Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 12. juni 2013 kl

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 12. juni 2013 kl"

Transkript

1 Referat af OB-møde Mødedato: 12. juni 2013 kl Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Michael Bendixen Palle S. Madsen Käthe Pedersen David Jennow Christian Høgsbro, Adm. Direktør Helle Friis Nielsen, Økonomichef, ad pkt. 2 og 3 Inge Vilhof, Direktionssekretær Revisionsinstituttet, ad pkt. 2 og 3 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: ivi@aab.dk Dato 21. juni 2013 Afbud: Bjarne Lindqvist Næste møde 4. september 2013 Protokoller: 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Revisionsprotokol (revisionen og HFN deltager under dette punkt) Politiske sager: 3. Godkendelse af regnskab (revisionen og HFN deltager under dette punkt) 4. Udbud revisionsopgaven (lukket punkt) 5. Dialogmøder 6. Indstilling til jubilæumslegat (lukket punkt) 7. Behandling af Forsikringsårsrapport (lukket punkt) 8. Sekretariatsaftaler med LLO (lukket punkt) 9. Ellegården varmecentral afhændelse (lukket punkt) Svend Aukens Plads 9 Tlf København S Fax aab@aab.dk

2 Afdelingsrelaterede sager: Side Afdeling 86 ansøgning om kompensation (lukket punkt) 11. Afdeling 103, Helhedsplan 12. Afdeling 111, Helhedsplan 13. Afdeling 32, Hjælp til skybrud 14. Afdeling 43, Salg af fælles vaskeribygning Ruskær 43 Diverse 15. Direktionsberetning a. Personaleforhold 16. Orientering fra udvalgene Eventuelt: 17. Eventuelt København, den 4. september 2013 Bent Haupt Jensen Formand Christian Høgsbro Adm. direktør

3 1. Godkendelse af referat Side 3 Sagsfremstilling Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde den 2. maj 2013 skal godkendes og underskrives af formand og direktør. Der er ikke kommet bemærkninger til referatet. Indstilling Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender referatet fra Organisationsbestyrelsesmøde den 2. maj 2013, og at formand og direktør underskriver dette. Bilag Ingen Beslutning Referatet blev godkendt. Formand og direktør underskrev referatet.

4 2. Revisionsprotokollat 2012 Side 4 Sagsfremstilling Revisionsprotokollat 2012 vil blive gennemgået på mødet. Indstilling Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender revisionsprotokollat 2012, og at dette underskrives. Bilag Revisionsprotokollat af 12. juni 2013, side Beslutning Helle Friis Nielsen, Kristine Tørnkvist og Jørn Munch deltog under dette punkt. Revisor Jørn Munch oplyste, at revisionen ikke har givet anledning til kritiske bemærkninger vedrørende forhold af væsentlig betydning for årsregnskabet eller vedrørende forvaltningen. Revisionsprotokollatet blev gennemgået og følgende blev særligt fremhævet: Som følge af utilstrækkelige henlæggelser, er der i enkelte afdelinger udgiftsført beløb i resultatopgørelsen, som burde have været dækket af henlæggelse. Disse forhold er tilsvarende omtalt i materialet til de enkelte afdelinger. Opnåede nettorenter ved fællesforvaltning er for 2011 tilskrevet mindre end der er opnået, hvilket er delvist korrigeret i Den manglende rentetilskrivning 1,5 mio.kr. fordeles i Der er foretaget systemrevision af lønområdet i efteråret I den forbindelse blev rapporteret en række anbefalinger, der alle er blevet fulgt. Lønsystemet fungerer herefter tilfredsstillende. Der har været foretaget revision af afdelingernes årsregnskaber for Revisionen har ikke givet anledning til forbehold, dog med undtagelse af Afdeling 35 vedrørende besvigelsessag Afdeling 55 vedrørende sag anlagt ved Voldgiftsretten for byggeog anlægsvirksomhed Afdeling 70 vedrørende manglende tinglyst udskillelse af service- arealet Revisionspåtegningen på alle byggebalancerne indeholder generelt forbehold vedrørende påløbne udgifter og gæld. Revisionen anbefaler, at der udarbejdes skriftlig forretningsgang for kasseområdet.

5 Arbejdskapitalen ligger på et forholdsvis lavt niveau. Revisor var af den opfattelse, at der kan argumenteres for et niveau på kr. pr. lejemålsenhed. Der er i 2012 ikke opkrævet til hverken dispositionsfond eller arbejdskapital, hvilket er en mulighed. Nogle afdelinger kører med underfinansiering, hvilket henstilles bragt på plads. En række afdelinger har udlån af henlæggelsesmidler, og 2 afdelinger har gæld til foreningen. Der er med Københavns Kommune indgået aftale om frikøb af hjemfaldsklausul. Der mangler fortsat afklaring for så vidt angår foreningens 5 afdelinger, beliggende i henholdsvis Brøndby Kommune, Rødovre Kommune, Gladsaxe Kommune og Lyngby- Taarbæk Kommune. Ad specifikke forhold i afdelingerne blev følgende fremhævet: Der er taget forbehold for besvigelsesforhold i afdeling 35. Regnskab for den igangværende nedrivningssag i afdeling 43 forventes snart afviklet. Afdeling 44, Stationscentret i Rødovre, giver underskud på grund af tab ved ledighed. Det er oplyst, at ejendommen er sat til salg. Afdeling 53 har kapitaltilførselssag. Kapitaltilførselsmidlerne skal indsættes på særlig depotkonto, hvilket ikke er sket. Afdeling 70 mangler at få tinglyst udskillelse af serviceareal. Det blev oplyst, at dette skyldes manglende tinglysning af skødet fra Københavns Kommunes side. For afdeling 95, der gik i drift den 1. august 2011, er der konstateret manglende huslejeindtægter den første måned. Hvidovre Kommune er ansøgt om genåbning af byggeregnskabet. Såfremt det ikke bliver godkendt vil det påvirke afdelingens resultat for Side 5 Jørn Munch roste Økonomi for en meget tilfredsstillende afvikling af revisionen. Revisionsprotokollatet blev godkendt og underskrevet.

6 3. Godkendelse af årsregnskab 2012 Side 6 Sagsfremstilling Årsregnskabet for 2012 udviser et positivt resultat på 0,4 mio. kr. Årsregnskab 2012 vil blive gennemgået på mødet. Indstilling Det indstilles, at Organisationsbestyrelsen godkender årsregnskab 2012, og at dette underskrives. Bilag Boligforeningen AAB s Årsregnskab 2012 Beslutning Helle Friis Nielsen oplyste, at regnskabet følger alle poster i budgettet, og viser et overskud på kr., hvilket væsentligst vedrører mindre mødeudgifter og kontingenter. Årsregnskabet blev godkendt og underskrevet.

