file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /653b5d

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "file:///c:/adlib%20express/work/20150630t142706.976/20150630t142707.507/653b5d48-70..."

Transkript

1 file:///c:/adlib%20express/work/ t / t /653b5d Page 1 of From: Lone Misfeldt Sent: :00:37 To: Bendt Skodborg Nielsen Subject: MST ans gning Attachments: ansoegningsskema_koege_karlemoseparken_4.1.pdf; ATT00001.htm Hej Bendt Her er ans gningen som pdf. Du og Bjarne skal skrive under p side 8. Scan dokumentet og send det til MST sammen med de bilag, som jeg sender til dig lige om lidt! Mange hilsner Lone Misfeldt r dgivning // strategi KATZENMARK Nannasgade K benhavn N lone@katzenmark.dk Find os ogs p Facebook, Twitter & YouTube

2 Side! 1 af 8! Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer der ikke er korrekt udfyldt i de påkrævede felter, vil ikke komme i betragtning. Det anbefales at læse vejledning til ansøger inden ansøgningsskemaet udfyldes. Der kan kun skrives i de markerede områder Der kan kun vedlægges bilag for punkt 4, 7 og 8. Ansøgninger sendes til mst@mst.dk. Emnefeltet skal udfyldes med Kommunepulje 2015 runde 1 efterfulgt af institutionsnavn for hovedansøgeren samt projektets titel: Eksempel: Kommunepulje 2015 runde 1 Kommunenavn Projekttitel 1. Projektets titel: Sådan gør vi hos os - et brugerinvolveringsprojekt i Karlemoseparken i Køge Kommune 2. Kort beskrivelse af hovedformålet med projektet, der kan bruges ved offentliggørelse (5-10 linjer) Hovedformålet med projektet er at afdække, hvilke barrierer som skal overvindes for at få beboerne i Karlemoseparken til at sortere plast og metal fra til genanvendelse. Det skal skabe klarhed over, hvilke kommunikationsværktøjer og kommunikationskanaler, der har den bedste effekt, samt give et mere nuanceret billede af genanvendelsespotentialet, inden Køge Kommune implementerer ordninger for indsamling af plast og metal i hele kommunen. 3. Hovedansøger(står for kontakten til Miljøstyrelsen) og medansøgere Hovedansøger: Kommune- /virksomhedsnavn: Køge Kommune Adresse: Torvet 1 Postnummer og by: 4600 Køge Telefon: bendt.skodborg@koege.dk CVR-nr: Bankoplysninger Bank: Jyske Bank Reg. Nr.: 5035 Konto nr.: Projektleder Navn: Bendt Skodborg bendt.skodborg@koege.dk Tlf.:

3 Side! 2 af 8! Økonomisk ansvarlig for projektet Medansøgere: (Navn og adresse på organisation, kontaktperson, CVR/CPR; på alle andre, der deltager i ansøgergruppen og medfinansierer projektet) Navn: Bendt Skodborg bendt.skodborg@koege.dk Tlf.: Boligselskabet Sjælland Thomas Fredskov Sjællandsvænget Roskilde Mobil: Er ansøger (sæt gerne flere kryds ved flere ansøger) Kommune Forskningsvirksomhed Forsynings- eller affaldsselskab Forening NGO Andet kort beskrivelse af ansøger: Karlemoseparken ved Boligselskabet Sjælland 4. Overblik over projektfinansiering Alle beløbsfelter med totalbeløb skal udfyldes. Hvis et felt ikke er relevant for projektet udfyldes det med kr. 0. Nedenstående skema er et økonomisk overblik over projektet og erstatter ikke et budget. Budgettet skal vedlægges som bilag. Der henvises til vejledningen punkt 4 for en beskrivelse af kravene til budgetindholdet. Budgetskabelonen i menuen sådan søger du på mst.dk kan evt. anvendes som udgangspunkt for udformningen af budgettet. Kilder Kr. Samlet budget (Hvad er de samlede udgifter for projektet) Projektets totale egen finansiering (specificer for alle ansøgere) Kr Kr Køge Kommune Kr.: BOSJ Kr.: 0 - [navn på ansøger] Kr.: Total støtte til projektet fra andre tilskudsordninger (specificer for alle tilskudsordninger) Kr.:

4 Side! 3 af! 8 Total ansøgt støtte fra andre tilskudsordninger (specificer for alle tilskud) (allerede tildelte tilskud skal ikke inkluderes) Kr.: Total for andre kilder til finansiering (specificer den enkelte finansieringskilde samt indiker om kilden er offentlig eller privat) Kr.: - [navn på anden kilde] Kr.: - [navn på anden kilde] Kr.: - [navn på anden kilde] Kr.: Total ansøgt tilskud fra Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (specificer for alle ansøgere) Kr.: Køge Kommune Kr.: BOSJ Kr.: [navn på ansøger] Kr.: 5. Projektbeskrivelse a. Baggrund hvad er den nuværende situation (max ½ side) Beskriv kort baggrunden for projektet og de muligheder eller problemstillinger for øget genanvendelse af husholdningsaffaldet der betyder, at der er behov for projektet. Køge Kommune er i gang med at forberede sig til mere affaldssortering. I den nyligt vedtagne affaldsplan er der beskrevet en række initiativer, der skal sættes i gang i de kommende år. Lige nu afventer Køge - i lighed med andre kommuner i KARA/NOVERENområdet - udmeldinger om et fremtidigt sorteringsanlæg. Køge Kommune har udover en række enfamilieboliger også mange etageejendomme - heriblandt en række store boligselskaber, der er udpeget som socialt belastede områder. I disse boligselskaber er der allerede i dag igangsat forskellige projekter i dialog med beboerne. Køge Kommune ønsker derfor at udnytte ventetiden på den endelige udmelding om sorteringsanlæg til at forberede den bedst mulige udrulning af den fremtidige sorteringsløsning i Køge. Uanset valg af sorteringsanlæg vil boligselskaber af en vis størrelse også i fremtiden skulle kildesortere affaldet. Derfor giver det god mening at gennemføre et forsøg, der kan afdække, hvordan man kan gøre affaldssortering til andet end en sur pligt.

5 Side! 4 af 8! b. Formål og succeskriterier (max ½ side) Beskriv projektets formål og succeskriterier - Formål: Hvad vil projektet gøre i forhold til den ovenfor skitserede situation? Affaldssortering er ikke nødvendigvis noget, som borgere samles om. Derfor vil projektet undersøge, hvordan man kan bruge allerede eksisterende netværk til at få udbredt kendskabet til sortering af affald. Projektet vil sætte fokus på, hvordan vi kan ændre opfattelsen af affaldssortering fra en sur pligt til en positiv, identitetsskabende oplevelse: Hvordan kan vi gøre det sjovere eller i hvert fald mere lystbetonet at gå ned med skraldet, hvordan kan affaldssortering gøres meningsfuldt? Og hvordan kan vi i samarbejde med beboerne etablere en mission om, at i Karlemoseparken er vi fælles om affaldet - og at affald ikke bare er noget, man skal af med i en fart - at det faktisk repræsenterer en værdi? Vi vil rigtig gerne nå hen til, at beboerne i Karlemoseparken med en vis stolthed siger til venner og bekendte: Jamen - sorterer I ikke? Det gør vi da hjemme hos os! Mål Beboerne skal tage ejerskab til sortering. Derfor skal beboerne inviteres til at deltage i udformningen af projektets informationsmateriale. Vi vil gerne have beboerne med til at overveje, hvordan vi bedst muligt informerer om affald, hvordan vi kan skabe nogle mere spændende rammer for at aflevere affaldet, og hvordan vi udbreder budskaberne om, hvad der sker med affaldet. De etablerede netværk skal være med til at bane vejen for en åben workshop, hvor beboerne får mulighed for at komme med deres idéer og forslag. Et element kunne være en konkurrence mellem de enkelte boligblokke. Der skal opstilles tydelige mål for mængderne af indsamlet plast og metal - og status for indsamlingen skal gøres synlig for alle involverede. Det er en særlig målsætning, at områdets børn og beboere med anden kulturel baggrund end traditionel dansk involveres aktivt i arbejdet. - Succeskriterier: Hvad er kriterierne for at kunne sige, at projektet opfylder formålet? At mængderne af dagrenovation nedbringes. At der formuleres klare målsætninger for sortering, efter at affaldsanalysen er gennemført. At bestyrelsen i Karlemoseparken tager ejerskab til projektet og fremover vil have affald på dagsordenen, som minimum på deres generalforsamling. At der er skabt en fælles mission for sortering af affald i Karlemoseparken i samarbejde med beboerne.

6 Side! 5 af 8! Efter projektets afslutning skal der være etableret en gruppe på tværs af gårdmænd og beboernetværk, der vil arbejde videre med affaldssortering for ejendommen. c. Leverancer og metode (max 1 side) Beskriv projektets leverancer og metoder - Leverancer: Hvad bidrager projektet med hvad kommer der ud af projektet? Projektet hviler på to ben: Nemlig brug af lokale netværk til at få beboere i den enkelte ejendom i tale og aktiv brugerinvolvering i udformningen af de konkrete informationsløsninger. Begge ben skal bidrage til at skabe et fælles sprog om affald blandt beboerne ved at øge fokus på værdierne i affaldet og dermed få en bedre sortering af affald. Altsammen naturligvis med udgangspunkt i beboerne. - Metode: Hvordan udformes og gennemføres projektet 1. Afklaring af potentiale Vi vil analysere indholdet af genanvendeligt materiale i dagrenovationen, så vi kan få et grundlag for at opstille klare mål for sorteringen af affald. Siden skakterne blev lukket i Karlemoseparken, og der blev indført affaldssortering ved lokale molokker, er mængden af dagrenovation nemlig vokset. Derfor skal projektet undersøge, hvad der egentlig ender i dagrenovationen i dag. 2. Kortlægning af eksisterende netværk Med udgangspunkt i andre kommunale tiltag i Karlemoseparken og allerede eksisterende netværk vil vi invitere os selv til møde med beboerne, hvor vi går i dialog med dem om affald. Det er samspillet mellem kommune, boligselskab, gårdmænd (ejendomsfunktionærer) og lokale netværk, der skal være med til at sikre en bedre affaldssortering. 3. Som opfølgning på mødet inviterer vi beboerne til en åben workshop om affald. Deltagerne rekrutterer vi fra de eksisterende netværk, og de opfordres til at komme med idéer og forslag til udarbejdelse af budskaber og informationsmateriale. 4. Ejendomsfunktionærerne skal med på banen som aktive spillere: De skal i dialog med os udvikle værktøjer og metoder, der kan fremme bedre affaldssortering. Undervejs i forsøget giver vi ejendomsfunktionærerne, eller gårdmændene, mulighed for at påtage sig en særlig rolle som ansvarlige for værdierne i affaldet. 5. Vi vil gennem events og konkurrencer formidle ejerskab til de beboerskabte løsninger. Undervejs vil vi dokumentere projektet i en logbog og invitere beboere og gårdmænd til at komme med deres tanker og overvejelser om specifikt om projektet og om affaldssortering generelt. 6. Opfølgning Vi vil løbende følge op på de indsamlede mængder af dagrenovation og

7 Side! 6 af! 8 genanvendeligt materiale. Vi afslutter forsøget med endnu en analyse af dagrenovationen for at få klart billede af, hvilken indflydelse projektet har haft på mængden og kvaliteten af det sorterede affald. d. Hvad er de forventede effekter på genanvendelsen af husholdningsaffaldet inden for fraktionerne: organisk affald, pap, papir, metal, plastik, glas og træ? Beskriv hvilke effekter på genanvendelsen for fraktionerne omfattet af ressourcestrategien for husholdningerne der kan opnås gennem projektet og hvilke perspektiver der kan ses fra projektet på længere sigt på nationalt plan. På kort sigt vil projekt fremme en bedre sortering af genanvendeligt affald i Karlemoseparken. På længere sigt kan Køge Kommune bruge erfaringerne til at udvikle og tilrettelægge fremtidige affaldsløsninger i kommunen. For eksempel kan erfaringerne indgå i kommunens overvejelser om at sortere bioaffald. Endelig kan erfaringerne bidrage til formuleringen af en partnerskabsmodel mellem boligselskab, kommune og lokale beboernetværk. e. Hvilke nyskabende perspektiver er der i projektet Beskriv konkret hvilke nye erfaringer, viden og/eller metoder projektet forventes at bidrage med. I beskrivelsen skal der særligt lægges vægt på de nationale perspektiver for projektet Som noget nyt tager projektet udgangspunkt i allerede etablerede netværk. Det skal sikre ejerskab fra starten af projektet - og få flere forskellige beboere i tale undervejs. Projektet tager afsæt i beboernes egne erfaringer, ønsker og behov. I stedet for at trække en mere eller mindre færdigsyet affaldsløsning ned over hovedet på en stor gruppe husholdninger, inviteres Karlemoseparkens beboere gennem dette projekt til at bidrage med forslag til informationsmateriale og -initiativer, der kan synliggøre og motivere til sorteringsindsatsen. Projektet vil også involvere beboerne i, hvordan vi får skabt en fælles forståelse af, at affald er værdifuldt. Projektets workshop skal undersøge, hvordan man bedst får involveret husholdningernes børn i områdets affaldssortering (børn er gode ambassadører!), ligesom vi vil gøre en ekstra indsats for at involvere beboere med end anden kulturel baggrund end den gængse danske. Andre boligselskaber og kommuner vil efterfølgende kunne drage nytte af projektets erfaringer. f. Formidling hvordan får andre del i den nye viden? Beskriv hvordan projektet og resultaterne vil blive formidlet. Dette skal være konkret og dække formidling både under projektet og ved projektets afslutning. Beskriv hvordan det sikres projektet bidrager til vidensopbygning for aktører/organisationer udenfor projektgruppen. Bemærk! Markedsførings aktiviteter ikke kan modtage tilskud og ikke derfor ikke skal beskrives.

8 Side! 7 af 8! Der produceres en film (varighed 6-8 min) fra beboerworkshoppen med korte interviews med udvalgte deltagere. Filmen lægges tilgængelig på YouTube, på boligselskabets website og på kommunens website. I en pressemeddelelse til relevante medier henvises desuden til filmen med linket på kommunens website. Vi fører logbog over projektet, hvor vi gør rede for blandt andet overvejelser og valg, der opstår undervejs. Loggen vil efterfølgende indgå i dokumentationen. Milljøstyrelsen inviteres til at deltage i den åbne workshop. Der udarbejdes en afsluttende evalueringsfilm, der formidler projektets hovedkonklusioner gennem interview med beboere, ejendomsfunktionærer og repræsentanter for boligselskabet. g. Hvad gør et tilskud nødvendigt Beskriv hvorfor, der er behov for offentligt tilskud for at kunne gennemføre projektet, og hvad et tilskud kan gøre muligt. Det kunne f.eks. være at sætte gang i en aktivitet som eller ikke ville blive gennemført, øge omfanget af aktiviteterne, sikre resultaterne kommer flere til gode, eller projektet gennemføres hurtigere end det ellers ville Projektet kan være med til at sikre, at Køge Kommune efterfølgende har et bedre grundlag at implementere den fremtidige affaldsløsning på og dermed kan opnå størst mulig effekt af den økonomiske ramme, som kommunen har til rådighed. Fordelene ved at sætte fokus på samspillet mellem beboere, gårdmænd, boligselskab og forskellige kommunale initiativer er ikke unikke for Køge. Derfor vil projektet kunne give væsentlig inspiration til nye metoder til udrulning af affaldssortering i andre boligselskaber og andre kommuner, hvor netværk og beboerinvolvering er nøgleord 6. Beskriv rollefordelingen (hvis der er mere end en projektansøger) Beskriv hvordan løsningen af opgaverne i projektet er fordelt mellem de enkelte aktører i projektet. Hvordan træffes beslutninger og hvem har ansvar for hvilke dele af projektet? Hvilke særlige kompetencer har de enkelte ansøgere og hvordan kommer de til udtryk i projektet? Projektejer: Køge Kommune, Kontor for affald, Affaldsplanlægger Bendt Skodborg Overordnet ansvarlig for projektet. Projektleder: Kommunikationsrådgiver Lone Misfeldt, KATZENMARK Ansvarlig for fremdrift i projektet, gennemførelse af workshop og udvikling af materiale. Partner og kontakt til Boligselskabet Sjælland: Driftschef Thomas Fredskov Bistår med kontakt til både driftspersonale og planlægning af beboerinvolvering. 7. Tidsplan

9 Side! 8 af 8! Tidsplanen for projektet skal indeholde hovedaktiviteter, leverancer og vigtige milepæle. Nedenstående skabelon kan tilpasses til projektet eller en ny tidsplan kan udarbejdes. Vær opmærksom på at overskridelse af tidsplanen kan få konsekvenser for udbetaling af projektmidler. Tidsplanen kan evt. vedhæftes som bilag Se bilag 8. Underskrift Undertegnede bekræfter rigtigheden af oplysningerne i ansøgningen Projektleder: Navn Dato Underskrift Hovedansøger virksomhedens ansvarlige leder: Navn Dato Underskrift Medansøger virksomhedens ansvarlige leder: Navn Dato Underskrift Medansøger virksomhedens ansvarlige leder: Navn Dato Underskrift (Alternativt kan medansøgere underskrive på et underskriftblad) HUSK! Ansøgningen skal underskrives. Underskrifter fra hovedansøger og medansøger sikrer, at de alle er indforstået med projekt og budget. BEMÆRK: Der sker ikke kryptering af elektroniske henvendelser. Hvis din ansøgning indeholder oplysninger om forhold, som du mener, skal beskyttes, eksempelvis om private eller personlige forhold, bør du anvende almindelig post i stedet for Liste over bilag Følgende bilag skal vedlægges ansøgningen Bilag 1: Budget (anvend evt. budgetskabelonen se punkt 4 i vejledningen for vejledning i udformning af budget) Bilag 2: Underskriftsblad(e) for medansøgere, der ikke har underskrevet ansøgningen under pk.t 8. Bilag 3: Kopi af evt. skriftlige aftaler mellem ansøgerne om deltagelse i og medfinansiering af projektet Bilag 4: CV for de væsentligste projektdeltagere

10 file:///c:/adlib%20express/work/ t / t Page 1 of

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) For at

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet udfyldes. Ansøgningsskemaer

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) Side 1 af 8 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af ressourcestrategien (Kommunepuljen) 1. Projektets

Læs mere

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt

OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt 1 1. Hovedoplysninger (husk underskrift) OPLYSNINGSSKEMA til udgivelse af elektronisk nyhedsbrev Internationalt Affaldsnyt Projektet Oplysningerne anføres i denne kolonne Journalnummer (udfyldes af Miljøstyrelsen):

Læs mere

Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre

Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Danmarkudenaffald.dk Danmark uden affald Genanvend mere forbrænd mindre Organisk affald Jette Skaarup Justesen, Miljøstyrelsen Vi skal genanvende mere og forbrænde mindre. Visionen er et Danmark uden affald,

Læs mere

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen)

Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) Side 1 af 12 Ansøgning om tilskud til projekter under Pulje til implementering af regeringens ressourcestrategi (Kommunepuljen) For at ansøgningen kan behandles, skal samtlige punkter i ansøgningsskemaet

Læs mere

Københavns Miljøregnskab

Københavns Miljøregnskab Københavns Miljøregnskab Tema om Ressourcer og Affald Mindre affald Bedre sortering fra borgere og erhverv Mere effektiv og miljøvenlig affaldsindsamling Bedre affaldsbehandling December 2015. Teknik-

Læs mere

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport

Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport Vejledning til ansøgning om støtte i forbindelse med partnerskabspuljer til el og gas til transport September 2015 Indhold 1 Vejledningens formål... 3 1.1 Hvilke projekter kan der gives støtte til?...

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem

Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Vejledning til Region Sjællands elektroniske ansøgningssystem Adgang til det elektroniske ansøgningsskema Du skal benytte fondens elektroniske ansøgningsskema, som du finder via linket https://x.regionsjaelland.dk/sites/afp.

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv

Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Brugervejledning for ansøgninger til udlodningsmidler til friluftsliv Ansøgninger indsendes via et elektronisk ansøgningsskema, som findes på www.friluftsrådet.dk/tilskud. Dér kan du også læse om, hvad

Læs mere

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne

Manual til national. benchmarkingundersøgelse. Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Manual til national 2011 benchmarkingundersøgelse Udarbejdet af: Louise Broe Sørensen, Rambøll & Sara Svenstrup, Herning Bibliotekerne Indholdsfortegnelse Kort om benchmarking Praktisk om undersøgelsen

Læs mere

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet NOTAT Dato: 3. september 2015 Kontor: Almene boliger Sagsnr.: 2015-162 Sagsbeh.: Forsøgsgruppen Dok id: Udmelding af temaer for forsøgs- og udviklingsprojekter

Læs mere

Hvis indsamlingen er regional (geografisk afgrænset), angives, hvor indsamlingen skal foregå:

Hvis indsamlingen er regional (geografisk afgrænset), angives, hvor indsamlingen skal foregå: ANSØGNING OM HUS- ELLER GADEINDSAMLING 1. Dato og evt. titel på indsamlingen Dato: Titel: 2. Ansøger Organisation: CVR-nr.: Adresse: Kontaktpersons navn: Tlf.nr.: Kontaktpersons e-mail: 3. Hvad søges der

Læs mere

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje 2014

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje 2014 1 Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje 214 Husk at læse retningslinjerne til Oplysningspuljen grundigt igennem inden I udfylder ansøgningsskemaet. Se dem her: cisu.dk/oplysningspulje. Ansøgningen

Læs mere

Oversigt over forsøgsområder

Oversigt over forsøgsområder Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Oversigt over forsøgsområder Fællesbilag Bilag 1 til alle delrapporter TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Bilag 1 Oversigt

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. maj 2009, kl. 12.00. PROJEKTSKEMA B GENERELLE OPLYSNINGER Indenrigs- og Socialministeriet 15.75.40.10 Puljen til udvikling af bedre ældrepleje, UBÆP 2009 Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Vikærgården det papirløse omsorgshotel 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Alice Jensen E-mail: alije@aarhus.dk Telefon:

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN

ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN ANSØGNING OM TILSKUD EFTER LOV OM OFFERFONDEN Oplysningerne som angives i ansøgningsskemaet lægges til grund ved uddelingen af Offerfondens midler. Det er derfor vigtigt at præsentere projektet/aktiviteten

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA. Finanslovens konto 17.46.67.80 Helhedsorienteret hjælp til aktivitetsparate Mulighed for arbejdsmarkedserfaring for udsatte ledige

ANSØGNINGSSKEMA. Finanslovens konto 17.46.67.80 Helhedsorienteret hjælp til aktivitetsparate Mulighed for arbejdsmarkedserfaring for udsatte ledige ANSØGNINGSSKEMA Finanslovens konto 17.46.67.80 Helhedsorienteret hjælp til aktivitetsparate Mulighed for arbejdsmarkedserfaring for udsatte ledige Ansøgningen sendes til: Styrelsen for Arbejdsmarked og

Læs mere

Henkastet affald. Undervisningsforløb. Natur/Teknik 3. 6. klasse

Henkastet affald. Undervisningsforløb. Natur/Teknik 3. 6. klasse Henkastet affald Undervisningsforløb Natur/Teknik 3. 6. klasse Side 1 af 30 Første lektion ca. 90 min. Undervisningsrummet Træningsrummet Studierummet Som indledning tales der med eleverne om, hvad affald

Læs mere

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANSØGNING OM TILSKUD TIL UDVIKLINGSPROJEKTER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET I REGION SJÆLLAND 2009 Skemaet udfyldes elektronisk og indsendes gerne på mail: uddannelsekultur@regionsjalland.dk eller pr post til Region

Læs mere

VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA. (Puljen til lokale projekter)

VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA. (Puljen til lokale projekter) VEJLEDNING I AT UDFYLDE ANSØGNINGS- SKEMA (Puljen til lokale projekter) Vejledning i at udfylde ansøgningsskema (Puljen til lokale projekter) Inden du går i gang med at udfylde ansøgningsskemaet, bør du

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje J.nr. (udfyldes af CISU) Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje A. Basale informationer om ansøger og aktivitet Navn på den ansøgende organisation Adresse Foreningen Retro Knabrostræde 26, 1210 København

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Bobleprojekter i Inno-SE

Bobleprojekter i Inno-SE Baggrund for bobleprojekter Inno-SE Bobleprojekter i Inno-SE Bobleprojektpuljen er en pulje i Inno-SE der gør det muligt for virksomheder, i samarbejde med videnspartnere, at ansøge om penge til et forprojekt

Læs mere

Materialerne må meget gerne være af digital eller elektronisk form, og de skal kunne distribueres via www.ffe-ye.dk

Materialerne må meget gerne være af digital eller elektronisk form, og de skal kunne distribueres via www.ffe-ye.dk Ansøgningsskema Ansøgning til puljemidler for Ungdomsuddannelserne marts 2012 Materialer til brug i enkeltfag gymnasiale uddannelser 1 Grundlæggende Der kan søges midler til udvikling af materialer til

Læs mere

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER

Ansøgningsfrist 26. januar 2009, kl. 12.00. GENERELLE OPLYSNINGER Velfærdsministeriet 15.75.22.10 Rygeadgang og røgfrit miljø på væresteder (RØG) Ansøgning sendes til: Sikringsstyrelsen, Tilskudskontoret, Landemærket 11, 1119 København K. Ansøgningsfrist 26. januar 2009,

Læs mere

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje

Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje J.nr. (udfyldes af CISU) Ansøgningsskema til CISUs Oplysningspulje A. Basale informationer om ansøger og aktivitet Navn på den ansøgende organisation Skoleliv i Nepal Adresse Søndervangs Alle 40, 2500

Læs mere

Ansøgning om tilskud til Praksisnære forsøg

Ansøgning om tilskud til Praksisnære forsøg P2 Ansøgning om tilskud til Praksisnære forsøg Modtaget: Journalnr.: Sendes til Skov- og Naturstyrelsen, Haraldsgade 53, 2100 København Ø sammen med fællesskema F1. Oplysninger om ansøger og ejendom påføres

Læs mere

Ansøgning til vækstpulje til projekter, der understøtter vækst og udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune

Ansøgning til vækstpulje til projekter, der understøtter vækst og udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune Sendes til kommunen Udfyldes af kommunen Modtaget dato Journalnummer Ringkøbing-Skjern Kommune Ansøgning til vækstpulje til projekter, der understøtter vækst og udvikling i Ringkøbing-Skjern Kommune Økonomi-

Læs mere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere

Kulturpulje 2016. Vejledning til ansøgere Kulturpulje 2016 Vejledning til ansøgere Indhold 1. Hvem kan søge Kulturpuljen 2016?... 2 2. Hvad kan man søge til?... 2 3. Hvad bliver projektet vurderet på?... 2 4. Økonomiske og tidsmæssige rammer for

Læs mere

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for.

Vejledning til ansøgning i Videncenter for. Velfærdsledelse. 1. Titel. 2. Ansøgt beløb. 3. Hovedansøger 17/03/11. Videncenter for. Vejledning til ansøgning i Videncenter for Velfærdsledelse Dette er en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet. For yderligere information henvises til www.velfaerdsledelse.dk. Mulige ansøgere opfordres

Læs mere

Lokaludvalgenes puljer

Lokaludvalgenes puljer Lokaludvalgenes puljer At arbejde med evalueringen På de næste sider skal du evaluere det projekt, som du har fået støtte til. Du vil blive bedt om at vurdere og beskrive, hvordan projektet efter din opfattelse

Læs mere

vejledning til Ansøgningsskema

vejledning til Ansøgningsskema Side 1 af 2 Den vilde idé Beboere, beboergrupper og ildsjæle kan søge om støtte til en vild idé, som giver nye og inspirerende fælles faciliteter. vejledning til Ansøgningsskema Realdania-kampagnen DET

Læs mere

Landbrug & Fødevarer, Kvæg Forskningssekretariatet

Landbrug & Fødevarer, Kvæg Forskningssekretariatet Landbrug & Fødevarer, Kvæg Forskningssekretariatet 15. november 2011 Vejledning vedrørende skabelon for Projektbeskrivelse for 2013 projekt Der bedes udfyldt og indsendt en skabelon for hvert projekt.

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem, Folkeskoledonationen. Efteråret 2016

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem, Folkeskoledonationen. Efteråret 2016 Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem, Folkeskoledonationen Efteråret 2016 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke

Læs mere

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet.

Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Dagsordener og referater Ballerup Kommune Teknik- og Miljøudvalget ÅBEN DAGSORDEN Det er kun muligt for udvalgets medlemmer og særligt inviterede at deltage i mødet. Mødetidspunkt 03-11-2015 kl. 08:00

Læs mere

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014.

Inden endelig vedtagelse skal planen i offentlig høring i 8 uger. Kommunalbestyrelsen skal vedtage affaldsplanen senest den 1. oktober 2014. Bilag 1 Rebild Kommunes Affaldsplan 2014-24: udkast til målsætninger og handlingsplaner Affaldsplanen skal udarbejdes i henhold til reglerne i affaldsbekendtgørelsen. Affaldsplanen skal bestå af 3 dele:

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 Program 18.00-18.15 Velkomst og præsentation 18.15-18.45 Orientering om rammerne for den nye affaldsplan 18.45-19.15 Præsentation af tankerne

Læs mere

Delaftale 3 Pap-, papir-, glas-, metal- og træaffald

Delaftale 3 Pap-, papir-, glas-, metal- og træaffald Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 1: Kravspecifikation og anvendelsesområde Delaftale 3 Pap-, papir-, glas-, metal- og træaffald Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse

Læs mere

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER

INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER INSPIRATIONSKATALOG - TIL ARBEJDET MED SOCIAL KAPITAL OG UDVIKLING AF IDÉER Idéudvikling i forhold til jeres kerneopgave og igangsætning af idéerne er ikke noget, der kører af sig selv. Der er behov for,

Læs mere

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune

NOTAT (PTU) Affald i Stevns Kommune. Maj Affald i Stevns Kommune NOTAT (PTU) Maj 2015 1 INDLEDNING Stevns Kommune samarbejder med KaraNoveren omkring udvikling af nye affaldsløsninger. Hvordan får vi borgerne i Stevns Kommune til at være mere bevidste omkring affald

Læs mere

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E

MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM M AR IAGERFJORD KO M M U N E MILJØMENTOR LAV DIN EGEN FILM MILJØMENTOR HVAD ER EN MILJØMENTOR? En mentor er en erfaren person, som gennem rådgivning, sparring, vejledning, coaching og feedback deler ud af sin erfaring og sine kompetencer

Læs mere

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier

Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Invitation til at søge Læselystprogrammet 2008-2010 Vejledning fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Elektronisk udgave Maj 2008 Udarbejdet af Anna Enemark og Ann K. Poulsen Udgivet af Styrelsen for Bibliotek

Læs mere

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014

Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Interessetilkendegivelse for en plads i Junioreliten 2014 Til: Kopi til: TC-Løbere TC-trænere Personlige trænere Forældre. Junioreliten er DOF s brutto-juniorlandshold. Det er et træningstilbud til de

Læs mere

Kommunikationsmateriale under forsøg

Kommunikationsmateriale under forsøg Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Kommunikationsmateriale under forsøg Bilag 4 til delrapport 5 om Kommunikation TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Fuld

Læs mere

nationale kampagner om

nationale kampagner om Kommunikationsfond til nationale kampagner om genanvendelse Julie B. Svendsen og Björn Appelqvist Ressource- og Affaldsplan 2018 Ressourcerne skal udnyttes bedre Kvaliteten af ressourceudnyttelsen skal

Læs mere

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1

Hovedplanen. http://affaldsplan.affaldsportal.dk/haderslev/print.aspx?ixrapportdel=1 Side 1 af 25 Hovedplanen Side 2 af 25 Side 3 af 25 1 Forord 2 Indledning 2.1 Rammerne for affaldsplanen 3 Affaldsplanens opbygning 4 Haderslev Kommunes målsætninger 4.1 Målsætninger for perioden 2009-2012

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK

DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING. Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK DOF GUIDE TIL STRATEGISK FUNDRAISING Udarbejdet af TILSKUDSBASEN.DK 2014 STRATEGISK FUNDRAISING Strategisk fundraising bør være en integreret del af foreningens daglige kultur. Den strategiske fundraising

Læs mere

Danske Bank 9402 4800 1976 86

Danske Bank 9402 4800 1976 86 ANSØGNINGSSKEMA Pilotprojektet - Samtaler og indsatser, der modvirker langtidsledighed Ansøgningen må maksimalt fylde 6 sider i alt. Ansøgning sendes til Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering elektronisk

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNING

VEJLEDNING TIL ANSØGNING VEJLEDNING TIL ANSØGNING Her findes en vejledning til udfyldelse af ansøgningsskemaet, samt til de bilag, som ansøger som minimum skal indsende sammen med ansøgningen. Hvis ansøgningen om tilskud ikke

Læs mere

Handleplan 2014 for Affald

Handleplan 2014 for Affald Handleplan 2014 for Affald Handleplanen 2014 er en præsentation af de større opgaver, som skal gennemføres i det kommende år inden for affaldsområdet i Ballerup Kommune. I 2014 er der fokus på forsøg med

Læs mere

Nye tider nye roller

Nye tider nye roller Nye tider nye roller - Mellembyernes udfordinger Et pilotprojekt med Landdistrikernes Fællesråd og byerne Egtved, Glamsbjerg, Gram, Holsted, Løgumkloster, Ølgod og Ørbæk. PROJEKTBESKRIVELSE FORÅRET 2012

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier

Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Social- og Integrationsministeriet 15.75.10.72 Sommerferiehjælp med opfølgende aktiviteter til udsatte børn og deres familier Ansøgning indsendes via Social- og Integrationsministeriets puljeportal A Projektets/aktivitetens

Læs mere

Tidsplan for eksamensprojektet foråret 2010

Tidsplan for eksamensprojektet foråret 2010 Kursistvejledning til eksamensprojekt Side 1 af 5 Nakskov Gymnasium og HF Orientering om eksamensprojektet på hf Tidsplan for eksamensprojektet foråret 2010 3. februar, kl. 12.00 12.45 i auditoriet : Skolen

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

ELEVPLANER INFORMATION OG INSPIRATION

ELEVPLANER INFORMATION OG INSPIRATION ELEVPLANER INFORMATION OG INSPIRATION Århus Kommune Børn og Unge ELEVPLANENS FORMÅL OG INDHOLD Skoleåret 2006/2007 er et læreår for arbejdet med elevplaner, hvor skolen skal arbejde med at finde en model

Læs mere

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen:

2. Beløb der søges finansieret af Udviklings- og markedsføringspuljen: 100.000 kr Hvilket beløb søges fra Udviklings- og markedsføringspuljen: Ansøgningsskema Dette skema skal udfyldes ved ansøgning til Udviklings- og markedsføringspuljen. Der må gerne vedlægges bilag, men ansøgningsskemaet skal give et kort, præcist, samlet overblik over projektet.

Læs mere

Vejledning til ansøgninger til puljen til Grønne Ildsjæle, 2013, Version 2

Vejledning til ansøgninger til puljen til Grønne Ildsjæle, 2013, Version 2 Vejledning til ansøgninger til puljen til Grønne Ildsjæle, 2013, Version 2 1. Indledning...2 2. Formål med Puljen til Grønne Ildsjæle...2 3. Typer af projekter der kan ydes tilskud til...2 4. Hvor meget

Læs mere

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker

Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Udbudsbrev annoncering Laboratoriemålinger af emissioner fra brændeovne ved forskellige fyringsteknikker Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Stine Sandermann Justesen 15. juni 2016 Indhold Indledning...

Læs mere

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned.

Årlig statusrapport. Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Årlig statusrapport Denne skabelon skal anvendes ved den årlige afrapportering af længerevarende projekter i januar måned. Oplysninger og dokumentation som afgives nedenfor under pkt. 2. vil blive offentliggjort

Læs mere

Principper for tildeling af tilskud

Principper for tildeling af tilskud Tilskud til frivilligt socialt arbejde jf. 18 i lov om social service Ansøgningsfrist mandag den 1. september 2014 Ansøgningsskemaet downloades og gemmes som et Word dokument, der navngives med foreningens

Læs mere

Projektet består af flg. aktiviteter: STARTmøder STARTkurser STARTprojekter

Projektet består af flg. aktiviteter: STARTmøder STARTkurser STARTprojekter Deltagelse i STARTprojekter bips Lyskær 1 DK 2730 Herlev Telefon +45 7023 2237 bips@bips.dk www.bips.dk cvr 27109489 Intro bips har i regi af cuneco udviklet en række standarder og services, som danner

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Gratis tryghed til borgerne hvad nu hvis borgeren er tryg i sit hjem? 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Velfærdsteknologisk

Læs mere

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020

Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Skabelon til årlig beretning fra lokale aktionsgrupper under Landdistriktsprogrammet og/eller Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet 2014-2020 Bemærk - alle oplysninger under punkt A, B, C og G skal udfyldes

Læs mere

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD

DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD 2014 SÅDAN DELTAGER DU I IDÉKONKURRENCEN KORTE OG MELLEMLANGE UDDANNELSER SAMT KUNSTNERISKE DANISH ENTREPRENEURSHIP AWARD Regler for deltagelse Alle elever og studerende,

Læs mere

Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald

Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald Udnyttelse af ressourcerne i det organiske affald v/suzanne Arup Veltzé, DAKOFA Konference Fossil frit Thy den 21. juni 2012 Disposition Ressourceeffektivt Europa Ressourceeffektivitet og organisk affald

Læs mere

Mere sortering Mindre bøvl

Mere sortering Mindre bøvl Mere sortering Mindre bøvl Ny affaldshåndteringsplan: Det hele bliver hentet ved husstanden TEKNIK OG MILJØ Du får to beholdere I Horsens Kommunes affaldshåndteringsplan lægger vi op til et nyt system,

Læs mere

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB

Evalueringsrapport. for. Projektet: Cykling For Alle-TIB Resedavej 34, 2820 Gentofte Evalueringsrapport for Projektet: Cykling For Alle-TIB Formål Projektets formål har været at inspirere voksne borgere med let til moderat fysisk funktionsnedsættelse til at

Læs mere

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL!

LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! LOKALPLANLÆGNING STRATEGI FOR BORGERDELTAGELSE I LOKALPLANPROCESSEN FOR ALLE DER VIL! ? Kontakt Hedensted Kommune Fritid & Fællesskab By & Landskab Tjørnevej 6 7171 Uldum byoglandskab@hedensted.dk Indledning

Læs mere

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST

Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Sådan søger du Det overraskende møde & alternative arenaer Puljen under KONTRAST Vejledning til ansøgere KulturKANten - hvad er det? KulturKANten 2013-2016 er et samarbejde mellem de 11 nordjyske kommuner,

Læs mere

Referat. Gentofte Ejendomsselskab 3401-7/0050 Mosegårdsparken helhedsplan. Følgegruppemøde nr. 14

Referat. Gentofte Ejendomsselskab 3401-7/0050 Mosegårdsparken helhedsplan. Følgegruppemøde nr. 14 Referat Dato: 21. august 2014 kl. 9.30 Sted: bestyrelseslokalet, Stolpehøj 61 (over vuggestuen - ned ad gangen på 1. sal) 2. september 2014 KAB Vester Voldgade 17 1552 København V T 33 63 10 00 F 33 63

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans

Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans Brugervejledning for ansøgninger til Nordea-fonden Projekter med landsdækkende relevans Før du begynder at udfylde den elektroniske ansøgning, anbefaler vi, at du skriver denne vejledning ud og gennemlæser

Læs mere

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, Cirkulær økonomi i byggebranchen, i InnoBYG Vejledning til ansøgning om tematiseret spireprojekt, "Cirkulær økonomi i byggebranchen", i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte strategiske projekter er: Cirkulær Økonomi i byggebranchen

Læs mere

Baggrund Region Sjælland har afsat puljemidler i 2016 til finansiering af de prioriterede indsatsområder på arbejdsmiljøområdet.

Baggrund Region Sjælland har afsat puljemidler i 2016 til finansiering af de prioriterede indsatsområder på arbejdsmiljøområdet. Vejledning til ansøgning til Arbejdsmiljøpuljen i 2016 Baggrund Region Sjælland har afsat puljemidler i 2016 til finansiering af de prioriterede indsatsområder på arbejdsmiljøområdet. Ansøgninger til puljen

Læs mere

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København

Bilag 1: Projektbeskrivelse Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Bilag 1: Projektbeskrivelse Projekttitel Oprettelse af forældrerollemodelkorps i København Tema Ansvarlig Sagsnummer Lokale rollemodelkorps Mette Gram og Lotte T. Larsen (Brug For Alle Unge) og Mahtab

Læs mere

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen

Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med anden etnisk baggrund i folkeoplysningen Til Silkeborg 25.11.2015 Folkeoplysningen Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Fra AOF Viborg Aftenskole AOF Midt, Ørnsøvej 5 8600 Silkeborg Ansøgning om støtte til Mentorprojekt flere kvinder med

Læs mere

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse

SLS-kasserer. - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse SLS-kasserer - En vejledning til kassererarbejdet i din lokalbestyrelse Indholdsfortegnelse Indledning... 1 Kassereropgaver i SLS-lokalbestyrelsen... 2 Årsregnskab... 2 Ansøgning om støtte til lokalbestyrelsens

Læs mere

Beskriv jeres aktivitet

Beskriv jeres aktivitet Navn på samarbejdspartner Adresse E-mail Telefon Hjemmeside JEEP, Joint Energy and Environment Project Kyanja, Gayaza Rd, Kampala, Uganda info@jeepfolkecenter.org +256 414578316 www.jeepfolkecenter.org

Læs mere

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk. 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen ? Kultur og Fritid TK:79755000 Niels Espes Vej 8 E-mail: sikkerpost@hedensted.dk 8722 Hedensted Web: www.hedensted.dk Sendestil Kultur og Fritid Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Ansøgningsskema til Udviklingspuljen

Læs mere

Frivilligrådets mærkesager 2015-16

Frivilligrådets mærkesager 2015-16 Frivilligrådets mærkesager 2015-16 September 2015 FÆLLESSKAB OG DELTAGELSE GIVER ET BEDRE SAMFUND OG BEDRE VELFÆRD Forord Frivilligrådet mener, at vi i dagens Danmark har taget de første og spæde skridt

Læs mere

Bilag 1 - Projektbeskrivelse

Bilag 1 - Projektbeskrivelse Bilag 1 - Projektbeskrivelse Undervisningsevaluering og virkningsevaluering af MED-grunduddannelsen Parternes Uddannelsesfællesskab (PUF), som består af KL, Danske Regioner og Forhandlingsfællesskabet,

Læs mere

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering

Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Notat Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Dato: 2. december 2013 Økonomi og genanvendelse ved husstandsindsamling af emballager, opdatering Indledning Administrationen fremlagde 12. december 2012 notat

Læs mere

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling

Horsens Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum, der er forpligtiget til gennem indsamling, registrering, bevaring, forskning og formidling Museernes arbejdsplaner Følgende filer er vedhæftet indsendelsen: Referencenummer: 117119 Formularens ID: 494 Sendt til: kunstmuseum@horsens.dk Sendt: 15-12-2010 16:19 ------------------------ MUSEERNES

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Revas og Teknik og Miljø

Dialogbaseret aftale mellem. Revas og Teknik og Miljø Dialogbaseret aftale mellem Revas og Teknik og Miljø 2014 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige enhed.

Læs mere

Bioaffald. Arkiv nr

Bioaffald. Arkiv nr Arkiv nr. 5.2.8 Nomi4s i/s September 2017 1 Resume Nærværende rapport indeholder beskrivelse af indsamlingsmetode for bioaffald, materiel til indsamling ved borger og behandlingsmetode af bioaffald. Udover

Læs mere

Projektansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd

Projektansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd Projektansøgning til Det Lokale Beskæftigelsesråd Ansøgningen sendes til: LBR Koordinator Tina Juul Kjellberg LBR/Jobcenter Frederikshavn Parallelvej 27,2. th. 9900 Frederikshavn Ved udfyldelse af ansøgningsskemaet

Læs mere

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13.

Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Socialstyrelsen Vejledning til ansøgning om udviklingsstøtte til projekter målrettet socialt udsatte grupper og fremme af integration 15.75.75.13. Ansøgningsfrist d. 9. maj 2016 kl. 12.00 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG

Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Praktikordning for Elever og vejledere på Pædagogisk Assistent Uddannelsen (PAU) ESBJERG Social og Sundhedsskolen Esbjerg Gjesinglundallé 8, 6715 Esbjerg N www.sosuesbjerg.dk University College Syddanmark

Læs mere

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG

Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG Vejledning til ansøgning om spireprojekt i InnoBYG FORMELLE KRAV Det overordnede tema for de korte projekter er: Bæredygtigt Byggeri Ansøgte beløb skal være mellem 50.000 og 500.000 kr. Der skal minimum

Læs mere

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park

Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Forsøg med affaldssortering i Sct. Jørgens Park Affaldsforsøg skal føre til bedre sortering Sct. Jørgens Park er, sammen med tre andre boligområder, udvalgt til et nyt forsøg med affaldssortering. Forsøget

Læs mere

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig

Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Ressourcestrategi - Genanvendelse af dagrenovation kan betale sig Jette Skaarup Justesen Miljøstyrelsen Ressourcestrategien kommer! Strategi for affaldshåndtering den vil komme i høring. Vi har en god

Læs mere