Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUD- FLYGTNINGEHJÆLPENS IN- TEGRATIONS NETVÆRK RAMMEAFTALE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUD- FLYGTNINGEHJÆLPENS IN- TEGRATIONS NETVÆRK RAMMEAFTALE"

Transkript

1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUD- VALG Side 1 FLYGTNINGEHJÆLPENS IN- TEGRATIONS NETVÆRK RAMMEAFTALE om tolkebistand hos alment praktiserende læger og speciallæger på sygesikrings- og profylakseområdet. 2001

2 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. AFTALENS FORMÅL OG OMRÅDE YDELSER I HENHOLD TIL AFTALEN LANDSDÆKNING FRISTER FOR LEVERING AF TOLKEBISTAND KVALITETSSIKRING OG UDDANNELSE REKVIRERING OG TILGÆNGELIGHED HONORERING...6 Honorering for tolkning og transporttid...6 Regulering af honorarer...8 Beregning af tidsforbrug til tolkning og transport...8 Godtgørelse af udgifter til befordring...9 Honorering i forbindelse med ventetid, udeblivelse o.lign DOKUMENTATION OG AFREGNING AMTERNES TILSLUTNING TIL RAMMEAFTALEN INFORMATION AFTALENS IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE...12 BILAG

3 Side 3 1. AFTALENS FORMÅL OG OMRÅDE Denne aftale er et tilbud til amterne samt Københavns og Frederiksberg kommuner (fremover benævnt amterne) om at anvende Flygtningehjælpens Tolkeservice til formidling af tolke til tolkeopgaver hos alment praktiserende læge og speciallæger. Aftalen omfatter tolkebistand i forbindelse med ydelser hos alment praktiserende læger og speciallæger, der ydes i henhold til overenskomster indgået mellem Sygesikringens Forhandlingsudvalg og henholdsvis Praktiserende Lægers Organisation og Foreningen af Speciallæger på sygesikrings- og profylakseområdet. Det kan mellem de enkelte amter og Flygtningehjælpens Integrations Netværk aftales, at aftalen kan anvendes til levering af tolkebistand inden for de øvrige amtslige opgaveområder, herunder i sygehusvæsenet. Rammeaftalen har til formål at give let og sikker adgang til at rekvirere stabil og kvalificeret tolkebistand overalt i landet. Rammeaftalen fastlægger de nærmere vilkår for de enkelte amters beslutning om tilslutning til Flygtningehjælpens Tolkeservice. Tilslutning sker ved indgåelse af tilslutningsaftaler med de enkelte amter, jf. 9. Rammeaftalen forudsætter, at Flygtningehjælpens Tolkeservice foretager udbygning af sin nuværende tolkeservice med henblik på at opbygge en landsdækkende service i takt med amternes tilslutning. Aftalens parter er Sygesikringens Forhandlingsudvalg og Flygtningehjælpens Tolkeservice. 2. YDELSER I HENHOLD TIL AFTALEN Flygtningehjælpens Tolkeservice leverer tolke til fremmøde efter bestilling fra de alment praktiserende læger og speciallæger. Flygtningehjælpens Tolkeservice formidler endvidere telefontolkning efter forudgående bestilling. Tolkning kan leveres uden for normal dagarbejdstid mod tillæg til den normale honorering. Såfremt der måtte vise sig behov herfor, drøfter Sygesikringens Forhandlingsudvalg og Flygtningehjælpens Tolkeservice muligheden og vilkårene for at oprette et akutberedskab til imødekommelse af anmodning om akut telefontolkning i dag- og vagttiden.

4 Side 4 3. LANDSDÆKNING Flygtningehjælpens Tolkeservice forpligter sig med denne aftale til at opbygge et landsdækkende tolkeberedskab, forstået som dækning i de amter, der tilslutter sig rammeaftalen. Der er ved aftalens indgåelse forskellige forudsætninger i de forskellige amter for at etablere et tilstrækkeligt stort amtsligt forankret tolkenetværk. Flygtningehjælpens Tolkeservice kan ikke på forhånd garantere, at man ved aftalens indgåelse vil have tilknyttet kvalificerede tolke i de relevante sprog inden for amtets grænser. Tolkekapaciteten i Flygtningehjælpens Tolkeservice dækker ved aftalens indgåelse skønsmæssigt det forventede tolkebehov i ca. halvdelen af amterne. Tolkeberedskabet opbygges og administreres ud fra en målsætning om, at tolkene er lokaliseret så nær rekvirenten som muligt. Dette indebærer, at der inden for de normalt anvendte sprog kan formidles tolke, der befinder sig i det pågældende amt. De nærmere vilkår og krav til opbygning af tolkeberedskabet fastlægges i tilslutningsaftalen med amtet, jf. 9. Der tilbydes ikke tolkning ved fremmøde til Bornholms Amt. Bornholms Amt vil kunne tilslutte sig rammeaftalen med henblik på ydelse af telefontolkning. Flygtningehjælpens Tolkeservice har ved aftalens indgåelse formidlingskontorer i Randers. Kolding og København. 4. FRISTER FOR LEVERING AF TOLKEBISTAND Flygtningehjælpens Tolkeservice leverer tolkebistand hurtigst muligt. Tolke til fremmøde leveres senest en uge efter rekvisitionstidspunktet, medmindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Flygtningehjælpens Tolkeservice imødekommer i videst mulig udstrækning rekvisition af tolke med kortere varsel end en uge. Telefontolkning leveres normalt med kortere varsel end en uge. Ved akut behov for tolkebistand tilbyder Flygtningehjælpens Tolkeservice telefontolkning i det omfang, dette kan lade sig gøre. Af hensyn til planlægning af tolkenes arbejde og for at sikre, at der er en tolk til rådighed, bestiller lægerne tolkebistand i så god tid som muligt.

5 Side 5 Flygtningehjælpens Tolkeservice er ansvarlig for, at tolken møder frem i henhold til den bekræftede rekvisition. Ved sygdom eller ved andre akut opståede leveranceproblemer søges opgaven løst på anden måde. Såfremt dette ikke kan lade sig gøre, underrettes rekvirenten. Eventuelle lokale forhold vedrørende rekvireringsfrister o.lign., herunder eventuel mulighed for særlig hurtig levering, fastlægges i tilslutningsaftalen med det pågældende amt, jf. 9. Ved planlægning af tolkeopgaverne vurderer Flygtningehjælpens Tolkeservice, om der er mulighed for at tilrettelægge en rute med flere tolkninger udført af samme tolk. I vurderingen tages der højde for, om udformning af en rute tidsmæssigt kan betale sig, når der tages højde for ventetid mellem de bestilte tolketidspunkter. 5. KVALITETSSIKRING OG UDDANNELSE Flygtningehjælpens Tolkeservice sikrer, at der ydes tolkning af god kvalitet. Flygtningehjælpens Tolkeservice foretager vurdering af de enkelte tolkes kvalifikationer i forhold til opgaven og bidrager til vedligeholdelse og udvikling af tolkenes kvalifikationer. Til tolkning anvendes godkendte tolke, der har gennemgået et af Flygtningehjælpens Tolkeservice tilrettelagt uddannelsesprogram eller har opnået tilsvarende kvalifikationer på anden vis, og som er testet efter et særligt testsystem. Flygtningehjælpens Tolkeservice sikrer sig, at tolken er bekendt med relevante tolkeetiske regler, herunder tavshedspligt. Flygtningehjælpens Tolkeservice sørger for, at den enkelte tolk har fuldt tilstrækkeligt sprogligt niveau i såvel dansk som tolkesproget(ene) samt har grundigt kendskab til det danske sundhedsvæsen og til almindelige sundhedsmæssige udtryk. En beskrivelse af Flygtningehjælpens Tolkeservices uddannelsesprogram og testsystem findes i aftalens bilag REKVIRERING OG TILGÆNGELIGHED Rekvirering af tolk kan ske ved telefonisk henvendelse, på telefax eller via e- mail. Rekvirering via telefon og telefax sker på et landsdækkende 70-nummer med automatisk omstilling til det nærmeste tolkeformidlingskontor.

6 Side 6 Flygtningehjælpens Tolkeservice i Randers og Kolding er åben for telefoniske henvendelser dagligt mellem kl og 15.00, dog torsdag til kl og fredag til kl Flygtningehjælpens Tolkeservice i København er åben for telefoniske henvendelser dagligt mellem kl og 16.00, dog torsdag til kl og fredag til kl Rekvirering via sker direkte til de nærmeste tolkeformidlingskontor. E- mailadresse oplyses over for samtlige læger i formidlingskontorets dækningsområde. Henvendelse på og telefax kan ske hele døgnet. Ved rekvirering oplyser lægen sit ydernummer, tid og sted for tolkningen, hvem tolkningen angår og dennes personnummer samt sprog og nationalitet. Der oplyses så vidt muligt om anslået tidsforbrug ved selve tolkningen. I tilfælde, hvor lægen ikke ved, hvilket sprog patienten taler, vejleder Flygtningehjælpens Tolkeservice så vidt muligt om dette spørgsmål. Flygtningehjælpens Tolkeservice bekræfter snarest muligt levering af tolk samt tidspunkt over for den rekvirerende læge. Så vidt muligt oplyses tolkens navn. Bekræftelse sker på samme medie som er anvendt ved rekvisitionen. Ved telefonisk rekvisition gives der som hovedregel besked om, at der kun vil blive ringet besked, såfremt det ikke kan lade sig gøre at finde en tolk til det aftalte tidspunkt. 7. HONORERING Honorering af Flygtningehjælpens Tolkeservice omfatter følgende bestanddele: Honorering for tolkning. Honorering for transporttid. Honorering for formidling af tolkebistand i henhold til rammeaftalen, herunder varetagelse af leveringsfunktion og rekvireringssystem, rådgivning og vejledning af rekvirerende læger, kvalitetssikring og uddannelsesforløb, varetagelse af afregningsopgaver samt anden administration. Herudover godtgøres dokumenterede udgifter til befordring i henhold til nedenstående regler. Honorering for tolkning og transporttid Honorering for tolkning omfatter tolkning ved fremmøde og telefontolkning. Honoraret for tolkning og transporttid udgør kr. 162,50 pr. påbegyndt halve time.

7 Side 7 For telefontolkning honoreres med samme takst som for tolkning ved fremmøde. For tolkning inden kl og efter kl samt på lørdage og søn- og helligdage fordobles honorartaksten.

8 Side 8 Regulering af honorarer Honorarerne reguleres pr. 1. januar med det af Amtsrådsforeningen anvendte pris- og lønskøn. Honorarerne afrundes til nærmeste antal hele kroner. Beregning af tidsforbrug til tolkning og transport Honoraret for en tolkeopgave beregnes efter det samlede tidsforbrug til transport og tolkning. Ved flere tolkninger for sygesikringen på en rute beregnes tolketiden separat for hver tolkning. Beregning af transporttid sker ud fra den samlede transporttid for alle tolkninger på ruten. Transporttiden faktureres på den sidst udførte tolkning. Ved flere tolkninger i forlængelse af hinanden hos samme læge beregnes honoraret ud fra det samlede tidsforbrug for alle tolkninger samt transporttid. På afregningsfakturaen påføres oplysning om samtlige patienters identitet og tidsforbruget til tolkning for de enkelte patienter. Beregning af tidsforbrug til transport sker fra tolkens bopæl. Der beregnes kun transporttid, hvis afstanden mellem tolkens bopæl og tolkestedet overstiger 10 km. Transporttid honoreres således for den tid, tolken har anvendt til transport udover en afstand på i alt 20 km. Ved flere tolkninger for sygesikringen på en rute opgøres transporttid samlet for alle tolkninger på ruten med udgangspunkt fra tolkens bopæl og retur hertil, idet der i den samlede transporttid udgifter fratrækkes tid svarende til i alt 20 km. Der kan eventuelt i tilslutningsaftaler efter 9 aftales fast tidsberegning for disse 20 km. Der kan i tilslutningsaftaler efter 9 aftales andre principper for fastlæggelse af tolkenes geografiske udgangspunkt. Herunder kan der eventuelt fastlægges et eller flere baseområder i amtet, således at der ved tolkeopgaver inden for et baseområde ikke beregnes transporttid, hvorimod der beregnes transporttid ved tolkeopgaver uden for baseområdet. I forbindelse med aftale om sådanne andre principper skal der aftales principper for beregning af tolketiden ved tolkninger på en rute inden for baseområdet. Tolketiden bør i disse tilfælde beregnes separat for hver enkelt tolkning på ruten fra det tidspunkt, hvor tolken er tilsagt i konsultationen til tolkningen er afsluttet. Honorering sker separat for hver enkelt tolkning på ruten pr. påbegyndt halve time. Det bør ligeledes aftales, hvorledes transporttidsberegning sker for tolkninger uden for baseområdet, idet der kan aftales beregning af transporttid fra et nærmere fastlagt sted i baseområdet, f.eks. et formidlingskontor el. lign., eller beregning fra tolkens bopæl forudsat en afstand på over 10 km. til tolkestedet, eller en kombination af disse beregningsmåder. Der bør endelig aftales, hvordan be-

9 Side 9 regning af transporttid sker ved tolkninger på en rute både inden for og uden for ruten. I tilslutningsaftaler efter 9 kan der ligeledes eventuelt defineres faste afstande mellem bestemte steder i amtet samt eventuelt faste standardtider for transport. Godtgørelse af udgifter til befordring Udgifter til befordring godtgøres efter dokumentation. Ved benyttelse af egen bil godtgøres udgiften med den højeste af Told- og Skattestyrelsen fastsatte takster for erhvervsmæssig kørsel i egen bil. Befordringsudgifter godtgøres kun i tilfælde, hvor der sker honorering for transporttid, jf. ovenfor. Ved beregning af transporttid fra tolkens bopæl med fradrag af 20 km. godtgøres således kun udgifter til befordring udover disse 20 km. Ved flere tolkninger for sygesikringen på en rute opgøres befordringsudgifterne samlet for alle tolkninger på ruten med udgangspunkt fra tolkens bopæl og retur hertil, idet der i de samlede befordringsudgifter fratrækkes udgifter svarende til i alt 20 km. Der kan eventuelt i tilslutningsaftaler efter 9 aftales fast udgiftsberegning for disse 20 km. I forbindelse med eventuel fastlæggelse af andre principper for beregning af transportid i tilslutningsaftaler efter 9, herunder aftale om anvendelse af baseområder o.lign. som udgangspunkt for beregning af transporttid, skal der også aftales principper for godtgørelse af befordringsudgifter, idet udgangspunktet for sådanne aftaler er, at der kun godtgøres befordringsudgifter i tilfælde, hvor der sker honorering for transporttid.

