Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Silkeborg IF spillestil (8-mands)"

Transkript

1 Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9. juni 2016

2 Indledning Et fælles fodboldsprog er afgørende hvis flere personer skal have samme opfattelse af sammenhængen. Det bidrager til en bedre forståelse for ordvalgene - og forhåbentligt kan det medvirke til at højne de fodboldfaglige debatter. Dette hæfte er tiltænkt som inspiration til netop debatten omkring fodbold - og især børnefodbold i årgangene U10, U11 og U12, som alle spiller 8-mands. Hæftet indeholder illustrationer, der synliggør vores måde at spille fodbold på, velvidende, at der i løbet af en kamp kan opstå mange situationer, som ikke er vist heri. Vi benytter DBUs spillestilsbold til at ensarte overskrifter og sprogbrug. Der kan være enkelte SIFprægede ordlyde undervejs. Silkeborg IFs spillestil Opbygningsspil Målet: at få positioneret os til at gå i afslutningsspil. Midlet: via hurtigt spil og stor bevægelse at få skabt overtalssituationer fremme på banen. Afslutningsspil Målet: at komme frem til afslutningsmuligheder i og omkring straffesparksfeltet. Midlet: via retvendte spillere i rummet bag eller foran modstanderens forsvarskæde, gennem indlæg, afslutninger eller stikninger. Erobringsspil Målet: at komme i besiddelse af bolden for at gå i opbygnings- eller afslutningsspil afhængigt af holdenes balance. Midlet: ud fra etableret forsvarsspil at afskære modstanderens spilmuligheder, startende fra forreste angriber - eller ved hjælp af hurtigt og aggressivt genpres ved boldtab. Forsvarsspil Målet: at forhindre modstanderen i at komme til en gunstig afslutningsmulighed i og omkring vores straffesparksfelt, samt at forberede en erobring. Midlet: via en kompakt organisation, der arbejder ud fra zone-princippet. Omstillinger Målet: hurtigt at søge kontrol over situationens momentum. Midlet: DE-VI true dybden med aggressive løb. VI-DE kontrol over den centrale del af banen.

3 Vores udgangspunkt er denne formation, uanset hvem der har bolden. Har VI bolden, øger vi afstanden mellem hinanden - men bevæger os sammen i alle retninger. Har DE bolden, mindsker vi afstanden mellem hinanden - og bevæger os sammen i alle retninger. Vi arbejder ud fra en kompakt organisation, der benytter sig af forsvarsprincippet om zone-forsvar. Det betyder, at vi bevæger os i forhold til bolden og nærmeste medspiller. Er bolden centralt, trækker vores yderste spillere ind mod midten, mens forreste og bagerste kæder kommer tæt på hinanden. Spilles bolden til siden, flytter hele holdet således med over - og efterlader det modsatte rum, også selvom der er modspillere der.

4 Situation 1: dybdeløb på kant Hvis deres kant løber dybt, skal vores kant følge med. Ellers er der en risiko for, at modstanderne hurtigt kan flytte spillet frem mod vores mål. Forsvarsspillerne holder sig centralt - mens resten af holdet bevæger sig mod boldsiden. Spiller 6 har ansvaret for at lukke afleveringen til kanten ned (ikke det samme som mandsopdækning!) Spiller 5 har ansvaret for rummet foran forsvaret. Spiller 7 har ansvaret for rummet foran spiller 5. Spiller 4 har ansvaret for rummet mellem 5 og 7 - ud mod modsatte side. Spiller 8 har ansvaret for rummet foran spiller 7, samtidigt med at lægge pres på boldholderen. Spiller 1, Spiller 2 og Spiller 3 har ansvaret for at forsvare målet, som betyder, at dække rummet foran målet, så bolden ikke kan spilles derind. Det er ikke deres opgave i forsvarsspillet, at ende ude i siden med en markering.

5 Situation 2: spillet vendes over midten I dette tilfælde er modstanderen lykkedes med at flytte bolden hurtigt over i modsatte side. Holdet skal nu tage løb på en sådan måde, at de hurtigst muligt kan stå i en linje mellem bolden og målet, eller bolden og modstanderen. Spiller 4 har ansvaret for at tage farten af boldmodtageren (deres kant). Spiller 2 og Spiller 3 har ansvaret for at forsvare feltet. Spiller 5 har ansvaret for rummet foran forsvarsspillerne. Spiller 6 har ansvaret for det bagerste rum ved et indlæg. Spiller 7 har ansvaret for at samle 2. bolde op ved indlæg, og for at forhindre spil henover midten. Spiller 8 har ansvaret for at placere sig i en god position, i forhold til en omstilling DE-VI.

6 Situation 3: vi bliver overspillet på kanten Vi er kommet i en dårlig position, og vi må derfor først og fremmest tænke på at forsvare os. Spiller 6 har ansvaret for hurtigt at lægge et pres på boldholderen, for at stresse denne. Spiller 2 og spiller 3 har ansvaret for at forsvare målet. Spiller 3 skal møde boldholderen så sent, som det kan lade sig gøre i forhold til at lukke rummet foran målet - og undgå afslutning tæt på målet. Spiller 4 har ansvaret for det bagerste rum i tilfælde af indlæg. Spiller 5 har ansvaret for rummet foran forsvaret - og at hjælpe i pres på boldholder, hvis det er nødvendigt. Spiller 7 har ansvaret for 2. bolde og for at forhindre, at bolden spilles henover midten. Spiller 8 har ansvaret for at placere sig i en god position, i forhold til en omstilling DE-VI. Opsummering: I forsvarsspillet handler det om at undgå, at modstanderne kommer til en gunstig afslutning. Derfor skal vi først tænke på at beskytte målet. Det gør vi ved at holde vores organisation kompakt - vi følger med hinanden og dækker den lige linje fra bolden til målet. Når vi føler os parate, kan vi gå fra forsvarsspil til erobringsspil. Dette kan også ske enkeltvis, alt efter situationen. Vi vil hele tiden have kontrol over områderne på banen - og det gør vi bedst ved at følge med hinanden, så man kan hjælpe til i hinandens områder. I zone-opdækning fokuserer vi derfor på bolden, og nærmeste medspiller. Hvis forreste mand bevæger sig frem i banen, skal resten af kæderne følge med - også målmanden. Det samme gælder, hvis yderste mand bevæger sig ud mod sidelinjen; her skal spillerne i den anden side følge med ind mod midten.

7 Øvelser, der er gode til forsvarsspillet Der spilles tre angribere mod tre forsvarere + en målmand. De tre forsvarsspillere skal nu sende nærmeste spiller mod boldholderen, mens de øvrige bliver på linjen og samler sig bagved. Når bolden bliver spillet til en ny spiller, skal det forsvarende hold nu sende en ny spiller frem, mens de øvrige samler sig bagved. Der spilles to forsvarsspillere mod en angriber. Det forsvarende hold skal undgå, at angriberen bringer bolden over mållinjen. En forsvarsspiller går frem mod boldholder, mens den anden bliver bagved - skråt til siden. Den forreste skal nu forsøge at lokke angriberen over til samme side, som han har sin opbakning i. Når tiden er inde, kan forsøget på erobring sættes ind.

8 Øvelser, der er gode til forsvarsspillet Undertals-spil med/uden målmænd. Det forsvarende hold er i undertal, og bliver derfor nødt til at flytte sig med rundt på banen, mens de prøver at lukke afleveringsmulighederne. Hvis spillerne er for langt fra hinanden, kan det angribende hold finde og udnytte pladsen i mellem dem. Ved at flytte sig samlet, kan det forsvarende hold komme i overtal omkring bolden. Spillet her har tre steder, hvor man kan score (henholdsvis forsvare!). Det forsvarende hold er nu tvunget til at flytte sine spillere med bolden, sådan at det nærmeste mål kan beskyttes - uden at afgive for meget plads i den anden side, hvor modstandere hurtigt kan vende spillet hen og angribe.

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM SPILLESTIL DEN ORANGE TRÅD DEN ORANGE TRÅD 1. Værdier 2. Talentudviklingsfilosofi 3. Talentidentifikation 4. Struktur/metode 5. Pædagogisk praksis 6. Transition Klubbens spillerudviklingsprogram

Læs mere

Spillestil for U10 -> U14

Spillestil for U10 -> U14 Spillestil for U10 -> U14 Skrevet i et sprog der er forståeligt for aldersgruppen. VI har bolden - Grundlæggende I 11 mands spiller vi 4-3-3. Alternativet er, at vi spiller 4-4-2 med diamant. (Bruges tillige

Læs mere

Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt. Stige

Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt. Stige Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Bane 3 Spiller A Spiller C Spiller D Spiller A

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde.

Bredde/dybtespil. Formål: At træne breddespil i angrebsspillet, men også at man kan vælge at spille dybt inden bredde Materialer: 2 mål, 6-8 bolde. Bredde/dybtespil Banen: Halvbane Her trænes angrebsspil, der spille 5 V 5, 6 V 6, og hvert hold skal forsvare 5 kegler i hver siden. Spillerne tvinges nu til at spille med bredde og sideskift. Formål:

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Bane 3 Spiller A Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014

Red Bull Leipzig. Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Red Bull Leipzig Individuel studietur d. 12. 15. november 2014 Formål med turen? Undersøge principperne for spillestilen i Red Bulls defensiv Hvilke spørgsmål ønskes besvaret? Hvilke principper anvendes

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL 1 mod 1 angreb 1 . 1 mod 1 angreb oldholderen har front mod forsvareren - oldholderen har ryggen mod forsvareren ORMÅL t være i stand til af afdrible sin personlige modstander for at skabe en bedre situation

Læs mere

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben.

Ajax 2. Deltagere: Alle. Banen: Halv bane. Formål: Spillerne skal her træne i selve afslutningen med begge ben. Ajax 2 Banen: Halv bane Bolden startes med at blive spillet op til midten, som ligger den af for første spiller, der spiller ned til spilleren længst væk. Samtidig starter spilleren ude på kanten, og trækker

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

3-mands forsvar Fortid eller fremtid?

3-mands forsvar Fortid eller fremtid? 3-mands forsvar Fortid eller fremtid? Pro-licens opgave udarbejdet af: Jesper Ingemann Sørensen AGF 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Problemformulering:... 5 3. Afgrænsning... 5 4. Metode... 6 4.1 Empirisk

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Opvarmning (10-15 min)

Opvarmning (10-15 min) Opvarmning (10-15 min) Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil

Mandag- C-miljøet. 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil De overordnede temaer for efteråret for BAS er: - Touch, - Præcise afleveringer. - Vendinger - 1v2 defensivt - Possession. - 2 Handlinger - Fysisk ABC 1 teknisk, 1 taktisk, 1 teknisk og 1 Spil Mandag-

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Bevægelighedstræning Bane 2 Kanal Bane 3 Skifte med en i gruppen Hurtige fødder Stige Skifte mellem rød / gul Station 1 (Teknisk)

Læs mere

S.02 - Spillerudviklingsprogram

S.02 - Spillerudviklingsprogram DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 1 af 39 S.02 - Spillerudviklingsprogram Den Grønne Tråd Ambitionen med den grønne tråd i AB er, at vi vil udvikle spillere helt nede fra klubbens børne-

Læs mere

At gøre hinanden bedre

At gøre hinanden bedre David Kiær Nielsen At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik Frydenlund At gøre hinanden bedre om fodboldtaktik 1. udgave, 1. oplag, 2009 Frydenlund ISBN 978-87-7118-196-8 Grafisk tilrettelæggelse: Jacob

Læs mere

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 DEN BLÅ TRÅD Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 Indhold 3 Velkommen til Greve Fodbolds Blå Tråd 4 Greve Fodbolds fodboldfilosofi 5 Greve Fodbolds spillestil 11-mands fodbold Offensiv fodbold

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Juventus tilgang DE har bolden, forsvarsspil og erobringsspil. 9

Indholdsfortegnelse. Juventus tilgang DE har bolden, forsvarsspil og erobringsspil. 9 Indholdsfortegnelse Indledning 5 Problemformulering 5 Metode 6 Definitioner 7 Juventus tilgang DE har bolden, forsvarsspil og erobringsspil. 9 Bearbejdning af Juventus tilgang til fasen efter omstilling

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS

SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS SPILØVELSER FOR MÆND MOTIONSFODBOLD FOR MÆND KOM I FORM MED FODBOLD FITNESS FORORD TIL SPILØVELSER KÆRE FODBOLDSPILLER Fodbolddelen består af 12 øvelseskort med en øvelse på forsiden og et spil på bagsiden.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren:

2) I træningen af finteteknikken sættes der fokus på at angrebsspilleren: 4.2. Finter Ideen med fintespillet er, at angrebsspilleren kan finte sig på kant af sin direkte forsvarsspiller ved anvendelse af mindst mulig plads og dermed få skabt en overtalssituation. Angrebsspillet

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Touch Tid Anbefales til:

Læs mere

Kim BI øvelse 1. Materialer: 8 kegler og min. 2 bolde pr. bane. Deltagere: 10-16 pr. bane. Banen: 30 X 30

Kim BI øvelse 1. Materialer: 8 kegler og min. 2 bolde pr. bane. Deltagere: 10-16 pr. bane. Banen: 30 X 30 Kim BI øvelse 1 Deltagere: 10-16 pr. bane der laver en 1. berøring og spiller videre til næste spiller, der nu lægger bolden af for den spiller der lige har afleveret bolden, som nu spiller den ud til

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Talentmanual DBUs arbejde med herreeliteungdomsspillere. Dansk Boldspil-Union. Filosofi Udviklingssystem. Struktur. Potentiale. Scouting.

Talentmanual DBUs arbejde med herreeliteungdomsspillere. Dansk Boldspil-Union. Filosofi Udviklingssystem. Struktur. Potentiale. Scouting. Dansk Boldspil-Union Filosofi Udviklingssystem Potentiale Struktur Scouting Uddannelse Talentmanual DBUs arbejde med herreeliteungdomsspillere fra leg til landshold Indhold Kolofon Udgiver Dansk Boldspil-Union

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse:

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse: Træningsmanual Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse Se billedet Nr. 2 sætter i gang, spiller nr. 3 på fjerneste fod, som vender og spiller op på nr. 4 der lægger den af, imens kommer nr. 5 ned i banen

Læs mere

Spillerudviklingsprogram for U13-U15

Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Strukturering af talentarbejdet U13-U15 På årgangene trænes der tre gange ugentligt. Vi ønsker at udvikle spillere i relation til spillestilen og aldersrelateret træning,

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere.

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere. Nr.9835 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9834 Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Peters hjul 2 Vedkommende spiller den videre til en ny og så videre, indtil bolden ender hos den der Handlespil i gang ved at

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 2 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

MSC Level 3. Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere.

Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere. et anbefales: Futsal placeringer ved 2 og 3 dommere. Spillet skal være mellem dommeren og 2. dommeren ommerne skal arbejde diagonalt forskudt over for hinanden At placere sig uden for sidelinjen og arbejde

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

DEN GRØNNE TRÅD (DGT),

DEN GRØNNE TRÅD (DGT), Forord I Jetsmark IF/Jammerbugt FC er der blevet udarbejdet DEN GRØNNE TRÅD (DGT), med målet om at opkvalificere organisationen, samarbejdet, trænerne, træningen og udviklingen af klubbens spillere for

Læs mere

Dybe løb som chanceskabende middel

Dybe løb som chanceskabende middel A-licensopgave 2018 Dybe løb som chanceskabende middel Kursist: Instruktør: Jes Løbner Indholdsfortegnelse Indhold Indholdsfortegnelse...2 Indledning:...3 Problemformulering:...3 Metode...3 Definitioner...4

Læs mere

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC

Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den grønne tråd i Jetsmark IF og Jammerbugt FC Den Grønne Tråd er en væsentlig forudsætning for at realisere en sportslig tråd gennem årgangene som en spiller i Jetsmark IF og Jammerbugt FC vil gå gennem

Læs mere

SILKEB RG IF SIF FODBOLD- SKOLEN TRÆNINGS- MAGASINET. Om SIF Fodboldskolen: Dette magasin giver dig som træner eksempler på øvelser for U8-U13!

SILKEB RG IF SIF FODBOLD- SKOLEN TRÆNINGS- MAGASINET. Om SIF Fodboldskolen: Dette magasin giver dig som træner eksempler på øvelser for U8-U13! SILKEB RG IF SIF FODBOLD- SKOLEN TRÆNINGS- MAGASINET Om SIF Fodboldskolen: Dette magasin giver dig som træner eksempler på øvelser for U8-U13! Læs i dette nummer: Spiløvelser med angrebsfokus Spillestil

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Touch Tid Anbefales til: Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger 10-15

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Visoner og handlingsplan for Odder IGF Fodbold (Supplement til Visionsplan)

Visoner og handlingsplan for Odder IGF Fodbold (Supplement til Visionsplan) Den BLÅtråd Visoner og handlingsplan for Odder IGF Fodbold 2013-2017 (Supplement til Visionsplan) Forord Odder IGF Fodbold er en fodboldklub, der med sine 113 år, har mange traditioner. Med sine 996 medlemmer

Læs mere

Dommerens placering. 1. Dommerens placering ved begyndelsesspark. 2. Dommerens placering ved målspark

Dommerens placering. 1. Dommerens placering ved begyndelsesspark. 2. Dommerens placering ved målspark Dommerens placering 1. Dommerens placering ved begyndelsesspark 2. Dommerens placering ved målspark Dommerens placering 3. Dommerens placering ved hjørnespark (1) 4. Dommerens placering ved hjørnespark

Læs mere

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab

Træningsøvelser. Organisationscirklen. Taktisk træning. Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab Organisationscirklen Organisationscirklen - også kaldet spilhjulet - er et pædagogisk redskab til dig. DGI Idræt & Fællesskab Træningsøvelser Med spilhjulet har du et godt redskab til både at planlægge

Læs mere

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception/tilbyde sig 1. Spil indenfor samme farve 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception, førsteberøring og pasning Bolden spilles rundt. Brug

Læs mere

Forsvarstræning med 5 stationer

Forsvarstræning med 5 stationer Forsvarstræning med 5 stationer Intervaltræning arbejde 30 sek / hvile 30 sek. Sammen 2 og 2. God i forbindelse med opvarmning. Ved alle øvelser arbejdes der med mindst én fod i gulvet ( slæbende ), lidt

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

SILKEB RG IF SIF FODBOLD- SKOLEN TRÆNINGS- MAGASINET. Om SIF Fodboldskolen: Dette magasin giver dig som træner eksempler på øvelser for U11 - U19!

SILKEB RG IF SIF FODBOLD- SKOLEN TRÆNINGS- MAGASINET. Om SIF Fodboldskolen: Dette magasin giver dig som træner eksempler på øvelser for U11 - U19! SILKEB RG IF SIF FODBOLD- SKOLEN TRÆNINGS- MAGASINET Om SIF Fodboldskolen: Dette magasin giver dig som træner eksempler på øvelser for U11 - U19! Læs i dette nummer: Øvelser fra SIFs elitehold Spillestil

Læs mere

Overgange fra opbygningsspil til afslutningsspil. P- licens opgave af Kasper Kurland September - 2011

Overgange fra opbygningsspil til afslutningsspil. P- licens opgave af Kasper Kurland September - 2011 Overgange fra opbygningsspil til afslutningsspil P- licens opgave af Kasper Kurland September - 2011 1 Indholdsfortegnelse Indhold Indledning... 3 Problemstilling... 3 Metode- og begrebsafklaring... 3

Læs mere

Offensiv forsvarstræning

Offensiv forsvarstræning Offensiv forsvarstræning Fredag d. 31. oktober 2008 JHF kreds 4 Anders Thomsen Ass. Træner - SK Aarhus Elitehåndbold A/S anderslthomsen@tdcadsl.dk - +45 20104014 Forsvarstræning en holdning. En klog mand

Læs mere

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1

DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 DB senior 3 spillerhåndbog Sæson 2014 Senior 3 Vers. 1 Klub Overblik Organisationsdiagram Den røde tråd DBU DB Klub DB 3 DB 2 DB 1 Trænerteamets ansvarsområder Sportsdirektør (Henrik Vinther) o Udtage

Læs mere