7 4. Valg af ny revisor i Boligforeningen AAB (lukket punkt) Side 7

8 Side 8 5. Dialogmøder Sagsfremstilling Som led i OB s årsplan er det besluttet at afholde dialogmøder i efteråret. Administrationen foreslår, at møderne afholdes i oktober over 3 omgange efter en geografisk inddeling (Amager, Østerbro og Ballerup). Mødets vært er formand for AAB samt direktøren. Emnet vil først og fremmest være forslag om fremtidige driftsmodeller for AAB. Indstilling Det indstilles, at formandsskabet indkalder til 3 dialogmøder i oktober. Bilag Ingen Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte, at formandskabet indkalder til 3 dialogmøder i oktober.

9 6. Legatmodtager til repræsentantskabets besigtigelsestur (lukket sag) Side 9

10 7. Forsikringsårsrapport 2012/2013 (lukket sag) Side 10

11 8. Sekretariatsaftaler med LLO (lukket punkt) Side 11

12 9. Ellegården Varmecentral afhændelse heraf (lukket punkt) Side 12

13 10. Afdeling 86 ansøgning om kompensation (lukket punkt) Side 13

14 11. AAB afd.103 Støtte til forundersøgelser og ideskitse til helhedsplan Side 14 Sagsfremstilling AAB afd.103 er optaget på LBF s foreløbige reservationsliste for renoveringsstøtte i Reservationen er baseret en besigtigelse, som fandt sted i forbindelse med en tidligere ansøgning om huslejenedsættelse. Der er konstateret byggeskader på afdelingens altanplader, hvor betonen afskaller på altanbundenes undersider. Her ud over er der konstateret revnedannelser i badeværelsesgulve, som ligeledes skal undersøges. Administrationen har efter aftale med afdelingsbestyrelsen i afd.103 meddelt Københavns Kommune, at der arbejdes på, at få udarbejdet skema A ansøgning for en helhedsplan i indeværende år. I henhold til repræsentantskabets vedtagelse om støtte til fremtidssikring af AAB boligbebyggelser kan OB godkende, at AAB's dispositionsfond dækker afholdte udgifter til forundersøgelser og udarbejdelse af plan, hvis arbejdet ikke resulterer i en byggesag. En eventuel støtte til forundersøgelser m.v. forudsætter OB s godkendelse inden igangsættelse heraf. Det kan hertil oplyses, at der ikke er iværksat undersøgelser mv. endnu. Jf. den vedtagne støttepolitik er støtten betinget af, at OB vurderer, at afdelingen opfylder kravene til at kunne opnå støtte til en helhedsplan fra Landsbyggefonden. Det er administrationens vurdering, at der er reel mulighed for, at få støtte fra Landsbyggefonden og sagen vil under alle omstændigheder resultere i en renoveringssag, som vil kunne dække forundersøgelser mv. helt eller delvis. Indstilling Administrationen indstiller til OB, at det godkendes, at dispositionsfonden dækker udgifter til forundersøgelser og udarbejdelse af ideskitse til helhedsplan. Såfremt der opnås godkendelse til gennemførelse af en helhedsplan med støtte fra LBF skal samtlige udgifter indeholdes i denne. Såfremt renoveringssagen gennemføres uden byggeskadestøtte fra LBF, dækker dispositionsfonden den del af udgifterne, som ikke direkte relaterer sig til renoveringssagen, dog max 1 mio. kr. Bilag Ingen Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte, at dispositionsfonden dækker udgifter til forundersøgelser og udarbejdelse af ideskitse til helhedsplan.

15 Såfremt der opnås godkendelse til gennemførelse af en helhedsplan med støtte fra LBG skal samtidige udgifter indeholdes i denne. Side 15 Såfremt renoveringssagen gennemføres uden byggeskadestøtte fra LBF, dækker dispositionsfonden den del af udgifterne, som ikke direkte relaterer sig til renoveringssagen, dog max 1 mio. kr.

16 12. AAB afd.111 Støtte til forundersøgelser og ideskitse til helhedsplan Side 16 Sagsfremstilling AAB afd.111 er optaget på LBF s foreløbige reservationsliste for renoveringsstøtte i Reservationen er sket på baggrund af administrationens indberetning til Københavns Kommune og Landsbyggefonden i 1. kvartal Der er aftalt besigtigelse med LBF den 27. maj 2013 og administrationen har både overfor LBF og Københavns Kommune betonet vigtigheden af, at der opnås skema A tilsagn i indeværende år for at minimere udgifterne til tomgang på skimmelramte boliger, som ikke kan udlejes grundet sundhedsrisiko. Der arbejdes på, at få indgivet skema A-ansøgning september 2013 efter aftale med Københavns Kommune Byggeskaderne i afd.111 vedrører byggeriets manglende isolering, ventilering og byggematerialernes dårlige beskaffenhed. Byggeriet er opført i under krigen i Helhedsplanen vil derfor i hovedtræk omfatte etablering af ny klimaskærm, mekanisk ventilation, ombygninger i eksisterende lejligheder og sammenlægning af en del af boligafdelingens lejligheder. I dag består afdelingen af rums boliger alle på m². Administrationen har efter aftale med afdelingsbestyrelsen i afd.111 meddelt Københavns Kommune, at der arbejdes på, at få udarbejdet skema A ansøgning for en helhedsplan i indeværende år. I henhold til repræsentantskabets vedtagelse om støtte til fremtidssikring af AAB boligbebyggelser kan OB godkende, at AAB's dispositionsfond dækker afholdte udgifter til forundersøgelser og udarbejdelse af plan, hvis arbejdet ikke resulterer i en byggesag. En eventuel støtte til forundersøgelser m.v. forudsætter OB s godkendelse inden igangsættelse heraf. Det skal hertil oplyses, at OB tidligere har truffet beslutning om, at administrationen hurtigst muligt skulle søge at få LBF til at anerkende, at der er tale om en byggeskade. Jf. den vedtagne støttepolitik er støtten betinget af, at OB vurderer, at afdelingen opfylder kravene til at kunne opnå støtte til en helhedsplan fra Landsbyggefonden. Det er administrationens vurdering, at der er reel mulighed for, at få støtte fra Landsbyggefonden og sagen vil under alle omstændigheder resultere i en renoveringssag, som vil kunne dække forundersøgelser mv. helt eller delvis. Indstilling Administrationen indstiller til OB, at det godkendes, at dispositionsfonden dækker udgifter til forundersøgelser og udarbejdelse af ideskitse til helhedsplan. Såfremt der opnås godkendelse til gennemførelse af en helhedsplan med støtte fra LBF skal samtlige udgifter indeholdes i denne. Såfremt renoveringssagen ikke opnår godkendelse til byggeskadestøtte fra LBF skal sagen forelægges OB på ny.

17 Bilag Ingen Side 17 Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte, at dispositionsfonden dækker udgifter til forundersøgelser og udarbejdelse af ideskitse til helhedsplan. Såfremt der opnås godkendelse til gennemførelse af en helhedsplan med støtte fra LBF skal samtlige udgifter indeholdes i denne. Såfremt renoveringssagen ikke opnår godkendelse til byggeskadestøtte fra LBF skal sagen forelægges Organisationsbestyrelsen på ny.

18 13. AAB afd.32 Støtte til forundersøgelser mv. ved gennemførelse af minihelhedsplan Side 18 Sagsfremstilling AAB afd.32 har efter skybruddet 2. juli 2012 afholdt en række udgifter til skadesudbedring og skadesforebyggelse, som ikke er dækningsberettiget via forsikringen. Herunder har afdelingen fået udarbejdet nogle forundersøgelser og gennemført forsøgsprojekter med omfangsdræn. Afdelingsbestyrelsen har på baggrund af disse ekstraordinære udgifter indsendt ansøgning til boligforeningens organisationsbestyrelse og anmodet om økonomisk støtte til dækning af de ekstraordinære udgifter. Administrationen har gennemgået det af afdelingsbestyrelsen fremsendte materiale. Det kan hertil oplyses, at andre afdelinger i AAB ligeledes har måttet påtage sig og har afholdt hensigtsmæssige og nødvendige udgifter efter skybruddet, som ikke er dækningsberettigede via forsikringsselskabet. At afd.32 har haft ekstraordinære udgifter foranlediget af skybruddet i 2012 er således ikke enestående, og udgifterne kan derfor ikke, efter administrationens vurdering, danne grundlag for, at der bevilges afdelingen direkte støtte til dækning af disse udgifter. Administrationen vurderer derimod, at det vil være hensigtsmæssigt, at afd.32 udarbejder en fremtidssikringsplan/minihelhedsplan i samarbejde med administrationens driftsafdeling. Og udgangspunktet for minihelhedsplanen skal være de allerede foretagne forundersøgelser mv. samt planen om at udføre skybrudsforebyggende foranstaltninger for hele afdelingen. De afholdte udgifter til skadesudbedring og skadesforebyggende foranstaltninger, som ikke er dækket via forsikringen, vil herefter samlet kunne indgå som forundersøgelser i anlægsbudgettet for en minihelhedsplan, hvortil afdelingen kan søge støtte i henhold til AAB s fremtidssikringspolitik. Jf. ansøgningen om tilskud fra afd.32 beløber de afholdte udgifter sig til ca. 1,0 mio. kr. Hertil komme afdelingens ønske om tilskud til ny energibesparende opvarmning af afdelingens boliger. Et tiltag som afdelingen kan indarbejde i den kommende minihelhedsplan. Indstilling Administrationen indstiller til OB, at det meddeles afd.32, at de afholdte udgifter til skadesudbedring og skadesforebyggelse mv., i alt ca. 1,0 mio. kr., kan indgå som forundersøgelser i en minihelhedsplan, hvortil der kan søges støtte jf. boligforeningens vedtagne fremtidssikringspolitik. Udgifterne i alt ca. 1,0 mio. kr. vil blive overført til en selvstændig byggekonto for afdelingens minihelhedsplan, således at de ikke skal dækkes over afdelingens almindelige drift alt under forudsætning af at afd.32 siger ja til at udarbejde og gennemføre en minihelhedsplan i samarbejde med AAB s driftsafdeling.

19 Det indstilles samtidig, at de afholdte udgifter dækkes af afdelingens drift, såfremt en minihelhedsplan ikke realiseres. Side 19 Bilag Ansøgning fra AAB afd.32 dateret Beslutning Organisationsbestyrelsen godkendte, at det meddeles afd.32, at de afholdte udgifter til skadesudbedring og skadesforebyggelse mv., i alt ca. 1,0 mio. kr., kan indgå som forundersøgelser i en minihelhedsplan, hvortil der kan søges støtte, jf. boligforeningens vedtagne fremtidssikringspolitik. Udgifterne i alt ca. 1,0 mio. kr. vil blive overført til en selvstændig byggekonto for afdelingens minihelhedsplan, således at de ikke skal dækkes over afdelingens almindelige drift alt under forudsætning af, at afd.32 siger ja til at udarbejde og gennemføre en minihelhedsplan i samarbejde med AAB s driftsafdeling. Det indstilles samtidig, at de afholdte udgifter dækkes af afdelingens drift, såfremt en minihelhedsplan ikke realiseres.

20 14. AAB afd.43 - Salg af fælles vaskeribygning Ruskær 34, 2610 Rødovre Side 20 Sagsfremstilling Ejerne af den fælles vaskeribygning beliggende Ruskær 34 i Rødovre har besluttet at nedlægge vaskeriet i den selvstændige vaskeribygning og i stedet indrette nyt fællesvaskeri i ejernes fælles varmecentral. Samtidig har ejerne besluttet at sælge vaskeribygningen. Vaskeribygningen ejes i et fællesskab bestående af Lejerbo afd.60, Lejerbo afd.331, AKB afd.1501 og AAB afd.43. Bygningen ligger dog af praktiske årsager på AAB afd.43 s matrikel. Fællesvaskeriet administreres af AAB i henhold til tinglyst overenskomst, og der er i henhold til overenskomsten nedsat en bestyrelse for fællesvaskeriet. Bestyrelsen er fællesvaskeriets øverste myndighed og de fire boligafdelinger har alle repræsentanter siddende i bestyrelsen. Bestyrelsen har besluttet at sælge bygningen Ruskær 34. Ud over fællesvaskeriet er der en fælles varmecentral, som fordeler varme til de fire boligafdelinger samt til en daginstitution og en svømmehal, som ligger i området. Der er ligeledes nedsat en bestyrelse for varmecentralen i henhold til tinglyst overenskomst. Bestyrelsen for varmecentralen er repræsenteret ved de fire boligafdelinger - de samme repræsentanter, som sidder i bestyrelsen for fællesvaskeriet plus en repræsentant fra Rødovre Kommune og en repræsentant fra svømmehallen. Bestyrelsen har besluttet at indrette nyt fællesvaskeri i ledige lokaler i varmecentralen. For at sikre, at alle formalia er opfyldt i forbindelse med salget af Ruskær 34 indstilles det hermed fra administrationens side, at AAB tiltræder salget i henhold til boligforeningens gældende vedtægt. Det skal samtidig oplyses, at salget vedrører en del af matr. nr. 8 fa Rødovre by, Hendriksholm samt at ejendommen Ruskær 34 efter udstykning vil udgøre ca m². Indstilling Det indstilles til OB at indstille til Repræsentantskabet, at godkende salget af Ruskær 34, del af matr. nr. 8 fa Rødovre by, Hendriksholm, med et areal på ca m² efter gennemført udstykning. Bilag Ingen Beslutning Organisationsbestyrelsen besluttede at indstille til Repræsentantskabet, at godkende salget af Ruskær 34, del af matr. nr. 8 fa Rødovre by, Hendriksholm, med et areal på ca m² efter gennemført udstykning.

21 15. Direktionsberetning Afdeling 17 AAB afdeling 17 har indkaldt til afdelingsmøde med forslag om forskellige badeløsninger, herunder etablering af bad som individuel, kollektiv råderet. Administration har meddelt, at man ikke kan støtte en ordning, hvor badeværelser etableres som individuelle løsninger. Visse politiske dele i Københavns Kommune mener det er godt med billige lejligheder uanset toilet og badeforhold. Vi vil ikke medvirke til løsninger, der ikke giver den nødvendige fremtidssikring og soliditet mv. Formanden oplyste, at et af budskaberne i den mundtlige beretning på repræsentantskabsmødet er, at Organisationsbestyrelsen ikke godkender hvad som helst eller give tilskud til hvad som helst. Det der godkendes eller gives tilskud til, skal have vis kvalitet og fremtidssikring. Dette var der tilslutning til. Side 21 Nye kriterier for ghettolisten Boligministeren er kommet med et udkast til ny kriterier for udsatte områder. Der lægges op til at beholde de tre gamle kriterier i en lettere justeret udgave, og så kommer der to ekstra kriterier på - indkomst og uddannelse. Regeringen forhandler nu med de øvrige partier i Folketinget om en ny aftale. Almene Boligdage 2014 På Almene Boligdage den september 2014 i Bella Center vil vi vise, hvordan de almene boligorganisationer leverer nye løsninger og bidrager til innovation af velfærdssamfundet gennem en flot udstilling. Det overordnede tema for udstillingen er Hvordan skal vi bo i fremtiden?. Alle boligorganisationer er inviteret til at komme med forslag og ideer i form af bidrag til udstillingen på Almene Boligdage AAB s administration har nedsat en arbejdsgruppe, der skal komme med ideer til en AAB-udstilling på Almene Boligdage. Midtvejsevaluering med Københavns kommune I midtvejsevalueringen hints hvor Københavns Kommune vil involveres i en hel masse opgaver, der ikke nødvendigvis hidrører AAB, markeret med rødt. Besigtigelse passivhusbyggeri i Darmstadt Der vil blive udarbejdet en rapport fra 1½ døgnsturen til Darmstadt samt forslag til et koncept. Administrationen er af den opfattelse, at passivhusbyggeri er kommet for at blive. Den store udfordring bliver i renoveringssagerne at opnå de store energibesparelser. Københavns Kommune har afsat midler til forsøg med energibesparelser, som AAB bør søge. Formanden var af den opfattelse, at det vil være en god ide ved de store renoveringssager at få nogle der er inde i området til at give et review indtil det bliver en normal del af processen. Det bør overvejes hvad der bedst kan betale sig. Måske kun 75% besparelse til væsentlig billigere udgift.

22 15a. Personaleforhold Side 22 Tiltrædelser Charlotte Arnov er pr. 6. maj 2013 ansat som vikar i Økonomi. Vikariatet varer til den 6. august Sofie Borberg er blevet fastansat som webmaster.

23 16. Orientering fra udvalgene Side 23 a) Uddannelsesudvalget Næste møde er den 18. juni 2013 b) Økonomi- og Forvaltningsudvalget Næste møde er den 12. september 2013 c) Boligudvalget Næste møde den 19. juni 2013 er aflyst. d) BPU-udvalget Næste møde er den 2. september 2013 e) Afdelingsudvalget Næste møde er den 28. august 2013 f) Arbejdsmiljøudvalg Næste møde er den 9. september 2013 g) Det decentrale forvaltningsudvalg

24 17. Eventuelt Side 24 Sagsfremstilling Der kan ikke træffes beslutninger under dette punkt. Forslag til repræsentantskabsmøde Det blev besluttet også fremover at lægge OB-møde på dagen for afleveringsfrist til Repræsentantskabet. Forslag fra afdeling 39, 89, 28/30 og 11 blev fremlagt og drøftet. Samarbejdsaftale med Boliglet Drift har afvist at indgå rammeaftale med Boliglet, hvilket der er interesse i, da det vil give en yderligere rabat på 5%. Direktøren var af den opfattelse, at hvis der skal laves rammeaftale er det nødvendigt at gå i udbud, da det ellers er imod udbudsreglerne. Sagen undersøges nærmere. Tabt arbejdsfortjeneste Der blev stillet spørgsmål om mulighed for udbetaling af tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med fx studieture, der ligger i arbejdstiden. Spørgsmålet vil blive nærmere undersøgt.

Referat af ekstraordinært OB-møde

Referat af ekstraordinært OB-møde Referat af ekstraordinært OB-møde Mødedato: 20. juni 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle Madsen Käthe Pedersen Christian Høgsbro,

Læs mere

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede:

Referat. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 22. juni Til stede: Referat Mødedato: 22. juni 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael Bendixen Ole Sales,

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 5. september 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 5. september 2012 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. november 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. november 2011 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Michael Bendixen Michael Bagge Kuehn

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Referat af OB-møde Mødedato: 2. oktober 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Michael Bendixen Bjarne Lindqvist David Jennow Helle Jønsson Christian

Læs mere

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 2. maj 2013 kl

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede sager: Mødedato: 2. maj 2013 kl Referat fra OB-møde Mødedato: 2. maj 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Bjarne Lindqvist Jette Kragh Michael Bendixen Palle S. Madsen Christian

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat

ORGANISATIONSBESTYRELSEN. Referat ORGANISATIONSBESTYRELSEN Referat Den 17. maj 2016 af ordinært møde tirsdag 10. maj 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.

Referat af OB-møde. 1. Protokoller og økonomistyring. 2. Indstillingssager. 3. Orienteringssager. 4. Eventuelt. Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17. Referat af OB-møde Mødedato: 21. juni 2017 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, formand Gunvor Abrahamsen, næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Christina Søby Jensen Charles Thomassen

Læs mere

Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde

Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde Referat fra Organisationsbestyrelsesmøde Mødedato: 6. april 2011 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Käthe Pedersen

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 11. april 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 11. april 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 11. april 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Christian

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 2. april 2014 kl Referat af OB-møde Mødedato: 2. april 2014 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Palle S. Madsen Helle Jønsson David Jennow Christian Høgsbro, Adm. Direktør

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 30-04-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

5. Ændring af vedtægter og udpegelse af medlemmer til bestyrelsen for Bellahøj Fælleshaver

5. Ændring af vedtægter og udpegelse af medlemmer til bestyrelsen for Bellahøj Fælleshaver Referat af OB-møde Mødedato: 7. maj 2014 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Bjarne Lindqvist Michael Bendixen Palle S. Madsen Helle Jønsson David Jennow

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 1. februar 2012 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 1. februar 2012 kl Referat af OB-møde Mødedato: 1. februar 2012 kl. 17.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Michael Bendixen Bjarne Lindqvist

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10

Mødereferat. Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus. Planlægning og Byggeri. Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Mødereferat Styringsdialog 2012, Lejerbo Aarhus Planlægning og Byggeri Teknik og Miljø Aarhus Kommune Mødedato: 25. oktober 2012 Mødetid: Kl. 10 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Fra boligforeningen:

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2013/2014

Bestyrelsens beretning 2013/2014 Bestyrelsens beretning 2013/2014 Indledning Bestyrelsen årsberetning vil omhandle alle vigtige forhold og beslutninger for perioden 1. oktober 2013 til 30. september 2014 samt enkelte sager efter denne

Læs mere

Boligselskabet Futura Fredericia 99

Boligselskabet Futura Fredericia 99 Boligselskabet Futura Fredericia 99 Referat for ordinært organisationsbestyrelsesmøde den 16. juni 2010 kl. 17.00, mødet fandt sted i fælleshuset på Thygesmindevej. 1. Velkomst ved formanden 2. Godkendelse

Læs mere

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde

Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Referat fra ekstraordinært repræsentantskabsmøde Mødedato: Mandag den 16. februar 2015 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK

Læs mere

a) Afdeling 20 Støtte til forundersøgelser og ide til helhedsplan b) Afdeling 23 Støtte til forundersøgelser og ide til helhedsplan

a) Afdeling 20 Støtte til forundersøgelser og ide til helhedsplan b) Afdeling 23 Støtte til forundersøgelser og ide til helhedsplan Referat af OB-møde Mødedato: 4. marts 2015 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Hanne Dahlerup Jette Kragh Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Helle Jønsson Gunvor Abrahamsen

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER

REFERAT. Dialogmøde 2014 Høng Boligforening 1. VELKOMST 2. OPFØLGNING PÅ SIDSTE ÅRS AFTALER REFERAT Dialogmøde 2014 Høng Boligforening Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Diethmer Forretningsfører Jens

Læs mere

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding.

Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Kolding Ældreboligselskab 23 Referat for repræsentantskabs og organisationsbestyrelsesmøde den 11. maj 2010. kl. 10.00 i fælleshuset på Snerlevej 5A, Kolding. Dagsorden: 1. Godkendelse af referat fra bestyrelsens

Læs mere

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018

Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Referat af repræsentantskabsmøde i AAB, Kolding afholdt den 24. maj 2018 Der var mødt 63 medlemmer af repræsentantskabet inkl. medlemmer af hovedbestyrelsen op til mødet ud af 121 medlemmer. _ Fra hovedbestyrelsen:

Læs mere

Referat organisationsbestyrelsesmøde

Referat organisationsbestyrelsesmøde Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 17. maj 2018, Kl. 17-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dorte Skovgård, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt, Hans

Læs mere

Dagsorden. Revideret Repræsentantskabsmøde Mandag den9. maj 2011, kl. 18.00 Bondehuset, Doktorhaven, Rødovre

Dagsorden. Revideret Repræsentantskabsmøde Mandag den9. maj 2011, kl. 18.00 Bondehuset, Doktorhaven, Rødovre Udsendt #JobInfo revideret Criteria=AKB_Rødovre# den 2. maj 2011 Revideret Repræsentantskabsmøde Mandag den9. maj 2011, kl. 18.00 Bondehuset, Doktorhaven, Rødovre Repræsentanter Formand Klaus Lind Bentsen,

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 26-02-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul Jeppesen, Lis Bentin

Læs mere

REFERAT fra Organisationsbestyrelsesmøde i Boligforeningen Fjordblink.

REFERAT fra Organisationsbestyrelsesmøde i Boligforeningen Fjordblink. Organisationsbestyrelse Formand Anton Kanstrup Korevej 33 ak@alabubolig.dk Næstformand Viola Ørbæk Tordenskjoldsgade 9, st. tv. Vioe024@foa.dk Ursula Jørgensen Diskovej 46 urj@bffjordblink.dk Tina C. Kristiansen

Læs mere

Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde

Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde Dagsorden organisationsbestyrelsesmøde Tirsdag den 8. maj 2012 kl. 17.00, Kronprinsessegade 14, Kantinen Deltagere: Bestyrelsen, Bent Frederiksen, Peter Juul Andersen, Anette Hertz, Rikke Linnemann, (ref),

Læs mere

Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14.

Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14. Ramsø Ældreboligselskab (Toftehøjen) Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes Mandag, den 2. juni 2014 kl. 14.00 På Toftehøjen Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse af

Læs mere

Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger eller anbefalinger til forvaltningen.

Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger eller anbefalinger til forvaltningen. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 22. februar 2012, kl. 18.30 Fraværende: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen godkendt. 2. Godkendelse af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af 25. januar

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts Aarhus Kommune. Den 17. november 2014 Mødereferat Aarhus Kommune Børn og Unge Den 17. november 2014 MTM-CBM/Grundsalg og Støttet Byggeri Kalkværksvej 10 8100 Aarhus C Styringsdialog 2014, Boligforeningen af 10. marts 1943 Mødedato: 17. november

Læs mere

Referat OB-møde den 4. maj 2011

Referat OB-møde den 4. maj 2011 Referat OB-møde den 4. maj 2011 Mødedato: 4. maj 2011 kl. 16.30 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Deltagere: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn

Læs mere

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 7. december 2011 kl

Referat af OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Afdelingsrelaterede indstillingssager: Mødedato: 7. december 2011 kl Referat af OB-møde Mødedato: 7. december 2011 kl. 16.30 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Michael Bagge Kuehn Jette Kragh Svend Lauridsen Palle S. Madsen Michael Bendixen

Læs mere

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde.

Afd. 21 anmodning af 6. november 2012 om indkaldelse til ekstraordinært afdelingsmøde. Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 20. februar 2013, kl. 18.30. Afbud: Ulla Dinesen 1. Godkendelse af dagsorden. Dagsordenen godkendt. 2. Underskrift af sidste referat. Referat af bestyrelsesmøde af

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 29-04-2015 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Robert Madsen, Poul Jeppesen, John Nilsson, Anders Enevoldsen, Knud

Læs mere

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 7. november 2012 kl

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 7. november 2012 kl Referat fra OB-møde Mødedato: 7. november 2012 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Jørn Nielsen, Næstformand Jette Kragh Michael Bendixen Bjarne Lindqvist Palle S. Madsen Käthe Pedersen Michael

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT

ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT Den 9. marts 2016 til ordinært møde tirsdag 8. marts 2016 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter Jørgensen

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmødet

Referat af organisationsbestyrelsesmødet Referat organisationsbestyrelsesmøde Torsdag den 18. maj 2017, Kl. 16-21 Havneholmen, ML - Danmark Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dijana Dix Omerbasic, Dorthe Pelle Nielsen, Flemming Løvenhardt,

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 22-10-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Afbud Referent Mødeleder Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Robert Madsen, Poul Jeppesen, John Nilsson,

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere:

Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere: 15.04. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 21. april 2015 kl. 14.00. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Dan Christensen Sekretær Bendt Nielsen, fra pkt. 10 Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Deltagelse: Karsten Høy-Petersen, Christian Scheelhardt, Søs Nygaard og fra Boligkontoret driftschef Finn Weidekamp og chefkonsulent Gitte Weien.

Deltagelse: Karsten Høy-Petersen, Christian Scheelhardt, Søs Nygaard og fra Boligkontoret driftschef Finn Weidekamp og chefkonsulent Gitte Weien. Boligselskabet BSB Søllerød R E F E R A T til organisationsbestyrelsesmøde, som blev afholdt torsdag den 7. februar 2013, kl. 16.00-21.00. Mødet afholdtes hos Boligkontoret Danmark, Røjelskær 15, 2. sal,

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Svendborg Boligselskab af 16. januar 1945

Svendborg Boligselskab af 16. januar 1945 Svendborg Boligselskab af 16. januar 1945 Referat af ordinært repræsentantskabsmøde torsdag den 6. juni 2013 kl. 18.00 i Domea, Boligcenter Svendborg, Mølmarksvej 155, 5700 Svendborg. Dagsorden Side 1

Læs mere

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 6. februar 2013 kl

Referat fra OB-møde. Protokoller: Politiske sager: Mødedato: 6. februar 2013 kl Referat fra OB-møde Mødedato: 6. februar 2013 kl. 17.00 Til stede: Bent Haupt Jensen, Formand Michael Bagge Kuehn Bjarne Lindqvist Jette Kragh Michael Bendixen Käthe Pedersen David Jennow Christian Høgsbro,

Læs mere

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn

Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn REFERAT Dialogmøde 2012 Boligselskabet for Høng og Omegn Dato: 23. oktober 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Formand Kurt Olsen (afbud)

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 17. februar 2011 SH/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ekstraordinært møde torsdag den 10. februar 2011 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune

Mødereferat. Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening. Aarhus Kommune Mødereferat Styringsdialog 2014, Beder-Malling Boligforening Mødedato: 1. september 2014 Mødetid: Kl. 13.00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra boligforeningen Formand Torben Høholt Jensen

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 17.09 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 10. oktober kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Bettina

Læs mere

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune

Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus. TEKNIK OG MILJØ Bolig og Projektudvikling Aarhus Kommune Styringsdialog 2018 Lejerbo Århus Mødedato: Mødetid: 10:00 Mødested: Kalkværksvej 10 Deltagere: Tilstede fra Lejerbo Formand Inge Køster Forretningsfører Pia Hesselvig Resumé Tilstede fra Aarhus Kommune

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Susanne Thomsen Bjarne Hansen Lene Nielsen. Katja Saunte Bagger Boligselskabet Domea Solrød Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdtes tirsdag den 9. december 2014 kl. 17.00 i afdeling 3`s fælleslokale beliggende Christians Torv 84. Dagsorden: 1 Godkendelse

Læs mere

Referat til organisationsbestyrelsesmøde

Referat til organisationsbestyrelsesmøde Referat til organisationsbestyrelsesmøde Onsdag den 15. maj 2019 kl. 17 KAB, Vester Voldgade 17, Billedsalen Deltagere: Steffen Morild, Iris Gausbo, Dorte Skovgård, Flemming Løvenhardt, Stine Hessellund,

Læs mere

Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca i selskabslokalet beliggende Højkær.

Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca i selskabslokalet beliggende Højkær. Boligselskabet Nygårdsparken Referat af ordinært repræsentantskabsmøde tirsdag den 21. juni 2011 kl. ca. 19.30 i selskabslokalet beliggende Højkær. Dagsorden Side 1 Valg af dirigent... 2 2 Godkendelse

Læs mere

på Plejecenter Alparken 34, kld., Ramme Dagsorden:

på Plejecenter Alparken 34, kld., Ramme Dagsorden: Boligselskabet Domea, Lemvig Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mødet er flyttet til tirsdag den 22. september og afholdes efter afdelingsmødet som begynder kl. 10.00 på Plejecenter Alparken

Læs mere

Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab

Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab REFERAT Dialogmøde 2014 Kalundborg almennyttige Boligselskab Dato: 9. september 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Richard Poulsen

Læs mere

Drift af støttet byggeri

Drift af støttet byggeri Drift af støttet byggeri Aalborg Den 3 april 2014 Kontakt og E-mailservice Inge-Lis Kalum Schou kalum@pc.dk tlf. 49 19 14 50 Inge-lis-kalum.weebly.com Rådgivning Kurser E-mail nyhedsservice Håndbøger Støttet

Læs mere

Protokollen fra mødet den 04. december 2012 blev godkendt. Protokollen fra mødet den 11. december 2012 blev godkendt.

Protokollen fra mødet den 04. december 2012 blev godkendt. Protokollen fra mødet den 11. december 2012 blev godkendt. 13.01.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Sekretær Dan Christensen Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen Peter Kragballe Birthe Dypevåg Direktør

Læs mere

Referat. Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Marianne Olsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2)

Referat. Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Marianne Olsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Referat Den 28. august 2014 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 26. august 2014

Læs mere

Referat. Organisationsbestyrelsesmøde den 2. marts Afbud fra: Bjarne Lindqvist, Svend Lauridsen. 1. Protokoller.

Referat. Organisationsbestyrelsesmøde den 2. marts Afbud fra: Bjarne Lindqvist, Svend Lauridsen. 1. Protokoller. Flabi b Referat Organisationsbestyrelsesmøde den 2. marts 2011 Afbud fra: Bjarne Lindqvist, Svend Lauridsen 1. Protokoller Politiske sager: 2. Afkastoversigt Fællesforvaltningen pr. 31. december 2010 3.

Læs mere

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 26. februar 2014 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe.

Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 26. februar 2014 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. Nibe Ældreboligselskab Referat af ordinært organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 26. februar 2014 kl. 13.30, i fælleshuset, Munchs Vej 7 i Nibe. side 1 Godkendelse af referat... 2 2 Nibe Ældreboligselskab...

Læs mere

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014

Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Organisationsbestyrelsens beretning for 2014 Indledning Bestyrelsens årsberetning vil omhandle de vigtigste forhold og beslutninger for perioden 1. januar 2014 til 31. december 2014, samt enkelte sager

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Inge-Lise Rasmussen, formand Ulla Torp, næstformand Jørgen Rønnebech Mona Jensen Halsnæs Ny Boligselskab Indkaldelse til organisationsbestyrelsesmøde Mandag den 27. januar 2014 kl. 17.00 I festlokalet, Vognmandsgade 16, kælderen, Frederiksværk Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Hanne Wurr, formand Arne Jacobsen, næstformand. Jørgen Stennicke Pernille Worm

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Hanne Wurr, formand Arne Jacobsen, næstformand. Jørgen Stennicke Pernille Worm Boligorganisationen Domea Stevns Referat fra organisationsbestyrelsesmøde mandag den 31. august 2015 kl. 18.00 i Servicecenter Solrød, Lindholmen 6, 2680 Solrød Strand Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden...

Læs mere

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Mødedato: Onsdag den 28. november 2012 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK s mødesal

Læs mere

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten

REFERAT. Dialogmøde 2013 Høng Boligforening. 1. Velkomst. 2. Gennemgang af styringsrapporten REFERAT Dialogmøde 2013 Høng Boligforening Dato: 8. oktober 2013 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Formand Lars Dithmer Forretningsfører Jens

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 21. maj 2015 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN til ordinært møde torsdag den 28. maj 2015 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet, Høje

Læs mere

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015

Årsberetning. Lejerbo, Frederiksværk. 1. oktober september 2015 Årsberetning 1. oktober 2014 30. september ÅRSBERETNING FOR ÅRET 2014/ Årsberetningen indeholder følgende elementer for : Resultatopgørelse for boligorganisationen Side 1 Arbejdskapitalens udvikling Side

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30

Bestyrelsesmøde. Referat Sted Start. 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Referat Sted Start 23. oktober 2014 Mariebo-Møllen Kl. 16:30 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lotte Pluzek, Lars Olsen, Kjeld Kjeldsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere deltog suppleant

Læs mere

Referat Avedøre Boligselskab Repræsentantskabsmøde den 31. maj 2011 Udsendt den 29. juni 2011

Referat Avedøre Boligselskab Repræsentantskabsmøde den 31. maj 2011 Udsendt den 29. juni 2011 #JobInfo Criteria=KABside1# Repræsentantskabsmøde tirsdag den 31. maj 2011, kl. 17.00 i Avedøre Stationsby Syds Selskabslokaler, Trædrejerporten 4, Hvidovre Repræsentantskab: Der var 27 repræsentantskabsmedlemmer

Læs mere

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Mødedato: Onsdag den 29. juni 2011 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: Ingeniørforeningens

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN ORGANISATIONSBESTYRELSEN DAGSORDEN Den 22. oktober 2015 til ordinært møde tirsdag 3. november 2015 kl. 18.00 i bestyrelseslokalet, Sionsgade 26, kælderen. Deltagere: Jens Corfitzen Formand (afd. 2) Peter

Læs mere

Hillerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 27. september 2012 kl i mødelokalet beliggende Axel Jarls Vej 12, Hillerød

Hillerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 27. september 2012 kl i mødelokalet beliggende Axel Jarls Vej 12, Hillerød Hillerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 27. september 2012 kl. 12.00 i mødelokalet beliggende Axel Jarls Vej 12, Hillerød Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Godkendelse

Læs mere

Referat. Den 7. maj 2014

Referat. Den 7. maj 2014 Den 7. maj 2014 Referat Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 6. maj 2014 Mødetidspunkt:

Læs mere

Repræsentantskabsmøde mandag den 28. november 2011, kl. 19.00 i beboerlokalerne - Knolden

Repræsentantskabsmøde mandag den 28. november 2011, kl. 19.00 i beboerlokalerne - Knolden Referat Repræsentantskabsmøde mandag den 28. november 2011, kl. 19.00 i beboerlokalerne - Knolden Til stede: Christian Thode, Bent Møller Knudsen, Beth Hørsted, Bøge P. K. Nielsen, Ella Frederiksen, Freddi

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Leif A.B.C. Hansen, formand Jørgen Berg, næstformand Johannes Langhoff Kirsten Winther-Larsen (afbud)

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Leif A.B.C. Hansen, formand Jørgen Berg, næstformand Johannes Langhoff Kirsten Winther-Larsen (afbud) 105-00 Søllerød ÆB Referat fra organisationsbestyrelsesmødet Torsdag den 31. maj 2012 kl. 13.00 i fælleslokalet beliggende Krogholmgårdsvej 1, 2950 Vedbæk Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2 2 Søllerød

Læs mere

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo

Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Referat, styringsdialogmøde Lejerbo Emne: Samarbejdet mellem Thisted Kommune og kommunens almene boligorganisationer Formål med mødet: Dialog om status på boligorganisationen, fremtidsvisioner og godkendelse

Læs mere

Referat Den 8. november 2016

Referat Den 8. november 2016 Glostrup, den 16. november 2016 Referat Den 8. november 2016 Mødeart: Mødested: Mødetid: FA09 Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup kl. 16.30-17.00 Bestyrelsen holder møde med Revisionsinstituttet

Læs mere

Vedtægter for Boligforeningen AAB

Vedtægter for Boligforeningen AAB Vedtægter for Boligforeningen AAB Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål 1. Boligorganisationens navn er Boligforeningen AAB. Boligforeningen AAB er grundlagt den 12. marts 1912 og er senest drevet under navnet

Læs mere

Vorup Boligforening af 1945

Vorup Boligforening af 1945 Vorup Boligforening af 1945 Referat fra repræsentantskabsmøde Torsdag den 22. marts 2018 kl. 19.00 Mødested: Marsvej 1, 8960 Randers SØ Referat fra repræsentantskabsmøde i Vorup Boligforening af 1945 den

Læs mere

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris

Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris Jægerspris Boligselskab 133 Referat af organisationsbestyrelsesmøde den 24. marts 2010 i Fælleshuset, Mølleparken 18 i Jægerspris 1. Godkendelse af referat fra mødet den 22. september 2009 2. Godkendelse

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaare G. Graversen, Formand Helga Arildskov, Næstformand Lynge Andersen Lone Haue Bentsen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Kaare G. Graversen, Formand Helga Arildskov, Næstformand Lynge Andersen Lone Haue Bentsen Boligselskabet Domea Nørre-Snede Referat fra organisationsbestyrelsesmøde tirsdag den 9. juni 2015 kl. 14.00 Mødet blev holdt i Fælleslokalet på Plejecenter Bavnehøj, Nørre-Snede. Mødet blev holdt sammen

Læs mere

Boligselskabet Kirstinevang Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligselskabet Kirstinevang Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligselskabet Kirstinevang Administrator: Almenbo a.m.b.a. Referat af 20. maj 2015 Repræsentantskabsmøde i Boligselskabet Kirstinevang Sted og tidspunkt Deltagere Afbud Ikke mødt Dagsorden Afdeling Kirstinelunds

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN SAMVIRKE Bestyrelsen

ANDELSBOLIGFORENINGEN SAMVIRKE Bestyrelsen ANDELSBOLIGFORENINGEN SAMVIRKE Bestyrelsen Referat fra regnskabsmøde med organisationsbestyrelsen, tirsdag den 24. maj 2016 kl. 17.00 på Næsbyhoved Skov, Odense. Til stede: Fra administrationen: Formand

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Mødedato: 25. juni 2015 Klokken: på Malling Kro

Bestyrelsesmøde. Mødedato: 25. juni 2015 Klokken: på Malling Kro Bestyrelsesmøde 1 Mødedato: 25. juni 2015 Klokken: 18.00 på Malling Kro Formand Claes Jensen CJ Næstformand Herdis Larsen HL Best.medlem Kirsten Boeriis KB Best.medlem Frederik Schrøder FS Best.medlem

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER

FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN ... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER SILKEBORG BOLIGSELSKAB FORRETNINGSORDEN FOR ORGANISATIONSBESTYRELSEN... Kap. 1 ORGANISATIONSBESTYRELSENS BEFØJELSER 1 Organisationsbestyrelsens ansvar Organisationsbestyrelsen forestår den overordnede

Læs mere

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening

Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening REFERAT Dialogmøde 2012 Fællesorganisationens Boligforening Dato: 12. november 2012 Mødested: Økonomistaben, Ubby Rådhus, Hovedgaden 62, 4490 Jerslev Deltagere: Boligorganisationen: Bestyrelsesformand

Læs mere

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

REFERAT. Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. REFERAT Afbud fra: Annie Villadsen Lone Terkildsen Mads Madsen deltog fra pkt. 4. BESLUTNING 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt. 2. Forslag til repræsentantskabsmødet vedtægter ALBOAs kursusudvalg er

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Referat af bestyrelsesmøde afholdt tirsdag den 9.12.2014 kl. 19.00. Til stede var: Afbud fra: Leif Eide Nielsen, Preben Crillesen, Susan Christiansen, Kurt Simonsen, Dagny

Læs mere

Dan Christensen bød Bettina Grumsen velkommen i organisationsbestyrelsen.

Dan Christensen bød Bettina Grumsen velkommen i organisationsbestyrelsen. 15.06. 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 16. juni 2015 kl. 18.30. Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Anders T. Nielsen Bettina Grumsen

Læs mere

Velkommen til ekstraordinært repræsentantskabsmøde 28. november 2018

Velkommen til ekstraordinært repræsentantskabsmøde 28. november 2018 I SIDE 1 I Velkommen til ekstraordinært repræsentantskabsmøde 28. november 2018 I SIDE 2 I Dagsorden Valg af dirigent Valg af stemmeudvalg Fastsættelse af forretningsorden for repræsentantskabsmødet Behandling

Læs mere

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. juni 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 9.

Referat. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. juni 2017 kl Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 9. Referat Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Torsdag den 15. juni 2017 kl. 1630 Sted : SPICE kulturcafé Udsendt : 9. juni 2017 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen

Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl Deltagere: Næstformand Bendt E. Nielsen 19.03 1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 5. marts 2019 kl. 17.00 Deltagere: Formand Dan Christensen Næstformand Bendt E. Nielsen Sekretær Peter Kragballe Bestyrelsesmedlem Karin Jørgensen Bettina Grumsen Anders

Læs mere

Køge Boligselskab. Eventuelt... 8

Køge Boligselskab. Eventuelt... 8 Køge Boligselskab Sager til behandling på bestyrelsesmøde nr. 2-2011 Tjørnevej 2, kl. 19.00 Mandag den 9. maj 2011 Pkt. 6. Hastrupparkens økonomi og udlejning 4 Pkt. 7 Helhedsplan for Hastrupparken 5 Pkt.

Læs mere

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27.

Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl Sted : HAB s administration Udsendt : 27. Emne : Bestyrelsesmøde Deltagere : Bestyrelsen Tid : Mandag den 3. oktober 2016 kl. 1630 Sted : HAB s administration Udsendt : 27. september 2016 DAGSORDEN: 1. Forhandlings- og revisionsprotokol 2. Efterretningssager

Læs mere

Dagsorden: Mødedeltagere fra boligorganisationen: Jan Dahl, formand Flemming Grebak, næstformand Annie Munk Flemming Buss Jeanet Strømmen Vakant

Dagsorden: Mødedeltagere fra boligorganisationen: Jan Dahl, formand Flemming Grebak, næstformand Annie Munk Flemming Buss Jeanet Strømmen Vakant Boligorganisationen Domea Køge Referat fra organisationsbestyrelsesmøde der afholdt mandag den 13. juni 2016 kl. 19.00 i Servicecenter Solrød beliggende Lindeholmen 6, st. th Dagsorden: 1 Godkendelse af

Læs mere

Organisationsbestyrelsesmøde

Organisationsbestyrelsesmøde Organisationsbestyrelsesmøde Møde Sted Start 26-03-2014 Restaurant Kikko, Vendsysselvej 15.30 Deltagere Werner I. Madsen, Jørn Stevns, Peter Fynbo Hansen, Knud Weiss, Robert Madsen, John Nilsson, Poul

Læs mere

Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde

Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde Billund Boligforening - Bestyrelsesmøde Mødetid: Tirsdag den 25. november 2014 kl. 16.00 Af hensyn til mødedeltagernes planlægning tilstræbes det, at bestyrelsesmødet max. varer 2½ time, hvorefter der

Læs mere

I MORTEN BOJE I 31. MAJ 2016 I REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Årsregnskab 2015 Boligforeningen 3B

I MORTEN BOJE I 31. MAJ 2016 I REPRÆSENTANTSKABSMØDE. Årsregnskab 2015 Boligforeningen 3B SDE 1 MORTEN BOJE 31. MAJ 2016 REPRÆSENTANTSKABSMØDE Årsregnskab 2015 Boligforeningen 3B SDE 2 MORTEN BOJE 31. MAJ 2016 REPRÆSENTANTSKABSMØDE Revisionspåtegning og protokol Konklusion Revisionen har ikke

Læs mere

Ad 1) - se punkt 5. Ad 4) Kommunen har senest ved mail af meddelt, at der fremover ikke skal betales.

Ad 1) - se punkt 5. Ad 4) Kommunen har senest ved mail af meddelt, at der fremover ikke skal betales. REFERAT Dialogmøde 2014 Gørlev Boligselskab Dato: 16. oktober 2014 Mødested: Kalundborg Kommune, Holbækvej 141 B, 4400 Kalundborg Deltagere: Boligorganisationen: Lillian Pedersen Forretningsfører Jens

Læs mere

Afbud: Mogens Hinrichsen MOH. Administrationen: Per Nielsen Niels Klausen Dorte Radik Bethina J. Lorentzen Bente Slaikjær Nielsen

Afbud: Mogens Hinrichsen MOH. Administrationen: Per Nielsen Niels Klausen Dorte Radik Bethina J. Lorentzen Bente Slaikjær Nielsen AAB Bestyrelsesmøde - Referat Mødetid: Torsdag den 03. maj 2018 kl. 16:00 Af hensyn til mødedeltagernes planlægning tilstræbes det, at bestyrelsesmødet max. varer 2½ time, hvorefter der serveres lidt mad.

Læs mere

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen

Dagsorden: Deltagere fra bestyrelsen: Birthe Rasmussen, formand Arne Filskov Christensen John C. Hansen Kaj Sørensen Lyngby Ældreboligselskab Referat fra organisationsbestyrelsesmødet onsdag den 31. august 2011 kl. 15.00 i fælleslokalet beliggende Lyngby Hovedgade 50 2. sal Dagsorden: 1 Godkendelse af dagsorden... 2

Læs mere