10 Side 10 Honorering i forbindelse med ventetid, udeblivelse o.lign Eventuel ventetid, der kan tilskrives forhold hidrørende fra lægen eller patienten, medregnes ved opgørelse af det samlede tidsforbrug. Hvis tolkning ikke kan gennemføres på grund af forhold hidrørende fra lægen eller patienten, honoreres for transporttid tillagt en halv times tolketid. Hvis tolken udebliver eller møder så sent, at tolkning ikke kan gennemføres, ydes der intet honorar, heller ikke for medgået transporttid. Alle honorarer er ekskl. moms. 8. DOKUMENTATION OG AFREGNING Ved tolkning medbringer tolken en af Flygtningehjælpens Tolkeservice udfyldt rekvisition, som den behandlende læge forsyner med oplysning om sluttidspunkt for tolkningen samt stempel og underskrift som dokumentation for, at tolkningen har fundet sted. Tolken påfører transporttidsforbrug og transportudgifter og kvitterer med underskrift. Rekvisitionsblanketter udarbejdes af Flygtningehjælpens Tolkeservice efter aftale med Sygesikringens Forhandlingsudvalg. De udfyldte rekvisitioner danner grundlag for Flygtningehjælpens Tolkeservices udarbejdelse af afregningsfaktura til amtet. Rekvisitionerne vedlægges fakturaen. Fakturaen skal for hver tolkeopgave indeholde oplysning om Navn og ydernummer for rekvirerende læge Patientens navn og personnummer Tidspunkt for tolkning og samlet tolketid Transporttid Honorar i alt (ekskl. transportomkostninger). Transportomkostninger Flygtningehjælpens Tolkeservice indestår overfor amterne for afregningernes rigtighed. Amterne kan i forbindelse med afregning eventuelt forlange at se dokumentation for transportudgifter. Flygtningehjælpens Tolkeservice fremsender en samlet afregning til amtet for én måned inden den 10. i den efterfølgende måned. Betaling sker inden udgangen af denne måned. Betaling sker til Flygtningehjælpens Tolkeservice. Nærmere oplysning om indbetalingssted og form oplyses af Flygtningehjælpen. Ved indbetaling anføres fakturanummer.

11 Side 11 Sygesikringens Forhandlingsudvalg og Flygtningehjælpens Tolkeservice aftaler snarest muligt fremgangsmåde for elektronisk afregning med amterne. 9. AMTERNES TILSLUTNING TIL RAMMEAFTALEN De enkelte amter træffer beslutning om, hvorvidt man vil tilslutte sig rammeaftalen. Beslutning sker på baggrund af forhandling med Flygtningehjælpens Tolkeservice om de nærmere vilkår for ydelse af tolkebistand i det pågældende amt. Tilslutning til rammeaftalen sker ved indgåelse af en tilslutningsaftale, der beskriver de nærmere vilkår. Tilslutningsaftalen bør indeholde følgende hovedemner: Beskrivelse af tolkningsbehovet i amtet. Lokalisering af tolke og principper for beregning af transporttid og befordringsudgifter, eventuelt baseområder og standardafstande/standardtransporttider. Andre vilkår, herunder f.eks. leveringsfrister. Eventuel aftale om anvendelse på andre amtslige opgaveområder, herunder eventuelt med fastlæggelse af særlige vilkår i forbindelse med levering af tolkebistand på disse områder. Konkret tilrettelæggelse af administrativt samarbejde, herunder kontaktpersoner i amtet og Flygtningehjælpens Tolkeservice. Tidspunkt for revurdering af aftalen. Opsigelsesvilkår. Som led i tilslutningsaftalen kan der fastlægges vilkår for lægernes rekvirering af tolke udover en nærmere fastsat maksimal kilometerafstand, herunder f.eks. krav om forudgående accept fra amtet. Flygtningehjælpens Tolkeservice giver i så fald den rekvirerende læge meddelelse om den aktuelle afstand, og lægen søger herefter amtets forhåndsgodkendelse. Den nærmere fremgangsmåde fastlægges i tilslutningsaftalen. Tilslutningsaftalen kan endvidere fastlægge begrænsninger i lægernes adgang til at rekvirere tolke udover de af aftalen omfattede. Sygesikringens Forhandlingsudvalg og Flygtningehjælpens Tolkeservice orienteres om indgåede tilslutningsaftaler.

12 Side INFORMATION Sygesikringens Forhandlingsudvalg orienterer samtlige amters sygesikringsafdelinger om rammeaftalens indgåelse og indhold. De amter, der indgår tilslutningsaftale med Flygtningehjælpens Tolkeservice, orienterer straks efter tilslutningen samtlige alment praktiserende læger og speciallæger om aftalen, herunder om hvordan tolke rekvireres samt hvilken service og kvalitet, der tilbydes fra Flygtningehjælpens Tolkeservice. 11. AFTALENS IKRAFTTRÆDEN OG OPSIGELSE Aftalen træder i kraft den 1. marts Der er mellem parterne enighed om at drøfte aftalen og behovet for evt. ændringer heri inden marts Aftalen kan af hver af parterne opsiges med mindst 3 måneders varsel til ophør den 1. i en måned. Tilslutningsaftaler mellem amterne og Flygtningehjælpens Tolkeservice udløber i så fald på samme tidspunkt uden særskilt opsigelse.

13 København, den 11. januar Side 13 For For SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG: Kristian Ebbensggard / Benny C. Hansen FLYGTNINGEHJÆLPENS INTEGRATIONS NETVÆRK: Ella Dahl Jakobsen

14 Side 14 BILAG 1 Bemærkninger til 5. Kvalitetssikring og uddannelse. Flygtningehjælpens Tolkeservice forpligter sig til at vurdere den enkelte tolks kvalifikationer i forhold til opgaven samt til at bidrage til en generel forbedring af tolkenes kvalifikationer. Idag er tolkenes uddannelsesmæssige baggrund, at de enten har gennemgået Flygtningehjælpens Tolkeservices tolkeuddannelsesprogram, har gennemført eller er i gang med Handelshøjskolens tolkeuddannelse eller eventuelt studerer det pågældende sprog ved universitetet. Endelig kan de have opnået tilsvarende kvalifikationer på anden vis. Flygtningehjælpens Tolkeservice har gennem en årrække foretaget systematiske tests af sine tolke. Indtil 1. januar 1999 har samtlige tolke været indplaceret på tre niveauer, som har givet adgang til forskellige arbejdsopgaver: Niveau 1: Niveau 2: Niveau 3: Udelukkende intern tolkning. Intern tolkning, ekstern tolkning og mindre interne skriftlige oversættelser. Intern tolkning, ekstern tolkning, skriftlige oversættelser. Deltagelse i Flygtningehjælpens Tolkeservice. I 1993 påbegyndtes et uddannelsesprogram, som rettede sig mod disse tre grupper, med det formål at løfte kvalifikationsniveauet generelt. Dette blev opretholdt frem til udgangen af De to nuværende tolkeformidlingskontorer baserer sig på gamle medarbejdere, både hvad angår formidlere og tolke, og i det omfang, Flygtningehjælpens Tolkeservice åbner endnu et kontor, vil man gøre det samme. Flygtningehjælpens Tolkeservice forpligter sig med rammeaftalen til at fortsætte testsystemet og de løbende uddannelsestilbud, således at der fortsat kan gives garanti for, at det er godkendte tolke, der anvendes. Flygtningehjælpens Tolkeservice finansierer uddannelses- og testaktiviteterne. Flygtningehjælpens Tolkeservice arbejder p.t. med at afklare, hvordan et relevant efteruddannelsestilbud kan opbygges. Flygtningehjælpens Sprogskole i Odense har en tolkeuddannelse, som Flygtningehjælpens Tolkeservice eventuelt vil kunne samarbejde med, men andre samarbejdsmuligheder er også relevante, eksempelvis Handelshøjskolens tolkeuddannelse. Endelig overvejer Flygtningehjælpens Tolkeservice, hvordan en mere objektiv kvalitetssikring af Flygtningehjælpens Tolkeservice kan opnås.

- Valgmuligheder ved bestilling: Mulighed for at bestille eller fravælge en bestemt navngiven tolk, et bestemt køn mv.

- Valgmuligheder ved bestilling: Mulighed for at bestille eller fravælge en bestemt navngiven tolk, et bestemt køn mv. Hvad stiller regionerne af krav ifm: - Akut tolkning (bestilling mv.) i og udenfor dagtiden Hvis akut tolkebistand rekvireres (fremmøde) i tidsrummet fra mandag-fredag (hele døgnet), skal tolkebureauet

Læs mere

Vejledende retningslinier for honorering af tolke inden for Justitsministeriets

Vejledende retningslinier for honorering af tolke inden for Justitsministeriets Administrationsafdelingen Dato: 26. juni 2007 Kontor: Budget- og Planlægningskontoret Sagsnr.: 2005-020-0003 Dok.: NGR40049 Vejledende retningslinier for honorering af tolke inden for Justitsministeriets

Læs mere

Ordregiver skal kunne kontakte leverandøren 24 timer i døgnet gennem leverandørens bestillingssystem, e- mail samt via såvel telefon som fax.

Ordregiver skal kunne kontakte leverandøren 24 timer i døgnet gennem leverandørens bestillingssystem, e- mail samt via såvel telefon som fax. Region Hovedstadens krav til service i tolkeaftalen: - Akut tolkning (bestilling mv.) i og udenfor dagtiden: Bilag 1.A: - afsnit 2.3 Krav til leveringstider og sikkerhed: Ved behov for akut tolkebistand

Læs mere

Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune

Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune Konsulentkontrakt for læge fast tilknyttet et plejecenter i [navn] kommune 1 Aftalens parter Hermed indgår [navn] kommune konsulentkontrakt med praktiserende læge [navn] om at være fast tilknyttet læge

Læs mere

Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning. Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1

Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning. Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1 Bilag 1 Kravspecifikation Fjerntolkning Tolkemyndigheden udbud Fjerntolkning 2015 Bilag 1: Kravspecifikation Side1 1. Indledning... 3 2. Beskrivelse af ordregivende myndigheder... 3 4. Opgavevaretagelsen...

Læs mere

Spørgsmål / svar. pr. 3. juli vedr. udbud af Tolkeydelser

Spørgsmål / svar. pr. 3. juli vedr. udbud af Tolkeydelser Spørgsmål / svar pr. 3. juli 2012 vedr. udbud af Tolkeydelser Rettelsesblad Region Midtjylland har erfaret at det vil være hensigtsmæssigt at opdele videotolkning og telefontolkning på læge praksis området,

Læs mere

Informationer omkring tolkeydelser i Region Midtjylland

Informationer omkring tolkeydelser i Region Midtjylland Informationer omkring tolkeydelser i Region Midtjylland Region Midtjylland har indgået ny aftale pr. 1. maj 2013 på Tolkeydelser. Aftalen vedrører levering af tolkeydelser til regions hospitaler, institutioner,

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. DR og Dansk Metal September 2012 2012 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. Indholdsfortegnelse: 1. Overenskomstens anvendelse... 3 2. Ansættelse...

Læs mere

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S

Kontrakt indgået mellem. [Leverandøren] Københavns Kommune. Teknik- og Miljøforvaltningen. Center for Ressourcer Njalsgade 13 2300 København S Teknik- og Miljøforvaltningen [dd.mm.åååå] Sagsnr. 2010-115960 Dokumentnr. xxxx Kontrakt indgået mellem [Leverandøren] og Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen Center for Ressourcer Njalsgade

Læs mere

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal

OVERENSKOMST. mellem. Dansk Metal 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse med produktion af TV- og radioudsendelser m.v. 0 2017 OVERENSKOMST mellem DR og Dansk Metal om freelanceopgaver i forbindelse

Læs mere

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21.

Aftalen træder i kraft ved underskrift, og er gældende indtil 1. november 2012, eller til den opsiges skriftligt af en af parterne, jf. punkt 1.21. 1 Kontrakt vedrørende rådgivning og bistand til forarbejdet til etablering af campus i Næstved 1.1 Parterne Følgende kontrakt er indgået mellem Næstved Kommune Teatergade 8 4700 Næstved CVR. 2918 9625

Læs mere

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008

Leveranceaftale. Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service. Juli 2008 Leveranceaftale Miniudbud iht. rammeaftale 02.18 om Borgerskab og Service Juli 2008 Dato: 16-07-2008 Kontor: Sagsbeh.: Digitaliseringsafdelingen Niels Kleberg Versionsnr.: 1.0 Leveranceaftale for miniudbud

Læs mere

Bilag 3 - Skabelon til tilbudsgivning

Bilag 3 - Skabelon til tilbudsgivning Bilag 3 - Skabelon til tilbudsgivning Nedenstående disposition anvendes ved udformning af tilbuddet. Såfremt tilbudsgiver anvender nærværende dokument ved tilbudsgivningen kan denne tekst og oplysningstekster

Læs mere

AFTALE OM UDSTATIONERING

AFTALE OM UDSTATIONERING Standardkontrakt for udstationering Mellem undertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede (Navn og adresse) (herefter kaldet medarbejderen) indgås følgende: AFTALE OM

Læs mere

Bilag 1. Kravspecifikation. Tolkeydelser

Bilag 1. Kravspecifikation. Tolkeydelser Bilag 1 Kravspecifikation Tolkeydelser Side 1 af 7 Indledning Nærværende dokument vil indgå som bilag til Rammeaftalen ved dennes ikrafttrædelse. Rammeaftalen omfatter levering af sprogtolkeydelser. Opgaven

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland juli 2015 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger

Læs mere

EWII Bredbånd A/S Kokbjerg Kolding EWII.com CVR-nr

EWII Bredbånd A/S Kokbjerg Kolding EWII.com CVR-nr Side 1 Denne aftale er gældende for indgåelse af aftaler om etablering og benyttelse af EWII Bredbånds fibernet til erhverv i EWII Bredbånds forsyningsområde. Vilkårene opdateres løbende, og de til enhver

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over regionale aftaler og generelle 2-aftaler i Region Sjælland Juni 2018 Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment

Læs mere

Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice

Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice 7. december 2017 DAFO - Forskerservice Standardvilkår for ydelser fra Forskerservice 1. Indledende bestemmelser Disse Standardvilkår gælder for alle ydelser leveret af Forskerservice i og uden for kontrakt.

Læs mere

Økonomiforvaltningen Sagsnr September 2005 aftalenr Aftale om aflønning af redderelever i Københavns Kommune.

Økonomiforvaltningen Sagsnr September 2005 aftalenr Aftale om aflønning af redderelever i Københavns Kommune. Økonomiforvaltningen Sagsnr. 273030 September 2005 aftalenr. 5432 Aftale om aflønning af redderelever i Københavns Kommune. Københavns Kommune og Fag og Arbejde har indgået aftale pr. 1.april 2005 for

Læs mere

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren

Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren 1. Kontraktens parter Denne kontrakts parter er Kontrakt vedr. genoptræning i praksissektoren Nordfyns Kommune (i det følgende benævnt kommunen) og Søndersø fysioterapi I/S Bogense Fysioterapi Otterup

Læs mere

Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre

Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre , Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre Baggrund for aftalen 1 Erfaringer fra et pilotstudie med fasttilknyttede læger på plejecentre viser, at det er muligt

Læs mere

Tolkebistand i Region Syddanmark

Tolkebistand i Region Syddanmark Notat Tolkebistand i Region Syddanmark Baggrund Sundhedsloven Patienter, der efter sundhedsloven har ret til behandling hos alment praktiserende læge og praktiserende speciallæge samt på sygehus, har i

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Bistand til planlægning af jordfordeling

Læs mere

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis.

Aftalen omfatter alene patienter med kroniske sår, der bliver behandlet i et samarbejde mellem den kommunale hjemmepleje og almen praksis. Oversigt over generelle 2-aftaler i Region Sjælland Aftalens titel, gyldighedsperiode mv. Regional aftale om telemedicinsk sårvurdering PLO-Sjælland og omfatter alle alment praktiserende læger med ydernummer

Læs mere

Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre

Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre Udkast 30. august 2016 Rammeaftale om implementering af initiativ om faste læger tilknyttet plejecentre Baggrund for aftalen 1 Erfaringer fra et pilotstudie med fasttilknyttede læger på plejecentre viser,

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (tekniske servicemedarbejdere m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) 2007 Cirkulære af 8.

Læs mere

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende:

Bilag 9 udgør et mindstekrav og skal således ikke udfyldes af tilbudsgiver. Tilbudsgiver skal i Bilag 9, Appendiks 9 (regneark) angive følgende: Bilag 9 Vederlag Vejledning til tilbudsgiver. Bilag 9 består af selve Bilag 9, der indeholder en regulering af vederlagsbetingelser for ydelser i henhold til Rammekontrakten, samt Appendiks A, der indeholder

Læs mere

56.00.6 Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT. OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m.

56.00.6 Side 1 SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT. OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m. SYGESIKRINGENS FORHANDLINGSUDVALG STATENS SERUMINSTITUT 56.00.6 Side 1 OVERENSKOMST om afregning af præparater og undersøgelser m.m. Af 27. marts 1995 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. OVERENSKOMSTENS PARTER

Læs mere

AFTALE MELLEM MILITÆRNÆGTERADMINISTRATIONEN OG UDSTATIONERINGSSTEDET OM BETINGELSERNE FOR UDSTATIONERING AF EN MILITÆRNÆGTER

AFTALE MELLEM MILITÆRNÆGTERADMINISTRATIONEN OG UDSTATIONERINGSSTEDET OM BETINGELSERNE FOR UDSTATIONERING AF EN MILITÆRNÆGTER Februar 2010 AFTALE MELLEM MILITÆRNÆGTERADMINISTRATIONEN OG UDSTATIONERINGSSTEDET OM BETINGELSERNE FOR UDSTATIONERING AF EN MILITÆRNÆGTER MILITÆRNÆGTERADMINISTRATIONEN Adresse: Hedelykken 10, 2640 Hedehusene

Læs mere

Rammeaftale om brug af billeder på professionshøjskolerne

Rammeaftale om brug af billeder på professionshøjskolerne Professionshøjskolernes Rektorkollegium Ny Vestergade 17, st.tv. 1471 København K og Copydan BilledKunst Østerfælled Torv 10 2100 København Ø (i det følgende betegnet BilledKunst) har dags dato indgået

Læs mere

Militærnægteradministrationen Januar 2012

Militærnægteradministrationen Januar 2012 Militærnægteradministrationen Januar 2012 AFTALE Militærnægteradministrationen og udstationeringsstedets aftale om betingelserne for udstationering af en militærnægter Postadresse Jonstrupvej 240 2750

Læs mere

Forslag. Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis

Forslag. Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis Lovforslag nr. L 209 Folketinget 2016-17 Fremsat den 3. maj 2017 af sundhedsministeren (Karen Ellemann, fg.) Forslag til Lov om forlængelse af økonomiprotokollatet for almen praksis 1. Økonomiprotokollat

Læs mere

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy

Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Rammeaftale om teknisk rådgivning mellem [Rådgiver] og House of Energy Den [dato] oktober 2018 2 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 2 1. Parterne... 3 2. Opgaven... 3 3. Aftalegrundlag... 3 4.

Læs mere

Udbud af tolkebistand. Levering af tolkebistand til Gentofte Kommune

Udbud af tolkebistand. Levering af tolkebistand til Gentofte Kommune Udbud af tolkebistand Levering af tolkebistand til Gentofte Kommune August 2015 Udbud af tolkebistand til Gentofte Kommune - ansøgning til optagelse på kvalifikationsliste vedr. tolkeydelser Baggrund og

Læs mere

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018

RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 Københavns Kommune Teknik- og Miljøforvaltningen RAMMEAFTALE OM KONGRESRÅDGIVNING TIL ITS WORLD CONGRESS 2018 DATO: [DATO] Sags nr.: [sagsnummer] Dokument nr.: [dokumentnummer] 1. Parterne Københavns Kommune

Læs mere

Delaftale 1 Organisk affald

Delaftale 1 Organisk affald Miljøstyrelsens Rammeaftale vedrørende rådgivning og bistand Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand mellem: Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K CVR-nr.: 25 79 83 76 og

Læs mere

Bestillerrådgivningsaftale

Bestillerrådgivningsaftale Bestillerrådgivningsaftale København Langelinie Allé 35 2100 København Ø Danmark Aarhus Frue Kirkeplads 4 8000 Aarhus C Danmark Shanghai, rep. kontor 83 Loushanguan Road Suite 2635, 26/F Shanghai, Kina

Læs mere

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX

Tillægsaftale. Grossist Service. mellem TDC A/S XXX 4. december 2007 Tillægsaftale om Grossist Service mellem TDC A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse...1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...3 3 Parterne...3 4 Tillægsaftalens ikrafttræden...3

Læs mere

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE

TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE INDLEVELSE SKABER UDVIKLING TILBUD TIL XXX KONSULENTAFTALE WWW.BDO.DK KONSULENTAFTALE VEDR. PROJEKT: Gennemgang af forudsætninger og beregninger til skolestrukturrapportens bilag I Vurdering af økonomisk

Læs mere

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation

Regler for mediation. J.nr.: K Regler for mediation Regler for mediation J.nr.: K-53 2015 Regler for mediation Voldgiftsinstituttet anbefaler følgende mediationsklausul: Enhver tvist, som måtte opstå i forbindelse med denne kontrakt, herunder tvister vedrørende

Læs mere

Leasingaftale (udkast af 19. juni 2015)

Leasingaftale (udkast af 19. juni 2015) Bilag 5.1 Leasingaftale (udkast af 19. juni 2015) Aftale nr.: Mærke: Model: Serie nr.: [nr.] [mærke] [model] [serie nr.] AFATEK A/S Selinevej 18 2300 København S Tel. 39 66 78 00 mail@afatek.dk www.afatek.dk

Læs mere

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem

RÅDGIVNINGSAFTALE. 1. Opgaven DELAFTALE XX. mellem RÅDGIVNINGSAFTALE DELAFTALE XX mellem Sønderborg Kommune Bygninger & Energi Rådhustorvet 10 6400 Sønderborg Kontaktperson: Torben Andreas Thygesen og medundertegnede Dato 13-05-2014 xxx Tlf. E-mail: CVR-nr.

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Klubrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i det

Læs mere

Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret

Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret Den 22/9-2014 J.nr. 85A-ØL-5-14 J.nr. 85A-VL-8-14 Vejledende takster pr. 1. oktober 2014 for salærer til forsvarere i straffesager, bistandsadvokater samt til

Læs mere

Udbud fysisk tolkning 2016-2017

Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Udbud fysisk tolkning 2016-2017 Bilag 2 Tilbudsgivers tilbud og løsningsbeskrivelse Tolkemyndigheden udbud 2016-2017. Bilag 2: priser og afregning side 1 R A M B L L 1. Indledning... 3 1.1 Oplysninger

Læs mere

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby

Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby Aftale om rådgivning til udarbejdelse af helhedsplan for Vinge, samt masterplan for Vinge midtby 15/12/2011

Læs mere

R A M M E A F T A L E. Mellem. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB)

R A M M E A F T A L E. Mellem. Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB) R A M M E A F T A L E Mellem Danske Reklame- og Relationsbureauers Brancheforening (herefter DRRB) Og Foreningen af Danske Internetmedier (herefter FDIM) (herefter i det samlede benævnt Parterne ) 1. Aftalens

Læs mere

Privatpraksisområdet

Privatpraksisområdet Henvisningsårsag Samlet Offentlig Patienthonorar andel andel 1-9 1. konsultation 0110 1025,15 615,09 410,06 2. og efterfølgende konsultationer 0111 854,81 512,89 341,92 Barn under 16 år med pårørende 1.

Læs mere

Rammeaftale om brug af billeder på VUCer

Rammeaftale om brug af billeder på VUCer Lederforeningen for VUC (i det følgende betegnet LFVUC) og Copydan BilledKunst Østerfælled Torv 10 2100 København Ø (i det følgende betegnet BilledKunst) har dags dato indgået følgende Rammeaftale om brug

Læs mere

Høring af udbudsmaterialet på sprogtolkning

Høring af udbudsmaterialet på sprogtolkning Høring af udbudsmaterialet på sprogtolkning Skemaet indeholder alle spørgsmål med svar, der er modtaget i forbindelse med høringen. Alle spørgsmål og svar offentliggøres på KomUdbud.dk Nummer Spørgsmål

Læs mere

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet

Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet 1 Lokalaftale nr. 11.F Redigeret 2013 Løn- og ansættelsesvilkår for tidsbegrænset ansatte medarbejdere til varetagelse af opgaver i udlandet Tele Danmark A/S og Telekommunikationsforbundet har i forbindelse

Læs mere

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5

Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Udbud af rådgivning i forbindelse med bygningssyn og byggeri samt bygherrerådgivning Delaftale 1-5 Kontraktbilag 5 Model for Leveringskontrakt Bilag 5 delaftale 3 - Model for Leveringskontrakt Side 2 af

Læs mere

Juli Forsvarsministeriets Personalestyrelse Værnepligtssektionen Lautruphøj 8, Postbox Ballerup.

Juli Forsvarsministeriets Personalestyrelse Værnepligtssektionen Lautruphøj 8, Postbox Ballerup. Juli 2016 AFTALE Forsvarsministeriets Personalestyrelse og udstationeringsstedets aftale om betingelserne for udstationering af en militærnægter Forsvarsministeriets Personalestyrelse Værnepligtssektionen

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land Fodboldagentens e-mailadresse (i

Læs mere

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ>

AFTALE OM LICENS TIL <INDSÆT NAVN PÅ TESTVÆRKTØJ> DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON Vibeke Schiøler Sørensen vs@vd.dk 7244 3187 AFTALE OM LICENS TIL SAP OPGAVENR. FAKTURAREFERENCE

Læs mere

Præsentation af kontrakt på tolkeydelser - Region Syddanmark

Præsentation af kontrakt på tolkeydelser - Region Syddanmark Præsentation af kontrakt på tolkeydelser - Region Syddanmark Akuttolkning Hvis akut tolkebistand rekvireres (videotolkning, fremmødetolkning og telefontolkning) i tidsrummet mandag fredag samt på lørdag/søn

Læs mere

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden)

Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) ANSÆTTELSESKONTRAKT 1. Parterne Mellem virksomheden [virksomhedens navn], beliggende [virksomhedens adresse], (herefter kaldet virksomheden) og medundertegnede [medarbejderens navn], boende [medarbejderens

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for rengøringsassistenter overført fra kommuner) 2007 Cirkulære af 2. marts 2007 Perst. nr. 026-07 PKAT nr. 148 J.nr. 07-348-138

Læs mere

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks

Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks 1 Konsulent- og serviceydelser Salgs og leveringsbetingelser Solido Networks Omfang Nærværende dokument fastlægger de almindelige betingelser for firmaet Solido Networks ( Leverandøren ) leverance til

Læs mere

ARBEJDSAFTALE. Mellem. Ortoflex ApS CVR-nr (herefter Ortoflex) Navn. Adresse. CPR-nr. Lægeautorisations ID: (herefter Vikaren) er der d.

ARBEJDSAFTALE. Mellem. Ortoflex ApS CVR-nr (herefter Ortoflex) Navn. Adresse. CPR-nr. Lægeautorisations ID: (herefter Vikaren) er der d. ARBEJDSAFTALE Mellem Ortoflex ApS CVR-nr. 36 46 89 0 (herefter Ortoflex) og Navn Adresse CPR-nr. Lægeautorisations ID: (herefter Vikaren) er der d. oprettet følgende arbejdsaftale Indholdsfortegnelse 1

Læs mere

Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1)

Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1) Nr. 454 28. april 2010 Bekendtgørelse for Færøerne om behandling af værgemåls- og værgesager samt om faste værger og værgens vederlag m.v. (Sagsbehandlingsbekendtgørelse) 1) Kapitel 1 Anvendelsesområde

Læs mere

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 Aftale om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere KL Frederiksberg Kommune Akademikernes Centralorganisation Side 2 Indholdsfortegnelse Side 1. Aftalens område... 3 2. Merarbejdsbegrebet...

Læs mere

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr]

Leveringsaftale. mellem. NaturErhvervstyrelsen. Nyropsgade København V. (herefter benævnt Kunden) [navn] [adresse] [cvr-nr] Leveringsaftale mellem NaturErhvervstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V (herefter benævnt Kunden) og [navn] [adresse] [cvr-nr] (herefter benævnt Leverandøren) [dato] Modellering af lokaliteter til

Læs mere

A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte

A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte Side 1 REGIONERNES LØNNINGS- OG TAKST- NÆVN AKADEMIKERNES CENTRALOR- GANISATION A F T A L E om godtgørelse for merarbejde til overenskomstansatte akademikere **NYT** = Nyt i forhold til tidligere gældende

Læs mere

Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center

Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Udkast Tina Braad Partner tbr@holst-law.com T +45 8934 1116 J.nr. 038144-0071 TBR/HAI 25. juni 2012 Kontrakt vedrørende konsulentydelser på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Holst, Advokater Hans Broges

Læs mere

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene.

[ ] s opgave er følgende [ ] skal løse opgaven Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene. Kontrakt vedr. Konsulentbistand i forbindelse med opfølgende proces på evaluering af Væksthusene mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus

Læs mere

Standard leveringsbetingelser

Standard leveringsbetingelser Standard leveringsbetingelser 1. Anvendelsesområde Disse almindelige betingelser finder anvendelse for enhver af kundens ordrer om levering af ydelser fra CompanYoung ApS (herefter CompanYoung), medmindre

Læs mere

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned.

Aftalen kan i aftaleperioden opsiges af Parterne med 1 måneders varsel til udløbet af en måned. KØBENHAVNS KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen 5. Kontor Økonomi- og Resultater AFTALE Mellem Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Bernstorffsgade 17 1592 København

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Fodboldagentens fulde navn CPR-nr. Fodboldagentvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "fodboldagenten")

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1

DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Januar 2018 Version 1.1 Udarbejdet af: Jansson Gruppen A/S på vegne af: Jansson EL A/S, CVR nr.: 73 28 93 19 Jansson Alarm A/S, CVR nr.: 74 78

Læs mere

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne.

UDKAST. Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i øvrigt for tjenestemænd ansat i regionerne. 888.20 21.04.1 Side 1 000000000000000000000000000000000000000000000000000000 000000000000000000 UDKAST Hovedaftale om fremgangsmåden ved indgåelse af aftaler og regler for udøvelse af forhandlingsret i

Læs mere

Serviceaftale. Bilag A.3 24-03-2015. Sagsnr. 2015-0076973. Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI

Serviceaftale. Bilag A.3 24-03-2015. Sagsnr. 2015-0076973. Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI KØBENHAVNS KOMMUNE Teknik- og Miljøforvaltningen 24-03-2015 Bilag A.3 Serviceaftale Sagsnr. 2015-0076973 Dokumentnr. [edoc dokumentnr.] HYDRAULISKE GRAVEMASKINER MED HYBRID TEKNOLOGI INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1. Forretningsbetingelserne, aftale og parterne 1.1. Forretningsbetingelserne gælder for alle opgaver, som Vistisen & Lunde udfører for kunden, medmindre kunden har indgået anden

Læs mere

Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Vejledende vilkår for freelancejournalistik 2012 Vejledende vilkår for freelancejournalistik Disse vilkår kan anvendes, hvor der ikke er indgået anden aftale med Dansk Journalistforbund. Alle takster er beregnet med henblik på at skabe reel lighed

Læs mere

1. Grundtakst pr. time kr. 2. a. Grundlovsforhør inkl. samtale med klienten kr.

1. Grundtakst pr. time kr. 2. a. Grundlovsforhør inkl. samtale med klienten kr. Præsidenterne for Vestre og Østre Landsret Den 8. december 2017 J.nr. 85A-ØL-3-17 J.nr. 85A-VL-8-14 Vejledende takster pr. 1. januar 2018 for salærer til forsvarere i straffesager, bistandsadvokater samt

Læs mere

Repræsentationsaftale

Repræsentationsaftale Repræsentationsaftale (Spillerrepræsentation) mellem Mellemmandens fulde navn CPR-nr. Mellemmandsvirksomhedens fulde navn CVR-nr. Forretningsadresse Postnr./By/Land (i det følgende kaldet "mellemmanden")

Læs mere

Bilag 12, UDKAST KONTRAKT FOR KØB AF YDELSER i henhold til servicelovens 76, stk. 3, nr. 1 (efterværn, døgnophold).

Bilag 12, UDKAST KONTRAKT FOR KØB AF YDELSER i henhold til servicelovens 76, stk. 3, nr. 1 (efterværn, døgnophold). Bilag 12, UDKAST KONTRAKT FOR KØB AF YDELSER i henhold til servicelovens 76, stk. 3, nr. 1 (efterværn, døgnophold). Denne kontrakt er indgået i henhold til rammeaftale af [dato] som følge af udbud af pladser

Læs mere

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT

- med dig i fremtiden DATABEHANDLERAFTALE. Aftale omkring behandling af persondata. Udarbejdet af: Mentor IT DATABEHANDLERAFTALE Aftale omkring behandling af persondata Udarbejdet af: Mentor IT Aftalen Denne databehandleraftale (Aftalen) er er et tillæg til den indgåede kontrakt mellem kunden (Dataansvarlig)

Læs mere

TDC ERHVERV RABATAFTALE

TDC ERHVERV RABATAFTALE TDC ERHVERV RABATAFTALE Marts 2017 1. Aftalens omfang TDC Erhverv Rabataftale ( Aftalen ) gælder i tillæg til den mellem TDC Erhverv og Kunden indgåede kontrakt for levering af de denne aftale omfattede

Læs mere

Vejledende vilkår for freelancejournalistik

Vejledende vilkår for freelancejournalistik Vejledende vilkår for freelancejournalistik 1 Alment journalistisk arbejde 2 Undervisning, specialviden og udlandsartikler 3 PR og Informationsjournalistik 4 Mindstebetaling 5 Paralleludgivelse efter afregning

Læs mere

ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015. (revideret) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS)

ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015. (revideret) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS) OVERENSKOMST OM OM SPECIALLÆGEHJÆLP MELLEM FORENINGEN AF AF SPECIALLÆGER (FAS) (FAS) OG OG REGIONERNES LØNNINGS- OG OG TAKSTNÆVN (RLTN) ØJENLÆGEHJÆLP (OFTALMOLOGI) 1. september 2015 2015 (revideret) Overenskomst

Læs mere

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale

Annoncering af. Jobsøgningsforløb. Skabelon for delaftale Dato: Delaftale ident nr: Rammeaftalens ident nr: Annoncering af Jobsøgningsforløb 2013 Skabelon for delaftale Delaftalen indgås i henhold til indgået rammeaftale om annoncering af jobsøgningsforløb ved

Læs mere

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. m.fl. fra Frederiksberg Kommune))

Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen. m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) Cirkulære om Ansættelsesvilkår i forbindelse med kommunalreformen (særvilkår for overenskomstansatte specialarbejdere (ejendomsfunktionærer m.fl. fra Frederiksberg Kommune)) 2007 Cirkulære af 8. februar

Læs mere

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING

BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING BILAG 8 ÆNDRINGSHÅNDTERING SAMT EVENTUEL VIDEREUDVIKLING INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning... 4 2. Ændringshåndtering... 4 3. Kundens Ændringsanmodning... 4 4. Leverandørens Ændringsanmodning... 4 5. Mindsteindhold

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Generelle oplysninger Reguleringsprocent: 0,53 Vederlagsfri fysioterapi: Reguleringsprocent: : 0,53 Lægeordineret ridefysioterapi Reguleringsprocent ridefysioterapi: 0,53 Reguleringsprocent rideskole:

Læs mere

Handelsbetingelser (v. 130722)

Handelsbetingelser (v. 130722) Handelsbetingelser (v. 130722) Anvendelighed Nærværende handelsbetingelser finder anvendelse på alle salg af værdibeviser fra Pro-Deals Danmark ApS. Handelsbetingelserne gælder således for alle aftaler

Læs mere

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater.

Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. HOVEDAFTALE - TEATER Hovedaftale mellem Danske Dramatikeres Forbund og Det Kongelige Teater, Odense Teater, Århus Teater og Ålborg Teater. Nærværende hovedaftale omfatter opførelser på ovennævnte teatres

Læs mere

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX

Tillægsaftale. om Hvilende Abonnement. til standardaftale. om gensalg fastnet. mellem. TDC Totalløsninger A/S XXX 18. januar 2005 Tillægsaftale om Hvilende Abonnement til standardaftale om gensalg fastnet mellem TDC Totalløsninger A/S og XXX 1 Indholdsfortegnelse 1 Indholdsfortegnelse... 1 1.1 Bilagsliste... 2 2 Præambel...

Læs mere

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem

Aftale. Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem Aftale Aftale om konsulentbistand Til analysefasen for Hydrologisk Informations- og Prognoseystem xxxxxx og Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering J.nr. 7030-0045 Side 1 af 6 Dato: dato-mnd-år

Læs mere

Vejledning om ANSÆTTELSE

Vejledning om ANSÆTTELSE Tidsbegrænset ansættelse i ydernummerpraksis med henblik på autorisation Vejledning om ANSÆTTELSE Denne vejledning sigter på en aftale, hvor psykologen midlertidigt ansættes af ydernummerpsykologen. Der

Læs mere

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi

Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi Rammeaftale om levering af konsulentydelser til MEA - Midtjysk ErhvervsudvikingsAkademi 1 Indholdsfortegnelse 1. Parterne... 3 2. Baggrund... 3 3. Rammeaftalens omfang... 4 4. Aftalegrundlag Rammeaftalen...

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem X region og X kommune om rådgivning og vurdering fra klinisk funktion, herunder sundhedskoordinatorfunktionen

Samarbejdsaftale mellem X region og X kommune om rådgivning og vurdering fra klinisk funktion, herunder sundhedskoordinatorfunktionen Samarbejdsaftale mellem X region og X kommune om rådgivning og vurdering fra klinisk funktion, herunder sundhedskoordinatorfunktionen 1.1. Aftalens regionale part 1.2. Aftalens kommunale part Regionens

Læs mere

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar

Udbud på levering af tolkeservices. Spørgsmål/Svar Udbud på levering af tolkeservices Spørgsmål/Svar Offentliggjort den 29. juni 2017 5 mit spørgsmål er vedrørende firmaets omsætning. Da vi er et nyopstartet bureau, har vi ikke mulighed på nuværende tidspunkt

Læs mere

Forretningsbetingelser

Forretningsbetingelser Forretningsbetingelser 1.0 Anvendelsesområde 1.1 Disse generelle aftalevilkår finder anvendelse på enhver aftale mellem SiteLoom ApS og en kunde om levering af konsulentydelser, abonnementsydelser og andre

Læs mere

Dags dato har man herfra tilskrevet Kommunens forvaltninger således:

Dags dato har man herfra tilskrevet Kommunens forvaltninger således: Dato: 9. november 1999 J.nr.: 2.02.006.pa.001/99 Cirkulære nr.: 28/99 Dags dato har man herfra tilskrevet Kommunens forvaltninger således: 1. Indledning Københavns Kommune og Kommunale Tjenestemænd og

Læs mere

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ]

Kontrakt. mellem. vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] Kontrakt vedr. Konsulentydelser til Væksthusene - delaftale [ ] mellem Væksthus Midtjylland Åbogade 15 8200 Aarhus N CVR nr.: 30 08 94 56 (i det følgende benævnt Væksthus Midtjylland) og [ ] [ ] [ ] CVR

Læs mere

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014

Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Samhandelsbetingelser InfraHouse P/S Vers. 1.2 8. Januar 2014 Indholdsfortegnelse 1. Aftaleindgåelse... 3 2. Ydelsernes omfang... 3 3. Parternes forpligtelser... 4 4. Pris og betalingsbetingelser... 5

Læs mere

KONTRAKT Oktober 2012

KONTRAKT Oktober 2012 KONTRAKT Oktober 2012 Annoncering af konsulentbistand til gennemførelser af indkøbsanalyse af området for håndværkeydelser, bygnings-drift og -vedligehold mellem Aarhus Universitet Indkøbskontoret Katrinebjergvej

Læs mere

Alm. Forretningsbetingelser

Alm. Forretningsbetingelser Elite IT ApS Alm. Forretningsbetingelser Almindelige forretningsbetingelser for Elite IT ApS Gældende pr. 19. marts 2013 1 Gyldighed Alle aftaler mellem kunden og Elite IT indgås på grundlag af nærværende

Læs mere