Dagsorden med vedtagelser. Mødested: Krogholmgård, Krogholmgårdsvej 1, tlf

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Dagsorden med vedtagelser. Mødested: Krogholmgård, Krogholmgårdsvej 1, tlf. 45 66 44 10"

Transkript

1 Søllerød Kommune Socialudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 4 Mødested: Krogholmgård, Krogholmgårdsvej 1, tlf Mødedato: Tirsdag den 12. april 2005 Mødetidspunkt: Kl Bemærkninger: Mona Van Gaever Larsen og Lilian Jørgensen deltog under punkt 1 Medlemmer: Jens Bruhn (JB), Birgit Tystrup (BT), Kim Jacobsen (KJ), Inge Dahl-Sørensen (ID-S), Erik Mollerup (EM), Ann Sofie Orth (ASO) og Hanne Gerner Fraværende: Kim Jacobsen. Ann Sofie Orth deltog til og med punkt 5 Fra forvaltningen: Henning Bach Christensen, Anne Marie Dideriksen, Dorte Fjeldsted og Birgit Hemmingsen Fastlagte møder: Tirsdag den 10. maj 2005, kl Tirsdag den 31. maj 2005, kl Tirsdag den 16. august 2005, kl Tirsdag den 13. september 2005, kl Tirsdag den 4. oktober 2005, kl Tirsdag den 8. november 2005, kl Tirsdag den 6. december 2005, kl

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 1. Spot Bemærkninger til referat af seneste møde Borgerundersøgelse Socialudvalget. Overførsel af mindre/merforbrug fra år 2004 til år 2005.Tillægsbevilling Pengene følger borgeren. Frikommuneforsøg med kontantudbetaling i stedet for kommunal serviceydelse Forslag til retningslinier for tilskud til kørsel Forslag til lokalplan 160 for Hegnsgården i Nærum SSP-samarbejdets organisering i Søllerød Kommune Udvalgets mødekalender Meddelelser Eventuelt Alkoholprojekt. Overførsel fra 2004 til Tillægsbevilling....22

3 Side: 1 1. Spot SU Jnr SU Fejl! Ukendt argument for parameter. Mona Van Gaever Larsen og Lilian Jørgensen orienterede om sygeplejeopgaver, der varetages af social- og sundhedsassistenter. 2. Bemærkninger til referat af seneste møde SU Jnr JB Ingen.

4 Side: 2 3. Borgerundersøgelse 2005 SU Jnr FH Kommunalbestyrelsen besluttede at gennemføre en borgerundersøgelse i foråret Borgerundersøgelsen skal kunne bruges som afsæt for en kvalificeret debat med borgerne op til valget 15. november Rapporten med borgerundersøgelsens resultater udsendes til Kommunalbestyrelsen med de stående udvalgs dagsordener primo august måned Borgerundersøgelsen laves efter KMD s borgerundersøgelseskoncept, som også blev anvendt ved borgerundersøgelserne i 1995 og Dette koncept indeholder en række standardspørgsmål inden for udvalgte temaer suppleret med ca. 30 kommunespecifikke spørgsmål efter kommunens eget valg. Det er besluttet, at borgerundersøgelsen laves efter en model, som kombinerer KMD s tilfredshedsundersøgelse på de store serviceområder mulighed for at borgerne kan komme med konkrete idéer på de store serviceområder afdækning af borgernes holdninger til emner, der er særligt interessante i lyset af kommunesammenlægningen og de nye opgaver. Standardtemaerne for KMD s borgerundersøgelse er følgende: Trafik, erhverv og miljø Fritid og kultur Ældreområdet Børnepasning Skole Kommunens kontorer Dit syn på kommunalpolitik og kommunalpolitikere Kommunens økonomi Dit engagement i kommunalpolitik Afsluttende spørgsmål (baggrund) Et eksemplar af standardspørgeskemaet er udsendt til Kommunalbestyrelsens medlemmer. Det er besluttet, at spørgsmål inden for disse standardtemaer skal suppleres med kommunespecifikke spørgsmål, og at fagudvalgene på møderne den 12. april peger på forslag til sådanne supplerende emner til borgerundersøgelsen. Siden sidste borgerundersøgelse i 1997 har kommunen gennemgået en stor udvikling på særligt borgerserviceområdet, herunder ændret organisering, informationsindsats og digital selvbetjening. Derudover er der aktuelt stort fokus på kommunernes indsats på sundhedsområdet, hvor Økonomiudvalget i april behandler forslag til sundhedspolitik for Søllerød Kommune. Endelig står vi midt i en strukturreform og sammenlægning med Birkerød Kommune.

5 Side: 3 Direktionen foreslår derfor, at KMD s standardspørgeskema suppleres med tværgående spørgsmål inden for temaer: Borgerservice, Sundhed og Værdigrundlag ved kommunesammenlægning. Det foreslås, at fagudvalgene i deres drøftelse af supplerende emner til borgerundersøgelsen tager udgangspunkt i disse overordnede, tværgående temaforslag. Fagudvalgene overvejer derudover fra 1 til 3 emner, hvor det vurderes at være særligt relevant at få belyst borgernes holdning. Områdechefen medbringer forslag til emner på udvalgsmødet. Det bemærkes, at der på en række afgrænsede serviceområder arbejdes med sektorspecifikke brugerundersøgelser, som går mere i dybden med brugernes tilfredshed på udvalgte områder. Resultatet af drøftelserne i fagudvalgene samles op til Økonomiudvalgets møde den 19. april, hvor Økonomiudvalget beslutter, hvilke temaer og emner, der skal prioriteres til formulering af supplerende spørgsmål. Tidsplan og proces: StU : ØU : Temadrøftelse i fagudvalg med udvælgelse af temaer, som udvalgene særligt ønsker belyst i borgerundersøgelsen. Opsamling af fagudvalgenes temadrøftelser og endelig udvælgelse af temaer til belysning i borgerundersøgelsen : Spørgsmål skal være færdige til test og tryk : Spørgeskema sendes ud til borgerne : Dataindsamling afsluttes. Primo aug. 2005: ØU : KMB : Endelig rapport med borgerundersøgelsens resultater udsendes til Kommunalbestyrelsen. Borgerundersøgelsens resultater forelægges Økonomiudvalget samt øvrige Kommunalbestyrelse. Borgerundersøgelsens resultater fremlægges på borgermøde, f.eks. sammen med budgetforslaget for Direktionen foreslår indstillet, at fagudvalgene drøfter, hvilke kommunespecifikke emner de ønsker belyst i borgerundersøgelsen. SOCIALUDVALGET drøftede forslag til emner og foreslår indstillet, 1) at spørgsmål 5 i spørgeskemaet i afsnit C (Ældreområdet) ændres, således, at spørgsmålet udover hjemmehjælp fra kommunen også omfatter hjemmehjælp leveret af private leverandører, 2) at spørgsmål 11 og 12 vedrørende tilfredsheden med madordningen udgår, da Søllerød Kommunes madservice i forvejen hvert andet år gennemfører en mere tilbundsgående tilfredshedsundersøgelse hos modtagere af

6 Side: 4 mad fra Søllerød Kommunes madservice, 3) at undersøgelsen for så vidt angår Ældreområdets servicetilbud udvides til at måle tilfredsheden med aktivitetscenter/dagcentertilbud, og 4) at der indarbejdes spørgsmål vedrørende valgfrihed/fritvalgsordningen og vedrørende borgeres oplevelse af tryghed ved ophold i eget hjem.

7 Side: 5 4. Socialudvalget. Overførsel af mindreforbrug/-merforbrug fra år 2004 til år 2005.Tillægsbevilling SU Jnr ØOP/JC Kommunalbestyrelsen godkendte den nye regler for overførsel mellem budgetårene. Reglerne om overførselsadgang blev indført for at give større mulighed for at tilrettelægge arbejdet bedst muligt, herunder planlægning af aktiviteter ud over det enkelte regnskabsår. De vedtagne regler medfører overførselsadgang på en række nærmere oplyste budgetområder, hvor det er muligt at påvirke aktivitetsniveauet. Med baggrund i det endelige forbrug for regnskabsåret 2004 kan det konstateres, at der er følgende beløb til overførsel fra regnskab 2004 til budget 2005: Politik- Område 5.10 Social sikring Mindreforbrug/ -merforbrug Døgninstitutioner for børn og unge kr. Overførslen vedr. Strandridergården kan hovedsageligt henføres til mindreudgifter vedr. løn, samt øget indtægter betaling for ophold på institutionen Pleje og omsorg af ældre og handicappede kr. Overførslen vedr. Dronninghus kan hovedsageligt henføres til overførsler fra tidligere regnskabsår Aktivitets- og samværstilbud kr. Overførslen vedr. aktivitetscentrene Kridthuset og Elmehuset kan hovedsageligt henføres til mindreudgifter vedr. løn. Politikområde 5.30 Omsorg for ældre Pleje og omsorg af ældre og handicappede kr.

8 Side: 6 Overførsel vedr. omsorg for ældre fordeles med et overskud på kr. på 6 institutioner og med et underskud på kr. fordelt på 4 institutioner, hvor merudgiften hovedsageligt skyldes underskud vedr. plejehjemmene Hegnsgården og Strandhøj pga. merudgifter til henholdsvis madservice og vikarassistance i forbindelse med længerevarende sygdom og barselfravær m.v. Politik- Område 5.40 Redningsberedskab Redningsberedskab kr. Overførslen skyldes tilbageholdelse af udgifter til dækning af forbrug til udrykninger mv. i december måned Udgiften til udrykninger mv. udbetales i januar måned og bogføres i Søllerød kommunes regnskab i år 2005, efter brandvæsenet er etableret som selvstændig virksomhed. I alt Mindreudgift kr../. Der vedlægges oversigt indeholdende mindreforbrug/merforbrug, der er overført tidligere år. Øvrige overførsler (formålsbestemte) Politik- Område 5.10 Social sikring Øvrige sociale formål kr. Det uforbrugte budgetbeløb på kr., der administreres af direktionen ønskes overført til budget 2005 og beløbet foreslås anvendt til fortsat etablering af netværksskabende aktiviteter samt finansiering af IT-samarbejde mellem sygehus, hjemmepleje og praktiserende læger. Politik- Område 5.30 Omsorg for ældre Pleje og omsorg af ældre og handicappede kr. Da implementeringen af omsorgssystemet endnu ikke er afsluttet, ønsker Ældreområdet at få det uforbrugte budgetbeløb på kr. overført fra regnskab 2004 til budget I alt Mindreudgift kr.

9 Side: 7 Direktionen foreslår indstillet, 1) at der, under henvisning til et tilsvarende mindreforbrug i år 2004 for Politikområderne med overførselsadgang, ydes en positiv tillægsbevilling på kr. til budget 2005, og 2) at der, under henvisning til et tilsvarende mindreforbrug i år 2004 for Politikområderne med øvrige overførsler, ydes en positiv tillægsbevilling på kr. til budget SOCIALUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt. Forinden anmodede udvalget om på næste møde at få en uddybning af undeskuddene på Krogholmgaard, Strandhøj og Hegnsgården samt at madordningen og plejehjemsdriften på Hegnsgården belyses særskilt.

10 Side: 8 5. Pengene følger borgeren. Frikommuneforsøg med kontantudbetaling i stedet for kommunal serviceydelse SU Jnr ÆO/RAL/AMD SU Jnr ÆO/RAL/AMD Fejl! Ukendt argument for parameter. Den godkendte Socialudvalget Ældreområdets orientering om Socialministeriets godkendelse af om frikommuneforsøg indenfor ældreområdet. Socialudvalget besluttede, at Ældreområdet snarest skulle etablere frikommuneforsøgsordningen for så vidt angik levering af indkøbsydelser indenfor hjemmeplejen. Indkøbsordningen blev implementeret den Af dagsordensteksten til punktet fremgik det, at Ældreområdet ville tilrettelægge administrationen omkring den øvrige del af forsøgsordningerne og efterfølgende forelægge Socialudvalget et forslag til forsøgsordningernes nærmere udformning. Ældreområdet nedsatte efterfølgende en styregruppe, der fik til ansvar at styre projektet omkring etablering af de administrative procedurer i ordningen. Ordningens generelle formål er, at give den enkelte modtager af ydelser større ansvar og frihed til selv at tilrettelægge, hvordan ydelsen skal leveres. Ordningen er 100% frivillig og er et tilbud om større fleksibilitet. De borgere, der ikke vælger ordningen, vil ikke opleve nogen ændringer i leveringen af de visiterede ydelser. Søllerød Kommune har fra Socialministeriet opnået tilladelse til forsøg med udbetaling af kontant tilskud i stedet for naturalieydelser på 4 specifikke ydelsesområder. Det drejer sig om: Bevilling af genbrugshjælpemidler efter Servicelovens 97 Bevilling af personlige engangshjælpemidler (inkontinenshjælpemidler) efter Servicelovens 97 Kørsel til og fra aktivitetscenter efter Servicelovens 65 Levering af personlig pleje og praktisk bistand efter Servicelovens 71 Karakteren af ydelserne på de fire områder er forskellig, og Ældreområdet har derfor i sit forslag valgt at opdele ordningen i fire delordninger med særskilte administrative procedurer. De fire ordninger benævnes herefter i forhold til de ydelser, som ordningen omfatter. Den samlede betegnelse for alle ordningerne er Pengefølger-borger-ordningen. Nedenfor beskrives de væsentligste punkter i Ældreområdets forslag til administrativ procedure: 1. Penge-følger-borger-ordningen: Genbrugshjælpemidler Ordningens målgruppe: Alle personer, der er bevilget et genbrugshjælpemiddel efter Servicelovens 97, og som selv eller ved hjælp fra værge eller pårørende er i stand til at løfte ansvaret

11 Side: 9 for at skaffe det nødvendige hjælpemiddel. Beregning af udbetalt beløb: Det udbetalte beløb varierer afhængigt af typen af genbrugshjælpemidlet. Beløbet beregnes ud fra kommunens egne udgifter til anskaffelsen af et hjælpemiddel af den bevilgede type, samt en konkret vurdering af genanvendelsesmulighederne for hjælpemidlet. Der er udarbejdet et takstbilag med de beregnede beløb for de mest anvendte hjælpemidler. Kontrol med ordningen: Den faglige kontrol med ordningen sker ved, at den bevilgende ergoterapeut vurderer om ansøgningen kan imødekommes ud fra en individuel vurdering af, om det ønskede hjælpemiddel opfylder de behov som borgeren har og de krav til sikkerhed, som der må stilles (fx ved el-kørestole). Det sikres herudover, at de udbetalte midler anvendes til formålet, ved at borgeren efter køb af hjælpemidlet indsender kvitteringen herfor til Søllerød Kommune. Såfremt der ved indkøb af hjælpemidlet er brugt færre penge, end det beløb borgeren har fået udbetalt, skal det resterende beløb tilbagebetales til Søllerød Kommune. Det vil fremgå af ansøgningsmaterialet, at hjælpemidlet tilhører Søllerød Kommune, og kommunen skal have besked når borgeren ikke længere har brug for hjælpemidlet. Borgere, der indkøber et hjælpemiddel efter denne ordning, vil modtage samme tilbud om instruktion og vedligeholdelse som borgere, der modtager hjælpemidlet efter den eksisterende ordning. 2. Penge-følger-borger-ordningen: Inkontinenshjælpemidler Ordningens målgruppe: Som udgangspunkt kan borgere, der tilbydes personlige inkontinenshjælpemidler efter Servicelovens 97, deltage i ordningen. Undtaget fra ordningen er dog borgere, der formodes at ville bruge det udbetalte beløb på andet end køb af inkontinenshjælpemidler. Her kunne eksempelvis være tale om borgere, der har et misbrugsproblem. Der kan dispenseres fra udelukkelsen fra ordningen såfremt en værge eller et familiemedlem administrerer ordningen. Den konkrete vurdering af, om den enkelte borger skal udelukkes fra deltagelse i ordningen foretages af Søllerød Kommunes kontinenssygeplejerske. Beregning af udbetalt beløb: Ældreområdet beregner den kontante udbetaling ud fra visitators afgørelse vedrørende type og antal af det tildelte inkontinenshjælpemiddel.

12 Side: 10 På baggrund af de faktiske priser, som Søllerød Kommune betaler for de visiterede hjælpemidler, er fastsat et beløb til udbetaling for ét styk af det pågældende hjælpemiddel. For priserne på bleer gælder, at disse er gennemsnitspriser beregnet ud fra de almindeligt anvendte bleer inden for forskellige kategorier. Når en borger vælger Penge-følger-borger-ordningen, giver inkontinenssygeplejersken Ældreområdets administration besked om hvilken type hjælpemiddel (kategori) borgeren er visiteret til, og hvor mange styk af hjælpemidlet borgeren skal have pr. dag, uge eller måned. På denne baggrund, og i henhold til prisen på det bevilgede hjælpemiddel, beregner administrationen herefter det månedlige beløb, der udbetales til borgeren. Kontrol med ordningen: Den faglige kontrol med ordningen varetages af kommunens inkontinenssygeplejerske, der løbende følger op på, om de indkøbte hjælpemidler opfylder borgerens behov. Udover den faglige kontrol med ordningen er det nødvendigt med en administrativ kontrol for at sikre, at de udbetalte midler anvendes til formålet. Borgeren indsender derfor mindst en gang i kvartalet dokumentation for at det udbetalte beløb er anvendt til formålet. Såfremt borgeren ikke benytter hele det udbetalte beløb til køb af kontinenshjælpemidler, skal den resterende del af beløbet tilbagebetales til Søllerød Kommune. 3. Penge-følger-borger-ordningen: Kørsel til og fra aktivitetscenter Ordningens målgruppe: Som udgangspunkt kan borgere, der tilbydes transport til og fra et aktivitetscenter efter Servicelovens 65, deltage i ordningen. Undtaget fra ordningen er dog borgere, der formodes at ville bruge det udbetalte beløb på andet end køb af transport til og fra aktivitetscenter. Her kunne eksempelvis være tale om borgere, der har et misbrugsproblem. Der kan dispenseres fra udelukkelsen fra ordningen såfremt en værge eller et familiemedlem administrerer ordningen. Den konkrete vurdering af om den enkelte borger skal udelukkes fra deltagelse i ordningen foretages af det pågældende aktivitetscenters leder. Beregning af udbetalt beløb: Ældreområdet har beregnet den gennemsnitlige omkostning til transport af borgere til og fra aktivitetscenter i den eksisterende ordning. Det udbetalte beløb beregnes som en forholdsmæssig andel af de faktiske udgifter i forbindelse med transport til og fra aktivitetscenter.

13 Side: 11 Borgere, der vælger Penge-følger-borger-ordningen, kan få udbetalt et beløb svarende til disse udgifter. Det maksimale beløb, der kan udbetales, udgør 28,50 kroner pr. tur. Det vil således maksimalt være muligt at få udbetalt (2x28,5 =) 57 kroner pr. dag med både ud- og hjemtransport. Kontrol med ordningen: Borgeren indsender mindst en gang i kvartalet dokumentation for anvendelsen af det udbetalte beløb. Såfremt borgeren ikke benytter hele det udbetalte beløb til transport til og fra aktivitetscenter, skal den resterende del af beløbet tilbagebetales til Søllerød Kommune. 4. Penge-følger-borger-ordningen: Personlig pleje og praktisk bistand Ordningens målgruppe: Alle personer, der modtager personlig eller praktisk hjælp efter Servicelovens 71, og som selv eller ved hjælp fra værge eller pårørende er i stand til at løfte ansvaret for at skaffe den nødvendige hjælp. Såfremt det vurderes, at hverken borgeren selv eller dennes værge eller pårørende er i stand til eller ønsker at tage ansvaret for at skaffe den nødvendige hjælp, kan en borger udelukkes fra ordningen. Eksempler på grupper, der kan være udelukket fra ordningen er: Borgere der lider af demens (diagnosticerede) Alkohol- og medicinmisbrugere Udviklingshæmmede Det er altid en individuel vurdering af den enkelte borger og dennes netværk, der danner baggrund for den endelige beslutning. Beregning af udbetalt beløb: Ældreområdet beregner den kontante udbetaling ud fra visitators afgørelse og de til enhver tid gældende afregningspriser i fritvalgsordningen. Afregningspriserne i Penge-følger-borger-ordningen svarer til afregningspriserne under fritvalgsordningen, med en reduktion på 14,7%. Reduktionen på 14,7% er en del af den tilladelse, som Søllerød Kommune har fået fra Socialministeriet. Reduktionen er begrundet i, at en del af de omkostninger, der er medregnet i timeprisen i fritvalgsordningen, ikke skal afholdes hvis Pengefølger-borger-ordningen vælges. Det drejer sig primært om udgifter til visse administrative opgaver og deltagelse i møder med kommunen.

14 Side: 12 Ydelse Fritvalgspris i kroner Praktisk bistand Personlig pleje dag, excl. weekend Nat Øvrig ubekvem tid Pris i Penge-følger-borgerordningen i kroner (fradrag på 14,7% for adm.) Opsparing i ordningen: Ældreområdet foreslår, at for de beløb, som udbetales i stedet for ydelser af typen praktisk bistand (rengøring o.l.), skal det være muligt at spare en del af det udbetalte beløb op, således at borgeren får større mulighed for selv at tilrettelægge den praktiske bistand. Herved gives borgeren mulighed for at spare op til eksempelvis en årlig hovedrengøring. Opsparingen må maksimalt udgøre 25% af det udbetalte beløb. Af skattemæssige årsager er det ikke hensigtsmæssigt, at der gives tilladelse til overførsel af opsparing mellem skatteår. Kontrol med ordningen: Den faglige kontrol med ordningen sikres ved følgende foranstaltninger: Der gennemføres uanmeldt tilsyn med ordningen: For personlig pleje gennemføres tilsynet 1-2 måneder efter ordningens start, for praktisk bistand gennemføres tilsynet 1-3 måneder efter ordningens start. Herudover foretages der efter ca. et halvt år en telefonopringning til borgeren, hvor det sikres, at ordningen fungerer til borgerens tilfredshed. I lighed med øvrige modtagere af hjemmehjælpsydelser modtager brugerne af Penge-følger-borger-ordningen en årlig revisitation, hvor borgerens behov vurderes og de visiterede ydelser eventuelt tilpasses. Der foretages - udover tilsyn i starten af ordningen - hvert år et antal uanmeldte tilsyn med eksisterende brugere af ordningen. Udover den faglige kontrol med ordningen er det nødvendigt med en administrativ kontrol for at sikre, at de udbetalte midler anvendes til formålet. Borgeren indsender derfor mindst en gang i kvartalet dokumentation for at det udbetalte beløb er anvendt til formålet. Dokumentationen kan have form af kvittering for udbetalt beløb eller faktura fra firma. Såfremt borgeren ikke benytter hele det udbetalte beløb til levering af de visiterede ydelser, skal den resterende del af beløbet tilbagebetales til Søllerød Kommune. Borgeren som arbejdsgiver: Hvis en bruger af Penge-følger-borger-ordningen vælger at få udført hjælpen af en

15 Side: 13 privat person, vil der være tale om et ansættelsesforhold. Den ældre bliver derved i teknisk forstand arbejdsgiver, med det ansvar som dette indebærer. For at mindske den ældres opgaver som arbejdsgiver har Ældreområdet indgået aftale med Søllerød Kommunes Personaleområde om, at der udarbejdes en skabelon til ansættelseskontrakt, som den ældre frit kan benytte ved ansættelse af en privat person. Ældreområdet har endvidere indgået en aftale med skattecenteret FLC-Nord, der skal sikre, at de midler der udbetales i forbindelse med ordningen beskattes efter gældende regler. Aftalen indebærer, at beløbet, der udbetales fra Søllerød Kommune til den ældre, ikke beskattes, mens beløb, der udbetales fra den ældre til en privatperson, beskattes som B-indkomst. Endvidere forpligter Ældreområdet sig til at oplyse FLC- Nord om, hvem der fungerer som leverandører i ordningen og hvor meget hver enkelt leverandør har fået udbetalt. Disse oplysninger fremsendes ved udløbet af et skatteår og vil omfatte både privatpersoner og firmaer, der fungerer som leverandører i ordningen. Økonomi, information og evaluering Ordningens samlede økonomi For alle fire delordninger gælder, at beregningerne af det beløb, der udbetales til borgeren, tager udgangspunkt i kommunens faktiske omkostninger til leveringen af den visiterede ydelse eller det visiterede hjælpemiddel. Penge-følger-borger-ordningen forventes på den baggrund samlet set at blive udgiftsneutral. Ældreområdet bemærker dog, at der i forbindelse med indførelse og drift af ordningerne er en administrativ byrde, der - såfremt ordningerne vinder indpas og gøres permanente - skal følges nøje. Information til borgerne Det er Ældreområdets ønske at gøre det så let som muligt for borgeren, at overskue og deltage i Penge-følger-borger-ordningen. Ældreområdet vil derfor udarbejde brochurer, der beskriver hvilket ansvar og hvilke muligheder, ordningen medfører for borgeren. De udarbejdede brochurer bør for hver af de fire ordninger beskrive hvad man som borger skal gøre for at komme med i ordningen. Ældreområdet vil endvidere udarbejde et standardiseret ansøgningsskema for hver af de fire ordninger, således at den arbejdsbyrde, der pålægges borgeren, reduceres så meget som muligt. Evaluering af ordningen Ordningen evalueres første gang i december Resultatet af evalueringen fremlægges for Socialudvalget og Kommunalbestyrelsen i januar 2006.

16 Side: 14 Da ordningen har karakter af en forsøgsordning, skal der såfremt Kommunalbestyrelsen beslutter det - indsendes ansøgning til Socialministeriet om forlængelse af forsøget inden udgangen af februar Der skal derfor i forbindelse med den politiske behandling af evalueringen i januar 2006 træffes beslutning om hvorvidt Søllerød Kommune ønsker at fortsætte ordningen Såfremt der ikke ansøges om forlængelse af forsøget, udløber forsøgsordningen den Socialministeriet har i tilladelsen til Søllerød Kommune forudsat, at Søllerød Kommune senest 3-6 måneder efter den oprindelige forsøgsordnings udløb indsender en evalueringsrapport til ministeriet. Ældreområdet foreslår, at evalueringen af ordningen indeholder følgende punkter: hvordan er brugertilfredsheden i ordningen? giver ordningen nogle styringsmæssige fordele/ulemper? giver ordningen øget fleksibilitet? udvikles der som konsekvens af ordningen nye tilkøbsydelser for de ældre? er der en systematik i hvilke borgere, der vælger ordningen? ønsker brugerne af ordningen, at spare en del af beløbet op? er omfanget af den hjælp som brugerne i ordningen i praksis modtager anderledes end for de borgere, der modtager hjælpen direkte som naturalieydelse fra en kommunalt godkendt leverandør? Direktionen foreslår indstillet, 1) at forsøgsordningerne med: 1. Genbrugshjælpemidler 2. Inkontinenshjælpemidler 3. Kørsel til og fra aktivitetscenter 4. Personlig pleje og praktisk bistand godkendes og iværksættes, 2) at forslaget til administrative procedurer for frikommuneforsøgsordningen godkendes, og 3) at ovenstående foreslåede takster og beregningsmetode godkendes. SOCIALUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

17 Side: Forslag til retningslinier for tilskud til kørsel SU Jnr BS/EBP Sagen drejer sig om Servicelovens 103 om tilskud til transport. I henhold til Lov 6om Social Service 103 kan kommunen yde tilskud til transport til personer, som på grund af varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne har behov for befordring med individuelle transportmidler. Det er kommunernes opgave at tilrettelægge efter hvilke retningslinier og i hvilket omfang tilskud bør ydes. Målgruppen er pensionister i Borgerservice og Social og Arbejdsmarked og kontanthjælpsmodtagere og modtagere af sygedagpenge i Social og Arbejdsmarked. Da Søllerød Kommune for nuværende ikke har retningslinier for tilskud til kørsel, foreslås følgende: Formuegrænse kr. (2005) for førtidspensionister og folkepensionister. Førtidspensionister tilkendt pension før og folkepensionister: Bevilges kørsel efter samme kriterier som Helbredstillæg. Kørselstilskuddet følger samme procentregulering som ved beregning af Helbredstillægget. Førtidspensionister tilkendt pension efter : Bevilges maximalt 500 kr. i tilskud om måneden. Kørsel, der bevilges til førtidspensionister før og efter 1. januar 2003 og folkepensionister, kan være til fritidsundervisning (til blinde og svagtseende), kørsel til og fra behandling (tandlæge, fysioterapeut, fodpleje og kiropraktor), besøg hos ægtefælle på hospital/plejehjem, besøg hos familie og bekendte ved særlige lejligheder, f.eks. barnedåb, bryllup, runde fødselsdage, begravelser m.v. Kontanthjælpsmodtagere og personer, der modtager sygedagpenge: Kørsel er en forudsætning for arbejdsfastholdelse eller kørsel til behandling. Det forventes, at udgiften til kørsel efter ovenstående kriterier vil kunne afholdes inden for det nuværende budget. Direktionen foreslår, 1) at tilskud til transport i henhold til Servicelovens 103 er en formuegrænse på kr. (2005) for pensionister, 2) at førtidspensionister før og folkepensionister bevilges kørsel efter samme kriterier som for Helbredstillæg. Kørselstilskuddet følger samme procentregulering som ved beregning af Helbredstillægget, 3) at der til førtidspensionister tilkendt pension efter maximalt kan ydes

18 Side: kr. i tilskud om måneden, 4) at borgere, der har kontanthjælp eller sygedagpenge som forsørgelsesgrundlag, kun ydes kørsel i forbindelse med arbejdsfastholdelse eller kørsel til behandling, uden fastsættelse af formuegrænse, og 5) at retningslinierne af hensyn til de eksisterende aftaler har virkning fra 1. maj SOCIALUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

19 Side: Forslag til lokalplan 160 for Hegnsgården i Nærum BYU Jnr BYP DLI BYU Jnr BYP DLI SU Jnr Fejl! Ukendt argument for parameter. Fejl! Ukendt argument for parameter. Byplanudvalget behandler forslag til lokalplan 160 for Hegnsgården og sagen fremlægges for Socialudvalget til orientering. Kommunalbestyrelsen besluttede den 23. marts 2004 at igangsætte udarbejdelsen af en lokalplan for Hegnsgården i Nærum. Baggrunden for at udarbejde lokalplanen er et ønske om at udvide med 16 nye plejeboliger i parken bag Hegnsgården. Herudover er der et behov for at renovere de eksisterende bygninger og i den forbindelse at foretage mindre knopskydninger. Lokalplanområdet ligger i ét af Nærums store grønne villaområder og tæt på Jægersborg Hegn. Området afgrænses mod nord dels af Skodsborgvej dels af et villaområde, der strækker sig videre ned langs lokalplanområdets østside ud mod Hegnsvej. Mod syd grænser området op til Alléen, der er præget af en række karakteristiske hvidpudsede villaer. Mod vest ligger Nærumgårdsvej med en lidt større åbenhed, præget af rækkehuse i to etager De gule huse. Lokalplanområdet udgør hele rammeområde Næ.D6 i Kommuneplan Hér angives bebyggelsesprocenten til 30 for det samlede område. Ny bebyggelse må opføres i én etage. Områdets bebyggelsesprocent er i dag ca. 20. Med den planlagte udvidelse af Hegnsgården på ca m 2 vil bebyggelsesprocenten stige til ca. 22. Dette efterlader en resterende rummelighed på ca m 2 til yderligere bebyggelse indenfor lokalplanens område. Den nye bebyggelse må kun opføres i én etage med afvalmede tage. Facaderne skal hovedsageligt udføres i overfladebehandlet murværk, der holdes i lyse, hvidlige farver. Tagbeklædning skal være grå skiferformat enten som natursten eller cementplader. Tagpladerne skal lægges i et retvinklet mønster. Taget på midterbygningen kan udføres med anden form og i andre materialer. Lokalplanen indeholder en bestemmelse om, at der skal udarbejdes en grøn plan for parken. Denne plan skal medvirke til at fastholde områdets landskabelige parkpræg og gøre parken mere attraktiv for områdets beboere at opholde sig i. Biblioteket, der er den oprindelige hovedbygning til Nærum Avlsgård, skal bevares i sin nuværende form.

20 Side: 18 Ligeledes skal anlægget og den brolagte gårdsplads mellem bibliotek og Nærum Ungdomsgård, der også er en reminiscens fra den oprindelige Avlsgård, bevares. Direktionen foreslår indstillet, at udkastet til lokalplan 160 vedtages til offentlig fremlæggelse i otte uger. Direktionen foreslår, at orienteringen tages til efterretning. Sagen blev taget af dagsordenen, idet Byplanudvalget har udsat sagen med henblik på fornyet behandling i forvaltningen.

21 Side: SSP-samarbejdets organisering i Søllerød Kommune SU Jnr KUFBUSU/NF Fejl! Ukendt argument for parameter. Børneudvalget, Socialudvalget og Kultur og Fritidsudvalget behandler sideløbende sagen vedrørende SSP-samarbejdets organisering i Søllerød Kommune. SSP-samarbejdet er kriminalpræventivt samarbejde om børn og unge, mellem Socialvæsen, Skole og Politi. I Søllerød Kommune findes et SSP-Udvalg, bestående af repræsentanter for de tre parter. Udvalget koordinerer samarbejdet. Som udførende medarbejdere findes to deltidsansatte SSP-konsulenter under Ungdomsskoleinspektørens ledelse. Smidiggørelse af strukturen for SSP arbejdet indgår i handleplanen for kommunens ungdomspolitik. Ungdomsskolen har udarbejdet et forslag til strukturændring i samarbejde med områdecheferne for Børn og Unge, Kultur og Fritid, samt Social og Arbejdsmarked. SSP-Udvalget har på sit møde behandlet forslaget til en ny struktur../. Forslaget vedlægges. SSP-Udvalget og Ungdomsskolebestyrelsen foreslår, at SSP-samarbejdet fremover sker ud fra den beskrevne struktur. Direktionen foreslår, at den af de tre områder foreslåede strukturtilpasning godkendes. SOCIALUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

22 Side: Udvalgets mødekalender 2006 SU Jnr SEK SA Direktionen har udarbejdet forslag til mødekalender for møder i Kommunalbestyrelsen, Økonomiudvalget og de stående udvalg i Forslaget er dateret og var vedlagt Kommunalbestyrelsens dagsorden til mødet den Mødestrukturen kan, med respekt af skoleferier, indpasses i kalenderen i alle årets måneder. Dog holdes februar måneds stående udvalgsmøder tirsdag den 31. januar, idet uge 7 er mødefri. På grund af helligdag er der ikke afsat udvalgsformandsmøde forud for de stående udvalgs møder i juni måned Kommunalbestyrelsen godkendte forslaget den for så vidt angår Økonomiudvalgets og Kommunalbestyrelsens møder og oversendte sagen til godkendelse i de stående udvalg, idet det enkelte stående udvalg godkender udvalgets egen mødeplan, jf. den kommunale styrelseslov 20. Direktionen foreslår, at oplægget godkendes for så vidt angår Socialudvalgets møder i SOCIALUDVALGET tiltræder Direktionens forslag.

23 Side: Meddelelser SU Jnr a. Visitationsliste til plejehjem m.v. Visitationslisten pr Visitationslisten pr heraf 6 udenbys, der venter på plads i Søllerød og 6 Søllerødborgere, der venter på plads i andre kommuner. 21 heraf 2 udenbys, der venter på plads i Søllerød og 6 Søllerødborgere, der venter på plads i andre kommuner. I Socialudvalget meddelte formanden, at der pr er 17 borgere på visitationslisten, heraf 2 udenbys borgere, der venter på plads i Søllerød og 6 Søllerødborgere, der venter på plads i andre kommuner. 11. Eventuelt SU Jnr Intet.

24 Side: Alkoholprojekt. Overførsel fra 2004 til Tillægsbevilling. SU j.nr.: P/KG ÅBEN SAG Socialministeriet har i maj 2004 et tilskud på 1,3 mio. kr. i 2004 og 1,3 mio. kr. i 2005 til ovennævnte projekt. Projektet er først rigtig kommet i gang her i foråret Derfor resterer der et uforbrugt tilskud i 2004 på kr., som ønskes overført til 2005 til videreførelse af projektet. Projektet forventes først færdig i foråret Desværre er denne overførsel ikke kommet med på Socialudvalgets dagsorden om overførsler fra 2004 til Direktionen forslår indstillet, at der søges en tillægsbevilling til budget 2005 til ovennævnte projekt på kr. under henvisning til tilsvarende mindreforbrug i regnskabet for SOCIALUDVALGET indstiller Direktionens forslag tiltrådt.

Dagsorden med vedtagelser

Dagsorden med vedtagelser Søllerød Kommune Socialudvalget Dagsorden med vedtagelser Møde nr.: 10 Mødested: Rådhuset, Mødelokale 2 Mødedato: Tirsdag den 9. november 2004 Mødetidspunkt: Kl. 13.15-14.30 Bemærkninger: Medlemmer: Fraværende:

Læs mere

inkontinens servicedeklaration

inkontinens servicedeklaration inkontinens servicedeklaration 1 2 LOVENS FORMÅL ER AT AFHJÆLPE NEDSATTE FUNKTIONER VIA HJÆLPEMIDLER SERVICEINFORMATIONER FOR HJÆLPEMIDLER EFTER SERVICELOVENS 112 FORMÅL Lovens formål er at afhjælpe nedsatte

Læs mere

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118

Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 Kvalitetsstandard - NY Pasning af nærtstående med handicap eller alvorlig sygdom Lov om social service 118 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? 2. Hvad er formålet med ydelsen? Lov om Social Service 118 Vejledning

Læs mere

Information om afløsning i eget hjem

Information om afløsning i eget hjem Information om afløsning i eget hjem MYNDIGHED Information SUNDHED OG OMSORG Struer Kommunes ældrepolitik Det overordnede mål for Struer Kommunes ældrepolitik er at støtte kommunens ældre i at leve et

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune (Omfatter borgere i eget hjem og på plejecenter og gælder for kommunal og privat leverandør) Kvalitetstandarden omfatter Personlig

Læs mere

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 16. august 2007 Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og Omsorg Forslag til kvalitetsstandarder 2008 for pleje, praktisk hjælp, madservice

Læs mere

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb

Ankestyrelsens principafgørelse 13-16 om hjemmehjælp - kvalitetsstandard - indkøbsordning - rehabiliteringsforløb KEN nr 9338 af 14/04/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 2. juni 2016 Ministerium: Social- og Indenrigsministeriet Journalnummer: 2015-2121-51397 Senere ændringer til afgørelsen Ingen Ankestyrelsens principafgørelse

Læs mere

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune

Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Kvalitetsstandard for personlig pleje og praktisk bistand I Odense Kommune Omfatter både borgere i eget hjem og på plejecenter. Gælder for både kommunal og privat leverandør. Kvalitetstandarden omfatter

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om social service

Forslag. Lov om ændring af lov om social service (Gældende) Udskriftsdato: 16. marts 2015 Ministerium: Myndighed vises her Journalnummer: Velfærdsmin., j.nr. 2008-8216 Fremsat den 11. marts 2009 af velfærdsministeren (Karen Jespersen) Forslag til Lov

Læs mere

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010

Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 Tilbud til Ældre Kvalitetsstandarder 2010 MÅL OG VÆRDIER Det er Byrådet i Allerød Kommune, som fastsætter serviceniveauet på ældreområdet. Byrådet har dermed det overordnede ansvar for kommunens tilbud.

Læs mere

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014

Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Redegørelse for kvalitets- og tilsynsbesøg Hjemmepleje 2014 Baggrund Det fremgår af lov om social service 151, at kommunalbestyrelsen har pligt til at føre tilsyn med, at de kommunale opgaver efter 83

Læs mere

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL

Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede og psykisk syge Økonomiske potentiale af initiativ 1.000 kr. 2008 PL BILAG 2 Bruttosparekatalog - forslag til servicereduktioner på hjemmeplejeområdet i 2008 17-03-2008 Sagsnr. 2008-884 Dokumentnr. 2008-49550 Budgetanalyse Bevilling Servicereduktioner i hjemmeplejen Handicappede

Læs mere

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget.

Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning, herunder Intern Revision og Revisionsudvalget. KØBENHAVNS KOMMUNE Økonomiforvaltningen Center for Økonomi Bilag 10. UDKAST TIL HØRING I REVISIONSUDVALGET Revideret indstilling om forslag til modeller for ændring af Københavns Kommunes revisionsordning,

Læs mere

Praktisk hjælp til indkøb

Praktisk hjælp til indkøb Praktisk hjælp til indkøb Efter servicelovens 83 Kvalitetsstandard Kerteminde Kommune tager afsæt i den rehabiliterende tankegang. Vi tager udgangspunkt i, at du er ansvarlig for dit eget liv og ønsker

Læs mere

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96

Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Kvalitetsstandard vedr. Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) - SEL 95-96 Godkendt i Byrådet den 31-01-2011 Lovgrundlag Servicelovens 95: "Stk. 1 Såfremt Kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige

Læs mere

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr.

Merudgifter og mindreindtægter anføres uden fortegn. Mindreudgifter og merindtægter anføres med negativt fortegn. Alle beløb er vist i 1.000 kr. for Ruderdal Kommune af lov- og cirkulæreprogrammet på Socialog Sundhedsudvalgets område. Ældreområdet, Borgerservice samt Psykiatri og Handicap har i samarbejde med Økonomi vurderet det lov- og cirkulæreprogram,

Læs mere

Lov om social service 97, Ledsagerordning

Lov om social service 97, Ledsagerordning Lov om social service 97, Ledsagerordning Servicelovens 97: Kommunalbestyrelsen skal tilbyde 15 timers ledsagelse om måneden til personer under folkepensionsalderen, jf. 1 a i lov om social pension, dog

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83

GLOSTRUP KOMMUNE. Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 GLOSTRUP KOMMUNE Tilsyn for tilbud efter Servicelovens 83 Godkendte leverandør: Hjemmeplejen Dalvangen Dato for tilsynsbesøg: 26. august 2013 Start- og sluttidspunkt for tilsynet: kl. 8:00-11:30 Deltagere

Læs mere

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122

Serviceinformation. Orlov til pasning af døende. jf. Lov om social service 119-122 Serviceinformation Orlov til pasning af døende jf. Lov om social service 119-122 Som nærtstående til en alvorligt syg, der ønsker at dø i eget hjem, har du mulighed for orlov til pasning af den døende.

Læs mere

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter

Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Rapport fra lovpligtigt uanmeldt tilsyn hos borgere, der ikke bor på plejecenter Faxe Syd den 9. oktober 2013 Privat leverandør af hjemmepleje Tilsynet blev udført af konsulent Annelise Dehn og ekstern

Læs mere

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut

Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut N O T A T Konsekvenser af direkte adgang til fysioterapeut Direkte adgang til fysioterapi uden en henvisning fra patientens praktiserende læge kræver en ændring i både overenskomsten med Danske Fysioterapeuter

Læs mere

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85

Serviceniveau. for. Ledsagelse. efter 85 i. Serviceloven. Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Serviceniveau for Ledsagelse efter 85 i Serviceloven Tillæg til Aalborg Kommunes overordnede Serviceniveau for socialpædagogisk støtte efter 85 Til borgere, pårørende og medarbejdere på handicapområdet

Læs mere

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 22. maj 2006 Kvalitetsstandarder 2007 for pleje, praktisk hjælp og madservice og træning Århus Kommune Økonomi og Myndighed Sundhed og

Læs mere

Målgruppen for forsøget er socialt udsatte borgere med ophold på forsorgshjem.

Målgruppen for forsøget er socialt udsatte borgere med ophold på forsorgshjem. Frikommune forsøg Rehabilitering af borgere på forsorgshjem Ansøgning til frikommuneforsøg Odense Kommune og andre kommuner i Region Syddanmark ønsker sammen at ansøge om tilladelse til at afprøve et frikommuneforsøg

Læs mere

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE

PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE PERSONLIG HJÆLP OG PLEJE 2015 Kvalitetsstandard for personlig hjælp og pleje Lovgrundlag Lov om social service 83, stk. 1 nr. 1. Hvilket behov dækker hjælpen Hvad er formålet med hjælpen Hjælp og støtte

Læs mere

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses:

Om implementeringen og udmøntningen af de enkelte indsatser i SOF kan nærmere oplyses: NOTAT Til Socialudvalget Notat om udmøntning af SOF s andel af Ældrepuljen Københavns Kommune fik primo marts 2014 bevilget 60,8 mio. kr. årligt fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne

Information om plejeorlov fra socialrådgiverne Patientinformation Information om plejeorlov fra socialrådgiverne - tilbud til patienter med kræftdiagnose og deres pårørende Velkommen til Vejle Sygehus Onkologisk Afdeling Pjecen er udarbejdet af socialrådgiverne

Læs mere

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1.

Frivillighedspolitik. Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune. Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. Frivillighedspolitik Politik for det frivillige sociale arbejde i Skive Kommune Frivillighedspolitikken er vedtaget i Skive Byråd 1. marts 2016 Skive det er RENT LIV Forord I efteråret 2015 har frivillige,

Læs mere

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service.

Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. Fritidstilbud for unge under 18 år efter Dagtilbudsloven og Lov om social service. I forbindelse med budgetvedtagelsen i oktober 2014, blev det besluttet, at reducere budgettet for fritidstilbud for 4.

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Administrativ Styregruppe. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Administrativ Styregruppe Referat Dato: 3. oktober 2005 Lokale: 272, Rådhuset i Brønderslev Tidspunkt: kl. 09.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Godkendelse

Læs mere

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE

VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE VEJLEDNING FORSKELSBEHANDLING HANDICAP OG OPSIGELSE INDHOLD FORSKELSBEHANDLINGSLOVEN... 3 Kort om forskelsbehandlingsloven... 3 HANDICAP.... 3 Hvornår er en lidelse et handicap?... 3 Særligt om stress....

Læs mere

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning

PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED. Støtte til bil. Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning PLEJE & SUNDHED MYNDIGHED Støtte til bil Ansøgning om støtte til køb af bil samt særlig indretning I denne pjece kan du læse om, hvordan du kan ansøge om støtte til køb af bil samt særlig indretning af

Læs mere

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud

18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde. Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud 18 Tilskud til frivilligt socialt arbejde Rammer og vilkår retningslinjer for tilskud Frivillighedspolitikken rammer og vilkår Rudersdal Kommune har formuleret en frivillighedspolitik, der har til formål

Læs mere

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116.

Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Thisted Kommune Side 1 af 5 Ansøgning om hjælpemidler, forbrugsgode og boligindretning i henhold til Servicelovens 112, 113 og 116. Hvem kan komme i betragtning? 1. Personer med en varig nedsat funktionsevne,

Læs mere

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.:

SOCIALUDVALG Side: - 1 - UDVIDELSESBLOKKE Oprettet: 21.06.2007 Rev.: SOCIALUDVALG Side: - 1 - Politikområde 1: Ældreområdet 1.000 kr. 2008 2009 2010 2011 1. Bad 2 x ugentligt 1.976 1.976 1.976 1.976 2. Tilsyn hjemmepl. 250 250 250 250 3. Nattevagter Gudbjerg og Ådalen 1.350

Læs mere

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007

Danske Mediers Arbejdsgiverforening. Orientering nr. 65/2007. Løn- og arbejdsforhold. 23. november 2007 Danske Mediers Arbejdsgiverforening Orientering nr. 65/2007 Løn- og arbejdsforhold 23. november 2007 Oversigt over fritvalgskontoordninger og særlig opsparing Et af resultaterne af overenskomstforhandlingerne

Læs mere

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96

Notat. Til: Social og Sundhedsudvalget. Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Notat Til: Social og Sundhedsudvalget Notat vedrørende BPA efter Servicelovens 95 og 96 Dato: 29.10.2010 Sagsansvarlig: jdalb BPA efter Servicelovens 95 Udmøntningen af 95 blev tidligere kaldt den lille

Læs mere

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016

Spørgsmål og svar om håndtering af udenlandsk udbytteskat marts 2016 Indhold AFTALENS FORMÅL... 2 Hvilken service omfatter aftalen?... 2 Hvad betyder skattereduktion, kildereduktion og tilbagesøgning?... 2 AFTALENS INDHOLD OG OPBYGNING... 3 Hvilke depoter er omfattet af

Læs mere

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte

Fagligt område: Borgerservice Politiske mål: Skadedyrsbekæmpelse Folkeoplysning Personlige tillæg Førtidspensioner Boligstøtte 96 Fagligt område: Politiske mål: Borgerservice Skadedyrsbekæmpelse At overholde den gældende lovpligtige rottebekæmpelse. Aktiviteter for indfangning af vilde katte ønskes ikke bibeholdt. Folkeoplysning

Læs mere

Rammeaftale 2016 for det sociale område

Rammeaftale 2016 for det sociale område Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Sociale forhold og beskæftigelse og Borgmesterens Afdeling Dato 19. august 2015 Rammeaftale 2016 for det sociale område 1. Resume De 19 midtjyske kommuner

Læs mere

Plejebolig. Kvalitetsstandard

Plejebolig. Kvalitetsstandard Plejebolig Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for plejebolig Denne pjece indeholder kvalitetsstandarden for Sønderborg Kommunes tilbud om plejebolig. Kvalitetsstandarden er en beskrivelse af det serviceniveau,

Læs mere

Genoptræning og vedligeholdende træning

Genoptræning og vedligeholdende træning Genoptræning & vedligeholdende træning Servicelovens 86, stk. 1 og 2 Kvalitetsstandarder 1 Indhold Kære borger... 3 Genoptræning - Servicelovens 86.1 Formål med genoptræning?... 4 Hvem kan få bevilget

Læs mere

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010

Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Evaluering af mentorordningen 1. april 2009-31. marts 2010 Faaborg-Midtfyn Kommune Pleje og Omsorg Måske kan jeg hjælpe dig En mentor er én, du kan snakke med om alt muligt. Jeg er ansat i Pleje og Omsorg

Læs mere

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016

Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Drøftelse af aflastningsfamilier, interne skoler, egenbetaling mv. DASSOS 25. Januar 2016 Intro Udfordring: Kommunerne i Region Midtjylland oplever en mangel på aflastningsplejefamilier Baggrund: Notat

Læs mere

REFERAT SOCIALUDVALGET

REFERAT SOCIALUDVALGET REFERAT SOCIALUDVALGET den 19.02.2013 i Borgmesterens Mødelokale SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Frivilligt socialt arbejde. Ansøgning fra Røde Kors Bramming om 18 støtte... 4 3 Orientering

Læs mere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere

Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Materiale til behandling af brev fra 12 private børnepassere Info om: Kommunal dagpleje - der er d.d. 57 kommunale dagplejere. Godkendes og ansættes af Tønder Kommune til pasning af 4 børn med mulighed

Læs mere

Ældrerådets sammensætning

Ældrerådets sammensætning Side 2 Side 3 Forslag til vedtægtsændringer Vedtægt for Ældrerådet i Københavns Kommune 1. Ældrerådet er nedsat i henhold til lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 30-33. Formål

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2016 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER

VISITATION TIL PLEJEBOLIGER VISITATION TIL PLEJEBOLIGER 2013 Kvalitetsstandard for visitation til plejeboliger Lov grundlag Plejeboliger er omfattet af Lov om Social Service 192. Lov om Almene boliger 5 stk. 2. Hvilket behov dækker

Læs mere

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension

Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension 14. februar 2007 FM 2007/41 Forslag til: Landstingsforordning nr. xx af xx måned 2007 om alderspension I medfør af 2 i lov nr. 580 af 29. november 1978 for Grønland om arbejds- og socialvæsenet fastsættes:

Læs mere

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes

Notat. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes Notat Til: Vedrørende: Social- Seniorudvalget Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelser. Ankestyrelsens praksisundersøgelse om kommunernes bevilling af enkeltydelse efter

Læs mere

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard

Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard Guldborgsund Kommunes Kvalitetsstandard For Lov om social service 100 Nødvendige merudgifter Vedtaget af Byrådet, d. 16.5.2013 1 Lovgrundlag for Hvilke behov skal dække Hvad er formålet med Lov om social

Læs mere

Erhvervspolitisk evaluering 2015

Erhvervspolitisk evaluering 2015 Erhvervspolitisk evaluering 2015 Indledning I 2013 blev der i samarbejde mellem Stevns Erhvervsråd og Stevns Kommune udarbejdet en Erhvervspolitisk redegørelse (se eventuelt bilag 7), som udgjorde afsættet

Læs mere

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel.

Godtgørelse af underskud fra tidligere år er en integreret del af overførselssagen og indgår således i de ansøgte beløb til overførsel. Åben - Budgetoverførsler fra 2010 til 2011 Sagsnr: 10/26402 Sagsfremstilling I henhold til Faxe Kommunes principper for økonomistyring overføres mer- eller mindreforbrug mellem budgetårene efter reglerne

Læs mere

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014

INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE. Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INTERN ADMINISTRATIONSPRAKSIS FOR GRØN ORDNING HERNING KOMMUNE Udarbejdet af Planafdelingen, april 2014 INDHOLD Generelle oplysninger 1 Hvornår gør vi noget? 1 Hvem gør hvad? 1 Hvordan er processen? 2

Læs mere

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014

Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Center for Kvalitet og Sammenhæng NOTAT Bilag 1 Referat af alle brugerundersøgelser fra 2014 Bilag 1 til indstilling om brugerundersøgelser 2014. Sundheds-

Læs mere

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser.

For de konkrete kriterier til delydelserne henvises til beskrivelsen af de enkelte delydelser. Ydelsestype Ydelsens Serviceloven 83 Sundhedsloven 138 Formålet med hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse og

Læs mere

- Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108. - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt uddannelse (STU)

- Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108. - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt uddannelse (STU) Myndighedsafdelingen Sagsbehandling og tidsfrister i henhold til følgende lovgivning: - Servicelovens 85, 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 107 og 108 - Lov nr. 564 af 6. juni 2007 om særlig tilrettelagt

Læs mere

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse

Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse Privat børnepasningsordning info til forældrene Indholdsfortegnelse 1. Hvem kan få tilskud?... 2 2. Fra hvornår kan jeg få tilskud?... 2 3. Anvendelse af tilskuddet... 2 4. Tilskuddets størrelse... 3 5.

Læs mere

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt

Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Socialudvalget L 107 - Svar på Spørgsmål 6 Offentligt Folketingets Socialudvalg Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Dato: 28. februar 2006 Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail sm@sm.dk KWA/

Læs mere

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune

December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune December 2015 (KB 26/1-16) Kvalitetsstandard Borgerstyret Personlig Assistance 96 (BPA) Hvidovre Kommune Ydelsens lovgrundlag Lov om Social Service 96 Behov der dækkes af ydelsen Hvad er formålet med ydelsen

Læs mere

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007

Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96. Oktober 2007 Ankestyrelsens undersøgelse af Hjælperordninger efter servicelovens 96 Oktober 2007 2 ANKESTYRELSENS PRAKSISUNDERSØGELSER Titel Hjælperordninger efter servicelovens 96 Udgiver Ankestyrelsen, oktober 2007

Læs mere

Lejre Kommune har ved brev af 19. maj 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Sjælland, Tilsynet med kommunerne i Region Sjælland.

Lejre Kommune har ved brev af 19. maj 2008 rettet henvendelse til Statsforvaltningen Sjælland, Tilsynet med kommunerne i Region Sjælland. Resume: Statsforvaltningen udtaler, at Lejre Kommunes bus-ordning for alene et bestemt ældrecenter er i strid med forbuddet mod begunstigelse af grupper af borgere efter kommunalfuldmagtsreglerne. 14-05-

Læs mere

Greveordningen. Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven

Greveordningen. Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven Greveordningen Greve Kommunes udmøntning af og supplement til Folkeoplysningsloven HVAD ER GREVEORDNINGEN?... 3 HVEM KAN FÅ STØTTE GENNEM GREVEORDNINGEN?... 3 BETINGELSER FOR UDBETALING AF TILSKUD... 3

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale B - 6 sal - Jobcentret - benyt

Læs mere

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer

Kvalitetsstandard. Indhold. 1. Rammer Kvalitetsstandard Beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Udarbejdelse Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap og Samstyrken Godkendelse 19 april 2016 Udvalget for Social og Sundhed Revidering

Læs mere

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114

Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Information om støtte til handicapbil efter Servicelovens 114 Du kan søge om støtte til køb af bil, hvis du, som følge af et varigt handicap, ikke kan få dækket dit kørselsbehov på anden måde end ved brug

Læs mere

Vejledning til ledelsestilsyn

Vejledning til ledelsestilsyn Vejledning til ledelsestilsyn Ledelsestilsynet er et væsentligt element i den lokale opfølgning og kan, hvis det tilrettelægges med fokus derpå, være et redskab til at sikre og udvikle kvaliteten i sagsbehandlingen.

Læs mere

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste.

Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. Punkt 2. Forretningsgang for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste. 2013-49399. Borgmesterens Forvaltning indstiller, at Magistratens godkender, at den nuværende forretningsgang for udbetaling af tabt

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDELSESTRÆNING

KVALITETSSTANDARD FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDELSESTRÆNING FREDERIKSHAVN KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR GENOPTRÆNING OG VEDLIGEHOLDELSESTRÆNING 2007 BESTILLER- OG MYNDIGHEDSKONTORET KVALITETSSTANDARD I denne kvalitetsstandard beskrives det politisk fastsatte serviceniveau

Læs mere

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 95 og 96

Allerød Kommune. Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 95 og 96 Allerød Kommune Kvalitetsstandard for Borgerstyret Personlig Assistance (BPA) efter servicelovens 95 og 96 Serviceloven: 95. Hvis kommunalbestyrelsen ikke kan stille den nødvendige hjælp til rådighed for

Læs mere

Visitation til hjemmehjælp

Visitation til hjemmehjælp Visitation til hjemmehjælp Indledning Denne pjece er for dig, der ønsker at søge - eller modtager hjemmehjælp i Herlev Kommune. Du finder information om, hvordan du får hjælp samt hvilke rettigheder, pligter

Læs mere

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik

Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Norddjurs Kommune 19. januar 2012 Forslag Kommissorium ny sammenhængende børnepolitik Baggrund Den 1. januar 2006 trådte anbringelsesreformen på børne- og ungeområdet i kraft. Sigtet med reformen er at

Læs mere

Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning. Voksenservice

Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning. Voksenservice Kvalitetsstandard Vedligeholdende træning Voksenservice 1 2 1. Overordnede rammer 1.1 Formål med lovgivningen 1.2 Hvem kan modtage ydelsen Vedligeholdende træning At afhjælpe væsentlige følger af fysiske

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde

GLOSTRUP KOMMUNE. Socialudvalgets møde GLOSTRUP KOMMUNE Referat Socialudvalgets møde Mødedato: Tirsdag den 22. januar 2013 Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Møderum 200, Rådhusparken 2 Medlemmer: Ove Bjerregaard-Madsen (G) (Medlem), Lise Henriksen

Læs mere

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand

Kvalitetsstandard. Serviceloven 85. Socialpædagogisk bistand Kvalitetsstandard Serviceloven 85 Socialpædagogisk bistand Godkendt i Byrådet den 22. november 2011 Værdigrundlag og politiske mål. Formålet med at yde hjælp efter serviceloven er at fremme den enkeltes

Læs mere

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne

Rammeaftale. provision og bonusløn. mellem. Tele Danmark A/S. AC-organisationerne Rammeaftale om provision og bonusløn mellem Tele Danmark A/S og AC-organisationerne Denne rammeaftale vedrører aftaler, der fastlægger en variabel løndel i forhold til den enkelte medarbejder på grundlag

Læs mere

Pensionister - helbredstillæg

Pensionister - helbredstillæg Pensionister - helbredstillæg Pensionister, som opfylder betingelserne for helbredstillæg har ret til at få betalt op til 85 % af udgiften til briller. Kommunerne kan indgå prisaftaler og på baggrund af

Læs mere

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S

Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Kommissorium for Revisionsudvalget i Spar Nord Bank A/S Dato: Februar 2016 1 1. Indledning Det følger af bekendtgørelsen om revisionsudvalg i virksomheder samt koncerner, der er underlagt tilsyn af Finanstilsynet

Læs mere

OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR

OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR OVERSIGT OVER SAGSBEHANDLINGSTIDER I STRUER KOMMUNE TÆT PÅ MENNESKER TEKNOLOGI OG NATUR 1 MÅL FOR SAGSBEHANDLING Generelle mål for behandling af henvendelser Henvendelser fra borgere besvarer administrationen

Læs mere

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef

Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Uanmeldt kommunalt tilsyn på XX udført den 15. januar 2016 af Grete Bækgaard Thomsen, sundhedschef Retssikkerhedloven 15. Kommunalbestyrelsen har ansvaret for og beslutter, hvordan kommunen skal planlægge

Læs mere

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte

Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Den danske kvalitetsmodel Kommunikation i Handicap, psykiatri og udsatte Dansk Kvalitetsmodel Kort om kvalitetsmodellen Dansk kvalitetsmodel på det sociale område udfoldes i et samarbejde mellem Danske

Læs mere

Ret til supplerende dagpenge

Ret til supplerende dagpenge Bekendtgørelse om supplerende dagpenge I medfør af 58, stk. 1, nr. 1 og 2, litra b, 60, stk. 2, 62, stk. 7 og 73, stk. 4, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348 af 8. april

Læs mere

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune

FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune FrivillighedspolitikRetningslinjer for tildeling af midler til frivilligt socialt arbejde for Køge Kommune Formål og mål Køge Kommune ønsker med formuleringen af en frivillighedspolitik, at styrke, synliggøre

Læs mere

Frivillig social indsats

Frivillig social indsats Frivillig social indsats Esbjerg Kommune 2016 [RETNINGSLINJER FOR ANSØGNING AF 18 MIDLER] Indledning Esbjerg Kommune afsætter hvert år et beløb til den lokale frivillige sociale indsats. Midlerne er afsat

Læs mere

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden

Måltider der forebygger og rehabilitere. Vibeke Høy Worm Voksenenheden Måltider der forebygger og rehabilitere Vibeke Høy Worm Voksenenheden Det handler om Uden mad og drikke duer helten ikke heller ikke når man bliver ældre Baggrund for projekt God mad - godt liv Regeringen

Læs mere

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde.

Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Lov om social service 98, kontaktperson til døvblinde Serviceloven 98: Kommunalbestyrelsen skal i fornødent omfang tilbyde hjælp i form af en særlig kontaktperson til personer, som er døvblinde. Formålet

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde Breelteparken Mandag 15.12.2008 kl. 14:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Dialogbaseret tilsyn med Jobhuset 3 Selmersbos omdannelse, 1. opfølgning 5 Status

Læs mere

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune

Gældende fra maj 2016. Genoptræning. Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune. Ishøj Kommune Gældende fra maj 2016 Genoptræning Kvalitetsstandard for genoptræning Ishøj Kommune og Vallensbæk Kommune Ishøj Kommune Vi er glade for at kunne præsentere Ishøj og Vallensbæk kommuners kvalitetsstandard

Læs mere

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører

Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører Forslag til skærpede økonomiske krav til leverandører i forbindelse med praktisk hjælp og personlig pleje Område Gæld til det offentlige Konkurstruet eller lignende nu Ansøger leverer en erklæring på tro

Læs mere

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8

Børneudvalget. Dagsorden med beslutninger. Møde nr. 4. Side 1 af 8 Side 1 af 8 Børneudvalget Dagsorden med beslutninger Møde nr. 4 Mødested : Mødelokale 1 Mødetidspunkt : mandag den 5. maj 2008 kl. 15:00 Fraværende : Afbud fra Ulrik Kragh Der er temamøde med start kl.

Læs mere

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal

04.85 O.11 39/2011 Side 1. Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal Side 1 Aftale om deltidsansattes adgang til et højere timetal KL Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte Indholdsfortegnelse Side Side 2 Forord... 3 1. Anvendelsesområde... 4 2. Formål... 4 3. Pligt

Læs mere

Kort VÆRD AT VIDE OM PLEJEBOLIG OG PLEJEHJEMSPLADS. Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm. Tlf. 4849 3650. august/2011. Side 12

Kort VÆRD AT VIDE OM PLEJEBOLIG OG PLEJEHJEMSPLADS. Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm. Tlf. 4849 3650. august/2011. Side 12 Kort VÆRD AT VIDE OM PLEJEBOLIG OG PLEJEHJEMSPLADS Ådalsparkvej 2 2970 Hørsholm Tlf. 4849 3650 som-post@horsholm.dk www.horsholm.dk august/2011 Side 12 Indhold Hvor kan du få yderligere vejledning? Hvornår

Læs mere

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud.

Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud. Frederikshavn Kommunes administration af ordninger med statsrefusion, medfinansiering af a-dagpenge og beskæftigelsestilskud Juni 2014 RAPPORT OM FREDERIKSHAVN KOMMUNE 1 Frederikshavn Kommunes administration

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke 1 of 7 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 07. december 2015 Kl. 12:30 Solgården (Ungdomsskolen) Mosevej 9, Mørke Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø)

Læs mere

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3.

1. Overordnede rammer Levering af madservice til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. Kvalitetsstandard Levering af til borgere i eget hjem 1. januar 2012 1. Overordnede rammer Levering af til borgere i eget hjem 1.1 Lovgrundlag Lov om Social Service 83,stk. 1 nr. 3. 1.2 Politiske målsætninger

Læs mere

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne

Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om. Indregning af over- eller underskud i taksterne Vejledende fortolkningsbidrag - supplement til takstprincipper 2009 om Indregning af over- eller underskud i taksterne Model 1 Grundvilkåret for opgørelsen af, om der er opstået over- eller underskud ved

Læs mere

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET

ERFARINGSOPSAMLING LØFT AF ÆLDREOMRÅDET Som led i udmøntningen af ældremilliarden til løft af ældreområdet er det besluttet, at der efter et år skal gennemføres en erfaringsopsamling. Som det fremgår af tilsagnsbrevet, er det et krav til alle

Læs mere

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11

L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter for forsknings- og udviklingsaktiviteter) H143-11 Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K E-mail: js@skat.dk 24. november 2011 mbl (X:\Faglig\HORSVAR\2011\H143-11.doc) L29 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Skattekreditter

Læs mere

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter

Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013. Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Teglgårdsparken - tilsynsrapport uanmeldt tilsyn 2013 Der blev aflagt uanmeldt kommunalt tilsyn den 27. juni 2013 på Teglgårdsparken plejecenter Data vedrørende plejecentret ses på Kolding Kommunes hjemmeside

Læs mere