Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr"

Transkript

1 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 30. OKTOBER 2017 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr Møde afholdt 30. oktober 2017, kl til Sted Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C Referent Lærke Sadolin SCIENCE UDDANNELSE SEKTION STUDIENÆVN Til stede Mads Leth-Petersen, Jesper Mazanti Aaslyng, Hans-Henrik Jørgensen, Christian Sig Jensen, Anne Louise Gimsing, Morten Brøgger Kristensen, Christian H. Vesterager, Mads Brik Kristoffersen, Niels Kristian Sørensen, Thomas Bue Bjørner, Morten Andersen Linnet, Flemming Larsen, Peter Feiberg, Annette Hartvig Larsen, Niels Ebbe Dalsgaard, Karin Klitgaard, Niels Bahnsen, og Poul Erik Jørgensen (formand). BESØGSADRESSE TAGENSVEJ KØBENHAVN N POSTADRESSE BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG Interne deltagere: Bo Jellesmark Thorsen, Svend Christensen, Mette Asmild, Kirsten Jørgensen, Vibeke Langer, Per Svejstrup, Søren Boye Olsen, Tove Enggrob Boon, Erik Bisgaard Madsen, Carsten Smith-Hall, Hans Bjerrum og Lærke Sadolin DIR lsem@science.ku.dk Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. REF: LSEM 2. Plenumdrøftelse af uddannelsesspecifikke temaer: Studerendes IT-kompetencer Kirsten Jørgensen holdt oplæg. Aftagerpanelet havde en længere drøftelse af hvilke it-kompetencer kandidaterne behøver. Der var enighed om, at de nuværende opnåede kompetencer blandt kandidaterne er gode, men at de sagtens kan være bedre. Især var der et ønske om mere fokus på forståelsen af og håndteringen af data. Idet programmerne hele tiden forældes, er den grundlæggende forståelse vigtig samt evnen til at analysere og præsentere resultater.

2 En vigtig pointe der kom frem, var vigtigheden i at vi ikke blot uddanner forvaltere af data, men analytikere, der er i stand til at forholde sig til de data systemet fødes med. SIDE 2 AF 6 Datasikkerhed, kildekritik, formidling, legalitet, datadisciplin, færdselsregler, kreativitet og kontakt med kunder, blev også fremført som vigtige fokuspunkter. Et medlem af panelet ønskede at uddannelsesforløbet giver mulighed for en mere dybdegående forståelse for digitalisering, idet der mangler kandidater der kan arbejde med mere tunge biologisk-matematiske problemstillinger. Aftagerpanelet var enige om, at interaktionen imellem de studerende og erhvervslivet, er afgørende for at uddanne gode kandidater. Flere medlemmer var positive i forhold til at indgå i et datasamarbejde, for eksempel ved at stille opgaver og praktikpladser til rådighed. Dertil blev det foreslået, at inddragelse af udviklingsprojekter, virksomhedssamarbejde og iværksætteri kan være fordrende for at de studerende opbygger kompetencer og udvikler sig på en anden måde. Bacheloruddannelsen i husdyrvidenskab, herunder status på samarbejdet med SUND Kirsten Jørgensen orienterede om det tværfakultære samarbejde mellem SUND og SCIENCE omkring bacheloruddannelsen i Husdyrvidenskab og Master i Animal Science. Der er ikke lavet store ændringer til studieordningen, idet formålet er at give de studerende de basale kompetencer på bacheloruddannelsen med muligheden for sidenhen at specialisere sig. Der er fokus på at forløbet mellem bachelor- og kandidatuddannelsen er sammenhængende. Aftagerpanelet bemærkede, at der er fremgang i optaget (30-40 stk. per år), hvilket er positivt. Panelet udtrykte dog også, at der er behov for at flere får interesse for uddannelsen og at der med fokus på hvordan området har udviklet sig, kan være behov for en anden type af kandidater fremadrettet. Aftagerpanelet fandt det problematisk, at det dels ikke er muligt for de studerende at vælge aquakultur på SCIENCE og at det dels er for svært for de studerende at vælge kurser på et af KU s andre fakulteter. Hvis de studerende vil tage kurser inden for aquakultur, må de tage dem på SUND, Biologisk Institut på SCIENCE eller DTU. Hertil svarede Bo Jellesmark Thorsen, at der som en del af KU s nye strategi, bliver arbejdet med at løse udfordringerne med samspillet på tværs af fakulteterne på uddannelsesområdet.

3 Kandidatuddannelsen i Agricultural Development Studieleder Carsten Smith-Hall præsenterede ændringerne til studieordningen for Agricultural Development. Med udgangspunkt i et faldende optag, er uddannelsen ændret med et større fokus på det interdisciplinære. Konkret består strukturen af en fællesdel på 30 ECTS-point samt specialiseringer og et obligatorisk kursus på 15 ECTSpoint der løber over to blokke. SIDE 3 AF 6 Aftagerpanelet fremførte vigtigheden i, at uddannelsens formål er klart, således at de studerende ved, hvad de går ind til. Aftagerpanelet drøftede problematikken omkring dette, at uddannelsen tiltrækker flere udenlandske studerende, der ikke nødvendigvis bliver i Danmark efter endt uddannelse. Det blev dog også fremført, at uddannelsen dels tilsigter internationale jobs (hvilket både gælder danske og udenlandske kandidater) og dels at de udenlandske studerende bidrager værdifuldt med deres synsvinkler og input i den tid de studerer. Bo Jellesmark Thorsen tilføjede, at uddannelsen oprindeligt var mere begrænset til at have et u- landssigte og med de nye ændringer, er uddannelsens fokus blevet bredere. 3. Digitalisering på SCIENCE Prodekan Erik Bisgaard Madsen fremlagde status for SCIENCE s arbejde med digitalisering, herunder at der er nedsat et Digitaliseringsråd med eksterne og interne repræsentanter. SCIENCE understøtter i øvrigt 14 af det Digitale vækstpanels 33 anbefalinger til regeringen, og arbejder med at digitalisering skal integreres i aktiviteter inden for forskning, uddannelse og formidling SCIENCE har i samråd med det nedsatte Digitaliseringsråd igangsat fire stratetiske satsninger. A: Flere kandidater med digitale kompetencer Målet er her bl.a. at de studerende får kompetencer til at benytte state-ofthe-art digitale metoder og der er igangsat et pilotprojekt med 4 bacheloruddannelser, som i 2018/19 følges op med initiativer for digitalisering i alle SCIENCE s uddannelser. Aftagerpanelet stillede spørgsmål til, hvor SCIENCE ser det største behov for satsning. Erik Bisgaard Madsen nævnte at et konkret mål er at studerende får evner til fx at håndtere komplekse big data via indarbejdelse af digitale kompetencer. Aftagerpanelet spurgte til, hvad efterårets pilotprojekt betyder. Hvordan bliver digitaliseringen integreret i undervisningen? Erik Bisgaard Madsen orienterede, at integrationen sker specifikt per uddannelse og at der skal

4 arbejdes med at finde en passende balance mellem den høje faglighed og implementering af øvelser, hvor teknologien integreres i højere grad. Et medlem i Aftagerpanelet pointerede hertil vigtigheden i at tænke i værdikæder, fx inden for fødevareområdet, hvor aftagerpanelet gerne stiller sin ekspertise til rådighed. SIDE 4 AF 6 B: Digitalisering af Danmarks Nationale Naturhistoriske Museum. Digitalisering af museets samlinger via bl.a. kamerateknologi i samarbejde med Datalogisk Institut. Målet er her at tilgængeliggøre unikke data om jordens natur og der er sat gang i et pilotprojekt, som senere skal blive til et Digitalt Citizen Science Lab. Aftagerpanelet blev orienteret om hvilke dele af museets samlinger der digitaliseres først og hvordan prioriteringen håndteres. C: Datahåndtering på SCIENCE Målsætningen er digitalisering af forskningen skal løfte den brede masse af forskere til i højere grad at bruge digitale metoder. Herunder tilbydes infrastruktur med datadeling, beregningsressourcer og let tilgængeligt interface, som også giver mulighed for deling af data med partnere uden for SCIENCE. Aftagerpanelet spurgte om der tænkes automatisering hos SCIENCE? Erik Bisgaard Madsen bemærkede, at digitalisering af administrationen kører i et separat spor. Aftagerpanelet var enige om, at datahåndtering er et meget vigtigt indsatsområde på SCIENCE, idet panelet ser store udfordringer med den nuværende håndtering af data. Dertil pointerede panelet, at digitaliseringskompetencen må udvikles med skarpt fokus på fagligheden. D: Digital Hub inden for Kunstig Intelligens Målet et at etablere et projekt i samarbejde med væsentlige aktører, som kan sætte viden, kompetencer og arbejdskraft i spil. Aktiviteterne består i bl.a. studenter-virksomhedssamarbejde og forsker-virksomhedssamarbejde. Der er igangsat en pilotfase idet et projekt forventes financieret medio Herunder med fokus på styrkelse af brugen af kunstig intelligens i alle SCIENCE faglige områder. Aftagerpanelet bemærkede, at SCIENCE samtænkning og etablering af synergi mellem fagfaglighed og it-teknologi er en rigtig god idé. Aftagerpanelet fandt det relevant at SCIENCE tænker i en fælles europæisk strategi. Erik Bisgaard Madsen bemærkede, at dette er målsætningen på sigt. Et medlem af aftagerpanelet bemærkede, at satsning C bør prioriteres før satsning D. 4. Aktuelle uddannelsespolitiske emner Institutleder Bo Jellesmark Thorsen fremlagde 6 punkter på vegne af prodekan, Grete Bertelsen.

5 Nyt bevillingssystem på uddannelsesområdet Regeringen fremlagde i maj 2017 et forslag til et nyt bevillingssystem på uddannelsesområdet, som skal erstatte det nuværende taxametersystem. Der er ikke besluttet noget endnu, men i udgangspunktet er, at det er udgiftsneutralt. Aftagerpanelet spurgte ind til, om der er politisk åbning for at fremdriftsreformen på sigt blødes lidt op. Dertil svarede Bo Jellesmark Thorsen, at dette ser ud til at være det den politiske debat nærmer sig. For nuværende har KU nået målsætningen for færdiggørelse, men arbejder fortsat på at nå målsætningen for frafald og beskæftigelse. SIDE 5 AF 6 Nyt karakterkrav ved optag på KU s uddannelser Københavns Universitet indfører med virkning fra optaget i 2018 et karakterkrav på 6,0 for alle uddannelser (på SCIENCE bortset fra geografi, geologi og landskabsarkitektur, hvor kravet først gælder fra 2019). Karakterkravet gælder for både kvote 1 og kvote 2, men der kan under visse omstændigheder gives dispensation fra karakterkravet. Formålet er at højne niveauet blandt de studerende, men det forventes også at påvirke antallet af optagne studerende på SCIENCE, sådan at vi kommer til at optage færre studerende i 2018 end i Det vil betyde et tab af indtægter for SCIENCE, men omvendt forventer vi også et lidt lavere frafald og en højere ECTS-produktion, da gruppen med et gennemsnit over 6,0 som helhed har lidt mindre frafald og består flere eksamener end gruppen med et snit under 6,0. I 2017 udgjorde andelen af studerende med et snit på under 6,0 ca. 13%, hvoraf godt halvdelen var optaget via kvote 2. Reduktion af frafald To tiltag for at afhjælpe relativt stort frafald på SCIENCE s bacheloruddannelser: Studiestartsprøven er en prøve af ikke faglig karakter, der sikrer en redegørelse for de studerende, som er optaget, men reelt aldrig møder op. Det giver et mere realistisk frafaldstal. Aftagerpanelet spurgte om der er forskel på frafaldet hos kvote 1 og kvote 2 studerende. Der foreligger ikke statistik for dette pt. Self-assessment test foregår på 3 pilotuddannelserne, og inden for de næste 2 år skal den integreres på alle SCIENCE uddannelser. Formål: forventningsafstemning. Erhvervskandidatuddannelser Uddannelserne er henvendt bachelorer, der tager en gratis kandidat over 4 år sideløbende med erhvervsarbejde. Målet er 20 pilot uddannelser, hvor SCIENCE har indmeldt MSc Datalogi og MSc Food Science and Technology som mulige pilotuddannelser.

6 Ny strategi for Københavns Universitet KU forventes at vedtage en ny strategi inden 1. januar. Strategien vil have fokus på fire hovedområder: 1) Tiltrækning, udvikling og fastholdelse af videnskabeligt talent, 2) Tættere kobling mellem forskning og uddannelse, 3) Åben vidensudveksling nationalt og globalt, 4) Ét samlet og fokuseret universitet, der understøtter visionen om at blive blandt verdens bedste. SIDE 6 AF 6 Fortsatte besparelser på uddannelsesområdet KU bliver fortsat skåret 2 % af bevillingerne. Besparelsen gælder både STÅ-takster og færdiggørelsesbonus og med det nuværende finanslovsforslag er der lagt op til, at besparelserne forlænges, så de gælder til Orientering siden sidst Opfølgningsskema Panelet orienterede sig i opfølgningsskemaet. Panelet bad om at sidste møde angives først i skemaet. Dertil ønskede panelet en drøftelse af mentorordningen på næste møde. Optag på bachelor- og kandidatuddannelser 2017 Panelet orienterede sig i det udsendte materiale. Et medlem af panelet bemærkede, at en meget høj procent af de optagne på Miljøvidenskab ikke er nordiske studerende og gjorde opmærksom på, at der er et behov for dansksprogede kandidater. Status for kvalitetssikring og institutionsakkreditering Panelet orienterede sig i det udsendte materiale. Status på SCIENCE strategi for organisering og styring af efter- og videreuddannelsesområdet Panelet orienterede sig i det udsendte materiale og anerkendte at området er vigtigt i forhold til at profilere universitetet udadtil. De interne deltagere opfordrede de eksterne partnere til at byde ind med viden, således at området kan være med til at løfte de akademiske uddannelser. Evt. Et medlem af aftagerpanelet stillede spørgsmål til hvordan underviserne klædes på til at opnå de rette kompetencer både inden for videnskabelig faglighed og it-faglighed og opfordrer til, at det er et emne der tages op på et senere møde.

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Det Biologiske område M Ø D E R E F E R A T 14. NOVEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 7. NOVEMBER 2017 Forum

Læs mere

Aftagerpanel for Fødevarer, Human ernæring og Idræt SCIENCE UDDANNELSE

Aftagerpanel for Fødevarer, Human ernæring og Idræt SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Fødevarer, Human ernæring og Idræt MØDEREFERAT 31. OKTOBER 2017 Forum Aftagerpanel for Fødevarer, Human ernæring og Idræt

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning MØDEREFERAT 2. NOVEMBER 2017 Forum Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 3. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2013 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Mødedato: Mandag den 21. okt. 2013, kl. 13.00 16.00 Sted: Referent:

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 17. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Naturressourcer, Miljø og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 26. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel for Naturressourcer, Miljø og Husdyrvidenskab

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 9. APRIL 2014 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Møde afholdt: 9. april 2014, kl. 13.00-16.00

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn.

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for det Biologiske Område MØDEREFERAT 27. OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelet for det Biologiske Område Møde afholdt 27. oktober

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskaber og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskaber og Planlægning KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Geovidenskaber og Planlægning MØDEREFERAT 2. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Geovidenskaber og Planlægning Møde

Læs mere

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Læs mere

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for det Biologiske Område M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4.

Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager under punkt 1-4. Dagsorden for møde i undervisningsudvalg, Institut for Geoscience. 3. september 2014 kl. 15.15 17.15 Prodekan for undervisning Tom Vindbæk Madsen og chefkonsulent Maya Jepsen, dekansekretariatet deltager

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 13. januar 2016 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 13. JANUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi M Ø D E R E F E R A T 11. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Der indkaldes hermed til 2. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: fredag den 22. marts kl. 13.00-15.00 Sted: Bygning 1350, lokale 314 Dagsorden: 1. Godkendelse

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Aarhus Universitet Godkendelse af ny uddannelse Aarhus Universitet au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aarhus Universitets (AU) ansøgning om godkendelse af ny uddannelse

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs Undervisningsudvalg SAGSNOTAT 14. OKTOBER 2011 Vedr.: 36. møde d. 14. oktober 2011 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard Til Stede:

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse. Godkendelse af ny bacheloruddannelse i teknisk videnskab (kunstig intelligens og data) Afgørelsesbrev

Godkendelse af ny uddannelse. Godkendelse af ny bacheloruddannelse i teknisk videnskab (kunstig intelligens og data) Afgørelsesbrev Afgørelsesbrev Danmarks Tekniske Universitet dtu@dtu.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Danmarks Tekniske Universitets

Læs mere

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl

Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab Biblioteket, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Frederiksberg kl DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 11. MAJ 2015 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden, referat fra forrige møde godkendes elektronisk D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET F A K U L T E T S S E K R E T A R I A T ET SCIENCE Digitaliseringsråd K O M M I S S O R I U M 24. JUNI 2019 Vedr. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd SCIENCE

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Matematik og Datalogi MØDEREFERAT 20. APRIL 2017 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Møde afholdt 20. april 2017,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi

AARHUS UNIVERSITET. Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi. Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi AARHUS UNIVERSITET Medlemmerne af Fagstudienævnet ved Psykologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet ved Psykologi Tid: Torsdag den 5. marts 2015 kl. 13.15 Sted: Bygn. 1350, lokale 314 Dagsorden: 1.

Læs mere

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Geovidenskab og planlægning MØDEREFERAT 5. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning Møde afholdt

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd KØBENHAVNS UNIVERSITET FAKULTETSSEKRETARIATET SCIENCE Digitaliseringsråd KOMMISSORIUM 20. DECEMBER 2018 Vedr. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Sagsbehandler Tina Skriver

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Møde den: 9. oktober, 2014, kl. 15.15-17.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 6. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt 6. april

Læs mere

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET

SCIENCE AND TECHNOLOGY AARHUS UNIVERSITET Møde den: 14. maj 2013, kl. 10.30 12.00 Bygning 1431 021. Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C Ekstraordinært FSU-møde Deltager: Brian Bech Nielsen, Stig Ravn, Olav W. Bertelsen, Leif Flensborg, Jens Barfod,

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt 10. februar Sted Karina Rømer. Referent K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 10. FEBRUAR 2016 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot Systems Engineering

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot Systems Engineering Kapitel 9 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for uddannelsen til: CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot Systems Engineering Studieordningen er delt op i

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012)

Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) DET NATURVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Studieordning for kandidatuddannelsen i humanfysiologi (September 2009) (Revideret med virkning 1. sep. 2012) De overordnede bestemmelser, der danner

Læs mere

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet

Aftagerpanelmøde for Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning. Studienævnet for Arkitektur og Design. Aftagergruppen for Mobilitet :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Vestre Havnepromenade 5, 1 9000 Aalborg www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Skolesekretær Louise Hartmann lhh@plan.aau.dk

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017

Møde i uddannelsesudvalget på læreruddannelsen den 7. februar 2017 Dato & tid 7. februar 2017 kl. 14-16 Referent Sine Hadrup Sinding Afbud Inger Andersen (afventer ny udpegning), Anders Bülow (afventer ny udpegning), Jan Vistisen, Ane Marie Kristensen Deltagere Tue Hækkerup,

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg M Ø D E R E F E R A T 4. APRIL 2014 Forum 48. Undervisningsudvalgsmøde Møde afholdt:

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011.

1. Godkendelse af dagsorden og opfølgning fra sidste møde 23/11-2011. :sadp Skolen for Arkitektur, Design og Planlægning Fibigerstræde 11 9220 Aalborg Øst www.sadp.aau.dk Studieleder Michael Tophøj Sørensen tophoej@plan.aau.dk Referat af Studierådsmøde Onsdag den 20. juni

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013. Sagsbehandler: Ann Steendahl Søndergaard D A T A L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg S A G S N O T A T 1. JULI 2013 Vedr.: 44. møde d. 24. juni 2013 DATALOGISK INSTITUT Sagsbehandler:

Læs mere

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot System Engineering

CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot System Engineering Kapitel 9 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for uddannelsen til: CIVILINGENIØR, CAND. POLYT. I ROBOTTEKNOLOGI Master of Science in Robot System Engineering Studiestart september 2009, Version

Læs mere

Godkendelse af ny uddannelse

Godkendelse af ny uddannelse Godkendelsesbrev Aarhus Universitet E-mail: au@au.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af AU s ansøgning om godkendelse af

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

MØDEREFERAT. Eksamensform i KH2 DET TEOLOGISKE FAKULTET

MØDEREFERAT. Eksamensform i KH2 DET TEOLOGISKE FAKULTET DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Til medlemmerne af Studienævnet for Teologi (2016) Stud.theol. Christine Damgaard Stud.theol. Anne Sofie Aagaard (stud.theol. Laura Cæcilie Jessen, supp.

Læs mere

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017

IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 IKS Institutforum Ordinært møde d. 30. august 2017 Mødeleder: Annette Skovsted Hansen Referent: Camilla Dimke Dato: 30. august 2017 Varighed: 13.00-15.30 Tilstedeværende: Annette Skovsted Hansen Bjarke

Læs mere

DIKUs undervisningsudvalg. Vedr.: Mødedato 19. januar 2010. Sagsbehandler: Lisa Schultz Ibenfeldt Schultz DATALOGISK INSTITUT

DIKUs undervisningsudvalg. Vedr.: Mødedato 19. januar 2010. Sagsbehandler: Lisa Schultz Ibenfeldt Schultz DATALOGISK INSTITUT DATALOGISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET DIKUs undervisningsudvalg SAGSNOTAT 21. JANUAR 2010 Vedr.: Referat af 25. møde i undervisningsudvalget DATALOGISK INSTITUT Mødedato 19. januar 2010 Sagsbehandler:

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen

Frederiksberg Campus, Institut for Klinisk Veterinær- og Husdyrvidenskab, Grønnegårdsvej 7, 1. sal Biblioteket Louise Berntsen KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 14. OKTOBER 2016 Forum Studienævnet for Veterinærmedicin og Husdyrvidenskab AFDELING

Læs mere

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor

Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor KØBENHAVNS UNIVERSITET Dekanens afrapportering om uddannelseskvalitet til rektor Fakultet Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Afrapporteringsår 2016 Årets uddannelsesevalueringer Dato for dekanens godkendelse

Læs mere

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse

Afgørelsesbrev. Aalborg Universitet Godkendelse af ny uddannelse Afgørelsesbrev Aalborg Universitet aau@aau.dk Godkendelse af ny uddannelse Uddannelses- og forskningsministeren har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Aalborg Universitets (AAU) ansøgning om

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015

Det juridiske Fagstudienævn 13. maj 2015 Referat af 4. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 13. maj 2015 kl 13.15-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 247 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Lektor Hanne Søndergaard Birkmose

Læs mere

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København

Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning for bacheloruddannelsen i digital design og interaktive teknologier ved IT-Universitetet i København Studieordning af Indhold Indledning Kapitel 1. Uddannelsens titulatur, formål og mål for

Læs mere

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent:

Odontologisk Studienævn. Forum. Møde afholdt: 9. december 2015 kl Sted: Karina Rømer. Referent: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T - G O D K E N D T 9. DECEMBER 2015 Forum Odontologisk Studienævn AFDELING

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 10 Den uddannelsesspecifikke del af studieordningen for bacheloruddannelsen i jordbrugsøkonomi ved Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet 2005 (Rev. 2015) Indholdsfortegnelse 1 Titel,

Læs mere

Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt M Ø D E R E F E R A T 14. APRIL 2016

Læs mere

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Parametre Målbare standard Godkendt kommentar af Optag BA Der skal optages mindst 50 studerende årligt Dekan Optag KA Der skal optages mindst 25 studerende årligt

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi

Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi. Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Medlemmerne af Studienævnet for Psykologi Referat af 3. møde i Studienævnet for Psykologi Tid: Torsdag den 26. april 2018 kl. 13.00 Sted: Bygn. 1351, lokale 414 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K

Fakultetssekretariatet, Palaver Hall Øster Voldgade 3, 1350 København K D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Akademisk Råd MØDEREFERAT (GODKENDT) 27. MAJ 2008 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Møde afholdt:

Læs mere