Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET F A K U L T E T S S E K R E T A R I A T ET SCIENCE Digitaliseringsråd K O M M I S S O R I U M 24. JUNI 2019 Vedr. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd SCIENCE ØKONOMI SEKTION FOR DIGITALISERING OG Baggrund Data og digitalisering er en integreret del af dna et på Det Natur og Biovidenskabelige Fakultet (SCIENCE): Fakultetets forskning, uddannelser og formidling bygger på en digitaliseret og datadrevet arbejdsmetode. Computer science er et stort forskningsområde på fakultetet. Alle fagområder har på hver deres måde udnyttet digital dataindsamling og regnekraft i mange år. Som følge af den stigende digitalisering af samfundet er der i de senere år opstået et behov for at sikre en bedre udnyttelse og koordinering af de digitale ressourcer, kompetencer og initiativer på tværs af fakultetet. Nye krav til datakvalitet og -sikkerhed, langtidsholdbare systemer til lagring af data, sikker kommunikation, gigantiske behov for regnekraft samt nye behov for ITspecialister og digitale kompetencer udfordrer os og giver samtidigt nye muligheder for at drive en samfundsudvikling. I 2016 besluttede ledelsen på SCIENCE at udarbejde en vision for digitalisering på SCIENCE 1. Visionen skal understøtte fakultetets overordnede formål: OPTIMERING BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C DIR tinad@science.ku.dk REF: TSD At skabe, samle og vedligeholde troværdig viden inden for de naturog biovidenskabelige fagdiscipliner, og gøre den akkumulerede viden tilgængelig til gavn for samfundet. Til at understøtte implementeringen af visionen blev SCIENCE Digitaliseringsråd etableret i december Rådets arbejde tager 1 Bilag 1 Om digitalisering ved SCIENCE udtrykker visionen for digitalisering på SCIENCE.

2 SIDE 2 AF 4 udgangspunkt i digitalisering på SCIENCE ift. fakultetets tre kerneopgaver: forskning, forskningsbaseret uddannelse og formidling. Formål og opgaver SCIENCE Digitaliseringsråd er et rådgivende panel for direktionen på SCIENCE og skal gennem visionære forslag og anbefalinger medvirke til, at SCIENCE udnytter digitaliseringens muligheder i relation til forskning, uddannelse, karriereparathed, efteruddannelse og formidling samt foretager de nødvendige investeringer på området. En vigtig opgave for Rådet er at have fokus på, hvordan uddannelserne fremadrettet skal udformes, så fakultetet hele tiden er på forkant med den digitale udvikling uden at miste forbindelsen til universitetets kerneopgaver. Rådet har følgende opgaver: Gennem løbende rådgivning om, hvordan SCIENCE kan understøtte den digitale udvikling i samfundet og udnytte de potentialer, der opstår som følge heraf, skal Rådet bidrage til at sikre fokus på, hvordan SCIENCE kan bidrage til at skabe impact ift. den digitale udvikling af samfundet og derigennem stille Danmark stærkt i den internationale konkurrence. Identificere muligheder for koordinering og samarbejde mellem SCIENCE og det omkringliggende samfund, såvel offentlige organisationer som private virksomheder. Identificere og komme med anbefalinger til strategiske satsninger vedr. digitalisering på SCIENCE. Bakke op om de satsninger, som igangsættes på baggrund af Rådets anbefalinger, og sikre den nødvendige opfølgning og kommunikation internt og eksternt. Sikre fokus på kobling til andre initiativer og organisationer samt den politiske kontekst. Sikre fokus på øget synlighed og samarbejde om at spille en aktiv rolle i samfundsdebatten vedr. den digitale udvikling i samfundet. Succeskriterier SCIENCE skal være blandt de førende universitetsmiljøer i relation til udnyttelse af digitaliseringens muligheder. Rådet skal bidrage til at indfri denne målsætning. Organisering Rådet består af en række eksterne medlemmer fra centrale aktører i den offentlige og private sektor. Herudover er interne medlemmer udpeget fra SCIENCE, som repræsenterer både studenter-, medarbejder- og ledelsesperspektivet på tværs af fakultetet. Endvidere deltager den samlede fakultetsdirektion. Dekanen er formand for Rådet.

3 SIDE 3 AF 4 Rådets medlemmer udpeges for en treårig periode ad gangen. Ny udpegning finder sted i forbindelse med evalueringen af Rådets virke hvert tredje år. Næste gang ultimo Dekanen kan beslutte at tilknytte yderligere personer til Rådet. Andre personer kan deltage i Rådets møder som gæster eller ressourcepersoner, når det er relevant. Sekretariatsbetjeningen af Rådet varetages af Sektion for digitalisering og optimering i SCIENCE Økonomi. Der henvises desuden til oversigten over Rådets medlemmer i bilag 2. Møder Der afholdes som udgangspunkt fire møder årligt af 2,5 times varighed. Møderne planlægges for et år ad gangen. Dagsordenen planlægges af fakultetsdirektionen og sekretæren for Rådet på baggrund af input fra Rådets medlemmer. Møderne består af gensidige orienteringer mellem SCIENCE og Rådets eksterne medlemmer. En gang hvert halve år gives status for de strategiske satsninger vedr. digitalisering på SCIENCE, som er igangsat på baggrund af anbefalinger fra Rådet. Herudover indeholder hvert møde en temadrøftelse, hvor Rådet drøfter et konkret tema vedr. digitalisering. Temadrøftelsen indledes med inspirationsoplæg fra Rådets medlemmer eller gæster udefra, som efterfølges af en drøftelse i plenum. På baggrund af temadrøftelserne kan Rådet komme med anbefalinger til igangsættelse af konkrete initiativer og samarbejdsprojekter. Der skrives referat af møderne. Referaterne er ikke fortrolige, og kan efter godkendelse i Rådet formidles til relevante fora og aktører med interesse i Rådets arbejde. Tidsramme Digitaliseringsrådet blev etableret i december 2016 som en permanent funktion på SCIENCE. Rådet evaluerer sig selv hvert tredje år, næste gang ultimo Bindinger Rådet skal efterleve gældende KU-politikker og standarder for digitaliseringsområdet. Der henvises bl.a. til følgende: The University of Copenhagen s policy on research data (bilag 3) Den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi Digitaliseringsstyrelsen

4 SIDE 4 AF 4 Økonomi/ressourcer Der afholdes som udgangspunkt fire møder om året. Det samlede tidsforbrug pr. medlem forventes at være under 20 timer årligt. Der kan trækkes på ressourcer fra SCIENCE s fagmiljøer og administration efter nærmere aftale. Rådet har ikke et selvstændigt budget til iværksættelse af initiativer, men kan fremsætte indstilling om iværksættelse af initiativer til fakultetsdirektionen, som træffer endelig beslutning og sikrer de nødvendige ressourcer til initiativet. Fakultetsdirektionens beslutning træffes som udgangspunkt efter drøftelse i SCIENCE Ledelsesteam (SLT). Opbevaring af oplysninger SCIENCE indsamler, behandler og opbevarer oplysninger om Rådets medlemmer i forbindelse med administration af medlemmernes deltagelse i Digitaliseringsrådet. Oplysninger om medlemmernes navn, arbejdssted og fagområde vil være offentligt tilgængelige på hjemmesiden Yderligere information herunder om opbevaring og sletning af oplysningerne findes i KU s privatlivs politik:

5 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Bilag 1 til kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd S A G S N O T A T 05. DECEMBER 2016 Vedr. Om digitalisering ved SCIENCE SCIENCE ØKONOMI SEKTION FOR DIGITALISERING OG Om digitalisering ved SCIENCE Digitalisering skal understøtte Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets overordnede formål: At skabe, samle og vedligeholde troværdig viden inden for de natur- og biovidenskabelige fagdiscipliner, og gøre den akkumulerede viden tilgængelig til gavn for samfundet. Visionen for Rådets arbejde tager således udgangspunkt i digitalisering på SCIENCE ift. fakultetets følgende tre kerneopgaver: forskning, uddannelse og formidling. OPTIMERING BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C TLF DIR tinad@science.ku.dk REF: TSD a) Forskning og vidensudveksling Digitalisering er en integreret del af forskningsprocessen fra indsamling af de primære data, over databehandling og datalagring til publikation af nye resultater. Handlinger skal sikre: at moderne digitale metoder bliver udbredt på hele SCIENCE på tværs af fagdiscipliner at der er let, uhindret og vedvarende adgang til at gemme og senere tilgå data og de analyseprogrammer, som danner grundlag for de offentliggjorte resultater. at dataindsamling, data og databehandling er dokumenteret, så andre forskere offentlige og private, nationale og internationale efter gældende regler kan få adgang til, forstå og bruge data og resultater. at indsamling, behandling og opbevaring af forskningsdata lever op til de standarder, som Københavns Universitet til enhver tid fordrer for området.

6 b) Uddannelse Digitalisering skal være en integreret del af curriculum for fakultetets uddannelser. De studerende skal som en naturlig del af undervisningen anvende digitale redskaber, hvis metodik er relevant for de centrale problemstillinger ved digitalisering, og som bidrager til de studerendes fremadrettede erhvervsparathed. Handlinger skal sikre: at læringsprocesserne bliver understøttet af integrerende redskaber, som letter forståelsen, og som kan gøre feedback-processen mere smidig og anvendelig. at muligheder for udvikling af E-læring som hele eller dele af programmer overvejes og muliggøres, og at disse udbydes af SCIENCE og/eller i samarbejde med strategiske, internationale partnere. Understøttelse af faglige discipliner, akademiske studievaner og kompetencer. SIDE 2 AF 2 c) Formidling til omverdenen Digitale værktøjer skal anvendes til at lette tilgængeligheden af forskningsresultaterne, herunder styrke samarbejde mhp. at skabe øget videnoverførsel til og dermed konkurrencekraft i samfundet, idet digitalisering er en af de vigtigste teknologidrivere (jf. sundhedsområdet, landbruget, finanssektoren, m.fl.). Handlinger skal sikre: at løsninger til mobile enheder og udnyttelsen af big data overvejes. at samtænke digitalisering til tiltrækning af nye globale samarbejdspartnere, herunder fx tilbud om adgang til ekspertise/know how samt etablering af partnerskaber (communities) bl.a. via SCIENCE Business Communication.

7 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Bilag 2 til kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd S C I E N C E D I G I T A L I S E R I N G S R Å D 17. SEPTEMBER 2019 Medlemmer Grete Bertelsen, prodekan for uddannelse, SCIENCE Morten Bo Christiansen, Head of Strategy, Transport and Logistics Division, Mærsk Torben Dalgaard, direktør for Center for It, Medico og Telefoni, Region H Juan Farré, teknisk direktør, FORCE Technology Jette Fugl, informationsspecialist, Københavns Universitetsbibliotek, Det Kongelige Bibliotek Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef, Dansk Industri Søren Bækgaard Hansen, direktør for Enterprise Architecture & IT Strategy, Arla Foods Jeppe Hagedorn Hansen, studerende på SCIENCE SCIENCE ØKONOMI SEKTION FOR DIGITALISERING OG OPTIMERING BÜLOWSVEJ FREDERIKSBERG C TLF DIR tinad@science.ku.dk John Renner Hansen, dekan på SCIENCE (formand) Peter C. Kjærgaard, museumsdirektør på Statens Naturhistoriske Museum, SCIENCE Erik Bisgaard Madsen, prodekan for erhvervs- og myndighedssamarbejde, SCIENCE Morten Misfeldt, professor på Institut for Naturfagenes Didaktik, SCIENCE Mads Nielsen, institutleder på Datalogisk Institut, SCIENCE Morten Pejrup, prodekan for forskning, SCIENCE Ivar Ravn, direktør for Digital, SEGES Landbrug & Fødevarer F.m.b.A Peter Scharff, Head of Digital Natives and Engagement, Google Denmark Marianne Sørensen, vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen Brian Vinter, professor Niels Bohr Institutet, SCIENCE Jørgen Wittenkamp, Chief Transformation Officer, Danske Bank Henrik Zobbe, fakultetsdirektør, SCIENCE Mille Østerlund, chef for Rådgivning og Akkreditering, Center for Cybersikkerhed, Forsvarets Efterretningstjeneste REF: TSD

8 Bilag 3 til Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd 20data.pdf

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd KØBENHAVNS UNIVERSITET FAKULTETSSEKRETARIATET SCIENCE Digitaliseringsråd KOMMISSORIUM 20. DECEMBER 2018 Vedr. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Sagsbehandler Tina Skriver

Læs mere

SCIENCE Digitaliseringsråd. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd LEDELSE OG KOMMUNIKATION. Vedr.

SCIENCE Digitaliseringsråd. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd LEDELSE OG KOMMUNIKATION. Vedr. KØBENHAVNS UNIVERSITET FAKULTETSSEKRETARIATET SCIENCE Digitaliseringsråd KOMMISSORIUM 11. SEPTEMBER 2017 Vedr. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd LEDELSE OG KOMMUNIKATION Sagsbehandler Tina Skriver

Læs mere

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd

Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET F A K U L T E T S S E K R E T A R I A T ET SCIENCE Digitaliseringsråd K O M M I S S O R I U M 5. DECEMBER 2016 Vedr. Kommissorium for SCIENCE Digitaliseringsråd

Læs mere

SCIENCE organisation

SCIENCE organisation SCIENCE organisation Direktion Dekanen er fakultetets leder og har det overordnede ansvar for fakultetets virksomhed. De fire prodekaner repræsenterer dekanen i forhold til tre af fakultetets kerneopgaver:

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1

Koncern-IT. KU Digital. Københavns Universitets digitaliseringsstrategi. Westergaard IT-strategi 4.11.2014 Dias 1 KU Digital Københavns Universitets digitaliseringsstrategi Dias 1 Universitetets formål Forskning Uddannelse Formidling og vidensudveksling Rådgivning Dias 2 KU er Skandinaviens største universitet Cirka

Læs mere

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Det Biologiske område M Ø D E R E F E R A T 14. NOVEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Hvor sporene krydses. Børge Obel. Formand for Forskningsnettets Styregruppe

Hvor sporene krydses. Børge Obel. Formand for Forskningsnettets Styregruppe Hvor sporene krydses Børge Obel Formand for Forskningsnettets Styregruppe Velkommen til Forskningsnettets 7. konference Styregruppe Evaluering af tjenester Nye strategiske mål Roadmap for forskningsinfrastruktur

Læs mere

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T

D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 19. DECEMBER 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 6/2014) Mødedato: Torsdag d.

Læs mere

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI

københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI københavns universitet det juridiske fakultet JURA TIL FREMTIDEN STRATEGI 2018-2023 VISION Det Juridiske Fakultet bidrager aktivt til samfundets udvikling. Vi udforsker, udfordrer og udvikler det ret lige

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T R E F E R A T 1. JULI 2016 Forum Akademisk Råd på SCIENCE FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato:

Læs mere

ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET

ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET ERHVERVSFORSKER ET TÆT SAMARBEJDE MELLEM VIRKSOMHED OG UNIVERSITET UNIVERSITETS Som universitetsvejleder synes jeg, at samarbejde med en virksomhed omkring en erhvervsph.d. både kan være godt til at starte

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal

Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16, 2200 København N Frokoststuen på 2. sal D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til MØDEINDKALDELSE 22. OKTOBER 2008 Forum Mødedato: Tirsdag d. 28. oktober 2008, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse

Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen på den odontologiske bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SAGSNOTAT 24 APRIL 2012 Vedr.: Opgave- og ansvarsfordeling i forbindelse med evaluering af undervisningen

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted

Akademisk Råd Ordinært møde. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Ordinært møde M Ø D E I N D K A L D E L S E 6. JUNI 2018 Forum Mødedato Tirsdag den 12. juni 2018 kl. 10.00-12.00

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Strategisk partnerskabsaftale

Strategisk partnerskabsaftale Version 28. februar 2017 Strategisk partnerskabsaftale 2017-2020 mellem VIA University College og En rammeaftale for samarbejdet mellem VIA University College og Januar 2017 1. Parterne i aftalen Den strategiske

Læs mere

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126

Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl BÜLOWSVEJ 17. Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg C lokale A 126 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 25. FEBRUAR 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 22. februar 2018, kl. 09.00-11.30 BÜLOWSVEJ 17 Sted Referent

Læs mere

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet

Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Strategi og Kvalitet Email: kvalitet@adm.aau.dk www.kvalitetssikring.aau.dk Oktober 2018 Sagsnr.: 2018-412-01052 Organisering af kvalitetsledelse af uddannelser på Aalborg Universitet Indledning Organisering

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Holstebro Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD 1. AFTALENS PARTER... 2 2. PRÆAMBEL... 2 3. AFTALENS INDHOLD... 2 3.1. Samarbejde om beskæftigelsesmuligheder for kandidater... 3

Læs mere

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne

Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne Navn: Arbejdsark: Organisation - Sæt navn på aktørerne E-mail: (SKAL være alumne/ku-mail) Studievejledning: Oplæringsansvarlig: I dette arbejdsark skal du indsætte navnet på den eller de personer, der

Læs mere

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY

TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY TENURE TRACK SCIENCE & TECHNOLOGY Tenure Track ST 2 SCIENCE AND TECHNOLOGY TENURE TRACK Science and Technology Tenure Track ved Aarhus Universitet er et attraktivt karrieretilbud til lovende forskere fra

Læs mere

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl

Akademisk Råd på SCIENCE. Forum. Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl K ØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET MØDEREFERAT 1. JULI 2019 Forum Akademisk Råd på SCIENCE Møde afholdt Fredag d. 28. juni 2019, kl. 13.00-16.00 Sted Fakultetssekretariatet,

Læs mere

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET

DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES AARHUS UNIVERSITET DEN FAGLIGE UDVIKLINGSPROCES Processen indtil bestyrelsens beslutning den 17. juni 2010 Drøftelser i bestyrelsen, HSU, Samarbejdsudvalg, Akademiske Råd Afholdelse af seminarer, involvering af internationale

Læs mere

FØDEVAREINNOVATION I VERDENSKLASSE FREM MOD 2030

FØDEVAREINNOVATION I VERDENSKLASSE FREM MOD 2030 Input fra universiteter og forskningsog teknologiorganisationer (GTS) FØDEVAREINNOVATION I VERDENSKLASSE FREM MOD 2030 Danske forskningsbaserede løsninger til den globale, bæredygtige fødevareproduktion

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Politik for opbevaring af primære materialer og data

Politik for opbevaring af primære materialer og data Politik for opbevaring af primære materialer og data 1. Præambel Danmarks Tekniske Universitet (DTU) skal være kendt og respekteret internationalt som et førende teknisk eliteuniversitet, som udfører excellent

Læs mere

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter

Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter Notat Konklusion vedrørende fakultetets organisering, faglig identitet og sammenhæng på institutter 1. Baggrund Der er i november/december 2014, som en del af opfølgningen på den interne problemanalyse,

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL. 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH

FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL. 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH FREMTIDENS SKOLE ER DIGITAL 27. februar 2019 Konsulent Maja Lænkholm & Professor Morten Misfeldt, Institut for Læring og filosofi, AAU CPH ATV en uafhængig, medlemsdrevet tænketank Danmark skal være en

Læs mere

MEGAPROJEKTER PÅ AALBORG UNIVERSITET GLOBALE PROBLEMER LØSES BEDST I MEGAPROJEKTER

MEGAPROJEKTER PÅ AALBORG UNIVERSITET GLOBALE PROBLEMER LØSES BEDST I MEGAPROJEKTER MEGAPROJEKTER PÅ AALBORG UNIVERSITET GLOBALE PROBLEMER LØSES BEDST I MEGAPROJEKTER Det er ikke nogen hemmelighed, at tidens globale problemer som formuleret i FN s 17 verdensmål er indbyrdes afhængige.

Læs mere

Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020. Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed

Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020. Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed Foto: Colourbox STRATEGIEN I OVERSKRIFTER HVOR SKAL VI HEN? 2013-2020 Aarhus Universitet Health Institut for Folkesundhed stra folk tegi esun dhed Strategien understøtter udviklingen her på instituttet,

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. anvendelse af lokalhistoriske billeder

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. anvendelse af lokalhistoriske billeder Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. anvendelse af lokalhistoriske billeder Aarhus Kommune Sekretariatet Kultur og Borgerservice Sekretariatet Alice Johnsen Indhold 1. Projektets baggrund og problemstilling...

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

AAU Proces- og IT governance

AAU Proces- og IT governance AAU it services Selma Lagerlöfs Vej 300 9 2 2 0 A A L B O R G Ø S T S A G S B E H A N D L E R : P R O C E S - & P O R T E F Ø L J E L E D E R K A S P E R S Ø N D E R G A A R D A N D E R S E N T + 4 5 9

Læs mere

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET

Aftagerpaneler Arts. Notat AARHUS UNIVERSITET Akademisk Råd, Arts Notat Aftagerpaneler Arts Der skal nedsættes nye aftagerpaneler ved Arts sommeren 2012. Arts aftagerpaneler er forankret ved Arts enkelte studienævn, og der skal således nedsættes fire

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 7. NOVEMBER 2017 Forum

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Inviterede deltagere: Seniorforsker Carl Christian Hoffmann (Institut for Bioscience/DCE,

AARHUS UNIVERSITET. Inviterede deltagere: Seniorforsker Carl Christian Hoffmann (Institut for Bioscience/DCE, Referat af møde i Rådgivningspanelet for DCE Nationalt Center for Miljø og Energi Dato: 6. marts 2019 kl. 10.00 14.00 Sted: Vejlsøvej 25, 8600 Silkeborg Til stede: Prodekan Kurt Nielsen; Direktør Hanne

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 30. OKTOBER 2017 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017

Pejlemærker for KU frem mod Revideret version 3. januar 2017 1 Pejlemærker for KU frem mod 2029 Revideret version 3. januar 2017 Understøttelse 2 3 Formål med pejlemærkerne for KU frem mod 2029 Drøftelserne om pejlemærkerne for KU frem mod 2029 har fungeret som

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

Støtte til de akademiske miljøers samfundsengagement

Støtte til de akademiske miljøers samfundsengagement DU IO Støtte til de akademiske miljøers samfundsengagement Kære forsker En grundsten i universitetets strategi er, at vi skal skabe værdi for og med samfundet. Det gør vi på mange måder, for der findes

Læs mere

Kommunikationspolitik

Kommunikationspolitik Kommunikationspolitik for Langeland Kommune Januar 2017 Baggrund Som offentlig arbejdsplads er vi forpligtet til at forholde os til, hvordan vi kommunikerer, når det gælder den service, vi yder, og den

Læs mere

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA

Fakultetsledelsen FARMA. Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Fakultetsledelsen FARMA Forslag til oprettelse og organisering af en ph.d.-skole på FARMA 20. SEPTEMBER 2007 Baggrund: Den nye Universitetslov, som træder

Læs mere

Kodeks for god forskningsledelse

Kodeks for god forskningsledelse Syddansk Universitet - University of Southern Denmark Kodeks for god forskningsledelse Udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af: Professor Anne-Marie Mai, Institut for Litteratur, Kultur og Medier Professor

Læs mere

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument Organisering af HR på Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: Baggrunden for nedsættelse af arbejdsgruppen vedr. Organisering af HR på Aarhus Universitet

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Baggrund Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af eksterne eksperter finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets fælles principper

Læs mere

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1

Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt Pkt. 4. Bilag 1 Forslag til model for implementering og opfølgning på Strategi 2018-2023 Bestyrelsesmøde nr. 91, d. 24. okt. 2017 Pkt. 4. Bilag 1 13-10-2017 2 Et samlet og fokuseret KU, der arbejder i samme retning Ny

Læs mere

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen.

Nedenstående skema viser i kort form de forskellige aktørers roller og ansvar i processen omkring uddannelsesevalueringen. Retningslinje for uddannelsesevaluering, Health Indledning Uddannelsesevaluering med inddragelse af ekstern ekspert ved Health finder sted hvert 5. år og sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

Vedtægt for den selvejende institution. Aalborg Universitet

Vedtægt for den selvejende institution. Aalborg Universitet AALBORG UNIVERSITET Bestyrelsesmøde: 5-04 Pkt.: 11 Bilag: A Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.auc.dk 9. november 2004 AT/lt J.nr. 2004-001/01-0009

Læs mere

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi

Vedtægt. KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi KØBENHAVNS UNIVERSITET Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi Vedtægt Grundlaget for IFRO fremgår af 61 i vedtægt for Københavns Universitet og særskilte vedtægt

Læs mere

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose

HSU. Vedr.: HSU konference den 11. oktober Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T HSU S A G S N O T A T NOVEMBER 2010 Vedr.: HSU konference den 11. oktober 2010 Sagsbehandler: Karen Boesen og Ingrid Skovsmose HR OG ORGANISATION ARBEJDSMILJØ

Læs mere

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune AARHUS AU UNIVERSITET Indholdsfortegnelse Aftalens parter... 2 Præambel... 2 Aftalens indhold... 3 1. Vækst og entrepreneurship... 3 2. Folkesundhed...

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Kvalitetssikring af internationale partnerskaber

AARHUS UNIVERSITET. Kvalitetssikring af internationale partnerskaber Kvalitetssikring af internationale partnerskaber Verdens førende universiteter samarbejder med og rekrutterer fra hele verden i en tid, hvor de internationale rammevilkår er under forandring. Gennem internationale

Læs mere

Job- og personprofil for institutleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Job- og personprofil for institutleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for institutleder ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning Baggrund Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning

Læs mere

Copenhagen Health Science Partners: Etablering af Clinical Academic Groups (CAG) Ansøgningsfrist den 1. marts 2017 kl

Copenhagen Health Science Partners: Etablering af Clinical Academic Groups (CAG) Ansøgningsfrist den 1. marts 2017 kl Copenhagen Health Science Partners: Etablering af Clinical Academic Groups (CAG) Ansøgningsfrist den 1. marts 2017 kl. 12.00. Copenhagen Health Science Partners (CHSP) er etableret som en ny fælles organisation

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Strategi for Digital Arts Initiative

Strategi for Digital Arts Initiative Af Christian Ulrik Andersen. Associate Professor, Ph.D Head of Digital Arts Initiative, Arts, Aarhus University Opdateret efter behandling i fakultetsledelse, Digital Arts Initiative og Akademisk Råd.

Læs mere

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET

US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET US AARH FORSLAG TIL AKADEMISKE RÅD PÅ AARHUS UNIVERSITET STRUKTUR, ROLLE OG FUNKTION Arbejdsgruppen om akademiske råd, 12. oktober 2011 2 DISPOSITION Indhold Indledning Universitetslovens bestemmelser...

Læs mere

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel.

Temaer og fyrtårne. Forskning med forskel. Innovation og vidensformidling. PBL næste generation. Uddannelse med forskel. NY STRATEGI FOR AAU Analyse og vurdering af den nuværende, samlede administrative opgavevaretagelse Op g a v e / k o m m i s s o r i u m o g p r o c e s / p r o j e k t p l a n f o r a d m i n i s t r

Læs mere

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement?

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Styregruppeformand Børge Obel DEFF 01-10-2013 DeIC konference 2013 1 Indhold Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF)

Læs mere

KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET JOB- OG PERSONPROFIL FOR INSTITUTLEDER PÅ NIELS BOHR INSTITUTET

KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET JOB- OG PERSONPROFIL FOR INSTITUTLEDER PÅ NIELS BOHR INSTITUTET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET JOB- OG PERSONPROFIL FOR INSTITUTLEDER PÅ NIELS BOHR INSTITUTET Niels Bohr Institutet søger en fremragende institutleder med interesse for

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS APRIL 2019 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 INDLEDNING Center for Forebyggelse i praksis er en faglig enhed etableret i KL s Kontor for Sundhed og

Læs mere

københavns universitet det teologiske fakultet Målplan Det Teologiske Fakultet

københavns universitet det teologiske fakultet Målplan Det Teologiske Fakultet københavns universitet det teologiske fakultet Målplan 2018-2023 Det Teologiske Fakultet Indledning Det Teologiske Fakultet har som mål at befinde sig i toppen blandt teologiske fagmiljøer og institutioner

Læs mere

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet

Vedtægter. for forskerskolen. Danish Cardiovascular Research Academy. (DaCRA) ved. Københavns Universitet. Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Vedtægter for forskerskolen Danish Cardiovascular Research Academy (DaCRA) ved Københavns Universitet Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet Med deltagelse af De Sundhedsvidenskabelige Fakulteter ved Aarhus

Læs mere

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet.

Dekanen var pga. ansættelsessamtaler til institutlederstillinger forhindret fra at deltage i mødet. Prodekan Erik Bisgaard Madsen ledet mødet. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET R E F E R A T 14. AUGUST 2012 Forum Akademisk Råd på LIFE og NAT FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Fredag 22. juni 2012,

Læs mere

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted

Akademisk Råd. Akademisk Råd. Forum. Mødedato Mandag den 31. oktober 2016 kl B Sted K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T Akademisk Råd M Ø D E I N D K A L D E L S E O P D A T E R E T V E R S I O N 25. OKTOBER 2016 Forum Akademisk Råd LEDELSE

Læs mere

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet

Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet Projektinitieringsdokument: Standardisering af MUS-koncept ved Aarhus Universitet 1. Formål og baggrund for projektet Baggrund: I december 2009 blev der i henhold til HR-strategien nedsat flere projekt-/arbejdsgrupper

Læs mere

I dette korte notat præciseres selskabets formål, kerneopgaver; organisering og samspillet med kommuner samt principper for finansiering og styring.

I dette korte notat præciseres selskabets formål, kerneopgaver; organisering og samspillet med kommuner samt principper for finansiering og styring. N O T A T Etablering af kommunernes fælles itsamarbejde Kommunerne kan efter salget af KMD ikke længere øve indflydelse på itudviklingen gennem ejerskabet, men alene ved at optræde som samlet stor aktør

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N

Green Light House, Fakultetssekretariatet, Tagensvej 16 A, 2200 København N D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT (GODKENDT) 21. JANUAR 2010 Forum Akademisk Råd Mødedato: Tirsdag d. 5. januar 2010, kl. 12.00-14.00

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet

Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring. Informationsmateriale om projektet Forsknings- og udviklingsprojektet Styrket fokus på børns læring Informationsmateriale om projektet 1 Et styrket fokus på børns læring gennem trygge og stimulerende læringsmiljøer I dette informationsbrev

Læs mere

DeIC strategi 2012-2016

DeIC strategi 2012-2016 DeIC strategi 2012-2016 DeIC Danish e-infrastructure Cooperation - blev dannet i april 2012 ved en sammenlægning af Forskningsnettet og Dansk Center for Scientic Computing (DCSC). DeIC er etableret som

Læs mere

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017

PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 PROCEDURE FOR OPRETTELSE AF NYE UDDANNELSER PÅ SCIENCE 9. JULI 2015 REV. 1. OKTOBER 2017 Formål KU s Procedure for rektors godkendelse af oprettelse af nye uddannelser beskriver processen frem til, at

Læs mere

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet

det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet det natur- og biovidenskabelige fakultet københavns universitet Budget 2015 Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Forord I denne pjece redegøres for hoved tallene i budget 2015 for Det Natur- og Biovidenskabelige

Læs mere

Administration på AU og Arts

Administration på AU og Arts 7. Administration på AU og Arts AARHUS UNIVERSITET Fremtidens administration på fremtidens AU Forbedrede vilkår for den faglige udvikling af AU gennem: Ensartet og effektiv administration (90% - 10%) Professionalisering

Læs mere

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019

Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Kommissorium for Dataetisk Råd 30. januar 2019 Baggrund Der har i de seneste år været en stigende offentlig debat og et stort fokus på forskellige dataetiske spørgsmål, som brugen af digitale løsninger

Læs mere

Kvalitetsorganisationen for uddannelse ved Syddansk Universitet 2008 2010

Kvalitetsorganisationen for uddannelse ved Syddansk Universitet 2008 2010 Kvalitetsorganisationen for uddannelse ved Syddansk Universitet 2008 2010 Indledende bemærkninger Denne redegørelse for Kvalitetsorganisationen for Uddannelse ved Syddansk Universitetet blev oprindeligt

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Velfærd gennem digitalisering

Velfærd gennem digitalisering Velfærd gennem digitalisering Sorø Kommunes Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering 2011 2016 1. Indledning Strategi for velfærdsteknologi og digitalisering er udarbejdet i 2011 over en periode

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 95, d. 12. juni 2018 Pkt. 8. Bilag 1 Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 1. JUNI 2018 Vedr. Prioritering af strategi 2023-projekter og det samlede arbejde

Læs mere

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016

AARHUS Gældende fra 2016 UNIVERSITET Godkendt af fakultetsledelsen 26. januar 2016 Retningslinje for årlig status på kvalitetsarbejdet på uddannelsesområdet, Health Indledning Den årlige status på kvalitetsarbejdet på uddannelserne ved Health sker inden for rammerne af Aarhus Universitets

Læs mere

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR?

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde 16. november 2017 HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde afrunder vores 100 års jubilæum og peger

Læs mere

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger

Kommissorium for Data Redder Liv. - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Kommissorium for Data Redder Liv - Implementering af løsninger Bedre brug af danske sundhedsdata er afgørende for fremtidens sundhedsvæsen

Læs mere

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser

Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Ledelsessekretariatet www.kvalitetssikring.aau.dk Juni 2014 Sagsnr.: 2012-412-00017 Procedure for selvevaluering og udvikling af Aalborg Universitets uddannelser Baggrund Procedure for selvevaluering og

Læs mere

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center:

Proces for de interdisciplinære centre. Processen for oprettelse af et interdisciplinært center: Modtager(e): Universitetsledelsen NOTAT Proces for de interdisciplinære centre Interdisciplinære centre Søren Klit Lindegaard Fuldmægtig Dato: 01. juni 2011 Ref: SKL Side 1/5 I forbindelse med rapporten

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden...

Introduktion Fokusområde: Kendskab Fokusområde: Kompetencer Fokusområde: Succes sammen Fokusområde: Politisk dagsorden... N OT AT Kriterier for evaluering af indsatserne i Kommunernes It-Arkitekturråd det første år Introduktion... 2 Kendskab... 2 Kompetencer... 4 Succes sammen... 5 Politisk dagsorden... 7 Dagsorden i medierne...

Læs mere

SCIENCE - Det Naturog Biovidenskabelige Fakultet. Københavns Universitet

SCIENCE - Det Naturog Biovidenskabelige Fakultet. Københavns Universitet Stillings- og personprofil Dekan SCIENCE - Det Naturog Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Juni 2019 Opdragsgiver Københavns Universitet Adresse Nørregade 10 1165 København K Telefon: 35

Læs mere

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING

DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING DIGITALISERINGS- STRATEGI IBA ERHVERVSAKADEMI KOLDING 2019-2021 STATUS Produktet Denne digitaliseringsstrategi skal ses i forlængelse af IBA s overordnede strategi, Tændt af at lære, og skal således mål-

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere