KÆRE LÆSER. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket September Kære læser. Techtrans nyt. Nye techtrans profiler. Fagligt på vej

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KÆRE LÆSER. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket September 2009. Kære læser. Techtrans nyt. Nye techtrans profiler. Fagligt på vej"

Transkript

1 Nyhedsbrev fra techtrans-netværket September 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Det summer af aktivitet i Netværkets sekretariat. Nye arrangementer slåes op i netværkskalenderen, Patentbørsen er opgraderet i sit design og Rune Heiberg Hansen er ny midlertidig koordinator i Netværket. Kære læser Techtrans nyt Nye techtrans profiler Fagligt på vej Venture Markedsanalyse 2009 Fra idé til virkelighed Nyt fra myndigheder Vækstforum skudt i gang Sekretariatschef Susanne Bjerregaard fra Danske Universiteter fortæller, at: - Inden årsskiftet vil vi forhåbentlig have fuldstændig afklaret, om netværkssekretariatet skal blive på DTU, eller om samarbejdet skal fortsætte 4-5 år endnu, så der er basis for en overflytning til Danske Nyt fra institutionerne Styrket kommercialisering Nye patenter Forskningsbarometer 2009 Jobbørs Interessekonflikter Universiteters sekretariat. Foreløbig er det en stor hjælp at få Rune med om bord i Netværket og igang med planlægningen af aktiviteter. Jeg beder derfor alle netværksmedlemmer om at tage godt imod mails og omringninger fra Rune. Kontaktdata Specialkonsulent Rune Heiberg Hansen Danske Universiteters sekretariat tel: rh@dkuni.dk Patentbørsen Netværket anvender OpenSource teknologien Typo3 i vores web-løsninger. Det har derfor været nemt og billigt at opgradere det tekniske set-up bag så skærmfladen nu er større og mere brugervenlig. Techtrans.dk følger i de kommender uger trop med en tilsvarende opdatering af skræmfladen. Om netværket Kommercialisering er målet bag aktiviteter og kontakter i Det Nationale Netværk for Teknologioverførsel. Nyhedsbrev abonnement Du kan nemt tilmelde eller afmelde dig nyhedsbrevet. Tilmeld Afmeld Kontakt Redaktør Janne Larsen techtransredaktor@gmail.com Med venlig hilsen Netværkssekretariatet RSS feeds - alert om nyt Techtrans nyt Kalender for alle

2 Netværkskalender TECHTRANS NYT Hovedstaden taber terræn i kampen om gazellerne Online version Se nyhedsbrevet på nettet Hovedstadsområdet udnytter slet ikke sin store styrke som metropol og taber terræn til provinsen, når det handler om udvikling af virksomheder med kraftig vækst Ventre: Kortere vej fra viden til vækst Venstres forskningsordfører Malou Aamund vil give det danske erhvervsliv en håndsrækning ved at forbedre formidlingen af den nyeste forskning og viden til virksomhederne Stadig usikker fremtid for iværksætterdynamo Fremtiden er stadig særdeles usikker for iværksætternetværket IDEA, der i 2005 blev sat i verden af regeringen med det klare mål, at fremme iværksætter-kompetencer og innovation på alle landets videregående uddannelser Sander efterlyser private penge til forskning Nye tal viser, at kun 2,5% af universiteternes forskning er finansieret af erhvervslivet. Hvad kan regeringen selv gøre for at bidrage til at skabe mere samarbejde mellem universiteter og erhvervsliv? Millioner til innovation samler støv i ministerium Knap 150 mio. kr., der er øremærket til innovation og iværksætteri i 2007 og 2008, er blevet liggende i pengekassen hos Økonomi- og Erhvervsministeriet DTU gør Kolding til nyt dansk forskningscenter Det er DTU s plan at skabe et nyt jysk centrum for det forskningsrelaterede samarbejde mellem universitetet og erhvervslivet ved at stå bag en stor, universitetsbaseret forskerpark i Kolding. Læs flere techtrans-nyheder NYE TECHTRANS PROFILER Samlingen af profiler med techtrans kompetencer og erfaringer er en guldgrube af kontakter. Brug hinanden og husk at bede nye medarbejdere om at oprette sig.

3 Nye techtrans profiler: Jens Kindtler - Tectra, RH Teknologioverførselsenhed Kristine Kjer Hansen - Aarhus Universitet Lene Reeh - Danmarks Tekniske Universitet Rune Heiberg Hansen - Danske Universiteter Se alle techtrans profiler FAGLIGT PÅ VEJ Kgs. Lyngby SensNet Symposium: Future perspectives for sensory science in Denmark I symposiet vil der være fokus på områderne Food and meal quality perception, Food preference and acceptance og Exploring sensory interfaces Bruxelles Internationalt netværksmøde Netværket NET4SOCIETY et arrangement i Bruxelles, hvor du kan møde andre forskere. Arrangementet er målrettet forskere inden for humaniora og samfundsviden, som er interesseret i SSH-opslaget København Hvordan skal vi videreudvikle EU s forskningsprogram? Seminaret indleder de danske drøftelser om, hvordan vi skal videreudvikle EU s 7. og senere også 8. rammeprogram Bruxelles Find partnere til dit fødevareprojekt - eller lad et fødevareprojekt finde dig! På konferencen deltager flere af Europa-Kommissionens KBBE-folk. Der vil være gennemgang af de generelle muligheder i EU s 7. rammeprogram, såvel som mere temaspecifikke oplæg. Send arrangementer VENTURE MARKEDSANALYSE 2009 Antallet af førstegangsinvesteringer i virksomheder, der befinder sig i seed-fasen, blev i 2008 halveret - til det laveste antal nogensinde.

4 Det viser en ny analyse af det danske marked for venturekapital, som Vækstfonden netop har lavet. Analysen Venturekapital: Markedsanalyse 2009 peger bl.a. på, at opfølgningsinvesteringerne steg med 22% i 2008, mens nyinvesteringerne dykkede med 18%. Analysen er udarbejdet på baggrund af 2008-regnskaber fra danske ventureselskaber. Konklusionen peger på en fortsat stærk tro på den eksisterende portefølje af virksomheder. Vilkårene er dog blevet mærkbart vanskeligere for nye virksomheder, som søger at rejse venturekapital. Se Vækstfondens pressemeddelelse FRA IDÉ TIL VIRKELIGHED Det var professor Ulla Wewer fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet, der i 1998 opdagede, at moderkagen producerer store mængder af et protein, ADAM12. Dr. med., professor Ulla Wewer Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Københavns Universitet Bedre screeningstilbud Opdagelsen har i dag ført til en ny, sikker diagnosemetode, der kan afsløre kromosomfejl hos fostret. Metoden giver en mere sikker påvisning af øget risiko for, om fostret er sygt. Det vil betyde, at færre gravide skal have foretaget moderkageprøve, som indebærer en lille risiko for ufrivillig abort.

5 Store forventninger Den nye diagnosemetode er udviklet i samarbejde med det engelske Harold Wood Hospital og det amerikanske medicinalfirma PerkinElmer Inc., som har købt licensen til ADAM12. Opdagelsen forventes at kunne indbringe Københavns Universitet indtægter i millionklassen. Læs hele forskerhistorien: Fra Adam til Eva NYT FRA MYNDIGHEDER Forsknings- og Innovationsstyrelsen Ram plet med gratis præ-evaluering af IKT-ansøgninger - FP7 Få erfarne evaluatorer til at gennemlæse og kommentere din ansøgning til IKT-programmet (Informations- og Kommunikationsteknologi), før du sender den til Bruxelles Forsknings- og Innovationsstyrelsen Danske iværksætter-studerende kan vinde en uge i Silicon Valley Nu kan danske og amerikanske studerende dyste på nettet om at vinde en uges uddannelse i entreprenørskab i Silicon Valley Forsknings- og Innovationsstyrelsen Erfaringer fra midtvejsevalueringen af videnkupon Evalueringen af videnkuponer viser, at deltagelse i et videnkuponprojekt skaber merværdi for både virksomheder og videninstitutioner Videnskabsministeriet Industriens Fond sikrer opførelse af dansk-kinesisk universitetscenter i Kina Industriens Fond med Mads Lebech som adm. direktør har besluttet at sikre, at der er en ramme på op til 80 mio. kr. til bygningen til et nyt dansk universitet scenter ved Kinas hovedstad Beijing Forsknings- og Innovationsstyrelsen Innovationsagenter - Nye veje til innovation i små og mellemstore virksomheder Rådet for Teknologi og Innovation har etableret et forsøg med særlige Innovationsagenter, der opsøger små og mellemstore virksomheder for at sætte gang i deres innovation og samarbejde med videninstitutioner. VÆKSTFORUM SKUDT I GANG Cleantech, uddannelse og innovation bliver de centrale temaer på de kommende møder i regeringens Vækstforum.

6 - Vi må ikke forpasse en eneste chance for at udvide den humane kapital, det handler om uddannelse, lige fra små børn og hele vejen op. For det er helt tydeligt, at de steder i verden hvor vækst og innovation forekommer, er der, hvor der er et højt niveau for human kapital, siger rektor ved Aarhus Universitet Lauritz B. Holm-Nielsen til Erhvervsbladet. Næste møde i regeringens Vækstforum er endnu ikke fastlagt, men forventes planlagt til begyndelsen af på den anden side af de store politiske begivenheder som klimatopmødet og kommunalvalget. Om Regeringens Vækstforum NYT FRA INSTITUTIONERNE Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU Ny blod-teknologi kan redde liv Et internationalt studie med deltagelse fra Copenhagen Center for Glycomics på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, KU, ført til udviklingen af en ny teknik, der gør det muligt at bruge nedkølede blodplader Aalborg Universitet Kina vil forny medicinuddannelser via Aalborg Universitet En delegation af universitetsfolk fra China Medical University i Kina besøger i denne uge Aalborg Universitet for at få inspiration til, hvordan man i fremtiden skal forbedre medicineruddannelserne i verdens folkerigeste stat Københavns Universitet Biomedicinsk samarbejde over Øresund Fundamentet er nu lagt til en industrielt orienteret platform for uddannelse og træning af ph.d.-studerende og forskere inden for medicinsk forskning og udvikling Danmarks Tekniske Universitet DTU forstærker forskningen inden for bæredygtig energi Eksperter fra otte DTU-institutter går sammen i det nye forskningsinitiativ CASE - Catalysis for Sustainable Energy. CASE skal designe fremtidens katalysatorer, der gør det muligt at lagre vedvarende energi.

7 10.09 Risø DTU Risø DTU med i Copenhagen Cleantech Cluster Risø er sammen med Copenhagen Capacity, Scion DTU, DI og Københavns Universitet initiativtagere til Copenhagen Cleantech Cluster. Hovedformålet er at skabe højere vækst og mere udvikling inden for energi- og miljøteknologi. Læs flere nyheder fra institutionerne STYRKET KOMMERCIALISERING Kommercialiseringen af forskningsresultater har gennem en årrække været inde i en positiv udvikling. Ikke desto mindre er der også en række udfordringer. Rådet for Teknologi og Innovation har på den baggrund udarbejdet en strategi for styrket kommercialisering af forskningsresultater. Nye opfindelser fra universiteterne har større chance for kommerciel succes, når de udspringer af samarbejde med private virksomheder. På den måde bliver de potentielle brugere af forskningsresultater involveret på et tidligt tidspunkt. Med strategien ønsker rådet at skabe gunstige rammer for forskere og iværksættere, der kommercialiserer ideer og opfindelser fra forskningen. Det skal ske ved at gøre op med en række barrierer og skabe stærkere incitamenter til kommercialisering. Download Styrket kommercialisering af Forskningsresultater NYE PATENTER Nye patenter offentliggøres samtidigt på Patentbørsen og to øvrige IP-børser: Flintbox, IP-Marketplace Aalborg Universitet Method for creating a multifunctional glass surface

8 RSS-service om nye patenter FORSKNINGSBAROMETER 2009 Forskningsbarometer 2009 tegner for første gang et samlet billede af kvalitet, styrkepositioner og nicher i dansk forskning. Barometerets indikatorer er baseret på de nyeste tal fra ind- og udland og er alle præsenteret i internationalt perspektiv. Det er dermed muligt at se Danmarks placering sammenholdt med andre lande. Forskningsbarometer 2009 viser, at dansk forskning er af høj kvalitet og på mange indikatorer hører til blandt den internationale elite. Barometret viser desuden, at sundhedsvidenskabelig forskning særligt dominerende i Danmark. Download Forskningsbarometer Dansk forskning i internationalt perspektiv JOBBØRS Institutioner, virksomheder og myndigheder, der søger nye medarbejdere eller projektansatte, kan gratis annoncere deres ansættelsesmuligheder på Netværkets jobbørs. Patent Administrator Nordic Patent Service ApS, Copenhagen Ansøgningsfrist: Udviklingskonsulent/AC er (barselsvikariat) Aarhus Entrepeneurship Centre (AEC), Århus Ansøgningsfrist: Praktikant til Det Danske Forskningskontor (DANRO) Forsknings- og Innovationsstyrelsen, Bruxelles Ansøgningsfrist:

9 European Patent Attorney/Health care/medical technology KIPA AB, Helsingborg Ansøgningsfrist: (forventet) Direktør for Det Danske Universitetscenter i Kina Universitetscenteret, Beijing Ansøgningsfrist: Send jobopslag INTERESSEKONFLIKTER Når virksomheder og forskningsinstitutioner arbejder sammen, vil der pr. definition være en interessekonflikt. Det er derfor vigtigt at finde det "frie rum", hvor begge parters interesser kan imødekommes og sikres. De fleste offentlige forskningsinstitutioner har derfor retningslinier for, hvordan forskerne må arbejde i deres fritid. Det er specielt vigtigt at sikre, at tilliden bevares i de tilfælde, hvor en forsker fungerer som konsulent for en virksomhed, eller har startet egen virksomhed. På techtrans.dk kan du finde flere forskningsinstitutioners retningslinjer for bibeskæftigelse. Her kan du også hente mere information om interessekonflikter og den forventningsafstemning, der er helt afgørende for samarbejdets succes. Download Retningslinier for universiteternes forskningssamarbejde med private virksomheder techtrans.dk et åbent forum for offentlige forskningsinstitutioner, private virksomheder og andre, som søger information om kommercialisering af forskning.

Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Oktober 2009

Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Oktober 2009 Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Oktober 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Vi er glade for at formidle, at både Aarhus Universitets Technology Transfer Office og Patent- og Kommercialiseringsteamet på Aalborg

Læs mere

SKAB VÆKST MED ERHVERVSPHD

SKAB VÆKST MED ERHVERVSPHD Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Marts 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Forskning til gavn for samfundet - det er der også denne gang mange gode historier om i nyhedsbrevet. Læs bl.a. om Center for Science and

Læs mere

KÆRE LÆSER NYT FRA INSTITUTIONERNE. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket August 2009. Kære læser. Nyt fra institutionerne. Ny techtrans profil

KÆRE LÆSER NYT FRA INSTITUTIONERNE. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket August 2009. Kære læser. Nyt fra institutionerne. Ny techtrans profil Nyhedsbrev fra techtrans-netværket August 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Så er sommerferien ovre for de fleste af os, og fra sekretariatets side er vi glade for at tage hul på planlægningen af efterårets medlems-aktiviteter.

Læs mere

KÆRE LÆSER TECHTRANS NYT. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Februar 2009. Kære læser. Techtrans nyt. Ideer drukner i bureaukrati. Nyt fra myndigheder

KÆRE LÆSER TECHTRANS NYT. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Februar 2009. Kære læser. Techtrans nyt. Ideer drukner i bureaukrati. Nyt fra myndigheder Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Februar 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Har du et godt forskningsprojekt? Så har vi 1 milliard kr. som vi deler ud i 2009 Sådan kan Det Strategiske Forskningsråd formulere sig,

Læs mere

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1

Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet inden for privat forskning og videnspredning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 19. december 2005 Bilag om eksisterende indsats i Videnskabsministeriet

Læs mere

Forskere i dobbeltroller

Forskere i dobbeltroller Forskere i dobbeltroller Forskeres økonomiske interesser Dobbeltroller eller udfylder vi blot vores rolle som forsker? Sven Frøkjær Dekan, professor Det Farmaceutiske Fakultet Københavns Universitet Destination

Læs mere

Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008

Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008 Aarhus Entrepreneurship Centre (AEC) Væksthus Midtjylland Den 27. Oktober 2008 Aarhus Entrepreneurship Centre vision, baggrund og opgaver Visionen Aarhus Universitet skal være blandt de mest entreprenante

Læs mere

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients

UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER. Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients UNIK OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Use of New Technologies in Innovative Solutions for Chronic Patients OVERSIGT OVER FUNDING TIL INNOVATIONSPROJEKTER Indhold Danske Fonde 3 Det Frie Forskningsråd

Læs mere

Styrk din idé. En introduktion til IPR. Ved Helena Larsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Partner Konsulent. Hvem er vi?

Styrk din idé. En introduktion til IPR. Ved Helena Larsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Partner Konsulent. Hvem er vi? Styrk din idé En introduktion til IPR Ved Helena Larsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Partner Konsulent Hvem er vi? En styrelse under Erhvervs- og Vækstministeriet Formål at fungere som center for strategisk

Læs mere

MEDTECH INNOVATION. Bringer klinikere, forskere og industrien sammen om nye muligheder

MEDTECH INNOVATION. Bringer klinikere, forskere og industrien sammen om nye muligheder MEDTECH INNOVATION Bringer klinikere, forskere og industrien sammen om nye muligheder DIT UDBYTTE Bliv udfordret Er du kliniker, forsker eller har en virksomhed indenfor det medicotekniske område, så kan

Læs mere

Om patentering og kommercialisering. 22.-23. januar 2007 på Rigshospitalet

Om patentering og kommercialisering. 22.-23. januar 2007 på Rigshospitalet gratis KURSUS FOR FORSKERE Om patentering og kommercialisering 22.-23. januar 2007 på Rigshospitalet Forskning, patentering, kommercialisering, innovation og teknologioverførsel er rigtige plusord i dagens

Læs mere

KÆRE LÆSER NYT FRA INSTITUTIONERNE. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket April 2009. Kære læser. Nyt fra institutionerne. Hvad tænker virksomheder?

KÆRE LÆSER NYT FRA INSTITUTIONERNE. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket April 2009. Kære læser. Nyt fra institutionerne. Hvad tænker virksomheder? Nyhedsbrev fra techtrans-netværket April 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Kvindelige forskere og erhvervsfolk gør sig bemærket i dette nummer af netværkets nyhedsbrev. Kære læser Nyt fra institutionerne Hvad tænker

Læs mere

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan?

Vækst i Region Sjælland. hvorfra og hvordan? Vækst i Region Sjælland hvorfra og hvordan? Vær med til at forme den nye vækststrategi Der skal udarbejdes en ny vækst- og udviklingsstrategi for regionen. Til dette arbejde ønsker vi input fra alle, der

Læs mere

http://fi.dk/innovation/innovationdanmark http://fi.dk/publikationer/2008/innovationdanmark-2008-handlingsplan fra-raadet-for-teknologi-og-innovation/ RTI s innovationsindsats Innovationsprojekter Store

Læs mere

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse

Baggrundsnotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse snotat: Initiativer om vækst gennem innovation og fornyelse Initiativerne er opdelt i fire fokusområder: Innovationsordningerne skal være nemt tilgængelige og effektive Innovationspakke Indsatsen skal

Læs mere

One-Stop-Science-Shop

One-Stop-Science-Shop One-Stop-Science-Shop - én indgang til universitetet for erhvervslivet Betydningen af OSSS for DTU og andre universiteter Knut Conradsen Professor, DTU Informatik Industribeskæftigelsen 1995-2009 FoU udgifter

Læs mere

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo

IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-væksthuset på 5te mere end et sted at bo IT-VÆKSTHUSET PÅ 5te < SIDE 02 > SIDE 03 IT-væksthuset er et nyt innovativt vækstmiljø på toppen af IT-Universitetet i Ørestaden i København. DET ER STEDET:

Læs mere

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland.

Brobygger 2.0. Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Brobygger 2.0 Initiativ til videreudvikling af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland. Indledning Den danske fødevareklynge med centrum i Region Midt er i en god udvikling

Læs mere

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet.

Samarbejdsaftalens parter er Syddjurs Kommune og Aarhus Universitet. Indhold 1. Aftalens parter...2 2. Præambel...2 3. Aftalens indhold...2 3.1 Forskningssamarbejde...3 3.2 Studentersamarbejde...3 3.3 Iværksætteri...3 3.4 Sundhed...4 4. Organisering og opfølgning...4 5.

Læs mere

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions

SDSD CLEAN. Innovating Green Solutions SDSD CLEAN Innovating Green Solutions AGENDA 1. Hvem er CLEAN? 2. Hvad laver vi? 3. Hvordan arbejder vi? 2 STÆRKESTE CLEANTECH KLYNGE I DANMARK CLEAN er resultatet af en fusion mellem Lean Energy Cluster

Læs mere

Det danske marked for venturekapital

Det danske marked for venturekapital 21 Det danske marked for venturekapital UDVIKLINGEN PÅ DET DANSKE VENTUREMARKED Venturekapital er risikovillige og langsigtede investeringer i unoterede virksomheder med et betydeligt udviklingspotentiale.

Læs mere

KÆRE LÆSER EU-FORSKNING GAVNER SMÅ VIRKSOMHEDER. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Maj 2009. Kære læser. EU-forskning gavner SMV'ere

KÆRE LÆSER EU-FORSKNING GAVNER SMÅ VIRKSOMHEDER. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Maj 2009. Kære læser. EU-forskning gavner SMV'ere Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Maj 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Forskningsbaserede virksomheder gør det bedre! Det kan man se af en ny rapport om små og mellemstore virksomheders resultater med internationale

Læs mere

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED

VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED VI SKABER VÆKST GENNEM INNOVATIV UDVIKLING I DIN VIRKSOMHED DU KAN BRUGE FOODNETWORK TIL... 210 mm MATCHMAKING Vi finder den rigtige samarbejdspartner til dig både danske og udenlandske Vi bygger bro mellem

Læs mere

Innovation indenfor sundhedsteknologi

Innovation indenfor sundhedsteknologi Region Midtjylland Innovation indenfor sundhedsteknologi Science: conversion og money to knowledge Innovation: conversion of knowledge to money Jens K. Gundersen24. august 2007 Struktur Baggrund Hvorfor

Læs mere

Danske erfaringer med Science, Technology and Innovation en integreret tilgang

Danske erfaringer med Science, Technology and Innovation en integreret tilgang Danske erfaringer med Science, Technology and Innovation en integreret tilgang Oslo den 4. maj 2011 Chefkonsulent Karin Kjær Madsen kkm@fi.dk Fokus i præsentationen Etablering af et dansk STI-ministerium

Læs mere

KÆRE LÆSER TECHTRANS NYT. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Juni 2009. Kære læser. Techtrans nyt. Kommercialiseringsstatistik 2008

KÆRE LÆSER TECHTRANS NYT. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Juni 2009. Kære læser. Techtrans nyt. Kommercialiseringsstatistik 2008 Nyhedsbrev fra techtrans-netværket Juni 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD - Fremover vil der være et økonomisk skulderklap til de universiteter, der satser på forskningskvalitet og resultater. Det er meget tilfredsstillende,

Læs mere

Københavns Universitets plan for øget samarbejde med virksomheder med begrænset F&U-kapacitet via GTS

Københavns Universitets plan for øget samarbejde med virksomheder med begrænset F&U-kapacitet via GTS Københavns Universitets plan for øget samarbejde med virksomheder med begrænset F&U-kapacitet via GTS For at kunne iværksætte et konstruktivt samarbejde med nationale og internationale virksomheder, der

Læs mere

Innovation i Danmark. - Udfordringer, muligheder og indsats. Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen

Innovation i Danmark. - Udfordringer, muligheder og indsats. Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen Innovation i Danmark - Udfordringer, muligheder og indsats Hans Müller Pedersen Vicedirektør, Forsknings- og Innovationsstyrelsen Danmarks udfordringer Lav produktivitetsudvikling: Årlig produktivitetsvækst

Læs mere

Velkommen til Sandbjerg

Velkommen til Sandbjerg Aarhus Universitet Velkommen til Sandbjerg Velkommen til Aarhus Universitet og velkommen til Sandbjerg! I befinder jer på et historisk sted! Sandbjerggård blev første gang nævnt omkring år 1500 Ca. 1570

Læs mere

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen

OFFSHORE HVORDAN? Konference for små- og mellemstore virksomheder, der vil fokusere på offshore branchen. Velkommen , Velkommen Dagsorden 1. Velkomst og præsentation. Offshore Center Danmark ved Allan Christensen 2. Historik og nøgletal. Fiskeri- og Søfartsmuseet ved Morten Hahn-Petersen 3. SMV og offshore. Syddansk

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0048 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0048 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0048 Bilag 2 Offentligt Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Folketingets Europaudvalg Kopi: Folketingets Udvalg for Videnskab og Teknologi Til orientering fremsendes

Læs mere

Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - "Danish ICT competences in European research"

Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - Danish ICT competences in European research Strategi for EU-projekt 07 jan. 10 Network for improved access to European research program and new EU initiatives in the ICT area - "Danish ICT competences in European research" Strategiplan Dagsorden

Læs mere

Medarbejderes muligheder ved opstart af egen virksomhed

Medarbejderes muligheder ved opstart af egen virksomhed Medarbejderes muligheder ved opstart af egen virksomhed Flere levedygtige opstartsvirksomheder fra DTU DTU ønsker, at der etableres nye levedygtige virksomheder baseret på viden og teknologi fra DTU. Det

Læs mere

Forskning. For innovation og iværksætteri

Forskning. For innovation og iværksætteri Forskning For innovation og iværksætteri Viden er det fremmeste grundlag for civilisation, kultur, samfund og erhvervsliv. Grundlæggende, langsigtede vidensopbygning kræver en fri, uafhængig og kritisk

Læs mere

Til bestyrelsen. 12. august 2005 CBJ/kfm. Indstilling til bestyrelsesmødet den 23. august 2005, dagsordenens punkt 7. Sag:

Til bestyrelsen. 12. august 2005 CBJ/kfm. Indstilling til bestyrelsesmødet den 23. august 2005, dagsordenens punkt 7. Sag: Til bestyrelsen Ledelsessekretariatet Campusvej 55 5230 Odense M Tlf. 6550 1000 Fax 6550 1090 www.sdu.dk 12. august 2005 CBJ/kfm Indstilling til bestyrelsesmødet den 23. august 2005, dagsordenens punkt

Læs mere

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet.

Danish Food Cluster er en landsdækkende organisation og inddrager alle relevante parter i udviklingsprojektet. Connector Ansøgning af Connector i forlængelse af Brobygger 1.0 og Brobygger 2.0, til videreudvikling og konsolidering af den landsdækkende fødevareklynge med epicenter i Region Midtjylland og betydelig

Læs mere

Vedr.: Invitation til dialog om fremtidens innovationsindsats

Vedr.: Invitation til dialog om fremtidens innovationsindsats Til Ministeriet for Forskning Innovation og Videregående Uddannelser København d. 18. februar 2013 Vedr.: Invitation til dialog om fremtidens innovationsindsats DANSK BIOTEK takker for invitationen til

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet

Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet Samarbejdsaftale mellem Ringkøbing-Skjern Kommune og Aarhus Universitet INDHOLD AFTALENS PARTER... 2 PRÆAMBEL... 2 AFTALENS INDHOLD... 3 Fremtidens turisme... 3 Innovation, vækst og ny teknologi... 3 Landbrug

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

VIDEN I KONKURRENCE. Udgivelse om konkurrenceret og videninstitutioner

VIDEN I KONKURRENCE. Udgivelse om konkurrenceret og videninstitutioner VIDEN I KONKURRENCE Udgivelse om konkurrenceret og videninstitutioner 1 Kolofon 2 Titel: Viden I konkurrence Copyright: Det Nationale Netværk for Teknologioverførsel Udgiver: Det Nationale Netværk for

Læs mere

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement?

Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Hvad er DEFF og hvordan kan DEFF og DeIC samarbejde om Datamanagement? Styregruppeformand Børge Obel DEFF 01-10-2013 DeIC konference 2013 1 Indhold Danmarks Elektroniske Fag- og Forskningsbibliotek (DEFF)

Læs mere

EU s støttemuligheder til cleantech virksomheder

EU s støttemuligheder til cleantech virksomheder EU s støttemuligheder til cleantech virksomheder Miljøstyrelsens projektservice 2010 Hanne Eriksen Civilingeniør Konsulent for Miljøstyrelsen Yderligere information på www.ecoinnovation.dk Hvorfor benytte

Læs mere

InViO Innovationssamarbejde Herning: Livsstil Bolig & Beklædning 9.11.2011

InViO Innovationssamarbejde Herning: Livsstil Bolig & Beklædning 9.11.2011 InViO Innovationssamarbejde Herning: Livsstil Bolig & Beklædning 9.11.2011 Invio Hvad for noget? Innovationsnetværk for videnbaseret Oplevelsesøkonomi 1. Juni 2010 31. maj 2014 InViO konsortium AAU ExCITe

Læs mere

Viden om innovation. Konference om effekter af privat forskning og innovation i Danmark

Viden om innovation. Konference om effekter af privat forskning og innovation i Danmark Viden om innovation Konference om effekter af privat forskning og innovation i Danmark Tirsdag d. 22. september kl. 8.15 13.30 Moltkes Palæ Dronningens Tværgade 2 1302 Kbh. K. Program < 08.15 Netværksmorgenmad

Læs mere

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk

Jørgen Andersen. Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S. og medlem af en række energi- & eksport netværk Jørgen Andersen Direktør i Bagger-Sørensen Invest A/S samt CEO i Green Tech Center A/S og medlem af en række energi- & eksport netværk Et OPP projekt i Vejle Baggrunden for Green Tech Centeret At skabe

Læs mere

Det danske marked for venturekapital. Vækstfonden, september 2015

Det danske marked for venturekapital. Vækstfonden, september 2015 Det danske marked for venturekapital Vækstfonden, september 215 Færre forvaltere på det danske marked for venturekapital men mere kapital under forvaltning 25. 2. 15. 1. 3 25 2 15 1 Antal forvaltere To

Læs mere

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014. Det danske venturemarked investeringer og forventninger

OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014. Det danske venturemarked investeringer og forventninger OPGØRELSE AF 1. KVARTAL 2014 Det danske venturemarked investeringer og forventninger Kvartalsopgørelse det danske venturemarked DVCA og Vækstfonden samarbejder om at lave kvartalsvise opgørelser af det

Læs mere

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013

smart cities rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook rens digitale forretningsmodel Dansk IGF 2013 rnetdrevet innovation ital demokrati global interne overnanceoutlook smart cities rens digitale forretningsmodel Program 9.00 Registrering og morgenkaffe 9.30 Velkomst ved Erhvervsstyrelsens direktør,

Læs mere

Bilag om dansk deltagelse i internationalt forsknings- og udviklingssamarbejde 1

Bilag om dansk deltagelse i internationalt forsknings- og udviklingssamarbejde 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K. Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 30. november 2005 Bilag om dansk deltagelse i internationalt

Læs mere

Styrket kommercialisering af forskningsresultater. En strategi fra Rådet for Teknologi og Innovation

Styrket kommercialisering af forskningsresultater. En strategi fra Rådet for Teknologi og Innovation Udvalget for Videnskab og Teknologi 2009-10 UVT alm. del Bilag 15 Offentligt Styrket kommercialisering af forskningsresultater En strategi fra Rådet for Teknologi og Innovation > Styrket kommercialisering

Læs mere

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer:

SPRINGBOARD. D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged. Platinsponsorer: SPRINGBOARD D. 23. FEBRUAR 2010 v/ Jens Christian Foged Platinsponsorer: CONNECT Denmarks netværk består i dag af 800 personer i 320 virksomheder 7 pitch/15 feedback ALCORLAB DNA Building Blocks for Life

Læs mere

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.

Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo. Velkommen til årtiets dansk-kinesiske netværksmulighed! Midtexpo v. Innovation Lab Finlandsgade 20 DK 8200 Arhus N. www.midtexpo.dk Kina vil i fremtiden ikke være verdens fabrik - men snarere verdens innovationsmaskine

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1. Forskningscentrets navn er Biotech Research & Innovation Centre, forkortet BRIC. Bestyrelsesmøde nr. 63, 7. juni 2012 Pkt. 13. Bilag 1. VEDTÆGTER FOR BIOTECH RESEARCH & INNOVATION CENTRE (BRIC) NAVN 1 Forskningscentrets navn er "Biotech Research & Innovation Centre", forkortet BRIC.

Læs mere

Det danske marked for venturekapital. Vækstfonden September 2016

Det danske marked for venturekapital. Vækstfonden September 2016 Det danske marked for venturekapital Vækstfonden September 2016 Mio. kr. Antal forvaltere Mere kapital under forvaltning 25.000 20.000 30 25 Kapitalen under forvaltning er steget fra 16,9 mia. kr. ultimo

Læs mere

Aktivitetsplan 2016-2017

Aktivitetsplan 2016-2017 Aktivitetsplan 2016-2017 December 2015 OVERSIGT: AKTIVITETER 2016-17 INTERESSEVARETAGELSE OG POLICY Rådgive om input til arbejdsprogrammer og det strategiske program med henblik på aftryk. Tidlig information

Læs mere

københavns universitet VÆKSTHUS FOR STUDERENDE

københavns universitet VÆKSTHUS FOR STUDERENDE københavns universitet VÆKSTHUS FOR STUDERENDE HVAD ER KATAPULT? Væksthuset Katapult er et tilbud til studerende på de naturvidenskabelige og sundhedsfaglige uddannelser på Københavns Universitet. Vi er

Læs mere

Hub North. Den 30. November 2010

Hub North. Den 30. November 2010 Hub North Den 30. November 2010 AAU s Fundraising og Projektledelseskontor Jane Tymm-Andersen Jet@adm.aau.dk Fundraising & Projektledelseskontor Giver assistance i forbindelse med udarbejdelse af projektansøgninger,

Læs mere

EFP ELFORSK ForskEL. Informationsmøde 2006. Energiforskningsprogrammerne. De danske energiforskningsprogrammer. kriterier og grænseflader

EFP ELFORSK ForskEL. Informationsmøde 2006. Energiforskningsprogrammerne. De danske energiforskningsprogrammer. kriterier og grænseflader Informationsmøde 2006 Energiforskningsprogrammerne EFP ELFORSK ForskEL De danske energiforskningsprogrammer kriterier og grænseflader Kim Behnke, sektionschef, Energinet.dk kbe@energinet.dk REFU strategien

Læs mere

UGE46.DK. Matchmakingkonference

UGE46.DK. Matchmakingkonference Matchmakingkonference DVCA, CONNECT Denmark og DELACOUR DANIA har hermed i samarbejde med Væksthus Hovedstadsregionen, Væksthus Midtjylland, INVESTORmidt, BAN InVest Dansk Erhverv og IT-Branchen fornøjelsen

Læs mere

Højteknologifonden. Højteknologifondens tilbud til virksomheder. v. direktør Carsten Orth Gaarn-Larsen. Store Fondsdag, torsdag den 16.

Højteknologifonden. Højteknologifondens tilbud til virksomheder. v. direktør Carsten Orth Gaarn-Larsen. Store Fondsdag, torsdag den 16. Højteknologifonden Højteknologifondens tilbud til virksomheder v. direktør Carsten Orth Gaarn-Larsen Store Fondsdag, torsdag den 16. juni 2011 Optimeret fertilitetsbehandling Vinder af Ingeniørens Produktpris

Læs mere

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden

Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Ny erhvervsudviklingsstrategi for Region Hovedstaden Oplæg ved Jens Chr. Sørensen Møde i Vækstforum for Region Hovedstaden 8. september 2006 Oversigt over oplæg Hvad skal erhvervsudviklingsstrategien?

Læs mere

POINT OF CARE / TEMADAG

POINT OF CARE / TEMADAG POINT OF CARE / TEMADAG Vejen til hurtigere, bedre og billigere resultater som gavner både borgere og samfund? Hvordan bringer vi løsningerne på markedet, og hvordan får vi dem i brug? Program 9.30 10.00

Læs mere

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0

28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 28. januar 2019 BORGERINDDRAGELSE I FORSKNING 2.0 Auditorium O100, Syddansk Universitet, Campusvej 55, 5230 Odense M Fra denne konference kan du tage ny viden med hjem om, hvorfor og hvordan danske forskere

Læs mere

Temamøde FleksEnergi, HUB North den 26. april 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Innovation

Temamøde FleksEnergi, HUB North den 26. april 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Innovation Temamøde FleksEnergi, HUB North den 26. april 2012 v. Anne-Mette Mikkelsen, EuroCenter, Styrelsen for Forskning og Innovation Hvem er EuroCenter? Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelsers

Læs mere

Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder

Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder Innova&onsmiljøerne og investeringer i industrivirksomheder Direktør Lars Stigel CAPNOVA A/S Formand for FOIN, Forskerparker og Innovationsmiljøer i Danmark Kort om innova+onsmiljøerne Risikovillig statslig

Læs mere

Innovation og iværksætteri

Innovation og iværksætteri Innovation og iværksætteri Fritz Henglein, afgående innovationsambassadør Kenny Erleben, tiltrædende innovationsambassadør KUs udviklingskontrakt 2006-08 Resultatmål: 14. Øge antallet af samarbejdskontrakter

Læs mere

Et dansk elitemiljø et dansk MIT

Et dansk elitemiljø et dansk MIT Et dansk elitemiljø et dansk A f f o r s k n i n g s c h e f C h a r l o t t e R ø n h o f, c h r @ d i. d k o g k o n s u l e n t M o r t e n Ø r n s h o l t, m o q @ d i. d k Dansk forskning kan blive

Læs mere

Innovationsfonden DWF Temamøde om innovation og forskning 7. September 2015

Innovationsfonden DWF Temamøde om innovation og forskning 7. September 2015 Innovationsfonden DWF Temamøde om innovation og forskning 7. September 2015 Innovationsfonden Introduktion Innovationsfonden investerer i entreprenører, forskere og virksomheder for at opdyrke og omsætte

Læs mere

Dansk Erhverv IT-Branchen. Rune Heiberg Hansen Daglig leder af Det Nationale Netværk for Teknologioverførsel rh@dkuni.dk

Dansk Erhverv IT-Branchen. Rune Heiberg Hansen Daglig leder af Det Nationale Netværk for Teknologioverførsel rh@dkuni.dk Dansk Erhverv IT-Branchen Rune Heiberg Hansen Daglig leder af Det Nationale Netværk for Teknologioverførsel rh@dkuni.dk Videnudveksling 140 120 100 80 60 40 Spinout-virksomheder Licens, salgs- og optionsaftaler

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Aarhus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg

Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Region Hovedstaden et attraktivt sted at forske? Koncerndirektør Kim Høgh 2. november 2012 - Christiansborg Hvorfor er det godt at forske her? Vi er hjemsted for landets eneste virkelige globale klynge

Læs mere

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse

og den ny Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse kommunerne, civilsamfundet og den ny socialøkonomi Springbræt til det ordinære arbejdsmarked eller alternativ beskæftigelse Konference på RUC den 29. november 2012 Århus Kommune, Center for Socialt Entreprenørskab

Læs mere

Aarhus universitet. Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd. Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET

Aarhus universitet. Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd. Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet AARHUS UNIVERSITET 10. marts 2011 Viden som forudsætning for innovation, vækst og velfærd Ole Olsen Vicedirektør Aarhus Universitet Aarhus universitet Temaer: Globale uddannelsespolitiske udfordringer for universiteterne

Læs mere

DCE ERHVERVSSAMARBEJDE

DCE ERHVERVSSAMARBEJDE DCE ERHVERVSSAMARBEJDE INDHOLD Formål med erhvervssamarbejde Typer af erhvervssamarbejde Udfordringer Initiativer i DCE FORMÅL MED ERHVERVSSAMARBEJDE Universitetet: Eksternt krav om videnoverførsel til

Læs mere

Højteknologifonden. Forberedelse af teknologi til kommercialisering

Højteknologifonden. Forberedelse af teknologi til kommercialisering Højteknologifonden Forberedelse af teknologi til kommercialisering Få informationer om kommende ansøgningsrunder ved tilmelding til nyhedsbrev: send e-mail til taa@hoejteknologifonden.dk Trine Aabo Andersen

Læs mere

KÆRE LÆSER NYT I PATENTBØRSEN. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket December 2009. Kære læser. Nyt i Patentbørsen. Techtrans nyt

KÆRE LÆSER NYT I PATENTBØRSEN. Nyhedsbrev fra techtrans-netværket December 2009. Kære læser. Nyt i Patentbørsen. Techtrans nyt Nyhedsbrev fra techtrans-netværket December 2009 KÆRE LÆSER INDHOLD Det var en fornøjelse at se så mange netværksmedlemmer deltage på Netværkets årsmøde i Århus den 20. november. Kære læser Nyt i Patentbørsen

Læs mere

SPIR. Strategic Platforms for Innovation and Research. Opslag Det Biobaserede Samfund. V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S

SPIR. Strategic Platforms for Innovation and Research. Opslag Det Biobaserede Samfund. V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S SPIR Strategic Platforms for Innovation and Research Opslag 2012 - Det Biobaserede Samfund V. Direktør Svend Erik Sørensen, Danish Crown A/S Mandag d. 19. marts 2012, Nationalmuseet Festsalen Vision Skabe

Læs mere

Resultat af Business Fredericia's kendskabs- og

Resultat af Business Fredericia's kendskabs- og Nyhedsbrev nr. 4 Oktober 2015 Kære Modtager Dette nummer holder dig opdateret med nyheder, nye arrangementer og inspiration. God læselyst. Business Fredericia Resultat af Business Fredericia's kendskabs-

Læs mere

Bilag om bevillinger til offentlig forskning 1

Bilag om bevillinger til offentlig forskning 1 DANMARK I DEN GLOBALE ØKONOMI BILAG 2 SEKRETARIATET FOR MINISTERUDVALGET Prins Jørgens Gård 11, 1218 København K Telefon 33 92 33 00 Fax 33 11 16 65 Bilag om bevillinger til offentlig forskning 1 30. november

Læs mere

ErhvervsPostdoc - statistik

ErhvervsPostdoc - statistik ErhvervsPostdoc - statistik Indhold ErhvervsPostdoc i den private sektor... 1 Antal ansøgninger og godkendelser 214-217... 2 Godkendte projekter 215-217, fordeling efter virksomhedsstørrelse... 3 3. april

Læs mere

Kender du andre potentielle opfindere i din omgangskreds?

Kender du andre potentielle opfindere i din omgangskreds? .04.07 Ny undersøgelse afliver myter om private opfindere - portræt af de danske opfindere En ny undersøgelse fra Teknologisk Institut afliver myten om den private opfinder som en person, der arbejder

Læs mere

Aftale mellem. Københavns Universitet. Aarhus Universitet. Syddansk Universitet. Aalborg Universitet. Roskilde Universitet

Aftale mellem. Københavns Universitet. Aarhus Universitet. Syddansk Universitet. Aalborg Universitet. Roskilde Universitet Aftale mellem Københavns Universitet Aarhus Universitet Syddansk Universitet Aalborg Universitet Roskilde Universitet Danmarks Tekniske Universitet Handelshøjskolen i København IT-Universitetet i København

Læs mere

Kommercialisering af Forskningsresultater

Kommercialisering af Forskningsresultater Kommercialisering af Forskningsresultater Statistik 005 Forsknings- og Innovationsstyrelsen September 00 Indhold [ Indledning 7 Sammenfatning 8 Indberettede opfindelser 0 Patentansøgninger Udstedte patenter

Læs mere

Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond

Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond Hvorfor er ejerleder-agendaen vigtig? Thomas Hofman-Bang Adm. direktør Industriens Fond SMV spiller en hovedrolle af Danmarks virksomheder er små og mellemstore virksomheder. af omsætningen i danske virksomheder

Læs mere

Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen

Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen Sundhedsteknologi som vækstmotor i Hovedstadsregionen DI ITEK Netværksmøde, onsdag den 4. februar 2009 Koncerndirektør Jens Chr. Sørensen, Region Hovedstaden Hvem er jeg? Koncerndirektør i regionen de

Læs mere

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation

TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation TILBUD TIL VIRKSOMHEDER: Få tilknyttet en erhvervsøkonomistuderende (HA) inden for Entreprenørskab og Innovation Studienævn for Erhvervsøkonomi i Kolding Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse

Læs mere

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008

af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Partnerkapital finansiering af din vækstvirksomhed Finansieringsdag 08 Penge til vækst 3. oktober 2008 Om Vækstfonden Vækstfonden har et kapitalgrundlag på over 2 mia. kroner og er et af de største ventureselskaber

Læs mere

Danmark taber videnkapløbet

Danmark taber videnkapløbet Organisation for erhvervslivet 10. december 2008 Danmark taber videnkapløbet AF CHEFKONSULENT CLAUS THOMSEN, CLT@DI.DK OG KONSULENT MADS ERIKSEN, MAER@DI.DK Danske virksomheder flytter mere og mere forskning

Læs mere

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling

Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Aktionsforskningsgruppe i samarbejde mellem Taos Institute og MacMann Berg Invitation til at deltage i dagsordensættende og innovativ praksisudvikling Ambitionen Det er MacMann Bergs vision at være dagsordensættende

Læs mere

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger

Forum for social innovation. Netværk og viden til nye velfærdsløsninger Forum for social innovation Netværk og viden til nye velfærdsløsninger 1 Vi bringer viden i spil Hvad er Forum for social innovation? Social innovation handler om at skabe nye og bedre velfærdsløsninger

Læs mere

DI-analyse af forskningssamarbejde og kontraktforhandling mellem universiteter og virksomheder

DI-analyse af forskningssamarbejde og kontraktforhandling mellem universiteter og virksomheder DI Oktober 2016 DI-analyse af forskningssamarbejde og kontraktforhandling mellem universiteter og virksomheder 1. Baggrund om analysen DI har i 2016 gennemført en spørgeskemaundersøgelse blandt 51 forskningstunge

Læs mere

FORKANTS DANMARK. -Globale udfordringer lokale muligheder. Udviklingschef Niels Larsen 2013

FORKANTS DANMARK. -Globale udfordringer lokale muligheder. Udviklingschef Niels Larsen 2013 FORKANTS DANMARK -Globale udfordringer lokale muligheder Udviklingschef Niels Larsen 2013 UDFORDRINGER/MULIGHEDER Infrastruktur Placering Offentlige arbejdspladser Bosætning Uddannelser Arbejdspladser

Læs mere

Kapitalindeks Risikovillig kommerciel finansiering. Ole Bruun Jensen

Kapitalindeks Risikovillig kommerciel finansiering. Ole Bruun Jensen Kapitalindeks 2017 - Risikovillig kommerciel finansiering Ole Bruun Jensen Danske SMV er hentede ca. 2,5 mia. kr. i risikovillig kommerciel finansiering i 2015 Risikovillig kommerciel finansiering i 2015

Læs mere

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009

Finansiering af opstartsvirksomheder. Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Finansiering af opstartsvirksomheder Bjarne Henning Jensen, Vækstfonden 19. august 2009 Overblik Vækstfonden skaber flere nye vækstvirksomheder i Danmark. Vi opsøger og investerer i perspektivrige virksomheder,

Læs mere

Offshore Center Danmark Præsentation

Offshore Center Danmark Præsentation 1 Offshore Center Danmark Workshop d. 17 juni 2003 Genbrug fra: Gå Hjem Møde Aalborg Universitet Esbjerg Torsdag den 11. april 2002 Af Kai B. Olsen RAMBØLL Den Jysk-fynske erhvervsredegørelse Offshore

Læs mere

Alternative kølemetoder

Alternative kølemetoder Temadag om Alternative kølemetoder få mere at vide om alternative kølemetoder og hvor de kan bruges ÅRHUS 9. JUNI 2008 Hvilke alternative kølemetoder findes der og hvor anvendes de? Hør om den seneste

Læs mere

Århus 7. april Regionalt netværksmøde 2011 Offshore Center Danmark Århus Universitet. Manager Oil & Gas Tommy Petersen

Århus 7. april Regionalt netværksmøde 2011 Offshore Center Danmark Århus Universitet. Manager Oil & Gas Tommy Petersen Århus 7. april 2011 Regionalt netværksmøde 2011 Offshore Center Danmark Århus Universitet Manager Oil & Gas Tommy Petersen 1 Dagsorden Dagens program Velkommen ved Manager Oil & gas Tommy Petersen Velkommen

Læs mere

Cleantechdag 15.3.2010

Cleantechdag 15.3.2010 Cleantechdag 15.3.2010 Dagens Program 10.00 Nye virksomheder i Cleantech Partnerskab 10.30 Hvordan får Cleantech virksomheder de bedste muligheder? 11.00 Copenhagen Cleantech Cluster 11.30 Gate 21 11.45

Læs mere

Er forskeren embedsmand eller privatperson, når forskeren arbejder sammen med eksterne kommercielle partnere?

Er forskeren embedsmand eller privatperson, når forskeren arbejder sammen med eksterne kommercielle partnere? Er forskeren embedsmand eller privatperson, når forskeren arbejder sammen med eksterne kommercielle partnere? eller Hvad er strafferammen for samarbejde med lægeindustrien? Michael Larsen Professor, overlæge,

Læs mere

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation

Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Bilag 5A: Fælles nordjysk platform for sundheds- og velfærdsinnovation Hovedaktivitet 1. Virksomheds udvikling Et helt centralt element i at skabe bedre betingelser for udvikling handler om at skabe overblik

Læs mere