REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016"

Transkript

1 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. AUGUST 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols Rasmussen, Jakob Ravn, Mette Vestergaard. Side 1 / 9 Afbud: Michael Rasmussen. Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Peter Møllgaard, uddannelsesdekan Jan Molin, universitetsdirektør Kirsten Winther Jørgensen. Sekretariat: og Martin Kramer-Jørgensen. Gæster: konsulent Charlotte G. Jessen, ledelsessekretariatet (pkt. 2). 1. Godkendelse af dagsorden og referater beslutning a. Godkendelse af dagsorden Bestyrelsen godkendte dagsordenen. b. Godkendelse af referater Bestyrelsen godkendte referatet fra bestyrelsesmødet d. 27. juni 2016, og underskrev det på mødet. 2. Strategirevision drøftelse Formanden indledte drøftelsen med ønsket om en grundig diskussion af det udsendte strategioplæg i dag, således at direktionen kunne få en række retningspile med henblik på, at strategirevisionen kunne lukkes ved bestyrelsens strategiseminar i oktober. Herefter præsenterede direktionen baggrunden og forudsætningerne for strategirevisionen og en kort præsentation af de 4 nye områder i strategien: - Der er tale en genbekræftelse af Business in Society-strategien fra 2011, opdateret med en ny vision og 3 udvalgte områder, som CBS ønsker at fokusere yderligere på. Udgangspunktet har været, at de første sider af 2011-strategien skulle bestå.

2 - Den opdaterede vision beskriver, hvorledes CBS vil udfolde Business in Society strategien og bidrage til løsningen af samfundsmæssige udfordringer gennem integrative thinking og gensidigt engagement mellem CBS og samfundet. - CBS har et stærkt fundament for en yderligere satsning på Entreprenørskab og Innovation. Ambitionen er at studerende skal forlade CBS med et innovative mindset og en entrepreneurial spirit. - Ambitionen for CBS uddannelsesportefølje er dels, at alle CBSuddannelser skal have et erhvervsøkonomisk grundlag, og dels, at der skal skabes øget transparens for; (a) studerende, så de lettere vil kunne få overblik over, hvilke kandidatuddannelser de har adgang til, og for; (b) eksterne interessenter, så det bliver mere klart, hvilke faglige kompetencer en kandidat fra CBS kommer med. - Ambitionen for en styrket indsats ift. samarbejdet med offentlige og private organisationer er 1. CBS skal være førende indenfor livslang læring, 2. etablering af relationer, der kan medføre store forskningssamarbejder og langvarige samarbejdsaftaler, 3. udvide og styrke vores alumnenetværk og derigennem skabe endnu tættere, mere relevante og frugtbare relationer Side 2 / 9 Formanden foreslog, at bestyrelsen tog drøftelsen i to runder; først kommentarer og spørgsmål til strategien på et generelt og overordnet plan, og derefter detail-kommentarer og spørgsmål. I løbet af runderne med kommentarer og spørgsmål blev følgende blandt andet rejst som styrker og mangler ved strategioplægget: - Hvad er begrundelsen for, at bestyrelsen ikke har en mere omfattende strategi-pakke, dvs. både de gamle og de reviderede dele? - Hvad er status på de oprindelige Transformational Initiatives (TI), og hvorfor er de ikke nævnt? Konteksten, herunder de gamle initiativer, forsvinder. - Tidsperspektivet er uklart; TI står anført som gældende , men må nødvendigvis have et længere perspektiv. - Skal alle uddannelser have et element af Entreprenørskab og Innovation (E&I) det ville ikke være hensigtsmæssigt. - Den opdaterede BiS vision beskriver mere en metode end en vision. - Hvad er de organisatoriske/strukturelle implikationer af familiemodellen? - Implikationerne af strategien fremstår uklare. - Er der evidens for, at der mangler transparens i uddannelsesporteføljen? - Det er rigtigt set at se nærmere på evt. udfordringer i uddannelsesporteføljen. - Strategien fremstår ikke som light, men tung. - E&I er et vigtigt tema, der også bør belyse hvordan organisationen (CBS) arbejder innovativt.

3 - Hvor er kernen i CBS arbejde; uddannelses- og forskningskvalitet? - Hvor er de store samfundsmæssige udfordringer (grand challenges; klima, aldring, velfærd, vækst, sikkerhed etc.)? - Hvor er bæredygtighed/sustainability det er aktuelt i alle dele af samfundet og relaterer direkte til Business in Society strategien med fokus på grand challenges of society og er et begreb der samler mange discipliner på CBS? - Der er for mange uklare begreber det vil ikke blive bedre af at tilføje sustainability. - Strategien beskriver ikke klart nok at den væsentligste forudsætning for CBS virke er høj kvalitet i rekrutteringen. - Strategien kunne være klarere i at beskrive; hvorfor vi skal have en strategi, hvor vi vil hen, og hvordan vi kommer derhen? - Innovation af undervisning og pædagogik må gerne stå tydeligere frem. - E&I og nødvendigheden heraf kan kobles til overvejelser om disruption. Side 3 / 9 Formanden konkluderede på baggrund af den omfattende drøftelse, at der var følgende fællestræk i bestyrelsens ønsker til næste oplæg til revision af Business in Society strategien: 1. Strategidokumentet skulle være væsentligt kortere og klarere og fremstå som et samlet dokument 2. hvilket blandt andet har den implikation, at der skal redigeres i de indledende sider med henblik på at fjerne overflødige ord og formuleringer, dog således at Business in Society retningen fastholdes 3. Samtidig skal strategidokumentet have en klar bro til udgaven; hvad er status på de tidligere initiativer og hvilke er nye? 4. Strategien skal være retningsgivende på et mere overordnet plan 5. Strategien skal beskrive en ambition om at bidrage til at løse udfordringer både samfundsmæssige og interne, men skal ikke skitsere konkrete løsninger, disse må udfoldes i handlingsplaner Formanden udpegede en skrivegruppe, bestående af formandsskabet, direktionen og pennefører på strategirevisionen Charlotte G. Jessen, der fik til opgave at revidere strategioplægget frem mod bestyrelsens seminar i oktober. 3. CBS økonomi beslutning a. Budgetopfølgning Universitetsdirektøren præsenterede budgetopfølgningen med fokus på de overordnede udviklinger. Udviklingen siden sidste budgetopfølgning var stort set som forventet. Resultatprognosen forbedres med 3 mio. kr. som følge af ekstraordinær høj STÅ-produktion primært fra færdiggørelse af kandidatspecialer. På omkostningssiden var der især to forhold, der påkaldte sig opmærksomhed: Lønomkostninger til faste VIP falder med 3 mio. kr som følge af lavere aktivitet på eksternt finansierede projekter og

4 lønomkostninger til DVIP stiger med 3 mio. kr. som konsekvens af det ekstraordinært høje antal kandidatspecialer. Bestyrelsen godkendte budgetopfølgningen. b. Orientering om regeringens finanslovsforslag Universitetsdirektøren orienterede om hovedsignaler i regeringens finanslovsforslag, der blev fremlagt dagen før bestyrelsesmødet. Overordnet set var der to positive nyheder og to negative: Den 3-årige budgetsikkerhed videreføres og det forhøjede taxameter til HUM/SAMF videreføres. Til gengæld bliver omprioriteringsbidraget forlænget til 2020 og udvekslingstaxameteret reduceres med 25 pct. Rektor orienterede om regeringens forslag til en 2025-plan, der var blevet offentliggjort samtidig med finanslovsforslaget planen indeholder et forslag om SU-reform med en samlet besparelse på statens udgifter til SU. Det er ikke hele provenuet fra reformen, der vil forblive i sektoren, men en del af provenuet bruges til at oprette en kompetencepulje på 1 mia. kr. om året fra Side 4 / 9 Planen indeholder derudover følgende pejlemærker for uddannelsessektoren: - Mindst 60 % af de nyuddannede skal ansættes i den private sektor - 50 % af de 30-årige skal have afsluttet en videregående uddannelse, og mindst 60 % af de studerende på de videregående uddannelser skal afslutte deres studier inden for normeret tid - Dimittend-ledigheden er for høj og skal bringes ned - De studerende skal studere mindst 37 timer om ugen - Der skal være bedre adgang til gode uddannelser i alle regioner Der vil desuden blive nedsat et udvalg om bedre universitetsuddannelser. Udvalget, der vil blive med inddragelse af universiteter og erhvervsliv, skal belyse fordele og ulemper ved konkrete modeller for tilpasninger af universitetsuddannelserne, herunder forslaget om en erhvervskandidatuddannelse. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. 4. Det politiske landsskab - orientering a. Opfølgning på national akkreditering Rektor orienterede bestyrelsen om, at samme dag som CBS modtog brev fra akkrediteringsrådet om positiv institutionsakkreditering modtog han tillige kopi af brev fra Akkrediteringsrådet til Styrelsen. I brevet opfordrer Akkrediteringsrådet Styrelsen til at følge op på de tiltag og politikker CBS har indført efter Akkrediteringsrådets kritik (i forbindelse med den betingede akkreditering) og som lå til grund for den positive institutionsakkreditering.

5 Rektor fortalte, at direktionen fandt brevet usædvanligt, og at de derfor har drøftet det med styrelsen. Styrelsen havde meddelt at de ikke havde tænkt sig at svare Akkrediteringsrådet på brevet. Bestyrelsen tog orienteringen til efterretning. b. Styringseftersyn og bevillingsreform Rektor orienterede om et nyligt møde som departementschef Agnete Gersing havde afholdt med rektorerne og bestyrelsesformændene for universiteterne. Mødet var afholdt med henblik på en nærmere drøftelse af status for arbejdet med styringseftersynet og et nyt bevillingssystem. På mødet blev resultater fra en ekstern kortlægning af perspektiver og erfaringer med de styringsmæssige rammer præsenteret. Det var rektors indtryk fra mødet, at ministeriet ikke havde givet mange konkrete oplysninger om, hvilke tiltag ministeriet har i støbeskeen, men at ministeriets fokus lå på bestyrelsesarbejdet og procedurerne vedr. udpegning bestyrelserne/bestyrelsesformænd. Side 5 / 9 For så vidt angår bevillingsreform var der heller ikke afgørende nyt fra mødet. Det ser stadig ud til at den kommende uddannelsesbevilling kommer til at bestå af tre elementer: 1) En basisbevilling 2) En aktivitetsbaseret bevilling 3) En bevilling baseret på (dimittend-)beskæftigelse Det er stadig forventningen, at reformen skal træde i kraft med finanslov Institutsammenlægning orientering Rektor orienterede om baggrunden for beslutningen om at sammenlægge Department of Intercultural Communication and Management (ICM) og Department of International Business Communication (IBC). Sammenlægningen var bl.a. begrundet i en strategisk reorientering af IBC, der var en følge af de senere års ændringer af de erhvervshumanistiske uddannelser, hvilket havde nødvendiggjort at udnytte forsknings- og uddannelsesmæssige synergier i mellem de to institutter. Det nye institut vil blive samlokaliseret i Dalgas Have. Rektor fortalte endvidere, at det var direktionens indtryk at organisationen og medarbejderne i det store og hele havde accepteret de faglige begrundelser for sammenlægningen, men at flytningen af ICM fra Porcelænshaven til Dalgas Have var kontroversiel. Mette Morsing fortalte, at hun som medarbejdervalgt bestyrelsesmedlem (VIP) havde modtaget mange kritiske henvendelser fra medarbejdere vedr. sammenlægningen, og at det derfor lå hende på sinde at videreformidle disse stemmer. Mette Morsing pointerede, at kritikken, som hun var meget enig i, ikke anfægtede, at det var indenfor direktionens ledelsesret at træffe en sådan beslutning. Kritikken gik derfor på, at ledelsen valgte at benytte

6 sig af sin ret uden den forudgående inddragelse og grundige drøftelse med medarbejdere og centrale organer sådan som både statslige regelsæt og CBS eget ledelseskodeks foreskriver. Dels var der en oplevelse af, at HSU s og Akademisk Råds høringsret (i medfør af statens samarbejdscirkulære og CBS vedtægt) var blevet tilsidesat. Og dels, og mere centralt, ville det have været en mere hensigtsmæssig strategisk ledelsesstrategi at involvere medarbejderne i så centrale beslutninger for at skabe motivation og medejerskab fremadrettet. Ligeledes blev det fremhævet, at medarbejderne bemærker, at det er anden gang man oplever denne ledelsesstil (jf. fremgangsmåden ved lukning af sprogfagene i efterår 2015), hvilket bidrager til øget kritik. Direkte adspurgt om holdningen til selve sammenlægningen fortalte Mette Morsing, at ingen medarbejdere på ICM oplever, at ledelsen har præsenteret dem for det strategiske argument, og at flertallet har meget vanskeligt ved at se synergier i forhold til deres forskningsområder. Især var det problematisk at det stærke internationale management scholar fokus på ICM ikke synligt har haft ledelsens bevågenhed. Samtidig var der stor vilje til at hjælpe institutlederen med at integrere de to institutter. Side 6 / 9 Rektor svarede, at der nu var igangsat en inddragende proces med henblik på at designe profilen for det nye institut og identificere synergierne. Og at det var direktionens holdning, at det ledelsesmæssigt var en bedre model at give et klart signal om, hvad ledelsen ønsker og har besluttet, for derefter at tilrettelægge en inddragende proces vedr. udformning af instituttets fremtidige profil. Andre medlemmer kommenterede, at det var uheldigt, hvis der fra starten af sammenlægningsprocessen var skabt mistillid, og at der derfor var behov for inddragelse, klar kommunikation om beslutningen og den videre proces. Formanden opfordrede direktionen til at tage en drøftelse med HSU om, hvorledes sådanne processer og beslutninger i følsomme sager kan foregå fremadrettet, herunder hvorledes dilemmaet mellem ledelsesretten og bestemmelser vedr. medbestemmelse og medinddragelse kan håndteres. Med dette tog bestyrelsen orienteringen til efterretning. 6. Meddelelser fra formand og direktion, samt eventuelt Mundtlige orienteringer fra formanden: Formanden orienterede bestyrelsen om, at den aftalte forlængelse af rektors kontrakt var faldet på plads og rektor således var forlænget fra 15. januar 2017 til 14. januar Mundtlige orienteringer fra rektor og direktion: Rektor orienterede om en aktuel pressesag, der var meget omtalt i fagmedier for miljø og landbrug. Sagen handlede om offentliggørelsen af en eksternt finansieret foreløbig analyse af rammevilkårene for dansk landbrug udarbejdet af en lektor ved CBS, der var blevet brugt politisk i voldsomt omfang af interesseorganisationen Bæredygtigt Landbrug, hvilket

7 havde medført kritik fra andre forskningsmiljøer af både metodisk og forskningsetisk karakter. Sagen havde givet anledning til at udlægge (på CBS intranet) CBS principper for håndtering af sager om god videnskabelig praksis, herunder i relation til ledelsens rolle og ekstern finansiering af projekter: 1) Forskningsfrihed er grundprincippet for et universitet og det er vores opgave som ledelse at skabe gode rammer for forskningsfriheden. 2) Forskningsfrihed er frihed under ansvar: den enkelte forsker står selv til ansvar for lødigheden og validiteten af det, de offentliggør. 3) Kvalitetssikring af forskningspublikationer finder sted i dialog med andre forskere det er ikke ledelsen, der kan eller skal frigive forskningsresultater. 4) Sager om brud på god videnskabelig praksis skal behandles med armslængde til universitetets ledelse. Vi har ved CBS derfor nedsat et praksisudvalg, som har til opgave at håndtere sager om brud på god videnskabelig praksis. Sager om egentlig videnskabelig uredelighed håndteres af det nationale Udvalg Vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU). Først efter behandling i disse udvalg overvejer ledelsen de eventuelle konsekvenser. Side 7 / 9 5) CBS har som institution ansvar for at sikre høje forskningsstandarder, f.eks. i forbindelse med ansættelse og kompetenceudvikling. 6) CBS accepterer principielt alle finansieringskilder, hvor finansieringen er tilvejebragt etisk forsvarligt. Dette har som konsekvens, at der skal iagttages absolut armslængde mellem bevillingsgiver og forskningen, som det også fremgår af CBS standardkontrakt. 7) Som ledelse ved CBS har vi et princip om ikke at hænge enkeltmedarbejdere ud i pressen men vi lærer af de sager, der opstår, og vi drøfter løbende vores praksis. 8) I ledelsen evaluerer vi mediesager, når stormen har lagt sig. Denne tilgang er institutionaliseret via vores formidlingspolitik, herunder det årlige kvalitetscheck af CBS kommunikation i medierne. Bestyrelsen bad om en redegørelse for sagen og dens implikationer ved en senere lejlighed. Skriftlige orienteringer: Bestyrelsen tog de skriftlige orienteringer til efterretning. 7. Bestyrelsens egen tid Daglig ledelse forlod mødet. Der tages ikke referat af bestyrelsens drøftelser under dette punkt, dog refereres bestyrelsens beslutninger.

8 Bestyrelsen traf ikke beslutninger under punktet. Kommende møder: Onsdag d. 12. oktober kl 12 til torsdag d. 13. oktober kl 13, bestyrelsesseminar 2016 Torsdag d. 15. december 2016 kl Mandag d. 6. marts 2017 kl Torsdag d. 8. juni 2017 kl Tirsdag d. 12. september 2017 kl Torsdag d. 14. december 2017 kl (Bestyrelsesseminar 2017 endnu ikke fastlagt) Side 8 / 9

9 Godkendt af: Karsten Dybvad, formand Lisbet Thyge Frandsen, næstformand Andreas Kristian Gjede Arvid Hallén Side 9 / 9 Alfred Josefsen David Lando Mette Morsing Kristian Mols Rasmussen Jakob Ravn Mette Vestergaard Set af: Michael Rasmussen

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Bestyrelsen 1 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 17. DECEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup Phillipsen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 23. OKTOBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 1. JUNI 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 24. JUNI 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, Jakob

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. JUNI 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Kristian Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 8. JUNI 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 14. DECEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 27. APRIL 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 12. SEPTEMBER 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols Rasmussen, Michael Rasmussen,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 16. DECEMBER 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 31. OKTOBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. MARTS 2016 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Kristian Mols Rasmussen, Jakob

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 11. april 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl

Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde) 13. marts 2017 kl Mødet blev genoptaget den 14. marts kl K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Københavns Universitets bestyrelse M Ø D E R E F E R A T Å B E N T 4. APRIL 2017 Forum Møde afholdt Sted Referent Bestyrelsesmøde nr. 87 b (ekstraordinært møde)

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 5. MARTS 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Thomas Skinnerup

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 15. DECEMBER 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Karsten Dybvad, Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen.

Direktionen: Rektor Per Holten-Andersen, forskningsdekan Alan Irwin, uddannelsesdekan Jan Molin og universitetsdirektør Peter Jonasson Pedersen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 12. september 2013 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5074 E-mail: johanne@itu.dk Journalnr.: - 14. april 2009 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. SEPTEMBER 2018 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Michael Rasmussen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Thomas Skinnerup Philipsen

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 3. SEPTEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 6. MARTS 2017 Tilstede: Formand Karsten Dybvad, næstformand Lisbet Thyge Frandsen, Ida Boe, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Mette Morsing, Kristian Mols

Læs mere

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011

Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 17. juni 2011 Til stede: landechef Peter Schütze, direktør Peter

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 14. MAJ 2018 Deltagere: Ingelise Bogason (fra pkt. 5), Nille Juul-Sørensen, Andres Lykke-Olesen (fra pkt.7), Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar,

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 11. JUNI 2014 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred Josefsen, David Lando, Anne Marie

Læs mere

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET

GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET GOD INSTITUT- LEDELSE PÅ AALBORG UNIVERSITET Institutlederen er instituttets øverste leder, hvis vigtigste opgave er at udøve et tydeligt og inspirerende lederskab, der sikrer og videreudvikler den højeste

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 10. DECEMBER 2014 Tilstede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Sidsel Green, Alfred Josefsen, David Lando, Anne

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 28. JANUAR 2019 Side 1 af 4 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olsen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob Brask.

Læs mere

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4

Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 Dagsorden til møde i Akademisk Råd Tirsdag den 1. december kl. 14-16 i Augustinusfondens mødelokale, Solbjerg Plads 3, D4 23.november 2009 1. Godkendelse af dagsorden. 2. Opfølgning fra sidste møde vedr.

Læs mere

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium

Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium Bestyrelsen Borupgaard Gymnasium M ø d e r e f e r a t Dato: den 20.juni 2012 Tid: kl. 16 Sted: rektors kontor Til stede: Peter Speldt Niels Erik Parbst Charlotte Broen Christensen Birgitte Lind Andreas

Læs mere

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.

REFERAT. Møde den: 4. marts Dekanmøde med studerende. Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref. Møde den: 4. marts 2011 REFERAT Dekanmøde med studerende Til stede: Mette Thunø, Jan Ifversen, 10 studenterrepræsentanter, Aske Dahl Sløk (ref.) Dato: 09. marts 2011 Sagsnr.: Ref: Side 1/5 Dagsorden 1.

Læs mere

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017

REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 REFERAT AF MØDE I BESTYRELSEN 27. FEBRUAR 2017 Side 1 af 5 Deltagere: Ingelige Bogason, Peder Elgaard, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Karen Olesen, Marianne Kazar, Christopher Germann Bæhring,

Læs mere

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2

Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø. Nanna Ferslev (naf) (NAF), tlf , 1. Godkendelse af dagsorden... 2 Dagsorden Mødedato: Tirsdag den 29. marts 2016 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Mødested: Ankerhus Slagelsevej 70-74, 4180 Sorø Mødelokale: D 0.21 Deltagere: Mødesekretær: Bestyrelsen

Læs mere

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM )

Udkast til referat AARHUS UNIVERSITET. Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl i Aarhus Universitets bestyrelse (BM ) Mødet onsdag den 14. juni 2016, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 3-2016) Udkast til referat I mødet deltog: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Peder

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til bestyrelsens medlemmer Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: 2010-021-0018 8. september 2010 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug.

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen Forretningsorden for Akademisk Råd ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen I henhold til 10, stk., 4) i Vedtægt for Copenhagen Business School - Handelshøjskolen (CBS) fastsættes nedenstående standardforretningsorden

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015)

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) Møde onsdag den 29. april 2015, kl. 13.00 17.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 2-2015) REFERAT Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen (bestyrelsesformand), Connie Hedegaard, Margareta

Læs mere

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN

FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN FORSLAG TIL BESLUTNINGER SOM OPFØLGNING PÅ PROBLEMANALYSEN DEN INTERNE PROBLEMANALYSE 13. november 2013 tiltrådte bestyrelsen den interne problemanalyse Målet var at få identificeret og håndteret betydende

Læs mere

Mandag den 5. maj 2014, kl

Mandag den 5. maj 2014, kl Til bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland Den 7. maj 2014 Godkendt udkast til Referat af bestyrelsesmøde Mandag den 5. maj 2014, kl. 14-17 Afbud: Anni Stilling Christian Madsen Deloitte, deltog under punkt

Læs mere

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner:

Formanden samlede op på seminaret, der blev afsluttet med følgende konklusioner: Møde: fredag den 16. september 2016 kl. 10.30 12.00 i Aarhus Universitets bestyrelse (BM 4-2016) Referat (udkast) Mødet blev holdt på Sandbjerg Gods. Deltagere: Bestyrelsens medlemmer: Michael Christiansen

Læs mere

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard BESTYRELSESSEMINAR Referat for møde i: Bestyrelsesseminar i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Tina Povlsen/Mette Østergaard Dato for møde: Fra torsdag den 12. februar kl. 17.30 til lørdag den

Læs mere

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR?

HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde 16. november 2017 HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde HVAD SKAL DANMARK LEVE AF DE NÆSTE 100 ÅR? CBS Impact Topmøde afrunder vores 100 års jubilæum og peger

Læs mere

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30

Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 DET FARMACEUTISKE FAKULTET KØBENHAVNS UNIVERSITET MØDEREFERAT 10. NOVEMBER 2010 Forum: FSU FAKULTETSSEKRETARIATET LEDELSESSEKRETARIAT Møde afholdt: tirsdag den 9. november 2010 kl. 13 14.30 Sted: Referent:

Læs mere

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011.

Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Bestyrelsesmøde nr. 53, 28. april 2011 Pkt. 7. Bilag 1 til notat 4 Opfølgning på MPsagen rektors handlingsplan Notat vedrørende opfølgning på kammeradvokatens redegørelse marts 2011. Som opfølgning på

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt

Uddannelses- og Forskningsudvalget UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Uddannelses- og Forskningsudvalget 2017-18 UFU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 44 Offentligt Københavns Universitet Att. Rektor Henrik C. Wegener Nørregade 10 Postboks 2177 DK-1017 København K Sendt

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ

Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Arkitektskolen Aarhus 14. oktober 2016 Bestyrelsen J.nr. 0122/18-16 TNI/JLJ Referat af Bestyrelsesmøde den 22. september 2016 Deltog i mødet: Ingelise Bogason (formand), Nille Juul-Sørensen (næstformand),

Læs mere

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office

Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Udkast til vedtægter for Copenhagen EU Office Region Hovedstaden, Kommunekontaktråd Hovedstaden (herefter KKR Hovedstaden), Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet og Copenhagen Business

Læs mere

2. Referat af tidligere møder Bestyrelsen underskrev referatet fra det ordinære møde d. 3. december 2009, samt strategiseminaret d. 4. februar 2010.

2. Referat af tidligere møder Bestyrelsen underskrev referatet fra det ordinære møde d. 3. december 2009, samt strategiseminaret d. 4. februar 2010. Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat bestyrelsesmøde d. 15. marts 2010 Til stede: Direktør Anders Knutsen, direktør Merete

Læs mere

Bilag 10. IT Universitetets forhold til anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark. oktober IT Universitetet Bemærkninger / mangler

Bilag 10. IT Universitetets forhold til anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark. oktober IT Universitetet Bemærkninger / mangler IT Universitetets forhold til anbefalinger for god universitetsledelse i Danmark oktober 2009 Anbefaling (De samlede resumerede anbefalinger ses på s. 8) IT Universitetet Bemærkninger / mangler 3.1 Universitetsbestyrelsens

Læs mere

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin

1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i etisk udvalg for Personlig Medicin Dato og sted Onsdag 4. oktober 2017 kl. 10.00 12.45 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København K., Lokale S.27 Dagsorden Punkt Ca.

Læs mere

Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl

Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl Referat fra ekstra bestyrelsesmøde tirsdag den 1. oktober 2013 kl. 19-21 Deltagere: David Møller (DM) form. Lars Bang (LB) - næstform Susanne Markussen (SM) Kim Kristensen (KK) Sebastian Torst Iversen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl

Referat af bestyrelsesmøde på. Erhvervsakademi SydVest. Torsdag den 28. marts kl Referat af bestyrelsesmøde på Erhvervsakademi SydVest Torsdag den 28. marts kl. 15.00 17.00 Deltagere: Johanne Gregersen, Niels Sørensen, Allan Østergaard, Dan Alsted Nielsen, Erik Lauritzen, Peter Amstrup,

Læs mere

Uddannelsernes kvalitet og match Ambitioner for de videregående uddannelser. Altingets Uddannelsespolitiske Netværk 11.

Uddannelsernes kvalitet og match Ambitioner for de videregående uddannelser. Altingets Uddannelsespolitiske Netværk 11. Uddannelses- og Forskningsudvalget 2016-17 UFU Alm.del Bilag 13 Offentligt Uddannelsernes kvalitet og match Ambitioner for de videregående uddannelser Altingets Uddannelsespolitiske Netværk 11. oktober

Læs mere

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven

Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven Universitets- og Bygningsstyrelsen Bredgade 43 1260 København K Den 15. december 2010 BBA/ka Att.: Helga Øregaard Dam ubst@ubst.dk Høring over udkast til forslag til lov om ændring af universitetsloven

Læs mere

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt.

Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens eget brug. Det gælder ligeledes bilag, som er anført med gråt. Til medlemmerne af IT- Universitetets bestyrelse Direktionen Direkte tlf.: 7218 5072 E-mail: gigr@itu.dk Journalnr.: - 15. september 2008 Fortrolig Information er markeret med gråt og er til bestyrelsens

Læs mere

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015

Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 Forretningsorden for landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors 2014/2015 DENNE FORRETNINGSORDEN Forretningsorden 1. Landsstyrelsen (LS) fastsætter selv sin interne forretningsorden jf. vedtægterne. Forretningsordenen

Læs mere

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven

Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved KU s høringssvar til Forslag til Lov om ændring af universitetsloven Studenterrådet ved Københavns Universitet har med stor interesse læst Forslag til Lov om ændring af universitetsloven.

Læs mere

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET KØBENHAVNS UNIVERSITET Bestyrelsesmøde nr. 87 d. 31 januar 2017 Punkt 4. Bilag 1. Københavns Universitets bestyrelse SAGSNOTAT 23. JANUAR 2017 Vedr. Strategiarbejde på KU fra 2017 og frem REKTORSEKRETARIATET

Læs mere

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB

LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB LEDERSKAB MEDEJERSKAB - MEDARBEJDERSKAB FSU-MØDE PROCES Korte oplæg Drøftelse i trioer Plenumdrøftelse Afrunding ved dekanen FSU-MØDE KORTE OPLÆG Steen Harrit Jakobsen: De tre vigtigste pointer i ekspertgruppens

Læs mere

Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation

Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation Den 25. juni 2014 Sag.nr. Dok.nr. ks/ka De statslige bevillinger Den samlede bevilling på finansloven for 2014 til

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E

MEDARBEJDERMØDE R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E MEDARBEJDERMØDE DECEMBER 2015 R E K T O R P E R M I C H A E L J O H A N S E N O G P R O R E K T O R I N G E R A S K E H AV E O RIENTERING OM Finanslov 2016 Forslag til AAU s budget for 2016 Præsentation

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen.

Direktionen: Konstitueret rektor, forskningsdekan Alan Irwin, undervisningsdekan Jan Molin og universitetsdirektør Hakon Iversen. Bestyrelsen Bestyrelsen Kilevej 14A DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 15. december 2011 Til stede: Bestyrelsen: Formand Peter Schütze, næstformand Peter

Læs mere

Forskning på dagsorden. Forskningspolitikk som valgkampsak -eksempelet Danmark

Forskning på dagsorden. Forskningspolitikk som valgkampsak -eksempelet Danmark Forskning på dagsorden Forskningspolitikk som valgkampsak -eksempelet Danmark Jens Oddershede Rektor på Syddansk Universitet Formand for Rektorkollegiet Danmarks udgangspunkt 20. august 2008 Forskningspolitikk

Læs mere

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015

REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Bestyrelsen REFERAT CBS BESTYRELSESMØDE 25. FEBRUAR 2015 Til stede: Formand Peter Schütze, næstformand Eva Berneke, Karsten Dybvad, Lisbet Thyge Frandsen, Andreas Gjede, Sidsel Green, Arvid Hallén, Alfred

Læs mere

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018

Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering om akademisk råds arbejde og godkendelse af mødeplan for 2018 Referat Akademisk Råd Akademisk råd 02/21/2018 14:30-02/21/2018 17:30 Bygning 1520-737. Sky Lounge Fysik Punkt 1: Mødeinformation Ingen tilføjelser Punkt 2: Til orientering og godkendelse: Formandens orientering

Læs mere

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden.

Fuldmagter: Peter Gorm Hansen og Eva Berneke havde inden mødet afgivet fuldmagt til henholdsvis formanden og næstformanden. B3-2010 Pkt. 2 Bilag 2.1 Ledelsessekretariatet Solbjerg Plads 3 DK-2000 Frederiksberg Tel: +45 3815 3815 Fax: +45 3815 2015 www.cbs.dk Referat CBS bestyrelsesmøde d. 23. april 2010 Til stede: Direktør

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning)

Bilag 11. Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Direktionen vers: 12. april 2010 Tilpasning af bestyrelsens mødeform (beslutning) Bestyrelsen har udtrykt ønske om at tilpasse sin mødeform, så der ved de fleste bestyrelsesmøder afsættes tid til en grundig

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46

Bestyrelsen. 37. bestyrelsesmøde. Forum. 27. januar 2009 kl.13.00. Møde afholdt: Sted: CSS, Øster Farimagsgade 5, lokale 5.1.46 K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Bestyrelsen M Ø D E R E F E R A T 10. FEBRUAR 2009 Forum Møde afholdt: 37. bestyrelsesmøde 27. januar 2009 kl.13.00 REKTORSEKRETARIATET NØRREGADE 10 Sted: CSS,

Læs mere

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl

Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl 5.december 2017 Dagsorden for mødet i Social- og Sundhedsskolens bestyrelse onsdag den 13.december 2017 kl. 15.00 17.00 Velkommen til nyt bestyrelsesmedlem Damian Eis, elevrepræsentant 1. Godkendelse af

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 16/09/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 16/09/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 7. oktober 2015, kl. 12.30-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Severin Kursuscenter, Middelfart Deltagere: Martin B. Josefsen, Bjarne Rittig-Rasmussen,

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis

Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Vejledning til regler for god videnskabelig praksis Af Universitetsloven 2 stk. 2, fremgår det, at universitetet har forskningsfrihed og skal værne om denne og om videnskabsetik. Københavns Universitets

Læs mere

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv

Informationsmøde 3. November. - Set fra en institutleders perspektiv Informationsmøde 3. November Den faglige udviklingsproces - Set fra en institutleders perspektiv Dias 2 Dagsorden Hvor er vi? Analysearbejdet Institutstruktur, overordnet struktur Det nye institut Nye

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012

Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Referat fra bestyrelsesmøde den 24. august 2012 Deltagere: Fraværende med afbud: Jeppe Kofod Roar Bendtsen Schou Ingolf Lind-Holm Kirsa Ahlebæk Nils Pedersen Michael Dam Steen Colberg Jensen Karen Bladt

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014

Referat. 11. april 2014. Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Referat 11. april 2014 Bestyrelse Væksthus Hovedstadsregionen 1-2014 Dato: Fredag den 4. april Tidspunkt: Kl. 10.00 12.00 Sted: Væksthus Hovedstadsregionen, Fruebjergvej 3, 2100 København Ø Væksthus Hovedstadsregionen

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Lotte Thøgersen kom som meddelt senere til mødet. 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 8. september

Læs mere

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013

Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 Referat af møde i institutforum den 17. juni 2013 15. juli 2013 Til stede: Institutleder Michael Steinicke (formand), professor. dr. jur. Søren H. Mørup, professor Dennis Ramsdahl Jensen, adjunkt Thomas

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES

AARHUS UNIVERSITET BUSINESS AND SOCIAL SCIENCES Referat af møde nr. 12 i Kandidatstudienævnet for Sprog og Erhvervskommunikation Tid: Torsdag d. 26. januar 2012 kl. 10.00-12.00 Sted: K102 Dagsorden: 1. Godkendelse af dagsorden til møde nr. 12 2. Godkendelse

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018

Brev af 12. februar 2018 orienteret om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen for 2017 og 2018 ÅRHUS STATSGYMNASIUM DAGSORDEN, BESTYRELSESMØDE 21. marts 2018 Dagsorden: 1. Brev fra Undervisningsministeriet med orientering om regnskabsaflæggelsen for 2016 og særlige forhold vedrørende regnskabsaflæggelsen

Læs mere

Afrapportering på Københavns Universitets udviklingskontrakt halvår 2008

Afrapportering på Københavns Universitets udviklingskontrakt halvår 2008 Afrapportering på Københavns Universitets udviklingskontrakt 2008-2010 1. halvår 2008 Bestyrelsesmøde nr. 34, 9. september 2008 Pkt. 6 Bilag 1. Forskning Nr. Resultatkrav Udgangspunkt Mål i 2008 Status

Læs mere

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE)

Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Referat: Aftagerpanelmøde på Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv (ISE) Sted: Roskilde Universitet, Universitetsvej 1, 4000 Roskilde Bygning 24.2 (mødelokalet) Dato: Tirsdag, d. 8. november 2016 Tidspunkt:

Læs mere

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale Mellem Aarhus Universitet og Silkeborg Kommune AARHUS AU UNIVERSITET Indholdsfortegnelse Aftalens parter... 2 Præambel... 2 Aftalens indhold... 3 1. Vækst og entrepreneurship... 3 2. Folkesundhed...

Læs mere

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl

REFERAT. Mandag den 18. marts 2019 kl REFERAT 28. marts 2019 J.nr. 19/200 ANRA Emne: Møde i Universitetsrådet Dato og tidspunkt: Mandag den 18. marts 2019 kl. 13.30-15.30 Sted: O77 Referent: Anne Rasmussen Dagsorden: Punkter: 1. Ny bestyrelsesformand

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl

Referat af møde i Bestyrelsen for Social- og Sundhedsskolen Esbjerg den 2. oktober 2014 kl Deltagere Bestyrelsen: Johnny Søtrup, formand Kirsten Dyrholm Hansen Inge Hynkemejer Peter Petersen Christian Jørgensen Angela Kühl Jensen Anne-Mette Holm Sørensen Karsten Uno Petersen Anette Byriel Andersen

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2017

Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks. Dragsholm Sparekasse. Gældende for regnskabsåret 2017 Redegørelse vedrørende Finansrådets ledelseskodeks Dragsholm Sparekasse Gældende for regnskabsåret 2017 1 Indledning Det fremgår nedenfor, hvorledes Dragsholm Sparekasse forholder sig til Finansrådets

Læs mere

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september

Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Referat Udvalg: PASS-udvalget Dato: Tirsdag den 23. november 2010 Emne: Godkendelse af referat fra mødet den 14. september Til stede: Nanna Højlund, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Helle Nørtoft

Læs mere

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer:

REFERAT. Møde den: 1. september 2017, kl Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget. Medlemmer: Møde den: 1. september 2017, kl. 11.30 13.30 Sted: Bygn 1260, lok 310 Møde i samarbejdsudvalget REFERAT Medlemmer: Klavs Madsen + Janni Mosgaard Jensen + Annette Bachmann + Eva Therkildsen + Niels Trolle

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere