Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aftagerpanel for naturressourcer og miljø"

Transkript

1 SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 9. APRIL 2014 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Møde afholdt: 9. april 2014, kl Sted: Institut for plante og miljøvidenskab, Thorvaldsensvej 40, mødelokale H117, 1. sal. Referent: Louise Jes Nielsen SCIENCE UDDANNELSE TAGENSVEJ KØBENHAVN N DIR Til stede: Panelmedlemmer: Christian Vesterager, Niels Bahnsen, Jakob Lave, Poul Erik Jørgensen, Mads Birk Kristoffersen, Anne Louise Gimsing, Hanne Carus, Susanne Herfelt, Jens Kristian Poulsen, Morten Andersen Linnet og Morten Brøgger Kristensen. Fra SCIENCE: Henrik Busch, Vibeke Langer, Grete Bertelsen, Louise Jes Nielsen, Heidi Ås, Peter Conrad Ottesen, Svend Christensen, Per Svejstrup Hansen, Andreas de Nergaard, Marten Sørensen, Kirsten Jørgensen, Tove Enggrob Boon, Bjarne Westergaard Strobel, Søren Bøye olsen og Jasmine Johanne Sørensen. Afbud: Panelmedlemmer: Annette Hartvig Larsen, Harry Teicher, Carsten With Thygesen, Jesper Mazanti Aaslyng og Jacob Vastrup. Fra SCIENCE: Henrik Zobbe, Nina Cedergreen, Carsten Nico Hjortsø og Jens-Martin Bramsen. loui@science.ku.dk REF: LJN Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Det blev aftalt at bytte rundt på pkt. 5 og Præsentation af instituttet v. institutleder Svend Christensen Institutleder Svend Christensen præsenterede kort Institut for plante og miljøvidenskabs organisering, historie, forskningsområder samt hvilke øvrige faglige områder, der forventes at skulle prioriteres fremover.

2 3. Godkendelse af referat fra sidst, bilag 1 Referatet blev godkendt. SIDE 2 AF 6 4. Orientering om studiefremdriftsreformen (oplæg vedhæftet) Prodekan for uddannelse, Henrik Busch, orienterede om studiefremdriftsreformen, der er en del af regeringens 2020-plan og præsenterede studiefremdriftsreformens 8 initiativer, som universiteterne skal gennemføre. Reformerne betyder konkret, at SCIENCE skal have reduceret den gennemsnitlige gennemførelsestid med 10 måneder i Derudover måles universitetet, og dermed også SCIENCE, via udviklingskontrakten med ministeriet på antal ECTSpoint som studerende gennemfører pr. år. Panelet blev præsenteret for den aktuelle status for gennemførelsestider og gennemførte ECTS-point på SCIENCE, og det blev bemærket, at man på SCIENCE må tage op til et års ubegrundet orlov, hvilket af ministeriet ikke fratrækkes i beregningen af gennemførelsestiden. Det blev i endvidere fremhævet, at det på Københavns Universitet opfattes som en kvalitet ved uddannelserne på SCIENCE, at vi uddanner til tiden, jævnfør delstrategien for uddannelse. Oplægget gav anledning til følgende bemærkninger i panelet: Meritpraksis bør justeres i forhold til de nye regler. Ser at universitets primære opgave er at fjerne alle de barrierer der kan være for de studerende, så de kan blive færdig til tiden. Panelmedlemmerne overvejede, hvad de kan gøre for at hjælpe f.eks. blev det nævnt, om virksomhederne skal skifte praksis for studenteransættelser, så de fremover ikke at ansætte studentermedhjælpere mere end timer pr. uge. Panelet opfordrede derfor universitetet til at informere relevante virksomheder om dette. Panelmedlemmer påpegede, at de gamle såkaldte voluntørordninger fra det gamle KVL fungerede rigtig godt. Fra universitets side blev det bemærket, at vi netop har virksomhedsprojekter til dette formål. I efteråret bliver der brug for at aftagerpanelet forholder sig til hvordan studiefremdriftsreformen har konkret betydning for de respektive uddannelsers faglige profiler. 5. Orientering siden sidst a. Opfølgningsskema, bilag 2 Grete Bertelsen orienterede om, at der på alle møder i aftagerpanelet vil være dette punkt, der samler op på hængepartier fra sidste møde. I forbindelse med dette punkt vil panelet modtage et opfølgningsskema, hvoraf det fremgår hvilke hængepartier der er fulgt op på og hvordan. Panelet roste både strukturen og at der følges op. b. Virksomhedsprojekter, bilag 3 Panelet blev orienteret om status i bilag 3.

3 c. Spørgeskema, bilag 4 Bilaget præsenterede panelet for aftagerpanelernes samlede besvarelser på spørgeskemaet, som de udfyldte forud for efterårets møderækker i SIDE 3 AF 6 d. Supplerende tal vedr. optag, bilag 5 Som opfølgning på aftagerpanelernes diskussioner i efteråret om SCIENCE optagelsestal, er det blevet besluttet, at panelerne fremover vil modtage de såkaldte oktobertal for optag. Dette er de mest kvalitetssikrede tal vi har for optag, og det sikrer, at vi kan sammenligne tallene over tid. e. Forretningsorden, bilag 6 Panelet blev præsenteret for den endelige og underskrevne udgave af forretningsorden, der er justeret på enkelte punkter. 6. Uddannelsespræsentation, bilag 7 (oplæg vedlagt) Gruppearbejde Deltagerene gik i tre grupper. Referatet fra de tre grupper kan findes i det følgende bilag. Plenum Panelet afsluttede med at samle op i plenum på dialogerne der havde været ude i de tre grupper. Fælles for de tre gruppers dialoger var, at der blev talt om dels rekruttering af studerende og de rigtige studerende til uddannelserne, dels om hvordan virksomhederne kan være aktiv medspiller i at aftage kandidaterne, herunder særligt de internationale kandidater. Panelet evaluerede på formatet, og det var en fælles oplevelse, at dette er et koncept vi godt kan fortsætte med, evt. med mere tid i grupperne. 7. Tema Internationalisering, bilag 8 (oplæg vedhæftet) Fuldmægtig på SCIENCE Uddannelse, Heidi Ås, fortalte om hvad Københavns Universitet gør for at styrke den internationale dimension i studie- og læringsmiljøerne på tværs af universitetet. Der er et stigende antal internationale studerende, og i tråd med regeringens internationaliseringsstrategi ønsker Københavns Universitet i højere grad at fastholde disse studerende i landet efter at de har afsluttet deres uddannelse. Der er derfor i internationaliseringsprojektet fokus på at nedbryde de barrierer, som især internationale kandidatstuderende møder i forbindelse med forståelse af og forberedelse i forhold til karrieremuligheder på det danske arbejdsmarked, efter endt uddannelse. Oplægget gav anledning til følgende input fra panelmedlemmerne: Panelmedlemmerne nævnte, at det ville være en fordel, hvis de internationale studerende har kendskab til hvordan den danske lovgivning, demokratiet samt forbindelsen til det politiske niveau fungerer og hænger sammen, så de bedre kan sætte sig ind i de rammer, som virksomheden skal fungere indenfor. Panelmedlemmer foreslår, at virksomhederne hjælpes til at tænke på, at de med de internationale kandidater vil kunne udvikle virksomhederne med en international profil.

4 Det blev nævnt, at de internationale studerendes/kandidaters danskkundskaber er helt afgørende, både socialt samtidig med at det er givende for arbejdskulturen. Det blev foreslåede, at universitetet bruger virksomheder i aftagerpanelerne som karrierementorer, der f.eks. også kan hjælpe og støtte i forbindelse med ansættelsessamtaler mv. Panelet tror, at der vil være et stort potentiale for at mobilisere mentorer til dette formål. I den forbindelse er KUs Alumni forening oplagt, idet de har en eksisterende mentorordning. Aftagerpanelet efterlyste mere markedsføring af denne ordning. Se evt. mere på Universitetet kan måske være mere behjælpelige med at spotte de relevante danske virksomheder. Det foreslås herunder, at der er et særligt fokus på de danske SMV ere der pt. står med stort udviklingspotentiale internationalt. Universitetet skal sørge for, at tage de bedste og de rigtige internationale studerende ind, frem for de næstbedste. SIDE 4 AF 6 Grete Bertelsen nævnte, at der pt. er stor fokus på match making i september. Endelig dato vil blive meldt ud når den er på plads, og virksomhederne opfordres til at møde op til arrangementet. 8. Tema Innovation og entreprenørskab, bilag 9 (oplæg vedhæftet) Daglig leder af væksthuset katapult Peter Conrad Ottesen præsenterede nogle af SCIENCE s indsatser indenfor innovation og entreprenørskab. Panelet blev efterfølgende inviteret til at komme med input til to spørgsmål: 1. Hvordan skaber universitetets indsats indenfor innovation og entreprenørskab viden hos jer? 2. Hvor ser I jeres potentielle bidrag til udviklingen af kompetencer indenfor innovation og entreprenørskab hos de studerende? Spørgsmålene gav anledning til følgende input fra panelmedlemmerne: Panelet roste universitetet for at sætte fokus på innovation og entreprenørskab, herunder også at der i katapults aktiviteter er fokus på sammenhængen mellem værdikæden og forretningsideer. Det faktum, at de studerende får mulighed for at engagere sig i innovation på det praktiske plan bidrager til at forme udviklingsorienterede kandidater, hvilket er noget der i høj grad kan bruges i virksomhederne. Det blev dog også bemærket, at de studerende ikke nødvendigvis ser sig selv som foretagsomme og innovative, og vi skal derfor gøre hvad vi kan, for at sikre, at store potentialer ikke bliver overset. Virksomhederne vil meget gerne bidrage til den videre udvikling af universitets tilbud indenfor innovation og entreprenørskab, f.eks. som mentorer eller som del af mentorteams på tværs af erhvervsretninger. Det blev aftalt, at panelmedlemmerne vil høre nærmere fra Katapult om mulighederne for fremtidigt samarbejde. 9. Evt. Næste mødedato er den 22. oktober 2014, hvor der bl.a. vil blive stort fokus på studiefremdriftsreformen.

5 Bilag til referat af møde i aftagerpanelet Pkt. 6, Gruppearbejde a. Gruppe 1: Kandidatuddannelsen i Agriculture Studieleder Vibeke Langer præsenterede kandidatuddannelsen i Agriculture med focus på den revision af studieordningen, som blev gennemført i 2012 med input fra bl.a. aftagerpanelet. Målet var dengang at øge de studerendes professionelle selvtillid og at skærpe profilerne indenfor Plant Science, Produktion og Miljø, og vurderingen fra de to første hold er, at det er lykkedes. SIDE 5 AF 6 Efterfølgende diskuterede gruppen følgende udfordringer i forhold til uddannelsen: Rekrutteringen til uddannelsen er stadig for lille, og kandidaterne får job. Især grønsagsproduktion, frøavl, græsforædling blev nævnt som beskæftigelsesområder, der vil komme til at mangle kvalificerede kandidater. Kunsten er at tiltrække den brede gruppe unge, der interesserer sig for biologi, bæredygtighed, havebrug, urban agriculture og miljø/klima til Bacheloruddannelsen i naturresourcer, og derefter give dem muligheden for at opdage, at de kan få indflydelse og skabe forandring indenfor jordbruget. Det blev nævnt, at der i erhvervet er en stigende erkendelse af vigtigheden af uddannelse og af at tiltrække dygtige studerende, og at der er behov for mere og bedre kontakt mellem uddannelserne og virksomheder og organisationer. Endelig blev mulighederne for at øge antallet af ikke-danske kandidater, der søger og får job i Danmark diskuteret. Vi har eksempler på, at det er vanskeligt for ikke-dansktalende at få f.eks. virksomhedspraktik i DK, og det er klart et indsatsområde, som vi skal arbejde videre med. (Referant: Vibeke Langer) b. Gruppe 2: Kandidatuddannelsen i Environmental and Natural Ressource Economics Studieleder Søren Bøye Olsen præsenterede kort kandidatuddannelsen i Environmental and Natural Ressource Economies. Uddannelsen har oplevet markant stigende ansøgere/optagne, og ca. 2/3 af disse er internationale studerende. Sidste år ca. 35 optagne, og prognosen for næste år er en yderligere stigning. Frafald er meget lavt (7% over en fem-årig periode). Der er ingen arbejdsløshed, og SLs klare fornemmelse er, at efterspørgslen på disse kandidater på arbejdsmarkedet pt. er større en udbuddet. Studieordningen blev ændret markant i 2014 med indførslen af et nyt naturvidenskabeligt tema. SLs foreløbige evaluering af indførslen af dette tema på uddannelsen er, at det er en stor succes. Det blev i panelet diskuteret hvad der kan gøres for at holde de gode internationale studerende i DK efter endt uddannelse. Sprogkundskaber i dansk ser ud til at være af stor vigtighed. Desuden blev det diskuteret om der kan gøres mere for at øge det interne, danske optag. Mere promovering af uddannelsen kunne formodentlig hjælpe, og mere klarhed om hvordan man kommer ind via BSc i Naturressourcer. Endelig blev det kort diskuteret, om det danske arbejdsmarked kan blive ved med at aftage kandidater, hvis antal optagne fortsat stiger markant. (Referent: Søren Bøye Olsen)

6 c. Gruppe 3: Kandidatuddannelsen i Forest and Nature Management Deltagere: Susanne Herfelt (DN), Jens Kristian Poulsen (Sorø Akademi), Hanne Carus (Udenrigsministeriet), Helge Raakjær Frost (MSc FNM studerende), Kirsten Sørensen (Viceinstitutleder, PLEN), Tove Enggrob Boon (Studieleder, MSc FNM - referant) SIDE 6 AF 6 Studieleder Tove Enggrob Bonn præsenterede kandidatuddannelsen i Forest and Nature Management, og efterfølgende blev aftagerpanelets deltagere spurgt om hvilke kompetencer erhvervet har behov for, og om der er forskel på den private sektor og den offentlige sektor. Panelmedlemmerne svarede følgende: Der efterspørges konkrete redskaber som jura og demokrati- og samfundsforståelse, hhv. regnskabsindsigt og virksomhedsforståelse på den ene side, men også generelle akademiske, analytiske kompetencer på den anden side. Det gælder både i den private og den offentlige sektor. EU-ret kunne være et fag som man kunne overveje at gøre (semi-)obligatorisk. Det vurderes at det er de samme kompetencer man trækker på i såvel privat som offentligt regi. Såvel private som offentlige aktører skal jo fx kende lovgivningen for at kunne udøve deres hverv. Hertil kommer, at der i praksis sker jobudveksling så folk fra det private ansættes i det offentlige og vice-versa, og det er en stor styrke for såvel de offentlige som de private aktører i det samarbejde der foregår i det daglige man har en fælles forståelsesramme at trække på. Der hvor man snarere trækker på forskellige kompetencer er i forhold til hvilket organisationsniveau man arbejder i. De som arbejder på policyniveau, hvad enten i erhverv, NGO eller ministerier trækker på andre kompetencer end de som overvejende arbejder på det operationelle driftsniveau. Der er et generationsskifte på vej i privatskovbruget, så der kommer jobmuligheder også for skovbrugskandidater. De skal så bare selv være proaktive med at organisere sig, så det ikke bliver enmandsbutikker, men organisationer. Det blev spurgt om hvad vi gør på Science for at få flere danske studerende til at vælge et halvt år i udlandet. Det blev forklaret at der er en vis administrativ barriere, nemlig at de studerende skal være 1 år på forkant hhv. ½ år på forkant hvis de vil overseas hhv. til EU.

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt KØBENHAVNS UNIVERSITET Møde i Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 4. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Møde afholdt: 4. marts 2014 Sted:

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato: 22.

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø

Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø MØDEREFERAT 3. MAJ 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer og Miljø Mødedato 7. april 2016,

Læs mere

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø

Aftagerpanel for naturressourcer og miljø KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for naturressourcer og miljø MØDEREFERAT 21. OKTOBER 2013 Forum Aftagerpanel for naturressourcer og miljø Mødedato: Mandag den 21. okt. 2013, kl. 13.00 16.00 Sted: Referent:

Læs mere

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N

Institut for Idræt og Ernæring Nørre Allé 53, 1. sal (Karnapsalen), 2200 København N KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2014 Forum Aftagerpanel for fødevarer, human ernæring og idræt Mødedato: 8. oktober 2014, kl. 14.00-17.00

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi SCIENCE UDDANNELSE KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. FEBRUAR 2014 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: 20. januar

Læs mere

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen

Aftagerpanel for matematik og datalogi. Bülowsvej 17, 1958 Frederiksberg C i Konsistoriums mødesal Lene Knüppel Andersen DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi MØDEREFERAT 25. NOVEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi SCIENCE UDDANNELSE Møde

Læs mere

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi

Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for biomolekylærvidenskab og teknologi R E F E R A T 8. JANUAR 2015 Forum Aftagerpanel for biomolekylærvidenskab og teknologi Mødedato: 22. januar

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Formanden bød velkommen og orienterede om mindre ændringer i dagsordenen. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for matematik og datalogi REFERAT 3. NOVEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for matematik og datalogi Mødedato: 3. november 2014, kl. 13.00-16.00 Sted: Institut for de matematiske

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 3. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted:

Aftagerpanelmøde den 13. februar Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: Den 13. februar Institut for Psykologi. Sted: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelmøde den 13. februar 2014 M Ø D E R E F E R A T 25. MARTS 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab

Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 6. MAJ 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab SCIENCE UDDANNELSE

Læs mere

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi

Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi. Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Biomolekylær Videnskab og Teknologi R E F E R A T 19. AUGUST 2015 Forum

Læs mere

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning

Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Geovidenskab og Planlægning M Ø D E R E F E R A T 6. APRIL 2016 Forum

Læs mere

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A

Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel. Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 18. august 2014 kl Sted: Mødelokale ØF2A I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel M Ø D E R E F E R A T AUGUST 2014 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI

Læs mere

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr MØDEREFERAT 30. OKTOBER 2017 Forum Aftagerpanelet for Naturressourcer, Miljø og Husdyr

Læs mere

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt

Til stede: Aftagerpanelmedlemmer: Thomas B. Olsen, Lars Leopold Hinrichsen, Elsebeth Sandager, Gitte Laub Hansen, Louise Bünemann og Knud Vindfeldt KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt MØDEREFERAT 8. OKTOBER 2015 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig.

1. Godkendelse af dagsorden og bordrunde Dagsordenen blev godkendt, og der blev gennemført en bordrunde, hvor mødedeltagerne kort præsenterede sig. KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning REFERAT 9. DECEMBER 2014 Forum Aftagerpanel for geovidenskaber og planlægning Mødedato: 9. december 2014, kl. 14.45-17.15 Sted: Institut

Læs mere

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Mødelokale: F1. 11 ( von Langen ), Rolighedsvej 23, Frederiksberg, (nye bygning, 1. sal).

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Mødelokale: F1. 11 ( von Langen ), Rolighedsvej 23, Frederiksberg, (nye bygning, 1. sal). KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning MØDEREFERAT 23. APRIL 2014 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 6. maj 2014, kl. 14.30-17.00 Sted: Referent:

Læs mere

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16.

Ø K O N O M I S K I N S T I T U T. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014. Aftagerpanelet. Mødedato: 16. januar 2014, kl. 16. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet R E F E R A T 22.MAJ 2014 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Mødedato: 16. januar 2014,

Læs mere

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer.

Der bliver ansat en prodekan for forskning og omverdensrelationer. Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 19. JUNI 2014 Forum Aftagerpanelet STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt: 19. juni kl. 16:30

Læs mere

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Naturressourcer, Miljø og Husdyrvidenskab MØDEREFERAT 26. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel for Naturressourcer, Miljø og Husdyrvidenskab

Læs mere

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH)

Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) ROSKILDE UNIVERSITET Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab Referat fra aftagerpanelmøde på Institut for Kommunikation og Humanistisk Videnskab (IKH) Tid: Onsdag den 24.8. 2016 kl. 17.00 19.00

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse)

Gæster: Luise Mandrup Andersen, Bettina Skårup (fra Antropologisk Analyse) I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet, Institut for Antropologi BILAG A M Ø D E R E F E R A T 07. APRIL 2016 Forum Aftagerpanelet ANTROPOLOGI

Læs mere

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter.

4. Orientering siden sidst Prodekan Grete Bertelsen redegjorde for de forskellige opfølgningspunkter. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning REFERAT 8. DECEMBER 2015 Forum Aftagerpanel for Geovidenskaber og Planlægning Mødedato: 8.

Læs mere

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT

INSTITUT FOR LÆRING DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET REFERAT Møde den: 21. januar 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Anne Morin, Malou Juelskjær, Kirstine Louise Mei Petersen, Bue Bohr, Lise Lefevre

Læs mere

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.

ØKONOMISK INSTITUT. Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR Aftagerpanelet. Forum. Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16. ØKONOMISK INSTITUT KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanelet ved Økonomistudiet MØDEREFERAT 18. JANUAR 2013 Forum Aftagerpanelet ØKONOMISK STUDIENÆVN Møde afholdt: 15. januar 2013, kl. 16.00 Sted: Frokoststuen,

Læs mere

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen

Tagensvej 16A, 2200 Købehavn N, i Green Light House, mødelokalet i stuen Louise Jes Nielsen KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab MØDEREFERAT 26. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biologi og husdyrvidenskab Mødedato: Torsdag den 26. sep. 2013, kl. 13.00 16.00

Læs mere

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut

Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut Guide for studerende Mentorordningen på Biologisk Institut 1 Kære studerende! Du sidder nu med en Guide for studerende, som gerne skulle give dig et godt overblik over, og forståelse af, mentorordningen

Læs mere

Aftagerpanelet for Medicin

Aftagerpanelet for Medicin D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Aftagerpanelet for Medicin M Ø D E R E F E R A T 4. FEBRUAR 2015 Forum Møde mellem Aftagerpanelet

Læs mere

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience

Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience MØDEREFERAT 17. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Fysik, Kemi og Nanoscience Møde afholdt

Læs mere

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi

Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Medlemmerne af aftagerpanelet M Ø D E R E F E R A T 1. JUNI 2011 Forum Aftagerpanelet ved Institut for Antropologi Møde

Læs mere

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen)

Mødelokale ØF2A (på administrationsgangen) I N S T I T U T F O R P S Y K O L O GI K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Til medlemmerne af Psykologis aftagerpanel R E F E R A T OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Mødedato:

Læs mere

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi

Aftagerpanel for Matematik og Datalogi KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanel for Matematik og Datalogi MØDEREFERAT 20. APRIL 2017 Forum Aftagerpanel for Matematik og Datalogi Møde afholdt 20. april 2017,

Læs mere

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen.

Afbud: Merete Monrad, Maria Annemone Kongstad, Rikke Raunholt Dalby og Susanne Broberg Byrresen. Institut for Sociologi og Socialt Arbejde Kroghstræde 7 DK 9220 Aalborg Øst Fax +45 9815 7575 EAN-nr: 5798000420649 CVR/SE-nr: 29102384 Referat af studienævnsmøde Kandidatuddannelsen i Socialt Arbejde

Læs mere

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145

Fakultetssekretariatet, Bülowsvej 17, 1870 Frederiksberg Mødelokale A 145 D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T R E F E R A T 20. MAJ 2014 Forum Akademisk Råd AR (AR 2/2014) Mødedato: Fredag d. 25. april

Læs mere

Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi

Aftagerpanelet for matematik og datalogi. Aftagerpanelet for matematik og datalogi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Aftagerpanelet for matematik og datalogi R E F A R E T 13. MAJ 2015 Forum Aftagerpanelet for matematik og datalogi Mødedato: 27. maj 2015, kl. 13.00-16.00 Sted:

Læs mere

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg

Konsistoriums mødesal, Bülowsvej 17, Frederiksberg K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanel for det Biologiske Område M Ø D E R E F E R A T 12. APRIL 2018 Forum Aftagerpanel

Læs mere

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl

SN-IKK. IKK Studienævn. Forum. Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET SN-IKK R E F E R A T Forum IKK Studienævn Mødedato: Onsdag den 30. september 2015 kl. 14.00-16.30

Læs mere

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi.

Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi Referat af møde nr. 8 i Fagstudienævnet for Erhvervsøkonomi. Tid: onsdag den 30. november 2016, kl. 14:00 til 16:00. Sted: K102 Dagsorden 1) Meddelelser 2) Godkendelse

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi

Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi KØBENHAVNS UNIVERSITET Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi MØDEREFERAT 4. SEPTEMBER 2013 Forum Aftagerpanel for biomolekylær videnskab og teknologi Møde afholdt: Onsdag den 4. sep. 2013,

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi

Studienævnet ved Institut for Antropologi K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Til medlemmerne af studienævnet M Ø D E I N D K A L D E L S E 26. AUGUST 2016 Forum Studienævnet

Læs mere

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN

Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT MØDEREFERAT 08. MAJ 2017 Forum Studienævnsmøde STUDIEADMINISTRATIONEN Mødedato: 08-05-2016, kl. 13:15-15 ØSTER FARIMAGSGADE 5, BYGN. 26, Sted: CSS, 26.3.24, mødelokalet,

Læs mere

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE

Aftagerpanelet for Det Biologiske Område. Lærke Sadolin POSTADRESSE K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T N A T U R - O G B I O V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Aftagerpanelet for Det Biologiske område M Ø D E R E F E R A T 14. NOVEMBER 2017 Forum Aftagerpanelet

Læs mere

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010

Referat af 2. møde i studienævnet den 18. februar 2010 Møde den: 18. februar 2010 B103f REFERAT Til stede: Morten Misfeldt, Malou Juelskjær, Lars Geer Hammershøj, Søren Kruse, Søs Bayer, Morten Høyer og Stella Marie Klausen Tilforordnede: Hasse Møller og Sia

Læs mere

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse

Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor- og kandidatuddannelse D E T S U N D H E D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 23. JULI 2015 Forum Aftagerpanelet for den lægevidenskabelige bachelor-

Læs mere

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn.

Prodekan for uddannelse, Grete Bertelsen, redegjorde for overvejelserne omkring sammenlægning af de to bio-aftagerpaneler og bio-studienævn. KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for det Biologiske Område MØDEREFERAT 27. OKTOBER 2016 Forum Aftagerpanelet for det Biologiske Område Møde afholdt 27. oktober

Læs mere

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus

SN-IKK. Forum Studienævnsmøde kl Mødedato: Onsdag den 17. august Sted: Lokale Afbud: Rebekka Laugesen, Erik Damhus I N S T I T U T F O R K U N S T - O G K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T SN-IKK R E F E R A T 24. AUGUST 2016 Forum Studienævnsmøde kl. 13.00-16.00 Mødedato: Onsdag

Læs mere

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard

DIKUs Undervisningsudvalg. 48. Undervisningsudvalgsmøde. Forum. Møde afholdt: 3. april 2014. APL gruppens mødelokale. Sted: Ann Steendahl Søndergaard D E P A R T M E N T O F C O M P U T E R S C I E N C E K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T DIKUs Undervisningsudvalg M Ø D E R E F E R A T 4. APRIL 2014 Forum 48. Undervisningsudvalgsmøde Møde afholdt:

Læs mere

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl

Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl Bestyrelsen for Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning REFERAT 51. møde den 15. marts 2017, kl. 12.30-14.30 Godkendt Dagsorden 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af

Læs mere

Tea Malthesen TLF

Tea Malthesen TLF KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SAMFUNDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Dekanens dialogforum med studerende MØDEREFERAT NOVEMBER 2015 Forum Dekanens dialogforum med studerende STUDIE- OG EKSAMENSKONTORET Møde afholdt:

Læs mere

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne

UddannelsesFagUdvalgsmøde på masteruddannelserne 16. møde den 2. oktober 2014 kl. 14.00-16.00 Lokale D118 MasterUddannelsesFagUdvalgsmøde Deltagere: Jeanette Magne Jensen (uddannelsesleder) Frans Ørsted Andersen Anne Larson Kristine Mariager-Anderson

Læs mere

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut

Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut. Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut S O C I O L O G I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Medlemmerne af Aftagerpanelet ved Sociologisk Institut M Ø D E R E F E R A T 2. DECEMBER 2011 Forum Aftagerpanelet ved Sociologisk

Læs mere

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18

Studienævnet ved Institut for Antropologi. Forum. Møde afholdt: 16. februar 2015 fra kl. 13:00-15:45. Sted: 33.1.18 I N S T I T U T F O R A N T R O P O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 17. FEBRUAR 2015 Forum Studienævnet ved Institut for Antropologi INSTITUT FOR ANTROPOLOGI Møde

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved

Sygeplejerskeuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Mødereferat Mødedato: Onsdag den 26. maj 2010 Mødested: Campus Næstved Sygeplejerskeuddannelsen Parkvej 190, 4700 Næstved Journalnummer: Til stede: Afbud: Helle Kehlet, Mette Mønster Westergaard, Susanne

Læs mere

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING

KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING INTERNATIONALISERINGSNETVÆRKETS KONFERENCE DEN 29. APRIL 2015 KORTLÆGNING AF INTERNATIONALISERING V. REKTOR LAUST JOEN JAKOBSEN 1 INTRO Formålet med kortlægningen er at understøtte realiseringen af 2020-målene

Læs mere

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET

KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET DET SUNDHEDSVIDENSKABELIGE FAKULTET Københavns Universitetshospitals bestyrelse MØDEREFERAT - ENDELIGT 10. MARTS 2017 Forum KUH s bestyrelse LEDELSESSEKRETARIATET Møde afholdt Fredag

Læs mere

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130

AU VIDEN. Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Møde for masterkoordinatorer og -modulansvarlige Dato: 17. marts 2014 Tid: 13.00 15.00 Lokale: A130 Deltagere: Gorm Hansbøl, Karen Lund, Elina Maslo, Bent B. Andreasen, Nina Tange, Anne Larson, Hanne Knudsen,

Læs mere

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet

Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet VIDEREGÅENDE UDDANNELSER Behov for mere relevante uddannelser med høj kvalitet Af Mette Fjord Sørensen I oktober 2013 nedsatte daværende uddannelsesminister Morten Østergaard et ekspertudvalg, hvis opgave

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning

Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Geovidenskab og planlægning MØDEREFERAT 5. APRIL 2017 Forum Aftagerpanelet for geovidenskab og planlægning Møde afholdt

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 26. OKTOBER 2011 Forum Akademisk Råd på Det Naturvidenskabelige Fakultet FAKULTETSSEKRETARIATET

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Uddannelsesudvalg, mødereferat

Uddannelsesudvalg, mødereferat Uddannelsesudvalg, mødereferat Dato: Den 3. september 2018 Deltagere: Pernille Østergaard Buhl HORESTA/Arp-Hansen, Michael Jørgensen 3F, Kristi Marie Ramno HK, Anders Wittenborg ISS, Maria-Dahl Petersen

Læs mere

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær

Referent: Kathrine Andersen, Studiesekretær Institut for Filosofi, Pædagogik og Religionsstudier Campusvej 55 5230 Odense M Tlf.: 6550 1475 E-mail: katan@ifpr.sdu.dk 20. oktober 2015 Ref.: HT/katan Møde med aftagerpanel for Masteruddannelsen i børne-

Læs mere

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N

S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T S S K - S T U D I E L E D E R / S T U D I E N Æ V N S F O R M A N D S - K R E D S E N Resume af mødet fredag den

Læs mere

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN

Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN KØBENHAVNS UNIVERSITET ØKONOMISK INSTITUT Aftagerpanelet ved Økonomisk Institut MØDEREFERAT 29. AUGUST 2016 Forum Møde i Økonomisk Instituts aftagerpanel STUDIEADMINISTRATIONEN Møde afholdt 25-08-2016

Læs mere

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015

Det juridiske Fagstudienævn 5. oktober 2015 Referat af 7. møde i Det juridiske Fagstudienævn Tid: 5. oktober 2015 kl 13.00-15.00 Sted: Bygning 1410, lokale 147 Til stede: Professor Per Andersen (studieleder og formand) Professor Torsten Iversen

Læs mere

Til stede: Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 13. oktober 2016 Referent: Kathrine Vognsen

Til stede: Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 13. oktober 2016 Referent: Kathrine Vognsen Referat møde i aftagerpanelet for Filosofi 13. oktober 2016 Referent: Kathrine Vognsen Skolen for Erkendelses- og Forandringsprocesser Sagsbehandler: Sagsnr.: Tast sagsnr. Kathrine Vognsen Telefon: 9940

Læs mere

Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser

Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser 79 Faglig mentorordning på KU at facilitere de studerendes valgprocesser Marianne Ellegaard, Institut for Plante- og Miljøvidenskab Mette Burmølle, Biologisk Institut, begge Københavns Universitet Kommentar

Læs mere

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn

RAR Fyn Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn. REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn REFERAT af møde i Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Fyn Mandag den 23. november 2015 kl. 9.00-10.00 på Hotel Gl. Avernæs, Helnæsvej 9, 5631 Ebberup (i forbindelse med rådets strategiseminar) Deltagere: Jan

Læs mere

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013

Det juridiske Studienævn 3. maj 2013 Referat af 3. møde 2013/2014 i Det juridiske Studienævn fredag den 3. maj kl. 10.15 i mødelokale 247 i bygning 1410. Til stede: Fraværende: Desuden deltog: Lektor, studieleder for jura Anne-Dorte Bruun

Læs mere

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale

Møde afholdt: Tirsdag den 4. september Sted: Lokale DET HUMANISTISKE FAKULTET, AKADEMISK RÅD KØBENHAVNS UNIVERSITET GODKENDT MØDEREFERAT Forum: Akademisk Råd AKADEMISK RÅD Møde afholdt: Tirsdag den 4. september 2007 Sted: Lokale 10.1.30 Referent: Mette

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale

Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl , KU, lokale Referat af bestyrelsesmøde i Dansk Sociologiforening d. 27. november 2017 kl. 17-19, KU, lokale 16.1.62 Til stede: Lene El Mongy, Kirsten Meyer, Emma Steffensen Bach, Alberte Alsø Dokkedal, Elisabeth Hultcrantz,

Læs mere

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt

1. Personsager 2. Opfølgning på dumpeprocent i PA 3. Nye bøger i Anatomi 4. Orientering fra Studieleder 5. Eventuelt Møde den: 19. september 2016 kl. 15.30 i Det Odontologiske Studienævn REFERAT Deltagere medlemmer: Eva Karring, Jes Halfdan Nielsen, Irene Dige, Helle Tolboe, Marie Hauge Mårtensson, Louise Trap, Maren

Læs mere

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Att.: Minister Morten Østergaard Bredgade 43 1260 København K. 6.

Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Att.: Minister Morten Østergaard Bredgade 43 1260 København K. 6. Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Att.: Minister Morten Østergaard Bredgade 43 1260 København K 6. juni 2013 Pr. e-mail: ui@ui.dk C.c.: Udvalget for Forskning, Innovation

Læs mere

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse

Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Ansvar for opdatering: Studieleder, Vicestudieleder Kilde: Delpolitik for rekruttering og optagelse Årshjul for studienævnet for Tysk/Spansk 2018 Opdateret: 02.10.17 Tid Opgave Kilde / Ansvar Opdatere BA-uddannelsens markedsføringssider så de er tilpasset målgruppen Hvilke aktører skal uddannelsen have

Læs mere

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T.

I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B. Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T. I N S T I T U T F O R K U N S T - OG K U L T U R V I D E N S K A B K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Studienævnet Institut for Kunst- og Kulturvidenskab R E F E R A T Forum SN-IKK Mødedato: 3.

Læs mere

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent:

Studienævnsmøde den 27. juni Studienævnet Engerom. Forum. Møde afholdt: 27. juni Sted: Anne Kjølby. Referent: I N S T I T U T F O R E N G E L S K, G E R M A N S K O G R O M A N S K K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Studienævnsmøde den 27. juni 2012 M Ø D E R E F E R A T 27. JUNI 2012 Forum Studienævnet

Læs mere

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016

Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Referat af møde mellem aftagerpanelet og uddannelserne den 25 april 2016 Sted: Aalborg Universitet, A. C. Meyers Vænge 15. 1 sal, lokale 2.1.024. Tid: Kl. 13 15 Deltagere: Szilvia Gyimóthy, lektor, formand

Læs mere

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR)

Vordingborg Uddannelsesråd (VUR) (VUR) Referat Dato 25. april 2016 Mødetidspun kt Sted Medlemmer Fraværende Bemærkninge r 8:00 Sluttidspunkt 10:00 Kahytten, Jobcenter Vordingborg Allan Bjørn, Ann Descroix (næstformand), Claus Holm Oppermann,

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger.

Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Referat Referat fra mødet i MBA-studienævnet Tirsdag den 11. oktober 2018 kl. 13.00-14.30 Bygning 2630 lokale K102 Deltagere: Studienævnsformand Franziska Günzel-Jensen, studienævnsmedlemmer Philipp Schröder

Læs mere

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16

Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET. Mødedato: Torsdag d. 15. september 2011, kl TAGENSVEJ 16 D E T N A T U R V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T REFERAT 28. SEPTEMBER 2011 Forum Akademisk Råd FAKULTETSSEKRETARIATET Mødedato: Torsdag d. 15. september

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. maj 2011 kl Sted: ØF 2A, Helle Andersen/Signe Bech. Referent:

Aftagerpanelmøde. Forum. Møde afholdt: 25. maj 2011 kl Sted: ØF 2A, Helle Andersen/Signe Bech. Referent: I N S T I T U T F O R P S Y K O L O G I K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T M Ø D E R E F E R A T 27. MAJ 2011 Forum Aftagerpanelmøde INSTITUT FOR PSYKOLOGI Møde afholdt: 25. maj 2011 kl. 16-18 Sted:

Læs mere

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015

Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referat af studienævnsmødet, Sociologi den 4. november 2015 Referatet skal godkendes på det næstkommende studienævnsmøde d. 16. december 2015. Til stede: Trond Beldo Klausen, Jakob Skjøtt-Larsen, Anja

Læs mere

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud)

Fraværende: Malene Kjær (afbud), Erik Elgaard Mikkelsen (afbud) og Thomas Munch (afbud) Møde den: 29. juni 2015, kl. 12.00-14.00 Lokale 345, Dalgas Avenue Møde i studienævnet for Idræt Referat Deltagere VIP: Kristian Raun Thomsen, Henrik Sørensen og Sine Agergaard Deltagere studerende: Nikolaj

Læs mere

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted

Deltagere studerende: Christian Hoe, Ulisa Jeyaratnam, Amalie Hahn Jensen, Anders Thastum Vedsted Møde den: 15. august 2017, kl. 14.00 17.00 Bygning og lokale: 1260-310 Studienævnsmøde Folkesundhedsvidenskab Referat Deltagere VIP: Mette Vinther Skriver, Morten Frydenberg, Viola Burau og Loni Leddere

Læs mere

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson.

Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden Studieleder kommenterede, at punkt 8 bortfalder. Dette vil blive drøftet af forperson og næst-forperson. K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET D E T S A M F U N D S V I D E N S K A B E L I G E F A K U L T E T Studienævnsmedlemmerne på Sociologi: Charlotte Baarts (Forperson, Studieleder), Jakob Demant,

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt.

1. Godkendelse af dagsorden Malou Juelskjær foreslog et punkt 6a om beslutningskompetencer/beslutningsprocesser. Herefter blev dagsordenen godkendt. Møde den: 13. maj 2011 D 120 Studienævnsmøde Institut for Læring REFERAT Til stede: Charlotte Ringsmose, Eva Viala, Malou Juelskjær, Bue Bohr, Maja Berggreen, Morten Høyer Fraværende: Anne Morin, Iben

Læs mere

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt. Mødereferat

Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt. Mødereferat KØBENHAVNS UNIVERSITET DET NATUR- OG BIOVIDENSKABELIGE FAKULTET Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og Idræt Mødereferat 14. NOVEMBER 2016 Forum Aftagerpanelet for Fødevarer, Human Ernæring og

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud.

REFERAT. Til stede fra udvalget: Jens Smærup Sørensen (fm.), Mai Misfeldt, Bo Hr. Hansen. Afbud fra udvalget: Ingen afbud. 14. maj 2019 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Litteratur Møde nr. 9 Mødedato: 8. og 9. maj 2019 Tidspunkt: kl. 9.00 16.00 Sted: 5. sal, møderum 1. REFERAT Til stede fra udvalget: Jens Smærup

Læs mere

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk

Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET M Ø D E R E F E R A T 9. APRIL 2014 Forum Studienævnet for Engelsk, Germansk og Romansk INSTITUT FOR ENGELSK, GERMANSK

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design

REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design REFERAT Uddannelsesudvalgsmøde Design Mødetidspunkt: Onsdag 14. februar 2018 kl. 14:00-16:00 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Mødeleder Norriq, Østre Havnepromenade 26, 1. sal, 9000 Aalborg Lena

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling

Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Af Chefanalytiker Klaus Jørgensen og cheføkonom Martin Kyed Analyse 7. juni 2015 Mangel på ingeniører og naturvidenskabelige kandidater kalder på politisk handling Der ligger en udfordring i at tackle

Læs mere