Udkast til Idékatalog til rekruttering af Social og sundhedsmedarbejdere

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udkast til Idékatalog til rekruttering af Social og sundhedsmedarbejdere"

Transkript

1 Udkast til Idékatalog til rekruttering af Social og sundhedsmedarbejdere (Idékatalog til rekruttering vil også omfatte sygeplejersker, pædagoger og pædagog assistenter) KLAR til SOSU: Rekruttering og fastholdelse på Sosu. I rekrutterings indsatsen inden for ældre og handicapområdet står social- og sundhedsuddannelserne centrale. I aftalen mellem KL, Danske Regioner og FOA, januar 2019 er der fokus på 30% flere praktikpladser og at sikre færre frafalder Sosuuddannelserne. Dette projekt er en sammenhængende, tværfaglig indsats mellem Center for Social og Sundhed, Center for skoler, Institutioner og Kultur og Arbejdsmarkedscenteret, Ballerup Kommune. I social og sundhedsuddannelserne er uddannelsesforløb en del af kerneopgaven. Formål: At flere påbegynder og gennemfører en Sosu uddannelse så Ballerup Kommunes ældre og handicappedes behov for pleje og omsorg understøttes på et kompetent niveau. Mål: At frafaldet på Sosu-uddannelserne i Ballerup Kommune reduceres med 5 %. Indsamling af data til at underbygge projektet: Fokusgruppe interview af elever, praktikvejledere, medarbejdere i Ballerup Kommune og Sosu personale på både Sosu-hjælper og Sosu- assistentuddannelsen. Formålet er blandt andet at få afdækket motivationen for at søge uddannelsen, hvad gør Sosu faget som faglært spændende, hvordan opkvalificeres praktikken og arbejdsmiljøet. Der understøttes med et spørgeskema. Fokusgruppe interview planlægges til 2. kvartal Center for Skoler, Institutioner og Kultur afholder hvert år et Speeddating arrangement og her vil Sosu uddannelsen være repræsenteret.

2 Målgrupper: 1. Fra folkeskolen til faglært Sosu Mål At flere af de unge påbegynder og gennemfører en Sosu uddannelse efter folkeskolens afgangsprøve Samarbejde mellem SOSU-C og folkeskolen vedrørende brobygningsforløb for 8, 9 og evt. 10 klasse. At det er muligt at tage Sosu assistentuddannelsen som EUX forløb, dette skal der arbejdes målrettet på at give viden om, EUX forløb giver adgang til 85 uddannelser. Formaliseret samarbejde med Ungdomsuddannelses vejlederne(uu), som rykker til Ballerup den Fritidsjob for folkeskole elever 2-5 timer på et plejehjem/botilbud. Snak og hyg med beboerne. At gøre faget synligt. Kræver økonomisk støtte, som skal beregnes. Uddanne Sosu ambassadører de unge Sosu elever inviteres ind i folkeskolen og fortæller om uddannelsen og glæden ved faget. Kræver økonomisk støtte, som skal beregnes. PR arrangementer på produktionsskolen for at gøre opmærksom på Sosu hjælper uddannelsen, hvad skal til? Kan nogle af de unge i Ballerup Kommune, der på nuværende tidspunkt er uden for arbejdsmarkedet/uddannelsessystemet klædes på til en Sosu uddannelse 2. På kanten af arbejdsmarkedet- Integration Ansøgere med anden etnisk baggrund end dansk. Der skal tidligt i integrations processen arbejdes målrettet med undervisning i både mundtligt og skriftligt dansk. Her er et kort rids af de tilbud der kan gives integrationslovsomfattede personer i forhold til sprogundervisning og kompetenceløft/uddannelse: - IGU Integrationsgrunduddannelse (2årig) (Her er der aktuelt meget fokus nationalt på at styrke brugen af IGU til rekruttering og forberedelse ind til SOSU området) OBS dette er kun for flygtninge og familiesammenførte til flygtninge. - Bevilling af danskuddannelse under integrationsloven(inl) Danskuddannelse via sprogskole (i op til 5 år) (INL 21) - Vejledning og opkvalificeringsforløb (INL 23a) - Virksomhedspraktik (herunder sprogpraktik, INL 23b) - Løntilskud (op til 1 års varighed og uden krav om forudgående ledighed, INL 23c)

3 Vi ved, at der er faglærte Sosu på institutionerne og i hjemmeplejen, der har behov for opkvalificering i det danske sprog i tale og skrift. Sprogskole eller andet kunne kvalificere disse ansatte medarbejdere. Kræver økonomisk støtte, som skal beregnes. 3. På kanten af arbejdsmarkedet- Virksomhedspraktik Jobcentret målretter fokus på mulige ansøgere, evt. omskoling/ opskoling. Mulige ansøgere gøres klar til Sosu uddannelsen. Eventuelt tænke i brobygningsforløb på SOSU - C til denne gruppe. Tænke SOSU - C RKV (real kompetence vurdering) ind ved usikkerhed om mulig ansættelse som Sosu. Hvis en kommende ansøger fra nogen af de nævnte grupper er fundet egnet, men har svært ved at leve af SU på Grundforløbet, kunne det overvejes at suppleres op til nuværende indtægt fx. kontanthjælp, voksenelevløn, tillige med udgifter til evt undervisningsmateriale, transportudgifter eller andet. Kræver økonomisk støtte, som skal beregnes og estimeres. Grundforløbet er for ansøgere under 25 år er på 40 uger og ansøgere over 25 år på 20 uger 4. Jobcentrets muligheder på ungeområdet der kan vejlede de unge i retning af Social og Sundhedsuddannelserne: Nytteindsats jf. LAB 42 a Når borgere der er åbentlyst uddannelsesparate skal ud og arbejde for at oppebære Uddannelseshjælp, sker dette i et samarbejde med de kommunale institutioner bl.a. indenfor plejeområdet, hvor de kommer ud og giver en hånd med. Virksomhedpraktik jf. LAB 42 Mulighed for snusepraktikker Brobygningsforløb jf.lab 32 Mulighed for i samarbejde med skolerne at have vejlednings-og opkvalificeringsforløb, der kombinerer undervisning med snusepraktikker ude på skolener/skolepraktik (Bruger ikke dette forløb pt. Der er ikke nok unge til at holde det kørende) EGU Erhvervsgrunduddannelse inden for Sosu området (Fra sommeren 19 indgår det som en del af FGU en) 5. Udbrede kendskab til Sosu uddannelserne Tllbudsmateriale om Sosu til folkeskolen, integrationsgruppen, UU, jobcentret mv.

4 6. Rekruttering og fastholdelse af elever på Sosu-uddannelserne via indsatsen Elderlearn Elderlearn matcher potentielt ensomme ældre borgere med sprogstuderende udlændinge, tosprogede elever fra Sosu-uddannelserne mfl. Dette skaber bl.a. trivsel, glæde og indhold for den ældre og øger integrationsmuligheden for udlændingen. Indsatsen kan bidrage til at øge optaget og fastholde tosprogede elever på Sosuuddannelserne, og i en efterfølgende ansættelse: 1) Processen frem til match og besøgsforløbet øger opmærksomheden på at arbejde med ældre, pleje og omsorg og dermed Sosu-uddannelserne blandt sprogelever 2) Konsulenterne fra Elderlearn kan via processen identificere sprogelever med potentiale til at gennemføre en Sosu-uddannelse, så der kan rettes en særlig indsats med at gøre opmærksom på Sosu-uddannelserne over for disse kandidater 3) Elderlearn samarbejder med Sosu-uddannelserne, således at Sosu-eleverne gøres opmærksomme på muligheden for, at et Elderlearn-forløb kan styrke deres sprog. Nogle uddannelsessteder har valgt at indrette den enkelte elevs skema, så de passer med besøgene i et Elderlearn-forløb. Dette er ret nyt, men antagelserne og håbet er, at sprogtræningen under et Elderlearn-forløb bidrager til, at eleverne har større chance for at gennemføre uddannelsen 4) Et Elderlearn-forløb kan sagtens fortsætte, når eleven er færdiguddannet, og resultaterne fra andre kommuner tyder på, at der også kan ses en øget fastholdelse i Sosu-faget for deltagere/tidligere deltagere i et Elderlearn-forløb 7. Opkvalificering af praktikstederne: Hypotese: Det gode praktikforløb sætter en dagsorden med den gode PR for faget og understøtter fremadrettet rekruttering til faget. Praktikvejlederens kompetencer har en væsentlig betydning for fastholdelse af eleverne på uddannelsen. Det afgørende er vejlederens kompetencer, herunder vejlederens evne til empati, at tage udgangspunkt i den enkelte elev og at skabe tillid i relationen til eleven. Væsentligt at eleven oplever en god vejledning og støtte i praktikperioden. Mange elever kommer ind på uddannelsen med en problematisk baggrund, der potentielt kan få dem til at falde fra eller overveje at frafalde uddannelsen. Temadage til praktikvejlederne Praktikstederne opkvalificeres med kliniske vejledere til Sosu-eleverne. Mere fællesundervisning på tværs for Sosu-elever Mentorstøtte: tillidsfuld relation til frafaldstruede elever, men også til generelt at kunne hjælpe med at søge hjælp og vejledning de rigtige steder. Fokus på at uddannelse er en kerneopgave, hvorfor praktikvejlederne skal have den fornødne tid til vejleder funktionen, dvs fokus på læringsmiljøer. Her bør også tænkes

5 i økonomisk støtte, som beregnes, da en travl arbejdsdag kan vær én risiko i forhold til, at praktikvejlederen kan prioritere eleven. 8. Finansloven 2019 er øremærket på området: Øget tilgang og gennemførsel på social- og sundhedsuddannelserne: Der ønskes en aftale mellem regeringen, KL, Danske Regioner og FOA om dimensionering af praktikpladser på social-og sundhedsuddannelserne med et substantielt løft af antallet af praktikpladser. Der afsættes ikke midler ifm. FL19. Det bemærkes, at aftalen mellem KL og FOA indebærer, at der afsættes statslige midler til arbejdsgiveransvar. o Styrket praktikvejledning: Der afsættes 15,9 mio. kr. i 2019 og 14,4 mio. kr. årligt i bl.a. udvikling af en temadag til praktikvejledere i kommuner og regioner samt styrket dialog mellem skoler og praktiksteder. Ligeledes afsættes 30,0 mio. kr. årligt i 2020 og 2021 til et opstartstilskud til at styrke praktikvejledning i kommunerne. Disse midler er endnu ikke frigivet. 9. Ansættelse Der planlægges med 3-6 måneders introduktionsforløb, hvortil en af kollegerne har en mentor opgave i forhold til den nyansatte. Mentoren er ansvarlig for at introduktionsprogrammet gennemføres. introduktionsprogrammet afløses af et kompetenceudviklingsforløb 10. Karriere forløb Planlægges individuelt og talenter prioriteres Vivi Aakjær Abben, Marts 2019

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER

DE FYNSKE KOMMUNERS FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2018 1 INDLEDNING Fyn har potentiale til mere. Beskæftigelsen er stigende i Danmark, men udviklingen på Fyn er ikke så positiv som i resten af landet. De fynske

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsudvalget har ansvaret for tilrettelæggelsen af den lokale beskæftigelsesindsats. Hovedområderne er: q q q q Beskæftigelsesindsatsen Servicering af virksomheder i f.t.

Læs mere

GULD- MODELLEN REKRUTTERING TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER- UDDANNELSEN PROJEKTBESKRIVELSE

GULD- MODELLEN REKRUTTERING TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER- UDDANNELSEN PROJEKTBESKRIVELSE GULD- MODELLEN REKRUTTERING TIL SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER- UDDANNELSEN PROJEKTBESKRIVELSE GULDBORGSUND KOMMUNE SEPTEMBER 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Baggrund...3 Formål...3 Metode...3 Tilgængelighed og hyppige

Læs mere

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet

visiteret unge på projektet. Her af er 12 personer under 30 år og 17 personer over 30 år. skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Skraldeprojekt 24 timer efter første samtale, Der skal altid være 20 Der er ultimo marts

Læs mere

Forslag til budgetreduktion Titel: Nytteindsats. Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job. Nr.: EBU 1. Nuværende budget (afrundet til.

Forslag til budgetreduktion Titel: Nytteindsats. Politikområde: 70 Arbejdsmarked og job. Nr.: EBU 1. Nuværende budget (afrundet til. Nytteindsats EBU 1 614.000 kr. Nytteindsats er et tilbud vi skal give til de åbenlyst uddannelsesparate klare kontanthjælpsmodtagere over 30 år. Borgerne henvises til indsatsen såfremt de ikke kan henvises

Læs mere

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Esbjerg Kommunes beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte

Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte HANDLINGSPLAN Jobcenter Esbjerg - beskæftigelsesindsats for flygtninge og familiesammenførte Juni 2016 Indhold 1. Introduktion 2. Formål og målsætninger 3. Indsatser og aktiviteter 4. Koordination og samarbejde

Læs mere

INTEGRATIONSHANDLEPLAN

INTEGRATIONSHANDLEPLAN INTEGRATIONSHANDLEPLAN 2017-18 TEMADRØFTELSE DEN 7. NOVEMBER 2016 BESKÆFTIGELSES- OG INTEGRATIONSUDVALGET V. Direktør Michael Baunsgaard Schreiber INDHOLD 1. Rammen om forhandlingerne 2. Vi er på rette

Læs mere

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik

Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kalundborg Kommunes Integrationspolitik Kon takt Sagsansvarlig: Jannie Buch Kalundborg Telefon, direkte: 59 53 41 21 Kalundborg Kommune Torvet 3 4400 Kalundborg 1/7 Indledning Kalundborg Kommunes politik

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Maj 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet i Holbæk

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU)

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Erhvervsrettet uddannelse og integration Temakonference om trepartsaftalens initiativer til arbejdsmarkedsintegration Tirsdag den 20. september 2016 v. Kåre Vind Jensen

Læs mere

Tilbudsvifte til unge kontanthjælpsmodtagere

Tilbudsvifte til unge kontanthjælpsmodtagere Tilbudsvifte til unge kontanthjælpsmodtagere Beskrivelse af målgruppen Unge kontanthjælpsmodtagere ; For de unge i alderen 18-29 år, der kommer i kontakt med kontanthjælpssystemet afhænger indsatsen om

Læs mere

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet

Der skal altid være 20 visiteret unge på uddannelseshjælp. samtale, henvises de unge uddannelsesparate til skraldeindsamling-teamet Ministermål 1: Flere personer skal i beskæftigelse eller uddannelse i stedet for at være på offentlig forsørgelse Input Beskæftigelsesudvalget Indsatser Indikator/målbare mål Tidslinje Ansvarlig Skraldeprojekt

Læs mere

Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013.

Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013. Udviklingsplan (UP) for sundhedsuddannelserne Periode: 2010-2013. Faktaboks: Område: Type af institution eller afdeling Kapacitet (evt): Institutionens/ afdelingens navn: Adresse: Leder: De grundlæggende

Læs mere

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016

STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 STATUS PÅ UDDANNELSESPLAN 2016 Oktober 2016 Formål med uddannelsesplanen Uddannelsesplan 2016 skal: Bidrage til at flere unge gennemfører en erhvervskompetencegivende uddannelse, så uddannelsesniveauet

Læs mere

Integration af udlændinge

Integration af udlændinge Opdateret september 2018 Integration af udlændinge Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE

PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Dok. nr. 340-2014-138447 PARTNERSKABSAFTALE MELLEM DANSK BYGGERI, SE- LANDIA SLAGELSE, UU-VESTSJÆLLAND OG SORØ KOM- MUNE Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde med fokus

Læs mere

IGU Integrations Grunduddannelse

IGU Integrations Grunduddannelse IGU Integrations Grunduddannelse Lovforslag L 188, vedtaget 3.juni 2016 Integrationskonsulent Khalil Ahmad IGU - Formål at sikre en mulighed for arbejde og opkvalificering for flygtninge og familiesammenførte

Læs mere

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

INDLEDNING FÆLLES FOKUSOMRÅDER FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 FÆLLES FYNSK TILLÆG TIL BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 1 INDLEDNING Der ses en positiv udvikling på arbejdsmarkedet i Danmark i disse år, det gælder også på Fyn. Men kommunerne står stadig overfor en lang række

Læs mere

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018

Opkvalificering. af ny medarbejder. Opdateret september 2018 Opdateret september 2018 Opkvalificering af ny medarbejder Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at finde de rigtige tilbud om kompetenceudvikling. I dette dokument kan du få et overblik

Læs mere

Praktikant. Sprogpraktik med mentorstøtte

Praktikant. Sprogpraktik med mentorstøtte Praktikant Sprogpraktik med mentorstøtte praktikant 2 Kan du dansk nok til at klare et arbejde? n Er du usikker på, om du kan nok dansk til at klare et arbejde? n Har du lyst til at opleve en dansk arbejdsplads?

Læs mere

Fremtidens medarbejdere. - Hvilke krav til faglige og personlige kompetencer stiller vi?

Fremtidens medarbejdere. - Hvilke krav til faglige og personlige kompetencer stiller vi? Fremtidens medarbejdere - Hvilke krav til faglige og personlige kompetencer stiller vi? Ledetrådene og Aarhusfortællingen - den fælles kerneopgave Ny leder- og medarbejderroller Hvad siger vores strategi?

Læs mere

Inspirationskatalog. Rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale på Sundheds- og Ældreområdet i Frederiksberg Kommune

Inspirationskatalog. Rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale på Sundheds- og Ældreområdet i Frederiksberg Kommune Inspirationskatalog Rekruttering og fastholdelse af sundhedsfagligt personale på Sundheds- og Ældreområdet i Frederiksberg Kommune 1. udgave Maj 2019 1 Formålet med inspirationskataloget er at inspirere

Læs mere

Beskæftigelse og Uddannelse

Beskæftigelse og Uddannelse Beskæftigelse og Uddannelse Budgetrevision 3 - Vurdering Holder det korrigerede budget? I forhold til det korrigerede budget forventes der et samlet mindreforbrug på 16,4 mio. kr. Resultatet er en forbedring

Læs mere

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget

Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde. - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget Tema: Unge i Rudersdal et blik på unges uddannelse og arbejde - Møde i Erhvervs-, Vækst-, og Beskæftigelsesudvalget 09.04.2014 Indhold Ungepolitik Unge i Jobcentret Uddannelse Kriminalitet Kontanthjælpsreformen

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017

BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 BESKÆFTIGELSESPLAN 2017 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014

Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Notat vedr. Lov om ændring af lov om erhvervsuddannelser af 19. marts 2014 Social- og Sundhedsskolerne i Region Syddanmark samt Region Syddanmark og kommuner i Region Syddanmark har med interesse modtaget

Læs mere

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik for integration og international arbejdskraft - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: have at flygtninge kommer i arbejde. Flygtninge

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 3. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune

Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune Aktiveringsstrategi for job- og uddannelsesparate ledige i Rudersdal Kommune April 2016 Indhold Indledning... 3 Målgrupper... 3 Principper... 4 Fokus på den individuelle indsats... 4 Hurtig indsats og

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016

Beskæftigelsesplan 2016 Beskæftigelsesplan 2016 Om Beskæftigelsesplan 2016 Lovkrav, at alle kommuner udarbejder en beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2016 er Hvidovre Kommunes beskæftigelsespolitik (styringsmodel) Beskæftigelsesplanen

Læs mere

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter

Kvalitet i praktik. - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Kvalitet i praktik - kvalitet i praktik uddannelsen for social og sundhedselever og pædagogiske assistenter Udarbejdet af det Lokale UddannelsesUdvalg (LUU) for social og sundhedsuddannelsen og pædagogisk

Læs mere

Fælles ungeindsats for Østdanmark Oversigt over nuværende og kommende initiativer

Fælles ungeindsats for Østdanmark Oversigt over nuværende og kommende initiativer Fælles ungeindsats for Østdanmark Oversigt over nuværende og kommende initiativer Maj 2015 Dette notat er en oversigt over aktuelle indsatser og initiativer, som parterne bag netværket En fælles ungeindsats

Læs mere

Integration af medarbejdere

Integration af medarbejdere Opdateret september 2019 Integration af medarbejdere Det skal være nemmere og mere overskueligt for virksomheder at ansætte medarbejdere fra udlandet. I dette dokument kan du få et overblik over, hvilken

Læs mere

OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN. RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s

OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN. RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s OPKVALIFICERING AF LEDIGE TIL ROBOTINDUSTRIEN RAR Fyn møde d. 29. juni 2017 Niels Kristoffersen Adm. direktør mploy a/s DAGSORDEN Kort om baggrunden for opkvalificeringsforløbet Opkvalificeringsforløbets

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

Nye SOSU-uddannelser og ny dimensioneringsaftale

Nye SOSU-uddannelser og ny dimensioneringsaftale Nye SOSU-uddannelser og ny dimensioneringsaftale Udviklingen af SOSU-uddannelserne og antallet af elevpladser Udfordringer og muligheder Søgning til uddannelserne og rekruttering som uddannelsessted sudvalget

Læs mere

Workshop SOSU RAR NORD

Workshop SOSU RAR NORD P r æ s e n t a t i Workshop SOSU RAR NORD Uddannelsesområdet i sammenkobling med beskæftigelsesindsatsen Martin Dunlap Svane 72 22 38 44 Mdsv@star.dk Arbejdsmarkedskontor Syd 72 22 38 00 amksyd@star.dk

Læs mere

JOBSERVICEAFTALE - ÉN AFTALE MED FLERE JOBCENTRE

JOBSERVICEAFTALE - ÉN AFTALE MED FLERE JOBCENTRE 1 JOBSERVICEAFTALE - ÉN AFTALE MED FLERE JOBCENTRE Jobservice Danmark giver jeres virksomhed én indgang til en effektiv og smidig service fra beskæftigelsessystemet på tværs af kommunegrænser. Denne jobserviceaftale

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 2. kvartal 20 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Jobserviceaftale Én virksomhed én indgang

Jobserviceaftale Én virksomhed én indgang Jobserviceaftale Én virksomhed én indgang Jobserviceaftale mellem Virksomhed [Virksomhedsnavn] [Navn og kontaktdata på kontaktperson] og Tovholderjobcenter [Jobcenternavn] [Navn og kontaktdata på kontaktperson]

Læs mere

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan

Beskæftigelsesplan tillæg til Beskæftigelsesplan Beskæftigelsesplan 2017 - tillæg til Beskæftigelsesplan 2016-2019 Indledning Kommunerne skal hvert år udarbejde en beskæftigelsesplan, der beskriver strategi og målsætning for beskæftigelsesindsatsen i

Læs mere

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats

LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats 2018 LO OG DA S ANBEFALINGER til den lokale beskæftigelsesindsats ET ARBEJDSMARKED I VÆKST Arbejdsmarkedet i Danmark har i en årrække været i fremgang. Fra efteråret 2013 er beskæftigelsen steget med ca.

Læs mere

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen:

I lovbemærkningerne er anført, at det er forudsat, at følgende grupper ikke vil være omfattet af 225-timers reglen: Indhold Denne guide skal hjælpe kommunerne med at afklare, hvilke målgrupper der er omfattet af undtagelsesbestemmelsen til 225-timersreglen. På Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekrutterings hjemmeside

Læs mere

Temadag 12/8 2009 om rekruttering til social og sundhedssektoren. Mange veje til at få en uddannelse i social og sundhedssektoren

Temadag 12/8 2009 om rekruttering til social og sundhedssektoren. Mange veje til at få en uddannelse i social og sundhedssektoren Temadag 12/8 2009 om rekruttering til social og sundhedssektoren Mange veje til at få en uddannelse i social og sundhedssektoren SOSU en vej til en erhvervsuddannelse Sundhed, omsorg og pædagogik en af

Læs mere

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune

Notat 16. marts Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Notat 16. marts 2017 Status på IGU indsatsen i Skanderborg Kommune Regeringen og arbejdsmarkeds parter indgik i marts 2016 en trepartsaftale om arbejdsmarkedsintegration. Aftalen indeholdt forskellige

Læs mere

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016

ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 ANALYSE AF ERHVERVSGRUNDUDDANNELSEN RÅDET FOR UNGDOMSUDDANNELSER KONFERENCE OM UNGDOMSUDDANNELSERNE, 13. DECEMBER 2016 INDHOLD Kort om analysen og datagrundlaget 1 2 Udviklingen i egu Praksis i kommunerne

Læs mere

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014

Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen. 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri, Skive Kommune, Skive Tekniske Skole og 3F Skive-Egnen 1. oktober 2012-1. oktober 2014 Indledning Parterne bag denne aftale ønsker at etablere et samarbejde, der

Læs mere

Referat. Dimensioneringsudvalg. Møde nr.: 2 Dannet den: Fredag den 04-10-2013 Mødedato: Tirsdag den 01-10-2013 Mødetidspunkt: 12:00-13:00 Mødested:

Referat. Dimensioneringsudvalg. Møde nr.: 2 Dannet den: Fredag den 04-10-2013 Mødedato: Tirsdag den 01-10-2013 Mødetidspunkt: 12:00-13:00 Mødested: Referat Dimensioneringsudvalg Møde nr.: 2 Dannet den: Fredag den 04-10-2013 Mødedato: Tirsdag den 01-10-2013 Mødetidspunkt: 12:00-13:00 Mødested: Inkaværelset Sct. Bendtsgade 1, 4100 Ringsted Medlemmer

Læs mere

DIN DIREKTE LINJE TIL NYE MEDARBEJDERE JOBSERVICEAFTALE JOBSERVICEAFTALE.

DIN DIREKTE LINJE TIL NYE MEDARBEJDERE JOBSERVICEAFTALE JOBSERVICEAFTALE. JOBSERVICEAFTALE 1 JOBSERVICEAFTALE - ÉN AFTALE MED FLERE JOBCENTRE Jobservice Danmark giver jeres virksomhed én indgang til en effektiv og smidig service fra beskæftigelsessystemet på tværs af kommunegrænser.

Læs mere

Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner

Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner Kommissorium: Kortlægning af rekrutteringsudfordringer for social- og sundhedspersonale og sygeplejersker i kommuner og regioner 21. juni 2018 Gruppen af ældre borgere i Danmark vil stige markant i de

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast)

Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) Beskæftigelsesplan 2017 Jobcenter Struer (udkast) November 2016 Indhold 1. Indledning...3 2. Rammerne for beskæftigelsesindsatsen i Struer...4 3. Resultater af beskæftigelsesindsatsen i Struer...5 4. Virksomhederne

Læs mere

PRAKTIKPLADS - SOSU SJÆLLAND PRAKTIKPLADS SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT PÆDAGOGISK ASSISTENT

PRAKTIKPLADS - SOSU SJÆLLAND PRAKTIKPLADS SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT PÆDAGOGISK ASSISTENT PRAKTIKPLADS - SOSU SJÆLLAND PRAKTIKPLADS SOCIAL- OG SUNDHEDSHJÆLPER SOCIAL- OG SUNDHEDSASSISTENT PÆDAGOGISK ASSISTENT Social- og sundhedsuddannelserne - opbygning og muligheder for videreuddannelse Kære

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Fredag den 16. september 2016 Kl. 08.30 11.30 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole

Læs mere

UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser. Uddannelse i livskvalitet

UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser. Uddannelse i livskvalitet UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser Uddannelse i livskvalitet SOSU-grammet Et overblik over dine muligheder med en Social- og sundhedsuddannelse på Diakonissestiftelsen GRUNDSKOLEN

Læs mere

Uddannelse og Organisationsudvikling. 1 FREDERICIA KOMMUNE Uddannelse og Organisationsudvikling HÆNDER NOK - INDSATSER

Uddannelse og Organisationsudvikling. 1 FREDERICIA KOMMUNE Uddannelse og Organisationsudvikling HÆNDER NOK - INDSATSER Uddannelse og Organisationsudvikling 1 FREDERICIA KOMMUNE Uddannelse og Organisationsudvikling HÆNDER NOK - INDSATSER HÆNDER NOK - INDSATSER SENIOR- OG HANDICAPUDVALGET 13.05.2019 (Bilag 1-6) 2 FREDERICIA

Læs mere

Fakta-ark over virksomhedsindsatsen i Jobcenter Furesø januar-december Ledige 2015/2016

Fakta-ark over virksomhedsindsatsen i Jobcenter Furesø januar-december Ledige 2015/2016 Marts April Maj Juni Juli August Septe Oktober Novem Decem Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August Septe Oktober Novem Decem 01.01.15 20.04.15 09.05.15 26.05.15 08.06.15 26.06.15 24.07.15 28.08.15

Læs mere

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12

Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Ungdomsuddannelse til alle Samarbejdsaftale 2011-12 Samarbejde om fastholdelse og forebyggelse mod frafald Aftale mellem Skive Handelsskole, Skive Tekniske Skole, Skive Gymnasium/HF, Socialog sundhedsskolen,

Læs mere

Reformer og Rummelighed. Vejledningsjura. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk

Reformer og Rummelighed. Vejledningsjura. Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Reformer og Rummelighed Vejledningsjura Jannie Dyring Mobil: 23 42 82 49 E-mail: jd@i-ku.dk Kontanthjælpsreformen Grundlag og baggrund for reformen Målgrupper i LAB 2 Uddannelseshjælp og kontanthjælp efter

Læs mere

Realkompetencevurderings projekt KL temadag den 3. juni 2015

Realkompetencevurderings projekt KL temadag den 3. juni 2015 Realkompetencevurderings projekt KL temadag den 3. juni 2015 Deltagere i projektet: SOSU Nord Hjørring kommune Brønderslev kommune Frederikshavn kommune Majbritt Sund Uddannelseskonsulent Frederikshavn

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan 2018 Nyborg Kommune November 2017 Indledning Nyborg Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan, der tager udgangspunkt i, hvad der er særligt fokus på i Nyborg Kommunes beskæftigelsesrettede

Læs mere

Hvordan servicerer VEU-center Østjylland?

Hvordan servicerer VEU-center Østjylland? Hvordan servicerer VEU-center Østjylland? Dorthe Jensen, VEU-center Østjylland 14. september 2017 Indhold i indlæg VEU-center Østjyllands tilbud til virksomheder med IGU-elever Undervisningsindhold i Integrationsgrunduddannelsen

Læs mere

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats

Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats Status og politiske tendenser i den beskæftigelsesrettede integrationsindsats 22. marts 2017 De kommunale netværk om integration, Aarhus v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Antallet

Læs mere

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016

Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 Status på mål i beskæftigelsesplan 2016 I beskæftigelsesplan 2016 er der opstillet 16 mål for beskæftigelsesindsatsen i 2016. De 4 mål er udmeldt af beskæftigelsesministeren, de sidste 12 mål er udmeldt

Læs mere

STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI

STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI Hjørring Kommune Arbejdsmarkedsforvaltning Initialer: RØI NOTATARK 26. april 2017 STATUS UDMØNTNING AF HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSSTRATEGI 1.0. Baggrund Arbejdsmarkedsudvalget vedtog d. 9. maj 2016

Læs mere

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE

Uddannelsesplan Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelsesplan 2016 Februar 2016 UDDANNELSE TIL ALLE UNGE Uddannelse til alle unge Indledning Der er brug for kvalificeret arbejdskraft på fremtidens arbejdsmarked for at sikre vækst og velfærd. Samtidig

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg November 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg Maj 2017, data fra jobindsats.dk I forbindelse med udarbejdelsen af beskæftigelsesplanen for 2017 blev det besluttet, at måltallene i beskæftigelsesplanen skulle opstilles

Læs mere

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse

Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Beskæftigelsesrettet integration - IGU og danskuddannelse Uddannelsesindsatser for voksne flygtninge, d. 8. december 2016, Scandic Copenhagen v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen

Læs mere

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i.

Den høje beskæftigelse giver både udfordringer og muligheder. Vi ønsker at Vejen Kommune er en attraktiv kommune at drive og etablere virksomhed i. Forord Det går godt med beskæftigelsen i Danmark. Også i Vejen Kommune har vi den laveste ledighed i mange år. Faktisk har vi i efteråret 2018 haft den laveste ledighed i Syddanmark. Udfordringer og muligheder

Læs mere

Kvartalsrapport. Odder Kommune. 2. kvartal 2019

Kvartalsrapport. Odder Kommune. 2. kvartal 2019 Indledning Kvartalsrapport UU Odder Skanderborg Odder Kommune 2. kvartal 2019 UUs målgruppe dækker unge til det 25. år, eller indtil de har en gennemført ungdomsuddannelse. Nærværende rapport er således

Læs mere

Statistik for Jobcenter Aalborg

Statistik for Jobcenter Aalborg Statistik for Jobcenter Aalborg September 2017, data fra jobindsats.dk Målene i beskæftigelsesplanen for 2017 er opstillet ud fra budgettallene fra økonomisystemet for derved at koble beskæftigelsesplanens

Læs mere

Projektforslag: Integration af nytilkomne flygtninge på kommunale arbejdspladser gennem IGU-forløb.

Projektforslag: Integration af nytilkomne flygtninge på kommunale arbejdspladser gennem IGU-forløb. Projektforslag: Integration af nytilkomne flygtninge på kommunale arbejdspladser gennem IGU-forløb. Beskæftigelsesrådet i Roskilde Kommune Formål Projektet skal udvikle arbejdskraftpotentialet og hjælpe

Læs mere

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed

Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen. Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Flere flygtninge i job Nye rammer og metoder i integrationsindsatsen Montra Hotel, Sabro Kro, d. 23. november 2016, v. Direktør Kasper Højvang Kyed Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter

Læs mere

Udvalget for erhverv og beskæftigelse

Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget for erhverv og beskæftigelse Udvalget havde i 2018 en samlet driftsbevilling på 543,8 mio. kr. Der blev i årets løb givet en tillægsbevilling på 2,8 mio. kr., hvilket gav et samlet korrigeret

Læs mere

Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden

Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Strategi for uddannelsesindsatsen overfor elever og studerende i Sundhed og Omsorg Uddannelse i Sundhed og Omsorg - en investering i fremtiden Sundhed og Omsorg Aarhus Kommune Indholdsfortegnelse Uddannelse

Læs mere

virksomhed Sprogpraktik med mentorstøtte

virksomhed Sprogpraktik med mentorstøtte Sprogpraktik med mentorstøtte Fremtidens udfordring Trods en periode med stigende arbejdsløshed ved vi, at den største udfordring for erne og det danske velfærdssamfund er at have velkvalificerede medarbejdere

Læs mere

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V)

ungeaftale Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) ungeaftale sådan får vi FLEST UNGE I UDDANNELSE April 2015 Følgende partier er med i aftalen enhedslisten (Ø) Radikale venstre (r) socialdemokratiet (s) socialistisk folkeparti (SF) venstre (V) 2015 UNGEAFTALE

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 4. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding

Politik for integration og international arbejdskraft. - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik for integration og international arbejdskraft - arbejdsliv, der integrerer mennesker i Kolding Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: have at flygtninge kommer i arbejde. Flygtninge

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Varde Kommunes aktiveringsstrategi.

Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Varde Kommunes aktiveringsstrategi. Baggrund og formål. Den nye refusionsreform som træder i kraft 1. januar 2016, samt det fælles fokus på varighed, der har været gennem de seneste 4 reformer på diverse

Læs mere

UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser

UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser UC Diakonissestiftelsens Social- og sundhedsuddannelser SOSU-grammet Et overblik over dine muligheder med en Social- og sundhedsuddannelse på Diakonissestiftelsen GRUNDSKOLEN 9. - 10. klasse Mere end to

Læs mere

Nytårshilsen fra UU 2014

Nytårshilsen fra UU 2014 Nytårshilsen fra UU 2014 Med denne hilsen vil vi forsøge at give et indblik i vores arbejdsområder, beskrevet af UU-vejlederne og redigeret af UU-leder, Henry Hansen UU skal sikre, at de unges valg af

Læs mere

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT

OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT OPNÅ FORDELE VED AT REKRUTTERE BREDT SAMMEN MED JOBCENTRET SLIDE / JO MERE STRATEGISK OG LANGSIGTET - JO FLERE FORDELE SLIDE / 2 SLIDE / 3 Som virksomhed får man Løst opgaver her og nu Mulighed for risikofri

Læs mere

AFTALE MELLEM SOCIALUDVALG/DIREKTØR OG AFDELINGSCHEF FOR 2008 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE

AFTALE MELLEM SOCIALUDVALG/DIREKTØR OG AFDELINGSCHEF FOR 2008 SOCIAL- OG SUNDHEDSUDDANNELSERNE Acadresag 07/21489 Indledning Aftalestyring består af en række forpligtende aftalebeskrivelser på udvalgte områder mellem udvalg/direktion og de enkelte afdelingschefer. Aftalerne fastlægger, hvilke mål

Læs mere

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan ,

Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan , Forslag til kommunale indsatser i Boligsocial Helhedsplan 2017-2021, Intensive sundhedsplejerskebesøg i et hyppigere omfang end sædvanligt Opsporing og forebyggelse af brugen af stoffer blandt unge Drop

Læs mere

"Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne

Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Skoleudvalgsmøde tirsdag d. 16. maj 2017 "Målsætning og samarbejde med Erhvervsskolerne Centerleder UU Ole Ervolder Samarbejde erhvervsuddannelser I 2020 skal 25% vælge EUD/EUX direkte fra 9./10. klasse

Læs mere

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration

Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Virksomhedspartnerskabet Sammen om integration Nina Svanborg, Styrelsen for International Rekruttering, Integrationsministeriet og Helle Aaen, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016

BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 BESKÆFTIGELSESPLAN 2016 Beskæftigelsesindsatsen i Haderslev Kommune skal sikre, at kommunens borgere har mulighed for at deltage aktivt på arbejdsmarkedet, og at jobparate borgere hjælpes hurtigst muligt

Læs mere

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016

Strategi. flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Strategi flere unge skal have en uddannelse 2015-2016 Flere unge skal have en uddannelse Indledning Virksomhedernes krav til medarbejdernes kvalifikationer stiger, og antallet af stillinger, som kan udføres

Læs mere

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune

Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune Strategi for modtagelse og integration af flygtninge i Allerød Kommune - Opfølgningsnotat 1. kvartal 2017 Allerød Kommunes strategi for modtagelse og integration af flygtninge er under implementering og

Læs mere

INTEGRATIONSUDDANNELSE SOCIAL OG SUNDHED

INTEGRATIONSUDDANNELSE SOCIAL OG SUNDHED INTEGRATIONSUDDANNELSE SOCIAL OG SUNDHED KURSUSAFDELINGEN IGU- INTEGRATIONSGRUNDUDDANNELSE IGU- Integrationsgrunduddannelse er en ny toårig uddannelse for flygtninge, der svarer til EGU for danskere. Uddannelsen

Læs mere

Ungepolitikken. - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv

Ungepolitikken. - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv Ungepolitikken - hjælper unge med livsmestring og arbejdsliv Politik vision og retning I Kolding Kommune vil vi: møde de unge, der hvor de. Både fysisk på f.eks. uddannelsesinstitutionerne og menneskeligt,

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Beskæftigelsesplan 2016 Silkeborg Kommune Indledning - Beskæftigelsesplanens opbygning Kapitel 1 opstiller målsætningerne for beskæftigelsesindsatsen i 2016. Målene er en kombination af Arbejdsmarkedsudvalgets

Læs mere

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober 2016, v. Peter Svane

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober 2016, v. Peter Svane Integrationsgrunduddannelsen (IGU) Brønderslev, d. 26. oktober, v. Peter Svane Integrationsudfordringen Flygtningesituationen sætter den kommunale integrationsopgave under pres Ca. 11.000 flygtninge fik

Læs mere

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne

Kvartalsstatistik for 4. kvartal Kvartalsstatistik. 1. Baggrund 2. Status årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne Kvartalsstatistik 1. Baggrund 2. Status 15-24 årige 3. Fastholdelse på ungdomsuddannelserne 1 Baggrund: Som et led i opfølgningen på ungepakkerne og Rebild Kommunes tidlige og intensive indsats for unge

Læs mere

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019

BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 BESKÆFTIGELSESPLAN 2019 JOB OG UDDANNELSE EN FÆLLES OPGAVE Den overordnede og langsigtede målsætning i Halsnæs Kommune er, at flere borgere kommer i job eller uddannelse. Kommunens udgifter til forsørgelse

Læs mere