brancheanalyse stigende produktivitet i revisorbranchen færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer stigende produktivitet i revisorbranchen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "brancheanalyse stigende produktivitet i revisorbranchen færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer stigende produktivitet i revisorbranchen"

Transkript

1 stigende produktivitet i revisorbranchen færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer brancheanalyse 2019 stigende produktivitet i revisorbranchen stor omsætningsstigning færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer

2 Introduktion 2 der er for alvor kommet gang i indtjeningen i revisorbranchen Efter flere år i kølvandet på finanskrisen med stagnerende vækst i omsætning er der for alvor kommet gang i indtjeningen i revisorbranchen. Fra 2010 til 2014 lå branchens omsætning og svingede nogenlunde stabilt omkring 15 mia. kr. Men fra og med 2014 er der sket en markant udvikling, hvor branchen år efter år har sat nye omsætningsrekorder. Den foreløbige kulmination er en omsætning på knap 20 mia. kr. i Det svarer til en omsætningsvækst på næsten 30 pct. på bare 4 år. Det er ganske imponerende og vidner om, at revisorbranchen med sine kvalitetsydelser og brede ydelsespalette for alvor har fået vind i sejlene. Den positive udvikling i branchen finder paradoksalt nok sted i en periode, hvor mange virksomheder fravælger branchens kerneydelse revision til fordel for erklæringsformer med lavere sikkerhed. På få år er antallet af selskaber, der fravælger revision, steget fra nogle få tusinde til nu over Det ses ved, at omsætningen i revisionsdelen og tilknyttede ydelser er faldet de senere år. Kerneydelsen revision er dog fortsat rygraden i branchens omsætning, men det er samtidig tydeligt, at branchens indtjening rykker mod andre erklæringsformer og nye forretningsområder som fx rådgivning og andre services. En vigtig årsag til indtjeningsfremgangen i branchen er en relativt høj og stigende produktivitet, der er et udtryk for branchens værditilvækst per årsværk. Højere produktivitet kan fx opnås igennem øget konkurrence, brug af ny teknologi eller et højere uddannelsesniveau. Siden 2008 er produktiviteten i revisorbranchen steget fra kr. til kr., hvilket svarer til en produktivitetsstigning på 15 pct. Det er meget overbevisende - også i sammenligning med andre EU-lande, hvor det kun er Holland, der har opnået samme høje produktivitet som herhjemme. Her spiller ny teknologi og digitaliseringen af revisorbranchen utvivlsomt en stor rolle og vil komme til at betyde endnu mere i fremtiden. Automatiseringen af de rutineprægede og manuelle processer i revisorernes arbejde kombineret med introduktionen af data analytics og avancerede teknologier har åbnet op for nye og spændende forretningsområder for revisorerne. Det gælder fx analyser af transaktioner og besvigelser samt rådgivning omkring data og cybersikkerhed. Her har vi kun set begyndelsen, og denne udvikling vil tage yderligere til i de kommende år. Både til gavn for revisorernes kunder, for samfundet og for branchen selv.

3 Introduktion 3 Er det så ensbetydende med, at fremgangen fortsætter ind i 2019? Meget tyder på det, og branchen er kommet godt fra start i det nye år på et tidspunkt, hvor tilliden til erhvervslivet og vigtige samfundsinstitutioner som fx skattevæsenet har lidt et knæk. Og måske netop derfor. Tillid er kittet i et retssamfund som det danske. Her spiller revisorerne en central rolle, fordi branchen er med til at sikre, at banker, leverandører, investorer og myndigheder kan stole på de oplysninger, som bliver stillet til rådighed af virksomhederne. Charlotte Jepsen Adm. direktør FSR danske revisorer SAMMENFATNING Branchen har oplevet en flerårig vækst i omsætningen. Alene fra 2017 til 2018 er omsætningen steget med 1,8 mia. kr., hvilket svarer til en stigning på 9,8 pct For fjerde år i træk er antallet af medarbejdere i branchen steget, og i 2018 var der fuldtidsbeskæftigede. Væksten kommer efter en personaletilpasning i kølvandet på finanskrisen, hvor medarbejdertallet faldt Hastig teknologisk og digital udvikling betyder, at kunderne i revisionsbranchen søger mod større revisionshuse, hvor de kan få specialiseret rådgivning inden for finansiering, cybersikkerhed mv., hvilket betyder, at revisorbranchen er gået igennem en konsolideringsbølge de seneste år I perioden er arbejdsproduktiviteten steget med 15 pct. Sammenlignet med andre lande i Europa har den danske revisorbranche en høj produktivitet Revision, regnskab og skatterådgivning er stadig rygraden i branchens indtjening, men rådgivning til kunderne får en større og større betydning for revisionsvirksomhedernes forretningsgrundlag. Både som følge af lempelser i revisionspligten, men lige så meget på grund af en stigende efterspørgel efter nye ydelser og højt specialiseret rådgivning inden for bl.a. data- og cybersikkerhed De godkendte revisionsvirksomheder ligger relativt jævnt fordelt i hele Danmark, dog med en højere koncentration omkring de større byer At være godkendt revisor er fortsat et mandefag - kun 1 ud af 5 godkendte revisorer er kvinder. Kvinderne er i højere grad registrerede revisorer, mens mændene er statsautoriserede revisorer.

4 4 f lerårig vækst i omsætning Omsætningstallene for 2018 viser, at revisorbranchen 1 havde et samlet salg på 19,9 mia. kr. i Dermed bygger branchen videre på den kraftige vækst, der har været siden 2014, med en stigning på 9,8 pct. alene fra 2017 til Udviklingen betyder, at revisorbranchen set under et for fjerde år i træk sætter omsætningsrekord. Revisorbranchen er således ved at indhente noget af det vækstefterslæb, der har været i forhold til dansk erhvervsliv generelt siden Det hænger bl.a. sammen med, at der er kommet gang i mersalget i form af rådgivningsydelser i de senere år. Omsætningsudvikling (mia. kr.), , , ,8 17, ,3 15,2 15,4 15,5 14, Anm.: Omsætningen er opgjort som samlet salg i mia. kr. i løbende priser for branchegruppen Revision og bogføring. Kilde: Danmarks Statistik / FIKS33 1 Revisorbranchen er i opgørelsen afgrænset til Danmarks Statistiks branchegruppering Bogføring, revision; skatterådgivning, hvilket betyder, at ikke alle virksomhederne, fx bogføringsvirksomheder, kan udføre erklæringsopgaver inden for revisorloven. 2 Termen samlet salg bruges af Danmarks Statistik i statistikker, der er baseret på momsstatistikken.

5 5 Væksten i omsætningen viser, at der har været et efterslæb siden finanskrisen i revisorbranchen, men at branchen de seneste år har haft en markant vækstfremgang. Det betyder, at væksten i revisorbranchen er højere end væksten i advokatbranchen for andet år i træk. Den er dog ikke på samme niveau som arkitekter og rådgivende ingeniører samt virksomhedskonsulenter, der har haft en procentvis vækst på hhv. 40 pct. og 68 pct. i perioden 2010 til 2018, mod revisorbranchens 33 pct. Vækst i omsætningen i udvalgte brancher (indeks 2010=100), Virklsomhedskonsulenter Arkitekter/rådgivende ingeniører Revision og bogføring Advokatvirksomhed Erhvervslivet i alt Anm.: Omsætningen er opgjort som samlet salg i mia. kr. i løbende priser. Kilde: Danmarks Statistik / FIKS33 fortsat stigning i medarbejderstaben I årene efter krisen skete der en personaletilpasning. Færre og færre medarbejdere varetog opgaverne med revision på landets kontorer. I perioden 2009 til 2014 faldt antallet af ansatte i branchen fra knap til Siden 2014 har der igen været solid vækst i antallet af medarbejdere, som er vokset for fjerde år i træk. I 2018 var der fuldtidsbeskæftigede i revisorbranchen. Udvikling i antal fuldtidsansatte, Anm.: Beskæftigelsen er beregnet som et simpelt gennemsnit af antal fuldtidsansatte i hvert kvartal i et givent år. I beregningen for 2018 indgår kun de første tre kvartaler. Kilde: Tal leveret af Dansk Erhverv på baggrund af Danmarks Statistik Beskæftigelse for lønmodtagere (BFL), der er baseret på virksomhedens indberetning til e-indkomst.

6 6 konsolidering i branchen Den hastige teknologiske og digitale udvikling har stor betydning for revisorbranchen. Kerneydelsen revision er mindre efterspurgt, bl.a. fordi revisionspligten er blevet lempet de seneste år, men også fordi kunderne har fået andre digitale alternativer. Til gengæld efterspørger kunderne i højere grad totalløsninger og specialiseret rådgivning inden for finansiering, cybersikkerhed, persondata, ESG (environmental social governance), internationalisering, intelligent økonomistyring, strategi og meget mere 3. Den ændring i efterspørgselsmønsteret er en medvirkende årsag til den konsolidering, vi har været vidne til de seneste år. Stigende kompleksitet i lovgivningen, flere og nye kundekrav til revisorerne og mange generationsskifter har også drevet konsolideringsbølgen. Konsolideringen kan ses på antallet af medlemsvirksomheder i FSR danske revisorer, der siden 2013 er faldet med 21 pct. Det er forventningen, at bl.a. den teknologiske udvikling og forestående generationsskifter vil føre til yderligere konsolidering i de kommende år. Antal medlemsvirksomheder, Kilde: FSR danske revisorers medlemsstatistik 3 Digital Transformation FSR - danske revisorer (2018)

7 7 f lot vækst i revisorbranchens produktivitet i forhold til andre lande En høj produktivitet er afgørende for væksten i branchen. En høj produktivitet kan bl.a. opnås ved konkurrence, brug af ny teknologi og et højt uddannelsesniveau. Arbejdsproduktiviteten måles ved værditilvæksten per årsværk. Værditilvæksten er forskellen mellem markedsværdien på produktionen og forbruget til produktion af råvare. Dvs. at arbejdsproduktiviteten er værdiforøgelsen per årsværk i virksomheden. Siden 2008 er arbejdsproduktiviteten i branchen steget fra kr. til kr., hvilket er en produktivitetsstigning på 15 pct. fra 2008 til Den positive vækst i arbejdsproduktiviteten er afspejlet i den positive udvikling i omsætningen i de seneste år. Arbejdsproduktivitet (1.000 kr.), Anm.: Arbejdsproduktivitet er beregnet som værditilvækst per antal årsværk (i kr.) for branchegruppen Revision og Bogføring. Kilde: Danmarks Statistik (REGN1) Væksten i arbejdsproduktiviteten kan skyldes flere forhold. Et forhold, der kan have bidraget til øget arbejdsproduktivitet er fx branchens stigende uddannelsesniveau. Revisorbranchen har en stærk uddannelsestradition, der betyder at alle revisorer løbende bliver efteruddannet, hvilket alt andet lige medfører et generelt løft i uddannelsesniveauet i branchen. Et andet forhold, der kan have haft betydning for den stigende arbejdsproduktivitet er den automatisering af rutineopgaver, der finder sted i branchen i disse år. Andre forhold der kan have betydning, er forbedringer i kapitalapparatet (maskiner, bygninger, redskaber, som indgår i produktionen). I forhold til andre sammenlignelige lande i EU har de danske virksomheder i revisorbranchen sammen med de hollandske haft den højeste vækst i perioden 2008 til Til gengæld er der forskellige årsager til væksten i arbejdsproduktiviteten i de to lande. Danmark har haft en positiv udvikling i værditilvæksten i størstedelen af årene i perioden, som overstiger den moderate vækst i beskæftigelsen, hvilket vil sige, at medarbejderne producerer mere. Omvendt har Holland haft negativ vækst i både beskæftigelse og værditilvækst i størstedelen af perioden, men med størst fald i beskæftigelsen. 4 Danmarks Statistik opgør revisorbranchen under branchegruppe Revision og Bogføring, som ud over revisionsfirmaer også består af virksomheder, der yder virksomhedsøkonomisk rådgivning og bogføring. Denne branchegruppe er den bedste indikator for tilstanden og udviklingen i revisorbranchen.

8 8 Danmark har ligeledes haft en relativt større stigning i værditilvæksten i forhold til beskæftigelsen sammenlignet med de øvrige lande. Vækst i arbejdsproduktivitet i udvalgte lande (indeks 2008=100), Danmark Holland Finland Sverige UK 100 Tyskland Norge Anm.: Arbejdsproduktivitet er beregnet som værditilvækst per antal årsværk (i kr.) for branchegruppen Revision og bogføring. Kilde: Eurostat (sbs_na_1a_se_r2) Selvom branchen har oplevet en flot vækst i arbejdsproduktiviteten siden 2008 og også har en fin produktivitetsvækst i forhold til andre sammenlignelige lande, er det stadig vigtigt fortsat at øge produktiviteten i branchen. Og her spiller digitalisering allerede en stor rolle, men vil forventeligt få en endnu mere afgørende rolle i fremtiden, da digitaliserede virksomheder typisk har en højere produktivitet. Gennem fx automatisering af manuelle processer, integration af systemer på tværs og data analytics kan revisionsvirksomhederne effektivisere manuelle og ressourcetunge processer og øge kvaliteten af deres arbejde. I stedet kan revisorerne så fokusere på mere værdiskabende produkter til kunderne, der kræver specialiseret viden og kompetencer. I takt med at erhvervslivet gennemgår en digital omstilling, vil efterspørgslen efter rådgivning inden for automatisering, jobfunktioner, tilpasning til lovgivning, sikkerhedsforanstaltninger i forhold til it-systemer og persondata stige. Det åbner op for nye forretningsområder for revisorerne. Med deres specialiserede viden og forretningsviden kan revisorer rådgive og hjælpe med den digitale omstilling. Det kræver dog samtidig, at revisorerne vedbliver med at efteruddanne sig, så de har den specialiserede viden og kompetencer til at kunne rådgive. Branchegrupperingen Vidensservice, hvori revisionsvirksomheder er placeret, har et relativt højt digitaliseringsniveau 5. Der har bl.a. været en relativt stor stigning i virksomheder, der anvender cloud computing services, og som har oplevet en effektivisering af arbejdsgange internt i virksomheden som følge heraf. Til gengæld er anvendelsen af nye og mere avancerede teknologier som fx anvendelse af maskinlæring, kunstig intelligens, big data analyse og internetforbundne sensorer ikke nær så udbredt 6. Det dækker imidlertid over store forskelle internt i branchen. De store revisionshuse er således digitale frontløbere og på mange felter foran deres kunder. Selvom store dele af revisorbranchen har taget imod den digitale omstilling, er det nødvendigt fortsat at udvikle nye ydelser og anvende de digitale muligheder til at optimere sagsgange og kompetencer. På den måde kan den høje produktivitetsudvikling i branchen bibeholdes. 5 Danmarks Statistik It-anvendelse i virksomhederne (2018) 6 Redegørelsen om Danmarks Digitale Vækst (2019)

9 9 rådgivning fylder stadigt mere hos revisorerne De seneste år er branchens indtjening rykket mod nye forretningsområder som fx andre regnskabstjenester og serviceydelser, regnskabsanalyse mv. Men revision, regnskab og skatterådgivning er stadig rygraden og den største indtægtskilde for branchen. Fra 2012 til 2016 steg omsætningen som helhed i revisorbranchen betydeligt, som vist tidligere i analysen. I samme periode er omsætningsandelen fra Revisionsvirksomhed faldet med knap 10 procentpoint, mens der ligeledes var et fald i omsætningsandelen fra Udarbejdelse af regnskaber. Til gengæld er andelen fra Andre regnskabstjenester og Andre serviceydelser hver steget med knap 6 procentpoint. Branchens omsætning fordelt på serviceydelser (pct.), Serviceydelse (pct.) Revisionsvirksomhed 41,0 34,4 31,4 Udarbejdelse af regnskaber 19,0 19,8 15,9 Andre regnskabstjenester 6,6 6,5 12,4 Skatterådgivning, inklusiv selvangivelse og selskabsskat 11,3 12,4 12,1 Bogføring 12,0 11,2 11,9 Andre serviceydelser i.a.n. 5,7 11,1 11,5 Regnskabsanalyse 2,4 2,8 2,6 Lønregnskaber 1,5 1,2 1,8 Tjenester ifm. konkurs og bestyrelse af konkursboer 0,5 0,4 0,5 Anm.: Serviceydelser for branchegruppen Revision og bogføring. Kilde: Danmarks Statistik (SERV1406)

10 10 At omsætningsandelen fra revisionsvirksomhed og udarbejdelse af regnskaber er faldet så markant på få år skyldes bl.a., at flere og flere selskaber fravælger revision af regnskabet som følge af lempelser i revisionspligten. Men det skyldes også som nævnt tidligere, at kunderne efterspørger mere rådgivning, nye erklæringer, data analytics mv. I 2017 afleverede selskaber i Danmark et regnskab. 37 pct. af regnskaberne blev revideret. 11 pct. af selskaberne fik udvidet gennemgang af regnskabet 7. En mindre andel på to pct. af selskaberne valgte en reviewerklæring, mens 31 pct. af selskaberne fik assistance til opstilling af regnskabet. Endelig fravalgte 19 pct. af selskaberne helt at få en revisorerklæring på årsregnskabet. I 2012 blev hele 86 pct. af regnskaberne revideret mod 37 pct. i 2017, det vil altså sige et fald på 49 procentpoint, mens andelen, der helt har fravalgt revision, er steget med 10 procentpoint i perioden 2012 til Forskydningen over mod andre serviceydelser er derfor både et resultat af den lempede revisionspligt, men også et udtryk for, at kunderne i stigende grad efterspørger nye ydelser, rådgivning, nye erklæringer, data analytics mv. Fordelingen af erklæringer i regnskaber i 2012 og 2017 (pct.) Udvidet gennemgang: 2% Assistance: 3% Ingen bistand: 9% Revision: 37% Review: 11% Udvidet gennemgang: 2% Assistance: 13% Revision: 86% Ingen bistand: 19% Anm.: Opgørelsen er afgrænset til at indeholde selskaber med regnskabsperiode afsluttet i perioden og Koncernregnskaber er ikke indeholdt i opgørelsen. Kilde: Experian og FSR-beregninger 7 Udvidet gennemgang blev introduceret i 2013 som en ny ydelse, der kan vælges af alle selskaber i regnskabsklasse B.

11 11 revisionsvirksomheder er repræsenteret i hele landet Revisionsvirksomheder skal godkendes af Erhvervsstyrelsen og stå opført i deres offentlige register for at måtte udføre erklæringsopgaver efter revisorloven. Godkendte revisionsvirksomheder er en samlet betegnelse over fire typer af godkendte revisionsvirksomheder: statsautoriserede, registrerede, godkendte og 17-revisionsvirksomheder 8. Over halvdelen (55,7 pct.) er registrerede revisionsvirksomheder, godt en tredjedel (36,6 pct.) er statsautoriserede revisionsvirksomheder, 6,5 pct. er godkendte revisionsvirksomheder, og de sidste 1,2 pct. er 17-revisionsvirksomheder. Revisionsvirksomhederne er relativt jævnt fordelt i landet, dog med en højere koncentration omkring de større byer. Knap en fjerdedel af revisionsvirksomhederne ligger i og omkring København, mens 14,2 pct. er placeret i Østjylland, 12,6 pct. i Nordsjælland. Langt størstedelen (64,4 pct.) er anpartsselskaber, 16,8 pct. er enkeltmandsvirksomheder, og 10,4 pct. er aktieselskaber. De resterende revisionsvirksomheder er interessentskaber, foreninger, iværksætterselskaber, selskaber med begrænset ansvar mv. 63 pct. er registreret inden for branchen Bogføring og revision, 23 pct. er inden for brancherne Finansielle og ikke-finansielle holdingselskaber, og de øvrige revisionsvirksomheder er registreret under en række forskellige brancher. Over halvdelen af holdingselskaberne ejer andre revisionsvirksomheder. Placering af godkendte revisionsvirksomhed er (pct.), 2019 Anm.: Opgørelsen indeholder godkendte revisionsvirksomheder d. 12. marts Figuren indeholder ikke revisionsvirksomheder på Grønland, Færøerne og øvrige udland. Kilde: CVR og FSR-beregninger 8 For statsautoriserede revisionsvirksomheder gælder det, at majoriteten af stemmerettighederne skal være ejet af en statsautoriseret revisor eller statsautoriseret revisionsvirksomhed. For registrerede revisionsvirksomheder gælder det, at majoriteten af stemmerettighederne skal være ejet af en registreret revisor eller registreret revisionsvirksomhed. Godkendte revisionsvirksomheder er godkendt efter 8. direktiv i et andet EU-medlemsland, hvis revisionsvirksomheden eller revisor er godkendt i et andet EU-land eller EØS-land efter regler, der gennemfører Europa-Parlamentets og Rådets direktiv om lovpligtig revision af årsregnskaber og konsoliderede regnskaber. Og 17-revisionsvirksomheder er landøkonomiske foreningers rådgivningskontorer, der er tilknyttet eller drives under Landbrug & Fødevarer. Revisorerne i disse virksomheder må alene udføre opgaverne for fysiske og juridiske personer, der driver landbrugsvirksomhed, og hos hvem rådgivningskontoret i et regnskabsår ikke har en større andel af sin omsætning end 5 pct. (se bekendtgørelse om register over godkendte revisorer og revisionsvirksomheder).

12 12 de f leste godkendte revisorer er mænd I 2019 er der godkendte revisorer. Godkendte revisorer er en samlet betegnelse over tre typer af godkendte revisorer: statsautoriserede, registrerede og certificerede pct. er statsautoriserede revisorer, 41 pct. er registrerede revisorer, og 2 pct. er certificerede revisorer. Langt størstedelen af de godkendte revisorer er mænd, således er kun 1 ud af 5 revisorer kvinder. Kønsfordelingen har ikke ændret sig i branchen siden Mandlige revisorer er i langt højere grad statsautoriserede, mens kvinderne er registrerede revisorer. Omkring 1/3 af kvindelige revisorer er statsautoriserede, mens det er 2/3 af mændene (og den omvendte fordeling gør sig gældende i forhold til registrerede revisorer). Typer af godkendte revisorer fordelt på køn (pct.), 2019 Kvinder Mænd Certificerede: 1,1% Certificerede: 1,6% Statsautoriserede: 37,5% Registrerede: 36,5% Registrerede: 61,4% Statsautoriserede: 61,9% Anm.: Opgørelsen indeholder godkendte revisorer d. 12. marts Kilde: CVR og FSR-beregninger. 9 Certificerede revisorer er statsautoriserede revisorer, der er valgt som underskrivende revisor for finansielle virksomheder (pengeinstitutter, realkreditinstitutter og forsikringsselskaber). Finanstilsynet certificerer disse revisorer.

brancheanalyse stigende produktivitet i revisorbranchen stor omsætningsstigning færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer

brancheanalyse stigende produktivitet i revisorbranchen stor omsætningsstigning færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer brancheanalyse 2018 stigende produktivitet i revisorbranchen stor omsætningsstigning færre vælger revision f lere vælger andre erklæringer www.fsr.dk omsætningsrekord for tredje år i træk mens den digitale

Læs mere

REVISOR- BRANCHEN 2016

REVISOR- BRANCHEN 2016 REVISOR- BRANCHEN 2016 Nøgletal www.fsr.dk Revisorbranchen: Vækst giver største omsætning nogensinde Med en omsætning på knap 17. mia. kroner i 2016 har revisorbranchen opnået den højeste omsætning målt

Læs mere

ANALYSE. Revisorbranchen i tal. www.fsr.dk

ANALYSE. Revisorbranchen i tal. www.fsr.dk Revisorbranchen i tal ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. OM FSR ANALYSE

Læs mere

REVISOR- BRANCHEN 2015

REVISOR- BRANCHEN 2015 REVISOR- BRANCHEN 2015 Nøgletal www.fsr.dk Klar omsætningsfremgang for revisorerne Med 16,8 mia. kr. i omsætning fik revisorbranchen et rekordår i 2015. Omsætningen blev løftet med godt 1,2 mia. kr. svarende

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 3 217 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

Fakta om Advokatbranchen

Fakta om Advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.600 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Konkurrentsammenligning nr. 2

Konkurrentsammenligning nr. 2 nr. 2 Velkommen til Danske Advokaters Konkurrentsammenligning Konkurrentsammenligningen holder advokatbranchen op mod revisionsbranchen. Der fokuseres på de to branchers omsætning og indtjening, ydelser

Læs mere

Fakta om advokatbranchen

Fakta om advokatbranchen Virksomhederne Den danske advokatbranche består af ca. 1.700 virksomheder, hvilket spænder fra enkeltmandsvirksomheder med én advokat til store virksomheder med mere end 400 ansatte. I de senere år har

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 3 2013 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Konkurrentsammenligning nr, 1

Konkurrentsammenligning nr, 1 1 Konkurrentsammenligning nr, 1 Velkommen til Danske Advokaters - Konkurrentsammenligning I denne analyse benchmarkes advokatbranchen mod revisionsbranchen. Dette gøres ved at sammenholde nøgletal for

Læs mere

REVISOR- BRANCHEN 2014

REVISOR- BRANCHEN 2014 REVISOR- BRANCHEN 2014 Nøgletal www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer 1 i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk. Revisorbranchen

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 2 2017 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik ken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken de seneste relevante

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 JULI 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.1 2011

Kvartalsstatistik nr.1 2011 nr.1 2011 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning inklusiv en fremskrivning for resten af året. Ud over omsætningstallene

Læs mere

Anmærkninger om selskabernes ulovlige lån

Anmærkninger om selskabernes ulovlige lån FSR ANALYSE / FEBRUAR 2018 Anmærkninger om selskabernes ulovlige lån Analyse af selskabernes 2016-årsregnskaber Undersøgelse af ulovlige lån i regnskaberne Godt 252.000 selskaber har indleveret et regnskab

Læs mere

Hvis vækst i de private serviceerhverv havde været som USA

Hvis vækst i de private serviceerhverv havde været som USA pct. 8. april 2013 Faktaark til Produktivitetskommissionens rapport Danmarks Produktivitet Hvor er problemerne? Servicesektoren halter bagefter Produktivitetsudviklingen har gennem de seneste mange år

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 1 2015 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 2 215 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

FØRSTE HALVDEL AF 2012 VISER TEGN PÅ VÆKST I VIDENRÅDGIVERBRANCHEN

FØRSTE HALVDEL AF 2012 VISER TEGN PÅ VÆKST I VIDENRÅDGIVERBRANCHEN FØRSTE HALVDEL AF 2012 VISER TEGN PÅ VÆKST I VIDENRÅDGIVERBRANCHEN Første halvår af 2012 viser en beskeden fremgang i videnrådgiverbranchen. Nye tal viser, at den totale omsætning steg med 2,6 pct. frem

Læs mere

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL

SURVEY. Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet APRIL Temperaturmåling i dansk erhvervsliv investeringer, arbejdskraft og produktivitet SURVEY APRIL 2016 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 4. kvartal 2014 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Januar 2015 www.fsr.dk Side 1 af 8 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Dansk Erhvervs Perspektiv

Dansk Erhvervs Perspektiv DANSK ERHVERVS PERSPEKTIV Dansk Erhvervs Perspektiv Analyse, økonomi, baggrund Hver 10. job i Danmark er tilknyttet rådgiverbranchen Resumé Der er stor fremgang i rådgiverbranchen. 2017 var det sjette

Læs mere

ANALYSE. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2014 I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli Side 1 af 9.

ANALYSE. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2014 I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli Side 1 af 9. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2014 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S 2014 www.fsr.dk Side 1 af 9 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

ANALYSENOTAT Voksende efterspørgsel efter rådgivning

ANALYSENOTAT Voksende efterspørgsel efter rådgivning ANALYSENOTAT Voksende efterspørgsel efter rådgivning CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE Rådgivningsbrancherne oplever større vækst end det samlede erhvervsliv Det går godt i rådgivningserhvervene. Kunderne efterspørger

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 4 2016 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder kvartalsstatistikken

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 1 2017 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder

Læs mere

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Omsætningen

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 1. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S April 2015 Side 1 af 9 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser

Læs mere

FAKTAARK. Faktaark om udvalgte styrker og udfordringer fra Redegørelse om Danmarks digitale vækst 2019

FAKTAARK. Faktaark om udvalgte styrker og udfordringer fra Redegørelse om Danmarks digitale vækst 2019 FAKTAARK 17. februar 19 Faktaark om udvalgte styrker og udfordringer fra Redegørelse om Danmarks digitale vækst 19 Digital førsteplads i Europa Overordnet set har Danmark fortsat en digital førsteplads

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr Kvartalsstatistik nr. 1 2018 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene indeholder

Læs mere

SURVEY. Årsregnskaberne Finanskrisens indflydelse på udarbejdelsen af årsregnskaberne. Side 1 af 8.

SURVEY. Årsregnskaberne Finanskrisens indflydelse på udarbejdelsen af årsregnskaberne. Side 1 af 8. Årsregnskaberne 2013 - Finanskrisens indflydelse på udarbejdelsen af årsregnskaberne SURVEY www.fsr.dk Side 1 af 8 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

ANALYSE

ANALYSE Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2014 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Oktober 2014 www.fsr.dk Side 1 af 8 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for

Læs mere

Kvartalsstatistik nr. 1 2014

Kvartalsstatistik nr. 1 2014 nr. 1 2014 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

ANALYSE. Mistede oplysninger når selskaber ikke revideres.

ANALYSE. Mistede oplysninger når selskaber ikke revideres. Mistede oplysninger når selskaber ikke revideres ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.1 2012

Kvartalsstatistik nr.1 2012 nr.1 212 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Danske virksomheder er i EU's digitale top

Danske virksomheder er i EU's digitale top 19. februar 2019 2019:2 Danske virksomheder er i EU's digitale top Af Gitte Frej Knudsen og Peter Søndergaard Rasmussen Virksomhedernes brug af teknologi er en væsentlig faktor for deres konkurrenceevne.

Læs mere

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S JUNI Side 1 af 9.

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S JUNI Side 1 af 9. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S JUNI 2014 www.fsr.dk Side 1 af 9 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer

Læs mere

GRØNNE VIRKSOMHEDER - EKSPORT, DIGITALISERING OG VÆKST

GRØNNE VIRKSOMHEDER - EKSPORT, DIGITALISERING OG VÆKST GRØNNE VIRKSOMHEDER - EKSPORT, DIGITALISERING OG VÆKST ERHVERVS- OG VÆKSTPOLITISK ANALYSE FEBRUAR 219 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Sammenfatning... 3 2. De grønne virksomheder... 4 3. Den grønne eksport... 8

Læs mere

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S

I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Februar 2016 www.fsr.dk Side 1 af 9 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer

Læs mere

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Oktober 2015.

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Oktober 2015. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 3. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Oktober 2015 Side 1 af 11 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser

Læs mere

Advokatvirksomhederne i tal

Advokatvirksomhederne i tal Retsudvalget L 168 - Bilag 9 Offentligt Advokatvirksomhederne i tal Brancheanalyse maj 2005 ADVOKAT SAMFUNDET BRANCHEANALYSE 2005 Indholdsfortegnelse Advokatbranchens struktur...2 Advokatbranchens sammensætning...3

Læs mere

Mistede oplysninger i forbindelse

Mistede oplysninger i forbindelse Mistede oplysninger i forbindelse med fravalg af revision -Analyse af 2014-regnskaberne www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager

Læs mere

Beskæftigelsesfremgang i rådgiverbranchen

Beskæftigelsesfremgang i rådgiverbranchen Pernille Langgaard-Lauridsen pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen soln@di.dk, 3377 3173 JULI 2018 Beskæftigelsesfremgang i rådgiverbranchen Beskæftigelsen i rådgiverbranchen voksede til godt

Læs mere

ANALYSE. Honorarer til børsnoterede selskabers revisorer.

ANALYSE. Honorarer til børsnoterede selskabers revisorer. Honorarer til børsnoterede s revisorer ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt og politisk.

Læs mere

IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET

IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET Senest opdateret oktober 216 IVÆRKSÆTTER- INDBLIKKET Iværksætterindblikket er en samling af aktuel viden om dansk iværksætteri set i dansk og international sammenhæng og med fokus på både de etablerede

Læs mere

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling

RÅDGIVER- BRANCHEN. - En branche i vækst og udvikling RÅDGIVER- 2019 BRANCHEN - En branche i vækst og udvikling INDHOLDSFORTEGNELSE OM DI RÅDGIVERNE... 1 RÅDGIVERBRANCHEN ER MIDTPUNKT I EN RIVENDE UDVIKLING... 2 RÅDGIVERBRANCHEN I DANMARK ER GANSKE MARKANT...

Læs mere

Danske selskabers evne til at skabe overskud

Danske selskabers evne til at skabe overskud FSR ANALYSE / JANUAR 2019 Danske selskabers evne til at skabe overskud 2010-2017 Undersøgelse af selskabernes årsregnskaber På baggrund af data for regnskaberne leveret af Experian har FSR danske revisorer

Læs mere

Highlights for foder- og fødevareingredienssektoren:

Highlights for foder- og fødevareingredienssektoren: Økonomisk analyse 1. juni 2018 Axelborg, Axeltorv 3 19 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Den danske foder- og fødevareingredienssektor Den danske foder- og fødevareingredienssektor

Læs mere

DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked

DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked Digitaliseringspanelet 6. møde Dagsordenens pkt. 4 Bilag 1 DI-branchernes forventninger til fremtidens arbejdsmarked 1. Sammenfatning Fremtidens arbejdsmarked handler om de forandringer, der sker på arbejdspladserne

Læs mere

Revision giver bonus på bundlinjen

Revision giver bonus på bundlinjen Revision giver bonus på bundlinjen Dansk Erhverv har i samarbejde med FSR danske revisorer gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt sine medlemsvirksomheder om deres syn på værdien af revision. Resultaterne

Læs mere

ANALYSE. Honorarer til børsnoterede selskabers revisorer.

ANALYSE. Honorarer til børsnoterede selskabers revisorer. Honorarer til børsnoterede selskabers revisorer ANALYSE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser fagligt

Læs mere

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Januar Side 1 af 10.

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Januar Side 1 af 10. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Januar 2014 www.fsr.dk Side 1 af 10 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer

Læs mere

Danmark mangler investeringer

Danmark mangler investeringer Organisation for erhvervslivet April 21 Danmark mangler investeringer Af Økonomisk konsulent, Tina Honoré Kongsø, tkg@di.dk Fremtidens danske velstand afhænger af, at produktiviteten i samfundet øges,

Læs mere

Boks 1 Digital vækst i Danmark. Muligheder. Udfordringer

Boks 1 Digital vækst i Danmark. Muligheder. Udfordringer MAJ 2017 Digitalisering og ny teknologi giver virksomhederne nye muligheder for at effektivisere produktion og arbejdsprocesser og skaber samtidig grobund for nye forretningsmodeller, innovation og nye

Læs mere

Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport

Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport 3. juli 2018 2018:13 Omkring 40 pct. af stigningen i beskæftigelsen fra 2013 til 2016 skyldtes øget eksport Af Peter Rørmose Jensen, Michael Drescher og Emil Habes Beskæftigelsen er steget markant siden

Læs mere

Salget af videnrådgivning taber pusten

Salget af videnrådgivning taber pusten Salget af videnrådgivning taber pusten Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at den indenlandske omsætning i videnrådgiverbranchen er faldet i starten af 2012. Forventningerne til 3. kvartal 2012 er dog

Læs mere

Private køber mere rådgivning end det offentlige

Private køber mere rådgivning end det offentlige Pernille Langgaard-Lauridsen, seniorchefkonsulent pel@di.dk, 3377 4611 Sofie Laurentzius Nielsen, studentermedhjælper soln@di.dk, 3377 3173 MAJ 2018 Private køber mere rådgivning end det offentlige I 2014

Læs mere

København, september 2015. Notat: Selskaber med begrænset hæftelse. Notatet indeholder blandt andet følgende konklusioner:

København, september 2015. Notat: Selskaber med begrænset hæftelse. Notatet indeholder blandt andet følgende konklusioner: København, september 2015 Notat: Selskaber med begrænset hæftelse Notatet indeholder blandt andet følgende konklusioner: Antallet af anpartsselskaber er steget fra ca. 77.700 selskaber i 2001 til ca. 199.500

Læs mere

Dansk-Tysk Handelskammers

Dansk-Tysk Handelskammers Dansk-Tysk Handelskammers Konjunkturrundspørge 2018 2 Juni 2018 Om rundspørge til konjunkturer og rammebetingelser 2018 Dansk-Tysk Handelskammer har i tidsrummet fra den 14. maj til den 3. juni 2018 gennemført

Læs mere

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen

SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen Kasper Hahn-Pedersen, økonomisk konsulent KHPE@di.dk, 3377 3432 JANUAR 2018 SMV erne er tilbage på sporet 10 år efter finanskrisen SMV erne har i den grad lagt krisen bag sig. Beskæftigelsen i de små og

Læs mere

Selskabers risiko og kreditværdighed

Selskabers risiko og kreditværdighed Selskabers risiko og kreditværdighed - Analyse af A/S ers og ApS ers reviderede og ikke-reviderede årsregnskaber November 2015 www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte

Læs mere

Det danske hotelmarked

Det danske hotelmarked Det danske hotelmarked Normtal 2016/2017 COPYRIGHT HORESTA 11 Det danske hotelmarked Antallet af gæster, som besøger de danske hoteller, kroer og konferencecentre, fortsætter med at stige. Der kommer flere

Læs mere

Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche

Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche ANALYSE Fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche Resumé: Der er fortsat høj vækst i den danske fitnessbranche. I februar 2019 var der 854 privatdrevne kommercielle fitnesscentre i Danmark. Det er

Læs mere

Fødevareingrediensbranchens betydning for Danmark. Analyse udarbejdet af DAMVAD Analytics for DI Fødevarer, april 2018

Fødevareingrediensbranchens betydning for Danmark. Analyse udarbejdet af DAMVAD Analytics for DI Fødevarer, april 2018 Fødevareingrediensbranchens betydning for Danmark Analyse udarbejdet af DAMVAD Analytics for DI Fødevarer, april 2018 Ingrediensbranchens betydning for Danmark 8.300 fuldtidsjobs Ingrediensbranchen står

Læs mere

Kvartalsstatistik nr.3 2012

Kvartalsstatistik nr.3 2012 nr.3 2012 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN. 3. kvartal Side 1 af 8.

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber I SAMARBEJDE MED EXPERIAN. 3. kvartal Side 1 af 8. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske selskaber ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN 3. kvartal 2013 www.fsr.dk Side 1 af 8 FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer

Læs mere

Underskud i detail- og engrosvirksomheder

Underskud i detail- og engrosvirksomheder FSR ANALYSE / JANUAR 19 Underskud i detail- og engrosvirksomheder Detail- og engrosvirksomheder har historisk set haft stor betydning for den danske økonomi, hvor virksomhederne har bidraget med vækst

Læs mere

Kvartalsstatistik nr

Kvartalsstatistik nr nr. 1 2013 Velkommen til Danske Advokaters kvartalsstatistik Kvartalsstatistikken indeholder de seneste tal for advokatvirksomhedernes omsætning. Ud over omsætningstallene vil kvartalsstatistikken indeholde

Læs mere

Mere salg i slankere videnerhverv

Mere salg i slankere videnerhverv Mere salg i slankere videnerhverv INDLEDNING De videntunge erhverv udgør en væsentlig del af økonomien og beskæftigelsen. Både i sin egen voksende størrelse, men især som en afgørende katalysator for innovation

Læs mere

Revisorbranchens Ekspertpanel. Hvad siger årsregnskaberne fra 2009 om virksomhedernes økonomi?

Revisorbranchens Ekspertpanel. Hvad siger årsregnskaberne fra 2009 om virksomhedernes økonomi? Revisorbranchens Ekspertpanel Hvad siger årsregnskaberne fra 29 om virksomhedernes økonomi? April 21 Hvad siger årsregnskaberne fra 29 om virksomhedernes økonomi? FSR har nu gennemført sin første survey-undersøgelse.

Læs mere

Danmark går glip af udenlandske investeringer

Danmark går glip af udenlandske investeringer Den 15. oktober 213 MASE Danmark går glip af udenlandske investeringer Nye beregninger fra DI viser, at Danmark siden 27 kunne have tiltrukket udenlandske investeringer for 5-114 mia. kr. mere end det

Læs mere

Vækst og produktivitet på tværs af Danmark

Vækst og produktivitet på tværs af Danmark Vækst og produktivitet på tværs af Danmark Af Jonas Dan Petersen, JDPE@kl.dk Formålet med dette analysenotat er belyse den økonomiske vækst og produktivitet på tværs af landet i perioden 1995-2015 med

Læs mere

Revisor certificeringsordningen

Revisor certificeringsordningen Revisor certificeringsordningen Hvor mange revisorer skal vi sætte vores lid til fremover? Ledende økonom Nikolaj Warming Larsen 03/04/14 1 Hovedkonklusioner Formålet med den nye revisor-certificeringsordning

Læs mere

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens tale på FSR s årsmøde danske revisorer Revisordøgnet 2013, den 26. september 2013 Troværdighedsbranchen: Krav og forventninger til revisor i dag og i morgen

Læs mere

Med lovforslaget L 126 om revisors uddannelse ønsker regeringen at skærpe kravene til revisors uddannelse og efteruddannelse.

Med lovforslaget L 126 om revisors uddannelse ønsker regeringen at skærpe kravene til revisors uddannelse og efteruddannelse. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 126 Bilag 9 Offentligt INSPIR ATIONSPUNKTER [DET TALTE ORD GÆLDER] Talepunkter til lukket samråd i Erhvervs-, Vækst og Eksportudvalget den 13. marts 2013

Læs mere

Udviklingen i de kommunale investeringer

Udviklingen i de kommunale investeringer Udviklingen i de kommunale investeringer 1. Tilbagegang i kommunernes investeringer Kommunernes skattefinansierede anlægsudgifter var på 19,5 mia. kr. (2018- PL) i 2016, jf. kommunernes regnskaber og figur

Læs mere

Økonomisk analyse. Tema: Danmark ud af vækstkrisen Det danske arbejdsmarked og det tabte forspring. Highlights:

Økonomisk analyse. Tema: Danmark ud af vækstkrisen Det danske arbejdsmarked og det tabte forspring. Highlights: Økonomisk analyse 8. maj 2017 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Tema: Danmark ud af vækstkrisen Det danske arbejdsmarked og det tabte forspring

Læs mere

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2015. Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling

DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2015. Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling DI ANALYSE BRANCHE ANALYSE 2015 Rådgiverbranchen en branche i vækst og udvikling Udgivet af DI Redaktion: Pernille Langgaard-Lauridsen Tryk: Kailow Graphic ISBN 978-87-7144-055-3 200.08.15 SIDE 1 DI VIDENRÅDGIVERNES

Læs mere

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb

ca. 12½ pct. danskernes e-handel med varer som andel af det samlede varekøb E-handlens nøgletal FAKTA Dansk e-handel 2018 142 mia. kr. danskernes samlede e-handel af varer og services 47 mia. kr. svarende til en tredjedel af danskernes e-handel af varer og services, bliver foretaget

Læs mere

VækstRegnskab KØGE NØGLETAL PER 2. KVARTAL VækstAnalyse. Udarbejdet januar

VækstRegnskab KØGE NØGLETAL PER 2. KVARTAL VækstAnalyse. Udarbejdet januar VækstRegnskab NØGLETAL PER 2. KVARTAL 2015 Udarbejdet januar 2016 13.991 14.085 13.579 13.695 13.012 11.143 11.088 11.100 11.138 11.123 11.123 10.780 10.550 10.507 10.157 9.608 21.722 22.147 21.700 20.225

Læs mere

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder

Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Juni 211 Knap hver fjerde virksomhed oplever fortsat dårlige finansieringsmuligheder Af økonomisk konsulent Nikolaj Pilgaard Der er sket en gradvis bedring i virksomhedernes oplevelse af finansieringsmulighederne

Læs mere

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli 2015.

Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S. Juli 2015. Overskud, underskud og egenkapital i de danske selskaber, 2. kvartal 2015 ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN A/S Juli 2015 Side 1 af 9 OM FSR ANALYSE FSR - danske revisorer udarbejder løbende analyser og

Læs mere

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017

MANAGEMENTRÅDGIVERNES. Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 MANAGEMENTRÅDGIVERNES Analyse af Det Danske Konsulentmarked 2017 Velkommen til Managementrådgivernes (MR) analyse af det danske konsulentmarked 2017. Vi er glade for i år at kunne præsentere en analyse

Læs mere

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2012

ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN 2012 ENERGI- TEKNOLOGIEKSPORTEN I var den danske eksport af energiteknologi 61,1 mia. kr., hvilket er en stigning på 1,2 pct. i forhold til året før. Eksporten af energiteknologi udgør 10 pct. af den samlede

Læs mere

Erhvervslivets forskning og udvikling. Forskningsstatistik 2002

Erhvervslivets forskning og udvikling. Forskningsstatistik 2002 Erhvervslivets forskning og udvikling Forskningsstatistik 2002 Dansk Center for Forskningsanalyse Erhvervslivets forskning og udviklingsarbejde - Forskningsstatistik 2002 Statistikken er udarbejdet af:

Læs mere

Hvem er vi? Vi er mange! Over 10% af alle virksomheder i Danmark er bygge- & anlægsvirksomheder

Hvem er vi? Vi er mange! Over 10% af alle virksomheder i Danmark er bygge- & anlægsvirksomheder Bygge- og anlægsbranchens betydning for samfundet - en ny fortælling om byggeriet ved Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri Hvem er vi? Vi er mange! Over 1% af alle virksomheder i Danmark er

Læs mere

ANALYSENOTAT Rengøringsbranchen i fremgang

ANALYSENOTAT Rengøringsbranchen i fremgang ANALYSENOTAT i fremgang AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE OG KONSULENT MALENE JÆPELT Efter en række stagnationsår har rengøringsbranchen oplevet fremgang i 2014, 2015, og i første halvår af 2016. Der er dog

Læs mere

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske virksomheder I SAMARBEJDE MED EXPERIAN.

ANALYSE. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske virksomheder I SAMARBEJDE MED EXPERIAN. Udvikling i underskud og egenkapital i de danske virksomheder ANALYSE I SAMARBEJDE MED EXPERIAN www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen

Læs mere

Lønkonkurrenceevnen er stadig god

Lønkonkurrenceevnen er stadig god Lønudviklingen 4. kvartal, International lønudvikling 4. marts 19 Lønkonkurrenceevnen er stadig god Den danske lønstigningstakt i fremstilling viste en stigning i lønnen på 2, pct. i 4. kvartal, hvilket

Læs mere

15. Åbne markeder og international handel

15. Åbne markeder og international handel 1. 1. Åbne markeder og international handel Åbne markeder og international handel Danmark er en lille åben økonomi, hvor handel med andre lande udgør en stor del af den økonomiske aktivitet. Den økonomiske

Læs mere

Forsikringsmæglervirksomhed. Markedsudvikling 2012

Forsikringsmæglervirksomhed. Markedsudvikling 2012 Forsikringsmæglervirksomhed Markedsudvikling 2012 Indholdsfortegnelse 1. Konklusioner... 3 2. Hovedtendenser i forsikringsmæglernes indberetninger til Finanstilsynet... 4 Tabel 1: Forsikringsmæglere -

Læs mere

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen.

SURVEY. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen. 2015: Digitalisering og disruption i revisorbranchen SURVEY www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisosiderernes 1 af 7interesser

Læs mere

Dansk lønkonkurrenceevne er brølstærk

Dansk lønkonkurrenceevne er brølstærk ØKONOMISK ANALYSE. juni 019 Dansk lønkonkurrenceevne er brølstærk Den danske lønkonkurrenceevne, altså hvordan danske virksomheders lønomkostninger og produktivitet ligger i forhold til udlandet, er brølstærk.

Læs mere

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE

VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal VÆKST- OG BESKÆFTIGELSES- REDEGØRELSE 2. kvartal 87% 23% VI udvikler Redegørelsen sammenfatter oplysninger om de erhvervs- og beskæftigelsesmæssige udviklingstendenser

Læs mere

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne

Fremgang i omsætningen og beskæftigelsen hos rådgiverne 2009Q1 2009Q2 2009Q3 2009Q4 2010Q1 2010Q2 2010Q3 2010Q4 2011Q1 2011Q2 2011Q3 2011Q4 2012Q1 2012Q2 2012Q3 2012Q4 2013Q1 2013Q2 2013Q3 2013Q4 2014Q1 2014Q2 2014Q3 2014Q4 2015Q1 2015Q2 2015Q3 2015Q4 2016Q1

Læs mere

Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen

Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen Udvalgte nøgletal for vagt og sikkerhedsbranchen Om statistikken Kilder Statistikken er udarbejdet på baggrund af data fra henholdsvis Danmarks Statistik og Experian. Kilden fremgår ved hver figur. Definitioner

Læs mere

Danske selskabers evne til at skabe overskud

Danske selskabers evne til at skabe overskud FSR ANALYSE / JANUAR 2018 Danske selskabers evne til at skabe overskud 2010-2016 Undersøgelse af selskabernes årsregnskaber På baggrund af data for regnskaberne leveret af Experian har FSR danske revisorer

Læs mere

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder

Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder Organisation for erhvervslivet oktober 29 Virksomheder samarbejder for at skabe nye markeder AF KONSULENT TOM VILE JENSEN, TJN@DI.DK OG KONSULENT KIRSTEN ALKJÆRSIG, kna@di.dk Virksomhedernes vej ud af

Læs mere

Lønudvikling i Erhverv i alt og branchen Finansiering og forsikring, indeks 2008=100 2013K1 2011K3 2012K1 2011K4 2012K2 2013K2 2012K3 2013K3 2012K4

Lønudvikling i Erhverv i alt og branchen Finansiering og forsikring, indeks 2008=100 2013K1 2011K3 2012K1 2011K4 2012K2 2013K2 2012K3 2013K3 2012K4 28K1 28K2 28K3 28K4 29K1 29K2 29K3 29K4 21K1 21K2 21K3 21K4 211K1 211K2 211K3 211K4 212K1 212K2 212K3 212K4 213K1 213K2 213K3 213K4 214K1 214K2 214K3 Notat Løn, indkomst og beskæftigelse i finanssektoren

Læs mere