I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors"

Transkript

1 Næstved Varmeværk Åderupvej Næstved Att: Jens Andersen 7. februar 2014 RJE Deres ref. Kære Jens Andersen Du har ved brev af 17. januar 2014 kontaktet sekretariatets direktør Finn Dehlbæk vedrørende sekretariatets gennemgang af revisors arbejde i forbindelse med virksomhedens selvevaluering og vi har efterfølgende telefonisk kort drøftet din henvendelse. Finn Dehlbæk har bedt mig besvare jeres henvendelse. I oplyser, at I ikke er enige i sekretariatets konklusioner vedrørende selvevalueringsrevisors arbejde. Sekretariatet for Energitilsynet Carl Jacobsens Vej Valby tlf mail post@energitilsynet.dk web Vi vil derfor nedenfor gennemgå det af jer anførte og redegøre for sekretariatets bemærkninger hertil. 1) Anmeldelser Revisionsinstruksens 4 (2) lyder: Om anmeldelser til Energitilsynet er sket i overensstemmelse med anmeldelsesbekendtgørelsen. Priseftervisning for 2008/09 er ikke anmeldt rettidigt. Revisor har ikke gjort opmærksom på dette forhold i revisionsberetningen, hvilket anses som en mangel i selvevalueringsrevisors arbejde. Anmeldelse for 2009 skulle have været anmeldt senest den 15. september 2009, men er anmeldt den 16. september Vi har ikke anset det for væsentligt og derfor ikke gjort anmærkning herom. Indberetningen er foretaget den 15. september 2009 kl pr. mail. Energitilsynets normale indberetningshjemmeside virkede ikke, hvorfor anmeldelsen blev sendt pr. mail. Energitilsynets oplysning om, at priseftervisning ikke er fremsendt rettidigt er ikke korrekt. Vi finder derfor, at det er en uberettiget kritik.

2 2/8 Sekretariatet har givet ovennævnte bemærkning på baggrund af, at sekretariatet først modtog anmeldelsen i vores anmeldelsessystem den 16. september 2009 klokken 09:48, jf. vedlagt kvittering fra vores anmeldelsessystem. I forbindelse med jeres henvendelse er vi bliver opmærksom på, at regnskabsdata er indsendt den 15. september 2009 pr. mail. Sekretariatet frafalder den afgivne konklusion på dette punkt. 2) Afstemning af priseftervisning til årsrapport Revisionsinstruksens 4 (2) lyder: Om anmeldelser til Energitilsynet er sket i overensstemmelse med anmeldelsesbekendtgørelsen. Vi har ikke modtaget afstemning af priseftervisning til årsrapport for de 3 år, som indgår i selvevalueringsperioden. I henhold til anmeldelsesbekendtgørelsens 2, stk. 3 skal virksomhederne indsende afstemning af priseftervisning til årsrapport til Energitilsynets register. Revisor har ikke gjort opmærksom på dette forhold i revisionsberetningen, hvilket anses som en mangel i selvevalueringsrevisors arbejde. Afstemningerne er foretaget og vi har gennemgået dem disse er indeholdt i årsrapporterne for alle tre selvevalueringsår. Afstemning mellem priseftervisningen og årsregnskabet er foretaget for alle årene og er fremsendt til Energitilsynet den , og Afstemningen er indeholdt i årsrapporten, hvilket vi også gør opmærksom på ved fremsendelse af årsrapporten. Det er således ikke korrekt, at Energitilsynet ikke har modtaget afstemningen. Vi finder derfor, at det er en uberettiget kritik. Idet ledelsen ikke har anmeldt afstemning imellem årsrapport og priseftervisning særskilt har sekretariatet ikke været opmærksom på, at afstemningen var indeholdt i årsrapporten. Sekretariatet frafalder den afgivne konklusion på dette punkt.

3 3/8 3) Regnskabspraksis Revisionsinstruksens 4 (1) lyder: Om den regnskabspraksis, som varmeforsyningsvirksomheden har anvendt ved udarbejdelsen af priseftervisningen, er i overensstemmelse med lov om varmeforsyning og de regler, der er udstedt i henhold hertil. Revisor oplyser i sin revisionsberetning, at virksomheden ikke har tilbageført hensættelse til feriepengeforpligtelse i priseftervisningen. Revisor har endvidere taget forbehold for denne manglende korrektion i sin erklæring. Regulering af feriepengeforpligtelse er ikke en hensættelse i henhold til årsregnskabsloven og derfor heller ikke at betragte som en hensættelse i forbindelse med priseftervisningerne. Sekretariatet finder derfor, at revisors vejledning til virksomheden er mangelfuld og ikke i henhold til selvevalueringsbekendtgørelsen. I forbindelse med selvevalueringen blev vi opmærksom på problemstillingen og drøftede den med vores kollegaer. De kunne oplyse at Energitilsynet i andre tilfælde havde godkendt at der blev indregnet feriepenge. Vi kontaktede derfor Energitilsynet og forelagde dem spørgsmålet. Efter aftale med Energitilsynet omtalte vi feriepengeforpligtelsen, som den er beskrevet i beretningen. Revisionsberetningen er udarbejdet inden praksis blev klarlagt og meldt ud fra Energitilsynets side. Det er korrekt at efter klarlægges af praksis at bemærkningen bortfalder. Vi har således håndteret feriepengeforpligtelsen i henhold til aftale med Energitilsynet. Vi finder derfor, at det er en uberettiget kritik. Vi er enige i Deloitte's sagsfremstilling og finder kritikken af revisor uberettiget. Sekretariatet fastholder, at revisor har rådgivet virksomheden i modstrid med praksis. Revisor har været i kontakt med sekretariatet forbindelse med selvevalueringsarbejdet og er blevet rådgivet. Sekretariatet har, ved Jess Møller Carlsen, vejledt revisor i hvorledes regulering af feriepengeforpligtelse skal behandles i priseftervisningerne. Jess Møller Carlsens vejledning har fulgt den vejledning som frem fremgår af Vejledning til anmeldelse af budget og priseftervisning, side 5. (vedlagt til orientering) hvoraf det fremgår, at: Periodisering af årets omkostninger sker efter almindelige regnskabsmæssige principper. Dvs. at omkostningerne henføres til det år, de vedrører, uanset betalingstidspunkt under iagttagelse af varmeforsyningslovens prisbestemmelser.

4 4/8 Af ovenstående følger, at fordi Næstved Varmeværk ligesom stort set alle andre varmeværker og virksomheder i andre brancher i øvrigt - generelt og i overensstemmelse med almindelige regnskabsmæssige principper periodiserer deres omkostninger efter hvornår de opstår og ikke hvornår de udbetales, så skal feriepengeforpligtelsen indgå i priseftervisningen det år feriepengene optjenes. Sekretariatet kan således ikke bekræfte, at have vejledt Næstved Varmeværk i modstrid med ovennævnte skriftlige vejledning, som har eksisteret siden juni ) Over-/underdækning Revisor identificerer i sin beretning, at den akkumulerede overdækning er t.kr. Revisor afgiver ingen anbefalinger til området. Sekretariatets gennemgang af virksomhedens anmeldelser viser, at der løbende i perioden er oparbejdet en stadig større overdækning. Virksomheden forsømmer således at foretage korrekt indregning af registrerede overdækninger i budgetterne. Revisor har ikke kommenteret eller anbefalet vedrørende dette forhold hvilket anses som en mangel i revisors arbejde. Sekretariatet skal i denne forbindelse gøre virksomheden opmærksom på, at overdækning skal tilbageføres til forbrugerne i regnskabsåret efter overdækningen er identificeret. Vejledning til budget og priseftervisning vedhæftes denne orienteringsmail. Overdækningen er korrekt indregnet og medtaget i budgettet i det efterfølgende år, men der er ikke sket en takstreduktion som følge af andre årsager. Det skal understreges at indregningen af overdækningen er korrekt behandlet i regnskabet. Vi har indregnet hele den akkumulerede overdækning i prissætningen i det følgende år, som beskrevet i varmeforsyningsloven. Energitilsynets konklusion er således ikke korrekt. Årsagen til afvigelse mellem budget og priseftervisning er specielt prissætningen af affaldsvarmeprisen fra vores varmeleverandør, som er svær at forudsige, da der verserer en række uafklarede sager i Energitilsynet omkring prissætningen af Affaldsvarmeprisen. Vi finder derfor, at det er en uberettiget kritik. Sekretariatet anfægter ikke hvorvidt beløbet er indregnet korrekt. Sekretariatet har endvidere ingen kommentarer til virksomhedens indregning i budgetter mv. Sekretariatets bemærkning går på, at fordi Næstved Varmeværk havde oparbejdet en overdækning over selvevalueringsperioden, så burde selvevalueringsrevisor i henhold til selvevalueringsbekendtgørelsen have anbefalet virksomheden om hvorledes budgetprocedure mv. kunne tilrettes for imøde-

5 5/8 gåelse af varmeforsyningslovens bestemmelser, således at der ikke oparbejdes en stigende overdækning år for år. Sekretariatet vil i denne forbindelse rette opmærksomheden på følgende vejledninger som med fordel kan anvendes i den daglige drift i virksomheden: Vejledning om afvikling af over/-dækninger Vejledning til budget og priseftervisning Begge vejledninger vedlægges denne besvarelse. 5) Værdipapirbeholdning Revisionsinstruksens 4 (6) b lyder: om placeringer af kapital i værdipapirer ved årets udgang overstiger, hvad der modsvarer virksomhedens henlæggelser som anført under 5). Revisor har forsømt at anføre, at beholdningen overstiger de prisefterviste henlæggelser. Revisor har ikke gjort opmærksom på dette forhold i revisionsberetningen, hvilket anses som en mangel i selvevalueringsrevisors arbejde. Vi er enige i kommentaren som vi også har noteret i forbindelse med vores revision men vi har ikke omtalt det i beretningen. Det skal understreges, at der ikke er tale om en fejl i regnskabet. Der er ingen regler for hvor stor en andel af varmeværkets likvide beholdning, der må henstå i værdipapirer. NV har således også på dette område overholdt alle regler. Bemærkningen er alene et krav til revisor om at give oplysning herom til Energitilsynet i forbindelse med selvevalueringen. Sekretariatet bemærker udelukkende, at revisor på dette område ikke har fulgt revisionsinstruksen som er bilagt selvevalueringsbekendtgørelsen, hvoraf det fremgår at selvevalueringsrevisor skal oplyse om hvorvidt placeringer i værdipapirer overstiger hvad der modsvarer virksomhedens henlæggelser.

6 6/8 6) Indskudskapital Revisionsinstruksens 4 (7 b og d) lyder: b) om kapitalkontoen kun omfatter indskud fra/udbetalinger til ejerne/andelshaverne, d) om kapitalkontoen omfatter investeringsbidrag, tilslutningsbidrag og andre engangsbetalinger. Revisor har i forbindelse med gennemgangen ikke selvstændigt taget stilling til saldoen på indskudskapitalen, men udelukkende henvist til afgørelse fra Energitilsynet vedrørende tilbageførsel af t.kr. til forbrugerne. Det forhold, at Energitilsynet har foretaget en afgørelse fritager ikke revisor for at udføre instrukserne givet i selvevalueringsbekendtgørelsen. Dette forhold anses som en fejl i revisors arbejde. Vi har kontrolleret indskudskapitalen og er enig heri og fundet den i overensstemmelse med afgørelsen fra Energitilsynet. Da den regnskabsmæssige behandling er i overensstemmelse med Energitilsynets afgørelse og vi er enige heri har vi ikke fundet anledning til at omtale det i beretningen. I samarbejde med Energitilsynet er fejlen rettet inden selvevalueringen blev gennemført. Sekretariatet bemærker, at revisor ikke, i revisionsberetningen, selvstændigt tager stilling til saldoen på indskudskapitalen med udelukkende refererer til bevægelser i perioden, samt sekretariatets afgørelse vedrørende indskudskapitalen. Sekretariatet finder det positivt såfremt selvevalueringsrevisor har taget selvstændigt stilling til indskudskapitalen og fundet denne i overensstemmelse med den i priseftervisningen anførte. Sekretariatet fastholder dog, at dette forhold ikke fremgår af revisionsberetningen. 7) Anbefalinger Revisionsinstruksens 5 lyder: Revisionsberetningen skal for hvert af hovedområderne nævnt i dette bilags 4 omfatte eventuelle konstaterede fejl og revisors vurdering heraf samt i tilfælde af, at der er konstateret fejl en beskrivelse af varmeforsyningsvirksomhedens muligheder for at rette op på forholdene og for at iagttage reglerne fremadrettet. Revisionsberetningen skal omfatte alle fejl vedrørende hovedområderne, også fejl, der ikke er så væsentlige, at revisor

7 7/8 i erklæringen finder anledning til at tage forbehold for, om reglerne om priser i eller i henhold til lov om varmeforsyning i al væsentlighed er overholdt. Revisor har ikke til de enkelte afsnit afgivet anbefalinger, men udelukkende identificeret fejl og mangler. Revisor har forsømt at afgive anbefalinger til virksomheden hvilket anses som en mangel i revisors arbejde. Vi har løbende rapporteret til ledelsen omkring anbefalinger, men der er ikke foretaget en skriftlig afrapportering. Energitilsynets præmis om fejl og mangler i NV's materiale er ikke korrekt, hvorfor revisor ikke har forsømt at afgive anbefalinger til hvorledes fejl og mangler skal rettes. Vi har ikke på noget tidspunkt savnet råd eller vejledning fra revisor. I henhold til revisionsinstruksen skal anbefalingerne fremgå af den skriftlige revisionsberetning, som selvevalueringsrevisor skal udarbejde og som skal indgå i ledelsens selvevaluering, som skal sendes til Energitilsynet. Overordnet konklusion På baggrund af ovenstående gennemgang finder sekretariatet ikke anledning til at ændre konklusionen på sekretariatets kontrol af revisors arbejde i forbindelse med selvevalueringen. Det er således stadigvæk sekretariatets konklusion, at revisor i betydelig grad ikke har udført sit arbejde i henhold til selvevalueringsbekendtgørelsen og tilhørende revisionsinstruks. Afsluttende bemærkninger Sekretariatets gennemgang af selvevalueringsrevisors arbejde er lavet for at sekretariatet kan vurdere kvaliteten af det udførte selvevalueringsarbejde. Der er således ikke tale om en afgørelse, hvorfor klagevejledning ikke vedlægges, men udelukkende en orientering til ledelsen. I øvrigt finder sekretariatet det hensigtsmæssigt hvis fremtidige henvendelser i sagen stiles til ansvarlig sagsbehandler Ronnie Jensen. Såfremt I skulle have spørgsmål eller kommentarer til ovenstående redegørelse er I også velkomne til at kontakte Ronnie Jensen, på telefon eller rje@energitilsynet.dk. Sekretariatet vil om ca. 1 uge hvor Næstved Varmeværk og selvevalueringsrevisor har haft lejlighed til at læse og forholde sig til sekretariatets bemærkninger i dette brev kontakte Næstved Varmeværk med henblik på

8 8/8 at afklare, hvorvidt Næstved Varmeværk fortsat ønsker et fysisk møde i sekretariatet om selvevalueringsrevisors arbejde hvilket undertegnede og sagsbehandler Ronnie Jensen gerne deltager i - eller om redegørelsen i dette brev vurderes at være tilstrækkelig. Med venlig hilsen Martin Windelin Kontorchef Tlf mw@energitilsynet.dk

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde.

Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. NOTAT Næstved, den 17. januar 2014 Version 2 Energitilsynets gennemgang af revisor s selvevalueringsarbejde. Indledning Vi har den 30-12-2013 modtaget en afrapportering fra Energitilsynet vedrørende revisor

Læs mere

UDKAST Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning

UDKAST Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning UDKAST 09072012 Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning I bekendtgørelse nr. 150 af 27. februar 2012 om selvevaluering

Læs mere

UDKAST 29112011. Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4 i lov om varmeforsyning

UDKAST 29112011. Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4 i lov om varmeforsyning Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2011-12 KEB alm. del Bilag 99 Offentligt UDKAST 29112011 Bilag 1 Varmeforsyningsvirksomhedens selvevaluering af overholdelse af regler i eller i medfør af kapitel 4

Læs mere

Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i revisors opgave

Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i revisors opgave Varmeforsyningsvirksomhedernes selvevaluering i 2012 - revisors opgave Indledning - baggrund for selvevalueringen Alle varmeforsyningsvirksomheder skal inden 1. december 2012 foretage en selvevaluering

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen 1. april 2014 Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Sekretariatet har i 2013 gennemgået virksomhedernes selvevalueringer. Gennemgangen har omfattet

Læs mere

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne

Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Dokument Oprettet af Tove B. Hansen den 03-06-2014 Kommentar Til Næstved Varmeværk A.m.b.a. Sag nr. 14/06308 Anmodning om redegørelse for tilbageførsel af overdækning til forbrugerne Til virksomhedens

Læs mere

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen

Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen Vejledning til imødegåelse af fejl og mangler identificeret i forbindelse med selvevalueringen AUGUST 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk

Læs mere

Selvevaluering. Spørgsmål og svar

Selvevaluering. Spørgsmål og svar Selvevaluering Spørgsmål og svar I forbindelse med udstedelse af Bekendtgørelse om selvevaluering af overholdelse af kapitel 4 og 4 b i lov om varmeforsyning (Selvevalueringsbekendtgørelsen) har Energitilsynet

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL IMØDEGÅELSE AF FEJL OG MANGLER IDENTIFICERET I FORBINDELSE MED SELVEVALUERINGEN INDLEDNING... 3

ENERGITILSYNET VEJLEDNING TIL IMØDEGÅELSE AF FEJL OG MANGLER IDENTIFICERET I FORBINDELSE MED SELVEVALUERINGEN INDLEDNING... 3 Side 2/9 INDHOLD INDLEDNING... 3 1. MANGLENDE ANMELDELSE AF PRISER, BUDGET OG PRISEFTERVISNINGER... 4 2. IKKE RETTIDIG ANMELDELSE AF PRISER, BUDGET OG PRISEFTERVISNINGER... 4 3. MANGLENDE AFSTEMNING IMELLEM

Læs mere

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER

BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER PUNKT 4 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 26. JUNI 2018 BEKENDTGØRELSE OM NETVIRKSOMHE- DERS REGULERINGSREGNSKABER 26. juni 2018 Detail & Distribution 18/07653 ENJE, NOJ RESUMÉ 1. Med dette notat forelægges Energitilsynet

Læs mere

Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 2. september 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 10. juli 2015 om revision af priseftervisninger Indledning Anlæg og virksomheder nævnt i 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen (bekendtgørelse nr. 1282 af 5. december 2014) skal

Læs mere

Ledelsespåtegning. Holstebro den 27. maj Direktion. dby strerende direktør

Ledelsespåtegning. Holstebro den 27. maj Direktion. dby strerende direktør Ledelsespåtegning Direktionen har dags dato behandlet og godkendt reguleringsregnskabet med tilhørende redegørelse for behandling af over-/underdækning for 2014. Reguleringsregnskabet med tilhørende redegørelse

Læs mere

Anmeldelse af priseftervisning/regnskabsdata

Anmeldelse af priseftervisning/regnskabsdata Anmeldelse af priseftervisning/regnskabsdata i henhold til 21, stk. 1, i varmeforsyningsloven lovbekendtgørelse nr. 347 af 17/05/2005 Selskab Værk Kontaktperson e-mail Adresse Postnummer By Regnskabsperiode

Læs mere

Bilag 3 - revisorinstruks

Bilag 3 - revisorinstruks Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Specialkonsulent Niels Outzen Jensen og Elsebeth Normann Jensen Pr. e-mail: post@energitilsynet.dk; cc: noj@energitilsynet.dk; enje@energitilsynet.dk

Læs mere

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold:

SAGSFREMSTILLING Af NRGis anmodning af 2. juli 2015 fremgår, at virksomheden ønsker en vejledende udtalelse omkring følgende forhold: NRGi Net A/S Bjerrevej 139 8700 Horsens 1. september 2015 Detail & Distribution 15/06596 AE VEJLEDENDE UDTALELSE PRAKSISÆNDRING FOR INDTÆGTSFØ- RING AF NRGi Net A/S (herefter NRGi ) har ved mail af 2.

Læs mere

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C

Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Bech-Bruun Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Aarhus C Dato: 30. januar 2013 Sag: 12/15569 Sagsbehandler: HRJ Afd.: Varme Jeres j.nr. 056121, dispensation vedrørende varmeforsyningslovens kapitel 4 I

Læs mere

Revisionsinstruks af 6. juli 2017 om revision af priseftervisninger

Revisionsinstruks af 6. juli 2017 om revision af priseftervisninger Revisionsinstruks af 6. juli 2017 om revision af priseftervisninger Indledning Virksomheder omfattet af 1, stk. 1, i anmeldelsesbekendtgørelsen på varmeområdet (BEK nr. 816 af 21. juni 2017) skal årligt,

Læs mere

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg

Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum. I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Forsyning Helsingør Varme Att.: Jacob Brønnum I/S Nordforbrænding Att.: Tonny Juul Jensen 30. juni 2011 Sag 4/0920-8901-0690 /SB Deres ref. Vattenfall A/S Att.: Kjeld Oksbjerg Helsingør Kraftvarmeværk

Læs mere

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2019 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger

Læs mere

analyse: Overdækninger

analyse: Overdækninger 58 ENERGITILSYNET analyse: Overdækninger i fjernvarmesektoren 133 varmevirksomheder har de seneste to år i træk haft en overdækning samtidig med, at overdækningen i det seneste år har oversteget 10 procent

Læs mere

AFFALDPLUS E.T. J.NR. 13/10729 KLAGE FRA NÆSTVED VARME- VÆRK

AFFALDPLUS E.T. J.NR. 13/10729 KLAGE FRA NÆSTVED VARME- VÆRK Horten Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 www.horten.dk Energitilsynet Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Eigil Worm Dir +45 3334 4212 Mob +45 5234 4212 ewo@horten.dk

Læs mere

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning

Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af. over-/underdækning Vejledning om varmeforsyningslovens prisbestemmelser og Energitilsynets praksis om afvikling af over-/underdækning JUNI 2009 Energitilsynets sekretariat modtager løbende henvendelser om, hvordan en varmeforsyning

Læs mere

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking

oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Februar 2018 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til økonomiske rammer samt oplysninger

Læs mere

Vejledning om omlægning

Vejledning om omlægning Vejledning om omlægning af varmeregnskabsår til kalenderår AUGUST 2018 FORSYNINGSTILSYNET Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Tlf. 4171 5400 post@forsyningstilsynet.dk www.forsyningstilsynet.dk Side 2/8 FORSYNINGSTILSYNET

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2014/15. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr. 12868014. (53. regnskabsår)

ÅRSRAPPORT 2014/15. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr. 12868014. (53. regnskabsår) ÅRSRAPPORT 2014/15 Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele CVR nr. 12868014 (53. regnskabsår) agt og godkendt ordinære generalforsamling den nt Ordinær generalforsamling afholdes onsdag den

Læs mere

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv).

2. Nedenfor refereres høringssvar, opdelt på høringssvarets emner, som efterfølges af sekretariatets bemærkninger (i kursiv). PUNKT 6 ENERGITILSYNETS MØDE DEN 23. JUNI 2015 HØRINGSSVAR BILAG 1 10. juni 2015 Varme 13/12063 MLD 5. HØRINGSSVAR 1. Udkast til afgørelse blev sendt i høring den 20. februar 2015 med frist den 6. marts

Læs mere

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012

Selskabsgørelse af kommunale fjernvarmeafdelinger Artikel til Fjernvarmen 2012 Kommunal omdannelse af fjernvarme-afdelinger til selvstændige selskaber Jess Møller Carlsen, Sekretariatet for Energitilsynet Indledning (beskrivelse af problemstillingen) Kommunale fjernvarmeforsyninger

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Hørsholm Vand ApS Att.: Gitte Benner Christensen Håndværkersvinget 2 2970 Hørsholm Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00193 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste

Læs mere

Korrigeret statusmeddelelse

Korrigeret statusmeddelelse Vandcenter Syd A/S Att.: Allan Hansen Vandværksvej 7 5000 Odense C Den 3.november 2017 Sag nr. 17/00366 Korrigeret statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år

Læs mere

Ny mere målrettet kontrolstrategi på varmeområdet

Ny mere målrettet kontrolstrategi på varmeområdet Punkt 5 Energitilsynets møde den 25. februar 2014 28-03-2014 VARME 13/13463 / RJE Ny mere målrettet kontrolstrategi på varmeområdet Resumé 1. Dette notat beskriver sekretariatets forslag til en ny mere

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HOFOR VAND DRAGØR A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00171 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da

Læs mere

Benchmarking. Vejledning til indhentning af omkostningsdata m.m. hos elnetselselskaberne. 1. udgave af 23. oktober 2006

Benchmarking. Vejledning til indhentning af omkostningsdata m.m. hos elnetselselskaberne. 1. udgave af 23. oktober 2006 Benchmarking Vejledning til indhentning af omkostningsdata m.m. hos elnetselselskaberne 1. udgave af 23. oktober 2006 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 2 Side 1.1 BAGGRUND... 2 1.1.1 Benchmarking og

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006.

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab Vedrørende revisionsberetning nr. 2 for regnskabsåret 2006. 16-09- 2008 Statsforvaltningen har den 21. januar 2008 modtaget årsregnskab

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. december 2011 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret revisor R.

K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. december 2011 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret revisor R. Den 24. april 2013 blev der i sag nr. 119/2011 Revisortilsynet mod Statsautoriseret revisor R afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 20. december 2011 har Revisortilsynet klaget over statsautoriseret

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion:

kendelse: Kvalitetskontrollanten har afgivet erklæring med følgende forbehold og konklusion: Den 9. december 2013 blev der i sag nr. 100/2013 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 8. august 2013 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2013/14. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (52. regnskabsår)

ÅRSRAPPORT 2013/14. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (52. regnskabsår) ÅRSRAPPORT 2013/14 Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele CVR nr. 12868014 (52. regnskabsår) Ordinær generalforsamling afholdes torsdag den 25. september 2014 kl. 19.00 i Tjelecenterets forsamlingshus.

Læs mere

EGTVED VARMEVÆRK A.m.b.A. Årsrapport for tiden 1. oktober 2009 til 30. september Årsrapport 2009/2010

EGTVED VARMEVÆRK A.m.b.A. Årsrapport for tiden 1. oktober 2009 til 30. september Årsrapport 2009/2010 Sammendrag af årsrapport for EGTVED VARMEVÆRK A.m.b.A. Årsrapport for tiden 1. oktober 2009 til 30. september 2010 Årsrapport 2009/2010 (Årsrapporten i sin fulde længde med revisionspåtegning er fremlagt

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013

FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013 Bilag: 4 Sagsbeh.: CKY J. nr.: 2014/000102 Dok.nr.: 26597 21. oktober 2014 FONDEN DANSKE VETERANHJEM ÅRSREGNSKABER 2010, 2011, 2012 OG 2013 INDLEDNING/BAGGRUND 1. I mail af den 18. september 2014 anmodede

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at HEF Nets bagudrettede reguleringspris er 18,57 øre/kwh i 2015. HEF Net A/S Over Bækken 6 9000 Aalborg 7. oktober 2016 Detail & Distribution 16/06423 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR HEF NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den bagudrettede

Læs mere

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E:

Den 7. august 2014 blev der i. sag nr. 111/2013. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Flemming M. Nielsen. afsagt sålydende K E N D E L S E: Den 7. august 2014 blev der i sag nr. 111/2013 Revisortilsynet mod Registreret revisor Flemming M. Nielsen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 10. september 2013 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

Højslev Nr. Søby Fjernvarmeværk A.m.b.a. Søbyvej 48 A 7840 Højslev. Årsrapport 1. juni 2009 til 31. maj 2010. CVR. nr. 18849518

Højslev Nr. Søby Fjernvarmeværk A.m.b.a. Søbyvej 48 A 7840 Højslev. Årsrapport 1. juni 2009 til 31. maj 2010. CVR. nr. 18849518 Højslev Nr. Søby Fjernvarmeværk A.m.b.a. Søbyvej 48 A 7840 Højslev Årsrapport 1. juni 2009 til 31. maj 2010 CVR. nr. 18849518 Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2010 Dirigent Dansk Revision

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEÅR... 4 REGLER OM REGNSKABSPERIODE...

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEÅR... 4 REGLER OM REGNSKABSPERIODE... Side 2/8 ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDHOLD INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEÅR... 4 REGLER OM REGNSKABSPERIODE... 4 GENEREL VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF REGNSKABSÅR

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 12. januar 2017 Cathrine Mehlskov Emner 1. Energitilsynet lige nu Fokus på anmeldelser Budgettering med overdækning Forrentning af indskudskapital

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 8. juli 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 8. juli 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Sønderborg Fjernvarme A.m.b.a. OVER

Læs mere

Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013. D ApS. mod. registreret revisor A. B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS

Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013. D ApS. mod. registreret revisor A. B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS Den 15. april 2014 blev i sag nr. 12/2013 D ApS mod registreret revisor A og B Registreret Revisionsanpartsselskab, efter navneændring C ApS afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved brev af 27. februar 2013

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEREGNSKABSÅR... 4

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEREGNSKABSÅR... 4 Side 2/8 ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDHOLD INDLEDNING... 3 REGNSKABSÅR OG VARMEREGNSKABSÅR... 4 REGLER OM VARMEREGNSKABSPERIODE... 4 GENEREL VEJLEDNING OM

Læs mere

Afgørelse om tilbageførsel af ikke-godkendt forrentning for perioden for Verdo Varme

Afgørelse om tilbageførsel af ikke-godkendt forrentning for perioden for Verdo Varme Afgørelse om tilbageførsel af ikke-godkendt forrentning for perioden 2000-2005 for Verdo Varme 11. april 2019 J. nr. 18/03961 MDCL RESUMÉ Sekretariatet for Energitilsynet (nu Forsyningstilsynet) traf den

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HILLERØD VAND A/S Att.: David Rex Ipsen Ægirsvej 4 3400 Hillerød Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00153 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

kendelse: Den 10. marts 2015 blev der i sag nr. 96/2014 Revisortilsynet mod registreret revisor Henning Kok Olsen afsagt sålydende

kendelse: Den 10. marts 2015 blev der i sag nr. 96/2014 Revisortilsynet mod registreret revisor Henning Kok Olsen afsagt sålydende Den 10. marts 2015 blev der i sag nr. 96/2014 Revisortilsynet mod registreret revisor Henning Kok Olsen afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 7. november 2014 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens

Læs mere

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO

VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO VEJLEDNING VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO ENERGITILSYNET VEJLEDNING: REVISORERKLÆRING I ENAO Side 1/1 INDHOLD FORMÅL... 1 HVAD ER ENAO, OG HVORNÅR SKAL DET ANVENDES... 1 VEJLEDNINGENS OPBYGNING...

Læs mere

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren

3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Referat Energitilsynsmøde den 24. februar 2015 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 160 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra Energitilsynets sekretariat samt information fra direktøren Sager til

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007

Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab. Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningens brev af 16. september 2008 til et kommunalt fællesskab 16-09- 2008 Vedrørende regnskab 2007 Statsforvaltningen har modtaget revisionsprotokollat af 17. april 2008 vedrørende regnskab

Læs mere

Jelling Varmeværk a.m.b.a. Årsregnskab 2014/15 54. regnskabsår

Jelling Varmeværk a.m.b.a. Årsregnskab 2014/15 54. regnskabsår Jelling Varmeværk a.m.b.a. Årsregnskab 2014/15 54. regnskabsår Nærværende regnskab er et sammendrag af Varmeværkets årsrapport for 2014/15. Årsrapporten er afgivet med følgende konklusion: Revisionen har

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Langeland Spildevand ApS Att.: Jørgen Ahlman Jensen Nørrebro 207A 5900 Rudkøbing Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00221 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HOFOR Spildevand Dragør A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 13.oktober 2017 Sag nr. 17/00162 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData.

Læs mere

Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for 2016 er udarbejdet i henhold til årsregnskabslovens bestemmelser for en klasse C (stor) virksomhed med de tilpasninger, der følger af selskabet er omfattet af

Læs mere

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR 1. INDLEDNING... 3

ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR 1. INDLEDNING... 3 Side 2/8 ENERGITILSYNET VEJLEDNING OM OMLÆGNING AF VARMEREGNSKABSÅR TIL KALENDERÅR INDHOLD 1. INDLEDNING... 3 2. REGNSKABSÅR, VARMEREGNSKABSÅR OG FORBRUGERAFREGNING... 4 3. REGLER OM VARMEREGNSKABSPERIODE...

Læs mere

BEK nr 394 af 25/05/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017

BEK nr 394 af 25/05/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017 BEK nr 394 af 25/05/2009 (Historisk) Udskriftsdato: 12. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energitilsynet, j.nr. 4/0904-0200-0007 Senere

Læs mere

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø

Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej Hvalsø Forsikringsselskabet Brandkassen G/S Att.: Bestyrelsen Smidstrupvej 36 4330 Hvalsø 14. september 2012 Ref. LOS J.nr. 560-0014 Påtale og påbud for overtrædelse af aflønningsreglerne i lov om finansiel virksomhed

Læs mere

BILAG TIL PUNKT 6 - BRDR. HARTMANN ANMODER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSE AF PRISEFTERVISNING

BILAG TIL PUNKT 6 - BRDR. HARTMANN ANMODER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSE AF PRISEFTERVISNING BILAGSOVERSIGT ENERGITILSYNETS MØDE DEN 29. NOVEMBER 2016 BILAG TIL PUNKT 6 - BRDR. HARTMANN ANMODER OM DISPENSATION FRA AN- MELDELSE AF PRISEFTERVISNING 16. november 2016 Varme 16/08543 MLD/RVN BILAGS

Læs mere

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8,

- At differencer i reguleringsårene skal opgøres og afvikles efter reglerne i bekendtgørelse 1520/2004, jf. 33, stk. 8, LOVGRUNDLAG 1. I det følgende gennemgås de love og bekendtgørelser mv., der har relevans for de betragtninger og vurderinger, der fremgår i det efterfølgende kapitel, hvor sagsfremstillingens fakta vurderes

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Hinnerup Vandværk A.m.b.a. Att.: Bjarne Wiese Samsøvej 30 8382 Hinnerup Den 14. september 2017 Sag nr. 17/00155 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog

Læs mere

ÅRSRAPPORT 2015/16. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (54. regnskabsår)

ÅRSRAPPORT 2015/16. Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele. CVR nr (54. regnskabsår) ÅRSRAPPORT 2015/16 Ørum Varmeværk A.m.b.a. Bøgevej 5-7, Ørum 8830 Tjele CVR nr. 12868014 (54. regnskabsår) Fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den Dirigent Ordinær generalforsamling

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Nord Energis bagudrettede reguleringspris er 17,92 øre/kwh i 2015. Nord Energi Net A/S Ørstedsvej 2 9800 Hjørring 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06114 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR NORD ENERGI NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Næstved Varmeværk A.m.b.A. Revisionsprotokollat til årsrapport 2013/14

Næstved Varmeværk A.m.b.A. Revisionsprotokollat til årsrapport 2013/14 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Den 26. maj 2016 blev der i sag nr. 75/2015. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Steen Niels Kristensen. afsagt sålydende

Den 26. maj 2016 blev der i sag nr. 75/2015. Revisortilsynet. mod. Registreret revisor Steen Niels Kristensen. afsagt sålydende Den 26. maj 2016 blev der i sag nr. 75/2015 Revisortilsynet mod Registreret revisor Steen Niels Kristensen afsagt sålydende K E N D E L S E: Ved skrivelse af 11. august 2015 har Revisortilsynet i medfør

Læs mere

kendelse: Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 62/2012 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor D afsagt sålydende

kendelse: Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 62/2012 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor D afsagt sålydende Den 28. juni 2013 blev der i sag nr. 62/2012 Revisortilsynet mod statsautoriseret revisor D afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 21. august 2012 har Revisortilsynet i medfør af revisorlovens 43,

Læs mere

Notat. Økonomiudvalget. Spørgsmål fra ØU

Notat. Økonomiudvalget. Spørgsmål fra ØU Notat Økonomiudvalget Spørgsmål fra ØU Spørgsmål: Hvordan balancerer udgifter og indtægter på forsyningsområdet i forhold til hvilei-sig-selv princippet også set i forhold til kommunens skattefinansierede

Læs mere

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde

Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Syddjurs Kommune Hovedgaden 77 Rådhuset 8410 Rønde Ankestyrelsens decisionsskrivelse vedrørende Syddjurs Kommunes revisionsberetning for regnskabsåret 2013 Ankestyrelsen modtog ved e-mail af 28. august

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. HOFOR SPILDEVAND VALLENSBÆK A/S Att.: Dennis Erboe Nielsen Ørestads Boulevard 35 2300 København S. Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00359 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData.

Læs mere

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet

3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Referat Energitilsynsmøde den 25. oktober 2016 Dagsorden: 1. Inhabilitet på møde 176 2. Meddelelser fra formanden 3. Meddelelser fra direktøren samt fra Sekretariatet for Energitilsynet Sager til beslutning:

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

K e n d e l s e: Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013. A ApS og B. mod. registreret revisor K. afsagt sålydende

K e n d e l s e: Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013. A ApS og B. mod. registreret revisor K. afsagt sålydende Den 25. marts 2015 blev der i sag nr. 144/2013 A ApS og B mod registreret revisor K afsagt sålydende K e n d e l s e: Ved skrivelse af 3. december 2013 har A ApS (CVR. XX XX XX XX) og B (CVR.nr. XX XX

Læs mere

1 Grundlag for gennemgangen

1 Grundlag for gennemgangen Til Glostrup Kommune Att. Michael Seifert Gennemgang af takster for 2016 Glostrup Affald A/S, Glostrup Vand A/S og Glostrup Spildevand A/S I henhold til aftale fremsender vi hermed redegørelse for vores

Læs mere

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. og 13. oktober 2016 Cathrine Mehlskov

Nyt fra Energitilsynet. Sekretariatet for Energitilsynet 12. og 13. oktober 2016 Cathrine Mehlskov Nyt fra Energitilsynet Sekretariatet for Energitilsynet 12. og 13. oktober 2016 Cathrine Mehlskov Emner Generelle henvendelser ENAO Energitilsynets elektroniske anmeldelsessystem Kontrolgruppens fokusområder

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.

ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet. ERHVERVSANKENÆVNET Langelinie Allé 17 * Postboks 2000 * 2100 København Ø * Tlf. 35 29 10 93 * ean@erst.dk www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 24. januar 2014 (J.nr. 2013-0035503) Afgift som følge af

Læs mere

kendelse: Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende

kendelse: Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende Den 21. november 2016 blev der i sag nr.43/2016 Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen mod registreret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelse af 17. februar 2016 har Revisortilsynet, nu Erhvervsstyrelsen,

Læs mere

oplysninger til kontrol af økonomiske

oplysninger til kontrol af økonomiske Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske rammer samt oplysninger til benchmarking Januar 2018 Revisionsinstruks om indberetning af oplysninger til kontrol af økonomiske

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Rudersdal Forsyning A/S Blokken 9 1 3460 Birkerød Den 10. august 2018 Sag nr. 18/13984 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske rammer for

Læs mere

Jelling Varmeværk a.m.b.a. Årsregnskab 2013/14 53. regnskabsår

Jelling Varmeværk a.m.b.a. Årsregnskab 2013/14 53. regnskabsår Jelling Varmeværk a.m.b.a. Årsregnskab 2013/14 53. regnskabsår Nærværende regnskab er et sammendrag af Varmeværkets årsrapport for 2013/14. Årsrapporten er afgivet med følgende konklusion: Revisionen har

Læs mere

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016

Dinel A/S. CVR-nr Reguleringsregnskab 2016 CVR-nr. 25 70 69 00 Udarbejdet efter bekendtgørelse nr. 195 af 4. marts 2016 Indhold Ledelsespåtegning vedrørende reguleringsregnskab 2016 - mængdebaseret 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Anvendt

Læs mere

Næstved Varmeværk A.m.b.A. Revisionsprotokollat til årsrapport 2014/15

Næstved Varmeværk A.m.b.A. Revisionsprotokollat til årsrapport 2014/15 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Læs mere

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A.

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A. Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012 Revisortilsynet mod B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 3. juli 2012 har Revisortilsynet

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Grindsted Elnets bagudrettede reguleringspris er 9,70 øre/kwh i 2015. Grindsted Elnet A/S Tårnvej 24 7200 Grindsted 26. juli 2016 Detail & Distribution 16/06410 AE AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR GRINDSTED EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse af den

Læs mere

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005

Udkast til Rigsrevisionens vurdering af Aarhus Universitets årsrapport 2005 Rigsrevisionen C6 Bestyrelsen for Aarhus Universitet Dato: 18. april 2006 J.nr.: 2005-5922-11 (Angiv venligst j.nr. ved besvarelse) Ref.: CC BM 2-2006 Bilag 3.A.4. Udkast til Rigsrevisionens vurdering

Læs mere

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.:

Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder. CVR-nr.: Gylling Vandværk A.m.b.a. Gylling 8300 Odder CVR-nr.: 33 44 01 03 Revisionsprotokollat for regnskabsåret 2018 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 34 2. Konklusion på revisionen af årsregnskabet for 2018...

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Lyngby-Taarbæk Vand A/S Att.: Dorte Kruchov Stausholm Hjortekærbakken 12 2800 Lyngby Den 12. oktober 2017 Sag nr. 17/00237 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I

Læs mere

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over:

B e s l u t n i n g. Revisornævnet forstår den tilbageværende klage således, at der klages over: Den 23. april 2015 blev der i sag nr. 96/2013 A A/S og til dels B A/S mod registreret revisor C afsagt sålydende B e s l u t n i n g Ved skrivelse af 16. juli 2013 har advokat D på vegne A A/S og B A/S,

Læs mere

Sagens omstændigheder:

Sagens omstændigheder: Kendelse af 11. maj 2006 (J.nr. 2005-0003554) Afgift som følge af for sent indsendt årsrapport ikke eftergivet Årsregnskabslovens 151 og 152 (Lars Holtug, Poul Østergaard Mortensen og Ulla Staal) Ved skrivelse

Læs mere

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017

Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 Punkt 7. Godkendelse af beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab 2017 2018-003118 Magistraten indstiller, at byrådet godkender beretning nr. 42 om revision af Aalborg Kommunes årsregnskab

Læs mere

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015.

Sekretariatet for Energitilsynet træffer afgørelse om, at Thy-Mors Energi Elnets bagudrettede reguleringspris er 13,95 øre/kwh i 2015. Thy-Mors Energi Elnet A/S Elsøvej 107 7900 Nykøbing 23. august 2016 Detail & Distribution 12/09072 KSB AFGØRELSE INDTÆGTSRAMMEUDMELDING FOR THY-MORS EL- NET A/S FOR Denne afgørelse indeholder en opgørelse

Læs mere

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse.

Vi har på baggrund af de indsendte oplysninger udarbejdet følgende statusmeddelelse. Gladsaxe Vand A/S Att.: Morten Serup Ørnegårdsvej 17 2820 Gentofte Den 13. oktober 2017 Sag nr. 17/00122 Statusmeddelelse I har i år indberettet en række oplysninger i VandData. Da I sidste år modtog økonomiske

Læs mere

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010

REGIONSRÅDET ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 Den 20. september 2011 REGIONSRÅDET Forretningsudvalget den 13. september 2011, sag nr. 1 SAG NR. 1 ENDELIGT REGNSKAB 2010 FOR REGION HOVEDSTADEN OG RE- VISIONSBERETNING 2010 ADMINISTRATIONENS INDSTILLING

Læs mere

Gennemgang af takster for 2018 Glostrup Affald A/S, Glostrup Vand A/S og Glostrup Spildevand A/S

Gennemgang af takster for 2018 Glostrup Affald A/S, Glostrup Vand A/S og Glostrup Spildevand A/S Til Glostrup Kommune Att.: Michael Seifert Gennemgang af takster for 2018 Glostrup Affald A/S, Glostrup Vand A/S og Glostrup Spildevand A/S I henhold til aftale fremsender vi hermed redegørelse for vores

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret revisor A for Revisornævnet. Den 18. november 2013 blev i sag nr. 18/2013 Skat mod registreret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Skat i medfør af revisorlovens 43, stk. 3, indbragt registreret

Læs mere