at dagsorden godkendes. 3. Bemærkninger til referat fra sidste møde

REFERAT. Dagsorden blev godkendt. Indstilling Det indstilles, at dagsorden godkendes. 3. Bemærkninger til referat fra sidste møde REFERAT Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Tirsdag den 6. februar 2018, kl. 13:00-15:00 Sted: Kst3 2.107 og CPH ACM15 C1-2.1.025 Møderum Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard;

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af mastermodul?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af mastermodul? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af mastermodul: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af mastermodul? Hvordan vurderer du mastermodulets relevans for dig? Hvordan vurderer du mastermodulets

Læs mere

Evaluering MPA12, 3. sem., F13, Strategi og ledelse Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål?

Evaluering MPA12, 3. sem., F13, Strategi og ledelse Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Jeg er lidt atypisk da jeg er kommet springende ind på 3. semester, og jeg syntes der gik lang tid inden jeg "fattede"

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Planlægning og Geografi. Aftagergruppen for Energiplanlægning :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Studiegrupper. Vejledende retningslinjer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET

Studiegrupper. Vejledende retningslinjer K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K Studiegrupper Vejledende retningslinjer Indhold Studiegrupper 3 Hvorfor skal du arbejde i grupper på universitetet? 3 Hvad bliver

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling

3. Forventningsafstemning, rolle- og ansvarsfordeling Referat Til stede: Rune esbjerg repræsentant, Cecilie næstformand, jeanett odense repræsentant, Sandra næstformand, Martin København repræsentant, Goar Aarhus repræsentant, Edwin formand, Christa dimittend

Læs mere

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester

SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Februar, 2010/Lone Krogh SUS 8 Forberedelsesskema til 8. semester Spørgsmålene i skemaet har til formål at inspirere dig til at reflektere over dine ressourcer og de eventuelt større udfordringer, du ser

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Hvordan vurderer du modulets relevans for dig? Hvordan vurderer du modulets faglige indhold? Hvordan

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2017

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2017 Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, 1. + 3. + 5. semester, efterårssemestret 2017 Dato: 18. april 2018 Kl.: 13.00 Til stede: Lektor og studienævnsformand Morten Ziethen Lektor

Læs mere

Nyuddannede djøferes kompetencer

Nyuddannede djøferes kompetencer Nyuddannede djøferes kompetencer Indhold Ref. KAB/- 04.07.2014 Om undersøgelsen...1 Erhvervserfaring og anden praktisk erfaring inden det første job...2 Det første job...3 Forberedelsen til arbejdsmarkedet...4

Læs mere

Dagsorden med Referat

Dagsorden med Referat Dagsorden med Referat Mødedato: 5. Januar 2015 Starttidspunkt: Kl. 13.00 Sluttidspunkt: Kl. 16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Afbud: Ankerhus 13-14.00 fælles D002 14-16.00 ordinært udvalgsmøde D009

Læs mere

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2015

Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, semester, efterårssemestret 2015 Referat af semesterevalueringsmøde Evaluering af Anvendt filosofi, 1. + 3. + 5. semester, efterårssemestret 2015 Dato: 16. marts Kl.: 13.00 Til stede: Studienævnsformand Michael Paulsen Lektor Henrik Jøker

Læs mere

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side

NYHEDSBREV SEPTEMBER 2008. Nyt tilbud til studerende ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet. Studiejob. Side Studiejob Hvordan finder jeg et relevant studiejob? Det spørgsmål er der mange studerende, der stiller sig selv. Nogle har måske et par gode bud men ved du også, at kan hjælpe? Fokus I 2008 har vi sat

Læs mere

SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg semester foråret 2015

SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg semester foråret 2015 SurveyXact Semesterevalueringsrapport Læring og Forandringsprocesser, Aalborg - 10. semester foråret 2015 Om evalueringsundersøgelsen Evalueringsskemaet er udsendt til 52 studerende den 30. juni 2015.

Læs mere

Aftagerpanelmøde Internationale Forhold

Aftagerpanelmøde Internationale Forhold Torsdag den 8. juni kl. 12 15 Kroghstræde 3, lokale 2.107 og A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.023 Deltagere: Danny Raymond, Camilla Kragelund, Marie Louise Gammelgaard, Li Xing, Poul Nielson, Wolfgang

Læs mere

Det synlige botilbud

Det synlige botilbud Kursus Det synlige botilbud - formidlingsmæssige værktøjer til at synliggøre og markedsføre private sociale botilbud Udbydes af University College Lillebælt Kompetenceudvikling og Undervisningsmidler Indledning

Læs mere

Studienævnsmøde den 5. april 2016, kl

Studienævnsmøde den 5. april 2016, kl Studienævn for Uddannelse, læring og forandring Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 14.04.2016 Studienævnsmøde den 5. april 2016, kl. 9.00-11.00

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du planlægningen af modulet? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af modulet: - Hvordan vurderer du modulets relevans

Læs mere

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet

Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Politik for studie- og karrierevejledning på Aalborg Universitet Indhold Indledning...2 Lovgrundlag...2 Formål...2 Målsætning 1: Retningslinjer og krav...2 Målsætning 2: Professionel vejledning...2 Målsætning

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af 4. semester: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af 4. semester?

Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af 4. semester: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af 4. semester? Følgende spørgsmål omhandler den faglige del af 4. semester: Hvordan vurderer du tilrettelæggelsen af 4. semester? Hvordan vurderer du 4. semesters relevans for dig? Hvordan vurderer du 4. semesters faglige

Læs mere

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017

Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Semester og kursusevaluering, Politik & Administration, 8. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Modul 5: Organisation

Læs mere

Studienævnsmøde den 20. december 2018

Studienævnsmøde den 20. december 2018 Studienævn for Efteruddannelse i Læring og Filosofi Kroghstræde 3 9220 Aalborg Ø Janice Vester Telefon: 9940 7466 Email: janice@learning.aau.dk Dato: 30.1.2019 Studienævnsmøde den 20. december 2018 Til

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den

Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den Evaluering af klinisk undervisningsseance i Kvalitetssikring og Patientsikkerhed afviklet på AAU på 4. semester den 25. 26.02.2015 Antal tilbagemeldinger: 131 ud af 138 mulige. 1: Har du fået den fornødne

Læs mere

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget

Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Dagsorden monofagligt møde i uddannelsesudvalget Mødedato: Onsdag d. 10. maj 2017 Starttidspunkt: Fællesmøde kl. 13.00 14.00 Monofagligt møde kl. 14.00-16.00 Mødested: Mødelokale: Deltagere: Campus Roskilde

Læs mere

Referat af aftagerpanelmøde juni 2018

Referat af aftagerpanelmøde juni 2018 Referat af aftagerpanelmøde 2018 12. juni 2018 S K O L E N F O R K U L T U R O G G L O B A L E S T U D I E R K R O G H S T R Æ D E 1-3 9 2 2 0 A A L B O R G S T U D I E N Æ V N F O R I N T E R N AT I O

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

K A N D I D ATundersøgelsen

K A N D I D ATundersøgelsen K A N D I D ATundersøgelsen 2007 TYSK ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Kandidaternes første job...3 2. Kandidaternes forsatte karriere...7 3. Kandidaternes vej til første job...10 4. Kandidaternes studietid...15

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Mandag 19. juni 2017 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD 1.1.05 Lena Bak Dyke Casper

Læs mere

MERE MOODLE D I T T E K O L B Æ K, A D J U N K T, I L D

MERE MOODLE D I T T E K O L B Æ K, A D J U N K T, I L D MERE MOODLE DITTE KOLBÆK, ADJUNKT, ILD FORMÅL AT DELE ERFARINGER MED INTERAKTIVITET I UNDERVISNINGEN MED BRUG AF MOODLE Præsentation Ditte Kolbæk 10 år i Oracle Online Erfaring Online samarbejde Online

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalg Design

REFERAT Uddannelsesudvalg Design REFERAT Uddannelsesudvalg Design Mødetidspunkt: Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Onsdag den 15 februar Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV SD - 1.1.0.5 LBD Casper Sørensen Elsebeth Gabel

Læs mere

Det er et fuldtidsjob at være studerende

Det er et fuldtidsjob at være studerende Studieaktivitetsmodellen Det er et fuldtidsjob at være studerende Din arbejdsuge er på 40 timer og rummer mange forskellige studieaktiviteter Din vej til viden, færdigheder og kompetencer Mange forskellige

Læs mere

TAKEAWAY TEACHING TEMA: GRUPPEDANNELSE. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier. Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM

TAKEAWAY TEACHING TEMA: GRUPPEDANNELSE. Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier. Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM TAKEAWAY TEACHING Bliv inspireret til at undervise i studiestrategier v TEMA: GRUPPEDANNELSE Udviklet af Rose Alba Broberg, CUDiM TAT undertema: Gruppedannelse, Rose Alba Broberg, CUDiM og Ekstern Lektor

Læs mere

MIN FAGLIGE PRAKSIS ET VÆRKTØJ TIL AT SÆTTE ORD PÅ DEN SOCIALPÆDAGOGISKE PRAKSIS

MIN FAGLIGE PRAKSIS ET VÆRKTØJ TIL AT SÆTTE ORD PÅ DEN SOCIALPÆDAGOGISKE PRAKSIS MIN FAGLIGE PRAKSIS ET VÆRKTØJ TIL AT SÆTTE ORD PÅ DEN SOCIALPÆDAGOGISKE PRAKSIS MIN FAGLIGE PRAKSIS // VEJLEDNING TIL INDIVIDUEL BRUG Velkommen til værktøjet Min faglige praksis. Værktøjet kan hjælpe

Læs mere

Når der her siges internationale dimittender, henvises der til full-degree studerende.

Når der her siges internationale dimittender, henvises der til full-degree studerende. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 DIMITTENDER, STUDIEJOB OG PRAKTIK Dette er DSF s politikpapir om dimittend-, studiejob- og praktikpolitik

Læs mere

Referat af mødet i aftagerpanelet for læring den 21. oktober 2013 kl. 14

Referat af mødet i aftagerpanelet for læring den 21. oktober 2013 kl. 14 Referat af mødet i aftagerpanelet for læring den 21. oktober 2013 kl. 14 Dagsorden: Referent: Kathrine Vognsen 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat fra sidste møde 3. Orientering om den

Læs mere

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke

Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder. Værs go - tag gerne noget at drikke Velkommen til Workshop om udsøgning af virksomheder og telefonisk kontakt til virksomheder Værs go - tag gerne noget at drikke Dagens program 9.00 Velkomst 9.15 Oplæg om udsøgning af virksomheder og netværk

Læs mere

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH)

Studienævnsmøde Internationale forhold. Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) Studienævnsmøde mandag den 24. oktober 13.00-15.00 Kroghstræde 3 lokale 5.228, Aalborg via videokonference A. C. Meyers Vænge 15 (CPH) - 2.1.022 Deltagere: Steen Fryba Christensen, Wolfgang Zank, Bjørn

Læs mere

PBL på Socialrådgiveruddannelsen

PBL på Socialrådgiveruddannelsen 25-10-2018, AAU/MAN PBL på Dette papir beskriver guidelines for Problembaseret Læring på. Papiret er udarbejdet og godkendt af studienævnet d. 24. oktober 2018 og er gældende, men tages løbende op til

Læs mere

Skriftlige eksamener: I teori og praksis. Kristian J. Sund Lektor i strategi og organisation Erhvervsøkonomi. Agenda

Skriftlige eksamener: I teori og praksis. Kristian J. Sund Lektor i strategi og organisation Erhvervsøkonomi. Agenda Skriftlige eksamener: I teori og praksis Kristian J. Sund Lektor i strategi og organisation Erhvervsøkonomi Agenda 1. Hvad fortæller kursusbeskrivelsen os? Øvelse i at læse kursusbeskrivelse 2. Hvordan

Læs mere

Underviser-info no. 2 december 2012

Underviser-info no. 2 december 2012 Underviser-info no. 2 december 2012 Kære kollega Hermed december måneds underviser-info. Undervisningen og administrationen deromkring er stadig præget af, at vi arbejder på at finde fornuftige måder at

Læs mere

REFERAT-noter. Referat godkendt:

REFERAT-noter. Referat godkendt: REFERAT-noter Møde: HUM Akademisk Råd Mødedato og tidspunkt: Mandag den 19. marts 2018, kl. 13:15-14:15 Sted: Kst3 2.107 Deltagere: Medlemmer: HUM Dekan; Mark Nicholas Grimshaw-Aagaard; Jes Lynning Harfeld;

Læs mere

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed)

Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Gør tanke til handling VIA University College Workshop vedrørende praktikplanen For praktikanter og praktikvejledere på områderne for beskæftigelse og voksne udsatte (Myndighed) Slides kan findes på: Praktik.via.dk

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

Sammen styrker vi fagligheden: Lektionsstudier

Sammen styrker vi fagligheden: Lektionsstudier Sammen styrker vi fagligheden: Lektionsstudier Indhold Forord... 3 Hvad er Lektionsstudier?...4 Sådan gør man...4 Vigtigt at vide, når man arbejder med lektionsstudier...6 Spørgsmål og svar om lektionsstudier...6

Læs mere

Coaching i organisationer

Coaching i organisationer Coaching i organisationer 8 dage Njalsgade 19D 1. Sal 2300 København S CVR: 37475238 kontakt@feedwork.dk +45 27 11 99 01 www.feedwork.dk Rammer Op til 15 deltagere pr hold Varighed: 8 dage x 7 timer (eks.

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI. Referat. Side

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI. Referat. Side REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde INDUSTRI Mødetidspunkt: Torsdag den 18. august 2016 kl. 14:00-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Dina Cecilie Lindberg Jensen

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014

IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 IT og Kommunikation Kursusevaluering efteråret 2014 54,5 % har besvaret skemaet til tilvalgslinjens fag. Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilken uddannelse går du på på dette semester?

Læs mere

Coaching i organisationer

Coaching i organisationer Forår 2019 Coaching i organisationer 8 dage Njalsgade 19D 1. Sal 2300 København S CVR: 37475238 kontakt@feedwork.dk +45 27 11 99 01 www.feedwork.dk Rammer Op til 25 deltagere pr hold Varighed: 8 dage x

Læs mere

Evaluering af efterårssemestret 2011 på musikuddannelsen

Evaluering af efterårssemestret 2011 på musikuddannelsen Studienævnet for musik Evaluering af efterårssemestret 2011 på musikuddannelsen Generelt Nogle tal for Musikuddannelsen i efteråret 2011 11 aktive studerende på første studieår, 20 på andet og 20 på øvrige

Læs mere

Referat fra møde i aftagerpanelet mandag den 7. februar 2011 kl. 12 til 15, lokale: rektors kontor, Det Jyske Musikkonservatorium

Referat fra møde i aftagerpanelet mandag den 7. februar 2011 kl. 12 til 15, lokale: rektors kontor, Det Jyske Musikkonservatorium Referat Oprettet: november 2010 Senest rev.: 110218 J.nr.: 2011-000411 Aftagerpanel møder 2011 Ref: Meo Behandlet / godkendt af: Fuzzy Aftagerpanel Referat fra møde i aftagerpanelet mandag den 7. februar

Læs mere

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi

Kandidatuddannelsen i idrætsteknologi Fakultetskontoret for Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet og Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Niels Jernes Vej 10 9220 Aalborg Uddannelsessekretariatet Sebastian Bue Rakov Telefon: 99 40 96 81

Læs mere

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder

BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder BILAG 10: Citater fra interview med virksomheder I det følgende bringes citater fra virksomheder fra Havredal gl. Skoles virksomhedsnetværk, der har haft unge med særlige behov ansat i op til 6 år, og

Læs mere

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde Referat fra studienævnsmøde Tirsdag, den 4. november 2014 kl. 13.00 15.00 (Videokonference) Sted: Aalborg: Kroghstræde 7, rum 72 København: A. C. Meyers Vænge 15,

Læs mere

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017

Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Semester- og kursusevaluering, Politik & Administration og Samfundsfag, 4. semester, forår 2017 Indhold Indhold... 1 Indledning... 3 Forretningsudvalget (FU)... 3 Elektronisk semesterevaluering... 3 Forskningsdesign

Læs mere

A Publication of Company XYZ

A Publication of Company XYZ A Publication of Company XYZ En guide for studerende om LinkedIn I guiden her får du tips til, hvordan du laver en grundlæggende LinkedIn-profil, og hvordan du kan bruge den til at synliggøre dig selv

Læs mere

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik

Det Tekniske Fakultet. Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik Det Tekniske Fakultet Studenterevaluering af hele uddannelser 2017 Diplomingeniøruddannelsen i Maskinteknik TEK Uddannelseskvalitet Apr. 2018 Indholdsfortegnelse Indledning... 2 Metode... 2 Undersøgelsens

Læs mere

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250

Rosenholmvej 35 Tjørring 7400 Herning Tlf. 96 284250 Tlf. 96 284250 INFORMATION TIL PRAKTIKANTER Udarbejdet af praktikansvarlig: Helle Kidde Smedegaard Forord: Dette hæfte er lavet til kommende studerende med det formål at give nogle konkrete oplysninger

Læs mere

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen?

Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Navn: Hvad er en gruppe, og hvorfor er det vigtigt at være en del af gruppen? Dato: Kapitel 7: Øvelsesark 1 Side 1 af 2 I kapitel 7 i Børnenes lærebog ser vi på, hvad det betyder at være en del af en gruppe,

Læs mere

Referat af mødet i aftagerpanelet for læring den 22. oktober 2012 kl

Referat af mødet i aftagerpanelet for læring den 22. oktober 2012 kl Referat af mødet i aftagerpanelet for læring den 22. oktober 2012 kl. 14 16. Referent: Kathrine Vognsen Dagsorden: 1. Orientering om Studienævnet for Læring og Filosofi og studienævnets uddannelser inden

Læs mere

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl

Referat af studienævnsmøde. onsdag den 5. september 2018, kl Referat af studienævnsmøde onsdag den 5. september 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 8. maj. 3. Justeringer af opgaver: Forkortelse eksamensperiode

Læs mere

SEMESTEREVALUERING MODUL 1 OG 2 EFTERÅRET Køn

SEMESTEREVALUERING MODUL 1 OG 2 EFTERÅRET Køn SEMESTEREVALUERING MODUL 1 OG 2 EFTERÅRET 2014 Køn Jeg oplevede, at der var sammenhæng mellem semesterets forskellige undervisningsmoduler (fagområder, projekter m.m.) Bemærkninger/kommentarer til Studiemiljøet

Læs mere

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER

STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER STYRKEBASEREDE UDVIKLINGSSAMTALER Vejledning til lederen INDHOLDS- FORTEGNELSE Strukturen for samtalen: Samtalehjulet 7 Sådan får du succes med samtalen 8 Før samtalen 8 Under samtalen 9 Efter samtalen

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl

Referat fra studienævnsmøde. tirsdag den 9. januar 2018, kl Referat fra studienævnsmøde tirsdag den 9. januar 2018, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. november. 3. Godkendelse af semesterplaner, bilag.

Læs mere

Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik

Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik Værkstedsbeskrivelse Omsorg & Pædagogik Formål, kompetencemål og undervisningsmetoder Formålet med arbejdet på Omsorg & Pædagogik er at arbejde for en afklaring af elevernes fremtidige uddannelsesmuligheder,

Læs mere

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side

REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø. Dagsorden. Mødet starter med frokost i kantinen. Side REFERAT Uddannelseudvalgsmøde Energi & Miljø Mødetidspunkt: Onsdag 25. april 2018 kl. 11:45-14:45 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Sofiendalsvej 60, 9200 Aalborg SV Mødelokale 1 Lene

Læs mere

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND

Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune BAGGRUND 18 Børnecoaching Beskrevet med input fra pædagog Ann Just Thodberg og pædagogisk leder Marietta Rosenvinge, Børnehaven Stjernen, Aalborg Kommune Forståelse af sig selv og andre BAGGRUND Kort om metoden

Læs mere

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale

Statsrådsmøde. Torsdag den 9/ klokken 16:15 i lokale Statsrådsmøde Torsdag den 9/9 2010 klokken 16:15 i lokale 1330-126 Fremmødte: Anna, Maria, Jesper, Oluf, Rasmus, Troels, Jonas. Desuden er der mødt en masse nye ansigter op, referenten ikke kender navnene

Læs mere

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle?

Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave. 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? Brokke, sladder, mobbe politik I Præstbro Børnehave 1.Indhold 2. Hensigtserklæring 3. Definition på hvad er - brok - sladder - mobning 4. Hvordan skal vi handle? (egne eksempler) 5. 10 gode råd til kollegerne

Læs mere

på Institut for Statskundskab

på Institut for Statskundskab københavns universitet institut for statskundskab på Institut for Statskundskab 1 en samtale mellem studerende og undervisere Samtalen mellem studerende og undervisere, og studerende imellem, har altid

Læs mere