ØKONOMIUDVALGET ADMINISTRATIONSPOLITIK, ERHVERVSPOLITIK, BEREDSKABSPOLITIK, EJENDOMS- OG BOLIGPOLITIK Drift, serviceudgifter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ØKONOMIUDVALGET ADMINISTRATIONSPOLITIK, ERHVERVSPOLITIK, BEREDSKABSPOLITIK, EJENDOMS- OG BOLIGPOLITIK Drift, serviceudgifter"

Transkript

1 Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifterne er fordelt på 4 politikområder med administrationspolitik som det markant største. Her bogføres udgifter til administration og myndighed for alle 5 forvaltninger ligesom fælles it-udgifter, puljer, den politiske organisation m.v. indgår. I øvrigt indgår erhvervspolitik, beredskabspolitik samt ejendoms- og boligpolitik jævnfør nedenstående bemærkninger. Budget Beløb i hele kr., netto Administrationspolitik: Senior- og Socialforvaltningen: - Politisk organisation Sekretariat og forvaltninger Voksen-, ældre- og handicapområdet Det specialiserede børneområde Børne- og Uddannelsesforvaltningen: - Politisk organisation Sekretariat og forvaltninger Centralforvaltningen: - Faste ejendomme Sundhedsfremme og forebyggelse Frivilligt socialt arbejde og øvrige sociale formål Politisk organisation Administrationsbygninger Sekretariat og forvaltninger Fælles IT og telefoni Jobcentre Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark Erhvervsudvikling, turisme og landdistrikter Lønpuljer

2 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen: - Politisk organisation Administrationsbygninger Jobcentre By- og Udviklingsforvaltningen: - Politisk organisation Sekretariat og forvaltninger Naturbeskyttelse Miljøbeskyttelse Byggesagsbehandling Erhvervspolitik: Andre kulturelle opgaver Diverse indtægter og udgifter efter forskellige love Turisme Innovation og ny teknologi Erhvervsservice og iværksætteri Beredskabspolitik: Betaling til Trekant Brand Ejendoms- og boligpolitik: Jordforsyning Fælles formål Beboelse Andre faste ejendomme I alt Bemærkninger ADMINISTRATIONSPOLITIK: Senior- og Socialforvaltningen Politisk organisation Der er budgetlagt 0,085 mio. kr. til udvalgenes mødevirksomhed samt 0,484 mio. kr. vedrørende kommissioner, råd og nævn.

3 Sekretariat og forvaltninger Den samlede udgift er budgetteret til 20,952 mio. kr. i Den samlede nettoudgift til aflønning af personale til ledelse og administration er delvist budgetteret her men indgår også under efterfølgende områder. Ligeledes indgår afledte udgifter til kontorhold, kompetenceudvikling, uddannelse, møder, kontingenter, eksterne konsulenter m.v. Voksen-, ældre- og handicapområdet Den samlede udgift er budgetteret til 48,963 mio. kr. i 2019, der vedrører udgifter til aflønning af personale på myndighedsområdet på handicap, psykiatri og seniorområdet. Det specialiserede børneområde Den samlede udgift er budgetteret til 32,435 mio. kr. i 2019, der vedrører udgifter til aflønning af personale på myndighedsområdet på familieområdet. Børne- og Uddannelsesforvaltningen Politisk organisation Der er budgetlagt 0,080 mio. kr. til udvalgenes mødevirksomhed samt 0,040 mio. kr. vedrørende kommissioner, råd og nævn. Sekretariat og forvaltninger I år 2019 er der afsat 20,424 mio. til administration, hvoraf 20,078 mio. er afsat til løn. Centralforvaltningen Faste ejendomme: Fleet management og puljebiler Nettoudgiften er budgetteret til 0,300 mio. kr. i det udgifter dækkes via opkrævning fra de afdelinger og institutioner, der gør brug af puljebilerne. Lønudgift indgår nedenfor under Løn, centrale stabe. Risikostyring Her budgetteres fælles udgifter til minimering af risiko primært vedrørende sikring af bygninger. Nettobudgettet udgør 1,000 mio. kr. Sundhedsfremme og forebyggelse Personalerelaterede sundhedsordninger Den årlige udgift er budgetteret til 2,235 mio. kr., der administreres af HR.

4 Frivilligt social arbejde og øvrige sociale formål: Tinglysningsafgifter Tinglysningsafgifter, der betales af kommunen, i forbindelse med pensionisters ansøgninger om lån til betaling af ejendomsskat er budgetteret til 0,225 mio. kr. Politisk organisation: Byrådet, Fælles formål Partier (kandidatlister), der har deltaget i det senest afholdte valg, har ret til tilskud til deres politiske arbejde. Tilskuddet gives pr. stemme partiet/kandidatlisten fik ved valget. Den samlede udgift er budgetlagt med 0,374 mio. kr. årligt. Kommunalbestyrelsesmedlemmer Vederlag til borgmester og viceborgmester, vederlag til udvalgsformænd, mødediæter, tillægsog udvalgsvederlag, fast vederlag samt godtgørelse for tabt arbejdsfortjeneste til Byrådets medlemmer ydes efter gældende regler. Herudover afholdes centrale udgifter vedrørende møder, rejser, repræsentation, informations- og kommunikationssystemer samt kontorhold. Den samlede udgift er budgetteret til 10,599 mio. kr. Der kan ikke, udover borgmestervederlaget, af kommunens kasse ydes borgmesteren honorar, mødediæter eller andet vederlag for bestridelse af et kommunalt hverv. Honorar til udvalgsformænd kan i alt maksimalt udgøre 180 % af borgmesterens vederlag. De for den enkelte udvalgsformand gældende procenter fremgår af kommunens styrelsesvedtægt. For befordring udbetales kilometerpenge efter statens takster. Kommissioner, råd og nævn Den samlede udgift til kommissioner, råd og nævn udgør 0,339 mio. kr. årligt og vedrører udgifter til henholdsvis huslejenævn og beboerklagenævn. Valg m.v. Der er budgetlagt udgifter til afholdelse af Folketingsvalg samt EU-Parlamentsvalg i 2019 samt udgifter til afholdelse af By- og Regionsvalg i 2021 og et folketingsvalg i Et valg skønnes at medføre kommunale udgifter på ca. 1,900 mio. kr. Administrationsbygninger: Kommunale administrationsbygninger Udgifter til teknisk service, rengøring og øvrig betjening af rådhuset og administrationsbygninger er budgetteret her. Området er i 2017 centraliseret og der er realiseret en effektiviseringsgevinst svarende til det forventede. Der arbejdes løbende med en optimering af området. Den samlede udgift i 2019 er budgetteret til 20,030 mio. kr. Rengøring udføres af Den Centrale Rengøringstjeneste. Rengøring udføres primært 2 gange ugentligt, idet toiletter og publikumsarealer dog rengøres dagligt.

5 Udgifter til fast ejendom vedrører også løbende vedligeholdelse og forsyningsudgifter. Forsyningsudgifter er budgetteret på baggrund af det opgjorte forbrug i 2018 og med udgangspunkt i de forventede priser for Sekretariat og forvaltninger: Administration Den samlede nettoudgift til aflønning af personale til ledelse og administration for kommunaldirektøren, byråd og jura, økonomi og løn, strategisk vækst, HR og kommunikation er budgetteret her. Ligeledes indgår udgifter til kontorhold, kompetenceudvikling, uddannelse, møder, kontingenter, eksterne konsulenter m.v. I 2019 er det samlede budget på 86,174 mio. kr. Kontor og teknisk design elever Der er afsat 3,903 mio. kr. til aflønning af kontorelever, teknisk design elever samt event-elev. Budgettet administreres af Økonomi og Løn. Kantiner Økonomiudvalget fastsætter priser i kantiner, der hører under administrationspolitik. Fælles IT og telefoni: IT og digitalisering Den samlede udgift er budgetteret til 27,839 mio. kr. vedrørende drift af fælles IT. Hertil kommer lønudgifter vedrørende IT-afdelingen med 16,812 mio. kr. Fælles IT-udgifter Der er budgetlagt 36,826 mio. kr. til drift af eksterne systemer primært KMD, Prisme og SD. Området følges tæt med henblik på løbende udgiftsoptimering. Forventet reduktion som følge af monopolbruddet er lagt ind med virkning fra 2018 og implementeret fra Prisreduktioner til leverandøren tilfalder området mens optimeringer i form af forenklede arbejdsgange forbliver decentralt. Jobcentre Udgift på 1,385 mio. kr. vedrøre andel af fælles IT-udgifter, der administreres af Centralforvaltningen men konteringsmæssigt skal henføres til jobcentre. Administrationsbidrag til Udbetaling Danmark I 2019 er der budgetteret 24,271 mio. kr. fordelt med betaling til Udbetaling Danmark samt betaling til KMD for It-systemer. Budgettet er reduceret som følge af monopolbruddet. Forsinkelse betyder, at området ind til 2020 forventes at køre med et underskud, der overføres løbende til næste år jævnfør reglerne for overførselsadgang.

6 Erhvervsudvikling, turisme og landdistrikter Der er budgetteret med årlige udgifter til julebelysning på 0,483 mio. kr. Endvidere er der i 2020 afsat 1,000 mio. kr. til markering af 100-året for genforeningen i Heraf bruges midler allerede i 2018 og 2019, hvor der ikke er budgetlagt udgifter. Lønpuljer Den samlede udgift på 95,632 mio. kr. er fordelt med 41,880 mio. kr. vedrørende løn- og barselspuljer, 26,401 mio. kr. vedrørende tjenestemandspension, 7,351 mio. kr. vedrørende interne forsikringspuljer samt 20,000 mio. kr. vedrørende generelle reserver. Løn- og barselspuljer Barselsudligning, budgetlagt med 17,280 mio. kr. årligt, fordeles til de øvrige politikområder på baggrund af en konkret beregning, med udgangspunkt i det antal personer, der har været på barsel. Merudgifter afledt af ændret demografi er indlagt jævnfør den vedtagne demografimodel. Beløbet for 2019 på 1,900 mio. kr. udmøntes i april/maj For overslagsårende udgør puljen henholdsvis 8,000 mio. kr., 15,500 mio. kr. og 27,700 mio. kr. Udviklingspulje er budgetlagt med et negativt beløb i 2019 på 0,250 mio. kr. mens der i de følgende år er afsat henholdsvis 0,750 mio. kr., 1,250 mio. kr. og 1,750 mio. kr. Puljen disponeres af kommunaldirektøren. Overenskomst 2018 medfører en større lønstigning til områder specielt på seniorområdet og socialområdet. Puljen på 6,950 mio. kr. i 2019 og 8,950 mio. kr. fra 2020 udmøntes og fordeles primo Analyse af øvrige velfærdsområder skal i 2019 realisere en bruttobesparelse på 4,000 mio. kr. bestående af den budgetlagte reduktion på 3,000 mio. kr. og 1,000 mio. kr. til finansiering af ekstern bistand. Nettogevinsten i overslagsårene er budgetlagt med 6,500 mio. kr., 11,000 mio. kr. og 11,000 mio. kr. Omkostningsoptimering skal medføre en nettobesparelse på 1,000 mio. kr. i 2019 stigende til 1,500 mio. kr. i 2020 og 2,000 mio. kr. fra Reduktion vedrører primært indkøb både for så vidt angår compliance og ændrede arbejdsgang m.v. Reduktionen forventes realiseret i første kvartal Endelig er afsat et økonomisk råderum på 20,000 mio. kr. i 2019 og 8,000 mio. kr. fra Beløbet disponeres på et møde mellem budgetforligspartierne i januar Der er ikke afsat et økonomisk råderum til brug ved budgetlægningen for 2020 eller følgende år.

7 Tjenestemandspension Der er budgetteret en udgift i 2019 på 26,401 mio. kr. vedrørende udgifter til tjenestemandspensioner samt til pensionsforsikringspræmier. Pensionsforsikringspræmier betales alene med mindst muligt beløb, da Kolding Kommunes bonuskonto vurderes at kunne dække de løbende udgifter til tjenestemandspensioner. Interne forsikringspuljer (arbejdsskader) Udgiften er budgetteret til 7,351 mio. kr. årligt. Beløbet dækker udgifter vedrørende arbejdsskader, da kommunen er selvforsikrende på området. Der vil blive overført et underskud fra 2018 på ca. 5,0 mio. kr. Hertil kommer, at udgiften, på baggrund af aktuarberegning, skønnes at være stigende og på sigt skal puljen tilføres yderligere midler. Generelle reserver Pulje til udjævning af udsving i overførsler mellem år nulstilles i forbindelse med Byrådets behandling af overførselssag i marts Beløbet modsvares af en tilsvarende indtægt budgetteret under kortfristet gæld. Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Politisk organisation Der er budgetlagt 0,039 mio. kr. til udvalgets mødevirksomhed samt 0,051 mio. kr. vedrørende kommissioner, råd og nævn. Administrationsbygninger Udgifterne vedrører udgifter til leje, forsyning og vedligeholdelse af bygninger under Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Udgiften udgør 2,635 mio. kr. Jobcentre Udgiften er budgetteret til 94,290 mio. kr. og omfatter samtlige udgifter til administration vedrørende Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Der er indregnet vedtagne besparelser jf. mulighedskataloget. By- og Udviklingsforvaltningen Politisk organisation Der er budgetlagt 0,160 mio. kr. til udvalgenes mødevirksomhed samt 0,055 mio. kr. vedrørende kommissioner, råd og nævn til møder, kørsel mm. Sekretariat og forvaltninger

8 Nettoudgiften på By og Udviklingsforvaltningen vedrører aflønning af personale til både ledelse og administration. I beløbet indgår kontorhold, inventar, kompetenceudvikling, uddannelse møder og administrationsbidrag opkrævet hos forsyningsvirksomheder. Naturbeskyttelse Der er i årsbudgettet afsat 1,754 mio. kr. til naturbeskyttelse. Miljøbeskyttelse Der er i 2019 af sat 3,266 mio. kr. til miljøbeskyttelse. Byggesagsbehandling Der er budgetteret med 5,056 mio. kr. vedrørende gebyr for byggesagsbehandling. En del af lønningerne til byggesagsbehandlerne er budgetteret under Plan- Bolig og Ejendomsområdet idet en byggesagsbehandler også arbejder med disse områder. Takster fremgår af ERHVERVSPOLITIK: Andre kulturelle opgaver Det afsatte budgetbeløb på 0,100 mio. kr., kan anvendes som tilskud til internationale aktiviteter. Diverse indtægter og udgifter efter forskellige love Der er budgetteret med indtægter fra afgifter for pølsevogne, stadepladser m.v., ligesom der er budgetteret med indtægter fra hyrevognsbevillinger mv. på i alt 0,094 mio. kr. Turisme Til Mere liv i City er afsat kr. Beløbet disponeres af Økonomiudvalget primo året efter indstilling fra By- og Udviklingsdirektøren. Innovation og ny teknologi Tilskud til Kolding Turistforening er på 0,137 mio. kr. Det svarer til kontrakten (Byrådets beslutning i møde den 8. maj 1995 og tillæg af 6. oktober 1997). Aftalen løber indtil den opsiges af en af parterne. Aftalen kan opsiges med 36 måneders varsel til en førstkommende 1. januar. Beløbet reguleres med den af Kolding Kommune skønnede stigningsprocent for hovedart 1, lønninger. Erhvervsservice og iværksætteri Det samlede beløb på 25,179 mio. kr. vedrører: Tilskud til Kolding Erhvervsudvikling Budgettet på området er på i alt 12,896 mio. kr. i Køb af ydelser ved Business Kolding koster ifølge aftalen 12,332 mio. kr. Tilskuddet er besluttet af Byrådet den 22. april Beløbet reguleres med det pris- og lønindeks, som er fastlagt af regeringen og KL i aftalen om kommunal økonomi ligesom budgettet er reduceret i overensstemmelse med økonomiaftalen

9 med regeringen for Tilskud til Kolding Handelsråd er på 0,564 kr. Det svarer til kontrakten (Byrådets beslutning, i møde den 8. maj 1995 og tillæg af 6. oktober 1997). Aftalen løber indtil den opsiges af en af parterne. Aftalen kan opsiges med 36 måneders varsel til en førstkommende 1. januar. Beløbet reguleres med den af Kolding Kommune skønnede stigningsprocent for hovedart 1, lønninger. Trekantområdet Danmark Medlemskab af Trekantområdet Danmark koster kr. Medlemskabet beregnes som en pris pr. indbygger. Regionale væksthuse Tilskud til regionale væksthuse koster 2,645 mio. kr. Tilskuddet er centralt fastsat. Destination Lillebælt Til formålet er afsat kr. i Fra 2020 er budgettet nulstillet. Markedsføringspuljen Markedsføringspuljen udgør 0,600 mio. kr. i 2019 og 0,400 mio. kr. årligt fra Puljen anvendes til initiativer, der kan tiltrække virksomheder og borgere. Budgettet i 2019 reduceres med det underskud på puljen, der overføres fra Sportsmarkedsføringsaftaler Der er afsat 0,700 mio. kr. årligt til indgåelse af sportsmarkedsføringsaftaler. Initiativer og markedsføring til Åbent hus til videregående uddannelser Til formålet er afsat 0,100 mio. kr. årligt. Designskolen Kolding Til formålet er afsat 1,0 mio. kr. årligt. Kolding Design Aktiviteter Kolding Design Week er erstattet af Kolding Design Aktiviteter. Til formålet er afsat ca. 1,0 mio. kr. årligt. South Denmark European Office Til formålet er afsat 0,350 mio. kr. årligt. Legoland Billund Resort Til formålet er afsat 0,500 mio. kr. årligt. VM orienteringsløb 2020 i Trekantområdet Til formålet er afsat 0,801 mio. kr. i Blomster i City Til formålet er afsat 0,060 mio. kr. årligt fra VM Master badminton 2019 Til formålet er afsat 1,375 mio. kr. i 2019.

10 BEREDSKABSPOLITIK: Betaling til Trekant Brand Budgettet afspejler Kolding Kommunens budgetbidrag på 23,011 mio. kr. i 2019 til Trekant Brand. I forhold til de oprindelige forudsætninger er effektiviseringskravet reduceret til at udgøre 2 % årligt. Budgetbidraget forventes således at falde løbende med ca. 0,4 mio. kr. årligt. EJENDOMS- OG BOLIGPOLIGPOLITIK: Jordforsyning Her afholdes udgifter til ejendomsskat, vedligehold m.v. vedrørende jorder. Den samlede nettoindtægt er i 2019 budgetteret til 1,349 mio. kr. Endvidere indgår lejeindtægt for råjord på baggrund af takster 2019, som fremgår på Faste ejendomme Den samlede nettoindtægt er budgetteret til 1,056 mio. kr. i I forbindelse med køb af arealer til byggemodning til bolig- og erhvervsformål, følger der ofte bygninger med. Kommunen afholder udgifter og oppebærer indtægter for disse arealer og bygninger, indtil formålet er endeligt fastlagt. Under området hører også øvrige kommunale ejendomme, der ikke kan henføres til andre politikområder. De øvrige ejendomme består af Løverodde, Rebæk Kiosk, Kollegium på Skovvejen, Nyhegnet 13, Hyttebyen, Hoppesvej, Mejerivej 2, Bramdrupvej 11 og Stejlbjergvej M2. Endelig indgår ejendomme udlejet til Trekant Brand.

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter

ADMINISTRATIONSPOLITIK Drift, serviceudgifter Indledning Området hører under Økonomiudvalget. Udgifter vedrørende administrationsbygninger, stabsfunktioner, fællesfunktioner og forvaltninger samt Byrådets egne udgifter registreres her. Endvidere indgår

Læs mere

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret

18 Økonomiudvalget Skattefinansieret Økonomiudvalget 18 Økonomiudvalget 263.257.076-9.602.295 253.654.781 1 Skattefinansieret 263.257.076-9.602.295 253.654.781 03 Politisk organisation 13.480.764-12.717 13.468.047 06 Fællesudgifter og administration

Læs mere

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår

Budgetoplysninger 2015 - drift Bår Budgetoplysninger - drift Bår Kolonnenavne Oprindeligt 18 Økonomiudvalget 263.525.900-6.989.200 256.536.700 03 Politisk organisation 13.101.200-12.900 13.088.300 06 Fællesudgifter og administration m.v.

Læs mere

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes.

Det betyder, at der på nuværende tidspunkt mangler handlinger, der kan sænke forbruget minimum 41 mio. kr. for, at budgettet kan overholdes. Økonomiudvalget Budgetrevision 1 Februar Holbæk Kommune Samlet set skal Holbæk Kommune i sænke forbruget på driften med 180 mio. kr. i forhold til forbruget i 2016. Det forventede regnskab for 2016 er

Læs mere

Bevilling 15 Fælles formål

Bevilling 15 Fælles formål Bevilling 15 Fælles formål Netto 1000 kr. i prisniveau Sociale opgaver og beskæftigelse 354 354 354 354 354 Fælles formål 285 285 285 285 285 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 7.844 8.930 7.870 7.870 7.870

Læs mere

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2.

Fordelingen af de 50 mio. kr. er indarbejdet i budgetrevision 2. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 Marts Holbæk Kommune Budgetrevision 1 Budgetrevision 1 viste et forventet merforbrug på driften på 41 mio. kr. Det skyldtes primært et merforbrug på beskæftigelsesområdet

Læs mere

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet.

Der er flere af kontiene, hvor der allerede er betalt for hele året, bl.a. vedrørende redningsberedskabet. Økonomi- og Planudvalget pr. 30. september 2018 Drift s 005895 Redningsberedskab 2.733-9 2.724 2.703 21 99 064240 Fælles formål 182 14 196 138 58 70 064241 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 3.235 3.235 3.324-89

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -697.462-698.944-820.151-766.417 Forskel 122.689 67.473 Overført til kommende budgetår 122.689 67.473 Netto mer-/mindre forbrug

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter blandt andet byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning af og mødeudgifter til

Læs mere

Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice.

Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Økonomiudvalget Økonomiudvalget omfatter mange forskellige aktiviteter, f.eks. byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politisk organisation Omfatter udgifter til aflønning

Læs mere

Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer

Fælles formål Kommunalbestyrelsesmedlemmer 175 Fagligt område: Administrationen Politiske mål: At den vedtagne IKT-strategi følges. Henvendelse fra virksomheder, borgere og myndigheder behandles korrekt, hurtigt og professionelt. At udnytte de

Læs mere

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning.

I likviditetsprognosen herunder indgår det forventede resultat ved budgetrevision 3 som forudsætning. Økonomiudvalget Ultimo august Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved revision 3 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 28,9 mio. kr. Der er flere faktorer, der tilsammen skaber overskuddet

Læs mere

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

Varde Kommune Bemærkninger - regnskab Udvalg for Økonomi og Erhverv 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger Udvalg: 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 22 Jordforsyning budget -652.432-697.462-904.473-820.151 Forskel 252.041 122.689 Overført til kommende budgetår 252.041 122.689 Netto mer-/mindre

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 marts 2015 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/3-2015 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra 2014 til 2015 Budgetopfølgning

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017

OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 OVERFØRSEL FRA 2016 TIL 2017 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget budget Tillægsbev. Omplaceringer. Genbevillinger. Korr. Budget Resultat Afvigelse. Søges overført. Servicedriftsudgifter

Læs mere

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr.

Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget. Hvorfra størstedelen kan henføres til Administration med 38,4 mio. kr. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? Der forventes et forbrug, der er 40,4 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på alle 4 politikområder under økonomiudvalget.

Læs mere

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr.

Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Økonomiudvalget - Oktober Holbæk Kommune Forventet årsresultat Ved budgetrevision 4 er forventningen til årets samlede resultat et overskud på 58,9 mio. kr. Det er flere faktorer, der skaber forventningerne

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Tekst Politisk 3.585 1.052 3.960 375 Administrativt 88.511 24.074 87.936-575 Forsikringer 4.319 1.521 3.819-500 Erhverv og Turisme 3.473 1.373 3.473 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Regnskab Regnskab Anlæg

Regnskab Regnskab Anlæg Politikområdet består af tilskud til politiske partier, tilskud til foreninger og andre der søger Økonomiudvalget om tilskud, vederlag til Byrådsmedlemmer, Kommissioner, Råd og Nævn. Udgifter i forbindelse

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Budgetopfølgning pr. 31. marts 2019 Økonomiudvalget Samlet ØKU-overblik 1 Tabel 1:Økonomiudvalget, drift 1.000 kr. Overførsler fra sidste finansår' Korrigeret budget incl. overførsler Forbrug pr. 31/3-2019

Læs mere

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned

ØKU-overblik. Korrigeret budget incl. overførsler. Forbrug pr. 31/3- Økonomiudvalget- Forbrugsprocenter ult. måned Forbrugsprocent Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2018 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. ØKONOMIUDVALGET Politisk 3.960 2.925 3.960 Administrativt 90.476 61.896 89.236-1.240 Forsikringer 3.819 2.081 3.019-800 Erhverv og Turisme 3.273 2.140 3.273 Rosengrenens Rengøringsservice

Læs mere

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter

Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2014- prisniveau Regnskab 2013 13-pl Opr. budget 2014 2014-pl Budget 2015 B01 2016 B02 2017 B03 2018 Økonomiudvalg 148.152 148.007 148.559 148.559

Læs mere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2017 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb som

Læs mere

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3

Økonomiudvalget. Budgetrevision Vurdering. Budgetrevision 3 Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 32,0 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget kan henføres til Administration med 29,5 mio.

Læs mere

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017

Budgetkontrol pr. 1. juli 2017 Politikområde Politikere 1 Fælles formål 535 220 740 205 2 Kommunalbestyrelsesmedlemmer 9.416 3.932 9.472 56 3 Kommissioner, råd og nævn 293 138 293 0 4 Valg m.v. 1.701 9 2.001 300 5 Sekretariat og forvaltninger

Læs mere

- Kommissioner, Råd og Nævn, her føres udgifter til mødediæter og mødeudgifter.

- Kommissioner, Råd og Nævn, her føres udgifter til mødediæter og mødeudgifter. Bemærkninger til regnskab Politikområdet består af - Fælles Formål, består af tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb. Her føres udgifter til diverse tilskud, udsatte præmier,

Læs mere

Beretning 2010 for politikområderne:

Beretning 2010 for politikområderne: Beretning for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Forsørgelse Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud):

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 37,1 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. er forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr /18) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2018 (løbenr. 33249/18) Note 1 Arbejdsmarkedspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Flexjobpulje Flexjobpuljen overføres fra Socialpolitik. Beløbet udgør 15,365 mio. Forholdsvis

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning.

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr /19) 3,6 mio. kr. overføres til anlægsprojektet p.nr. 4987, Skovbrynet midlertidig genhusning. NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Primo 2019 (løbenr. 47684/19) Børne- og Uddannelsesudvalget Note 1 Børnepasningspolitik, nettodrift (serviceudgifter) Skovbrynet, midlertidig genhusning 3,6 mio. kr. overføres

Læs mere

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal

Erhvervsudvalget. Erhvervsservice og iværksætteri. Bevillingsområde. Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 161 Erhvervsudvalget Bevillingsområde Erhvervsservice og iværksætteri Beskrivelse af området Indsatsområder Hovedtal 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet

Læs mere

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget.

Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Økonomiudvalget - Vurdering Holder det korrigerede budget? For Økonomiudvalget forventes et forbrug, der er 35,9 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Der forventes mindreforbrug på 3 politikområder

Læs mere

Forventet regnskab kr.

Forventet regnskab kr. BUDGETOPFØLGNING PR. 31.08.2015 ØKONOMIUDVALGET Tekst 31.08.2015 regnskab Politisk 3.925 2.755 4.325 400 Administrativt 87.128 59.193 85.228-1.900-1.000 Forsikringer 4.459 2.646 4.459 I alt 95.512 64.594

Læs mere

Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/ på Økonomi- og Planudvalgets område.

Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/ på Økonomi- og Planudvalgets område. Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/6-2016 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Dranst Regnskabsår

Læs mere

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer.

Nedenstående tabel viser Økonomiudvalgets driftsramme fordelt på sektorer. Økonomiudvalget Økonomiudvalgets driftsbudget omfatter Administrativ og Politisk organisation, Diverse udgifter og indtægter, Erhverv, Turisme og Profilering samt Redningsberedskabet. Budgetbemærkningerne

Læs mere

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag

OVERFØRSEL FRA 2012 TIL Udvalg: Økonomi- og Erhvervsudvalget DRIFT Serviceområde: Sammendrag OVERFØRSEL FRA 2012 TIL 2013 DRIFT Sammendrag Funktion Tekst Vedtaget Tillægsbev. Genbevil- Korrigeret Resultat Afvigelse Søges ovf. Beløb i 1.000 kr. Budget omplacer. linger Budget 2013 - = merudg - =

Læs mere

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse

Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Bilag 5 Beskrivelse af Økonomiudvalget Fagområde: Aktivitet Beskrivelse Fagområde - Politikerne Fælles Formål Her føres tilskud til politiske partier og udgifter til diverse tilskud, blomster og gaver,

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31 maj 2014 Økonomiudvalget Samlet

Budgetopfølgning pr. 31 maj 2014 Økonomiudvalget Samlet Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2014 Overførsler fra 2013 til 2014 Korrigeret budget incl. overførsler Budgetopfølgning

Læs mere

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2

Økonomiudvalget, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Økonomiudvalg, bilag 1 Politikområde 1 og 2 Budgrevision II April 2014 D forventede regnskabsresultat for 2014 skønnes ved revision 2 at blive 37 mio. kr. bedre end korriger. Der er forskydninger i forhold

Læs mere

(Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme).

(Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme). Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/3-17 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Regnskabsår

Læs mere

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab

Forbr. pct Forventet regnskab Afvigelse mellem korr. Budget og forventet regnskab Bilag 4 A opfølgning pr. 30.9. Økonomiudvalget Driftsvirksomheden U/ Forbrug pr ult. 9- Forbr. pct og Økonomiudvalget U 283.687 288.808 209.598 73 284.808-4.000-16.408-16.598-17.764 109-16.598 00 Byudvikling,

Læs mere

Udvalg Økonomiudvalget

Udvalg Økonomiudvalget REGNSKAB 2008 Udvalg Økonomiudvalget Bevillingsområde 60.60. Jordforsyning og faste ejendomme Udvalgets sammenfatning og vurdering Det samlede regnskabsresultat for bevillingsområdet blev en nettoudgift

Læs mere

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258

Erhvervsservice og iværksætteri 064867 2.258 2.258 2.258 2.258 53 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 25.119-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 24.367-9.607 Heraf refusion -60-60 -60-60 Jordforsyning 0022 276-979 276-979 276-979 276-979

Læs mere

Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/ på Økonomi- og Planudvalgets område.

Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/ på Økonomi- og Planudvalgets område. Bemærkninger til bevillingskontrol pr. 31/10-2016 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af bevillingskontrollen, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Regnskabsår

Læs mere

(Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme).

(Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme). Bemærkninger til halvårsregnskab pr. 30/6-2017 på Økonomi- og Planudvalgets område. (Første side er resume af halvårsregnskabet, efterfølgende sider specifikation af samme). Drift og anlæg Regnskabsår

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30.4.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.391 259.391 259.391 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Nedenstående oversigt viser den nye struktur fordelt på sektorer og serviceområder. Ny struktur Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021

Nedenstående oversigt viser den nye struktur fordelt på sektorer og serviceområder. Ny struktur Budget 2018 Budget 2019 Budget 2020 Budget 2021 Økonomiudvalget På Økonomiudvalgets møde den 14. juni 2017 blev der besluttet en ny struktur på Økonomiudvalgets område. Den nye struktur er medvirkende til at optimere/forenkle budgetlægning og økonomirapporter.

Læs mere

I alt 453,6 462,0 436,8 422,0 409,6 397,2

I alt 453,6 462,0 436,8 422,0 409,6 397,2 Økonomiudvalg Økonomiudvalget omfatter en meget bred vifte af aktiviteter såsom f.eks. udgifter til byrådet, kommunens administration og bygninger, samt erhvervsservice. Politikområde 1. Politisk Organisation

Læs mere

Erhvervs- og landdistriktsudvalget

Erhvervs- og landdistriktsudvalget 161 Erhvervs- og landdistriktsudvalget Bevillingsområde: Erhvervsservice og iværksætteri 162 163 1. Beskrivelse af området Nedenstående tabel viser hvilke områder, der er omfattet af bevillingen. Desuden

Læs mere

Direktion Hovedtabeller

Direktion Hovedtabeller Budgetopfølgning pr. 31. maj 2017 Økonomiudvalg Direktion Direktion Hovedtabeller 1 Drift Område/1.000 kr. Oprindeligt budget Overførsler fra sidste finansår Korrigeret budget Forbrug pr. 31/5-2017 Skøn

Læs mere

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget

Budgetopfølgning 30. juni 2009 Økonomiudvalget Forbrug Korrigeret Oprindeligt Till gsbevilling Omplacering Økonomiudvalg 30.06 budget budget Nettoudgifter Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. Mio. kr. % Samlet resultat 77,5 149,4 152,0-2,6 0,0 51,9

Læs mere

Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger

Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger INDLEVELSE SKABER UDVIKLING Bilag 1 Identificering af direkte og indirekte omkostninger Januar 2015 WWW.BDO.DK Indhold 1 2 2.1 2.2 DIREKTE OMKOSTNINGER... 3 INDIREKTE OMKOSTNINGER... 4 Analysedel 1...4

Læs mere

Dette notat omfatter en kort opsummering af resultaterne vedr. Allerød Kommune. For en nærmere gennemgang af den nye metode henvises til rapporten.

Dette notat omfatter en kort opsummering af resultaterne vedr. Allerød Kommune. For en nærmere gennemgang af den nye metode henvises til rapporten. NOTAT Allerød Kommune Økonomi og It Bjarkesvej 2 3450 Allerød http://alleroed.dk Dato: 30. november 2016 Kommunernes administrative ressourceforbrug Sagsnr. 16/14489 Sagsbehandler: jemo Tlf. +4548126128

Læs mere

Internt notatark. Indledning Nærværende notat beskriver den samlede overførsel fra 2016 til 2017 ligesom effektiviseringsmålet endeligt realiseres.

Internt notatark. Indledning Nærværende notat beskriver den samlede overførsel fra 2016 til 2017 ligesom effektiviseringsmålet endeligt realiseres. Internt notatark Centralforvaltningen Økonomi og løn Budget og regnskab Emne: Redegørelse for overførsel af overskud og underskud fra 2016 til 2017 samt redegørelse for realisering af det resterende effektiviseringsmål

Læs mere

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr.

kommunaldirektører, 3 måneder + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Centerchef i CFH, 5 måneders løn + feriepenge opgjort til ca. 0,4 mio. kr. Notat budget 2013 - Udfordringer på Økonomiudvalgets område. Med baggrund i beslutningen om en tidligere budgetopstart i udvalgene har forvaltningen udarbejdet et notat om udfordringer indenfor Økonomiudvalgets

Læs mere

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler)

Overførsler fra 2012 til. Korrigeret budget. (incl. Overførsler) Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/8-2013 Overførsler fra 2012 til 2013 Korrigeret (incl. Overførsler) Oprindeligt Budget 31. august 2013

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 30. april 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

BF Politikomr.-Sted 1

BF Politikomr.-Sted 1 BF 07-10 Politikomr.-Sted 1 543.897.000 534.308.000 524.854.000 519.621.000 543.897.000 534.308.000 524.854.000 519.621.000 12 Politisk organisation 16.417.000 13.953.000 13.953.000 13.953.000 06 Fællesudgifter

Læs mere

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer

Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2018 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 29.2.2012 1. Resume Drift Oprindeligt Korrigeret Forventet resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 259.288 259.288 259.288 0 Politisk organisation 6.601 6.601 6.601

Læs mere

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration

Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Budget- og regnskabssystem for regioner 4.4 side 1 Hovedkonto 4 Fælles formål og administration Denne hovedkonto omfatter omkostninger og indtægter vedrørende regionens politiske virksomhed, den centrale

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser 2016 2017 2018 2019 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.941 12.941 12.941 12.941

Læs mere

Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi

Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi Udvalgsmedlemmer Politisk Koordination og Økonomi består af 7 medlemmer, hvoraf Borgmesteren indgår. Viceborgmesteren er også jævnfør Byrådets arbejdsgrundlag født medlem af udvalget. Udvalget for Politisk

Læs mere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde 02 Politikere

Bemærkninger til budget 2019 politikområde 02 Politikere Bemærkninger til budget 2019 politikområde 02 Politikere Politikområdet består af følgende delområder: - Fælles Formål som indeholder tilskud til politiske partier og Økonomiudvalgets rådighedsbeløb, her

Læs mere

Beretning 2011 for politikområderne:

Beretning 2011 for politikområderne: Beretning 2011 for politikområderne: Politisk organisation Administration Erhverv og Turisme Fælles funktioner Bevillingsoversigt drift (inkl. refusion og overført over- og underskud): (i 1000 kr.) Oprindeligt

Læs mere

Tillægs-, genbevillinger. Oprindeligt Budget. omplaceringer

Tillægs-, genbevillinger. Oprindeligt Budget. omplaceringer Note 3 - Økonomiudvalg Økonomiudvalg Drift Økonomiudvalg 253.914 21.551 275.465 276.562 1.097 Erhverv turisme 9.799 0 9.799 9.837 38 Administrativ organisation 185.347 15.077 200.424 197.489-2.935 Politisk

Læs mere

politikområde Tværgående Puljer

politikområde Tværgående Puljer Bemærkninger til budget 2019 politikområde Tværgående Puljer Politikområdet består af diverse puljer, som vedrører hele kommunen. F.eks lønpuljer, fleksjobpuljer, barselspuljer samt kommunens råderumspuljer.

Læs mere

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger

A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 69 A. Driftsvirksomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 28.702-11.832 28.479-11.832 27.929-11.832 26.679-11.832 Heraf refusion -63-63 -63-63 Jordforsyning 0022 271-1.018-179 -1.018-629 -1.018-1.779-1.018

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2017-2020 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2017-priser 2017 2018 2019 2020 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 13.762 13.633 13.504 13.504

Læs mere

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg

Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler 2017 til 2018 pr. udvalg Bilag 3 Oversigt over driftsoverførsler til 2018 pr. udvalg 06-04-2018 Sammendrag budget Regnskab Mindreforbrug (+ til 2018 Bemærkninger Udvalget for Politisk Koordination & Økonomi 301.967 306.119 283.135

Læs mere

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011

Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 2011 Økonomiudvalget Budgetopfølgning pr. 31. august 1. Resume Drift resultat Afvigelse I 1.000 kr. Drift i alt 438.313 448.824 442.727-6.097 Politisk organisation 6.944 6.944 6.944 0 Administration 188.312

Læs mere

Budgetopfølgning 30. september 2008

Budgetopfølgning 30. september 2008 Generel beskrivelse Budgettet indenfor består af følgende: Politisk administration Administration Arbejdsmarked, administration Erhverv og Fritid, administration Familie, administration Social og Sundhed,

Læs mere

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 13. Økonomiudvalget

SKIVEKOMMUNE Budget 2013. 13. Økonomiudvalget 13. Økonomiudvalget 145 146 13. Økonomiudvalget Budget 2013 på politikområder: Politikområder U/I Budget 2012 Politisk organisation U 13.480.764 I - 12.717 Administration U 248.025.833 I - 9.589.578 By-

Læs mere

Økonomi- og planudvalget Bemærkninger til Budget

Økonomi- og planudvalget Bemærkninger til Budget Økonomi- og planudvalget Bemærkninger til Budget 2018-2021 1 Økonomi- og planudvalget Driftskonti Hovedkonto 00 Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 00 58 Redningsberedskab Det kommunale redningsberedskab,

Læs mere

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift

Budgetopfølgning Økonomiudvalget Center for Økonomi og HR. Drift Afvigelse ml. seneste skøn og korr. ("-"=merforbrug) Skøn 31/8 Skøn 31/5 Skøn 31/3 Forbrug pr. 31/3-2012 Overførsler fra 2011 til 2012 Korrigeret Oprindeligt Budget 31.03.2012 Økonomiudvalget Center for

Læs mere

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter.

Det samlede budget på området udgør netto 474,6 mio. kr. i 2016. Af disse er ca. 69 % lønudgifter. Indledning Helsingør Kommunes administrative organisation består af 10 centre. På, er størstedelen af budgettet administrative personaleudgifter, herunder løn. Derudover er der udgifter til blandt andet

Læs mere

Økonomiudvalgets opgaver

Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalgets opgaver Økonomiudvalget varetager den umiddelbare forvaltning af de anliggender, der er underlagt udvalget i medfør af styrelseslovens 18 (om indseende med de økonomiske og almindelige

Læs mere

Nøgletalsanalyse til budget 2015. Administrativ organisation.

Nøgletalsanalyse til budget 2015. Administrativ organisation. 1 of 5 Syddjurs Kommune 20. maj 2014. Administrativ organisation. Økonomiudvalget har i forbindelse med budgetlægningen for 2015 ønsket at der i forlængelse af den generelle nøgletalsanalyse foretages

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 03 Fælles Formål (bemærkninger pr. 7/7-2014) I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 434.437

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2015-2018 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2015-priser 2015 2016 2017 2018 Basisbudget fra sidste års budgetlægning 12.168 12.168 12.168 12.168

Læs mere

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes.

Endvidere indgår udmøntningen af råderumskataloget og bortfald af ældrepuljen i det omfang disse aktiviteter fortsættes. 1 Udvalget for Social og Sundhed Oversigt over udmøntning af nye ønsker til driftsbudgettet for 2016 Ved Byrådets budgetforlig blev der blandt andet truffet beslutning om at budgettet for Udvalget for

Læs mere

A B.

A B. 64 A. Driftsvirkomhed 0. Byudvikling, bolig- og miljøforanstaltninger 30.986-18.554 30.193-18.554 30.093-18.554 29.770-18.554 Heraf refusion -64-64 -64-64 Jordforsyning 0022 276-594 276-594 276-594 276-594

Læs mere

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17)

NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr /17) NOTER TIL BEVILLINGSKONTROL, Medio 2017 (løbenr. 152029/17) Note 1 Socialpolitik, nettodrift (serviceudgifter) Der overføres 1.967.000 kr. kr. fra socialpolitik til generelle tilskud. Overførslen skyldes

Læs mere

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer.

Mindreforbruget er sammensat af forskellige mer- og mindreforbrug samt omplaceringer. Økonomiudvalget Budgetrevision 2 - Vurdering Holder det korrigerede budget? er forventes et forbrug, der er 20,7 mio. kr. lavere end det korrigerede budget. Mindreforbruget er sammensat af forskellige

Læs mere

Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi

Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi Udvalgsmedlemmer Politisk Koordination og Økonomi består af 7 medlemmer, hvoraf Borgmesteren indgår. Viceborgmesteren er også jævnfør Byrådets arbejdsgrundlag født medlem af udvalget. Udvalget for Politisk

Læs mere

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler:

Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: Overførsler Ved Økonomi- og Aktivitetsrapport 1 søges om at overføre uforbrugte budgetbeløb fra 2009 til 2010. Der søges om tre typer overførsler: 1. Overførsler vedrørende Én pose penge 2. Formålsbestemte

Læs mere

Mål og Midler Politisk Organisation

Mål og Midler Politisk Organisation Målsætninger Vedtagelse af målsætninger for politikområdet, Politisk Organisation, sker blandt andet i forbindelse med formulering af tværgående politikker, foruden de målsætninger som formuleres i udviklingsstrategien.

Læs mere

Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi

Udvalget for Politisk Koordination og Økonomi Udvalgsmedlemmer Politisk Koordination og Økonomi består af 7 medlemmer, hvoraf Borgmesteren indgår. Viceborgmesteren er også jævnfør Byrådets arbejdsgrundlag født medlem af udvalget. Udvalget for Politisk

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 Nedenstående er under redigering I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Mål og Midler Politisk Organisation

Mål og Midler Politisk Organisation Mål og Midler Politisk Organisation Fokusområder i 2014 Fokusområder er de faglige og økonomiske mål/indsatsområder, som der sættes særligt fokus på i budgetperioden. De udvælges ud fra politiske målsætninger,

Læs mere

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde

Specielle bemærkninger til budget pr. politikområde Specielle bemærkninger til budget 2016-2019 pr. politikområde : 02 I hele 1.000 kr., nettoudgifter i 2016-priser Basisbudget fra sidste års budgetlægning 389.278 359.653 328.673 300.119 + Rammeændringer,

Læs mere

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter

Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Budgetforudsætninger 2017 Økonomiudvalget /serviceudgifter Overblik Økonomiudvalget - serviceudgifter I 1.000 kr. I 2016 priser Regnskab 2015 15-pl Opr. Budget 2016 16-pl Opr. Budget 2017 Budgetforslag

Læs mere

Specifikation af overførsler fra 2014 til 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget

Specifikation af overførsler fra 2014 til 2015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Specifikation af overførsler fra 01 til 015 Økonomi- og Erhvervsudvalget Drift Opr. Budget Korr. Budget Regnskab Rest korr. Årsbudget 001 Kommunalbestyrelse og adm. 111.11 15.869 10.81.055 00 Erhverv og

Læs mere

Bevilling 62 Administration og IT

Bevilling 62 Administration og IT Bevilling 62 Administration og IT Administration og IT hører under Økonomi- og Planudvalget. Bevillingen omfatter områderne politisk service, strategi, projekt og udvikling, it og digitalisering samt direktion.

Læs mere