Midt i en reformtid ESB-netværkets årlige temakonference 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Midt i en reformtid ESB-netværkets årlige temakonference 2015"

Transkript

1 Notat fra ESB-netværkets årlige temakonference Torsdag d. 5. marts 2015 Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ 1. Velkommen til ESB-netværkets temakonference v/ebbe S. Hargbøl, ESB-netværket ESH bød velkommen til mødet og orienterede kort om baggrunden for afholdelse af årlig temakonference i marts i stedet for november. ESH gennemgik kort dagens program. 2. a) 4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet v /Signe Tychsen Philip (STP), UVM. EUD-reformen har som mål, at flere skal vælge og at flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse. Eleverne skal udfordres på dygtighed, og tilliden til og trivselen på skolerne skal styrkes. Hvordan arbejder vi hen mod disse mål? Nedenstående er korte noter fra oplægget: STP orienterede om, hvilket styringsparadigme der er ift. de 4 klare mål, handlingsplaner og tilsynsmodel. Historien viser, at reformer ikke bare er noget, man ruller ud, og så virker det. Det er vigtigt, at der er klare retningslinjer for, hvilke mål og succeskriterier reformen skal måles på. UVM arbejder på at operationalisere de 4 mål og stille konkrete indikatorer. På institutionsniveau bliver det målt, hvor mange elever der efter 9. og 10. kl. søger erhvervsuddannelserne En anden hovedindikator er, at det skal måles, hvor mange elever der går fra GF1 til GF2 og fra GF2 til hovedforløb. Obligatoriske trivselsmålinger et ekspertudvalg undersøger, hvilke spørgsmål, der skal være obligatoriske fra centralt hold. Udgangspunktet i den kommende Handlingsplan er, at der spørges mindre ind til hvordan skolerne arbejder med slutmålene (procesorientering) og mere til, om skolerne når slutmålene (målorientering). Det er vigtigt at finde ud af, hvordan det går med de elever, der er startet før og efter reformen. Opfølgning og fremdrift og måltal implementeringsmål hvilke indikatorer skal der måles på, så UVM kan se at reformen implementeres og at effektmål realiseres. Kvalitetsudvikling Nye rammer Understøttende initiativer (Skoleudvikling i Praksis - SIP, kompetenceudvikling, læringskonsulenter) Opfølgning (kvalitetstilsyn, Handlingsplaner i nyt koncept, klare mål bindes op herpå) Data (datavarehus, implementeringsmål og følgeforskningsprojekt 10 hovedindsatsområder i forhold til de 4 klare mål) UVM har også brug for at komme tættere på og høre, hvad den enkelte underviser, administration mv. har brug for. 1.

2 UVM forsøger at holde et stort informationsniveau både på hjemmeside, i nyhedsbreve og på konferencer 2. b) Tilsyn og resultatopfølgning på erhvervsuddannelsesområdet v/birte Iversen (BI), Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen (KTS). Tilsynet skal ramme bredere, og KTS vil gerne have et mere indikatorbaseret tilsyn, så det bliver nemmere at screene, hvordan skolerne lever op til de 4 klare mål. Målet med tilsynet er at forbedre undervisningens kvalitet og forpligte skolerne til at opfylde de klare mål. Der vil blive fokus på skoler med vedvarende dårlige resultater i forhold til de centralt stillede mål. Tilsynet skal være gennemsigtigt og proaktivt. Tæt og forpligtende dialog med de udfordrede skoler. Læringskonsulenter kan yde individuel rådgivning, som evt. er pålagt af UVM. Principper for valg af indikatorer og screeningsmodel, enkelthed og gennemsigtighed, aktualitet i data, der skal være sammenhæng mellem tilsynet og handlingsplanerne. Screener på hovedindikatorer, eks. udvikling i antallet af elever, der søger fra 9. og 10. kl. Andel af elever, som gennemfører grundforløbet og får en uddannelsesaftale Andel af elever med fag på højere niveau end det obligatoriske. Årshjul (tentativt) Ultimo september: Data trækkes i Datavarehuset De samme data anvendes i handlingsplaner og i tilsynet Fra september: Styrelsen screener på baggrund af data Ultimo januar: Offentliggørelse af Handlingsplaner på skolerne hjemmeside. Det forventes, at første Handlingsplan i det nye regi skal være på skolernes hjemmeside ultimo januar Processen skal være sammenhængende. Screeningsmodel Landsdækkende screening på hovedindikatorerne Et større antal skoler udvælges til nærmere undersøgelse. Evt. efterlyses en kort redegørelse fra skolen. Et antal skoler indkaldes til møde evt. tilsynsbesøg, hvor der tales med ledelsen, evt. underviser og elever Evt. inddragelse af læringskonsulenter Fremadrettede initiativer skal indgå i skolens handlingsplan Skolerne vil blive screenet samlet set/på skoleniveau og ikke på hver afdeling men er der enkelte afdelinger/områder på skolen, der skiller sig ud, kan der foretages en kombiscreening Spørgsmål/svar UU-centre skal give neutral information og vejlede den unge bedst muligt, så der vil ikke komme konkrete mål for UU-centrene. Talentspor/høj niveau/ekspertniveau: Hvordan dette defineres kommer til at fremgå af uddannelsesbekendtgørelserne de faglige udvalg definerer 2.

3 dette. Fagene skal defineres på forskellige niveauer både på almene fag og fag-faglige fag. Fuldførelseskriteriet 52 % som i dag bibeholdes, et relativt tidstro mål har bestået grundforløbet og har fået en praktikplads. Datavarehus data opdateres løbende tallene skal gerne kunne trækkes løbende, så både skolerne og UVM har de samme tal. Data skal være så tidstro og aktuelle som muligt. AMU der arbejdes med VIS Kvalitet, og om man kan stille nogle andre fælles spørgsmål ud fra samme tankegang, således at der kan screenes på baggrund af nogle indikatorer. 3. Opsamling fra diskussioner ved bordene og fremlæggelse af diskussionerne og spørgsmål til og evt. svar fra STP og BI. Hvordan kan man bedst muligt understøtte reformen, når den møder skolernes, undervisernes og elevernes konkrete oplevelser? Hvilke krav stiller en succesfuld implementering til skolerne og eleverne? Hvad skal ministeriet og andre aktører gøre anderledes? Der skal komme gode og grundige vejledninger til, hvordan skolerne skal registrere, så alle skoler registrerer ens. Underviserne trænger til arbejdsro derfor er det vigtigt med klare udmeldinger fra UVM om, at arbejdet med reformen kommer til at strække sig over kommende år. Bliver HØPG lettere at komme igennem? Det pædagogisk / didaktiske område skal inddrages på flere områder brug kræfter på, at HPØG også bliver skolernes arbejdsredskab skolerne forsøges inddraget i arbejdet, da det er svært at fastsætte indikatorer ift. det pædagogisk /didaktiske område. Hvad gør skolerne ved de unge, som ikke får mulighed for at komme ind på erhvervsskolerne grundet karakterkravene? Skolerne opfatter det som et kæmpeproblem. Det kommer til at kræve et andet skolesamarbejde på tværs af uddannelsesområder og med andre aktører. Snitfladen til STU-området ungdomsuddannelse til de elever, som ikke har mulighed for at gennemføre en ordinær erhvervsuddannelse. Hvad er målgruppen på den kombinerede ungdomsuddannelse? Udgangspunktet er at ligge så tæt på EGU, som muligt. I Forløbsstatistikken skal det være muligt at se andelen af afbrud uden omvalg som værende ordinær, delaftaler eller skolepraktikaftaler. Det aftales, at UVM formidler dette spørgsmål videre til STIL. Mere info findes på: 4. Ledelse er også en medarbejdersag: Nye leder og underviseroller. v/rektor Stefan Hermann (SH), Professionshøjskolen Metropol EUD-reformen og gymnasiereformen som snart også banker på stiller nye krav til organisationen som et levende arbejdsfællesskab og til strategisk ledelse. Til ledere der må intervenere og til undervisere, der må blande sig i hinandens arbejde. Nedenstående er korte noter fra SHs oplæg: De indre kvalitetsløft bliver de sværeste i reformen. 3.

4 OK-13 og reformen er et forsøg på at komme tættere på uddannelsen og de unge, så de bliver stolte af deres håndværk. OK-13 er en ny mulighed for at skabe et kvalitetsløft af uddannelserne og samtidig skabe et sammenhængende arbejdsfællesskab. Produktionsløft der skal læses flere timer. Kapacitetsløft ift. ledelsesudvikling. Kompetenceudvikling af lærere skal være teambaseret. Digitalisering, bevægelse, undervisningsdifferentiering. Hvad kommer vi fra: Der er ingen forskning af, hvad lærernes arbejdstidsregler har betydet for uddannelsesområdet i forhold til kvalitet i undervisningen og læring hos eleverne. Afvikling af en fælles tids-logik for det meste af uddannelsessystemet uanset niveau. Begrundet med: Beskyttelse mod nedslidning, kvalitet, lighed (alle er det samme), indflydelse (A og B-siden deler magten) og fleksibilitet (når timerne er der, går ingen op i, om det er forberedelse eller undervisning). Ledelsespraksis er blevet administrativ lommeregneren som symbol. Stor stabilitet få karriere og udviklingsmuligheder på kerneydelsen som er uddannelse Hvad har vi af muligheder: Ledelsesudvikling ledere skal være faglige og strategisk organisatorisk tænkende. Bestyrelsen må orientere sig om organisationens forandringspunkter og være strategiske Vi skal kunne evne analysere os selv hvor står vi (man ved det kun på nøgletal) der findes mange tal uden viden hvor vil vi hen og hvad skal der ske. Dyrt betalte lærepenge Planlæg og skab stabilitet på kerneydelsen Medarbejderne skal med på rejsen dialog dialog dialog gør præmissen klar og spørg dem! Hav bestyrelsen med ombord ledelsen skal i alle led være sammenhængende Træn og øv jer. Gør det med hinanden, med kollegerne, grib det scenisk an, find de nye sprogspil, begreber etc. Lad være med at dæmonisere fortiden. Tag bekymringer alvorligt, men udfordr standardsvarene Søg sammenhængende bistand i forhold til institutionsudvikling, ledelsesudvikling, kompetenceudvikling af lærerne og undervisningsudvikling. Alt peger instinktivt på fragmentering heraf, men det går ikke. 4.

5 5. ESB-netværkets beretning og valg til Styregruppe 15 deltagere og ESB-sekretariatet 1. Beretning og økonomi (herunder regnskab 2014 og årskontingent 2015) Beretning ESH fremlagde beretning med årets aktiviteter jf. præsentationen, som er vedlagt notatet. Beretning taget til efterretning og godkendt. Regnskab 2014/budget 2015 Regnskab-14 og budget-15 blev godkendt. Kontingentet forsætter uændret godkendt af forsamlingen. 2. Valg af styregruppemedlemmer Inden for hver skoleform blev følgende valgt eller genvalgt til ESBstyregruppen: Tekniske/merkantile erhvervsskoler Heidi B. Nielsen, CELF (på valg i 2016) Mia Rasmussen, Aarhus Tech (på valg i 2016) Kristine Birch Kristensen, TEC nyvalgt (på valg i 2017) Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland suppleant nyvalgt (på valg i 2016) VUC Per Andersen (på valg i 2016) Signe Gylling genvalgt (på valg i 2017) Suppleant afventer SOSU Sanne Sandal (på valg i 2016) Ole Rømer nyvalgt Peter Madsen nyvalgt På det førstkommende styregruppemøde afgør Ole Rømer og Peter Madsen, hvordan de arrangerer sig som hhv. medlem i (2 år)og suppleant til (1 år) styregruppen. Specialundervisning Gitte Jensen, CSV Kolding Suppleant afventer CSV Kolding kontakter de øvrige specialundervisningsskoler for at finde en suppleant. 3. Input til 2015/16-aktiviteter Forsamlingen tilsluttede sig styregruppens indstilling om, at den nye styregruppe gennemgår ESB-netværkets retningslinjer til beslutning på den Årlige temakonference i Fokus på implementeringen af EUD-reformens kvalitetsopgaver. 5.

6 Revidere ETU-spørgerammerne (når EUD-reformens obligatoriske spørgsmål ligger fast). Fokus på udviklingen af kommende gymnasiereform. Nedsættelse af arbejdsgruppe til udarbejdelse af et idekatalog til en elevtrivselsspørgeramme for skolepraktikelever (evt. samle de eksisterende spørgerammer fra den arbejdsgruppe, som har været nedsat). Karakterniveauer at kunne give de rigtige karakterer og undervise på niveauer (A-B-C-D-E-F-G ) 6. Den nye styregruppe samles til et kort møde Styregruppen samledes til et kort møde og næste møde blev aftalt til den 9. april 2015 kl Mødet afholdes på Syddansk Erhvervsskole, Munke Mose Alle 9, 5000 Odense C lokale 18. ESB-sekretariatet indkalder via Outlook. Referent Lajla Pedersen ESB-sekretariatet tlf mail lajla@projektcare.dk 6.

4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet. Signe Philip, ESB netværk, 5. marts 2015

4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet. Signe Philip, ESB netværk, 5. marts 2015 4 klare mål i EUD-reformen og kvalitetsarbejdet Signe Philip, ESB netværk, 5. marts 2015 Historien viser, at reformer ikke bare er noget, man ruller ud, og så virker de 13-Apr- 15 Klare mål Indikator landsplan

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

Ledelse er også en medarbejdersag

Ledelse er også en medarbejdersag Ledelse er også en medarbejdersag nye leder- og underviserroller Midt i en reformtid, ESB-netværkets temakonference, Syddansk Erhvervsskole, 5. marts 2015 Twitter: @SthePol Rektor Agenda 1. OK 2013 og

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch Kristensen, TEC (KBK) o Katarina Held, Erhvervsskolen Nordsjælland (KH) o Signe Gylling,

Læs mere

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense

ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver. Årsmøde i ESB-netværket 16. marts Odense ESB-netværket i fremtiden arbejdsområder, indsatser og perspektiver Årsmøde i ESB-netværket 16. marts 2017 - Odense Program 10.00: Velkommen til ESB-netværkets årsmøde v/ Ebbe Schou Hargbøl, ESB-sekretariatet

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til mødet der er et par afbud grundet travlhed på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

Notat fra ESB-netværkets Årsmøde 2013 d. 27. november 2013 på Syddansk Erhvervsskole

Notat fra ESB-netværkets Årsmøde 2013 d. 27. november 2013 på Syddansk Erhvervsskole Notat fra ESB-netværkets Årsmøde 2013 d. 27. november 2013 på Syddansk Erhvervsskole Konsulent Ebbe S. Hargbøl bød ESB-netværkets medlemsskoler velkommen til ESB-netværkets årlige temakonference. 1. Årsberetning

Læs mere

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

Januar ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Til ESB-styregruppen o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Mads Mide Michelsen, SOSU Herning o Sanne Sandal, ZBC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Ole

Læs mere

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015.

1. Velkomst v / ESH ESH bød velkommen til det første styregruppemøde i 2015 og mødet er desuden det sidste inden årskonferencen den 5. marts 2015. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden yderligere tilføjelser. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn]

Handlingsplan for øget gennemførelse [Skolens navn] Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 [Skolens navn] 1 Handlingsplan for øget gennemførelse 2016 Skolens navn: Institutionsnummer: Dato: Bestyrelsesformandens underskrift: 2 Indledning Handlingsplanen

Læs mere

Udfordring nr. 1: De unges søgemønster

Udfordring nr. 1: De unges søgemønster Sigtelinjer og rationaler 22. og 23. september 2014 Signe Tychsen Philip Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Baggrund Erhvervsuddannelserne skal yde et væsentligt bidrag til at opfylde virksomhedernes

Læs mere

Til alle erhvervsskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet

Til alle erhvervsskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Til alle erhvervsskoler Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. nr.: 33 92 50 00 E-mail: stuk@stukuvm.dk www.stukuvm.dk CVR nr.: 29634750 Orientering om det

Læs mere

KORT OG GODT. Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer

KORT OG GODT. Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer DANSKE ERHVERVSSKOLER DANSKE ERHVERVSSKOLER DANSKE ERHVERVSSKOLER Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODT Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer 1 KORT OG GODT I aftalen

Læs mere

Det er alt sammen voldsomt spændende, men også trættende og udmarvende.så husk også at nyde foråret!

Det er alt sammen voldsomt spændende, men også trættende og udmarvende.så husk også at nyde foråret! Forårsrengøring Det pibler og bobler, pollen går i næsen, og man kan næsten høre græsset gro! (Det skal jo også slås, det skidt!) Nå, nyt forår, og det er lige fantastisk hver gang. Der er have- eller

Læs mere

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ

Referat af FU-møde den 1. februar 2012 kl på Syddansk Erhvervsskoles Skolehjem og Kursuscenter, Blangstedgårdsvej 1 B, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets FU Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg Mia Rasmussen, Aarhus Tech Morten Holst Nielsen, TEC ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Lajla Pedersen Afbud: Karin Rosenmejer, København VUC Februar

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter.

1. Godkendelse af dagsorden evt. tilføjelse af nye punkter Dagsordenen blev godkendt uden tilføjelse af nye punkter. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland

Læs mere

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle

Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskole i Vejle, Boulevarden 36, 7100 Vejle Deltagere ESB-netværkets FU Yvonne Andersen Signe Gylling Mogens Schlüter ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl Planlagt afbud : Heidi B. Nielsen Maj 2014 Opsamling fra FU-møde den 28. april 2014 kl. 10.00

Læs mere

KORT OG GODT. Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer

KORT OG GODT. Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer DANSKE ERHVERVSSKOLER DANSKE ERHVERVSSKOLER DANSKE ERHVERVSSKOLER Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer DANSKE ERHVERVSSKOLER KORT OG GODT Om kvalitetsmål for bestyrelsesmedlemmer 1 KORT OG GODT I aftalen

Læs mere

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted

Referat fra ESB-styregruppemøde 3. juni 2015 kl. 10.00 15.00 på SOSU Sjælland, Selandia Park 8, 4100 Ringsted Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Kristina Birch, TEC (KBI) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SSA) o Ole Rømer, SOSU C (OR)

Læs mere

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne.

1. Velkomst v /ESH ESH bød velkommen til mødet der er desværre nogle afbud pga. presserende opgaver på skolerne. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne

Læs mere

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

December 2012. 1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Deltagere ESB-netværkets styregruppe o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SG) o Carl Edward Tronhjem, SOSU Sjælland (CET)

Læs mere

EUD-reform. - med fokus på kvalitet. Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet. Side 1

EUD-reform. - med fokus på kvalitet. Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet. Side 1 EUD-reform - med fokus på kvalitet Afdelingschef Lars Mortensen Undervisningsministeriet Side 1 Den smeltende isflage Faldende søgning fra 9./10. kl.: Fra 29 pct. i 2006 til 19 pct. i 2012 Højt frafald:

Læs mere

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen.

3. Klare adgangskrav skal øge gennemførelsen for vores elever og forbedre kvaliteten af undervisningen. Velkommen Som I vil kunne se på udgivelsesdatoen signalerer vi, at Nyt fra for fremtiden udkommer hvert kvartal. Beslutningen er en følge af ESB-netværkets strategiudvikling, der fremover vil få netværket

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt.

ESH bød velkommen til mødet der er desværre 3 afbud til mødet i dag. Mødet er et udsat møde fra november 2016 og dagsordenen er ændret lidt. Deltagere: ESB-styregruppen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Kristina Birch, TEC o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Ole Roemer, SOSU C o Tue Sanderhage, HF & VUC Vestegnen o Peter Madsen, SOPU ESB-sekretariatet

Læs mere

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen.

Kursusforløbet har til formål at inspirere og understøtte skolernes igangværende arbejde med at realisere erhvervsuddannelsesreformen. Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Frederiksholms Kanal 26 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5302 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Invitation til "Skoleudvikling i Praksis"

Læs mere

Temadag om handlingsplan 2017

Temadag om handlingsplan 2017 Temadag om handlingsplan 2017 4., 5., 10. og 12. Oktober 2016 Side 1 Dagens program 10.o0-10.20: Præsentation af dagen, det nye handlingsplanskoncept mv. v. STUK 10.20-11.30: Præsentation af handlingsplansskabelonen

Læs mere

Undervisningsministeriet Februar 2015. Kvalitetstilsynet med folkeskolen

Undervisningsministeriet Februar 2015. Kvalitetstilsynet med folkeskolen Kvalitetstilsynet med folkeskolen Det fremgår af aftalen om et fagligt løft af folkeskolen fra juni 2013, at det eksisterende kvalitetstilsyn udvikles, så det tager udgangspunkt i de nationalt fastsatte

Læs mere

Målopfyldelse for resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2014-31. juli 2015 - for KTS direktør Ole Heinager. Vurderinger Pct. Andel Pct.

Målopfyldelse for resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2014-31. juli 2015 - for KTS direktør Ole Heinager. Vurderinger Pct. Andel Pct. Målopfyldelse for resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2014-31. juli 2015 - for KTS direktør Ole Heinager Vurderinger Andel Basisramme 1 Strategi og organisationsudvikling En erhvervsskole fremtid

Læs mere

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018

Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Temadag om handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Den 4., 6., 9. og 10. oktober 2017 Temadag for handlingsplan for øget gennemførelse 2018 Side 1 Dagens program 09.30-10.00: Ankomst: kaffe og morgenmad

Læs mere

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser

Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU. Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Status på erhvervsuddannelsesreformen og sammenhængen til VEU Lars Mortensen Undervisningsministeriet, Afdeling for Ungdoms- og Voksenuddannelser Implementering Offentliggjort udfoldet tidsplan på uvm.dk

Læs mere

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014

Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Konference om Aalborg Kommunes Unge-strategi 25. april 2014 Flere unge skal have en erhvervsuddannelse hvordan bidrager erhvervsskolereformen til dette. Oplæg ved Vicedirektør Hanne Muchitsch, Aalborg

Læs mere

Opgørelse af resultatlønskontrakt 2014 for direktør Elsebeth Melgaard, SOSU C

Opgørelse af resultatlønskontrakt 2014 for direktør Elsebeth Melgaard, SOSU C Opgørelse af resultatlønskontrakt 2014 for direktør Elsebeth Melgaard, SOSU C Indledning Kontrakten skal tjene følgende formål: 1. Den skal fungere som et styringsredskab for bestyrelsen. 2. Den skal understøtte

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent

1. Godkendelse af dagsorden Tilføjelse til pkt. 4 Rekruttering af ny ESB-konsulent Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karen Jespersen, SOSU Århus o Kirsten Habekost, VUC Vestegnen o Mia Rasmussen, Aarhus Tech o Mogens Schlüter, SOSU Esbjerg o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * *

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf * * Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm (AJP) o Sanne Sandal, SOSU Sjælland (SASA) o Heidi B. Nielsen, CELF (HBNI) o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde (HRL) o Tue Sanderhage, HF & VUC

Læs mere

Hvad sker der på erhvervsuddannelserne?

Hvad sker der på erhvervsuddannelserne? Oplæg på NCE konferencen: Ny viden om erhvervsuddannelserne Hvad sker der på erhvervsuddannelserne? 1. marts 2016 11.15-12.30 og 14.30 15.45 Kontoret for erhvervsuddannelser, Styrelsen for Undervisning

Læs mere

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014

ESB-sekretariatet o Ebbe S. Hargbøl (ESH) o Lajla Pedersen (LAP) Afbud o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) Februar 2014 Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Fra styring til ledelse folkeskolereform og OK2013 Århus Kommune, Skolelederkonference, Scandic Bygholm, Horsens

Fra styring til ledelse folkeskolereform og OK2013 Århus Kommune, Skolelederkonference, Scandic Bygholm, Horsens Side 1 Fra styring til ledelse folkeskolereform og OK2013 Århus Kommune, Skolelederkonference, Scandic Bygholm, Horsens Stefan Hermann 19. september 2013 Agenda 1. Tilgang og perspektiv: Folkeskolereform

Læs mere

Ledelse er også en medarbejdersag: nye leder og underviseroller

Ledelse er også en medarbejdersag: nye leder og underviseroller Ledelse er også en medarbejdersag: nye leder og underviseroller Uddannelseskonferencen 2014, Svendborg Erhvervsskole, 7. november 2014 twitter: @SthePol Rektor Agenda Nye vilkår for uddannelse: high politics

Læs mere

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde.

b) Arbejdet i DE-L spørgerammeudvalg og nyt fra DE-Ls årsmøde. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Per Andersen, HF & VUC Fyn, Middelfart (PAN) o Sanne

Læs mere

August Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne

August Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne August 2019 Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen for 95 %- målsætningen på ungdomsuddannelserne Fortsat notat til Statsrevisorerne 1 Opfølgning i sagen om indsatsen for 95 %-målsætningen på

Læs mere

Hvordan sikres effektiv styring af digitaliseringsprojekter som led i udrulningen af reformer på uddannelsesområdet?

Hvordan sikres effektiv styring af digitaliseringsprojekter som led i udrulningen af reformer på uddannelsesområdet? Hvordan sikres effektiv styring af digitaliseringsprojekter som led i udrulningen af reformer på uddannelsesområdet? Seminar om effektiv styring af statslige it- og digitaliseringsprojekter Thomas Fredenslund,

Læs mere

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune

Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Realiseringen af folkeskolereformen i Faaborg-Midtfyn Kommune Faglige mål Folkeskolereformen lægger op til en ændring af, hvordan folkeskolen fremover skal løse sin opgave. Reformens formål er, at eleverne,

Læs mere

MIO-møde tirsdag

MIO-møde tirsdag MIO-møde tirsdag 19.1.2016 Kvalitet / Tilsyn Projekter Internationalisering 18-02-2016 Finn Arvid Olsson Stabschef 1 Kvalitetstilsyn og Ministeriet Hjemmel i Love og bekendtgørelser Hjemmel i regeringsgrundlaget

Læs mere

Skov- og naturtekniker Beskrivelse af kvalitetsarbejdet

Skov- og naturtekniker Beskrivelse af kvalitetsarbejdet S K O V S K O L E N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Skov- og naturtekniker Beskrivelse af kvalitetsarbejdet Formål med kvalitetsarbejdet Formålet med Skovskolens systematiske arbejde med kvalitet

Læs mere

Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen

Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen ,,. HØBENHAVN & fllordsjællanll Resultatlønskontrakt 2017 for direktør Inger Margrethe Jensen Bestyrelsen vil få afrapportering af kvantitative måltal og kvalitative tiltag i en skriftlig orientering i

Læs mere

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune

1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune 1. Procesplan for implementering af folkeskolereformen i Randers Kommune I indeværende notat redegøres for forvaltningens reviderede oplæg til den procesplan, der skal være med til at gøre den nye folkeskolereform

Læs mere

Temadag: Gennemførelse af talentudvikling på hovedforløbet

Temadag: Gennemførelse af talentudvikling på hovedforløbet Temadag: Gennemførelse af talentudvikling på hovedforløbet IBC Kolding, 28. september 2016 og Selandia, Slagelse, 3. oktober 2016 Side 1 Dagens program Rammer for talentundervisning v/ Gert Nielsen, STUK

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %-målsætningen på ungdomsuddannelserne

Rigsrevisionens notat om beretning om. indsatsen for 95 %-målsætningen på ungdomsuddannelserne Rigsrevisionens notat om beretning om indsatsen for 95 %-målsætningen på ungdomsuddannelserne Maj 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om indsatsen for 95 %-målsætningen på ungdomsuddannelserne

Læs mere

Resultatmål og indikatorer er på vej på alle de erhvervsrettede uddannelsesområder

Resultatmål og indikatorer er på vej på alle de erhvervsrettede uddannelsesområder Effekt- og evalueringsudvalget Resultatmål og indikatorer er på vej på alle de erhvervsrettede uddannelsesområder Forslag til klare mål for gymnasierne Citat: Regeringen foreslår, at der fastlægges klare

Læs mere

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til.

ESH bød velkommen til mødet efter sommerferien. ESH gennemgik dagens program, og de få tilføjelser/ændringer, der er kommet til. Deltagere: ESB-styregruppen ESB-sekretariatet August 2014 Opsamling fra ESB-styregruppens strategi- og visionsdag den 19. august 2014 kl. 10.00 14.00/15.00 på Syddansk Erhvervsskoles skolehjem og kursuscenter,

Læs mere

ESB-netværkets årsmøde Side 1

ESB-netværkets årsmøde Side 1 ESB-netværkets årsmøde Side 1 Indhold Styrelsens tilsynsplan 2019 Status på eud reformens klare mål Fra folkeskole til faglært Erhvervsuddannelser til fremtiden Delaftale på undervisningsområdet om at

Læs mere

Diskussionsoplæg fra Danske Erhvervsskoler - Effekt og evalueringsudvalget

Diskussionsoplæg fra Danske Erhvervsskoler - Effekt og evalueringsudvalget Handleplaner for øget gennemførelse Diskussionsoplæg fra Danske Erhvervsskoler - Effekt og evalueringsudvalget Handleplaner for øget gennemførelse Hvad er - Effekt og evalueringsudvalget? Drøfter og vurderer

Læs mere

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag.

September 2013. ESH bød velkommen til mødet der er desværre 4 afbud til i dag. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Jan

Læs mere

Det gode og konstruktive bestyrelses- og ledelsessamarbejde?

Det gode og konstruktive bestyrelses- og ledelsessamarbejde? Det gode og konstruktive bestyrelses- og ledelsessamarbejde? kick-off-workshop for de første bestyrelser i de nye institutioner for forberedende grunduddannelse Skinnerne lægges ud! Etableringsopgaven

Læs mere

Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform

Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen -den danske folkeskolereform Kontorchef Jesper Bøjer Jensen Videnskontoret Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling 1 Baggrund og forberedelse Reformens elementer

Læs mere

Egu - Årsmøde januar 2016

Egu - Årsmøde januar 2016 Egu - Årsmøde 12. 13. januar 2016 Stig Nielsen Stig.Nielsen@uvm.dk Afdelingen for Undervisning og Dagtilbud Kontor for Forberedende Uddannelsestilbud og Almen Efteruddannelse Side 1 Nyt fra ministeriet

Læs mere

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010

Erhvervsskoler gruppe 1 - Evaluering af ETU 2010 Til Deltagerne på ETU-2010 præsentationsmødet den 19. januar 2011 Opsamling fra ETU-2010 præsentationsmøde den 19. januar 2011 kl. 10.00 13.30 på Syddansk Erhvervsskoles kursuscenter, Munkerisvej 161,

Læs mere

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat af ESB-styregruppemøde den 13. december 2010 kl. 10.00 15.00 på Syddansk Erhvervsskoles Kursuscenter, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Karin Rosenmejer o Kirsten Habekost o Mia Rasmussen o Mogens Schlüter o Yvonne Andersen o Anne Birthe Mortensen (suppleant) ESB-sekretariatet: o Anette Halvgaard

Læs mere

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl

Lokalt Uddannelses Udvalg (LUU) for PA DAGSORDEN KURSUS/ AMU REFERAT. Referat godkendt i LUU PA. Årets 4. møde den 10. december 2018 kl Til stede: Heidi Bjerre Mørch Birgit Borgwardt* Conny Karlskov Heidi Kristensen Tenna Danielsen Heidi B. Thomsen Mogens Schlüter Anette Byriel Kim Madsen Eva Fredslund Hansen* Maja Nordmand Anne Helt/

Læs mere

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD

EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD EUD-reformen og kompetenceudvikling af lærerne på EUD Faglært til fremtiden Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser, 2013 Kompetenceudviklingen skal medvirke til at gøre undervisningen bedre og give

Læs mere

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ

Referat fra FU-møde den 3. februar 2009 kl. 10.00-15.30 på Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Munkerisvej 161, 5220 Odense SØ Deltagere: ESB-netværkets forretningsudvalg o Anette Halvgaard (AH) o Anne Albertsen (AA) o Kent W. Kristensen (KWK) o Michael Kaas-Andersen (MKA) ESB-sekretariatet o Jens Chr. Agger (JCA) o Lajla Pedersen

Læs mere

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015

Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 Opsamling fra ESB-netværkets og UddannelsesBenchmarks temadag om Kvalitetssystemer og -metoder i en reformtid 27. august 2015 1. Velkomst v. Ebbe Schou Hargbøl/ESB-netværket og Jan Christensen/UddannelsesBenchmark.

Læs mere

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017.

Opsamling fra ESB-styregruppens strategidag den 24. august 2017. Deltagere: ESB-styregruppen o Anja Juliet Pihl, Herningsholm o Heidi B. Nielsen, CELF o Heidi Rønnov Lund, VUC Roskilde o Kristina Birch, TEC o Lea Bergstedt, Roskilde TS o Ole Roemer, SOSU C o Sanne Sandal,

Læs mere

Skive Tekniske Skoles kvalitetskoncept

Skive Tekniske Skoles kvalitetskoncept Skive Tekniske Skole arbejder systematisk med evaluering og kvalitetsudvikling, og det er målet, at det kan bidrage konstruktiv til de fire kvalitetsmål for erhvervsuddannelsernes udvikling. Skolens kvalitetsarbejde

Læs mere

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00

Bilag 2.2, Referat. Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl til 12.00 Bilag 2.2, Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 20. september 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede: Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov,

Læs mere

VID Erhvervsuddannelser

VID Erhvervsuddannelser VID Erhvervsuddannelser Reformimplementering og obligatoriske indsatsområder Hvert forår udarbejder Viden Djurs en handlingsplan, der fastlægger de udviklings- og forandringsbehov, som uddannelserne under

Læs mere

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova:

Februar VTU-gennemgang v/ Henrik Madsen Raben, Ennova: Deltagere: ESB-kontaktpersoner Sanne Sandal, SOSU Sjælland Anette Fuglkjær, Rybners Marie Houmann Lyngs, NEXT København Lea Bergstedt, Roskilde TS Ennova Henrik Madsen Raben ESB-sekretariatet Ebbe S. Hargbøl

Læs mere

Kvalitetsplan og. kvalitetssystem til selvevaluering. Vejen Business College

Kvalitetsplan og. kvalitetssystem til selvevaluering. Vejen Business College Kvalitetsplan og kvalitetssystem til selvevaluering Vejen Business College Senest revideret: Juni 2015 Indledning Denne plan skal ses som et element i det krævede kvalitetsarbejde på Vejen Business Colleges

Læs mere

Kvalitetsarbejdet på Mercantec v. Direktør Kirsten Holmgaard Oplæg for Metalindustriens Uddannelsesudvalg den 6. november 2014

Kvalitetsarbejdet på Mercantec v. Direktør Kirsten Holmgaard Oplæg for Metalindustriens Uddannelsesudvalg den 6. november 2014 Kvalitetsarbejdet på Mercantec v. Direktør Kirsten Holmgaard Oplæg for Metalindustriens Uddannelsesudvalg den 6. november 2014 1 Kort om Mercantec Mercantec er en fusioneret selvejet erhvervsskole i Viborg:

Læs mere

Skoleudvikling i Praksis for erhvervsuddannelserne. Tilmelding og program

Skoleudvikling i Praksis for erhvervsuddannelserne. Tilmelding og program Skoleudvikling i Praksis for erhvervsuddannelserne Tilmelding og program Tværfaglig og helhedsorienteret undervisning på grundforløbet SIP-1 januar 2015 Formål Formålet med den første kursusdag er at give

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret.

Referat. Fraværende: Ole Sværke. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. Referat 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt med tilføjelse af 2 nye orienteringspunkteret. 2. Godkendelse af referat fra mødet den 22. januar 2015 Referatet blev godkendt. 3. Orientering

Læs mere

Fremtidens selvejende institutioner - krav til fremtidens resultater

Fremtidens selvejende institutioner - krav til fremtidens resultater Bestyrelserne i front for kvaliteten Fremtidens selvejende institutioner - krav til fremtidens resultater Departementschef Jesper Fisker Side 1 En ny minister hvad betyder det Øgede krav til eleverne Eleverne

Læs mere

NOTAT. Evaluering af direktørens resultatkontrakt

NOTAT. Evaluering af direktørens resultatkontrakt NOTAT af direktørens resultatkontrakt 1. maj 2013 31.7 2014 Godkendt på bestyrelsesmødet den 2. oktober 2014 A. Budget og likviditet (30 %) Skolen har i forbindelse med genopretningsplanen indgået aftale

Læs mere

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk

1 ESB-SEKRETARIAT * v /Lajla Pedersen * ProjektCare * Tlf. 2515 7909 * lajla@projektcare.dk * www.esb-netvaerk.dk Til ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, HF & VUC Nordsjælland (SGY) o Jan Havreland,

Læs mere

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Den konkrete undervisning summary

Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013. Den konkrete undervisning summary Håndværksrådets skoletilfredshedsundersøgelse August 2013 Den konkrete undervisning summary Håndværksrådets skoletilfredsundersøgelse peger tydeligt i retning af, at eleverne på erhvervsskolerne ikke får

Læs mere

Nyt fra Undervisningsministe

Nyt fra Undervisningsministe Nyt fra Undervisningsministe Rektormødet d. 28. november 2014 Indsæt note og Side 1 Regeringens gymnasieudspil Indsæt note og kildehenvisning via Header and Footer Side 2 Elementer i regeringens gymnasieudspil

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Marts 2012. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Morten Holst Nielsen, TEC (MHN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Anne Birthe Mortensen, Tradium (ABM) o Karin Rosenmejer,

Læs mere

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016.

Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Indsatsområder og handlingsplaner for erhvervsuddannelserne, 2015 2016. Dette skoleår vil være præget af implementeringen af reform på erhvervsuddannelserne. Reformens mål er overordnet at skabe bedre

Læs mere

Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016

Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016 Indsatskontrakt Skive Tekniske Skole 2016 EUD-reform EUD reform trådte i kraft 1/8 2015 med målsætningen om flere og bedre faglærte gennem bl.a. etablering af unge- og voksenspor. I reformen indgår også

Læs mere

Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne. Den 13. januar 2016, Kl

Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne. Den 13. januar 2016, Kl MØDEREFERAT Referat fra Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for tømrerne Den 13. januar 2016, Kl. 08.00 Til stede: Peter Bøgh, Søren Bisgaard, Steen Lidsmoes, Jan Rasmussen, Carsten Schmidt, Henrik Pedersen,

Læs mere

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne

VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER. Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne VEJLEDNING TIL ERHVERVSSKOLER Talentspor og andre tilvalgsmuligheder i erhvervsuddannelserne Om tilvalgsmuligheder på erhvervsuddannelser I forbindelse med erhvervsuddannelsesreformen er der opstillet

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25.

EUD-reformen og de mest udsatte unge. Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. EUD-reformen og de mest udsatte unge Konsulent Jesper Jans Oplæg ved socialstyrelsens temadag Torsdag den 25. Hvad skaber vækst og udvikling i DK? 2001 00 erne 10 erne Margrethe Vestager: Produktionssamfundet

Læs mere

EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1

EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1 EUD reform - Talentspor, højere niveauer og grundfag Afslutningskonference Projekt syddanske talenter 24. november 2014 Side 1 Bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser Fra 30 til 19% Baggrund for reformen

Læs mere

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015

Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Erhvervsuddannelsesreformen og systemunderstøttelse 2. marts 2015 Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne Undervisningsministeriet Afdelingen for Ungdoms- og Voksenuddannelserne Center for de Erhvervsrettede

Læs mere

Hvordan skal skolerne arbejde videre med pædagogisk ledelse?

Hvordan skal skolerne arbejde videre med pædagogisk ledelse? Hvordan skal skolerne arbejde videre med pædagogisk ledelse? UddannelsesBenchmark ESB-Netværkett d. 28. august 2013 Side 1 Stikord: 1. Egne erfaringer med pædagogisk ledelse efter OK13 2. Pædagogisk ledelse

Læs mere

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl

! 14.marts Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl ! 14.marts 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 22.marts 2016 kl. 15.30 17.00 Velkommen til nye bestyrelsesmedlemmer: Ny repræsentant fra UC Syddanmark: Institutchef

Læs mere

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013

Randers Social- og Sundhedsskole Godkendt dec. 2013 Strategi 2014-2016 Udfordringerne i perioden 2014 2016 Nye uddannelser I den kommende strategiperiode skal skolen implementere en ny erhvervsskolereform og dermed være med til at højne erhvervsuddannelsernes

Læs mere

Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0.

Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Bedre Copyright og mere attraktive erhvervsuddannelser Aftale mellem regeringen (S og RV), V, DF, SF, LA og K om en reform af erhvervsuddannelserne Aftale om reform af erhvervsuddannelserne

Læs mere

Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne

Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne Fortsat høj trivsel på erhvervsuddannelserne - Elevtrivselsmålingen Elevernes trivsel skal øges frem mod 00. Det er et af de mål for erhvervsuddannelsernes udvikling, der blev sat i forbindelse med indgåelsen

Læs mere

Indkaldelse af ansøgninger om udbud til erhvervsuddannelsen til ambulancebehandler.

Indkaldelse af ansøgninger om udbud til erhvervsuddannelsen til ambulancebehandler. Udbydere af erhvervsuddannelser Kopi: Rådet for de Grundlæggende Erhvervsrettede Uddannelser Kopi: Regionsrådene Kopi: Transporterhvervets Uddannelser Styrelsen for Undervisning og Kvalitet Frederiksholms

Læs mere

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA

NOTAT. Notat. Kvalitetsrapportering i VIA Træd i karakter VIA University College Notat Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapportering i VIA Kvalitetsrapporten er et internt ledelses- og styringsinstrument med fokus på uddannelseskvalitet. Rapporten

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet

Referat. Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl til Emne: Referat fra mødet Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 27. november 2014 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat fra mødet Tilstede Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner

Læs mere

Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen. Opdateret 30. oktober 2014

Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen. Opdateret 30. oktober 2014 Foreløbig tidsplan for implementering af erhvervsuddannelsesreformen Opdateret 30. oktober 2014 Side 1 Foreløbig tidsplan EUD-reform (1/5) 1. Klare mål 2. Ungdomsuddannelsesmiljø, herunder regler om motion

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere