T EK N I S K SKOLE SIL K EBORG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "T EK N I S K SKOLE SIL K EBORG"

Transkript

1 WORKSHOP OM LÆRINGSMILJØER PÅ H&R Den 30. juni 2016 mødtes en række medarbejdere og ledere fra Hotel & Restaurant såvel som andre dele af TSS til en designworkshop i skiltemalerværkstedet. Målet var at komme et skridt nærmere indretningen af skolens fremtidige læringsmiljøer, som man allerede i efteråret kan tage hul på i pavillonerne ved Hotel & Restaurant. På workshoppen diskuterede vi læringsformer og pædagogisk praksis udtrykt gennem indretninger og stemninger, som vi prototypede i 1:20-modeller af den fremtidige campus og de pavilloner, der skal huse dele af Hotel & Restaurant i en rum tid indtil da.

2 DET PÆDAGOGISK-DIDAKTISKE GRUNDLAG VISER VEJ TIL FREMTIDENS PRAKSIS PÅ TSS Indretningen af ny campus designes ud fra det pædagogisk-didaktiske grundlag for TSS. Vi har samlet overskrifterne i den orange bjælke midt på siden. Kreative benspænd som tankeeksperimenter kan være en hjælp, når man vil nytænke lokalers indretning. Fx: - Flere brugere på én gang, evt. også fra andre uddannelser eller gæster udefra, der låner det. - Mindst 5 måder at arbejde og lære på i et lwokale. - Teknologi = frihed til at tænke læring anderledes. - 80% af tiden skal eleverne arbejde aktivt. - Eleverne som med-didaktikere. - Huset og lokalerne som dannende oplevelser på en skole i oplevelser, turisme, bespisning m.m. Å B E N H ED, TIL L ID, MOD OG NY SGER R IGHED BILLEDER PÅ FREMTIDIG PRAKSIS

3 TEK T EK N I S K SKOLE SILK SIL K EBORG O HP O ST AE M L L&I NRGE SPTÅA UD RE AS N I GT N-WOOPRSKASMH LOI PN G- IPNÅD RDEET N S IN G GN W A FOLROKK SA H L EORP - I N D R E T N I N G A F L O K A L E R FÆLLESTORVET Det første man oplever efter receptionen, når man kommer ind på Teknisk Skole Silkeborgs nye campus, er Fællestorvet - et stort og inviterende rum med plads til alle skolens brugere og en bred vifte af aktiviteter. Med zoner til undervisning, showrooms/pop-up events, gruppearbejde, spisning og pauser vil Fællestorvet virke som det centrale sociale rum, der binder hele campus sammen og skaber synlighed professionerne imellem. Vægge og åbne flader kan udsmykkes med inspirerende kunst og elevernes egne projekter, sådan at rummet er et inspirerende sted, hvor skolens faglige sjæl er tydelig. Skillevægge og planter tillader en opdeling af det store areal, mens man bevarer transparens og gennemsigtighed på tværs af de mange uddannelser. AMFITRAPPE OP ANKOMST TORVET/ SPISEAREAL/ GRUPPEARBEJDE TORVET/ FÆLLESAREAL/ ÅBEN CAFE/RESTAURANT KANTINESALG ÅBENT ØVE- & GRUPPEOMRÅDE Ud for multisalen er der åbent fællesareal, som dedikeres (lejlighedsvist) til åben øverestaurant. Eksempelvis kan tjenere her træne i at sætte en restaurant op. Det skal samtidig kunne fungere til spisning, gruppearbejde, pauser m.m. for hele skolen. Kunne kunstmæssigt delvist afskærmes. ARBEJDS- & HYGGEZONER Hyggelige cafézoner vil give skolens brugere mulighed for at have et sted at hænge ud og slappe af. Gerne forskelligartede og med kant (fx skilift-kabine). Zonerne kan benyttes som mødepunkter ved mellemtimer, til kortere pauser, spisesteder eller gruppearbejde. SHOWROOM OG UDSTILLING Et udstillingsområde kan skabe nysgerrighed på hvad andre laver. Med plads til et større showroom og udstilling af projekter får man mulighed for tværfaglig undervisning og interesse for andres arbejde. Planter og møbler af halve biler, motorcykler m.m. LOUNGEOMRÅDE OG UNDERVISNING Trappen til Skybaren udnyttes med hyggekroge at hænge ud i og tv-skærme til generel information rettet mod skolens brugere. Zonen skal fremstå inviterende og give eleverne lyst til at slå sig ned og slappe af, spise frokost eller bare hænge ud inden næste undervisningstime.

4 STUEPLAN - KØKKEN & TRAPPEOMRÅDE Trappeområdet er tænkt som et todelt opholdsrum, der kan fungere ELEVKØKKEN som adgang til køkken samt som fælles lounge- og forsøgsområde under SVENDEKØKKEN trappen (demolab - også i tilknytning til demokøkkenet). Fleksible arbejdsbokse med plads til ro og fordybelse kan opdele rum- met og fungerer samtidig som inspirationstavler med fakta om eksempel- vis slagtedyr, øl og vin. Disse kan også fungere som en del af et pænere miljø, når området omdannes til restaurant. I tilstødende lokaler kan to grupperum disponeres, så de også kan anvendes om aftenen. De skal indrettes, så der er plads til forskellige for- FÆLLESAREAL/ TRAPPE ÅBEN RESTAURANT/ OP DEMOLAB FORSØGSKØKKEN mål, såsom gruppearbejde eller steder at hænge ud. Den store trappe DEMOLAB tænkes som en læringstrappe med eksempelvis opskrifter og fakta om mad. Å B E N H ED, TIL L ID, MOD OG NY SGER R IGHED KØKKEN, RESTAURANT, Området foran køkkenet kan udnyttes dels som restaurantområde, pop-up køkken/bar samt til mere uformel undervisning og gruppearbejde. Dermed skabes der et dynamisk og fleksibelt område, der binder køkkenet og lokalet sammen. Mindre og flytbare trapper kan skydes fra området omkring den store trappe og hen foran køkkenet, så man eksempelvis kan lave demonstrationer i køkkenet. INSPIRERENDE LÆRINGSMILJØ Teorilokalerne kan udsmykkes med plakater, ophæng og lignende, der oplyser om eksempelvis udskæring af slagterdyr. LOUNGEOMRÅDE UNDER TRAPPE Rummet kan desuden indrettes med I området under trappen indrettes med fatboys multifunktionelle borde, der kan tænkes og mindre zoner at slappe af i. ind i restauranten eller være arbejdsborde med plads til gruppearbejde. Disse kan være atypiske, eksempelvis runde, femkantede og i flere højder. OPBEVARING OG GRUPPERUM Foruden de store lokaler til undervisning, kan området også have masser af plads til opbevaring samt en række grupppesteder til ro og fordybelse. Hvert grupperum kan indrettes med tv-skærme og behagelige møbler, der inviterer eleverne til samarbejde i moderne og behagelige omgivelser. Her vil være mulighed for at lave små læseområder og mindre hyggekroge samt plads til opbevaring.

