Spillerudviklingsprogram for U13-U15

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Spillerudviklingsprogram for U13-U15"

Transkript

1 Spillerudviklingsprogram for U13-U15 Strukturering af talentarbejdet U13-U15 På årgangene trænes der tre gange ugentligt. Vi ønsker at udvikle spillere i relation til spillestilen og aldersrelateret træning, ved at have en klar prioritering på det tekniske, taktiske og fysiske område på de respektive årgange. Oversigten kan ses i figuren nedenfor, og ved udspecificeringen er det oplyst, hvad der skal fokuseres på ved hvert enkelt område på de respektive årganges egen holdtræning.ud over den træningsmængde der er angivet ovenfor, vil spilleren blive tildelt et fysisk program, indeholdende øvelser med stabilitets-, styrke- og konditionstræning. Yderligere udbyder IF Lyseng i den kommende sæson Specialtræning, som tilbydes spillerne fra U13-U15. Tilbuddet udgør et fjerde træningspas for spillerne i IF Lyseng og vil tage udgangspunkt i specifikke færdigheder, som der arbejdes med i grupper af 6-8 spillere. I arbejdet med mentale færdigheder indebærer talentarbejdet desuden, at spilleren udfylder en udviklingsplan to-fire gange årligt, som løbende skal revurderes i dialog med trænere, forældre eller hvem spilleren ellers ønsker. Udviklingsplanen danner således grundlag for to årlige individuel samtale mellem træner(e) og spiller, der også skal omhandle spillerens trivsel samt feedback både fra træner til spiller og omvendt. Spillerudviklingsprogram for U13 Når spilleren går fra at være U12-spiller til at være U13-spiller i Lyseng, bliver han en del af den blok, der hedder U13-U15. Dette indebærer tre ugentlige træningspas, hvor der arbejdes målrettet med at forbedre spillerens kompetencer i relation til spillestilen og spillerprofilen. I fordelingen i figur 1 fremgår det, at den tekniske dimension har klar overvægt på dette alderstrin, mens det taktiske og fysiske fylder noget mindre. Hovedvægten ligger på det tekniske element 1. berøringer. U13 20% 15% 65% Den taktiske dimension handler primært om at træne spillerens individuelle taktiske færdigheder, og den fysiske dimension indebærer frekvens, agility, hurtighed/acceleration, reaktionsevne og spring/afsæt. Færdighederne under det tekniske, taktiske og fysiske er opstillet i prioriteret rækkefølge.

2 1. Berøring Spilleren præsenteres for passive og aktive 1. berøringer i luften med fod, lår og bryst. Spilleren præsenteres for udførelsen af passive og aktive 1. berøringer og kan skelne mellem brugen af disse. Spilleren øver aktioner efter 1. berøring (pasning, afslutning, indlæg, dribling). Spilleren øver aktiv 1. berøring med inder- og yderside langs jorden. Spilleren øver 1. berøringer med begge ben. Driblinger/ finter Spilleren præsenteres for temposkift og retningsskift i forbindelse med driblinger/finter. Spilleren øver at bruge begge ben og dermed kunne gå begge veje om sin modspiller. Spilleren øver at sætte driblinger/finter sammen med øvrige tekniske færdigheder som 1. berøring, vending, pasning og afslutning. Spilleren øver at anvende driblinger/finter funktionelt og i høj fart. Spilleren mestrer 2-4 finter (eksempelvis Laudrup-finten, stepover, husmandsfinte, kropsfinte, elastico). Pasninger Spilleren præsenteres for pasningskvalitet i forhold til præcision og fart i afleveringerne. Spilleren præsenteres for at spille i vinkler, spille på 2. bevægelse og spille på linjer længere fremme. Spilleren præsenteres for skellet mellem aktive og passive afleveringer og deres anvendelighed. Spilleren præsenteres for pasninger med begge ben. Spilleren præsenteres for at spille på fjerneste ben. Vendinger Spilleren præsenteres for vendinger med både inder- og yderside af foden, med begge ben og til begge sider. Spilleren præsenteres for 2-4 vendinger (eksempelvis cut, Lahm, Cruyff, McGeady). Spilleren øver vendinger under pres og på sin direkte modstander. Spilleren øver aktion efter vending, eksempelvis pasning eller afslutning.

3 Spilintelligens Spilleren øver at skabe og udnytte rum. Spilleren øver at træffe beslutninger under pres. Spilleren øver at tænke på næste aktion og foretage handling på handling. Spilleren øver at spille i vinkler og trekanter. Spilleren mestrer individuelle taktiske færdigheder offensivt 1v1, 2v1 og 3v2. Spilleren mestrer individuelle taktiske færdigheder defensivt 1v1 og har kendskab til rollerne som pres-, støtte- og sikringsspiller. Spilleren mestrer boldforberedelse, herunder orientering, forfinte og kommunikation før boldmodtagelse. Spillestil Spilleren præsenteres for forsvarsspil og erobringsspil. Spilleren præsenteres for at skabe gennembrud i afslutningsspillet ved brug af elementer som bandespil, overlap og spil på 3. mand. Reaktionsevne, acceleration og fart Frekvens og agility Spring og afsæt i stiger

4 Spillerudviklingsprogram for U14 Overgangen fra U13-U14 betyder også overgang fra 8-mands til 11-mands fodbold. Dette har betydning for den procentuelle fordeling af de tre dimensioner, hvormed den taktiske dimension på dette alderstrin får større vægt. Som U14-spiller begynder evnen til at indgå i taktiske relationer med andre spillere at blive trænet. Den tekniske dimension har stadig klar overvægt, og her stilles der højere krav til, at spilleren kan udføre de enkelte dele i højere fart. Der lægges hovedvægt på vendinger. U14 25% 20% 55% 1. Berøring Spilleren øver tæmninger i luften med fod, lår og bryst. Spilleren øver udførelsen af passive og aktive 1. berøringer og kan skelne mellem brugen af disse. Spilleren øver aktioner efter 1. berøring (pasning, afslutning, indlæg, dribling). Spilleren mestrer aktiv 1. berøring med inder- og yderside langs jorden. Spilleren mestrer 1. berøringer med begge ben. Pasninger Spilleren øver pasningskvalitet i forhold til præcision og fart i afleveringerne. Spilleren øver at spille i vinkler, på 2. bevægelse og spille på linjer længere fremme. Spilleren øver skellet mellem aktive og passive afleveringer og deres anvendelighed. Spilleren øver pasninger med begge ben. Spilleren øver at spille på fjerneste ben.

5 Vendinger Spilleren øver vendinger med både inder- og yderside af foden, med begge ben og til begge sider. Spilleren øver 3-4 vendinger (eksempelvis cut, Lahm, Cruyff, McGeady). Spilleren øver vendinger under pres og på sin direkte modstander.(vend hvis du kan) Spilleren øver aktion efter vending, eksempelvis pasning eller afslutning. Driblinger/finter Spilleren øver temposkift og retningsskift i forbindelse med driblinger/finter. Spilleren øver at bruge begge ben og dermed kunne gå begge veje om sin modspiller. Spilleren mestrer at sætte driblinger/finter sammen med øvrige tekniske færdigheder, som 1. berøring, vending, pasning og afslutning. Spilleren mestrer at anvende driblinger/finter funktionelt og i høj fart. Spilleren optimerer 4-5 finter. Spilintelligens Spilleren øver at skabe og udnytte rum. Spilleren øver at træffe beslutninger under pres. Spiller øver at tænke på næste aktion og foretage handling på handling. Spilleren øver at spille i vinkler og trekanter. Spilleren mestrer individuelle taktiske færdigheder offensivt 1v1, 2v1 og 3v2. Spilleren mestrer individuelle taktiske færdigheder defensivt 1v1 og have kenskab til rollerne pres-, støtte- og sikringsspiller. Spilleren mestrer boldforberedelse, herunder orientering, forfinte og kommunikation før boldmodtagelse. Spillestil Spilleren præsenteres for forsvarsspil og erobringsspil. Spilleren øver at skabe gennembrud i afslutningsspillet, ved brug af elementer som bandespil, overlap og spil på 3. mand, dybdeløb og investeringsløb. Spilleren øver opbygningsspillet og præsenteres for offensive opspilsmønstre.

6 Reaktionsevne, acceleration og fart Hurtige fødder og agility Spring og afsæt Spillerudviklingsprogram for U15 Ved overgangen fra U14-U15 har spilleren nu spillet 11-mands fodbold i et år, og der begynder derfor at blive stillet endnu større krav til den taktiske forståelse af spillet. Der arbejdes således noget mere i dybden med de 4 holdtaktiske elementer fra DBU s den røde tråd : forsvarsspil, erobringsspil, opbygningsspil og afslutningsspil. Den tekniske dimension er fortsat den med størst vægt, og på dette alderstrin lægges hovedvægten herunder på pasninger. indgår de samme elementer som ved U14, men spring og afsæt får større vægt på bekostning af de øvrige dele. U15 20% 50% 30%

7 1. Berøringer Spilleren mestrer tæmninger i luften med fod, lår og bryst. Spilleren mestrer udførslen og kende forskellen og anvendeligheden af passive og aktive 1. berøringer. Spilleren mestrer aktioner efter 1. berøring (pasning, afslutning, indlæg, dribling). Spilleren optimerer aktiv 1. berøring med inder- og yderside langs jorden. Spilleren optimerer 1. berøringer med begge ben. Pasninger Spilleren mestrer pasningskvalitet i forhold til præcision og fart i afleveringerne. Spilleren mestrer at spille i vinkler, på 2. bevægelse og spille fremad. Spilleren mestrer skellet mellem aktive og passive afleveringer og deres anvendelighed. Spilleren mestrer pasninger med begge ben. Spilleren mestrer at spille på fjerneste ben. Vendinger Spilleren mestrer vendinger med både inder- og yderside af foden, med begge ben og til begge sider. Spilleren mestrer 2-4 vendinger (eksempelvis cut, Lahm, Cruyff, McGeady). Spilleren mestrer vendinger under pres og på sin direkte modstander. Spilleren mestrer aktion efter vending, eksempelvis pasning eller afslutning.

8 Spilintelligens Spilleren mestrer at skabe og udnytte rum. Spilleren mestrer at træffe beslutninger under pres. Spilleren mestrer at tænke på næste aktion og foretage handling på handling. Spilleren mestrer at spille i vinkler og trekanter. Spilleren optimerer individuelle taktiske færdigheder offensivt: 1v1, 2v1, 3v2. Spilleren optimerer individuelle taktiske færdigheder defensivt 1v1, og har kendskab til rollerne som pres-, støtte- og sikringsspiller. Spilleren optimerer boldforberedelse, herunder orientering, forfinte og kommunikation før boldmodtagelse. Spillestil Spilleren øver forsvarsspil og erobringsspil. Spilleren øver at skabe gennembrud i afslutningsspillet ved brug af elementer som bandespil, overlap, spil på 3. mand, dybdeløb og investeringsløb. Spilleren mestrer opbygningsspilet og øve offensive opspilsmønstre. Spring og afsæt Reaktionsevne, acceleration og fart Frekvens og agility

TRÆNINGSMANUAL IF LYSENG U10-U15

TRÆNINGSMANUAL IF LYSENG U10-U15 TRÆNINGSMANUAL IF LYSENG U10-U15 INTRODUKTION TIL MANUALEN.... 4 IF LYSENGS SPILLESTIL... 4 IF LYSENGS SPILLERPROFIL... 5 STRUKTURERING AF TALENTARBEJDET U10-U12... 7 KOMPETENCETRÆNING U10-U12... 7 KOMPETENCETRÆNING

Læs mere

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD?

HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? HVORNÅR SKAL VI LÆRE HVAD? Aldersrelateret træning -Målrettet og forsvarlig træning af børn b og unge Det er vigtigt at spillerne udvikler sine kompetencer på de rigtige tidspunkter i forhold til sin udvikling.

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge

Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge. Træningstemaer U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge U18 Piger + U17 Drenge Se også fokuspunkterne ved U15 De tillærte tekniske færdigheder skal anvendes i det store spil - eller dele deraf. Tempodimensionen får større betydning. 1:1

Læs mere

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd

Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd Velkommen til Ringe Boldklubs blå tråd I Ringe Boldklub (RB) ønsker vi at skabe en klar og tydelig udviklingsfilosofi for vores fodboldspillere. Ved klare fælles retningslinjer, vil vi skabe gennemsigtighed

Læs mere

Struktur i sæson U10 Mandag: Tirsdag Onsdag: Torsdag: Fredag. Fri delt opvarmning Isoleret teknisk træning Motorisk/agillity bane

Struktur i sæson U10 Mandag: Tirsdag Onsdag: Torsdag: Fredag. Fri delt opvarmning Isoleret teknisk træning Motorisk/agillity bane Organisering og indhold af Struktur i sæson (februar til juni og august til november). Januar og februar samt juli, er udarbejdelse, da disse er særskilte, idet disse er vedligeholdelses- og opbygningsperioder.

Læs mere

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning

IF Lyseng Børnetræning. Øvelseskatalog til børnetræning Øvelseskatalog til børnetræning Indholdsfortegnelse Forord... 3 Opvarmning... 5 Finter, vendinger og teknik... 10 Tæmninger og 1. berøring... 16 1v1... 19 2v2... 24 3v0, 3v2 & 3v3... 25 Overtal og undertal...

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Jeg har bolden 1. Løbe med bold (speed- og løbe) 2. Retningsskift (Cruyff,Deco, Ronaldo, tåspids, indersidecut, fodsål, twist) 3. Rulle med bolden under fodsålen 4.

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Afslutning Drible gennem banen og Efterfølgende foretages en acceleration gennem en af portene. Spillerne dribler

Læs mere

S.02 - Spillerudviklingsprogram

S.02 - Spillerudviklingsprogram DBUs Licenssystem Drenge, Sæsonen 2015/2016 Side 1 af 39 S.02 - Spillerudviklingsprogram Den Grønne Tråd Ambitionen med den grønne tråd i AB er, at vi vil udvikle spillere helt nede fra klubbens børne-

Læs mere

Udvikling fra barn til voksen

Udvikling fra barn til voksen Udvikling fra barn til voksen Den grønne Tråd HIF og DBU s spillerudviklingsmodel med spilleren i centrum U 5 til og med U14 (U18 på Pigesiden). Indholdsfortegnelse 1. Den grønne tråd... 2 1.1. Baggrund...

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Cruyff-vending 6. Ronaldo-retningsskift (bag om støtteben) 7. 8 forskellige driblerytmer

Læs mere

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD

SPILLESTIL IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM DEN ORANGE TRÅD IF LYSENG FODBOLD - UNGDOM SPILLESTIL DEN ORANGE TRÅD DEN ORANGE TRÅD 1. Værdier 2. Talentudviklingsfilosofi 3. Talentidentifikation 4. Struktur/metode 5. Pædagogisk praksis 6. Transition Klubbens spillerudviklingsprogram

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U17 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Træningsmiljø 25-50-25 modellen Koordination løbeskoling Speed- (hurtighed) Afslutninger. Gruppetræning 4:4, 8:8, 10:6 Mål for afdelingen: Der arbejdes

Læs mere

Individuelle kompetencer Læringsmål

Individuelle kompetencer Læringsmål Individuelle kompetencer Læringsmål Jeg har bolden 1. Husmandsfinte 2. Zidane-finte 3. Okocha-finte 4. Laudrup-finte 5. Kropsfinte/skudfinte 6. Cruyff-vending 7. Tåspidsvending (Maradona) 8. Deco-vending

Læs mere

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB

SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESTIL I NÆSBY BOLDKLUB SPILLESYSTEM: Der er frit valg i forhold til spillesystem, men der skal spilles med en bagkæde, som ligger på linje og som dækker zone. Bagkæden kan være med 3 eller 4 spillere.

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bane 2 Vending - retvendt Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Touch Bane 2 Vending - retvendt Spiller A Bane 3 Spiller C Spiller A Spiller B

Læs mere

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen

Den hvid-røde tråd Fodbold - Ungdomsafdelingen Indhold Indledning...1 Målsætning...2 Retningslinier for træning...2 Ideer til træningsøvelser...2 Pode/mikro afdelingen (0-8 år)...2 Miniput afdelingen (8-10 år)...3 Drengelilleput-afdelingen (10-12 år)...4

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål)

Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) Individuelle kompetencer med bold (læringsmål) 1. Løbe med bold (drible) 2. Retningsskift med bold 3. Rulle med bolden under fodsålen 4. Korte rytmer med bold 5. Trække bold baglæns med fodsål 6. Husmands-rytme/Husmands-finte

Læs mere

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille

Den blå tråd. Børnefodbold i Gundsølille Børnefodbold i Gundsølille Indhold Forord... 3 Fokuspunkter fra den sportslige koordinator... 4 De 10 trænerbud (DBU)... 5 Niveauet, mængden, holdet og bolden.... 6 Intro til oversigten... 6 Trænerkvalifikationer...

Læs mere

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse:

Træningsmanual. Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse. Øvelsebeskrivelse: Træningsmanual Pasningsøvelser: Kim-A pasningsøvelse Se billedet Nr. 2 sætter i gang, spiller nr. 3 på fjerneste fod, som vender og spiller op på nr. 4 der lægger den af, imens kommer nr. 5 ned i banen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016. Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U13 talent træning 2015/2016 Gustavo Molina, Rassmus Holm Nielsen og Preben Holm Nielsen 2015-09-18 Trænere Gustavo Molina Preben Holm Nielsen Mobil: 20677759 E-Mail:

Læs mere

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER

KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Koordination: kaosøvelse med servere KOORDINATION / HURTIGE FØDDER Der løbes fra midterkegle (startkegle) til server i rundkreds, hvor der udføres teknisk øvelse. Derefter løbes retur til midterkegle og

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning B/C (30 min)

Opvarmning B/C (30 min) Miljø B/C Opvarmning B/C (30 min) Der laves 5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 5-6 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første

Læs mere

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste

U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Resultatet er ikke det vigtigste U5 U7 Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på at gøre spilleren ven med bolden dvs. der en bold pr spiller. Det er vigtigt at spilleren har

Læs mere

Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub.

Ungdomstræning i HB. Vel mødt i HB. Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø. Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub. Vel mødt i HB Ungdomstræning i HB Handelsstandens Boldklub Øster Allé 62 2100 København Ø Tlf. 50101912 HB@handelsstandensboldklub.dk Ungdomsformand: Soccer@webspeed.dk Forældreforening: HBForaeldre@hotmail.com

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere.

starter med at være boldbesiddende. flere bolde. Variation Deltagere 8-16 spillere. Nr.9835 Alder: 6-12 år - Tid: 5 min. Nr.9834 Alder: 6-14 år - Tid: 10 min. Peters hjul 2 Vedkommende spiller den videre til en ny og så videre, indtil bolden ender hos den der Handlespil i gang ved at

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) Miljø B/C opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Afleveringer. Variation

Afleveringer. Variation Afleveringer Der opstilles en række kegler i to forskellige farver. Der stilles en spiller ved hver kegle, resten stiller sig ved start keglen. Første spiller skal nu spille bolden frem til første spiller

Læs mere

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN

TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN TRÆNINGSPLAN U9 AFDELINGEN Beskrivelse af afdelingen Glæde, tryghed, bevægelse Koordination Boldmestering mig og bolden Mål for afdelingen: Der arbejdes på, at spilleren har så mange boldberøringer som

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U13 14

Forslag til træningsøvelser for U13 14 Forslag til træningsøvelser for U13 14 Inderside. Spillerantal: Alle 2 bolde pr. 3 spiller Banestørrelse: 20 x 20 meter Scoring: Ingen Rød spiller skal stoppe bolden med fodsålen inden den spilles tilbage

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Kanal træning Spiller 1 (køen) Bane 2 Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Michael Rundager VSB ungdomstræner kursus. 2017

Michael Rundager VSB ungdomstræner kursus. 2017 Årgang 2013-2010 (U5-U8) + Årgang 2009-2005 (U9-U13) Det gode miljø: Det skal være fedt at gå til fodbold - Anerkendende (kommunikation i øjenhøjde) - Engageret (kropssprog & fremtoning) - Forstående (lyttende

Læs mere

Træner manual for Tarp Boldklub

Træner manual for Tarp Boldklub 2014 Træner manual for Tarp Boldklub Bestyrelsen Tarp Boldklub 10-04-2014 Tarp Boldklub Den røde tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Tarp Boldklub forventer, at klubbens ungdomsspillere

Læs mere

FRA TALENT TIL TOPSPILLER

FRA TALENT TIL TOPSPILLER FRA TALENT TIL TOPSPILLER Træningsmanual for AGF Elite U13-U19 Fra talent til topspiller - træningsmanual for AGF Elite U13-U19 AGF Fodbold 2009 1. udgave, 1. oplag INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. MÅLSÆTNING 1.1

Læs mere

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd.

At kunne besidde bolden i holdet under pres. Uden pres. Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner. Udd. I dag uddanner vi i dansk fodbold ikke spillerne til det sværeste!!!!!! At kunne besidde bolden i holdet under pres & Uden pres Hvem sagde FCK & OB??? Glade 80`ere VS. Træner Udd. Der er en årsag til at

Læs mere

Randers Sportsklub Freja Fodbold

Randers Sportsklub Freja Fodbold Randers Sportsklub Freja Fodbold April 2009 Overordnet målsætning: Randers Freja Fodbold At spille kombinationsfodbold på et så højt teknisk niveau, som spillermaterialet og spillernes alder tillader det.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 12.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 2.

Læs mere

Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue

Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min. Bue Opvarmning (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bue De første 10 aflevering

Læs mere

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste

Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste 21. august 2011 Forståelse og interesse for taktiske elementer Koncentrationsevnen i god udvikling Vil lære nyt og er meget lærevillige Meget retfærdighedsbevidste Fantastiske udviklingsmuligheder mht.

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

Opvarmning A (15 min)

Opvarmning A (15 min) Opvarmning A (15 min) Der laves 3 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning Bane 2 Flow træning

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen

DEN RØDE TRÅD Med sportslig hilsen Jeg håber den røde tråd kan virke til inspiration for alle eksisterende, såvel som kommende trænere i Foulum IF. Jeg har bevidst ikke fortalt hvilke øvelser der skal udføres, men appellere til, at alle

Læs mere

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige

Børnefodbold U10.1 OB Træningspas Mandage (4) Pasninger & stige 1700 1715 Indmøde og kamp 1715 1745 Stige / koordination Der arbejdes med 2 stiger (2 grupper spillere på en gang). Der skal gennemgås 5 stigeøvelser. Hver øvelse skal trænes 5 gange per spiller. Bane

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bevægelighedstræning

Læs mere

Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNINGSØVELSER. 1. Udgave. Revideret januar 2017 Tarm Idrætsforening af 1897

Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNINGSØVELSER. 1. Udgave. Revideret januar 2017 Tarm Idrætsforening af 1897 Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNINGSØVELSER 1. Udgave Revideret januar 2017 Tarm Idrætsforening af 1897 1 Forord Træningsøvelser er et hæfte, hvor der er samlet en masser

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (7-mands)

Silkeborg IF spillestil (7-mands) Silkeborg IF spillestil (7-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 17.

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (8-mands)

Silkeborg IF spillestil (8-mands) Silkeborg IF spillestil (8-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 9.

Læs mere

Trænerhåndbog. November 2008 Tobias Ejlersen

Trænerhåndbog. November 2008 Tobias Ejlersen Trænerhåndbog Introduktion: Trænerhåndbogen som også kan kaldes den røde tråd er en skabelon for hvilke fokuspunkter som trænere i Skt. Klemens/Bellinge skal lægge vægt på, primært i forbindelse med udviklingen

Læs mere

Træningsplan for U11-U12

Træningsplan for U11-U12 Træningsplan for U11-U12 Indhold Indledning... 2 Motorisk træning... 2 Teknisk træning... 3 Taktisk træning... 5 Mental træning... 6 Sociale kompetencer... 6 Den gode træner... 6 Årsplan... 7 19-03-2018,

Læs mere

Opvarmning B/C (20 min)

Opvarmning B/C (20 min) opvarmning Opvarmning B/C (20 min) Der laves 4-5 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Bane 2 Flow træning Bane

Læs mere

Opvarmning B/C (15 min)

Opvarmning B/C (15 min) Opvarmning B/C (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 3-4 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Bane 2 De første 10 aflevering

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL

. 1 mod 1 angreb. A Boldholderen har front mod forsvareren B - Boldholderen har ryggen mod forsvareren A FORMÅL 1 mod 1 angreb 1 . 1 mod 1 angreb oldholderen har front mod forsvareren - oldholderen har ryggen mod forsvareren ORMÅL t være i stand til af afdrible sin personlige modstander for at skabe en bedre situation

Læs mere

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd

Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Hørning IF FODBOLD Den røde tråd Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U12 teknisk træning 2016/2017

Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U12 teknisk træning 2016/2017 Målsætning og årsplan for FC-Sønderborg U12 teknisk træning 2016/2017 Jørgen Matthiesen, Carsten Schwaermer, Dennis Skipper, Jonas Sørensen, Hans Thomsen og Preben Holm Nielsen 2016-10-07 Trænere Jørgen

Læs mere

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet

DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet DBU Fyn kursus i Næsby 9. marts 2011 Fra DBU s Talentcenter til A-landsholdet Besøg DBU Fyn Dagens program: Kl. 18.00-18.20 Præsentation af strukturen i dansk talentudvikling Præsentation af DBU s spillestil/spillesystem.

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF

Varde IF Den lille hvide tråd. MÅLSÆTNING for Ungdomsafdelingen i Varde IF Varde IF Den lille hvide tråd Denne manual giver en beskrivelse af, hvordan Varde IF ønsker, at klubbens ungdomsspillere skal udvikle sig. Manualen skal også give ny inspiration til ungdomstræningen i

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Level 3 Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen

Læs mere

Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder.

Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder. Træningsøvelser Træner Hold Telefon Øvelserne følger træningsideerne fra KB børnefodbolds folder. God træning! 1 Indholdet i en træning i KB Børnefodbold Retningslinjer for træningen Alle øvelser er med

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Forslag til træningsøvelser for U9 10

Forslag til træningsøvelser for U9 10 Forslag til træningsøvelser for U9 10 Koordinationstræning: Alle 25 x 10 meter Opstil en koordinationsbane som spillerne skal løbe igennem. Lav ikke for svære øvelser i starten, da motorikken ikke er lige

Læs mere

Fodbold og fysiske aspekter

Fodbold og fysiske aspekter Fodbold og fysiske aspekter LEKTIONSPLAN: TEMA: Fodbold og dets fysiske aspekter LEKTION 1 Indhold: Teknik, taktisk formation, spillestil og aerob træning (moderat intensitet) Lektie: Spillestilsbolden

Læs mere

Kære trænere i SIF s børneafdeling

Kære trænere i SIF s børneafdeling Træningsmanual U11 Kære trænere i SIF s børneafdeling Hvert år kommer tusindvis af små og større fodboldspillere på banerne i SIF alle i håbet om at have det sjovt og blive bedre fodboldspillere. Nogle

Læs mere

Silkeborg IF spillestil (5-mands)

Silkeborg IF spillestil (5-mands) Silkeborg IF spillestil (5-mands) Udarbejdet af Jacob Tind T + -træner Silkeborg IF Med det formål, at synliggøre vores spillestil og inspirere klubtrænerne i og omkring Silkeborg Seneste revidering: 21.

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Spiller 1 (køen) Kanal træning Flow / kommunikation træning Bane 3 Stige Hurtige fødder Bane 4 Bevægelighedstræning Bane 5

Læs mere

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation

Perception/tilbyde sig. 1. Spil indenfor samme farve. 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ. Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception/tilbyde sig 1. Spil indenfor samme farve 2.Bolden spilles i rækkefølge RØD-GUL-BLÅ Fokus: Orientering/bevægelse/kommunikation Perception, førsteberøring og pasning Bolden spilles rundt. Brug

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (7-8 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Bevægelighedstræning Bane 2 Kanal Bane 3 Skifte med en i gruppen Hurtige fødder Stige Skifte mellem rød / gul Station 1 (Teknisk)

Læs mere

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning

Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Opvarmning (Motorisk/teknisk) (5-6 min på hver øvelse) Teknisk træning Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Bevægelighedstræning Bane 4 Touch Tid Anbefales til: Teknisk

Læs mere

1 mod 1 - træningsøvelser

1 mod 1 - træningsøvelser 1 mod 1 - træningsøvelser Drible færdigheder Keglerække 5-7 kegler på en lille række med afstemt afstand (i forhold til spillernes niveau). Diverse muligheder for drible-øvelser. Muligheder for at lave

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Team Hørning Den røde tråd

Team Hørning Den røde tråd Team Hørning Den røde tråd Hørning IF Træning øvelser 1 Opvarmningsøvelser. 1. Pasningsøvelser 2. 3. 4. 5. 6. 2 Opvarmningsøvelser. Pasningsøvelse Øvelsen kan bruges i forbindelse med opvarmningen. Spillerne

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19

DEN BLÅ TRÅD. Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 DEN BLÅ TRÅD Greve Fodbolds spillerudviklingsmodel fra U13 - U19 Indhold 3 Velkommen til Greve Fodbolds Blå Tråd 4 Greve Fodbolds fodboldfilosofi 5 Greve Fodbolds spillestil 11-mands fodbold Offensiv fodbold

Læs mere

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering

Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min. Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering Opvarmning (15 min) Der laves 4 baner (temaer) og spillerne fordeles med lige mange på hver bane skift hver 4-5 min Bane 1 Kanal træning - berøring 2 + aflevering Aflevering De første 10 aflevering skal

Læs mere

Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNERMAPPE. 1. Udgave. Revideret december 2016 Tarm Idrætsforening af 1897

Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNERMAPPE. 1. Udgave. Revideret december 2016 Tarm Idrætsforening af 1897 Udarbejdet af Lasse Kirchhecker og Bent Oelenshlæger Poulsen TRÆNERMAPPE 1. Udgave Revideret december 2016 Tarm Idrætsforening af 1897 1 Forord Trænermappen er et supplement til ledermanualen. Trænermappens

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior.

Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Hammel d. 18. februar 2012 Træningsøvelser Hammel GF Øvede spillere fra U10 Senior. Her er forslag til et træningsprogram for de øvede spillere fra 10 års alderen og op i senior rækkerne. Jeg har lavet

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen MSC Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til færdighedstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved

Læs mere

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD.

DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DEN DER IKKE VIL VÆRE BEDRE, HOLDER OP MED AT VÆRE GOD. DE FEM FINGRE: TEKNISK TAKTISK FYSISK PSYKISK SOCIALT MOTTO: SÅ MANGE SOM MULIGT, SÅ LÆNGE SOM MULIGT. Glæde, tryghed og bevægelse. Koordination.

Læs mere

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min

Opvarmning (15 min) Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger min Opvarmning (15 min) Bane 1 Flow / kommunikation træning Bane 2 Stige Hurtige fødder Bane 3 Touch Tid Anbefales til: Teknisk træning med fokus på berøringer Boldkoordination Opvarmning + 2 handlinger 10-15

Læs mere

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen

Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Forslag til stationstræning med fokus på at tilpasse øvelsen efter hvilken gruppe, der skal træne på stationen Formål: Give værktøjer til at trænerne har redskaber til at differentiere træningen ved at

Læs mere