Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende: Børge Bech og Jørgen Bing Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Orientering om administration af naturbeskyttelseslovens Vejudbygningsplan for Hjørring by 7 3 Orientering om flytning af Hjørring Busterminal 11 4 Orientering om ændret standsningskoncept for Hirtshalsbanen, - ny 13 køreplan 5 Blomstercaféen P. Nørkjærs Plads, Hjørring - Lejereduktion 15 6 Orienteringspunkter

2 Side K Orientering om administration af naturbeskyttelseslovens 3 Resumé Administrationen ønsker at orientere Teknik- og Miljøudvalget om administrationspraksis på naturområdet, for så vidt angår Naturbeskyttelseslovens 3. Paragraffen har til formål at beskytte naturtyper som mose, eng, strandeng, overdrev, hede, vandløb og sø. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om orienteringen kan tages til efterretning. Sagsfremstilling Orienteringen om Naturbeskyttelseslovens 3 er aktualiseret af flere sager, som udvalget har fået kendskab til den senere tid. LandboNord har også ønsket at drøfte 3-administration med udvalget. Det vil sandsynligvis blive et emne på det kommende møde med Kreds 1-bestyrelsen. Derudover har administrationen et ønske om at arbejde mere forebyggende på naturområdet. Orienteringen er afgrænset til at handle om Naturbeskyttelseslovens 3, og den omhandler således ikke andre former for beskyttelse som fredning, fredsskov, habitatnatur, mv. Hvad er et 3-beskyttet areal? Omkring 9,5 procent af Danmarks areal er beskyttet gennem Naturbeskyttelseslovens 3. Beskyttelsen omhandler søer, moser, ferske enge, strandenge, heder, overdrev og vandløb. Naturtyperne er beskyttede overalt, hvor de forekommer i Danmark. Et areal kan godt være beskyttet, selv om det ikke er registreret som beskyttet. Det sker, når et areal vokser sig ind i beskyttelsen. Et naturareal registreres som 3-areal, hvis det opfylder kriterierne ud fra en konkret vurdering. Det er blandt andet vegetation, jordbundsforhold, fugtighed, samt nuværende og tidligere driftsform, som har betydning for registreringen. I Hjørring Kommune har vi mange sager om 3-beskyttet natur sammenlignet med andre kommuner. Det skyldes blandt andet, at vi har mange arealer spredt i landskabet, og at en forholdsvis stor del af jorden i kommunen benyttes til intensiv landbrugsdrift. I Hjørring Kommune har vi mere end registrerede 3-arealer.

3 Opgaven og råderummet Det er kommunen, som er myndighed i forhold til 3-beskyttelsen. Sagerne opstår typisk ved anmeldelser og dispensationsansøgninger, eller gennem husdyrbrugsudvidelsessager og andre sager, hvor administrationen bliver opmærksom på uoverensstemmelser på 3-arealerne. Hjørring Kommune Side 3. Naturbeskyttelsesloven beskytter naturtyperne mod ændringer i deres tilstand. Lovteksten er restriktiv, og den følges op af en restriktiv praksis hos Natur- og Miljøklagenævnet. Kommunens råderum er derfor yderst begrænset. Hvis lodsejer ønsker at foretage ændringer i et beskyttet naturareal, skal lodsejer søge om dispensation hos kommunen. Hvis ændringen ud fra en faglig vurdering er til fordel for naturtypen, vil kommunen i mange tilfælde kunne give en dispensation. Hvis ændringen derimod er til ugunst for naturområdet, kan kommunen kun i særlige tilfælde give dispensation, f.eks. begrundet i en betydelig samfundsmæssig interesse. En væsentlig jordbrugs- eller anden økonomisk interesse er ikke nok til at begrunde en dispensation. Administrationen modtager af og til forespørgsler fra landmænd og landboforeninger, som ønsker at gøre brug af erstatningsbiotoper. Det drejer sig oftest om sager, hvor 3-arealer er ødelagt eller beskadiget, og hvor forslaget er at etablere et naturareal et andet sted, som erstatning for det oprindelige naturareal. Det kræver en dispensation at etablere erstatningsbiotoper, og igen er praksis restriktiv. Som udgangspunkt skal der altså ske en retablering på det samme sted. Kommunens afgørelser efter 3 kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet. Klagesagerne tager ofte et halvt til et helt år at få afgjort. Klagesagerne har som udgangspunkt opsættende virkning. Det betyder som eksempel, at et i gangværende projekt må sættes i stå, indtil sagen er afgjort. Dertil kommer, at en klagesag kan medføre et tab, såvel hos ansøger som hos kommunen, hvis klagenævnet underkender kommunens beslutning. Administrationens praksis på området er at skabe en konstruktiv dialog med de parter, som er involveret i sagerne. Vi forsøger så vidt muligt at finde frem til gode løsninger indenfor rammerne af lovgivningen og den praksis, som er udstukket af klagenævnet. Administrationen arbejder på at øge bevidstheden om den beskyttede natur, så opmærksomheden bliver rettet mod beskyttelsen, inden naturarealet eventuelt beskadiges.

4 Forebyggelse på naturområdet Administrationen har igangsat en forebyggende indsats for at øge bevidstheden om den beskyttede natur. Vi forventer, at det på længere sigt vil mindske antallet af overtrædelsessager. Hjørring Kommune Side 4. Det forebyggende arbejde består dels i at forbedre registreringsgrundlaget for arealer omfattet af 3, og dels i en større kommunikationsindsats gennem information og samarbejde med interessenterne på området. Det er vigtigt, at lodsejerne kan stole på, hvad der er 3-registreret. Vores registreringsgrundlag er desværre for dårligt. Det skyldes, at vi overtog et mangelfuldt grundlag fra amtet i 2007, og derfor kræver en forbedring af grundlaget, at der afsættes betydelige ressourcer til besigtigelse hvert år i feltsæsonen. Det gælder dog ikke for de 3-beskyttede vandløb, som er udpeget af staten og ligger fast. Med undtagelse af vandløb er registreringerne kun vejledende. Vi har en formodning om, at der vil være en del arealer, som er beskyttet uden at være registreret. Det øger risikoen for overtrædelsessager. Vi har brug for et registreringsgrundlag, der kan bruges som en forventningsafstemning med lodsejeren. Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening indgik for et år siden en aftale om at sikre et bedre registreringsgrundlag for 3-arealer. Miljøministeriet har påtaget sig opgaven med at opdatere registreringsgrundlaget. De enkelte kommuner skal derefter følge op på de sager, der er opstået, ved at registreringen ikke stemmer overens med det, som er konstateret på arealet. Derudover er kommunerne efterfølgende forpligtede til at holde registreringsgrundlaget opdateret. Vi har etableret et samarbejde med LandboNord, som hjælper med at formidle budskabet om beskyttet natur til landmanden. Administrationen ønsker at udvide samarbejdet til andre interessenter, f.eks. ejendoms- og landbrugsmæglere. Derudover er samtaler om 3-natur blevet en integreret del af administrationens tilsynsbesøg på landbrugsbedrifter. På udvalgsmødet vil der være en yderligere orientering om administrationspraksis på området.

5 Side 5. Lovgrundlag Naturbeskyttelseslovens 3: 3. Der må ikke foretages ændring i tilstanden af naturlige søer, hvis areal er på over 100 m 2, eller af vandløb eller dele af vandløb, der af miljøministeren efter indstilling fra kommunalbestyrelsen er udpeget som beskyttede. Dette gælder dog ikke for sædvanlige vedligeholdelsesarbejder i vandløb. Stk. 2. Der må ikke foretages ændringer i tilstanden af 1) heder, 2) moser og lignende, 3) strandenge og strandsumpe samt 4) ferske enge og biologiske overdrev, når sådanne naturtyper enkeltvis, tilsammen eller i forbindelse med de søer, der er nævnt i Stk. 1, er større end m 2 i sammenhængende areal. Stk. 3. Der må heller ikke foretages ændring i tilstanden af moser og lignende, der er mindre end m 2, når de ligger i forbindelse med en sø eller et vandløb, der er omfattet af beskyttelsen i stk. 1. Stk. 4. Miljøministeren kan fastsætte regler om gødskning på arealer, som er beskyttet efter stk. 2 og 3, herunder regler om mængden af gødning, der må tilføres disse arealer, og forbud mod gødskning. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Miljømæssige konsekvenser fremgår af sagsfremstillingen.

6 Bilag Ingen. Hjørring Kommune Side 6. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Fremtidig praksis på området sker i overensstemmelse med den gennemførte drøftelse. Administration sker i et tættere samarbejde med Teknik- og Miljøudvalget. Børge Bech og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

7 Side P Vejudbygningsplan for Hjørring by Resumé Administrationen har udarbejdet forslag til en Vejudbygningsplan for Hjørring by. Med vejudbygningsplanen er der udarbejdet en samlet plan for udbygning af vejnettet i Hjørring. I planen beskrives en række vejprojekter, som kan forbedre trafikafviklingen i Hjørring by, og der opstilles en rækkefølge for realisering af disse. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planen kan godkendes. Sagsfremstilling Hjørring by gennemgår i disse år en kraftig udvikling med omdannelse af tidligere erhvervsområder til bolig-, erhvervs- og butiksområder og omdannelse af Østergade til gågade, hvilket har medført et ændret trafikmønster i midtbyen og væsentlige trafikstigninger på centrale gader i bymidten. Dette giver sig udtryk i begyndende trængselsproblemer, blandt andet i området hvor Bispensgade og Frederikshavnsvej mødes. Administrationen vil gennemgå planen på mødet. Administrationen har derfor i samarbejde med et konsulentfirma udarbejdet en Vejudbygningsplan for Hjørring by. Planen har til formål at understøtte de visioner og mål Hjørring Kommune har for Hjørring i forhold til såvel byudvikling, trafikafvikling og bymiljøet. I planen beskrives en række vejprojekter, som i fremtiden kan medvirke til at forbedre trafikafviklingen i og omkring Hjørring by, og der opstilles forslag til en rækkefølge for realisering af disse. Planen skal understøtte intentionerne om en fortætning af bymidten med lokalisering af boliger og erhverv og sikre byens udviklingspotentiale generelt. Vejprojekterne indgår i kommuneplanen med arealreservationer eller som fokusområde, dog projekt 4C, som vil blive vurderet optaget i kommuneplanen i forbindelse med den kommende revision af denne. Projekterne fremgår af kortbilaget på side 9 og 12.

8 Trafikken på de mest belastede gader og veje i midtbyen er i dag på køretøjer i døgnet. De største trafikstigninger de seneste år er registreret på den rutenummererede øst-vestgående forbindelse (Frederikshavnsvej, Parallelvej, Banegraven, Løkkensvej). Stigningerne er sket som følge af motorvejens ibrugtagning og som følge af byudviklingen i midtbyen. I de senere år har trafikudviklingen på indfaldsvejene til Hjørring dog været stagnerende. Hjørring Kommune Side 8. Ligesom i dag skal Frederikshavnsvej også i fremtiden udfylde flere trafikale funktioner. Den skal således fortsat betjene de eksisterende erhvervsområder både syd og nord for vejen, ligesom kommuneplanen giver mulighed for at udvide dette erhvervsområde. Vejen er samtidig den primære indfaldsvej til Hjørring centrum. Såfremt der igen sker en vækst i biltrafikken vurderes det, at der bliver behov for at etablere nye vejforbindelser, for i fremtiden at sikre en god afvikling af trafikken til og fra Hjørring by. Vejforbindelserne skal udgøre alternativer til de nuværende vejforbindelser øst-vest og nord-syd gennem byområdet. Det overordnede sigte er at skabe et vejsystem, som giver mulighed for at trafikbetjene byområdet fra en ydre ringforbindelse. Projekterne kan inddeles i nedenstående temaer og prioriteret i forhold til deres aktualitet: 1. Forbedring af trafikafviklingen i den øst-vestgående trafikkorridor Udbygning af Frederikshavnsvej med svingspor fra Vendiavej til Ringvejen og grøn midterhelle fra Ringvejen til motorvejen. Ombygning af rundkørslen ved Ringvejen/Frederikshavnsvej til signalanlæg. Opgradering af Idræts Allé-ringen med ny vejforbindelse fra Vestre Hedevej til Østre Hedevej. 2. Det centrale Hjørring Forbedring af cityringen med parkeringsinformationssystem og opgradering af kryds. 3. Sammenhængende overordnet trafikstruktur Sydvestlig omfartsvej.

9 4. Vejbetjening af Hjørring nord Ny vejforbindelse mellem Skagensvej og Ringvejen samt tilslutningsanlæg til motorvej E39. Hjørring Kommune Side Betjening af erhvervsområdet i det sydøstlige Hjørring Ny forbindelse mellem Farøvej og Ålborgvej. Ny forbindelse fra Farøvej til Frederikshavnsvej. 6. Fremtidig byudvikling Forlængelse af Tørholmsvej til Ringvejen. Forlængelse af Johs. E. Rasmussensvej til Farøvej. Planen angiver ikke en konkret tidsplan for projekternes realisering men alene en rækkefølge, som udtryk for de enkelte trafikale problemstillingers aktualitet. Lovgrundlag Planloven. Lov om offentlige veje. Økonomi Anlægsudgiften til realisering af den samlede plan beløber sig til 200, ,000 mio. kr. afhængig af valg af løsninger fordelt på: 1. Forbedring af trafikafviklingen i den øst-vestgående trafikkorridor: 30,000-33,000 mio. kr. 2. Det centrale Hjørring:15,000 mio. kr. 3. Sammenhængende overordnet trafikstruktur: 95,000 mio. kr. 4. Vejbetjening af Hjørring nord: 40,000-58,000 mio. kr. 5. Betjening af erhvervsområdet i det sydøstlige Hjørring: 73,000 mio. kr. 6. Fremtidig byudvikling: 23,500 mio. kr. De fleste af planens projekter indgår i investeringsplanen for , men følgende projekter kan overvejes indarbejdet: 3b og 3c (forlægning nord om Skibsby og tilslutning til E39), 4c (vejforbindelse mellem Farøvej og Frederikshavnsvej), 5 (forlængelse af Johs. E. Rasmussensvej til Farøvej), 6 (forlængelse af Tørholmsvej til Ringvejen) og 8 (udbygning af Frederikshavnsvej).

10 Side 10. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ved realiseringen af planens projekter vil der generelt ske en omfordeling af trafik fra nogle bynære veje til nye facadeløse vejforbindelser. Generelt vil projekterne derfor have nogle positive effekter på nærmiljøet. Ved realisering af projektet "Opgradering af Idræts Allé-ringen" vurderes støjniveauet på Idræts Allé og især Møllevej at vokse hørbart, og der skal gennemføres trafiksikkerhedsfremmende tiltag for at afbøde virkningen af den øgede trafik i området med uddannelsesinstitutioner og idrætsfaciliteter. Bilag Forslag til vejudbygningsplan for Hjørring by, Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at vejudbygningsplanen godkendes som fremtidig grundlag for udbygning af vejnettet i Hjørring by. Beslutning Sagen forelægges Byrådet på et temamøde. Børge Bech og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

11 Side P Orientering om flytning af Hjørring Busterminal Resumé I forbindelse med eventuel realisering af et nyt teater- og oplevelseshus på den nuværende busterminalgrund i Hjørring har administrationen undersøgt mulighederne for at finde en ny placering til busterminalen i tilknytning til togstationen. Teknik- og Miljøudvalget bedes tage orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Hjørring Kommune har i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab og et konsulentfirma gennemført et forprojekt for etablering af en ny kompaktbusterminal i området ved Hjørring Togstation. Forprojektet er støttet af Trafikstyrelsens pulje til forbedring af fremkommelighed for den kollektive trafik. Togstationen og busterminalen har en central placering i Hjørrings bymidte med nærhed til gågaderne, Metropol og Bispetorvet. De senere års byfortætning i midtbyen har skabt et grundlag og et behov for at udvikle det kollektive transporttilbud. Parallelvej udgør samtidig en barriere for at udvikle samspillet mellem togstationsområdet og busterminalen. Arealerne ved Hjørring Togstation er dog begrænsede, og en optimal udnyttelse af arealet er derfor nødvendig. Planerne om at udnytte det eksisterende busterminalareal til kulturelle formål har skabt yderligere behov for at undersøge muligheden for at lokalisere terminalen et andet sted. Administrationen arbejder med tre mulige placeringer: En placering øst for togstationen. En placering vest for togstationen. En integreret model hvor kulturbygning og busterminal er sammenbygget. På mødet vil fordele og ulemper ved de enkelte placeringer blive gennemgået.

12 Administrationens vurdering er, at projektet har et omfang og en betydning i forhold til byen, som nødvendiggør en offentlighedsprocedure omkring projektet, som bør gennemføres via en lokalplanlægningsproces. Denne kan eventuelt koordineres med planlægning for kultursatsprojektet. Det skal endvidere vurderes, om projektet kræver en Miljøvurdering/VVM-redegørelse. Hjørring Kommune Side 12. Lovgrundlag Lov om offentlige veje. Planloven. Økonomi Der er i forbindelse med budgetaftale afsat 5,000 mio. kr. i 2012 og 10,000 mio. kr. i 2013 til realisering af en ny busterminal. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Et velfungerende og serviceorienteret kollektivt transporttilbud vil kunne overflytte personrelaterede ture fra bilen til tog og bus. Dette vil medvirke til mindre energiforbrug og CO²-udledning og dermed støtte op om intentionerne i trafikforliget "En grøn transportpolitik" af 29. januar Bilag 1. Busterminal øst for togstation, længde opstilling - LUKKET BILAG. 2. Busterminal vest for togstation, Ø-løsning - LUKKET BILAG. 3. Busterminal vest for togstation, længde opstilling - LUKKET BILAG. 4. Øvrige forslag - LUKKET BILAG. Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at orienteringen tages til efterretning. Beslutning Sagen forelægges Byrådet på et temamøde. Børge Bech og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

13 Side P Orientering om ændret standsningskoncept for Hirtshalsbanen, - ny køreplan Resumé Nordjyske Jernbaner A/S har i samarbejde med Nordjyllands Trafikselskab udarbejdet et oplæg til ændring af køreplanen for Hirtshalsbanen med ikrafttrædelse fra 11. december Teknik- og Miljøudvalget anmodes om at tage orienteringen til efterretning. Sagsfremstilling Det fremsendte oplæg fra Nordjyske Jernbaner A/S opridser baggrund og behov for ændringerne i køreplanen, som træder i kraft 11. december Ændringerne skal forbedre afviklingen af togtrafikken ved at forbedre regulariteten og ved at sikre mere stabile overgange til DSB (regionaltogene) i Hjørring. Konkret betyder det, at der stoppes ved alle stoppesteder på afgange mod Hjørring om morgenen og på afgange fra Hjørring om eftermiddagen - det vil sige, når mange rejser i den pågældende retning. Togene standser derimod ikke så ofte ved de mindst brugte stoppesteder på afgange fra Hjørring om morgenen og på afgange mod Hjørring om eftermiddagen - det vil sige, når færre rejser i den pågældende retning. I bilaget fra Nordjyske Baner A/S er samtlige ændringer på køreplanen beskrevet. Lovgrundlag Lov om trafikselskaber. Økonomi Ingen bemærkninger.

14 Side 14. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Mailkorrespondance med Nordjyske Jernbaner og NT, dateret 5. september Brev fra Nordjyske Jernbaner A/S, dateret 31. oktober Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Det indstilles, at den ny køreplan evalueres frem til næste køreplanændring, og at Teknik- og Miljøudvalget i den forbindelse høres i god tid. Dokumentation for begrundelse af ændringer fremlægges. Børge Bech og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

15 Side G Blomstercaféen P. Nørkjærs Plads, Hjørring - Lejereduktion Resumé Lejer af Blomstercafeen har ytret ønske om en renovering af ejendommens facade og har efterfølgende skriftlig anmodet om en nedsættelse af huslejen, eventuelt køb af ejendommen. Teknik og Miljøudvalget skal tage stilling til det videre forløb. Sagsfremstilling Hjørring Kommune har siden 2003 ejet P. Nørkjærs Plads 16, som blev erhvervet for at styrke det kulturelle miljø i området. Den nuværende lejer, der driver Blomstercafeen på adressen, har haft møde med administrationen 18. maj 2011 vedrørende forholdene på ejendommen. Lejer ønskede i den forbindelse en afklaring af muligheden for en facade renovering. Der er indhentet tilbud for en renovering, som vil koste ca kr. for afrensning og maling af facade. Administrationen har siden pr. brev af 27. juni 2011 modtaget en henvendelse fra lejer om en lejenedsættelse med baggrund i, at der er oplevet en afmatning af området i takt med, at flere lejemål i området er flyttet. En lukning af cafeen vil bidrage med en yderligere afmatning af tilbuddene i området. Der har været rettet henvendelse til ejendomsmægler for at få en vurdering af lejemålet. På nuværende tidspunkt er mæglerens vurdering 650 kr. pr. m 2 for et tomt lokale i området, men for det konkrete lejemål lyder vurderingen på 750 kr. pr. m 2, da lokalet er fuldt monteret. Huslejen er i dag på 839 kr. pr. m 2, hvilket præcist dækker de årlige driftsudgifter, hvorved ejendommen er udgiftsneutral for kommunen. Huslejevurderingen er sket med baggrund i ejendommens aktuelle stand, det vil sige uden en facaderenovering.

16 Administrationen har i processen samtidig fået en forespørgsel fra lejer på, om kommunen ville være interesseret i at sælge ejendommen. Der er ikke modtaget et skriftligt tilbud. Hjørring Kommune Side 16. Lovgrundlag Erhvervslejeloven. Økonomi Driftsudgifter for 2010 var på 0,126 mio. kr. Huslejeindtægter for 2010 var på 0,125 mio. kr. Ved reduktion af huslejen til 750 kr. pr. m 2 bliver huslejeindtægten på 0,112 mio. kr., hvorved der årligt vil være et driftsunderskud på 0,014 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Brev fra lejer af Blomstercafeen, dateret 27. juni Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at der tages stilling til en facaderenovering, at huslejen fastholdes på det aktuelle niveau, og at der ikke sker et salg af ejendommen, for at beholde muligheden for samdrift med Kunstmuseet ved lejeledighed. Beslutning Det indstilles, at der gennemføres facaderenovering, og huslejen reduceres til 750 kr. pr. m². Børge Bech og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

17 Side A Orienteringspunkter 2011 Orientering fra formanden Om KKR's (Kommunekontaktrådet) rapport og dens behandling. Orientering fra medlemmerne Morten A. Petersen Der ønskes en redegørelse for ejerforhold på P. Nørkjærs Plads. Byggesag på Perikumvej - sokkel er støbt for længst - hvad kan gøres - mail til udvalget. Orientering fra Teknik- & Miljøområdet Om afgørelse vedrørende landzonesag. Opstilling af postkasser i forbindelse med bevaringsværdige bygninger. Bilka-sagen - videre behandling i Teknik- og Miljøudvalget. KKR - Rapporten kræver svar til KKR i januar Strandhuse - ved afståelse af strandret - administrationspraksis. Om sagen vedrørende 3-område i Sønderskov. Elevatorer ved Parallelvej - køreplan for installation. Tilgængelighedsudvalget er inddraget i problemer ved trapperne til tunnellen. Om indvielse af projekt i Uggerby. Om møde med Lønstrup Varmeforsyning. Sagen om Dalmarken - byggemodning - sagen afklares i januar Direktøren for Teknik- & Miljøområdet indstiller, at udvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Børge Bech og Jørgen Bing deltog ikke i mødet.

18 Side 18. Underskrifter Børge Bech Per Harfeld Henning Sigsgaard Ole Ørnbøl Jørgen Bing Morten A. Petersen Jens Vestergaard

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Referat åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 16:01 Mødested: Codanhus, mødelokale 3. sal

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren:

Naturbeskyttelseslovens 7 forskellige ordninger for biotopbeskyttelse med forskellige retsvirkninger virkning for ejeren: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Udvalget for Landdistrikter og Øer, Miljøudvalget 2014-15 FLF Alm.del Bilag 227, ULØ Alm.del Bilag 144, MIU Alm.del Bilag 283 Offentligt Naturbeskyttelseslovens

Læs mere

Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling Nordjylland

Dansk Ornitologisk Forening Lokalafdeling Nordjylland Ploven fjerner 3 beskyttet natur Naturbeskyttelsesloven fra 1992 indeholder bestemmelser om beskyttelse af bestemte naturtyper. Disse bestemmelser er beskrevet i lovens 3. Mange naturområder er forsvundet

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:55 Mødested: Byrådssalen, Hirtshals Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åben dagsorden. Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

K O M M U N E P L A N

K O M M U N E P L A N K O M M U N E P L A N Hovedstruktur Retningslinier Kommuneplanrammer Bilag Planredegørelse Lokalplaner Andre planer Kommuneplantillæg om nye Vejanlæg i Aalborg Syd Byrådet vedtog den 14. december 2009

Læs mere

Bilag 3: Letbanen i Østjylland

Bilag 3: Letbanen i Østjylland Bilag 3: Letbanen i Østjylland Letbane i Århusområdet Der pendles mere og længere end nogensinde før, og udviklingen ser ud til at fortsætte. I dag er store dele af vejsystemet i Østjylland overbelastet

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst

Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst Tilgængelighed til et nyt sygehus i Aalborg Øst 19. december 2008 Aalborg Motorvej E45 Areal til nyt sygehus Region Nordjylland har bedt COWI om kortfattet at vurdere hvordan Aalborg Kommunes planer om

Læs mere

Naturbeskyttelseslovens 3

Naturbeskyttelseslovens 3 Naturbeskyttelseslovens 3 Heder Overdrev Enge Moser Søer Vandløb Naturbeskyttelseslovens 3 3. Stk. 2. Der må ikke foretages ændringer i tilstanden af 1) heder, 2) moser og lignende, 3) strandenge og strandsumpe

Læs mere

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng

Lovliggørende dispensation til opdyrkning af 3 eng Kim Linnemann Christiansen Øster Ørbækvej 40 9670 Løgstør Dato: 15. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-K08-176-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99

Læs mere

PRESSSEMEDDELELSE MARSELISTUNNELEN FREMTIDSSIKRER AARHUS-TRAFIKKEN

PRESSSEMEDDELELSE MARSELISTUNNELEN FREMTIDSSIKRER AARHUS-TRAFIKKEN DEN 13. JANUAR 2012 PRESSSEMEDDELELSE MARSELISTUNNELEN FREMTIDSSIKRER AARHUS-TRAFIKKEN Med Aarhus Havns bidrag til Marselistunnelen kan der nu sættes fuld skrue på arbejdet med at sikre trafikfremkommeligheden

Læs mere

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3

Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Referat Økonomiudvalget's møde Tirsdag den 08-04-2008 Kl. 15:30 udvalgsværelse 3 Deltagere: Svend Rosager, Jesper Ullemose, Bruno Hansen, Arne Ebsen, Flemming Madsen, Jørgen Lundsgaard, Curt Sørensen Afbud:

Læs mere

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1.

Letbaner i Århus. Hvad er en letbane? Udfordringen. Letbaneprojektes etape 1. Letbaner i Århus Afdelingsleder Rigmor Korsgaard; Århus Kommune Projektleder Niels Melchior Jensen, COWI A/S Hvad er en letbane? Begrebet letbane dækker over et bredt spekter fra de traditionelle sporvogne

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen

Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen By- og Kulturforvaltningen Midlertidige fremkommelighedstiltag for busser på letbanestrækningen Byudvikling Byrum og Mobilitet By- og Kulturudvalget har på udvalgsmøde 12. januar 2016 bedt By- og Kulturforvaltningen

Læs mere

Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris

Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris Kulhuse Strandjagtforening v/ Formand John Hansen Gerlev Strandvej 3 3630 Jægerspris Dato Sagsbehandler J.nr. Tkoee 002037-2013 Dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til etablering af 6 støjskærme

Læs mere

Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013 BYGGERI OG NATUR

Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013 BYGGERI OG NATUR Frederikssund Golf Klub Sendt pr. e-mail til Bestyrelsesmedlem Henrik Helt hhelt@mail.dk og greeenkeeper Karl Andersen greenkeeper@fgkgolf.dk Dato Sagsbehandler J.nr. 30. september 2013 klars 010589-2013

Læs mere

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art

En række aktører i Metropolzonen har barslet med ønsker om udviklingsprojekter af forskellig art Bilag 2 Metropolzonen - proces og projektindhold i detaljer Metropolzonen området omkring Rådhuspladsen, Tivoli, Hovedbanegården, Vesterport og Havnen er et centralt område i København. Det er et trafikalt

Læs mere

Hvilke krav er der til registrering og besigtigelse af beskyttet natur? Naturbeskyttelseslovens 3

Hvilke krav er der til registrering og besigtigelse af beskyttet natur? Naturbeskyttelseslovens 3 Hvilke krav er der til registrering og besigtigelse af beskyttet natur? Tine Nielsen Skafte Naturområdet, By- og Landskabsstyrelsen - En generel erstatningsfri regulering af - Søer på 100 m 2 og derover

Læs mere

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord

Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord Lokalplan nr. 91 for et stiforløb langs Ringkjøbing Fjord i Hvide Sande Nord INDHOLD LOKALPLANENS... 1 Lokalplanens baggrund... 1 Offentlig fremlæggelse... 1 Lokalplanområdet... 2 Lokalplanens formål og

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune 2012-2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Silkeborg Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels

Læs mere

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune

Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune 27. november 2013 Anmodning om udpegning af nyt vindmølleområde i Struer Kommune Indsendt af gårdejer Hans Michaelsen, Kalkværksvej 7, 7790 Thyholm Tage Kristensen, Havrelandsvej 9, 7790 Thyholm På lokaliteten

Læs mere

Indsiger Indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændringer i planen 30 beboere (16 husstande) på Rynkebyvej og Rynkeby Møllevej

Indsiger Indhold Planafdelingens bemærkninger Forslag til ændringer i planen 30 beboere (16 husstande) på Rynkebyvej og Rynkeby Møllevej Indsigelse til forslag til lokalplan nr. 2007-7, samt kommuneplantillæg nr. 12 for et boligområde ved Hestehavevej i Ringe Høringsperiode: 16. okt. 11. december 2007 Der er kommet 4 indsigelser/bemærkninger

Læs mere

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig

Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej sydvest for Karup i Viborg Kommune er ikke VVM-pligtig Vejdirektoratet Niels Juels Gade 13 Postboks 9018 1022 København K. vd@vd.dk Tværgående planlægning J.nr. NST-130-00281 Ref. fleka Den 18. marts 2014 Afgørelse om at etablering af rundkørsel ved Hessellundvej

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 27. Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 27 Økonomiudvalget holdt ekstraordinært møde på rådhuset onsdag den 20. juni 2007. Mødet begyndte kl. 15.30 og sluttede kl. 15.55. John Køhler mødte kl. 15.35 efter behandlingen

Læs mere

Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring

Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring Forsvarets bygnings- og etablissementstjeneste Arsenalvej 55 9800 Hjørring fbe@mil.dk FBE-MMS23@mil.dk Dato Sagsbehandler J.nr. tkoee 002794-2013 Rådhuset Torvet 2 3600 Frederikssund Udkast til dispensation

Læs mere

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Ny eller overset natur hvorfor nu det? 15. januar Søren Nordahl Hansen, biolog

Ny eller overset natur hvorfor nu det? 15. januar Søren Nordahl Hansen, biolog Ny eller overset natur hvorfor nu det? 15. januar 2015 Oplæg om Viborg Kommunes erfaringer med statens 3-gennemgang Baggrund om 3-registrering i Viborg Kommune Resultat af statens gennemgang i Viborg Kommune

Læs mere

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016

Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter. Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Tilskudsordning til private natur- og friluftsprojekter Ansøgningsfrist den 22. april 2016 Vejledning til ansøgning om tilskud til private natur og friluftsprojekter i Middelfart Kommune 2016 Søg tilskud

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Hedensted Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

Lokalplan nr. 199.10. Vedtaget 2. udkast, nov. 1998. Område til offentlige formål Skibsbylejren (militære anlæg) HJØRRING KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING

Lokalplan nr. 199.10. Vedtaget 2. udkast, nov. 1998. Område til offentlige formål Skibsbylejren (militære anlæg) HJØRRING KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Lokalplan nr. 199.10 Område til offentlige formål Skibsbylejren (militære anlæg) Vedtaget 2. udkast, nov. 1998 N Ringvejen Motorvej LOKALPLAN- OMRÅDE Skibsby HJØRRING KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Den kommunale

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-oekonomiudvalg-2004.07.06.htm Page 1 of 9 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 6. juli 2004 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Bemærkninger Page 2 of 9 Indholdsfortegnelse 272. Lokalplan

Læs mere

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018

Kommuner Region Midtjylland. Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Kommuner Region Midtjylland Vedr. høring af Trafikplan for jernbanen, 2008-2018 Dato 23. juni 2008 Journalnummer 1-30-75-16-08 Kontaktperson Grethe Hassing Midttrafiks bestyrelse har den 20. juni 2008

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver.

Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3 til at anlægge en sti igennem en beskyttet mose på matr. nr. 1a Mosbæk By, Giver. Hans Christian Andersen Mosbækvej 75 9600 Aars Dato: 27. marts 2019 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-1-19 Dispensation fra naturbeskyttelseslovens 3

Læs mere

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning

Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Bilag 2 Retningslinjer for digital skiltning Digitale skilte er en ny type skilte i bybilledet. Skiltene tiltrækker sig stor opmærksomhed og har større synlighed end de almindelige analoge skilte. Hjørring

Læs mere

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER

HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER HØRINGSBOG KOLLEKTIV TRAFIK PÅ VEJE HÅNDBOG OM TRAFIKTERMINALER Oktober 2014 HØRINGSBOG Indhold 1. Gennemførelse af høringen 3 1.1 Høringsbrev 4 1.2 Høringsparter 6 2. Resultater af høringen 7 Høringssvar

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 11-08-2015 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 11-08-2015 17:00 1 (Åben) Kommissorium

Læs mere

LOKALPLAN NR. B 51.30.01

LOKALPLAN NR. B 51.30.01 LOKALPLAN NR. B 51.30.01 FOR DØGNINSTITUTION PÅ FRØRUPVEJ 34A ØRBÆK KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING 2002 2 Indholdsfortegnelse Lokalplan nr. B 51.30.01 Lokalplanens redegørelse. Side Lokalplanens baggrund

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 9:30 Mødet afsluttet: kl. 11:40 Mødested: Besigtigelsestur Lemvig og Holstebro

Læs mere

Bemærkninger til indkomne forslag til Planstrategien

Bemærkninger til indkomne forslag til Planstrategien Samlet af Trekantområdet Danmark sekretariatet. Bemærkninger til indkomne forslag til Planstrategien Afsender Resumé Bemærkninger Vejle Amts Historiske Samfund (Billund og Vejle) Historisk Samfund bakker

Læs mere

3. LIMFJORDSFORBINDELSE

3. LIMFJORDSFORBINDELSE 3. LIMFJORDSFORBINDELSE PRÆSENTATION AF PROJEKTET BORGERMØDE I AALBORG 18. AUGUST 2011 VELKOMST Rådmand Mariann Nørgaard Aalborg Kommune INTRODUKTION Planlægningschef Ole Kirk Vejdirektoratet TIDLIGERE

Læs mere

Plan. Hvidbog over høringssvar på Lokalplan 1035 Universitetssygehus Køge, Kommuneplantillæg nr. 4 med tilhørende VVMredegørelse

Plan. Hvidbog over høringssvar på Lokalplan 1035 Universitetssygehus Køge, Kommuneplantillæg nr. 4 med tilhørende VVMredegørelse Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge NOTAT www.koege.dk Tlf. 56 67 67 67 Kontakt: Troels Wissing Tlf. +45 55 67 68 13 Mail tmf@koege.dk Dato Klik her for at angive tekst. Plan Hvidbog over høringssvar på Lokalplan

Læs mere

JELLING LOKALRÅD. Banedanmark.dk. banebetjeningbillund@bane.dk. Jelling, den 4. november 2014

JELLING LOKALRÅD. Banedanmark.dk. banebetjeningbillund@bane.dk. Jelling, den 4. november 2014 Banedanmark.dk banebetjeningbillund@bane.dk Jelling, den 4. november 2014 Vedr. Idefasehøring i forbindelse med ny bane til Billund Lufthavn Med henvisning til Banedanmarks annonce i Jelling Ugeavis den

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Det overordnede mål er at fredeliggøre

Det overordnede mål er at fredeliggøre KOLDING KOMMUNE BYMIDTEN SKAL FREDELIGGØRES TRAFIKALT Det overordnede mål er at fredeliggøre bymidten i trafikal henseende og højne sikkerheden for de»bløde«trafikanter samt forbedre de handicappedes forhold.

Læs mere

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud.

S-letbane på Ring 3. Sådan kunne et bud på linjeføring. af S-letbanen på Ring 3 se ud. S-letbane på Ring 3 Sådan kunne et bud på linjeføring af S-letbanen på Ring 3 se ud. Stort potentiale for øget kollektiv trafik i Ring 3 korridor I Hovedstadsområdet er markedsandelen for den kollektive

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Onsdag den 15. januar 2014. Mødetidspunkt: 17:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Onsdag den 15. januar 2014. Mødetidspunkt: 17:00 Dagsorden Dato: Onsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Bjarne Kogsbøll (C), Ekrem Günbulut (A), Hugo Hammel (A), John A. Bilenberg (C), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C

ÅRHUS KOM MUN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C ÅRHS KOM MN E. Magistratens 2. Afdeling Vejkontoret.Kalkværksvej 10. 8100 Århus C NDSTLLNG Til Århus Byråd 16. april 2004 via Magistraten J.nr. 05.01.02P15/03/00524 Den Ref.: Tlf.nr. Hans V. Tausen / Bi/

Læs mere

Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15

Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15 Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse Arsenalvej 55 9800 Hjørring Dato 15. januar 2016 Sagsnr. 01.05.08-K08-19-15 BY OG LANDSKAB Torvet 2 3600 Frederikssund Dispensation fra 3 i naturbeskyttelsesloven

Læs mere

(Trafikale Udfordringer i Hovedstadsområdet kan downloades på www.trm.dk)

(Trafikale Udfordringer i Hovedstadsområdet kan downloades på www.trm.dk) Udkast 4. juni 2007 HANDOUTS TIL PRESSEN Henvendelse Jesper Damm Olsen Pressechef Telefon 33 92 43 02 jdo@trm.dk www.trm.dk Trængsel Hastigheden på banenettet i top Til trods for stor opmærksomhed omkring

Læs mere

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden

Egebjerg Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Dagsorden Egebjerg Kommune Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden Dato: Onsdag den 04-april-2001 Starttidspunkt for møde: Kl. 13.30 Sluttidspunkt for møde: Mødested: Kommunalbestyrelseslokalet Udsendelsesdato: Afbud

Læs mere

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ

Bilag 1. Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. TEKNIK OG MILJØ Resume af tidligere undersøgelser af sporvogne/ letbaner. Side 1 af 7 Indledning Der er siden 1999 arbejdet med løsninger til at opbygge et højklasset kollektivt trafiksystem i Aarhusområdet. De forskellige

Læs mere

Haderslev Sygehus - Udbud af Haderslev Sygehus bygninger og areal.

Haderslev Sygehus - Udbud af Haderslev Sygehus bygninger og areal. Notat Haderslev Kommune CS Udviklingsafdelingen Gåskærgade 26-28 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 7. februar 2012 Sagsident: 10/56 Sagsbehandler: Søren

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer 4 Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Svendborg Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Svendborg Kommune Redaktion: Søren Bagger og Hanne Morthorst Petersen Udgiver:

Læs mere

Handicaptilgængelighed

Handicaptilgængelighed Side 1 af 5 Fremrykning og udmøntningen af den udvidede anlægspulje i 2004 vedrørende handicaptilgængelighed, trafiksikkerhed og støjdæmpende tiltag På mødet mellem rege ringen og forligspartierne tirsdag

Læs mere

indkaldelse af idéer og forslag

indkaldelse af idéer og forslag indkaldelse af idéer og forslag CENTER FOR BYUDVIKLING OG MOBILITET Ny Færgeterminal i Østhavnen Der er fuld gang i at omdanne Nordhavnen til den nye bydel Aarhus Ø. For at omdannelsen kan fortsætte, er

Læs mere

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol

Udviklings- og Planlægningsudvalget. Beslutningsprotokol Udviklings- og Planlægningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. april 2009 Lokale: 1, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:00 Bendt Danielsen, Formand (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Runa Christensen

Læs mere

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand

Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Regulering af mobile salgsenheder i Blåvand Sagsfremstilling Der har i flere år været en diskussion omkring mobile salgsenheder og deres berettigelse i Blåvand. Denne diskussion tog til i omfang i 2013.

Læs mere

3 beskyttede naturarealer. Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug

3 beskyttede naturarealer. Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug 3 beskyttede naturarealer Temadag: Natur og miljøudfordringer i planteavl, Koldkærgaard d. 19.8. 2010 Heidi Buur Holbeck Videncentret for Landbrug Meget fokus på 3 arealer hvorfor nu det? Visse 3 arealer

Læs mere

6.1 Trafikplanlægning Mål De overordnede mål på trafikområdet er: At virke for en overordnet trafikstruktur som sikrer, at Odense kan varetage sin rolle som regionalt center, og tilgodeser alle befolkningsgruppers

Læs mere

Dispensation til træfældning og rykke pil op i 3 mose

Dispensation til træfældning og rykke pil op i 3 mose TAMU Vitskøl Jørn Bloch Viborgvej 460 9681 Ranum Sendt til joern.bloch@tamu.dk Dato: 13. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-22-18 Per E.

Læs mere

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde

REFERAT. Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde REFERAT Plan & Miljøudvalget den 08.12.2008 i mødelokale 2 Sagsnr. 2008-16883 4 Sag 2008-16883 Behandling af indlæg vedr. idéhøring af kommuneplanændring 2007.22 for Kjersing Øst erhvervsområde Indledning

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Referat af borgermøde om vindmøller ved Nørre Økse Sø den 3. marts 2016 i ØAH-Hallen i Halvrimmen Ca. 160 personer deltog i mødet.

Referat af borgermøde om vindmøller ved Nørre Økse Sø den 3. marts 2016 i ØAH-Hallen i Halvrimmen Ca. 160 personer deltog i mødet. Referat af borgermøde om vindmøller ved Nørre Økse Sø den 3. marts 2016 i ØAH-Hallen i Halvrimmen Ca. 160 personer deltog i mødet. Oplæg Velkomst og præsentation v/jens Christian Golding, Formand for Teknik-

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 10. december 2012 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Grøftekanter langs de kommunale veje.... 2 Indvinding af hvidt sand.... 3 Kommunens rolle i forhold

Læs mere

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103

Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Pkt.nr. 5 Forslag til forskrift vedrørende varelevering til detailhandel i Hvidovre Kommune 410103 Indstilling: Teknisk Forvaltning indstiller til Teknik og Miljøudvalget 1. at de ændringer til forskriftens

Læs mere

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer

Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Fredericia Kommune 2013 Titel: Naturstyrelsens opdatering af 3-registreringer Fredericia Kommune Udgiver: Miljøministeriet Naturstyrelsen Aalborg Niels Bohrs

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af et nyt sommerhus på et hedeareal, Varde Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 16. april 2007 J.nr.: NKN-131-00055 mgi Afgørelse i sagen om

Læs mere

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn.

Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. Pkt.nr. 7 Ansøgninger fra henholdsvis Hvidovre/Københavns Jagtforening og Ungdomsskolen i Hvidovre om overtagelse af pavillon på Hvidovre Havn. 323372 Indstilling: 1. at udvalget tager stilling til ansøgningerne,

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag C: Trafik på havnen

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag C: Trafik på havnen Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag C: Trafik på havnen Bornholms Regionskommune Trafikplan for Rønne 2011 2021 Trafik på havnen Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 HAVNEOMRÅDET I RØNNE 4 1.1 Baggrund for løsningsforslag

Læs mere

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre

Se yderligere beskrivelse under anlægsskemaet: Modernisering af lokale aktivitetscentre Anlæg Nummer 78 Projektnavn Ekstra midler til modernisering af lokale aktivitetscentre Fagudvalg Kultur- og Fritidsudvalget Funktion 03.22.18 Aftaleenhed Fagsekretariat Plan og Kultur Indsatsområde Bosætning

Læs mere

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller

Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Indkaldelse af forslag og idéer til planlægning for vindmøller Hvordan planlægger vi med størst hensyntagen til omgivelserne? Offentlig høring 2. december 2015 til 13. januar 2016 Målsætning Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring:

Notat. Status på befordringsområdet. Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Notat Status på befordringsområdet Baggrund: Beslutning fra budgetforliget: Befordring: Der skal frem mod budgetlægningen for 2015 arbejdes videre med at klarlægge, om KL og Regeringen har ret i, at der

Læs mere

Notat om lokalisering af Jerne station

Notat om lokalisering af Jerne station Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780293 Fax 7262 6790 sia@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk om lokalisering af Jerne station Esbjerg Kommune og Trafikstyrelsen holdt den 6. maj

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Esbjerg under Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Esbjerg Banegård og i Esbjerg

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat

Indholdsfortegnelse. Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd. Region Nordjylland. Teknisk notat Region Nordjylland Trafikale konsekvenser ved udbygning af Aalborg Sygehus Syd Teknisk notat COWI A/S Cimbrergaarden Thulebakken 34 9000 Aalborg Telefon 99 36 77 00 Telefax 99 36 77 01 www.cowi.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 195 Offentligt

Trafikudvalget 2009-10 TRU alm. del Bilag 195 Offentligt Trafikudvalget 2009-10 TRU alm del Bilag 195 Offentligt - - - in«aalborg KOMMUNE Folketinget Trafikudvalgets Sekretariat Christiansborg 1240 København K 22-01-2010 Hermed fremsendes ifølge aftale med trafikudvalgets

Læs mere

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1

TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE INDHOLD. 1 Baggrund. 2 Eksisterende forhold. 1 Baggrund 1. 2 Eksisterende forhold 1 REITAN EJENDOMME TRAFIKVURDERING ÅKIRKEBYVEJ, RØNNE ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 1 2 Eksisterende forhold 1 3 Vurdering

Læs mere

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet

Debatoplæg. Vindmøller ved Tollestrup. Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015. Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Forudgående offentlighed xx. xx til xx. xx 2015 Debatoplæg Vindmøller ved Tollestrup Hjørring Kommune Teknik- & Miljøområdet Visualisering nr. 1. Projektets to 140 meter høje vindmøller set fra motorvejsbro

Læs mere

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune

Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00. Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune Temamøde for kommunalbestyrelsen 20. januar 2015 Kl. 12.30 15.00 Revision af vindmølleplan i Norddjurs Kommune 1 Dagsorden 1. Hvad er de overordnede statslige energipolitiske mål? 2. Hvad er vi som kommune

Læs mere

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro

Evaluering af Trafikpuljeprojektet. Næstved Stibro Evaluering af Trafikpuljeprojektet Næstved Stibro Oktober 2005 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Indledning...3 3. Baggrund for projektet...4 4. Beskrivelse af projektet...5 5. Evaluering...6

Læs mere

Dispensation til oprensning af 3 sø

Dispensation til oprensning af 3 sø Dato: 14. januar 2016 Niels Jørgen Møller Nielsen Præstevejen 157 Glerup 9631 Gedsted Natur, Miljø og Sekretariat Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 820-2016-52186 Dokumentnr.: 820-2016-12517 Sagsbehandler:

Læs mere

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om:

Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Aftale mellem regeringen (Venstre og Det Konservative Folkeparti), Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om: Trafikområdet (4. november 2005) Aftaler om Finansloven for 2006 November 2005 75 Aftale

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 20-03-2003. Mødedato: 20-03-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.50

FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 20-03-2003. Mødedato: 20-03-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.50 FREDERIKSHAVN KOMMUNE REFERAT FRA DET SOCIALE UDVALG 20-03-2003 Mødedato: 20-03-2003 Mødetidspunkt: 15.00-16.50 Mødested: VIP-lokalet 20-03-2003 Bilags- og indholdsfortegnelse til møde den 20-03-2003 Punkt

Læs mere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere

Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Ny bebyggelse i Jonstrup Opsummering af kommunikation mellem J89 og Furesø kommune og politikere Indholdsfortegnelse: 7. april 2014. J89 skriver til kommunen... 1 Svar fra kommunen 14. april 2014... 2

Læs mere

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958.

Teknik- og Miljøudvalget. Udskrift af beslutningsprotokollen. Mødet den 06.12.2012. Punkt 7. 2012-27958. Punkt 7. Hasseris Boligselskab - Grønnegården (afd. 5) Stationsmestervej 6-122 og Dyrskuevej 13-51 - 492 almene familieboliger - Renoverings- og driftsstøttesag med kapitaltilførsel og huslejestøtte -

Læs mere

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand

Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand Letbaner.DK Østergade 16 8660 Skanderborg Tlf.: 30 34 20 36 e-mail: hb@letbaner.dk Input til Aarhus letbane, etape Aarhus Ø Brabrand 1. høringsrunde Marts 2016 Figur 1: Oversigt over høringsbidragets hovedindhold

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station

Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Resumé Forprojekt: Opgradering af Aalborg Busterminal og Aalborg Station Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Aalborg trafikterminal består af både Aalborg Busterminal for regionalbusser og bybusser samt

Læs mere

3 dispensation til rydning af pilekrat

3 dispensation til rydning af pilekrat Gunner Krogh Sørensen Bjørnstrupvej 50 Sondrup 9600 Aars Dato: 23. november 2018 Teknik- og Økonomiforvaltning Frederik IX's Plads 1 9640 Farsø Sagsnr.: 01.05.08-P25-491-18 Per E. Rasmussen Telefon: 99

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN

TILRETTELÆGGELSE AF BUSTRAFIK EFTER KOMMUNALREFORMEN Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Ebbe Jensen Afdeling: Mobilitet og infrastruktur E-mail: ebbe.jensen@regionsyddanmark.dk Journal nr.: 08/8455 Telefon: 76631987 Dato: 20. november 2008 TILRETTELÆGGELSE

Læs mere

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik

Dato: 15. juni 2016. qweqwe. Trafikstruktur i Halsnæs Kommune. Kollektiv trafik Dato: 15. juni 2016 qweqwe Trafikstruktur i Halsnæs Kommune Kollektiv trafik Den nuværende kollektive trafik i Halsnæs Kommune består dels af Lokalbanen Hundested Frederiksværk Hillerød (Frederiksværkbanen),

Læs mere

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender,

Sager til beslutning. Bygge- og Teknikforvaltningen indstiller, at Bygge- og Teknikudvalget godkender, Bygge- og Teknikudvalget DAGSORDEN for ordinært møde onsdag den 4. december 2002 Sager til beslutning 13. Evaluering af de trafikale forhold på Indre Nørrebro BTU 594/2002 J.nr. 0616.0016/02 INDSTILLING

Læs mere