5 1. ETAGE - RESTAURANTOMRÅDE + LOKALER På første salen indrettes et stort område som restaurant og bar. Lokalet bruges til undervisning og træning i bl.a. servering og blomsterbinding samt som eksamenslokale til flere fag. Hvor den ene ende har stort barområde og buffetborde, er den anden ende af lokalet indrettet med multifunktionelle møbler, der tillader et hurtigt omskifteligt arbejds- og læringsmiljø. Lokalet kan opdeles i mindre rum med skillevægge. TEAMBASE ELEVKØKKEN Rummene har reolsystemer til opbevaring samt forskellige borde og stole, der sammen skaber et dynamisk arbejdsmiljø til både holdundervisning og gruppearbejde - med tydeligt afsæt i praksismiljøer. Det skal ligne og føles som en restaurant.,w SK PVA,O TER EPO..M CM D ELEVRESTAURANT I de tilhørende køkkener tænkes også i lettere muligheder for kortere teoriundervisning. RESTAURANTOMRÅDE Lokalet har to mobilvægge, der hurtigt kan dele rummet op i tre dele. Mobile franske vægge skaber desuden rum i rummet - udsmykket så det understreger en særlig restaurantstemning. Dette vil give et stort lokale med flere forskellige zoner, der vil skabe mulighed for forskellige undervisningsformer på samme tid. BAR & BLOMSTER MULTIFUNKTIONELT INVENTAR Håndvaske i barområdet gør det mu- Lokalerne indrettes både funktionelt ligt at øve, undervise og gennemføre og stemningsfuldt, så man hurtigt eksamener i blomsterbinding, træne kan skabe og fange forskellige stem- drinks, vin m.m. ninger fra eksempelvis europæiske og asiatiske køkkener. Restauranten gøres desuden til eksamensrum med mulighed for flere forskellige eksamener. UNDERVSNING & AUDITORIUM Teorilokaler indrettes til flere arbejdsformer på én gang med mulighed for både tavleundervisning, gruppearbejde og mere handson-forsøg. Det lille gruppe-/teorilokale kunne indrettes som auditorium med amfiopstilling. Så vidt muligt ønskes håndvaske i teorilokaler, så man let har mulighed for at lave forsøg i eksempelvis naturfag.

6 PAVILLONERNE Hotel og Restaurantskolen rykker snart ind i pavilloner i to plan ved siden af den nuværende skole. Her vil der blive generelle undervisningslokaler, kontorer og grupperum, som bruges frem til ny campus er færdigbygget om nogle år. Pavillonerne er en mulighed for at prøve nye undervisnings- og læringsformer af og derved tyvstarte på den pædagogiske fremtid, som ny campus skal katalysere. Målet er derfor at skabe rum med en bred variation af muligheder for undervisning, læring, samarbejde, ro, fordybelse m.m. på basis af det pædagogisk-didaktiske grundlag for skolen. Grundforløb 1 huses i stueplan med 4 undervisningslokaler og 6 rum til henholdsvis lærerforberedelse og gruppearbejde. Elever på hovedforløbet får hjemme på 1. etage, hvor der foruden lokaler til lærerforberedelse, gruppearbejde og kontorer vil være 3 større undervisningslokaler. Alle undervisningslokaler indrettes med projektor og interaktive skærme. Mødelokaler og grupperum får tv-skærme til brug ved møder. STUEPLAN 1. SAL Å B E N H ED, TIL L ID, MOD OG NY SGER R IGHED VORES RESTAURANT Hvert lokale designes som en rigtig cafe eller restaurant med stemningsfuldt interiør, eleverne evt kan være med til at præge. LOKALER MED FLERE ZONER De større undervisningslokaler indrettes med en variation af zoner til gruppear- PLADS TIL RO OG FORDYBELSE bejde og fordybelse, hyggelige pauser Mindre og afskærmede hyggekroge vil skabe og til overvejende korterevarende tavle- rum i rummet og give mulighed for at trække undervisning. De større undervisnings- sig tilbage. lokaler kan åbnes op via en mobilvæg, så de inviterer til tværfaglig undervising, Skillevæggene kan arrangeres med undervis- hvor flere undervisere samarbejder om ningsmateriale i form af plakater m.m., der større hold. understøtter læringen, et bestemt tema eller sætter en særlig stemning. KONTORER OG GRUPPERUM De mindre rum i pavillonerne udnyttes til både kontorer, lærerforberedelse og grupperum. Lokalerne får bl.a. tv-skærme og muligheder for opbevaring. TV-skærmene i kontorerne placeres på væg mod gang, mens de i andre rum placeres midt på den sydlige væg.

7 OPSAMLING PLAKATER VIDEO INSPIRATION -> SE

VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 13.05.2014 HELHED OG FÆLLESAREALER TSS. Teknisk Skole Silkeborg

VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 13.05.2014 HELHED OG FÆLLESAREALER TSS. Teknisk Skole Silkeborg VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 13.05.2014 HELHED OG FÆLLESAREALER TSS Teknisk Skole Silkeborg TSS -HOVEDDISPONERING UDENDØRS ARBEJDSZONE AUTO H&D DOBBELTHØJE VÆRKSTEDER DEMO-LAB

Læs mere

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser

Natasha Skov & Line Ehmsen Roskilde Tekniske Gymnasium Klasse 3.5 Design C Projekt Indretning 5/5-2013. Fysiske omgivelser Fysiske omgivelser Indledning Ved Roskilde Tekniske Gymnasium overvejes pt. en bearbejdning af de fysiske rammer, således at disse i højere grad understøtter, afspejler og inspirerer et tidssvarende læringsmiljø.

Læs mere

DISPOSITIONS- FORSLAG GODKENDES SGM. Ved godkendelse af dispostionsforslag. endelige rumprogram samt. PGM PGM disponering og størrelse på lokaler.

DISPOSITIONS- FORSLAG GODKENDES SGM. Ved godkendelse af dispostionsforslag. endelige rumprogram samt. PGM PGM disponering og størrelse på lokaler. FORLØB - BRUGERMØDER 29. jan. KICK-OFF-MØDE Rammesætning og introduktion til arbejdet i Brugergrupperne BRUGERGRUPPE- MØDE 01 DISPOSITIONS- FORSLAG GODKENDES SGM 12. feb. 26. feb. 19. mar. Ved godkendelse

Læs mere

VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 15.05.2014 HOTEL OG RESTAURANT TSS. Teknisk Skole Silkeborg

VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 15.05.2014 HOTEL OG RESTAURANT TSS. Teknisk Skole Silkeborg VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 15.05.2014 TSS Teknisk Skole Silkeborg DISPONERING UDENDØRS ARBEJDSZONE AUTO H&D DOBBELTHØJE VÆRKSTEDER DEMO-LAB / DEPOT / UDSTILLING H&D TEORI /

Læs mere

Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder

Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder Skovgårdsskolen Inventar og adfærd Plan for hjemområder 12.3.07 Hjemområdernes indretning Dette dokument beskriver, hvordan hjemområderne på Skovgårdsskolen tænkes indrettet efter ombygningen. Indretningen

Læs mere

Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %)

Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %) Samlet resultat for elevtrivsel på hovedforløbet anlægsgartner 2014 Frekvensanalyse (120 besvarelser svarende til 83 %) 1. Er du kvinde eller mand? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter

Læs mere

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder vl-13 december 2013 Frekvensanalyse (21 besvarelser svarende til 84 %)

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder vl-13 december 2013 Frekvensanalyse (21 besvarelser svarende til 84 %) Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder vl-13 december 2013 Frekvensanalyse (21 besvarelser svarende til 84 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 23,00 24,00 23,00 24,00

Læs mere

TSS. VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN dispositionsforslag d Teknisk Skole Silkeborg

TSS. VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN dispositionsforslag d Teknisk Skole Silkeborg TSS VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN dispositionsforslag d. 08.05.2014 1 tss -hoveddisponering UDENDØRS ARBEJDSZONE AUTO H&D DOBBELTHØJE VÆRKSTEDER DEMO-LAB / DEPOT / UDSTILLING H&D TEORI / FLEX OMKL. MULTISAL

Læs mere

Passagen tilbyder desværre hverken projektor, lærred, lydanlæg eller whiteboards i lokalet.

Passagen tilbyder desværre hverken projektor, lærred, lydanlæg eller whiteboards i lokalet. Lokalerne Bronxen Antal personer: 8 Areal: 12 kvm 2 borde med 8 stole Bronxen er placeret på 1. sal, og er det største studierum i huset. Standardopstilling tilbyder plads til 8 personer, der evt. kan

Læs mere

Samlet resultat for elevtrivsel for Produktionsleder 2014 Frekvensanalyse (13 besvarelser svarende til 41 %)

Samlet resultat for elevtrivsel for Produktionsleder 2014 Frekvensanalyse (13 besvarelser svarende til 41 %) Samlet resultat for elevtrivsel for Produktionsleder 2014 Frekvensanalyse (13 besvarelser svarende til 41 %) 1. Er du kvinde eller mand? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter 2.

Læs mere

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder alle 2012 Frekvensanalyse (44 besvarelser svarende til 77,2 %)

Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder alle 2012 Frekvensanalyse (44 besvarelser svarende til 77,2 %) Resultat elevtrivsel Virksomhedsleder alle 2012 Frekvensanalyse (44 besvarelser svarende til 77,2 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 26 23 24 24 27 23 24 24 23 21

Læs mere

Resultat elevtrivsel Grundforløb alle december 2013 Frekvensanalyse (102 besvarelser svarende til 74 %)

Resultat elevtrivsel Grundforløb alle december 2013 Frekvensanalyse (102 besvarelser svarende til 74 %) Resultat elevtrivsel Grundforløb alle december 2013 Frekvensanalyse (102 besvarelser svarende til 74 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 33 28 19 19 28 17 23 23 34

Læs mere

Resultat elevtrivsel Agrarøkonom Agrar-15 juni 2015 Frekvensanalyse (17 besvarelser svarende til 85 %)

Resultat elevtrivsel Agrarøkonom Agrar-15 juni 2015 Frekvensanalyse (17 besvarelser svarende til 85 %) Resultat elevtrivsel Agrarøkonom Agrar-15 juni 2015 Frekvensanalyse (17 besvarelser svarende til 85 %) 1. Er du kvinde eller mand? Observeret minimum Observeret maksimum Gennemsnit Respondenter 2. Alder

Læs mere

Grundforløbets slutundersøgelse for 40 ugers elever.

Grundforløbets slutundersøgelse for 40 ugers elever. Grundforløbets slutundersøgelse for 40 ugers elever. Side 1 12 er centralt stillet spørgsmål, hvis svar bliver sammenlignet med svar fra 26 andre tekniske skoler. Side 13 50 er Hotel- og Restaurantskolens

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER LANGHOLT SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER LANGHOLT SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER LANGHOLT SKOLE // 2015 BESKRIVELSE LANGHOLT SKOLE FAKTA Adresse Langholt skole Øster Hassingvej 1 9310 Vodskov Telefon 98256579 E-mail Web Skoleleder

Læs mere

Ny Teknisk Skole Silkeborg: Brugerproces for rumprogram & dispositionsforslag Opsamling workshop 1, 15. maj 2014: Hotel & Restaurant

Ny Teknisk Skole Silkeborg: Brugerproces for rumprogram & dispositionsforslag Opsamling workshop 1, 15. maj 2014: Hotel & Restaurant Ny Teknisk Skole Silkeborg: Brugerproces for rumprogram & dispositionsforslag Opsamling workshop 1, 15. maj 2014: Hotel & Restaurant OPSAMLING MØDE 1 Kære brugergruppe for Hotel & Restaurant Tak for jeres

Læs mere

UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center. Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger. Zoneinddeling af LCS

UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center. Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger. Zoneinddeling af LCS UCL pilotprojekter Runde 2. Blangstedgårdsvej Learning Support Center 29. Marts 2012 Fokuspunkter - uddrag af målsætning samt opsamlinger Skabe et mødestedet på UCL bl.a. ved etablering af café/lounge-

Læs mere

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010

Niels Brocks internationale gymnasium. INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 Niels Brocks internationale gymnasium INDRETNINGSKONCEPT 2. marts 2010 INDHOLD Indretningskonceptet skal understøtte Niels Brocks internationale gymnasiums image, værdier og mål - og være identitetsskabende

Læs mere

Teknisk Skole Silkeborg Bilag 1 2013-12-03 Rumprogram for fase 2

Teknisk Skole Silkeborg Bilag 1 2013-12-03 Rumprogram for fase 2 Teknisk Skole Silkeborg Bilag 1 Rumprogram for fase 2 Oversigt Afdeling Nye arealer, fase 2 I alt brutto ved 1,3 I alt netto Teorilokaler Flexlokaler Teambase/Adm. Fællestorv 4.225 3.250 750 HTX 2.301

Læs mere

DET AKTIVE MØDESTED. Møder og kurser Konferencer Messer og udstillinger Generalforsamlinger

DET AKTIVE MØDESTED. Møder og kurser Konferencer Messer og udstillinger Generalforsamlinger DET AKTIVE MØDESTED Møder og kurser Konferencer Messer og udstillinger Generalforsamlinger Teambuilding og workshops Alle former for firmafester Sjove konkurrencer og spil Receptioner ARENA MIDT Arena

Læs mere

Bogdepot skal flyttes tættere på elevator i kælderen. Det skal være min. 200 m 2 bogdepot.

Bogdepot skal flyttes tættere på elevator i kælderen. Det skal være min. 200 m 2 bogdepot. Campusbyggeriet Nedenstående liste er en oversigt over de beslutninger, som er taget af projektgruppen efter modtagelse af dispositionsforslag (beslutninger pr. 10. april). Derefter følger en oversigt

Læs mere

Nordbakkeskolen lærerforberedelse INDRETNINGSKONCEPT April 2014

Nordbakkeskolen lærerforberedelse INDRETNINGSKONCEPT April 2014 lærerforberedelse INDRETNINGSKONCEPT INDHOLD LÆRERNE ARBEJDSPLADSER SFO 03 04 07 11 GARDEROBE Knage på væg til overtøj. GANG Gang indrettes med reoler eller skabe. GARDEROBE GANG KOPI RUM 1 RUM 2 RUM 3

Læs mere

2012 Elevtrivselsundersøgelsen

2012 Elevtrivselsundersøgelsen 12 Elevtrivselsundersøgelsen Uddannelsescenter Holstebro Svarprocent: 77% (955 besvarelser ud af 1247 mulige) Elevtrivsel 1 Uddannelsescenter Holstebro Regionsgennemsnit EUD ekskl. SOSU (Region Midtjylland)

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse

Elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse til Ressourceregnskab Masterspørgeskema 20 Dette er udgaven med det komplette spørgeskema til EUD. Der vil blive lavet to identiske versioner af spørgeskemaet, et hvor betegnelsen

Læs mere

Vil du være en del af fællesskabet i nyt IT OG MARITIMT IVÆRKSÆTTERHUS?

Vil du være en del af fællesskabet i nyt IT OG MARITIMT IVÆRKSÆTTERHUS? KVÆGTORVET IT og maritimt iværksætterhus Vil du være en del af fællesskabet i nyt IT OG MARITIMT IVÆRKSÆTTERHUS? Til december åbner et nyt iværksætterhus i Kvægtorvet på Svendborg havn, nærmere bestemt

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %)

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %) Resultat elevtrivsel Landmand 2.H JMF2-11 februar 2012 Frekvensanalyse (9 besvarelser svarende til 45 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20.00 19.00 19.00 25.00 20.00

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %)

Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %) Resultat elevtrivsel Landbrugsuddannelsen alle 2012 Frekvensanalyse (46 besvarelser svarende til 66,7 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20 19 19 25 20 19 20 20 20

Læs mere

Kortlægning af fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø på Julius Thomsens Plads 10

Kortlægning af fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø på Julius Thomsens Plads 10 april 2016 Kortlægning af fysisk, psykisk og æstetisk undervisningsmiljø på Julius Thomsens Plads 10 Indhold 1. Indledning... 2 2. Fysisk miljø:... 2 Undervisningslokalernes indretning... 3 Bygningen overordnet...

Læs mere

VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 13.05.2014 TEKNIK OG DRIFT TSS. Teknisk Skole Silkeborg

VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 13.05.2014 TEKNIK OG DRIFT TSS. Teknisk Skole Silkeborg VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGER - WORKSHOP, TEGNINGER D. 13.05.2014 TEKNIK OG DRIFT TSS TSS -HOVEDDISPONERING UDENDØRS ARBEJDSZONE AUTO H&D DOBBELTHØJE VÆRKSTEDER DEMO-LAB / DEPOT / UDSTILLING H&D TEORI

Læs mere

Byens Hus det kreative samlingssted

Byens Hus det kreative samlingssted Konsensuspapir for Byens Hus side 1 af 5 Byens Hus det kreative samlingssted Baggrund Byens Hus har løbende været på den politiske dagsorden siden revitaliseringen af Kokkedal i 1999. Ved budgetforliget

Læs mere

Kvalitet i m2 kort fortalt

Kvalitet i m2 kort fortalt KØ B E N H AV N S U N I V E R S I T E T 2013 Kvalitet i m2 kort fortalt Hvorfor dette papir?: Formålet er at give et hurtigt overblik over emnet: kvalitet i m2 og give inspiration til emner indenfor samspillet

Læs mere

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet

DTU-Compute. Institut for Matematik & Computer Science. Danmarks Teknisk Universitet DTU-Compute Institut for Matematik & Computer Science Danmarks Teknisk Universitet Danmarks Teknisk Universitet (DTU) Lyngby Campus På DTU nord for København har Christensen & Co arkitekter skabt en ny

Læs mere

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H. LALE-142hf januar 2015 Frekvensanalyse (31 besvarelser svarende til 89 %)

Resultat elevtrivsel Landmand 2.H. LALE-142hf januar 2015 Frekvensanalyse (31 besvarelser svarende til 89 %) Resultat elevtrivsel Landmand 2.H. LALE-142hf januar 2015 Frekvensanalyse (31 besvarelser svarende til 89 %) 1. Er du kvinde eller mand? 2. Hvor gammel er du? - Skriv din alder... 20 20 22 19 20 25 20

Læs mere

HOLD DIT ERHVERVS- ARRANGEMENT HOS SYDDANSKE FORSKERPARKER

HOLD DIT ERHVERVS- ARRANGEMENT HOS SYDDANSKE FORSKERPARKER HOLD DIT ERHVERVS- ARRANGEMENT HOS SYDDANSKE FORSKERPARKER VORES LOKATIONER FORSKERPARKEN I Forskerparken bor omkring 50 virksomheder og klynger med særlig fokus på robot- og velfærdsteknologi. Her finder

Læs mere

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER

OPERAEN TAKKELLOFTETS FOYER O P E RA E N OPERAEN STORE SCENE Operaens Store Scene er som centrum i denne mægtige bygning, dets glødende hjerte. Med guldbelagt loft, ahornbeklædte vægge og kongeblå stole skaber scenerummet en overdådig

Læs mere

Administration - lokaleoversigt arbejdsdokument Autens,

Administration - lokaleoversigt arbejdsdokument Autens, Administration - lokaleoversigt arbejdsdokument Autens, 12.5.2014 NB: En sammenskrivning af oplysningerne forud for brugermøde 1, baseret på lokaleprogrammet fra udbuddets 2. runde - suppleret med oplysninger

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen november 2010

Elevtrivselsundersøgelsen november 2010 Elevtrivselsundersøgelsen november Frederikshavn Handelsskole - EUD Elevtrivselsundersøgelse Spørgsmål : Er du kvinde eller mand? Base Kvinde, Mand, Spørgsmål : Hvor gammel er du? Base Skriv din alder:,

Læs mere

Stamdata Skolen Elevernes egen-evaluering Lærerne Undervisningen Gennemførelse Sociale spørgsmål...

Stamdata Skolen Elevernes egen-evaluering Lærerne Undervisningen Gennemførelse Sociale spørgsmål... Elevtrivselsundersøgelse Indhold Stamdata... Skolen... Elevernes egen-evaluering... Lærerne... Undervisningen... Gennemførelse... Sociale spørgsmål... Mobning... Skolens administration... Brug af computer...

Læs mere

Varde Handelsskole HG

Varde Handelsskole HG Benchmarkingrapport Elevtrivselsundersøgelse 0 Varde Handelsskole HG Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Varde Handelsskole, HG Elevtrivselsundersøgelse 0 Benchmarkingrapport Benchmarkingrapporten

Læs mere

TSS VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGERPROCES: LOKALEPROGRAM

TSS VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGERPROCES: LOKALEPROGRAM TSS VEJEN TIL VIRKELIGHEDEN BRUGERPROCES: LOKALEPROGRAM HELHED OG FÆLLESAREALER HELHED & FÆLLESAREALER MØDE 1, D. 13.5. KL. 9.30-11.30 - Præsentation af selve projektet med særlig fokus på fællesflader

Læs mere

Optimering af sfo/indskoling

Optimering af sfo/indskoling Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 Optimering af sfo/indskoling ESPERGÆRDESKOLE, afd. tibberup, mørdrup, grydemosen, gl.espergærde

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Grundforløb

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Grundforløb 2011 Elevtrivselsundersøgelse EUD Grundforløb Obligatorisk del Sådan besvarer du spørgeskemaet Inden du besvarer et spørgsmål bedes du læse både spørgsmål og svarmuligheder igennem. Det er vigtigt, at

Læs mere

Administrationscenter Skanderborg/ Restaurant/09. marts 2016/

Administrationscenter Skanderborg/ Restaurant/09. marts 2016/ Restaurant/09. marts 2016/ 2/ Restaurant/Niveau 0 Standardopstilling Restauranten er indrettet med plads til 250 spisende personer, 166 ved borde med standard højde og 84 ved højborde. Personalet har adgang

Læs mere

Benchmarkingrapport. Campus Vejle HG. Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D

Benchmarkingrapport. Campus Vejle HG. Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Benchmarkingrapport Campus Vejle HG Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Campus Vejle, HG Elevtrivselsundersøgelse Benchmarkingrapport Læsevejledning Benchmarkingrapporten har til formål at

Læs mere

Karakterbogen. Netværk E, Teknisk EUD grundforløb. Elevtrivselsundersøgelser Udarbejdet af ASPEKT R&D

Karakterbogen. Netværk E, Teknisk EUD grundforløb. Elevtrivselsundersøgelser Udarbejdet af ASPEKT R&D Karakterbogen Netværk E, Teknisk EUD grundforløb Elevtrivselsundersøgelser 21 Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Karakterbogen Elevtrivselsundersøgelse 21 Netværk E, Teknisk EUD grundforløb Benchmarkingrapporten

Læs mere

Projektbeskrivelse - Økonomiafdelingen på vej i Ny Campus Vejle Målsætning En samlet fleksibel og mobil økonomiafdeling på vej i ny Campus i Vejle Afprøve at arbejde i forskellige zoner & i forskellige

Læs mere

Benchmarkingrapport. Campus Vejle HG. Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D

Benchmarkingrapport. Campus Vejle HG. Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Benchmarkingrapport Campus Vejle HG Elevtrivselsundersøgelse Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Campus Vejle - HG Elevtrivselsundersøgelse Benchmarkingrapport Benchmarkingrapporten har til formål

Læs mere

RESULTATET AF ELEV-APV PÅ BAKKESKOLEN, KOLDING 2006

RESULTATET AF ELEV-APV PÅ BAKKESKOLEN, KOLDING 2006 RESULTATET AF Lærerne er gode til at undervise Jeg er glad for mine lærere 9 7 5 3 1 Jeg er glad f or at gå i skole Lærerne skaber god st emning i klassen 12 1 7 5 3 1 Jeg synes, jeg lærer meget i skolen

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som virksomhed i World Trade Center Ballerup

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 14 For de gymnasiale uddannelser Svarprocent: 628 besvarelser Socialt miljø 75 75 84 72 83 82 83 9 79 85 Socialt miljø Klassens/holdets sammenhold? Jeg føler mig tryg i min klasse/på

Læs mere

ETU Elev Trivsels Undersøgelse. KUU SVJ Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen. Sekretariatet Esbjerg. Kombineret Ungdoms Uddannelse

ETU Elev Trivsels Undersøgelse. KUU SVJ Esbjerg, Varde, Ribe og Vejen. Sekretariatet Esbjerg. Kombineret Ungdoms Uddannelse ETU Elev Trivsels Undersøgelse KUU SVJ,, og Kombineret Ungdoms Uddannelse Sekretariatet Svarene er baseret på antal besvarelser: : 28 : 8 : 14 : 15 Er du kvinde eller mand? 2 ETU KUU Hvor gammel er du?

Læs mere

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG

Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG Datarapportering Elevtrivselsundersøgelse Varde Handelsskole og Handelsgymnasium HG Udarbejdet af ASPEKT R&D Varde Handelsskole og Handelsgymnasium - HG Elevtrivselsundersøgelse Undersøgelsen på Varde

Læs mere

DEN SPISELIGE HULE. Plan 1:500

DEN SPISELIGE HULE. Plan 1:500 DEN SPISELIGE HULE Plan 1:500 56800 1 af 6 Smag på Århus handler om at skabe en spiselig by! En by hvor vi som mennesker bliver bevidste om fødevarernes kvalitet, dets oprindelse og gøres opmærksomme på

Læs mere

Erhvervsgymnasiet Grindsted HG

Erhvervsgymnasiet Grindsted HG Benchmarkingrapport Elevtrivselsundersøgelser 2010-2011 Erhvervsgymnasiet Grindsted HG Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Erhvervsgymnasiet Grindsted, HG Elevtrivselsundersøgelser 2010-2011 Denne

Læs mere

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE

VELKOMMEN TIL WORLD TRADE VELKOMMEN TIL WORLD TRADE Velkommen til World Trade Center Ballerup Washington og Beijing har deres - nu har også Danmark fået sit første World Trade Center. Som lejer i World Trade Center Ballerup bliver

Læs mere

Vejen Handelsskole HG

Vejen Handelsskole HG Benchmarkingrapport Elevtrivselsundersøgelse Vejen Handelsskole HG Udarbejdet af ASPEKT R&D Læsevejledning Vejen Handelsskole - HG Elevtrivselsundersøgelse - Benchmarkingrapport Benchmarkingrapporten har

Læs mere

Samskabelse på Fælleden. - Grundfortællingen om vores arbejdsplads på Skanderborg Fælled

Samskabelse på Fælleden. - Grundfortællingen om vores arbejdsplads på Skanderborg Fælled Samskabelse på Fælleden - Grundfortællingen om vores arbejdsplads på Skanderborg Fælled Introduktion Dette er et forslag til grundfortælling for vores arbejdsplads i det nye administrationscenter på Fælleden

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Grundforløb

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Grundforløb 2013 Elevtrivselsundersøgelse EUD Grundforløb Obligatorisk del Sådan besvarer du spørgeskemaet Inden du besvarer et spørgsmål bedes du læse både spørgsmål og svarmuligheder igennem. Det er vigtigt, at

Læs mere

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005

Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 Evaluering af undervisningsmiljøet, uge 36, 2005 84 elever har spørgeskemaet. Alle tal er angivet i antal/procent. Er der JA 51. Rum, der særligt tiltaler dig (f.eks. pga. stemningen, farverne eller indretningen)?

Læs mere

Sønderborg Handelsgymnasium Business College Syd. Samlet rapport

Sønderborg Handelsgymnasium Business College Syd. Samlet rapport Elevtrivselstrivselsundersøgelse Sønderborg Handelsgymnasium Business College Syd Samlet rapport Der har deltaget i alt elever ud af mulige. Det giver en fin samlet svarprocent på 8,. Samlet har undersøgelsen

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse

Elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse til Ressourceregnskab Masterspørgeskema 20 EUD Grundforløb I dette skema benyttes betegnelsen lærer, men den enkelte uddannelsesinstitution kan selv bestemme, hvorvidt man ønsker

Læs mere

Lejemål med stor eksponering

Lejemål med stor eksponering Lejemål med stor eksponering Amerika Plads 19 2100 København Ø Velbeliggende ejendom med mulighed for logo på facaden mod Kalkbrænderihavnsgade og gode parkeringsforhold ved hovedindgangen. 1 Med adresse

Læs mere

Frekvens / % Kvinde 13 65% Mand 7 35% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 4 19% Der er nogle få, der er bedre end mig 16 76%

Frekvens / % Kvinde 13 65% Mand 7 35% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 4 19% Der er nogle få, der er bedre end mig 16 76% ETU EUD Hovedforløb / Hold: admsk () / Antal besvarelser: Gennemført:.. Er du kvinde eller mand? Kvinde Mand Hvordan klarer du dig fagligt i klassen? Jeg er en af de bedste % Der er nogle få, der er bedre

Læs mere

Kortlægning af. Undervisningsmiljøet

Kortlægning af. Undervisningsmiljøet Kortlægning af Undervisningsmiljøet på Videnscenter for Specialpædagogik i Næstved August 2008 Sådan udfylder du skemaet: Spørgeskemaet handler om det psykiske, fysiske og æstetiske undervisningsmiljø

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Reduceret hovedforløb

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Reduceret hovedforløb 2012 Elevtrivselsundersøgelse EUD Reduceret hovedforløb Obligatorisk del Sådan besvarer du spørgeskemaet (Kan tilpasses efter skolens behov og dataindsamlingsform) Inden du besvarer et spørgsmål skal du

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER HOU SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER HOU SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER HOU SKOLE // 2015 BESKRIVELSE HOU SKOLE FAKTA Adresse Hou skole Nørregade 9 Hou 9370 Hals Telefon 99317899 E-mail Web houskole@aalborg.dk www.houskole.skoleintra.dk

Læs mere

Hvordan bygger man en kvalitetsinstitution? v. Ditte Winther-Lindqvist Lektor i Udviklingspsykologi, IUP/DPU

Hvordan bygger man en kvalitetsinstitution? v. Ditte Winther-Lindqvist Lektor i Udviklingspsykologi, IUP/DPU Hvordan bygger man en kvalitetsinstitution? v. Ditte Winther-Lindqvist Lektor i Udviklingspsykologi, IUP/DPU Plan Hvordan kan man indrette og designe institutionen så den understøtter god pædagogisk praksis?

Læs mere

REFLEKSIONSSKEMA ET DIALOGREDSKAB

REFLEKSIONSSKEMA ET DIALOGREDSKAB REFLEKSIONSSKEMA ET DIALOGREDSKAB Til brug ved renovering og nyindretning I et naturfagligt læringsmiljø skal rummene have så megen spændvidde som muligt, for at det kan rumme og inspirere mange forskellige

Læs mere

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø?

Hvilken karakter på 13-skalaen vil du give skolens undervisning og læringsmiljø? UNDERVISNINGSMILJØUNDERSØGELSE /min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Hvilken linje/værksted går du på? Er du: kvinde: 29 (59,2%) mand: 20 (40,8%) Hvor gammel er du?_gennemsnit: 20,4 år.

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse

Elevtrivselsundersøgelse Elevtrivselsundersøgelse til Ressourceregnskab Masterspørgeskema 20 EUD Hovedforløb reduceret udgave Dette er udgaven med det reducerede spørgeskema til EUD Hovedforløb. ASPEKT R&D A/S 25-08-20 Obligatorisk

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2016-17 Klassen Hvor tilfreds er du med dit klasselokale? tilfreds Tilfreds Hverken tilfreds eller Utilfreds Antal besvarelser 1 20 9 5 35 I procent 2,9 57 25,7 14,3 Gns 3,5

Læs mere

+60 fællesskab på Grønttorvet Værdiprogram

+60 fællesskab på Grønttorvet Værdiprogram Værdiprogram Udarbejdet af Andel og Mangor & Nagel for PKA, FB Gruppen og Realdania. 2017 Den nye bydel på Grønttorvet i Valby 2 Vision En bolig for aktive mennesker plus 60, der ønsker lidt færre m 2

Læs mere

KONFERENCER Vores udsigt giver plads til ro og fordybelse

KONFERENCER Vores udsigt giver plads til ro og fordybelse KONFERENCER Vores udsigt giver plads til ro og fordybelse NÅR RAMMERNE BETYDER NOGET OG GØR EN FORSKEL Fælles for de vigtige møder, kurser og konferencer er, at rammerne er en del af successen. På Konference

Læs mere

GOD LYD OG MINDRE STØJ

GOD LYD OG MINDRE STØJ GOD LYD OG MINDRE STØJ DCUM anbefaler fokus på gode lydforhold, da lyd og støjniveau har stor indflydelse på elevernes koncentration og læring. Skolens fysiske rammer og indeklima har stor betydning for

Læs mere

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag

Den gode arbejdsplads? Program. Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Den gode arbejdsplads? Program Velkomst Hvem er jeg? Hvem er I? Spørgsmål og oplæg Tak for i dag Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad har I af forventninger til oplægget

Læs mere

Indretningsprincipperne kan inspirere til at se mere bredt på indretning af en arbejdsplads, udover at det kan være et skrivebord og en stol og sætte

Indretningsprincipperne kan inspirere til at se mere bredt på indretning af en arbejdsplads, udover at det kan være et skrivebord og en stol og sætte Indretningsprincipperne kan inspirere til at se mere bredt på indretning af en arbejdsplads, udover at det kan være et skrivebord og en stol og sætte fokus på hvilke arbejdsfunktioner, der er behov for

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Hovedforløb

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Hovedforløb 2012 Elevtrivselsundersøgelse EUD Hovedforløb Obligatorisk del Sådan besvarer du spørgeskemaet (Kan tilpasses efter skolens behov og dataindsamlingsform) Inden du besvarer et spørgsmål skal du læse både

Læs mere

Bilag 4: Idékatalog til bedre studiemiljø på HCØ

Bilag 4: Idékatalog til bedre studiemiljø på HCØ Bilag 4: Idékatalog til bedre studiemiljø på HCØ Dette idékatalog er et bilag til studiemiljøudvalgets afsluttende rapport. Idékataloget består af en række enkeltstående forslag. Formålet med idékataloget

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 og Undervisningsmiljøvurdering 2014

Elevtrivselsundersøgelsen 2014 og Undervisningsmiljøvurdering 2014 Elevtrivselsundersøgelsen 2014 og Undervisningsmiljøvurdering 2014 Svarprocent: 95% (422 besvarelser ud af 444 mulige) Elevtrivsel 100 Bedste resultat for skole Vurdering 40 [+1] 76 [+1] 89 20 0 Elevtrivsel

Læs mere

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN

Det Maritime Museum AQUARIUS. Tungevågen AQUARIUS MARITIMT VITENSENTER I TUNGEVÅGEN 1 Det Maritime Museum AQUARIUS Tungevågen INDHOLDSFORTEGNELSE 3 4. ARKITEKTONISK, URBANT OG LANDSKABELIGT KONCEPT 5-7. CONCEPTUELLE DIAGRAMMER 8. MASTERPLAN OG TVÆRSNIT 9. PLAN -1, +1 10. ARKITEKTUR OG

Læs mere

Frekvens / % Kvinde 13 93% Mand 1 7% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 3 23% Der er nogle få, der er bedre end mig 9 69%

Frekvens / % Kvinde 13 93% Mand 1 7% Frekvens / % Jeg er en af de bedste 3 23% Der er nogle få, der er bedre end mig 9 69% ETU EUD Hovedforløb / Hold: Uge / Antal besvarelser: Gennemført:.... / Udskrivningsdato:... Er du kvinde eller mand? Kvinde % Mand Hvordan klarer du dig fagligt i klassen? Jeg er en af de bedste % Der

Læs mere

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011

Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Indretning af arbejdspladser til undervisere AARHUS, DEN 15. SEP. 2011 Hvad er en attraktiv arbejdsplads? Ny reform Hvad har den af betydning for jeres forberedelse? Kulturændring Fra den traditionelle

Læs mere

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning

Foreløbig udgave 24. marts 2011. DESIGNMANUAL ombygning og nybygning Filsning Filsning er et lag puds, man påfører muren i et tyndt lag. For at lysne det store kantinerum kan dele af de mørke røde mursten filses i en lys farve. Dele af det røde murværk filses lysere, således

Læs mere

SKOLEMØBLER. Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler _ 1 SKOLEMØBLER

SKOLEMØBLER. Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler _ 1 SKOLEMØBLER Inspiration fra Danmarks største møbel sortiment til skoler 1 DANMARKS STØRSTE MØBEL SORTIMENT TIL SKOLER OG SFO Vi har på de følgende sider samlet et lille udpluk af vores store sortiment og de mange

Læs mere

2014 Undervisningsmiljøvurdering

2014 Undervisningsmiljøvurdering 2014 Undervisningsmiljøvurdering For erhvervsuddannelserne Tradium Svarprocent: 67% (1023 besvarelser ud af 1529 mulige) Vurdering af det sociale, fysiske og æstetiske miljø (hvis valgt i undersøgelsen)

Læs mere

HERNINGSHOLMSKOLEN NYE UDFORDRINGER // NYE RAMMER WORKSHOP, 27. NOVEMBER 2014. Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk

HERNINGSHOLMSKOLEN NYE UDFORDRINGER // NYE RAMMER WORKSHOP, 27. NOVEMBER 2014. Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Phone: +45 35 29 30 70 www.signal-arki.dk Århusgade 88, 2.sal 2100 København Ø Denmark CVR/VAT: 25 31 93 62 HERNINGSHOLMSKOLEN WORKSHOP, 27. NOVEMBER 2014 PROGRAM 16:00 VELKOMST/INTRO 16:20 ØVELSE 1, A&B

Læs mere

4.A OG 4.B I HADBJERG ARBEJDER PÅ IDÉER TIL VERDENS BEDSTE KLASSEVÆRELSE. Inspireret af Kinnarps skole Konkurrence 2011

4.A OG 4.B I HADBJERG ARBEJDER PÅ IDÉER TIL VERDENS BEDSTE KLASSEVÆRELSE. Inspireret af Kinnarps skole Konkurrence 2011 4.A OG 4.B I HADBJERG ARBEJDER PÅ IDÉER TIL VERDENS BEDSTE KLASSEVÆRELSE Inspireret af Kinnarps skole Konkurrence 2011 STUDIE BESØG HOS KINNARPS I ÅRHUS På en lys og smuk dag i september, blev vi budt

Læs mere

A COMPANY INSPIRATION MØBELINSPIRATION SIDE 1

A COMPANY INSPIRATION MØBELINSPIRATION SIDE 1 A COMPANY MØBEL SIDE 1 KVALITET HOLDBARHED DYNAMISK UDTRYK SAMMENHÆNG FLEKSIBILITET ENKELT TIDSLØST TIDSLØSHED Kontorindretning Udgangspunktet i indretningen af kontoret har været at understøtte en moderne

Læs mere

Del V: Uddrag til Undervisningsmiljøvurdering, Ressourceregnskab og handlingsplan

Del V: Uddrag til Undervisningsmiljøvurdering, Ressourceregnskab og handlingsplan Del V: Uddrag til Undervisningsmiljøvurdering, Ressourceregnskab og handlingsplan [56] Undervisningsmiljøvurdering af det psykiske/sociale miljø, det fysiske miljø og det æstetiske miljø (hvis valgt i

Læs mere

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD

KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Agerbæk Bibliotek_Indretning KULTUR, LÆRING, FORMIDLING, KOMMUNIKATION, OPHOLD www.annereinholdt.design Kontaktoplysninger Anne Reinholdt Arkitekt cand. arch. & Designer Saltgade

Læs mere

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder

Case study Philips Workplace Innovation. Beliggenhed Philips Lighting. København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Case study Philips Workplace Innovation Beliggenhed Philips Lighting København, Danmark LED-armaturer og -lyskilder Forbedret belysning er et af de mest effektive midler til at skabe et bedre arbejdsmiljø.

Læs mere

i3sweezz TRÆK, DREJ, UNDERVIS

i3sweezz TRÆK, DREJ, UNDERVIS i3sweezz TRÆK, DREJ, UNDERVIS ADAPTIVE ANVENDELSE AF TAVLEN I den seneste tid har der været en del fokus på adaptiv læring i folkeskolen, hvor forskellene mellem eleverne er rykket frem i bevidstheden.

Læs mere

Modernisering, Skægkærskolen

Modernisering, Skægkærskolen Indskoling/SFO (a-klasser) Modernisering, Skægkærskolen Lys (dagslys) Ren luft, genindvindingsanlæg Store faglokaler, hvor der er plads til værkstedsaktiviteter, der ikke skal pakkes ned Store lokaler

Læs mere

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016

Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Rektorprofil for Det frie Gymnasium 2016 Vi forventer følgende af kommende rektor: Vi ønsker os en rektor, der respekterer skolens helt særlige karakter og er enig i skolens værdigrundlag. Rektor skal

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Reduceret hovedforløb

Elevtrivselsundersøgelse. EUD Reduceret hovedforløb 2013 Elevtrivselsundersøgelse EUD Reduceret hovedforløb Obligatorisk del Sådan besvarer du spørgeskemaet (Kan tilpasses efter skolens behov og dataindsamlingsform) Inden du besvarer et spørgsmål skal du

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere