Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi Mødedato: 3. september 2015, kl Sted: Biologisk institut Ole Maaløes Vej 5, 2200 København N. Lokale /09 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. hb@science.ku.dk 2. Godkendelse af referat fra sidst Panelet henstillede til, at referatet fremover bør udsendes til panelet maksimalt to uger efter mødets afholdelse, hvorefter panelet får mulighed for at indsende skriftlige kommentarer. Referatet blev godkendt, med en række mindre kommentarer. REF: HB 3. Velkommen, v. institutleder Niels Kroer Institutleder ved Biologisk Institut, Niels Kroer, bød velkommen og præsenterede sine visioner for instituttet, og nævnte en række fokuspunkter, herunder et muligt samarbejde mellem Biologisk og Datalogisk Institut om oprettelsen af en ny bioinformatik uddannelse, med dataanalyse og metodeudvikling som specialiseringer. Niels Kroer nævnte kvalitet i forskning og undervisning som et primært fokusområde for instituttet. De eksterne samarbejdspartnere spurgte ind til hvordan kvalitet af undervisningen kan måles, Niels Kroer svarede, at et mål er de studerendes kursusevalueringer., men at også efterspørgslen efter kandidaterne kan tages som et udtryk for kvaliteten af undervisningen. Som et andet fokusområde nævnte Niels Kroer at øge antallet af erhvervs-ph.d. er, der pt. er meget lavt. Repræsentanterne fra erhvervslivet kommenterede hertil, at der er et behov for dem, bl.a. fra Novo Nordisk.

2 Niels Kroer nævnte desuden alumnearrangementer og styrkelsen af alumneforeningen som et fokusområde. Slutteligt nævnte Niels Kroer oprettelsen af biohacking-faciliteter, hvor studerende kan komme og blande kemikalier og lege, med det formål at opmuntre kreativitet, innovation og entreprenørskabet samt skabe en erhvervskultur, der kan gøre de studerende mere erhvervsparate. Søren Bregnholt spurgte ind til, hvad Niels Kroer som ny institutleder har været mest overrasket over ved instituttet. Niels Kroer svarede, at han har været meget positivt overrasket over niveauet af forskningen, og fremhævede denne som topforskning, der har reel impact i samfundet og omverdenen. Et andet punkt var overvægten på forskningskompetencer i rekrutteringen af nye medarbejdere og et mindre fokus på undervisningskompetencerne. Som en tredje ting nævnte Niels Kroer instituttets økonomimodel - hvor de enkelte sektioner har selvstændig økonomi, hvilket potentielt kan resultere i suboptimering, og være en barriere for at samarbejde på tværs. SIDE 2 AF 7 4. Orientering siden sidst a. Opfølgningsskema Panelet bemærkede, at punktet angående erhverv og myndighed bør markeres med gult, eftersom de ikke deltog på dagens møde. b. Karakteranalyse, bacheloroptag Panelet bemærkede, at det ville være interessant at se kønsfordelingen, samt udviklingen fra år til år. Der blev desuden påpeget en række fejl i dokumentet, bl.a. på antallet af studerende med et gennemsnit på under 6. c. Optag på specialiseringer Der blev spurgte til, om der i tallene er taget højde for det korrigerede optag, hvilket blev bekræftet af studiechef Karen Rønnow. d. Tilbagemelding på projekt viden i udvikling Panelet havde ingen kommentarer. e. Sommermail af 6. juni Panelet havde ingen kommentarer. f. Status vedr. prodekanstillinger på SCIENCE Der blev stillet spørgsmål til hvorvidt stillingerne bliver slået op internationalt, hvortil studiechef Karen Rønnow svarede, at der primært søges efter danske kandidater. g. Institutionsakkreditering Panelet havde ingen kommentarer.

3 5. Studieledernes uddannelsesredegørelser og dimensionering Jacob B. Hansen, studieleder for bachelor- og kandidatuddannelserne i Molekylær biomedicin lagde ud med et oplæg om sin uddannelsesredegørelse. Det blev fremhævet som en succes for uddannelserne, at de studerende består et relativt stort antal ECTS-point, og som en udfordring, at der er et relativt højt frafald, særligt på bacheloruddannelsen (på bacheloruddannelsen på 17,3 % og på kandidatuddannelsen på 9,1 %), herunder, at frafaldet i høj grad går til medicinstudiet. Herefter talte panelet om hvordan frafaldet kan nedbringes, og det blev af panelet pointeret, at der ved at mindske frafaldet formentlig kan spare op til 10 %, i kraft af flere midler. I forlængelse heraf pointerede Jacob Bo Hansen, at de studerende skriver motiverede ansøgninger før optagelse på kvote 2, samt at der er mange forskellige årsager til, at de studerende falder fra. Hertil foreslog panelet, at der gennemføres frafaldsinterviews, hvortil Jacob Bo Hansen pointerede, det som oftest er et glidende frafald, der er vanskeligt at tidsfastsætte. SIDE 3 AF 7 Herefter holdt Gert Dandanell, studieleder på bachelor- og kandidatuddannelserne i biokemi, samt kandidatuddannelsen i bioinformatik oplæg om sin uddannelsesredegørelse. Gert Dandanell påpegede, at han har oplevet et stort dyk i antallet af frafald, hvilket netop var hensigten med den revision af uddannelsen, der er gennemført, og som allerede opfyldte kravene til studiefremdriftsreformen. Gert Dandanell påpegede desuden, at han oplever, at de studerende melder tilbage, at de er meget tilfredse med uddannelsen. I forhold til kandidatuddannelsen i biokemi spurgte panelet ind til ledigheden og det blev påpeget, at dimittendledigheden er relativt høj på denne uddannelse, hvortil studieleder Gert Dandanell påpegede, at de studerende som regel finder job efter nogle år. Karen Skriver supplerede med at påpege, at mange kandidater bliver ansat i løntilskud på instituttet i en periode inden de har fundet en relevant Ph.d., og at de i denne periode figurerer som ledige. Panelet havde ingen kommentarer til kandidatuddannelsen i bioinformatik, hvor studieleder Gert Dandanell påpegede, at et par stykker hvert år søger om optagelse, selvom de allerede har en Ph.d.-uddannelse. Slutteligt fortalte Viceinstitutleder Kirsten Jørgensen om bachelor- og kandidatuddannelserne i biologi-bioteknologi. Kirsten Jørgensen fremhævede desuden, at der er indført færre valgfri kurser for at undgå, at de studerende får startmerit, samt at det er tværfakultære uddannelser, men at de studerende fortsat skal være ude i god tid for at søge om forhåndsgodkendelse og merit. 6. Ph.d.-uddannelserne på SCIENCE Morten Pejrup, prodekan for Ph.d.-området, gennemgik hovedpointerne fra de to medsendte rapporter, og panelet stillede løbende opklarende spørgsmål. Det blev bl.a. diskuteret hvorvidt det er en god investering at bruge penge på udenlandske studerende, der skriver Ph.d. på SCIENCE.

4 Morten Pejrup pointerede i den forbindelse, at et højt antal af internationale Ph.d. ere tiltrækker andre udenlandske medarbejdere. I forlængelse heraf pointerede Morten Pejrup, at det kan være vanskeligt at tiltrække topforskere og professorer, men at det ikke er et problem at tiltrække Ph.d. ere. SIDE 4 AF 7 7. Orientering om aktuelle uddannelsespolitiske emner Grete Bertelsen, prodekan for uddannelse fortalte, at der er lagt op til, at der skal spares penge på universiteterne, men at det heldigvis ser ud til, at besparelsen ikke skal findes på forskningen. Grete Bertelsen fremhævede herefter, at det lader til, at der er politisk momentum til at give studiefremdriftsreformen et servicetjek, herunder. Derudover fremhævede Grete Bertelsen, at dimensioneringen formentlig kommer på dagsordenen. Vi håber, at det enden med, at der kun skal dimensioneres på bacheloruddannelserne. Hertil kommenterede et eksternt panelmedlem, at besparelserne på universiteterne med fordel kunne kobles sammen med dimensioneringen. Derudover blev det fremhævet, at der kan oprettes elitespor på uddannelserne, og at dette ses som en god ide, såfremt der følger finansiering med til at etablere disse, samt at der muligvis kommer diskussion omkring undervisningssprog. Grete Bertelsen rundede sit oplæg af med at nævne, at alle bacheloruddannelser på SCIENCE har et optag på over 50, og at der ligeledes er et relativt stort optag på kandidatuddannelserne, og at Direktionen på SCIENCE kontinuerligt ser på den samlede uddannelsesportefølje, med henblik på at lægge de små uddannelser sammen, men at det for nu ser fornuftigt ud. Et eksternt medlem af panelet spurgte ind til, om der kunne være mere koordination med andre universiteter om at slå mindre uddannelser sammen, hvortil Grete Bertelsen påpegede, at SCIENCE er åbne overfor dette. Hertil nævnte et eksternt medlem af panelet, at dette er hørt før, men at der ikke sker noget på området, hvortil Grete Bertelsen påpegede, at ministeren gerne ser, at uddannelserne spredes mere ud over hele landet, og opfordrede panelet til at komme med eksempler på uddannelser, som ville være relevante at andre udbød. Grete Bertelsen nævnte herefter en mulig taxameterreform, og påpegede, at der er gennemført en analyse inden valget, og at det forventes, at der kommer en reform på området. Slutteligt spurgte et eksternt panelmedlem om hvor tæt dialogen er mellem rektoratet og Ministeren, hvortil Grete Bertelsen svarede, at den er meget tæt. Herefter blev der spurgt ind til den interne koordinering på universitetet, hvortil der blev svaret, at der også internt foregår meget koordination og at der hyppigt er fælles møder på dekan og prodekan niveau.

5 8. Evalueringer af aftagerpanelmøderne Grete Bertelsen, prodekan for uddannelse, lagde ud med at redegøre for, at de syv aftagerpaneler har fungeret i tre år, og nævnte i denne forbindelse, at panelerne er meget forskellige, hvilket dog er naturligt, da de indeholder forskellige uddannelser, og eksempelvis ansætter forskelligt, hvilket diskussionen angående Ph.d. versus kandidater har tydeliggjort. Grete Bertelsen fortsatte med at nævne, at der er meget SCIENCE kan gøre bedre, men at den overordnede holdning er, at det er gået godt med aftagerpanelerne, og at panelerne fremhæves i forskellige sammenhænge. Grete Bertelsen lagde ligeledes vægt på, at panelerne giver inputs til SCIENCEs uddannelser, herunder omkring hvordan uddannelserne skal se ud, samt hvordan SCIENCE bør dimensionere uddannelserne.. Grete Bertelsen påpegede, at panelet ligeledes er kommet med gode inputs ift. uddannelsessamarbejder, både på specialeniveau, men også ned til virksomhedsprojekter på bachelorniveau, samt at panelerne har fungeret som et netværk, der har været brugt imellem møderne. Grete Bertelsen nævnte slutteligt, at panelerne har været værdifulde netværk i forbindelse med matchmaking-arrangementerne. SIDE 5 AF 7 Herefter supplerede de interne deltagere i panelet med kommentarer om hvad de har fået ud af panelet. Karen Skriver, viceinstitutleder for undervisning på biologisk institut, lagde ud med at fortælle om nogle konkrete eksempler, hvor panelet er blevet brugt konstruktivt. Først blev revisionen af kandidatuddannelsen i bioinformatik nævnt, og at der i denne proces blev refereret til panelets inputs. Herefter blev det fremhævet, at patentering og kommentarerne herom har støttet instituttet i deres syn på sagen, og slutteligt, at panelet har påvirket instituttet til at fokusere på specialesamarbejder. Karen Skriver rundede af med at pointere, at panelerne har betydet meget for instituttet, herunder, at det er rart at have en dialog med panelerne, og at hun således har været positivt overrasket over at deltage i panelmøderne. Gert Dandanell, studieleder for bachelor- og kandidatuddannelserne i biokemi, samt kandidatuddannelsen i bioinformatik fremhævede panelets diskussion af bioinformatik, hvor panelet har pointeret, at der mangler kandidater. Kirsten Jørgensen, viceinstitutleder for undervisning på Institut for Plante- og Miljøvidenskab supplerede med at sige, at det at få inputs til hvad der skal fokuseres på i de enkelte uddannelser, er meget positivt. Morten Johnsen, formand for studienævn for biomolekylær videnskab og teknologi, afrundede de interne daltageres evalueringer af med at sige tak til fakultetet for at strukturere aftagerpanelerne på samme måde, som studienævnene er struktureret. Morten Johnsen nævnte herefter, at han synes det er overraskende hvor meget overlap der har været mellem de interne og eksterne deltageres holdninger, når det handler om indholdet af uddannelserne.

6 Herefter spurgte institutleder Niels Kroer om hvad de eksterne har fået ud af at være en del af aftagerpanelet. Panelets formand Henrik Dalbøge lagde ud med at fortælle, at de eksterne har været i tvivl om, hvorvidt deres inputs er blevet brugt, men nævnte samtidig, at der aldrig har været tvivl om, at SCIENCE vil aftagerpanelerne, og at dette er tydeligt at mærke som ekstern deltager. Henrik Dalbøge pointerede herefter, at de eksterne overordnet har fået meget ud af at være med, men at det kan være vanskeligt at huske hvad der har været på dagsordenen fra gang til gang. SIDE 6 AF 7 Henrik Dalbøge opridsede herefter en række temaer, som aftagerne er blevet enige om, at de gerne vil beskæftige sig med, og som med fordel kunne struktureres i et årshjul, hvor emnerne på forhånd ligger fast: - Innovation, iværksætteri, international property right - Ph.d.-niveau versus kandidatniveau, herunder de studerende ude i industrien. Det blev pointeret, at det er urealistisk at forvente, at alle studerende kommer ud, som SCIENCE har en målsætning om - Udenlandske versus danske studerende. Det blev pointeret, at der er kommet mere styr på dette område, men at det kunne være en fordel med et exchange-program - Dimensionering - Kvalitet af nye studerende, samt kvalitet af deres uddannelser - Benchmarking, og målinger af hvordan SCIENCE klarer sig. Herefter nævnte Henrik Dalbøge en række områder, hvor der er mulighed for forbedringer, herunder, at der er for mange bilag til det enkelte møde, og at det er urealistisk at forvente, at aftagerne når igennem siderne, herunder, at panelet i stedet foretrækker ganske få sider med komprimeret information, og hvor det tydeligt fremgår, hvad SCIENCE gerne vil have ud af hvert agendapunkt. Desuden blev det påpeget, at der bør arbejdes med referaterne, der opfattes som for lange, at panelerne bl.a. skal rådgive omkring hvordan uddannelserne struktureres, men at panelets medlemmer ikke nødvendigvis har den tilstrækkelige indsigt til at komme med indstillinger på detailniveau, men derimod kan se på det overordnede niveau, og på fagligheden i uddannelserne. Slutteligt blev det påpeget, at der ikke er en tilstrækkelig repræsentation i panelet, særligt ikke af de mindre uddannelser.

7 Det eksterne panelmedlem Jørgen Hansen fortsatte med at nævnte, at det har været diffust hvad panelets inputs er blevet brugt til, men at det efter at have hørt tilbagemeldingerne fra Grete Bertelsen og instituttet fremgår mere klart og virker til at instituttet har et brugbart udbytte af møderne. Klaus K. Nielsen, der ligeledes er eksternt panelmedlem nævnte, at han ikke har oplevelsen af, at fakultetet netværker med panelmedlemmerne, og spurgte om hvorvidt dialogen med de eksterne således blot giver en blåstempling af diverse ændringer, hvilket Grete Bertelsen afslog med begrundelsen, at fakultetet i så fald ikke havde brugt så meget tid på panelet, som der er tilfældet. Det eksterne panelmedlem Søren Møller pointerede herefter, at panelet gerne ser sin egen rolle som et advisory board, og at panelet med nogle mere gennemarbejde oplæg og bilag kan være mere skarpe på hvad panelet forventes at forholde sig til, samt præcist hvilke problemstillinger der er behov for feedback på. Karen Skriver, viceinstitutleder for undervisning, kommenterede dette ved at pointere, at der i så fald er risiko for, at fakultetet peger på sine egne problemer. Søren Bregnholt gav herefter udtryk for, at de tilstedeværende eksterne deltagere gerne fortsætter i panelet, og at de nu synes, at de er ved at finde sig til rette i rollen som eksterne panelmedlemmer. Søren Bregnholt pointerede herefter, at dette har været vanskeligt, og at seks møder på tre år er ikke meget, hvorfor det tager tid at komme ind i rollen. Henrik Dalbøge sluttede af med at nævne, at panelet fremover gerne vil tale med nogle af brugerne, de studerende, og høre deres holdninger til uddannelserne og få deres inputs, hvilket Morten Johnsen, formand for studienævn for biomolekylær videnskab og teknologi ytrede sig enig i. Grete Bertelsen rundede af med at sige tak for de indkomne inputs, og nævnte, at panelet suppleres med nye deltagere. SIDE 7 AF 7 9. Evt. Ingen kommentarer til eventuelt.

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Institut for Matematiske Fag Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Lokale (frokoststuen på 4. sal).

Institut for Matematiske Fag Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Lokale (frokoststuen på 4. sal). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi REFERAT 26. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Mødedato: 26. oktober 2015,

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn.

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for det Biologiske Område MØDEREFERAT 27. OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelet for det Biologiske Område Møde afholdt 27. oktober

Læs mere

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for det Biologiske Område M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi

Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for matematik og datalogi R E F A R E T 13. MAJ 2015 Forum Aftagerpanelet for matematik og datalogi Mødedato: 27. maj 2015, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Det Biologiske område M Ø D E R E F E R A T 14. NOVEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig.

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning REFERAT 9. DECEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning Mødedato: 9. december 2014, kl. 14.45-17.15 Sted: Institut

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. FEBRUAR 2014 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: 20. januar

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: Onsdag den 4. sep. 2013,

Læs mere

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi M Ø D E R E F E R A T 11. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg M Ø D E R E F E R A T 4. APRIL 2014 Forum 48. Undervisningsudvalgsmøde Møde afholdt:

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt M Ø D E R E F E R A T 14. APRIL 2016

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. nov kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T JANUAR 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 17. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 4 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 8. september 2017 kl. 09.00-11.00 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. DECEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje

Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje Uddannelsesrådet for odontologi og tandpleje I henhold til Københavns Universitets bestyrelses beslutning af 15. december 2011 om oprettelse af uddannelsesråd på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet etableres

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Parametre Målbare standard Godkendt kommentar af Optag BA Der skal optages mindst 50 studerende årligt Dekan Optag KA Der skal optages mindst 25 studerende årligt

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Matematik og Datalogi MØDEREFERAT 20. APRIL 2017 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Møde afholdt 20. april 2017,

Læs mere

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab

Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab. Aftagerpanel på institut for Statskundskab. Forum. Møde afholdt: Institut for Statskundskab I N S T I T U T F O R S T A T S K U N D S K A B Aftagerpanelet på Institut for Statskundskab M Ø D E R E F E R A T 30. NOVEMBER 2015 Forum Aftagerpanel på institut for Statskundskab INSTITUT FOR STATSKUNDSKAB

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Geovidenskab og planlægning MØDEREFERAT 5. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning Møde afholdt

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07.

M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER Ph.d.-udvalget på HUM. Forum. Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00. Lokale 15B-0-07. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. SEPTEMBER 2018 Forum Ph.d.-udvalget på HUM Mødedato 26. september 2018 kl 13:00-15:00 Sted Referent Lokale 15B-0-07 Olivia Mortensen,

Læs mere

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 26. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab Mødedato: Torsdag den 26. sep. 2013, kl. 13.00 16.00

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl i lokale U69 Dato: 10. december 2014 REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn tirsdag den 21. oktober kl. 10.15 i lokale U69 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (FKF), lektor Thomas J. D. Jørgensen

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3).

Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah Kjærgaard Pedersen (under behandling af pkt. 3). Referat af møde i masterstudienævn fredag den 4. december kl. 10.00-12.00 Til stede: Dennis Ramsdahl, Winni Johansen, Michael Nørager Fraværende: Torsten Kolind Desuden deltog: Susanne Fjeldsted og Sarah

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted:

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 18. april 2016 fra kl. 10:00-12:30. Sted: I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 18. APRIL 2016 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde afholdt:

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2011 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST

Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Organisationsdiagram. Kvalitetsarbejde på uddannelsesområdet, ST Kvalitetshåndbogen - Hvem gør hvad? Kvalitetshåndbogen for uddannelser på Science and Technology (ST) er et redskab for studienævnsmedlemmer, uddannelsesansvarlige, studieadministratorer, medlemmer af

Læs mere

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder

Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard, Studieleder Malthe Grindsted Ulrik, AC-Studievejleder K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET I N S T I T U T F O R M E D I E R, E R K E N D E L S E O G F O R M I D L I N G Att. Medlemmerne af studienævnet for Medier, Erkendelse og Formidling, Henrik Søndergaard,

Læs mere

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads)

Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K (indgang via port A Frue Plads) K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET O P S A M L I N G 12. MARTS 2014 Forum Dialogforum REKTORSEKRETARIATET Mødedato: Sted: 12. marts 2014 kl.16.00 Udvalgsværelse 4, Nørregade 10, 1017 København K

Læs mere

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad.

Studienævnet for It og Sundhed. Forum. Møde afholdt Mandag d. 8. februar , Odontologisk mødelokale. Sted. Christine Gulstad. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T M Ø D E R E F E R A T 9. FEBRUAR 2016 Forum Studienævnet for It og Sundhed AFDELINGEN FOR UDDANNELSE

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Mødelokale: F1. 11 ( von Langen ), Rolighedsvej 23, Frederiksberg, (nye bygning, 1. sal).

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Mødelokale: F1. 11 ( von Langen ), Rolighedsvej 23, Frederiksberg, (nye bygning, 1. sal). KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning MØDEREFERAT 23. APRIL 2014 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 6. maj 2014, kl. 14.30-17.00 Sted: Referent:

Læs mere

Dagsorden MOLMED

Dagsorden MOLMED Møde den: 21. april 2017 1520-730 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00 Studienævnsmøde for MOLMED Dagsorden 2-2017 MOLMED Dato: 21. april 2017 Side 1/5 Deltagere: Finn Skou Pedersen Jacob Giehm Mikkelsen Malene

Læs mere

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET

INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK (DPU) AARHUS UNIVERSITET LSAU ekstraordinært om institutjustering den 10. marts 2014 kl. 11.00-12.00 D120 og 2113-252 GODKENDT REFERAT Medlemmer A-siden: Hanne Løngreen,

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 7. NOVEMBER 2017 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 30. OKTOBER 2017 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 27. februar kl i lokale 077

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 27. februar kl i lokale 077 Dato: 18. maj 2014 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn torsdag den 27. februar kl. 9.30 i lokale 077 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Procedure for Uddannelsesevalueringer

Procedure for Uddannelsesevalueringer D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for Uddannelsesevalueringer Procedureansvarlig sektion Formål Resume af proceduren Orientering

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 6. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt 6. april

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

Noter fra 2. faglige strategimøde om samfundsvidenskab, 18. marts Mødeleder professor Peter Munk Christiansen

Noter fra 2. faglige strategimøde om samfundsvidenskab, 18. marts Mødeleder professor Peter Munk Christiansen Rektoratsmøde den 12. april 2010 Punkt 1, bilag 1b: Den faglige udviklingsproces Noter fra 2. faglige strategimøde i den samfundsvidenskabelige familie. AARHUS UNIVERSITET NOTAT Noter fra 2. faglige strategimøde

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere. Møde den: 15. maj 2017, kl. 15.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden

Afrikastudier - KAN Carsten Selch Jensen. Det Teologiske Fakultet. 27. september År: 2014 År: 2013 År: 2012 Bestand seneste tre år i perioden DET TEOLOGISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET UDDANNELSESEVALUERING KANDIDATUDDANNELSEN I AFRIKASTUDIER (revideret udgave) Uddannelsens navn Studieleder/Institutleder Fakultet Afrikastudier - KAN Carsten

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser

Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser KØBENHAVNS UNIVERSITET Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser Bilag 1. Tjekliste for udvikling af nye uddannelser inkl. skabeloner Formål Denne procedure beskriver, hvorledes

Læs mere

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard

Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Harald S. Hansen, Janine M. Traulsen, Lene Jørgensen, Harrie Boonen, Eva Bøge, Anne-Marie Heegaard MØDEREFERAT 17. JUNI 2015 Forum Studienævnet

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab.

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på bachelor- og kandidatuddannelse i folkesundhedsvidenskab. D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet for Folkesundhedsvidenskab Studieleder Lisbeth E. Knudsen Institutleder Mette Madsen

Læs mere

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted:

REFERAT. 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN. Emne: Møde i Universitetsrådet. Tirsdag den 29. marts 2016 kl Dato og tidspunkt: Sted: 05. april 2016 J.nr. 15/29494 JWE/LKN REFERAT Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Tirsdag den 29. marts 2016 kl. 14.00 Sted: Syddansk Universitet, lokale O 77 Referent: Lone Wichmann Dagsorden:

Læs mere

Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser

Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Procedure for universitetets godkendelse af oprettelse af nye uddannelser Bilag 1. Tjekliste for udvikling af nye uddannelser inkl. skabeloner Formål Denne procedure

Læs mere

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D

Godkendt Referat AARHUS UNIVERSITET. Institutforum den 5. november 2015 kl D Institutforum den 5. november 2015 kl. 10-12 D120 + 2113-252 Godkendt Referat Deltagere: Claus Holm, Lars Emmerik Damgaard Knudsen, Ida Juul, Ditte Winther- Lindqvist, Lejf Moos, Linda Kragelund, Laura

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen

Fra Administrationen: Mona Nørgaard, Sarah Barfoed Mcintyre, Drude Katrine Jørgensen Møde den: Onsdag d. 21. november 2012 kl. 12.30-15 Lokale 345 Møde i Studienævnet for Idræt REFERAT Til stede: Jan Kahr Sørensen, Henrik Sørensen, Ask Vest Christiansen,, Morten Toft, Aleksander Kokholm

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl i lokale 095 Dato: 18. januar 2013 Reference: hkro J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn fredag den 16. november kl. 9.15 i lokale 095 I mødet deltog: formand Poul Nielsen (IFK), lektor Knud Ladegaard

Læs mere

Foreløbig godkendelse af Kandidatuddannelse i medicinsk bioinformatik

Foreløbig godkendelse af Kandidatuddannelse i medicinsk bioinformatik Syddansk Sdu@sdu.dk Afgørelse om foreløbig godkendelse 10. december 2013 Ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser har på baggrund af gennemført prækvalifikation af Syddansk s ansøgning

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 3. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere