Fokus og indsatsområder for det biologiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fokus og indsatsområder for det biologiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar"

Transkript

1 Fokus og indsatsområder for det biologiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar Rengøring - MH og Hø holder møde med rengøringspersonalet. (Kampagne med film lavet af eleverne afvist af Hø.) Opfyldning af papir i bio: Giv Morten besked, når problemet opstår. Vask og afløb i billedkunst: MH ser på det. Morten har snakket med rengøringen og ser det som en løbende proces. Han har fortsat kontakt. Ang. papir har biologi også fået deres eget lille lager i biologisk samling. Morten har set på vasken og har forsøgt ændring på hældning. Fokus og indsatsområder for det ergonomiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar Der er indkøbt en del nye hæve-sænke-borde til bl.a. de to lærerforberedelseslokaler over lærerværelset. Mht. flytning af projektorer: Besked udsendt af BA i nyhedsbrev uge 9 om at give besked om hvilke lokaler, det skal laves om i. Mht. ledninger og lydstik - giv direkte besked til Morten. For mange tunge løft i pedelafdelingen mange løft ja, ensartede, men ikke tunge. MH anser det ikke som et problem.

2 Opfølgningsmøde d. Bordene er taget i brug Projektorer. Der er flyttet projektorer i de lokaler, det er blevet ønsket. Billedkunst, DI-11, S-12. Morten har snakket med sin arbejdsgruppe om tunge løft og givet ideer til at omgå tunge løft samt opfordret til løfteteknikkursus. Hågen foreslår at han selv står for at lave et kursus i løfteteknik. Hågen snakker med Hø ang. dette. Fokus og indsatsområder for det fysiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar Støjdæmpning af S-gang: Opsætning af akustikplader inden sommerferien. Ledninger på gulvet: Stik under bordene er blevet prøvet af i 1-14, 15, 16, 17 og 19 samt S-21. I forbindelse med målfaste tegninger, der er ved at blive lavet, kan man supplere med ekstra strømstik i lokalerne (MH og ITCSyd). Kalibrering af tavler: Bjørns område Gulvudtag skal lukkes til igen er sket før, men da blev de bedt åbnede igen. Lad os prøve det igen. Træk ved vinduer skyldes CO2-styring. Mht. ventilation: CO2 eller naturlig ventilation begge dele haves på skolen og har fordele og ulemper. Forsøg med inklimeter i lærer-it og musiklokaler (støj og indeklima) (BW og MH). Mht. flytning af projektorer: Besked udsendt af BA i nyhedsbrev uge 9 om at give besked om hvilke lokaler, det skal laves om i.

3 Strømledning for kort: MH spørger Camilla for at kunne ordne det. BIO-3 for koldt om vinteren: MH kæmper en tilbagevendende kamp. Lærer-IT: MH sørger for at flytte printere og kopimaskiner over i kopirummet, så kun det allermest nødvendige bliver stående. Cykelskur til lærerne afvises af rektor Træk på kontoret: MH sørger for glas i dørfyldningen. Sergentskolens gymnastiksal: Akustikplader fra lærerværelset sættes op dernede. MH taler med Hø om renovering af depotrummet bag den gamle gymnastiksal. Lydtætte døre mellem musik er ordnet i vinterferien. Der bliver malet snarest i mellemgangen mellem musiklokalerne. Instruktion af musiklærerne til brug af klimaanlæg (=yderligere tiltag) Ønske om printer i 1-4x der henvises til printer foran IT-kontoret. Opsætning af akustikplader kommer til at ske fra sommerferien og frem. Morten synes ikke stik under bordene i lokaler er den optimale løsning. Vi afventer og ser hvordan situationen ser ud, når de nye stikdåser er etableret. De eksisterende ledninger i lokalerne er afkortet for at mindske ledningrod. Opsætning af inklimeter foretages i starten af det nye skoleår. Morten indkøber to stk. og Hågen sørger for at finde ud af hvilke lokaler de skal placeres i. Flytning af projektorer er sket. MH har snakket med Camilla og problemet er løst. MH kæmper fortsat for den rette temperatur i BIO 3. Printerne kan først flyttes når der er gjort plads i Kopirummet. Dette bliver der endeligt når IT-løsningen er udført. Den lille printer bliver fortsat i lærer-it. MH har forsøgt at få glas i døren, men kontorpersonalet kan ikke blive enige om at det er en god idé. Derfor kommer der foreløbig ingen glasdør. Akustikplader er blevet sat op. Dette har hjulpet lidt, men undervisning er stadig svært. Der har været folk udefra til at måle på efterklang i gymnastiksalen på den gamle kaserne og der vil blive indkøbt ekstraudstyr for kr til at bedre lydforholdene.

4 Der vil blive malet i mellemgangen mellem musiklokalerne i sommerferien. Morten har snakket med musiklærer om klimaanlæg. Der er problemer med strøm i forbindelse med klimaanlæget og problemet søges fortsat løst. MH har set på depotrummet bag den gamle gymnastiksal og synes det ser ok ud til formålet. Hågen snakker med sin idrætsfaggruppe om hvad præcis der evt. skal gøres. Fokus og indsatsområder for det kemiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar Lærer-IT: MH sørger for at flytte printere og kopimaskiner over i kopirummet, så kun det allermest nødvendige bliver stående. Lugtgener fra pedelværkstedet skal løses ved adfærdsforandring og ikke malerkabine MH instruerer fortsat. Billedkunst og materialer: BW følger op med Charlotte MH har snakket med pedelgruppen om adfærd ved lugtgenerende arbejde. Problemet med arbejde med bestemte materialer i billedkunst løses ved udendørsarbejde.

5 Fokus og indsatsområder for det psykiske arbejdsmiljø ud fra APV-svar Møde d : Lise Rasmussen, Ellen Holt-Jensen, Birgitte Windeballe og Janne Maschoreck Genoplivning af klogebogen i OneDrive i alfabetisk orden (EH og LR) samt en personalehåndbog, færdiggøres af Margit her i foråret. ITC Syd har krævet nye edb-installationer for at opgradere nettet og i den forbindelse laves også flere strømudtag. Morten udpeger en sceneansvarlig blandt pedellerne. Bedre overensstemmelse mellem lokalestørrelse og antal pladser LR og EH tager en runde med MH og får opdateret i Lectio. Lokale til mediefag kommer, når lokaler frigives pga. faldende elevtal. MUS-samtaler også for kontoret Karl Kristian er i gang. Skrivedage er nødt til at blive fastholdt af hensyn til eleverne og elevtid samt lærere, der får opgaver fra flere elever end ellers. Ekstern SRP-hjælp vil fortsat blive brugt såfremt der er behov for det. Dog vil ledelsen fremadrettet i højere grad præsentere disse vejledere. Mht. skæv arbejdsbelastning: LR og EH vil lave et årshjul for at se, hvordan opgaverne kan placeres lidt bedre. SRP er nødt til stadig at ligge i november af hensyn til, at den skal afsluttes inden AT for elevernes skyld. LR lægger ekstra timer ind i skemaet til øvelsesdeling i eksperimentelle fag. LR og EH er fortsat obs. på valg af teamkoordinator. Historielærerne vil i højere grad blive inddraget med dækning af en anden lærer i grundforløbet. SRP og AT-planlægningen af vejledningsdage vil komme i gang tidligere fremover. Den skriftlige dimension fylder meget og skal derfor tages op i faggrupperne i forhold til, hvordan man bedst retter opgaver. Dette vil ledelsen fortsat sætte fokus på. Mht. ledelsesopgaver vil ledelsen tage op, hvilke mere administrative opgaver der kan lægges ud til andre i administrationen, så det kan frigøre tid til det pædagogiske arbejde i ledelsen. Opfølgningsmøde d : Lise Rasmussen, Ellen Holt-Jensen, Birgitte Windeballe og Hågen Mohr Dietz

6 Klogebogen er lagt i Onedrive så den kan opdateres løbende. Personalehåndbogen er færdig og kommer til at ligge på hjemmesiden snarest. ITC-syd opgraderer nettet i sommerferien. Der arbejdes fortsat på en god kommunikation mellem Statsskolen og it-centeret. Runden til klasselokaler foretages, så tallene kan rettes til i lektio inden det nye skoleår. Mus-samtaler med kontoret er gennemført. Der er ikke lavet et decideret årshjul der er fortsat fokus på at få tingene i kalenderen så tidligt som muligt. Forældremøderne er lagt i februar bl.a. for at mindske belastningen i november. Lise er fortsat opmærksom på øvelsesdelingstimer. Teamkoordinaterne for det kommende skoleår er udvalgt. Det ser fornuftigt ud. Ellen og Lise husker på at SRP og AT-planlægningen af vejledningsdage skal i gang. Ellen og Lise sørger for at sætte gang i det skriftlige arbejde Uddelegering af opgaver er en løbende proces. Fokus og indsatsområder for fare og risici ud fra APV-svar Trafikforhold ved skole og Domhus: Hø har været i dialog med politiet. Der er kommet diverse skilte op. Politiet kommer mere end før. Bagtrappedøre i Domhuset: Morten undersøger brandsikret glas til dørene. (vinduer). Advarselsskilte til glat gulv sørger Morten for. Sensorer bestilles hjem til musik Morten. Morten undersøger tovværk og sikkerhed ved scenen. Der udnævnes en sceneansvarlig blandt pedellerne af Morten.

7 Bagtrappen ved domhuset: Morten bestiller brandsikret glas og sørger for det kommer op i den kommende tid. Advarselsskilte er der sørget for 6 stk. Sensorer til musik er ikke bestilt dette sker snarest. I lærergruppen er Kenneth Ravn udnævnt til sceneansvarlig. Blandt pedellerne er Morten den ansvarlige. Tovværk og sikkerhed ved scenen er undersøgt og der er lavet en fast årlig serviceaftale med et autoriseret firma.

Spørgeskema vedr fysisk arbejdsmiljø, skolens fællesområder

Spørgeskema vedr fysisk arbejdsmiljø, skolens fællesområder Spørgeskema vedr fysisk arbejdsmiljø, skolens fællesområder Skemaer i alt: 33 Benytter du dig af skolens personalerum? 9 16 8 0 0 Har du behov for at få vejledning i hvordan man benytter personalerummets

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING BRØNDBY GYMNASIUM 2008 OPFØLGNING OKTOBER 2008 (RØD).

ARBEJDSPLADSVURDERING BRØNDBY GYMNASIUM 2008 OPFØLGNING OKTOBER 2008 (RØD). ARBEJDSPLADSVURDERING BRØNDBY GYMNASIUM 2008 OPFØLGNING OKTOBER 2008 (RØD). Opfølgning på møde mellem sikkerhedsrepræsentantsuppleant AJ, tillidsrepræsentant SM og vicerektor LV 21. oktober 2008. Der er

Læs mere

Side 1 af 6. APV Vorrevangskolen 2006/07. Status for APV for lærer, pædagoger og administrativt personale

Side 1 af 6. APV Vorrevangskolen 2006/07. Status for APV for lærer, pædagoger og administrativt personale APV Vorrevangskolen 2006/07 Status for APV for lærer, pædagoger og administrativt personale Er temperaturforholdende tilfredsstillende? ja 1 1 9 3 14 ja/nej 2 2 nej 7 7 14 Der er koldt på gangene, der

Læs mere

APV-Rapport Del 1 Det fysiske arbejdsmiljø

APV-Rapport Del 1 Det fysiske arbejdsmiljø Fysisk APV 2015 APV-Rapport Del 1 Det fysiske arbejdsmiljø Nykøbing Katedralskole 2015 Indhold 1. PROBLEMBESKRIVELSE... 1 2. HANDLINGSPLAN... 4 HANDLINGSPLAN ALVORLIGE PROBLEMER... 4 HANDLINGSPLAN - VÆSENTLIGE

Læs mere

APV Gefion Gymnasium, 2019

APV Gefion Gymnasium, 2019 APV Gefion Gymnasium, 2019 Indhold Indledning Overordnet rapport for Gefion Gymnasium Hovedrapport sammenholdt med åbne kommentarer samt anbefaling til handlingsplan - Indeklima - Støj - Ergonomisk arbejdsmiljø

Læs mere

Arbejdspladsvurdering 2014 på Nordsjællands Efterskole - sammenstilling af indsamlede data

Arbejdspladsvurdering 2014 på Nordsjællands Efterskole - sammenstilling af indsamlede data Arbejdspladsvurdering 204 på Nordsjællands Efterskole - sammenstilling af indsamlede data Fysiske forhold A. Skolens rum Lokalitet / aktivitet Ikke A Pladsforhold 5 2 A2 Gulve/vægge/loft 0 A3 Indretning

Læs mere

Campus Randers. Fælles APV - handlingsplan 2012

Campus Randers. Fælles APV - handlingsplan 2012 Problemområde (rød: > 33,3%) 1 3. Støj (41,3%) Konkret problem Løsning Ansvarlig Frist for løsning Flermands-kontorer i kombination Støj i fællesarealer afhjælpes med HEBR med døre ud til fællesområde

Læs mere

APV handlingsplan. Vejledning til udfyldelse af APV handlingsplan. Område Skole og Familie Dato: 29. maj Arbejdsplads.

APV handlingsplan. Vejledning til udfyldelse af APV handlingsplan. Område Skole og Familie Dato: 29. maj Arbejdsplads. APV handlingsplan Område Skole og Familie Dato: 29. maj 2015. Arbejdsplads Bistrupskolen Ansvarlig leder Stieg Eriksen Underskrift: Arbejdsmiljørepræsentant Frederikke Rasmussen Underskrift: Vejledning

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering for elever på Stevns Friskole 2015 Numerisk og procentvis opgørelse % % % % % %

Undervisningsmiljøvurdering for elever på Stevns Friskole 2015 Numerisk og procentvis opgørelse % % % % % % Stevns Friskole Fysiske forhold inkl. indeklima Vurder nedenstående arbejdsmiljøforhold:. Temperaturen i klasselalet 8 9 % 9. Temperaturforandringer i klasselalet i løbet af dagen. Evt. Stigning/fald i

Læs mere

28/ Luft rum skal opdateres vi går en tur næste møde. Phillip printer tegninger til næste gang

28/ Luft rum skal opdateres vi går en tur næste møde. Phillip printer tegninger til næste gang Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Møde dato: 06-02-2019 Møde deltagere: Berit, Christian, Regitze, Morten Ikke tilstede: Kasper, Emil, Sophie,

Læs mere

APV 2013 INDLEDNING. Siden sidste APV 2010 er der sket rigtig mange ting.

APV 2013 INDLEDNING. Siden sidste APV 2010 er der sket rigtig mange ting. APV 2013 INDLEDNING Siden sidste APV 2010 er der sket rigtig mange ting. For det første, så er mange af jeres ønsker fra den sidste APV blevet opfyldt. Bl.a. har Ruth sammen med en arbejdsgruppe taget

Læs mere

fugt/skimmelsvamp rengøringsniveau luftkvalitet

fugt/skimmelsvamp rengøringsniveau luftkvalitet Lokale Borde og stole temperatur træk lugtgener rengøringsniveau luftkvalitet 1 ok ok ok lugtgener ok dårlig ved ikke ok problem ved ikke ok ok dårligt fugt/skimmelsvamp belysning solafskærmning støj i

Læs mere

Indledning til Arbejdsmiljøarbejdet på BI:

Indledning til Arbejdsmiljøarbejdet på BI: Indledning til Arbejdsmiljøarbejdet på BI: Hvert forår laves et nyt årshjul/gantt diagram for AMG gruppens arbejde på BI. Her udvælges fokus punkter for det kommende år. Det efterstræbes at særlige risikoområder

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for præster

Arbejdspladsvurdering for præster Arbejdspladsvurdering for præster En arbejdspladsvurdering (APV) er en skriftlig vurdering af en virksomheds eventuelle arbejdsmiljøproblemer og en stillingtagen til, hvordan de løses. Der skal ifølge

Læs mere

FYSISK ARBEJDSMILJØ. Fordeling på køn: 52,5 pct. er piger. 47, 5 pct. er drenge. 44,9 pct. går i 9. klasse, 55,1 pct. går i 10.

FYSISK ARBEJDSMILJØ. Fordeling på køn: 52,5 pct. er piger. 47, 5 pct. er drenge. 44,9 pct. går i 9. klasse, 55,1 pct. går i 10. FYSISK ARBEJDSMILJØ Respondenter i alt: 99. Fordeling på køn: 52,5 pct. er piger. 47, 5 pct. er drenge. 44,9 pct. går i 9. klasse, 55,1 pct. går i 10. klasse INDENDØRS FÆLLESAREALER Altid For det Af og

Læs mere

Sunde og Aktive Børn på Søndersøskolen

Sunde og Aktive Børn på Søndersøskolen Sunde og Aktive Børn på Søndersøskolen 1. Motion, leg & bevægelse Der skal være fokus på, at motion, leg og bevægelse både er noget der foregår i og mellem timerne, hvilket nedenstående områder og forslag

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering Tjørnelyskolen Greve Foråret 2004

Undervisningsmiljøvurdering Tjørnelyskolen Greve Foråret 2004 Undervisningsmiljøvurdering Tjørnelyskolen Greve Foråret 2004 Denne undervisningsmiljøvurdering (UVM) er skrevet på baggrund af de skemaer der blev udfyldt af alle skolens klasser (4. 9. kl.) før påskeferien.

Læs mere

Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse November 2009

Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse November 2009 Storåskolens Undervisningsmiljøundersøgelse November 2009 Resultat af undervisningsmiljøvurderingen foretaget vinteren 2010 på Storåskolens afd. Måbjerg. Resultatet er en sammenfatning af 11 besvarelser.

Læs mere

Til stede: Ejnar, Ellen, Gitte, Marianne, Annette, Lena, Gunnild og Mette B. Steffen vil gerne løbende servicere maskinen OBS på at rense filter.

Til stede: Ejnar, Ellen, Gitte, Marianne, Annette, Lena, Gunnild og Mette B. Steffen vil gerne løbende servicere maskinen OBS på at rense filter. Referat af bestyrelsesmøde d. 16/2-2015 kl. 19.00 i rytterstuen Til stede: Ejnar, Ellen,,, Annette, Lena, og B. Afbud: Ingen Dagsorden 1. Opdatering siden sidst 2. Økonomi og regnskab Undersøgelse af pakket

Læs mere

APV for elever på Erhvervsuddannelserne

APV for elever på Erhvervsuddannelserne APV for elever på Erhvervsuddannelserne APV er et af de bedste værktøjer til et sundt og et godt arbejdsmiljø, igennem hele livet. Dette skema kan bruges igen og igen. APV for elever på erhvervsuddannelserne

Læs mere

Haderslev Katedralskole APV 2010 (jan. 2011)

Haderslev Katedralskole APV 2010 (jan. 2011) Haderslev Katedralskole APV 00 (jan. 0) Indholdsfortegnelse Indledning Handlingsplan for APV 00 Oversigt over Handlingsplanen for APV 00 Sygefravær Spørgeskema i ubesvaret tilstand side side 4 side 9 side

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2014

Bestyrelsens beretning 2014 Bestyrelsens beretning 2014 ved generalforsamling tirsdag 29. april 2014 Velkommen Først vil jeg gerne sige velkommen. Det er dejligt at se så mange er mødt op, jeg tænker det er fordi der er mange der

Læs mere

Det fysiske arbejdsmiljø:

Det fysiske arbejdsmiljø: Opsamling på APV 2012 Det fysiske arbejdsmiljø: Der er en generel tilfredshed med det fysiske arbejdsmiljø. 72 % er tilfreds eller meget tilfreds. Der er stor tilfredshed med de seneste års ombygninger.

Læs mere

Fysiske forhold - Mine arbejdsredskaber kan indstilles til mine behov(it-udstyr, bord, stol, værktøjer, maskiner, tekniske hjælpemidler mv.

Fysiske forhold - Mine arbejdsredskaber kan indstilles til mine behov(it-udstyr, bord, stol, værktøjer, maskiner, tekniske hjælpemidler mv. FEBRUAR APRIL JUNI August Fysiske forhold - Jeg har generelt et godt fysisk arbejdsmiljø Enig 45 88,2% 55 96,5% 47 85,5% 48 90,6% Uenig 3 5,9% 2 3,5% 7 12,7% 5 9,4% Ikke relevant 3 5,9% 0 0,0% 1 1,8% 0

Læs mere

Profil for Nr. Felding Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Nr. Felding Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Nr. Felding Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer...2 2. Kompetencer...6 3. Specielle tilbud på skolen...8 4. Elever og økonomi...9

Læs mere

APV Gefion Gymnasium, 2017

APV Gefion Gymnasium, 2017 Gefion Gymnasium d. 3/10 2017 APV Gefion Gymnasium, 2017 Indhold Indledning Undervisere Ergonomisk arbejdsmiljø Temperatur/indeklima Sygefravær Rengøring og service Ledelsen TAP-ledere Øvrig TAP Overordnet

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde TaB Nørreby

Afdelingsbestyrelsesmøde TaB Nørreby Afdelingsbestyrelsesmøde TaB Nørreby 16/8 2017 18.00 22.15 BESTYRELSESKONTORET MØDE INDKALDT AF Jesper Therkildsen AFBUD: REFERENT: UDEN FOR BESTYRELSEN: DELTAGERE: SUPPLEANTER: REFERAT GODKENDT: Susanne

Læs mere

Arbejdstilsynets reaktioner over for Viborg Kommune 4. kvartal 2017

Arbejdstilsynets reaktioner over for Viborg Kommune 4. kvartal 2017 Arbejdstilsynets reaktioner over for Viborg Kommune 4. kvartal 207 Generelt om smiley-ordningen Grøn smiley gives for et godt arbejdsmiljø, hvor der arbejdes med de problemer der opstår. Den grønne smiley

Læs mere

Vi arbejder for at inddrage eleverne og de ansattes ønsker og idéer til miljømæssige forbedringer.

Vi arbejder for at inddrage eleverne og de ansattes ønsker og idéer til miljømæssige forbedringer. Vorrevangskolen ønsker i sit daglige virke at fremme udviklingen frem mod et mere bæredygtigt samfund, hvor hensyn til det ydre miljø og arbejdsmiljøet for såvel elever som ansatte har høj prioritet. Vorrevangskolen

Læs mere

Træk fra vinduerne er afhjulpet ved at der er blevet sat plexiplader op. Revideret 8. september 2014 Side 1

Træk fra vinduerne er afhjulpet ved at der er blevet sat plexiplader op. Revideret 8. september 2014 Side 1 Handlingsplan for fysisk APV, Aarhus 2012 kun de åbne Område Person Problem Løsning Ansvarlig AM* Støj Støj Kulde/- træk Peter Funch Ebbe Norskov Bak Ole Zahrtmann Der er støj fra rum 211 i bygning 1540,

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Tirsdag 18.12.2007 kl. 15:30 Mødelokale D1. Referat fra ordinært møde Ordinært møde. Følgende sager behandles på mødet

Børne- og Skoleudvalget. Tirsdag 18.12.2007 kl. 15:30 Mødelokale D1. Referat fra ordinært møde Ordinært møde. Følgende sager behandles på mødet Børne- og Skoleudvalget Referat fra ordinært møde Ordinært møde Tirsdag 18.12.2007 kl. 15:30 Mødelokale D1 Følgende sager behandles på mødet Valg til forældrebestyrelser i område Nord og Syd 2 Anvendelse

Læs mere

28/ Luft rum skal opdateres vi går en tur næste møde. Phillip printer tegninger til næste gang

28/ Luft rum skal opdateres vi går en tur næste møde. Phillip printer tegninger til næste gang Møde: Bestyrelsesmøde Ejerforening Sønder Boulevard 65, Asger Rygs Gade 1-3 Forfatter: Berit Møde dato: 11-03-2019 Møde deltagere: Berit, Regitze, Morten, Kasper, Sophie, Jens Ole Ikke tilstede: Emil,

Læs mere

Børne- og Skoleforvaltningen. Opfølgning Masterplan for skolevæsenet

Børne- og Skoleforvaltningen. Opfølgning Masterplan for skolevæsenet Børne- og Skoleforvaltningen Opfølgning Masterplan for skolevæsenet 14 Blære skole 1. Diverse almindelig vedligeholdelse 1.000.000 kr. 2. Ventilation med varmegenvinding i de 120.000 kr. lokaler, som ikke

Læs mere

stud_puls: Udviklingsplan

stud_puls: Udviklingsplan stud_puls: Udviklingsplan Uddannelse:Bioanalytikeruddannelsen Hold:SB513 Pædagogisk - /uddannelsesansvarlige (tov-holder):aino Elmegaard Larsen (pædagogisk og faglig ansvarlig) Dato (stud_puls tilbagemelding):23/9-15

Læs mere

Den Classenske Legatskole Status 2009

Den Classenske Legatskole Status 2009 Den Classenske Legatskole Status 2009 gruppe Kælder Gymnastiksal 1 1 1 3 3 Puds faldet af, mgl. lakkering gulv og dårlig luft Handleplan: Der tages en vurdering af prisniveau for oppudsning af Omklædning

Læs mere

planlægning af oprydning, så børnene så vidt muligt køre cyklerne på plads. Undersøges nærmere Jens 1.7.10 Bliver løbende Rep. Jens 1.

planlægning af oprydning, så børnene så vidt muligt køre cyklerne på plads. Undersøges nærmere Jens 1.7.10 Bliver løbende Rep. Jens 1. Årsag til problem Manglende lyddæmpning i Multirum Lokaler der runger Multirum, gl. gym. og 1. kl. Svært ved at opfatte tale i Multirum, gl. gym. Installationer der støjer. Vaskemaskine / tørretumbler

Læs mere

Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse 2015

Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse 2015 Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse Handelsgymnasiet Ribe Datarapportering Handelsgymnasiet Ribe Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse Undersøgelsen på Handelsgymnasiet Ribe Der har deltaget i

Læs mere

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole

Nibe Skole. Praktik. Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole Praktik Informationer om din kommende praktik på Nibe Skole Nibe Skole som praktikskole Her kan du finde en række relevante informationer før dit praktikforløb på Nibe Skole. Nibe Skole er en

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV- Farmakonomskolen 2014 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 1/6 2014

Referat af bestyrelsesmøde d. 1/6 2014 Referat af bestyrelsesmøde d. 1/6 2014 Afholdes: Dato: 1. juni Tid: kl. 10:00 Sted: Fælleshuset (O) = Orientering (D) = Diskussion (B) = Beslutning Fremmødte: Martin Jakobsen (lejl. 104); Lis Jespersen

Læs mere

arbejdspladsvurdering

arbejdspladsvurdering GODE RÅD OM... arbejdspladsvurdering SIDE 1 indhold 3 APV er et lovkrav for alle arbejdsgivere med ansatte 3 Årligt møde om arbejdsmiljøarbejdet 3 Hvad er arbejdsmiljø? 4 Hvad skal man undersøge? 4 APV

Læs mere

APV måling Nr. Nissum Skole og SFO. Fortroligt. Lemvig Kommune. Jens Jørn Porup Svarprocent: 75% (43/57)

APV måling Nr. Nissum Skole og SFO. Fortroligt. Lemvig Kommune. Jens Jørn Porup Svarprocent: 75% (43/57) APV måling 214 Lemvig Kommune 214 Jens Jørn Porup Svarprocent: 75% (43/57) Fortroligt Indhold og forord Indhold Introduktion til undersøgelsen 3 Introduktion til arbejdspladsvurdering og metodik Arbejdspladsvurdering

Læs mere

KESO- klasserumsvurderinger/ fysisk arbejdsmiljø 2008:

KESO- klasserumsvurderinger/ fysisk arbejdsmiljø 2008: KESO- klasserumsvurderinger/ fysisk arbejdsmiljø 2008: Den generelle og samlede beskrivelse af alle klasselokaler ser ud som følger: Lys: Ca. halvdelen af eleverne udtrykte, at lokalernes ovenlys kunne

Læs mere

ARBEJDSPLADSVURDERING 2010 SYDDANSK MUSIKKONSERVATORIUM OG SKUESPILLERSKOLE. Side 1 af 9

ARBEJDSPLADSVURDERING 2010 SYDDANSK MUSIKKONSERVATORIUM OG SKUESPILLERSKOLE. Side 1 af 9 ARBEJDSPLADSVURDERING 2010 SYDDANSK MUSIKKONSERVATORIUM OG SKUESPILLERSKOLE Side 1 af 9 Forord I november 2010 gennemførte vi på SMKS en arbejdspladsvurdering (APV) blandt alle institutionens medarbejdere.

Læs mere

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d kl

Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d kl Referat af menighedsrådsmødet tirsdag d. 14.03 2017 kl. 17.30 20.30 Afbud: Karen (ferie) og Jacob Punkt Beskrivelse Ansvar Tid Bemærkninger 1) Indledning a) Andagt b) Godkendelse af dagsorden Martin 17.30

Læs mere

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse

Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse Ellemarkskolen Høringssvar til masterplan for opdatering af skolernes bygningsmasse 2. marts 2018 Skolebestyrelsens høringssvar til masterplan Ellemarkskolen Skolebestyrelsen på Ellemarkskolen har gennemgået

Læs mere

Du kommer frem og tilbage i spørgeskemaet ved brug af knapperne Næste og Forrige.

Du kommer frem og tilbage i spørgeskemaet ved brug af knapperne Næste og Forrige. APV fysiske rammer Du kommer frem og tilbage i spørgeskemaet ved brug af knapperne Næste og Forrige. de spørgsmål, hvor der spørges til lokaler, kan der besvares for enten klasselokaler, faglokaler eller

Læs mere

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER TYLSTRUP SKOLE // 2015

UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER TYLSTRUP SKOLE // 2015 UDVIKLINGS- OG INVESTERINGSPLAN FOR AALBORG KOMMUNES SKOLER TYLSTRUP SKOLE // 2015 BESKRIVELSE TYLSTRUP SKOLE FAKTA Adresse Tylstrup skole Pogevej 3-5 9382 Tylstrup Telefon 99 82 40 50 E-mail Web Skoleleder

Læs mere

Forberedelsesskema til MUS

Forberedelsesskema til MUS Forberedelsesskema til MUS I ÅRET DER GIK Emne Stikord 1. Opfølgning Er aftalerne/målene fra sidste samtale gennemført? Hvordan er det gået med at gennemføre aftalerne/målene? - tilfredsstillende? - mindre

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering Udarbejdet af 8.B 2006 OBS1:Skolens tilføjelser eller kommentarer til elevernes forslag til handleplan vil stå efter hvert punkt i kursiv. Vurderingsskema for den Psykiske arbejdmiljø

Læs mere

Datarapportering Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse 2009 Bornholms Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D

Datarapportering Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse 2009 Bornholms Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Datarapportering Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse Bornholms Gymnasium Udarbejdet af ASPEKT R&D Bornholms Gymnasium Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse Undersøgelsen på Bornholms Gymnasium

Læs mere

APV Vibeholmskolen 2015

APV Vibeholmskolen 2015 APV Vibeholmskolen 2015 Skolereformen førte mange ændringer med sig fra 2014 og frem. Ændringerne var selvfølgelig tydelige i børnenes hverdag, men også skolens medarbejdere og deres arbejdsmiljø blev

Læs mere

HADERSLEV HANDELSSKOLE DET BLÅ GYMNASIUM MEDARBEJDERTRIVSELS- OG APV UNDERSØGELSE 2016 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S

HADERSLEV HANDELSSKOLE DET BLÅ GYMNASIUM MEDARBEJDERTRIVSELS- OG APV UNDERSØGELSE 2016 DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S HADERSLEV HANDELSSKOLE DET BLÅ GYMNASIUM MEDARBEJDERTRIVSELS- OG APV UNDERSØGELSE DATARAPPORTERING ASPEKT R&D A/S Haderslev Handelsskole/Det Blå Gymnasium Medarbejdertrivsels- og APV undersøgelse Undersøgelsen

Læs mere

Fysisk APV 2018 Side 1 af 7

Fysisk APV 2018 Side 1 af 7 FYSISK APV 2018 Totalrapport Svarprocent: 87% Antal besvarelser: 3.022 INDLEDNING Kære MED-udvalg I september måned gennemførte alle arbejdspladser i Varde Kommune APV- og Trivselsundersøgelsen 2018. Denne

Læs mere

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgsmål på niveau 2 og 3 er svarafhængige dvs. at de kun folder sig ud og skal besvares, hvis de er relevante. Der spørges ind til alt det, der kræves

Læs mere

Side 1 af 6 Brøndby Gymnasium 2017/18 Bruger: KN Forside Hovedmenu Tidsregistrering Stamdata Bogdepot Log ud Kontakt Hjælp Søg Spørgeskema - FYSISK ARBEJDSPLADSVURDERING 2018- Brøndby Gymnasium Skærmtip

Læs mere

Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat. Mad og afslutning for bestyrelsen efter mødet! Tid og sted Til stede

Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat. Mad og afslutning for bestyrelsen efter mødet! Tid og sted Til stede Vibeskolen Skolebestyrelsesmøde Referat Mad og afslutning for bestyrelsen efter mødet! Vibeskolen Afdeling Ullerslev Skolevej 2 5540 Ullerslev Tlf.: 6333 7200 Afdeling Aunslev Kertemindevej 46 5800 Nyborg

Læs mere

Studieretningsopgaven

Studieretningsopgaven Håndbog til Studieretningsopgaven Aalborg Katedralskole 2013-14 Studieretningsopgaven (SRO) er en afleveringsopgave, som skal forberede jer på studieretningsprojektet (SRP) i 3g. Der er tale om en individuel

Læs mere

1. Krav i arbejdet med relaterede emner (forudsætninger, informationer, karrieremuligheder, indflydelse)

1. Krav i arbejdet med relaterede emner (forudsætninger, informationer, karrieremuligheder, indflydelse) Handlingsplan i forbindelse med Arbejdspladsvurdering på VIA UC Psykomotorikuddannelsen, Forløb: Sikkerheds og Samarbejdsgruppen (SSG) på Psykomotorikuddannelsen drøftede resultaterne af APV-spørgeskema

Læs mere

Handlingsplan for arbejdsmiljø GXU ? Handlingsplanen tager udgangspunkt i APV foretaget januar APV Handlingsplan

Handlingsplan for arbejdsmiljø GXU ? Handlingsplanen tager udgangspunkt i APV foretaget januar APV Handlingsplan APV Handlingsplan På baggrund af opsamling på APV foretaget januar 2015 har sikkerhedsgruppen på GXU udtrukket følgende arbejds- og indsatsområder, som skal prioriteres det kommende skoleår. Indsatsområde

Læs mere

Skals Efterskole, fysisk undervisningsmiljø, 2016

Skals Efterskole, fysisk undervisningsmiljø, 2016 Skals Efterskole, fysisk undervisningsmiljø, 2016 139 har besvaret spørgeskemaet Køn Procent Dreng 41,0 Pige 59,0 100,0 Hvilken årgang er du? Procent 9. klasse 30,2 10. klasse 69,8 100,0 INDENDØRS FÆLLESAREALER

Læs mere

Elevtrivselsundersøgelsen 2015 For de gymnasiale uddannelser

Elevtrivselsundersøgelsen 2015 For de gymnasiale uddannelser Elevtrivselsundersøgelsen 15 For de gymnasiale uddannelser Svarprocent: 87% (526 besvarelser ud af 7 mulige) Baggrund for valg af skole Skolen har ry for at have et godt socialt miljø 76% Skolen havde

Læs mere

Opfølgningsplan ETU 2013

Opfølgningsplan ETU 2013 Organisering Der er for mange skemaændringer Besked ved ændringer er ikke godt nok Timerne er ikke jævnt fordelt over skoleåret. Stor skævhed i tilfredshed med organisering (1. årgang: 72, 3. årgang: 59)

Læs mere

2014 Forlystelsesvirksomhed. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Forlystelsesvirksomhed. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Forlystelsesvirksomhed Virksomhed: Afdeling: Dato: 06-11-2014 08:26 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde, kold vind, regn) 1.02. Trækgener, kuldenedfald

Læs mere

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole 2014. Arkiv 6151

Håndbog til Studieretningsprojektet. Aalborg Katedralskole 2014. Arkiv 6151 Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2014 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde

Skolebestyrelsesmøde Skolebestyrelsesmøde Referat af møde Den 18. august 2016 kl. 18.00-20.30 Afdeling Falkenborg MØDEDELTAGERE Kasper Thorsen Tanja Jakobsen Jens-Jørgen Mølvig Camilla Cordius Charlotte Drue Claus Hauritz

Læs mere

Helt i orden. Bør Forbedres. 3. Er temperaturen behagelig? 5 6 OM SOMMEREN KAN DET VÆRE MEGET VARMT DET TRÆKKER DET KAN BLIVE 26 28 GRADER OM SOMMEREN

Helt i orden. Bør Forbedres. 3. Er temperaturen behagelig? 5 6 OM SOMMEREN KAN DET VÆRE MEGET VARMT DET TRÆKKER DET KAN BLIVE 26 28 GRADER OM SOMMEREN APV CENTER FOR BØRN OG UNDERVISNING ISHØJ KOMMUNE JUNI 2013 RESULTATER AF SPØRGESKEMAUNDERSØGELSEN. DER ER UD AF 15 BESVARELSER 80 % OG FORSLAG TIL HANDLINGSPLAN. Fysiske forhold Forslag til handlinger

Læs mere

UMV 2009 Redegørelse og handleplan

UMV 2009 Redegørelse og handleplan UMV 2009 Redegørelse og handleplan 07 09 2009 1 Studerende fra hold 06I, 06 II, 07I, 07 II, 08I og 08 II har deltaget i undervisningsmiljøvurdering i forårssemesteret 2009. Der blev udsendt elektroniske

Læs mere

Undervisning EUD, HHX og HTX Arbejdspladsvurdering APV

Undervisning EUD, HHX og HTX Arbejdspladsvurdering APV Bilag 4.13 Hensigten med at udarbejde en APV er at fokusere på forhold i virksomheden, der kan forbedres. Hvis de nævnte forhold ikke er e, sættes X i feltet Ikke. Hvis et forhold er i orden, sættes X

Læs mere

APV 2014. APV-rapport 2014. Ergoterapeutuddannelsen. Udarbejdet af HR og Kommunikation

APV 2014. APV-rapport 2014. Ergoterapeutuddannelsen. Udarbejdet af HR og Kommunikation APV 2014 APV-rapport 2014 Ergoterapeutuddannelsen Udarbejdet af HR og Kommunikation Resultat af undersøgelsen af det fysiske arbejdsmiljø 1.1. Forhold i det fysiske arbejdsmiljø, der fungerer godt Fast

Læs mere

Profil for Vemb Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Vemb Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Vemb Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer... 2 2. Kompetencer... 6 3. Specielle tilbud på skolen... 8 4. Elever og økonomi... 9 1.

Læs mere

Fysisk APV 'Er der tilstrækkelig lys på din daglige arbejdsplads, fx dit kontor? 2. 'Er der et passende indeklima på din arbejdsplads?

Fysisk APV 'Er der tilstrækkelig lys på din daglige arbejdsplads, fx dit kontor? 2. 'Er der et passende indeklima på din arbejdsplads? Fysisk APV 2014 1. 'Er der tilstrækkelig lys på din daglige arbejdsplads, fx dit kontor? (Zoo, Ja (1) 92% 23 100% 18 81% 22 94% 15 Nej (2) 8% 2 0% 0 19% 5 6% 1 1,0 1,2 2. 'Er der et passende indeklima

Læs mere

Profil for Mejrup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Mejrup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Mejrup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer... 2 2. Kompetencer... 7 3. Specielle tilbud på skolen... 9 4. Elever og økonomi... 10

Læs mere

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år.

Farmakonomskolen har valgt at udarbejde undervisningsmiljøvurdering hvert år. 1 UndervisningsMiljøVurdering UMV Farmakonomskolen 2017 Loven om elevers og studerendes undervisningsmiljø kræver, at alle uddannelsessteder udarbejder en skriftlig undervisningsmiljøvurdering (UMV) mindst

Læs mere

APV-problemstillinger i Akutafdelingen

APV-problemstillinger i Akutafdelingen APV-problemstillinger i Akutafdelingen Sikkerhedsgr. s 1. Sekretærer, Akutmodt., Herning 1. Dårlig udluftning i døgnbemandet lokale 2. Dårlig rengøring 3. Utilstrækkelige pladsforhold 4. Ruder som reflekterer

Læs mere

APV & TRIVSELSUNDERSØGELSE 2018 Spørgsmål

APV & TRIVSELSUNDERSØGELSE 2018 Spørgsmål # Emner til den fysiske del af APV en 1 FYSISKE FORHOLD Jeg har generelt et godt fysisk arbejdsmiljø 2 FYSISKE FORHOLD 3 FYSISKE FORHOLD 4 FYSISKE FORHOLD 5 FYSISKE FORHOLD 6 FYSISKE FORHOLD 7 FYSISKE

Læs mere

Kære kolleger, forældre og elever på NBL

Kære kolleger, forældre og elever på NBL Kære kolleger, forældre og elever på NBL 16. december 2015 Juleferien står for døren og det er tid til ferie og samvær med familie og venner. Det er en tid som vi har ventet utålmodigt på, ikke mindst

Læs mere

FANØ KOMMUNES TRIVSELSUNDERSØGELSE OG APV

FANØ KOMMUNES TRIVSELSUNDERSØGELSE OG APV AMI's Model beelser: Svarprocent: % FANØ KOMMUNES TRIVSELSUNDERSØGELSE OG APV RESULTATER FORDELT PÅ 01 TEMAER Ikke relevant Total 4 8 14 49% Fysiske forhold 87 13 8% Ergonomiske forhold 78 22 Oplæring,

Læs mere

Børnemiljøvurderinger i Dagtilbud i Odense Kommune

Børnemiljøvurderinger i Dagtilbud i Odense Kommune Børnemiljøvurderinger i Dagtilbud i Odense Kommune Lov om børnemiljø i dagtilbud trådte i kraft den 1. juli 2006. I Rising Børnehus tager vi udgangspunkt i nedenstående skema til udarbejdelse af Børnemiljøvurderinger.

Læs mere

APV Christianshavns Skole 2009 med opfølgning november 2010

APV Christianshavns Skole 2009 med opfølgning november 2010 APV Christianshavns Skole 2009 med opfølgning november 2010 Christianshavns Skole den 09.02.11 Generelt om skolen Christianshavns Skole er en skole med 682 elever fordelt på 3 spor på hver årgang fra skoleåret

Læs mere

APV undersøgelse 2014

APV undersøgelse 2014 APV undersøgelse Roskilde Handelsskole Datarapportering Roskilde Handelsskole APV undersøgelse APV undersøgelse på Roskilde Handelsskole Der har deltaget i alt 9 medarbejdere ud af mulige. Det giver en

Læs mere

Forsøg med luftkvalitet / CO2

Forsøg med luftkvalitet / CO2 Forsøg med luftkvalitet / CO2 Formålet med forsøget: Formålet med forsøget er at lære eleverne om indeklima og luftkvalitet og hvordan de skal aflæse klassens inklimeter. Forsøget vil i praksis illustrere,

Læs mere

Den skal revideres mindst hvert tredje år. Men den skal også revideres, når vi laver noget nyt.

Den skal revideres mindst hvert tredje år. Men den skal også revideres, når vi laver noget nyt. APV Hvad er en APV? En APV er en arbejdspladsvurdering. Den består af 2 dele: En kortlægning/vurdering og en handlingsplan for de problemer, der er fundet i kortlægningen. Dette skema indeholder kortlægningen.

Læs mere

2014 Politi og fængselspersonale. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Politi og fængselspersonale. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Politi og fængselspersonale Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:11 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller

Læs mere

Referat Sikkerhedsudvalgsmøde

Referat Sikkerhedsudvalgsmøde Referat Sikkerhedsudvalgsmøde Mødedato: fredag den 28. januar 2011 Starttidspunkt: kl. 8.30 Sluttidspunkt: kl. 10.00 Mødested: Mødelokale: Asylgade Jørgens kontor Journalnummer: Deltagere: Jørgen Hansen

Læs mere

Fælles skolebestyrelse for Damhusengens Skole

Fælles skolebestyrelse for Damhusengens Skole Fælles skolebestyrelse for Damhusengens Skole Referat for skolebestyrelsesmøde Dato: 9.8.2017 Tid: 17.15-19.30 Sted: Vanløse Skoles konferencelokale Mødedeltagere: Louise, Caroline, Birgitte, Else Marie,

Læs mere

Studieretningsprojektet

Studieretningsprojektet Håndbog til Studieretningsprojektet Aalborg Katedralskole 2016 Studieretningsprojektet (SRP) er en eksamensopgave, der optræder med en selvstændig A- niveau-karakter med vægten 2 på studentereksamensbeviset.

Læs mere

GOD LYD OG MINDRE STØJ

GOD LYD OG MINDRE STØJ GOD LYD OG MINDRE STØJ DCUM anbefaler fokus på gode lydforhold, da lyd og støjniveau har stor indflydelse på elevernes koncentration og læring. Skolens fysiske rammer og indeklima har stor betydning for

Læs mere

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77 www.mkf.dk. Nyt fra skolelederen. Nyt nr. 3

Midtjyllands kristne Friskole Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77 www.mkf.dk. Nyt fra skolelederen. Nyt nr. 3 Nyt nr. 3 Brændgårdvej 4, 7400 Herning Tlf. 97 12 36 77 www.mkf.dk Herning 9. november 2009 Nyt fra skolelederen Først lidt om i kort form, hvad der er sket på MkF de tre første måneder af skoleåret: Den

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Arbejdspladsvurdering Alle virksomheder skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering. En såkaldt APV. Det fremgår af arbejdsmiljøloven. Den skriftlige APV skal revideres senest hvert 3. år. APV skal

Læs mere

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et

Fredag i uge seks stod der fastelavn på programmet. Ved morgensamlingen hørte vi om fastelavn i et Nyhedsbrev uge 8-2013 Side 1 Besøg fra Skive Kaserne Side 4 Diverse INFO Side 2 Nyt fra Bestyrelsen Side 6 Kalender, kontakt mm. Side 3 Børnehaven Besøg fra Skive kaserne i børnehave og skole Fredag i

Læs mere

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset

Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Referat for møde i OmrådeUdvalget for Rådhuset Mødedato: 14. juni 2018, kl. 10.00 til 12.00 Mødested: Møderum 1 Mødelokale 1 er reserveret fra kl. 9-10 til formøde for personalerepræsentanterne Deltagere:

Læs mere

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018

Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Gefion Gymnasiums Selvevaluering 2018 Årlig selvevaluering Indledning Gefion Gymnasiums kommissorium tilsiger, at der skal laves en årlig selvevaluering hvortil der skal udarbejdes handleplaner. Handleplanerne

Læs mere

Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor. Arbejdspladsvurdering for Lager

Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor. Arbejdspladsvurdering for Lager Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor Arbejdspladsvurdering for Lager Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted som minimum benytte

Læs mere

Profil for Tvis Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Tvis Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Tvis Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer... 2 2. Kompetencer... 7 3. Specielle tilbud på skolen... 10 4. Elever og økonomi... 11

Læs mere

Referat af kursistrådsmøde, Randers HF & VUC tirsdag den 24. februar 2015

Referat af kursistrådsmøde, Randers HF & VUC tirsdag den 24. februar 2015 Referat af kursistrådsmøde, Randers HF & VUC tirsdag den 24. februar 2015 Mødedeltagere: Christine Jensen(1.j), Frederik Sønderstrup(1.k), Melissa Jørgensen(1.k), Ismail Arslan(2.t), Lykke-Line Juncher(2.q),

Læs mere

Profil for Vinderup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011

Profil for Vinderup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Profil for Vinderup Skole i forbindelse med Skolestrukturanalysen i Holstebro Kommune 2011 Indhold 1. Fysiske rammer... 2 2. Kompetencer... 6 3. Specielle tilbud på skolen... 8 4. Elever og økonomi...

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde Fladsåskolen

Skolebestyrelsesmøde Fladsåskolen Skolebestyrelsesmøde Fladsåskolen Dato: tirsdag d. 23. oktober Tid: 17.00 19.00 Sted: afd. Mogenstrup Tilstede: Søren Rasmussen Blak, Heidi Nonbo, Nina Lise, Karen Berner Skipper, Charlotte Roest, Charlotte

Læs mere

Minihjelm, lærervejledning 0.-3. klasse

Minihjelm, lærervejledning 0.-3. klasse Minihjelm, lærervejledning Indhold: Baggrund og mål Forslag til aktiviteter Involvering af forældre Inddrag politiet Mere om cykelhjelm Baggrund Hvorfor minihjelm i undervisningen i indskolingen? Børn

Læs mere

Susanne Bomholt Andersen, Kristian Henriksen, Lars Kühnau Frederiksen. Evt. ansvarlig for opfølgning

Susanne Bomholt Andersen, Kristian Henriksen, Lars Kühnau Frederiksen. Evt. ansvarlig for opfølgning Lokalt uddannelsesudvalgsmøde for VVS Mødedato: Mødested: Møde indkaldt af: Deltagere: Mandag den 4. december 2017, kl. 11-13 efterfølgende jule frokost. Milnersvej 48, 3400 Hillerød, mødelokale 1 (1.

Læs mere