Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi"

Transkript

1 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar 2015, kl Sted: Biologisk Institut Ole Maaløes Vej 5, 2200 København N. Lokale: /09 Dagsorden: Velkomst ved formanden. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. hb@science.ku.dk REF: HB 2. Godkendelse af referat fra sidst Referatet blev godkendt. Opfølgningsskemaet blev uddelt til mødet, og der var en række kommentarer til dette. Aftagerpanelet efterspurgte, at webadressen til Erhverv og myndighed, samt datoer for matchmaking-arrangementerne, sendes til panelet. Det blev derudover pointeret, at hjemmesiden for jobbanken på KU bør opdateres, og at panelet ønsker en tilbagemelding på projekt viden i udvikling. Slutteligt bemærkede panelet, at opfølgningspunktet fra mødet den 17. februar 2014 angående kvaliteten af uddannelser, bør rykkes til gul i opfølgningsskemaet. 3. Orientering siden sidst a. Ny institutleder på Biologisk institut b. Optagelsestal, bilag 2 Panelet efterspurgte årgangsanalysen for bacheloruddannelsen i molekylær biomedicin, som panelet ønskede eftersendt. c. Næste udpegningsperiode i aftagerpanelet, Panelet gav udtryk for et ønske om at få en tilbagemelding på hvorvidt SCIENCE har fået det forventede output ud af aftagerpanelet.

2 4. Aktuelle uddannelsespolitiske emner Prodekan Henrik Busch præsenterede en række aktuelle uddannelsespolitiske emner, som panelet løbende stillede en række spørgsmål til. I forhold til dimensioneringsprocessen sagde Henrik Busch, at vi skal passe på med at tale om slutresultater, men at det nu ser ud som om reduktionen for bacheloruddannelsen i biologi-bioteknologi er fra 80 til 71 og på bacheloruddannelsen i biokemi er fra 125 til 108. Et medlem af panelet stillede spørgsmål til, om denne reduktion vil resultere i afskedigelser af undervisere, hvortil Henrik Busch svarede, at dette ikke ville ske, eftersom der er en robusthed i organisationen til at håndtere dette. Herefter blev der stille spørgsmål til hvilke andre uddannelser, der skal reducere, hvortil Henrik Busch gav et par eksempler på andre uddannelser og fortalte, at der samlet set vil ske en gennemsnitlig reduktion på omkring 5 til 6 %, hvilket svarer til i alt 40 studiepladser på de uddannelser, der hører under panelet, og 117 studiepladser i alt på SCIENCE ud af nye studerende. Som en kommentar til dette fremhævede Viceinstitutleder for undervisning på Biologisk Institut, Karen Skriver, at såfremt dimensioneringen ikke var kommet, ville der have været foretaget en reduktion i nogle af uddannelserne, for at øge kvaliteten af disse. Studieleder for biokemi, Gert Dandanell supplerede med at sige, at der efter dimensioneringen er bedre plads i laboratorierne. SIDE 2 AF 6 Herefter præsenterede Henrik Busch kvalitetsudvalgets anden rapport. Indledningsvist blev det fremhævet, at den første rapport ligger til grund for dimensioneringen, mens den anden rapport er mere detaljeret og helt inde i undervisningslokalerne, og kommer med 10 konkrete anbefalinger, hvoraf det imidlertid er usikkert, hvor meget der ender med at blive lov og endelig reform, da der snart kommer et Folketingsvalg, og dermed en eventuel politisk vilje til at ændre nogle ting. Panelet spurgte ind til enkelte af de otte anbefalinger, og et medlem af panelet ønskede at få uddybet hvad der menes med, at der skal pålægges universiteterne mere ansvar, hvortil Henrik Busch svarede, at dette eksempelvis kan være i forbindelse med studieordninger og dispensationer. Henrik Busch pointerede, at anbefalingen angående en undervisnings- og uddannelsesfond er et fejlskud fra kvalitetsudvalget, med begrundelsen, at uddannelse er mere drift end udvikling. I forbindelse hermed ønskede et panelmedlem at vide, om anbefalingerne er besluttet, hvortil Henrik Busch svarede, at det er anbefalinger, men at der formentlig er en del af dem, der vil blive fulgt op på, afhængig af en kommende regering. Henrik Busch fortalte herefter ganske kort om KU s udviklingskontrakt, og fortalte, at panelet vil blive præsenteret for denne, i takt med, at de enkelte elementer bliver operationaliseret.

3 Et panelmedlem stillede spørgsmål til, om det udbydes og kræves særlige kurser for undervisere, hvortil Henrik Busch svarede, at der er krav til Ph.D.-studerende, instruktorer, adjunkter og andre, for at de kan blive fastansat. Panelet gav herefter udtryk for, at de på næste møde gerne diskutere hvordan der kan ske en styrkelse af vidensoverførsel til erhvervslivet og den efterfølgende stigning i licens- og salgsaftaler. Henrik Busch bemærkede kort, at der har været tale om en taxameterreform, men at denne har trukket ud, og at den formentlig ikke kommer før Folketingsvalget. Slutteligt bemærkede Henrik Busch, at talentbekendtgørelsen indeholder, at ekstra ECTS skal finansieres via de øvrige kurser, hvilket betyder, at der ikke tilføres ekstra midler. SIDE 3 AF 6 5. Dimensionering af MSc i Molekylær Biomedicin, MSc i Bioinformatic, BSc og MSc i Biokemi, samt Bsc og MSc i Biologi- Bioteknologi. Diskussionspunkt. Aftagerpanelet diskuterede den fremlagte dimensioneringsplan. Et medlem af aftagerpanelet spurgte om hvad der forstås med at være karriereparat, hvortil Henrik Busch svarede, at dette diskuteres under punktet angående karrierevejledning. Karen Skriver pointerede, at der er mange studerende, der bliver optaget på deres studie på trods af, at de har relativt lave karakterer, og at hun derfor ser positivt på en vis grad af dimensioneringen, eftersom instituttet ønsker at mindske optaget, og derved skære de ansøgere fra ved optaget, som har de laveste karakterer. Et konkret tema der blev taget op i diskussionen var spørgsmålet om hvorvidt der er behov for færre eller flere kandidater henholdsvis Ph.D. ere indenfor de enkelte uddannelser under aftagerpanelet. Henrik Dalbøge fremhævede i denne forbindelse, at han mente, at store virksomheder generelt gerne ansætter Ph.D. ere, mens mindre virksomheder typisk er tilfredse med kandidater. Henrik Dalbøge pointerede herefter, at panelet bør tale om gennemførelsesprocenterne, eftersom der er mange studerende, der frafalder deres uddannelse, hvorfor det for alle parter vil være interessant at tale om dette tal. Henrik Dalbøge mente, at et fald i frafaldet kan være en positiv effekt af dimensioneringen. Diskussionen blev nuanceret med en pointering af, at en del af bruttofrafaldet skyldes overflytning til andre uddannelser, og at ikke alt frafald skyldes, at de studerende helt ophører med at være studerende. Jens Erik Nielsen påpegede, at ledighedstallene er en vigtig parameter, og at det er ufrugtbart blot at hæve gennemsnittet for at få bedre kandidater, men at det kun hjælper at gøre uddannelserne bedre. Henrik Dalbøge initierede en kort runde, hvor de eksterne panelmedlemmer kunne give deres bud på den fremtidige efterspørgsel af arbejdskraft.

4 Roald Forsberg lagde ud med at fortælle, at det på uddannelsen i bioinformatik er bekymrende, at der ikke optages nok danske studerende, hverken i København eller Århus, og at dette er frustrerende, set i lyset af, at arbejdsløsheden for de færdige kandidater er lig nul. Roald Forsberg nævnte, at han i sin virksomhed kun har modtaget en enkelt ansøger med denne uddannelse, og at denne kom fra en udlænding, og mente således, at der mangler noget formidling om, at uddannelsen fører til attraktive jobs, og at det sociale miljø på uddannelsen er godt. Keld Nielsen nævnte, at de i gymnasiet ikke kender behovet for kandidater, og at politiske tiltag kan gøre at behovet for undervisere indenfor naturfagene stiger eller falder. Jørgen Hansen fortsatte med at sige, at der på hans arbejdsplads ansættes rigtig mange kandidater, hvilket underbygger de fremsendte ledighedstal for uddannelserne, men at den mængde kandidater, der blev færdige i 2007 til 2009 var i underkanten. SIDE 4 AF 6 Jens Erik Nielsen fremhævede, at der bliver brug for flere kandidater, gerne indenfor business-funktioner, der har denne side også, udover den biologiske viden. Søren Møller fortsatte, og anførte, at der formentlig er ansat omkring 300 til 500 personer, fordelt på aktive virksomheder i København. Søren Møller mente, at der både er brug for uddannede Ph.D er og kandidater indenfor feltet. Søren Møller mente, at der derudover er der ca. fem store virksomheder, hvor der er mange ansatte. Klaus K. Nielsen fremhævede, at der er en ekstrem mangel på agronomer, hvorfor der ikke er nogen grund til at sætte optaget ned, eftersom efterspørgslen kun går en vej, og det er op. Klaus K. Nielsen fremhævede herefter, at de i hans virksomhed primært ansætter Ph.D. Den overordnede konklusion på diskussionen blev, at niveauet af kandidater er fornuftigt, men at der indenfor bioinformatik og agronomi mangler kandidater. Mange af virksomhederne gav udtryk for, at de ønsker at ansætte Ph.D. ere, mens kandidater afsættes til gymnasierne og generaliststillingerne i virksomhederne. 6. Karrierevejledning på SCIENCE Sektionsleder for SCIENCE Studie- og Karrierevejledning, Gitte Henchel Madsen, holdt et kort oplæg om studie- og karrierevejledningen på SCI- ENCE, hvorefter en række konkrete spørgsmål blev diskuteret. Det blev fremhævet, at mange studerende er så arbejdsmarkedsfokuseret, at det hæmmer dem i deres valg f.eks. mellem forskellige kurser, og konkret blev der spurgt om hvilke kompetencer hos de studerende, der betyder mest. Jens Erik Nielsen forholdte sig til dette spørgsmål, og nuancerede sit svar ved at fremhæve, at det bør deles op mellem kandidater og Ph.D. ere, da disse ansættes forskellige steder. Jens Erik Nielsen mente ikke, at karakteren betyder noget for Ph.D. ere, men at den godt kan betyde noget for kandidater, men at det vigtigst er, at de unge vælger det, de synes er sjovt og spæn-

5 dende, hvilket skaber større chance for, at de får gode karakterer. Desuden fremhævede Jens Erik Nielsen, at der er visse fag, hvor det er vigtige at få gode karakterer, afhængig af hvor de ansættes, men at det samlede gennemsnit ikke betyder så meget. SIDE 5 AF 6 Roald Forsberg sagde, at de i hans virksomhed kigger meget på karakterer, og i særdeleshed på specialekarakteren, mens Anja Thoe Fuglsang mente, at virksomhederne også fokuserer på hvordan de studerende sælger sig selv, og at visse studerende ikke kommer i job hvis de er meget nervøse ved jobsamtaler, selvom de har rene 12-taller. Herefter blev der stillet spørgsmål til relevansen af at have studiejob, samt at have studeret i udlandet. Aftagerne mente i forhold til dette, at det indenfor de biologiske fag er svært at få et rigtig studierelevant job, hvorfor det generelt tæller mere at have et udlandsophold. Grete Bertelsen spurgte herefter til hvordan aftagerne vurderer specialesamarbejde med virksomhederne. Klaus K. Nielsen mente, at dette er meget relevant. Jens Erik Nielsen mente, at det ud fra de studerendes CV er muligt at vurdere hvor engageret en person er, og at selvstændigt initiativ betyder meget. Anja Thoe Fulgesang spurgte om hvordan aftagerne vurderer sommerkurser i udlandet, hvortil Roald Forsberg mente, at sommerkurser er fine, men at de ikke er lige så gode for en studerende, som et semester i udlandet. Herefter blev der stillet spørgsmål til de studerendes faglighed, herunder om vigtigheden af et eventuelt hovedfag og sidefag, samt hvilke kurser studerende bruger deres valgfrihed på. Søren Møller forholdte sig til dette, og svarede, at det afhænger af hvordan fagligheden passer sammen, men at to halve uddannelser kræver et specielt job. Klaus K. Nielsen fremhævede, at evnen til at kommunikere sine styrker er vigtigt. Anja Thoe Fuglsang fremhævede i forlængelse af denne diskussion, at valgfriheden er blevet mindre i de nye studieordninger, og Grete Bertelsen underbyggede dette med at slå fast, at der i rammerne for de nye studieordninger gælder, at der maksimalt må være 30 ECTS valgfrihed på bacheloruddannelser og 15 ECTS på kandidatuddannelser. Klaus K. Nielsen fremhævede herefter, at de faglige kompetencer i hans optik skal være i orden før folk kommer til samtale, og hvis kandidaterne viser sig at fungere socialt, så er det en bonus, men at kandidaterne godt kan blive fravalgt hvis ikke de fungerer rent socialt.

6 Roald Forsberg var uenig i dette og sagde, at de i hans virksomhed ansætter mange introverte, eftersom resultater hos ham betyder mere end personlighed. Jens Erik Nielsen nuancerede diskussionen og fremhævede, at kandidaterne skal kunne formidle sin faglighed og brænde for den, men samtidig godt kan være introverte. SIDE 6 AF 6 Konklusionen på diskussionen blev, at et sidefag er interessant og kan bruges, hvis den studerende kan formidle sin faglighed, men at det kræver, at kernefagligheden er i orden. Det blev ligeledes konkluderet, at det for de studerende opfattes som konkurrencen uden ende, hvor de altid kan blive bedre eller gøre noget for at optimere sine fremtidige ansættelsesmuligheder, og at det er bekymrende, at de unge bruger så meget energi på at tænke over dette. 7. Evt. Aftagerpanelet besluttede under dette punkt, at de ved det næste møde, der afholdes den 3. september 2015 gerne vil indkaldes en time før officiel samling for at diskutere forskellige emner. Mødet den 3. september begynder således kl til for de eksterne og fortsætter med alle fra til Det faglige miljø tilbød at udsende kassogrammerne fra studieordningerne til orientering, så det bliver tydeligt hvilke ændringer, der gennemføres i studieordningerne. Aftagerpanel udtrykte ros over, at der har været konkrete ting på dagsordenen, som panelet har kunnet forholde sig til.

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. FEBRUAR 2014 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: 20. januar

Læs mere

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for det Biologiske Område M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Institut for Matematiske Fag Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Lokale (frokoststuen på 4. sal).

Institut for Matematiske Fag Universitetsparken 5, 2100 København Ø. Lokale (frokoststuen på 4. sal). KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi REFERAT 26. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Mødedato: 26. oktober 2015,

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: Onsdag den 4. sep. 2013,

Læs mere

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Det Biologiske område M Ø D E R E F E R A T 14. NOVEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn.

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for det Biologiske Område MØDEREFERAT 27. OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelet for det Biologiske Område Møde afholdt 27. oktober

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi

Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for matematik og datalogi R E F A R E T 13. MAJ 2015 Forum Aftagerpanelet for matematik og datalogi Mødedato: 27. maj 2015, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig.

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning REFERAT 9. DECEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning Mødedato: 9. december 2014, kl. 14.45-17.15 Sted: Institut

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet.

Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Akkrediteringsrådet har godkendt kandidatuddannelserne i systembiologi ved Danmarks Tekniske Universitet. Godkendelsen er givet på baggrund af Akkrediteringsrådets positive akkreditering samt Universitets-

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB

Campus Odense. Miljøplanlægning. samfundsfag. 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Campus Odense Miljøplanlægning samfundsfag 3-årig Bacheloruddannelse SAMFUNDSVIDENSKAB Et bredt samfundsengagement Samfundsfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige problemstillinger

Læs mere

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG

SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG SAMFUNDSVIDENSKAB SYDDANSK UNIVERSITET SAMFUNDSFAG, CENTRALFAG 3-årig Bacheloruddannelse Et bredt samfundsengagement Samfundsfag, centralfag er for dig, der har en bred interesse i politiske og samfundsmæssige

Læs mere

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Læs mere

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi

Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Matematik og Datalogi M Ø D E R E F E R A T 11. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser

Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Bachelor-, kandidat- og masteruddannelser Parametre Målbare standard Godkendt kommentar af Optag BA Der skal optages mindst 50 studerende årligt Dekan Optag KA Der skal optages mindst 25 studerende årligt

Læs mere

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Matematik og Datalogi MØDEREFERAT 20. APRIL 2017 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Møde afholdt 20. april 2017,

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl i lokale 094 Dato: 6. november 2013 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 18. september 2013 kl. 9.15 i lokale 094 I mødet deltog: formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Geovidenskab og planlægning MØDEREFERAT 5. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning Møde afholdt

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle

Workshop: Fastholdelsesstrategi. Ledelsens rolle Workshop: Fastholdelsesstrategi Ledelsens rolle GRETE BERTELSEN, PRODEKAN, KU SCIENCE FINN BORCHSENIUS, PRODEKAN, AU SCIENCE AND TECHNOLOGY Program for workshoppen Program 8 min Oplæg om fastholdelsesstrategier

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 7. NOVEMBER 2017 Forum

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Bacheloruddannelser. Målbare standarder for kvalitet og relevans godkendt af dekanen og rektor efterår 2017

Bacheloruddannelser. Målbare standarder for kvalitet og relevans godkendt af dekanen og rektor efterår 2017 Bacheloruddannelser Målbare standarder for kvalitet og relevans godkendt af dekanen og rektor efterår 2017 Parametre Målbare standard Godkendt af Optag Der skal optages mindst 50 studerende årligt Dekan

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T MARTS 2017 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl i lokale U103

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl i lokale U103 Dato: 29. oktober 2014 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn mandag den 22. september kl. 10.15 i lokale U103 I mødet deltog: Formand professor Poul Nielsen (IFK), professor

Læs mere

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00

Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen. Møde afholdt: 4. maj 2016 kl :00 PHD SCHOOL KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 17. MAJ 2016 Forum Møde i Ph.d.-koordinatorkredsen PHD SCHOOL Møde afholdt: 4. maj 2016 kl. 10.00-12:00 KAREN BLIXENSVEJ 4, 2300 Sted: Referent: 13b.0.27 Mia

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag

Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet Københavns Universitet Job- og personprofil for Institutleder ved Institut for Matematiske Fag Baggrund Institut for Matematiske Fag (MATH), et af Københavns Universitets

Læs mere

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser.

2. Siden sidst og opfølgning Timeopgørelser forslag om at opstille en Task Force. Diskuteres nærmere under pkt. 5 om Timeopgørelser. Uddannelsesudvalgsmøde, Arts Møde den 30. september 2014 kl. 12.00-15.00 Aarhus. Bygning 1431, lokale 021 Referat ref. DSBH Deltagere: Medlemmer af UU, Arts 1. Godkendelse af referat og dagsorden Bilag:

Læs mere

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2.

Studienævnsmedlemmerne på Sociologi. Studienævnsmøde på Sociologi. Forum: Mødedato: Tirsdag den 21. maj 2013 kl Sted: Mødelokale 16.2. S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmedlemmerne på Sociologi M Ø D E R E F E R A T 28.MAJ 2013 Forum: Studienævnsmøde på Sociologi SOCIOLOGISK INSTITUT

Læs mere

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde.

2. Godkendelse af referat Referaterne fra de sidste to møder er ikke godkendt af Studieleder og udsendes først sammen med referatet fra dette møde. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt M Ø D E R E F E R A T 14. APRIL 2016

Læs mere

Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 26. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab Mødedato: Torsdag den 26. sep. 2013, kl. 13.00 16.00

Læs mere

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl

Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl Referat fra studienævnsmøde mandag den 4. september 2017, kl. 13.00-15.00 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Godkendelse af referat fra SN-mødet 7. juni. 3. Referat fra møde med Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Januar Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 11. januar 2018 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have kontakt

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand),

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk. Til stede: Anna Lena Sandberg (VIP germansk og romansk), Jørgen Staun (studienævnsformand), D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 19. NOVEMBER 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT

AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 2. maj 2013, kl. 12-13 Bygn. 1264, lokale 3.10 Studienævnsmøde for den sundhedsfaglige kandidatuddannelse og suppleringsuddannelsen REFERAT Til stede: Cecilia Ramlau-Hansen, Ellen Aagaard Nøhr,

Læs mere

DIMITTEND UNDERSØGELSER WINNIE JENSEN

DIMITTEND UNDERSØGELSER WINNIE JENSEN DIMITTEND UNDERSØGELSER WINNIE JENSEN Status på uddannelserne - Dimittender 09/10 10/11 11/12 12/13 13/14 Bachelor Idræt 31 38 51 84 114 Sundhedsteknologi 29 18 10 23 12 Kandidat Folkesundhedsvidenskab

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut

LSU-møde den 11. oktober 2018, kl Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut LSU-møde den 11. oktober 2018, kl. 14.30 15.30 Mødelokale: Bygning 1351, lokale 414 Psykologisk Institut Deltagere: Jan Tønnesvang, Carsten Dalsager, Torsten Kolind, Helle Spindler, Mimi Mehlsen, Kristine

Læs mere

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby.

Studienævnsmøde den 12. december Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 12. december Sted: Mødelokale Anne Kjølby. I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 12. december 2012 M Ø D E R E F E R A T 13. DECEMBER 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 17. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt

Læs mere

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2013 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Mødedato: Mandag den 21. okt. 2013, kl. 13.00 16.00 Sted: Referent:

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde

Tid Opgave Kilde Ansvarlig Noter Behandlet på møde Årshjul for uddannelserne under Filosofisk studienævn Godkendt den 13. marts 2019 Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen rekruttering og optagelse Fak. + SL + studiesekr.

Læs mere

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring

Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Afrapportering af Det Teologiske Fakultets kvalitetssikring af uddannelser 2014-2015 UDDANNELSESSERVICE Ekstern del af fakultetets afrapportering Fakultet Studieår

Læs mere

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede:

Ekstraordinært møde i FSU FSU. Forum. Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, til Sted: 15b-007. Peter Wedel Bay. Referent: Til stede: K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET HR- & P E R S O N A L E A F D E L I N G E N Ekstraordinært møde i FSU M Ø D E R E F E R A T 5. JANUAR 2016 Forum FSU Møde afholdt: Tirsdag den 5. januar 2016, 11.00

Læs mere

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET

Referat OF BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES AARHUS UNIVERSITET Møde den: 5. september 2017 kl. 13.15-15.00 Lok. 1330-126 Møde 7/17 i Studienævnet for Statskundskab og Samfundsfag Referat Til stede Anne Binderkrantz (AB), Morten Brænder (MB), Lars Skipper (LS), Peter

Læs mere

Dagsorden MOLMED

Dagsorden MOLMED Møde den: 21. april 2017 1520-730 Tidspunkt: kl. 10.00-12.00 Studienævnsmøde for MOLMED Dagsorden 2-2017 MOLMED Dato: 21. april 2017 Side 1/5 Deltagere: Finn Skou Pedersen Jacob Giehm Mikkelsen Malene

Læs mere

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere. Møde den: 15. maj 2017, kl. 15.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere.

Læs mere

Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning. Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum

Læs mere

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Mødelokale: F1. 11 ( von Langen ), Rolighedsvej 23, Frederiksberg, (nye bygning, 1. sal).

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Mødelokale: F1. 11 ( von Langen ), Rolighedsvej 23, Frederiksberg, (nye bygning, 1. sal). KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning MØDEREFERAT 23. APRIL 2014 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 6. maj 2014, kl. 14.30-17.00 Sted: Referent:

Læs mere

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 6. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt 6. april

Læs mere

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014

Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Organisation/ledelse Kursusevaluering foråret 2014 Hvilken uddannelse går du på på dette semester? Hvilke kurser på 6. semester Retorik og mundtlig formidling Hold A: Kender du læringsmålene for kurset?

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl

Akademisk Råd (SAMF) Møde afholdt: 31. maj 2007 kl DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 2. JULI 2007 Forum: Akademisk Råd (SAMF) DEKANATET Møde afholdt: 31. maj 2007 kl. 13-15 Sted: Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Læs mere

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e

REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl i lokale U49e Dato: 24. februar 2015 Reference: J.nr.: REFERAT af møde i Det Naturvidenskabelige Studienævn onsdag den 28. januar kl. 9.30 i lokale U49e Medlemmer af studienævnet: Formand professor Poul Nielsen (FKF),

Læs mere

Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl

Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl Referat af Aftagerpanelmøde for International Virksomhedskommunikation d. 8/12 kl. 10-13 2015 Deltagende: Lise-Lotte Holmgreen, Mette Øvad Christensen, Helle Bækkelund Sørensen, Brian Billund Kallehauge

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse

Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 94, d. 4. april 2018 Pkt.10. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 20. MARTS 2017 Vedr. Status for KU s kvalitetssikring af uddannelser, 2017

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

Notat: Internationale studerende i Danmark

Notat: Internationale studerende i Danmark Notat: Internationale studerende i Danmark! Længe har der fra forskellige sider været et stigende fokus på internationale studerende i Danmark. Fra politisk hold har der været fokus på, at internationale

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU

Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 14. JANUAR 2012 Forum Aftagerpanel for Økonomiuddannelsen på KU ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 12. januar 2012 Sted: Mødelokalet 2. sal, Økonomisk

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 8. NOVEMBER 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 31. oktober 2012 kl.

Læs mere

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 2 i Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Tid: Fredag den 10. marts 2017 kl. 08.30-10.30 Sted: 8001-2105 Fagstudienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Dato:

Læs mere

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Af Chefanalytiker Klaus Jørgensen og cheføkonom Martin Kyed Analyse 7. juni 2015 Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Der ligger en udfordring i at tackle

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts

Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Notat Principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten på heltidsuddannelser, Arts Formål Formålet med dette notat med bilag er at beskrive principper og proces for fastsættelse af optagskapaciteten

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015

Det juridiske Fagstudienævn 12. marts 2015 Referat af 2. møde i Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Studieleder Per Andersen (formand), Studieleder Hanne Søndergaard Birkmose, Torsten Iversen, Helle Bødker Madsen, Valdemar Smith, Pernille Wegener

Læs mere

Nye undervisningsformer i molekylært-orienterede biologiske bacheloruddannelser ved KU SCIENCE. Projektforslag Karen Skriver

Nye undervisningsformer i molekylært-orienterede biologiske bacheloruddannelser ved KU SCIENCE. Projektforslag Karen Skriver Nye undervisningsformer i molekylært-orienterede biologiske bacheloruddannelser ved KU SCIENCE Projektforslag Karen Skriver Dias 1 Formål Øget rekruttering af højtkvalificerede og motiverede studerende

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl

Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl Referat fra Aftagerpanelets møde d. 8. april 2008 kl. 14 16 Til stede: Helle Samuelsen, Tine Tjørnhøj-Thomsen, Birgitte Refslund Sørensen, Helle Bundgaard, Karen Lisa Salamon, John Thesmer, Susanne Andersen,

Læs mere

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent:

Studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: 13. juni 2012 kl Sted: ØF 2A, Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2012 Forum Studienævnsmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 13. juni 2012 kl. 14.00

Læs mere

Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013

Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013 Referat af møde i Studienævn for Jura den 14. maj 2013 Tilstedeværende: Hans Viggo Godsk Pedersen, Ole Hammerslev, Camilla Hørby Jensen, Lone Hansen, Anders Daniel Møller, Charlotte Langer Søndergaard,

Læs mere

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH)

Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (S-SN) & School of Medicine and Health (SMH) Overbliks skema for Studienævn for Sundhed, teknologi og idræt (SSN) & School of Medicine and Health (SMH) Dette dokument skal betragtes som et redskab til at skabe overblik og sikre, at arbejdet med kvalitetssikring

Læs mere