Prisberegning/kalkulation

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Prisberegning/kalkulation"

Transkript

1 Prisberegning/kalkulation Når du skal lave en prisberegning er det vigtigt at få så mange af omkostningerne med, som det overhovedet er muligt. Alle prisberegninger er eksklusiv moms, altså plus moms. Til dit brug har vi lavet et skema, som du med fordel kan bruge at gå frem efter. Du får en supplerende forklaring til hvert punkt, så du har mulighed for at lave en korrekt beregning. Turens længde i kilometer: Turens længde bliver oplyst til et gennemsnit pr. dag, eksempelvis 500 km. Du skal gange antallet af dage, eksempelvis 240 dage, med kilometer pr. dag. Turens længde i kilometer, 500 km. x 240 dage = km. Hertil skal lægges eventuelle tomkilometer, som du skal køre fra din garageplads og ud til opgaven. Lastbilen skal have dieselolie, vedligeholdelse og dæk uanset om du får penge for at køre frem og tilbage imellem opgaverne. Tomkørsel er angivet i procent, eksempelvis 5 %. Turens længde i kilometer + tomkørsel = km + 5 %, km i alt km. Variable omkostninger pr. kilometer: Variable omkostninger, er de omkostninger, som varierer i forhold til, hvor meget vi anvender vores materiel. Det vil sige, at når bilen holder stille er der ingen variable omkostninger. Den største af de variable omkostninger er dieseludgiften. Den beregnes ved at trække eventuel rabat fra listeprisen, eksempelvis kr. 6,40 pr. liter minus rabat kr. 1,00, i alt netto kr. 5,40 pr. liter. Herefter skal vi dividere med, hvor langt den kører på én liter dieselolie, eksempelvis 3,2 km/liter, regnestykket ser sådan ud: 5,40/3,20 = kr. 1,687 afrundes til to decimaler, kr. 1,69 det koster altså kr. 1,69 pr. kilometer i dieselolie at køre i bilen. Omkostningerne til reparation og vedligeholdelse anslår vi til en gennemsnitspris pr. kilometer, som svarer til det forhandleren vil lave en serviceaftale til, eksempelvis kr. 0,30 pr. km. Omkostningerne til dæk er meget forskellig afhængig af, hvilken type kørsel det er at lastbilen skal bruges til. Der er meget stor forskel på om en lastbil kører rundt i et villakvarter eller om den næsten udelukkende kører på motorvej over meget lange strækninger. Et dæk varierer i pris fra kr ,- til kr ,- afhængig af størrelse og type. Vi anslår i dette tilfælde dækkene til at være en udgift på kr. 0,10 pr. km.

2 De samlede variable omkostninger pr. km. Beregnes ved at lægge beløbene pr. km sammen. Dieselolie kr. 1,69 Reparation. og vedligeholdelse kr. 0,30 Dæk kr. 0,10 Variable omkostninger pr. kilometer kr. 2,09 Samlede variable omkostninger i alt beregnes ved at gange Turen længde i kilometer med Variable omkostninger i alt: km x 2,09 = ,- Destinationsbestemte og Specielle omkostninger: Destinationsbestemte omkostninger, kan også kaldes for omkostninger i forbindelse, hvor turen går hen. Mellem landsdelene kan der blive tale om en udgift til enten bro eller færge, på længere strækninger til udlandet kan der være motorvejsudgifter og/eller MAUT. Hvis vi skal antage at vi passerer Storebælt én tur hver vej, hver dag i dette eksempel, og at prisen er kr. 800,- pr. tur pr. dag. Ser regnestykket sådan ud. 240 dage gange resultatet af 2 turer á kr. 800,-, 2 turer pr. dag x kr. 800,- = kr ,- som skal ganges med 240 dage = kr i broafgift for et helt år. Det kunne også være en tur som køres mellem Danmark og Frankrig, hvoraf der er km i Tyskland pr. år. Der skal betales MAUT på kr. 0,93 pr. km der køres i Tyskland i dette tilfælde svarende til kr ,- Specielle omkostninger, er omkostninger, som der kan være ved at gennemføre en bestemt slags transport. Det kan være at der skal beregnes en ledsagervogn eller en truck til af hjælpe med at aflæsse. Udvaskning/rengøring af en køletrailer, som har været anvendt til pallekørsel i stedet for kørsel med ophængte dyrekroppe. Omkostningen, er variabel afhængig af hvilken tur der køres, eksempelvis vil en desinficering/rengøring af en trailerindvendig koste kr. 350,- pr. gang. Hvis det er 5 gange pr. måned, beregnes det ved at gange 5 med 12 måneder, et helt år, og derefter med omkostningen pr. gang. 5 gange 12 = 60 gange vask, som skal ganges med 350,- pr. vask. I alt kr ,- pr. år. Lønomkostninger: Lønomkostningen opdeles i en direkte lønudgift og en indirekte lønudgift. Den direkte lønudgift, er den del som føreren af lastbilen skal have for at udføre arbejdet og den indirekte del, er den del som det koster virksomheden at have føreren til at udføre arbejdet ud over lønudgiften. Det kan eksempelvis være til feriepenge, pension, ATP bidrag, lovpligtig arbejdsskadeforsikring, arbejdstøj, sygeløn, ledighedsdag osv. Den indirekte del udgør mellem % af den direkte lønudgift.

3 Lønnen i national transport beregnes ved at gange antallet af timer med antallet af arbejdsdage. Hvis ikke andet er oplyst, så beregnes en arbejdsdag til et timeforbrug på 7,4 timer svarende til 37 timer divideret med fem arbejdsdage. I dette eksempel ville det samlede timeforbrug være 240 dage gange 7,4 timer i alt timer, som der skal anvises løn for. Hvis timelønnen er aftalt til kr. 121,- pr. time skal der for at få den samlede årlige direkte lønudgift ganges med antallet af timer timer gange kr. 121,- i alt pr. år, kr ,- Den indirekte løn beregnes herefter af den samlede løn, hvis vi antager at den i dette tilfælde udgør 40 %, skal den beregnes ved at gange kr ,- med 40 % = ,40 De samlede lønomkostninger for virksomheden findes ved at lægge den direkte løn og den indirekte løn sammen. Kr , ,40 = kr ,40 Lønnen i international transport beregnes ved at der anvises løn for alle timer i et døgn, uanset om chaufføren hviler eller kører, det vil sige 24 timer pr. køredag, hvis den første dag kun har været på 12 timer inden der kan beregnes hele døgn, skal der kun anvises for 12 timer. I eksemplerne bruger vi kun hele døgn til beregningerne. Hvis chaufføren har været ude i 240 døgn, skal hans løn beregnes ved at gange 240 med 24 timer, et døgn, I alt timer, herefter skal der ganges med den aktuelle timeløn, som vil fremgå af overenskomsten, vi ansætter den her i eksemplet til kr. 45,- pr. time. Vi skal altså gange timetallet med lønnen for at finde den første del af hans løn timer gange kr. 45,- = kr ,- Bemærk; Inklusiv i de kr. 45,- er den del som er skattefri rejsegodtgørelse på kr. ca. 18,- pr. time. Chaufføren skal også have et beløb i løn pr. kørt kilometer, i dette eksempel kører bilen kilometer på et år. Han får 0,60 øre pr. kilometer, det nøjagtige beløb står i lønoversigten i overenskomsten, kilometerløn beregnes ved at gange årlig kilometer med løn pr. kilometer, gange kr. 0,60, I alt kr ,- Den samlede løn, som chaufføren i dette tilfælde skal have anvist er timelønnen plus kilometerlønnen, kr ,- + kr ,- I alt kr ,- Den indirekte løn beregnes herefter af den samlede løn, hvis vi antager at den i dette tilfælde udgør 40 %, skal den beregnes ved at gange kr ,- med 40 % = kr ,- De samlede lønomkostninger for virksomheden findes ved at lægge den direkte løn og den indirekte løn sammen. Kr , ,- = kr ,- Når der skal beregnes løn i en priskalkulation, skal der altså tages hensyn til om det er National, indenlands, eller International, udenlands, kørsel tilbudet omfatter. Faste omkostninger: Faste omkostninger, er de omkostninger, som er uden påvirkning af, hvor meget vi anvender vores materiel. Dog kan afskrivningerne godt blive noget større, hvis lastbilen eksempelvis anvendes til døgnbemandet kørsel, men kun er beregnet på at være enkeltsmandsbetjent.

4 Vægtafgift og vejbenyttelsesafgift. Vægtafgiften, er som ordet antyder en afgift i forhold til, hvor meget vægt det pågældende køretøj lovligt kan medtage inklusiv egenvægt, i daglig tale tilladt totalvægt. Vægtafgiften betales for den maksimale mulighed, det vil sige, at en lastbil godkendt til synsfri sammenkobling, betaler for den kombination, som vogntoget maksimalt kan opnå som tilladt totalvægt. Derfor kan der med fordel, laves fast kombination eller variabel kombination, så hvert enkelt køretøj er godkendt sammen og derved spare udgiften til en højere vægtafgift, hvis ikke køretøjet udnytter denne mulighed. Vejbenyttelsesafgiften, er en fælles afgift med flere lande, hvor man i stedet for at betale for at køre på hinandens veje, betaler et årligt engangsbeløb og derved frit kan køre alle de kilometer man ønsker. Vejbenyttelsesafgiften fastsættes ud fra, hvor mange aksler og hvor stor den tilladte totalvægt er. Der indgår også om, lastbilen har vejvenlig affjedring, det vil sige luftaffjedring eller en affjedring, som er klassificeret til vejvenlig. Det er altså billigere i afgift, jo mindre lastbilen trykker på vejene med akslerne. I lov om vægtafgift er der en tabel, hvor man kan finde den aktuelle sats for sit eget køretøj, her i eksemplet vil jeg bruge et beløb på kr ,- som dækker for en 40 tons tilladt totalvægt med synsfri sammenkobling og vejvenlig affjedring. Hertil skal lægges Vejbenyttelsesafgiften på kr ,- tilsammen i alt, kr ,- Forsikring: Bilens forsikring er også en fast udgift, der skal betales det samme beløb uanset, hvor meget køretøjet anvendes i den daglige drift. Der er mange forskellige forudsætninger for en prisfastsættelse, men en ansvarsforsikring på en lastbil med sættevogn i national transport uden skader de seneste fem år, vil have en pris på kr ,-, kaskoforsikringen som dækker for skader på eget køretøj giver et tillæg kr ,-, fragtføreransvarsforsikring, som dækker skader på det gods der transporteres udgør kr ,-, erhvervsansvarsforsikringen, som dækker de skader der opstår i forbindelse med udførelsen af sit erhverv, bortset fra skader der forårsages af et motorkøretøj, udgør kr ,- oveni kan der komme en syge- og retshjælpsforsikring, som er lovpligtig ved beskæftigelse af personale i udlandet på kr ,- i alt udgør forsikringer, kr ,- Forsikring på ansatte lovpligtig arbejdsskadeforsikring, er med i beregningen under indirekte lønomkostninger. Afskrivninger eller værdiforringelse: Afskrivninger, er det beløb der skal hensættes til udligning af den sum, som lastbilen værdiforringes ved brug. Den beregnes ved at den pris, som lastbilen har kostet i indkøb, kostpris, fratrækkes den pris, som man forventer, at kunne få for bilen ved udskiftning, scrapværdien. Det beløb, som fremkommer, er det samlede tab på lastbilen i den periode ejeren har haft brugsretten over den. Den kan beregnes som et gennemsnit over hele perioden og kaldes lineær afskrivning. Eksempelvis, en ny lastbil til kostpris kr ,- som ejeren forventer at kunne hjembringe, scrapværdi, kr ,- ved udskiftning, har et tab på kr ,-, hvis ejerens periode er 6 år, skal tabet udlignes over de 6 år, dette gøres ved at dividere med 6.

5 Formlen er; Kostpris minus scrapværdi divideret med levetid. Kr minus kr = kr divideret med 6 = kr ,- pr. år i afskrivning/værdiforringelse. Forrentning af investeret kapital: Forrentning, er den rente, eller snarer rentetab, som det koster virksomheden at have pengene investeret i virksomheden i stedet for at de stod på en konto og trak renter hjem. Forretningen beregnes som et gennemsnit af det beløb der er investeret i virksomheden efter følgende formel; kostpris + scrapværdi divideret med 2, det beløb der herved fremkommer ganges med den aktuelle rentesats, eksempelvis 8 %. I dette tilfælde ville regnestykket se sådan ud; kr / 2 = kr x 8 % = kr ,- Leasing: Leasing, er en mulighed i stedet for at købe sit materiel. Leasing er en slags finansiel lejeaftale, hvor et leasingselskab køber den lastbil, som vognmanden ønsker og derefter lejer den ud i en periode på mellem et og fem år til vognmanden. Vognmanden skal ved udløbet af aftalen selv anvise en køber til den leasede lastbil, dette gøres som regel ved at vognmanden sælger lastbilen til en forhandler, som derefter sælger en ny til leasingselskabet, som lejer den ud til vognmanden og så videre Leasingydelsen er et fast beløb pr. måned, som skal betales uanset om bilen kører eller ej. Hvis der er leasing udgift, er der ikke afskrivning og forrentning på det samme køretøj. Samlede faste omkostninger: Ovennævnte faste udgifter lægges sammen til en samlet sum, som kaldes samlede faste omkostninger. Vægt- og vejbenyttelsesafgift + forsikringer + afskrivninger + forrentning + leasing Samlede omkostninger i alt. Administrationsomkostninger: Administrationsomkostninger dækker over faste udgifter til; telefon fastnet og mobil, regnskabs- programmer, revisorbistand, markedsføring, porto og brevpapir, leje af kontorlokaler, kontorinventar og kontormaskiner. Dette beløb udgør for en virksomhed med en lastbil kr ,- pr. år.

6 SAMLEDE OMKOSTNINGER I ALT: Variable omkostninger i alt + destinationsbestemte omkostninger + specielle omkostninger + lønomkostninger i alt + samlede faste omkostninger + administrationsomkostninger = SAMLEDE OMKOSTNINGER I ALT Fortjeneste: For at det kan være rentabelt at drive virksomhed og at virksomheden har noget egenkapital til at modstår dårlige tider eller kommende investeringer, er det nødvendigt at få mere for at udføre sit arbejde end de egentlige omkostninger udgør. Derfor tillægges de samlede omkostninger en procentvis fortjeneste på mellem 15 og 25 %. Fortjenesten beregnes ved at gange de samlede omkostninger med procentsatsen som vi ønsker i fortjeneste. Eksempelvis kr ,- gange 20 %, kr x 20 % = kr i fortjeneste. Kalkuleret pris: Samlede omkostninger tillægges fortjenesten og vi har den kalkulerede pris. Efter tillæg af fortjeneste har vi den kalkulerede pris, som er den pris vi gerne skulle have for at udføre vores kørsel. Vi kan så efterfølgende dele prisen op i timepris eller kilometerpris eller afgive en pris pr. køredag eller et tilbud på et helt års kørsel for samme kunde.

Få effektiv finansiering med på vejen

Få effektiv finansiering med på vejen Få effektiv finansiering med på vejen 2 Træk på Jyske Finans og løb ikke tør for finanser Få de maskiner og køretøjer, I har brug for Investering i nyt materiel kan være ganske omfattende. Og det er vigtigt,

Læs mere

Note Beløb i hele kroner Regnskab 2013 Budget 2015

Note Beløb i hele kroner Regnskab 2013 Budget 2015 Resultatopgørelse Note Beløb i hele kroner Regnskab 2013 Budget 2015 1 Nettoomsætning 134.595.807 103.537.693 2 Produktionsomkostninger (ekskl. indirekte) -115.023.653-87.327.161 Indirekte lønomkostninger

Læs mere

Når man skal kalkulere et stykke kød, kan det gøres på et skema. Som eksempel har vi valgt en forfjerding, se side 169.

Når man skal kalkulere et stykke kød, kan det gøres på et skema. Som eksempel har vi valgt en forfjerding, se side 169. Kalkulation Hvad skal et stykke kød egentlig koste? Skal det være billigere end konkurrentens, eller skal der være en anstændig fortjeneste på det? Det kan man ikke finde ud af ved at lave en kalkulation,

Læs mere

Til toppen. Lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014 om vægtafgift af motorkøretøjer mv.

Til toppen. Lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014 om vægtafgift af motorkøretøjer mv. Lovbekendtgørelse nr. 185 af 18. februar 2014 om vægtafgift af motorkøretøjer mv. Link til lovbekendtgørelsen mv. i Retsinformation (åbner i nyt vindue) Se også Den juridiske vejledning afsnit E.A.8.4

Læs mere

HVAD KOSTER EN LÆRLING?

HVAD KOSTER EN LÆRLING? HVAD KOSTER EN LÆRLING? www.def.dk/ungdom 2 HVAD KOSTER EN LÆRLING? Hvad koster en lærling? Det er et godt og relevant spørgsmål, som de fleste virksomheder har, når de overvejer at ansætte en lærling.

Læs mere

ITD Nøgletal. Januar 2012

ITD Nøgletal. Januar 2012 ITD Nøgletal Januar 2012 Dagligdagen er fyldt med udfordringer for de danske vognmandsvirksomheder der er konstant mange bolde i luften. Derfor kan det være svært at være på forkant med markedsudviklingen

Læs mere

Kapitel 1: De realiserede delresultater

Kapitel 1: De realiserede delresultater Regulativ for beregning og fordeling af realiseret resultat til forsikringsaftalerne for forsikringer tegnet på beregningsgrundlagene G82 5 %, G82 3 %, G82 3,7 %, G82 2 %, Uni98 2 %, L99 og U10 1. Lovgrundlag

Læs mere

ANALYSE KØKKENDRIFTEN I RISAGERLUNDS KØKKEN

ANALYSE KØKKENDRIFTEN I RISAGERLUNDS KØKKEN ANALYSE KØKKENDRIFTEN I RISAGERLUNDS KØKKEN 26. Maj 2008 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Indledning... 1 1.1 BAGGRUND... 1 1.2 ORGANISERING... 1 2 Analysen belyser følgende... 1 2.1 PRODUKTIONSMÆNGDE OPGJORT

Læs mere

BILAG A til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

BILAG A til. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING. om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 20.12.2010 KOM(2010) 774 endelig Bilag A/Kapitel 14 BILAG A til Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om det europæiske national- og regionalregnskabssystem

Læs mere

Bilag 1C: Brostatistik

Bilag 1C: Brostatistik Vejdirektoratet Side 1 Bilag 1C: Brostatistik Bilag 1C: Brostatistik 1. Bro statistik for Storebæltsbroen I midtvejsrapporten fra foråret 2010, var der i det daværende bilag 1B vist de tal, som Storebælt

Læs mere

Enkeltmandsvirksomhed

Enkeltmandsvirksomhed Kontoplan Enkeltmandsvirksomhed Nummer Navn 1000 OMSÆTNING 1001 Varesalg, indland 1002 Varesalg, eksport indenfor EF 1003 Varesalg, eksport udenfor EF 1010 Igangværende arbejder primo 1011 Igangværende

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version

Indholdsfortegnelse. Miljørigtige køretøjer i Aarhus. Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune. Aarhus Kommune. Notat - kort version Aarhus Kommune Miljørigtige køretøjer i Aarhus Effekter af en mere miljørigtig vognpark i Aarhus Kommune COWI A/S Jens Chr Skous Vej 9 8000 Aarhus C Telefon 56 40 00 00 wwwcowidk Notat - kort version Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den danske stat har ifølge Skatteministeriet en årlig indtægt på 310 mio. kr. fra vejafgiften/eurovignetten.

Den danske stat har ifølge Skatteministeriet en årlig indtægt på 310 mio. kr. fra vejafgiften/eurovignetten. Kørselsafgifter for lastbiler bliver en dyr affære Resumé Regeringen vil indføre kørselsafgifter for lastbiler, så lastbiler fremover skal betale pr. km på det overordnede vejnet. Dansk Industri har gennemgået

Læs mere

Principperne for takstfastsættelse af tillægsydelser

Principperne for takstfastsættelse af tillægsydelser Principperne for takstfastsættelse af tillægsydelser Styringsaftalen anviser de almindelige principper for beregning af takster for hovedydelser. I nedenstående beskrives de aftalte principperne for takstfastsættelse

Læs mere

Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1

Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1 Budget- og regnskabssystem 9.9 - side 1 9.9 Eksempel på beregning af omkostninger I det følgende angives et eksempel på opgørelsen af de samlede omkostninger, der er knyttet til pasningen af børnene i

Læs mere

Beskrivelse af værktøjet: TCO beregner

Beskrivelse af værktøjet: TCO beregner Beskrivelse af værktøjet: TCO beregner TCO beregneren er en hjælp til at lægge budget og beregne CO 2 udledning for en eller flere biler. Beregneren henvender sig til både privatbilister og erhverv. Dog

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Din Bilpartner ApS og Nordic Leasing A/S.

Samarbejdsaftale mellem Din Bilpartner ApS og Nordic Leasing A/S. Samarbejdsaftale mellem Din Bilpartner ApS og Nordic Leasing A/S. 1. Aftalens indhold, forudsætning og formål. 2. Ikrafttrædelse af aftalen. 3. Forretningsgang. 4. Vejhjælp. 5. Dækhotel. 6. Lånebil. 7.

Læs mere

Fjernvarme Mindre styrbar Styrbar Betinget Betegnelse Kap. Kostbærer Fkt. Omr Art Forudsætninger BF.

Fjernvarme Mindre styrbar Styrbar Betinget Betegnelse Kap. Kostbærer Fkt. Omr Art Forudsætninger BF. Fjernvarme 2.123.000 indre styrbar -20.748.000 Styrbar 22.466.000 Betinget 405.000 Variabel takst, Wh - styrbar Variabel takst S 2030100010 01.22.03-1-000 10101000 Fast løn til 3 energirådgivere, idet

Læs mere

BILAG 3, LEASINGAFTALE

BILAG 3, LEASINGAFTALE BILAG 3, LEASINGAFTALE LEASINGAFTALE mellem Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj og [NAVN] [ADRESSE] CVR-nr. [***] Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med

Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Få finansieret virksomhedens energioptimeringer med Indholdsfortegnelse Hvem er NRGi Finans........................ 3 Finansiering er en god ide.................... 4 Finansieringstyper..........................

Læs mere

Leasingaftale. Køretøj og udstyr. Leasingperiode. Navn Adresse By Cpr

Leasingaftale. Køretøj og udstyr. Leasingperiode. Navn Adresse By Cpr Leasingaftale Navn Adresse By Cpr Mellem ovennævnte bruger og Typhoon Blokhus Aps, Nyborgvej 14, 9400 Nørresundby, SE 27975763 indgås en leasingaftale om overladelse af brugsretten til nedennævnte køretøj.

Læs mere

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK

TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK TOTAL- OG VOGNTOGSVÆGTE I DK - PR. MAJ 2018 På de efterfølgende sider finder du en række eksempler på køretøjstyper og vogntogskombinationer, i forbindelse de aktuelle totalvægte der er gældende pr. 1.

Læs mere

1.1 Beregn priselasticiteten for de to produkter ved de givne priser og vis v.h.a. monopolprisformlen om priserne er optimale.

1.1 Beregn priselasticiteten for de to produkter ved de givne priser og vis v.h.a. monopolprisformlen om priserne er optimale. Opgave 1 1.1 Beregn priselasticiteten for de to produkter ved de givne priser og vis v.h.a. monopolprisformlen om priserne er optimale. Liniens ligning for strømper: p = am + b To tal på linien: Nuværende

Læs mere

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Leje og leasingaftaler Bilag Leje og leasing

Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt Leje og leasingaftaler Bilag Leje og leasing Regler for økonomistyring og registreringspraksis Afsnit 10 Aktiver Pkt. 10.8 aftaler Bilag 10.8.1 Forelagt revisionen: juni 2018 Godkendt økonomidirektøren: juni 2018 Udarbejdet af/kontaktperson: Leif

Læs mere

BILAG. til. forslag til RÅDETS DIREKTIV

BILAG. til. forslag til RÅDETS DIREKTIV EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 31.5.2017 COM(2017) 276 final ANNEX 1 BILAG til forslag til RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 1999/62/EF om afgifter på tunge godskøretøjer for benyttelse af visse

Læs mere

BILAG 3, LEASINGAFTALE

BILAG 3, LEASINGAFTALE BILAG 3, LEASINGAFTALE LEASINGAFTALE mellem Aarhus Kommune Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg Søren Frichs Vej 36G 8230 Åbyhøj og [NAVN] [ADRESSE] CVR-nr. [***] INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Leasingaftalens

Læs mere

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice.

Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. Redegørelse for omkostningskalkulationerne ved kommunal leverandørvirksomhed af personlig og praktisk bistand samt madservice. I kommunens årsregnskab angives, hvorledes kommunen senest har beregnet priskrav

Læs mere

Arbejdernes Boligorganisation i Kerteminde

Arbejdernes Boligorganisation i Kerteminde Budgetforslag Side 1 af 13 06-06-2013 Periode: 1. januar - 31. december 2014 Tilsynsførende kommune: Kerteminde Kommune Hans Schacksvej 4 0 0 Tlf. 65151515 Antal Brutto- Á lejemåls- Antal leje- Afdelinger:

Læs mere

Bestyrelsens forslag til budget 2017

Bestyrelsens forslag til budget 2017 Side 1 Budget 2017 1 Nettoomsætning, faste bidrag 904.993 959 910 Nettoomsætning, variable bidrag 372.330 477 480 Andre driftsindtægter 7.500 8 8 2 Vareforbrug 179.441 128 198 Vedligeholdelse ledningsnetværk

Læs mere

Per Timmermann og Henrik Pedersen DFFU. 12. november 2009

Per Timmermann og Henrik Pedersen DFFU. 12. november 2009 Per Timmermann og Henrik Pedersen DFFU 12. P w C Agenda Indledning Lovgrundlag Opgørelsen af kontrolbud (principper og eksempel) Procesregler Indledning Hvad er et kontrolbud? Kommunen byder på egen opgave

Læs mere

Kerteminde Helse- og Sportsforening Fyrrevænget 1A 5300 Kerteminde. CVR-nr

Kerteminde Helse- og Sportsforening Fyrrevænget 1A 5300 Kerteminde. CVR-nr Fyrrevænget 1A 5300 Kerteminde CVR-nr. 14 76 01 05 Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Side Bestyrelsens påtegning 3 Resultatopgørelse for perioden 1. januar - 31. december 2015 4 Balance pr. 31. december

Læs mere

Forudsætninger for beregningerne til nyt kommunalt skole og dagbehandlingstilbud med 18 børn

Forudsætninger for beregningerne til nyt kommunalt skole og dagbehandlingstilbud med 18 børn Forudsætninger for beregningerne til nyt kommunalt skole og dagbehandlingstilbud med 18 børn 3 grupper af 6 børn i alderen 6-12 år. Det forudsættes at der oprettes et skole- og dagbehandlingstilbud for

Læs mere

Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger

Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger Vejhjælp er dækket via SOS Dansk Autohjælp og svarer til deres plus abonnement med følgende dækninger Biler under 3.500 kg. Nedenstående abonnementsbetingelser gælder som tillæg til Aftalen. for biler

Læs mere

Varebiler på gule plader

Varebiler på gule plader Varebiler på gule plader Vejledningen beskriver en række regler for varebiler på gule nummerplader med en tilladt totalvægt på højst 4 tons, der ikke er fritaget for registreringsafgift. Vi har lagt vægt

Læs mere

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 346 Offentligt

Skatteudvalget SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 346 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 SAU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 346 Offentligt 22. maj 2017 J.nr. 2017-2430 Til Folketinget Skatteudvalget Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 346 af 24. april 2017 (alm.

Læs mere

Uafhængig og afhængig variabel

Uafhængig og afhængig variabel Uddrag fra http://www.emu.dk/gym/fag/ma/undervisningsforloeb/hf-mat-c/introduktion.doc ved Hans Vestergaard, Morten Overgaard Nielsen, Peter Trautner Brander Variable og sammenhænge... 1 Uafhængig og afhængig

Læs mere

Budget 2015 Konto Navn Art Kirkegård Renhold Park Idræt Entre Vinter total Lager Værksted Administration Total

Budget 2015 Konto Navn Art Kirkegård Renhold Park Idræt Entre Vinter total Lager Værksted Administration Total Budget 2015 Konto Navn Art Kirkegård Renhold Park Idræt Entre Vinter total Lager Værksted Administration Total 11010 Kontrakter 9.7-11.321.163-18.264.025-16.598.078-4.734.338-11.624.774-8.116.260 (70.658.638)

Læs mere

Vejledning om fastsættelse af overhead i forbindelse med betaling vedrørende rekvireret forskning på sundhedsområdet

Vejledning om fastsættelse af overhead i forbindelse med betaling vedrørende rekvireret forskning på sundhedsområdet Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del Bilag 44 Offentligt Vejledning om fastsættelse af overhead i forbindelse med betaling vedrørende rekvireret forskning på sundhedsområdet 1. Indledning og

Læs mere

Særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken VIRKSOMHED: CVR- nr.

Særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken VIRKSOMHED: CVR- nr. VIRKSOMHED: CVRnr.: ÅR: Særligt regnskab for fjernbusoperatører, som modtager kompensation for bestemte passagergrupper i fjernbustrafikken Særligt regnskab for År 0 0 Regnskabet skal udfyldes på basis

Læs mere

I nedenstående model ses en oversigt over ÅRL s krav til indregning af materielle og immaterielle anlægsaktiver samt varelager.

I nedenstående model ses en oversigt over ÅRL s krav til indregning af materielle og immaterielle anlægsaktiver samt varelager. Bilag 1: I nedenstående model ses en oversigt over ÅRL s krav til indregning af materielle og immaterielle anlægsaktiver samt varelager. Regnskabsklasse B Regnskabsklasse C Regnskabsklasse C Små Mellemstore

Læs mere

Sakskøbing Boligselskab

Sakskøbing Boligselskab Budgetforslag Side 1 af 15 10-12-2012 Periode: 1. januar - 31. december 2013 Tilsynsførende kommune: Guldborgsund Kommune Parkvej 37 0 0 Tlf. 54731000 Antal Brutto- Á lejemåls- Antal leje- Afdelinger:

Læs mere

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste Udbudsforskrifter, drift Vintertjeneste Vintertjeneste med traktor Paradigma for tilbudsliste (TBL-P) Maj 2004 TILBUDSSAMLELISTE I skemaet anføres alle entreprisenumre, der udbydes samtidigt. Der skal

Læs mere

Guide til kørsel i virksomheden

Guide til kørsel i virksomheden Guide til kørsel i virksomheden Hej virksomhedsejer Møder med kunder og forretningspartnere kan være altafgørende for, om virksomheden kan skabe indtægter og overleve år efter år. Derfor kan kørsel være

Læs mere

LP: Fra markedsafkast til kontorente. Pct. LP 3,0. LP 2,0 fra LP 3,5. LP 2,0 fra. LP 2,0 fra LP 2,0 LP 2,0 3,0. unisex. unisex 3,5 3,0 3,0.

LP: Fra markedsafkast til kontorente. Pct. LP 3,0. LP 2,0 fra LP 3,5. LP 2,0 fra. LP 2,0 fra LP 2,0 LP 2,0 3,0. unisex. unisex 3,5 3,0 3,0. FRA MARKEDSAFKAST TIL KONTORENTE - I tabellerne vises - for hver af afdelingerne, UA og LR - hvordan det opnåede markedsafkast af investeringerne hænger sammen med den kontorente, som medlemmerne får tilskrevet

Læs mere

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2016

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2016 HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2016 Febr. 2017 Horreby Vandværks driftsregnskab og balance for året 2016 samt budget 2017 Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for Horreby Vandværk er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste

Udbudsforskrifter, drift. Vintertjeneste Udbudsforskrifter, drift Vintertjeneste Vintertjeneste med lastbil Paradigma for tilbudsliste (TBL-P) Maj 2004 TILBUDSSAMLELISTE I skemaet anføres alle entreprisenumre, der udbydes samtidigt. Der skal

Læs mere

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens

Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens Bilag 16 Anvendt regnskabspraksis Sammenhæng til Økonomiregulativet Dette bilag er en uddybning af afsnit 11.1 i økonomiregulativet om registrering af kommunens aktiver Indledende bemærkninger: Formålet

Læs mere

FOAS og LC s Vejledning om den lokale lønpulje iht. FOAS almene overenskomst Januar 2013

FOAS og LC s Vejledning om den lokale lønpulje iht. FOAS almene overenskomst Januar 2013 FOAS og LC s Vejledning om den lokale lønpulje iht. FOAS almene overenskomst Januar 2013 Beregning af puljen Puljen til lokal løn opgøres som: Årligt beløb (31.3.12-niveau) pr. årsværk Puljen opgøres altså

Læs mere

ORGANISTFORENINGENS REGNSKAB 2014

ORGANISTFORENINGENS REGNSKAB 2014 ORGANISTFORENINGENS REGNSKAB RESULTATOPGØRELSE 1. JANUAR - 31. DECEMBER 1 Kontingentindtægter m.m. 2.711.395 2.711.000 2.760.926 Omkostninger 2 Kontingentudgifter -277.869-318.000-291.370 3 PO-bladet -92.954-149.000-112.039

Læs mere

XX PERIODEBALANCE FOR PERIODEN

XX PERIODEBALANCE FOR PERIODEN Spar Butik XX PERIODEBALANCE FOR PERIODEN 1. Februar 2017-28. Februar 2017 og 1. Marts 2016-28. Februar 2017 Regnskabsservice Fyrrevej 5 7400 Herning Tlf. 70100203 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Kommentarer

Læs mere

plus revision skat rådgivning

plus revision skat rådgivning plus revision skat rådgivning BLAABJERG BIOGAS A.M.B.A CVR nr. 15 47 63 97 Specifikationer til årsrapporten for 2014 (24. regnskabsår) Storegade 45A, 6780 Skærbæk Tlf.: (+45) 7475 1800, Fax: (+45) 7475

Læs mere

I redegørelsen neden for omtales ikke spørgsmålet om forhandleres muligheder for at berigtige demobiler til forhandlernes indkøbspriser.

I redegørelsen neden for omtales ikke spørgsmålet om forhandleres muligheder for at berigtige demobiler til forhandlernes indkøbspriser. LETT Advokatpartnerselskab Artur Bugsgang Advokat J.nr. 281312-ARA 17. juni 2013 TIL HVILKEN PRIS KAN ET LEASINGSELSKAB A F- GIFTSBERIGTIGE BILER INDKØBT TIL UDLEJ- NING/LEASING? Bilbranchen og De danske

Læs mere

Ved udbetaling efter den høje sats er desuden indregnet forsikring, ejer afgift, vask og køretøjets værditab.

Ved udbetaling efter den høje sats er desuden indregnet forsikring, ejer afgift, vask og køretøjets værditab. 140. Kørsel i Faxe Kommune Sagsnr: 81.13.00-A21-1-18 Sagsansvarlig: Keld Nielsen Sagsfremstilling Kørsel til ansatte udbetales efter bestemmelserne i Aftale om godtgørelse for benyttelse af eget transportmiddel

Læs mere

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2018

HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2018 HORREBY VANDVÆRKS ÅRSRAPPORT 2018 Febr. 2019 Horreby Vandværks driftsregnskab og balance for året 2018 samt budget 2019 Anvendt regnskabspraksis Årsrapporten for Horreby Vandværk er aflagt i overensstemmelse

Læs mere

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017

Lyngvej 5 A-B ApS. Bredgade Vissenbjerg. Årsrapport 1. januar december 2017 Lyngvej 5 A-B ApS Bredgade 14 5492 Vissenbjerg Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26/05/2018 Ulrik Nielsen Dirigent

Læs mere

Målepunkt Beskrivelse og beregninger Opfyldelse

Målepunkt Beskrivelse og beregninger Opfyldelse Park- & Vejservice Opfølgning på tilbud pr. 31. marts 2014 Målepunkt Beskrivelse og beregninger Opfyldelse Budget Budgetrammerne for de politiområder der er kunder hos Park- og Vejservice er reguleret

Læs mere

Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011

Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Økonomistaben NOTAT 14-05-2012 Notat vedr. beregning af madservice priser i frit valg på baggrund af regnskab 2011 I medfør af VEJ. nr. 13 15/02/2011

Læs mere

Budget /09/2018. Grundejerforening Hedelyhaven/Søagerparken

Budget /09/2018. Grundejerforening Hedelyhaven/Søagerparken Grundejerforening Hedelyhaven/Søagerparken Budget 219 4/9/218 Budget 218 219 218 219 bemærkn. Udgifter Indtægter stigning Gartner kr. 1.15 2222 Gartner, kontrakt 15. 2. 111 Kontingent 467.84 624.25 Kontingent

Læs mere

Kapitel 3 Lineære sammenhænge

Kapitel 3 Lineære sammenhænge Matematik C (må anvendes på Ørestad Gymnasium) Lineære sammenhænge Det sker tit, at man har flere variable, der beskriver en situation, og at der en sammenhæng mellem de variable. Enhver formel er faktisk

Læs mere

KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK. c/o Vita Jøhnk Nylandsvej 58 D 2690 Karlslunde

KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK. c/o Vita Jøhnk Nylandsvej 58 D 2690 Karlslunde KARLSLUNDE BY s VANDVÆRK c/o Vita Jøhnk Nylandsvej 58 D 2690 Karlslunde Årsrapport for 2017 . INDHOLDSFORTEGNELSE Side Stamoplysninger... 2 Bestyrelsespåtegning... 3 Folkevalgte revisorers påtegning...

Læs mere

Abonnement Erhvervstrailer

Abonnement Erhvervstrailer Abonnementsbetingelser Abonnementets dækningsområde Abonnementet er gældende i Danmark (med undtagelse af Færøerne og Grønland). Der er ingen udlandsdækning. Abonnementet dækker efter de danske betingelser

Læs mere

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 %

VEJLEDNING 2014-2020. Til anvendelse af konti for budgetter under. Socialfonden, 18 % VEJLEDNING 2014-2020 Til anvendelse af konti for budgetter under Socialfonden, 18 % Erhvervsstyrelsen, 1. august 2014 Udgifter Udgifter til projektgennemførelse 10 Projektarbejde, standardsats 20 Projektarbejde,

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009

Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009 Sundheds- og Omsorgsforvaltningen NOTAT 25. maj 2010 Frit valg - notat vedr. genberegning af madservice priser på baggrund af regnskab 2009 Sagsnr. 2011-73946 Dok.nr. 2011-384394 I medfør af Bekendtgørelse

Læs mere

Til. Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype. Bilag 4. Dato. Juni 2014 VEDERLAG BILAG 4

Til. Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype. Bilag 4. Dato. Juni 2014 VEDERLAG BILAG 4 Til Sygehuspartnerskabet (2) Dokumenttype Bilag 4 Dato Juni 2014 VEDERLAG BILAG 4 VEDERLAG BILAG 4 INDHOLD 1. Indledning 1 2. Økonomisk ramme 1 3. Timepriser, estimeret antal timer og udgifter, fase 1

Læs mere

Få styr på de TUNGE VOGNTOG

Få styr på de TUNGE VOGNTOG Få styr på de TUNGE VOGNTOG Sådan udnytter du bedst de nye totalvægte find dine muligheder i oversigten Oversigten er udarbejdet af Finn Bjerremand 18 T 11,5 T Max 10 T 11,5 T/ 18 T 42 T/EU 40 T 11,5 T

Læs mere

Kontonr. Kontonavn Type D/K-Konto MK

Kontonr. Kontonavn Type D/K-Konto MK Kontoplan Side : 1 1000 RESULTATOPGØRELSE Tekst 1001 Omsætning Tekst 1010 Salg af varer/ydelser m/moms Konto Kreditkonto 1020 Salg af varer til udland Konto Kreditkonto 1021 Salg af ydelser til udland

Læs mere

V A R E F O R B R U G I A L T

V A R E F O R B R U G I A L T Side 1 Kontonr Betegnelse Type Moms D/K Afd.Prj. Bær. T-nr 1000 D R I F T S R E G N S K A B 1001 O M S Æ T N I N G 1100 OMSÆTNING REGNINGSARBEJDE 1110 Regningsarbejde - materialer U 1120 Regningsarbejde

Læs mere

1 Gennemgang af timeprisberegning

1 Gennemgang af timeprisberegning 1 Gennemgang af timeprisberegning På baggrund af henvendelse fra Bornholms Regionskommune er BDO blevet bedt om at foretage en kvalitetssikring af kommunens prisberegninger på fritvalgsområdet, idet prisberegningen

Læs mere

Syddjurs Kommunes. Leasingpolitik

Syddjurs Kommunes. Leasingpolitik 1 of 5 Bilag 11.1. Syddjurs Kommunes Leasingpolitik Syddjurs Kommunes Leasingpolitik 2 of 5 1. Formål Formålet med retningslinierne er at sikre, At væsentlige aftaler, som forpligter kommunen udover det

Læs mere

SLANGERUP BYG OG RÅDGIVNING IVS

SLANGERUP BYG OG RÅDGIVNING IVS SLANGERUP BYG OG RÅDGIVNING IVS Ågårdsstræde 6 B 3550 Slangerup Årsrapport 11. november 2014-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/06/2016

Læs mere

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond

LÆRLINGE. er en god investering. Transportsektorens Uddannelsesfond LÆRLINGE er en god investering Transportsektorens Uddannelsesfond Invester i fremtidens arbejdskraft Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. ATL og 3F har bedt fire

Læs mere

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002

Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Årsregnskab Cand. Merc. Aud. 2002 Leasing U 29 Docent Tage Rasmussen Institut for Regnskab Handelshøjskolen i Århus Hvad er problemet? Juridisk kriterie for aktivering: Ejerskab eller ikke ejerskab Økonomisk

Læs mere

AU2GENBRUG.DK A/S. Torvegade Tørring. Årsrapport 1. oktober september 2017

AU2GENBRUG.DK A/S. Torvegade Tørring. Årsrapport 1. oktober september 2017 AU2GENBRUG.DK A/S Torvegade 31 7160 Tørring Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/01/2018 Søren F. Nielsen Dirigent

Læs mere

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF MINI FORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF VÆLG MELLEM INTRO KASKO ELLER INTRO SUPER INTROFORSIKRING INTRO KASKO INTRO SUPER ANSVARSFORSIKRING (LOVPLIGTIG) KASKOFORSIKRING Dækker skader på din bil. Lånebil ved

Læs mere

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If

FORD FORSIKRING. til privatkunder i samarbejde med If FORD FORSIKRING til privatkunder i samarbejde med If 100% ORIGINAL = KVALITET Med en Ford Forsikring henvises du altid til et autoriseret Ford værksted, hvor der benyttes originale reservedele. SERIØSE

Læs mere

Budget- og finansieringsskema

Budget- og finansieringsskema Produktionsafgiftsfonden for Juletræer og Pyntegrønt Amalievej 20 Forbeholdt Produktionsafgiftsfonden for Juletræer og Pyntegrønt J.nr. 1875 Frederiksberg C Budget- og finansieringsskema Specifikation

Læs mere

DanFiber A/S. Rosenkæret Søborg. CVR nr

DanFiber A/S. Rosenkæret Søborg. CVR nr Rosenkæret 13 2860 Søborg CVR nr. 13 59 13 77 Specifikationer til årsrapporten for 2011 Erklæring om gennemgang Til direktionen i. Vi har efter aftale udført gennemgang af specifikationshæftet udarbejdet

Læs mere

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09

Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 Spørgsmål og svar til: Udbud af Udbud af Skolekørsel i Randers Kommune. 20.5.09 1. Hvad vil Midttrafik gøre såfremt én bestemt Hvis en byder vælger at byde på flere pakker vogn giver det økonomisk mest

Læs mere

Sakskøbing Boligselskab

Sakskøbing Boligselskab Budgetforslag Side 1 af 15 28-10-2014 BUDGETTET ER IKKE I NUL!!! Periode: 1. januar - 31. december 2015 Tilsynsførende kommune: Guldborgsund Kommune Parkvej 37 0 0 Tlf. 54731000 Antal Brutto- Á lejemåls-

Læs mere

Bilag 3. Krav til regnskaber mv.

Bilag 3. Krav til regnskaber mv. Bilag 3 Krav til regnskaber mv. Indholdsfortegnelse 1. PLIGT TIL AT UDARBEJDE SÆRSKILTE REGNSKABER... 3 2. UDVEKSLING AF YDELSER MELLEM AKTIVITETER... 3 3. OMKOSTNINGSFORDELING... 3 4. INDTÆGTSFORDELING...

Læs mere

Leje og Leveringsbetingelser

Leje og Leveringsbetingelser Leje og Leveringsbetingelser Så længe lejemålet varer, bærer lejeren enhver risiko og ansvar for det lejede materiel Lejer er, ved tilbagelevering, forpligtet til at aflevere det lejede i samme stand (

Læs mere

Hvad er leasing? Lad dine penge arbejde. kort fortalt. Fuldt skattefradrag LEASING

Hvad er leasing? Lad dine penge arbejde. kort fortalt. Fuldt skattefradrag LEASING Leasing kort fortalt Lad dine penge arbejde Læs side 6 Fuldt skattefradrag Læs side 8 Hvad er leasing? Med leasing køber du brugsretten til udstyr og binder derfor ingen penge. Læs side 2 LEASING IT /

Læs mere

Analyse af beskatningsmodeller for lastbiler til understøttelse af Grøn Roadmap 2030

Analyse af beskatningsmodeller for lastbiler til understøttelse af Grøn Roadmap 2030 19-11-2015 Anders Kofoed-Wiuff Arbejdspapir Analyse af beskatningsmodeller for lastbiler til understøttelse af Grøn Roadmap 2030 Dette notat beskriver principper for beskatning af lastbiltransport og kommer

Læs mere

Horsens Fællesantenne - Forening

Horsens Fællesantenne - Forening Horsens Fællesantenne - Forening CVR-nr. 54 59 49 17 Regnskabssammendrag af årsrapport 2013 Nærværende regnskabssammendrag er bortset fra ledelsespåtegning, den uafhængige revisors erklæring, oplysninger

Læs mere

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4.

CVR-nr Arkitekt-C ApS. Indholdsfortegnelse. Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Indholdsfortegnelse SIDE Selskabsoplysninger 3. Ledelsespåtegning 4. Den uafhængige revisors påtegning på årsregnskabet 5. Selskabets hovedaktivitet 6. Årsregnskab Anvendt regnskabspraksis 7. Resultatopgørelse

Læs mere

Handels- og servicevirksomhed

Handels- og servicevirksomhed Side 1 Kontonr Betegnelse Type Moms D/K Afd.Prj. Bær. T-nr 1000 D R I F T S R E G N S K A B 1001 O M S Æ T N I N G 1010 Varesalg indland U 1020 Varesalg EU 1030 Varesalg andre land 1190 OMSÆTNING I ALT

Læs mere

Regnetest B: Praktisk regning. Træn og Test. Niveau: 9. klasse. Med brug af lommeregner

Regnetest B: Praktisk regning. Træn og Test. Niveau: 9. klasse. Med brug af lommeregner Regnetest B: Praktisk regning Træn og Test Niveau: 9. klasse Med brug af lommeregner 1 INFA-Matematik: Informatik i matematikundervisningen Et delprojekt under INFA: Informatik i skolens fag Et forskningsprogram

Læs mere

ÅOK og ÅOP i Skandia Livsforsikring A A/S

ÅOK og ÅOP i Skandia Livsforsikring A A/S ÅOK og ÅOP i Skandia Livsforsikring A A/S Skandia oplyser hvert år de to nøgletal ÅOK og ÅOP på kundernes årlige pensionsoverblik. ÅOK og ÅOP står for Årlige omkostninger i kroner og Årlige omkostninger

Læs mere

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF

FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF FORHANDLERFORENINGENS BILFORSIKRING I SAMARBEJDE MED IF 100% ORIGINAL = KVALITET Med Forhandlerforeningens Bilforsikring henvises du altid til et autoriseret Peugeot værksted, hvor der benyttes originale

Læs mere

Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil. Udbudsbetingelser

Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil. Udbudsbetingelser Udbud - 1 stk. lille 2-kammer skraldebil Udbudsbetingelser Dato: 11-12-2017 Dokument id: 79424 Version: 1.1 Udarbejdet af: OFD Kontrol: ANS Godkendt af: LTH side 2 af 9 Odense Renovation A/S Snapindvej

Læs mere

B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig

B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig Skatteudvalget B 91 - på Spørgsmål 3 Offentligt J.nr. 2007-511-0087 Dato: Til Folketinget - Skatteudvalget B 91 - Forslag til folketingsbeslutning om en mere retfærdig og miljøvenlig bilbeskatning. Hermed

Læs mere

Udsnit af Bek. om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. (299 af 25/03/2010

Udsnit af Bek. om kvalitetsstandarder og frit valg af leverandør af personlig og praktisk hjælp m.v. (299 af 25/03/2010 Notat vedrørende beregning af pris for praktisk hjælp Baggrund I foråret 2010 udarbejdede Viborg Kommunes fagforvaltninger et reduktionskatalog og samtidig med forslagene, blev der angivet en vurderet

Læs mere

Forretningsgang Fleet Management

Forretningsgang Fleet Management Side 1 af 5 Formålet med denne forretningsgang er, at beskrive de praktiske forhold omkring det daglige samarbejde for kunder med en Samarbejdsaftale, finansiel leasing. 1. Primære forhandlere Nordania

Læs mere

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning.

I disse beregninger, som ATL og 3F nu fremlægger, viser det sig, at lærlinge ikke kun er en god investering, men også en god forretning. Forord Lærlinge er en god investering for den unge, for virksomheden og for samfundet. Det er ATL og 3F enige om. Derfor lægger begge parter stor vægt på, at der er velfungerende lærlingeuddannelser til

Læs mere

Årsregnskab. 1. januar - 31. december 2014. Regnskabet er fremlagt og godkendt på klubbens generalforsamling den 17/2-2015.

Årsregnskab. 1. januar - 31. december 2014. Regnskabet er fremlagt og godkendt på klubbens generalforsamling den 17/2-2015. Årsregnskab 1. januar - 31. december 2014 Regnskabet er fremlagt og godkendt på klubbens generalforsamling den 17/2-2015 Dirigent Sønderborg Golfklub Gundstrup 2 6440 Augustenborg CVR 70102013 1 Resultatopgørelse

Læs mere

Regnskab: Eksempel 2010

Regnskab: Eksempel 2010 Blandaware ApS Blandalen 22 3459 Blåstrup Regnskab: Side 2 Omsætning 259 - Vareforbrug og fremmed arbejde 1.605 - DÆKNINGSBIDRAG I -1.346 - Lønninger 0 - DÆKNINGSBIDRAG II -1.346 - Øvrige omkostninger

Læs mere

Medlemsmøde Danske Vandværker FVD. Regnskabsmæssige udfordringer efter forliget 29. april 2015

Medlemsmøde Danske Vandværker FVD. Regnskabsmæssige udfordringer efter forliget 29. april 2015 Medlemsmøde Danske Vandværker FVD Regnskabsmæssige udfordringer efter forliget 29. april 2015 Indholdet i det politiske forlig af 29. april 2015 1,3 mia. kr i effektivisering fra 2014-2020 Spildevand 0,9

Læs mere

TREKRONER REVISION A/S

TREKRONER REVISION A/S Fonden Skov, Natur og Friluft Værkstedet Ydergårdsvej 9 2620 Albertslund CVR-nr. 27 80 51 08 Årsrapport 2010 5. regnskabsår Indholdsfortegnelse side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors

Læs mere